iklan

iklan

IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, September 4, 2010

MELAYU MALAYSIA DAH LAMA BAKAR AL QURAN, APA NAK HERAN....

Saturday, September 4, 2010
Gerakan Membakar Al Quran yang dianjurkan oleh Dove World Outreach Center, sebuah gereja perjanjian baru di Gainesville, Florida Amerika Syarikat pada 11 September 2010, khabarnya mendapat sambutan yang sangat menggalakkan daripada pengguna-pengguna Facebook. Dilaporkan sehingga artikel ini ditulis, terdapat 1500 klik 'like' terdapat di laman facebook gerakan berkenaan.

Dove World Outreach dipimpin oleh Dr. Terry dan Sylvia Jones mengatasnamakan umat Kristian dan mengajak seluruh umat Kristian terbabit dalam Hari Pembakaran Al Quran Sedunia melalui akaun Facebooknya.

Terry Jones menuduh Islam dan hukum syariah bertanggungjawab terhadap tragedi 11 September 2001 yang menyaksikan kemusnahan Pusat Dagangan Dunia New York. Biarpun terdapat bukti secara langsung bahawa keganasan tersebut dilakukan oleh Zionis, nampaknya umat Islam kekal menjadi kambing hitam puak-puak berhati tegar ini.

Terdapat banyak peringatan daripada Allah Taala kepada umat Islam tentang permusuhan kaum Kristian dan Yahudi bahkan kaum kafir terhadap Islam, sama ada menerusi cara yang sangat ketara, mahupun sehalus-halus mungkin seperti menarik hati umat Islam terhadap kehalusan budi umat kafir.

Dua ayat al Quran yang rasa-rasanya, semua orang Islam memakluminya:

Firman Allah Taala yang bermaksud:

"Sekali-kali tidak akan redha orang-orang Yahudi dan Nasrani (dan kafir) sehinggalah kamu mengikut jalan-jalan hidup mereka." (Al-Baqarah: 120)

"Apakah kamu tidak perhatikan orang-orang yang mengambil nafsu sebagai Tuhannya? Maka apakah kamu hendak menjadi wakil (orang yang bertanggungjawab)? Atau apakah kamu mengira bahawa kebanyakan mereka itu mendengar atau memahami? Mereka itu tidak lain hanyalah seperti binatang bahkan lebih sesat lagi." (Al Furqan: 43-44)

Lalu, apa tanggapan dan sikap kita terhadap berita yang sangat menyedihkan ini? Apakah kita sekadar mendengarnya seperti mendengar berita tentang kemalangan jalan raya pada musim perayaan? Atau adakah kita akan bersikap, 'Tak apa... nanti orang lain bantah'...

Atau adakah kita akan berkata, 'Tak mengapa, ada hikmahnya al Quran dibakar oleh kafir."

Atau kita akan beranggapan, itu adalah satu bentuk hikmah untuk umat Islam?

Atau kita akan beranggapan, Allah Taala akan menurunkan bala bencana dan menjadikan umat kafir di Florida itu seperti ulat-ulat yang terkena api seperti mana tentera bergajah Abrahah digugurkan batu oleh burung-burung Ababil sebaik-baik sahaja al Quran dibakar?

Atau kita akan retak iman kerana Allah Taala telah berjanji dan memperakui bahawa Dia akan menjaga kesucian al Quran sehingga ke hari pengangkatannya?


Melihat kepada situasi di negara kita, sebenarnya orang kita, atau lebih tepat lagi, umat Islam yang terdiri daripada Melayu, telah lama MEMBAKAR AL QURAN.

Ayat 103 Surah al Imran adalah perintah Allah Taala yang sangat jelas tentang perpaduan dan penyatuan umat Islam.

Bagaimanapun, pada zaman moden ini di mana Demokrasi diangkat mengatasi al Quran dan As-Sunnah, penyatuan dan perpaduan bererti berada di dalam sebuah parti politik. Sesuatu yang sebenarnya lebih merosakkan umat berbanding membaikinya!

Namun berapa ramaikah yang menyahut seruan agar umat Islam bersatu? Dari satu pihak, ada yang MENJADIKAN GOLONGAN penyeru penyatuan dan perpaduan tersebut SEBAGAI PENDOSA BESAR dan dianggap sebagai pemecah belah ummat.... nauzubillah!!! Tiada langsung perasaan malu mereka kepada Allah Taala apabila sanggup melabelkan penyeru perpaduan dan penyatuan umat Islam dengan label-label yang menjijikkan. Tidak terasa gerun langsung di hati mereka sekalipun mereka sebenarnya MENENTANG PERINTAH ALLAH TAALA secara terang-terangan. Bahkan mereka sanggup menggunakan akal bagi menentang perintah Allah Taala dan rasul-Nya.

Apakah mereka fikir, nasihat dan kata-kata Mursyidul Am mereka boleh dijadikan syafaat untuk mengelakkan mereka daripada dicampak ke dalam api neraka yang paling zulmat dan khalidun di dalamnya?

Lalu, apa sebenarnya tanggapan kita kepada al Quran?

Sedangkan orang yang paling rugi adalah orang yang sewaktu sihatnya, meremeh-remehkan tahajud dan qiyam. Jari dan tangannya sangat sukar untuk menyelak lembaran-lembaran al Quran dan lidahnya basah dengan bacaan kalamullah...

Tidakkah iktibar daripada Perang Uhud tentang PERPADUAN, MENURUT PERINTAH, MELEBIHKAN WAHYU BERBANDING AKAL dan TIDAK MEMANDAI-MANDAI DENGAN HUKUM sepatutnya memudahkan kita berwaspada terhadap KAFIR yang sentiasa ingin menjahanamkan umat Islam?

Atau kita sebenarnya tidak ada apa-apa perasaan, kerana kita SANGAT JARANG membaca al Quran, atau MEMBACA AL QURAN pun sekadar untuk dijadikan bahan ceramah dan kempen politik?

Apa pun, kaum kafir di Amerika Syarikat bakal membakar al Quran secara realiti berbanding kita di sini yang membakar al Quran dengan menjadikannya buruk dan penuh bersawang serta berdebu!!!!1 comments

MANA PI HISHAMUDDIN NIH? HISHAM... OOO... HISHAM... MANA KO?

Agak hairan juga... negara ni ada Menteri Dalam Negeri. Bagaimanapun, fungsi dan tugas Menteri Dalam Negeri dua tiga hari ni seolah-olah dipajak atau dipindahkan kepada Timbalan Perdana Menteri dan Perdana Menteri.

Sebabnya, dalam beberapa hari ini, yang banyak memberi peringatan, bahkan mengeluarkan arahan agar kemelut perkauman dan penghinaan terhadap agama Islam, keluar dari Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri, bukannya Menteri Dalam Negeri.

Ke mana pulaklah hilangnya Menteri Dalam Negeri kita ni? Takkanlah dia tersesat dan beriktiqaf terlalu lama di Masjid Jame' Kluang atau Masjid India Kluang yang terletak di bulatan ke Jalan Kolam Ayer tu pulak kut? Rasa-rasanya, sudah bertahun-tahun Hishamuddin tak nampak muka kat kedua-dua masjid tersebut, meskipun Hishamuddin adalah Ketua UMNO Bahagian Kluang dan Ahli Parlimen Sembrong.

Keadaan semakin meruncing jikalau tiada sebarang tindakan keras diambil bagi mencegah pergaduhan kaum atau konflik agama di negara ini. Meskipun ianya tidak lagi dalam bentuk 13 Mei 1969 mahupun dalam bentuk serangan subversif PKM, namun pihak-pihak yang sememangnya menjunjung perjuangan PKM untuk menjajah negara ini, menggunakan pendekatan Zionis yang lebih berkesan dalam menjajah sesebuah negara.

Menteri Dalam Negeri yang duk ada la nih, barangkali hanya layak mengipas satey di pekarangan Stadium Kajang sebab dia langsung tidak berupaya, tidak berani bertindak sebaliknya sekadar mampu memberi amaran, amaran keras dan amaran lagi... sehingga pengganas komunis menyerang kepentingan Melayu dan Islam pun, dia masih tetap memberi amaran.

Mungkin atas sebab itulah, Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri mulai mengambilalih tugas Hishamuddin Hussein Onn sebagai Menteri Dalam Negeri...

Elok sangatlah tuh... majoriti rakyat mengalu-alukannya... kalau dibiarkan kepada Hishamuddin, harus negara ini jahanam dan hancur lebur...

1 comments

PAS PERAK DAH JAWAB LA... AWAT LAIN MACAM JER NAHWU DAN BALAGHAH SI PESURUHJAYA PAS PERAK?Cerita banyak tak guna... meh kita baca alasan selepas berita 756 Ahli PAS Masuk UMNO daripada Pesuruhjaya PAS Perak....

KUALA LUMPUR, 4 Sept: Laporan behubung 756 ahli PAS di Parlimen Larut menyertai Umno adalah bohong dan sengaja direka Umno.

Pesuruhjaya PAS Perak, Abu Bakar Hussain ketika menafikan perkara itu berkata, tidak ada sejumlah tersebut keluar daripada parti itu dan menyertai Umno.

"Kita menafikan dan percaya ianya sengaja diada-adakan.

"Yang sebetulnya, 26 pemuda Umno termasuk ketua cawangan menyertai PAS dua bulan lalu," katanya kepada Harakahdaily.

Media hari ini melaporkan seramai 756 ahli PAS dari 42 cawangan di kawasan Parlimen Larut menyertai Umno.

Ianya didakwa diketuai bekas timbalan ketua PAS cawangan Bagan Baru, Mat Arop Samat.

Sementara itu, Ketua Pemuda PAS Larut, Nazri Din berkata hanya Mat Arop dan isteri sahaja masuk Umno dua bulan lalu.

"Mat Arop ni sebenarnya kecewa sebab zaman Pakatan Rakyat memerintah dia tidak dilantik menjadi Ahli Majlis dan Ketua Kampung.

"Saya nak cabar Umno, kalau betul ada 756 itu, tolong namakan mereka dan saya janji akan bagi RM100 seorang kepada mereka semua," katanya.

Mat Arop menurut Nazri adalah bekas pemuda tahan lasak Umno yang kemudian menyertai PAS.

Beliau kini memegang jawatan pengerusi masjid dan pengerusi Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG).

Tambah Nazri, beliau yakin isu yang dibangkitkan ini hanya mahu mengalihkan isu sebenar berhubung penyelewengan tanah Felcra oleh Ketua Umno Larut, Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin.

"Beliau cuba alih pandangan rakyat Kubu Gajah tentang penyelewengan tanah Felcra di Sungai Malau.

"Dia beri satu lot enam ekar kepada ibu dia sendiri Mardiah Binti Lah, menyebabkan orang lain marah," katanya yang mendakwa ada dokumen sebagai bukti.

Semua ahli PAS itu telah menyerahkan borang permohonan keahlian kepada pengerusi badan perhubungan Umno Perak, Datuk Seri Zambry Abdul Kadir sempena majlis rahmat Ramadan bersama menteri besar di Kampung Bayan Baru, Kubu Gajah, di Selama, semalam.

