iklan

iklan

IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, May 15, 2010

MUKHRIZ PULAK POTONG STIM!!!!

Saturday, May 15, 2010
Kata Mukhriz Mahathir yang dikhabarkan bakal menjadi Menteri Besar Kedah apabila Barisan Nasional mengambil alih negeri tersebut dari tangan PAS dan Pakatan Rakyat, pasukannya tidak akan memujuk mana-mana Ahli Dewan Undangan Negeri Pakatan Rakyat untuk menyertai Barisan Nasional bagi membolehkan perikatan itu menguasai Kedah. Sebaliknya, menurut Mukhriz, Barisan Nasional mempunyai cara dan kaedah yang tersendiri tanpa perlu memujuk atau mengulangi sejarah Perak setahun nan lalu.

Barisan Nasional akan memastikan setiap tindakan yang diambil akan mendapat sokongan rakyat. Hanya dengan cara itu sahaja, Barisan Nasional akan memperolehi sokongan kukuh dan bermaruah.

"Cara lompat-lompat mungkin boleh ambil negeri tetapi belum tentu dapat sokongan daripada rakyat," katanya. (Malaysiakini)

Pentadbiran PAS di Kedah sudah memasuki fasa kritikal. Ramai yang melihat, PAS sebenarnya tidak lagi dapat mengekang mana-mana ADUN terutama dari parti-parti sekutunya untuk melompat.

Kelmarin, tiga orang ADUN PKR dan seorang ADUN DAP telah dipanggil di khalayak ramai untuk bertanya pendirian mereka. Tindakan tersebut dilihat sebagai cubaan PAS membuli PKR dan DAP di samping untuk menunjukkan kuasa kepada parti-parti sekutunya. (Merdeka Review)

Sekalipun ada pihak yang gembira melihat perkembangan yang berlaku di Kedah, namun lebih ramai yang tidak mahu kekecohan di Perak berulang memandangkan yang buruk kelaku dan yang bersungguh-sungguh berguling atas tanah dan jalan, adalah orang Melayu dan beragama Islam. Seandainya di Kedah juga perkara tersebut berlaku, pastinya orang Melayu juga yang akan bertindak seperti syaitan-syaitan bogel yang dibenarkan mandi hujan rembang!

3 comments

PAS KEDAH KEPUNG PEJABAT UMNO NEGERI!!!

INI BERITA YANG BARU DITERIMA:

PAS KEDAH DIARAH UNTUK BERKUMPUL DI ALOR STAR UNTUK TUJUAN MENGEPUNG PEJABAT UMNO NEGERI, WISMA DARUL AMAN DAN SRI MENTALON!!!

ADALAH DIPERCAYAI, INI MEMPUNYAI KAITAN DENGAN WAKIL RAKYAT PAKATAN RAKYAT YANG BERPALING TADAH DAN MAJORITI MUDAH YANG TELAH DIPEROLEHI OLEH BARISAN NASIONAL UNTUK MERAMPAS KEDAH DARI PENTADBIRAN PAS!!!0 comments

ANAK SENDIRI KENALAH DIBELA... KIT SIANG BUAT LAGU TU LA!

Lim Kit Siang kata anaknya tak memaksudkan buaya kepada Taib Mahmud. Anaknya... tak kenal? Ala, khalifah bangang kesayangan PAS-Bahlol di Pulau Pinang tu la... masa tengah syok berkempen, mengatakan Sarawak kaya tetapi terlalu banyak buaya. Katanya, Barisan Nasional dan Taib Mahmud kena tolak oleh rakyat Sarawak kerana faktor buaya itulah. Dan buaya itu pula adalah berkaki dua, bukannya berkaki dua.

Apabila sebut buaya dan rambut putih, siapa lagi yang akan dimaksudkan di Sarawak? Sama macam di Pulau Pinang la, kalau sebut Khalifah Bangang Penipu, siapa lagi kalau bukan Lim Guan Eng. Kalau sebut Mat Gay, siapa lagi kalau bukan Anwar Ibrahim. Kalau sebut Tok Garu atau Wali Selipar atau 'Ambo Isle' sapa lagi kalau bukan Nik Aziz. Dan kalau sebut pulak, Gagap Pasir, siapa lagi kalau tak Khalid Ibrahim di Selangor....

Jadi, kalau tak disebut secara berterus-terang pun, semua orang tahu yang dimaksudkan oleh Lim Guan Eng itu adalah Taib Mahmud. Apasal pulak Lim Kit Siang nak nafikan perkara itu? Aik, Lim Kit Siang pun dah tersampuk penyakit Karpal Singh jugak ka?

Karpal Singh dalam soal balas saksi utama pendakwa kes liwat Anwar Ibrahim, telah beberapa kali mengakui Anwar Ibrahim meliwat menerusi pertanyaannya tentang mandi junub selepas ditutuh jubur, bukan muslim yang baik kerana tidak mandi junub setelah diliwat, kenapa setelah kali keempat baru buat laporan polis dan sebagainya....

Cakap tarak serupa bikinlah ini Apek 13 Mei, sendiri buat, sendiri tak mengaku. Penakut pulak tu... mujurlah sehingga setakat ini, tak ada orang yang 'berani' bertanya, kenapa dia lepas bebas selepas berjaya menghasut dan membunuh ratusan orang Melayu dan Cina dalam peristiwa berdarah 13 Mei 1969 sedangkan dia sepatutnya dilucutkan kewarganegaraan dan dihalau keluar dari Malaysia.


1 comments

YA KA TAK BALIGH, TOK GURU?

Betul cakap Tok Guru Nik Aziz... sapa yang melompat parti, tidak baligh. Paling tak baligh kalau yang melompat keluar parti itu adalah Ahli Parlimen atau ADUN. Kalau setakat ahli biasa, tak palah... ahli biasa, memang dah baligh. Yang tak baligh, hanyalah Ahli Parlimen dan ADUN.

Dengar apa yang Tok Guru cakap tu. Dalam Islam Demokrasi Rom, apa-apa kesalahan kepimpinan yang degil, buta perut, benak hati dan bebal, tidak boleh ditegur. Kalau tegur, itu namanya TIDAK WALA'. Kalau nak tegur, kena tegur kat perhimpunan atau muktamar. Kalau nak tegur juga, mesti kena tegur dengan bodek-bodek, ampu-ampu dan kata, "Tok Guru hebat! Tok Guru betul! IlmuTok Guru kasyaf!"

Itu caranya kalau nak tegur.

Kalau kepimpinan tetap juga condong ke arah yang merugikan umat Islam dan agama Islam sendiri, diam saja. Jangan cakap apa-apa. Jangan ambil tindakan apa-apa. Buat-buat tak tahu sajalah. Walaupun anak menantu gunakan kedudukan pemimpin utama itu untuk menguasai semua syarikat, anak syarikat, projek, dan apa-apa sahaja yang berkaitan dengan kerajaan yang dikuasai oleh pemimpin utama, jangan ungkit, jangan bising. Kalau buat juga, itu namanya mendedahkan jemaah kepada fitnah. Lebih-lebih lagi, jangan sesekali libatkan agensi anti rasuah dan penguatkuasa undang-undang, sebab parti akan mendapat nama buruk.

Mana-mana Ahli Parlimen dan ADUN yang bimbang, wabak pembohongan, pendustaan, penggunaan nama rakyat dalam sebarang penyelewengan, perpecahan, dan segala macam yang negatif berpunca daripada kepimpinan partinya, tidak boleh ambil tindakan apa-apa. Kalau tak setuju, kena letak jawatan. Biar pilihanraya baru dibuat. Biar rakyat keluarkan belanja untuk pilih wakil mereka yang baru.

Kalau Ahli Parlimen dan ADUN nak juga jadi baligh, mesti kena bertaqlid cerai talaq tiga dengan isteri masing-masing. Mesti kena buat baiah laknat ke atas diri. Mesti kena buat sumpah lahanat kerana menderhaka kepada parti dan kepimpinan. Derhaka kepada Allah Taala dan Rasulullah s.a.w tak mengapa sebab Allah Taala dan Rasulullah s.a.w tak berkempen bagi undi pilihanraya.

Kalau semua yang disebutkan di atas tu dipenuhi dan dituruti dengan penuh tawadduk, maka anda sudah pun menjadi orang yang akil baligh. Kalau anda keluar daripada pembohongan macam yang ahli-ahli parti Anwar Ibrahim duk buat sekarang ini apabila semakin ketara bukti Ketua Umum PKR itu mengamalkan gaya hidup gay dan homoseksual menerusi ketakutan dan keresahannya dalam perbicaraan yang sedang dilangsungkan sekarang, anda tidak baligh....

Sekurang-kurangnya itu adalah cop mohor daripada Mursyidul Am PAS yang suatu ketika telah keluar dari UMNO kerana gagal menjawat jawatan yang lebih baik selain daripada Penyelia KEMAS. Dan sebaik-baik sahaja keluar dari UMNO, Mursyidul Am telah berjaya menjawat pelbagai jawatan di dalam parti sehinggalah ke jawatan Menteri Besar dan Mursyidul Am PAS, sekalipun hujahnya banyak yang dangkal dan menyesatkan golongan mubtadi!


1 comments

CUKUP KA DENGAN PEMIDANG UNTUK KENANG JASA GURU?

Dewan Muslimat PAS Pusat (DMPP) telah menyeru semua ahli Dewan Muslimat Negeri, Kawasan dan Cawangan agar menaikkan kain rentang (banner) mengucapkan 'Selamat Menyambut Hari Guru' bagi meraikan barisan pendidik serta mengiktiraf pengorbanan mereka selama ini.

Apa yang bakal dilakukan oleh DMPP itu sebenarnya tidak lebih bersifat make-up semata-mata. Ia bolehlah diumpamakan seperti bedak di kulit muka seorang wanita. Ada atau tidak ada, ia tidak memberikan sebarang penambahan kebaikan. Bahkan adakalanya ia akan kelihatan seperti mengada-ngada dan menunjuk-nunjuk secara keterlaluan.

Pengorbanan guru sememangnya sangat besar dalam mendidik anak bangsa. Cerita tentang guru yang terpaksa menaiki perahu berjam-jam untuk sampai ke sekolah, masih lagi wujud di kawasan pedalaman, terutama di daerah-daerah hulu Sarawak dan Sabah, Pahang dan Kelantan serta Perak di Semenanjung.

Jasa guru tidak hanya diterjemahkan menerusi bunting, banner, kain pemidang, poster dan cogankata semata-mata, sebaliknya menerusi tindakan yang lebih efektif dan membangun. Masalah yang dihadapi oleh golongan guru sepatutnya menjadi masalah yang dipandang berat, memandangkan awal mula pendidikan seorang yang bergelar cendekiawan akan bermula daripada seorang guru yang bergaji hanya seribu ringgit.

Sekalipun kerajaan telah memberikan lebih banyak kemudahan berbanding pada tiga puluh tahun awal selepas kemerdekaan, sebenarnya masih terlalu banyak perkara yang sepatutnya diterima oleh guru, sehingga kini hanya bersifat khayalan dan angan-angan. Dan disebabkan itulah, ramai guru yang terlibat dengan gejala rasuah yang sangat teruk.

Pergilah ke mana-mana sekolah, anda akan mendengar cerita tentang diskaun untuk Pengetua, Guru Panitia, Pusat Sumber dan tabung sekolah. Persen-persen komisyen juga bukan lagi cerita dongengan. Begitu juga dengan pemilihan syarikat penerbitan untuk buku kerja dan pembekal alatulis.

Imej guru yang bersih tercemar dengan masalah rasuah dan penyelewengan kuasa. Apatah lagi sekolah mempunyai kuasa autonomi yang tersendiri dan Pengetua atau guru besar mempunyai kuasa yang sangat besar di sekolahnya. Peruntukan demi peruntukan yang diturunkan dua kali setahun, biasanya tidak banyak digunakan untuk kebajikan pelajar sebaliknya disakau oleh golongan yang tidak ikhlas menjadi guru ini.

