iklan

iklan

IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, April 2, 2011

GILIRAN NIK AZIZ PULA KENA KONSPIRASI DAN FITNAH UMNO!!!

Saturday, April 2, 2011
Mengapalah UMNO suka benar buat cerita dusta tentang Nik Abdul Aziz dan pentadbiran PAS di Kelantan? Tidakkah UMNO faham bahawa segala ketidakupayaan Nik Abdul Aziz dan pentadbiran PAS adalah disebabkan oleh UMNO? Tidakkah UMNO sedar bahawa segala rintihan dan keluhan yang disuarakan oleh para pemimpin PAS Kelantan adalah kerana kezaliman UMNO?

Setiausaha Politik Perdana Menteri, Mohd Fatmi Che Salleh berkata, antara 30 hingga 40 peratus daripada satu juta penduduk jajahan Kota Bharu memerlukan rumah di bawah Projek Perumahan Rakyat (PPR) yang gagal diwujudkan oleh Kerajaan Kelantan pimpinan PAS, menyebabkan sebahagian besar penduduk itu pula terpaksa menyewa rumah yang agak daif. Dengan kata lain, golongan berkenaan TIDAK mendapat pembelaan daripada kerajaan negeri. (BACA DI SINI)

Setiausaha Politik Perdana Menteri itu barangkali 'buta' dan 'pekak'. Untuk apa kerajaan negeri Kelantan membina PPR? Dari semasa ke semasa, pentadbiran Kelantan sentiasa mencanangkan tentang kekayaan dan kepuasan hati rakyat negeri tersebut terhadap kerajaan pimpinan Nik Abdul Aziz.

Untuk pengetahuan Tuan SETPOL, orang Kelantan tidak perlukan rumah yang selesa. Setakat rumah di dunia, apalah sangat. Mereka mengharapkan rumah di syurga. Mereka mengharapkan rahmat dengan mendengar ceramah dan kempen Nik Abdul Aziz. Mereka sudah ada tiket ke syurga sebab mereka undi PAS dan Pakatan Rakyat.

Tak perlulah fitnah Nik Abdul Aziz dengan cerita-cerita Nik Abdul Aziz tidak membela rakyat negeri Kelantan. Apa yang dilakukan oleh Nik Abdul Aziz sepanjang menjadi Menteri Besar Kelantan, sebenarnya telah membela rakyat Kelantan. Itu sebablah, rakyat Kelantan merupakan rakyat yang paling berdisiplin dan sentiasa bersopan santun sebab tarbiyyah Islam kukuh di hati mereka. Perhatikan di kelab-kelab malam, wanita-wanita penghibur jantan yang bercakap dengan loghat Kelantan itu sebenarnya adalah Puteri-Puteri UMNO yang menyamar sebagai orang Kelantan. Kalau pergi Belakang Mati dan jumpa pelacur kelas kambing yang mengaku berasal dari Kelantan itu pun sebenarnya adalah Wanita UMNO yang menyamar sebagai rakyat Kelantan.

Maka tidak mustahil juga, 30 hingga 40 peratus yang dikatakan oleh Tuan SETPOL itu sebenarnya adalah orang UMNO dari Pahang dan Terengganu atau besar kemungkinan juga dari Sabah yang menyamar sebagai orang Kelantan...

Orang Kelantan tulen tidak perlukan pembelaan seperti yang dinyatakan oleh Tuan SETPOL. Tuan SETPOL boleh simpan sahaja kebimbangan itu dalam fail!!!

2 comments

SPRM TAK TERLIUR DENGAN CHINA DOLL KE?

SPRM mengamuk dengan Kastam Diraja Malaysia. Ramai yang kena tangkap. Berjuta-juta duit tunai yang ditemui daripada berpuluh-puluh tangkapan dan serbuan. Malah kata SPRM, banyak juga ugutan yang dibuat agar SPRM mengurangkan tekanan dalam memerangi rasuah.

Berita 'kejayaan' kecil SPRM memerangi rasuah dalam Kastam Diraja Malaysia, mendapat berita besar-besaran. Tambahan pula apabila seorang pegawai besar Kastam dan isterinya turut diberkas dengan ratusan ribu ringgit tunai ditemui di rumah mereka, turut menghiasi berita tentang kejayaan SPRM itu.

Kita ucapkan SYABAS lah atas kejayaan SPRM itu...

Masalahnya, mengapa hanya KASTAM? Mengapa tidak IMIGRESEN dan mengapa tidak JABATAN PENDAFTARAN NEGARA?

Satu Malaysia sudah tahu, masalah pendatang asing di negara ini sangat meruncing. Isu pendatang tanpa izin di Sabah yang memiliki MyKad sudah menjadi barah yang bukan sahaja menimbulkan masalah kepada penduduk tempatan, tetapi kepada agensi penguatkuasaan undang-undang juga.

Masalah pendatang asing adalah masalah Imigresen. Masalah MyKad adalah masalah Jabatan Pendaftaran Negara. Operasi penangkapan pendatang asing yang dijalankan secara berkelompok oleh agensi penguatkuasa seperti polis, biasanya tidak memberikan hasil yang boleh dibanggakan.