Mat Arop berkata beliau menjadi ahli PAS selama 32 tahun dan memegang jawatan itu selama 22 tahun dan mendapati parti itu menyimpang dari perjuangan asal. (Harakah Daily)

3 comments

PAS SELANGOR PATUT AJAK TEO NIE CHING LEBIH KERAP KE SURAU DAN MASJID!!!

Ternyata tarbiah, sokongan, dakwah bil-hikmah dan kelembutan serta kemesraan melampau tanpa batasan terhadap Teo Nie Ching yang terkenal dengan julukan 'YB Surau' oleh PAS dan PENJARAH-PENJARAH MASJID DAN SURAU SELANGOR, masih tidak mampu membibitkan kesan di hati perempuan gedik DAP berusia 29 tahun itu.

Katanya, dia terkesan dengan kemesraan dan sokongan yang ditunjukkan oleh golongan PENJARAH-PENJARAH MASJID DAN SURAU kepadanya sepanjang kemelut 'Kafir TAK BERADAB masuk masjid' menjadi buah mulut. Malah cubaan golongan PENJARAH tersebut memutarkan isu dan menterbalikkan hukum serta adab, sehingga yang menjadi punca tidak diperkatakan, sebaliknya yang disibukkan adalah hukum yang di kalangan ulama-ulama muktabar pun berselisih pendapat, tidak berjaya melembutkan KEWARAKAN penganut Kristian yang sudah tentu bermazhab Katholik itu.

Paling menarik apabila rakan-rakan daripada golongan sekafirnya menyatakan kebimbangan jikalau Teo Nie Ching akan memeluk agama Islam kerana disihir. (Malaysian Insider)

Antara alasan MAZHAB PAS membenarkan golongan kafir bebas masuk ke ruang solat masjid atau surau ialah untuk mendekatkan golongan kafir kepada keindahan dakwah Islam. Malah, mereka berpendapat, Islam tidak melarang kaum kafir untuk berada di mana-mana kawasan masjid atau surau kerana tidak terdapat sebarang nas dan dalil qati'e tentang maslahat berkenaan.

Bagaimanapun, apabila dibentangkan hujah daripada ulama-ulama muktabar, mereka memilih SEBAHAGIAN DARIPADA pendapat Imam Syafie tentang maslahat berkenaan tetapi meninggalkan pendapat sebahagiannya kerana dibimbangi dilihat sebagai golongan yang jahil dan lebih mengikut falsafah (logik) berbanding wahyu dan hadis. Golongan bermazhab MAJNUN ini menolak sama sekali penggunaan kaedah ADAB dan AKHLAK Islam dalam membentangkan hujah mereka.

Apa pun, sesuatu yang jelas ialah, sejarah Christiaan Snouck Hurgronje, salah seorang golongan munafik terkenal abad ke-19 di Acheh, bakal berulang di Malaysia. Hurgronje adalah seorang yang pakar dalam ilmu kalam dan ilmu martabat tujuh atau usul al-tahkik, satu bidang yang dianggap tertinggi dalam pengajian tauhid dan tasauf Islam. Hurgronje memahirkan dirinya dengan ilmu berkenaan dalam usaha melemahkan benteng pertahanan Acheh. Ternyata penyamarannya dan ilmu pengetahuannya membuatkan Acheh jatuh ke tangan Belanda dengan lebih mudah. Kefaqihan Hurgronje dalam Islam, akhirnya menyaksikan antara 50,000 hingga 100,000 ribu orang Acheh terbunuh dalam Perang Acheh manakala berjuta yang lain mengalami kecederaan sepanjang penguasaan Belanda ke atas Tanah Acheh.

Perempuan Cina itu sudah pun menzahirkan tindakan dan cita-citanya untuk menggunakan Islam dan Melayu bagi mempromosikan DAP sebagai parti yang 'baik' dan bukannya PARTI CHAUVANIST, CHINESE and COMMUNIST. Cara terbaik untuk menarik hati Melayu adalah dengan mengunjungi dan rapat dengan tempat ibadat Melayu. Dan kalau perlu, hulurkanlah seringgit dua sebagai bantuan sebelum Melayu-Melayu di kawasan tersebut akan terpancut mani mereka kerana klimaks!!!!

Cuma yang tak sedapnya, PAS pula yang dibabitkan oleh perempuan Cina gedik ini!!!

Apa pun bersangka baiklah, dengan kebaikan, kesungguhan, kesabaran Melayu-Melayu Kajang, Bangi, Seri Kembangan dan Serdang, Teo Nie Ching akan bertukar agama.... seperti mana harapan para PENGANUT MAZHAB PAKATAN RAKYAT dari BANGSA MELAYU yang bermimpikan dan mengangankan Lim Guan Eng memeluk Islam bagi MEMALUKAN UMNO!!!!2 comments

UMNO AMPANG YANG SERBA MELAWAKKAN...

Bagi mereka yang tinggal di kawasan Parlimen Zuraidah Kamaruddin yang turut digelar sebagai Mak Lampir dan Ong Tee Keat, pastinya cukup tahu tentang calon dan bekas DUN Lembah Jaya yang sangat 'powerful' dan cukup 'pintar' iaitu Ismail Kijo.

DUN Lembah Jaya sebenarnya sebelum 2008 adalah kawasan 'fixed deposit' UMNO di Selangor. Kekuatan UMNO di kawasan tersebut, tidak terjejas sekalipun kebanyakan setinggan telah diruntuhkan dan penduduknya bermajoritikan warga Indonesia baik HALAL terlebih-lebih lagi HARAM berbanding warga tempatan.

Namun situasi tersebut mulai berubah. Keengganan Ismail Kijo dan keserakahannya, membuatkan UMNO dan Barisan Nasional kehilangan semua kerusi di Parlimen Ampang. Politik cantas-mencantas di dalam UMNO Ampang, tidak lebih dan tidak kurang seperti fenomena yang sedang berlaku dalam UMNO Sungai Petani. Kehebatan Ismail Kijo diterjemahkan dalam pelbagai bentuk dan sudut.

Sudut pertama adalah TANAH UNTUK SEKOLAH AGAMA. Sudut kedua pula adalah AMPANG WATERFRONT yang menggunakan rezab sungai dengan kawasan perniagaan Melayu yang sudah pun MAMPUS yang terletak di bangunan paling hujung bertentangan dengan jalan ke Bukit Belacan-Taman Putra, iaitu kawasan di mana jin pun kalau datang ke kawasan tersebut, harus menggigil ketakutan.

Paling ketara adalah BANGUNAN UMNO YANG MASIH TIDAK SIAP-SIAP setelah bertahun-tahun yang terletak bertentangan dengan SEKOLAH TAMIL di Pekan Ampang. Bangunan UMNO yang kelihatan seperti salah satu daripada PLAZA RAKYAT di Puduraya, menjadi LELUCON kepada geng-geng Pakatan Rakyat.

UMNO Ampang merupakan salah satu contoh daripada sekian banyak UMNO Bahagian yang kehilangan kawasan kekuasaan mereka 'buat selama-lamanya'. Wakil PAS yang mewakili DUN Lembah Jaya iaitu Khasim Abdul Aziz, anak kelahiran Serdang Kedah dan tinggal di Lembah Jaya semenjak 1982, ternyata berjaya menarik perhatian ramai, termasuklah dari kalangan UMNO totok Ampang walaupun pada peringkat awalnya, pemilik Van Liteace dan sebiji kapcai cabuk itu, dianggap sebagai PAK LAWAK penjual cermin dan bingkai aluminium.

Dan kerajinan Khasim melawat serta menziarahi anak kariah, selain persahabatannya dengan nazir-nazir dan imam-imam masjid di kawasan berpenduduk Melayu itu, pastinya menambahkan tempoh perkhidmatannya selaku wakil rakyat di kawasan Ampang. Bahkan Khasim dikatakan, jauh mengatasi Zuraida Kamaruddin dalam menjuarai rakyat di kawasan terbabit.

Untuk UMNO, Ismail Kijo merupakan liabiliti yang harus disingkirkan jikalau parti itu ingin kembali berkuasa. Sebaliknya pengangkatan Dr. Maamor Osman yang sebelum ini dicantas oleh Ismail Kijo dilihat boleh menyelamatkan UMNO sekalipun Ismail Kijo cuba membina 'persekutuan' dengan Mufti Syuaib menerusi pengangkatan menantunya, Azman Wahid sebagai calon Parlimen Ampang menentang Zuraida Kamaruddin dan Haslina Zerain, Ketua Puteri UMNO Ampang sebagai calon DUN Bukit Antarabangsa menentang Azmin Ali, ternyata sokongan yang diharapkan memusnahkan mereka sendiri.

Sebahagian besar pihak dalam UMNO Ampang melihat, permusuhan Ismail Kijo dengan Dr. Rozaidah Talib, bekas MP Ampang sebagai punca segala masalah dan kehilangan kawasan tersebut kepada Pakatan Rakyat. Apatah lagi sememangnya secara jelas Wanita UMNO Ampang, memboikot dan menolak Ismail Kijo setelah calon berkali-kali DUN Lembah Jaya itu, mengenepikan Rozaidah secara biadap.

Sama seperti bangunannya yang tidak siap-siap, UMNO Ampang memerlukan suntikan tenaga baru yang lebih baik dan pengatur strategi yang jauh lebih bijak berbanding Ismail Kijo yang menjadi kaya-raya selepas bergelar ADUN Lembah Jaya. SEBAB YANG PALING UTAMA IALAH Khasim Abdul Aziz, wakil rakyat PAS kelihatan lebih DEKAT dengan rakyat, berbanding Ismail Kijo sendiri.


1 comments

BUSUK RUPA-RUPANYA ADUN DAP TERATAI NIH....

Parlimen Pandan mempunyai dua DUN iaitu Teratai dan Cempaka. Parlimen Pandan dimenangi oleh Ong Tee Keat, orang kuat dan 'pembesar' Ampang yang berjaya menduduki kerusi Parlimen sebelum Ampang dipecahkan kepada Ampang dan Pandan setelah mengalahkan Dato' Harun Idris dalam pilihanraya kecil pada 1988 dahulu. Nama Ong Tee Kiat cukup sinonim dan kehadiran bekas Presiden MCA itu di kalangan pelbagai bangsa diterima, bahkan ramai di Ampang yang menganggap Ong Tee Kiat lebih 'Melayu' berbanding ADUN-ADUN Melayu yang pernah bekerja dengannya.

Janice Lee adalah ADUN Teratai. Seorang lagi adalah Iskandar Ahmad dari DUN Cempaka. Iskandar Ahmad merupakan salah seorang Exco Selangor dan sekalipun dia kerap datang melawat kawasan, namun ramai yang melihat Iskandar sebagai ORANG BODOH yang datang bercekak pinggang lebarnya dengan punggung besar bersama perut boroi dan badan berbentuk buah pear sebelum tidak sampai sepuluh minit kemudian hilang begitu sahaja.

