IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Wednesday, December 28, 2011

ROTI MASSIMO GUNA TEPUNG BERCAMPUR DNA BABI?

Wednesday, December 28, 2011

Serangan kelompok tertentu terhadap ROTI GARDENIA milik Syed Mokhtar Al-Bukhary semakin menjadi-jadi. Hasutan kepada kaum bukan Melayu agar memboikot semua produk keluaran Melayu-Bumiputera, begitu ketara di Internet, malah risalah juga sudah mula disebarkan.

Antara alasan yang diberikan mengapa GARDENIA perlu diboikot ialah kononnya kerana keengganan syarikat Syed Mokhtar Al-Bukhary membeli tepung FFM yang merupakan syarikat milik Raja Gula Robert Kuok.

Seperti yang diketahui, Robert Kuok tidak tinggal di Malaysia, sebaliknya MEMERINTAH dari Hong Kong. Beratus juta ringgit duit rakyat Malaysia, mengalir ke Hong Kong dan menjadi sebahagian daripada penjana ekonomi negeri berautonomi China itu yang dibawa oleh Robert Kuok.

Perlu juga diingatkan, Robert Kuok juga adalah penguasa minyak sawit malah ramai yang berpendapat, harga minyak sawit di Malaysia sebenarnya ditentukan oleh Robert Kuok yang barangkali tidak tahu pun membezakan antara pokok kelapa sawit dengan pokok kelapa mawar. Manakala penanam, petani dan pengeluar buah-buah sawit pula adalah Melayu-Bumiputera!!!

Satu pendedahan mengejutkan telah dibuat oleh BLOG ALBANJARI ONLINE tentang ROTI MASSIMO keluaran syarikat Robert Kuok yang dijadikan sebagai alternatif kepada pengguna. Menurut pendedahan tersebut, ROTI MASSIMO menggunakan tepung keluaran FFM, syarikat milik Robert Kuok yang mengandungi PROTEIN BABI.


Kini mereka secara jelas cuba menjatuhkan gardenia. Mungkin kerana gardenia tidak lagi membeli tepung kilang fmm milik robert kuok yang didapati mengandungi protin babi. Tepung untuk permit impot ap subsidi yang kerajaan bagi dibeli dengan kualiti yang paling rendah, kalau di negara china tepung gred ini digunakan oleh kerajaan china untuk membuat makanan babi. Tepung ini lah yang diimpot oleh robert kuok utk rakyat malaysia.
Tepung ini dicuci bleaching dan ditambahkan protin babi supaya menepati spesifikasi. Impot makanan babi, kemudian dia claim subsidi bernilai ratusan juta setahun. Ertinya rakyat malaysia sama taraf dengan babi. Kalau kita makan roti biasa yang menggunakan tepung gred ini umpamanya roti canai, capati, atau roti massimo ertinya kita makan roti babi.
Inilah kerja robert kuok yang mendapat ap special tepung dan gula selama 50 tahun oleh kerajaan malaysia. Sama macam ananda krishna mendapat special broadcasting permit selama 30 tahun.
Bila gardenia enggan membeli tepung fmm robert kuok kerana terbukti ada dna babi, dia naik bengang dan membuka kilang roti massimo. Yang baghalnya, dia ambil pulak budak melayu bekas manager kilang gardenia untuk jadi ketua kilang massimo dan meniru semua produk gardenia.Dan menurut laporan berkenaan, tepung FFM diimport dari China dan Robert Kuok memiliki AP pengimportan komoditi berkenaan ke negara ini.

Maka kalau benarlah seperti yang dilaporkan, pastinya ia merupakan satu petanda yang sangat malang dan mengapa juak-juak berkenaan bersungguh-sungguh untuk memboikot dan memastikan GARDENIA bungkus dan muflis!!!

1 comments:

Anonymous said...

ari ni dlm paper, nsk trade promosi massimo dgn harga rm1. Mesti korg thu kn spe owner nsk.

Blog Archive

Labels