Sebagai contoh, dalam satu operasi di Bukit Antarabangsa, polis telah menahan lebih dari 100 orang pendatang asing. Apabila disaring, kesemua mereka kecuali seorang sahaja yang 'kosong'. Dan yang seorang itu perlu dihantar ke Ajil, Terengganu. Dan disebabkan faktor perbelanjaan, maka... faham-faham sajalah apa yang berlaku selepas itu....

Cerita tentang pemerolehan MyKad dengan jalan senang, bukan cerita asing. Ada duit, mudahlah dapat kad pengenalan Malaysia. Cerita tentang orang asing yang membeli kad pengenalan Malaysia bagi memudahkannya memperolehi Passport Malaysia, boleh kita dengar dengan mudah. Dikatakan perbelanjaan untuk mendapatkan sekeping kad pengenalan Malaysia, hanya sekitar RM15,000.

Namun cerita sebegitu, biasanya kurang diterima kerana KURANG BUKTI, TIADA LAPORAN, KAKITANGAN TAK CUKUP, KES TERPENCIL dan seribu satu macam alasan yang lain. Setakat hear-say, tak cukup. Perlu ada segala-galanya. Kalau perlu, si pelapor perlu ada maklumat yang sangat lengkap sebelum diadukan kepada SPRM. SPRM tak boleh bertindak kalau tak ada maklumat yang cukup....

Kalau ada pegawai di IPD yang menyinga apabila YB mendesak agar operasi pembanterasan pendatang asing dilakukan kerana kad pengenalan merah yang katanya, hanya berharga RM1, pastinya ia bukanlah perkara kecil dan terasing. Kurangnya operasi yang dilakukan oleh Imigresen dan Jabatan Pendaftaran Negara, tetapi pada masa yang sama, pendatang asing begitu bertambah seperti di tempat penulis, Pandan Mewah, tentunya ada cerita yang LEBIH MENARIK boleh diceritakan.

Siapa yang mengeluarkan kad pengenalan berkenaan? Siapa pula yang pejam dua-dua belah mata dengan penambahan jumlah pendatang asing di negara ini sehinggakan mereka boleh berkampung dan menetap di sesuatu tempat dengan aman damai dan sentosa tanpa gangguan daripada mana-mana agensi penguatkuasaan kerajaan yang berkenaan?

Cerita video seks membabitkan Anwar Ibrahim turut berkisar tentang pelacur China yang sudah pasti bukanlah pendatang halal....

SPRM sudah sepatutnya masuk ke Imigresen dan Jabatan Pendaftaran Negara untuk mengesan pengkhianat-pengkhianat ini... pengalaman penulis... urusan membabitkan warga tempatan di Jabatan Pendaftaran Negara amat menyukarkan dan penuh dengan protokol, tetapi pada masa yang sama, ramai warga asing yang juga sama-sama berurusan dan urusan mereka 'lebih dipermudahkan' dan masa mereka 'lebih disingkatkan'.

Datanglah ke Pandan Mewah yang berada di dalam DUN Cempaka yang wakil rakyatnya adalah Iskandar Samad, salah seorang Exco Selangor dan NIKMATILAH sendiri KEINDAHAN HIDUP bersama warga asing YANG JUMLAHNYA HAMPIR 90% MENGATASI PENDUDUK TEMPATAN!!!!

4 comments

GILIRAN SARAWAK JADI MANGSA PKR!!!

PKR dan Pakatan Rakyat benar-benar mengambil kesempatan di atas beberapa kekurangan logistik di Sarawak dengan menyebarkan fitnah dan tohmahan dalam usaha mereka untuk merampas Sarawak dan seterusnya menjadikan mereka sebagai maharaja besar di Bumi Kenyalang itu.

Taktik yang biasa digunakan oleh Pakatan Rakyat ialah menyebut dan membesar-besarkan tentang kekayaan pihak musuh, khususnya pemimpin dari kalangan UMNO tetapi pada masa yang sama, enggan sama sekali menceritakan dari mana pemimpin agung mereka memperolehi kekayaan luar biasa kerana gaji sebagai Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia tidaklah seberapa kalau dibandingkan dengan kekayaan yang dimilikinya. Malah, dia juga bukanlah seorang peniaga, meskipun bapanya mempunyai 20 buah syarikat gergasi yang diperolehi ketika dia menjadi Menteri Kewangan.

Dalam fitnah terbaru PKR di Sarawak, segala tanah dan projek pembalakan di Sarawak dikatakan dibolot oleh anak-anak Taib Mahmud dan Alfred Jabu. PKR terpaksa menggunakan isu tersebut tanpa menyebut data dan kesahihan fakta mereka, memandangkan mereka sebenarnya tidak mempunyai cara lain untuk membuatkan 27 suku kaum di Sarawak saling berperang antara satu sama lain.

PKR tidak akan mengeluarkan sebarang fakta kerana mereka tidak pernah mempunyai fakta melainkan temberang dan auta. Dari tahun 1997 lagi, puak-puak ini mempertikaikan kekayaan orang lain dan pembolotan kek ekonomi yang dikatakan diamalkan oleh kroni. Namun apabila fakta dikeluarkan, ternyata mereka sebenarnya yang menjadi pembolot dan perompak.