Cerita tentang Janice Lee 'menggelapkan' sumbangan orang ramai bagi pembinaan Sekolah Cina di Pandan Perdana, sudah mula kedengaran apabila DAP dan Janice Lee berjaya menguasai kerusi DUN Teratai. Ong Tee Kiat mengambil masa selama lebih 2 tahun sebelum akhirnya menulis tentang penggelapan dana Sekolah Cina itu di dalam blognya. (Blog Ong Tee Keat)

Bekas Presiden MCA itu membangkitkan persoalan, mengapa kutipan dana untuk Sekolah Cina baru di Pandan Perdana yang dijuarai oleh Janice Lee diisytiharkan sebagai kutipan dana untuk parti DAP. Sesuatu yang menjijikkan apabila kutipan dana dibuat untuk projek yang sebenarnya tidak wujud pun. Malahan rekod di Kementerian Pelajaran juga tidak menunjukkan sebarang kelulusan untuk projek seumpama itu di Pandan Perdana.

Ada beberapa persoalan yang dibangkitkan oleh Ong Tee Keat yang sangat menarik. Persoalan-persoalan tersebut sebenarnya mendedahkan KEJAHATAN dan SIKAP SEBENAR DAP terutama di DUN Teratai.

Dalam satu laporan yang lain, Janice Lee telah menuntut agar Ong Tee Keat meminta maaf atau berhadapan dengan tindakan undang-undang kerana 'menfitnahnya'. (Malaysian Insider)

Wakil Persatuan Penduduk di kawasan Pandan telah membuat laporan tentang salahlaku dan penyelewengan Janice Lee kepada SPRM pada Rabu lepas.


2 comments

Friday, September 3, 2010

756 ORANG KELUAR PAS MASUK UMNO DI LARUT... KITA DENGAR PULA CERITA DARI PAS....

Friday, September 3, 2010

SELAMA, 3 Sept — Seramai 756 ahli Pas dari 42 cawangan di kawasan Parlimen Larut mengambil keputusan menyertai UMNO kerana hilang keyakinan terhadap parti yang hilang arah dalam membela nasib ahlinya.

Bekas Timbalan Ketua Pas cawangan Bagan Baru, Mat Arop Samat, yang mengetuai kumpulan itu, berkata keputusan keluar parti itu dibuat dengan kerelaan hati tanpa paksaan atau sogokan dari mana-mana pihak.

Kesemua ahli Pas itu telah menyerahkan borang permohonan keahlian kepada Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir sempena majlis Rahmat Ramadan Bersama Menteri Besar di Kampung Bayan Baru, Kubu Gajah, di sini hari ini.

Mat Arop berkata beliau menjadi ahli Pas selama 32 tahun dan memegang jawatan itu selama 22 tahun dan mendapati parti itu menyimpang dari perjuangan asal.

Bercakap pada sidang akhabr selepas majlis itu, katanya, kewibawaan kepimpinan Zambry sebagai Menteri Besar dan pemimpin Barisan Nasional (BN) juga mendorongnya untuk beralih arah kepada UMNO.

“Di bawah pentadbiran Zambry, beliau berjaya menyatukan semua pihak tanpa sebarang sengketa...cuba tengok di Pulau Pinang dan Selangor sekarang... semuanya kelam kabut dan bergolak,” katanya.

Jelasnya, bagi membuktikan perjuangan bersama parti baru itu benar-benar ikhlas, dia bersama kumpulan itu akan mengadakan kempen menambah keahlian UMNO secara besar-besaran.

Dalam pada itu, Zambry mengalu-alukan ahli baru itu sambil berkata tindakan mereka memilih UMNO menunjukkan parti itu semakin teguh di negeri itu. — Bernama (Malaysian Insider)


Biasanya berita sebegini akan mendapat ulasan kemudiannya daripada PAS. Para pemimpin PAS akan mempertahankan pendapat yang keluar itu bukanlah Ahli PAS sebaliknya satu lagi sandiwara UMNO.

Kita tunggu tengok dalam sehari dua ni, apa yang Nizar Jamaluddin nak cakap.... ATAU ulasan-ulasan daripada bloggers dan penulis-penulis upahan PAS serta Pakatan Rakyat....

6 comments

HINA SUNGGUH JADI ORANG ISLAM DI MALAYSIA NIH!!!!

Serangan ini sememangnya sangat halus. Ianya melibatkan seorang pemimpin MIC yang dipecat dari parti berkenaan. Manakala yang menuduh dan meletakkan PENGHINAAN bagi sesiapa yang memeluk Islam di kalangan Hindu MIC sebagai hina adalah AKHBAR TAMIL NESAN yang dimiliki oleh KELUARGA S. SAMMY VELLU....

Sammy Vellu mempunyai latar belakang yang sangat samar tetapi menjadi sangat kaya selepas berada di dalam kabinet, terutama selepas memegang portfolio Menteri Kerja Raya.

Bekas Ahli Jawatankuasa Kerja Pusat MIC (CWC), G.KumarAamaan terpaksa meminta bantuan daripada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) bagi 'membersihkan' namanya daripada fitnah yang dilakukan oleh akhbar Tamil Nesan. (Malaysian Insider)

Menurutnya, Tamil Nesan yang dimiliki oleh keluarga Sammy Vellu telah memainkan isu agama selepas dia dipecat dan menganggotai pergerakan Gerakan Anti-Sammy (GAS) yang giat melancarkan serangan bertali arus agar Presiden MIC yang SANGAT KAYA RAYA itu melepaskan jawatan.

Bapa Kumar Aamaan bagaimanapun beragama Islam selepas menceraikan ibu kandung Kumar Aamaan dan mengahwini seorang wanita Islam.

Bayangkanlah Sammy Vellu yang kaya raya dan pernah menjadi menteri kabinet selepas diberikan peluang oleh Perdana Menteri Malaysia yang rata-ratanya beragama Islam dan berbangsa Melayu, rupa-rupanya menjadikan Islam sebagai senjata utama untuk memusnahkan musuh-musuh di dalam partinya sendiri.

Rupa-rupanya HINA SUNGGUH MENJADI ORANG ISLAM di Malaysia. Hanya orang Islam sahaja yang saling bertelagah antara satu sama lain, padahal orang bukan Islam bertepuk tangan dan mengejek Islam serta umatnya...

Sammy Vellu dan akhbar miliknya sudah pun membuktikan, sebagaimana DAP di Pulau Pinang membuktikan kebencian mereka terhadap Islam menerusi tindakan yang kelihatan halus, tetapi sebenarnya sangat ketara bagi mereka yang BEROTAK dan BERAKAL.

4 comments

NI BARU BOLEH RESPEK GILA...

Kerajaan Negeri Kelantan akan menfailkan satu lagi tuntutan agar KERAJAAN PERSEKUTUAN menghentikan pembayaran wang ehsan fasa pertama berjumlah RM25 juta kepada negeri tersebut. Menurut Husam Musa, tuntutan tersebut ada kaitan dengan tuntutan saman ke atas Petronas yang dibuat oleh kerajaan Negeri Kelantan. (Sinar Harian)

Ini baru betul!

Sekalipun Husam Musa sebelum ini menegaskan bahawa yang DISAMAN ADALAH PETRONAS bukannya KERAJAAN PERSEKUTUAN, menolak pemberian ehsan Kerajaan Persekutuan yang mempunyai kaitan dengan PETRONAS juga perlu dilakukan bagi membolehkan Kelantan TIDAK TERHUTANG BUDI kepada Persekutuan, sekaligus membolehkan saman ke atas Petronas dilakukan secara 'all-out'.

Apa pun, kepada kerajaan negeri Kelantan yang sedang berjudi dengan Loteri Kebajikan mereka, diucapkan selamat maju jaya. Setidak-tidaknya, keluhan dan masalah rakyat di seluruh Kelantan dapat dilarikan ke dalam saman ke atas Petronas.

Seperti kata Nik Aziz.... kemalangan banyak berlaku di Kelantan kerana jalanraya-jalanrayanya yang teruk dan rosak... sekurang-kurangnya dengan saman berkenaan, amanlah hendaklah roh bakal-bakal mangsa kemalangan maut di semua jalan utama di seluruh Kelantan. Orang Kelantan cuma perlu makan ceramah dan kempen politik saja. Lauknya pula adalah pengajaran agama yang bersulamkan 'UNDILAH AKU'....

1 comments

MENUJU ke Medan PEPERANGAN!!! Allah hu Akbar!!!!

Minggu ni mula ler tempoh peperangan yg terpaksa dilalui oleh warga2 kota pada setiap tahun!!

Brpusu2, berperingkat2..satu demi satu..gerombolan demi gerombolan ..masuk kemedan peperangan!!

Bilangan kematian yg di jalanraya di Malaysia rasanya lebih tinggi dari kematian yg direkodkan sepanjang tahun di Iraq.

Berhati2 lah..

Kalau nak bawa laju2 ..bawa ler..kalau kena saman ekor, leh rujuk ngan PAS. Pasal PAS anggap saman ekor ni adalah zalim dan menindas rakyat..
Mudah2an si Mahfuz ni dari kalangan kerabat keluarganya atau dirinya sendiri kena langgar atau trlibat dalam kemalangan..masa ni aku nak tengok dia nak marah sapa?? nak salahkan sapa?

Yg aku pasti..pasti lah dia salahkan UMNO dan polis !! kerana tidak bertindak tegas pada pesalah2 jalanraya!!
__
Aku bukan nak doa yg tidak baik..tapi semoga ianya menjadi petunjuk kepadanya agar amalkan amar ma'aruf nahi mungkar..dan bukannya amar mungkar, nahi ma'aruf!!

..Berhati2lah bila turun ke MEDAN PEPERANGAN!!

0 comments

Gesaan demonstrasi "Ganyang Malaysia'- BENDERA!!

Marah bebenor org2 Indonesia.."Perang Ya, Diplomasi Tidak"..-berita harian.

Sejak menjak Nurul Izzah membocorkan rahsia ketenteraan diIndonesia, tiba2 org2 Indon menjadi ganas dan tak mau dah diplomasi dan mahukan peperangan..

tapi kerana ianya Nurul Izzah, kerajaan tak leh nak buat apa2..hatta beri amaran pun tak mampu!! Mungkin Nurul Izzah pada pegawai2 kerajaan hari ni nampak sebagai bakal PM Malaysia kelak..maklum ler dalam hati pegawai2 kerajaan, Anwar tetap pilihan..walau berapa banyak bonus dan benefit akan dihamburkan oleh Najib..Anwar tetap dihati mereka!!

Sekelian anak isteri dan keturunan beliau adalah suci murni!!

Cuma..aku trfikir selepas NurulIzzah kesana..tiba2 angin org2 Indon jadi satu macam pulak..lawatan apa kesana? apa misi lawatan? sapa yg dijumpa? apa kira2 nya yob?

Tak pa..jgn risau, kalau ada apa2 usaha utk jahanamkan negara ni..kerajaan BN hari ni takkan ambil tindakan, cuit pun tak berani!!
Jadi citer ler..apa perancangannya, kami leh brsedia..nak tempah tiket kapal terbang ke..atau balik kampung duduk senyap2 selama 2 minggu ke..kabor ler!!