Seharusnya, satu tindakan yang lebih berkesan untuk menyekat penagihan rasuah di kalangan guru diambil dan tidak didiamkan. Ia bukan lagi perkara rahsia. Bukan lagi bersifat terpencil. Malah boleh dikatakan, setiap kali mesyuarat PIBG, inilah yang ditimbulkan oleh ibu bapa. Apatah lagi akaun PIBG tidak dipantau oleh mana-mana pihak sekalipun, termasuklah bajet yang diserahkan kepada Majlis Guru Besar (MGB). Beberapa MGB daerah biasanya bergabung untuk menghasilkan kertas-kertas peperiksaan penggal yang terpaksa dibayar oleh pihak sekolah. Dan runding terus dengan pihak penerbit dan pencetak biasanya menyaksikan peningkatan harga yang sangat tidak masuk akal untuk kertas-kertas peperiksaan tersebut. Bukan sedikit yang disakau oleh Naib Pengerusi dan Setiausaha MGB yang juga adalah pengetua dan guru besar sekolah.

Jangan kerana masalah rasuah, imej guru akan terus tercemar seperti yang berlaku dalam pasukan Polis Diraja Malaysia. Seharusnya SPRM dan kerajaan bertindak lebih keras menentang rasuah, bukan setakat melaungkan slogan, cogankata dan AMARAN KERAS seperti yang dibuat oleh Hishamuddin Hussein, sama ada ketika menjadi Menteri Pelajaran apatah lagi sebagai Menteri Dalam Negeri.

Menghargai jasa guru akan jauh lebih bererti apabila rasuah di kalangan pihak pentadbir sekolah dihapuskan atau diminimakan ke paras paling minima.

0 comments

ADA SAPA-SAPA NAK BELA?

BERNAMA melaporkan seorang anggota polis cedera di tangannya terkena libasan parang ketika cuba menahan seorang lelaki yang sedang mengamuk dengan sebilah parang di tangannya di Jalan Wawasan, Puchong. Lelaki yang mengamuk itu dipercayai mengalami masalah mental.

Bagi sesetengah orang, peristiwa tersebut bukanlah perkara besar. Malahan dengan sinis berkata, anggota polis wajar menerima 'layanan' seperti itu memandangkan itu adalah tugas mereka dan mereka dibayar gaji daripada cukai rakyat.

Gaji anggota polis di Malaysia adalah antara yang paling rendah. Kebanyakan anggota polis terutama yang menjalankan tugas di tempat awam adalah berbangsa Melayu dan Bumiputera. Mereka mendedahkan keselamatan diri dan nyawa untuk gaji yang sebenarnya sangat tidak mencukupi sehingga segelintir anggota polis berpangkat rendah beranggapan rasuah adalah satu-satunya cara untuk menambahkan pendapatan.

Menyalahkan pihak polis memang mudah, terutama dari kalangan para pemimpin pembangkang yang bukan Melayu/Bumiputera. Dibantu oleh para pemimpin pembangkang Melayu/Bumiputera, wawasan mereka untuk menghancurkan sistem keselamatan negara ini sudah kelihatan hampir tercapai.

Kematian penjenayah dari bangsa selain Melayu/Bumiputera ketika berurusan dengan polis telah disensasikan agar polis dilihat bersalah. Malah dalam dua kes terbaru di mana seorang remaja ditembak mati kerana bersikap seperti penjenayah dalam insiden kejar-mengejar dan seorang lagi remaja yang ditembak di perut kerana merempit, polis yang dilihat bersalah tanpa sesiapa pun kembali ke persoalan asas mengapa polis melepaskan tembakan.

Bagi mereka yang pernah mengkaji bagaimana Komunisme dan Sosialisme cuba menjajah sesebuah negara, pasti akan tahu, sistem pertama yang mereka akan ganggu sehingga kacau bilau adalah sistem keselamatan. Seandainya sistem keselamatan seperti polis kacau bilau dan tidak boleh diuruskan dengan baik akibat tekanan dan serangan ahli politik, kejatuhan negara terbabit akan berlaku secara lebih cepat!


3 comments

BAHANA JUDI SUDAH ALLAH TAALA TUNJUKKAN!

Senyuman terukir pada bibir jenazah Ashaari Muhammad!

Ketika ahli-ahli politik berbangsa Melayu dan beragama Islam sibuk dengan urusan dunia mereka, tiada seorang pun yang kelihatan takut dengan peringatan ketara yang Allah Taala sedang tunjukkan. Si UMNO sebagai tulang belakang pentadbiran negara, menghalalkan judi, sekalipun beralasan ia adalah untuk kaum bukan Islam, manakala umat Islam dilarang terlibat dengan judi.

Masalahnya, si pembuat keputusan melesenkan judi dan menyebarkan berita tentang penghalalan tersebut kelihatan seperti orang Melayu dan beragama Islam. Apa sudah tidak ada menteri atau pegawai tinggi yang bukan beragama Islam yang boleh membuat keputusan berkenaan dan mewar-warkan kepada masyarakat, khususnya di kalangan kaum mereka? Mengapa perlu pentadbir Melayu?

Di satu pihak, yang begitu kuat menentang UMNO dan tindak-tanduk parti kerajaan itu, si PAS pula meliberalkan akidah dengan membenarkan penggunaan kalimah Allah di kalangan bukan Islam dengan alasan Allah Taala adalah Tuhan sekalian alam dan orang bukan Islam juga berhak ke atas kalimah Allah Taala. Sedangkan dari ayat yang sama mereka gunakan sebagai hujah, Allah Taala menerangkan tentang Diri-Nya yang tidak sama dengan tuhan-tuhan yang disembah selain-Nya. Dia tidak diberanakkan dan tidak beranak. Dia Esa dan Tunggal.


Al-'Arifbillah al-Habib Ali bin Jaafar Al-Idrus Batu Pahat

Piliharaya Kecil Sibu menyerlah sikap kedua-dua pihak ini. Mereka melupakan tentang perintah Allah Taala. Mereka melanggar peraturan yang telah Allah Taala tetapkan. Mereka menggunakan logik akal mengatasi wahyu yang Allah Taala turunkan sebagai pedoman kehidupan manusia yang beriman kepada-Nya.

Atas Rahim dan Rahman-Nya, diangkat-Nya satu persatu warisatul anbia dari masyarakat ini. Mungkin ramai yang beranggapan, itu sekadar satu kematian biasa. Satu peristiwa yang tidak boleh ditolak. Namun dalam hal ini, diperingatkan oleh Rasulullah s.a.w tentang bahana dan natijah akibat perbuatan manusia menerusi 'pengangkatan' berkenaan.

"Para ulama itu adalah pewaris Nabi. Sesungguhnya Nabi tidak mewariskan wang dinar dan tidak juga wang dirham tetapi mereka mewariskan ilmu. Sesiapa yang mengambil ilmu maka dia telah mengambil habuannya yang amat bernilai. Oleh itu matinya seorang yang alim (berilmu pengetahuan) adalah satu musibah yang sukar digantikan dan satu kepincangan yang susah ditutupi. Ini adalah umpama bintang yang hilang sinarnya ( di antara bintang-bintang). Sesungguhnya matinya satu kabilah adalah lebih baik ringan musibahnya berbanding matinya seorang yang alim." (Maksud hadis riwayat Abu Daud, At-Tirmidzhi, Ibn Majjah dan Al-Baihaqi).

Pemergian Ashaari Muhammad bersama senyuman di wajahnya dan Al-'Arifbillah al-Habib Ali bin Jaafar Al-Idrus Batu Pahat pada 13 Mei 2010 mengiringi 40 hari pengangkatan Al-Quthub Al-Iman Al-Allamah al-Habib Abdul Qadir bin Ahmad bin Abdulrahman as-Saqqaf, seharusnya dipandang berat. Ketiga-tiga mereka bebas dari kuasa dan belenggu politik kepartian. Dan ketiga-tiga mereka tidak jemu-jemu mengalirkan ilmu pengetahuan bagi insan yang dahagakan pengetahuan, bukannya berkuliah di pekarangan masjid untuk mendapat sokongan bagi undi pilihanraya seperti amalan sebahagian besar tok guru PAS.

Tiada ada sesuatu melainkan ada hikmah yang Allah Taala mahukan para hamba-Nya yang mengaku beriman kepada-Nya untuk fikirkan. Dan bersama-sama ancaman serta 'hadiah' besar, Dia sentiasa menghidupkan dunia ini dengan Qudrat dan Iradat-Nya dalam Af'al-Nya yang sangat misteri dan menjadi rahsia besar.

Sesungguhnya amaran telah diberi. Ilmu telah mula diangkat. Kekasih-kekasih-Nya tidak lagi hidup di kalangan para khalifah di bumi ini. Sedangkan pada masa yang sama, umat Islam di negara ini terus-terusan kabur dengan tauhid akidah serta menjauhkan diri daripada rahmat-Nya dengan melanggar titah perintah dan larangan-Nya.

Semoga kita semua terlepas daripada azab-Nya yang sangat keras berupa perpecahan, malapetaka, penyakit, waham dan ujub serta takabbur. Iblis itu tidak menipu secara 'gentleman' sebaliknya tipu dayanya sangat halus. Masakan untuk menipu seorang tok guru, dia akan datang dalam bentuk mat rock atau mat rempit, melainkan tok guru jugalah bentuknya!3 comments

Friday, May 14, 2010

BN KENAKAN GOBALAKRISHNAN!

Friday, May 14, 2010
Update:
Terima kasih Pak Ngah Santan kerana membetulkan fakta:

Akhbar rasmi Parti Keadilan Rakyat (PKR) menuduh Barisan Nasional dan kerajaan Malaysia sengaja hendak mengenakan Gobalakrishnan semata-mata untuk merampas kerusi Padang Serai. (Suara Keadilan)

Gobalakrishnan menghadapi risiko kehilangan Kerusi Parlimen Padang Serai yang dimenanginya setelah mahkamah mendapati dia bersalah kerana mengganggu tugas anggota polis 8 tahun lalu. Gobalakrishnan telah didenda sebanyak RM3000 atau penjara enam bulan. Gobalakrishnan bakal berhadapan dengan satu lagi pendakwaan di mahkamah kerana menampar seorang anggota polis ketika penamaan calon.

Dalam salah satu peristiwa yang sangat 'terkenal' membabitkan Gobalakrishnan, Gobalakrishnan telah menampar seorang anggota polis Melayu. Pendedahan ADUN Lunas yang telah melompat keluar dari PKR lebih 8 bulan lalu, Gobalakrishnan ketika itu sedang 'menjalankan misi sulit' iaitu menimbulkan kekecohan sewaktu penamaan calon DUN Permatang Pasir. Malah ADUN berkenaan turut mendakwa mempunyai rakaman perbualan telefon seseorang yang mengatakan, Anwar Ibrahim telah mengarahkan Gobala membuat kecoh.


Ahli Parlimen Batu, Tian Chua turut terkena sindrom yang sama dengan Anwar Ibrahim iaitu percaya, hukuman terhadap Gobalakrishnan adalah hasil konspirasi dan ugutan kepada Ahli-Ahli Parlimen Pakatan Rakyat, khususnya PKR.

Yalah tu, Tian Chua.... anggota polis yang ditampar oleh Gobalakrishnan itu barangkali telah berpakat dengan para pemimpin dari Barisan Nasional untuk menyuakan mukanya bagi ditampar oleh Gobalakrishnan sedangkan berdasarkan tanggapan Tian Chua, tidaklah salah bagi sesiapa pun untuk memukul sesiapa apatah lagi penjawat awam seperti polis.

