IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, October 11, 2010

YANG ANWAR BELASAH WAN AZIZAH, BUKAN KEGANASAN KA?

Monday, October 11, 2010
Lee Chong Meng, bekas Pengerusi MCA Bahagian Bukit Bintang yang pernah beberapa kali mencuba nasib untuk kerusi Parlimen Bukit Bintang tapi tak pernah menang, kecuali sekali ketika kemenangan Wee Choo Keong dibatalkan dan kemenangan itu 'dihadiahkan' kepadanya, sudah pun mengisytiharkan keluar dari MCA dan ingin menyertai PKR.

Bagaimanapun, usaha dan keinginannya itu dihalang oleh sekumpulan ahli-ahli PKR. Alasan mereka ialah, Lee Chong Meng pernah memukul dan mencederakan bekas isterinya, Liaw Kuei Hsiang. Gan Pei Nei, ahli jawatankuasa sayap Publisiti Wanita PKR berkata, Wanita PKR tidak akan menerima sesiapa pun, yang mempunyai sejarah keganasan terhadap wanita menyertai parti tersebut, malah menggesa kepimpinan pusat mengambil pendirian yang serupa. (Malaysiakini)

Cerita tentang keganasan rumahtangga sebenarnya bukanlah cerita asing. Elizabeth Wong cuba memberikan publisiti 'menarik' tentang PKR. Bagaimanapun, kisah pada era liwat pertama dahulu, tentang hampir bercerainya Ketua Umum dan isterinya, tentang kena pukulnya wanita pertama parti berkenaan berlegar-legar di kalangan para penyokong rapat.

Untungnya cerita tersebut tidak disiarkan terutama oleh pejabat agama yang menerima permohonan cerai dan sebab-musabab yang diberikan untuk perceraian tersebut. Kalau rajin mengelebek sejarah di dalam Internet, terutama tentang HAMPIRNYA BERCERAI Ketua Umum dan isterinya, pastinya gambaran sebenar tentang 'peristiwa' tersebut akan menjadi lebih jelas.

Alasan Elizabeth Wong dan golongan PKR yang enggan menerima Dr.Ayam menganggotai parti mereka kerana memukul isteri, sepatutnya dipanjangkan juga kepada Ketua Umum sekalipun laporan tentang keburukan sikap itu tidak tersebar kepada umum sebagaimana yang berlaku kepada Lee Chong Meng sehingga dia tidak dibenarkan menjadi calon BN di Bukit Bintang pada 2004.1 comments

CONTOH TERBAIK 'CINA BUKAN PENDATANG' DAN 'RAKYAT YANG SETIA'


Anda nilaikanlah sendiri, bagaimana puak-puak bermata sepet ini memperolok-olokkan undang-undang dan anggota penjawat awam. Helah ini sebenarnya digunakan secara berleluasa sekarang, terutama di kalangan peguam-peguam yang berjenama PKR dan DAP. Mereka bukan sahaja memanipulasikan undang-undang bahkan berjaya membuatkan mereka sebagai golongan yang tidak boleh disentuh.

Anda nilaikanlah sendiri, mengapa tidak ramai ANAK-ANAK CINA yang ingin menjadi anggota-anggota polis mahupun tentera di negara ini, padahal mereka dengan bangga mengakui yang mereka adalah RAKYAT MALAYSIA dan mendesak serta menuntut agar gelaran KETURUNAN PENDATANG tidak lagi disangkutkan kepada mereka.

Anda nilaikanlah sendiri, mengapa pemimpin-pemimpin politik berbangsa Cina begitu seronok memperolok-olokkan Melayu dan umat Islam di negara ini kerana berasakan mereka adalah golongan berkasta tinggi dan mempunyai sumber ekonomi yang cukup kuat untuk memusnahkan Melayu, Islam dan keseluruhan Malaysia seandainya mereka menarik keluar semua KEKAYAAN MEREKA dari negara ini....

Dan dengarkanlah serta nilaikanlah sendiri contoh teladan anak Cina dalam video yang dipaparkan!!!!

Sepatutnya POLIS MALAYSIA sentiasa mencontohi POLIS AMERIKA SYARIKAT dalam menangani masalah seperti BUDAK PEREMPUAN CINA yang kurang ajar itu.


10 comments

SYAITAN MANA YANG GELAK BESAR BILA AZIZAN RAZAK DIBELASAH ORANG SENDIRI?

Sama ada orang UMNO apatah lagi orang PAS, pastinya akan tepuk dahi dengan apa yang berlaku di hadapan Pejabat Menteri Besar Kedah di Alor Star siang tadi. Ketika para pemimpin UMNO Kedah dan unit perang saraf mereka sedang bermesyuarat di Tingkat 7 dalam mencari jalan bagaimana hendak menggunakan isu air sebagai pemati langkah gendang silat Azizan, 30 orang ahli PAS yang ada sesetengahnya datang dari Kawasan Azizan sendiri iaitu Sungai Limau. Yang paling aneh, ada antara mereka yang menayangkan makalah kecil berjudul, 'AZIZAN DALAM DOSA' yang dikatakan telah ditulis oleh orang PAS sendiri.

Apa yang cuba diselindungkan di Kedah khususnya dalam badan PAS, kini terbongkarlah sudah. Pentadbiran PAS Kedah yang gagal melihat dan memahami STANDARD OF LIVING rakyat Kedah, cuba menggunakan dasar pemaksaan penanaman kopi oleh Belanda di Pulau Jawa pada abad ke-18 dahulu tanpa mengambil kira keBUTUHan rakyat dan keGAMPANGan tanah untuk menanam kontan berkenaan.

Mungkin ramai yang tidak tahu, para pemimpin PAS Kedah yang suatu ketika dahulu berketayap, bercakap pun tak pernah lepas daripada bab-bab agama, bahkan ada juga yang gila mengaji sampaikan dalam jamban pun mengaji lagi, kini sudah berubah angin. Sekarang ini, kalau cerita, cerita mereka tentang KUASA sahaja. Kalau bersembang, ayat ini adalah ayat wajib, "LA KITA DAH BERKUASA".

Seperti orang mabuk yang sedang kemaruk, perlagaan kuasa dan pertembungan kepentingan menjadikan pentadbiran Kedah sebagai bahan berjudi mereka. Perletakan 14 orang AJK Pendang yang cuba dikalihkan sebagai 'PERKARA BIASA' oleh Taulan Rasul, sebenarnya menunjukkan kepincangan sebenar yang sedang berlaku.

Mujurlah musim pilihanraya kecil berlaku di Galas, Ulu Kelantan sana nuh, bukannya di Sungai Limau... kalau tidak, pastilah berganda-ganda masalah yang melanda Azizan. Para BIAWAK PEMAKAN BANGKAI yang bersedia untuk membaham Azizan, tidak akan melepaskan peluang menjatuhkan Menteri Besar itu.

Kalau dengar orang-orang PAS bercerita tentang perebutan jawatan dan pengaruh UMNO, seolah-olah mereka jauh lebih tahu berbanding ahli-ahli UMNO. Bahkan adakalanya mereka jauh lebih tahu berbanding pemimpin-pemimpin UMNO. Rupa-rupanya apa yang mereka lakukan itu, sebenarnya sekadar untuk menutup busuk kohong nanah yang bertakung dalam hati para pemimpin PAS.

Mahfuz dengar khabarnya akan menjadikan DUN Bukit Pinang sebagai sasaran. Mungkin ada baiknya juga kalau para pengikut Mahfuz MENDOAKAN KEMATIAN ADUN BUKIT PINANG sekarang ini. Bukankah dalam ajaran PAS, mendoakan kecelakaan adalah sesuatu yang digalakkan. Bahkan memohon doa meminta ditimpa bala bencana oleh Allah Taala kepada pemimpin tertentu, orang tertentu, parti politik tertentu, sudah lama didogma dan disebatikan dalam SOLAT dan DOA sesudah solat kebanyakan ahli PAS.

Phahrolrazi Zawawi dengar khabarnya sudah pun menyusun jentera dan tentera-tenteranya. Pelbagai strategi sudah pun diatur untuk melakukan PERAMPASAN atau MUTINY. Apatah lagi semenjak PAS bergelar pemerintah Kedah dan Phahrolrazi sendiri memegang jawatan penting, banyak juga mulut-mulut yang membawa cerita, kekayaan Phahrolrazi meningkat berpuluh kali ganda berbanding sebelum PAS rampas Kedah daripada UMNO. Bezanya dengan para pemimpin UMNO, depa ni kalau kaya dan banyak duit, suka belanja para penyokong dan rakyat, tapi pemimpin PAS kalau depa kaya, depa cuma rajin tambah bini. Nak harap bantuan kewangan daripada depa, jangan haraplah sebab depa takut rakyat kata depa sebat duit kerajaan.

Apa yang pasti 30 orang yang berdemonstrasi itu pastinya ada tok dalang yang mengapi-apikan mereka. Jadah apa, bekas orang kuat Sungai Limau pun terlibat sama kalau tidak ada sebarang motif berat di situ.

Barangkali anda yang seringkali mengikuti perkembangan PAS Kedah sudah dapat mengagak SIAPAKAH SYAITAN BESAR yang bertepuk tangan apabila Azizan Abdul Razak digugat kedudukannya sebagai Menteri Besar Kedah? Dan kalau anda orang PAS, tak payahlah bersusah-payah berfikir sebab ANDA TIDAK ADA OTAK dan kalaupun anda berotak, NILAI OTAK ANDA TERSANGATLAH KECIL sebab terlalu jarang digunakan!!!!

3 comments

Sunday, October 10, 2010

MEMANG SAH MAHFUZ OMAR MUNAFIK NOMBOR WAHID!!!!

Sunday, October 10, 2010
Mahfuz Omar telah mengeluarkan nasihat... katanya JANGAN DEKATI UMNO KERANA UMNO PARTI PENGKHIANAT. (Harakah Daily)

Satu kesilapan paling nyata kalau itulah pendekatan dan taktik Mahfuz untuk menarik Melayu-Islam mendekati PAS. PAS mempunyai imej yang sangat buruk di kalangan ORANG MELAYU YANG BEROTAK, BERAKAL dan BERIMAN. Mahfuz Omar tidak boleh sebenarnya menggunakan indeks sekarang, memandangkan KEBANYAKAN penyokong dan juak-juak PAS sekarang, sebenarnya HANYALAH ANJING-ANJING KURAP, BIAWAK-BIAWAK PEMAKAN BANGKAI yang sanggup menghalalkan yang haram, dan menggubah ayat-ayat al Quran semata-mata untuk memastikan DAP dan BANGSA bukan Melayu dan bukan Islam TIDAK MARAH atau BERKECIL HATI dengan PAS.

Mungkin kenyataan di atas sangat keterlaluan dan tidak dapat diterima oleh kebanyakan penyokong PAS. Hakikatnya, penyuburan ilmu dan keinginan untuk menambahkan ilmu bagi mencantikkan dan memantapkan amalan, sudah tidak wujud lagi di dalam PAS. Sekalipun masih ada kelas-kelas penyuburan ilmu, ia sebenarnya tidak lebih daripada USTAZ-USTAZ AYAM PAS untuk mencari nama bagi menjadikan mereka salah seorang daripada calon pilihanraya dan berjawatan di dalam parti. Mereka sendiri sebenarnya sangat miskin dengan ilmu pengetahuan biarpun tentang ilmu DEMOKRASI ROM.

Dek kerana itulah, mereka langsung tidak dapat membezakan antara DEMOKRASI ROM dengan SAHSIAH ISLAMIYYAH. Mereka menganggap Demokrasi Rom adalah Sahsiah yang diajar oleh Islam. Buktinya, perhalusi cakap-cakap dari Mursyidul Am yang sebenarnya adalah MUDALILUL sehinggalah kepada pencacai PENULIS BLOG bermanhajkan KHAWARIJ PAS.

Apabila Mahfuz Omar menasihatkan orang Melayu agar menjauhi UMNO kerana parti berkenaan dikatakan telah merosakkan Melayu, merampas hak Melayu, menggadaikan Islam dan segala yang buruk-buruk, hakikatnya PAS tidak lebih dan tidak kurang berbanding UMNO. Perhatikan sahaja apa yang PAS LAKUKAN APABILA DIBERI PELUANG MEMERINTAH.

