iklan

iklan

IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, April 10, 2010

INI KE CALON PKR DI HULU SELANGOR?

Saturday, April 10, 2010
Butirannya akan menyusul....

Update:

Lelaki yang duduk di sebelah Wan Azizah itu adalah SYED SYAHIR SYED MOHAMUD, Presiden Kesatuan Sekerja Malaysia, MTUC


2 comments

SUBVERSIF KOMUNIS DAH KUASAI PARLIMEN MALAYSIA


Pada zaman darurat, komunis menggunakan apa-apa sahaja cara, sama ada halal, haram, gelap, terang, perniagaan mahupun pertanian untuk mengembangkan pengaruh mereka. Mereka juga tidak setakat menyerang, mempropaganda dan membangkitkan kebencian orang awam kepada kerajaan serta agensi keselamatan negara, bahkan mereka sanggup merosakkan prasarana semata-mata untuk mewujudkan fobia serta memandang mereka sebagai SATU KUASA YANG SANGAT BESAR.

Itu adalah cara komunis konservatif dan ortodoks bertindak. Itu adalah taktik yang digunakan oleh Chin Peng a.k.a Ong Boon Hwa, Lai Tek atau Mokhtaruddin Lasso.

Mokhtaruddin Lasso adalah pelarian politik Parti Komunis Indonesia dan merupakan ketua komunis Melayu dalam Briged Ke-10 MPAJA.

Zaman sudah berubah. Perang gerila sudah tidak bersesuaian lagi apatah lagi komunis sememangnya tidak mendapat sambutan terutama dari kalangan Melayu menerusi siri kebangkitan pasukan Selempang Merah Kiyai Salleh Batu Pahat dan Jundullah Fisabillah Kiyai Salleh Sungai Manik. (Nama sahaja sama, tapi kedua-dua Kiyai Salleh adalah individu yang berbeza sekalipun berasal dari suku Banjar Alai)


Apabila Ngeh Kor Ham menyerang polis dengan tanggapan bahawa anggota polis yang tidak menyenangi mana-mana anggota Pakatan berbahas akan menembak mereka secara bebas, kata-katanya itu sangat mirip dengan propaganda yang dilakukan oleh Min-Yuen (Gerakan Rakyat) yang merupakan jentera propaganda komunis. Kebencian terhadap anggota polis atau keseluruhan entiti keselamatan negara dengan alasan mereka perlu bertindak profesional cuba diselindungkan menerusi alasan-alasan yang dianggap boleh diterima akal, dizahirkan tanpa ragu-ragu dan bimbang.

Ngeh Koo Ham bagaikan meneruskan kesinambungan perjuangan Parti Komunis Malaya dengan topeng DAP. Untungnya, kegiatan subversifnya dengan menghasut rakyat agar membenci PDRM dan tidak mematuhi peraturan yang telah ditetapkan oleh negara atas alasan KEBEBASAN didukung oleh sebilangan orang Melayu mahupun pemimpin parti komponen di dalam Barisan Nasional. (B.A.C.A DI SINI)

Puak-puak inilah yang beria-ia mendesak kerajaan agar Chin Peng, Setiausaha Agung PKM dibenarkan pulang, meskipun Chin Peng bukanlah rakyat negara ini walaupun dia dilahirkan di Sitiawan. Anda nilaikanlah sendiri pemikiran SEEKOR ANAK MUDA MELAYU yang begitu menyanjungi komunis dan menulis secara bebas di dalam badan yang dikenali sebagai Malaysia Think Tank. (B.A.C.A DI SINI)

Menteri AMARAN, MEMBERI AMARAN dan AMARAN KERAS... tak nak buat siasatan jugak ker macam mana anasir subversif komunis boleh berada di PARLIMEN dan DUN secara bebas tanpa takut suatu apa pun? Takkan nak tunggu Anwar Ibrahim dedah, baru nak arahkan siasatan?

0 comments

PELUANG KEDUA? BUKAN DAH LIMA KALI KA, PALANIVEL?

G.Palanivel, sang proksi Sammy Vellu yang bermasalah sebagai Ahli Parlimen Hulu Selangor sewaktu menyandang kerusi berkenaan selama empat penggal, merayu agar PELUANG KEDUA diberikan kepadanya untuk bertanding kerusi tersebut selepas gagal pada pilihanraya umum lalu.

Timbalan Presiden MIC ini dalam usaha memujuknya berkata, pihak atasan BN boleh menyingkirkannya pada Pilihanraya Umum Ke-13 yang dijangka pada 2012 nanti. Malah ketika merasmikan program wanita di Bukit Beruntung, Palanivel berkata, dia yakin pengundi-pengundi Cina akan menyokong calon MIC kerana 'MIC menyokong calon MCA dan GERAKAN'. (B.A.C.A DI SINI)

Begitulah kroniknya sang proksi Sammy Vellu ini untuk mengekalkan legasinya. Palanivel telah terlupa bahawa dia telah diberikan kepercayaan oleh Barisan Nasional selama empat penggal untuk menjaga kebajikan penduduk Hulu Selangor. Kekalahannya pada Mac 2008, bukan sahaja atas faktor Abdullah Badawi dan anak-menantunya, tetapi turut disumbangkan sepenuhnya oleh Palanivel dan Sammy Vellu sendiri.

Dan sekarang, Palanivel memohon serta merayu agar diberikan peluang kedua, terutama selepas Sammy Vellu sendiri mendedahkan tentang PENGKHIANATAN yang bakal dilakukan oleh MIC sendiri terhadap UMNO di dalam Barisan Nasional di Hulu Selangor dengan menuduh S.Subramaniam, seteru politik Sammy Vellu sebagai dalangnya. Adakah ianya suatu ugutan dan tekanan yang kelihatan sangat sopan serta berbelit-belit?

Timbul pertanyaan, adakah UMNO akan termakan dan tunduk dengan ugutan Palanivel yang sudah tentu didalangi oleh Sammy Vellu? Atau adakah UMNO akan berlagak seperti KUAT BEBENOR tetapi lembik di dalam seperti kes Hishamuddin Hussein Onn yang lemah dalam serba-serbi?

Barisan Nasional memang berhadapan dengan tugas sukar apabila memilih MIC di Hulu Selangor!

1 comments

IDRIS AHMAD: KETUA PENERANGAN PAS PALING CIKAI DALAM SEJARAH PAS

Apabila Idris Ahmad, Ketua Penerangan PAS mempertikaikan fakta sejarah tentang kerakyatan kaum pendatang untuk menunjukkan keterbukaan partinya, membuktikan PAS sememangnya telah gagal dalam misi asal penubuhannya. Idris Ahmad telah pun menyertai kaum munafik yang sedang bersarang di dalam PAS untuk menidakkan sumbangan tokoh-tokoh perintis dan penubuh Parti Islam SeTanah Melayu.

Tak perlulah lagi dibentangkan apa yang dikatakan oleh tokoh-tokoh terawal PAS tentang kerakyatan kaum pendatang ini. Malah tidak perlulah dibentangkan tentang bagaimana PAS pada peringkat awal, menentang keras pemberian kerakyatan secara mudah atau barter-trade kepada kaum pendatang kerana BENCANA yang akan datang pada kemudian hari. Tidaklah perlu diceritakan tentang betapa Dr.Burhanuddin El-Helmi dan Almarhum Dr.Zulkefli yang dianggap moderat di dalam PAS beranggapan UMNO telah mengkhianati perjuangan tokoh-tokoh kemerdekaan sebelum 1946 dengan bersetuju untuk menyerahkan negara ini kepada kaum pendatang menerusi kerakyatan 1 juta.

Kalau Noh Omar terpaksa meminta maaf selepas membacakan kenyataan Tan Siew Sin dan V.T. Sambathan, kalau PERKASA hanya mampu memberikan buku perlembagaan kepada pemimpin kaum pendatang yang sebelum itu dipaksa meminta maaf, kalau Hishamuddin yang terkenal sebagai Menteri AMARAN, MEMBERI AMARAN DAN AMARAN KERAS terpaksa merayu meminta maaf kerana mengucup keris bogel, Idris Ahmad pula mewakili sebahagian lagi Melayu dengan MEMBOHONGI fakta sejarah.

Apabila Idris Ahmad mengatakan kerakyatan kaum pendatang dianugerahkan oleh Perlembagaan dan bukannya UMNO, jadilah Ketua Penerangan PAS-Baru itu seorang PENDUSTA dan MUNAFIK yang mempertikaikan sumbangan tokoh-tokoh PAS terdahulu.

Bagaimana mungkin Perlembagaan menganugerahkan kerakyatan tanpa persetujuan UMNO dari tahun 1946 sehingga 1957 kerana UMNO adalah parti yang dipercayai oleh Inggeris berbanding parti-parti Melayu lain? Bagaimana mungkin kerakyatan itu boleh diberikan seandainya UMNO tidak mengikat persefahaman dengan MCA dan MIC dalam Perikatan sebagaimana yang diinginkan oleh Inggeris dengan ancaman, kemerdekaan tidak boleh diberikan jikalau penduduk negara ini tidak sepakat? Bagaimana pula kerakyatan boleh dianugerahkan kepada 1 juta kaum pendatang tanpa pembabitan sepenuhnya UMNO di dalam penggubalan Perlembagaan Persekutuan Tanah Melayu yang dipinda berkali-kali sebelum diterima sedangkan UMNO adalah parti pemerintah semenjak tahun 1955 berbanding PAS yang tidak diajak pun untuk menerima Perlembagaan Reid itu.

Apabila Idris Ahmad membuat kenyataan tersebut (B.A.C.A DI SINI), ianya hanya bersifat ingin memberitahu kononnya PAS tidak mengamalkan ASSOBIYYAH berdasarkan kefahaman mereka, sekalipun kefahaman mereka itu hanya terdorong oleh kedangkalan mereka membuat tafsiran. ASSOBIYYAH yang dikatakan oleh Nabi s.a.w tidak ada kena mengena dengan fahaman Kebangsaan, tetapi disebabkan golongan munafik yang bersarang di dalam PAS ini mengamalkan prinsip Machiavellisme yang menghalalkan semua cara untuk mencapai matlamat, tidaklah mereka menerangkan sesuatu perkara itu berdasarkan agama Islam, sebaliknya menjadikan Islam sebagai topeng.

Amatlah malang ahli-ahli PAS yang mempunyai Ketua Penerangan 'secikai' Idris Ahmad yang terpaksa membohongi fakta-fakta sejarah semata-mata untuk membuktikan bahawa dia adalah seorang ketua penerangan yang bijak dan cekap untuk memberi imej baik kepada PAS. Idris Ahmad dan para pendokongnya wajar belajar balik sejarah, sama ada secara rasmi mahupun yang ditulis oleh tokoh-tokoh PAS seperti Ibn Hasyim. Mungkin 'Sejarah PAS 1952-2000' yang diterbitkan oleh anak syarikat PAS sendiri boleh mengaktifkan sedikit sel-sel otak Idris Ahmad.

Hina sangatkah bila sejarah diingatkan semula? Rasis dan bersifat perkaumankah apabila memperkatakan tentang sejarah komposisi kaum negara ini diingatkan semula?

Jangan buat malu orang PAS, Idris! Jangan keterlaluan menjilat kaum kafir untuk membanggakan diri sedangkan pada masa yang sama, anda mengaku beragama Islam!

3 comments

Friday, April 9, 2010

GERAKAN MEM'PKR'KAN PAS SEDANG GIAT DIJALANKAN

Friday, April 9, 2010
Semakin jelas kerja-kerja jahat Anwar Ibrahim dalam cubaannya untuk menghancurkan PAS setelah BERJAYA menghuru-harakan UMNO sepanjang dia berkuasa di dalam kerajaan dan parti berkenaan. Anwar berjaya menggunakan pengaruhnya dan MENGKELDAIKAN Nik Aziz, sang Mursyidul Am yang berpandangan serta berfikiran cetek.

