IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, August 3, 2010

APA MOTIF PORTAL BERITA MALAYSIAKINI SIAR ARTIKEL TENTANG PEMISAHAN MALAYSIA

Tuesday, August 3, 2010
Semenjak dua menjak ini, portal-portal berita yang mempunyai kaitan dengan imigran penjajah dan pengkhianat iaitu DAP dan PKR sibuk menyiarkan berita tentang tentangan terhadap kemasukan negeri-negeri tertentu sekalipun membentuk Persekutuan Malaysia.

Sejarah hampir 50 tahun dahulu diungkit semula. Malah pemimpin baru seperti Jefrey Kitingan turut mengapi-apikan perpecahan Malaysia dengan saranan Sarawak dan Sabah agar menjadi dua buah negara baru yang mempunyai 16 buah negeri.

Terbaru Malaysiakini memetik Simon Sipaun, bekas naib pengerusi Suruhanjaya Hak Asasi Manusia sebagai berkata, dia tidak menyesal kerana membantah Sabah menyertai Malaysia.

Usaha mengeluarkan beberapa buah negeri daripada Persekutuan Malaysia terutama sekali Sabah dan Sarawak dikatakan dimulakan oleh mesyuarat rahsia beberapa pemimpin parti pembangkang. Pemisahan negeri-negeri tersebut dari Malaysia dilihat memberi peluang yang lebih besar kepada pembangkang untuk memenangi pilihanraya memandangkan Sabah dan Sarawak seringkali menjadi benteng Barisan Nasional.

Begitu juga usaha untuk mengautonomikan Pulau Pinang juga sedang giat dijalankan. Ketua Menteri Pulau PInang dan angkatan imigrannya telah merangka pelbagai rancangan agar populasi penduduk di pulau terbabit tidak lagi bermajoritikan Melayu, sekaligus memudahkan golongan imigran penjajah untuk menguasai sepenuhnya pulau itu.

Kerajaan Malaysia masih tidur dan terus tidur. Mereka masih leka dengan 1Malaysia yang tidak difahami oleh sesiapa pun kecuali sebagai retorik majlis. Tidak ada 1Malaysia seperti yang dimaksudkan, bahkan terdapat banyak versi Malaysia.... yang pastinya jikalau kerajaan gagal bertindak pantas membendung cubaan memecahbelahkan negara ini, MALAYSIA AKAN JAHANAM!!!

5 comments

KAMPUNG BUAH PALA (2) DI BUKIT JALIL

Saki-baki bekas pekerja estet Bukit Jalil masih meneruskan kedegilan mereka untuk berpindah dari rumah estet yang telah diambilalih oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur. Surat dateline 6 Jun yang mengarahkan mereka berpindah ke tempat yang telah disediakan oleh DBKL, nampaknya tidak diendahkan oleh bekas pekerja estet ini.

Berbeza dengan penduduk Kampung Buah Pala yang dihalau bagaikan anjing buruk kepala oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang yang ditadbir oleh Lim Guan Eng, bekas pekerja estet Bukit Jalil dianggap lebih beruntung.

Bagaimanapun, berdasarkan maklumat, keengganan mereka berpindah adalah disebabkan tuntutan gantirugi yang dibuat, tidak memuaskan atau tidak dilayan oleh pihak berkuasa. Kerana itulah, mereka terus berdegil dengan harapan pihak berkuasa akan tunduk dan menjadikan mereka sebagai orang kaya baru dengan pampasan dan gantirugi, sekalipun mereka hanyalah pekerja estet dan estet itu sudah lama menjadi milik Dewan Bandaraya Kuala Lumpur yang sebahagian besarnya telah bertukar menjadi Kompleks Sukan Bukit Jalil.

Dikatakan, para pemimpin pembangkang akan turut serta dalam tunjuk perasaan menentang pihak berkuasa esok apabila DBKL menghantar jentolak untuk meratakan perkampungan berkenaan.

Kita akan dapat lihat sama ada terdapat para pemimpin DAP atau tidak dalam tunjuk perasaan berkenaan kerana mereka tidak kelihatan langsung di Kampung Buah Pala, Pulau Pinang.

Seperkara yang menarik, golongan imigran tidak sedar diri sudah terlalu lemak dan telah lama dibiarkan bermaharajalela melakukan apa sahaja, terutama mendirikan tokong. Taktik mereka ialah mendirikan tokong tak kiralah sama ada tanah kerajaan atau tanah persendirian dan apabila diminta mengosongkan atau merobohkan tokong itu, mereka akan mula meminta gantirugi, pampasan dan bertindak ala samseng.

Sampai bila Melayu akan terus memerhatikan gelagat mereka ini?

0 comments

PENCACAI IMIGRAN PENJAJAH DI SELANGOR NAK BERBOHONG GAK TUH!!!

KUNUNNYA selepas 2 tahun Pakatan Rakyat memerintah Selangor, sudah ada PBT yang mengharamkan pengambilan pekerja dari kalangan orang Islam oleh premis-premis hiburan. Premis-premis hiburan yang bagaimana, tidak pula diberitahu. Atau Islam yang dimaksudkan itu sebagai benar-benar Islam atau Islam kad pengenalan, tidak pula dinyatakan!

Apa yang pasti, kata-kata Roslan Shahir Mohd Shahir menerusi Malaysiakini adalah satu penipuan YANG SANGAT BESAR. Tidak ada satu PBT pun yang mengharamkan pengambilan pekerja Melayu bagi premis-premis maksiat mereka, terutama dengan permintaan tinggi dan keuntungan besar, setidak-tidaknya pendatang asing berbangsa Indonesia yang mengaku beragama Islam, menjadi pekerja montok dan gebu.

Satu lagi fakta PEMBOHONGAN dan DUSTA yang mula menabiri hidup Roslan Shahir Mohd Shahir ialah apabila dia mengatakan kerajaan negeri telah mengharamkan pemilik-pemilik lesen premis menggaji atau mengambil pekerja beragama Islam.

Barangkali Ketua Penerangan PAS Selangor yang mulai menghisap kencing DAP dan punai imigran penjajah di Selangor sudah dibutakan mata dan hati. Percambahan pusat maksiat di Selangor bukan perkara dari zaman pentadbiran BN sebaliknya begitu menjadi-jadi selepas Pakatan Rakyat iaitu gabungan Imigran Penjajah DAP, PAS dan PKR mengambilalih pentadbiran di Selangor.

PEMBOHONG BESARLAH PAS SELANGOR apabila mengatakan pentadbiran sekarang jauh lebih baik dari pentadbiran BN. Mungkin baik dari segi menambahkan jumlah rumah dan premis maksiat kerana pada zaman BN dahulu, operasi dipertingkatkan untuk mengawal pertumbuhan maksiat ini sedangkan pada zaman Pakatan Rakyat memerintah Selangor, premis maksiat ini dilindungi oleh gengster, kongsi gelap dan kerajaan negeri serta PAS Selangor sendiri!

0 comments

PERANG RAMPAS TANAH DI KEDAH ANTARA KRONI MB DAN AHLI PAS!!!

Ini janji Azizan dan PAS ketika sebelum Pilihanraya Umum Ke-12 dahulu.

"Memberi tanah kepada rakyat termiskin mengikut konsep ladang rakyat. Menguruskan hasil hutan yang telus di mana setiap lesen pembalakan yang dikeluarkan berasaskan tender terbuka."

Masih ramai ahli PAS yang tiada tanah atau bertanah tapi tidak bergeran. Sukar bagi mereka untuk mendapatkan tanah walaupun dah berpuluh tahun memohon. Bila PAS naik memerintah Kedah, besar hati ahli-ahli PAS agar masalah ini dapat diselesaikan.

Malangnya lepas 2 tahun memerintah, nasib mereka tidak banyak berubah pun. Naik turun pejabat tanah di bawah pentadbiran kerajaan PAS, rupa-rupanya tak ada beza dengan yang dulu. Yang tak ada tanah, tetapi tak ada tanah. Yang takdak geran tanah, masih di tahap yang lama. Malah golongan yang dibantu oleh kerajaan pusat menerusi agensi seperti KEDA pun, bakal dihalau kerana Azizan dan kerajaannya enggan sambung kontrak.

Seorang aktivis PAS mendapat maklumat bahawa ada tanah yang luasnya lebih 400 ekar hak milik Felcra yang tidak diusahakan,dia mencari jalan untuk memohon dijadikan ladang rakyat.

Daripada maklumat yang dia dapat, hanya kuasa MB yang dapat mengembalikan status tanah milik FELCRA kepada orang ramai. Lalu dikumpulnya 40 orang kampung yang memang tidak ada tanah untuk permohonan setiap orang antara 10 ekar.

Setelah maklumat dan dokumen lengkap dikumpul, dia ke pejabat MB untuk menyerahkan segala dokumen itu. Kebetulan MB tiada kerana ada urusan di Langkawi. Dia bercadang untuk datang semula pada hari lain.

Bagaimanapun bila setiausaha MB memberi jaminan akan diserahkan segala dokumen kepada MB, dia percaya. Selepas beberapa bulan, tidak ada apa-apa berita. Dia mendapat kawasan permohonannya itu telah mulai disukat oleh orang kerajaan negeri. Hasil balak pun mula dikeluarkan.

Kebetulan bertembung dengan setiausaha MB dalam satu majlis. Dia menimbulkan hal itu. Apa yang diberitahu kepadanya ialah itu adalah tanah hak milik kerajaan negeri. Permohonannya KIV.

Bayangkanlah bagaimana perasaannya apabila mendapat tahu kawasan itu telah dibolot oleh kroni MB. Kesejahteraan apakah yang diperolehi oleh rakyat Kedah sebagaimana yang dijanjikan oleh kerajaan Azizan Abdul Razak?

Berbalik kepada balak, apakah benar ianya berasaskan kepada tender terbuka?

Pihak media pernah dedahkan isu pembalakan haram yang beralku di Sik umpamanya. MB hanya jawab tidak tahu. Betulkah tidak tahu, kerana jika berlaku kepada kerajaan BN, ahli-ahli PAS tidak percaya kalau MB jawab dia tidak tahu. Jadi, kenapa jawapan yang sama digunakan oleh MB PAS Kedah bila soal sama yang ditimbulkan.

(Dipetik dari buku kecil 'AZIZAN DALAM DOSA' tulisan ANDALUSIA, Penerbitan Sungai Li Mau)

0 comments

MARI DENGAR TEMBERANG GUAN ENG BERAMAI-RAMAI

Mari kita pergi serbu Dataran Purnama Kg Kedah, Parit Buntar beramai-ramai untuk mendengar temberang Lim Guan Eng. Lim Guan Eng tentu nak bela dirinya atau menutup temberangnya.

Yang pasti, Lim Guan Eng akan mengambil peluang ini untuk membuktikan bahawa orang Islam adalah pembohong, tidak boleh bekerja, tidak boleh dipercayai, mudah ditundukkan dan mudah ditipu. Mangsanya adalah Nik Ali SDO Pulau Pinang yang sangat dimusuhinya.

Pelbagai cara telah digunakan. Dengan menggunakan gerombolan imigran penjajah di Pulau Pinang, Lim Guan Eng gagal, sekarang kepala penjajah dan pemisah Pulau Pinang dari Malaysia ini menggunakan platform PAS di Parit Buntar.

Jom kita pergi serbu beramai-ramai. Lepas tu kita akan dapat melihat dengan jelas, kutipan derma yang dikatakan jihad (JIHAD KEPALA HOTAK DEPA) dibuat oleh Unit Amal PAS. Duit-duit derma itu akan dibahagi-bahagikan sesama sendiri dan tidak pernah diaudit.

Sediakan telur kemuruk (tembelang) dan ketul batu. Bila Guan Eng burukkan Melayu-Islam secara langsung atau secara isyarat, baling sahaja telur kemuruk dan ketul batu ke pentas tempat dia berucap....

Jom kita pi ramai-ramai!!!!!

2 comments

BUSUKNYA HATI PERUT USTAZ AZIZAN!!!