Di Kelantan, Idris Ahmad awal-awal lagi cuba menutup hujah yang mengatakan KERAJAAN PAS Kelantan hanyalah PEMAKAN GAJI BUTA tetapi gagal memakmurkan ekonomi negeri tersebut dan mewujudkan lebih peluang pekerjaan memandangkan ramai rakyat Kelantan yang terpaksa berhijrah ke negeri-negeri lain. Idris Ahmad, Ketua Penerangan PAS PALING BAGHAL dalam sejarah penubuhan PAS semenjak 1951, cuba membandingkan rakyat Johor yang bekerja di Singapura tanpa mengambil faktor, mereka bekerja tetapi tinggal di Johor.

Di Perak, diberi peluang memerintah selama 11 bulan, PAS Perak yang menjadikan Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar, hanyalah SEEKOR ANJING KURAP yang disepak terajang oleh DAP sesuka hati, sehinggakan akhirnya mereka cuba menipu seluruh rakyat Perak dengan hadiah tanah pajakan 999 tahun tanpa menjelaskan bahawa 'KEBENARAN' berkenaan sangat tertakluk kepada UNDANG-UNDANG TANAH NEGARA. Tiada apa yang dilakukan oleh Nizar Jamaluddin untuk orang Melayu dan umat Islam, sebaliknya segala-galanya yang dilakukan hanyalah untuk MASYARAKAT CINA dan BEKAS KELUARGA KOMUNIS yang diampunkan oleh Kerajaan British!!!

Di Kedah, PAS juga tidak mampu menjadi sebuah kerajaan dengan segala haru-biru dan caca-marba pentadbiran. Biarpun mereka cuba berbangga dengan 'kejayaan' kemasukan berbilion pelaburan baru di Kulim Hi-Tech Park, hakikatnya KESEMUA PELABURAN berkenaan bukanlah diusahakan oleh pentadbiran Kedah sekarang, sebaliknya kerajaan negeri kini sekadar mengambil nama untuk kerja yang dilakukan oleh orang lain. Kerajaan sekarang, sekadar lebih banyak makan angin dan membahagi-bahagikan kekayaan negeri Kedah sesama ahli keluarga mereka dengan melantik ahli-ahli keluarga ke jawatan yang tidak selayaknya untuk mereka.

Umpama melantik Mahfuz Omar sebagai Ketua Akauntan, begitulah layaknya perbuatan kerajaan negeri Kedah sekarang!!!

Mahfuz Omar sebenarnya menyerlahkan sikap munafiknya apabila sekadar mendedahkan kesilapan lawan. Bagaimana dengan kesilapan PAS sendiri? Bagaimana PAS membiakkan perasaan tidak puas hati orang bukan Islam kepada umat Islam? Bagaimana pula PAS sanggup berdebat tentang penggunaan kalimah ALLAH di kalangan umat bukan Islam, tetapi gagal membuktikan dalil manakah yang mereka gunakan setelah hujah mereka ditolak DENGAN SURAH AL-IKHLAS?

Malang sungguhlah PAS berpemimpinkan seorang YANG GILA JAWATAN seperti Mahfuz Omar!!!!

4 comments

MEMAHAMI MISTERINYA PEMIKIRAN PAS

Apabila Presiden MCA, Chua Soi Lek memperingatkan rakyat Malaysia (sebenarnya hanya orang Cina) bahawa apabila Pakatan Rakyat berjaya mengalahkan Barisan Nasional dalam Pilihanraya Umum Ke-13 nanti, PAS sebenarnya yang akan berkuasa, maka ramailah daripada para pemimpin PAS mahupun daripada unit saraf PAS sendiri yang melompat sakan. PAS dak akan melupakan dasar kukubesi Islam.... itu kata Chua Soi Lek (Malaysian Insider)

Kata-kata Chua Soi Lek itu sebenarnya memberi dua kesan kepada PAS. PAS dilihat sebagai dominan di dalam Pakatan Rakyat, sesuatu yang cuba ditekankan oleh Presiden PAS, Abdul Hadi Awang. Kesan kedua ialah, PAS dilihat akan menggunakan Islam untuk menjalankan pentadbiran dan pemerintahan corak Islam Taliban sepertimana yang digambarkan oleh kebanyakan manusia kafir di seluruh dunia, sekalipun mereka mempelajari dan mengkaji tentang Islam.

Kesan pertama mungkin INGIN SANGAT dirasai oleh orang-orang PAS bagaimanapun perasaan tersebut tidak boleh keluar dari lingkungan PAS. Dengan kata lain, kesan tersebut tidak berlaku dalam Pakatan Rakyat kerana PAS tidak boleh melebihi atau terlalu menonjol berbanding PKR dan DAP dalam Pakatan Rakyat.

Sama keadaannya seperti sekarang, kalau para pemimpin dan ustaz-ustaz ayam PAS ingin membandingkan tentang amalan mahupun ilmu Islam, mereka hanya membandingkan dengan UMNO. Kalau hendak mengata tentang orang-orang kafir, mereka akan mengata ahli-ahli dan pemimpin parti-parti komponen BN. Para pemimpin dan USTAZ-USTAZ AYAM PAS ini tidak akan menjadikan Melayu dalam PKR dan kafir dalam DAP sebagai bandingan. Bahkan sekalipun Melayu PKR dan kafir DAP mengangkang bini dan anak perempuan mereka pun, bandingan hanya dibuat untuk UMNO dan parti-parti komponennya dalam Barisan Nasional.

Begitu juga dengan kesan kedua. PAS sudah terlalu lama MENGIMEJKAN diri mereka sebagai PAKAR dan FAQIH agama sekalipun hampir 99.99% daripada mereka sebenarnya adalah JUHAALAK dan FASIQ agama. Dek kerana itu sehingga kini, para pemimpin dan USTAZ-USTAZ AYAM PAS tidak pernah berpegang kukuh kepada sebarang hukum agama, sebaliknya mereka boleh mengubah-ubahnya sesuka hati mengikut keperluan dasar politik Pakatan Rakyat.

Contoh terbaik adalah AMALAN RASUAH dan MEMENTINGKAN AHLI KELUARGA MENTERI BESAR yang sedang GIAT SUBUR DI KELANTAN dan KEDAH. Biarpun pada masa yang sama, juak-juak serta biawak-biawak pemakan bangkai mereka terus mengeluarkan hujah dan fitnah terhadap para pemimpin UMNO, hakikatnya mereka tidak pernah berpegang pun kepada perjuangan 'AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR'.

Apabila Chua Soi Lek mengeluarkan kenyataan seperti itu, pastinya para pemimpin PAS dan BIAWAK-BIAWAK PEMAKAN BANGKAI serta USTAZ-USTAZ AYAM PAS akan melompat serta menyeranah. Mereka akan membuktikan bahawa PAS adalah sebuah parti yang sangat terbuka. Bahkan mereka juga akan membuktikan bahawa ISLAM VERSI PAS sangat bertoleransi dalam semua perkara meskipun hukm fiqh ISLAM AJARAN RASULULLAH S.A.W berpaksi kepada HALAL (WAJIB), HARAM, SUNAT, MAKRUH dan HARUS menerusi ambilan daripada al Quran, Al Hadis, Ijma' dan Qiyas.

Islam yang diperjuangkan oleh PAS sebenarnya adalah Islam tiruan yang boleh diserang dari segenap penjuru. Tidak terlintas langsung di pemikiran barisan kepimpinan PAS untuk menunjukkan KEBENARAN ISLAM yang diajarkan oleh Rasulullah s.a.w. Contoh terbaiknya ialah PERINTAH ALLAH TAALA kepada umat Islam agar bersatu-padu... tengok sajalah jawapan dan reaksi majoriti daripada pemimpin dan ahli-ahli PAS.

Dan seandainya ada Tok Paderi yang ingin berdebat dengan Tok Guru PAS tentang hukum-hakam dalam Islam versi PAS, barangkali harus ada ahli-ahli PAS yang akan meninggalkan kebenaran kalimah Thoiyibbah dan beramai-ramai dibaptis....

Mujurlah undang-undang negara ini tidak membenarkan perdebatan seperti itu....

1 comments

TAK SANGKA, RUPA-RUPANYA PERDANA MENTERI KITA TERSANGATLAH PANDAI!!!!

Haaa... kepada sekalian PEJUANG MELAYU dan pencinta sejarah TANAH MELAYU....

Mulai hari ini, anda harus MEMBETULKAN dan MENULIS SEMULA sejarah negara ini. Sebabnya, Perdana Menteri Malaysia, Najib Abdul Razak yang suatu ketika TAK PANDAI PUN BERBAHASA MELAYU, telah MENGELUARKAN FATWANYA bahawa ORANG CINA DI MALAYSIA BUKANLAH PENDATANG!!!! (MStar Online)

Patutlah orang Cina di Malaysia marah sangat kalau dikatakan mereka BERKETURUNAN PENDATANG! Patutlah pemimpin-pemimpin Cina beria-ia nak menyaman sesiapa sahaja yang memperkaakan tentang betapa pendatangnya mereka di negara ini. Patutlah juga Lim Kit Siang berlagak bukan main sebab dia bukannya pendatang rupa-rupanya!!!!

Tak lama lagi, segala BANGLA, VIETNAM, NEGRO, PAKISTAN, NEPAL dan BHUTAN pun, bukanlah PENDATANG sebab lima enam generasi mereka di sini, mereka tidak lagi boleh digelar PENDATANG.... menurut kata Perdana Menteri kita yang pandai sangat BERBAHASA MELAYU itulah....

Hanya kerana ingin memastikan undi Cina dan KAUM PENDATANG berpihak kepada Barisan Nasional, Perdana Menteri Malaysia yang baik hati dan MENDAPAT TEMPAT ISTIMEWA di hati Pentadbiran Amerika Syarikat, TERPAKSA memutar belit sejarah populasi di negara ini. Dan tak lama lagi, kalau ditanya kepada Perdana Menteri kita ni nanti tentang IMIGRAN di Malaysia, TIDAK MUSTAHIL kalau dia akan mengatakan ORANG MELAYU JUGA SEBENARNYA ADALAH IMIGRAN DI NEGARA INI.

Nampaknya Perdana Menteri Malaysia ni sememangnya adalah SPESIES MANUSIA MELAYU yang mudah juga lupa diri dan sanggup menolak apa-apa sahaja asalkan dapat undi...

13 comments

KALAU DAH ORANG PAS PUN TAK PUAS HATI...

Entah betul entahkan tidak, seramai 30 orang ahli PAS dikatakan telah berdemonstrasi di hadapan pejabat Menteri Besar kerana memprotes kenaikan tarif air yang telah dilaksanakan oleh negeri itu bermula 1 Oktober lalu. Mereka juga dikatakan telah menghantar memorandum bantahan kepada Menteri Besar, Azizan Abdul Razak dan menggesa agar kerajaan negeri membatalkan keputusan Syarikat Air Darul Aman (SADA) untuk menaikkan tarif air yang memberi kesan besar kepada golongan miskin dan marhaein di Kedah. (Malaysian Digest)

Turut terlibat sama dalam demonstrasi tersebut adalah Setiausaha PAS Cawangan Sungai Limau, Fahami Yahaya, bekas Setiausaha Kerja PAS Kedah Md Noor Abd Rahman dan bekas wartawan Harakah Kedah, Zainun Ismail.

Ni, sapa pulak la yang buat berita karut nih? Ahli-ahli PAS mana boleh buat macam tu? Depa wala'. Takkanlah orang PAS Kedah akan buat kerja macam tu. Ni mesti ahli-ahli UMNO yang menyamar jadi orang PAS nih. Atau pun pemberita yang sengaja buat-buat salah lapor untuk memburukkan PAS Kedah...

Takkanlah orang PAS Kedah sanggup berdemontrasi terhadap OSTAT kita?

1 comments

HISHAMUDDIN MENGHADAP SULTAN JOHOR... BOLEH AGAK APA YANG AKAN DIKATAKANNYA?

Menteri Dalam Negeri, Hishamuddin Hussein akan menghadap KDYMM Paduka Sultan Johor berhubung kenyataan Pengerusi HINDRAF yang melarikan diri ke London, Waythamoorthy yang menghina orang Melayu dan baginda Sultan.

Menurut Hishamuddin, dia AKAN MEMINTA POLIS MENYIASAT perkara tersebut memandangkan kenyataan Waythamoorthy menyentuh sensitiviti orang Melayu dan kedudukan Sultan.

Terdapat semakin banyak desakan agar kerajaan menggugurkan kerakyatan Waythamoorthy, malah tindak-tanduk Waythamoorthy juga menampakkan BETAPA LAYAKNYA dia untuk kehilangan kerakyatan Malaysia yang diperolehi daripada anugerah Sultan Melayu kepada datuk neneknya yang didatangkan oleh British ke Tanah Melayu suatu ketika dahulu.