Bapanya, Anwar, terang2 brkonspirasi ngan US dan yahudi, tak yah SB siasat pun, 1 dunia tahu ma...kerajaan BN takleh buat apa2. (mungkin tak cukup bukti..pehhh)

Kerana tiada peruntukan undang2 utk mereka yg buruk2kan negara di luar negara..tiada peruntukan undang2 jika bocorkan hal2 yg libatkan keselamatan negara..tiada peruntukan undang2 jika ada pakatan2 jahat dengan negara2 luar atau badan2 tertentu diluar negara ngan niat utk gulingkan kerajaan yg sedia ada juga cubaan menimbulkan rasa tidak puas hati masyarakat antarabangsa dan menimbulkan huru hara dalam negara!!!
kalau ada ianya hanya utk rakyat biasa..pembangkang khususnya ahli keluarga dajjal simata lebam sebelah, dikecualikan.

Imuniti yg dinikmati oleh pempin2 parti pembangkang dan ahli keluarga simata lebam sebelah..mengalahkan Sultan2 di Malaysia!!-seolah2. Sekelian sultan2 pulak lebih brhati2 dalam brkata2 dan utk ambil tindakan..takut puak2 ni seret sultan2 ni ke mahkamah!!
__
Pehhhhhh..aku tak fahammmmmmmmmm dol oiii.
___

Pada BENDERA...meh ler...
Ni lah waktu ketikanya utk uji 1 malaysia!! semangat cintakan tanah air..
Aku nak tengok sapa yg aku penuhi dan banjiri semua airport2..sapa yg betul2 1 malaysia yg akan brdiri tegak!!

Aku rasa abg anwar simata lebam sebelah..akan lari menyorok di Kedutaan Turki...tinggalkan anak isterinya dan sekelian penjilat2nya..atau lari menyorok dicelah ketiak AlGore..mama!! papa!!

Dan Kamal Sanusi akan terjerit2..Abang!! ooo Abang!! jgn tinggalkan daku!! bawalah daku brsamamu!!

Meh ler BENDERA.. aku pasti apa senarionya kelak!!

Meh ler BENDERA!!..menteri KDN disini hanya mampu kata..SAYA BAGI AMARAN!!! lepas tu trketar2 mintak maap!!
_
aku pun cakap pelat Indon pulak dah...Apa kabar pak!!!

6 comments

CAKAP BESAR TETAP TAK HILANG... CIRI-CIRI UMNO SEJATI!!!!

Setiausaha Agung UMNO, Tengku Adnan Tengku Mansor masih enggan mengakui kejatuhan dan kedaifan yang sedang melanda UMNO. Setiausaha Agung UMNO itu masih berusaha untuk meyakinkan dirinya sendiri bahawa UMNO masih diterima ramai dan kekuatan UMNO masih di takuk lama. Walhal semakin jelas, UMNO di ambang kegagalan dan kemusnahan. (GELI NAK BACA, TAPI BACALAH JUGA)

Batu nesan UMNO sudah pun ditempah dan LIANG LAHAD untuk UMNO sudah pun dikorek. Yang ditunggu hanya mengkafankan dan mengkebumikan UMNO sahaja!!!

Tengku Adnan sebenarnya tidak berseorangan dalam hal ini. Terlalu ramai sebenarnya pemimpin UMNO yang PERASAN UMNO masih lagi kuat dan diterima ramai. Padahal kalau dilihat kepada sokongan akar umbi, UMNO telah kehabisan bateri. Sokongan golongan muda hampir sifar nilainya. Kalau ada pun yang menyokong, kebanyakan daripada mereka tidak mendaftar sebagai pengundi pun!

Memberikan keyakinan kepada diri bahawa UMNO masih kuat dan tidak gagal, sebenarnya adalah HELAH yang paling bodoh pernah dilakukan. Tengku Adnan sepatutnya mengambil kira sikap rakan sejawatnya di dalam DAP, Lim Guan Eng yang sentiasa merendah diri dan meletakkan nilai sasaran yang berdasarkan akal logik. Namun hasil yang dibuahkan ialah, kejayaan DAP menguasai Pulau Pinang, Selangor dan Perak.

Dek kerana itulah, DAP bekerja keras mendaftarkan pengundi-pengundi baru dan parti tersebut kekal sebagai entiti yang paling banyak mendaftarkan pengundi baru, jauh meninggalkan UMNO sekalipun laporan pro-UMNO menyebut, 'UMNO sedang mengekori rapat'. Tidak perlu bercakap besar sepertimana yang dilakukan oleh Setiausaha Agung UMNO, Lim Guan Eng telah membuktikan keberkesanan partinya mendakyah dan menguasai sebahagian besar rakyat Malaysia untuk menyokong mereka. Dan percayalah, pada PRU-13 nanti, DAP akan memperolehi dua kali ganda jumlah kerusi yang dimenangi berbanding yang mereka perolehi pada PRU-12 sebelum ini.

Sindrom cakap besar di kalangan para pemimpin UMNO berlaku di mana-mana. Para pemimpin UMNO tidak pernah mengakui bahawa mereka BODOH, TOLOL DAN BAHLOL tetapi sebaliknya menganggap rakyat akar umbi yang bodoh. Kerana itulah, mereka suka bercakap besar, tidak berpijak ke bumi nyata dan pada masa yang sama, tidur dengan nyenyak sambil bermimpikan para gundek dan celah kangkang yang menggiurkan!!!!

Di mana-mana, anda boleh bertanya, apa yang para pemimpin UMNO dah buat untuk menebus kekalahan pada PRU-12 lalu? Apa yang pasti, para pemimpin UMNO tidak lagi menjadi pemimpin sebaliknya menjadi pengikut.... mereka mengikut isu yang diutarakan oleh BLOGGERS dan kemudian mengatasnamakannya kepada UMNO seperti yang dilakukan oleh Ketua Pemuda UMNO.

Kasihan UMNO yang malang kerana mendapat tenaga kerja yang bahlol.... ditubuhnya Unit Media Baru untuk menangani perang siber, namun yang berada di dalam unit tersebut, BODOH-BODOH BELAKA dan LANGSUNG TAK TAHU APA-APA tentang blog... yang depa buat, meraih duit daripada UMNO Pusat sambil membentangkan laporan bohong tentang blog dan bloggers yang mereka sendiri pun tak kenal...

Perlu diketahui dan dimaklumi oleh Setiausaha Agung UMNO, blog-blog yang bersepah-sepah dan kelihatan seperti PRO-UMNO sebenarnya adalah blog-blog persendirian yang tidak ada kena-mengena dengan Unit Media Baru UMNO. Kebanyakan blog dibiayai sendiri oleh si penulis dan pengendalinya. Mereka menulis kerana minat,bukan kerana duit dan mereka tidak makan gaji atau upah seperti Unit Media Baru UMNO yang penuh dengan PENIPU DAN KORUP!!!

Jadi, toksah duk nak perasan, bloggers nak mula SWING kepada UMNO....

Seperkara yang perlu dinasihati Setiausaha Agung UMNO ini ialah, TOKSAH DUK PERASAN DAN CAKAP BESAR PASAL UMNOLAH... UMNO MEMANG DAH GHUYUP kalau diharapkan kepada para pemimpin UMNO semata-mata... Kalau dibiarkan UMNO di tangan para pemimpin UMNO masakini, UMNO akan menjadi teks sejarah di muzium untuk tatapan generasi akan datang sahaja!!!!

3 comments

Lagi titah Tuanku diengkari!!

Aku singgah di surau taman aku tadi..disitu ada trsusun akhbar Suara Roket!!
Surau trsebut dibenarkan utk dirikan semayang jumaat, dan adalah dalam jajahan Negeri Selangor!!

Aku lihat digambar depan, Lim Guan Eng dan beberapa org kapir diiringi oleh Exco Agama Islam Pulau Pinang sedang berada dalam masjid, kelihatan seolah2 menghayati keindahan struktur masjid..(org kapir bukan tahu menghayati kebesaran Allah swt dalam masjid, maklum ler kapir!!) jika tak silap ianya masjid Keling Pulau Pinang.

Diciter didalamnya..betapa "islamik"nya Lim Guan Eng..

PAS oo PAS..usahlah gitu sekali.. jika benar si Lim Guan Eng tu benar2 menginsafi tentang Islam, dah lama ia dikurniakan hidayat utk masuk Islam.

Diciter juga tentang keprihatinan Lim Guan Eng pada keadilan..keadilan sejagat!! menyamai Umar Abd Aziz ngan beberapa pempin terkenal dizaman mahajara Cina dan empayar Rom..

PAS oo PAS..bagaimana kamu leh terima ni, bagaimana kamu leh samakan kedudukan Umar Abd Aziz ngan pempin2 kapir ni?

PAS oo PAS..bagaimana kamu leh samakan keadilan dalam Islam ngan keadilan versi kaum kapir!!

PAS oo PAS..jika benar Lim Guan Eng, benar2 cintakan keadilan, benar2 kagumi keadilan Umar Abd Aziz, benar2 menghayati Islam..apa lagi, buktikanlah..laksanakan hukum hudud di Pulau Pinang.
Kita nak tengok..sapa sebenar Lim Guan Eng terhadap Islam!! wajah sebenarnya!!

PAS oo PAS..keadilan Islam adalah keadilan Allah swt..apakah keadilan Allah swt menyamai keadilan versi makhluk!!

PAS oo PAS..istighfarklah!!
__
Langgar titah Sultan..mm Sultan leh buat apa?

..mmm

2 comments

NASIONAL?... ALAHAI DEMAM LAGI LA TUAN GURU KITA NIH!!!

Mujahid Yusof Rawa dalam bukunya yang baru dilancarkan, "Menuju PAS Baru: Krisis, Peluang dan Dinasmisme", AJK Kerja PAS Pusat itu berkata, PAS perlu menjadi sebuah parti yang mampu 'menasionalkan' diri seiring dengan kerangka Perlembagaan Persekutuan dan berpijak dalam kerangka negara bangsa. (Malaysian Insider)

Orang yang paling ALERGIK apabila perkataan NASIONAL dan BANGSA disebut, sudah tentulah Nik Abdul Aziz Nik Mat, Menteri Besar Kelantan merangkap Mursyidul Am PAS. Sudah beberapa kali Nik Abdul Aziz menyuarakan dan 'mengeluarkan' fahamannya tentang assobiyyah yang berkisar tentang KEBANGSAAN dan BANGSA. Dan kebanyakan pengikut PAS juga menghadami perkataan serta pengertian ASSOBIYYAH berdasarkan kepada tafsiran Nik Abdul Aziz yang ternyata sangat menyeleweng daripada tafsiran yang diberikan oleh Nabi s.a.w.

Mujahid Yusof, anak mantan Presiden PAS itu juga turut memperakui secara tidak langsung bahawa kaedah yang digunakan oleh UMNO adalah benar sepanjang kewujudan parti berkenaan dan sepanjang sistem demokrasi digunakan di negara ini bermula dari tahun 1955. Membaca laporan berita berkenaan, membuatkan kebanyakan orang PAS yang ada otak akan mula memikirkan arah sebenar dan hala tuju perjuangan PAS masakini.

Hanya setelah dua dekad, setelah perkataan KEBANGSAAN dibuang daripada perlembagaan PAS, perkataan tersebut cuba dikembalikan semula dalam menjadikan parti berkenaan sebagai sebuah parti yang rasional dan diterima ramai. Bagaimanapun, sebutan KEBANGSAAN akan bertukar menjadi NASIONAL.