Teryata ahli PAS yang teramai di Malaysia iaitu Ahli PAS Kedah telah diperhinakan sebegitu rupa oleh Azizan Abdul Razak. Usaha kerajaan pusat untuk membasmi kemiskinan di kalangan rakyat Kedah rupa-rupanya tidak disenangi oleh kepimpinan tertinggi PAS Kedah atau boleh jadi juga PAS Pusat. Barangkali dengan tanggapan bahawa, apabila kemiskinan berjaya dikeluarkan, maka sokongan kepada PAS akan menurun, PAS Kedah terpaksa mencari jalan lain untuk mengekalkan momentum sokongan tersebut.

Umum di Kedah mengetahui, KEDA atau Lembaga Kemajuan Wilayah merupakan lubuk sokongan untuk PAS. Malah boleh dikatakan, kebanyakan peserta PPRT yang turut dihadiahkan sebidang tanah dan sebuah rumah itu adalah penyokong PAS tegar yang tidak dipinggirkan oleh kerajaan pusat.

Namun, Ustaz Azizan sudah berbunyi. Kontrak KEDA dengan kerajaan negeri bakal berakhir. (Laporan Harakah Daily). Kerajaan Negeri tidak bersedia untuk menyambung kontrak dan kalihnya, KEDA tidak berminat untuk mematuhi perjanjian.

Dalam BLOG SIBERANGAN ada diterangkan secara detail tentang rancangan jahat Ustaz Azizan Abdul Razak. Apa yang pasti KEDA tidak boleh diambilalih oleh kerajaan negeri sebaliknya, kerajaan negeri mempunyai keinginan untuk menutup KEDA yang banyak memberikan bantuan kepada golongan miskin di Kedah.

Apa yang pasti, kerajaan negeri di bawah kepimpinan Azizan Abdul Razak mempunyai taktik yang hampir serupa dengan Lim Guan Eng di Pulau Pinang. Bezanya Azizan lebih jelas menindas golongan miskin sekalipun golongan itulah yang menaikkan PAS ke puncak kuasa.

Selepas KEDA ditutup, apa agaknya yang akan berlaku kepada golongan miskin berkenaan?

3 comments

DIA NI TAK PAYAH BERPOLITIK GILA BABI ALA PAS-UMNO PUN?


Nama sebenar: Low Taek Jho

Umur: 28

Asal: Pulau Pinang

Tinggi: 1.7 m

Berat: 88kg

Bahasa: Inggeris, Bahasa Malaysia, Mandarin, Hokkien, Teo Chew dan sedikit Arab

Pendidikan:

> Sek Rendah Union, Pulau Pinang> Chung Ling High School, Pulau Pinang> Harrow (A-Level)> Wharton School of Business, Univ of Pennsylvania, Philadelphia (2000-2005)

Kerjaya:

> Pada usia 20 tahun memulakan sebuah syarikat pelaburan yang dinamakan The Wynton Group dengan nilai pelaburan berjumlah AS$25 juta hasil pelaburan ahli keluarga, rakan-rakan dari negara-negara Arab serta Asia Tenggara. Syarikat pelaburan itu kini bernilai melebihi AS$1 bilion.

> Dilantik sebagai penasihat dan pengarah bukan eksekutif UBG Bhd pada tahun 2008.

> Penasihat kepada beberapa buah syarikat korporat antarabangsa.

KUALA LUMPUR: Jutawan misteri dari Pulau Pinang, yang menempa nama di Hollywood, Jho Low memberitahu, beliau membuat keuntungan satu juta dollarnya yang pertama ketika berusia 20 tahun dan kini syarikat pelaburan miliknya bernilai lebih AS$1 bilion (RM3.19 bilion).

Bercakap dalam satu temuramah eksklusif bersama akhbar The Star, Jho Low yang buat pertama kalinya mendedahkan identitinya kepada media menceritakan, beliau membuat satu juta dollarnya yang pertama ketika mengambil cuti rehat semester ketika sedang belajar di sekolah perniagaan terkenal Amerika, The Wharton School of Business di University of Pennsylvania.

Kata Low, kejayaannya dalam dunia perniagaan banyak ditentukan oleh situasi di mana beliau berada di tempat yang betul dan pada masa yang betul dan juga kerana dia telah dihantar menuntut di sekolah yang betul iaitu Harrow di United Kingdom dan kemudian Wharton di Amerika.

Di sini katanya, dia telah berkawan dan bertemu dengan anak-anak dari kalangan keluarga diraja Arab yang kaya raya dan keakraban serta kepercayaan yang mereka bina selama bertahun-tahun belajar bersama telah membantunya untuk mendaki kerjaya sebagai seorang usahawan yang berjaya.

Low menekankan betapa kepercayaan adalah kunci utama dalam menentukan kejayaan sesebuah urusan dan juga perniagaan.

Jadi apabila dia mewujudkan syarikat pelaburan yang dinamakan Kumpulan Wynton, rakan-rakan sekolahnya dari kalangan keluarga diraja Arab seramai sembilan orang serta ahli keluarganya sendiri telah sudi melabur sejumlah AS$25 juta (RM79.7 juta).

Kini syarikat tersebut bernilai lebih AS$1 bilion.

Low, 28, adalah anak ketiga dan bongsu usahawan dari Pulau Pinang, Datuk Larry Low yang memiliki sebuah syarikat kejuruteraan MWE..

Petikan dari MStar.


0 comments

Monday, August 2, 2010

PUTERA UMNO PERGI GAZA, KAT BALING DAH HABIS JENGUK KA?

Monday, August 2, 2010

Putera UMNO dikatakan akan memasuki Gaza untuk menghantar bantuan kemanusiaan dan dijangka bakal berhadapan dengan masalah dan rintangan. Pengerusi Putera UMNO adalah Abdul Azeez Abdul Rahim, calon Parlimen Baling tetapi kalah.

Abdul Azeez Abdul Rahim sewajarnya melihat Bahagian yang diketuainya dahulu. Baling merupakan lubuk kepada PAS dan sehingga kini UMNO gagal menembusi sambil memberikan penjelasan dan mengubah persepsi penduduk di salah sebuah kawasan paling mundur di Kedah dan di Malaysia.

Putera UMNO tidak sewajarnya membazirkan wang dan tenaga dengan membuat bantuan yang bukan-bukan. Terdapat banyak keluarga di daerah Baling yang memerlukan bantuan, malah jauh lebih memerlukan berbanding orang Palestin di Gaza.

Putera dan Puteri UMNO sebenarnya adalah entiti yang TIDAK BERGUNA di dalam UMNO. Fungsinya tidak banyak membantu UMNO, sebaliknya sekadar menjadi penyemak, tukang peraga fesyen dan tukang perabih bajet. Setidak-tidaknya, suatu masa dahulu Puteri UMNO ditakuti oleh parti-parti pembangkang sehingga memerlukan mereka menubuhkan Srikandi dan sebagainya untuk menyaingi Puteri.

Namun kini, PUTERI UMNO hanya layak dijadikan gundek sama ada dijadikan isteri ketiga atau keempat. Sedangkan Putera UMNO pula, langsung tidak signifikan.... padahal Abdul Azeez boleh menggunakan Putera UMNO untuk menguatkan pengaruhnya di Baling dan membantu memenangkan Baling kepada UMNO agar kemajuan dapat dibawa kepada penduduk.

Apa yang ada pada PUTERA? Kalau ditanya tentang politik, mereka sekadar tahu pergi 'bercuti' ke luar negara, berbangga dengan terjun di kutub utara dan sebagainya. Kalau bertanya bab agama bagi meluruskan akidah penduduk Baling yang sudah lama disesatkan oleh doktrin PAS, silap-silap, mereka jauh lebih sesat daripada Ibrahim Libya dan kawan-kawannya yang BUGHAH itu!

2 comments

APA KERJA KERAJAAN MALAYSIA? TAKKAN DENGAR SAJA?

Khabar-khabar angin tentang Pulau Pinang bakal dipisahkan dengan Malaysia semakin jelas kedengaran. Manakala Jeffrey Pairin Kitingan sudah pun berterus-terang untuk mewujudkan dua buah negara iaitu Sabah dan Sarawak dengan 16 buah daerah yang bakal dijadikan negeri.

Berita tentang pemisahan beberapa buah negeri daripada Persekutuan Malaysia, sudah lama kedengaran. Bagaimanapun, agak malang kerajaan Malaysia cuma menganggap berita tersebut sebagai salah satu berita santai umpama cerita Rosmah Mansor bertukar fesyen rambut semata-mata. Apa-apa sahaja bentuk pemisahan negeri-negeri yang membentuk Persekutuan Malaysia, seolah-olah tidak akan berlaku.

Tiada sebarang tindakan yang diambil oleh pihak berkuasa. Malah pihak berkuasa langsung tidak menjalankan peranan penting bagi mencegah berpecahnya Malaysia. Penganjur perpecahan Malaysia juga masih lepas bebas dan masih dibenarkan memberi ceramah di sana sini.

Perpecahan negara ini tidak akan terjadi seandainya kerajaan bertindak tegas. Anwar Ibrahim menjadi begitu berkuasa kerana kerajaan tidak pernah mengambil sebarang tindakan terhadapnya. Para imigran penjajah berjaya menguasai dan menakuti minda Melayu-Bumiputera dalam semua sektor kerana kerajaan bersikap TAK APA. Contoh yang paling jelas ialah bagaimana kerajaan tunduk kepada tekanan orang tengah yang rata-rata terdiri daripada golongan CINA.

Nampaknya kerajaan Malaysia sudah tidak mampu lagi menjaga negara ini. Terlalu bertolak ansur dan takut negara lain kata apa, membolehkan segala anasir subversif bergerak bebas dan menghasut serta meruntuhkan segala nilai yang telah dibina oleh rakyat sepanjang 52 tahun merdeka.

Kerajaan seharusnya bertindak lebih keras, terutama terhadap orator yang beria-ia inginkan kekacauan dan merosakkan kedamaian. Lantaklah apa dunia akan kata kerana apabila berlaku peperangan dan kekecohan, dunia sekadar menghantar kamera televisyen dan wartawan untuk memenuhi program media massa dan elektronik mereka.

Sepatutnya undang-undang ISA mula dipergunakan demi negara ini. Sampai bila kerajaan perlu takut kepada pembangkang, NGO yang berpihak kepada pembangkang, dan cuba mendapatkan undi popular? Sampai bila baru kerajaan hendak menjaga rakyat dan negara ini?

Mengapa mereka yang ingin melihat Malaysia berpecah, masih lagi lepas bebas? Kenapa Menteri Dalam Negeri langsung tidak bersuara tentang hal ini?

APAKAH MENTERI DALAM NEGERI SETARAF DENGAN MAHFUZ OMAR YANG BANGANG TETAPI BERLAGAK PANDAI?

0 comments

PECAT SAJA MENTERI DALAM NEGERI!!!

Hishamuddin Hussein cuba meletakkan kesalahan kepada pegawai-pegawai imigresen bagi kes kali kedua tahanan PATI berjaya melarikan diri dari tahanan. Malah dengan nada biasa, dia berkata tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan termasuklah terhadap Ketua Pengarah atas kejadian kali kedua ini.

Apa lagi yang hendak dibohongkan? Malaysia memang bebas keluar masuk dan syurga pendatang haram. Kerajaan Malaysia tidak pernah berbuat apa-apa terhadap pendatang asing dan haram. Kalau dibuat pun sekadar melepaskan lelah dan untuk membohongi keseluruhan rakyat Malaysia.

Menteri Dalam Negeri yang ada sekarang, terlalu lemah, lalai, tidak tahu tugas dan enggan bekerja!

Berapa banyak kawasan yang menjadi penempatan pendatang haram di sekitar Kuala Lumpur sahaja? Penempatan tersebut tidak langsung diserbu manakala pendatang haram yang ada sesetengahnya menggunakan MyKad palsu pun, bebas begitu sahaja. Kalau ada pun, hanyalah ditahan oleh anggota-anggota polis yang cuba mendapatkan rasuah daripada pendatang-pendatang haram ini.

Sehingga kini, kadar kemasukan pendatang haram, hampir sama dengan kadar rasuah yang diterima oleh penjawat awam untuk pendatang haram ini. Manakala Menteri KDN pula hanya sekadar beretorik.