Hishamuddin menghadap Paduka Sultan.... barangkali ramai yang sudah dapat mengagak apakah kata-kata yang akan keluar dari mulutnya nanti.

"Kementerian Dalam Negeri akan MEMBERI AMARAN SEKERAS-KERASNYA kepada Pengerusi HINDRAF itu di atas kenyataannya!"

5 comments

PAS KELANTAN MENDAHULUI AMALAN RASUAH DI GALAS

Menyedari PEPERANGAN SENGIT yang bakal mereka hadapi di Galas, Kerajaan Negeri Kelantan yang diterajui oleh PAS telah memulakan LANGKAH RASUAH, sesuatu yang dahulunya mereka sangat benci tetapi sekarang dianggap sebagai PEMBERIAN IKHLAS KERAJAAN NEGERI kepada rakyat.

Kawasan yang dianggap sebagai lubuk undi Barisan Nasional iaitu TANAH RANCANGAN FELDA menjadi tempat PAS menghamburkan dan memakmurkan RASUAH. 2000 orang peneroka di Tanah Rancangan Felda termasuk di Chiku 1 dan 2 di Gua Musang yang telah menjelaskan hutang masing-masing akan diberikan geran hak milik biarpun kedua-dua Tanah Rancangan tersebut tidak termasuk dalam DUN Galas.

Exco kerajaan negeri, Husam Musa berkata, pemberian hak milik kepada individu itu akan disampaikan dalam masa terdekat walaupun tanah mereka dalam proses tanam semula. (Malaysian Insider)

Inilah ISLAM yang diajarkan oleh PAS-Erdogan.... Inilah Islam yang dibangga-banggakan oleh ustaz-ustaz ayam PAS yang mengutuk, mencerca dan mencarutkan keimanan serta ketaqwaan orang yang tidak separti dengan mereka.... inilah ajaran Islam versi baru yang boleh berubah-ubah untuk mendapatkan kuasa....

Titah perintah Allah Taala adalah, jangan mempertuhankan selain dari-Nya. Jangan disembah yang lain, selain-Nya.

Namun titah perintah Allah Taala itu dipersetankan oleh JENGLOT-JENGLOT KEPARAT berpartikan PAS-Erdogan ini. Mereka akan menghalalkan apa-apa sahaja yang haram asalkan matlamat mereka tercapai. Alasan mereka, kalau UMNO boleh, mengapa mereka tak boleh.... malah sampai satu peringkat nanti, mereka juga akan berkata, KALAU CINA BOLEH MAKAN BABI, MENGAPA PULA KAMI, ORANG PAS TAK BOLEH?

Perjuangan PAS yang cuba menegakkan syariat dan kesyumulan Ad-Deen, telah DIJAHANAMKAN oleh KEPARAT-KEPARAT yang menyamar sebagai ahli-ahli PAS. Lebih malang lagi, penyamar-penyamar ini mempunyai jawatan tinggi dalam jemaah dan peluang mereka untuk MEROSAKKAN KEFAHAMAN dan syariat KELIHATAN TERBUKA LUAS.

Mujurlah Islam tidak membolehkan kita mencaci-maki 'TUHAN' si kafir kerana si kafir akan mencaci-maki ALLAH, dan natijah seterusnya amat buruk.... kalau tidak, HARAMJADAH-HARAMJADAH yang berlindung di sebalik jubah dan kopiah putih berserban gaya YAHUDI SYRIA itu wajar diludah dan dikencing beramai-ramai!!!!

2 comments

Saturday, October 9, 2010

ANGAN-ANGAN BESAR KEDAH DARUL SAMPAH!!!!

Saturday, October 9, 2010
Phahrolrazi Zawawi, Pengerusi Jawatankkuasa Pembangunan Luar Bandar, Membasmi Kemiskinan, Kerja Raya, Pertanian Asas Tani, Bekalan Air, Sumber Air dan Tenaga (umangggg aihhhh.... banyak bidang kerja... patutlah tak efisien langsung!!!!) berkata, Kedah akan menjadi negeri pertama di Malaysia yang menggunakan sistem seorang pekerja sebuah lori sampah. (BERNAMA)

Dengan mengambil kira pengalamannya melancong di Australia, Phahrolrazi berkata, sistem yang digunakan di Australia merupakan sistem terbaik yang boleh digunapakai di seluruh Kedah memandangkan ia mengurangkan penggunaan buruh.

Seandainya sistem tersebut digunapakai di Kedah, setiap buah rumah perlu menyediakan tong sampah berukuran 120 liter sendiri bagi memudahkan lori memungut sampah. Projek itu akan dimulakan di Alor Star terlebih dahulu yang lebih dikenali sebagai BANDARAYA SAMPAH ALOR STAR.

Barangkali Phahrolrazi tidak menyedari, tahap kesedaran rakyat Malaysia, khususnya penduduk di Kedah tentang amalan kebersihan sebenar dan sampah, TERSANGATLAH MENYEDIHKAN. Terlalu ramai sebenarnya yang masih lagi bersikap 'TIDAK APA' tentang sampah dan kebersihan. Malahan Exco sendiri pun, ramai yang menganggap TIDAK APA dengan sampah-sarap yang berlambak-lambak di Alor Star. Sebabnya, selepas PAS mengambilalih pentadbiran negeri Kedah, TIDAK SEEKOR Exco Kedah yang baru pun yang menitikberatkan tentang kebersihan, sebaliknya lebih sibuk dengan kempen pilihanraya dan ceramah perdana.

Untuk mewujudkan satu sistem baru, Phahrolrazi perlu memujuk Menteri Besar Kedah mengeluarkan perbelanjaan besar untuk MENDIDIK RAKYAT KEDAH, khususnya penduduk Alor Star tentang kebersihan. Setidak-tidaknya, TERUSAN WAN MAT SAMAN tidak lagi menjadi tempat pembuangan sampah dan Sungai Kedah bukanlah longkang besar sampah.

Cadangan Phahrolrazi untuk menukar sistem sampah dengan mengurangkan penggunaan buruh, sebenarnya tidak lebih daripada satu lagi alasan mengapa pentadbiran PAS Kedah tidak berjaya mentadbir negeri itu secara lebih baik berbanding UMNO/BN dahulu. Sistem yang duk ada sekarang pun tak berjaya, Phahrolrazi sudah bercita-cita untuk menggunakan sistem baru....

Syarikat kaum keluarga Azizan yang mana pulak bakal mendapat konsesi membekalkan bekas sampah 120 liter itu nanti? Kaum kerabat, sepupu sepapat Azizan Abdul Razak mana pula yang akan mengetuai sistem baru itu?

Seharusnya Phahrolrazi menjelaskan tentang kegagalan pihak berkuasa tempatan menangani masalah sampah di Kedah, sedangkan cukai tanah, cukai pintu, cukai jamban dan segala macam cukai yang lain, tidak pun dikurangkan walhal perkhidmatan yang diberikan kepada rakyat jelata, TERSANGATLAH TERUKNYA... apa, semua duit cukai tu, dijoli katak oleh kepimpinan PAS Kedah ka?

Kalau dah susah sangat, suruh saja Mahfuz Omar duduk dalam kerajaan negeri Kedah... dia tentu ada banyak idea apatah lagi dia selalu sangat tunjuk yang dia lebih pandai daripada orang lain....5 comments

BANTAH EKSTREMIS... KEPALA HOTAK HANGPA LAH AIHH!!!!

Mendengar SEMBANG DERAIH Wee Ka Siong, Ketua Pemuda MCA merangkap Timbalan Menteri Pendidikan tentang 'menghindarkan diri daripada elemen ektremis' dalam BN, merupakan sesuatu yang sangat menggelikan hati. Apatah lagi kenyataan tersebut keluar dari mulut seorang Cina sepertinya.

Wee Ka Siong jelas merujuk perkataan EKTREMIS itu kepada pertubuhan-pertubuhan Melayu seperti PERKASA dan MPM. Malah dengan nada sombong, dia turut mengingatkan bagaimana seorang Ahli Parlimen dari Sabah yang berketurunan Bumiputera, Mark Koding telah dihukum atas tuduhan menghasut pada tahun 1978 kerana menyuarakan pandangan agar sekolah-sekolah vernakular dihapuskan dan digantikan dengan sekolah satu aliran. (Malaysian Insider)

Tampak jelas, apabila perkataan EKTREM dan RASIS, para pemimpin Cina sama ada yang berada dalam Barisan Nasional apatah lagi Pakatan Rakyat akan BERSATU PADU dan BERSEPAKAT untuk menujukan perkataan tersebut kepada Melayu-Bumiputera dan umat Islam.

Pada tahun 1954, Dong Zong atau Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia ditubuhkan. Semenjak dari tahun itu sehinggalah sekarang, pelbagai desakan telah dibuat oleh Dong Zhong dalam melestarikan dan MENGAGUNGKAN pendidikan Cina. Dong Zhong juga akan sentiasa memastikan bahawa kepentingan mereka dalam sekolah-sekolah Cina di seluruh Malaysia tidak terjejas.

Pertembungan antara Dong Zhong dan satu lagi pertubuhan iaitu Jiao Zhong (Gabungan Persatuan-Persatuan Guru-Guru Sekolah Cina Malaysia) menyaksikan tuntutan yang lebih keras biarpun pada dasarnya Dong Zhong dan Jiao Zhong seringkali bekerjasama, malah kedua-duanya dikenali sebagai Dong Jiao Zhong.

Secara tradisi, guru-guru besar sekolah Cina dilantik oleh Dong Zhong. Namun kebelakangan ini, kuasa Dong Zhong beransur-ansur kurang kerana campurtangan kerajaan. Kebanyakan pengetua dan guru-guru besar sekolah Cina berasakan mereka bekerja dengan kerajaan bukan lagi dengan Dong Zhong.

Dan kerana itulah, seorang Timbalan Menteri dari bangsa Cina perlu diletakkan untuk mengawasi dan memastikan kepentingan Dong Zhong dalam Kementerian Pelajaran.... dan kebetulan pula, orangnya adalah Wee Ka Siong yang sibuk bercakap tentang RASIS Melayu, tetapi tidak pernah sekalipun mengkritik Dong Zhong.

Satu lagi pertubuhan Cina yang sangat ekstrem dan sudah beberapa kali cuba MERUNTUHKAN dan MENGHAPUSKAN Perlembagaan Malaysia adalah SUQIU. Suqiu merupakan gabungan 2095 persatuan-persatuan dan pertubuhan-pertubuhan berteraskan bangsa Cina di Malaysia. Kalau Dong Zhong menjaga bab pendidikan, Suqiu pula akan memastikan kepentingan perniagaan Cina tidak akan terjejas.

Sembang deraih macam pun, MCA, DAP dan GERAKAN di Semenanjung SANGAT BERGANTUNG kepada DONG JIAO ZHONG dan SUQIU. Kedua-dua pertubuhan Cina itu telah pun menunjukkan TARING dan KUASA CENGKAMAN mereka apabila menggerakkan sokongan orang Cina kepada Barisan Nasional pada 1999 dan Pakatan Rakyat pada 2008.

Biarpun pada tahun 1999, Suqiu cuba menduga kekuatan Dr. Mahathir menerusi 83 TUNTUTAN dalam 17 Perkara Rayuan yang dinamakan sebagai RAYUAN PILIHANRAYA, namun pada pengakhirannya, mereka terpaksa menggerakkan sokongan terhadap MAHATHIR dan BARISAN NASIONAL apabila menyedari kepentingan Cina dalam semua bidang tergugat sekiranya MAHATHIR dan BARISAN NASIONAL kalah dalam pilihanraya pada tahun itu.

Suqiu muncul lagi menjelang Pilihanraya Umum 2008. Kelemahan dan kurangnya daya fikir Abdullah Badawi menyebabkan Suqiu menggerakkan sokongan kaum Cina kepada Pakatan Rakyat. Dan hasilnya Barisan Nasional tertungging dan hampir terlungkup!!!!

Dalam kekalutan itulah, HINDRAF juga muncul SEBAGAI COPY-CAT Suqiu. Biarpun kurang berjaya memandangkan HINDRAF lebih mirip seperti sebuah pergerakan estet dan daya fikir penulis skrip filem-filem Tamil, namun kewujudan HINDRAF menjadi penggerak kepada pemimpin-pemimpin Melayu dalam Pakatan Rakyat untuk menumbangkan UMNO dan Barisan Nasional.