Mujahid juga tidak malu-malu memperakui kesalahan yang telah dilakukan oleh para pemimpin PAS terdahulu yang menolak apa-apa sahaja yang KUNUNNYA bukan bersifat syariah seperti menyanyikan lagu Negaraku dan mengibarkan Jalur Gemilang. Bahkan Mujahid mengakui kesalahan tanggapan terhadap Perlembagaan Persekutuan yang sebelum ini ditanggapi sebagai TAGHUT, KUFAR dan PERLEMBAGAAN KAFIR.

Pastinya tanggapan terhadap kenyataan yang dikeluarkan oleh Mujahid Yusof Rawa akan menjadi pelbagai. Bagi penyokong tegar Nik Aziz, kata-kata dan perakuan Mujahid Yusof Rawa itu samalah seperti kenyataan umum Nizar Jamaluddin apabila mendedahkan agenda Negara Islam tidak ada dalam Perlembagaan PAS. Manakala majoriti yang ADA OTAK dan BOLEH BERFIKIR pula, akan melihat PAS sedang ditransformasi ke arah UMNO KE-2 yang sebelum ini dilabelkan sebagai TAGHUT, KAFIR, KUFUR dan TERTOLAK DARIPADA RAHMAT ALLAH TAALA.

Semuanya semata-mata untuk menang pilihanraya dan bagi mengambil hati kaum kafir di negara ini!!!!

5 comments

Tak terfikirkah!!

Org2 cina ni rajin melancung ke luar negara..

Tak pernah ke mereka lihat macam mana bangsa2 cina hidup di tanah besar Cina sendiri, macam mana di Singapore, macam mana di Thai..

semuanya hidup trtekan...dari bangsa mereka sendiri.
Tiada bangsa cina lebih bebas dari di Malaysia..
Lihat cina2 Singapore, bila masuk Malaysia seolah2 macam balik kampung!! rasa bebas sebebas2nya.. Maklum ler kerajaan Malaysia rajin minta maap, walaupun tak brsalah. kalau kena cekup pun, cukuplah hanya beri kenyataan..bebas ler.
kat Malaysia, cina2 bebas kata apa saja pada kerajaan..silap haribulan, kerajaan yg minta maap, bukannya yg brcakap!!

kat Singapore!! mmm kata ler sesuatu pada Lee Kuan Yew atau pada kerajaan Singapore!! Aku rasa pempin2 cina di Malaysia kalau jumpa Lee Kuan Yew sekarang ni pun mesti ketar lutut..
__
Org2 India..balik ler sekali sekala..ke Benua India sendiri. Lihatlah sejauh mana nikmat yg kamu perolehi ditanah melayu berbanding diBenua India?
Di sana kamu tak dikastakan..ramai kaum India dah jadi lawyer!! doktor!! engineer!! lecturer dll..Tok nenek kamu telah buat keputusan yg betul utk anak cucunya ngan brhijrah ke tanah melayu.
Tengok salah seorg pempin India yg mengutuk kerajaan malaysia..spt biasa Kerajaan Malaysia terima semua ludah yg diludahkan kemukanya, punya lah baik!! ..
Yg sioknya ngutuk di UK dan di Eropah..issshhh naper tak duduk kat India? Takkan seorg yg gitu semangat keindiaannya tak sudi duduk ditanah asal mereka Benua India!!

..aku jumpa beberapa org2 India dan Cina yg banyak meluangkan masa ke negara2 luar, kerja atau melancung..mereka kata tiap kali mereka jejak kembali tanah ini yakni Tanah Melayu, mereka rasa bagaikan nak sujud dan kucup tanah ni.

..Tapi apa masalahnya?

0 comments

MEMALUKAN UMAT ISLAM... PUNYALAH KEBULOQ ORANG KEDAH NIH DENGAN BENDA HARAM!!!!
Perkara paling asas dalam Islam adalah Taharah. Taharah tidak bermaksud mensucikan badan dan anggota tubuh semata-mata tetapi juga membersihkan punca serta sumber makan minum. Umat Islam diwajibkan menjauhi makanan dan minuman dari sumber-sumber yang haram dan syubhah. Malah di dalam Islam, terdapat juga hukum yang menjadikan suatu makanan yang asalnya halal, bertukar menjadi haram.

Secara total, tidak ada yang haram di dalam Islam yang boleh ditukarkan menjadi halal... kecuali golongan politik di dalam sebuah parti yang beranggapan mereka terlebih Islam berbanding orang lain. Mereka ini tidak segan silu menukar hukum-hukum dan adab-adab agama mengikut hawa nafsu dan logik akal masing-masing sekaligus membelakangkan wahyu dan al-hadis.

Suatu kejadian menarik apabila penulis ke Kedah baru-baru ini. Ketika tiba di Bedong (sebutannya adalah Bidung), satu kemalangan membabitkan sebuah lori yang membawa beras berlaku menyebabkan guni-guni berisi beras tercampak di atas jalan.

Agak mengejutkan apabila melihat begitu ramai PENCURI-PENCURI mengambil kesempatan untuk melarikan guni-guni beras tersebut. Malah dengan muka bersahaja, mereka mengaut beras di atas jalan raya ke dalam bekas yang mereka bawa. Sekalipun lensa kamera dan orang ramai menjadi penonton, masing-masing begitu bersemangat mengaut beras pelbagai gred itu dan kemudian melarikannya.

Lebih aneh ialah, boleh dikatakan 100% daripada mereka adalah umat Islam. Mereka begitu bangga kerana dapat melarikan berguni-guni beras. Mereka begitu seronok dapat mengambil dan kemudian memakan barang curi. Mereka langsung tidak mempamerkan rasa bersalah atau sesal kerana melakukan perbuatan sebegitu.

Melihat kepada senario tersebut, maka tidak hairanlah mengapa KEBANYAKAN UMAT ISLAM di negara ini TERLALU DUNGU dan BENGONG sehingga mendahulukan perkara yang terkemudian dan melewatkan perkara terdahulu. Tidak hairan jugalah sebahagian daripada golongan umat Islam yang berasa mereka terlalu pandai dalam berhukum, mengeluarkan hukum sesedap rasa tanpa merujuk kepada pendapat-pendapat ulama dan kitab-kitab muktabar. Malah lebih aneh, mencampur adukkan pendapat-pendapat dari beberapa mazhab yang berbeza untuk dijadikan bahan berhujah.

Seandainya umat Islam sudah tidak berasa malu apabila memakan dan mengambil sumber makanan yang syubhah, maknanya, TAK PERLULAH bersembang tentang HUDUD DAN QISAS lagi... sebaliknya kerajaan negeri terbabit perlulah melakukan pendidikan yang sangat serius bagi mewujudkan perasaan jijik di hati anak negeri tentang perbuatan mencuri!

4 comments

Thursday, September 2, 2010

Apa yg dibenci sangat?

Thursday, September 2, 2010
Melihat senario hari ni..dan sebelum ini..

Rakyat Indonesia yg brdemo di Kedutaan Malaysia baru2 ini dan juga telah berlaku sebelum ini..nampak marah bebenor, apa yg sebenarnya yg mereka marahkan?
Apakah berita2 dan info2 yg mereka dapati?

Gitu juga aku melihat org2 cina yg nampak seolah2 marah bebenor ngan org2 Melayu..sejak zaman komunis hingga hari ini?
Apa yg menyebabkan mereka rasa tak puas hati sangat?
Apa berita2 dan info2 yg mereka dapat yg membakar jiwa dan semangat mereka?

Walaupun AQ dan hadis dah kaborkan bahwa org2 kapir tidak akan senang terhadap org2 Islam selagi org2 Islam tidak meninggalkan Islam dan ikut jejak langkah mereka..aku tringin nak tahu apakah ini sebenar2nya alasannya..kerana melayu brkait rapat ngan Islam.

Atau ada apa2 perkara yg kita sendiri tak tahu?


Aku lihat org2 cina yg banyak bergaul ngan org2 Melayu kurang sikit perasaan tak senang mereka..malah ada diantaranya lebih senang ngan org2 Melayu lebih dari bangsanya sendiri.

Seorg kenalan aku..seorg brbangsa Cina yg dilahirkan di Kelantan. Dia bercakap melayu dialek Kelantan ngan fasih. Dia memilih duduk brsama2 ngan org2 Melayu dan tak mahu duduk bersama pelajar2 Malaysia yg berbangsa Cina di USA. Akhirnya beliau telah memeluk agama Islam. Aku rasa faktor ni juga memainkan peranan yg mana jika bangsa mereka dibiarkan kemungkinan besar bangsanya trsebut akan meninggalkan adat resam bangsa Cina dan yg mana akhirnya akan memeluk Islam secara langsung atau tidak secara langsung. Silap2 melayunya mengalahkan bangsa Melayu senndiri. Reduan Tee, umpamanya, prihatinnya pada bangsa melayu mengalahkan pempin2 melayu yg sedia ada. Ramai gak org2 Cina di Kelantan, Kedah, dan beberapa daerah yg hidup brsama2 org2 Melayu..petah mereka berbahasa loghat daerah menyebabkan org2 Melayu pun anggap mereka adalah melayu malah kadangkala lebih petah dari generasi muda melayu..malah ada yg sesetengah tu fasih membaca tulisan jawi!!

Aku rasa ada segolongan bangsa Cina di Malaysia tidak didedahkan perkara yg sebenar..info2 yg mereka terima dibataskan dan sentiasa diberi info2 yg negatif.-atas maksud kepentingan pihak2 tertentu..silent weapon atau strategic weapon .

Spt bangsa2 Melayu rakyat Malaysia sendiri, ramai mereka dihalang utk mendengar, membaca dari sumber2 yg lain kecuali sumber2 dari pihak2 tertentu sahaja. Golongan ni mengeluarkan fatwa2 yg mana "haram" membaca atau mendengar berita2 dari sumber2 maklumat yg lain. Golongan ni akan pastikan segolongan bangsa Melayu rakyat Malaysia hanya menerima dan mempercayai hanya maklumat2 yg disalurkan kepada mereka. Dan mengistiharkan suara2 kerajaan adalah semuanya fitnah dan berniat jahat.

Aku rasa mereka yakni bangsa Cina rakyat Malaysia menerima nasib yg sama!!..Mereka ni jarang2 dan mungkin tak pernah berurusan ngan bangsa Melayu..golongan2 yg mana DAP kuasai ngan kukuh. Balakong, Seri Kembangan, Kawasan2 pendalaman Kajang, Pucong, Jinjang, Kepong dll..Hidup mereka dari kecil sehingga besar hanyalah dilingkungi bangsa2 mereka tak didedahkan pada kehidupan Malaysia yg sebenar.

Apa yg mereka alami..mereka rasa mereka berkeja siang dan malam..dan mereka melihat org2 Melayu umpama biawak2 hidup yg hanya tahu memeras keringat mereka sahaja. Ramai pegawai penguatkuasa dan polis adalah dari bangsa Melayu..pegawai2 ni muncul ngan bermacam2 undang2 dan rajin bagi saman,kutip cukai itu dan ini..hidup mereka rasa tertekan, dan seolah2 mereka ni kelas kedua dalam masyarakat dan seolah2 menjadi hamba abdi pada bangsa2 Melayu. Sebab tu mereka ada yg begitu lantang menentang "ketuanan Melayu" walaupun "ketuanan Melayu" tersebut tiada kena mengena ngan mereka. Begitu juga baru2 ni bila kerajaan wartakan permit utk menjual gula, mereka menentang..walaupun permit diberi secara percuma. Mereka merasakan bahwa ada udang disebalik batu, atau ada niat2 utk memeras mereka.


