iklan

iklan

IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, February 12, 2011

KALAU BAB ISLAM, SEMUA NAK TENTANG!!!!

Saturday, February 12, 2011
Secara tiba-tiba Hari Valentine yang disambut oleh golongan penafsu-penafsu dengan alasan kasih sayang, menjadi penting dan diperkatakan di Malaysia. Salah seorang pendakwah selebriti yang cukup terkenal dengan TEKNIK CAKAR HARIMAUnya turut terkena tempias apabila tersalah sebut dan mengaitkannya dengan Kristian.

JAKIM menguatkuasakan undang-undang dan memperketatkan pemeriksaan serta operasi. Pemuda PAS Pusat sebelum itu telah lebih awal mencetuskan kontroversi apabila pandangan Ketua Pemudanya ditentang keras oleh rakan-rakannya dalam Pakatan Rakyat, bahkan di kalangan pemimpin PAS sendiri pun, segera menyatakan bahawa kata-katanya itu hanyalah bersifat peribadi bukan pandangan keseluruhan PAS.

Lebih melawakkan apabila Menteri Pelancongan, Ng Yen Yen turut melahirkan kebimbangan dengan operasi yang bakal dilakukan kerana bimbang dengan penurunan kadar pelancong asing ke Malaysia akibat sekatan terhadap sambutan Hari Valentine.

Penjelasan demi penjelasan telah dibuat. Sekatan dan operasi hanya melibatkan orang Melayu, bukan orang Islam, bukan orang asing beragama Islam dan jauh sekali golongan bukan Islam. Operasi Hari Valentine hanya melibatkan golongan muda-mudi Melayu yang akan menggunakan kesempatan pada hari tersebut untuk mengkayakan taukeh-taukeh hotel bajet dan memeriahkan rumah bujang mahupun tempat berpeleseran yang lain.

Namun penjelasan seperti itu tetap tidak dapat diterima. Apa yang hendak dilakukan oleh JAKIM dan kelompok orang Islam yang berasa bertanggungjawab untuk melakukan pencegahan, mendapat tentangan sepenuh dan sebulat suara daripada para pemimpin bukan Islam di negara ini.

Nampaknya, keterbukaan yang diberikan oleh Melayu dari zaman sebelum merdeka sehingga kini telah pun menunjukkan hasil yang sangat 'baik'. Seperti yang diperkatakan oleh Tun Dr. Mahathir, orang Melayu seharusnya tidak takut mempertahankan bangsa dan agama mereka. Malah orang Melayu juga sepatutnya tidak takut dengan orang Cina.

Bagaimanapun, keadaan itu tidak berlaku. Kuasa undi dan pengaruh kemenangan dalam pilihanraya mengatasi segala-galanya. Daripada menjadi pemain, akhirnya Melayu juga yang dipermain-mainkan sehingga hendak bercakap dan menegakkan agama yang majoriti orang Melayu Malaysia anuti juga nampaknya ditentang oleh golongan yang pada asalnya diprihatinkan oleh Melayu sehingga memberikan mereka kerakyatan 1 juta orang dalam tempoh satu hari sahaja.

Barangkali para pemimpin bukan Melayu akan berasa lebih senang dan lebih selamat sekiranya orang Melayu meninggalkan agama Islam atau hidup seperti golongan bukan Islam? Sebabnya, kebanyakan daripada mereka langsung tidak gusar tentang keruntuhan moral di kalangan generasi muda, tetapi mereka sangat bimbang sekiranya orang Islam cuba mengurangkan kadar keruntuhan moral itu dengan melakukan penguatkuasaan.

Tak kiralah sama ada pemimpin itu datangnya dari MCA apatah lagi DAP... mereka berkongsi satu misi dan visi untuk melihat Melayu dan umat Islam di negara ini sekadar beragama Islam di dalam kad pengenalan, bukannya menjadikan agama itu sebagai cara hidup.

5 comments

PILIHANRAYA KECIL LAGI SELEPAS MERLIMAU!!!!

Nampaknya, satu lagi pilihanraya kecil akan berlangsung di kawasan UMNO-BN. Kali ini ke Pahang apabila ADUNnya, Datuk Zaharuddin Abu Kassim meninggal dunia jam 6.30 petang tadi. (MStar Online)

ADUN Kerdau ini sebelum ini telah dimasukkan ke IJN dan ulasan daripada Menteri Besar Pahang tentang keadaannya agak mengelirukan... STABIL TAPI KRITIKAL.

SPR nampaknya sudah perlu mewujudkan satu undang-undang baru iaitu memastikan semua calon pilihanraya menghantar laporan kesihatan mereka sebelum diluluskan sebagai calon. Mana-mana calon yang berpenyakit berat, tidak dibenarkan sama sekali menyertai sebarang pilihanraya.

Meskipun nyawa, ajal dan maut telah ditentukan oleh Allah Taala dan rahsia itu hanya Dia yang mengetahui, namun sebagai hamba-Nya, langkah-langkah tertentu menerusi beberapa kaedah perlu diambil bagi melicinkan pentadbiran manusia di dunia ini.

Al-Fatihah buat roh ADUN Kerdau...

4 comments

HUKUMAN BUAT PELIWAT DAN PEMERKOSA RAKYAT!!!!


Dari sehari ke sehari, semakin ramai yang sewenang-wenangnya cuba menimbulkan kekacauan dan kerosakan dalam masyarakat Malaysia. Dengan berselindung di belakang beberapa isu yang mereka tampilkan sebagai penting, masyarakat Malaysia cuba diporak-perandakan dengan pelbagai cara.

Satu cara yang terkini adalah dengan menggunakan isu Mesir agar kekacauan dan huru-hara timbul di Malaysia, sekaligus memudahkan mereka memegang kuasa.

Seharusnya kerajaan bertindak sepantas mungkin untuk menghalang para pemberontak dan suku-sakat khawarij ini daripada berleluasa dan menyebarkan pengaruh. Bahkan fiqh Islam turut menyarankan agar kaedah menghapuskan kemudaratan yang kecil memberikan kebaikan kepada yang lebih ramai, wajar digunapakai.

Mungkin Malaysia sudah seharusnya mengamalkan hukuman mati secara terbuka bagi memberi teladan kepada segelintir rakyat Malaysia yang cuba mengambil kesempatan untuk menimbulkan huru-hara. Apa yang berlaku sekarang merupakan barah yang akan membesar dan seterusnya akan menjadi penyakit yang sukar diubati lagi pada masa hadapan.

Kaedah memberikan penjelasan dengan penuh kasih sayang seperti yang diamalkan sekarang, sudah ketinggalan zaman!

0 comments

KEKACAUAN BESAR-BESARAN BAKAL MELANDA KUALA LUMPUR!!!!

Usaha menaikkan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri Malaysia menerusi jalan belakang, diteruskan lagi. Kali ini dengan menggunakan peristiwa di Mesir sebagai pemangkin utama, para propagandis Anwar Ibrahim merancang satu perhimpunan besar-besaran pada 18 Februari di Masjid KLCC jam 2.00 petang iaitu selepas Solat Jumaat.

KLCC merupakan lokasi penting kepada kekacauan ini kerana ia merupakan lokasi pilihan pelancong luar ke Kuala Lumpur. Kekacauan dan perhimpunan besar-besaran itu diharapkan dapat memberikan promosi kepada Anwar Ibrahim dan gerakan menjatuhkan kerajaan pimpinan Najib Abdul Razak secara percuma.

Umum mengetahui, Anwar Ibrahim berada dalam keadaan yang sangat tertekan sekarang. Dia bukan sahaja kehilangan sokongan daripada rakan-rakannya di dalam PKR tetapi juga secara keseluruhan sokongan dalam bentuk undi. Dengan kata lain, Anwar Ibrahim tidak mungkin akan menjadi Perdana Menteri menerusi pilihanraya.

Bukan kerana dia dihalang daripada berpilihanraya. Bukan juga parti pimpinannya dihalang daripada menyertai pilihanraya. Malah, bukan tekanan dan larangan mutlak terhadap ceramah, kempen, propaganda dan dakyah Anwar Ibrahim serta partinya dihalang oleh pihak berkuasa, tetapi kerana dia sememangnya tidak mendapat sokongan majoriti rakyat.

Jadi, dengan mengharapkan kekacauan dan tunjuk perasaan besar-besaran seperti di Mesir, hajatnya untuk menjadi Perdana Menteri akan tercapai. Ditambah pula dengan sokongan dari belakang oleh DAP dan beberapa pergerakan serta pertubuhan bukan Melayu yang memusuhi apa-apa sahaja yang berbentuk Melayu-Islam, Anwar Ibrahim dan pasukannya melihat peluang untuk naik takhta terbuka luas.

Anwar Ibrahim pernah mencuba dalam operasi TEMBERANG TERBESARNYA, 16 September, namun ternyata temberangnya tidak menjadi. Namun dasar manusia berkulit muka tebal dan tidak berperasaan, Anwar terus mencuba dan mencuba.

Pergolakan yang berlaku di Mesir dan beberapa negara Arab lain, dilihat sebagai peluang untuknya menempatkan diri. Cuma kali ini, Anwar kurang bercakap, sebaliknya membiarkan propagandisnya yang bersuara. Setidak-tidaknya, kalau tak jadi pun, Anwar Ibrahim tidak perlu malu seperti TEMBERANG 16 SEPTEMBER.

Beralasankan perhimpunan meraikan kejayaan rakyat Mesir menumbangkan Hosni Mubarak, ramai yang tidak melihat sebarang kepentingan sambutan tersebut selain daripada cubaan Anwar Ibrahim untuk ikut jalan belakang. Dan JALAN BELAKANG sememangnya amat disukai oleh Anwar Ibrahim.

Terlalu jauh bezanya Malaysia berbanding Mesir. Meskipun BN memerintah negara ini dari zaman sebelum merdeka sehingga kini, para pemimpinnya silih berganti. Tiada pemimpin yang kekal lama di dalam BN dan UMNO khususnya. Bahkan setiap orang Perdana Menteri mempunyai visi dan misi yang tersendiri.... jauh benar keadaannya berbanding Mesir yang rakyatnya menghadapi kekurangan pekerjaan, ekonomi yang menekan, hubungan langsung Mesir dan Zionis serta pertompokan harta negara kepada ahli keluarga pemimpin utama yang sangat jelas.

Sedangkan rakyat Malaysia sentiasa berperut kenyang dan makanan seringkali dibuang-buang. Menukar pekerjaan juga diibaratkan seperti menukar pakaian.... tiada apa-apa yang susah. Yang susah cuma satu... KAUM PEMALAS yang beranggapan ahli politik mampu mengubah nasib mereka!!!!

Anwar Ibrahim sedang kepanasan kerana sedang disiasat dan desakan agar siasatan terhadapnya diperdalamkan. Anwar Ibrahim perlu menghentikan segala siasatan itu. Satu-satunya cara adalah dengan menimbulkan semula kekacauan seperti pada tahun 1998 dalam usaha melindungi perbuatan meliwatnya.

Para propagandis Anwar Ibrahim sedang bekerja kuat ke arah itu...

8 comments

LIM KIT SIANG DIBEBASKAN UNTUK POLITIK UMNO?

Lim Kit Siang mempersoalkan penegasan Tun Dr. Mahathir bahawa bekas Perdana Menteri itu telah bertemu dengan Lim Kit Siang dan kawan-kawannya sebelum penangkapan mereka pada Operasi Lalang 1987. Menurut Lim Kit Siang, tidak mungkin para pemimpin pembangkang melepaskan Tun Dr. Mahathir selama dua dekad kerana 'kegagalannya' sebagai Perdana Menteri dan Menteri Dalam Negeri sehingga keputusannya telah diatasi oleh Polis Diraja Malaysia. (BLOG LIM KIT SIANG)

Pada masa yang sama, Lim Kit Siang juga turut mempersoalkan mengapa Dr. Mahathir dan Polis tidak bertindak ke atas Najib Abdul Razak yang menyuarakan "13 MEI TELAH BERMULA" dan "KITA BASAHKAN KERIS INI DENGAN DARAH CINA" di Stadium TPCA, Kampung Bharu. Stadium TPCA Kampung Bharu, dijadikan lokasi sebagai tempat perhimpunan Pemuda UMNO yang pada ketika itu dipimpin oleh Anwar Ibrahim, sang pokkei.

Najib Abdul Razak pada ketika itu adalah Timbalan Ketua Pemuda UMNO.

