IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, October 8, 2011

NAJIB KEJAM SEBAB PINGGIRKAN SEKOLAH AGAMA RAKYAT (SAR)

Saturday, October 8, 2011
Semakin ramai blogger Pakatan Rakyat yang melalak mengatakan Najib telah meminggirkan SAR dalam peruntukan yang dibentangnya semalam. Kata mereka, Najib langsung tidak bertanggungjgawab sebagai seorang Islam dan sebagai pemimpin di negara ini.

Apabila tuduhan tersebut dilemparkan kepada Najib Abdul Razak, maka sahlah, puak-puak penjilat Pakatan Rakyat sebenarnya adalah golongan bodoh yang bukan sekadar untuk dirinya, tetapi juga membodohkan orang lain.

29 September lalu, Muhyiddin selaku Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Pendidikan telah meminta agar SAR menyertai SABK atau Sekolah Agama Bantuan Kerajaan agar nasib mereka jauh lebih baik berbanding terus berlagak untuk hidup seperti sekarang. Dan dalam keadaan lain, ada banyak SAR yang enggan dibantu kerana ditakuti kerajaan menghalau parti-parti politik yang bersarang di SAR.

SAR bersifat persendirian. Kebanyakannya juga berada di bawah Majlis atau Jabatan Agama Negeri, bukannya di bawah bidang kuasa Kementerian Pelajaran.

Barangkali para penjilat Pakatan Rakyat itu gagal melihat dan membuat pemisahan antara sekolah di bawah Kementerian Pelajaran dan sebaliknya. Sebaliknya meletakkan semua sekolah di bawah Kementerian Pelajaran.

Seharusnya saranan kerajaan agar SAR menyertai SABK diterima dan disambut baik. Malangnya, saranan tersebut ditolak mentah-mentah dan kebanyakan yang menolaknya adalah sarang puak-puak PAS.

Sekarang, nak melalak sebab kerajaan tak peruntukkan bajet untuk mereka?

Lawaknyaaaaa... Najib tak peruntukkan pun bajet untuk Tadika Perpaduan, tak mahu melalak jugak ke? Takkan Najib tak peruntukkan Tadika PASTI, puak-puak PAS nak bising? Takkan sebab tak ada bajet untuk sekolah persendirian, pusat tiusyen dan sebagainya, maka dikatakan Najib tidak adil?

Akai puak-puak ni lebih letak di lutut berbanding di atas kepala!!!!

0 comments:

Blog Archive

Labels