Sudah sewajarnya, Menteri Kementerian Dalam Negeri ini dipecat dan semua kemudahan, remuneration, saguhati, elaun, gantirugi dan sebagainya, ditarik balik kerana ternyata dari awal memegang jawatan sehingga kini, Hishamuddin Hussein Onn tidak tahu langsung bagaimana hendak bertugas sebagai Menteri Dalam Negeri!

PECAT HISHAMUDDIN HUSSEIN ONN!!!!!

6 comments

BIJAK IMIGRAN PENJAJAH BERMAIN SANDIWARA DI SELANGOR

Isu kecurian pasir dan lombong haram di Selangor yang dibangkitkan, menimbulkan kekecohan. Malah pentadbiran Khalid Ibrahim turut goyah dengan kebocoran kes tersebut. Semenjak itu, pelbagai usaha dilakukan agar kes pasir di Selangor tidak terus diperkatakan dan sekaligus membolehkan para perompak dan penjarah menjalankan kerja-kerja khianat mereka tanpa sebarang gangguan.

Akhirnya berkat pecah kepala parti yang sebenarnya memerintah Selangor iaitu, parti imigran penjajah DAP, satu resolusi telah dibuat. DAP perlu dipamerkan sedang menghadapi kemelut dan krisis dalaman yang teruk ekoran salahguna kuasa dan penyelewengan. Kambing hitamnya adalah Tee Boon Hok.

Pemecatan Tee Boon Hok menjadi kecoh. KUNUN-KUNUNNYA dengan pemecatan tersebut, parti imigran penjajah telah berjaya membuktikan bahawa mereka benar-benar sebuah gerombolan penjajah yang baik. Sekaligus menyebabkan Melayu-Islam Selangor yang menyokong Pakatan Rakyat tersenyum senang dan berhidung kembang, bangga!

Bagi melarikan lagi perhatian, figur penjajah yang paling kontroversi iaitu Ronnie Liu turut dibabitkan sekali. Ronnie Liu bahkan Speaker DUN Selangor, Teng Chang Kim turut bakal dihadapkan dalam perbicaraan parti tersebut.

Parti imigran penjajah yang mengamalkan dasar tertutup dan penuh muslihat itu, pastinya akan melakukan tindakan drastik pada mata kasar tetapi sebenarnya tidak ada apa-apa yang menarik terutama yang membabitkan ADUN dan Exco Selangor biarpun nantinya terbukti jenayah yang dilakukan.

Apa pun, untuk seketika mereka telah berjaya bermain dengan emosi dan mengendurkan seketika lombong pasir, KKSB, Khalid Ibrahim dan kepincangan serta penjarahan terhadap Selangor oleh parti imigran penjajah yang diberi kuasa semenjak Mac 2008 lalu.

Anda pun terpukau dengan permainan serta lakonan mereka?

0 comments

SEORANG LAGI PEMUSNAH GENERASI MUDA MELAYU

Pegangan dan pandangan yang silap tentang superiority bangsa mahupun agama, telah mencetuskan polemik yang tidak berkesudahan dan berakhir dengan kemusnahan generasi muda cendekiawan Melayu/Islam.

Selepas PAS memusnahkan benih-benih kecendiakawanan generasi muda Melayu-Islam dengan doktrin politik itu agama, agama itu politik, kini tiba pula masanya para pemimpin UMNO bergembleng tenaga bersama-sama para pemimpin PAS untuk memastikan Melayu akan datang kekal bodoh, biol, mudah dipermainkan, mudah dikuasai, tidak mempunyai sebarang kuasa melainkan sebagai proksi dan tidak berdaya saing.

Zahid Hamidi, Naib Presiden UMNO mengulangi sokongan agar AUKU dipinda dan para mahasiswa dibenarkan berpolitik. Tidak ada tujuan, melainkan untuk memastikan survival UMNO berterusan dengan harapan para mahasiswa tersebut akan menyokong UMNO sekalipun sebenarnya golongan muda lebih condong ke arah kiri dan bersifat anti-establishment.

Sehingga kini pelajar-pelajar Melayu kekal sebagai pelajar-pelajar kelas ketiga yang kelulusannya sangat menyedihkan. Sijil, ijazah dan diploma kebanyakan daripada mereka hanya layak dihantar masuk ke dalam longkang kesan daripada permainan politik yang tidak berkesudahan yang dicetuskan oleh PAS di dalam kampus.

Anehnya pelajar-pelajar Melayu yang sedar mereka sebenarnya tidak layak menjadi pelajar universiti tetapi hanya kerana mereka Melayu-Bumiputera, mereka menikmati peluang yang tidak dimiliki oleh orang lain, tidak pula berusaha bersungguh-sungguh untuk membuktikan bahawa kelulusan mereka tidak boleh dipersoalkan.

Apa sebenarnya yang terjadi kepada para pemimpin politik terutama berbangsa Melayu beragama Islam di Malaysia ni? Mengapa mereka tidak cuba menyaingi kaum imigran penjajah yang menguasai segala segi, terutama ekonomi dan teknologi berbanding memberi tumpuan sepenuhnya kepada politik?

Tidak ada seorangkah pemimpin politik Melayu-Islam dari PAS atau UMNO yang mahu para mahasiswa Melayu-Islam tidak terbabit dalam politik, sebaliknya berusaha menguasai bidang lain bagi menjamin kedaulatan Islam, Melayu dan Bumiputera kerana ini sahajalah golongan yang akan menjaga negeri dan negara ini....

Sampai bila para pemimpin Melayu hendak terus merosakkan Melayu sendiri?

0 comments

AHMAD MASLAN LEMBAB!!!!

Setelah polemik imigran penjajah si Tony Pua yang begitu berani mencabuli perlembagaan negara berlangsung berminggu-minggu, baru semalam Ahmad Maslan, Ketua Penerangan UMNO Malaysia memberikan respons!

Punyalah lembab dan lambatnya maklumat sampai kepada Ketua Penerangan UMNO... patutlah UMNO ketinggalan dalam setiap segi. Teknologi maklumat UMNO rupa-rupanya masih lagi menggunakan posmen, burung dan asap!

Ternyata komen Ahmad Maslan bahawa blog, portal berita internet sebagai goblok, rupa-rupanya menggambarkan dirinya sendiri!

Tentangan terhadap Tony Pua, jurucakap imigran penjajah di Selangor telah banyak diperkatakan oleh bloggers, terutama bloggers yang mencintai Islam, Melayu dan Tanah Melayu. Malahan gesaan agar imigran penjajah ini yang menyamar sebagai rakyat Malaysia, ditarik balik kad pengenalannya dan dihalau keluar dari negara ini juga sudah lama kedengaran, terutama semenjak dia mencadangkan agar Melayu diperhamba, diperlekeh dan dihina menerusi penarikan kembali diskaun untuk bumiputera, padahal perkara tersebut termakhtub di dalam perlembagaan tanpa menyebut tentang Melayu kaya, Melayu miskin, Melayu elit atau Melayu sempit!

Kenapa Ketua Penerangan UMNO lambat memberi respons, menimbulkan persoalan, padahal sebagai ketua penerangan, dia sepatutnya yang lebih ke hadapan, terutama dalam hal mengumpulkan maklumat dan menghebahkannya. Apakah Ketua Penerangan UMNO masih tidak sedar lagi peredaran pantas maklumat dan sasaran tujunya lebih tepat berbanding taktik yang digunakan oleh UMNO?

Maka tidak hairanlah apabila memperkatakan tentang teknologi maklumat, UMNO adalah sasaran gelak tawa kerana kebanyakan pemimpin UMNO masih lagi berada pada zaman dinosaur. Sekalipun ada juga yang mahir berkomputer tetapi jumlah mereka biasanya diatasi oleh golongan yang buta kayu, buta seni, dan buta mata hati terhadap IT.

Anda fikir apa reaksi yang akan diberikan oleh Tony Pua yang memiliki rangkaian IT yang sangat baik dan cekap tentang kata-kata Ahmad Maslan?
1 comments

Sunday, August 1, 2010

PAS KEMARUK NAK CETUSKAN KEKACAUAN DI SELURUH MALAYSIA

Sunday, August 1, 2010
Berita tentang tindakan polis di Rengit, Changkaet Lada dan Padang Timur menjadi berita hangat dalam setiap blog dan portal berita PAS. Malah ketua imigran penjajah di dalam PKR, Chua Jui Meng turut mengaitkan kekejaman pihak polis mengatasi polis penjajah.

PAS yang seringkali melaungkan hudud dan qisas sebagai matlamat utama mereka sekali lagi melanggar dan mendurhakai ketetapan mereka. PAS sebaliknya telah menjadi pengacau keamanan dan sudah boleh disabitkan dengan hukuman berat.

Berikut adalah petikan dari Al-Ahkam As-Sulthaniyyah karangan Imam Mawardi:

Jika sekelompok orang bersepakat mengangkat senjata, mengganggu jalan, merompak harta, membunuh orang atau mengganggu para pejalan kaki, mereka itulah orang-orang MUHARIB yang difirmankan Allah Taala dalam Kitab-Nya,

"Sesungguhnya pembalasan terhadap orang-orang yang memerangi Allah dan Rasul-Nya dan membuat kerosakan di muka bumi, hanyalah mereka dibunuh atau disalib atau dipotong tangan dan kaki mereka dengan bertimbal balik atau dibuang dari negeri (tempat kediamannya). Yang demikian itu (sebagai) suatu penghinaan untuk mereka di dunia, dan di akhirat mereka memperolehi siksaan yang besar (Al-Maidah ayat 33)

Para fuqaha berbeza pendapat mengenai ayat di atas. Ada tiga pendapat dalam hal ini,

1. Ketika imam (khalifah) dan wakilnya memerangi mereka, dia mempunyai dua pilihan antara membunuh dan tidak menyalib mereka, dengan membunuh dan menyalib mereka atau antara memotong tangan dan kaki mereka secara silang dengan mengusir mereka ke tempat lain. Ini tafsiran Said Al-Musayyib, Mujahid, Atha', dan Ibrahim an-Nakhi'.

2. Siapa antara mereka yang bertindak sebagai penganjur perhimpunan haram itu, maka imam (khalifah) diperbolehkan MEMBUNUHNYA dan tidak memberikan pengampunan kepadanya. Sedang orang yang mempunyai kekuatan, tangannya dan kakinya hendak dipotong secara silang. Dan orang yang tidak bertindak sebagai penganjur dan tidak mempunyai kekuatan, dia diberi hukum takzir (penjara atau denda). Ini pendapat Malik bin Annas dan sekelompok fuqaha di penjara. Ini pendapat Malik bin Anas, dan sekelompok fuqaha Madinah. Malik bin Anas menjatuhkan hukuman berdasarkan jabatan mereka dan tidak berdasarkan perbuatan mereka.

3. Sesungguhnya hukuman-hukuman di atas bertingkat-tingkat berdasarkan perbuatan mereka dan tidak berdasarkan jawatan mereka. Barangsiapa membunuh orang lain dan mengambil hartanya, dia dibunuh dan disalib. barangsiapa membunuh orang lain dan tidak mengambil hartanya, dia dibunuh dan tidak disalib. Barangsiapa yang mengambil harta lain dan tidak membunuhnya, maka tangan dan kakinya dipotong secara silang. Barangsiapa menjahati orang lain, dan tidak membunuh dan tidak mengambil hartanya, dia diberi takzir, tidak dibunuh dan tidak disalib. Ini pendapat Ibnu Abbas, Al-Hassan, Al Qatadah As-Sadi dan pendapat Imam Syafii.

Kalau mengikut hukum hudud dan qisas, semua mereka yang berada di dalam gambar ini telah disalib dan sebahagiannya dibunuh manakala mayatnya disalib.

Persoalannya, tidak mahukah PAS menerangkan kepada para pengikut mereka betapa salahnya mereka dan betapa BETULNYA TINDAKAN FRU DAN POLIS. Lebih daripada itu, mereka bernasib baik kerana polis tidak membunuh mereka sekalipun berdasarkan hukum Islam, polis dan FRU HALAL membunuh mereka yang berada di dalam gambar ini?