Mungkin kerana itu jugalah, Tian Chua langsung tidak rasa bersalah melanggar mati seorang anggota tentera berbangsa Melayu dan kemudian bergegas untuk ke tempat berceramah bersama-sama Anwar Ibrahim. Boleh jadi kalau ditanya kepada Tian Chua, anggota tentera berbangsa Melayu itu juga adalah sebahagian daripada konspirasi untuk menjatuhkannya. Boleh jadi anggota tentera Melayu itu sengaja membiarkan dilanggar oleh kereta Mercedez Tian Chua yang dipandu laju sambil putus tangan dan kemudian maut dalam perjalanan ke hospital setelah berkonspirasi dengan Barisan Nasional.

Boleh jadi, kereta Mercedez Tian Chua itu yang menjadi sebahagian daripada anggota konspirasi peringkat tertinggi dengan Barisan Nasional. Kereta tersebut telah menyebabkan Tian Chua menjadi mangsa konspirasi sama seperti Anwar Ibrahim yang telah dikonspirasi oleh UMNO dan Barisan Nasional termasuklah kemaluannya sendiri!

Dan kerana itu jugalah, Tian Chua telah menggigit telinga seorang anggota polis dan kemudian didapati bersalah oleh mahkamah kerana mendatangkan kecederaan.

Dah makin haru-biru tenaga-tenaga penting PKR. Mereka ketakutan dengan cerita khayalan mereka sendiri. Apa-apa sahaja yang mereka lakukan, mereka akan salahkan pihak lain terutama UMNO dan Barisan Nasional dalam bentuk konspirasi. Sendiri buat salah, sendiri menyalahkan orang lain!

PKR semakin hilang kerusi parlimen. Ketika sibuk membantu DAP di Sibu, mereka hilang kerusi Wangsa Maju. Tidak lama lagi, mereka juga akan kehilangan kerusi Padang Serai dan Batu. Dan sebelum pilihanraya umum ke-13, mereka juga bakal kehilangan kerusi penting iaitu Permatang Pauh apabila Anwar Ibrahim dimasukkan ke dalam penjara atas kesalahan meliwat.

Setakat ini, Anwar Ibrahim berada dalam keadaan tenat sangat sehinggakan penjelasan saksi perlu dibuat dalam in-camera atau lebih tepat lagi secara tertutup. Ditambah pula dengan tersasul-tersasulnya Karpal Singh, Samsul Iskandar Akin dan beberapa orang pemimpin PKR yang lain tentang liwat suka sama suka dan tanpa kerelaan.


4 comments

PIALA THOMAS: KALAHLAH MALAYSIA MALAM NIH... ROSMAH DATANG KE STADIUM...

Ketika artikel ini ditulis, China sedang mendahului Malaysia dengan 1-0, hasil kemenangan Lin Dan ke atas Lee Chong Wei dengan kemenangan straight set. Lee Chong Wei nampak tidak bermaya ketika berhadapan dengan Lin Dan...

Cari punya cari, akhirnya ternampaklah muka dan rambut cantik Rosmah Mansur yang duduk bersama-sama suaminya, Najib Abdul Razak dan di sebelah Najib, ada pula Shabery Chik...

Memandangkan kebanyakan pemain badminton Piala Thomas Malaysia berbangsa Cina yang sudah tentu tidak dapat menyebut dengan nahu dan balaghah yang betul, nama Rosmah pasti akan disebut sebagai LOST-MA...

Sebutan menjadi doa.... dan duk nampak gayanya, macam doa LOST-MA akan dikabulkan Allah Taala...

Hehehe...

1 comments

APABILA 'HARAM' MELAWAN 'HARAM'

Satu demonstrasi telah diadakan di pekarangan Masjid Jamek Kampung Bharu Kuala Lumpur selepas selesai Solat Jumaat tadi. Perhimpunan tersebut bertujuan untuk menentang keputusan kerajaan Malaysia membenarkan pertaruhan bola diadakan secara berlesen dan berpermit. Bantahan tersebut turut dibuat untuk menentang keizinan yang diberikan oleh Kementerian Penerangan kepada penyanyi R&B terkenal, Pitbull. (Malaysiakini)

Secara dasarnya tunjuk perasaan yang dinamakan demonstrasi aman ini kelihatan sangat baik terutama untuk menentang dasar kerajaan yang melebihkan judi dan hiburan lucah berbanding perintah Allah Taala dan ajaran Nabi s.a.w. Bagaimanapun, dari segi Siyasah, perbuatan tersebut adalah haram dan kerajaan boleh menjatuhkan hukuman hudud dan WAJIB DIBUNUH! (As-Siyasyah Syar'iyyah fi Ishlahir-Ra'i war-Ra'iyyah, Ibn Taimiyyah hal. 107-118)

Al-Mawardi di dalam kitabnya yang sangat terkenal Al-Ahkam As-Sulthaniyyah menerangkan, golongan perusuh, penunjuk perasaan (demonstrator), bersepakat mengangkat senjata, mengganggu jalan, merompak harta, membunuh orang dan mengganggu para pejalan kaki sebagai Muharib berdasarkan firman Allah Taala dalam Surah Al-Maidah ayat 33.

Ketika hujah daripada golongan pembangkang bahawa kerajaan telah menghalalkan yang haram, ternyata, Pemimpin Pemuda Pakatan Rakyat juga nampaknya menggunakan kaedah yang sama untuk menyatakan bantahan menerusi apa yang mereka gelarkan sebagai demonstrasi aman.

Ternyata hujah dan dalil Mursyidul Am PAS untuk menghalalkan demonstrasi sehinggalah bersolat itu adalah demonstrasi kepada Allah Taala, telah berbekas dan berhulul di hati mereka. Dalam usaha untuk menentang tindakan semberono kerajaan Malaysia yang tidak mengambil kira sensitiviti umat Islam yang menjadi majoriti di negara ini, golongan pembangkang berjaya menghalalkan perbuatan haram...

Sudah terlalu banyak penyelewengan hukum-hakam agama sehingga melibatkan akidah daripada perbuatan golongan politik yang mencari jawatan dan kuasa. Dan hari ini, demonstrasi di pekarangan Masjid Jamek melengkapkan penyelewengan yang dilakukan oleh Kerajaan Najib Abdul Razak sebelum ini.... sama-sama melengkapkan, sama-sama memerlukan, sama-sama berganding bahu dan sama-sama menjadi PENYESAT UMAT dan MEMUSUHI HUKUM ALLAH TAALA!0 comments

Amar Ma'aruf Nahi Mungkar..3

Wee dah bising.. Mike, Kapar pun dah bising..

PAS???????

Takkan terkedu2 je kut..tunggu cari apa2 fatwa yg leh menghalalkan ke?
Takkan duk rajin telan air liuq je kut..
Atas hanya membantah dalam hati..

Tu ler aku kabor..
Kalau ianya dari BN..melompat2 trkinja, melalak lalak.. bagus lah bukannya tak bagus.
Cuma jgn lah amalkan assobiyah..

Assobiyah dulu kerana dibezakan ikut suku kaum..Assobiyah zaman sekarang, dibezakan ikut brlainan parti.

Islam, hukum hakamnya menyeluruh..bukan halal pada kekawan, tapi haram pada yg tak sealiran.

Amalkan Islam ikut Islam, bukan amalkan Islam ikut kepentingan politik.

...poning-poning !!! Panadol besaaaaaaaaaaar punya satu!!

0 comments

PEMIMPIN PAS YANG TOLOLNYA KALAH BABI TUNGGAL TAK JUMPA KUBANG!!!

Tak tahulah apa yang kebanyakan ahli PAS nampak terhadap beberapa kerat pemimpin PAS yang cukup suka menonjolkan diri untuk bersuara, meskipun otaknya tidak sampai sejengkal dan pendapatnya tidak lepas dari paras kerongkong!

Rasa kesal Zulkifli Nordin terhadap pemimpin-pemimpin PAS yang bersekongkol dengan DAP sehingga sanggup menawarkan harga yang sangat murah untuk berkongsi kalimah Allah dengan kaum bukan Islam, telah menimbulkan reaksi yang sekaligus menunjukkan tahap keimanan sebenar mereka kepada pentauhidan Dzat Wajibal Wujud!

Ternyata saranan beberapa orang pemimpin PAS yang masih kukuh kepada perjuangan dan dakwah Islam seperti Haron Din dan Taib Azamuddin, tidak dihiraukan sama sekali. Sebaliknya golongan Erdogan yang tidak berasa apa-apa apabila kalimah Allah dipahatkan pada berhala, terus melalak-lalak memarahi sesiapa sahaja yang menentang penggunaan kalimah itu di kalangan kaum kafirin.

Mahfuz Omar dalam reaksinya berkata, kalimah Allah itu tidak digunakan untuk tujuan politik tetapi sekadar digunakan untuk memberi penjelasan kepada pengundi! (sumber Pejuang Bangsa)

Bukan tujuan politik tetapi untuk penjelasan kepada pengundi? Pengundi itu untuk siapa pula kalau bukan kerana tujuan politik? Atau Mahfuz sememangnya BODOH TAK BOLEH DIAJAR yang sampai tidak boleh membezakan apa peranan sebenar pengundi dalam sistem politik? Dan adakah semasa memberikan penjelasan kepada pengundi, ada Mahfuz dan kawan-kawan Erdogannya cakap, Allah adalah Dzat Wajibal Wujud yang Esa, tidak diperanakkan dan tidak beranak dan sesungguhnya TIADA TUHAN SELAIN ALLAH? Atau sekadar mengambil lapisan luar sahaja dan menganggap itu adalah dakwah bilhikmah? Sedangkan Rasulullah s.a.w, para Sahabat r.a, tabiin dan tabiit tabiin tidak pernah mengajar kita, berdakwah hendaklah dengan menipu atau berhelah sebaliknya berterus-terang.

Dan kerana tidak menggunakan sistem yang digunapakai oleh PAS sekarang, Syaidina Bilal r.a diseksa di tengah gurun dengan batu besar di atas dadanya? Kerana tidak secerdik pemimpin PAS, Syaidina Abu Bakar As-Siddiq pengsan tiga hari tiga malam kena belasah dengan kaum kafir Quraisy apabila memberitahu tentang keimanannya kepada Allah yang Esa dan bukannya kepada Al-Latta, Al-Manat dan Hubal?

Pandai sangatlah Khalid Samad, Dr.Mariah Mahmud, Mahfuz Omar dan kawan-kawan depa dalam hal ini sehingga peringatan Timbalan Mursyidul Am dan Ahli Dewan Ulama, diterajang ke tepi?

Persoalan kalimah Allah bukannya masalah fiqh atau furu' yang mempunyai pelbagai pandangan berdasarkan persekitaran dan budaya sehingga menimbulkan pelbagai mazhab. Sebaliknya kalimah Allah adalah intipati dalam ilmu Tauhid. Ilmu yang sepakat semua ulama tanpa mengira mazhab. Baik Salaf, Kalaf sehinggalah ulama kampung sekalipun, kalimah Allah adalah maqam tertinggi yang dituju.

Maka tidak hairanlah apabila puak-puak ini apabila dikatakan kita enggan menjalankan hukuman hudud, qisas dan diat sebaliknya sekadar menjalankan hukuman takzir, segera dikutuk dicerca dan dikatakan sudah terkeluar dari Islam... padahal ia hanyalah salah satu daripada permasalahan fiqh. Permasalahan yang tidak membatalkan keIslaman melainkan disusuli dengan perlanggaran tauhid. Namun dalam masalah Tauhid, mereka beranggapan ia boleh dipermain-mainkan sesuka hati kerana beranggapan Tauhid boleh datang dengan pembohongan macam yang dilakukan oleh sebilangan pemimpin PAS.

Tanyalah kepada puak-puak PAS, adakah hudud, qisas, diat dan takzir termasuk dalam perkara yang boleh membatalkan Islam? Jawapan mereka pasti akan berbunyi, YA dan tentang hal kalimah Allah pula, mereka akan memetik sebahagian ayat-ayat al Quran untuk membenarkan penghalalan tersebut tetapi mereka tinggalkan amaran keras Allah Taala tentang Diri-Nya yang digunakan untuk disamakan dengan tuhan-tuhan kaum kafir.