Mereka dibiarkan hidup dalam kelompok mereka saja, tidak didedahkan pada kehidupan nasional..mungkin ada ramai dari mereka brinteraksi ngan bangsa2 Melayu sekali sekala atau langsung tiada. Bayangkan ramai dari mereka tidak boleh bertutur dan menulis dalam bahasa Melayu sedangkan pendatang2 dari Bangla, pakistan baru saja 3,4 bulan leh dikatakan fasih brbahasa Melayu.
Apakah yg ada dalam kotak pemikiran mereka? Apakah yg tersimpan dalam perasaan dan hati mereka?
_______
Satu kisah diciterkan pada aku..mengenai seorg bangsa Cina yg bergelar Tan Sri. Beliau kaborkan bahwa pada satu masa dulu, beliau sangat2 anti dan benci pada bangsa Melayu. Beliau telah usahakan berbagai2 bidang perniagaan tapi gagal. Sehingga beliau ceburi bidang hartanah. Ketika Tun M, PM waktu itu, ditekan oleh masyarakat antarabangsa diRio, beliau nampak kesempatan disitu.Tapi beliau perlukan seseorg utk bantu beliau utk mendapat mandat dan restu dari Tun M. Beliau juga perlukan bantuan kewangan yg cukup utk menjayakan projeknya. Ketika ni beliau telah berkenalan dengan seorg Tan Sri bangsa Melayu..melalui Tan Sri ini, beliau berjaya jayakan projek tersebut.
Semenjak itu, pandangan dan pendiriannya pada bangsa Melayu telah berubah!! Dia lebih toleransi dan brsifat terbuka.


Berapa ramai bangsa cina yg berfikiran seperti beliau..dan apakah puncanya? salah satu puncanya mereka ni trkongkong dalam kepompong bangsa mereka dan tidak mahu berinteraksi dan terhadnya pengetahuan tentang bangsa lain.Bangsa lain dianggap sebagai musuh yg hanya menunggu masa utk menghancurkan mereka..
___
Perkara yg sama diciterkan oleh rakan Pakistan rakyat Malaysia pada aku..semasa kecilnya, dia disekolahkan disekolah aliran cina..dan dipesan oleh keluarga mereka agar menjauhkan diri dari org2 Melayu..katanya org2 Melayu ni jahat, dan spesis perosak..
Tapi kerana islam ni agama brjemaah dan tidak pentingkan kaum/bangsa/dan warna kulit telah merapatkan jurang perbezaan. Akhirnya generasi mereka mempunyai hubungan yg baik ngan bangsa Melayu malah berusaha utk dapatkan status Melayu.
___
begitu juga kisah yg diciterkan..oleh seorg Cina yg telah memeluk Islam..akibat salah faham, beliau dipesan oleh ahli keluarga agar menjauhkan diri dari Islam..kerana islamlah yg buat org2 Melayu jadi jahat..pada hal asalnya Melayu ni baik2 belaka. Ni salah faham terhadap Islam. Patut ada sesetengah mereka menentang tentang "negara islam" atau "hukum2 Islam"..

Beliau ingin tahu..beliau kaji tentang Islam dan org2 Melayu..akhirnya beliau memeluk Islam..katanya islam tu adalah baik..yg jahat atau baiknya org2 Melayu brgantung sejauh mana keislaman mereka!!
_____
setelah 53 tahun merdeka..adakah pemikiran bangsa Cina rakyat Malaysia masih belum merdeka?
Pempin2 bangsa Cina harus bekerja keras untuk memerdekakan pemikiran atau adakah ada pempin2 bangsa Cina terus menerus mengekalkan keadaan ini demi survival politik mereka?


Tak guna Najib menebar dan memujuk bangsa Cina ngan berbagai2 macam hadiah dan ganjaran jika pemikiran mereka masih negatif dan sifat anti/cemburu dan marah masih trpendam bagaikan bara api yg leh bila2 masa ditiup menjadi api permusuhan yg marak!!


Org2 Cina tidak brmasalah ngan bangsa2 lain..gitu juga bangsa2 lain. tapi semua bangsa brmasalah ngan org2 Melayu. Ini mungkin faktor Melayu ni brkait rapat ngan Islam.


Bangsa India..dulunya hidup dalam estet..sekarang banyak estet telah ditutup dan dijadikan kawasan pembangunan.Bangsa2 India ni tak tahu nak buat apa..bingung!!..mereka nampak bangsa Melayu seolah2 istimewa dan seolah2 diberi kedudukan istimewa..mereka rasa tertekan.
Ada golongan dari bangsa India juga melihat ini satu aset. Dan akhirnya mereka digunakan sebagai senjata utk menekan bangsa Melayu dan kerajaan..kepempinan Melayu. MIC gagal kendalikan mereka ngan baik..golongan yg cuba menceduk diair keruh memaksimakan atas kesempatan ini..Lahirnya HINDRAF!! Sapa yg nak diserang? Bangsa Melayu!! Ketuanan Melayu..lagi sekali ketuanan melayu tidak ada kena mengena ngan bangsa India.


Ketuanan Melayu telah disalah fahamkan..diputar belitkan faktanya..seolah2 Melayu adalah tuan, dan lain2 bangsa adalah hamba abdi!! pada hal ketuanan melayu adalah berkenaan adat budaya melayu dalam mendaulatkan kesultanan Melayu je..PAS turut ambik kesempatan atas ini dengan seolah2 brsimpati ngan mereka dan menyerang juga pasal ketuanan Melayu..PKR, tak payah citer panjang, pada Melayu diciternya pasal kepentingan ketuanan Melayu..pada bangsa lain diciternya bahayanya ketuanan Melayu!!


Permainan politik belaka!! Demi kepentingan dan survival politik memasing..tiada tulus ikhlas untuk tanah air Malaysia.
___
bayangkan..setelah 53 tahun..apakah yg ada dalam kotak pemikiran Namewee..
apakah yg ada dalam kotak pemikiran teresa kok, lim kit siang, karpal singh, dan ada ribuan dan mungkin juta yg masih dijajah pemikiran mereka..penjajahan pemikiran.

Bangsa Melayu ialah bangsa yg universal..didalamnya ada rumpun2 dari segenap bangsa didunia..bangsa Arab, Cina, India, Pakistan, Omputih, Jawa, Aceh, Banjar, dll..bangsa yg mudah "adapt" ngan mana2 budaya!! Bangsa Melayu ialah campuran berbagai2 bangsa dalam satu acuan yakni acuan Islam!! Sesapa leh jadi Melayu..tapi dah jadi melayu takkan jadi Cina, India, Arab, Pakistan, India dsb.


Bangsa Melayu..menerima ngan tangan terbuka, malah disambut dan dirai..akan pendatang2 Portugis yg mana kemudian menjajah..menerima dan meraikan pendatang2/peniaga dari British melalui syarikat Hindi Timur yg mana kemudian menjajah..menerima kedatangan Jepun yg kemudian menjajah dan menyempitkan kehidupan org2 Melayu..kemudian menerima dan membantu pendatang2 dari cina dan india yg mana bangsa Cina cuba menjajah ngan fahaman Komunis dibawah tentera bintang tiga, yg mana Melayu telah hidup penuh derita dan kesengsaraan..apa yg melayu balas, ialah berikan mereka kerakyatan!!!


Aku brsyukur kerana dilahirkan sebagai bangsa Melayu..bangsa yg mudah menerima bangsa lain. Dalam darah aku mengalir darah org2 cina, india, arab..adik beradik aku ada yg putih dan bermata sepet..dan ada yg brkulit gelap dan brhidung mancung!!


Bangsa Cina, bangsa India..dalam darah mereka adalah 100% darah bangsa mereka sendiri..inilah yg jadi penghalang utk mereka hidup brsama bangsa lain.

Mungkin dengan rajin makan sambal belacan, budu, tempoyak,petai dll mampu cairkan kepekatan darah bangsanya..makanlah. Mungkin dapat cairkan sedikit kepekatan darah kecinaan dan keindiaan tu.


Biasanya dibulan kemerdekaan..selalu diwar2kan..ialah kemerdekaan pemikiran bangsa Melayu.


Kali ni aku menyeru pada bangsa Cina dan India..merdekalah!!
Merdeka dari pemikiran bahwa kamu adalah bangsa India atau cina..kamu adalah rakyat Malaysia..kamu sudah tiada apa2 kaitan ngan Tanah Besar Cina, dan Benua India!!

Kamu bebas mencari kekayaan dinegara ni..kamu bebas kemana saja dalam negara ini..
Tidakkah tringin dalam hati kamu..untuk jadi rakyat Tanah Melayu!!


MERDEKA LAH!!!!!


Wahai kerajaan..tidakkah teringin menyingkap pemikiran yg membelengu mereka dan menghuraikan nya dan memerdekakannya..kesian mereka kerana menjadi hamba kepada kejumudan pemikiran. Hadiah demi hadiah, ganjaran demi ganjaran tidak bermakna jika pemikiran masih sempit dan tidak merdeka!!


Sesungguhnya semangat perkauman masing2 tidak memberi apa2 faedah melainkan leh membuahkan malapetaka yg akan bawa kerugian yg besar pada semua pihak.

..pada pandangan aku je, PANDER!!

0 comments

KALAU SUDAH CINA THONGSAN, SAMPAI BILA-BILA PUN THONGSAN!!!!

Puak-puak Chauvanist dan Ultra-Kiasu sering menjerit-jerit tentang keadilan, ketelusan, kesamarataan dan sebagainya. Malah mereka begitu lantang memperkatakan tentang MALAYSIAN MALAYSIA yang sekarang ditukar menjadi MIDDLE MALAYSIAN (MIDDLE FINGER FOR YOU!!!)

Apa sahaja yang berkaitan dengan Melayu, mereka akan segera menganggapnya sebagai RASIS. Sekalipun Melayu memperkatakan tentang hak Melayu, itu juga akan dianggap RASIS. Sekalipun Melayu memperkatakan tentang masjid yang sudah hampir roboh atau surau yang hampir menyembah bumi, ITU JUGA adalah RASIS pada pandangan golongan keparat ini.

Mereka cuba menampilkan diri sebagai golongan pembela anti-perkauman. Pendekata apa-apa sahaja yang mereka lakukan, mereka bukan perkauman dan mereka adalah contoh terbaik dalam menangani masalah perkauman di negara ini.


Malangnya, inilah juga golongan yang mengaku sebagai rakyat Malaysia, tetapi bunyi tutur patah perkataan Bahasa Malaysia mereka ketika berucap, sangat menyedihkan. Bahkan, kalau diletakkan Bangla atau Pakistan yang baru datang dua bulan berbanding Teresa Kok atau Ng Wei Aik, rasa-rasanya Bahasa Malaysia Bangla dan Pakistan itu jauh lebih baik daripada nama dua EKOR CINA yang disebutkan tadi, walhal kedua-dua EKOR CINA itu adalah penggubal undang-undang, untuk negara dan negeri.