Selepas dipecat dari UMNO, Anwar Ibrahim sebenarnya memerlukan dahan yang lebih kukuh dan kuat untuk bergantung. Untuk bergantung sepenuhnya kepada KEADILAN yang baru ditubuhkan ketika itu, Anwar Ibrahim sendiri tidak yakin berapa lama hayat parti berkenaan yang ditubuhkan hanya atas paksi yang REPUT PANGKAL. Anwar Ibrahim juga tidak mempercayai DAP kerana kebanyakan dalang-dalang di dalam DAP jauh lebih licik dan SADISTIC berbanding Anwar Ibrahim sendiri. Anwar Ibrahim hanya akan membiarkan dirinya ditelan dan dimamah hidup-hidup oleh MONSTER-MONSTER yang terdapat di dalam DAP seandainya dia bergabung secara langsung dengan parti chauvinist yang sentiasa berusaha menghapuskan orang Melayu dalam semua bidang itu.

Satu-satunya dahan yang boleh digantung oleh Anwar Ibrahim ialah PAS. Apatah lagi, Fadzhil Noor yang masih bernostalgia tentang hubungan rapatnya dengan Anwar Ibrahim sewaktu berada di dalam ABIM dahulu, menggunakan kedudukannya selaku Presiden PAS untuk menetapkan dasar PAS menyokong Anwar Ibrahim meskipun sebahagian besar ahli PAS pada waktu itu tidak menyenangi tindakan dan keputusan Fadzhil Noor.

Sekarang, bahaya yang didatangkan oleh Anwar Ibrahim sudah mula timbul.

HELLBOUND Anwar Ibrahim sudah lama berada di dalam tubuh badan PAS. Sebelum 1997, HELLBOUND ini tidak menonjol. Mereka tidak berani melanggar sebarang adab dan adat yang sentiasa diamalkan oleh ahli-ahli PAS. Hanya apabila sokongan Fadzhil Noor diberikan kepada Anwar Ibrahim dan sebahagian ahli PAS mengambil keputusan untuk mufarakah kerana sudah menjangkakan BENCANA BESAR yang didatangkan oleh Anwar Ibrahim kepada PAS MEREKA MULA MUNCUL DAN BERTINDAK.

Hanya tindakan pantas Mahathir menyeret Anwar Ibrahim ke muka pengadilan, akhirnya mengamankan PAS sejenak. Namun kesilapan Abdullah Badawi yang terlalu mempercayai Anwar Ibrahim menyaksikan PAS berhadapan dengan perpecahan.

Kini, dengan berselindung di belakang Mursyidul Am PAS yang sebenarnya tidak disenangi oleh golongan Erdogan tetapi hanya ingin menggunakan pengaruhnya lantaran KENAIFAN Nik Aziz menangani BAHAYA DARI CEROK TO' KUN ini, mereka menyerang sesiapa sahaja pemimpin PAS yang cuba mengerat pengaruh mereka.

Husam Musa, Salahuddin Ayob, Kamaruddin Jaafar, Nizar Jamaluddin adalah sebahagian daripada nama-nama pemimpin di dalam PAS yang sudah dikenalpasti sebagai HELLBOUND Anwar Ibrahim di dalam PAS. Dengan berselindung dan berpura-pura seperti pemimpin persatuan Islam, mereka ini cuba mengimport masuk pemikiran yang bertentangan dengan Islam ke dalam tubuh badan PAS. Dan untuk menghalalkan tindakan itu, mereka akan menggunakan MULUT dan TUBUH Nik Aziz.

Sebarang serangan terhadap Nik Aziz bermakna serangan ke atas misi dan perjuangan golongan Erdogan ini. Mereka tidak akan membiarkan sesiapa pun yang mencalarkan imej dan karisma Nik Aziz tanpa diserang dan 'dibunuh'.

Itulah yang berlaku kepada Ustaz Abu Bakar Chik yang sudah tidak mampu bertahan dengan KEBEBALAN Nik Aziz menangani permainan Anwar Ibrahim dengan tubuh badan dan mulutnya. HELLBOUND Anwar Ibrahim kembali digerakkan sebagaimana mereka cuba menggerakkan seluruh jemaah PAS menentang PAS Terengganu atau lebih tepat lagi kredibiliti 'Ayah Chik' Haji Hadi Awang dan Timbalannya, Nasharuddin Mat Isa serta Setiausaha Agung PAS yang merampas jawatan tersebut daripada Kamaruddin Jaafar, si jutawan yang bulat-bulat mendapat kekayaannya daripada perkongsian dengan Anwar Ibrahim.

BIAWAK-BIAWAK PEMAKAN BANGKAI Anwar Ibrahim sudah mula bergerak di dalam dunia Internet, menerusi portal-portal berita dan blog untuk menyerang sesiapa sahaja. Usaha memPKRkan PAS perlu dijalankan secara berterusan. Ahli-ahli PAS terutama generasi baru, perlu dipalingkan daripada perjuangan sebenar PAS kepada perjuangan Anwar Ibrahim dengan menjadi munafik terhadap agama Islam dan Allah Taala.

BIAWAK-BIAWAK PEMAKAN BANGKAI a.k.a golongan MUNAFIK akan terus menjahanamkan ukhwah Islamiyyah dan keluhuran ajaran Islam, dalam mana-mana cara yang difikirkan TERBAIK dan mampu dilindungi daripada diketahui oleh orang ramai.

Anda boleh membaca bagaimana golongan BIAWAK-BIAWAK PEMAKAN BANGKAI ini bekerja DI SINI.


0 comments

SYAITAN SAMPAI BILA-BILA PUN, TETAP SYAITAN... BUKAN KAWAN

Apabila Nik Aziz mengeluarkan 'fatwa'nya bahawa kita dibenarkan berkawan dengan syaitan seandainya ingin mengalahkan kejahatan (Nik Aziz memaksudkan UMNO), ramailah yang bertepuk sorak dan mencari-cari dalil untuk membenarkan kenyataan Nik Aziz itu. Apabila dalil-dalil dari segi naqli tidak ada, masing-masing pun memerah otak untuk mengeluarkan dalil-dalil aqli.

Untungnya kebanyakan pengikut PAS, adalah golongan manusia yang menerima apa sahaja berbentuk agama dan menelannya bulat-bulat tanpa merujuk kepada kitab-kitab serta pendapat-pendapat ulama muktabar. Bagi mereka, Nik Aziz tidak mungkin berbohong, tidak mungkin jahil dan tidak mungkin berdusta. Apa sahaja yang keluar dari mulut Nik Aziz adalah berlandaskan ILHAM MUTMAINNAH meskipun ia sebenarnya terhasil dari ilham AMMARAH.

Begitulah, apabila Nik Aziz melahirkan sokongannya kepada Anwar Ibrahim, sepakatlah ahli-ahli PAS yang tidak berilmu agama, tetapi berketayap berserban berjubah, menyokong kenyataan Nik Aziz. Terlebih-lebih lagi golongan muda yang baru menyertai PAS dan baru mengetahui tentang Anwar Ibrahim. Sekalipun mereka mungkin tahu sedikit-sebanyak tentang sejarah serta latar belakang Anwar Ibrahim bersama-sama PAS, masing-masing lebih memilih untuk mempercayai cerita-cerita karut YANG BERSIFAT KHAYALAN berbanding kenyataan.

Kalau ditanya, masing-masing akan SEPAKAT bahawa Anwar Ibrahim adalah PENENTANG RASUAH, memperjuangkan kesamarataan, tidak berkroni, tidak dan tidak dan tidak...

Sebahagian daripada yang sempat dikutip...

Berikut adalah beberapa fakta mengenai pertembungan antara PAS dan DSAI semasa ia masih di dalam kerajaan:-

i) PAS menganggap Belanjawan 1994 yang dibentangkan Anwar Ibrahim berwajah FIRAUN. Ia menjadi punca pertelingkahan antara PAS dan Anwar. Ini kerana ia memberi kelonggaran kepada golongan koporat yang menjadi gangster ekonomi dan sebab utama kemenangan orang-orang Anwar di dalam Team Wawasan. Anwar tidak dapat menerima tuduhan tersebut dan menganggap ianya sebagai kolot dan jumud. (Dunia Islam Jan 94 m/s 4&5).

ii) Anwar Lebih Ganas Daripada Mahathir? - Tajuk wawancara antara saudara Lutfi Othman dengan Mohd Sabu seperti yang tersiar di dalam Majalah Tamadun Julai 98 m/s 16. Antara isi kandungannya yang menunjukkan sikap PAS terhadap DSAI yang saya ringkaskan :-

a) Sebenarnya gejala nepotisme yang berlaku dalam pemerintahan M'sia, saya meletakkan Anwar Ibrahim lebih ganas daripada Mahathir. Kerana Anwar belum berkuasa penuh tetapi suku sakatnya telah mencipta kekayaan lebih hebat. Antaranya Kamarudin Jaafar menjadi jutawan segera, saudaranya Rani, Marzuki dan Rosli Ibrahim dan setiausaha sulitnya Nasarudin Jalil naik mendadak dalam perniagaan, kerana pandai berniaga atau kerana Anwar Ibrahim?

b) Jangan lupa semasa Anwar hendak menjatuhkan Ghafar Baba wujud peranan Quek Leng Chan dan beberapa jutawan lain yang membiayai golongan tertentu untuk menguasai saham NST dan TV3 gara-gara untuk mengukuhkan posisi Anwar. Kita juga ingin bertanya 300 juta saham Petronas Dagang dilabur ke mana sehingga perwakilan Sabah berubah dari menyokong Ghafar kepada Anwar dengan begitu mengejutkan?

c) Imej Anwar nampak bersih adalah kerana media tempatan yang dikuasainya. Pernah satu ketika bila menonton TV3, berita Anwar diutamakan diikuti berita lain dan keempat baru PM. Bila kita hentam PM barulah berita ini berada ditempat pertama.

d) Manakala media antarabangsa yang menyalahkan Mahathir dan cuba menaikkan Anwar, ini adalah kerana Barat hanya mahukan dua corak Islam yang boleh mereka kuasai, iaitu Islam yang berbentuk ilmiah tanpa pelaksanan hukum sperti yang dipelopori IIIT, ICMI dan ABIM. Dan yang kedua bercorak Afghanistan atau ala Taleban kerana peluang bagi Barat untuk mengambarkan betapa buruknya Islam. Dan Anwar adalah paling layak untuk mengekalkan pengaruh Barat dan sesuai dengan kehendak mereka untuk menghadapi 250 juta umat Islam di sebelah sini.

e) Apa yang saya perkatakan bukan kerana Anwar adalah seteru politik terbesar PAS. Kita boleh lihat rekod sejak dia menjadi Menteri Kewangan bagaimana saham diagihkan, projek diberikan, tiada beza dengan Mahathir.

f) Skandal seks Anwar ..... tidak tahu sejauh mana benarnya tuduhan itu tetapi dengar khabar ada percubaan untuk membunuh orang (Azizan) yang menulis surat sumpah yang mengaku melakukan homoseks dengannya tetapi yang menjadi mangsa ialah isterinya, ia seharusnya disiasat, tetapi di sini media akan menutupnya, berbeza dengan di luar negara di mana media mereka akan mendedahkannya. Anwar patut membersihkan skandal seksnya kerana kitapun tidak mahu dia teraniaya. Lebih 6 bulan dia tidak bercakap soal agama, baru sekarang dia hendak khutbah, baginya masyarakat mungkin sudah lupa, tetapi kita pelik mengapa dia tidak membersihkan dirinya setakat ini?