Semakin jelas, ahli-ahli PAS telah mengangkat SI KELDAI menjadi pemimpin mereka sehinggakan perkara kedua dijadikan perkara pertama DAN mereka cukup berbangga dengan kebodohan itu sambil menganggap orang lain semuanya bodoh seperti mereka!

Dan kepada Tuan Ibrahim Tuan Man, masalah kalimah Allah bukan masalah orang PAS dan Pakatan Rakyat semata-mata, sebaliknya masalah orang Islam dan orang yang mengakui ketauhidan mutlak mereka kepada Allah, Dzat Wajibal Wujud yang Maha Esa dan tidak boleh diumpamakan dengan barang sesuatu pun!


6 comments

Amar Ma'aruf Nahi Mungkar ..2

Satu hari..
Spt biasa aku ke tempat kerja dengan LRT.
Pagi tu juga sesak spt biasa, sendat spt sardin..aku pun trpaksa brhimpit2.
Ditengah2 pintu masuk ada 1 tiang, disitu ada pasangan Melayu..brhadapan dengan mereka ialah Ah So..aku berada selang 1 org dari Ah So.

Aku dalam keadaan..ngantuk lagi..pasangan Melayu ditengah2 tiang berpakaian bukan spt nak ke tempat kerja, tapi lebih pada macam nak pergi kelab malam..mereka ni kejap2 braksi "ringan2". Aku cuba pejamkan mata, dan kekadang alih pandangan ke kanan dan ke kiri, kekadang ke lantai dan ke bumbung.

Tiba2...

Ah So: Apa ni kepit2 aaa..mau kepit2 balik lumah ler.
Pasangan: Diam
Penumpang2 lain: Mula memandang2. Dan ada gak membetulkan posisi utk melihat apa yg sedang berlaku.
Diam..
Pasangan: mula beraksi kembali.
Ah So: Oiiiitt...apa ni kepit2 aaa..Tarak malu ka..Ni kereta api ma..
Pasangan pompuan Melayu: heee Ah So, lu diam le.
Ah So: Apa diam2 ..Sini pun mau kepit2 ka..
Pasangan pompuan Melayu: Sudah ler, lu Ah So jgn jeles.
Ah So: Apa jeles..Lu sini kepit2 apa hal
Pasangan lelaki Melayu: Ishhh diam la Ah So, aku lempang kang baru tahu.
Ah So:..Apaa..
Diam..
Penumpang lain: Mula menoleh ketempat lain.
Pasangan Melayu: SiMamat dia dah relax, yg sipompuannya masih lagi cuba braksi. Mereka brdua dalam keadaan rapat sungguh brdepan, separuh melekat, maklumlah "peak hrs"
Aku: Cuba brsangka baik. Laki Bini kut..walaupun hati aku musykil.
Ah So: Oiiit apa lagi kepit2 ma..tarak malu ka..
Pasangan pompuan Melayu: Ah So!! bising2 apa hal..kita orang dah kawin tau..suka hati kita org la.
Pasangan lelaki Melayu: dah ler. nampak dah malu2.
Ah So: Sudah kawin pun, mau bikin, bikin dalam bilik ler..apa hal sini mau bikin. tarak malu ka.
LRT berhenti. Pasangan lelaki melayu cuba keluar dan bawa pasangannya..aku rasa ianya bukan destinasi mereka yg sebenarnya..mungkin simamat tu dah tahan malu, pasal dah ramai mula pandang2.

Bila pasangan tu turun. Ah So tu tak henti..membebel sorang2 kemudian disampuk brsama ngan Ah So yg lain. Ah So tu kata..sekarang melayu tarak malu lagi la..

Aku diam..

Aku masih tringat kisah ni..walaupun dah beberapa tahun brlalu. Yg menjadikan sentiasa tringat kerana aku musykil akan keadaan iman aku..

"Cegahlah ngan tangan kamu, jika brkuasa..atau cegah ler ngan lidah, atau benci ler dalam hati..dan tu selamah2 iman."..mahfum.

........pehhhh

1 comments

Thursday, May 13, 2010

AMBIK PERHATIAN! AMBIK PERHATIAN! SAYA NAK PERHATIAN!!!

Thursday, May 13, 2010
S.Manickavasagam Ahli Parlimen Kapar dari PKR benar-benar bikin kecoh di Selangor. Habis semua puak-puak dalam PKR dan Pakatan Rakyat Selangor melompat sakan. Mamat ini pula nampaknya teruja sungguh apabila ramai yang bagi perhatian kat dia.

Bila dia bagi amaran 72 jam kepada Khalid, Menteri Besar Selangor itu pun cabar Mike supaya buat laporan polis. Bila Mike buat laporan polis tentang penyelewengan kuasa dan rasuah dalam Kumpulan Semesta Sdn. Bhd yang mendapat monopoli penguasaan ke atas pasir-pasir di seluruh Selangor, kawan-kawan Khalid pun terus hentam dia dan kata, Mike tak ikut saluran yang betul.

Wee Choo Keong, Ahli Parlimen Wangsa Maju, juga dari PKR meskipun dia adalah Presiden Parti Demokratik Malaysia, kata, ada 12 orang Ahli Parlimen PKR yang menyokong Mike. Mereka adalah Kamarul Baharain (Teluk Kemang), Mohd Yusmadi Mohd Yusoff (Balik Pulau), Fuziah Salleh (Kuantan), Rashid Din (Merbok), Loh Gwo Burne (Kelana Jaya), Abdullah Sani Abdul Hamid (Kuala Langat), Ahmad Kasim (Kuala Kedah), Zuraida Kamaruddin (Ampang, Abdul Aziz Abdul Kadir (Ketereh), Amran Abdul Ghani (Tanah Merah), Azan Ismail (Indera Mahkota) dan dia sendiri.

Puak ini dikatakan bakal dihadapkan ke Jawatankuasa Tindakan Tatatertib Parti kerana 'tidak mesra pemimpin'. Paling menarik apabila pada masa yang sama, Nurul Izzah yang masih bengkak hati kerana SPRM menghantar borang kajiselidik dengan sombongnya (sama macam bapak dia jugak!) Ahli-Ahli Parlimen PKR atau Pakatan Rakyat sentiasa mengutamakan pentadbiran yang bersih, amanah serta bebas daripada budaya rasuah. (Suara Keadilan)

Ada baiknya, jangan duk riuh-riuh pasal tak rasuah atau rasuah sebab bilamana sibuk duk tuding kat BN dan UMNO, PKR sebenarnya bapa segala rasuah dan kronisme di Malaysia ini. Tubuhkan dahulu suruhanjaya bebas untuk menyiasat dakwaan Manickavasagam... atau kalau dah susah-susah sangat, tawarkan saja dia jawatan tertinggi... paling tidak pun, suruh Samsul Iskandar Akin letak jawatan dan jawatannya digantikan oleh Mike. Setidak-tidaknya, nampak jugalah AMK ni sebagai sebuah sayap yang berguna kepada negara, bukan sekadar sibuk nak asap punggung Anwar Ibrahim, Wan Azizah dan Nurul Izzah sahaja... dan tidak dilupakan, punggung Azmin Ali juga...

Skandal pasir bernilai ratusan juta ringgit ini, sudah mula dikaitkan dengan kematian Teoh Beng Hock ketika dia memberikan keterangan sebagai saksi SPRM oleh banyak pihak....
3 comments

MATI JUGA 'PEMUDA BANI TAMIM'

Ashaari Muhammad meninggal dunia di Hospital Pusat Pakar Ipoh pada jam 2.10 petang kerana masalah jangkitan paru-paru.

Lelaki yang dikenali sebagai Abuya dan Syeikhul di kalangan pengikut-pengikutnya ini telah mencetuskan pelbagai fenomena selepas kegagalannya di dalam PAS sebelum menubuhkan Al-Arqam. Ashaari yang cukup terkenal dengan Aurad Muhammadiyyah, akhirnya diisytiharkan sebagai sesat oleh Pusat Islam manakala amalan dan fahamannya juga jauh menyeleweng daripada ajaran Islam sebenar.

Apa yang tidak digambarkan kepada Ashaari Muhammad. Bahkan pendewaan terhadap lelaki ini jauh lebih hebat berbanding yang diterima oleh Nik Aziz. Bagaimanapun, sesuatu yang membezakan Ashaari Muhammad dan Nik Aziz ialah keupayaan Ashaari membangunkan komunitinya di dalam bidang perniagaan sehingga menimbulkan keresahan kepada penguasa-penguasa bukan Islam yang telah sekian lama memonopoli sektor makanan di negara ini. Sedangkan Nik Aziz pula hanya mampu AUTA dan GEBANG AGAMA tanpa dapat membangunkan sosio ekonomi para pengikut dan negeri yang ditadbirnya.

Ashaari dan bala tenteranya turut menguasai media menerusi majalah dan tabloid yang mendewakan pengaruhnya serta kumpulan yang diketuainya. Daya tarikan utama kepada lelaki ini adalah corak hidup dan pakaiannya. Dan barangkali itu jugalah, ramai pemimpin PAS era 70-an hingga awal 90-an begitu dengki dan iri hati dengan Ashaari Muhammad yang pernah menganggotai PAS.

Salah satu fenomena besar yang dicetuskan oleh jemaah Al-Arqam ialah budaya bertudung dan berpurdah. Sekalipun ABIM menerusi Anwar Ibrahim dan juak-juaknya mendabik dada bahawa merekalah yang memulakan fenomena tersebut, hakikatnya, Al Arqam jauh mengatasi kesedaran menutup aurat di kalangan kaum wanita sehinggakan muncul pelbagai cerita seperti Hantu Stokin dan Hantu Kum-Kum yang dikaitkan dengan anggota wanita jemaah tersebut. Dan fenomena yang dicetuskan oleh Al Arqam turut menyebabkan Muslimat PAS membezakan diri mereka dengan Kaum Ibu UMNO yang hanya berselendang. Muslimat PAS lebih cenderung untuk mengenakan tudung labuh dan purdah seperti yang dipakai oleh wanita Al Arqam.

Ada satu persamaan antara Nik Aziz dan Ashaari Muhammad. Beberapa ketika sebelum penghujung usia, kedua-duanya mengalami penyakit yang sama... SAKIT MULUT!

Apa yang berlaku adalah hikmah Allah Taala yang memberikan hidayah dan inayah-Nya pada sekalian makhluk dengan tipu helah yang sangat halus dan sempurna. Sesiapa pun tidak dapat menentukan di manakah kita akan berada di dunia 'sebalik sana' kerana segala-galanya ada di Tangan Allah Taala. Hanya rahmat-Nya yang akan menyelamatkan sekalian hamba-Nya daripada seksaan api neraka. Negara Islam, undang-undang hudud, qisas, diat dan takzir juga tidak dapat menyelamatkan kita selain daripada rahmat-Nya.

10 comments

Tangguh lagi..

KUALA LUMPUR 13 Mei - Perbicaraan kes liwat membabitkn Datuk Seri Anwar Ibrahim dan bekas pembantu peribadi, Mohd Saiful Bukhari Azlan yangg sepatutnya bersambung esok ditangguh sehingga 31 Mei selepas peguam Karpal Singh memaklumkan pihak pembelaan akan memasukkan afidavit berhubung keputusan hakim yang menolak permohonan mereka utk mdapatkan keterangan bersumpah Mohd Saiful Bukhari di Mahkamah Rayuan esok. - Utusan

Tangguh lagi...

Syabas!!!!!

Mujurler yg didakwa tu adalah Penasihat PKR, Ketua Barisan Pembangkang, PAKATAN RAKYAT..