Sepatutnya Perhimpunan Pemuda UMNO di Stadium TPCA menghimpunkan seramai 500,000 orang seperti yang dirancang oleh Anwar Ibrahim yang merupakan Menteri Pendidikan pada waktu itu. Bagaimanapun, Dr. Mahathir yang merupakan Menteri Dalam Negeri telah menerima nasihat daripada Zaman Khan, Pengarah Keselamatan Dalam Negeri Bukit Aman yang tidak senang dengan perhimpunan tersebut.

Ketegasan kaum sudah begitu hampir apabila Prebet Adam, seorang anggota tentera dari Kem Tentera Ulu Kinta, bersenjatakan raifel M16 telah membunuh dua orang Cina di Chow Kit pada sebelah pagi. Punca Prebet Adam mengamuk bagaimanapun tidak ada kena-mengena dengan ketegangan kaum sebaliknya kerana 'hal peribadi'.

Tidak seorang pun dari kalangan pemimpin pembangkang yang mahu menceritakan punca sebenar ketegangan pada 1987 dan asal-usul Operasi Lalang 1987 selain mengaitkannya dengan masalah dalaman UMNO membabitkan Mahathir-Tengku Razaleigh.

Ketegangan di dalam UMNO telah cuba diambil kesempatan oleh para pemimpin Cina termasuklah dari kalangan MCA yang melihat peluang terbuka. Salah seorang daripada pemimpin MCA yang menjadi 'kaduk naik junjung' adalah Lee Kim Sai, Timbalan Presiden MCA yang juga merupakan Menteri Buruh pada ketika itu.

Lee Kim Sai memulakan 'tragedi 1987' apabila mengusulkan agar hak keistimewaan orang Melayu dihapuskan. Menurut Kim Sai, Melayu juga adalah pendatang, sama seperti orang Cina dan India, sekaligus tidak mewajarkan Melayu menikmati hak keistimewaan.

Perkara tersebut telah dimainkan oleh akhbar-akhbar utama berbahasa Cina. Hasilnya berlakulah tindakbalas daripada orang Melayu terutama dari kalangan UMNO. Keadaan semakin kalut apabila isu Kementerian Pendidikan yang menterinya adalah Anwar Ibrahim melantik 100 orang guru besar bukan berpendidikan Mandarin di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina.

Tindakan Kementerian Pendidikan itu menimbulkan perasaan kurang senang terutama di kalangan Persatuan Pendidikan Cina seperti Dong Jiao Zong, Kua Kia Soong dan lain-lain. Para pemimpin MCA, GERAKAN, DAP dan Dong Jiao Zong telah SEPAKAT untuk mempertahankan gaya pendidikan sekolah Cina.

Pada 11 Oktober 1987, seramai 2000 orang ahli Dong Jiao Zong telah berhimpun di Wisma Persatuan Hainan bersebelahan dengan Tokong Thian Hou di Kuala Lumpur. Mereka mendesak agar para pelajar memboikot sesi persekolahan selama 3 hari agar Kementerian Pendidikan menarik semula keputusan melantik 100 orang guru besar bukan berpendidikan Mandarin.


Reaksi orang Melayu mendapat tempat apabila UMNO menerusi Pergerakan Pemuda UMNO menghimpunkan 10,000 orang ahlinya di Stadium TPCA, Kampung Bharu untuk menunjukkan solidariti dan kegagahan mereka. Antara pemimpin UMNO yang hadir pada waktu itu adalah Muhammad Mohamad Taib, Menteri Besar Selangor, Ibrahim Ali, Fahmi Ibrahim, Rais Yatim dan Anwar Ibrahim.

Pihak polis dalam usaha mengawal keamanan, telah mengadakan sekatan-sekatan jalan raya dan mengawal kawasan-kawasan bermajoritikan penduduk Cina di seluruh Kuala Lumpur. Pun begitu, keadaan semakin tidak terkawal dan ketegangan semakin memuncak apabila kerajaan menarik balik lesen penerbitan The Star dan Sin Chew Jit Poh.

Menjelang 27 Oktober 1987, polis mula bertindak dengan menahan para pemimpin politik, pemimpin badan sosial dan individu. Antara mereka yang ditangkap termasuklah Lim Kit Siang dan Lee Kim Sai.

Lee Kim Sai yang mencetuskan isu pada 1987 bagaimanapun, 'melarikan diri ke Australia'.

Agak aneh kerana Lim Kit Siang yang merupakan satu-satunya tinggalan PAP pada 1965 selepas Lee Kuan Yew dan Singapura disingkirkan, cuba memesongkan fakta tersebut, sama seperti dia cuba memesongkan fakta Tragedi 13 Mei 1969. Siapa yang mencetuskan isu, tidak pernah menjadi hujah Lim Kit Siang, sebaliknya dia sentiasa berusaha untuk menyalahkan UMNO dalam serba-serbi. Dan dia tidak pula menyalahkan diri kerana terlibat dalam penangkapan Operasi Lalang 1987 menerusi siri acumannya agar orang Melayu dihilangkan hak keistimewaan dan Melayu adalah pendatang yang mencetuskan reaksi besar Melayu di seluruh Malaysia, termasuklah dari kalangan orang PAS.

Penangkapan dalam Operasi Lalang 1987 tidak hanya melibatkan Lim Kit Siang, Karpal Singh, Kua Kia Soong dan Lim Kit Sai, tetapi juga membabitkan nama-nama Melayu seperti Ibrahim Ali, Fahmi Ibrahim, Halim Arshad dan Chandra Muzaffar.

Lebih aneh lagi, orang yang mencetuskan isu dan ketegangan pada 1987 tidak pula dipersalahkan, sebaliknya golongan yang mempertahankan isu dan memberikan reaksi menentang kumpulan-kumpulan Cina pula yang dipersalahkan, termasuklah terhadap para pemimpin PAS yang ditahan seperti Halim Arshat.

Lim Kit Siang boleh temberang apa sahaja tetapi butiran sejarah sekarang, bukan lagi dituturkan dari mulut ke mulut seperti Melayu dulukala. Sekarang, semuanya bertulis dan pada 1937, Profesor Rupert Emerson yang menulis buku sebuah buku bertajuk 'MALAYSIA' juga turut membincangkan perangai segelintir imigran Cina yang mempersoalkan tentang Melayu dan kewujudan Melayu di negara ini yang disifatkannya sebagai kurang ajar!

Seawal 1900 lagi, pendatang China cuba mendoktrinkan bahawa Melayu juga adalah pendatang dan liberalnya UMNO pada awal kemerdekaan, menyatakan Melayu berasal dari Yunan dan ianya tercatat dalam buku-buku sejarah yang diajar di sekolah-sekolah rendah dan menengah!!!!0 comments

RM1,888 HARGA 'SERVICE' BUDAK SEKOLAH!!!!

Sekumpulan pelajar perempuan di bandar raya ini dipercayai menawarkan khidmat seks menggunakan khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada golongan lelaki kaya dengan bayaran RM1,888.

Bayaran itu ditawarkan sempena sambutan Tahun Baru Cina baru-baru ini yang meliputi 'khidmat penuh' dan pelanggan juga dialu-alukan untuk memberikan mereka angpau.

Tawaran panas diedar menerusi SMS kepada golongan tertentu sahaja iaitu lelaki berusia 40 tahun ke atas dan berkedudukan atau mempunyai kewangan yang kukuh.

SMS dalam bahasa Cina itu didakwa mula diedarkan sejak awal bulan ini dengan dihantar daripada seorang kepada seorang yang lain bagi memperluaskan jaringan pelanggan mereka.

Bagaimanapun, SMS tersebut diterima tanpa sengaja oleh wartawan sebuah akhbar berbahasa Cina di sini semalam.

Menurut sumber daripada penerima, SMS berkenaan dihantar oleh pelajar sebuah sekolah menengah di sini, namun mereka enggan mendedahkan nama sekolah tersebut.

Selain sebagai pemuas nafsu, mereka juga ingin mencari 'sugar daddy' yang mampu membiayai kehidupan mereka sebagai remaja dan pelajar sekolah menengah.

Antara kandungan SMS tersebut berbunyi:

"Mesej ini hanya untuk mereka yang berumur 40 tahun ke atas dan bekerja. Kami berumur 17 tahun ke bawah dan mencari sugar daddy. Perlu menggunakan kenderaan persendirian untuk bertemu. Harga boleh dirunding. Hanya boleh ditemui selepas jam 10 malam. Sila kongsi maklumat ini kepada rakan-rakan yang boleh dipercayai.

"Untuk Tahun Baru Cina ini, kita tawarkan harga dengan khidmat penuh RM1,888. Terpulang kepada anda untuk memberi angpau."

Sementara itu, Ketua Polis daerah, Asisten Komisioner Jamaluddin Ibrahim ketika diminta mengulas mengenai gejala terbaru itu memberitahu, pihaknya belum menerima sebarang laporan berhubung kes berkenaan.

"Kita akan melakukan siasatan terperinci sekiranya menerima laporan daripada pengadu," katanya.

Sehubungan itu, beliau meminta kerjasama orang awam supaya melaporkannya jika menerima SMS tersebut bagi membolehkan pihak polis membanteras gejala sosial yang boleh merosakkan masa depan pelajar terbabit. (SUMBER)


0 comments

SHUHAIMI SHAFIE PERTIKAIKAN PERKENAN SULTAN!!!!

Shuhaimi Shafie yang bakal dibicarakan kerana menghasut dan besar kemungkinan akan kehilangan jawatannya selaku ADUN Sri Muda jikalau kalah dalam perbicaraan itu, terus membuka belang dan tembelangnya.

Di sebalik alasannya konon membela DYMM Sultan Selangor, Shuhaimi Shafie ternyata memperlekeh dan memperlecehkan baginda sultan. Perkenan baginda tuanku kepada Muhammad Khusrin selaku Setiausaha Kerajaan Negeri dianggapnya 'subahat' Suruhanjaya Perkhidmatan Awam untuk menghantar 'budak' mengganggu Kerajaan Negeri Selangor. (BACA DI SINI)

Menurutnya Sultan telah ditarik kuasa dan sekarang tidak berkuasa langsung. Perkenan baginda tuanku kepada Muhammad Khusrin itu tidak melambangkan sebagai kuasa sultan. Katanya lagi, Khalid Ibrahim tidak dirundingi dan diminta nasihat, walhal penjelasan daripada SPA lain pula bunyinya. Bahkan tindakan Khalid Ibrahim yang hanya menghantar nama-nama cadangan nama Khusrin diperkenankan oleh baginda tuanku, sudah cukup untuk menceritakan apa sebenarnya yang berlaku dalam kemelut tersebut.

Kesian si Shuhaimi Shafie ini... dia terpaksa mencari sela-sela untuk membela dirinya, sedangkan dia sebenarnya bersendirian dan sudah mula ketar lutut. Dan pada masa yang sama, sama ada dia sedar atau tidak, dia telah pun sekali lagi memperlekehkan KDYMM Sultan Selangor!!!

6 comments

RAHIMI CARI MASALAH DENGAN ANWAR... MASALAHNYA, ANWAR BERANI KE DENGAN RAHIMI?

Rahimi Osman sudah mula membuka tembelang Anwar Ibrahim. Rahimi Osman adalah bekas Setiausaha Sulit Anwar Ibrahim yang cerita dia dipaksa bersumpah dan memberikan keterangan dengan 'tunjuk ajar' seorang peguam wanita 'jelita' PKR, heboh tidak lama dahulu.

Rahimi mengesahkan Anwar ada hubungan rapat dan dibiayai oleh Yahudi Zionis. Bahkan PKR pun turut dibiayai oleh pertubuhan-pertubuhan Yahudi Zionis. Katanya lagi, Anwar patut cermin diri dulu sebelum membalun kerajaan kerana APCO.

Pendek kata, macam-macamlah PENGHINAAN yang dibuat oleh Rahimi Osman terhadap Anwar Ibrahim. Yang paling menggemparkan ialah apabila Rahimi Osman mengatakan Anwar Ibrahim adalah perosak negara, walhal Anwar Ibrahim menerusi skrip yang dibaca oleh isterinya, Wan Azizah Wan Ismail dalam ucapan sewaktu persidangan tahunan PKR mengatakan, dia adalah ANUGERAH TUHAN.