Pernahkah Wee Ka Siong mengutuk kumpulan-kumpulan Ektremis tersebut? Pernahkah dengar Khairy Jamaluddin berani-berani nak mengata tentang Suqiu, Dong Zhong dan Hindraf selain dengan bangganya mengumumkan permusuhannya dengan PERKASA?

Kesimpulannya.... PERGI MAMPUSLAH DENGAN WEE KA SIONG dan sekutunya, KHAIRY JAMALUDDIN!!!!

3 comments

LAGI KEJAM... CARA TERBAIK TANGANI MASALAH ORANG INDIA


Rupa-rupanya masalah yang ditimbulkan oleh IMIGRAN dari INDIA bukan sekadar berlaku di Malaysia, bahkan di negara-negara lain juga. Salah sebuah negara yang kerap menerima sanjungan daripada IMIGRAN-IMIGRAN CINA dan INDIA di Malaysia iaitu Australia, mempunyai lawak jenaka mereka sendiri bagaimana hendak mengatasi masalah yang ditimbulkan oleh pelajar-pelajar dari India.

Sebuah video klip telah diedarkan oleh polis Australia dan berjenaka bahawa ia 'mungkin cara terbaik untuk menangani masalah pelajar-pelajar India'. Video klip berkenaan adalah tentang kematian tragik seorang lelaki India akibat arus elektrik ketika berada di atas bumbung gerabak keretapi.

Komen pada video klip tersebut termasuklah 'this might be a way to fix the Indian Student problem' (Ini mungkin satu cara menangani masalah pelajar India), lapor akhbar Herald Sun.

Hubungan diplomatik Australia-New Delhi tegang awal tahun ini selepas gelombang serangan ganas terhadap kaum India, termasuklah kes seorang lelaki ditikam sampai mati dan sejumlah besar kes masyarakat India dibelasah dan dipukul. (My Sinchew)

Polis Victoria dikecam hebat berikutan respons lambat mereka terhadap serangan tersebut.

Nampaknya bangsa IMIGRAN itu cuba menyaingi satu lagi bangsa IMIGRAN terbesar Asia iaitu orang Cina dalam usaha untuk mendapat tempat tetapi pada masa yang sama, terlupa bahawa mereka hanyalah pendatang yang tidak diminta. Maka tidak hairanlah bagaimana segelintir daripada mereka cuba MENYINGKIRKAN, MENGHINA, MEMPERKECILKAN malah MEMBODOHKAN orang Melayu serta pemimpin Melayu di Tanah Melayu.

4 comments

SATU LAGI KEMATIAN, SATU LAGI PILIHANRAYA KECIL

Ahli Parlimen Batu Sapi, Edmund Chong Ket Wah TERBUNUH dalam satu kemalangan jalan raya di Kota Kinabalu hari, sekaligus bakal mewujudkan pilihanraya kecil ke-13 selepas Pilihanraya Umum Ke-12 lalu.

Chong dipercayai sedang menunggang motosikal Kawasaki 750 di Jalan Sembulan-Tanjung Aru apabila dia terbabit dalam perlanggaran dengan sebuah kereta dari arah bertentangan pada pukul 11.40 pagi tadi.

Dia berusia 54 tahun.

Ahli politik dari Parti Bersatu Sabah itu kali pertama menjadi Ahli Parlimen pada 2004 setelah memenangi kerusi Batu Sapi tanpa bertanding setelah lawannya menarik diri. Dia memenangi kerusi itu sekali lagi pada Pilihanraya Umum Ke-12 dengan mendapat 9,479 undi berbanding calon bebas, Chung Kwong Wing yang mendapat 5,771 undi.

Kalau di Semenanjung, PAS sibuk mengatur strategi untuk 'berperang' di DUN Galas, nampaknya DAP atau PKR mempunyai peluang berperang di Batu Sapi. Tentunya PKR lebih terkanan memandangkan usaha PKR menjadikan Sabah sebagai kubu kuat mereka. Tambahan pula, Jeffrey Kitingan pastinya ingin menyaingi kepopularan abangnya, Pairin Kitingan yang mengetuai PBS.

Yeaaaaaa.... pilihanraya lagi....


0 comments

TENGKU ADNAN BUTA KE HAPER, PUTERI DENGAN PEMUDA UMNO KAN KERJA KERAS TUH!!!!


Setiausaha Agung UMNO, Tengku Adnan Tengku Mansor sememangnya mencari jalan popular apabila membelasah Pemuda dan Puteri UMNO sebagai sayap-sayap UMNO yang malas bekerja tetapi CUKUP RAJIN mengejar jawatan di dalam parti. Tindakan dan kenyataannya itu dilihat telah menurunkan semangat Puteri UMNO dan Pemuda UMNO.

Sememangnya Tengku Adnan tidak mengkaji sehalus-halusnya kerajinan dan kekuatan kerja Puteri serta Pemuda UMNO. Kalau Tengku Adnan membuat tinjauan dan kajian, sudah tentulah dia tidak akan tergamak untuk mengeluarkan cakap-cakap macam tu.

Macam mana pula Tengku Adnan mengatakan Pemuda UMNO tidak memberikan fokus kepada menguatkan UMNO menerusi akar umbi dan generasi muda sedangkan Ketua Pemuda UMNO sudah pun menjadi liberal dan berfikiran terbuka dalam segala hal, termasuklah menyokong rasis Cina tetapi mengecam dan mengutuk mana-mana Melayu yang baru dituduh rasis.

Kegiatan Pemuda UMNO banyak digerakkan oleh Ketuanya, Khairy Jamaluddin. Jadi, setiap kali Khairy Jamaluddin terkeluar di media-media mahupun portal-portal berita, tu tandanya Pemuda UMNO sedang bekerja kuatlah. Kalau Khairy Jamaluddin menyokong pemberian biasiswa MARA kepada pelajar Cina, tu kerja Pemuda UMNO jugalah. Perjuangan dan kerja utama Pemuda UMNO ialah membuka segala-gala yang diperuntukkan kepada Melayu untuk semua bangsa atas nama keadilan. Bagaimanapun, biasiswa dan dermasiswa daripada pertubuhan-pertubuhan Cina seperti Dong Zhong, Shuqiu dan sebagainya tidak pula diusahakan agar dibuka kepada Melayu kerana itu adalah 'HAK CINA'.

Tindakan Khairy itu memperlihatkan kematangan Pemuda UMNO. Manalah tahu, suatu hari Pemuda UMNO akan dianggotai oleh orang Cina dan India serta kaum-kaum imigran lain di Malaysia menerusi kehebatan berpolitik versi Oxford.

Apatah lagi pada zaman sekarang, Pemuda UMNO tidak boleh mendahului dalam banyak perkara. Pemuda UMNO perlu sentiasa berhati-hati dalam sebarang tindakan bagi mengelakkan UMNO dimalukan sekiranya Pemuda disaman ratusan juta ringgit kerana tersalah langkah. Itu juga adalah strategi terbaru Pemuda UMNO yang dilihat dapat menyelamatkan imej UMNO secara keseluruhannya. Pemuda UMNO sekarang ini mempunyai resam terbaru iaitu memberi peluang sebanyak-banyaknya kepada DAPSY, AMK dan Pemuda PAS untuk melakukan kesilapan. Kalau nampak tak silap dan ada sokongan, barulah Pemuda UMNO akan menyokong dari belakang.

Itulah pasalnya, kenapa Pemuda UMNO seringkali dilihat tertinggal dalam banyak isu, termasuklah isu keselamatan negara!!!


Sepatutnya Tengku Adnan turun padang dan melihat sendiri bagaimana kedua-dua sayap UMNO itu bekerja keras seperti mana yang diakui sendiri oleh Ketua Puteri UMNO yang berwajah masam, Rosnah Rashid Shirlin yang juga merupakan Timbalan Menteri Kesihatan yang lebih banyak menyerahkan hamper hadiah kepada pesakit berbanding mengambil tahu masalah kehilangan kakitangan mahir di hospital-hospital kerajaan kerana kurangnya perhatian yang diberikan oleh kerajaan kepada mereka.

Mungkin kurangnya pendedahan media kepada aktiviti-aktiviti Puteri UMNO yang sangat aktif menyebabkan Puteri UMNO kelihatan sangat malas. Pendedahan hanya dibuat apabila pemimpin-pemimpin Puteri UMNO sibuk berebut dan berkempen untuk mendapatkan jawatan.

Dengan kata lain, salah medialah nih... Cerita banyak pun tak gunalah sebab Pemuda UMNO dan Puteri UMNO bukan seperti yang disangkakan oleh Tengku Adnan mahupun MAJORITI ORANG MELAYU di negara ini. Pemuda UMNO benar seperti sangkaan Khairy Jamaluddin dan juak-juak yang mengangkatnya sebagai Ketua Pemuda, manakala Puteri UMNO benarlah seperti yang disangka oleh Rosnah Rashid Shirlin yang dilihat oleh MAJORITI MELAYU sebagai budak-budak perempuan yang tergedik-gedik bila ramai jantan berkumpul terutama pada musim pilihanraya.

1 comments

Friday, October 8, 2010

NEGERI TADAHAN ILMU KONON.... BURUH ROGOL ADIK KANDUNG

Friday, October 8, 2010
KOTA BHARU – Buruh binaan berusia 21 tahun dipenjara 18 tahun dan 13 sebatan oleh Mahkamah Sesyen di sini, semalam, selepas mengaku bersalah merogol adik kandungnya di Pasir Puteh, 22 September lalu.

Hakim Rofiah Mohamad memerintahkan hukuman terhadap, Muhamad Rosli Rosdi berjalan mulai tarikh tangkapan 26 September lalu.

Muhamad Rosli mengaku salah melakukan persetubuhan dengan adik kandungnya berusia 14 tahun di sebuah rumah di Kampung Wakaf Lanas, Pasir Puteh, pada jam 10 malam, tarikh berkenaan.

Buruh binaan yang sudah beristeri dan mempunyai dua anak berusia setahun dan tiga tahun itu didakwa mengikut Seksyen 376(3) Kanun Keseksaan kerana sumbang mahram.

Jika sabit kesalahan boleh dipenjara antara lapan hingga 30 tahun dan sebatan tidak kurang 10 kali.

Dalam penghakimannya, Rofiah berkata, Muhamad Rosli melakukan kesalahan keji terhadap adik kandungnya yang baru berusia 14 tahun dan merosakkan keharmonian keluarganya dan mangsa.

“Sepatutnya abang yang patut melindungi adik di rumah yang menjadi tempat paling selamat bagi seorang adik, namun sebaliknya berlaku.

“Walaupun tertuduh mengaku bersalah dan mendakwa insaf atas perbuatannya mahkamah perlu mengambil kira kepentingan masyarakat dalam kes ini.

“Oleh itu mahkamah menjatuhkan hukuman penjara 18 tahun dan 13 sebatan mulai tarikh tangkapan terhadap kamu,” katanya.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya negeri, Nooriah Osman memohon mahkamah mengenakan hukuman berat bagi menggambarkan keseriusan kesalahan yang dilakukan dan peringatan kepada masyarakat.

“Ini kerana kes sumbang mahram semakin meningkat, terutama di Kelantan. Walaupun tertuduh mengaku bersalah kepentingan masyarakat perlu diutamakan dalam kes jenayah ini.

“Kesalahan ini keji dan dosa yang sukar dimaafkan mana-mana agama, sepatutnya sebagai abang yang sudah berkeluarga tertuduh menjadi teladan baik kepada adiknya,” katanya.

Dalam fakta kes, Muhamad Rosli memanggil adiknya masuk bilik pada hari kejadian lalu dia menanggalkan seluar dan tuala yang dipakainya.

Tertuduh kemudian memegang mangsa dengan kuat dan merogolnya, mangsa yang kesakitan tidak melawan sebab takut.

Berikutan kejadian itu, pada 26 September lalu, adik mangsa bertindak lari dari rumah dan ke Masjid Sri Aman Pasir Puteh kerana takut dirogol tertuduh seperti apa yang berlaku terhadap kakaknya itu.

Adik mangsa kemudian memaklumkan kejadian itu kepada bapanya sebelum bapa mereka membuat laporan polis.

Hasil pemeriksaan yang dijalankan di hospital mendapati terdapat beberapa koyakan lama pada kemaluan mangsa. (Sinar Harian)

Ulasan The Flying Kick:

Tu Negeri Tadahan Wahyu, Negeri Serambi Makkah... bayangkanlah kalau bukan Tadahan Wahyu dan Serambi Makkah, silap-silap rakyat Kelantan selamba katak jer bersetubuh di tepi jalan raya.