Masih banyak tanda soal, orang yang menulis surat itu berada dalam ketakutan dan masih diugut, diancam oleh pihak tertentu. Saya pernah berjumpa dengan orang (Umi Hafilda) yang menulis surat terbuka itu dan dia bukanlah pada peringkat menuduh Anwar melakukan apa-apa tetapi mereka empat keluarga mengakui sungguh-sungguh melihat Anwar masuk ke dalam apartment bersama dengan pasangan tertuduh itu. Pendirian penulis itu tidak berubah dan dia takut untuk bertembung dengan orang dikhuatiri akan disiasat oleh polis Cawangan Khas.

g) Saya berdoa secara peribadi biar Mahathir mengepalai p/raya akan datang kerana kalau Anwar naik jadi PM dia cukup pandai menggunakan agama dan mengambil sentimen orang Melayu berbanding Mahathir .... kita tahu tahap pemikiran orang Melayu setakat mana.

h) Saya tidak nampak jika zaman Anwar (sebagai PM) masalah kekangan demokrasi, kebebasan, ISA dan akta-akta tertentu boleh berubah. Contohnya UIA tempat Anwar berkuasa penuh di mana dia menjadi Presiden dan tempat berkumpul orang-orangnya sehingga menjadi universiti paling corot dalam Asia. Universiti yang hanya untuk meluluskan puak-puak penyokong Anwar supaya ada ijazah, di situ berlaku kongkongan malahan lebih dahsyat berbanding universiti-universi ti lain. Anwar lebih pandai dari Mahathir dari sudut menguasai budaya Melayu.

i) Mahathir dan Anwar kedua-duanya nyata menolak hudud tetapi Mahathir tidak bijak menyusun hujah seperti Anwar yang akan memberi alasan daripada Yusof al-Qardhawi, pandangan ulamak itu ini dan soal prioriti.

j) Imej Anwar diperingkat antarabangsa diakui masih hebat sehingga apabila saya pergi ke Pakistan pemimpin-pemimpin Jamaat Islami begitu menghormati Anwar. Tetapi apabila saya menceritakan ...... daripada 4 jenis judi, Anwar telah menghalalkan menjadi 9 termasuk judi lumba kuda apabila ia menjadi Menteri Kewangan. Daripada 3 tempat judi lumba kuda iaitu Ipoh, Penang dan KL ia telah bertambah ke Sabah sehingga menimbulkan kemarahan ahli-ahli Parlimen di sana dan juga menerima bantahan di Sarawak apabila judi lumba kuda juga hendak diwujudkan di sana. Dan Genting Highlands menjadi pusat judi ketiga besar di dunia di bawah kekuasaan Anwar sebagai Menteri Kewangan. Anwar mempunyai hubungan yang baik dengan taukeh judi Lim Goh Tong di mana sewaktu menjadi Ketua Pemuda UMNO beliau mudah mendapat bantuan dari Yayasan Gerak Bakti kepunyaan taukeh judi ini. Akhirnya ketua Jamaat Islami mengaku selama ini mereka mendapat gambaran salah.

Begitu juga di Afrika Selatan apabila saya membentangkan kertas kerja menceritakan beribu-ribu orang Islam M'sia telah murtad, ada yang mencebik mulut dan tidak percaya, tetapi selepas beberapa lama saya bercakap, mereka berjumpa saya dan ucap tahniah sehingga mereka bertanya apa sebenarnya yang Anwar telah buat untuk membantu Islam? Jadi gambaran media asing terhadap Islam di M'sia berjaya digembar gemburkan, dan jika Anwar menjadi PM, media akan berjaya menyakinkan negara Islam lain bahawa Anwar adalah pemimpin Islam yang unggul.

k) Walaupun pendekatan Anwar lebih me-rakyat sifatnya berbanding dengan Mahathir yang lebih tertumpu membina jutawan segera Melayu, tetapi habuan untuk rakan-rakan dan penyokong-penyokong Anwar serupa saja! Contohnya Muhammad Taib adalah ahli Team Wawasan yang diterajui Anwar dan orang-orang ini terkenal dengan skandal penggadaian tanah. Kes Menteri Belia dan Sukan membabitkan RM 200 juta hasil jualan tanah di Johor masih belum selesai, begitu juga gosip Timbalan Menteri Besar Pahang yang memiliki wang yang banyak. Jadi dari segi kawan-kawannya dalam penimbunan kekayaan tidak nampak penegahan daripada Anwar.

l) PAS lebih selesa jika Mahathir kekal - adalah tajuk kepada sambungan wawancara saudara Lutfi Othman dengan Mohd Sabu seperti yang tersiar di dalam majalah Tamadun Ogos 98 m/s 51. Ini kerana kalau Anwar naik menjadi PM, dia cukup pandai dan licik menggunakan saluran agama dan pandai mengambil sentimen orang Melayu berbanding Mahathir.

iii)
Ulasan Lutfi Othman mengenai isu pertembungan Anwar dengan Ghafar Baba di dalam Majalah Dunia Islam Nov 92 m/s 12-18. Dengan tajuknya - "Siapa pengganti Mahathir - Apa lebihnya Anwar? Apa kurangnya Ghafar?". Antara kandungannya :-

a) Dr.M lebih berminat dan menyenangi Anwar menyebabkan orang-orang lama seperti Abdullah Badawi diketepikan dan Sanusi tersekat disebabkan peningkatan Anwar di dalam kabinet terlalu cepat.

b) Krisis di dalam MARA yang dipengerusikan oleh Tamrin Ghafar yang dilihat sebagai campur tangan Anwar yang mana pelurunya ditujukan kepada Ghafar.
c) Kini apabila Anwar diamanahkan sebagai Menteri Kewangan apa dasarnya yang menakutkan orang-orang bukan Islam? Judipun semakin berleluasa.

d) Apakah Islam membenarkan amalan pilih kasih, nepotisme, menyekat peluang orang lain yang dikira tidak secucuk dengannya, mengaku diri sendiri yang hebat dan orang lain semuanya lemah, seperti yang dilakukan oleh Anwar sekarang. Anwar rapat dengan DrM, tetapi apakah Anwar menegur segala salah laku DrM ketika menguruskan kekayaan negara.

e) Islam bukan milik Anwar dan kawan-kawannya bekas ABIM itu sahaja. Bukan kita tidak tahu apa Anwar buat di Universiti Islam, semuanya berpunca dari amalan pilih kasih Anwar. Memang betul kata orang, Anwar suka heboh-hebohkan kerja yang dia buat walaupun kejayaannya tidak seberapa.

iv)
Ulasan Lutfi Othman di dalam Majalah Tamadun Ogos 96 m/s 19.

a) Anwar masih budak-budak mentah cepat naik angin dan suka tunjuk perasaan. Silap sikit demonstrasi.

b) Perkara kecil dibesar-besarkan. Penduduk Baling yang mati kerana demam panas dikatakan kebuluran.

c) Bukan Anwar seorang dikurung ISA, Ibrahim Ali pun ditahan sama, bukan sekali tetapi dua.

d) Dr. Syed Husin Ali yang turut ditahan terpaksa merengkok 6 tahun berbanding Anwar cuma 2 tahun.

e) Hishamudin Rais pula terpaksa cabut lari, ia satu contoh pemimpin pelajar yang hanya berani sekerat jalan, takut menanggung risiko.

v) Ulasan Zin Mahmud dalam Majalah Tamadun Mei 97 m/s 14-19, mengenai cara polis menggunakan kekerasan untuk menundukkan para penunujuk perasaan dan menahan 200 orang, yang dianjurkan oleh PAS di hadapan masjid UM, kerana membantah kedatangan pasukan kriket Israel.

a) Saudara Zin mempertikai hujah PM bahawa kehadiran anak muda Israel ke M'sia boleh menyedarkan mereka betapa perlu memberi layanan baik kepada Palestin.

b) Hujah Anwar pula bahawa kehadiran pasukan kriket Israel tak perlu digusarkan kerana ia merupakan soal kesukanan dan tidak ada kaitan politik.

c) ABIM pula berkata demonstrasi tidak perlu kerana ada saluran yang boleh menyampaikan bantahan mereka.

vi) Majalah Tamadun Ogos 97.

a) Ulasan Ustaz Ismail Kamus pada m/s 12 , di bawah tajuk "Anwar Ibrahim Silap? Antara Pendekatan Dakwah dan Menyatakan Hukum". Ustaz mengulas mengenai kenyataan Anwar bahawa pendekatan Islam perlu diambil dengan cara sederhana dan bijaksana (kes JAIS menangkap peserta ratu cantik). Ustaz Ismail Kamus memberi penerangan dan beberapa contoh dan akhirnya membuat kesimpulan "Jadi, tulislah kerajaan cuba hendak 'menghalamkan' (halal tidak, haram pun tidak) kesemua itu (ratu cantik, konsert), bukan cuba hendak mengharamkannya. Biarlah Anwar dengar sikit apa yang saya cakap ini".

b) Ulasan Lutfi Othman pada m/s 83, di bawah tajuk "Dilema Anwar" ekoran isu penangkapan peserta ratu cantik dan kesediaan Anwar bertemu anggota KRU (untuk menenangkan mereka) berhubung konsert KRUMANIA yang diharamkan oleh kerajaan Selangor.

- Ini menyerlahkan dilema Anwar sebagai pengganti Mahathir dalam mengendalikan isu-isu berkaitan moral dan agama.

- Apakah Anwar tidak malu untuk mengakui masih ramai anak-anak gadis Muslim yang jahil tentang kewajipan menutup aurat dan hinanya menayang tubuh tiga suku bogel dihadapan umum hanya untuk menjadi seorang ratu?

- Anwar lebih memikirkan survival politiknya dan mahu dilihat sebagai pemimpin moderat, progresif dan tidak terikat dengan pegangan agama secara melampau.

- Mungkin kerana itu Anwar pernah menyifatkan Salman Rusdie sebagai 'profound writer'.

c) Setiausaha PMUM, Nordi Adie menulis pada m/s 54, di bawah tajuk "Hentikan Konsert Melalaikan". Di dalam mana-mana peradapan di dunia ini budaya konsert tidak menepati ciri-ciri masyarakat madani seperti mana yang dilaung-laungkan oleh DSAI, TPM.

vii) Majalah Tamadun Disember 97, antara kandungannya :-

a) Ulasan Lutfi Othman pada m/s 3, di bawah tajuk "Perlukah DrM Berundur?" ekoran kejatuhan nilai Ringgit dan dalam kegawatan ini media asing galak memberi promosi percuma kepada Anwar dan menyarankan DrM berundur. Jika Anwar mengganti Mahathir, apakah ia mampu menguruskan krisis dan kemelut kewangan walhal prestasi Anwar dibidang ini sentiasa dipertikai? Seperti juga orang Mahathir, mereka yang berada di bawah dagu Anwar, juga dikatakan opurtunis. Tiada idea baru, masing-masing terlalu memikirkan kuasa dan kuasa dan kuasa!

b) pada m/s 31, Ann Wan Seng mengulas mengenai kenyataan Anwar berhubung kenaikkan Tol yang tidak membebankan rakyat agak berbelit-belit dan tidak serius.

viii) Majalah Tamadun January 98, antara kandungannya :-

a) ISA mungkin diketatkan lagi? - Jika Anwar menjadi PM. m/s 6-10

- Lim Guan Eng dakwa sikap Anwar berubah, dulu dia minta ISA dimansuhkan. Sekarang hanya mahu kaji dan kaji. Itu saja.