Bayangkanlah..jika Anwar adalah dari BN. pehhh memang aku tak leh bayangkan..ngan hukum hakamnya, sumpah seranahnya yg mana semuanya akan dipalitkan pada BN, khususnya UMNO..meng"halal"kan liwat, tangan2 ajaib, mahkamah berat sebelah, mahkamah dikuasai dan dicabuli..macam2. Dan mereka akan brjuang mati2an utk Saiful..

Macam kita lihat dalam kes Perak..bila keputusan brpihak padanya, maka mahkamah adalah mahkamah rakyat, keadilan telah ditegakkan.
Bila sebaliknya pula keputusan mahkamah..maka macam2 trpacul keluar dari mulut2 mereka.

...pening ler, PAS minta panadol satu..mu ada besaaaarr punya panadol

0 comments

PAS berjaya atau gagal..

Dalam usaha amar ma'aruf nahi mungkar..apakah PAS berjaya atau gagal?

DisisiNya, hanya Dia lah yg layak utk menentukannya..

Tapi disisi makhluk, maka hasil usaha itu yg dinilaikan semada berjaya atau tidak..

Nabi saw dan para sahabat ra telah brusaha selama 23 tahun di Mekah dan di Madinah..hasilnya 100% org2 Islam semayang fardhu dimasjid..100% org2 Islam amalkan agama.

Perbuatan2 maksiat dan jenayah diMekah yg sebelum ini sangat hebat dan terkenal seluruh nusantara hampir pupus sama sekali.

PAS macam mana? rasanya dah lebih 23 tahun, sejauh manakah pencapaian ummat Islam diMalaysia dalam pengamalan agama Islam?
PAS kena muhasabah kembali..mereka telah berjaya atau gagal.

Citer hanya dituju utk PAS..kerana kabornya PAS ler satu2nya parti yg amalkan amar ma'aruf nahi mungkar.

..saja mengusik

2 comments

Amar ma'aruf nahi mungkar

Amar Ma'aruf Nahi Mungkar sering diperkatakan..dan banyak dalil2 dan nas2nya yg sering juga dipedengarkan oleh semua pihak.

Ianya adalah satu perintah Allah swt keatas setiap org2 Islam..tak kira apa kedudukan, jantina, dsb.

Cuma yg sering juga diperbincangkan ialah pendekatannya.

Sebenarnya tiada masalah pasal pendekatan, masalah sebenarnya ialah tak de kekuatan utk amalkannya, tak nak amalkannya..dan lupa maksud sebenar amalan dan perintah ini.

Amar ma'aruf nahi mungkar bukannya brkenaan berebut harta, bukannya berebut kedudukan dan pangkat, bukannya utk nama..dan bukannya berebut kerajaan.

Nabi Musa as tidak berebut apa2 ngan Firaun dalam usaha baginda as dalam menjalankan amalan amar ma'aruf dan nahi mungkar.
Gitu juga Ibrahim as, Yahya as, dll ambiya as..gitu juga ulamak2 yg trkenal spt Imam Abu Hanifah, Ahmad Hambali, Ghazali, Shafie, Maliki, dll..gitu juga ulamak2 trsohor di Tanah Melayu, Tok Kenali, Tok Ku Paloh rah dsb..

Peningkatan gejala sosial dan jenayah..bukan masalah polis, kerajaan, UMNO atau mana2 badan sebagainya semata2. Tapi ianya adalah tanggungjawab setiap yg "melihat"..bukannya "mendengar" atau sekadar "hearsay"..atau "trbaca"..

" Melihat" pula ialah didepan mata..bukannya melalui TV, U-tube, dan sewaktu ngannya.
Keperluan utk mengamalkannya ialah kekuatan iman..bukannya kerana marah, sakit hati, dengki, cemburu..
Bukannya juga cara mencegah apabila sendiri yg melihat..tapi menyalahkan org yg tiada disitu kerana org trsebut tidak mencegah. Org yg tiada ditempat kejadian bukanlah org yg akan dipertanggungjawabkan kelak.

Betul cara mengamalkannya, betullah hasilnya atau natijahnya.

Amalan agama, jika salah niatnya, salah maksudnya, salah caranya..fitnah ler hasilnya........coretan

0 comments

JANGAN BERGURAU TENTANG 13 MEI, BERGURAU TENTANG KALIMAH ALLAH TAK PA LAH!


Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayob memberi amaran agar tidak ada pihak 'yang bergurau' tentang 13 Mei termasuklah Gerakan Kebangkitan Rakyat (GERTAK) kerana tarikh tersebut mempunyai signifikan yang sangat merbahaya untuk negara ini.

13 Mei 1969 menyaksikan pertumpahan darah etnik yang terburuk semenjak pembentukan Malaysia, apabila parti-parti pembangkang seperti DAP, Parti Buruh dan GERAKAN (belum menyertai Barisan Nasional) besar kepala setelah memperolehi kemenangan dan berjaya menguasai kerusi-kerusi bandaran dalam pilihanraya umum pada tahun tersebut. Walaupun ada pihak yang cuba menyalahkan UMNO memandangkan perasaan tidak puas hati terhadap prestasi Tunku Abdul Rahman Putra yang menerajui kerajaan dengan sikap sambil lewanya, keganasan kaum tersebut telah dimulakan dengan perarakan besar-besaran mengusung keranda seorang lelaki Cina yang mati akibat sakit tua dan bertukar menjadi pertunjukan biadap dan kurang ajar kaum imigran terhadap orang Melayu dengan slogan-slogan subversif dan penyapu besar!

Pada masa yang sama, para pemimpin pembangkang yang besar kepala turut menyalahkan dan mengheret polis memandangkan majoriti anggota polis berbangsa Melayu dan beragama Islam. Dan apabila polis gagal menangani keganasan tersebut, satu platun tentera yang diketuai oleh seorang pegawai berbangsa Cina dihantar. Pun begitu, pegawai tersebut gagal melaksanakan tugas mengamankan dan akhirnya Askar Melayu Diraja digunakan untuk mengamankan Kuala Lumpur.

Keganasan tersebut hanya berlaku di Kuala Lumpur. Di Pulau Pinang, penyokong-penyokong DAP, GERAKAN dan PKM cuba mencetuskan keganasan dengan pembunuhan kejam seorang lelaki Melayu. Bagaimanapun, pihak keselamatan berjaya mengawal keadaan. Di negeri-negeri lain, keganasan antara kaum tidak berlaku.

Pembohongan tentang peristiwa berkenaan berleluasa sehingga kini. Contoh paling ketara adalah seperti yang tertera dalam blog Penarik Beca yang cuba menyalahkan UMNO dan membela DAP dan Parti Komunis Malaya menerusi Parti Buruh. Darah Cina dan bulu roma Cina tidak hanya tidak gugur di Kelantan seperti yang didakwanya, sebaliknya negeri-negeri lain kecuali di Kuala Lumpur sepanjang 10-13 Mei 1969.

Amaran yang diberikan oleh Salahuddin Ayob itu sebenarnya wajar diberikan kepada geng Erdogan dan Liberalis Murtadin di dalam PAS dan Pakatan Rakyat memandangkan kecenderungan mereka untuk mencetuskan rusuhan dan keganasan kaum. Mereka tidak boleh menafikan peranan aktif yang sedang mereka mainkan untuk tujuan tersebut terutama dalam isu kalimah Allah dan sekatan kebebasan beragama di negara ini yang mereka wujudkan dalam khayalan Pakatan Rakyat!


1 comments

SEORANG LAGI 'PEMBUNUH' ANWAR IBRAHIM!

Dalam usahanya untuk membodek, mengampu dan mengipas jubor tuan besarnya, Samsul Iskandar Akin pada masa yang sama, telah menjatuhkan maruah Anwar Ibrahim, jauh lebih teruk berbanding yang dilakukan oleh peguambela Anwar, Karpal Singh.

Cubaannya untuk menunjuk pandai mengatasi otak hebat Ketua Umumnya itu. Kata Samsul, keterangan yang diberikan oleh Saiful Bukhari saling bercanggah, sedangkan perbicaraan baru masuk hari kedua (semalam). Kata Samsul Iskandar Akin ini lagi, Saiful ketika dalam laporan polisnya memberitahu kejadian liwat itu adalah suka sama suka, tetapi kemudian mengubah keterangan kepada tanpa kerelaan.

Oleh itu, kata Samsul Iskandar lagi, Peguam Negara harus menggugurkan kes ini kerana berdasarkan keterangan yang jelas bercanggah. (Suara Keadilan)

Ketua AMK ini barangkali terlupa atau sengaja buat-buat lupa, perbicaraan tersebut dibuat berdasarkan laporan Saiful Azlan, bukannya kerana ditangkap sedang diliwat oleh Anwar Ibrahim oleh pasukan pencegah maksiat. Secara jelas, apabila ada pengadu, adalah juga yang terdakwa. Dalam kes ini, pengadu adalah Saiful dan tertuduh pula adalah Anwar Ibrahim.

Secara logik akal sekalipun, mana ada orang yang suka sama suka pi mengadu kat polis. Ada ke kes di mana jantan gay yang kerja depa memang meliwat, pi suka-suka mengadu kat polis yang dia telah diliwat oleh rakan gaynya? Orang tak komplen kalau dia suka. Cerita tentang aktiviti liwat Anwar Ibrahim pun, bukannya cerita yang boleh diterima semua orang, termasuklah oleh kepala botak dan perut gendut Samsul Iskandar Akin sendiri.

Nampak sangatlah, si Samsul Iskandar Akin ini memang kaki jenis pembodek. Kut yer pun nak membela, janganlah sampai memalukan Anwar yang telah melantik Samsul sehingga menjadi Ketua AMK. Takkanlah mentaliti Anwar yang pernah menjadi antara orang paling berpengaruh di dunia, secetek itu sehingga memilih seorang lelaki yang lebih baik tahi berbanding otak menjadi orang penting dalam organisasi yang diketuainya!

Dengan kata lain, apa yang berlaku antara Saiful dan Anwar itu, bukanlah perlakuan hina dan ianya sudah boleh diterima sebagai satu cara hidup? Adakah itu yang dimaksudkan oleh Samsul Iskandar dengan perkataan 'suka sama suka' itu?

Samsul Iskandar Akin sepatutnya menafikan terus yang Anwar Ibrahim pernah meliwat, sedang meliwat atau akan meliwat berbanding buat kenyataan yang mengesahkan Anwar Ibrahim dan aktiviti liwat memang ada kaitan. Setidak-tidaknya kalau buat penafian terus tanpa alasan-alasan yang dirasakan boleh meragukan dakwaan, nampaklah dia lebih bertanggungjawab!

Kesian Anwar... rupa-rupanya musuh dia bukan setakat musuh nyata, tetapi juga orang di kiri kanannya sendiri!


1 comments

Wednesday, May 12, 2010

SIBU: KEMPEN TERDESAK PAS DAN DAP

Wednesday, May 12, 2010
Sumber Gambar: The Unspinners

Nyata DAP sudah terlalu terdesak untuk memenangi hati pengundi di Sibu. DAP terpaksa menggunakan senjata 'agama dan bangsa' dalam menjual taik minyak mereka. Keagresifan mereka dalam kempen paling buruk DAP selepas 1969, sekaligus menunjukkan parti berkenaan sudah buntu untuk menembusi kubu kuat Barisan Nasional.

Sibu, Sarawak mempunyai corak populasi dan tanggapan politik yang sangat berbeza berbanding mana-mana tempat di Semenanjung. Apatah lagi dengan komposisi kaum dan agama yang lebih ketara menerusi kelompokan penempatan.

Mungkin berasakan faktor tersebut akan membantu memudahkan kempen, DAP yang sebelum ini mendakwa mereka adalah parti bukan berorientasikan perkauman dan bukan berteraskan agama, terpaksa menggunakan agama Kristian dan ketuanan Cina di Malaysia. Para pemimpin DAP Semenanjung yang dihantar ke Sibu Sarawak untuk membantu kempen, terpaksa mengamit hati pengundi-pengundi Cina dan Roman Katolik.

