IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, November 2, 2010

ANWAR BANGANG BENGANG!!!!

Tuesday, November 2, 2010
"Apa masalahnya? Kenapa mereka cemburu, Azizah pun tak cemburu saya bertemu dengan Hillary. Saya pergi ke India dan bertemu dengan Perdana Menteri Manmohan Singn, begitu juga semasa saya pergi ke Turki saya berjumpa Perdana Menteri Erdogan, kenapa tak bantah," kata Anwar pada sidang media di Bilik Gerakan Utama Parti Keadilan Rakyat pagi tadi. (Suara Keadilan Online)

Hillary Rodham Clinton, Setiausaha Negara Amerika Syarikat yang setaraf dengan Perdana Menteri dan dianggap sebagai orang yang paling berkuasa di dunia telah tiba di Kuala Lumpur untuk lawatan selama tiga hari.

Dalam lawatannya ini, Hillary Clinton dikatakan akan menemui pemimpin-pemimpin utama pembangkang seperti Lim Kit Siang, Karpal Singh, Hadi Awang dan Nik Abdul Aziz bagi memuaskan hati 'kumpulan-kumpulan penting' di Amerika Syarikat yang diketahui merupakan KAWAN-KAWAN AKRAB Anwar Ibrahim. (Pariah Politics Popper Bonology.Com)

Sebelum itu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Aziz berkata kerajaan tidak akan menghalang Clinton untuk menemui Anwar Ibrahim atas kapasitinya selaku Ketua Pembangkang Malaysia.

Bagaimanapun, seorang Ahli Dewan Perwakilan Amerika Syarikat dari California, Chuck DeVore menasihati Clinton agar tidak menemui Anwar memandangkan Malaysia bukanlah Myanmar dan Anwar tidak mengalami nasib seburuk Aung San Suu Kyi. Malah DeVore turut menyifatkan Anwar Ibrahim sebagai serigala berbulu kambing yang terlalu banyak berpura-pura dalam pelbagai keadaan seperti mana pendedahan dan penyenaraian syarikat-syarikat yang telah dikuasai oleh ahli keluarga, sanak saudara dan rakan-rakan rapat Anwar Ibrahim yang dilakukan oleh Tun Mahathir pada tahun 1998 dahulu. (AnwarAIDC)

Anda boleh membaca keseluruhan pandangan Chuck DeVore tentang Anwar Ibrahim menerusi laman webnya sendiri iaitu http://chuckdevore.com/2010/10/mayalsias-anwar-ibrahim-is-an-islamist-not-a-democratic-reformer/

Anwar tahu dan kenal siapa Chuck DeVore. Malah Anwar besar kemungkinan membaca tulisan DeVore yang disiarkan oleh portal http://bigpeace.com. Dek kerana itulah Anwar cukup bengang apabila DeVore memandai-mandai pula menasihati Clinton agar tidak bertemu dengannya, sekaligus mengurangkan harga sahamnya di mata pemimpin-pemimpin utama Zionis yang menjadi 'penerus hidupnya'. Apatah lagi pertemuan dengan Clinton juga akan membangkitkan 'semangat juangnya' untuk berhadapan dengan tuduhan liwat dengan memberi isyarat agar Clinton menghulurkan bantuan agar kes berkenaan dapat digugurkan dari perbicaraan seperti yang diinginkan sangat oleh Anwar Ibrahim dan para penyokongnya.

5 comments:

Anonymous said...

bukan cemburu mehh,itu chuck devore hanya takut itu hillary rodham clinton kene sodom dgn aljubb lorr.

itu ajijah mmg talak cemburu macam ia juga talak cemulu sama itu samsidar,sukma dan lasid lorr.ajjah ahso yang baik lorr.tatak cemulu punya.

tapiitu chuck devore manyyyak tahu,itu aljub punya punaisihat manyak kwailann....

Anonymous said...

pikir2kan la wahai PASamdul .... musuh2 islam lah yg jadi sahabat2 tmpat anwar bergayut ..takde ke pemimpin negara2 islam yg nak jumpa ngan anwar???

Anonymous said...

Malunyaaaa...
Pergi terjun lombong la Al-Jub.
Belum ada kuasa dah 'salah kuasa' desak pemimpin asing gugurkan kes liwatnya.
Kalau ada kuasa? 'Diliwatnya' rakyat!

Anonymous said...

jawatan setiausaha negara amarika ialah menteri luar bukan perdana menteri...pembetulan

Anonymous said...

Punya stupidnya si Hilary Clinton tak tahu menjaga hati negara sekutunya sampai hendak campurtangan hal2 domestic malaysia. Maka patut sangatlah Tok Najib tak usah beri kehormatan yang istimewa kepada perangan bodoh Amerika yang memang suka mengacau negara2 yang mereka ada menaroh minat. Tengoklah apa jadi dengan Iraq....main dengan pembangkanglah (Chalabi) untuk menjatuhkan Sadam, sampai ranap Iraq jadi negara yang hancur kelebur. Tapi Chalabi tidak pulak jadi Presiden atau PM Iraq,orang lain yang dilantik. Mungkin annuar fikir hilary boleh tolong dia jadi PM kot, entah2 bila dapat najib ditumbangkan lim kit siang yang dilantik hilary. Kenapa tak sibuk selesaikan masaalah Palastine kalau betul mengamalkan demokrasi amerikanya. Memang sial amerika imperilisme dan kurang ajar Hilary, jangan diberi dia makan atau seteguk air di Putrajaya..tak usah layan dia sururoh dia berambus balek ke amerika.

Blog Archive

Labels