- Normah Alwi (isteri Mat Sabu yang pernah ditahan ISA)"..... kalau perkara ini berlaku pada Siti Hasmah (isteri PM) dan Wan Azizah (isteri Anwar), apa perasaan mereka? Jika Anwar dilantik PM, akta ini pasti tidak dimansuhkan, malah mungkin lebih teruk lagi".


b) Pengaruh Anwar - Kes pemecatan Ketua Pengarang Berita Harian, A.Nazri Abdullah. Saudara Lutfi mengulas "Apakah pengaruh dan peranan yang dimainkan Anwar menyebabkan Zam yang rapat dengan PM begitu mudah disisihkan, hingga penggantinya, Johan Jaafar yang langsung tidak mempunyai pengalaman kewartawanan akhbar, diusulkan sendiri oleh Anwar? m/s 83.

ix) Dunia Islam Jun 92. Sedutan wawancara dengan Datuk Shahrir Abd Samad m/s 27 mengenai kepimpinan UMNO. Menjawab soalan mengenai banyak kumpulan Islam yang menyokong Anwar sekarang di mana dahulu mereka anti UMNO. Datuk Shahrir berkata " Maknanya, bukan menyokong perjuangan, mereka menyokong individu. Dahulu ABIM kata DEB bertentangan dengan Islam, cakap sahaja banyak. Sekarang diamanahkan memimpin, kita lihatlah. ...."

x) Anwar : Menteri Paling Tidak Berkuasa. Majalah Tamadun April 98 m/s 87. Saudara Lutfi mengulas mengenai ucapan Anwar di Forum Universiti Asia-Eropah yang menolak sebarang kongkongan dan peraturan ketat di universiti. Apakah Anwar faham apa yang diperkatakan, sedangkan apabila ia menjadi Menteri Pendidikkan suasana kampus langsung tiada perubahan. Apakah Anwar boleh digolongkan sebagai 'cakap tak serupa bikin, bikin tak serupa cakap'. Mendengar pidato Anwar sejak menerajui ABIM, Ketua Pemuda UMNO hinggalah setakah lagi untuk menjadi tokoh paling berkuasa di M'sia memang menyeronokkan dan suatu bentuk hiburan. Mungkin Anwar mahu terus popular dengan idealisme pegangannya walaupun terpaksa tidak bercakap benar? .... Adalah lebih baik Anwar mengawal lidahnya daripada mengomel yang bukan-bukan.

xi) Majalah Tamadun Oktober 98 m/s 28-32. Soalan yang diajukan kepada Tan Sri A.Samad Ismail, (iaitu selepas Anwar dipecat dari kerajaan)"Anwar kini sangat marah kepada media arus perdana, bahkan mengancam akan memburu pengarang-pengarang yang terlibat dalam konspirasi menjatuhkannya sehingga ke lubang cacing. Apa pendapat Pak Samad". Jawapan Pak Samad ialah "Anwar selama dia berkuasa dalam kerajaan bersama-sama bertangungjawab mewujudkan budaya yang kini menjadi watak media. Agak saya, Anwar terlanjur membuat ancaman itu". Pada m/s 30 - gambar Pak Samad memeluk Anwar semasa dia melawat Anwar di rumahnya.

Kebanyakkan fakta-fakta di atas saya petik dari Majalah Tamadun. Ini ialah kerana ia diterajui oleh saudara Ahmad Lutfi Othman, seorang yang gigih berusaha, yang mana bahan tulisan dan kritikannya (hanya terhadap pemerintah) terhadap isu-isu semasa dianggap bernas yang menjadi bualan masyarakat dan dihebahkan di dalam internet. Majalah ini juga diberitakan pernah terjual melebihi 100,000 naskah sebulan dan tidak pernah timbul fakta-fakta tersebut dipertikaikan atau dicabar di mahkamah. Sebenarnya banyak lagi isu-isu mengenai Datuk Sri Anwar yang terdapat di dalam majalah-majalah dan buku-buku yang lain terutamanya buku-buku politik, termasuk yang dikarang oleh Datuk Sri Anwar sendiri yang saya tidak petik untuk kali ini.

Sekarang cuba kita lihat dan bandingkan sikap dan pandangan PAS terhadap DSAI selepas ia tersingkir dari parti dan kerajaan :-

i) DSAI dianggap sebagai seorang pejuang Islam yang ingin mengIslamkan UMNO dan kerajaan dari dalam.

Tetapi sebelum ini ia dianggap oleh PAS :-

- cuba 'mengharamkan' ratu cantik yang bepakaian 3/4 bogel

- cuba 'menghalamkan' konsert yang melalaikan dan penuh maksiat

- mengagumi tulisan Salman Rusdie yang jelas menghina Islam dan Nabi Muhammad

- baik dengan taukeh judi dan mendapat pembiayaan mereka semasa menjadi Ketua Pemuda UMNO

Apabila mendapat kuasa sebagai Menteri Kewangan, telah menghalalkan lebih banyak jenis judi,

- menambahkan lagi judi lumba kuda yang sedia ada

- menjadikan Genting Highland tempat judi ke 3 terbesar di dunia

- tindak tanduknya menjadi dilema sebagai pengganti Mahathir didalam menangani isu moral dan agama

- ia pandai memainkan sentimen agama sesuai dengan tahap pemikiran orang Melayu

- maklumat salah menyebabkan masyarakat Islam antarabangsa menganggapnya pemimpin Islam yang unggul

- Mat Sabu terpaksa berjumpa pemimpin Islam luar negara dan menerangkan keburukkan Anwar supaya mereka mengenali siapa sebenarnya Anwar

- disokong oleh Barat kerana cara Islamnya menepati cita rasa Barat untuk menguasai umat Islam sebelah sini

(di dalam ceramah PAS dan tulisan-tulisan di dalam internet, Anwar dianggap sebagai anti ulamak, anti Islam dan murtad kerana menolak hudud)

ii) DSAI seorang yang bersih yang cuba menghalang Mahathir dan kroninya daripada mengaut kekayaan negara untuk diri mereka.

Tetapi sebelum ini ia dianggap oleh PAS :-

- lebih ganas dari Dr.M dalam gejala nepotisme dan kronisme

- ayah dan saudaranya menjadi jutawan dengan mendapat saham dan melalui perniagaan yang diragukan keupayaan mereka

- kawan dan rakannya terkenal dengan skandal pengadaian tanah dan menimbunkan kekayaan

- UIA tercorot di Asia kerana amalan pilih kasihnya dan menjadi tempat kawan-kawannya berlonggok untuk mendapat ijazah

- sebagai Presiden ia mengongkong UIA lebih dahsyat daripada yang berlaku di universiti-universi ti lain

- berwajah Firaun, kerana dasar yang digunakan dalam Belanjawan 1994 yang lebih mementingkan gangster ekonomi

- menguasai media arus perdana dengan pertolongan jutawan Cina untuk mengukuhkan kedudukkannya

- mengamal pilih kasih dan menyekat peluang orang lain yang dikira tidak secucuk dengannya

- silap sikit demonstrasi sehingga budak mati kerana demam panas, dikatakan kebuluran

iii) DSAI telah dianiaya dan dizalimi kerana menentang Mahathir

Tetapi sebelum ini ia dianggap oleh PAS:-

- kesayangan Mahathir sehingga Mahathir sanggup mengenepikan orang-orang lama UMNO untuk menaikkan Anwar

- Mahathir menjadikan Anwar cukup berkuasa apabila melantiknya sebagai Menteri Kewangan disamping TPM

- dapat pengaruhi Mahathir dalam pemecatan Ketua Pengarang BH dan Zam iaitu orang rapat Mahathir dan melantik orangnya Johan Jaafar yang langsung tiada pengalaman kewartawanan

- Anwar dianggap zalim apabila menggunakan media, politik wang dan saham Petronas untuk menjatuhkan Ghafar Baba

- Anwar campur tangan dalam krisis MARA yang diterajui oleh Tamrin, tetapi pelurunya dituju kepada Ghafar Baba

iv) Skandal seks DSAI adalah antara konspirasi konco-konco Mahathir untuk menjatuhkannya

Tetapi sebelum ini PAS menganggap:-

- Mahathir cuba menutup skandal timbalannya walaupun mangsa telah membuat lapuran polis

- dalam siri ceramahnya, PAS mendedahkan skandal ini dan menayangkan salinan surat sumpah orang (Azizan) yang mengaku diliwat oleh Anwar kepada hadirin

- mendedahkan ada cubaan membunuh orang yang mengaku diliwat oleh Anwar, tetapi media tidak mendedahnya

- Mat Sabu yang pernah berjumpa dengan penulis surat terbuka tersebut (Umi Hafilda), mendedahkan mereka empat keluarga mengakui sungguh-sungguh melihat Anwar masuk ke dalam apartment bersama dengan pasangan tertuduh itu, walaupun tidak menuduh Anwar melakukan apa-apa

- mengikut Mat Sabu, penulis surat terbuka mengenai skandal ini berada dalam ketakutan kerana masih diugut, diancam oleh pihak tertentu dan tidak berani bertembung dengan orang kerana dikhuatiri akan disiasat oleh polis Cawangan Khas

- mempertikaikan sikap Anwar yang berdiam diri dan tidak cuba membersihkan namanya

- (ada usaha dari PAS untuk mendedahkan skandal ini kepada umum dengan menerbitkan VCD yang menemubual mereka-mereka yang terlibat dalam salah laku seks Anwar)

iv) DSAI akan diangkat menjadi PM jika pakatan pembangkang yang diterajui PAS menang p/raya.

Tetapi sebelum ini PAS menganggap:-

- keupayaannya untuk mengantikan Mahathir dipertikaikan

- keupayaannya sebagai Menteri Kewangan dipertikaikan

- lebih ganas dari Mahathir dengan tindak tanduknya walaupun belum berkuasa penuh

- takut jika Anwar jadi PM, dan mengharap dan berdoa Mahathir menerajui p/raya bukan Anwar

- PAS lebih selesa jika Mahathir kekal

- ISA, kebebasan dan akta-akta lain mungkin diketatkan lagi jika ia berkuasa penuh

- cakap tak serupa bikin, bikin tak serupa cakap dalam isu Akta Universiti

- cakap berbelit-belit mengenai kanaikkan tol

- budak mentah, cepat naik angin, silap sikit demonstrasi

Apabila Anwar disingkirkan dari parti dan kerajaan, ini bermakna doa PAS sebelum itu telah termakbul dan sebahagian perjuangan PAS telah tercapai, mengapa pula doa dan perjuangan PAS kemudiannya menjadi songsang. PAS bukan sahaja berdoa tetapi berjuang termasuk berdemonstrasi supaya Anwar dapat kembali berkuasa dan seterusnya menjadi Perdana Menteri M'sia. PAS pernah menganggap, Anwar licik menggunakan agama untuk dilihat mempunyai imej yang bersih dan sebagai pemimpin Islam yang unggul, samada di dalam atau luar negara. Apakah perubahan mendadak sokongan PAS terhadap Anwar dalam krisisnya dengan Mahathir menunjukkan PAS juga telah terpedaya dengan imej Anwar ini?

Jika PAS tidak terpedaya dan sememangnya Anwar adalah seorang perjuang Islam yang bersih dan unggul yang layak untuk menjadi Perdana Menteri M'sia, ini bermakna tuduhan PAS sebelum ini bahawa Anwar pandai menggunakan agama untuk kepentingannya dan semua tuduhan-tuduhan lain, adalah suatu pembohongan dan fitnah yang besar terhadap Anwar. Samada PAS terpedaya atau tidak, apakah perjuangan seperti ini boleh dianggap sebagai perjuangan Islam? Beginikah yang dikatakan 'Kepimpinan Ulamak'? Inikah sifat 'Ulamak Perwaris Nabi'? Bukankah ianya lebih bersifat kufur, fasik, munafik dan zalim?

Pertembungan antara PAS, DSAI dan DrM

Cuba pula kita lihat dan bandingkan sikap dan pandangan PAS (dan penyokong DSAI selepas ia disingkirkan) terhadap Dr Mahathir.