Mereka memilih kaedah 'politik kebencian terhadap Islam dan prasangka terhadap Melayu'. The Unspinners memberikan butiran berikut yang cukup meresahkan sebahagian besar orang Melayu/Bumiputera-Islam dan bukan Melayu-Islam/Bumiputera. Mereka tidak sekadar menyerang Melayu-Islam tetapi turut menyerang apa sahaja agensi kerajaan yang diharapkan mampu menaikkan kemarahan orang Cina di Sibu Sarawak. Polis Diraja Malaysia adalah sasaran paling mudah mereka.

Dan pada kempen yang sama, PEMBOHONGAN DAN PENDUSTAAN besar telah dilakukan. Bagaimana pula negara ini, atau lebih tepat lagi wilayah Nusantara atau Kepulauan Melayu dimiliki oleh China? Semenjak bila China dan Cina berada di Tanah Melayu dan Seluruh Kepulauan Melayu sebegitu ramai seperti hari ini?

Bukankah Cina dari Tanah Besar Tongsan hanya datang ke sini beramai-ramai pada awal abad ke-20 sahaja? Atas dasar apa Melayu Malaysia dikatakan pendatang dari Indonesia sedangkan negara Indonesia hanya wujud pada 1947, dan sebelum 1947, tidak ada negara Indonesia melainkan Tanah Melayu yang termasuk di dalamnya negeri-negeri di Semenanjung, pulau-pulau kecil seperti Singapura, Riau, Batam, Lingga dan Sumatera, Brunei, Tanah Jawa, Tanah Tagalog, Tanah Cham dan sebagainya. Dan kesemua tempat-tempat tersebut penghuninya adalah berbangsa Melayu dari pelbagai suku.

Dan bagi si bodoh yang menganggap Melayu adalah sekelompok suku, Melayu juga seperti Cina yang banyak suku di dalamnya seperti Foochow, Kek, Kantonis, Hainan dan sebagainya. Sejarah bangsa Melayu tidak seperti yang dikatakan iaitu 1401 apabila Parameswara lari dari Palembang ke Melaka, malah ribuan tahun sebelum itu dengan pembentukan empayar-empayar Melayu seperti Langkasuka, Kembayat Negara, Gangga Negara, Gelanggi, Chermin dan sebagainya yang jauh lebih lama sebelum Shih Huan Ti berjaya menyatukan keempat-empat negeri China menjadi sebuah China seperti hari ini.

Hanya si bangang sejarah sahaja yang akan mengatakan Melayu di Malaysia adalah penghijrah dari Indonesia atau dari Malaysia ke Indonesia kerana sebelum 1947, kedua-dua negara adalah sebuah negara besar sebelum dipisahkan oleh perjanjian Inggeris-Belanda!

Atas faktor itulah, Macapagal, bapa Presiden Filipina sekarang ingin menyatukan Filipina, Malaysia dan Indonesia dalam sebuah negara besar, Melayu Raya atau MAPHILINDO sebelum ditentang dan dimatikan hasrat tersebut oleh pemimpin-pemimpin Melayu yang enggan menerima Melayu semata-mata sebaliknya Melayu-Islam sebagai satu bangsa.

Dan bangsa Melayu menerima sesiapa sahaja yang datang dengan tangan terbuka dan sanggup berkongsi apa sahaja biarpun pendatang tidak beragama Islam atau berkasta paria dan papa kedana yang kebuluran di Tanah Tongsan di mana-mana sahaja tanahnya, sama ada sekarang ini digelar Malaysia, Indonesia, Brunei mahupun Filipina. Hanya sebilangan pendatang ini yang berhati gelap, ingin memadamkan sejarah silam mereka dengan melakukan pembohongan dan pendustaan untuk menjajah tanah dan bangsa yang telah berbudi kepada mereka.

Kepada puak-puak Murtadin dan Liberalis Erdogan PAS, perjuangan suci pemimpin generasi pertama PAS telah anda rogol dan perkosa dengan seenak-enaknya dalam usaha mengejar kuasa dan kerusi empuk pentadbiran. Perjuangan untuk menegakkan Islam dalam sebuah Daulah yang mengamalkan hukum dan syariat Islam sepenuhnya telah anda musnahkan, malah anda telah pun menyamakan Allah Taala dengan tuhan-tuhan yang tidak memerlukan tauhid dan iman!
5 comments

TERKESOT TONCET KARPAL SINGH, BERA MUKA ANWAR

Hari ini barangkali sejarah bagi Karpal Singh apabila orang yang cuba dimalukan, memalukannya semula.

Itulah kisahnya apabila cubaan Karpal Singh untuk menundakan lagi perbicaraan Anwar Ibrahim, dibalas balik oleh Saiful dengan berkata, "Berapa lama lagi nak tangguh? Dah 2 tahun!"

Anwar Ibrahim menerusi pasukan peguambelanya sekadar ingin menggugurkan kes tersebut berdasarkan faktor masa, dan perkara-perkara teknikal bukannya berdasarkan fakta kebenaran serta SIFAT ANWAR TIDAK MELIWAT. Sehingga setakat ini, hujah-hujah Karpal menggambarkan peristiwa liwat tersebut berlaku secara 'sukarela' sekalipun tidak berterus-terang.

Karpal Singh memang mandi. Semalam macam dah menang sangat. Para penyokong Anwar dalam dunia blogging, segera mendabik dada tanpa sedikit pun menyentuh perihal Anwar meliwat, sebaliknya hanya mampu menyentuh tentang perkara teknikal dan konspirasi yang nampaknya sekadar konspirasi antara nafsu Anwar Ibrahim dan hasutan Iblis.

Kehadiran Ezam Md. Nor sebagai saksi, sememangnya ditunggu-tunggu ramai. Ezam merupakan orang yang paling rapat dengan tertuduh sebelum Azmin berjaya membuatkan Anwar menceraikan Ezam dengan talak tiga sekaligus menyaksikan lama selepas itu Ezam masuk UMNO.

"BERAPA LAMA LAGI NAK TANGGUH? DAH 2 TAHUN!"

Anwar Ibrahim tentunya tersentak. Azmin Ali yang ada di sisinya juga sama seperti Anwar, tersentak! Karpal Singh kena cari idea lain.

Crawler ketika Siaran Langsung Suku Akhir Piala Thomas sebentar tadi, menyatakan Saiful Azlan telah menerima ancaman keselamatan dan akan membuat laporan polis esok. Apakah ini merupakan natijah daripada kata-katanya, "Berapa lama lagi nak tangguh? Dah 2 tahun?" kepada Karpal Singh atau lebih tepat lagi kepada Anwar Ibrahim?

Dan kalau rajin menyelak-nyelak blog dan FB pro-Anwar, kita boleh membaca kebencian tahap SUPER mereka terhadap Saiful...


3 comments

CANTIK PUNYA ALASAN YANG NIZAR BAGI!!!

MEI 12, 10: MENTERI Besar Perak yang digulingkan Barisan Nasional, Nizar Jamaluddin membidas SUPP kerana menyebarkan fitnah ‘negara Islam’ dalam usaha untuk menakut-nakutkan pengundi Sibu, dan bagi meraih sokongan kepada calon BN, Robert Lau.

Bercakap kepada pemberita di sidang akhbar hari ini, Nizar berkata Parti Islam Se-Malaysia kesal SUPP-BN menyebarkan fitnah dan melakar imej pemimpin Pas sebagai tidak bertamadun dan ganas.

Nizar berkata demikian menjawab tuduhan SUPP bahawa Pas mahu mewujudkan ‘negara Islam’. BN dipercayai menggunakan isu negara Islam dalam usaha untuk menyekat sokongan masyarakat Kristian kepada Pakatan Rakyat.

Masyarakat Kristian membentuk 53 peratus dari jumlah pengundi Sibu. Pas yang aktif membantu kempen Pakatan Rakyat di geraja serata Sibu sebelum ini diberi amaran oleh SUPP untuk tidak membawa politik Semenanjung ke Sarawak.

“Kita mahu memberi penerangan apa sahaja tohmah berkenaan isu kerajaan negara Islam adalah mainan jahat, fitnah besar yang dibuat SUPP,” kata Nizar.

Nizar berkata Pakatan Rakyat bersepakat diatas prinsip bersama iaitu mewujudkan kerajaan yang adil, bebas rasuah dan tidak menindas mana-mana bangsa dan agama.

“Pas bersama-sama Pakatan Rakyat menggemblengkan usaha membentuk dan menubuhkan kerajaan yang adil, menghapuskan gejala rasuah dan membasmi diskriminasi kaum dan agama. Ini adalah teras perjuangan Pas, yang turut dikongsi DAP dan PKR. Atas dasar ini kita bersekutu,” kata Nizar.

Nizar turut merungkai persepsi bahawa gerakan Islam terbesar tanahair itu akan melaksanakan hukum hudud.

“Soal negara Islam dan perkara-perkara yang menakutkan ini semua mainan SUPP disini, dan MCA di Semenanjung suatu masa dulu,” kata Nizar.

“Semalam (di pertemuan bersama masyarakat Kristian Sibu), saya ditanya apakah Pas akan potong tangan pencuri. Saya jawab, pemimpin utama Pas iaitu Mursyidul Am Nik Abdul Aziz Nik Mat, yang juga Menteri Besar Kelantan tidak pernah memotong mana-mana tangan orang Islam dan bukan Islam selama 20 tahun pentadbiran beliau. Bahkan, patung Buddha antara yang terbesar di Asia juga berada di Kelantan,” tegas Nizar.

Beliau juga menambah ’senjata’ ini telah lapuk, dan bukan lagi isu di Semenanjung, melihatkan kepada sokongan masyarakat bukan Islam kepada Pas.

“Sebenarnya kalau di Semenanjung, isu negara Islam ini sudah beres. BN memainkan peranan mengulangi isu yang lapuk,” kata Nizar.

Sementara itu, Nizar turut menepis soalan media arus perdana yang mempersoalkan kewujudan klausa ‘Negara Islam’ dalam Perlembagaan Pas.

“Perlembagaan Pas tidak perlu dipinda kerana ‘negara Islam’ tidak disebut dalam Perlembagaan Pas,” katanya, menjawab tuntutan SUPP supaya Pas meminda perlembagaan parti. -(Sabahdaily/GB/AK)


NOTA:

Baca baik-baik ya... Nizar mengesahkan NEGARA ISLAM hanyalah fitnah Barisan Nasional manakala hukuman hudud dan qisas, hanyalah KHAYALAN. PAS sendiri TIDAK BERMINAT dengan Negara Islam lagi.


2 comments

AMARAN ZUL NORDIN!

Zul Nordin memberi amaran kepada 'Kerajaan Negeri' tertentu yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat bahawa peristiwa peralihan kerajaan di Perak akan berulang. Oleh itu, kerajaan negeri tersebut dinasihatkan agar membubarkan kerajaan dan mengadakan pilihanraya negeri semula bagi mengelakkan kekecohan itu berulang. (Malaysian Insider)

Dua orang Ahli Parlimen dan seorang ADUN dari PKR sedang menunggu masa yang sesuai untuk pengisytiharan keluar parti. Ketiga-tiga mereka dikatakan terpaksa menangguhkan seketika pengumuman keluar parti kerana bimbangkan keselamatan diri masing-masing.

Zul Nordin bagaimanapun tidak menamakan kerajaan negeri terbabit.

Ada lagi ler pilihanraya kecil selepas Sibu... yeeeehaaaa!!!


3 comments

Cam tak ada idea je..

"Menangnya DAP leh wujudnya NEGARA ISLAM.."

Kalau ni ler kempen siBN..haiii puak2 BN ni dah tak der idea ke?

Dan PAS lak nak pertahankan pun buat apa? ada ke menangnya DAP leh trtubuhnya NEGARA ISLAM..pehhhh
Setakat ni PAS yg kena dengor kata dan ikut telunjuk DAP..ada ler. Kalau ada sesapa bising2 leh kenakan tindakan displin tu..