Malangnya ramai Melayu bangang yang menjadi sekutu mereka, MENGHALALKAN perbuatan mereka. Malah menjerumuskan KEDUA-DUA EKOR CINA ini dan rakan-rakan CINA mereka yang lain, agar terus buta dan jahil. Melayu-Melayu yang menjadi penyokong dan penjilat mereka pastinya dapat mencari dalil untuk menidakkan 'RAKYAT' Malaysia yang sepatutnya ditunjukkan oleh wakil-wakil rakyat ini.Perhatikan sahaja surat-surat mereka. Wakil-wakil rakyat ini langsung tidak menghormati Bahasa Kebangsaan sebaliknya DENGAN BANGGANYA memberitahu, mereka adalah WAKIL RAKYAT CINA, dan besar kemungkinan juga sememangnya PENYOKONG NEGARA CINA atau CUKUP BERMINAT UNTUK PULANG KE CINA.

Mereka tidak dapat membezakan antara wakil rakyat yang mewakili semua kaum dengan lingua-francanya adalah Bahasa Melayu dan individu Cina yang mencintai tulisan Cina. Apa susah sangatkah hendak berbahasa Malaysia dalam semua urusan dan surat-surat rasmi tanpa secalit pun tulisan asing selain daripada tulisan roman. Lagipun Bahasa Malaysia yang digunakan, bukannya menggunakan tulisan Jawi.

Cina-Cina yang tidak sedar diri seperti Teresa Kok dan Ng Wei Aik ini, seharusnya dibicarakan kerana mempersenda-sendakan Bahasa Malaysia dan memperolok-olokkan Perlembagaan negara yang menjamin penggunaan Bahasa Malaysia dalam semua urusan rasmi sama ada dalam isinya, mahupun kepala surat.

Jadah apa hendak memperkenalkan diri sebagai CINA sedangkan nama mereka sendiri sudah cukup CINA? Tak cukup Cina lagi ke? Tidakkah perbuatan mereka itu sudah cukup untuk membuktikan MEREKA ADALAH CINA YANG BERHATI CINA DAN SENTIASA BERFIKIR TENTANG CINA, BUKANNYA RAKYAT MALAYSIA atau pemimpin yang dilantik oleh rakyat Malaysia untuk mewakili rakyat Malaysia?

Mengapa Melayu-Melayu BANGSAT yang menyokong mereka tidak nampak DASAR KECINAAN puak-puak pemimpin seperti Teresa Kok dan Ng Wei Aik ini YANG SUDAH TENTU tidak AKAN BERPIHAK KEPADA MELAYU mahupun bangsa-bangsa lain di negara ini?

Mereka memperkenalkan diri mereka sebagai CINA, sebagai PEMIMPIN BERBANGSA CINA, sentiasa BERFIKIRAN CINA dan TIDAK ADA BANGSA LAIN, SELAIN CINA yang diperjuangkan!

6 comments

Sultan Johor dah brtindak, Sultan Selangor dah bertindak..

Sultan Selangor bertindak
SHAH ALAM 1 Sept. – Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah telah menitahkan supaya Darjah Kebesaran Negeri yang membawa gelaran ‘Datuk’ yang dikurniakan kepada bekas Menteri Pengangkutan Tun Dr. Ling Liong Sik digantung.
Beliau yang juga bekas Presiden MCA menerima anugerah tersebut yang membawa gelaran Datuk itu pada 1992.
Turut digantung anugerah kebesaran ialah bekas Pengurus Besar Lembaga Pelabuhan Klang, Phang Oi Chooi @Phang Ai Tu yang sebelum ini telah dikurniakan ahli Darjah Kebesaran Datuk Sultan Salahudidin Abdul Aziz Shah (D.S.S.A) yang membawa gelaran Datin Paduka pada 2001.
Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Ramli Mahmud dalam satu kenyataan di sini hari ini memberitahu, keputusan itu dibuat hasil perundingan dengan Dewan di-Raja Selangor yang bersidang kali ke-127 pada 19 Ogos lalu.
Beliau berkata, baginda berkenan membuat kedua-dua keputusan tersebut setelah mempertimbangkan bahawa kesalahan-kesalahan yang dipertuduhkan ke atas mereka adalah kesalahan serius yang melibatkan kepentingan rakyat dan negara.--seterusnya di utusan.
____
Yg langgar titah tuanku Sultan dari pihak PAKATAN RAKYAT yg peroleh darjah kurniaan dari tuanku Sultan..tak da apa2 tindakan!!

Majlis Raja2 yg mana sekelian Sultan2 di Tanah Melayu -pelindung hak2 keistimewaan atau kedudukan istimewa org2 Melayu (version Nurul Izzah $& dear daddy), penaung Perlembagaan Persekutuan..tak nak ambik apa2 tindakan pada mereka yg mempersoalkan secara terbuka perkara2 dalam Perlembagaan Persekutuan!!
Yg bagi kerakyatan ialah Raja2 Melayu..bukan org2 Melayu. Mujurlah org2 Melayu dahulu adalah jenis yg taat.

..taat

2 comments

AIR MINERAL... ISLAM SANGAT LER KERAJAAN NIK AZIZ TUH!!!!

Rakyat Kelantan seharusnya mengurut dada dan mengucapkan syukur kepada Allah Taala memandangkan masalah dan kemelut air yang menimpa mereka SEHARUSNYA telah berakhir apabila satu penemuan sumber air mineral terbesar di perut bumi Kelantan dilakukan. Penemuan sumber air mineral di Batu Melintang, Jeli itu dikatakan bakal menjana pendapatan untuk Kelantan. (Harakah Daily)

Cuma satu perkara yang tidak sedap didengar dan dibaca ialah, Kerajaan Negeri Kelantan bercadang untuk menjadikan sumber air mineral tersebut sebagai punca pendapatan. Dikatakan sumber tersebut akan menjadikan industri pembotolan air mineral pertama di Kelantan.

Bukan itu sahaja, ekoran penemuan trsebut, Syarikat Sihhat-Afiat Sdn Bhd (Sihhat) dengan usahasama Tabb Global Sdn Bhd dan Kelantan Utilities Mubarakan Holding Sdn Bhd akan membina kilang bagi mengeluarkan air mineral dalam botol.

Pengerusi Lembaga Pengarah Sihhat, HUSAM MUSA berkata, pembinaan kilang dibuat berdasarkan nasihat daripada pakar dari Jabatan Mineral dan Geosains Kelantan dan pakar geologi dari Sihhat.

Kita tidak mahulah bersangka buruk, apatah lagi pentadbiran Kelantan yang diketuai oleh Nik Abdul Aziz Nik Mat berorientasikan Islam dan ulama, malahan Nik Abdul Aziz sendiri mendakwa dia adalah seorang ulama. Pastinya, masalah air di seluruh Kelantan dapat diselesaikan dengan penemuan sumber air mineral tersebut.

Apatah lagi antara SEDEKAH PALING UTAMA ialah MEWAKAFKAN TELAGA MINUMAN seperti yang dilakukan oleh para Sahabat r.a terutama sekali Syaidina Uthman Affan r.a.

Tentu sekali Nik Aziz maklum tentang perkara ini. Pastinya kebajikan penduduk dan rakyat Kelantan lebih DIUTAMAKAN berbanding keuntungan yang bakal diperolehi daripada sumber air mineral tersebut. Apatah lagi masalah bekalan air bersih di seluruh Kelantan, bermasalah besar semenjak berdekad lalu dan Nik Aziz sendiri tidak dapat berfikir lagi bagaimana hendak menyelesaikan masalah bekalan air bersih kepada rakyat dan penduduk Kelantan.

Setidak-tidaknya Kelantan tidaklah seperti kerajaan Pakatan Rakyat Selangor yang terlalu mementingkan keuntungan sehinggakan Projek Langat 2 pun ditunda-tunda sekalipun risiko bekalan air bersih kepada penduduk Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya akan terjejas teruk.

Berbahagialah orang Kelantan sekalian. Pada ketika penduduk di negeri lain minum air berklorin, anda akan dapat minum air mineral dengan bayaran bil yang sangat rendah....

Cuma masalahnya, HUSAM MUSA dan LEMBAGA PENGARAH Sihhat tu tahu ker bab kebajikan kepada rakyat nih? Kalau Dinar emas dan Dirham perak pun, banyak benor kongkalikong diorang, apatah lagi air mineral...


0 comments

Kemerdekaan!! Kisah2 yg tersembunyi..Kenapa??

Tiap kali sambut kemerdekaan..kita dikaborkan bahwa kita mendapatkan kemerdekaan dari British.
Kita seolah2 berjaya melepaskan diri dari keperitan dan kesusahan semasa jajahan British, dan merdeka dari mereka!!

Tapi..bukan tu sebenarnya!! Ada banyak kisah yg tidak dibukukan, dan tidak disebarkan..aku rasa kepempinan Melayu waktu itu dan waktu ni tak mahu gembar gemburkan dan tak mahu citer sebenar tersebar!!

Aku terkejut mendengar kisah2 dari veteran2 yg ditemu bual diradio Klasik..menceritakan penderitaan dan kesusahan yg telah mereka lalui!!

Semasa British..melayu tidak begitu susah dan menderita. Sebab tu usaha menentang British tidak begitu bersungguh2 dan Sultan2 pun hidup aman dan bahagia!! Rakyat jelata tetap sangka Sultan2 lah yg memerintah. Pembesar2 Istana yg tersisih dari sisi Sultan dan mula kurang pendapatannya, mereka ni lah yg banyak membantah semada secara senyap2 ataupun terang2an.

British faham hal ni..oleh itu golongan bangsawan pun diberi berbagai2 keistimewaan. Oleh tu penentangan dari golongan bangsawan pun dapat dikawal.

Rakyat jelata..hidup spt biasa.
__

Tapi Melayu mula merasa derita dan kesusahan bila Jepun masuk menjajah. Kekejaman Jepun banyak diceritakan dalam dokumentari2 dan rencana2 banyak tertumpu pada bangsa Cina. Tersebar seluruh dunia, seolah2 hanya mereka yg dibunuh secara kejam oleh tentera2 Jepun..org2 Melayu seolah2 tiada apa2 yg berlaku keatas mereka.

Derita, kesusahan org2 Melayu dizaman Jepun tidak dibukukan..tidak didokumentasikan..dan tidak diwar2kan!!

Tika ni baru Melayu sedar bahwa Tanah Melayu telah dijajah!!!! Selama 400 tahun, org2 Melayu tidak perasan!!

Kisah penderitaan Melayu yg kemuncak ialah pemerintahan Bintang Tiga, yg diketuai oleh orang2 Cina. Mengapa kekejaman org2 cina yg mula datang sebagai pendatang2 yg bekerja dilombong2 Omputih tidak dibukukan, tidak disebarkan, tidak diwar2kan dan tidak didokumentasikan..Dan begitu tinggi hasrat dan cita2 mereka iaitu untuk menjajah Tanah Melayu dan menjadikan org2 Melayu dibawah kekuasaan org2 Cina.