Nampak gayanya, Rahimi akan disaman ratusan juta ringgit oleh Anwar Ibrahim tidak lama lagi. Yang akan turut disaman juga oleh Anwar Ibrahim adalah Utusan Malaysia kerana menerbitkan artikel tentang Rahimi Osman dan dakwaannya itu. (BACA DI SINI)

Cuma satu sahaja masalah besar, Rahimi Osman bersungguh-sungguh mengatakan dia ada bukti, seperti Anwar menemberang innercirclenya tentang 6 kotak fail penyelewengan kabinet dan kemudian mereka pun turut temberang sama termasuklah salah seorang daripada mereka adalah Ezam Mohd Nor. Jangan tidak, sekeping fail yang menyebabkan Ezam masuk penjara itulah sahaja yang mampu dikeluarkan. Selebihnya hanya dalam angan-angan.

Lebih malang lagi, Rahimi pula lebih tahu tentang Anwar dan Zionis serta pembiaya kekayaan Anwar Ibrahim berbanding orang lain (kecuali Azmin Ali lah).

Tapi apa pun, kita tunggu sajalah apa tindakan Anwar Ibrahim selanjutnya yang sedang kepanasan apabila kekayaan luar biasanya mula dipersoalkan dan tindakan Kementerian Dalam Negeri yang mula mengesan serta menyiasat punca pendapatannya. Berapa ratus juta pulak kali ini Anwar Ibrahim akan menyaman?

0 comments

NIK AZIZ BAKAL LETAK JAWATAN SELAKU MENTERI BESAR KELANTAN!!!!

Hosni Mubarak rasmi turun daripada jawatan Presiden Mesir dan tentera mengambilalih pentadbiran negara buat sementara waktu. Krisis dijangka tidak akan selesai kerana terdapat tiga puak yang sedang mengintai jawatan Presiden Mesir iaitu Ikhwanul Muslimin, Omar Suleiman dan Al-Baradei. Ketiga-tiganya mempunyai saham terbesar kepentingan Amerika Syarikat di dalamnya!!!

Itu cerita Mesir lah...

Di Malaysia, turunnya Hosni Mubarak daripada jawatan Presiden Mesir disambut gembira oleh para propagandis Pakatan Rakyat, khususnya yang berbangsa Melayu. Mereka mengkenenkan peristiwa di Mesir dengan apa yang berlaku di Malaysia dengan mengaitkan lamanya pentadbiran Barisan Nasional dan UMNO ke atas Malaysia.

Sekali imbas, nampak macam betullah...

Yang menjadi tak betulnya ialah, pentadbiran Barisan Nasional dan UMNO dari sebelum merdeka iaitu pada pilihanraya umum pertama 1955 hinggalah sekarang, kabinet dan Perdana Menterinya sudah banyak berubah. Jawatan tidak dipegang selama-lamanya. Najib Abdul Razak sebagai contoh, baru memegang jawatan Perdana Menteri selama dua tahun, jauh lebih singkat tempohnya berbanding Lim Guan Eng sebagai Ketua Menteri Melaka.

Yang mereka terlepas pandang adalah Nik Abdul Aziz Nik Mat. Dari tahun 1990, dia memegang jawatan Menteri Besar Kelantan sehinggalah sekarang... Kelantan tetap macam tu juga. Tak ada banyak beza pun. Kalau ada orang yang cuba mencabarnya, dia akan lunyai-lunyaikan mereka dengan hujah-hujah agamanya. Dan modal terbaru yang digunakan untuk mengalahkan hujah lawannya ialah, 'Kita jalankan kerja Islam. Pasal apa pula kita yang buat kerja Islam ni nak dilawan?'.

Mungkinkah dengan perletakan jawatan Hosni Mubarak ini akan membuatkan Nik Abdul Aziz juga sedar dan turut meletakkan jawatannya sama. Lagipun Kelantan bukan kurang orang yang boleh mentadbir. Malah kalau setakat macam Nik Abdul Aziz, rasa-rasanya jumlahnya mungkin tiga suku daripada jumlah rakyat Kelantan yang layak. Tak buat apa-apa pun selain daripada ceramah, kempen, ceramah, kempen... Paling lebih pun, pergi rasmikan tokong dan watt untuk ambil hati pengundi bukan Melayu-Islam.... cikgu besar pencen pun boleh kerja macam tu!

Ketika kerajaan-kerajaan negeri lain, termasuklah Kedah, Pulau Pinang dan Selangor berusaha bersungguh-sungguh untuk mendapatkan projek bagi kepentingan negeri masing-masing, termasuklah memekak kerana bimbang ETP tidak sampai ke negeri mereka, Nik Abdul Aziz sekadar bagi ceramah dan kempen politik... para kabinetnya pula, sekadar garu kepala. Nak lawan, tok guru. Tak lawan, dah macam kera duku...

Kesudahannya, buat-buatlah pekak badak sampai berharap sangat, Nik Abdul Aziz akan lepaskan jawatan... ini bukan tahun 60-an yang ceramah dan kempen jadi makan wajib. Sekarang sudah 2011, zaman di mana kerja kuat adalah dakwah. Hasil kerja adalah dakwah. Dakwah bukan lagi dengan cakap-cakap retorik teori agama tanpa praktikal.

Yang menjadi masalahnya cumalah... NIK ABDUL AZIZ TAK PERNAH SEDAR-SEDAR!!!!

7 comments

AJK WIRA PERKASA HILANG BERSAMA DOKUMEN SKANDAL ANWAR IBRAHIM!!!

AJK Wira Perkasa Pusat, Mohd Farid bin Abdullah, dikatakan hilang sejak jam 7.00 pagi tadi. Lokasi terakhirnya adalah Wisma Motor Jalan Tunku Abdul Rahman, Kuala Lumpur. Dia dikatakan memandu kereta Proton Persona berwarna ungu dan bernombor pendaftaran WRN 3178.

Berdasarkan FRIENDFINDER, lokasinya masih tidak berubah tetapi kelibat Mohd Farid tidak kelihatan walaupun gerakan mencarinya telah dilakukan oleh Ketua Wira Perkasa, Armand Abu Hanifah

Mohd Farid dikatakan menyimpan DOKUMEN PENTING tentang salah laku Anwar Ibrahim yang dibongkar oleh Wira Perkasa....

Sesiapa yang ada maklumat dan melihat Mohd Farid (gambar di atas) atau menemui keretanya, Proton Persona WRN 3178, sila hubungi Armand Azha Abu Hanifah di BLOGnya... DI SINI.

0 comments

Friday, February 11, 2011

YUSMADI YUSOF LABELKAN PENENTANG 'MY BALIK PULAU' SEBAGAI BEBALISME!!!!

Friday, February 11, 2011
Ahli Parlimen Balik Pulau, Yusmadi Yusof, si jambu masam Anwar Ibrahim melabelkan mereka yang menentang, membakar dan menghina risalah 'My Balik Pulau' yang menghina Melayu dan menyelewengkan fakta sejarah Balik Pulau sebagai dilanda BEBALISME....

TAK CAYA, BACA KAT SINI...

Yang tak bebal ialah sesiapa sahaja yang tidak menentang, menerima, berterima kasih dan menghargai risalah HARAMJADAH itu. Yusmadi Yusof malah berkata, sepatutnya mereka yang menentang seharusnya berterima kasih kerana dengan risalah tersebut, Balik Pulau dapat diperkenalkan.

Pun begitu, pada masa yang sama, dia mempersoalkan apakah jasa Muhammad Farid Saad, ADUN Pulau Betong yang mendedahkan temberang 'My Balik Pulau' seolah-olah dia sendiri sebagai Ahli Parlimen dan penggubal dasar di Parlimen Malaysia, banyak sangatlah jasanya kepada rakyat!!!

Paling menarik apabila Yusmadi Yusof menawarkan RM200 untuk setiap artikel sejarah Balik Pulau yang dihantar kepadanya di yusmadi.yusof@gmail.com.

Maka tidak hairanlah sekiranya Yusmadi Yusof begitu menyokong 'My Balik Pulau' kerana nilai sebuah sejarah hanyalah tidak lebih dari RM200... dan nilai tersebut boleh dibeli pun!!! Dan sesiapa sahaja yang menentang DAP serta ajaran DAP selain mendedahkan tembelang DAP adalah BEBAL!!!!

Hebat anak Melayu yang dilahirkan daripada punggung Yahudi mabuk!!!

5 comments

KESIAN TONY PUA... PUNGGUNGNYA DAH START BERLENGAS!!!!

Ambik kau, Tony Pua...

SPRM tengah tunggu maklumat daripada Tony Pua yang mendakwa perbelanjaan untuk membeli kapal untuk TLDM 870% lebih mahal daripada harga biasa. Hebat sangat bunyinya Tony Pua beberapa hari lepas yang mendedahkan tentang 'penyelewengan' duit dalam Kementerian Pertahanan sehingga Panglima TLDM sendiri turut menangkis tohmahan ahli perniagaan yang gulung tikar di Singapura dan balik ke Malaysia untuk jadi ahli politik DAP itu.

Takkan bila SPRM minta bukti, Tony Pua akan kata, dia takut tragedi yang berlaku kepada Teoh Beng Hock akan menimpa dirinya. Kalaulah itu alasan yang diberikan oleh Tony Pua, memang dia bangang sangatlah. Teoh Beng Hock ditemui mati selepas memberikan keterangan sebagai saksi SPRM menentang orang DAP. Sedangkan Tony Pua pula memberikan keterangan bagi melawan dirinya sendiri....

Hebat sangat bunyinya tentang ekonomi.... apa-apa sahaja yang kerajaan peruntukkan dana, semuanya salah belaka dan semuanya menyeleweng belaka. Asyik duk dengar di media saja... kita nak pula dengar penjelasan Tony Pua di mahkamah.... nak takut apa, ramai yang sokong kalau dia sanggup bagi keterangan di mahkamah.

Yang menjadi persoalannya ialah, Tony Pua berani pergi ke mahkamah ke? Berani bagi keterangan ke? Kalau pergi mahkamah, dia faham ke prosedur sebab penguasaan Bahasa Kebangsaannya sangat lemah?

Lagipun kan, selepas Panglima TLDM menyanggah dan membuktikan Tony Pua adalah si bodoh yang berlagak pandai, dan kemudian diserang pula para bloggers, dia sudah mula mengalihkan topik dan tidak mahu langsung berkata apa-apa tentang kapal TLDM yang dia sudah tersalah dapat maklumat....

Eh, Singapura ada beli kapal macam TLDM punya kapal ke? Atau Singapura memang berhasrat nak beli tetapi kena tahu model dan persenjataan apa yang TLDM perolehi daripada kapal baru tersebut?

3 comments

RONNIE LIU MENGAMUK, TERAJANG DINDING!!!!

Kalau sebut tentang Ronnie Liu, pasti tergambar di ingatan kita tentang botol arak, pusat perjudian berinternet, spa dan rumah urut serta Along dan TONTO yang berkeliaran mencari mangsa. Lebih-lebih lagi dengan jawatannya selaku Exco Kerajaan Tempatan dan Perumahan, menjadikan Ronnie Liu sebagai orang yang paling berkuasa di Selangor selepas Paduka Sultan Selangor.

DAP yang baru merasai nikmat berkuasa, nampaknya terpaksa menyimpan dan menyejukbekukan Ronnie Liu. Ini adalah kerana faktor Ronnie Liu akan mengurangkan sokongan Melayu kepada DAP, ditambah pula dengan persengketaan antara Ronnie Liu dengan Hassan Ali.

Sungguhpun Ronnie Liu di'back-up' cantik punya oleh Khalid Samad, ternyata DAP memilih untuk mengorbankan orang yang paling disayangi oleh Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng itu. Ronnie Liu dianggap sebagai liabliti dalam Kerajaan Pakatan DAP-PKR di Selangor. Taraf Ronnie Liu sama seperti Salleh Man di Pulau Pinang, bezanya Salleh Man tidak berjawatan sebaliknya hanya menjadi tukang menyalak berkepiah putih.

Ura-ura penyingkiran Ronnie Liu semakin kuat kedengaran. Kekalahan Ronnie Liu dalam pemilihan pucuk pimpinan DAP Selangor baru-baru ini, semakin menguatkan dan mempercepatkan persaraan Ronnie Liu. Siapa yang bakal menggantikan Ronnie Liu, pastinya tidak banyak berbeza kerana setiap kepala yang berlambangkan roket merah, mereka tetap membawa inspirasi Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang.