Tanya Zahid Hamidi, Menteri Pertahanan Malaysia. Dia cukup arif dengan fakta ini!!!

Satu fakta yang sangat jelas cuba dilakukan oleh PKR di Sarawak ialah melaga-lagakan suku kaum Bumiputera di negeri itu. Biarpun berlapik kononnya Barisan Nasional dan Taib Mahmud yang melakukannya, tetapi kalau kita perhalusi, ia sebenarnya dilakukan oleh PKR. Sebabnya, semua orang tahu orientasi ceramah yang dilakukan oleh PKR.

PKR menerusi Ketua Umum mereka akan menghasut setiap kaum agar menentang kerajaan. Pada masa yang sama, mereka juga cuba menimbulkan perasaan tidak puas hati kaum-kaum yang ditemui tentang pembahagian ekonomi dan pembangunan. Contoh terbaik ialah apabila PKR berada di Temudok. (BACA DI SINI)

Oleh kerana PKR 'menjaga' Iban, Bidayuh dan Melanau, maka ketiga-tiga suku kaum terbesar di Sarawak itu perlu dilaga-lagakan bagi memudahkan penguasaan PKR di Sarawak. Perbandingan Sarawak dibuat dengan Selangor, kononnya Selangor sedang menikmati kemudahan yang jauh lebih baik berbanding Sarawak. Yang tidak diceritakan ialah, pemberian air percuma bermaksud rakyat Selangor sedang berhadapan dengan kenaikan harga air yang jauh lebih tinggi memandangkan itulah perjanjian Kerajaan Negeri Selangor dengan anak syarikat mereka sendiri. TAWAS, bantuan masuk universiti, bantuan untuk warga emas dan sebagainya yang disebut, sekadar wujud di dalam kertas dan bukannya realiti. Kalau realiti pun, sekadar untuk dijadikan iklan sedangkan hakikatnya, ia memang tidak wujud pun!

Berapa kerat orang di Selangor yang menerima bantuan 24 jam khairat kematian seperti yang wujud dalam manifesto Pakatan Rakyat di Selangor? Berapa banyak dewan komuniti yang telah 'dibebaskan' tetapi 'dijaga' oleh orang PKR dengan mengunci pintu dan aktiviti di dewan komuniti tersebut perlu mendapat kelulusan daripada orang PKR yang dilantik oleh ADUN?

Khir Toyo dikatakan mengaut kekayaan luar biasa di Selangor tetapi apabila Khalid Ibrahim menjadi Menteri Besar, nampaknya tembolok dan selera perompaknya jauh lebih besar daripada Khir Toyo. Yayasan Selangor hampir muflis dengan perbelanjaan luarbiasa. Duit negeri dihabiskan untuk projek entah apa-apa seperti menyewa billboard 'Selamatkan Malaysia: Hapuskan ISA', jalan-jalan yang terdapat di seluruh Selangor, kurang diselenggarakan. Kalau buat satu - itu pun sekerat - pasti akan diberikan promosi besar-besaran seperti yang dilakukan oleh Janice Lee, ADUN Teratai di Cheras Baru tetapi di Taman Muda, Taman Bukit Teratai, permukaan jalannya tidak ubah seperti MUKA SAIFUDDIN NASUTION, Setiausaha Agung PKR!!!

Barangkali beranggapan mentaliti dan pengetahuan orang Sarawak yang rendah serta tidak bertamaddun membuatkan PKR dan gerombolan penceramah mereka yang sedang melanggar peraturan negara dan negeri, tidak segan silu berbohong dan menipu... mungkin juga beranggapan yang orang Sarawak tidak pernah datang, tinggal atau menetap di Selangor, maka Ketua Umum PKR tanpa kemaluan di dahi, bersembang besar tentang Selangor meskipun ramai orang Sarawak tahu apa keadaan sebenar di Selangor!!!!

1 comments

JOHARI ABDUL PULA AMBIL SENAMAN KEMPISKAN PERUT!!!

Johari Abdul tidak syak lagi sudah terperangkap dengan permainannya sendiri. Daripada kaedah 'astaghfirullah' kemudian 'duit pelincir' dan akhirnya 'menafikan dia adalah Anwar', Johari Abdul masih lagi berusaha agar dia terus terapung dan mampu berpaut pada bulu ketiak Azmin Ali. Johari Abdul sangat sedar, di dalam PKR, Wan Azizah dan naib-naib Presiden yang ramai itu tidak ada kuasa. Bahkan, mereka bukan sahaja tiada kuasa, suara pun mereka tak punya. Anwar Ibrahim hanya ada sedikit kuasa tetapi kuasa sebenar, berada di tangan Azmin Ali. Untuk kekal sebagaimana sekarang, Johari Abdul perlu memastikan hati Azmin Ali tidak retak. Kalau hati Azmin Ali sudah retak, walau dilumur seluruh badan Anwar Ibrahim dengan intan permata sekalipun, dia tetap akan diterajang!!!