Ke mana hala tuju PAS dengan perundangan Islam yang mereka langgar dan durhakai? Betapa besar kepala para pemimpin PAS semenjak berkawan dengan DAP? Apa lagi yang hendak dibohongi oleh para pemimpin PAS dalam hal ini? Pemerintah durhaka?

Pastinya para pendusta di dalam PAS akan menutup dan menafikan hadis-hadis larangan Rasulullah s.a.w kepada umat Islam menentang khalifah (kerajaan) selagi mana kepala kerajaan itu mengucap dua kalimah syahadat, bersolat, menunaikan puasa, berzakat dan berhaji biarpun kepala kerajaan itu seorang yang zalim dan menindas rakyatnya.

PERHATIKAN GAMBAR-GAMBAR MEREKA DI ATAS. Berdasarkan Hudud, ada antara mereka yang sudah boleh disalib, tangan dan kaki mereka dipotong bersilang, dan dibunuh dengan penuh hina, terutama yang membabitkan MAZLAN ALIMAN.

Dengan kata lain, darah MAZLAN ALIMAN ADALAH HALAL DITUMPAHKAN OLEH KERAJAAN jikalau menurut hukum hudud!

2 comments

JENAYAH DI AMPANG MENINGKAT, ZURAIDA HILANG BEGITU SAHAJA

Lama cerita tentang Zuraida Kamaruddin, Ketua Wanita PKR merangkap Ahli Parlimen Ampang tidak kedengaran. Kali terakhir ialah, si mak lampir ini sibuk dengan menjilat buntut Anwar Ibrahim ketika kemelut kepimpinan di Selangor.

Zuraida Kamaruddin menguasai kerusi Parlimen Ampang selepas mengalahkan Azman Wahid. Bagaimanapun selepas menguasai kerusi Parlimen Ampang yang biasanya menjadi kerusi tradisi UMNO dan Barisan Nasional, kelibat Zuraida di kawasannya sukar dilihat. Dia sebaliknya terlalu banyak terlibat dengan aktiviti partinya sahaja. Nasib penduduk yang diwakilinya terabai.

Kes-kes jenayah begitu meningkat di kawasan Ampang, terutama selepas kemenangan PKR. Samseng-samseng berbangsa India begitu menjadi-jadi dan menjadikan daerah Ampang sebagai wilayah samseng dan jenayah.

Ampang secara total berada di bawah kawalan Pakatan Rakyat. Dengan kerusi Parlimennya dimenangi oleh Zuraida dari PKR, kerusi DUN Bukit Antarabangsa pula dimenangi oleh Azmin Ali, juga dari PKR manakala kerusi Lembah Jaya dimenangi oleh Khasim Abd. Aziz dari PAS.

Berbanding Zuraida dan Azmin, Khasim dari PAS langsung tidak kelihatan di mana-mana. Dia seolah-olah tidak berfungsi di Lembah Jaya.

Kejadian jenayah di mana kumpulan samseng membunuh warga tua untuk merekrut ahli baru berlaku di kawasan Lembah Jaya, atau lebih tepat lagi di Ampang Permai.

Nampaknya penduduk dan pengundi Ampang telah memilih perwakilan yang SANGAT MALAS turun padang untuk meninjau masalah rakyat. Kelemahan ketara wakil rakyat seperti Zuraida dan Khasim seharusnya membuka mata keseluruhan penduduk Ampang, bahawa memilih mereka ini, jauh lebih teruk daripada memilih dua ekor lembu untuk dijadikan perwakilan Ampang.

Setidak-tidaknya, lembu yang tidak berguna boleh juga disembelih dan dikendurikan. Sedangkan Zuraida dan Khasim, umpama taik babi, dilupuskan mencemarkan alam, dibuat baja pun tak boleh, disimpan menyusahkan...

Secara ketara, selepas kemenangan Zuraida dan Khasim, pelbagai masalah sosial berlaku di kawasan Ampang tanpa kawalan. Ahli Parlimen dan ADUN Lembah Jaya ini terlalu sombong untuk bekerjasama dengan polis bagi mencegah atau menghapuskan terus jenayah di Ampang.

Itulah yang digambarkan sebagai pandai sangat. Apabila dibagi tanggungjawab, mereka sekadar makan gaji buta sambil menyebat projek sedia ada dan tunjuk kuasa. Kerja untuk rakyat, langsung tidak terlintas di fikiran!

Zuraida elok menjadi orang gaji Anwar Ibrahim di rumah besarnya di Segambut, manakala Khasim pula eloknya jadi jaga hutan lipur Bukit Belacan. Manalah tahu, kut-kut boleh skodeng budak-budak muda buat maksiat di kawasan lipur tersebut....

2 comments

AJARAN SESAT AHLI PARLIMEN PAS JERAI

Antara ajaran sesat, penyelewengan akidah dan menjerumuskan umat Islam di Malaysia ke lembah kekufuran yang dilakukan oleh para juhalak PAS terutama yang gilakan kuasa ialah dengan menjadikan Islam sebagai alat untuk berkuasa, dan Islam hanya digunakan sebagai modal untuk menjawat jawatan.

Ahli Parlimen Jerai, Firdaus Jaafar juga tidak terkecuali. Dengan memberi harapan palsu dan cerita dusta, dia yang merupakan Pengarah Pilihanraya Pemuda PAS Pusat cuba mengalihkan dosa-dosa PAS kepada UMNO. Malah mencari-cari alasan untuk menolak perpaduan dan penyatuan biarpun berjenama Islam.

Bercakap besar tentang kejayaan PAS yang sebenarnya tidak seberapa dan tidak ada apa-apa pun, ahli khawarij ini begitu bangga kerana umat Islam tanpa mengira ideologi terus berpecah. Malah menurutnya, UMNO sebagai parti perkauman adalah gagal dan memakan diri.

Salah seorang lagi yang mendustai assobiyyah dan perkauman sebagaimana yang dijelaskan oleh Rasulullah s.a.w!

Ahli Parlimen yang kelihatan seperti orang Islam ini beranggapan Islam itu adalah pilihanraya. Menurutnya, kekalahan UMNO dan BN dalam satu pusingan pilihanraya akan menyelamatkan Islam. Bagaimanapun, tidak pula diterangkan selepas penggal kemenangan dan wujud pilihanraya baru, adakah Islam yang dimaksudkannya akan terus survive!

Lebih melucukan apabila makhluk khawarij ini menyatakan, hanya setelah PAS menguasai kerajaan Pusat barulah dasar-dasar Islam dapat dijalankan sepenuhnya! (Harakah Daily)

Betapa ceteknya pemikiran ahli politik PAS ini.

Islam bukannya datang dalam bentuk makro sebaliknya Islam adalah bersifat individu. Hanya apabila individu-individu berada di dalam satu kelompok, wujudlah umat Islam dalam bentuk makro. Iman dan taqwa tidak diturunkan dalam bentuk pukal sebaliknya ia bersifat perseorangan dan individu. Itulah yang dimaksudkan iman dan taqwa tidak diwarisi daripada seorang bapa kepada seorang anak.

Bahkan dalam sejarah dan sirah Nabawiyyah, pendakwahan Islam berjalan secara beransur-ansur. Islam tidak diturunkan dan dipaksakan oleh Allah Taala kepada penduduk Makkah sebaliknya Nabi s.a.w dan para Sahabat r.a terpaksa menghadapi pelbagai rintangan dan halangan untuk menyebarkan Islam. Bahkan darah Nabi s.a.w hampir menitis ke bumi sewaktu di Taif akibat dilontar batu oleh saudara-mara baginda sendiri.

Bagaimana pula PAS boleh menukar konsep itu menjadi sebaliknya? Kuasai pusat dan Islam pun boleh dilaksanakan? Ternyata PAS mendustai sunnatullah!!!

Bagaimanapun, ahli-ahli politik PAS cenderung untuk menyesatkan mana-mana golongan yang ingin beriman dan mencari jalan kebenaran. Mereka biasanya menyamar sebagai orang alim tetapi kata-kata yang keluar dari mulut mereka adalah kata-kata dusta dan menyesatkan.

Apabila Islam telah disamakan dengan pilihanraya, maka jadilah Islam itu sebagai barang dagangan yang cukup murah. Apatah lagi Islam itu disandarkan dengan kaum kafir iaitu imigran penjajah demi kemenangan dan cengkaman kuasa politik!

Bertaubat lah, Y.B Jerai!!!! Bertaubatlah dengan bersungguh-sungguh taubat!!!!


1 comments

POKOK SENA: WILAYAH YANG MELAHIRKAN PEMIMPIN BANGANG MELAYU!!!


Kalau disebut Pokok Sena, pastinya anda akan terbayangkan muka Mr.Bean Mahfuz Omar dengan gigi arnab dua batangnya. Malah kalau disebut tentang Pokok Sena, sinonimnya dahulu ia adalah kawasan sekolah pondok yang melahirkan ramai ulama dan syeikh-syeikh agama.

Sekalipun Pokok Sena hanya diisytiharkan sebagai daerah ke-12 Kedah pada tahun 2009 oleh DYMM Sultan Kedah, namun kegiatan ekonomi dan politik di daerah baru itu, masih lagi mengikut format lama. Atau dengan kata lain, langsung tidak bergerak dan berganjak.

Puncanya, pemimpin-pemimpin yang dipilih adalah pemimpin-pemimpin KULAPOK baik dari kalangan PAS yang memenangi Kerusi Parlimen Pokok Sena menerusi Mahfoz Omar mahupun Ketua Bahagian UMNO yang boleh kona pi balik mengikut keadaan dan nafsu!

PAS Pokok Sena tidaklah sekuat mana. Malah Mahfuz sebagai Ahli Parlimen Pokok Sena, lebih banyak menjadi lelucon berbanding dihormati pandangannya. Malah ramai yang berpendapat, kemenangan Mahfuz Omar sebagai Ahli Parlimen Pokok Sena adalah disebabkan faktor Ketua Bahagian UMNO Pokok Sena.

Begitu juga dengan kekalahan Dato' Ariffin Man di DUN Bukit Lada dengan majoriti 208 undi di tangan Ahmad Izzat dari PAS, juga dikhabarkan ada campurtangan Ahmad Lebai Sudin. Tiga DUN di bawah Parlimen Pokok Sena iaitu Derga, Bukit Pinang dan Bukit Lada, hanya satu dimenangi oleh BN iaitu di Derga. Barangkali disebabkan pengaruh MCA yang lebih kuat, barangkali itu yang menyelamatkan kerusi DUN tersebut daripada jatuh ke tangan DAP.

Ada beberapa orang Ketua Bahagian UMNO Kedah yang dianggap sebagai belati pencuri. Salah seorang daripada mereka adalah Ahmad Lebai Sudin, Ketua UMNO Bahagian Pokok Sena. Pada 17 Disember 2008, Ahmad Lebai Sudin dan salah seorang ahli di Bahagiannya telah digantung oleh Lembaga Disiplin UMNO kerana didapati bersalah mengkhianati parti dalam Pilihanraya Umum Ke-12 yang menyaksikan Mahfuz Omar berjaya mengalahkan Abdul Rahman Ibrahim, bekas Ketua UMNO Bahagian Pokok Sena yang dikalahkan oleh Ahmad Lebai Sudin dalam pemilihan parti pada 1998.

Bagaimanapun, penggantungannya ditarik balik selepas rayuan dan Ahmad Lebai Sudin kembali menjadi Ketua UMNO Bahagian Pokok Sena.Kepimpinan Ahmad Lebai Sudin sebagai Ketua UMNO Bahagian Pokok Sena dilihat terlalu berpolemik. Malah Ahmad Lebai Sudin sendiri telah dicop sebagai pakar cantas-mencantas di Kedah. Perbalahannya dengan Ibu Pejabat UMNO Kedah juga kelihatan tidak berkesudahan. Ahmad Lebai Sudin menonong dengan hala tuju yang kurang jelas dan terkeluar dari kehendak dan keperluan UMNO Kedah sendiri.