Atau barangkali DAP Selangor hendak membariskan Janice Lee, ADUN Teratai yang sudah pun bertindak meruntuhkan gerai-gerai Melayu di persimpangan Jalan Taman Muda-Taman Mawar dengan alasan menyesakkan jalan, sedangkan hanya beberapa meter dari gerai-gerai yang dibangunkan oleh UPEN itu, terdapat barisan gerai Cina atau di kalangan penduduk setempat dikenali sebagai PASAR BABI yang turut menempatkan pejabat ADUN berkenaan. Janice Lee mendapat undi tertinggi dalam pemilihan barisan kepimpinan DAP yang baru di Selangor tetapi jawatan Pengerusi bagaimanapun diserahka kepada Teresa Kok yang menduduki tangga keenam.

Ronnie Liu sudah boleh terajang dinding dan mengamuk hempas kepala sekarang ini. Trend meletakkan wanita muda seperti Janice Lee sebagai calon dan wakil rakyat oleh DAP nampaknya telah membuahkan hasil.!!!

3 comments

Islam PAS Ajar Cemburu Dengan Kekayaan!!!

Musa as sedikit pun tak cemburu pada kekayaan Qarun..

Musa as dan Ibrahim as sedikit tak cemburu pada kekuasaan dan kekayaan Firaun dan Namrud..

nabi saw sedikit pun tak cemburu pada Abu Lahab, Abu Jahal dan Abu sufian..

para sahabat ra sedikit tak cemburu pada kekayaan dan kekuasaan PArsi dan Rom!!


Para sahabat ra sedikit pun tak cemburu pada kekayaan pada Abd Rahman bin Auf ra..malah kekayaan beliau lebih mengatasi kekayaan Hosni Mubarak lagi...jauh kaya dari Bill Gate sekali pun..(dikabor dihari kematiannya jumlah hartanya tak terkira)


Api cemburu dan hasad dengki ni hanya disemburkan oleh syaitan..ishh takkan org2 yg briman leh terpdedaya.
Org2 yg beriman sudah pasti takkan iri hati malah segala kekayaan org2 kapir, org2 munafik, org2 fasiq kerana kekayaan imannya lebih berharga dari segala2nya..malah leh dicapainya hanya ngan 2 rakaat saja.
tapi oleh kerana org2 yg "beriman" hari ni..lebih suka mendengar nasihat dan seruan syaitan dan org2 kapir..yakin dan iman pada kekayaan dan kekuasaan Allah swt tidak langsung menjadi harapannya..org2 yg beriman hari ni..lebih suka mengintai2 kekayaan dan kekuasaan sesama makhluk.
..kejayaan para sahabat ra dan para auliya'2 yg berjaya capai hasrat dan cita2 mereka didunia dan diakhirat hanya ngan 2 rakaat solat seolah2 citer dongeng dan mustahil untuk "orang2 briman" hari ni utk lakukan.


-aa

0 comments

ADA SOLAT DUA IMAM DI TENANG RUPA-RUPANYA... PATUTLAH PAS KALAH!!!!

KDYMM Sultan Johor murka dengan tindakan sekumpulan manusia bongok yang perasan mereka pandai sangat, mengadakan solat dua imam di sebuah masjid di Tenang ketika Pilihanraya Kecil Tenang baru-baru ini. Pilihanraya kecil itu dimenangi oleh calon UMNO, Azhar Ibrahim.

BACA MSTAR ONLINE

Kisah solat dua imam bukanlah cerita baru. Ia cerita pada pertengahan 1970-an lagi dan kemuncaknya adalah pada 1982 apabila kerajaan pusat yang dipimpin oleh Tun Dr. Mahathir mengambil tindakan keras terhadap si pelaku perbuatan bidaah berkenaan.

Perbezaan fahaman politik telah menerbitkan perbuatan bidaah yang cuba disandarkan kepada agama. Ini adalah kerana sebilangan manusia bongok yang berbuat begitu, menyandarkan dan menghalalkan perbuatan mereka kepada ajaran Islam.

Antara syarat utama seseorang yang dilantik sebagai imam solat, haruslah orang yang paling fasih bacaan al Quran. Bersandarkan kepada rukun itu, mereka beranggapan, sekiranya ada makmum yang lebih fasih bacaan al Quran berbanding imam, maka solat tersebut adalah tidak sah.

Begitu juga dengan imam yang tidak disukai oleh jemaah, tidak boleh dilantik. Sebabnya, mereka bersandarkan kepada tafsiran singkat terhadap hadis Rasulullah s.a.w yang mengatakan tentang tiga golongan yang tidak diangkat solat mereka walaupun sejengkal termasuklah imam yang dilantik mengepalai segolongan yang tidak suka kepadanya. Singkatnya fikiran mereka apabila mengatakan imam yang dilantik daripada kalangan orang UMNO dan mereka tidak sukakan orang UMNO sebagai imam!

Golongan bangang ini tidak mengetahui bahawa jawatan imam solat terbahagi kepada tiga bahagian iaitu, jawatan imam solat lima waktu; jawatan imam solat Jumaat; jawatan imam solat-solat sunnat.

Untuk jawatan imam solat lima waktu, perlantikan imamnya mempunyai kaitan dengan status masjidnya. Status masjid ada dua iaitu masjid negara dan masjid umum. Masjid negara atau masjid jami' berada di bawah pentadbiran negara. Untuk masjid jenis ini, imam solat adalah lantikan daripada khalifah atau kepimpinan negara. Seandainya imam itu dilantik oleh kerajaan maka imam tersebut lebih berhak menjadi imam di masjid yang di bawah kerajaan berbanding orang lain, sekalipun orang lain lebih mulia dan lebih pandai daripada dirinya. (AL-AHKAM AL-SULTHANIYYAH; Imam Al-Mawardi, pada bab Jawatan Imam Solat, hlmn 178-190)

Begitu juga dengan imam solat jemaah.... hak imam ke atas makmum tidak seperti yang difahami oleh golongan pembangang tetapi berlagak pandai ini.

Lebih menarik apabila hampir kesemua masjid di negara ini adalah masjid yang dibina dan di bawah seliaan pentadbiran negara....

Justeru apabila Sultan Johor murka dengan perbuatan solat dua imam yang berlaku di Tenang, seharusnya umat Islam yang keliru, bersegera mencari rujukan untuk melihat sendiri, siapakah pelampau dalam hal ini. Mendengar cakap-cakap si pembidaah yang berpegang teguh kepada ajaran parti politik mereka, hanya akan menjerumuskan kita ke lembah kejahilan yang maha dahsyat!!!!

5 comments

Pejuang Demokrasi Adalah Agen Penjajah!!!!

Demokrasi..idealnya, kerajaan dipilih melalui suara majoriti dari rakyat. Kerajaan ditubuhkan atas pilihan rakyat. Parti2 politik ditubuhkan dan berusaha mencari sokongan rakyat..parti2 ni akan menyuarakan prinsip2 perjuangan mereka yg mana akan munafaatkan rakyat. Menjanjikan sesuatu yg terbaik utk rakyat..

Mandat pun akan diberikan oleh rakyat..prestasi kerajaan yg dipilih akan dinilai dan bakal menemui rakyat pada pilihanraya yg seterusnya.

Tapi apa yg berlaku sejak menjak ni..pihak pembangkang yg dah berpuluh2 tahun dan masih gagal meraih simpati dan sokongan majoriti rakyat telah membelakangkan prinsip demokrasi ngan menggesa rakyat utk bangkit berdemo dan merusuh.. Kerajaan yg sebelum ni dinobatkan melalui sistem demokrasi ditekan utk meletakkan jawatan, membubarkan kerajaan dan beri laluan secara paksa bukannya melalui semangat demokrasi.

siri2 reformasi pada hujung 90'an..dan kini siri2 transformasi pulak..

Masalahnya sama..kenaikan harga barang, pengangguran, inflasi..atau secara rengkasnya ..rakyat sedang lapar dan susah.

Pihak pembangkang..memainkan isu2 trsebut membangkitkan kemarahan rakyat, menggunakan rakyat utk merampas kuasa.

Dan yg peliknya..US "hero" dan "champion' demokrasi memilih menyebelahi rakyat yg merusuh dan menekan kerajaan yg sedia ada utk lepaskan kerajaan dan serahkan pada "rakyat" yakni pada pembangkang!! Sepatutnya mereka membantu kerajaan yg sedia ada dan meredakan keadaan dan segerakan pilihanraya yg baru..biar demokrasi juga menentukan negara trsebut!!

Iran...selepas pilihanrayanya baru2 ni..keputusan telah dicapai..tapi pihak pembangkang tidak berpuas hati dan memujuk rakyat utk merusuh dan berdemo..

Tapi mujur kerajaan Iran yg menang melalui sistem demokrasi mencari pendekatan yg tegas!! Dan rakyat Iran yg protes, malangnya, kurang mendapat sokongan dunia..Usaha pihak pembangkang..gagal!!

Gitu juga Malaysia satu masa dulu..bila Barisan Alternatif gagal dalam memiliki majoriti dan gagal menubuhkan kerajaan..turut membuat percubaan membuat desakan melalui beberapa siri demostrasi jalanan..malangnya ianya kurang mendapat sambutan.

Jika keadaan ni berterusan dan dianggap "SUARA RAKYAT" "KEBANGKITAN RAKYAT", "KEADILAN UTK RAKYAT"...maka apa perlunya pilihanraya lagi!!

Kita kembali pada zaman feudalisma spt dahulu kala..mana2 kerajaan yg dah lama memerintah leh digulingkan melalui rampasan kuasa ngan cara merusuh dan berdemo..

Spt zaman dulu..utk gulingkan satu2 empayar..maka pemberontakan akan berlaku!! Jika kerajaan tersebut lemah, maka kerajaan baru akan ditubuhkan yakni para pemberontak...dan seterusnya bila ada pemberontakan baru.

rasanya masyarakat antarabangsa perlukan pendekatan baru dalam memastikan sistem demokrasi terus diguna pakai..

Mana2 negara bila berlakunya rusushan/demo yg berlanjutan lebih dari 3 hari..maka kerajaan yg memerintah memiliki kuasa sepenuhnya utk memulihkan keadaan tanpa campur tangan mana2 negara dan adakan pilihanraya sebaik keamanan dipulihkan. Masyarakat antarabangsa atau UNITED NATION perlu campurtangan atas permintaan kerajaan memerintah..dan pastikan pilihanraya diadakan sebaik keamanan pulih..

Jika dibiarkan ni berterusan..maka masyarakat antarabangsa sendiri yg mencabul dan meliwat sistem demokrasi tu sendiri!!


US beria2 mendesak Hosni dan kerajaannya berundur..apakah Hosni dan kerajaannya sudah tidak ada apa2 munafaat utk kepentingan US lagi. Apa janji pihak pembangkang pada US dan apa janji US pada kerajaan baru yg bakal ditubuhkan..

Atau memang dibiarkan huru hara..agar kerajaan telah jadi benar2 lemah sehingga campurtangan UN diperlukan..


Nampak gayanya...PENJAJAHAN ERA BARU sedang dimulakan..dan MALAYSIA mungkin juga tidak akan terlepas!! Lebih banyak kerajaan2 BONEKA spt mana kerajaan Melayu dizaman British akan diciptakan..

dan yg sioknya..cara PENJAJAHAN BARU ni tidak memerlukan ketumbukan tentera yg besar, belanja yg besar..tapi rakyat negara tu sendiri diadu dombakan dan memperjudikan masa depan negara mereka sendiri!! darah antara rakyat yg dialirkan..bukannya darah penjajah.

Antara ALASAN yg biasa digunakan..kerajaan trsebut telah lama memerintah..pempin2 dah kaya bebenor!! - ngan lain kata, bagi lah kami peluang pulak..bagi lah peluang kami kaut kekayaan pulak...dan rakyat dari sejak dulu hingga kiamat terus menerus dikudakan lagi dan lagi!!-aa

0 comments

ALASAN NIK AZIZ, ALASAN ORANG CERAMAH DAPAT DUIT!!!!

Menteri Besar Kelantan, Nik Abdul Aziz Nik Mat mengakui tentang tahap kebersihan tandas-tandas di masjid di seluruh Kelantan yang sangat tidak memuaskan. Sekaligus memberikan gambaran buruk kepada Islam yang sangat mementingkan kebersihan.

Sebenarnya kebersihan tandas masjid bukan sahaja di Kelantan, bahkan di seluruh Malaysia, sememangnya berada dalam keadaan yang sangat daif. Kecuali masjid-masjid besar dan penting, kebanyakan masjid-masjid lain, asalkan ada tandas, ia sudah boleh dianggap memadai. Dan pengakuan Nik Abdul Aziz itu sebenarnya, tidak merendahkan martabatnya selaku Menteri Besar sebaliknya mengesahkan bahawa orang Islam, pandai bercakap tentang Islam tetapi bab paling asas iaitu TAHARAH seringkali dilepas pandang. Cerita pasal sahsiah dan politik, hebat, tetapi jamban di masjid, penuh dengan taik yang tidak dipam dan hancing air kencing yang tidak dijirus.