7 comments

DENGAR ARAHAN 'MUMMY', NURUL... JANGAN DEGIL

Kemelut terbaru dalam PKR sudah pun bermula. Nurul Izzah bakal diberikan laluan untuk merebut jawatan Timbalan Presiden PKR oleh pesaing terkuat Azmin Ali, Zaid Ibrahim. Sekaligus menunjukkan perpecahan sokongan yang berpihak kepada Azmin Ali sekiranya Nurul Izzah Anwar benar-benar terlibat dalam perlumbaan kuasa itu.

Dan barangkali menyedari penyusutan ketara sokongan terhadapnya, Azmin Ali cuba memberikan 'nasihat' kepada Nurul Izzah. Bahkan ia sebenarnya adalah AMARAN KERAS sekiranya Nurul benar-benar terlibat dalam perebutan jawatan Timbalan Presiden PKR. (Malaysian Insider)

Kerana itulah, Azmin menyatakan, dia tidak terkejut sekiranya PKR dituduh sebagai Parti 'Dinasti Keluarga'. Seolah-olah selama ini, parti berkenaan dijalankan dan diuruskan seperti parti-parti seperti PAS dan UMNO walhal sama seperti DAP dan Parti Komunis Korea Utara, ia hanya melibatkan keluarga untuk hierarki teratas.

Apa yang Azmin mengarut kalau pun Nurul Izzah benar-benar ingin mendapatkan jawatan Timbalan Presiden PKR, manakala Zaid Ibrahim akan bertanding untuk jawatan Presiden sekaligus mengiyakan teori sebelum ini bahawa Zaid akan menjadi proksi Wan Azizah dan terlibat dalam konspirasi menghalang Azmin Ali daripada menjadi orang paling berkuasa dalam PKR yang mendapat bantuan daripada Anwar Ibrahim.

Azmin sendiri sebenarnya merupakan antara 'ahli keluarga' Anwar Ibrahim yang begitu berkuasa selain Anwar sendiri dan Wan Azizah. Manakala Nurul Izzah juga mempunyai pengaruh yang sangat kuat, terutama di kalangan Srikandi dan AMK yang menjadi tunjangnya.

Walau apa pun nasihat yang diberikan oleh Azmin, lelaki yang 'bermadu' dan 'dimadu' itu sebenarnya sekadar ingin menyelamatkan kedudukannya terutama dalam perlumbaan jawatan. Nurul Izzah pastinya akan mengalihkan sokongan kepada Azmin Ali dengan begitu mudah apatah lagi kebanyakan penyokong PKR adalah dari golongan muda yang lebih JATUH CINTA KEPADA NURUL IZZAH berbanding AZMIN ALI.

0 comments

Kekeliruan- Bangsa dan Islam

aku masih terbaca disana sini..isu kekeliruan ni. Usaha utk membezakan agama dan bangsa. Seolah2 mereka yg berusaha atas nama bangsanya bermakna membelakangi agamanya.. begitu sekali kekeliruannya sehingga ia mengaku tidak berbangsa mana2 yakni bangsanya ialah bangsa Islam.

Mungkin tu cakap2 politik..mungkin juga kerana pendekatan dakwah utk menunjukkan Islam ni universal dan tak dibatasi oleh sempadan kaum atau bangsa. Mungkin...

Tapi jika ia berbangsa Islam, apakah dibolehkan dalam Islam bangsa2 Islam ni memperlekeh atau menghina bangsa lain?

Islam tu adalah agama. Bangsa2 ni adalah spt Melayu, Jawa, Boyan, Cina, India, Pakistan, Burma, dll..bangsa2 ni dikenali dan dinamakan ikut tanah asal mereka. Tanah Jawa, Tanah Boyan, Burma, Siam, Vietnam, Cina , India, German, Belanda, Portugis, Pakistan, Nepal, Punjab, Sind, Monggol, Jepun dll. Semua bangsa2 ni ada persamaan dan ada perbezaan..dari segi bahasa, budaya, pemikiran, pemahaman..

Cuma kekadang kerana ceteknya ilmu kita ..kita juga groupkan sesuatu kaum tu pada satu kaum je..semua org dari Benua Besar China, Hong Kong, Taiwan, dan sekitarnya kita kata mereka adalah bangsa Cina..tapi sesama mereka kenal dan dapat bezakan, sapa Hongkies, sapa Cina Great land, sapa hokkien, sapa kek, sapa han, sapa Taiwanes etc.

Gitu juga melayu..ada org pukul rata semua ni melayu..tapi dalam rumpun melayu ni ada jawa, banjar, batak, boyan, mamak, aceh, dsb..malah melayu kelantan, melayu kedah, melayu perak, melayu johor, melayu pahang..semua juga ada perbezaan dari segi bahasa, budaya dan pemikiran malah pemakanan pun ada perbezaan.

Jika perkauman ..sesama kaum dalam Melayu ni juga boleh berlaku. ( memang ada ler) tetapi perbezaan perkauman ditaup dan diikat rapi ngan agama..yakni Islam.

Kaum Arab..juga terbahagi kepada beberapa kabilah/kaum..ikut daerah masing2..sebelum Islam mereka sering berperang sesama sendiri dan sentiasa berbalah. Tapi ngan datangnya Islam, tali2 persaudaraan telah diikat rapi..sehingga seluruh tanah Arab, separuh Afrika, separuh tanah jajahan Rom, separuh tanah jajahan Parsi..mahu dikenali sebagai bangsa ARAB..

walaupun mereka telah memeluk Islam..bahasa mereka jadi bahasa rasmi Islam..bahsa rasmi AQ..bangsa rasmi syurga..bahsa rasmi dalam amal ibadat yg lain..tapi mereka masih dikenali dan mahu dikenali sebagai bangsa ARAB..tidak pula Nabi saw maupun dari kalangan para sahabat ra mahu mereka dikenali sebagai BANGSA ISLAM!!

Salman Alfarisi ra, Abu Zar AlGhifari ra, Abd Kadil Al Jilani, Imam AlBukhari, Daud Alfatani, dll...mereka letak nama kaum/kampung halaman mereka dihujung nama mereka..apakah mereka ni assobiyah kerana membangga2kan bangsa mereka? ishhh takkan begitu mudah kita menghukum!! (pada zaman dulu, boleh dikatakan sesuatu kaum tu dikenali ngan nama kampung trsebut..dan biasanya satu2 kampung hanya ada satu kaum sahaja, lain dari itu adalah pendatang dan nama mereka dikenali ngan nama2 asal kampung mereka atau kaum mereka).

benar...kerana sayangkan bangsa sendiri, kerana ingin mertabatkan dan perkasa bangsa sendiri, dan ingin membawa kemuliaan bangsa sendiri ..tiada jalan lain melainkan mengamalkan Islam spt mana para sahabat ra, yakni kaum Arab dizaman nabi saw!! satu bangsa yg paling dihinakan oleh sekelian bangsa dan tamaddun zaman trsebut menjadi semulia2 bangsa dan dikagumi dengan ISLAM..dan kemuliaan tersebut tiada tandingannya sampai kiamat!!

Tidak salah cintai bangsa sendiri..tiada salah ingin muliakan bangsa sendiri.. tapi yg salah bila cuba melanggar perjanjian!!!
Org2 yahudi dimadinah ..mereka bebas amalkan apa yg mereka percaya, tiada halangan dan diskriminasi. Tapi kerana mereka melanggar perjanjian...tu lah sebab mereka diperangi!!

di Malaysia hari ni..kemarahan org2 Melayu ialah kerana ada sesetengah pihak cuba "melanggari" perjanjian.. tu sahaja. Tiada bangsa lain yg mati kebulur dikampung org2 Melayu..bermakna tiada sekali2 bangsa lain ditindas dan dizalimi oleh org2 Melayu ..dari sejak sebelum merdeka sehingga kini..tapi kerana apa, satu perasaan benci dan ada keinginan utk halau org2 Melayu?

Usah kelirukan rakyat..istilah Melayu dan Islam..seolah2 ianya 1 perkara yg asing2..yg hanya boleh pilih satu sahaja..Melayu atau Islam.
Pilihan agama ialah Islam atau kapir. Bangsa bukannya boleh pilih2..ianya dah ditetapkan. Cuma kelebihan pada bangsa Melayu ni, sesapa leh jadi Melayu bila melengkapi syarat2nya..

Ada ke bangsa sedemikian didunia ni yg begitu flexible?

Bangsa Melayu ada persamaan ngan bangsa Arab..persamaannya ialah dalam satu bangsa tapi ada macam2 warna kulit..
Umumnya tiap2 satu bangsa..mempunyai 1 jenis warna kulit je..(umumnya ler-mungkin ada bangsa2 lain yg ada macam2 warna kulit)

Jika Melayu dikatakan rasis kerana brbeza warna kulit..ishhh salah bebenor ler. Hari ni melayu dikatakan rasis kerana berkata dia adalah Melayu, rakyat asal, dan adalah pendatang ialah mereka yg diberikan kerakyatan ...mmm mujur rakyat Malaysia tak dikatakan oleh dunia sebagai rasis kerana mengatakan pada mereka yg datang tanpa permit dan dokumen perjalanan yg sah sebagai pendatang asing...
hari ni melayu dikatakan rasis kerana dia perkatakan hak2 asasinya spt tertera dalam PERJANJIAN!!

Bukankah ianya satu kebenaran dan fakta serta kenyataan.. mereka adalah pendatang yg diberi kerakyatan ngan SYARAT PERJANJIAN!! Sapakah yg cuba nafikan hal ini?

Tapi sesapa yg berkata sedemikian..jika ianya pegawai kerajaan maka ia akan diambil tindakan tatatertib dan mungkin leh didakwa dan dipecat!! pempin politik akan dituntut utk memohon maaf!!

Ni lah permainan dajjal..perkara yg haq dikatakan batil!!! sedangkan perkara yg batil dipermain2kan dan diperkatakan selalu sehingga ramai yg percaya ianya adalah haq!!

Bangsa Islam tidak wujud..yg wujud ialah agama Islam!! Memeluk Islam bukan bermakna menukar status kaum atau bangsa!! Islam ialah cara hidup yg betul dan haq utk semua kaum dan bangsa yg inginkan kecemerlangan dunia dan akhirat..

-aa

1 comments

SIBUK HAL RASIS SEBAB NAK TUTUP SELEWENG DUIT BALAK

Pertembungan kuasa antara KETUANAN CINA dan KETUANAN INDIA dalam DAP Perak nampaknya semakin memuncak. Kewujudan sepucuk SURAT LAYANG yang bertajuk, 'What happened to RM21.5 milion donated by loggers for logging concession,' (Apa yang berlaku kepada RM21.5 juta yang didermakan oleh syarikat pembalakan untuk konsesi balak) mendedahkan apa yang dahulunya sekadar cerita-cerita rambang.

Surat berkenaan telah diedarkan kepada semua 19 orang ADUN dan 6 orang Ahli Parlimen DAP. Malah surat tersebut turut menyenaraikan semua nama syarikat-syarikat yang diberikan lot untuk membalak, kawasan pembalakan dan nombor lot. (Malaysian Insider)

Surat berkenaan turut mendakwa, DAP telah diberikan 43 konsesi, manakala PAS dan PKR mendapat 30 konsesi dari Kerajaan Pakatan Rakyat selepas RM21.5 juta dalam bentuk 'derma' dibuat oleh syarikat-syarikat pembalakan. Surat tersebut bagaimanapun tidak menyatakan siapakah yang telah menerima 'derma' berkenaan.

Hanya 11 bulan DAP memerintah Perak menerusi boneka yang bernama Nizar Jamaluddin dari parti PAS, namun natijah dan onar yang mereka lakukan sangat besar. Kaedah yang digunakan oleh DAP untuk mengaut kekayaan negeri Perak, benar-benar melampaui tahap KOMUNIS CHINA.

Zambri Abdul Kadir selaku Menteri Besar Perak seharusnya meminta SPRM dan pihak berkuasa melakukan siasatan yang lebih terperinci berdasarkan surat layang tersebut. Kalau Menteri Besar negeri jirannya di sebelah utara, sedang menunggu tingkah gendang untuk menari, Zambri seharusnya bersilat dahulu bagi menyelamatkan Perak daripada penguasaan komunis dan sosialis.