UMNO Kedah perlu dibasmi daripada para pemimpin tua yang dahulunya menjadi pak turut dan pak angguk. UMNO Kedah perlukan tenaga muda untuk menghidupkan UMNO Kedah yang layu mengalahkan pokok kaktus terendam dalam air. Bahagian Pokok Sena merupakan antara Bahagian UMNO Pokok Sena adalah antara yang perlu direformasi habis-habisan.

Pembersihan perlu djalankan. Tenaga baru perlu dimasukkan untuk menggantikan pemimpin UMNO yang sekadar ingin menjadi Ketua Bahagian dan bukannya untuk memberikan khidmat dan tidak bercita-cita langsung untuk memastikan UMNO kekal di Pokok Sena.

Tragedi yang menimpa Dato' Wan Hanapiah Wan Mat Saman seharusnya membuka mata sebahagian pemimpin UMNO Kedah. Nasib yang menimpa Datuk Paduka Abdul Rahman Ibrahim juga perlu dikenang. Perhatikan bagaimana ketamakan kuasa, menyebabkan UMNO Kedah kehilangan kerusi Pokok Sena.

Selagi UMNO Pokok Sena berada di bawah Ahmad Lebai Sudin, selagi itulah proses cantas-mencantas akan berlaku. Selagi itulah juga kerusi Parlimen, Bukit Lada dan Bukit Pinang akan kekal di tangan Pakatan Rakyat. Silap-silap DUN Derga pun akan melayang kepada DAP atau PKR bagi menguatkan lagi gerombolan imigran penjajah di negeri Kedah.

Sampai bila Ahmad Lebai Sudin perlu dibiarkan berleluasa di Pokok Sena untuk memberi kemenangan kepada Mahfuz Omar yang sebenarnya tidak tahu apa-apa melainkan pandai bercakap dan kemudian ternganga-nganga apabila ditanya kembali.

Jangan malukan Pokok Sena yang pernah mempunyai sekolah pondok Gajah Mati yang pernah melahirkan golongan ulama dan hukama Kedah dengan membiarkan orang seperti Ahmad Lebai Sudin dan konco-konconya serta Mahfuz Omar yang hanya menjadi Mr.Bean Parlimen Malaysia.

4 comments

KONCO-KONCO ANWAR DAH START...

Perbicaraan liwat melibatkan Anwar akan diteruskan esok. Ketakutan Anwar begitu ketara sehingga memerlukan campurtangan HRW (Human Right Watch) yang mendesak agar segala bukti yang ada pada pendakwa diserahkan kepada pihak Anwar... dengan alasan untuk memudahkan pembelaan (atau sebenarnya untuk mudah dihapuskan?)

Untuk menunjukkan betapa hero dan tidak bersalahnya Anwar, Suara Keadilan On Line sudah mula memaparkan cerita tentang perbicaraan tersebut.

Pastinya antara kaitan paling menarik yang menjadi buah utama perbicaraan ialah Farah Azalina dan Saiful Bukhari Azlan yang dikatakan menjalinkan hubungan romantik. Peguam Negara bagaimanapun, telah menggugurkan Farah Azalina daripada pasukan pendakwaraya bagi mengelakkan sebarang kecacatan pendakwaan.

Fitnah RPK tentang PERZINAAN yang dilakukan oleh Fara Azalina dan Saiful Bukhari biarpun tidak menjadi namun kebanyakan penyokong Anwar berasakan itu adalah peluang terbaik Anwar untuk membebaskan diri dari tuduhan liwat. Walhal, apa yang dilakukan oleh Saiful Bukhari dan DPP Farah Azalina tidak ada kena-mengena dengan kes berkenaan.

Anwar Ibrahim sudah semakin terkepit akibat perbuatannya sendiri. Helah demi helah digunakan bukan untuk meneruskan perbicaraan sebaliknya untuk menangguhkan perbicaraan tersebut. Anwar Ibrahim dan pasukan pembelanya tidak berhasrat untuk meneruskan kes berkenaan kerana ada sesuatu yang menyebabkan Anwar Ibrahim akan malu, bukan sahaja dirinya tetapi seluruh keturunannya!

Bukti air mani Anwar di dalam dubur Saiful, masih menunggu Anwar Ibrahim untuk menjawab.... dan kita nantikan apakah jawapan atau pertanyaan yang boleh diberikan oleh Anwar esok!


0 comments

Saturday, July 31, 2010

PECAT SAJA KA? TARAK HUKUMAN?

Saturday, July 31, 2010
Tee Boon Hock, imigran penjajah yang kepanasan kerana berita penyalahgunaan kepala surat Exco Selangor untuk mendapatkan kontrak bernilai RM1 juta, akhirnya dipecat oleh parti penjajah tersebut. Walau bagaimanapun, jawatannya selaku Ahli Majlis Perbandaran Kelang tidak pula diketahui status memandangkan dia telah diberi cuti terlebih dahulu oleh Khalid Ibrahim, boneka penjajah di Selangor.

Tee Boon Hock dikatakan telah menganugerahkan kontrak bernilai RM1 juta kepada 20 syarikat kroninya sepanjang dia memulakan tugas pada Julai 2008. Tee Boon Hock juga pernah memegang jawatan penting iaitu yang berkaitan dengan pemberian tender. Kepala surat yang disalahgunakan pula adalah kepala surat Ronnie Liu, Godfather Underworld Selangor merangkap Exco negeri tersebut.

Anehnya dalam satu berita yang berasingan, polis gagal menemui bukti penyalahgunaan kepala surat berkenaan!!!!

Memang hebat imigran penjajah ini bekerja. Kes yang sama turut melanda kematian Teoh Beng Hock serta penyelewengan seorang lagi pembantu Ronnie Liu yang tidak dapat dibuktikan oleh polis! (Baca MSTAR ONLINE)


0 comments

KHAIRY KENA BASUH LAGI... NGAN GENG SENDIRI LAK TUH!


Menteri Pengajian Tinggi, Khaled Nordin menyifatkan saranan yang dikokokkan oleh ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin sebagai langkah populis. Khairy Jamaluddin senada dengan beberapa pemimpin pembangkang yang mahukan agar AUKU dihapuskan dan kegiatan politik secara gila babi dibenarkan di semua institusi pengajian tinggi di Malaysia.

Sebenarnya hanya PEMIMPIN BANGANG sahaja yang akan melihat institusi pengajian, mahasiswa dan tenaga pengajar sebagai lubuk untuk meraih undi, sokongan dan kuasa. Hanya PEMIMPIN TERDESAK sahaja yang melihat AUKU sebagai penghalang kebebasan.

Golongan mahasiswa yang memperjuangkan penghapusan AUKU sebenarnya terdiri majoriti daripada mereka adalah pelajar-pelajar Melayu yang tahap kelulusannya sangatlah mencemaskan. Hanya kerana hak keistimewaan Melayu yang mereka nikmati membuatkan mereka masih bertahan belajar di universiti-universiti terbabit dan seandainya dasar meritokrasi diamalkan, nescaya, ketua-ketua gerakan mahasiswa yang memperjuangkan penghapusan AUKU terpaksa balik kampung untuk bekerja kilang mahupun menoreh getah.

Kerajaan sudah seharusnya mengenakan rejim yang lebih keras ke atas para pelajar Melayu. Tekanan demi tekanan agar mereka menjadi pelajar cemerlang perlu dilakukan. Sebarang kesalahan, kelemahan dan kemerosotan, perlulah diatasi dengan pembuangan dan pengharaman mereka daripada menjejakkan kaki ke mana-mana IPTA.

Begitu juga dengan golongan mahasiswa yang terlalu gemar dengan politik kepartian di negara ini. Keluarkan mereka dari universiti atau paling tidak pun, hapuskan dan tarik balik segala biasiswa mereka.

Kelemahan kerajaan ialah terlalu memanjakan golongan pelajar terutama pelajar Melayu. Disebabkan itulah, Malaysia banyak mengeluarkan graduan Melayu tetapi semuanya bernilai ikan kembung busuk perut di tepi longkang. Boleh dikatakan, hanya segelintir pelajar Melayu di universiti yang benar-benar belajar mencari kecemerlangan berbanding yang belajar untuk mencari populariti atau mengelak daripada membantu keluarga menambahkan pendapatan.

Kemusnahan sudah dapat dilihat daripada golongan pelajar yang cukup aktif dalam politik. Anwar Ibrahim adalah antara pelajar keciciran yang menaiki tangga kuasa dengan pengaruh politik ketika menjadi pelajar. Hasilnya, cakap saja lebih, habuk pun tarak!

AUKU seharusnya diperketatkan. Pelajar-pelajar Melayu perlu ditekan dan dipaksa mencapai kecemerlangan sepertimana yang dilakukan oleh kerajaan Bolshevik dan Revolusi Kebudayaan China. Mana-mana pelajar yang ingin terbabit dengan politik, HILANGKAN sahaja mereka daripada pendaftaran sebagai rakyat Malaysia!!!!

0 comments

APA LAGI, PAKAI LER DOA NIK AZIZ!!!!

Kadar serangan denggi meningkat di Kelantan.

Ai say... nampak gayanya Nik Aziz lupa nak doa nih. Ni mesti sibuk dengan ceramah dan kempen nih... atau barangkali Nik Aziz sibuk sangat dengan dia punya kitab-kitab karut marutnya.

BERNAMA melaporkan wabak demam denggi di Kelantan naik mendadak setakat ini berbanding dengan tahun-tahun sebelumnya. Keadaan tersebut dilaporkan sangat membimbangkan.

Apa punya turr ler Menteri Besar Kelantan nih?

Dengar katanya, keramat sangat sampaikan ada orang mengejar nak minta berkah.

Dengar cerita, punyalah walinya Nik Aziz nih, sampaikan seliparnya pun kena curi.

Apa lagi, pakailah segala berkah, kasyaf dan laduni Nik Aziz untuk membendung denggi di Kelantan? Takkanlah manusia serban empat kati macam Nik Aziz tak boleh tadah tangan minta doa kat Tuhan supaya ditiadakan sebarang wabak.

Almaklumlah, negeri serambi Makkah...

Bala! Bala! Bala!

Ni yang Husam Musa kata PAS boleh sejahterakan rakyat? Wabak denggi tu kasi settle dulu la!!!!

0 comments

BERI PELUANG KEPADA PAS PERINTAH NEGARA? AMACAM..... KHUAKHAKAKAKAKA

Husam Musa ketika menyampaikan ceramah anjuran Lajnah Pekerja dan Peneroka Bandar PAS Pulau Pinang dan Kelab Amanah Rakan Industri bersatu (KARIB) di Kompleks Sukan Bertam, Kepala Batas, Seberang Perai Utara semalam, meminta agar UMNO memberi peluang kepada PAS untuk memerintah negara dan mensejahterakan rakyat negara ini. Katanya lagi, UMNO sekarang berada dalam keadaan sakit dalam semua segi sekaligus menyukarkan pentadbiran dan pemerintahan dilakukan secara tertib dan teratur.

Apa punya lawak la mangkuk nih!

Kalau nak dikirakan, berbanding UMNO, PAS sekarang sedang dalam huru-hara. Sebabnya ayam-ayam togel dan ayam-ayam botak sedang menyusun strategi bagi pemilihan pada tahun hadapan. Perhatikanlah bagaimana Mahfuz Omar bersungguh-sungguh untuk mendapat perhatian walaupun terpaksa bercakap bagi perkara yang dia sendiri tidak faham, semata-mata untuk memastikan tempatnya terjamin. Begitu juga dengan beberapa orang pemimpin PAS yang lain.

PAS mentadbir negara?

Jawabnya, negara ini akan kembali ke kurun 15 kerana setiap pemimpin PAS hanya tahu menebang balak, mengorek pasir, dan menghabiskan apa-apa sahaja mahsul yang ada tanpa ada sebarang inisiatif untuk mencari sumber yang baru.

Contoh jelas yang dapat dilihat adalah Kelantan dan Kedah. Sejahterakah Kelantan kerana dalam lingkungan 10 kilometer dari rumah menteri besarnya terdapat golongan miskin yang makan pun mengharapkan ehsan jiran tetangga? Sejahterakah Kedah yang sedang bergelut dengan pelbagai masalah penjarahan daripada konco-konco Menteri Besar dan kaum kerabat PAS?