Walau sebesar manapun cubaan Johari Abdul untuk membersihkan imej Anwar Ibrahim daripada dikaitkan dengan video lucah tersebut, secara nyata perbuatannya menonton, kemudian menawarkan beberapa orang wakil rakyat PKR lain untuk menonton sama dengan syarat ada 'wang pelincir', sudah pun diambil kira oleh Azmin Ali. Diam Azmin Ali bukan bermakna dia suka dengan apa yang cuba dilakukan oleh Johari Abdul. Sebaliknya diam Azmin Ali adalah 'diam pondan yang berkenankan anak teruna orang'...

Dalam usaha terbaru, Johari cuba mengajar KPN. Katanya, yang perlu disiasat adalah motif sebenar 'pengedaran' video tersebut bukannya setakat ketulenannya sahaja. Polis katanya perlu menangkap Eskay, Rahim Thamby Chik dan Shuib Lazim kerana memiliki bahan lucah.

Satu perkara yang tidak disentuh oleh Johari Abdul ialah, ketiga-tiga orang tersebut telah pun menyerahkan video tersebut kepada polis, bukannya menyimpan. Mereka menayangkannya di dalam bilik dan alasan bahawa ianya filem lucah terbatal dengan istilah 'dokumentari' kerana ianya tidak dilakonkan sebaliknya situasi sebenar. Yang menontonnya pula adalah pihak yang mempunyai kepentingan dalam media dan pemimpin politik. Sila rujuk hujah Karpal Singh dan Lim Kit Siang dalam kes pita video Vijandran, bekas Timbalan Speaker Dewan Rakyat dan bekas Setiausaha Agung MIC.

Kesian Johari Abdul....

Apabila polis selesai menyiasat ketulenan video tersebut, fasa seterusnya ialah mencari motif dan bukti. Sudah tentulah ketiga-tiga orang Datuk T tersebut akan perlu memberikan keterangan sekali lagi. Begitu juga dengan lokasi di mana rakaman tersebut dibuat. Pihak hotel terbabit juga akan dipanggil untuk memberi keterangan. Pekerja dan sebagainya selain CCTV juga akan 'diambil keterangan' oleh polis....

Dan selepas itu, untuk mengetahui motif, perlulah juga dipastikan identiti sebenar lelaki yang membalun pelacur China itu...

Maka Johari Abdul tidak perlulah risau tentang Anwar Ibrahim. Sehingga tempoh itu, Anwar Ibrahim mempunyai tempoh yang mencukupi untuk mengempiskan perutnya. Atau mungkin juga Johari Abdul boleh memanggil mana-mana tok wali dalam PAS atau PKR untuk mengadakan munajat pecah perut buat Eskay agar Eskay tidak dapat memberi keterangan dan pengakuan bahawa dia bersama-sama Anwar Ibrahim....

Dan jangan lupa juga, jam tangan berjenama Omega yang nombor sirinya boleh diperiksa untuk menentukan pemiliknya, sudah pun berada di tangan polis. Johari Abdul hanya perlu pecahkan kepala membantu Anwar Ibrahim untuk menjelaskan, bagaimana jam tangan tersebut boleh hilang dari simpanan Wan Azizah...

Atau pun kalau sudah terdesak sangat, boleh jugalah dituduh Wan Azizah sebagai cuai dan baik hati dengan mendermakan jam tangan tersebut kepada orang lain! Wan Azizah pasti tidak akan menolak seperti mana patuhnya dia kepada Anwar Ibrahim selama ini DALAM SEGALA-GALANYA!!!!

0 comments

APA-APA SAHAJA DARI SARAWAK, SEMUANYA DIPANDANG BODOH OLEH PAKATAN RAKYAT!!!

Ada sesuatu yang sangat melawakkan tentang Pakatan Rakyat yang terdiri daripada DAP-PKR-PAS di Sarawak. Mereka ingin menawan Sarawak daripada Barisan Nasional, tetapi pada masa yang sama, mereka BERUSAHA SEDAYA MUNGKIN untuk tidak bekerjasama dengan parti-parti tempatan, khususnya SNAP. Walaupun kelihatan seperti SNAP yang enggan bekerjasama dengan DAP dan PKR, tetapi jikalau diperhatikan dan diperhalusi sebaik-baiknya, ternyata yang memang tidak mahu bekerjasama dengan parti tertua di Sarawak itu adalah DAP dan PKR sendiri!!!

Salah satu daripada kemahiran yang ada pada PKR dan DAP, mereka sangat bijak memanipulasikan dan memutarbelitkan sebarang fakta agar mereka dilihat sebagai mangsa, bukannya pemangsa. Dek kerana itulah, SNAP seringkali digambarkan sebagai parti yang tamak dan enggan bertolak ansur dalam pembahagian kerusi yang bakal ditandingi oleh komponen Pakatan Rakyat di Sarawak.

Hakikatnya, SNAP sudah lama bertapak di Sarawak. Boleh dikatakan SNAP merupakan 'induk' kepada parti-parti politik di Sarawak. Dari SNAP dan pemimpin-pemimpin yang lahir di dalamnya, mewujudkan barisan kepemimpinan Sarawak yang berterusan dari zaman Temenggoh Jugah lagi!!!