Itulah sebabnya mengapa Lim Kit Siang begitu bersungguh-sungguh menimbulkan isu RASIS dan sentiasa mendesak Muhyiddin Yassin agar mengambil tindakan terhadap kakitangan kerajaan yang dituduhnya bersifat rasis. Yang sebenarnya Lim Kit Siang cuba untuk menutup BANGKAI BIAWAK yang sedang berbau di dalam DAP Perak, seperti mana juga yang sedang berlaku di Pulau Pinang.

1 comments

Manusia semua sama katanya.."tapi"..ada pula "tapi"

Celaka rasis....ditukar sikit warna kulit....specis Melayu dah kelam-kabut...padahal sebenar semua manusia adalah sama.....mana dia guru besar rasis haramjadah...cikgu siti sial pencetus ketegangan kaum....gi mammpos rasis.- komen anti-rasis
_____________
Kalau semua manusia sama..kenapa marah ngan guru besar trsebut..anggaplah ianya seorang guru yg memarahi murid2nya.
Manusia semua sama..jika dia marahkan cina, samalah ia memarahi melayu, jika ia memarahi melayu sama je le ia memarahi cina. So apa hal jadi isu rasis pulak? Guru marah pun tak boleh?

Maklumler semua manusia sama..so melayu,cina semua sama..
Dan jika semua manusia semua sama..napa tak nak ngaku je melayu, satu bangsa je di Malaysia, nama pun tukau nama Melayu.. pasal tanah ni namanya SEMENANJUNG TANAH MELAYU.

Ada beza ke? nama melayu atau nama cina? Manusia semua sama ma..
__
Dalam kabor manusia semua sama..tapi berlainan kulit..ishh ada beza pulak dah.

Yob..Melayu tak anti cina kerana kulit..tak marah cina kerana kulit..Bangsa Melayu adalah satu bangsa yg ada semua jenis kulit..dari putih kuning, sawo matang, sehingga yg hitam.Apakah Melayu rasis kerana kulit..ishhhh apa dah jadi ko ni yob..ko org negara mana da? Berapa tahun dah duduk kat Malaysia ni?

Ada dikalangan Melayu marah kepada org2 Cina pada yg sama perangainya..(org2 cina yg tertentu) yang tidak menghormati undang2 Perlembagaan Persekutuan..tidak mengendahkan bahasa Melayu..tidak mengendahkan adat resam org2 Melayu..dan tidak mengendahkan hak asasi org2 Melayu. Tu je.

Ong Tee Kiat, soerg bangsa Cina yg benar2 menjiwai dan memahami sebagai rakyat Malaysia.. bekas Presiden MCA- bila dia diminta beri komen mengenai "ketuanan Melayu" dan hak2 keistimewaan Melayu..kabornya "tu sudah termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan" tiada apa yg nak dikomen!!

Tapi beliau dihukum..oleh kaumnya sendiri. Antara kesalahannya yg mana menyebabkan ia dihukum ialah pertama kali dalam sejarah skandal besar2an kaum Cina menyalah guna harta rakyat! Tu yg terkuis..yg tertimbun, Allah swt saja yg Maha Mengetahui..

Kena faham..jika ada apa2 skandal yg libatkan org2 Melayu ianya cuma 30 % je..tak lebih pun. 70 % tu, lagi mau tanya ka!!
__
Ishhh tak faham aku..
Seorang yg berfahaman bahawa manusia semua sama..tapi masih ada perkataan "rasis" dalam kepalanya. Sepatutnya perkataan "rasis" tidak wujud pada mereka yg berprinsip sedemikian..manusia semua sama, tiada kaum, tiada bangsa..so macam mana ada perkataan "perkauman" dalam kepalanya.

Bagi aku..kamu ialah MUNAFIK yg besar dan jelas!!!

-aa

3 comments

SYABAS PAS!!!

Pengerusi Lajnah Kebudayaan dan Kesenian PAS Pusat, Dr. Dzulkefly Ahmad menyeru seluruh rakyat Malaysia membantah konsert Adam Lambert yang dijadualkan bakal diadakan pada 14 Oktober ini. Menurutnya, rakyat Malaysia perlu mempertahankan jati diri hiburan tempatan daripada dicemarkan oleh anasir-anasir luar. (Malaysiakini)

Menurut Dzulkefly, Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK) dan Agensi Pusat Permohonan Penggambaran Filem dan Artis Luar Negara (Puspal) sepatutnya tidak semberono bersetuju membawa artis gay seperti Adam Lambert ke negara ini.

Adam Lambert dikecam apabila melakukan beberapa adegan kontroversi di pentas Anugerah Award Amerika sebelum ini. Dalam satu persembahan Adam Lambert telah mencium dua orang penari lelaki dan dua orang penonton. Adam Lambert berpendapat itu adalah TOUNGEDIVING yang disifatkan sebahagian daripada persembahannya!!!

Syabas kepada PAS kerana peka dengan hal ini. Budaya gay dan homoseksual begitu berleluasa sekarang ini. Bahkan ada kalangan orang politik, terutama dari kalangan pemimpin Pakatan Rakyat yang cuba MENGHALALKAN perbuatan seks sesama jenis dengan alasan HAK ASASI MANUSIA dan 'DESAKAN DUNIA' seperti yang sedang diusahakan oleh Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution. (Suara Keadilan)

Sepatutnya Menteri yang berkaitan lebih peka berbanding pemimpin PAS. Kalau Dr.Dzulkefly yang berjenama PAS pun tahu Adam Lambert adalah penyanyi gay dan lucah, takkanlah Rais Yatim yang ada puluhan pegawai yang sentiasa mencari jalan untuk mengampu dan membodek, tak boleh kesan masalah ini? Kalau orang PAS lebih tahu tentang orientasi seks seseorang penghibur, takkanlah Rais Yatim dan pegawai-pegawainya yang 'bermartabat lebih rendah' langsung BUTA KAYU tentang hal ini?

Tapi satu perkara juga yang menimbulkan kemusykilan... kalau untuk penghibur, Dr.Dzulkefly nampak gay dan gejala negatifnya, tetapi tentang kes liwat yang berlaku dalam negara membabitkan pemimpin agung Pakatan Rakyat dan sedang cuba digugurkan, tak pula Dr.Dzulkefly berkata apa-apa, bahkan hanya mampu berkata itu adalah FITNAH semata-mata. Sedangkan pihak pendakwa mempunyai pelbagai bukti, manakala orang yang kena tuduh pula, sekadar ingin melengah-lengahkan perbicaraan.

Apa pun, usaha PAS menghalang Adam Lambert daripada berada di negara ini atas kapasiti penghibur, wajar disokong oleh seluruh rakyat Malaysia. Bukan sahaja Adam Lambert, sebaliknya mana-mana pihak yang cuba menghalalkan GAY, HOMOSEKSUAL dan LIWAT, WAJAR DIHALAU KELUAR DARI NEGARA INI dengan KERAKYATAN MEREKA DILUCUTKAN SERTA MERTA!!!!

Malah paling terbaik adalah HUKUMAN YANG MENANTI MEREKA BUKANLAH PENJARA DAN SEBATAN, SEBALIKNYA DIBUNUH dengan cara menolak mereka dari tempat tinggi!!!!

Dan hukuman itu juga wajar merangkumi mereka yang menyokong PENGHALALAN gay, homoseksual, liwat, lesbian dan biseksual...

6 comments

Pergi Mampuslah Dengan RASIS!!!!

Bila melayu, ahli politik, NGO, atau pegawai2 yg berkata tentang survival atau kepentingan bangsa Melayu..maka ia dikatakan rasis!!

Mm dimana terletaknya kebebasan bersuara!! Dimana letaknya hak asasi..apakah org2 Melayu telah dinafikan kebebasan mereka dan dinafikan hak asasi mereka dalam memperkatakan tentang survival bangsa mereka sendiri?

UMNO..kesatuan Melayu..kalau ikut pada terjemahannya ler..ia mencerminkan survival bangsanya sendiri, kalau ikut nama entiti UMNO tu ler. Tapi pelik, ada org2 atasannya rasa marah dan pelik bila ada bangsa Melayu lain brcakap tentang survival dan hak org2 Melayu!! mereka tu semua bangsa apa? Ada gak yg mengaku "saya pun anak Melayu" tapi tak suka org2 Melayu cakap tentang hak2 org2 Melayu..ajaib!!

MCA..mereka benar2 ikut spt mana maknanya Malaysia Chinese..kesatuan cina..mereka sentiasa berusaha utk bangsa mereka walaupun idea trsebut dari pihak pembangkang!

MIC..benar, mereka juga perkatakan tentang survival bangsa mereka.

Tapi UMNO dalam BN, kawan2 BNnya "melarang" utk berkata tentang survival bangsa mereka..apa lagi dari pihak pembangkang, lagi2 ler "melarang"..UMNO kerana selalu benar di"larang" pun kena badi trsebut..mula "melarang" org melayu lain bercakap tentang Melayu!!

Baru2..ada yg sanggup2 menyelinap masuk dalam satu majlis..dan cuba cari perkataan2, ayat2 yg diucapkan, agar boleh dikaitkan ngan rasis dan boleh dipolitikkan..kata2 dari pegawai BTN telah dianggap rasis!! Kata2 pegawai polis pada individu yg tak reti cakap bahsa kebangsaan walaupun dah 50 tahun lebih jadi rakyat Malaysia!! (agak2 apa tindakan kerajaan Singapura ye!! dan apa tindakan kerajaan Indonesia)..kata2 pengetua pada anak2 muridnya yg nakal!!..Kata2 mereka dicerminkan berkata utk semua org dalam kaum trsebut!!

Ramai yg minta kerajaan bertegas..termasuk Lim the Siang!!..tapi apa jenis ketegasan yg perlu diambil pada mereka yg mengaku sebagai rakyat Malaysia dan menuntut hak sama rata tapi tak mahu sama rata ngan bangsa asal rakyat negara ni!!

Aku tringin..pejuang2 anti rasis ni brtindak atas kata2 DAP, PAS spt Nizar dalam pentas2 ceramah politik mereka..yg terang2 cuba menggunakan isu2 perkauman dan terang2 menimbulkan kebencian pada kaum2 tertentu..

Baru ler ADIl..tak kira parti maupun bangsa!! Malah perkataan "malu ngaku melayu" sepatutnya dikira sebagai perkataan "rasis"..

Aku juga tringin..kata2 dan teks2 ucapan persidangan2 dewan perniagaan bangsa2 lain, perhimpunan bangsa2 lain..dirakamkan dan diedarkan.

Sikit2 rasis..apa sebenar muslihat disebalik menuduh rasis ni? Bukankah ni usaha2 utk menyuburkan sesuatu yg pernah dikuburkan!! menyemarakkan semangat perkauman yg selama ni redup dan malap..atas kepentingan peribadi, atau atas kepentingan politik..yg brcakap atas pentas politik biasanya jika dipanggil pihak polis, hanya sekadar diambil kenyataan..tapi tindakan mereka yg teracun ngan ucapan2 panas mereka akan merengkok dalam penjara bertahun2!! ADIL ke!!


Awang bin Ali

3 comments

Majlis Raja2 perlu nyatakan pendirian-utusan

Ulasan aku:

Majlis Raja2 bukannya perlukan nyatakan pendirian..tapi perlu ambil tindakan tegas. Peringatan demi peringatan telah diberi.

Rakyat lupa..akujanji dalam Perlembagaan Persekutuan ialah akujanji Tuan Tanah Melayu dengan rakyat Tanah Melayu yakni dari kalangan bangsa Melayu dan bukan Melayu. Raja2 Melayu ialah Tuan Tanah Melayu.
Raja2 Melayu inilah yang beri laluan pada pempin2 parti politik ketika itu untuk rundingkan kemerdekaan Tanah Melayu. Kemerdekaan tersebut ialah kemerdekaan Tuan2 Tanah Melayu dari terus "dinasihatkan" dalam pentadbiran mereka. Hasil bersekutunya Raja2 Melayu itulah menghasilkan Persekutuan Tanah Melayu, dan hasilkan Perlembagaan Persekutuan. Tanpa bersekutunya dan persetujuan Raja2 Melayu, kemerdekaan tidak ada..dan tiada mana2 bukan Melayu akan jadi rakyat Tanah Melayu. Selain bangsa Melayu ialah pendatang asing, tu adalah kenyataan bukannya isu perkauman dan sebagainya. Belajar terima kenyataan.