Dr Mahathir adalah :

- MahaFiraun (kerana tindakan Mahathir ke atas Anwar yang dianggap Firaun sebelum ini)

- Mahazalim (kerana tindakan Mahathir ke atas Anwar yang dianggap zalim sebelum ini)

- Shit,PM@P*** MAK (kerana tindakan Mahathir mengemut keluar Anwar dari lobang keramat yang mana Anwar pada satu masa dulu dianggap tiada keupayaan untuk menerajui lobang keramat tersebut)

- Melacurkan media (kerana tindakan Mahathir menggugurkan orang Anwar, yang sebelum ini PAS kecam kerana Anwar melantik mereka termasuk yang tiada pengalaman)

- Anti Islam (kerana menolak Hudud, yang mana sebelum ini Anwar juga dianggap anti Islam kerana menolak Hudud)

- Di label sebagai perompak wang negara, kronisme, nepotisme (sebelum ini menganggap Anwar lebih ganas dalam hal ini)

PAS juga :

- Berdemonstrasi bersama penyokong Anwar (sebelum itu menganggap Anwar budak mentah, silap sikit demonstrasi)

- Bergabung dalam BA untuk jatuhkan Mahathir dan menaikkan Anwar (sebelum itu berdoa supaya Mahathir kekal jadi PM)

- sanggup keluar negara untuk memburukkan Mahathir (sebelum itu keluar negara untuk memburukkan Anwar)

Dari fakta-fakta di atas, PAS seolah-olah tiada prinsip di dalam perjuangannya. Pertembungan dan konflik yang berlaku ini sama dengan apa yang berlaku, apabila Tengku Razaleigh Hamzah tersingkir apabila kalah bertarung dengan Mahathir, dan PAS telah bergabung dengan S46 dan cukup yakin APU akan menang dengan bantuan DAP dalam p/raya 1990 dan Ku Li akan diangkat menjadi Perdana Menteri M'sia ke-5? Dan perkara yang sama berulang apabila Anwar dicerca dan dimusuhi sebegitu rupa oleh PAS semasa ia di dalam kerajaan tetapi orang yang sama dipuji dan disanjung setelah ia tersingkir. Kali ini dalam p/raya 1999, PAS termasuk DAP cukup yakin Barisan Alternatif akan menang dan seterusnya mengangkat Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri M'sia ke-5.

Apakah ini berdasarkan perjuangan yang berlandaskan Al-Quran dan Sunnah atau untuk mendapatkan kuasa dengan cara menggelar, mencerca dan menfitnah seteru politik? Anwar menjadi mangsa apabila ia menjadi cukup berkuasa di dalam kerajaan dan dilihat bakal mengisi kerusi PM, apabila Anwar tersingkir, gelaran, cercaan dan fitnah dilemparkan pula kepada Mahathir, apabila Mahathir berundur mungkinkah perjuangan yang dianggap berlandaskan Al-Quran dan Sunnah ini akan diteruskan dengan segala gelaran, cercaan dan fitnah akan dilemparkan pula kepada penggantinya?

Pertembungan dan konflik yang berlaku di dalam politik orang Melayu khususnya adalah disebabkan oleh sikap dan perbuatan ulamak, pemimpin dan cendekiawan kita sendiri. Mereka yang memilih dan bertangungjawab ke atas apa yang berlaku, yang lebih banyak membawa keburukkan dan kerosakkan bukan sahaja kepada negara tetapi juga pemikiran masyarakat.

Pendapat anda bagaimana tentang isu ini?

Dikutip dari SINI

4 comments

Citer dibelakang misteri 1 Malaysia..

Alkisah..
1 Malaysia bukanlah diilhamkan atau "hadiah" atau "nasihat" dari Israel..

Sebenarnya ianya adalah nasihat isteri Najib pada Najib..ingat bang!! 1 isteri yer,..ingat tu!!

...kisah dongeng rakyat


2 comments

ANWAR MELIWAT LAGI!!!Petunjuk Allah Taala begitu jelas. Doa dan munajat golongan yang beriman kepada Allah Taala dan kebenaran ajaran Rasulullah s.a.w telah dikabulkan-Nya. Maka bertepatanlah dengan firman-Nya yang bermaksud:

Dan mereka membuat tipu daya dan Allah membalas tipu daya mereka itu. Dan sesungguhnya Allah sebaik-baik pembalas tipu daya.
(Maksud dari Surah Ali Imran ayat 54)

Di sebalik serangan demi serangan yang dilancarkan oleh Anwar Ibrahim serta 'Yaajuj dan Maajuj'nya ke atas kesatuan ummah serta kerajaan Malaysia menerusi APCO Worldwide dan AsiaSoft yang dikatakan mempunyai kaitan dengan Zionis Israel laknatullah, terbukalah pekung Anwar Ibrahim yang lebih busuk dan kotor.

Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat dengan begitu bangga mengumumkan bahawa sebuah pertubuhan antarabangsa telah menyokong mereka dengan sepenuh-penuhnya. Pertubuhan antarabangsa yang dimaksudkan adalah AGENSI LIBERAL ANTARABANGSA.

Blog ANWARAIDC telah memberikan penjelasan panjang lebar tentang International Liberal ini serta Presidennya yang bernama Hans Van Baalen. Malah penjelasan yang diberikan oleh pengkomen yang menamakan dirinya sebagai ANGELA, menampakkan usaha-usaha bersungguh ZIONIS untuk mengawal dan menjajah negara ini dengan meletakkan Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat di mercu kuasa.

Maka tidak hairanlah mengapa Anwar Ibrahim begitu bersungguh-sungguh ingin mengenepikan saingan Liberal Agency di Malaysia menerusi serangan-serangan ke atas Najib Razak dan Kerajaan Malaysia. Paling menarik apabila Anwar Ibrahim secara BERTERUS-TERANG menyatakan Pakatan Rakyat DISOKONG oleh ZIONIS ANTARABANGSA menerusi agensi berkenaan.

Ternyata, Anwar Ibrahim masih tidak serik-serik meliwat dan akan berterusan meliwat selagi tindakan lebih keras tidak diambil ke atasnya.1 comments

YEAAAAA... PILIHANRAYA KECIL LAGI....

Ahli Parlimen Sibu merangkap Timbalan Menteri Pengangkutan, Datuk Robert Lau, meninggal dunia di Hospital Selayang akibat penyakit barah.

Lau, 68, dari parti SUPP telah memenangi kerusi Parlimen Sibu mengalahkan calon DAP, Wong Ho Leng dan calon PKR, Lim Chin Cuan. Lau mendapat 19,138 undi manakala Ho Leng mendapat 15,903 dan Chin Cuan mendapat 812 undi.

Kematian Lau akan menyebabkan pilihanraya kecil kesebelas bakal diadakan selepas Pilihanraya Umum Ke-12.

Apa lagi, bersedialah untuk berpesta pilihanraya. Kalau di Batang Ai hari itu, BN berjaya mengekalkan penguasaan, bagaimana pula di Sibu? Mampukah Barisan Nasional di bawah kepimpinan Ketua Menteri Seumur Hidup Sarawak menyumbang kemenangan? Mampukah Taib Mahmud mengekalkan kewujudan Malaysia dengan mempertahankan Sarawak di dalam penguasaan Barisan Nasional menerusi kemenangan di kerusi Parlimen Sibu?

Atau semakin jelaskah subversif mana yang sedang berusaha mengeluarkan Sarawak dari Persekutuan Malaysia?

Apa yang pasti, pilihanraya kecil di Sibu akan MENZAHIRKAN belang pihak-pihak tertentu yang ingin 'MEMERDEKAKAN' Sabah dan Sarawak dari Malaysia sekaligus MENGABULKAN keinginan seseorang yang ingin menjadi Perdana Menteri dan Presiden negara-negara baru yang terbentuk hasil dari perpecahan PERSEKUTUAN MALAYSIA.


0 comments

Keliru lagi.

"Pastikan Islam kekal agama Persekutuan
KUALA LUMPUR 8 April – Persatuan Peguam Muslim Malaysia mahu kerajaan memastikan peranan jawatankuasa khas berhubung isu antara agama yang diumumkan penubuhannya kelmarin mengambil kira Islam sebagai agama Persekutuan.
Presidennya, Zainul Rijal Abu Bakar berkata, justeru pihak yang terlibat dalam jawatankuasa itu tidak boleh sesekali mahu menyamakan hak semua agama kerana Islam punya kedudukan istimewa di sisi Perlembagaan." -sedutan dari utusan.
__
Kenapa kerajaan? Kenapa bersandarkan pada perlembagaan. Apa kata PAS? Bukankah perlembagaan tu adalah perlembagaan Lord Reid, perlembagaan yang membelakangkan AQ dan Sunnah. Bukankah kerajaan hari ini ialah kerajaan sekular dan dikatakan menentang Islam (PAS).

..mmm aku keliru lagi.

1 comments

PAS- yg keliru 4

PAS kata dia menentang UMNO (bukannya BN) kerana UMNO tu sekular.

Tapi PAS bersekongkol ngan sekular PKR, Sosialis dan sekular DAP..tidak menyerang MCA, MIC dsb.

Apakah PAS menentang UMNO kerana UMNO tu sekular atau....kuasa, pangkat, nama, dan harta?
__
Org2 Islam baca doa yg diajar oleh Allah swt dalam AQ "mohon pertolongan Allah swt keatas org2 kapir"..
Tapi yg diamalkan oleh PAS..mohon pertolongan sapa sahaja walaupun dari syaitan utk kalahkan UMNO yg majoritinya adalah org2 Islam..walaupun bersahabat ngan org2 kapir.

...terimakaseh pada org2 Melayu PAS dan PKR kerana "hadiahkan" P Pinang pada DAP

1 comments

Thursday, April 8, 2010

KALAU DAH NAMANYA MELAYU....

Thursday, April 8, 2010
Seperti Melayu-Melayu lain yang sangat bersikap APOLOGITIK, Noh Omar yang cuba memberitahu sesuatu yang bersangkutan dengan sejarah kehadiran KAUM CINA DAN INDIA atas status pendatang di negara ini, berakhir dengan Noh Omar meminta maaf kepada KAUM PENDATANG.

Semuanya semata-mata untuk menjaga hati meskipun yang dikatakan oleh Noh Omar itu adalah kata-kata KETUA KAUM PENDATANG 50 tahun lalu iaitu Tan Siew Sin dan VT Sambathan selepas UMNO bersetuju penganugerahan 1 juta kerakyatan kepada kaum pendatang itu. Semuanya semata-mata kerana 15 orang wakil MCA TIDAK TAHAN DENGAR sejarah kehadiran keturunan mereka di negara ini dan melangkah keluar dari dewan konvensyen!

Punyalah takut dan nak jaga hati kaum tersebut, sejarah sebenar KOMPOSISI KAUM di negara ini pun AKAN dipadamkan suatu hari nanti. Semuanya hanya untuk menjaga hati KAUM PENDATANG.

Bilalah agaknya Melayu hendak berhenti daripada meminta maaf atas KEKURANGAJARAN DAN KEBIADABAN kaum pendatang, tiada sesiapa pun yang tahu. Dan sehingga itulah, Melayu di dalam UMNO dan PAS akan terus menjadi perkakas kepada KAUM PENDATANG ini sampai sangkakala pertama ditiupkan Israfil a.s nanti!

Alasan mereka, SETIAKAWAN dan PERPADUAN!

4 comments

SETIAKAH SAMMY VELLU KEPADA BARISAN NASIONAL?

Sammy Vellu secara terang-terangan menuduh musuh politik yang sering mengatasi pengaruhnya iaitu bekas Timbalan Presiden MIC S. Subramaniam sebagai 'dalang' utama yang akan merosakkan peluang Palanivel menang kerusi Parlimen Hulu Selangor, beberapa hari sebelum nama Palanivel digugurkan daripada senarai calon BN yang bertanding.

Serangan dan tuduhan rambang yang dilakukan oleh Sammy Vellu dan juak-juaknya ke atas Subramaniam menerusi akhbar Tamil Nessan yang dimiliki oleh Sammy Vellu dan keluarganya bertujuan untuk menjamin kedudukan Palanivel sebagai calon kerusi Parlimen Hulu Selangor.