Namun nasib SNAP di tangan PKR memang sudah boleh diramalkan. PKR berjaya menggambarkan SNAP sebagai sebuah parti yang serakah apabila Azmin Ali bermurah hati menawarkan beberapa kerusi yang boleh ditandingi oleh SNAP berbanding 52 kerusi yang bakal ditandingi oleh PKR. Apabila SNAP enggan menerima 'tawaran' Azmin Ali dan menegaskan bahawa PKR yang seharusnya mengikut bukannya berlagak sebagai ketua, SNAP segera diberikan cop mohor yang biasa dilakukan oleh para pemimpin PKR.

Sekarang, SNAP dikatakan telah 'dibayar' oleh Taib Mahmud dan Barisan Nasional untuk memecahkan undi yang bakal diterima oleh Pakatan Rakyat. SNAP dikatakan berkelakuan seperti sekarang kerana para pemimpinnya telah 'ditugaskan' untuk memastikan Pakatan Rakyat tidak menang di Sarawak.

Penyakit menuduh orang lain untuk melindungi perbuatan sendiri begitu menjadi-jadi di dalam PKR. Ia merupakan cerminan perangai dan watak sebenar Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim meliwat jantan, dikatakan kesnya itu adalah konspirasi dan fitnah. Anwar Ibrahim mencuri khazanah dan perbendaharaan negara, dikatakan orang lain mengkayakan kroni dan ahli keluarga. Anwar Ibrahim ada hubungan rapat dengan Zionis dunia, dikatakan pentadbiran Malaysia di bawah pengaruh APCO.

Tujuan sebenar Pakatan Rakyat sudah kelihatan dengan jelas. Mereka ingin menakluk, menjajah dan menjarah negeri itu. Maka ditimbulkan pelbagai cerita tentang penyelewengan Ketua Menteri Sarawak sekarang. Dengan harapan, usaha mereka itu akan membangkitkan sentimen di kalangan rakyat Sarawak seterusnya memudahkan laluan untuk Pakatan Rakyat menang dan menguasai negeri berkenaan.

Dek kerana itu, PKR tidak memerlukan mana-mana parti tempatan Sarawak pun agar perbuatan mereka tidak akan diketahui dan ditentang. Amat menyukarkan untuk bekerjasama dengan parti-parti tempatan yang sudah pasti akan menggunakan faktor lokaliti sebagai hak keistimewaan. Anwar Ibrahim dan DAP tidak memerlukan sama sekali faktor tersebut.

Dan kerana itulah, selagi boleh imej SNAP perlu dirosakkan dengan memberi gambaran bahawa SNAP adalah parti upahan Barisan Nasional. Hal ini ada diperkatakan di FREE MALAYSIA TODAY.

0 comments

PAS Patut Tazkirah Dirinya Semula!!!

satu masa dulu..dan kabornya masih diamalkan.


..tapi aku dengor2 dulu ada fatwa dari PAS dan beberapa ceramah2 ustaz politik yg biasanya pro -PAS - Kabornya ".. membuka aib sipolan adalah harus agar org lain selamat dari sipolan ni.." mahfumnya..


Ada gak yg kabor tu..ianya adalah salah satu usaha amar ma'aruf nahi mungkar..malah menjadi satu tanggungjawab utk menyebarkannya..ianya digambarkan sebagai salah satu usaha yg murni ..ianya adalah jihad!! Malah menyembunyikannya adalah satu perbuatan yg salah dan khianat..


Tu ler hukum hakamnya..kabor2nya ler!!

cuma dia tak kabor.."hukum ni hanya sesuai kalau sipolan tu adalah org UMNO, tapi tak sesuai jika sipolan tu adalah penganut2 PAS (rujuk kisah anuti PAS)..

Jika sipolan tu adalah penganut PAS maka ianya merupakan fitnah..menyebarkannya adalah salah dan seterusnya"...dan "yg menyampaikannya adalah fasiq..dan tak leh dipercayai".


Tu ler citernya..ianya sekadar memberi peringatan pada penganut2 PAS yg lain..


-aa

2 comments

AZMIN ALI CONFIRM JENIS JERLUS!!!

Azmin Ali mengungkit lagi. Katanya UMNO-BN bersikap kejam terhadap kekasihnya, Anwar Ibrahim. Dan kalau UMNO-BN sanggup melakukan kekejaman terhadap bekas Timbalan Perdana Menteri, maka rakyat Sarawak juga akan menerima nasib yang serupa. Dengan kata-kata lain, Anwar Ibrahim dan rakyat Sarawak adalah mangsa kepada kekejaman Barisan Nasional. (MALAYSIAN INSIDER)

Agak-agaknya berapa besarkah jasa yang telah dibuat oleh Anwar Ibrahim kepada negara? Apa jasa Anwar Ibrahim sebenarnya kepada negara ini selain daripada menghasut rakyat agar memberontak, malah menggalakkan Sarawak keluar daripada Persekutuan Malaysia, sama ada menerusi ucapan langsung mahupun secara tidak langsungnya. Azmin Ali sendiri berkata, seandainya Pakatan Rakyat diberikan peluang untuk mentadbir Sarawak, negeri tersebut akan menikmati 'autonomi penuh'.