Malah Husam Musa sendiri pun kaya kerana mentekedarah harta negeri iaitu pembalakan di Lojing...

20 tahun PAS memerintah Kelantan, tidak ada apa-apa yang dilakukan oleh PAS kecuali lebih banyak ceramah dan kempen politik. Rakyat dibiarkan hidup sendiri-sendiri. Duit zakat entah ke mana. Duit Baitulmal, hilang begitu sahaja. Yang dibanggakan adalah tinggalan kerajaan BN dahulu. Malah Kelantan punya masalah sosial, begitu teruk sekalipun pemimpin negerinya menganggap mereka adalah ulama dan negeri mereka dilimpahi berkah....

Itukah yang dikatakan oleh Husam Musa sebagai sejahterakan rakyat?

Atau maksud Husam Musa sejahterakan rakyat itu ertinya menjilat dan mengangguk atas apa sahaja kemahuan IMIGRAN PENJAJAH seperti yang berlaku di Pulau Pinang dan Selangor?

Sewajarnya Husam Musa memikirkan tentang penggembelengan tenaga dan fikiran di dalam PAS dan UMNO, bukannya buta dengan PAS semata-mata. PAS semata-mata, ranaplah negeri dan negara. PAS tidak ada apa-apa pengalaman kecuali ceramah dan kempen politik. Setidak-tidaknya kalau sebilangan tenaga penting di dalam PAS berada dalam kerajaan, dapat jugalah menguatkan umat Islam dan Melayu. Sebabnya para pemimpin PAs boleh berceramah dan berkempen sepanjang masa.

Atau elok diserahkan BTN kepada para pemimpin PAS kerana itu adalah kemahiran mereka. Tak sepatutnya Husam Musa berangan sampai begitu sekali. Buktikan kebenaran PAS di Kelantan dan Kedah terlebih dahulu sebelum berangan-angan lebih jauh.

Belum pandai buat sagai, jangan memandai nak memanjat... nanti jatuh berdentum!

PAs perintah negara? Khuakkaakakahakahakhakhakha

1 comments

MENTERI AMARAN INI MASIH LAGI KENA SINDROM BERCAKAP

MENTERI AMARAN, MEMBERI AMARAN dan AMARAN KERAS, Hishamuddin Hussein mengingatkan parti-parti politik di Malaysia agar tidak terlalu berpolitik. Cakapnya itu adalah sebagai bodekan kepada kekesalan yang ditunjukkan oleh sepupunya, Najib Abdul Razak terhadap Tony Pua dan DAP khususnya berhubung cubaan menghapuskan hak-hak istimewa Melayu.

Menteri bermulut besar dan bersuara garau ini bagaikan pekak badak dan tidak tahu apa sebenarnya bidang tugasnya. Ini adalah kerana memandangkan semenjak dia menjadi menteri yang menjaga keselamatan dalam negeri, bukan keselamatan yang wujud sebaliknya lebih banyak kekacauan.

Dalam kes terbaru, Hishamuddin bagaikan mamai dan termangu-mangu tidak tahu apa-apa. Sehingga setakat ini, tiada sebarang penyiasatan motif sebenar Tony Pua cuba mencabar hak keistimewaan Melayu yang dibuat oleh Kementerian Dalam Negeri. Bahkan cubaan kerajaan penjajah imigran di utara yang terus berusaha menghalau Melayu keluar dari pulau, juga tidak mendapat sebarang tempat di hati KDN.

Kemarahan orang Melayu yang semakin meluap-luap terhadap imigran penjajah yang menggunakan undang-undang negara untuk berselindung, pastinya akan membuak. Natijahnya, negara akan lebih huru-hara. Apakah menteri ini akan menunggu sehingga keadaan menjadi terlalu berkecamuk untuk ditangani?

Persoalan mengapa KDN memberi ruang yang terlalu luas kepada imigran penjajah itu berkuasa, masih lagi menimbulkan persoalan. Kelemahan menteri ini terlalu ketara dan ternyata, dia tidak layak langsung untuk menjadi seorang menteri. Ada baiknya kalau Hishamuddin balik ke Johor dan duduk bela ayam laga.

Dia masih lagi cuba memberi nasihat kepada Tony Pua yang sudah pun terang-terang menentang, mencemuh, menghina, dan memperlekehkan Melayu!

0 comments

ANWAR TAK MAHU DEDAHKAN DARI MANA DIA JADI TERLALU KAYA PULAK KA?

Semenjak berita penangkapan dan pendakwaan Ling Liong Sik, bekas Menteri Pengangkutan merangkap bekas Presiden MCA kerana skandal PKFZ, orang yang paling banyak berkokok adalah Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim dengan selamba bangangnya mendabik dada bahawa pendakwaan Ling adalah disebabkan oleh tekanannya dan Pakatan Rakyat.

Anwar Ibrahim mempersoalkan tentang harta dan penyelewengan yang telah dilakukan oleh sebilangan pemimpin negara sehingga mengumpulkan kekayaan luar biasa. Bagaimanapun, Anwar Ibrahim tidak pernah sekali menceritakan dari mana dia memperolehi kekayaan yang keterlaluan seperti yang dinikmatinya sekarang, padahal dia bukanlah seorang ahli perniagaan, jauh sekali sebagai ahli korporat. Anwar Ibrahim juga tidak pernah menerangkan bagaimana adik beradik dan bapanya menjadi kaya-raya sekalipun datuknya dahulu hanyalah pengutip dan penjual botol terpakai serta tidak meninggalkan sebarang harta.

Skandal PINK-FORM, Skandal ABRAR, Skandal MRCB - KL Sentral, Skandal RHB, Skandal IOI... itu hanyalah sebahagian daripada skandal yang melibatkan Anwar Ibrahim yang sehingga kini tidak pernah disiasat atau siasatannya tidak pernah didedahkan kepada umum.

Campurtangan Anwar Ibrahim selaku Timbalan Perdana Menteri dalam banyak kes dan skandal yang melibatkannya bukan lagi perkara asing. Akuan bersumpah yang dibuat oleh salah seorang pegawai tertinggi Bank Negara telah pun membuktikan bagaimana Anwar Ibrahim menjadikan wang negara sebagai wang harta pusaka datuk Indianya. Bagaimanapun, kes tersebut tetap juga tidak dibawa ke mahkamah.

Sekarang Anwar Ibrahim cuba menggelakkan Ling Liong Sik. Pastinya Ling Liong Sik, Lim Kheng Yaik, Sammy Vellu dan Leo Moggie, seandainya berpadu dan bersatu untuk menentang Anwar Ibrahim, akan menyebabkan Anwar Ibrahim bukan sahaja malu kerana berperangai songsang meliwat jubor jantan, sebaliknya sebagai perompak nombor satu negara.

Sewajarnya pihak berkuasa mula menyiasat dan meminta Anwar Ibrahim mendedahkan punca dan sumber sebenar kekayaan yang dimilikinya kini. Pelbagai akses boleh digunakan untuk menyiasat Anwar dan kaum kerabatnya. Kalau Ling Liong Sik boleh diheret, mengapa pula Anwar Ibrahim terlalu kebal untuk disiasat?

0 comments

PAKATAN RAKYAT SELANGOR PENAKUT RUPA-RUPANYA

Roslan Shahir Mohd Shahir, Ketua Penerangan PAS Selangor sebelum ini dipetik sebagai berkata, negeri itu akan memberi notis selama 6 bulan mengenai hasrat untuk mengadakan pilihanraya ekoran keputusan untuk mengemukakan notis itu dibuat pada mesyuarat Majlis PR Negeri pada 19 Julai lepas.

Bagaimanapun, kenyataan tersebut segera dinafikan sekaligus mengisyaratkan bahawa tiada pilihanraya seperti yang digembar-gemburkan. Pengerusi DAP Selangor, Ean Yong Hian Wah pula berkata hak membubarkan dewan undangan negeri adalah hak mutlak Sultan Selangor dan tidak boleh diputuskan sendiri oleh Pakatan Rakyat.

Paling menarik ialah apabila Pengerusi DAP itu sendiri kurang yakin dengan kekuatan Pakatan Rakyat apabila menyatakan,

"Pada peringkat ini, adalah terlalu awal untuk membuat sebarang kenyataan yang merujuk kepada pilihan raya negeri mungkin atau tidak mungkin diadakan. Tumpuan Pakatan Rakyat masih pada mentadbir negeri ini untuk kebaikan rakyat Selangor." (Bernama)

Masa krisis di Perak tempoh hari malah sampai ke hari ini, DAP adalah pihak yang paling kuat melompat untuk pilihanraya semula. Mungkin disebabkan mereka tidak sempat mengaut pasir dan merosakkan negeri Perak. Bagaimanapun, di Selangor, pasir yang dikorek untuk menukarkan sebahagian daripada negeri Selangor sebagai kawasan bencana telah memberikan pulangan lumayan membuatkan masing-masing enggan mengadakan pilihanraya semula. Apatah lagi lesen-lesen dan operasi haram dijalankan oleh tentera-tentera Imigran Penjajah itu.

Disokong kuat oleh Melayu-Melayu pengkhianat dari PKR , Selangor pastinya akan jadi sebuah padang jarak padang tekukur seandainya sesuatu tidak dilakukan dengan segera!


0 comments

RONNIE LIU NAK SAMAN KHIR TOYO.... SILAKAN!!!!

Godfather Underworld Selangor, Ronnie Liu telah memberikan tempoh selama 24 jam bermula semalam kepada Khir Toyo untuk meminta maaf atau berhadapan dengan undang-undang kerana menfitnahnya terbabit dalam mencuri pasir di seluruh Selangor.

Timbul pertanyaan mengapa baru sekarang Ronnie Liu tahu yang dia dituduh sedangkan selama ini, dia dikaitkan dalam semua kejadian jenayah di Selangor. Dakwaan tersebut tidak hanya datang dari Khir Toyo malah daripada masyarakat Cina sendiri. Ronnie Liu bukan sahaja dituduh penyamun dan perompak pasir, tetapi sebagai bapa ayam menerusi industri rumah urut, pengedaran arak, pemerdagangan manusia dan sebagainya.

Mungkin tuduhan tersebut sekadar tuduhan melepas geram namun kalau diperhatikan memang ada asas. Kali pertama memegang jawatan Exco, Ronnie Liu telah memerangi anggota-anggota penguatkuasa Majlis Perbandaran Subang yang cuba memecah masuk ke dalam sebuah rumah urut. Ronnie Liu turut campurtangan dan menghalang perlaksanaan undang-undang yang membabitkan pelacuran asing dan rumah urut.

DAP Selangor sebagai parti mafia juga dikaitkan dengan Ronnie Liu. Dan yang paling menarik, semua adegan drama membabitkan penyalahgunaan kuasa dan penyelewengan adalah dari kalangan pembantu-pembantunya!

Dan kini Ronnie Liu menuntut agar Khir Toyo memohon maaf kerana menuduh atau bakal menghadapi saman di mahkamah.

Seelok-eloknya biarlah perkara ini sampai ke mahkamah. Seluruh rakyat, terutama orang Melayu ingin melihat sandiwara Ronnie Liu. Suatu ketika Ronnie Liu terpaksa lari balik selepas dihamun oleh bangsanya sendiri kerana bertindak bagaikan maharaja gila dengan melakukan pemindahan yang sama sekali menutup pintu rezeki mereka sebagai nelayan. Kini, biar seluruh rakyat Selangor menilai dan melihat sendiri, bagaimana seorang Godfather menggunakan undang-undang untuk berselindung dan memanipulasi agar kegiatan haramnya menjadi halal.

Cuma diharapkan kes mahkamahnya nanti, tidaklah seperti kes Anwar Ibrahim yang asyik tertangguh-tangguh akibat ketakutan Anwar Ibrahim dan para peguamnya!

0 comments

Friday, July 30, 2010

NIK AZIZ SI MURAKKAB NAK CERITA FASAL PERPADUAN MENGIKUT PERSPEKTIF ISLAM?

Friday, July 30, 2010
Berpuluh-puluh buah bas dilaporkan membawa bakal-bakal perayu untuk meminta Nik Aziz menyetujui perpaduan Melayu/Islam di negara ini menjadi kenyataan. Dan Nik Aziz pun sudah bersedia untuk bertemu mereka dengan ucapannya tentang perpaduan dari perspektif Islam.