Sammy Vellu pasti sakit hati kerana kata-katanya tidak lagi keramat kepada Perdana Menteri. Nama Palanivel digugurkan sekalipun Sammy Vellu sebagai Presiden MIC menyatakan, nama Palanivel adalah satu-satunya yang dicadangkan kepada Perdana Menteri. Pada masa yang sama, MIC dan masyarakat tempatan Hulu Selangor juga 'tidak mesra' dengan G.Palanivel sekalipun dia sudah beberapa kali menyandang kerusi berkenaan. Kekalahan tipisnya kepada Dr. Zainal Abidin Ahmad dengan undi rosak yang 7 kali ganda lebih tinggi berbanding undi majoriti, membuktikan KEBENCIAN para pengundi terhadap Timbalan Presiden MIC itu.

Apakah tujuan Sammy Vellu menuduh Subramaniam akan menjadi agen-agen penentang Barisan Nasional dan calon MIC di Hulu Selangor? Apakah isyarat yang ingin disampaikan oleh Sammy Vellu kepada pengundi-pengundi dari masyarakat India di Hulu Selangor?

Pada masa yang sama, berita tentang kemunculan samseng-samseng dari kaum India di Hulu Selangor sudah mula diperkatakan. Adakah ini suatu kebetulan atau sesuatu yang dirancang?

Timbul pertanyaan, akan SETIAKAH Sammy Vellu kepada Barisan Nasional sekalipun calon pilihannya tidak terpilih? Atau adakah Sammy Vellu 'AKAN MEROSAKKAN MOOD SOKONGAN' kepada Barisan Nasional seperti yang dibuktikannya di Bukit Selambau?

Barisan Nasional sememangnya berhadapan dengan kesukaran untuk memenangkan calon yang terpilih dari MIC kerana musuh mereka yang sebenar, datang dari MIC sendiri!

0 comments

NIK AZIZ SENJATA TERAKHIR PKR DI HULU SELANGOR

Ada sesuatu yang terkandung di dalam kenyataan Haji Abdul Hadi Awang, Presiden PAS yang dipetik dari BERNAMA ini. Sekalipun berselindung di sebalik kenyataannya bahawa 'PAS menyerahkan sepenuhnya pemilihan calon' namun BERITA yang disampaikan kepada THE FLYING KICK nampaknya berasas.

Tanda-tanda ini kelihatan jelas apabila pada 4 April lalu, Nik Aziz dan keluarganya telah ke Makkah untuk menunaikan ibadah umrah sekalipun SPR membuat pengumuman tentang pencalonan dan pilihanraya kecil Hulu Selangor pada 2 April.

Nik Aziz dan keluarganya dijangkakan akan berada selama 2 minggu atau 14 hari di Tanah Suci. Sekaligus berdasarkan pengiraan hari, Nik Aziz akan pulang pada 18 April iaitu seminggu sebelum pilihanraya kecil Hulu Selangor dijalankan.

Sama ada MEREHATKAN Nik Aziz daripada campurtangan dalam kempen PKR atau pun menyimpan orang tua itu sebagai senjata terakhir, masih lagi dalam congakan dan bersifat andaian. Biarpun kepimpinan utama PAS mungkin akan membantu secara sambil lewa, BUDAK-BUDAK mereka yang berpakaian PKR dan DAP serta yang menjalankan perang saraf, akan membantu PKR dengan sepenuh hati.

Apakah kata-kata Haji Hadi itu memberi isyarat bahawa Nik Aziz juga DIARAHKAN untuk menutup mulut daripada berkempen untuk PKR dengan memberikan ruang kepadanya beribadat di Tanah Suci Makkah? Atau adakah Nik Aziz akan DIKELUARKAN pada saat-saat akhir untuk berkempen bagi menjamin kemenangan PKR di Hulu Selangor?

Sama-sama kita nantikan... yang sohehnya, BN bakal berhadapan dengan UJIAN BESAR apabila memilih calon MIC untuk bertanding di kerusi berkenaan.1 comments

ANWAR 'ROMPAK' BLOG RUPA-RUPANYA

Sibuklah kisah APCO dan elemen Zionis di dalam PDRM dicanangkan oleh Anwar Ibrahim. Dan sibuk jugalah juak-juak serta BIAWAK-BIAWAK PEMAKAN BANGKAINYA memainkan isu, sehinggakan TOK BADUT terkenal di Parlimen pun melalak-lalak sama menyamakan UMNO dan APCO.

Rata-rata ingat, itu adalah isu baru yang BERJAYA DIDEDAHKAN oleh Anwar Ibrahim. Ternyata selepas diselidiki, ianya cerita basi. Ianya cerita pada zaman KEKACAUAN akibat KEHADIRAN seorang PERDANA MENTERI dan ANAK MENANTU di dalam sistem pentadbiran negara.

Blog Rocky Bru menceritakan tentang perangai buruk Anwar Ibrahim yang mencuri daripada seorang bekas wartawan. Wartawan yang bernama Johari Ismail itu, telah membuat laporan polis terhadap SI PENCURI bernama ANWAR BIN IBRAHIM (dan nama kuniahnya yang dipopularkan oleh Mat Sabu).

Nama Johari Ismail akan membawa kita ke sebuah blog bernama SI BONGKOK TANJUNG PUTERI. Dan tarikh di mana dia membuat laporan polis adalah pada 14 Julai 2008. Dengan kata lain, APCO Worldwide dan AsiaSoft, telah wujud pada zaman sebelum Najib Abdul Razak menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Dan ini menimbulkan satu lagi misteri besar buat kita semua... mengapa beria-ia sangat Khairy Jamaluddin bertanyakan tentang APCO Worldwide kepada Anwar Ibrahim di Dewan Rakyat? Apa sebenarnya yang cuba dilindungi dan apa sebenarnya yang cuba 'ditembak'?

Terima kasih Tun Dr. Mahathir kerana membawakan Internet dan mengembangkan industri maklumat di kalangan rakyat Malaysia dengan perjanjian dasar LANGIT TERBUKA ketika keseluruhan rakyat Malaysia BUTA KOMPUTER DAN INTERNET dahulu. Setidak-tidaknya semua laporan, bukti dan fakta yang tersimpan di dalam BANK INTERNET sampai ke tangan rakyat.

Kepada Anwar Ibrahim... anda adalah PENCURI IDEA ORANG LAIN!


1 comments

GAMBAR BOGEL: DARI PARTI MANA AGAKNYA MANGKUK NIH?


Nak tahu ceritanya selanjutnya? BACA DI SINI

Kalau masa kes gambar dan video bogel Elizabeth Wong hari itu, yang terlibat adalah HELMI yang merupakan salah seorang ahli PKR sekalipun puak-puak Pakatan Rakyat beriya-iya mengatakan ianya kerja UMNO, agak-agaknya IZUDDIN CHE DIN, 62, ahli parti mana pulak?

Cuba selidik latar belakang Izuddin dan bagaimana dia boleh dilantik sebagai salah seorang Anggota MPAJ?

Butirannya DI SINI

Baca juga DI SINI

Balak jatuh atas kepala ka?

1 comments

PENYAMBUNG NYAWA UNTUK KEKAL BERKUASA?

Struktur tradisional Kongsi Gelap Cina

Kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor dan Pulau Pinang tidak mampu memberikan penjelasan tentang kenaikan mendadak kegiatan subversif dan jenayah terancang di negeri-negeri yang mereka kuasai, sekalipun mereka cuba memanipulasikan angka dan fakta yang dikeluarkan oleh agensi-agensi kerajaan. Malah Kerajaan Pakatan Rakyat turut tidak dapat menjelaskan, mengapa semenjak dua tahun mereka berkuasa, 'penguasaan' dan 'penjarahan' kongsi gelap atau triad begitu ketara di negeri-negeri yang mereka kuasai.

Cara kerajaan negeri Selangor dan Pulau Pinang atasi masalah ini sangat unik dan menarik. Mereka seringkali menyalahkan pihak polis dalam apa jua keadaan, malah cuba menyibukkan polis dengan pelbagai laporan-laporan yang tiada kaitan dengan jenayah terancang ini. Malah paling menarik apabila GODFATHER Pakatan Rakyat iaitu ANWAR IBRAHIM cuba menimbulkan isu Yahudi dan Zionis dalam kerajaan Malaysia sekaligus menutup beberapa loopholes lain yang lebih berkaitan dengan rakyat marhaein.

Di Selangor sendiri, sudah banyak rungutan tentang penglibatan kongsi-kongsi gelap dalam kerajaan tempatan. Ampang contohnya, merupakan sarang kongsi gelap yang sangat tegar, sekaligus MELAYAKKAN wilayah ini sebagai kawasan hitam tegar. Pandan Indah sendiri membuktikan kewujudan dan penguasaan mereka dengan munculnya rumah-rumah urut, premis perjudian, pengedaran dadah sintetik, perdagangan manusia terutama 'kargo' dari Tanah Besar China sebagai tukang urut dan pelacur.

Yang hairannya, polis di kawasan ini begitu RELAKS seolah-olah tiada apa-apa yang perlu disiasat, sebaliknya menunggu laporan orang awam untuk memulakan serbuan dan kemudian membiarkan premis itu sebelum ada laporan yang lain untuk tindakan selanjutnya.

Mustahilkah suatu masa nanti akan wujud Shanghai pada awal tahun 1900-an di seluruh Selangor, khususnya di Daerah Petaling Jaya dan Ampang dengan kewujudan 9 MAHARAJA KECIL yang masih ramai pengikutnya?

1 comments

MARAH SUNGGUH TONY PUA BILA SYARIKAT MELAYU DAPAT KONTRAK

Bersungguh-sungguh si Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara ini untuk membangkitkan kemarahan kaum Cina dan India apabila mendedahkan perihal kontrak-kontrak besar yang diserahkan kepada syarikat-syarikat yang dimiliki Melayu, kononnya atas nama KRONI UMNO. Kononnya mana-mana syarikat Melayu tidak mengikut peraturan tender seperti syarikat-syarikat orang Cina.

Semuanya atas alasan ketelusan, samarata dan jujur sekalipun syarikat-syarikat milik Cina pun tidak mengamalkan apa yang dikatakan oleh Tony Pua.... contoh terbaik, Kerajaan 'Cina' Pulau Pinang di bawah DAP.

Tony Pua telah membuat pendedahan susulan berkaitan sebuah syarikat yang dianugerahkan kontrak membina asrama 200 bilik di Terengganu dengan kos RM7.8 juta. Dia mempertikaikan kewujudan syarikat tersebut serta pemilik syarikat yang bernama Abdul Rahman Abdul Ghani yang berusia 23 tahun dan mendapat dua lagi kontrak mewah sekalipun syarikatnya baru sahaja diwujudkan pada Disember 2007.

Menurut Tony Pua, Abdul Rahman Abdul Ghani adalah Ahli Jawatankuasa UMNO Bahagian.

Yang Tony Pua tidak sentuh ialah bagaimana syarikat-syarikat milik Cina yang memperolehi kontrak ratusan juta daripada kerajaan. Bagaimana syarikat-syarikat Cina dari kaum atasan DAP dan MCA memperolehi konsesi membina kawasan-kawasan perumahan seperti Talam Corporation yang kini diperbadankan oleh Kerajaan Negeri Selangor di bawah Pakatan Rakyat.

Tony Pua juga tidak menyentuh tentang syarikat-syarikat pembekal yang menentukan kuasa dan harga pasaran yang KESELURUHANNYA dimiliki oleh orang Cina. Malah Tony Pua juga tidak menyentuh tentang syarikat-syarikat kaum pendatang itu yang menguasai hampir keseluruhan sektor di negara ini sama ada secara tender, pemberian terus, mahupun pasaran bebas.

Hanya kerana syarikat itu Melayu, pastinya ia akan didedahkan sebagai kroni UMNO.... lebih tepat lagi, kesungguhan Tony Pua dan orang-orangnya membuat pendedahan kerana didorong kerana sakit hati melihat orang Melayu berniaga. Tony Pua dan DAP selagi boleh ingin melihat orang Melayu sebagai pengguna dan pembeli bukannya pembekal dan pengeluar!