Apa yang dimaksudkan dengan 'autonomi penuh' oleh Azmin Ali, hanya dia sahaja yang faham sebabnya, Sarawak memang mempunyai autonominya sendiri. Buktinya, kerajaan pusat tidak dapat berbuat apa-apa apabila kerajaan negeri Sarawak tidak membenarkan ahli-ahli politik tertentu memasuki negeri tersebut.

Azmin Ali terpaksa menjadikan Anwar Ibrahim sebagai orang yang teraniaya walaupun yang menganiaya adalah Anwar Ibrahim sendiri. Anwar bukan setakat menganiaya orang lain, bahkan dia turut menganiaya dirinya. Dia bukan sahaja telah disabitkan dengan kesalahan meliwat yang sehingga kini Anwar dan Azmin masih lagi mendakwa ia adalah konspirasi dan fitnah walaupun hakim-hakim Mahkamah Persekutuan sebulat suara tentang perangai gormal Anwar Ibrahim.

Seperti juga Anwar Ibrahim, Azmin cuba mengajar rakyat Sarawak tentang siapa yang wajar dizalimi. Anda pernah dengar apa yang Anwar pernah ungkit tentang jasa yang telah dilakukannya di Sarawak sepanjang dia hidup?

Tidak ada sebarang jasa Anwar Ibrahim terhadap rakyat Sarawak walaupun ketika dia masih bergelar Timbalan Menteri sehinggalah ke jawatan tertinggi yang mampu digapainya, Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan. Sama juga dengan keadaan di Kelantan, Anwar Ibrahim tidak pernah berjasa kepada Kelantan, bahkan Anwar bertegas untuk menganiaya dan menzalimi rakyat Kelantan dengan menyekat peruntukan untuk air bersih yang akhirnya diperolehi oleh rakyat Kelantan menerusi Dr. Mahathir setelah Anwar Ibrahim dipecat dan dihalau dari kerusi empuknya sebagai Timbalan Perdana Menteri.

Sekarang Azmin Ali cuba memperkatakan tentang jasa Anwar? Cinta telah membutakan segala-galanya sehinggakan BOTOL KICAP PUN DISANGKAKAN BOTOL CUKA!!!!

8 comments

BINGAI MAHFUZ SEBAB KURANG VITAMIN K!!!

Mahfuz tidak dapat melindungi kekecewaannya apabila Ketua Polis Negara mengumumkan bahawa video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim sebagai tulen. Kata Mahfuz, pengumuman yang dibuat oleh KPN itu telah menyebabkan UMNO semakin dibenci oleh rakyat dan Mahfuz Omar sangat berterima kasih kepada PDRM. Mahfuz juga menjangkakan, selepas ini, polis akan mengesahkan 'lelaki' di dalam video tersebut adalah Anwar Ibrahim. (HARAKAH DAILY)

Dengan menggunakan separuh daripada keupayaan otaknya, Mahfuz cuba membuat gambaran yang bakal berlaku memandangkan apa yang sedang berlaku sekarang, tidak berpihak langsung kepada Erdogan-Erdogan di dalam PAS. Perlu diingat, Mahfuz sendiri tidak tahu dia sebenarnya dalam golongan mana. Hendak dikatakan dalam golongan ulama, Mahfuz tidak bijak walau apa satu pun, termasuklah mengira jumlah jari di tangannya sendiri. Hendak dikatakan Erdogan, Mahfuz perlu mengisbatkan dirinya sebagai orang yang ada gelaran Ustaz!!!

Siasatan yang dijalankan oleh polis ternyata tidak menyebelahi Pakatan Rakyat. Dan keputusan ini rata-ratanya telah diketahui oleh hampir kesemua pemimpin Pakatan Rakyat. Bahkan mereka juga sudah menjangkakan keputusan berkenaan, terutama bagi mereka yang rapat dengan Anwar Ibrahim.

Anwar Ibrahim ketika belum wujud Pakatan Rakyat dan Parti Keadilan, merupakan musuh utama PAS. Daripada PAS, rakyat Malaysia diberitahu bahawa Anwar adalah seorang peliwat dan penzina. Hal tersebut turut diperkatakan di Dewan Rakyat. PAS berkempen setiap masa tentang tabiat ganjil Anwar Ibrahim yang satu itu. Bahkan gelaran AL-JUBURI datangnya daripada Mat Sabu, orang pertama yang menerima pencalonan untuk jawatan Timbalan Presiden PAS dalam pemilihan akan datang.

Seperkara yang Mahfuz mungkin terlupa ialah, polis hanya menjalankan tanggungjawab mereka. Walau sesiapa pun yang menjadi kerajaan, itulah juga kerja yang dijalankan oleh polis. Sekalipun Pakatan Rakyat dengan Mahfuz Omar menjadi Perdana Menteri, kerja dan tanggungjawab polis tetap sama.

Tapi kalau sudah separuh otaknya, dia nampak semua orang macam dia jugalah!!!

6 comments

ANWAR AKAN BUAT SESUATU YANG MENGKAGUMKAN!!!

Antara cerita yang paling menarik tentang video seks yang telah pun disahkan tulen oleh Ketua Polis Negara ialah, lelaki yang mirip dengan wajah Anwar Ibrahim dalam video tersebut berperut buncit. Dan kerana faktor itulah, Anwar Ibrahim segera menafikan bahawa orang itu adalah dirinya kerana 'dia tidaklah sebuncit itu'.