Penyelenggaran tandas masijd sememangnya berada dalam hierarki paling bawah bagi pengurusan masjid. Orang kata, belen-belen duit lepas beli pencabut janggut, baru bagi kat tandas pulak.


Justeru apabila Nik Abdul Aziz memberi alasan yang sebenarnya turut diberikan oleh Menteri-Menteri Besar yang lain, bahawa dana tidak mencukupi untuk penyelenggaraan tandas masjid, satu perkara yang timbul dan boleh dipersoalkan ialah, ke mana hilang habis duit masjid? Setiap minggu masjid mengutip duit tunai daripada jemaah menerusi tabung khutbah Jumaat. Belum lagi derma-derma yang lain... belum juga peruntukan daripada kerajaan pusat dan kerajaan negeri.

Takkan duit kutipan derma masjid habis kat kaum penceramah dan membeli alat-alat hiasan seperti lampu kelip-kelip? Tok Imam, Tok Bilal dan Siak sekarang sudah bergaji. Takkan AJK Masjid pun pakat nak pulun gaji jugak... tak dapat daripada kerajaan, dari tabung masjid pun jadilah... apatah lagi kalau dilihat di Selangor, banyak masjid yang sudah memanfaatkan sebahagian daripada kawasan lapangnya sebagai tempat berniaga, pastinya akan memberikan pendapatan sampingan kepada masjid.

Tidak bolehkah pendapatan sampingan tersebut digunakan untuk menyelenggara masjid termasuk jamban-jambannya?

Kadang-kadang bila orang cerita bab agama tinggi-tinggi nih, kita cuma perlu tanya soalan paling asas tentang fiqh Islam sahaja untuk mematikan hujahnya... tengok, dia amal ke tidak... atau dia sekadar pandai berteori tentang bab-bab yang tinggi tapi bab-bab rendah tidak dipedulikannya...

Maka bayangkanlah kalau bab Taharah pun tak lulus, bagaimana boleh lulus solatnya? Kalau dah tak lulus solatnya, bagaimana boleh bercerita bab-bab yang lain sebab Solat itu adalah tiang agama? Tiang agama bukan masuk parti politik dan terjerit-jerit hendakkan pemerintahan Islam atau mahukan syafaat ulama, tetapi solat.... apabila solat bermaksud hubungan langsung hamba dengan Khaliqnya...

Alahai.... bila ajak gotong royong bersihkan masjid, pakat-pakatlah jenguk tandas sama.... kalau dengan masjid pun nak berkira kederat, lupakanlah tentang nak dirikan Negara Islam di Malaysia... masih terlalu jauh sangat taraf jihadnya... kalau semua ahli kabinet itu adalah ulama sekalipun, kalau kederat untuk masjid dan jamban masijd masih tercongak-congak, takkan ada Negara Islam... kalau ada pun Negara Islam, jadilah macam Pakistan, jadilah macam Afghanistan... sibuk nak berhudud dan qisas tetapi kesudahannya, ia kelihatan lebih tidak adil berbanding hukum buatan manusia... Na'uzubillah...

3 comments

GAGALNYA TARBIYYAH PAS SELAMA 20 TAHUN DI KELANTAN!!!!

Tengkorak manusia hanya boleh dipecahkan dengan bebanan seberat 500 paun. Namun emosi dan tekanan perasaan yang membabitkan otak manusia jauh lebih berat daripada bebanan 500 paun sehingga ia bukan sahaja boleh memecahkan keinginan, bahkan merendahkan maruah seseorang sehingga jauh lebih rendah daripada taraf seekor haiwan yang berotak.

Kisah seorang datuk yang berusia 89 tahun merogol cucunya sendiri yang berusia 10 tahun di sebuah kandang lembu di Kelantan, benar-benar menarik perhatian. Menarik perhatian bukan kerana perangai 'old pervert' yang tidak sedar diri itu, tetapi kerana ada kopiah putih yang bertenggek di atas kepalanya.

Bagi kebanyakan orang Melayu, kopiah putih yang bertenggek di atas kepala membawa maksud seseorang itu sudah mula meninggalkan kelaziman-kelaziman buruknya, bahkan semakin mendekatkan diri kepada Allah Taala terutama dengan usia yang kedua-dua belah sudah pun berada di liang lahad, kecuali badan yang masih terlantar di luar.

CERITA OLD PERVERT INI BOLEH DIBACA DI SINI

Seringkali para pembesar negeri dan negara mendabik dada tentang kejayaan mereka mengawal penduduk dan rakyat di wilayah kekuasaan mereka. Malah apabila berlaku perkara mengaibkan, cenderung benar para penyokong kedua-dua belah pihak yang saling bertentangan untuk menyalahkan kerajaan yang mereka tidak suka. Alasan mereka, kerajaan bertanggungjawab sepenuhnya dengan apa yang dilakukan oleh rakyat yang mereka kuasai.

Hakikatnya, di dalam Islam, tiada orang lain yang akan menanggung dosa orang lain. Setiap orang menanggung dosa sendiri-sendiri. Dan kalaupun seorang suami 'kelihatan' seperti menanggung dosa isteri dan anak perempuannya, ia bukanlah kerana tanggungan sebaliknya kerana tanggungjawab pada si lelaki itu sendiri yang tidak ditunaikan. Dan yang pastinya, setiap orang tidak payahlah memerah otak memikirkan tentang dosa orang lain, sebaliknya lebih memerhatikan diri sendiri sama ada telah benar-benar berada di jalan yang diperintahkan Allah Taala atau sekadar aksyen dan heboh kepada orang lain yang kita lebih Islam kerana ada dalam parti PAS.

Orang tua berusia 89 tahun itu, barangkali sebelum ini seorang yang cuba mengawal nafsunya yang keterlaluan. Dia telah hidup selama 89 tahun. Dia telah lama menempuhi pelbagai perkara yang mencabar iman dan syahwatnya. Mungkin pada hari berkenaan, dia telah tergelincir dan terpedaya dengan bisikan syaitan di telinganya, sehingga dia tidak kenal lagi darah daging dan syahwat sendiri.

Pembesar PAS Kelantan seringkali menyuruh orang lain menjadikan Kelantan sebagai contoh. Kononnya Kelantan adalah Serambi Makkah dan segala kehidupan berjalan mengikut lunas-lunas Islam. Kalau ada pun perkara-perkara maksiat, ia hanyalah kes-kes terpencil.

Hakikatnya, kehidupan di Kelantan sama sahaja seperti di Pulau Pinang, Selangor mahupun di negeri-negeri lain. Keruntuhan moral begitu menjadi-jadi sekalipun Menteri Besarnya semakin hari, semakin teguh pula tongkatnya. Segala slogan tentang Negeri Berkebajikan, sekadar satu momokan untuk mendapatkan undi dan melebihkan diri berbanding orang lain. Walhal, tarbiyyah yang kononnya dilakukan kepada umat Kelantan, sekadar satu kempen untuk memancing undi, bukannya ikhlas kepada Allah Taala dan rasul-Nya.

Meskipun perbuatan buruk lelaki berusia 89 tahun itu tidak boleh dipertanggungjawabkan kepada Nik Abdul Aziz dan pentadbiran negeri, seharusnya pentadbiran negeri yang diketuai oleh Mursyidul Am yang sibuk mengkafir, mengkufur dan menjahiliyyahkan orang lain di luar kawasan negerinya, berasa malu. Kalaupun tidak malu kepada Allah Taala dan rasul-Nya, malulah kepada diri sendiri.

Cakap tidak serupa bikin! Lunas-lunas agama diterjah dan diterajang sesuka hati dengan menjadikannya sebagai slogan semata-mata.

Makkah tidak akan menjadi seperti Makkah sekarang, seandainya Nabi s.a.w dan para Sahabat r.a semata-mata berslogan di Madinah atau mengkafirkan, menjahiliyyahkan, mengkufurkan dan memplastikkan Quraisy Makkah seperti yang dilakukan oleh Nik Abdul Aziz Nik Mat dan para pembesar negeri yang lebih sayangkan balak berbanding umat.

Mungkin kalau lelaki berusia 89 tahun itu berada di Pahang dan kejadian memalukan itu pula berlaku di Pekan, maka propagandis PAS pun berkokok sakanlah... malangnya ia berlaku di Kelantan dan Kelantan pula ditadbir oleh PAS selama 20 tahun dengan topeng-topeng ulama serta kemakmuran palsu yang sifatnya lebih munafik daripada munafik!!!!

8 comments

SAH, SI BAHLOL PENDEK INI PENJILAT LUBANG JUBOR!!!!

Dia gemuk... Dia pendek... Dia katik... Dia tonggek... Dia buncit! Bila berjalan, terkengkang-kengkang... bila berjalan, tangan melenggang...

Cakaplah apa-apa pun, yang sohehnya, tumit kasutnya tetap tak cukup inci!!!

Siapa dia yang berperawakan persis Doraemon, robot dari Abad 22 yang sangat malang kerana menjadi baby sitter kepada si bodoh bernama Nobita?...

Tak lain dan tak bukan, Shamsul Iskandar Mohd Akin, Ketua AMK merangkap penjilat lubang jubor paling tegar!!!

Dia cuba bercakap tentang penguatkuasaan Islam dan pada masa yang sama, cuba temberang tentang kesepakatan dalam Pakatan Rakyat. Kononnya, di dalam Pakatan Rakyat, segala-galanya baik. Segala-galanya dijalankan secara musyawarah dan tindakan diambil berdasarkan kesepakatan.... tidak seperti dalam Barisan Nasional yang segala keputusan adalah daripada UMNO.

Itu kata si kemetot inilah.... yang cuba menunjukkan segala kebaikan di dalam Pakatan Rakyat. Satu cerita dongeng yang hanya layak diceritakan supaya dapat mendatangkan mengantuk.

Konon katanya lagi, UMNO seringkali menggambarkan Islam sebagai terancam dan rigid. Sedangkan Pakatan Rakyat pula ujarnya, seringkali menggambarkan penyelesaian masalah tersebut hanya dilakukan mengikut kepompon pemikiran yang sempit. (MALAYSIAN INSIDER)

Si bahlol pendek ini barangkali tidak pernah membaca al Quran. Barangkali tidak tahu apa yang Allah Taala khabarkan tentang Islam, tentang iman dan tentang penentangan kaum kafir terhadap umat Islam dan agama Islam sehingga ke hujung hayat dunia. Tentang helah kaum kafir agar umat Islam yang bertaqwa menjadi seperti mereka. Tentang perkara-perkara jelek yang dihiaskan agar kelihatan cantik pada pandangan umat Islam dengan harapan mereka akan meninggalkan Islam, biarpun sekadar berkata, Islam itu liberal!!!!

Si bahlol pendek ini barangkali terlalu ekstrim dengan khayalannya tentang keindahan Pakatan Rakyat sehingga cuba menjadi syaitan yang meracuni fikiran umat Islam agar lebih leka dan terbuka untuk serangan kaum kafir sama ada secara halus mahupun secara tampak.

Kalau Allah Taala sendiri telah peringatkan tentang ancaman yang dihadapi oleh Islam dan umat Islam dalam cubaan mereka mendekatkan diri kepada Allah Taala... kalau Allah Taala sendiri menceritakan perihal Iblis dan syaitan yang akan mendatangi anak-anak Adam dari segenap penjuru... siapa pula si bahlol pendek ini untuk menafikan fakta yang Allah Taala berikan itu?

Adakah si bahlol pendek ini berasakan dia lebih bijak daripada Allah Taala? Adakah si bahlol pendek ini berasakan kalamnya lebih hebat daripada Kalam Allah Taala yang Qadim yang terakam dalam al Quran al Karim?

Sudahlah pendek, kemetot pula... sudah kemetot, bantut serba serbi....

Dasar penderhaka bukan sahaja menderhakai ayat-ayat Allah Taala, bahkan Allah Taala sendiri pun ditelapakkakikan oleh si bahlol ini!!!!

2 comments

MANA KHAIRY JAMALUDDIN? DIA SEHARUSNYA DENGAN NASRUDIN TANTAWI!!!!