Nik Aziz bercakap tentang Islam? Nik Aziz akan berceramah tentang perpaduan dalam Islam?

Apa yang Nik Aziz tahu tentang Islam? Nik Aziz jahil murakkab yang akan menentang apa-apa sahaja perintah Allah Taala selagimana perintah Allah Taala tidak sealiran dengan fahaman politik yang dituntutnya?

Jadah apa Nik Aziz cakap fasal Islam sebab Islam baginya tidak penting, yang penting adalah Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat. Malah PAS pun sudah tidak penting selagimana para pemimpin PAS enggan mengikut arahan songsangnya!

Siapa punya kepalalah yang aturkan pertemuan untuk memujuk Nik Aziz tentang perpaduan?

Orang itu ternyata bodoh berganda-ganda dan jahilnya berlapis-lapis kerana cuba memujuk Nik Aziz! Nik Aziz sudah seperti Iblis yang enggan tunduk sujud hormat kepada Adam a.s kerana berpendapat kulit dan isinya lebih mulia berbanding Adam a.s. Dan kerana itulah, sehingga ke hari kiamat Iblis tidak akan tunduk sujud kepada Adam a.s, apatah lagi anak cucunya.

Itulah perumpamaan yang lebih tepat bagi Nik Aziz yang sentiasa ada alasan 'ISLAM BANGANGNYA' bagi mengharamkan yang dihalalkan bahkan dianjurkan oleh Allah Taala. Percayalah, akan ada penyelewengan akidah yang berat dalam ucapannya nanti apabila dia bercerita tentang perpaduan daripada perspektif Islam kerana Nik Aziz bukannya faham Islam. Dia hanya faham demokrasi rom!

1 comments

Melayu Malas!! tul ke?

Melayu malas!!! Kerap aku baca komen dan kerap dikatakan bahawa melayu ni malas, betul ke???

Cuma aku trfikir, yg brkata atau komen sedemikian ..apakah dia tu seorg pemalas??

Aku pernah bekerja di kilang2 yg mana bahagian pengurusannya dikuasai oleh org2 cina dan kerja2 di "production floor" hampir 100% adalah org2 melayu..aku nampak ngan jelas, sapa rajin dan sapa malas!!

gitu juga tika aku buat lawatan2 pada kilang2 pembuatan ni..memang kebanyakannya tenaga2 mahir ialah org2 Melayu..

Melayu malas!!! ye ker

Selama ni negara kita dan semua bangsa menikmati keamanan..dan pihak2 keselamatan leh dikatakan hampir 100% adalah org2 Melayu..

Melayu malas!!! ye ker

Sejak beberapa tahun, sejak awal 80an yakni lebih kurang dlm masa 20 tahun..berapa ramai engineer2 melayu, doktor2 melayu, doktor2 pakar melayu, akauntan2 melayu, usahawan2 melayu, jutawan2 melayu, tenaga2 pakar melayu, peruncit2 melayu..bangsa mana yg mampu merangka kejayaan sedemikian dalam tempoh masa sedemikian? yg mana asalnya tiada langsung atau sekadar leh dikira ngan jari bilangannya?

Melayu malas!!!! ye ker

Bank Negara..yg mana pekerja2nya aku rasa pun ramai org2 Melayu..negara ni masih dapat kekalkan kestabilan ekonomi walaupun melalui brbagai2 cabaran..

Melayu malas!!! ye ker

kenapa UMNO mesti dihapuskan atau dilemahkan..kerana UMNO banyak memainkan peranan dalam semua ni..
PAS yg dahagakan kuasa..PKR yg meroyan..juga dalam PKR dan PAS ramai yg kecewa atau putus asa atau trcicir dalam UMNO dan tak dapat "habuan" spt mana yg dijangka..memberi peluang dan jalan bagi bukan melayu..utk membantutkan semua usaha ni, dan dapat menghentikan terus peningkatan2 org2 melayu dalam semua bidang.

wahai mereka yg langsung tiada maruah dan harga atas bangsa sendiri..ketahui lah, jika melayu adalah bangsa pemalas ..mana mungkin ia leh menjadi satu empayar yg besar pada satu ketika dahulu..menpunyai peradaban yg agung lagi dihormati!! Mana mungkin dari satu bangsa yg malas leh lahirkan tokoh2 ulamak yg trbilang pada satu masa dahulu..

hampir 100% org2 melayu adalah beragama Islam..dan disisi Islam tiada wujud org2 yg malas!! Org2 bukan Islam brpendapat, mana leh dirikan semayang 5 waktu tiap2 hari..dan brposa sebulan..

Nilah apa yg ditanamkan dalam pemikiran org2 Melayu..Melayu tu pemalas!! Melayu tak mampu berniaga..Melayu tak pandai..Melayu tak boleh itu dan ini!!

Dan prcubaan Chua, dan pakatan2 PAS dan PKR..utk brusaha agar melayu terus brfikiran sedemikian dan agar melayu akan terus mengharap pada mereka dan menyerahkan segala urusan pada mereka..spt mana British lakukan satu masa dulu.

Chua dan rakan2nya dan rakan2 sekutu Melayunya cuba ..agar Melayu ni suka brtuankan pada mereka spt mana melayu bertuankan British!!

Chua dan rakan2nya akan gunakan Tok2 guru ni dan Abg Anwar..agar Melayu fikir mereka brtuankan pada bangsa mereka, spt mana British lakukan..adanya Sultan dan pembesar2 Istana, rakyat jelata ingat bahwa tuan mereka masih lagi Sultan2 ni dan pembesar2 Melayu..

Datuk Khalid, Nizar..jelas duduknya mereka seolah2 Sultan dan pembesar2 Melayu dizaman British..

wahai melayu2 yg fikir bangsanya pemalas!! Bangkitlah dan sedarlah, letakkan sedikit kekaguman atas kejayaan demi kejayaan bangsa kamu sendiri..

Aku tak nafikan..ada segelintir yg brmasalah. tapi aku ada brjumpa ngan seorg usahawan Cina. Dia merungut adanya staff dan partnernya yg malas..aku pun tanya adakah mereka ni melayu? Dia kata tidak, tapi bangsanya sendiri..aku kata, ishh biasanya kalau bab malas ni selalu dikatakan org melayu. Org cina ni beritahu..malas adalah sifat manusia, tak kira apa jenis kulitnya atau apa bangsanya..

..mmmm

....mana2 melayu kata melayu malas, ambik ler cermin dulu, tengok sapa yg malas tu!!

....cermin oo cermin

3 comments

Diskaun hartanah II..

Diskaun untuk bumiputera utk membeli hartanah..ni pun nak dipersoalkan oleh mereka. Pada hal hartanah2 yg brnilai tinggi yg di peruntukkan untuk bumiputera biasanya tak dapat dilanggan..yg mana mereka telah tuntut kerajaan utk melepaskan peruntukan trsebut pada waktu2 yg tertentu. Kerajaan akhirnya trpaksa akur!!!

Tapi tu diskaun yg secara formal..

Bagaimana diskaun2 yg disediakan sesama mereka dalam semua hal..peruncitan, pembangunan hartanah, pemilikan hartanah..dll.

Seorg kawan, seorg contractor yg fasih berbahasa Cina..beritahu, jika dia datang brbahasa melayu harga lain..tapi bila dia brcakap bahasa cina terus dapat special price.
Gitu gak seorg kawan yg nak baiki motornya, aku ada sekali diwaktu trsebut, mula2 bila dia tanya dlm bahsa melayu..taukeh kabor harga sekian2. Kemudian bila kawan ni cakap bahsa cina, terus dapat harga special. Tu pada yg pandai brbahasa cina..kalau pada bangsa sendiri, tak tahu macam mana "special price"nya.

Gitu juga dalam peruncitan..pada permulaan perniagaan, dia akan datang dan supply pada harga biasa. Tapi bila perniagaan mula nampak memberansangkan mula ler peraturan2 tertentu..bayau dulu, baru leh hantar..atau kena order minimum order, dan biasanya minimum order lebih dari apa yg diperlukan ( ni lama2 ler perangkap peniaga ngan stok yg tinggi dan leh bagi kesan negatif pada aliran wang tunai)..atau stok tarak, lain bulan baru ada..
Bila stok takder, short supply..akan beri kesan negatif pada peniaga bumiputera. Peniaga mungkin akan lewat atau gagal "deliver" ikut target. Maka sibumi ni akan dikatakan tak brkualiti dan bad services..dan biasanya kontrak trsebut akan disubkan pada non-bumi, atau non-bumi akan ambik alih projek.
Dan adatnya..bila saja ambik alih, semuanya akan brjalan lancar. Maka keluar ler kata2 ..org Melayu tak pandai berniaga!!!

Ni belum lagi tentang harga..sibumi tentu tak akan dapat bertahan ngan harga yg mana harga supply akan dinaikkan, margin bertambah kurang..pelanggan akan tuntut diskaun. Tapi jika si non -bumi, jika pelanggan minta diskaun, ngan selamba leh mereka bagi..kerana dalam chain of supply..ada harga utk non-bumi dan ada harga utk bumi!!!

Mujur ada.."price ceiling" yg dikenakan oleh kerajaan ( tapi aku percaya tetap ada dua harga..bumi dan non-bumi..cuma harga utk bumi tul2 kat "price ceiling" dan non-bumi, harga kawan2 ma)..banyak membantu serba sedikit peniaga2 bumi..

Gitu juga ada hypermarket2 spt Tesco, Carefour, Giant dll..yg harganya tetap dan dipamirkan. Kedai2 spare part, kedai potong, kedai2 supplier pasir, simen, batu bata, bahan2 binaan..biasanya harga yg dipamirkan hanya sekadar saja ,kebanyakannya tidak lah dipamirkan.

Aku rasa..org2 cina mula trtekan ngan keadaan dan senario ekonomi hari ni..bangunnya ramai pengedar2 bumi, rangkaian2 bumi, agensi2 kerajaan ditubuhkan, dan ramai peniaga dan usahawan2 bumi yg mula melangkah ke luar negara mencari sumber2 supply yg lebih murah..yg mana mereka tak mampu nak manipulate harga sesuka hati mereka dan tak mampu nak laksanakan lagi "double standard pricing"...

Kerana nikmat penguasaan ekonomi secara total mula tergugat..maka mereka mula memberi perhatian pada penguasaan politik yg mana boleh mengembalikan penguasaan ekonomi mereka.

Mereka mahu melayu spt mana dulu..yg mana perngantungan seratus peratus pada mereka, peruncitan diserahkan pada mereka 100%, pengilangan, pembinaan dsb..

Lahirnya ramai usahawan2 melayu..dan melayu2 yg brduit sedikit sebanyak telah mengugat penguasaan ekonomi mereka.

Hari ni..org2 cina tak boleh nak mendabik dada iaitu kalau mereka tutup kedai, melayu leh mati kebulur!!!( tapi masih ada bijak pandai melayu yg masih brfikiran sedemikian)..
Org2 kampun dah pandai beli barang2 kat Tesco ma..

Sebenarnya..bukan melayu yg terancam tapi mereka!! So utk menyekat kerajaan terus menerus membantu melayu dan bumiputera dan terus menerus memberi berbagai2 insentif..mereka harus menguasai kerajaan. Dan peluang yg disediakan oleh PKR dan PAS, bagaikan org yg ngantuk diberikan bantal..

...siapakah yg trancam!!!

0 comments

MASIH TAK SEDAR DIRI LAGI SI BODOH NIH!!!!

Bekas Speaker DUN Perak, Sivakumar MAHUKAN empat hari persidangan dilakukan. Katanya dengan tempoh yang lebih panjang itu, banyak perkara dapat diPERTELINGKAHkan.

ADUN Tronoh dari parti imigran penjajah iaitu DAP, ini memang baghal dan tak sedar diri. Jawatan yang sudah dilucutkan masih gagal disedari. Malah terus dibuai-buai dengan pembohongan dan bodek Nizar Jamaluddin yang sering mengatakan, Sivakumar adalah speaker yang sah manakala Ganesan pula adalah speaker haram.