Belajar terima kenyataan bagaimana kita terima kenyataan adanya siang dan malam. Ada sesetengah tempat tempoh siang dan malamnya adalah sama rata yakni 12 jam tiap satu tempoh, tapi ada tempat tempoh siangnya lebih dari tempoh malam, dan adakalanya tempoh malam lebih dari tempoh siang. Bukannya bermakna siang telah ambik hak asasi malam atau sebaliknya.

Kenyataan yg perlu diterima oleh bukan Melayu di Tanah Melayu sama lah kenyataan org2 melayu kena terima bila bermaustatin atau menjadi "permanent resident" atau menjadi "citizen"/rakyat"di Tanah Besar Cina, atau di Benua India. atau diBenua Afrika, Amerika, atau Eropah. Mungkin setelah berpuluh2 tahun setelah beberapa generasi, baru lah mereka ni benar2 rakyat benua tersebut yakni bila bahasa, budaya sudah 100% menyamai dan mirip2 bangsa negara2 tersebut. selagi ia mengamalkan bahasanya, budayanya selagi itu lah ia dikenali sebagai bangsa Melayu..bukan bangsa Cina, India, Eropah, Amerika dsb.

Org2 cina dan org2 India di Malaysia mahu dikenali sebagai bangsa India dan China sebab tu mereka berusaha sungguh2 mengekalkan bahasa, dan budaya mereka. Mereka tak mahu dikenali sebagai bangsa Tanah Melayu.
_
Kerajaan yang memerintah ialah kerajaan Raja2 Melayu..mana2 parti yg menang pilihanraya yakni yg diamanahkan oleh rakyat negara ini utk bantu Raja2 Melayu ni mentadbir negara Malaysia. Bukannya memiliki dan menguasai negara ini. Mereka memberi "nasihat" pada Raja2 Melayu. Bukannya hak rakyat menentukan sapa Raja. Kerana "hak rakyat" tersebut adalah anugerah Raja2 Melayu juga.

Kurang ajar perlu diajar..ada yg pandai2 nak bubarkan Perlembagaan Persekutuan yang mana bukannya hak mereka..ada yg pandai2 mengkritik Perlembagaan Persekutuan seolah2 mereka ada hak atasnya.

Jika satu akujanji telah dimenterai oleh kedua2 pihak..bermakna telah bersetuju. Tidak akur apa2 yg telah dimenterai dalam aku janji tersebut bermakna telah melanggar perjanjian. Bermakna telah menderhaka atau percubaan menderhaka. Jika tok nenek dah tandatangan utk jualkan atau sewakan tanah mereka pada seseorg yg lain ngan kadar yg tetap yakni 1RM setahun dan tempohnya selagi ada bulan dan bintang..buatlah apa saja, pergi lah mana2 mahkamah didunia ni..perjanjian tu adalah sah dan beruntung bebenor ler jika penyewa bermurah hati nak bayor sewa yg lebih sedikit atau memulangkan kembali tanah tersebut pada waris.

Tok nenek mereka dah bersetuju dan dah buat keputusan untuk jadi rakyat Tanah Melayu yakni telah berpatah arang dengan tanah asal masing2..so terimalah hakikatnya. Mengapa masih amalkan cara kehidupan tanah asal masing2? apakah hati dan jiwa masih bukan rakyat Tanah Melayu?

Perlu diajar agar menjadi teladan dan kefahaman pada yang lain, Majlis Raja2 kena bertegas bukan spt menteri2nya..
__
Untuk jadi rakyat Tanah Melayu..berusahalah untuk jadi rakyat Tanah Melayu..bukan berusaha mengekalkan identiti sebagai pendatang asing, dan kemudian marah kerana dikatakan sebagai pendatang.

So sapakah yg perlu disalahkan?

Org2 cina bila berhijrah ke UK, USA, KANADA..mereka sungguh2 berusaha jadi mirip2 rakyat disana..nama pun tukau..walaupun hanya sebagai "permanent resident" belum lagi jadi dan dapat hak "citizenship" lagi.

..aa.

1 comments

Ikhlas, Redha, dan Syukur -satu kisah

Kisah ni kononnya diriwayatkan dari kisah di satu pejabat di Malaysia:

Round 1: Dalam satu perjumpaan.
Majikan sentiasa mengingatkan pekerjanya agar ikhlas bekerja dan tidak mengharap apa2 balasan dan jadikan kerja sebagai satu ibadah!!
Bila ditanya tentang bonus dan kenaikan gaji..majikan meningatkan agar sentiasa bersyukur dan redha atas apa2 nikmat yg telah diperolehi. Majikan juga ingatkan pada pekerja agar sentiasa melihat mereka yg kurang bernasib baik atau mereka2 yg bekerja ditempat2 yg lain yg lebih rendah upahnya dan sangat kurang faedah2 yg diperolehi.
Tu bahasa sopannya...dan berhemah. Bunyinya begitu Islamik..terkedu sekelian pekerja, maklum ler majikan dan pekerja2nya ialah dikalangan org2 Islam belaka..pekerja nak bantah, ishh ni agama ma..tapi dari raut wajah masing2 nampak kelat je macam kena telan ubat yg sangat pahit...
Wajah majikan pula berseri2 kerana telah berjaya alatkan perkataan "ikhlas"/"redha"/"syukur" dan dengan berjayanya telah selamatkan "his own ass" dari tekanan2 pekerja2nya. Tak tahu nak tafsir wajahnya..semada berseri2 bongkak kerana dianya majikan, dia berhak cakap apa saja atau berseri2 kerana insaf.

Dalam bahasa lain ..awak tu kuli, buat ler perangai macam kuli. Mintak macam2 ler pulak, org ambik keja pun dah kira bagus!! Tak puas hati, berambus je ler..1 pergi, 10 mari. he he sapa boss ma!!

Round 2:
Seorg pekerja dipanggil oleh pihak majikan-
Ia ditanya mengapa datang lewat!!
Pekerja ni kabor..boss, walaupun waktu keja dari 830 am sampai 500 pm, tapi ni lah waktu yg saya ikhlas- lagi pun masih waktu keja, boss..Boss kan dah berpesan agar kita keja kena ikhlas, jadi ni lah ikhlas saya.
Boss patut bersyukur kerana saya berjaya gak datang keja, dan mudah2an boss redha lah ngan keadaan saya ni..

Majikan diam. Maklumler bunyi macam Islamik..

Selang beberapa hari, pekerja ni dapat surat amaran..rupa2nya ikhlas, redha dan syukur pekerja ni tak diterima. Pekerja ni pun "terpaksa" le redha, syukur je le.
__
Moral of the story 1..

Tu le kehidupan..
Ikhlas sikuli
- ialah kena ikut undang2 dan peraturan..semada ikhlas atau tidak, setuju atau tidak, faham atau tidak, rasa ada faedah atau tidak..perintah ialah perintah.
Itu ler duduknya ikhlas "hamba".

Ikhlas Tuan
- Baru ler boleh pakai maksud ikut suka hati dan budi bicaranya. Nak terima atau tidak. Hak dia belaka.

Redha kuli
-Terima je ler, tak puas hati cari ler Tuan lain

Redha Tuan
- Apa yg dah diberi tu, syukur je ler. Tu pun dah kira baik.
___
masalahnya kita, kita suka bebenor jadi Tuan dari hamba, walaupun pada hakikatnya kita ni hamba!!
__
Moral of the story 2:

-walaupun waktu keja dari 830 am -5.00 pm tapi tak leh datang suka2 ikut time kita. Tetap kena datang sebelum 830 atau tepat 830..balik lewat (tanpa tuntut bayaran lebih) tu digalakkan.
-waktu semayang, ada tempohnya..tapi tetap diutamakan akan awal waktu..kelewatan kena ler beri surat tunjuk sebab, dan mudah2an ianya diterima..
-waktu bekerja adalah diutamakan ditempat keja..semayang pun diutamakan ditempatnya jugak.
-dan walau apa pun alasan..LATE is LATE. Punch card merah trsebut sampai kiamat, tak leh dipadamkan!! walaupun surat alasan telah diterima.

-kisah hari jumaat.
-aa

0 comments

DRAMA LOMPAT PARTI DAH BERMULA... TAPI KAT KEDAH LAA

Seramai 25 orang ahli PAS dari Kampung Masjid, Kuala Pegang, Baling keluar parti dan menyertai UMNO kerana tidak berpuas hati dengan Kerajaan Negeri Kedah yang dipimpin oleh OSTAT Azizan Abdul Razak dan PAS Kedah. Mereka diketuai oleh Osman Harun, 50. Borang permohonan keahlian UMNO mereka telah diserahkan kepada Abdul Azeez Rahim, Ketua UMNO Bahagian Baling, merangkap Ketua PUTERA UMNO. (MStar Online)

Cerita orang PAS keluar parti dan kemudian menyertai UMNO, biasanya akan disusuli dengan alasan 'MEREKA BUKAN AHLI PAS', "MEREKA ADALAH AHLI UMNO YANG DIUPAH UNTUK BERLAKON" dan sebagainya. Tambahan pula waktu mereka keluar, bertepatan pula dengan musim pilihanraya kecil yang akan dilangsungkan di Galas.

Namun, lebih daripada itu ialah, peristiwa ini dianggap mempunyai signifikan kepada UMNO Baling sendiri. Kepimpinan Abdul Azeez Rahim yang dikatakan terlalu rapat dan bergantung kepada Khairy Jamaluddin, tidak disukai oleh ahli-ahli UMNO sendiri. Bahkan kedudukan Abdul Azeez sebagai Ketua UMNO Bahagian juga agak goyah. Abdul Azeez biarpun mempunyai kemahiran bertutur dalam Bahasa Tamil, bagaimanapun tidak mendapat sokongan daripada akar umbi Tamil, memandangkan TIADA ORANG TAMIL yang menjadi ahli UMNO di Baling!!!

Apa pun berita tentang AHLI PAS LOMPAT MASUK UMNO bukanlah berita yang ditunggu-tunggu atau mampu membuka biji mata mahupun mulut ternganga kerana terlalu menyeronokkan. Sebaliknya kejadian seperti ini lebih bersifat 'mencari pengaruh' menerusi 'setting' yang hanya digelakkan. Sebabnya, taktik tahun 70-an dan 80-an seperti ini tidak lagi boleh digunakan pada zaman sekarang.

Apatah lagi, biarpun menjadi ahli UMNO, belum tentu lagi pangkah undi pada pilihanraya nanti, hak UMNO. Buktinya, berapa ramai KAWAN-KAWAN KHAIRY JAMALUDDIN yang TERTUNGGING akibat ahli-ahli UMNO tak pangkah UMNO pada PAU 12 lalu? Malah Khairy Jamaluddin sendiri, dah hampir nak melolong melalak di Rembau akibat kalah kepada Chegu Bard meskipun Rembau sudah SEMULAJADI KUBU PALING SELAMAT UMNO dan BN.

Seelok-eloknya berita ahli PAS lompat masuk ke UMNO, tidak wajar dihebahkan. Sebabnya, TIDAK ADA SESIAPA PUN YANG AKAN PERCAYA berita berkenaan, sekalipun yang keluar nanti adalah SALEHUDDIN AYOB atau MAHFUZ OMAR.

4 comments

IYER KER SPR PAK TURUT UMNO?

Hari mengundi di DUN Galas nanti adalah pada hari Khamis bersamaan dengan 4 November 2010. Dengan kata lain, hari mengundi jatuh pada hari bekerja. Maka ramailah yang berkata bahawa SPR yang 'berkuasa' mengatur hari pengundian telah menurut nasihat UMNO bagi memastikan kemenangan entiti utama Barisan Nasional itu.

Sesuatu yang kurang diperkatakan ialah, hari Minggu di Kelantan adalah hari Jumaat. Pada hari Jumaat juga, ada satu lagi perkara penting yang perlu dilakukan oleh umat Islam, terutama sekali kaum lelakinya iaitu DATANG AWAL KE MASJID dan PULANG YANG PALING AKHIR untuk bersolat Jumaat, beriktikaf dan berzikir memandangkan hari Jumaat adalah Penghulu Segala Hari dan pada hari itu juga, amalan sepanjang minggu diangkat.

Anehnya, puak-puak yang sering bercakap tentang Islam, tentang amalan, tentang hudud, tentang qisas, tak pula menghiraukan faktor tersebut. Kalau hari bercuti adalah pada hari Ahad seperti negeri-negeri yang lain, mungkin lain cerita. Masalahnya cuti berhujung minggu di Kelantan dan Kedah adalah pada hari Jumaat.