Usaha murni Nasruddin Tantawi untuk mendakwahkan golongan muda-mudi Islam yang berkaitan dengan Hari Valentine, bukan sahaja ditentang oleh Ketua Pemuda GERAKAN Kedah, tetapi juga oleh pemimpin pusat DAP dan segelintir di dalam PAS. Mereka melihat usaha murni Nasruddin Tantawi itu sebagai melampaui kuasa.

Walhal dalam kenyataannya, Nasruddin Tantawi sedikit pun tidak berlagak macam sesetengah pembesar PAS Selangor yang perasan dia adalah Menteri Besar atau Exco Kanan. Tantawi sebaliknya sekadar ingin berdakwah dan mengingatkan golongan muda-mudi yang terkesan sangat dengan perayaan sia-sia itu. Dia tidak berhajat untuk mengambilalih tugas penguatkuasa undang-undang dan penguatkuasa agama.

Seharusnya usaha yang dilakukan oleh Tantawi disokong, bukannya dibangkang dan diperingatkan tentang kuasa yang 'mereka' miliki. Malah usaha Tantawi itu juga wajar disokong oleh Ketua Pemuda UMNO dalam usaha menangani masalah sosial yang tidak sahaja melibatkan Hari Valentine malah hari-hari yang lain juga.

Rasa-rasanya ramai yang akan gembira jikalau Pemuda UMNO dan Pemuda PAS sama-sama turun padang untuk menjalankan tugas dakwah itu. Pemuda PAS boleh menggunakan pendekatan agama menurut kemahiran mereka, manakala Pemuda UMNO pula menggunakan pendekatan jasmani berdasarkan kemahiran mereka. Paduan kedua-dua Pemuda UMNO dan Pemuda PAS pasti akan membuahkan hasil yang jauh lebih baik berbanding dilakukan secara berasingan.

Dan pada masa yang sama, turut memberi isyarat kepada DAP dan GERAKAN, PAS dan UMNO sebenarnya berada di dalam satu akidah, satu Tuhan dan mengikuti ajaran Nabi Muhammad s.a.w. Bukannya bertuankan Barisan Nasional atau bertaukehbesarkan DAP.

Namun, barangkali harapan tersebut hanya wujud di dalam sebuah mimpi... orang politik mempunyai nafsu yang tidak ada pada orang biasa. Pandangan mereka dalam sesuatu isu berasaskan kepada nafsu tersebut. Jadi, tidak perlulah menaruh harapan yang bukan-bukan....

1 comments

YAKIN MENANG, UMNO BESAR KEMUNGKINAN TERSALAH CALON!!!

UMNO Melaka sangat yakin, mereka akan mampu mengekalkan kerusi DUN Merlimau dalam pilihanraya kecil yang bakal berlangsung pada hujung bulan ini. Keyakinan tersebut adalah memandangkan Merlimau adalah kubu kuat UMNO di Melaka dan Melaka, sama seperti Johor mempunyai perisai yang sangat kukuh menahan kemasukan PAS dan Melayu PKR.

Kerana keyakinan yang membuak-buak itulah, UMNO Melaka besar kemungkinan akan melakukan satu kesilapan besar dengan meletakkan calon yang akan menjadi LAUK RENDANG kepada Pakatan Rakyat.

7 nama telah disenarai pendekkan oleh UMNO Jasin. Dan antara tujuh nama tersebut, ada satu nama yang sangat menarik untuk diperkatakan. Nama tersebut adalah Said Mohd Yusof, bekas Ahli Parlimen Jasin yang pernah menggemparkan negara kerana meminta Kastam Diraja Malaysia 'menutup sebelah mata' dan melepaskan 'satu atau dua inci' kayu bergergaji yang diimport. Sebabnya ialah kerana pembabitan langsung syarikat miliknya Binyusof Enterprise dalam mengimport dan pasaran barter trade kayu bergergaji dari Indonesia.

Said juga pernah menghentam Ketua Pengarah Kastam yang dikatakannya menyerupai ahli politik apabila kerap membawa wakil media dalam setiap lawatannya dan dakwanya, kerana itulah Kastam 'membalas dendam' terhadapnya. Kastam bagaimanapun, menafikan tindakan mereka berasaskan kepada dendam dan politik, sebaliknya terdapat peruntukan yang membolehkan mereka merampas kayu-kayu bergergaji yang diimport melebihi ukuran yang dibenarkan oleh undang-undang.

Said Yusof mungkin berpengalaman dan berpengaruh di Jasin, namun dia juga sangat berpengaruh di kalangan Pakatan Rakyat, khususnya Lim Guan Eng yang telah membuat laporan kepada SPRM tanpa sebarang tindakan diambil terhadap Said Mohd Yusof. (AGENDA DAILY)

Pengaruh Said Mohd Yusof itu jugalah yang bakal meletakkan UMNO sebagai pejuang yang berkepala kudong di Merlimau nanti!!!

3 comments

Thursday, February 10, 2011

NIZAR DISERANG PENYAKIT MATI TEGAK!!!!

Thursday, February 10, 2011
Antara keistimewaan Lim Guan Eng adalah mengambil hati. Dia mewakili sekelompok kaumnya yang sangat pintar memujuk, mengambil hati dan kemudian mengenakan orang yang disongketnya sambil tersenyum.

Itulah yang dilakukan oleh Lim Guan Eng kepada Nizar Jamaluddin, sang lambai yang terus kempunan untuk menjadi Menteri Besar Perak setelah tiga orang ADUN Pakatan Rakyat melompat keluar dan menjadi ADUN Bebas, sekaligus meruntuhkan terus empayar DAP yang cuba berkembang di Perak Februari 2010.

Jaminan Guan Eng bahawa manusia yang gemar melambai itu akan tetap dijadikan Menteri Besar Perak seandainya Pakatan Rakyat menguasai Perak pada PRU13 dilihat satu cara untuk mengembangkan jubor para pemuja DAP di dalam PAS. Apatah lagi, Nizar Jamaluddin dilihat setaraf dengan Mahfuz Omar yang pantang disua mikrofon, bersuaralah dia sekalipun suaranya sangat sumbang dan biji butir percakapannya, mengalahkan orang terganggu fikiran yang disumbat dalam Hospital Bahagia Tanjung Rambutan.

Pengiktirafan yang diberikan oleh Lim Guan Eng kepada Nizar Jamaluddin sangat mudah difahami. Nizar Jamaluddin dalam buruannya untuk menduduki takhta kekuasaan di Perak akan sanggup melakukan apa-apa sahaja, hatta terpaksa minum air kaki Lim Guan Eng sekalipun. Tindak-tanduknya sepanjang dia menjadi Menteri Besar Perak sudah cukup untuk menggambarkan siapa Nizar Jamaluddin yang sebenarnya.

Dengan pajakan tanah selama 999 tahun kepada bekas Min Yuen di Perak, nisbah anugerah tanah yang lebih besar kepada Sekolah-Sekolah Jenis Kebangsaan berbanding SAR, peluang perniagaan untuk Melayu yang ditutup rapat dan dibuka luas untuk golongan bukan Melayu, dasar-dasar yang tidak menyebelahi Melayu dan kesanggupannya menyembahkan derhaka kepada Seri Sultan Perak, sudah cukup memenuhi pra-syarat DAP.

Dan kenyataan Lim Guan Eng itu, sekaligus sudah cukup untuk menunjukkan siapakah tuan Nizar Jamaluddin yang sebenarnya... Apabila Lim Guan Eng melabelkan Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar yang baik dan penuh integriti, maka fahamlah kita, bahawa baik serta integriti yang dimaksudkan oleh Lim Guan Eng bermaksud, menepati apa yang dihajati oleh DAP.

Tahniahlah kepada Nizar Jamaluddin kerana berjaya mendapatkan pengiktirafan besar daripada Lim Guan Eng, sang Maharaja yang sedang berusaha menghapuskan Melayu dari Pulau Pinang... Nizar Jamaluddin sudah boleh tersenyum dan tersengih sampai telinga dengan pengiktirafan itu. Kalau dicabut nyawa oleh Malaikat Maut pun, Nizar Jamaluddin mesti mati dalam keadaan tegak dan tersengih lebar dengan sebelah tangannya melambai kepada para peminatnya.

Kepada para propagandis Pakatan Rakyat, pengiktirafan yang diberikan oleh Lim Guan Eng kepada Nizar Jamaluddin, turut mengiktiraf anda sekalian sebagai lembu-lembu pawah buat DAP!!!

Tahniah sekali lagi!!!!

2 comments

NAK MENIPU APA... MEMANG PAS KEDAH TAK PANDAI BUAT KERJA PUN!!!!


Bila Menteri Pelancongan kata, Kedah membazir peruntukan tinggi yang diterima untuk memajukan sektor pelancongan, maka berkokok sakanlah orang-orang Kerajaan Negeri menafikan perkara itu. Apabila dikatakan Kerajaan PAS Kedah tak pandai buat kerja, maka mereka pun segera membuat perbandingan antara kutipan cukai balak dan yang lain-lain dengan kerajaan terdahulu. Yang tidak diterangkan ialah berapa luas pula kawasan balak pada zaman kerajaan terdahulu dan kerajaan sekarang... yang tidak diterangkan juga ialah, berapa perolehan daripada GLC-GLC yang diculalangkitkan oleh kroni dan ahli keluarga orang besar kerajaan negeri.

Peruntukan untuk industri pelancongan di Kedah, tinggi... setinggi mana, tak tahulah... tapi bagi anda yang rajin berulang-alik ke Kedah, anda hanya akan dapati perubahan paling ketara ialah banyak signboard dengan muka OSTAT KITA tersengih dan bergumbira, manakala yang lain-lain dan berkaitan dengan pelancongan, tidak ada langsung... yang ditinggalkan Det Khalid, itulah juga yang duk ada la nih....

Tak tahulah kalau signboard dengan muka OSTAT KITA dapat menarik ratusan juta pelancong setahun ke Kedah....

Paling lawak ialah apabila fenomena 'terkejut' dengan percutian orang ramai pada cuti Tahun Baru Cina di Langkawi yang dijadikan sebagai menyanggah kata-kata Ng Yen Yen. Kata mereka, orang ramai yang berpusu-pusu ke Langkawi adalah menandakan sektor pelancongan Kedah adalah maju dan telah dimajukan oleh Kerajaan Negeri Kedah yang menerima suntikan dana daripada Kementerian Pelancongan Malaysia.

Kalau tak silap la... Langkawi telah pun dibangunkan lebih awal sebagai destinasi pelancongan yang lengkap dengan prasarana semenjak dari zaman Tun Dr. Mahathir lagi... kalau tak silap la, kan? Tak tahu la pulak kalau zaman Dr. Mahathir itu sezaman dengan zaman OSTAT KITA di Kedah....

Atau barangkali kerajaan OSTAT KITA di Kedah hanya nampak Langkawi sebagai destinasi pelancongan. Apatah lagi, Langkawi sudah lengkap segala-galanya dan menjadi tumpuan pelancong seluruh dunia, terutama sekali dengan pelbagai acara bagi menarik pelancong saban tahun...

Dek kerana itulah kerajaan OSTAT KITA nak ambil nama juga. Sedangkan destinasi pelancongan yang baru di Kedah, HARAM TAK DAK di bawah pentadbiran OSTAT KITA!!!

Pandai buat kerja lagi ka tu? Kalau setakat membanyakkan hasil balak dengan menebang balak lebih banyak dan mencekapkan penebangan balak di kawasan baru dan lama, sampai gondol dan berlakunya banjir besar, mungkin Mahfuz Omar yang tak pass SRP pun boleh buat....

Pembohonglah kalau alasan demi alasan untuk menghalalkan Kerajaan PAS Kedah dalam sektor pelancongan di Langkawi... Langkawi bukan destinasi baru... peruntukan dari Kementerian Pelancongan perlu dijelaskan ke mana hala dan simpanan atau dihabiskan.... sama ada dihabiskan kepada signboard yang ratusan jumlahnya di seluruh Kedah yang mempamerkan senyuman OSTAT KITA atau sekadar dihabiskan untuk elaun kedatangan, elaun minyak, dan segala macam elaun lagi untuk mesyuarat adik beradik dan kaum keluarga....

3 comments

HEBAT!!!!... AMK JERKAH PAS DI MERLIMAU!!!!

Ternyata, sekalipun Anwar Ibrahim telah membuat pengumuman bahawa Pakatan Rakyat 'menugaskan' PAS di Merlimau, ketaatan kepada Anwar Ibrahim dalam bab ini, ternyata tidak diberikan oleh beberapa pihak yang mewakili Pakatan Rakyat Melaka. Mereka tetap bertegas bahawa Shamsul Iskandar Mohd Akin adalah calon yang paling layak untuk bertanding di kawasan tersebut, bukannya wakil dari PAS.