Secara tidak langsung, Sivakumar memang datang dari bangsa yang mudah ditepuk kepala dan pantang dibodek. Kalau dibodek dan diampu, dia bukan sahaja akan berbuat apa-apa sahaja untuk pembodek dan pengampunya, silap-silap sanggup bertelanjang bogel untuk menunjuk perasaan.

Gelagat ADUN-ADUN Pakatan Rakyat Perak sememangnya tidak ubah seperti monyet tertelan karbaid. Mereka tidak mempunyai kelayakan langsung untuk menjadi pemimpin. Bagaimanapun, larangan membawa kamera, alat perakam dan sebagainya adalah wajar. Pun begitu, beruk hitam seekor ni membantah dan katanya itu adalah ketelusan.

Elok juga dipasang dan dibuat siaran secara langsung untuk mempamerkan perangai sebenar IMIGRAN-IMIGRAN PENJAJAH yang pernah berusaha menjajah Perak dari tahun 1874 tetapi berjaya dirampas oleh British, sebelum mencuba kembali untuk menjajah negeri itu pada 2 minggu selepas ditinggalkan Pentadbiran Tentera Jepun dalam bentuk Bintang Tiga.

Penjajah-penjajah bermata sepet yang menguasai DUN Perak berbonekakan seorang Melayu murtad yang lupa diri, Nizar Jamaluddin, sedang melunasi kegagalan datuk nenek mereka menjajah Perak menerusi undang-undang dan pilihanraya serta perjalanan DUN Perak....

Dan keletah Sivakumar yang tidak lebih hanyalah mangkuk tambah yang kalau ditampar kepala pun, biulnya melekat tujuh lapan keturunan, sekadar menjelaskan niat sebenar angkatan penjajah di Perak yang diketuai oleh Nga-Ngeh bersaudara!

2 comments

IMIGRAN PENJAJAH PKR CUBA NAK AJAR MELAYU PULA

Chua Jui Meng, kepala imigran penjajah di dalam PKR yang menggunakan Anwar Ibrahim untuk menjajah negara ini berkata, Melayu dan Bumiputera di negara ini terlalu terkongkong dengan UMNO. Malah katanya, UMNO selama lebih 50 tahun telah meracuni fikiran Melayu agar sentiasa percaya bahawa kedudukan mereka digugat oleh kaum pendatang seperti Cina dan Tamil.(Free Malaysia Today)

Bagi para penyokong Anwar Ibrahim dari kalangan si bebal PAS pastinya akan bersorak sakan dan mengangguk-angguk membenarkan apa yang dikatakan oleh kepala imigran penjajah PKR itu. Apatah lagi dengan mendengar hujah-hujah bekas peguam yang bertukar menjadi ahli politik dan pernah berada di dalam MCA selama 35 tahun itu.

Sama ada Chua Jui Meng buta atau sengaja nak membelit-belitkan fakta, sebahagian besar Melayu terutama generasi muda tidak terlalu terkongkong dengan UMNO. Malah menganggap UMNO hanyalah sebagai kelab riadah terutama di kalangan orang veteran yang cuba mencari nama semata-mata. UMNO bukan seperti PAS yang boleh dijadikan sebagai agama atau idola yang disembah colok dan oren manis.

Mungkin kerana itulah, UMNO telah diceroboh oleh pelahap-pelahap yang melahap sebahagian daripada hak orang Melayu yang telah diperuntukkan menerusi parti tersebut. Bagaimanapun, seandainya diperhatikan, UMNO lebih banyak memberi kek Melayu kepada kaum imigran.

Anjurlah apa-apa majlis pun, UMNO tetap akan memanggil kontraktor berbangsa Cina. Cetaklah apa-apa pun, kertas dan mesin cetak tetap di syarikat Cina. Pendek kata segala-galanya Cina.

Secara hakikatnya Melayu, baik Melayu UMNO, Melayu PAS mahupun Melayu tidak berparti semuanya sudah terkepung dek imigran penjajah yang bijak bersandiwara seperti mana yang mereka lakukan sekarang di Pulau Pinang dan Selangor. Imigran penjajah ini menyokong Melayu sebagai ketua, tetapi mereka yang memegang kuasa dan membuat keputusan tetapi apabila ditembak, yang ditembak adalah Melayu bodoh yang jadi pepatung seperti Khalid Ibrahim dan Nizar Jamaluddin.

Mengatakan Melayu telah ditipu oleh UMNO adalah tidak tepat sebaliknya Melayu sentiasa ditipu oleh bangsa imigran yang berfikiran dan bertindak sebagai penjajah. Chua Jui Meng cuba berselindung bagaimana angkatan penjajahnya sentiasa menekan orang Melayu terutama dalam soal kenaikan harga makanan.

Siapa vendor dan pemborong utama makanan di negara ini? Mengapa persatuan yang ditubuhkan begitu keras menentang sebarang pembelian terus atau penghapusan orang tengah bagi memastikan kawalan terhadap kenaikan harga makanan?

Melayu mana yang akan membakar dan membunuh ayam-ayam serta memusnahkan telur-telur ayam bagi mengelakkan lambakan di pasaran sekaligus menurunkan harga komoditi tersebut? Dan apakah orang Melayu yang menguasai pasaran besi, simen, batu kapur dan sebagainya yang berkaitan dengan pembinaan di negara ini?

Apa yang dikatakan oleh imigran penjajah apabila ada ura-ura untuk mengurangkan harga rumah yang dibina memandangkan keluasan tidak setara dengan nilai tanah pada harga yang ditawarkan kepada orang Melayu? Mengapa sehingga ke hari ini bangsa imigran penjajah yang menguasai sektor pembinaan, tidak mahu bertolak ansur langsung dengan kaedah pembayaran sehingga masih wujud sehingga kini masalah wang telah dibayar, rumah terbengkalai berpuluh tahun?

Siapa sebenarnya yang banyak menipu Melayu? UMNO atau kaum imigran penjajah yang menggunakan nama kerajaan dan telur segelintir pemimpin UMNO yang dicekak?

UMNO yang menipu ke bila membenarkan kaum imigran seperti Chua Jui Meng dan emak bapanya menetap di negara ni, menumpang di tanah Melayu dan kemudian tanah Melayu itu dijual kepada mereka dengan harga yang sangat murah agar mereka lebih selesa? Ke mana hilangnya Melayu-Melayu di Ayer Hitam, di Labis, di Yong Peng bagi membolehkan kaum imigran hidup selesa?

Agak-agaklah kalau nak cerita siapa yang menipu siapa!!!!!

Hanya si buta sejarah sahaja yang akan terima bulat-bulat cakap-cakap dusta kepala imigran penjajah seperti Chua Jui Meng, apatah lagi Lim Guan Eng....5 comments

Diskaun hartanah...

Baru2 ni kita dikejutkan ngan cadangan utk memansuhkan diskaun pembelian hartanah bagi bumiputera..wow!!

Datuk Khalid nampaknya setuju kerana katanya itu ada rasionalnya...tapi ada puak2 PAS yg "tak berapa" setuju... ada juga segelintir PKR yg tak brsetuju..

Reaksi segelintir ahli2 PAS dan PKR ni agak menghairankan..sepatutnya mereka menyokong 100%. Kerana mereka menuntut "keadilan dan kesamarataan" dan bagi PAS, "keistimewaan2" yg diberikan kepada satu2 kaum adalah merupakan pengamalan "assobiyah". Lagi pun, diskaun ni adalah idea dari pempin2 UMNO sebelum ni.

Aku setuju agar segala diskaun utk bumiputera ni dimansuhkan malah istilah bumiputera juga dimansuhkan..cam mana rakyat 1 Malaysia tapi ada 2 kasta, bumiputera dan bukan bumiputera..

Cara untuk memansuhkan perkara ni mudah je..yakni ngan memansuhkan kerakyatan bukan bumiputera dan hak2 mengundi mereka. So Malaysia ada 1 je ler, yakni 1 rakyat Malaysia, 1 bahasa yakni bahasa Malaysia, 1 je sekolah kebangsaan..lain dari tu, ialah org2 asing atau foreigner. Atau sebagai Permanent resident yg tiada kuasa mengundi.

Cara ni juga memudahkan mereka2 yg rasa tak sesuai atau tak setuju ngan sistem dan perundangan di Malaysia utk pergi mana2 negara tanpa perlu meminta izin atau kebenaran dari pihak berkuasa tempatan.

Cara ni juga menyelesaikan masalah penghujahan sapa penduduk asal negara ni..pasal org2 PAS dan PKR banyak yg keliru sapa penduduk asal negara ni..

Cara ni juga menyelesaikan masalah 30 % syarat penyertaan dsb..kerana syarat tersebut tidak kerana kepentingan puak2 tertentu rakyat Malaysia tapi kepentingan seluruh rakyat Malaysia. Malah leh letakkan lebih dari 30% lagi.

Kerajaan juga tak perlu pening2 kepala nak letakkan quota bangsa, dan tak perlu pejuangkan dan melindungi puak2 tertentu dari rakyat Malaysia..tak perlu nak istihar satu2 budget utk satu2 kaum dan puak..

Kerana Malaysia cuma ada 1 bangsa je..1 rakyat je.

..KAH KAH KAH, menentang hak2 keistimewaan tapi dalam masa yg sama diri sendiri dan keluarga seketurunan mengecapi nikmat2 dari hak2 keistimewaan ni..

..Padan muka aku

1 comments

Krisis air pada 2014?

Baru2 ni diwar2kan tentang krisis air yg bakal melanda lembah Kelang akibat permintaan yg tinggi dan kekurangan sumber air mentah..dan kerajaan negeri Selangor dikatakan seolah2 tidak mahu memberikan kerjasama pada kerajaan pusat dalam merangka plan dalam menangani masalah trsebut.

Pada puak2 PKR dan PAS..kerajaan pusat mungkin akan dituduh "dengki" pada pentadbiran negeri Selangor yg cekap dan efisien. Malah tiap kali "kelemahan" dan "kekurangan" negeri2 yg dibawah tadbir PR jika di ketengahkan, maka tiap kali ianya dikatakan sebagai "dengki". Tapi tiap kali PR ketengahkan "kelemahan" dan "kekurangan" BN ianya dikatakan sebagai keadilan dan untuk rakyat..

Krisis air pada 2014? Usah bimbang, kerajaan Selangor telah melaksanakan langkah2 bijak dan "rahsia" spt mana plan "rahsia" dalam membangunkan Kg Baru, KL. Dibawah pempinan Datuk Khalid dan dibawah tunjuk ajar pakar ekonomi DSAI..Selangor sekarang telah menggali beberapa "telaga" utk penduduk negeri Selangor. Projek menggalikan "telaga" di serata negeri dikatakan kosnya sangat murah malah menguntungkan kerajaan negeri Selangor.

"Telaga2" ni bakal memberi kemudahan yg banyak pada rakyat negeri Selangor bila sahaja ianya dipenuhi oleh air. Ada juga "telaga2" yg telah digali gitu dalam tapi masih lum menghasilkan air..telaga2 ni kelak akan digali lagi sehinggalah trjumpa air. Air ni adalah kaya ngan garam mineral yg baik untuk kesihatan.

Begitu sekali prihatin kerajaan Negeri Selangor untuk rakyat negeri Selangor dan penduduk Lembah Kelang.

Kerajaan BN, UMNO seolah2 kekeringan idea dan "dengki" pada Kerajaan Negeri Selangor..cuba menyerang kononnya ada salah laku dan jenayah rasuah yg berlaku dalam proses menggali "telaga2" ni. Padahal ianya adalah satu suci murni kerajaan negeri Selangor demi untuk kesejahteraan rakyat negeri Selangor.

Projek air billion2 dari kerajaan Pusat..boleh simpan je ler. Selangor di bawah pempinan PR dan rakyatnya tak perlukan apa2 dari kerajaan Pusat.

PR dan penasihat ekonomi negeri Selangor..TAHNIAH, atas brillian idea anda demi utk kesejahteraan rakyat negeri Selangor!!!

...pehh dah lama tak merasa air telaga ni

1 comments

Blog Archive

Labels