1 comments

PAS BETUL... SPRM TAK JALANKAN TUGAS!

Maka memang betullah seperti yang dikhabarkan oleh Salahuddin Ayob yang dipetik pula oleh Harakah Daily bahawa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah tidak menjalankan tugas mereka kerana 'gagal' menyiasat atau mendedahkan kes-kes rasuah berprofil tinggi.

Betul sangat-sangat tu. Contoh yang terbaik ialah, SPRM gagal menyiasat dan menyelesaikan kes penebangan balak, sama ada secara haram atau secara halal di Kelantan yang hasilnya dinikmati oleh sekelompok ELITIS Kelantan termasuklah Menteri Besarnya semenjak 20 tahun lalu.

SPRM juga gagal memanfaatkan pengakuan Nik Aziz bahawa rasuah yang dihumbankan kepada PASTI adalah derma dan dia tidak tahu, tambahan pula dengan sokongan BIAWAK-BIAWAK PEMAKAN BANGKAINYA yang lain SEBELUM itu telah menghalalkan RASUAH sebagai wang tajaan untuk Nik Aziz NAIK HAJI dan UMRAH.

SPRM gagal menjalankan tanggungjawab dengan mencari punca ke mana perginya segala wang peruntukan untuk kemajuan Negeri Kelantan sepanjang 20 tahun Nik Aziz memerintah memandangkan TIDAK SATU PUN pertumbuhan fizikal berlaku di Kelantan dan usaha-usaha menarik pelabur luar macam HILANG begitu sahaja, meskipun peruntukan untuk usaha menarik pelaburan BERJUTA-JUTA setiap kali bajet negeri dibentangkan.


SPRM juga gagal menyiasat dan menyelesaikan MISTERI yang menabiri hidup Ketua Pembangkang, sekaligus ketua kepada Salehuddin Ayob iaitu Anwar Ibrahim. SPRM sehingga kini tidak pernah mendedahkan dari mana punca datangnya PENDAPATAN MEGA Anwar Ibrahim yang seolah-olah tidak kering duit. Seolah-olah di bawah rumahnya ada sebuah gudang yang penuh diisi duit dan kalau ditarik sehelai, digantikan pula dengan sepuluh helai.

SPRM gagal menyiasat serta menyelesaikan misteri kehilangan pasir begitu sahaja di negeri-negeri yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat sekalipun peningkatan kewujudan lori pasir begitu mendadak selepas Pakatan Rakyat naik jadi kerajaan negeri.

SPRM juga gagal menyelesaikan kisah ADUN dan EXCO sebuah negeri yang dikatakan menjadi GODFATHER serta dilindungi oleh CAPO DITUTI CAPI kongsi-kongsi gelap yang menguruskan sindiket dadah, pelacuran, judi haram, mesin slot, dvd cetak rompak dan segala-gala yang berbentuk haram. Sehingga kini SPRM bungkam dengan kisah ini.

Banyak lagi kalau hendak disenaraikan kegagalan SPRM dalam menyelesaikan kes-kes berprofil tinggi. Sekaligus, betullah seperti laporan HARAKAH DAILY itu kerana sehingga kini TIADA SEORANG PUN AHLI DAN PEMBESAR PAS yang berjaya ditangkap dan didakwa oleh SPRM sekalipun mereka jelas telah mengamalkan rasuah dan penyelewengan kuasa.

3 comments

PAS- yg keliru 3

Apahal kecoh dan sibuk ngan 1 Malaysia, keadilan, kesemarataan, ketelusan dsb..

Dimana kesungguhan dalam mertabatkan Islam, hudud dsb..Bukankah ngan Islam semua yg diingini leh tercapai.

Bukan ngan DAP, PKR, Parti sosialis..atau ngan syaitan.


....terkeliru

2 comments

ULAR YANG TIBA-TIBA MENGEMBEK

Konvensyen Barisan Nasional telah diadakan semalam di Pusat Konvensyen Shah Alam. Berdegar-degar Najib selaku kepala Barisan Nasional berucap. Dan berdegar-degar jugalah Najib mengukir pelbagai janji di samping mempersembahkan pelbagai rancangannya untuk memakmurkan negara atas nama 1Malaysia.

Dan dalam usaha untuk mengembalikan kepercayaan rakyat Malaysia berketurunan Cina dan India, Najib sama seperti para pemimpin Melayu yang lain, menghulurkan apa yang sepatutnya diberikan kepada orang Melayu sebelum dikongsi dengan kaum pendatang tetapi sebaliknya diberikan terus kepada kaum pendatang untuk dikongsi dengan Melayu.

Anda faham apa yang dimaksudkan? Maksudnya begini, andaikan anda mempunyai sebiji kek. Terpulanglah kepada anda untuk membahagi-bahagikan kek tersebut kepada sesiapa pun yang anda suka. Tapi kek itu dirampas dari tangan anda dan diserahkan kepada orang lain untuk dibahagi-bahagikan biarpun kek itu masih milik anda. Kesudahannya, anda suka atau tidak suka, bahagian anda ditentukan oleh orang lain.

Maksud sebenar 'pemberian kerakyatan kepada rakyat baginda ratu' sudah lama dihilangkan dari pengetahuan rakyat serta amalan kerajaan. Secara ambil mudah, semua rakyat, tidak kira RAKYAT RATU atau RAKYAT RAJA dianggap sebagai RAKYAT MALAYSIA sekalipun MALAYSIA TIDAK PERNAH KELUAR DARI KOMANWEL YANG DIKETUAI OLEH RATU ENGLAND!

Apabila GERAKAN, MIC dan PPP mengugut untuk keluar dari Barisan Nasional, apakah yang dilakukan oleh para pemimpin UMNO? Dan kemudian, bagaimanakah caranya pemimpin UMNO memujuk GERAKAN, MIC dan PPP?

Hulurkan hak orang Melayu untuk mereka dengan tujuan menutup mulut mereka.

Hulu Selangor membuktikannya...

2 comments

PARTI MANA AKAN KUTIP DERMA PALING BANYAK

Musim ceramah pilihanraya sudah pun bermula. Meskipun ceramah dan kempen pilihanraya tidak pernah berhenti semenjak berakhirnya Pilihanraya Umum Ke-12 lalu, parti-parti politik di seluruh Malaysia tidak pernah berhenti berkempen, terutama parti-parti yang berteraskan bangsa Melayu. Manakala parti-parti yang bukan berteraskan bangsa Melayu-Islam pula lebih banyak berkempen untuk jawatan atau mendesak parti Melayu yang menjadi tonggak pemerintahan di negara ini agar terus mengurang serta menghakis hak-hak dan keistimewaan Melayu sedikit demi sedikit.

Dalam kebanyakan ceramah, pelbagai hujah dan fakta diberikan. Tak kiralah sama ada fakta-fakta yang diberikan itu sebenarnya fakta bohong atau fakta tulen. Yang pasti, fakta-fakta dan hujah-hujah perlu menarik perhatian orang ramai untuk hadir dan mendengarnya.

Disebabkan itu, beberapa nama popular dalam ceramah-ceramah politik akan disebarluaskan sebagai daya tarikan. Nama-nama seperti Mat Sabu, Anwar Ibrahim, Nizar Jamaluddin dan Lim Guan Eng bagi pihak Pakatan Rakyat manakala nama-nama seperti Ezam Md Noor dan kawan-kawannya yang pernah berada di dalam PKR, menjadi ayam tambatan UMNO.Tiada aktiviti yang lebih menarik semasa ceramah dilangsungkan, melainkan pengedaran tong-tong atau uncang-uncang untuk memungut derma daripada kalangan hadirin. Lebih ramai hadirin, lebih bagus kerana jumlah kutipan akan lebih banyak.

Kutipan-kutipan derma itu biasanya akan diumumkan jumlahnya pada akhir sessi ceramah sambil disambut sorak-sorai daripada hadirin seandainya jumlahnya melebihi sasaran, terutama jikalau ceramah tersebut diadakan pada awal bulan. Dan seandainya jumlah sasaran derma berkurangan, tong-tong derma dan uncang-uncang derma akan diedarkan semula sambil pengacara akan membacakan potongan-potongan ayat suci al Quran dan al Hadis tentang kaifiat bersedekah dan berderma pada jalan Allah Taala.

Sama ada disedari atau sebaliknya kutipan-kutipan derma tersebut tidak akan diaudit oleh mana-mana pihak. Malah kebanyakan derma uncang dan tong akan hilang begitu sahaja tanpa sebarang alasan yang diberi. Bagi mereka yang mempertikaikan tentang hala mana derma-derma itu dibelanjakan, pasti akan dinista atau diperlekehkan. Kononnya tidak ikhlas dalam perjuangan.

Kelangsungan duit derma atau perolehan daripada derma itu WAJIB diteruskan menerusi ceramah-ceramah dan kempen-kempen pada setiap masa. Jadi, jangan hairanlah seandainya anda akan kerap berhadapan dengan ceramah-ceramah politik dan kempen-kempen yang sebenarnya tidak memberikan sebarang pulangan baik dari segi ekonomi secara mikro dan makro apatah lagi mengangkat martabat akidah yang dianuti.

Pilihanraya Kecil P094 di Hulu Selangor adalah lubuk bagi parti-parti politik untuk mengumpul wang derma sebanyak mungkin. Antara Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat, parti manakah yang akan mengumpul wang derma terbanyak? Apakah PAS yang cukup berpengalaman dalam MENCURI duit daripada orang ramai dengan sogokan cerita-cerita BOHONG berbentuk agama dan SIYASAH SYARIAH, mampu mempertahankan kedudukan mereka sebagai pengutip derma terhandal?

Anda pengutip derma atau penerima derma?
1 comments

Wednesday, April 7, 2010

KECEK UNDI CINA, TANAH JADI MODAL

Wednesday, April 7, 2010
Mungkin menyedari kaum Cina sangat mementingkan pendidikan, terutama yang berkaitan dengan budaya dan kepentingan kaum mereka, Khalid Ibrahim selaku Menteri Besar Selangor telah MENGHADIAHKAN tanah tambahan kepada Sekolah Jenis Kebangsaan (Cina) Rasa, Hulu Selangor dalam usaha meraih sokongan dan mengecek undi kaum berkenaan.

Sebelum itu, Khalid Ibrahim atas kapasitinya selaku Menteri Besar telah pun BERLAKON menyerahkan geran-geran tanah kepada peneroka-peneroka dengan ANDAIAN bakal pengundi Hulu Selangor TIDAK TAHU bahawa geran tersebut telah diluluskan oleh Kerajaan Barisan Nasional sebelum itu. Pentadbiran Khalid hanya menyerahkan geran tersebut sebagai umpan pilihanraya sekalipun kerajaan negeri Pakatan Rakyat pimpinannya tidak PERNAH MELULUSKAN sebidang tanah pun kepada orang Melayu sepanjang 2 tahun berkuasa, melainkan mengambil nama daripada usaha kerajaan negeri sebelum Mac 2008.

Sebaliknya Kerajaan Negeri Selangor di bawah Pakatan Rakyat lebih banyak meluluskan permohonan tanah daripada kaum Cina dan India sama ada untuk tujuan komersial, pendidikan mahupun keagamaan.

Pada masa yang sama, untuk mengambil hati pengundi-pengundi Melayu pula, Khalid Ibrahim akan membentangkan KERTAS PUTIH bagi tujuan menjelaskan apa sebenarnya yang berlaku kepada YAYASAN BASMI KEMISKINAN yang rata-ratanya membantu golongan miskin dan yatim piatu tanpa mengira kaum.

Kertas putih, kertas biru, kertas merah atau kertas biru air laut sekalipun, Khalid boleh sahaja menggunakan helah Lim Guan Eng yang memanipulasikan angka dan fakta dalam setiap PERSEMBAHANNYA walaupun hakikatnya tindakan yang dilakukan adalah bertentangan.