Kata mereka lagi, PAS telah berkali-kali kalah dan Merlimau yang merupakan kubu kuat UMNO, amat mustahil untuk ditawan oleh PAS. Apatah lagi PAS Merlimau sebenarnya sangat ketandusan wakil dan calon. Kalau ada pun calon, sekadar calon yang boleh mengangkang, tetapi tidak boleh berjalan tegak.

Justeru, 'tokoh' yang paling mencabar UMNO di kawasan tersebut bagi mereka adalah Shamsul Iskandar Mohd Akin yang terkenal di peringkat pusat dan dilihat 'sangat bekerja keras' untuk keadilan dan perubahan demokrasi negara.

Tidak ada mana-mana calon atau wakil dari PAS Merlimau yang dapat menandingi Shamsul Iskandar Mohd Akin....

Itu kata-kata para penyokong Shamsul Iskandar Mohd Akin di Merlimau yang masih kesal kerana Anwar Ibrahim terpaksa tunduk kepada PAS, walhal bagi mereka, PKR jauh lebih kuat dan bersedia untuk bertarung dengan UMNO di kawasan berkenaan.

Sikap sombong PKR begitu terserlah. Di sebalik kemelut dan ahli yang keluar beramai-ramai daripada parti yang menyokong penjuboran dan industri berjubor itu, para pemimpin sama ada pusat mahupun tempatan tetap mengatakan mereka jauh lebih hebat daripada PAS.

Justeru, apabila PAS tetap meletakkan calonnya untuk mewakili Pakatan Rakyat di Merlimau, ramai yang menjangkakan, PAS akan kalah. Bukan kalah kerana UMNO tetapi kalah kerana ditikam dari belakang oleh orang-orang Anwar Ibrahim sendiri. Meskipun pada masa yang sama, Anwar Ibrahim akan turut berkempen, hakikatnya kempen Anwar Ibrahim adalah kempen untuk dirinya sendiri, bukan kempen untuk PAS seperti mana yang dilakukannya di Tenang.

PAS perlu lebih berhati-hati. UMNO sedang berkokok kerana menganggap kemenangan sudah berpihak kepada mereka. AMK Melaka pula tetap dengan pendirian bahawa calon mereka, Abang 'Pen' kemetot adalah calon yang paling layak dan boleh menang. Manakala DAP... seperti biasa menjadi tok dalang dan tok selampit.

Kebimbangan terhadap UMNO tidak perlu digusarkan oleh PAS. Sebabnya, segusar mana pun, UMNO tetap musuh PAS. PAS sepatutnya lebih gusar dengan permainan pelik PKR dengan bantuan DAP yang sentiasa berharap, PAS akan terus berada di bawah telapak kaki mereka.

Merlimau akan menjadi saksi bagaimana PAS dibodoh-bodohkan oleh DAP dan PKR nanti... terutama apabila ada calon bebas yang ditaja, turut bertanding di situ....

0 comments

KHALID SAMAD BIMBANG DISEPAK LIM KIT SIANG!!!!

Memang sangat jelas, Khalid Samad telah 'dimasukkan' oleh DAP ke dalam PAS dengan tujuan PAS boleh dijahanamkan dari dalam. Perhatikan sahaja tindak-tanduk Khalid Samad dan respons yang diberikannya apabila menyentuh soal DAP kesayangannya.

Khalid Samad dalam respons terhadap kempen yang digerakkan oleh Ketua Pemuda PAS Pusat, Nasruddin Hasan Tantawi berkata, Nasrudin tidak mempunyai sebarang hak dan kuasa untuk menjalankan kempen berkenaan. Katanya lagi, pihak berkuasa agama kerap mengadakan operasi tersebut dan kuasa berkenaan tidak boleh dicampuri oleh Nasrudin Tantawi.

BACA DI SINI

Sekalipun cakap-cakapnya berlapik, namun begitu jelas, Khalid sebenarnya bercakap bagi pihak DAP di dalam PAS. Kalau Kamaruddin Jaafar bercakap bagi pihak Anwar Ibrahim di dalam PAS, Khalid pula sentiasa memastikan pengaruh DAP di dalam PAS tidak berkurangan.

Sebelum ini, Khalid Samad juga merupakan orang yang paling kuat menentang apabila PAS cuba menghapuskan arak di kawasan penempatan Melayu. Khalid Samad sebaliknya melawat kilang arak di Shah Alam dan kemudian membuat janji untuk memindahkan kilang arak tersebut agar dekat dengan Pelabuhan Kelang di atas tapak yang lebih luas.

Maka berbahagialah orag-orang Shah Alam kerana Wakil parlimen mereka mempunyai pandangan yang sejenis dengan DAP dan kafir yang menentang Islam. Syabas diucapkan kerana Melayu Shah Alam memilih untuk menjadi lebih liberal, terbuka dan keluar dari kepompong kejumudan yang memalukan mereka!!!!

1 comments

ANTARA REDHA ALLAH DAN REDHA DAP, PAS-UMNO PILIH YANG MANA SATU?

Barangkali tak cukup tarbiyyah DAP dengan PAS sehinggakan orang-orang besar DAP menentang keras usaha PAS menerusi Ketua Pemuda PAS dan Muslimat PAS untuk menjalankan operasi mencegah zina dan khalwat di kalangan muda-mudi Islam sempena 14 Februari yang diraikan sebagai Hari Berkasih Sayang, ditentang hebat oleh ketua Pakatan Rakyat itu.

Kalau Ketua Pemuda GERAKAN menentang usaha PAS, bolehlah dikatakan UMNO tak cukup tarbiyyah bukan Islam dalam parti-parti komponen BN tetapi apabila para pembesar DAP yang dianggap bersimpati dan 'faham' Islam turut menentang sama, sememangnya cakap-cakap besar yang cuba menipu diri sendiri PAS, makan diri.

Maka benarlah seperti yang Allah Taala firmankan di dalam al Quran yang antara lain bermaksud, golongan bukan Islam tidak akan redha kepada umat Islam selagi umat Islam tidak mengikut mereka.

Bukti begitu jelas. DAP tidak pernah sekali-kali tunduk kepada tujuan murni PAS untuk membendung perangai tak senonoh generasi muda Islam. Sama juga parti-parti komponen BN apabila UMNO cuba melakukan pemutihan akhlak. Kononnya, perayaan tersebut perlu diterima dengan hati dan fikiran yang terbuka. Tidak boleh jumud dan tidak boleh dipandang negatif. (BACA DI SINI)

Secara ketara, para pemimpin bukan Islam sangat senang hati melihat semakin ramai generasi muda Melayu-Bumiputera Islam yang tercebur ke kancah masalah sosial kerana beranggapan itu adalah caranya untuk maju. Melakukan perkara-perkara yang dilarang oleh Islam, adalah salah satu daripada usaha untuk maju dan tidak dicop berfikiran jumud.

Justeru, seharusnya dalam keadaan ini, UMNO sudah pun menunjukkan sokongan kepada Pemuda PAS yang diketuai oleh Nasruddin Hasan Tantawi dalam kempen anti-zina, anti khalwat menerusi penguatkuasaan pihak berkuasa agama di beberapa buah negeri.

Sebenarnya, pemeriksaan secara rawak kerap diadakan. Hasilnya ramai yang tertangkap. Ramai yang dihukum, namun hukuman-hukuman berkenaan dilihat tidak dapat menginsafkan. Bahkan dengan sokongan yang ditunjukkan oleh para pemimpin bukan Islam, pemimpin-pemimpin Islam yang bercita-cita tinggi untuk menerapkan sepenuhnya undang-undang syariah, terpaksa telan air liur dan pejam mata. Apakan tidak, kalau para pemimpin bukan Islam itu 'merajuk', susah pula mereka hendak mendapat undi daripada pengundi bukan Melayu dan bukan Bumiputera.

Maka bayangkanlah keinginan sebenar Lim Kit Siang dan DAP apabila mereka sendiri tidak bersetuju penguatkuasa agama menjalankan penguatkuasaan undang-undang ke atas orang Melayu dan Islam...

Sembang apa lagi tentang DAP semakin mendekati Islam? Sembang apa lagi GERAKAN inginkan undi orang Melayu...

7 comments

ALASAN ROBOH GERAI MELAYU.... SEBAB MELAYU PENDATANG!!!!


Gambar: MEDIA PERMATANG PAUH

Apabila Guan Eng bertindak merobohkan gerai-gerai Melayu, maka Guan Eng juga akan memastikan propagandis Melayu yang mengisbathkan diri mereka sebagai Pakatan Rakyat, akan menulis tentang keburukan orang Melayu. Dan taktik tersebut sangat berjaya kerana sehingga kini, apa-apa sahaja yang dilakukan oleh Lim Guan Eng pasti akan mendapat sokongan yang sangat kukuh. Pendek kata, kalau blogger UMNO melihat UMNO ada compang-campingnya dan menerjah UMNO, blogger Pakatan Rakyat sama seperti para pemimpin PAS apabila berhadapan dengan DAP... tunduk dan tidak akan berkata 'TIDAK' kepada Lim Guan Eng.

Lim Guan Eng dan pentadbiran DAP Pulau Pinang dibantai teruk kerana dua isu iaitu isu risalah 'My Balik Pulau' dan isu perobohan gerai Melayu di Seberang Perai. Dalam kedua-dua isu tersebut, yang salah tetap orang Melayu juga.

Isu risalah 'My Balik Pulau', para propagandis DAP yang berwajah dan berkulit Melayu, tidak menyalahkan langsung penerbit mahupun penyelidik yang menghasilkan risalah berkenaan. Sebaliknya menyalahkan ADUN Pulau Betong dengan alasan yang paling mujarab iaitu ADUN berkenaan seorang yang RASIS. RASIS kerana mendedahkan tembelang Kerajaan DAP dengan menggunakan agensi dan NGO bagi melindungi niat sebenar DAP di kalangan orang Melayu.

Begitu juga dengan perobohan gerai-gerai Melayu di Taman Pelangi... mereka merujuk tempat itu dengan laporan daripada KOSMO yang menggelarkan tempat itu sebagai 'Mini Hatyaai'. Atau dengan kata lain, tempat tersebut menjadi sarang kepada pendatang asing. Gerai-gerai yang dirobohkan pula adalah gerai-gerai pendatang asing.

Sama ada logik atau sebaliknya alasan yang diberikan, ia jelas melambangkan tujuan sebenar mereka iaitu membela Lim Guan Eng dalam menjahanamkan Melayu. Apa-apa sahaja yang dilakukan oleh Lim Guan Eng terhadap Melayu, dibolehkan saja...

Dengan kata lain, Lim Guan Eng berjaya melaksanakan misinya... MELAYU HARUS BERLAWAN DENGAN MELAYU!!!!

11 comments

OPERASI LALANG.... MASING-MASING PAKAT CARI SALAH MAHATHIR!!!

Masing-masing pakat mengulas tentang Operasi Lalang pada 1987 yang melibatkan penahanan 40 orang yang kebanyakannya adalah pemimpin UMNO, MCA, PAS dan DAP. Semuanya berpunca daripada buku yang ditulis oleh Tom Plate, 'Doctor M: Operation Malaysia - Conversation with Mahathir Mohamad' serta penafian bekas Perdana Menteri itu yang dia bertanggungjawab sepenuhnya dalam operasi berkenaan.

Mat Sabu sudah bersuara. Lim Kit Siang juga sudah bersuara. Karpal Singh sahaja yang masih sakit tekak. Begitu juga dengan beberapa orang pemimpin UMNO seperti Fuad Hassan, Ibrahim Ali dan lain-lain... semuanya diam.

Sememangnya sukar untuk puak-puak yang menyokong Pakatan Rakyat untuk menerima hakikat bahawa Mahathir Mohammad tidak terlibat dalam arahan penangkapan pemimpin-pemimpin politik dalam Operasi Lalang. Bebudak yang ubun-ubun lembik dan tidak tahu apa-apa pun, turut menulis di blog masing-masing yang Mahathir terlibat sebab para pemimpin mereka kata macam tu.

Bekas Ketua Polis Negara, Tun Hanif Omar telah mengesahkan Mahathir tidak terlibat, sebaliknya polis yang terlibat. Tun Hanif Omar adalah salah seorang daripada saksi yang ditolak oleh Mahathir ketika kali pertama mendedahkan perangai syaitan Anwar Ibrahim iaitu sukakan jubor jantan.