BN (pada pandangan aku)kena kenal apa kekuatan mereka, apa kebolehan mereka dan apa yg telah usahakan dan buahkan hasil..tak yah layan pasal perkauman, prbezaan agama dsb..tak yah bicara langsung. Bior puak2 yg trbabit je kecoh..majlis2 agama ada, Sultan2 dan Agung sebagai ketua agama ISlam negeri dan negara..cuma picit2 je telor puak2 ni sikit.Ni ler masa trbaik tekan puak2 ni agar keja keras sikit dan bior mereka ni menonjol..
Sapa yg tak puas hati..mudah je..brmakna tak puas hati ngan Sultan/Agong dan majlis2 agama Islam.

BN cuba ler tekan, apa sumbangan DAP, PKR, PAS pada Islam, pada bangsa Melayu, bangsa Cina, bangsa India, bangsa lain2..selama ini? Malah kekayaan puak2 dalam DAP, PKR, PAS pun hasil sumbangan BN gak. Gaji2 mereka sebagai ADUN, MP naik, elaun naik, macam2 keistimewaan dapat tapi apa pulangan DAP, PKR, PAS pada rakyat? Apa pengorbanan mereka pada rakyat? Apa sumbangan mereka pada ekonomi setiap bangsa diMalaysia, apa sumbangan mereka pada kemajuan pelajaran pada setiap bangsa diMalaysia? Sapa yg brtanggungjawab anak2 bangsa Melayu, Cina, India, bumiputera Sarawak, Sabah maju dalam pelajaran dan mampu ke menara gading diseluruh dunia?

BN kena citer..sapa yg telah mertabatkan agama2 diMalaysia..bagi cuti awam pada Thaipusam, Deepavali, Tahun Baru Cina dll..Sapa mertabatkan masjid2, gereja2, kuil2 (Batu Caves tak pasal2 jadi pusat kunjungan penganut2 Hindu dunia tu)..apa sumbangan DAP, PAS, PKR dalam hal ni.

Gejala sosial, buang anak, jenayah pada org2 Islam dan melayu..ni kena salahkan PAS, pasal mereka kata pejuangkan ISlam brlandaskan AQ dan sunnah..sepatutnya semakin brkurangan malah kearah sifar jumlah penglibatan org2 Islam dan melayu dalam maksiat dan jenayah. UMNO tak leh disalahkan kerana ianya parti sekular dan sibuk kejar dunia...kabornya. BN kena letakkan kesalahan pada PAS, kerana PAS parti pimpinan ulamak, malah ahli2nya dikatakan sangat fasih agama Islam dari segi hukum hakam dan akidah..so apa sumbangan mereka pada ummat Islam?

Kurangnya org2 cina dalam sektor awam..polis, tentera dsb..ni kena salahkan DAP..tak yah citerler, pasal ahli2 DAP dan org2 cina tahu ler apa yg selalu DAP kempen. BN kena terus menerus salahkan DAp dalam hal ni.

Aku setuju gak pasal lesenkan broker2 judi bola ni..aku brminat gak ni..he he..mudah2an Nik Aziz dapat lak ilham yg leh "halal"kan pulak.
Rakan2 DAP, u pressure ler sikit tu TOk Guru ma. Tok Guru ok je.. Kita kawan ma..sama2 mau ma.

Tu awang adek, zaid ibrahim, NA org kelate ma..satu bahasa ma..

...maafler melawak je..

0 comments

LU CAKAP APA, MANGKUK?

Ececece...

Sedap bebenor dia punya nasihat dan kata dua. KUNUNNYA, Barisan Nasional dan UMNO diberi ingat supaya tidak memainkan isu perkauman di Sibu bagi mengelakkan cetusan perasaan tidak senang sekaligus mewujudkan suasana tidak harmoni di negara ini.

Ahli Parlimen Jerai, Mohd Firdaus Jaafar berkata, kempen Barisan Nasional bahawa kemenangan DAP di Sibu akan menyebabkan wujudnya NEGARA ISLAM, merupakan ancaman besar kepada keselamatan negara. (Kedah Lanie)

Apa yang boleh dikatakan kepada Ahli Parlimen Jerai yang merupakan Pengarah Pilihanraya Pemuda PAS Pusat nih?

KEPALA HOTAK HANGLAH!!!!

Yang puak-puak Erdogan duk jaja isu kalimah Allah Taala dan menimbulkan perasaan tidak senang di kalangan kebanyakan orang Islam tu, jadah apa pulak? Hat tu bukannya cubaan mencetuskan pergolakan dan pembunuhan agama?

Awat, kalau orang Islam tak senang hati, tak palah sebab depa orang Islam? Hanya orang bukan Islam dan bukan Melayu/Bumiputera saja yang kena jaga ya?

Spesies sekular totok macam Mohd Firdaus Jaafar ini dan berlindung dalam jubah jemaah, memang berlambak-lambak duk ada dalam PAS. Untuk menyorok, depa akan kata orang lain yang sekular, orang lain yang menentang Islam, orang lain yang menentang Allah... jadi, bila orang lain yang dikata itu sibuk menangkis, depa akan teruskan kegiatan jenayah akidah tanpa diganggu gugat oleh sesiapa pun!

Dan spesies sekular bertuhankan hawa nafsu ini jugalah yang akan memilih atau berijtihad berdasarkan undi popular. Apabila Timbalan Mursyidul Am PAS, Haron Din kata, barangsiapa yang membenarkan kalimah Allah disekutukan dengan akidah kufur, maka kufurlah imannya, spesies-spesies seperti ini tidak akan patuh, sebaliknya lebih memilih perkataan yang kelihatan lunak, Allah milik semua!

Puak-puak ini tidak dapat membezakan antara Nama, Sifat dan Dzat Wajibal Wujud. Depa main bantai, Allah tu adalah Nama Tuhan untuk semua manusia dan barang kena jadi di dunia ini!


2 comments

DUK TUNGGU APA LAGI, SPRM? BUKALAH KERTAS SIASATAN!!!!

Sekalipun diberitahu bahawa iklan yang memaparkan muka dan rambut cantik Rosmah Mansur dalam lembaran dua muka surat (two-page spread) dalam New York Times, dibiayai oleh 'rakan, sahabat dan keluarga Rosmah Mansur di New York', New York Times bagaimanapun memberitahu, kos yang dikatakan mencecah ratusan ribu ringgit itu dibiayai oleh Kerajaan Malaysia. (The Nut Graph)

Respons tersebut diberikan oleh Pengarah Eksekutif bagi Perhubungan Awam dan Media akhbar terbabit, Diane McNulty. Seperkara yang menarik, iklan itu tidak sama seperti mesej ucapan tahniah yang tertera.

Kos pengiklanan satu muka surat di New York Times adalah antara US$180,000 sehingga US$230,000 (RM580,000 - RM740,000). Dua muka surat penuh dengan colour artwork menampilkan muka dan rambut cantik Rosmah Mansur dijangkakan lebih dari itu.

Iklan terbabit mula disiarkan pada 16 April 2010, hari terakhir Najib Abdul Razak melawat Amerika Syarikat.

Kenyataan McNulty dan pengesahan bahawa pembiayaan iklan tersebut bukan sebagaimana yang diwar-warkan sebelum ini, wajar membuatkan SPRM terbeliak biji mata dan mempersiapkan fail-fail untuk menyimpan kertas-kertas siasatan. Pada masa yang sama, agen-agen SPRM sudah mula menyusup untuk mengorek rahsia dan maklumat tentang pembiayaan iklan terbabit.

Tapi mampukah SPRM buat macam tu? Tidak takutkah mereka kepada senyuman Rosmah Mansur?


1 comments

TAHNIAH! KABINET AKUR DENGAN JUDI

Kerajaan meneruskan keinginan mereka untuk melihat judi bolasepak menjadi kenyataan di Malaysia. Malaysiakini melaporkan Kumpulan BERJAYA yang memiliki premis-premis judi di seluruh Malaysia, diberikan keistimewaan itu oleh Menteri Kewangan.

Menurut peraturan judi di Malaysia, umat Islam DILARANG KERAS daripada terlibat atau lebih tepat lagi bermain judi... BAGAIMANAPUN, PENGGUNA DAN PENGUNJUNG PREMIS JUDI EMPAT NOMBOR, TOTO DAN SEGALA MACAM JUDI 'HALAL', MAJORITINYA KELIHATAN SEPERTI BERAGAMA ISLAM DAN ORANG MELAYU!

Pastinya, untuk seketika, penguatkuasa-penguatkuasa jabatan agama akan dikerah untuk berkawal di pintu-pintu premis judi bagi menangkap orang Melayu/Islam yang cuba membuat pertaruhan secara 'halal'. Bagaimanapun, tindakan tersebut dilihat hanya tidak lebih sekadar protokol memandangkan pertaruhan masih boleh dibuat dengan menggunakan kawan-kawan yang bukan beragama Islam dan bukan Melayu!

Sekalung tahniah diberikan kepada Menteri Kewangan dan Kabinet Malaysia yang diketuai oleh Najib Abdul Razak kerana meluluskan judi bentuk baru yang diharapkan dapat mengembungkan kantung pendapatan negara. Selepas ini, ada baiknya juga kalau dibuat kajian dan kajiselidik bagaimana hendak menghalalkan daging babi menerusi pemberian permit dan lesen pula. Bukankah sudah ada teknologi yang boleh mematikan segala ulat dan cacing di dalam daging babi sehingga menjadikan daging tersebut bebas daripada sebarang 'kekotoran'?

Negara kita 'maju' setapak lagi!


6 comments

AHLI PAS LOMPAT PARTI? BANYAK YANG BOLEH DIPERSOALKAN

Cerita tentang 61 orang ahli PAS yang diketuai oleh Timbalan Ketua PAS Cawangan Akar Penyengat, Abu Bakar Hussain, 62, dimainkan oleh banyak blog dan media yang memihak kepada UMNO dan Barisan Nasional. Malah berita tersebut telah digunakan untuk mempersendakan PAS yang telah mengikat ahli-ahlinya dengan baiah manakala para ADUN dan Ahli Parlimen pula diikat dengan taqlid cerai talak tiga.

Sesuatu yang perlu dilihat di sini ialah pemalsuan jelas dalam berita yang digembar-gemburkan itu malah turut ditayangkan di semua saluran televisyen UMNO. Perkara pertama yang sangat ketara pemalsuannya ialah di dalam PAS tidak ada BAHAGIAN.

Untuk pengetahuan para penyokong UMNO, PAS menggunakan istilah KAWASAN... ingatperkataan itu baik-baik untuk berita pada hari kemudian. Hanya UMNO sahaja yang menggunakan Bahagian!

Bagi mereka yang tinggal di Alor Setar, pastinya tahu, tidak ada nama Akar Penyengat sebagai kampung di dalam Alor Setar. Yang ada hanyalah Kampung Akar Peluru yang cukup terkenal sebagai tempat bersemadinya jasad kedua ibu bapa Tun Dr. Mahathir Mohammad, bekas Perdana Menteri Malaysia Ke-4. Dan di Kampung Akar Peluru, tidak ada Cawangan apatah lagi Markaz dan Kawasan PAS.

Begitu juga dengan jawatan Timbalan Ketua PAS Cawangan. Jawatan berkenaan tidak wujud dalam PAS. PAS menggunakan istilah yang lebih 'besar' seperti Timbalan Yang Dipertua PAS Kawasan...

Abu Bakar Hussain yang dimaksudkan adalah ahli biasa PAS yang tidak mempunyai sebarang jawatan di KAMPUNG ALOR PENYENGAT, bukannya di AKAR PENYENGAT! Kampung Alor Penyengat terletak di luar Alor Setar, bukannya di dalam Alor Setar. Atau lebih tepat, di sebelah selatan Alor Setar.