Contoh terbaik ialah bagaimana Lim Guan Eng MENGHAPUSKAN perniagaan kecil-kecilan orang Melayu DENGAN ALASAN kesesakan atau penempatan haram, tetapi pada masa yang sama, boleh pula mencari jalan untuk MENGHALALKAN penggerai-penggerai haram berbangsa Cina dengan menutup sebatang jalan bagi memudahkan mereka berniaga. Untuk mengelakkan kemarahan orang Melayu berlarutan, dikeluarkan angka-angka yang menunjukkan betapa Kerajaan Negeri Pulau Pinang bertindak lebih keras ke atas peniaga-peniaga Cina berbanding Melayu.

Khalid Ibrahim boleh menggunakan pendekatan itu. Jangan risau, tanah di Selangor ini banyak lagi. Bagi sahajalah. Kalau tak cukup, di Hulu Langat ini pun banyak lagi tanah Melayu.... terutama di kawasan Sungai Lui, Sungai Tekali dan Batu 8.

Kerajaan Pakatan Rakyat kan KERAJAAN PRIHATIN dan BERKEBAJIKAN?

Bagus betul depa ni buat kerja... yang UMNO kerja untuk MIC, yang Melayu PKR kerja untuk Cina DAP... orang Melayu? Kita adalah bangsa yang berhemah yang akan sentiasa membentangkan karpet merah untuk bangsa lain menginjak-injak kepala kita. Kalau depa minta masjid nak ditukarkan jadi tokong dan kuil pun, kita akan serah dengan sepenuh rela. Al-maklumlah, kita kan nak jaga perpaduan dan SEMANGAT SETIAKAWAN.

2 comments

ATAS NAMA TRADISI... UMNO JILAT DAKI MIC

Najib Abdul Razak selaku Pengerusi Barisan Nasional dan Presiden UMNO telah mengumumkan bahawa calon yang akan bertanding di kerusi Parlimen Hulu Selangor adalah dari parti MIC. Ternyata atas semangat mempertahankan tradisi, Melayu UMNO sekali lagi menghulurkan tengkuk, batang tubuh dan tulang belakang untuk diragas dan disuntut oleh parti-parti komponen BN yang lain.

Semuanya kerana TRADISI.

P94 Hulu Selangor kali pertama dipertandingkan dan dimenangi oleh calon dari Kaum Ibu UMNO bernama Halimaton Saadiah pada 1955. Atas perasaan muhibbah dan toleransi tinggi kaum Melayu, Pada tahun 1959, kerusi tersebut diserahkan kepada MCA dengan calonnya, Ong Yoke Lin (Tun Omar Ong Yoke Lin) memenangi. 1982, kerusi berkenaan disandang pula oleh Lee Kim Sai, tokoh MCA yang pernah menaikkan kemarahan orang Melayu kerana menuntut penghapusan hak keistimewaan Melayu. Selepas Lee Kim Sai, pada tahun 1987, kerusi berkenaan diserahkan pula kepada S.S. Subramaniam dari MIC sehinggalah pada tahun 1990 apabila G.Palanivel dari MIC pula menyandangnya.

2008, kerusi di kubu selamat BN itu terlepas ke tangan PKR dengan calonnya Dr. Zainal Abidin Ahmad (Allahyarham) menang walaupun dengan majoriti undi yang sangat tipis berikutan protes rakyat terhadap kelemahan dan kepincangan pentadbiran Abdullah Badawi ketika itu. Pada masa yang sama, penduduk Hulu Selangor mula tidak berpuas hati dengan prestasi G.Palanivel yang sudah tiga penggal menyandang kerusi berkenaan tetapi sukar melihatnya di Hulu Selangor kecuali sewaktu pilihanraya.

Nampaknya pilihanraya kecil kali ini, UMNO yang masih tebal dengan sifat-sifat pemalu dan PENYEGAN Melayunya, menyerahkan kepada MIC biarpun suara akar umbi, termasuklah dari kalangan masyarakat India sendiri meminta agar UMNO sendiri meletakkan calonnya di situ untuk bertanding.

Ternyata barisan kepimpinan UMNO yang diketuai oleh Najib Razak lebih memilih jalan sukar berbanding jalan mudah yang menjamin kerusi tersebut kembali ke pangkuan Barisan Nasional. Arahan Najib agar siapa pun yang diletakkan sebagai calon di kerusi tersebut tidak perlu dipertikaikan, sebenarnya SANGAT BOLEH DIPERTIKAIKAN.

Apa perlu UMNO Hulu Selangor mengerahkan para petugasnya untuk bekerja keras bagi pihak MIC sedangkan MIC tidak pernah mengerahkan para petugasnya untuk bekerja bagi pihak UMNO? Sehari dua orang atasan MIC muncul untuk berkempen, selebihnya adalah untuk UMNO, dari Perdana Menteri sampailah ke tukang kutip tin terpakai. Manakala para petugas MIC, pasti akan bersikap seperti mandur dan 'tandey'. Malah percayalah, biarpun calon yang diletakkan kali ini tetap dari MIC, para petugas yang bersungguh-sungguh bekerja nanti adalah dari UMNO. Kalau ada pun dari MIC, seekor dua yang tersesat atau menerima arahan supaya kata-kata bodekan dan mengampu melekakan Melayu-Melayu yang bekerja untuk MIC.

Nampaknya kena gelak lagilah Melayu di Hulu Selangor, terutama barisan kepimpinan UMNO yang masih gagal melihat dan merasai denyut nadi sebenar pengundi di Hulu Selangor.

Satu cadangan, apa kata kalau serahkan sahaja kerusi itu kepada Pakatan Rakyat? Bukankah itu lebih baik daripada membuang duit dan membuang air liur dengan janji-janji yang pelbagai tetapi kemudian hilang senyap macam asap naik ke langit?

Kepada Pakatan Rakyat terutama PKR... BRAVO... anda sudah menang!

0 comments

HULU SELANGOR: PALANIVEL OUT, MIC 'STILL' ON

G.Palanivel, calon proksi S.Samy Vellu, 'Mahagaru' MIC dikatakan telah diketepikan daripada menjadi calon Barisan Nasional di Kerusi Parlimen Hulu Selangor atas faktor, kurang disenangi rakyat dan sukar didekati. Sekalipun Samy Vellu cuba memberikan imej baik kepada proksinya itu, namun reaksi yang diberikan oleh penduduk Hulu Selangor menjelaskan perkara sebaliknya.

Malah faktor itulah juga yang menyebabkan Palanivel kalah dengan majoriti tipis di Kerusi Parlimen Hulu Selangor dalam Pilihanraya Umum Ke-12 lalu.

Keputusan mengenepikan Palanivel dibuat hasil perbincangan Najib Abdul Razak dengan beberapa orang pemimpin utama MCA. Para pemimpin MCA itu secara jelas menolak Palanivel dan mahukan 'perubahan besar' terhadap calon yang bakal diletakkan di Hulu Selangor. Malah dua daripada tiga orang ADUN yang berada di dalam Parlimen Hulu Selangor turut menemui Najib untuk menyatakan bantahan mereka terhadap pencalonan semula Palanivel di Kerusi Parlimen Hulu Selangor.

Bagaimanapun, calon yang bakal dipertandingkan di kerusi tersebut dikhabarkan, tetap diambil dari MIC. Setakat ini, Ketua Pemuda MIC Bahagian Hulu Selangor, V.Mugilan dikatakan berpeluang cerah menjadi calon. Apatah lagi hubungan rapat Mugilan dengan ADUN Hulu Bernam, Idris Abu Bakar dan ADUN Batang Kali, Mohd Isa Abu Kassim, memberikan peluang cerah kepada Mugilan untuk dipilih.

Berita ini pasti akan menjadi tamparan hebat kepada Sammy Vellu yang masih cuba mengekalkan kedudukannya selaku Presiden MIC. Malah, dikhabarkan juga, Sammy Vellu 'diminta' agar tidak muncul pada hari kempen di Hulu Selangor bagi memastikan undi masyarakat India tidak lari kepada pembangkang.

Perlu diketahui, kebanyakan peruntukan kerajaan untuk masyarakat India di negara ini, disalurkan menerusi MIC.

Tinjauan secara rambang mendapati, desakan agar kerusi Parlimen Hulu Selangor dipulangkan kepada UMNO, ada asasnya. Tiga penggal Palanivel menjadi Ahli Parlimen di situ, tidak banyak perubahan yang dilakukan kepada masyarakat India tempatan, sebaliknya yang mengalami 'perubahan besar' hanyalah Palanivel sendiri.

0 comments

TIAN CHUA ADALAH 'LITTLE NAPOLEON' - WEE CHOO KEONG

Wee Choo Keong, Ahli Parlimen Wangsa Maju secara berterus-terang memberitahu, Tian Chua, Ahli Parlimen Batu merangkap Pengarah Strategik PKR merangkap penggigit cuping telinga polis dan bekas boyfriend Elizabeth Wong adalah salah seorang 'Little Napoleon' yang dimaksudkannya.

Menurut Wee Choo Keong, Tian Chua telah melakukan pelbagai onar untuk memburukkan pemimpin negara yang sebenarnya tidak ada kaitan langsung dengan kelangsungan hidup rakyat negara ini, sebaliknya sekadar satu cubaan untuk meraih sokongan popular daripada rakyat di samping menyembunyikan belang sebenar tuannya.

Ahli Parlimen Wangsa Maju merangkap Presiden Parti Demokratik Malaysia yang menang atas tiket PKR pada Pilihanraya Umum Ke-12 lalu menegaskan, Tian Chua sepatutnya diambil tindakan oleh partinya memandangkan tindak-tanduk dan gelagatnya yang membahayakan. Bagaimanapun, parti pembangkang tersebut lebih cenderung untuk mengambil tindakan ke atas Ahli-Ahli Parlimennya yang lain atas kesalahan yang lebih kecil dan remeh-temeh.

Choo Keong tidak gentar untuk dihadapkan ke Jawatankuasa Disiplin PKR atas dakwaannya itu tetapi mempersoalkan tentang kewajaran badan tersebut membebaskan Tian Chua yang telah melakukan kesalahan lebih besar dengan mengubahsuai gambar dan menindih gambar pemimpin negara dalam usaha mengaibkannya serta menyebarkan gambar tersebut di Internet.

Tian Chua sebelum ini telah mengaku melakukan penipuan gambar. Bagaimanpun, dalam banyak keadaan, Tian Chua tidak pula menerangkan maksud sebenar perbuatannya itu dan siapa yang telah mengarahkan dia untuk berbuat demikian.

Altantuya Shiiribu cuba dijadikan sebagai senjata pemusnah oleh Tian Chua dan ketuanya untuk menghalang Najib Abdul Razak daripada menjadi Perdana Menteri Malaysia Ke-6. Pembunuhan ngeri wanita Mongolia itu cuba dikaitkan dengan Najib Abdul Razak dan isterinya, Rosmah Mansur sekalipun Najib Abdul Razak dan isterinya menafikan perbuatan keji tersebut.

Malah Najib Abdul Razak turut bersumpah bahawa dia tidak mengenali serta bertemu dengan Altantuya. Sekeping gambar disebarkan di Internet bertujuan untuk menyanggah penafian Najib Abdul Razak. Gambar berkenaan dijaja di serata blog pro-pembangkang dan dikatakan bukti Najib Abdul Razak menipu.

Bagaimanapun, pengesanan dan teknik Photoshop dan Illustrator yang digunakan terlalu bersifat AMATUR, memakan diri. Tersepit, akhirnya Tian Chua mengakui penipuan foto tersebut dilakukannya. Pun begitu, pengakuan Tian Chua kurang diperkatakan oleh blog-blog serta portal berita pro-pembangkang, sebaliknya sehingga kini mereka tetap cuba mengaitkan Najib serta isterinya dengan wanita malang dari Mongolia itu.

Gambar di bawah adalah gambar yang dimaksudkan oleh Woo Chee Keong.2 comments

Blog Archive

Labels