Aku dengar citer dari radio Klasik ni..veteran ni kabor..brpuluh2 ribu org telah dibunuh..kawasan2 yg trbabit ternyata kawasan penempatan org2 Melayu..Parit Sulong dsb.
Sehingga kebangkitan Kiyai Salleh menentang Bintang Tiga. Kenapa kekejaman Bintang Tiga, Cina komunis, terhadap org2 Melayu dipendamkan sahaja? Apakah org2 melayu hidup ngan senang lenang dizaman Bintang Tiga memerintah, bangsa yg datang konong nak menumpang mencari rezki kemudin tringin nak menjajah!!

Kenapa kisah Kiyai Salleh, didiamkan dalam sejarah!! Jadi sejarah mulut je..seolah2 kisah dongeng rakyat je. Semua citer2 kekejaman Jepun dan Cina komunis Bintang Tiga terhadap org2 Melayu cuma kisah2 mulut je.
Sepatutnya ada satu muzium..gambar2 kekejaman mereka pada org2 Melayu jika ada dipaparkan dan ditontonkan agar generasi2 muda insaf dan kenal sapakah sebenar rakan mereka?
Veteran ni citerkan bagaimana rakan baiknya, minum sama2, tapi bila Bintang Tiga merintah, dia sendiri nak ditembaknya!!! Sama seperti kisah Serbia dan Bosnia..rakan2 mereka, jiran2 mereka..tiba2 bangun dan sembelih org2 islam Bosnia.

AQ dan hadis dah berpesan kepada org2 Islam tentang org2 kapir..dalam takbir raya kita brtakbir mohon pertolonganNya keatas org2 kapir -yakni mengalahkan org2 kapir ( Cuma bangsa Islam PAS yg kononnya lebih arif dari Allah swt dan Rasul mengenai Islam telah doakan keselamatan utk org2 kapir)
Malah ayat2 AQ brkenaan brjaga2 keatas org2 kapir, berhati2 keatas org2 kapir dipesan brkali2 dan dbaca dalam semayang dan dijadikan amalan, wirid dan doa..

KEMERDEKAAN kita bukan sahaja MERDEKA dari BRITISH..tapi MERDEKA dari JEPUN, MERDEKA dari Cina KOMUNIS BINTANG TIGA..

..sampai bila kita dapat pertahankannya.

3 comments

Melayu perlu tegas - Khairy

Aku baca artikel trsebut di Utusan on-line. Yg berminat leh ler rujuk.
___
Aku cuma nak citer..selepas aku baca artikel tersebut, aku begitu takut sekali dan gentar!!
Aku periksa telur aku tinggal kerandutnya sahaja..

Begitu takut sekali aku..pehhhh Aku tak sangka dalam pempinan UMNO ada keberanian spt KJ..sungguh mengkagumkan sekali.

Jika dibandingkan ngan "AMARAN"..KJ berjaya bertegas dan ajak Melayu supaya perlu tegas!! dan meminta tindakan tegas diambil tanpa melengah2kan dsb.

KJ juga sedar..Melayu terlalu bertolak ansur dan telah dihina berkali2!! pehhh bersemangat tul aku!! Kalau KJ sedar, takkan tuan PM dan lain2 pempin UMNO tak sedar2!!

__
Minta maap KJ..tul ke ko ni? Buang tabiat ke?
Tegas tu..camner KJ?

.. mmm

5 comments

Sedaplah Nurul Izzah... Mimpi Basah Ajer....

Apa kerajaan BN leh buat demi utk mempertahankan kedaulatan negara..apabila yang mencabar kedaulatan negera tu adalah Nurul Izzah, beliau ngan selamba mendedahkan tentang rahsia ketenteraan negara ketika diIndonesia.

Hingga hari ni..langsung tiada apa2 tindakan diambil!!

Apa kerajaan BN leh buat demi kesetiaan pada Raja dan Negara..bila Nurul Izzah menjual maklumat sedemikian ngan selambanya tanpa paksaan dari mana2 pihak pun. Titah sultan dan keputusan majlis Raja2, ngan selamba je leh langgar..

Apa kerajaan BN leh buat demi memelihara Perlembagaan Persekutuan..bila Nurul Izzah ngan selambanya bangkitkan isu perlembagaan di depan umum..gitu juga beberapa org ahli politik semada dari BN sendiri maupun dari PR.

Apa sebenarnya berlaku? Semada memang lemah atau ada agenda disebaliknya?

Jika lemah..elok ler dicarikan penggantinya.
Jika ada agenda, biarlah ianya berbaloi dan munafaat utk semua.

tapi jika melihat senario hari ni..tak mungkin kerana ada agenda trsembunyi!!

..Apa hae nya, yob!!

2 comments

KAMERA PENGINTIP 'GEDABAK' PUNYA CERITA

Kamera pengintip bersaiz gedabak yang ditemui oleh Khalid Ibrahim di belakang langsir di pejabatnya setelah kamera tersebut kehabisan bateri, dilaporkan telah merakamkan beberapa wajah 'yang dikenali'.

Itu yang dikatakan oleh Setiausaha Politik Menteri Besar, Faekah Hussin. Menurutnya, mereka yang dikenalpasti itu, bekerja di tingkat yang sama dengan Menteri Besar. (Malaysiakini)

Apa pun perkara yang paling aneh dan paling menarik, sebenarnya bukanlah wajah-wajah atau suara-suara yang berjaya dirakamkan oleh kamera pengintip bersaiz gedabak itu. Sebaliknya yang menjadi persoalan, sehingga kini laporan polis masih tidak dibuat.

Memetik kata-kata Khalid Ibrahim sendiri, tugas-tugas menyiasat diserahkan kepada pasukan petugas yang dilantiknya sendiri. Hasil daripada siasatan itu, barulah akan diserahkan kepada polis.

Apa yang pasti ialah telah berlaku pun 'contempt of evidence' yang sangat teruk dan siasatan polis tidak lagi boleh merangkumi sudut forensik, sebaliknya hanya boleh menggunakan kaedah 'hear-say' daripada Khalid Ibrahim dan mereka yang terlibat dalam kes tersebut.

Apa sebenarnya yang cuba dilakukan oleh Khalid Ibrahim, Pakatan Rakyat Selangor dan pentadbiran yang dipenuhi skandal dan penyelewengan itu?

Kamera pengintip berkenaan dilihat sebagai satu 'escapism' daripada perbincangan tentang kemelut yang sedang berlaku di Selangor. Pentadbiran Selangor di bawah Pakatan Rakyat terpaksa melakukan banyak retorik dan 'kejutan bangang' seperti janji-janji pembohong yang depa duk buat selama ini. Terbaru punya pembohongan ialah SKIM MIKRO KREDIT berjumlah RM70 juta untuk para peniaga miskin di seluruh Selangor bermula dari Sabak Bernam sehingga ke Sepang.

Walau apa pun gambar yang tertera di dalam kamera berkenaan, ianya tidak akan menutupi pembohongan dan pendustaan yang dilakukan oleh pentadbiran Khalid Ibrahim. Apatah lagi Khalid Ibrahim sendiri sedang berhadapan dengan kemelut mempertahankan jawatan dan kelangsungannya di dalam PKR.

Pembohongan itu begitu jelas tentang perosakan bukti secara sengaja yang dilakukan. Terlebih-lebih lagi, kes berkenaan diserahkan kepada pasukan petugas khas, bukannya kepada polis.

Selepas ini, kununnya baru hendak diserahkan kepada polis. Pastinya polis akan menggeleng dan mengalami kesukaran untuk mengenalpasti. Sekaligus menjadi buah dan jurus buat pasukan Pakatan Rakyat untuk menuduh polis tidak serius menangani masalah berkenaan. Atau paling tidak pun, menuduh polis Malaysia tidak berkeupayaan untuk melakukan siasatan. Mungkin Pakatan Rakyat Selangor terpaksa mengupah pakar forensik dari luar seperti mana yang mereka lakukan di dalam kes inkues Teoh Beng Hock.

Kamera gedabak yang kalau dibaling ke kepala gajah pun, gajah boleh tertungging mati, dikatakan kamera pengintip. Dan di dalam kamera pengintip berkenaan ada gambar-gambar orang yang disyaki....

Apa yang ditakuti sangat oleh Khalid Ibrahim?

1 comments

DAH TERBUKTI, KALAU MELAYU, TINDAKAN MEMANG CEPAT... TAPI KALAU CINA... SAMPAI KE SUDAH, DIAM MENIKUS!!!!


Dilaporkan seorang blogger yang menamakan dirinya sebagai HASSAN SKODENG telah mengaku tidak bersalah atas tuduhan membuat dan memulakan komen palsu atas niat menyakiti hati orang. (Malaysiakini)

Blogger tersebut ternyata adalah seorang Melayu yang nama sebenarnya adalah Irwan Abdul Rahman dan tulisannya adalah SATIRA. Dan ini adalah kali pertama, menulis SATIRA bererti, anda akan dibicarakan kerana menyakiti hati orang lain.

Sedangkan seorang ANAK CINA bernama Namewee atau Wee Meng Chee yang terlebih dahulu MENSATIRAKAN TNB menerusi Video YOUTUBE, langsung tidak disentuh oleh TNB meskipun ianya sudah hampir setahun dilakukan dan video tersebut masih wujud di YOUTUBE.

Hairan juga, mengapa tindakan berpilih-pilih ini dilakukan oleh TENAGA NASIONAL BERHAD? Apakah benar seperti YANG 'DISATIRAKAN' DI SERATA NEGARA dan BLOG bahawa tindakan akan lebih cepat dan mudah dilakukan jikalau 'mangsa' adalah seorang Melayu. Bagaimanapun, jikalau melibatkan Cina atau India, maka pihak berkenaan akan buat-buat PEKAK BADAK dan BUTA MATA serta HATI?

Baca apa yang Hassan Skodeng satirakan di bawah dengan klip video Namewee di atas? Yang mana lebih mendatangkan kemusnahan?

TNB to sue WWF over Earth Hour

KUALA LUMPUR — Tenaga Nasional Berhad (TNB), Malaysia’s premier energy provider today announced that they were taking legal action against the World Wildlife Foundation (WWF) for organising the Earth Hour, a global movement that makes a stand against climate change by turning off all non-essential lights and electrical equipment for an hour every year.

In a Press conference, TNB president and CEO Dato’ Sri Che Khalib Mohd Noh said that the annual worldwide symbolic gesture, which this year would be observed this Saturday at 8.30pm, is nothing more than an ‘arrogant and thoughtless viral movement’ aimed to hurt power companies such as TNB.

CHE KHALIB: These people are inconsiderate. “Obviously these green-minded fellows think they’re really cute, organising such an irresponsible campaign,” said Che Khalib angrily. “They say ‘turn off your lights for an hour’ and people do. I bet that really makes them feel all powerful.

p.s: Satira adalah daripada perkataan Inggeris, Satire yang bermaksud tulisan bersifat jenaka, sindiran, lawak dan bukannya bersifat serius...

TAK SERONOK RUPA-RUPANYA MENJADI MELAYU-ISLAM DI MALAYSIA NIH!!! LEBIH TERDEDAH KEPADA SERANGAN BERBENTUK FIZIKAL DAN MENTAL!!!!

Baca Apa Yang KICKDEFELLA TULIS... Sebab Nama Dia Hassan, Kalau Ah San, Dia Lepas...

1 comments

Blog Archive

Labels