Nota:
Kadang-kadang tergelak sengsorang bila baca berita lompat-lompat parti nih!

2 comments

Tuesday, May 11, 2010

DAP TETAP NAK MAINKAN ISU KALIMAH ALLAH!!!

Tuesday, May 11, 2010
Besar kepala dengan sokongan Erdogan dan MURTADIN dalam PAS, DAP menerusi calonnya di Sibu, Wong Ho Leng enggan tunduk kepada kata dua yang telah diberikan oleh pihak polis. Sebaliknya berkata, kata dua polis sesiapa yang melanggar arahan tersebut boleh ditahan di bawah Akta Hasutan dan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), tidak menggentarkan Pakatan Rakyat untuk menerangkan perkara 'sebenar' kepada para pengundi.

"Kebenaran mesti diketahui!" katanya. (Bernama)

Beberapa minggu sebelum ini, Presiden PAS, Hadi Awang telah menyarankan agar perkara pertama Rukunegara ditukar dari Percaya Kepada Tuhan menjadi Percaya Kepada Allah. Bagaimanapun saranannya itu tidak mendapat maklumbalas daripada geng-geng Pakatan Rakyat. Sebaliknya mereka lebih tertumpu kepada kalimah Allah yang hendak digunakan dalam penerbitan Bahasa Melayu mereka.

Aneh, kerana sekalipun inginkan kebenaran, Kepercayaan Kepada Allah tidak langsung disentuh di dalam kempen ini. Sedangkan inilah masanya untuk mengutarakan perkara tersebut bagi membolehkan kalimah Allah digunapakai dalam terbitan yang bukan Islam.

Puak-puak DAP ini sekadar ingin mempermain-mainkan umat Islam dan bersenda-senda dengan akidah Islam. Keikhlasan mereka terhadap Allah tidak pernah wujud. Ironinya, sebilangan MURTADIN dan Erdogan di dalam PAS, begitu bersungguh-sungguh untuk berkongsi kalimah Allah dengan kafirin dengan alasan, Allah Taala sendiri yang telah membenarkannya. Mereka memetik ayat al Quran, hadis dan qiyas... tetapi mereka tidak pernah sekali pun memetik ayat-ayat dari Surah Al-Ikhlas sebagai dasar hujah mereka!

Tak lama lagi, puak-puak ini akan senang hati bertakbir 'HALLELUJAH' setiap kali pemimpin-pemimpin Erdogan mereka berucap menggantikan ALLAHHU AKBAR yang digunakan secara bebas oleh sekutu mereka dari DAP.

Berfikiran terbuka dan bijak laksanalah, katakan!


0 comments

RAIS, TOLONG JAWAB MAI SAT!!!!

Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK) diminta memberikan penjelasan berhubung Konsert Panjang 12 Jam Tanpa Henti yang dijayakan oleh artis R&B terkenal, Pitbull yang juga terkenal dengan lagu-lagu berlirik lucah, penyalahgunaan dadah dan pemujaan seks bebas. (Malaysiakini)

Pusat Permohonan Penggambaran Filem dan Persembahan Artis Luar Negara difahamkan telah dua kali menolak penyertaan artis ini. Bagaimanapun campurtangan Jawatankuasa Rayuan yang berada di bawah KPKK telah menggunakan kuasa veto mereka bagi membolehkan penghibur ini membuat persembahan.

Selain itu, turut dipersoalkan ialah kebenaran penganjur konsert tersebut membuat persembahan 12 jam tanpa henti pada 15 Mei di Arena Tertutup Bukit Kiara, Kuala Lumpur dan dinamakan sebagai '12 Hours Live with Chivalry'. Ia akan bermula dari jam 7 petang sehingga jam 7 pagi.

Berdasarkan garis panduan durasi persembahan sesebuah konsert, sesebuah persembahan konsert di tempat awam tidak boleh melebihi jam 12 tengah malam dan jika mempunyai sebab-sebab tertentu ia hanya boleh dilanjutkan sehingga pukul 1 pagi. Manakala sesebuah kelab hiburan dan disko, tempoh operasinya tamat pada pukul 1 pagi atau 2 pagi.

Rais Yatim perlu memberikan penjelasan yang lebih baik berbanding jawapan yang diberikan oleh kementeriannya bahawa agen penghibur terbabit telah berjanji akan mematuhi garis panduan, terutama tingkahlaku, tutur kata, lirik lagu dan pakaian yang mengaibkan dan bersifat lucah. Apatah lagi, persembahan berkenaan terang-terangan melanggar garis panduan yang telah ditetapkan oleh Kementeriannya sendiri.

Apakah kerana persembahan tersebut dijayakan oleh penghibur antarabangsa, maka segala benda harus dilonggarkan? Apa perlu negara dan rakyat mengikut kehendak agen dan penganjur berbanding mereka yang mematuhi garis panduan dan undang-undang negara ini?

Satu lagi contoh BODOH yang dipertontonkan oleh salah sebuah Kementerian kepada rakyat Malaysia, sekaligus membenarkan topeng MUNAFIK mereka selepas salah seorang Timbalan Menteri mengumumkan cadangan MENGHALALKAN JUDI BOLA SEPAK!
2 comments

MAMAT NI MUNCUL BALIK LA!


Anda ingat lagi mamat yang tertera di atas nih? Bagi yang tak ingat, mamat ni namanya Fauzi Muda. Umurnya 51 tahun dan dia cukup terkenal ketika kemuncak peralihan pentadbiran dari PAS-DAP-PKR kepada Barisan Nasional setahun nan lalu. Dan dia paling terkenal dengan 'tawaran' RM50 juta oleh Najib Abdul Razak agar memujuk wakil-wakil rakyat paksi yang kemudiannya dinamakan Pakatan Rakyat menyeberang ke Barisan Nasional menerusi surat akuan bersumpah murahan.

Hari ini, mamat ni muncul lagi. Tapi kali ini dengan cerita dia keluar dari PKR dan menurutnya, Cabang Ipoh Barat turut dibubarkan seiringan dengan tindakannya keluar parti. Alasan utamanya keluar dari parti peribadi Anwar Ibrahim itu ialah sepucuk surat bertarikh 4 Mei yang menggantung statusnya sebagai delegasi ke kongres parti yang bakal dilangsungkan pada penghujung bulan ini. (Malaysian Digest)

Agaknya siapa pulalah yang akan memujuknya dengan puluhan juta ringgit agar tidak keluar parti? Atau boleh jadi UMNO dan Najib Abdul Razak telah menggandakan duit pujukan sehingga membuatkan hati Fauzi Muda beralih arah, sekaligus menyebabkan dia keluar parti dan menjadi faktor kepada pembubaran Cabang PKR Ipoh Barat?

Jomlah kita pakat gelak!
4 comments

KATA TERER SANGAT UNDANG-UNDANG DAN PERLEMBAGAAN?

PETALING JAYA: Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah khabarnya tidak memberi perkenan untuk menerima menghadap calon PKR pada pilihan raya kecil Hulu Selangor, Datuk Zaid Ibrahim.

“Buat masa ini Sultan Sharafuddin tidak ada sebab untuk membenarkan Zaid menghadap kerana beliau tidak dilantik sebagai wakil rakyat atau mendapat gelaran Datuk di Selangor,” kata sumber kepada The Star.

Dalam konteks itu, tiada sebab untuk Sultan memberi perkenan untuk Zaid menghadap Baginda, kata sumber itu lagi.

“Malah setakat ini, tiada permohonan rasmi yang dibuat oleh Zaid sebaliknya berita untuk menghadap Sultan Selangor hanya disiarkan melalui media massa,” kata sumber itu lagi.

Zaid telah mencetuskan kontroversi baru-baru ini apabila beliau mempersoalkan titah Sultan Selangor agar masjid tidak dijadikan medan untuk tujuan berpolitik.

Kenyataan Zaid itu ditulis dalam blognya (myzaidibrahim.wordpress.com) dengan mendakwa arahan Sultan Selangor itu hanya merupakan pandangan peribadi baginda dan bukannya satu arahan yang perlu dipatuhi.

Bagaimanapun kenyataan bekas Menteri itu dibantah oleh Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Datuk Setia Mohamad Adzib yang menegaskan bahawa adalah menjadi kesalahan sekiranya sesiapa mengingkari dan mempertikaikan arahan dan perintah Sultan Selangor sambil merujuk kepada Seksyen 12 Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor.

Pada 6 Oktober tahun lalu, MAIS telah mengeluarkan pekeliling tentang arahan Sultan Selangor supaya masjid di seluruh negeri tersebut tidak digunakan untuk tujuan politik.

Tahun lalu, Sultan Selangor telah mengadakan pertemuan dengan, MAIS, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan pejabat Mufti negeri sebelum pekeliling tersebut diedarkan.

Pekeliling (MAIS Bil 4/2009) yang dikeluarkan oleh MAIS menyatakan bahawa tiada sesiapapun boleh memberikan ceramah di mana-mana masjid di negeri itu tanpa mendapat kebenaran atau tauliah daripada MAIS.

Pekeliling itu menyatakan MAIS tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan terhadap sesiapa sahaja yang mengingkari arahan Sultan Selangor itu. (STAR ONLINE)

ULASAN:

Apasal lak tak leh mengadap? Boleh ke Zaid terima hakikat ini? Tak adakah undang-undang atau peruntukan yang membolehkan dia mencabar titah Tuanku Sultan Selangor sebab Zaid berpendapat apa-apa sahaja yang dititahkan oleh Sultan hanyalah pandangan peribadi...

Drama! Drama! Drama!


1 comments

LAAAAA... YA KA? PATUT LA!!!

Ramai yang tak perasan dari awal penubuhannya sehingga kini, DAP sebenarnya tidak banyak mengalami perubahan pada pucuk kepimpinannya. Lim Kit Siang adalah DAP dan DAP adalah Lim Kit Siang. Begitulah...

Lim Kit Siang yang beriya-iya menyatakan rakyat negara ini inginkan perubahan tetapi dia tidak pernah berubah. Jawatan Setiausaha Agung DAP adalah jawatan yang paling berkuasa di dalam parti tersebut. Lim Kit menjadi Setiausaha Agung untuk tempoh yang sangat panjang. Dan jawatan tersebut pula dikhususkan untuk anaknya, Lim Guan Eng.

Biarpun jawatan berkenaan 'dipangku' sementara oleh Kirk Kim Hock, namun apabila Lim Guan Eng berjaya keluar daripada masalahnya, jawatan berkenaan diserahkan kepada Lim Guan Eng dan kemudian Kirk Kim Hock hilang dari dunia politik. Kirk Kim Hock dikatakan bersara dari politik.

Keadaan yang sama di Sarawak apabila Dinasti Keluarga Chong mendominasi Dinasti Lim di Semenanjung. Chong senior, Chong junior, ibunya, bapa saudaranya, ibu saudaranya, teman wanita saudara lelakinya dan ibu mertuanya, semua terlibat aktif dalam membina cawangan dan bahagian sendiri. (Sarawak Update)

Tindak tanduk Lim Kit Siang itu dituruti pula oleh PKR. Parti ini bersekongkol dengan DAP dalam membuat tuntutan keadilan, ketelusan, kesamarataan, anti rasuah, anti nepotisme dan anti kronisme.... malangnya, inilah parti yang mengamalkan apa yang mereka sendiri tentang!

Ketua Umumnya adalah Anwar Ibrahim. Presiden adalah Wan Azizah, isteri Anwar... Naib Presiden adalah Azmin Ali... pada masa yang sama, Nurul Izzah, anak sulung Anwar dan Azizah sedang dipersiapkan untuk mengambilalih teraju kepimpinan. Begitu juga adik Izzah yang dilihat cenderung memasuki dunia politik.

Kenapa ada Azmin Ali sedangkan bapanya tidak sama nama dengan bapa Anwar mahupun bapa Azizah?2 comments

Blog Archive

Labels