Masalah berhujung minggu pada Jumaat dan Ahad untuk negeri-negeri yang berlainan di Malaysia, sebenarnya menimbulkan banyak masalah, terutama di kalangan syarikat swasta yang berurusan dengan agensi kerajaan negeri. Sebabnya kerja antara negeri-negeri seperti Kedah dan Kelantan dengan negeri-negeri lain, hanyalah pada hari Isnin, Selasa dan Rabu. Hari Ahad, Sabtu, Jumaat dan Khamis merupakan hari-hari kelepasan am.

Sepatutnya cuti berhujung minggu di Malaysia diseragamkan, sama ada pada hari Jumaat dengan hari Khamis sebagai sekerat harinya atau hari Ahad sebagai hari berhujung minggu dengan hari Sabtu sebagai hari sekerat harinya.

Cuma seperkara yang menarik untuk direnung... masjid di negeri-negeri yang berhujung minggu pada hari Ahad, jauh lebih ramai didatangi jemaah berbanding masjid-masjid yang cuti hujung minggunya pada hari Jumaat... tak percaya, datanglah tengok masjid-masjid di Alor Setar dan cam sahajalah muka-muka yang baru balik dari 'SEMPADAN' pada sebelah petangnya.

1 comments

Thursday, October 7, 2010

BULAN SEMBAHYANG... BULAN AJER KER? DACING, MATA LEBAM TAK SEMBAHYANG?

Thursday, October 7, 2010
Kalau dengar penceramah mahupun bloggers PAS mengutuk UMNO dan Kerajaan Pusat, seolah-olah tiada langsung jenayah atau pun masalah sosial yang berlaku di Kelantan. Apatah lagi apabila mendengar hujah dan kemarahan, kekesalan serta kekecewaan mereka kerana Malaysia tidak menjalankan hukum Hudud dan Qisas, sebaliknya hanya menggunakan hukum Takzir yang dinamakan sebagai hukum sekular.

Sesuatu yang paling menarik tentang Kelantan adalah BULAN SEMBAHYANG yang dianjurkan oleh Kerajaan Negeri. Dan Harakah Daily begitu GEMBIRA mewar-warkan di dalam berita mereka, dengan rasa bangga, seperti mana bangganya PUSAT-PUSAT ZAKAT mengisytiharkan LEBIHAN ZAKAT BERPULUH JUTA dalam akaun mereka setiap hujung tahun.

Solat adalah tiang agama. Ia merupakan perkara pertama yang ditanya sewaktu di hadapan al-Mizan nanti. Tidak ditanya siapa pemimpin kamu, atau apa parti kamu, mahupun apa ideologi parti yang kamu ikut, sebaliknya yang ditanya adalah SEMPURNA dan CACAT solat yang didirikan sepanjang dipinjamkan dengan 7 sifat maani hamba.

Setelah lebih 20 tahun PAS di bawah Nik Abdul Aziz yang begitu TEKUN mentakfirkan orang lain yang enggan mengikut KEDURJANAAN dan KEFASIQAN parti politik yang diimaninya, Kerajaan Negeri itu hanya mampu mengadakan Bulan Sembahyang? Rupa-rupanya solat atau sembahyang bagi umat Islam di Kelantan, masih tidak dapat dihadami dan dicintai oleh rakyat yang kononnya berada di bawah pentadbiran Ulama-Ulama?

Terlebih malang, Kelantan yang merupakan Negeri Tadahan Wahyu dan Negeri Serambi Makkah, hanya 31% penduduknya yang bersolat lima waktu sehari. (Harakah Online)

Setelah 20 tahun, masih ada yang tidak tahu mengapa kita harus bersolat dan apa kepentingan solat kepada diri kita sendiri selain daripada masuk syurga dan dapat pahala? Takkanlah orang Kelantan yang sudah 20 tahun DIBERKAHI dengan KEPIMPINAN ULAMA tidak tahu, mereka yang enggan mengerjakan solat, adalah jatuh kafir. Mengerjakan solat hanya kadang-kadang dan malas, adalah fasiq dan berdosa besar, manakala mengerjakan solat tanpa ilmu adalah kufur. Takkan Nik Abdul Aziz yang diangkat sebagai Tuan Guru tak dapat tanam dan fahamkan rakyat Kelantan dengan perkara-perkara berkenaan?

Jadi, jadah apa duk mengata orang lain kalau rakyat Kelantan sendiri terpaksa diadakan Bulan Sembahyang agar solat dicintai dan didirikan. Jadah apa, blogger-blogger dan pencacai-pencacai PAS dalam dunia maya menyibukkan diri tentang pihak lain sedangkan pihak yang disokong, SAH-SAH BAKAL TERJUN dalam KAWAH NERAKA?

TAKKANLAH dah 20 tahun perintah Kelantan, rakyat Kelantan masih dididik untuk bersolat, bukannya perlaksanaan undang-undang mewajibkan solat? Mana pergi kuasa Kerajaan Negeri? Dah kena telan dengan DAP atau orang bukan Islam ker?

Buktikan Kelantan benar-benar negeri Islam sebelum terfikir untuk menyiarkan kenyataan Nik Abdul Aziz yang nampak kesalahan dan plastiknya Islam orang lain. Didik rakyat Kelantan agar menghazami solat dan mendirikannya tanpa perlu WUJUD BULAN SEMBAHYANG LAGI.

Turutilah kembali sunnah yang diajarkan oleh Nabi s.a.w. Anak umur 7 tahun disuruh solat. Anak umur 10 tahun dirotan kalau tidak bersolat.... dalam solat jangan mencuri. Sempurnakan ruku' dan sujud... RAJINKAN DIRI untuk bersolat jemaah, bukannya setakat berjamaah masa persidangan parti semata-mata atau masa ada program parti.

Nak tunggu juga kalau-kalau Nik Abdul Aziz dan kerajaan negeri pimpinannya, mengenakan hukuman keras terhadap mereka yang enggan bersolat, menafikan wajibnya solat, engkar dan meringan-ringankan solat.... sibuk sangat suruh Federal menjalankan hudud, sedangkan hukuman di bawah kuasa kerajaan negeri, takkan tak boleh buat.

Kalau diturut-turutkan hukum Islam, mereka yang menafikan wajibnya solat dan engkar, maka disuruh bertaubat nasuha dan mendirikan solat. Kalau enggan, maka orang itu dibunuh....

Agak-agak berapa ramai orang Kelantan yang akan dibunuh sebab mengkufurkan solat?

Sembang ajer lebih Nik Abdul Aziz nih... patutlah Kelantan sentiasa ditimpa BALA BENCANA....

7 comments

HINDRAF BAGI AMARAN KEPADA SULTAN JOHOR

HINDRAF menerusi ketuanya yang 'MENSUAKAKAN DIRI' di London, P.Waythamoorthy MEMBERI AMARAN kepada KDYMM Sultan Ibrahim, Paduka Sultan Johor agar tidak bertindak sebagai 'KETUA PERKASA'. (BACA DI SINI)

Menurut Waythamoorthy yang 'sedang berusaha' menyaman Kerajaan British kerana membawa tok neneknya dari India ke Tanah Melayu, Sultan Ibrahim telah mencemarkan pemisahan kuasa dan demokrasi berparlimen. Malah dia turut MEMERINTAHKAN Sultan Johor untuk melihat keseluruhan Artikel 153 Perlembagaan Persekutuan yang turut memperkatakan tentang hak orang bukan Melayu dan bukan Islam.

Kena diakui... golongan India cukup terer. Sultan Melayu yang bermurah hati bagi kewarganegaraan kat tok nenek depa pun dah KENA PERINTAH dan DIBERI AMARAN oleh puak-puak nih...

Kalau tak silap la, ada lagi peruntukan yang mengatakan, SULTAN MASIH BERHAK MENGGUGURKAN TARAF KERAKYATAN seseorang di negeri baginda...


17 comments

ASYIK-ASYIK INDIA, HEBAT BETUL DEPA NIH!

AJK kuil yang telah dimusnahkan di Bukit Serdang mendesak Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim menggantung tugas seorang pegawai Pejabat Tanah Daerah Petaling. Kegagalan Khalid MENURUTI PERINTAH mereka, akan membuatkan mereka berdemonstrasi di hadapan pejabat DAP Serdang. (Free Malaysia Today)

Kuil Sri Maha Perchai Vada Bahtra Kaliamman Alayam di Seksyen 5, Taman Bukit Serdang pada pada pukul 9.00 pagi 6 Oktober 2010. Kuil berkenaan telah dibina hampir 10 tahun lalu di atas tanah yang kini telah berpindah milik dan dijual kepada pihak pemaju.

Pengerusi Jawatankuasa Sementara kuil, B.Gopalan menyalahkan DAP sekalipun arahan perobohan kuil tersebut bukanlah datangnya daripada DAP. Sebabnya, ketidakprihatinan DAP terhadap masalah sebarang masyarakat India terbukti dalam kes ini. Masalah itu telah diadukan lebih enam bulan lalu kepada DAP dan DAP didesak agar memberikan tapak yang sesuai untuk pembinaan kuil yang baru, namun ternyata desakan mereka gagal. (BACA DI SINI)

Kuil yang dirobohkan itu telah dibina oleh Pemuda India Bukit Serdang di Sekseyn 6 sejak 10 tahun lalu. Ia dipindahkan ke tapak sementara ATAS ARAHAN DAP kerana tapak sebelumnya dijual kepada syarikat pembangunan. Dek kerana tapak sementara, kuil tersebut dibina dalam keadaan serba sederhana.

Inilah wajah pegawai Pejabat Tanah yang AJK kuil berkenaan mahukan Menteri Besar Selangor untuk digantung atau dipecat dari tugasnya. Persoalannya, mengapa pula pegawai ini yang menjadi mangsa mereka, walhal memang terang dan nyata, mereka yang melanggar peraturan dengan membina kuil di atas tanah orang lain.

Pegawai berkenaan adalah seorang Melayu dan sudah pastinya beragama Islam!

Apa hak sebenarnya penganut agama Hindu atau bangsa India untuk MERAMPAS TANAH SESIAPA pun bagi membolehkan mereka membina kuil? Hebat sangatkah mereka dengan pembinaan kuil yang keterlaluan berbanding penduduk berbangsa India dan beragama Hindu? Taat dan warak sangatkah kaum Hindu di Selangor atau mereka sebenarnya ingin bermegah-megah dengan kewujudan kuil serta tokong Hindu yang sangat banyak di Selangor?

Hujah mereka ada benarnya!

Sewajarnya kerajaan perlu bertindak tegas, terutama terhadap penceroboh-penceroboh tanah kerajaan. Tak kiralah sama ada kerajaan negeri mahupun kerajaan pusat, tindakan tanpa bertolak ansur, terutama terhadap tokong dan kuil Hindu perlu dijalankan di seluruh negara. Berbanding rumah-rumah ibadat penganut agama lain, tokong dan kuil Hindu kebanyakannya menceroboh tanah persendirian dan tanah kerajaan. Penceroboh tanah tidak boleh diberi muka...

Malah ada yang sengaja membina tokong dan kuil Hindu dengan tujuan untuk mengutip pampasan atau pun mendapatkan populariti seperti yang berlaku di Ampang!!!

Tindakan Pejabat Tanah Petaling dan Kerajaan Negeri Selangor yang bertegas dalam hal ini, amat dipuji. Biarpun kurang popular di kalangan orang India, setidak-tidaknya dapat mendidik mereka agar tidak senang-senang hati menceroboh tanah orang dan kemudian membuat tuntutan seolah-olah tapak kuil mereka merupakan tempat kelahiran DEWA-DEWI yang wujud dalam agama mereka seperti yang berlaku di Ayodhya, India!

Mereka ini kalau dibiarkan dan diberi muka, suatu hari nanti mereka akan sampai ke peringkat memusnahkan masjid, gereja dan tokong agama lain dengan alasan-alasan yang sangat mengarut!!!

Perhatikan nisbah rumah ibadat berbanding penganut tiga agama terbesar di Selangor... tu belum kira lagi Kristian... Kristian pun ada macam-macam Kristian dan setiap mazhab dalam Kristian mempunyai gereja mereka yang tersendiri. Sekalipun kebanyakan India Kristian Malaysia bermazhab Katolik, jumlah mereka yang menganut mazhab Methodist juga sangat ramai. Dengan kata lain, untuk jumlah rumah ibadat, ORANG INDIA MEMANG CHAMPION!!!3 comments

Blog Archive

Labels