Persoalannya, tiada sesiapa pun yang pernah melihat kulit perutnya kecuali Wan Azizah dan anak-anaknya atau lebih tepat lagi ahli keluarganya yang terdekat. Ada berita yang mengatakan, perut Anwar memang buncit tetapi bengkung yang dipakainya, membuatkan buncitnya 'hilang' dan tidak kelihatan pada pandangan umum.

Memandangkan Ketua Polis Negara telah pun mengumumkan tentang ketulenan video berkenaan tanpa mengesahkan siapakah orangnya yang dirakamkan membalun pelacur China, pastinya Anwar Ibrahim akan melakukan sesuatu bagi menghilangkan keraguan terhadapnya.

Kaedah paling mudah adalah dengan mengamalkan diet keras. Dalam tempoh terdekat ini, Anwar tidak akan membuka butang bajunya dan menayangkan kulit perutnya, tetapi dalam tempoh tertentu, terutama selepas hilang buncit tiga empat inci menerusi diet, dia tidak akan segan silu menunjukkan yang perutnya tidak buncit tanpa bengkung.

Jangan hairan, jangan terkejut... apabila dikatakan ANWAR IBRAHIM, pastinya akan akan berhadapan dengan serba satu macam kemungkinan yang orang lain tak buat, dia buat!4 comments

Friday, April 1, 2011

DUN SELANGOR TAKKAN BUBAR TAHUN INI SEBAB PKR TAK CUKUP MENYAPU!!!!

Friday, April 1, 2011
Kalau ada UMNO Selangor berharap yang DUN Selangor akan dibubarkan serentak jikalau Pilihanraya Umum Ke-13 dilangsungkan pada tahun ini, bolehlah simpan angan masing-masing. Tak payahlah bersusah-payah menyuakan kepala atau muka, mahupun badan untuk dijadikan sebagai calon wakil rakyat di Selangor.

Sebabnya mudah, Khalid Ibrahim tidak akan membubarkan DUN Selangor pada tahun ini. Jawapan Khalid Ibrahim ialah, tempoh terakhir DUN Selangor adalah pada 2013. Jadi kena cukup haul dan hisab.

Walaupun Khalid Ibrahim mengatakan, ia adalah berkenaan kuasa negeri, tetapi ramai yang melihat sebenarnya Khalid Ibrahim dan gerombolannya masih tidak berpuas hati merompak, menjarah, melarikan perbendaharaan dan masih belum berpuas hati dengan hasil yang dicuri sekarang ini. 3 tahun Pakatan DAP-PKR yang dibantu oleh beberapa orang PAS, Khalid yang menjadi ketua telah membuatkan Selangor hampir bankrap kalau bukan kerana campurtangan Kerajaan Pusat membawa masuk pelaburan ke Selangor. Kalau diharapkan seratus peratus kepada Khalid, besar kemungkinan hampir 90% rakyat Selangor sekarang, minum air longkang dan menggeledah sampah di tengah-tengah Kuala Lumpur untuk mencari saki-baki serta cebisan ayam McDonald dan KFC yang tidak habis!!!

Contoh terbaik ialah bagaimana Kerajaan Khalid Ibrahim menghabiskan duit untuk papan tanda (billboard) yang digunakan untuk mencari pengaruh politik buat PKR dan DAP bagi memudahkan mereka merompak dan terus menjarah Selangor.

Kerana keinginan untuk merompak, menjarah dan melingkupkan apa-apa yang ada itulah, PKR begitu bersungguh-sungguh ingin menawan Sarawak. Konon-kononnya hendak menyelamatkan Sarawak daripada pencuri dan perompak, tetapi KEPALA PEROMPAK yang bernama Anwar Ibrahim hari-hari berada di Sarawak untuk berkempen.... Jenayah mencuri dan merompak yang dilakukan di Selangor pun, masih tidak mampu dijawab.

Sehinggakan Speaker Pakatan sendiri pun bosan dengan 'ceramah' yang diberi oleh salah seorang PEROMPAK di Selangor apabila soalan yang ditanya tidak dijawab, sebaliknya sibuk nak berceramah. Bukan kerana apa, sebab tengah cari jalan bagaimana hendak menipu agar ROMPAKAN yang dilakukannya, tidak terdedah...

Sebab itulah Khalid Ibrahim sibuk mengata Khir Toyo merompak sebab nak lindung aktiviti rompakan yang sedang mereka lakukan. Dan kerana faktor itulah, Khalid Ibrahim tidak akan berani membubarkan DUN Selangor walaupun Pilihanraya Umum diadakan pada tahun ini... konon-kononnya atas alasan hak kerajaan negeri!!!

Banyaklah dia punya hak!!!

2 comments

SIAPA DALAM JARINGAN MELAYU MALAYSIA (JMM) YANG BERANGAN TINGGI?