Pastinya, penjelasan sesiapa pun tidak akan diterima oleh bebudak Pakatan Rakyat yang sudah menanam doktrin di dalam kepala mereka bahawa Mahathir terlibat. Ia sama seperti kisah pengungkitan tentang Tabung Memali.

Mereka tidak menerangkan tentang Tabung Memali dan penyelewengan duit tersebut sehingga mencetuskan kemelut antara balu, anak, waris dan ahli keluarga mangsa peluru polis di Memali, sebaliknya masih sibuk menceritakan bagaimana Ibrahim Mahmud atau Ibrahim Libya dibunuh oleh polis atas arahan Mahathir Mohammad.

Walhal semasa kejadian, Mahathir berada di luar negara dan peristiwa tersebut mencetuskan pergeserannya dengan Musa Hitam, timbalannya yang kemudian menyaksikan Timbalannya lucut jawatan sebagai Timbalan Perdana Menteri. Paduan 2M tidak berterusan kerana Tragedi Memali...

Dan Operasi Lalang kedengaran semula bagi mengingatkan betapa zalimnya Mahathir... bagi mereka yang hidup berakal pada 1987, pastinya tahu bagaimana keadaan yang sangat tegang pada waktu itu. Para pemimpin dan orang Melayu telah pun berkumpul di Stadium TPCA di Kampung Bharu dengan para pemimpin Melayu sudah mula bercakap berapi-api menaikkan kemarahan dan semangat orang Melayu. Begitu juga dengan DAP menerusi lidah Lim Kit Siang dan Karpal Singh yang cuba menaikkan emosi para penyokong mereka terhadap UMNO dan Raja-Raja Melayu...

Ianya berlaku tidak lama selepas Karpal Singh ditampar di pekarangan Mahkamah Tinggi di Bangunan Sultan Abdul Samad oleh Allahyarham Kiyai Arshad!!!

Tanpa Operasi Lalang, pastinya tragedi 13 Mei berulang semula...

Namun dendam daripada puak-puak yang gagal melunaskan dendam mereka, masih berterusan. Mereka memutarbelitkan fakta sejarah kerana masing-masing tahu, generasi muda tidak berminat dengan sejarah yang dikatakan berbaur perkauman....

Perhatikanlah bagaimana Lim Kit Siang terus-menerus menyerang Sejarah Malaysia yang menurutnya tidak adil, berat sebelah dan terlalu mengagungkan Melayu!!!!

2 comments

REVOLUSI MULUT KE MULUT PULAK DAH... BAIK CAKAP, BERKUCUPAN SAJA...

Mahfuz Omar kata, revolusi 'mulut ke mulut' sudah cukup untuk menjatuhkan UMNO-BN kalau dilakukan secara giat dan agresif. Barangkali Mahfuz maksudkan teknik CPR kut?

Bagaimanapun, Mahfuz kata, orang Melayu memang tak senonoh. Sebab, sekalipun tahu mereka dizalimi, mereka tak mahu bersuara langsung. (HARAKAH DAILY) Tak tahulah, Melayu jenis mana yang dimaksudkan oleh Mahfuz.

Tak agresif apa namanya... setiap hari, setiap masa... maklumat beredar. Setiap hari, setiap masa, PAS buat ceramah, sesi bertazkirah, sesi berkuliah dan segala macam sesi lagi untuk mempromosikan PAS dan Pakatan Rakyat. Takkan semuanya tu tak guna mulut?

Mahfuz ni tahu tak apa yang dia cakap?

Kalau nak diikut-ikutkan, para pemimpin PAS adalah pemimpin yang paling tak berguna. Mereka tidak bekerja sebaliknya sibuk berkempen. Tak tahulah kalau kempen untuk diundi, dipilih dan dimenangi itu merupakan kerja untuk rakyat. Jangankan yang belum bergelar wakil rakyat, Ahli Parlimen macam Mahfuz Omar pun lebih banyak berkempen daripada buat kerja. Seolah-olah elaun yang diterima setiap bulan tu, hanya untuk membayar kempen mereka sahaja. Kalau kerja pula, kena bayar lain...

Bagus betul pemimpin-pemimpin nih... patutlah perut mereka boroi-boroi belaka. Barangkali dalam perut tu, penuh dengan kala jengking, ular neraka, nanah neraka dan sebagainya yang bersifat neraka!!!

3 comments

MACAM NILAH Y ANG PAKATAN RAKYAT NAK... POLIS DITETAK BERTUBI-TUBI

Sarjan Abdul Rahim Hamid diserang dan ditetak bertubi-tubi oleh seorang lelaki berusia 30-an yang mengalami gangguan fikiran. Usaha selama tiga jam untuk memujuk lelaki tersebut menyerahkan parangnya tidak berhasil, sebaliknya anggota polis berpangkat Sarjan itu pula ditetak. Kejadian berlaku di Bahau.

BACA HARIAN METRO

Mungkin kerana 'mangsa' adalah seorang Melayu, maka DAP dan pakatannya, tidaklah bising sangat. Lebih-lebih lagi, memang terbukti lelaki terganggu fikiran tu telah menetak anggota polis, lagilah mulut mereka senyap sunyi. Kalau lelaki itu seorang Cina atau India, barangkali pelbagai cadangan yang akan dikeluarkan dan para propagandis di Internet sudi untuk bercerita secara panjang lebar bagaimana polis begitu zalim menembak mati seorang mangsa yang hanya mencederakan seorang anggota polis dengan sebilah parang.

Polis kerapkali dipersoalkan tindakan mereka terutama dalam kes-kes melibatkan tembak mati orang mengamuk. Ahli-ahli politik khususnya daripada Pakatan, seringkali beranggapan, polis sengaja memberikan jawapan yang skema iaitu diserang dengan senjata...

Bila ada anggota polis yang kena serang, tidak pula mereka bersuara. Sebaliknya masing-masing buat tak tahu macamlah telinga mereka telah tersumbat dengan tahi yang tebalnya berinci-inci....

Tu pun ada hati jugak nak rampas undi kaum polis!!!

7 comments

UMMI HAFILDA CERITA BAB KONDOM... KONDOM?


Ummi Hafilda berceramah di Jalan Kebun malam tadi... penuh dengan kelucahan melampau!!!

Salah satu daripada rukun ceramahnya....

"Driver Dato' Nalla bernama Raju sebut, saya selalu beli itu kondom sebelum Big Bos (Anwar Ibrahim) main sama itu Shamsidar."

Orang tua-tua yang dengar ceramah itu, urut dada mendengar pendedahan Ummi.

Lucah betullah.... Anwar pakai kondom main sama Shamsidar? Driver Dato' Nalla belikan kondom untuk Anwar... habis, macam mana pula air mani boleh tertumpah di atas cadar? Ohhh... masa tu, si Raju terlupa nak beli kut atau kondom tu tiris...

Atau, bila pakai kondom tak sesedap kalau bolen jer?

Apa-apa ajerlah....

10 comments

ALASAN TERBAIK DARIPADA KHALID IBRAHIM

Khalid Ibrahim kata, Kerajaan Negeri Selangor perlu menggunakan duit rakyat untuk menyelamatkan Shuhaimi Shafie kerana ADUN Sri Muda itu adalah Exco Kerajaan Negeri. Lagipun, dia buat hasutan itu demi rakyat! (BACA SINI)

Hebat!!!

Shuhaimi Shafie cerca, 'Beraja di mata, bersultan di hati'... dan semua orang tahu kepada siapa cercaan itu ditujukan berdasarkan kepada apa yang ditulis di dalam blognya, tapi itu semua untuk rakyat?

Patutlah beria-ia dan bersungguh-sungguh Khalid Ibrahim nak 'menggulingkan sultan' mengikut Undang-Undang Tubuh Selangor yang nak dipindanya supaya jadi 'Sultan kena terima nasihat Menteri Besar'!!!

Lagi mahu sembang pasal nak tegakkan institusi kesultanan? Temberang budak-budak berhingus, bolehlah... yang sah-sahnya nak merepublikkan Selangor... atau setidak-tidaknya jadi macam Pulau Pinang!!!

1 comments

UNTUK MEREKA YANG GEMAR MENCARUTKAN 'HARTA' EMAK SENDIRI..Antara perkataan yang paling gemar untuk digunakan apabila memaki hamun adalah P***MAK!!!

Kedengarannya sangat sedap dan serba menyedapkan!!!

Namun tahukah anda, barang yang anda hina dan perlekehkan itulah yang anda sering cari. Ramai yang tertungging kerana benda alah itu. Ramai yang sanggup melakukan apa sahaja demi benda alah itu. Dan ramai yang sanggup tinggalkan akidah semata-mata kerana benda alah itu.

Menerusi benda alah yang kerap dijadikan bahan makian itulah, anda dilahirkan ke dunia ini. Tak tahulah kalau anda yang gemar memp***makkan orang lain, sememangnya Allah Taala jadikan tanpa ibu. Atau anda keluar dari mulut atau menerusi ubun-ubun.

Tahukah anda, ketika anda diteran untuk keluar dan hidup di dunia ini, separuh daripada nyawa ibu anda telah diserahkan semata-mata untuk melihat anda bernyawa? Jadi, jadah apalah anda memp***makkan benda yang telah menjadi pintu keluar anda ke dunia ini? Hina sangatkah pintu keluar itu?

Jangan jadi hipokrit... anda menghinanya dan menjejehkan kepada orang lain, tetapi anda yang tergila-gilakannya (jikalau anda lelaki normal). Hormatilah dan kasihilah ibu anda, bukan kerana lubang itu, tetapi kerana 'kesudiannya' bersusah payah dan bersakit-sakitan untuk mengeluarkan anda.

Hentikan memaki hamun orang lain dengan perkataan P***MAK....

3 comments

Wednesday, February 9, 2011

LELAKI RENDAH IQ TAK BOLEH BUAT HUBUNGAN SEKS.... SIAPA DIA YER?

Wednesday, February 9, 2011
Golongan rendah IQ bukan sahaja wujud dalam rakyat biasa. Bahkan di kalangan orang politik pun, terlalu ramai yang mempunyai masalah rendah IQ. Cuma satu yang menarik, apabila menjadi orang politik, terutama kalau jadi Naib Presiden dan Ahli Parlimen, maka, akan terciptalah pelbagai alasan dan isu darinya untuk menghilangkan kerendahan IQ tersebut.

Malangnya, dia tidak sedar, kerendahan IQ itu bukan dilihat daripada senyuman bergigi arnabnya, tetapi daripada kenyataan-kenyataannya yang dipetik dan disiarkan oleh pelbagai bentuk sumber maklumat. Dan daripada kenyataan-kenyataannya itu, kerendahan IQnya menjadi sangat terserlah dan kekal untuk ribuan tahun selagi maklumat berkenaan kekal wujud dalam bentuk aksara dan data bercetak.

Dan bayangkanlah kalau ORANG RENDAH IQ SEPERTI ITU DIHALANG MEMBUAT HUBUNGAN SEKSUAL... apa agaknya alasan yang akan diberikannya?

Baca petikan berita ini:

Seorang lelaki berusia 41 tahun menerima hukuman teramat berat dari sebuah pengadilan tinggi di England, dilarang melakukan hubungan seks. Keputusan ini mengundang reaksi masyarakat soal kebebasan sivil dan autonomi kehidupan peribadi.

Hakim ketua, Mostyn, terpaksa menjatuhkan keputusan itu atas pertimbangan bahawa lelaki yang dikenal dengan sebagai Alan itu tidak memiliki kapasiti mental yang memadai untuk memahami risiko kesihatan atas hubungan seksual. Alan memiliki IQ 48, jauh di bawah standard rata-rata sebesar 100.

Hakim memerintahkan pengadilan untuk memerhatikan pelaksanaan hukuman itu, serta memberikan pendidikan seksual kepadanya. “Ini adalah keputusan terbaik untuk masa depannya,” kata Mostyn, seperti dikutip dari laman Telegraph.

Kes ini sampai ke pengadilan menyusul beberapa kejadian yang dilakukan Alan sebelumnya. Selain menjalin hubungan sesama jenis, Alan juga dituduh telah mencabuli anak-anak di sebuah klinik kesihatan dan pengangkutan awam.

Berdasarkan aturan Mental Capacity Act 2005 yang berlaku di negara itu, hakim memiliki hak untuk membuat keputusan terkait hidup dan mati seseorang yang dianggap tidak memiliki kecerdasan untuk menentukan hidup mereka sendiri. (Dipetik dari BESTOFEONFOUR.NET)


2 comments

Blog Archive

Labels