Memang ada masalah sungguh. Orang ini adalah bekas PKR. Dia perasan yang dia sangat popular dan sangat kukuh dalam PKR. Jadi apabila dia keluar dari PKR dan masuk UMNO, dia perlu diberikan tempat dan laluan.... apatah lagi dengan menggunakan nama Setiausaha Sulit Perdana Menteri yang kononnya telah memberikan restu untuk dia menjadi calon untuk DUN Bukit Antarabangsa dalam Pilihanraya Umum Ke-13 akan datang.

Siapa dia?

Mungkin sebahagian besar sudah dapat menduga siapakah orang yang dimaksudkan!!!

Orang lain tanam pokok. Orang lain baja pokok. Orang lain siram pokok. Orang lain yang pangkas daun, alih-alih ada orang yang tiba-tiba mengaku dia adalah orang yang bertanggungjawab dengan apa yang berlaku di Bukit Antarabangsa, sedangkan cerita tentang kekecohan di Bukit Antarabangsa yang disebabkan olehnya bukan cerita asing dan terasing.

Daripada salah seorang 'pembesar UMNO' di Bukit Antarabangsa, sebenarnya kisah orang ini sudah cukup memeningkan. Kehadirannya di dalam UMNO Bukit Antarabangsa, dikatakan telah memecahbelahkan dan melebarkan lagi jurang perbezaan di Bukit Antarabangsa. Bahkan ramai yang melihat, tindakan orang berkenaan sebagai cubaan untuk mengukuhkan Azmin Ali yang merupakan ADUN Bukit Antarabangsa.

Paling menarik ialah apabila orang ini dikatakan sangat bijak mengambil peluang dan pandai menggunakan kesempatan yang ada. Cakapnya sangat besar. Angan-angannya juga tinggi. Nama S/U Politik PM digunakan secara sewenang-wenang, kononnya sudah tidak ada orang lain di Bukit Antarabangsa dan Ampang yang boleh dijadikan ayam tambatan untuk berhadapan dengan 'kekasih awal dan akhir' Anwar Ibrahim, Azmin Ali.

Dikatakan juga, orang ini telah menggunakan peruntukan Ezam sebagai Senator untuk mengukuhkan kedudukannya. Orang ini juga mendapat tempat yang sangat istimewa dalam Utusan Malaysia. Dan ramai yang beranggapan, kerugian berpuluh juta yang dialami oleh Utusan Malaysia selaku media cetak utama UMNO, sebenarnya banyak didorong oleh sokongan bangang Utusan Malaysia terhadap individu-individu yang lapar kedudukan dan jawatan, berbanding penjelasan dan meluaskan pengaruh UMNO.

Apa yang cuba dilakukan oleh orang dalam JMM ini sebenarnya sama ada sedar atau sebaliknya, memecahkan persepaduan UMNO di Bukit Antarabangsa. Setakat ini, dia telah berjaya mewujudkan kem-kem yang berlainan di Bukit Antarabangsa.

Itu hanyalah sekelumit masalah yang wujud di dalam UMNO terutama yang membabitkan orang yang sedang mengintai-ngintai peluang untuk mendaki jawatan dan kedudukan lebih tinggi. Orang sespesies inilah yang perlu dicampak dan tidak dihiraukan oleh akar umbi UMNO. Setiap kali orang seperti ini cuba menawarkan diri untuk menduduki jawatan penting, elok dibaling batu sahaja kepalanya.

Tak perlulah percaya dengan 'kejayaannya' dalam PKR. Sebab kalau dia benar-benar berjaya, kuat, kukuh mahupun hebat sangat dalam PKR, dia tidak akan keluar dari PKR, sebaliknya terus mengipas punggung Azmin Ali dan Anwar Ibrahim! Hanya kerana ada masalah, dia keluar dan kemudian segera menjawat jawatan utama dalam UMNO Bukit Antarabangsa!!!

5 comments

PERLUKAH WAN AZIZAH 'MENTAUBATKAN' ANWAR?

Bagi budak-budak KANYIAQ macam MiloSuam dan seangkatan dengannya, pasti tidak mengenali dan mengetahui kes yang membabitkan sepasang suami isteri yang sangat popular di dunia. John dan Lorenna Bobbit menggemparkan dunia apabila kisah rumahtangga mereka heboh diperkatakan. Lorenna Bobbit dalam satu usaha untuk 'mengajar' suaminya telah memotong zakar suaminya ketika John sedang tidur akibat sakit hati dengan perangai John yang bersikap buas ketika melakukan hubungan kelamin terutama dengan teknik penderaan yang diadaptasi daripada tentera. Namun alasan utama yang diberikan oleh Lorenna apabila ditanya oleh hakim mengapa dia melakukan 'kekejaman' itu terhadap suaminya sendiri, Lorenna memberitahu, dia sakit hati kerana hanya suaminya sahaja yang mencapai klimaks dan enggan menunggu dia mencapai orgasm sama!!!

John Bobbit bagaimanapun bernasib baik apabila doktor berjaya menyambung semula bahagian zakarnya yang telah dipotong dalam operasi selama 9 jam, sekalipun bahagian yang dipotong oleh Lorenna itu telah dicampak di sebuah padang.

Malaysia juga bakal mencatatkan kes yang serupa... Mungkin hanya menunggu masa dan mungkin juga si suami sudah tidak senang hati ketika sedang tidur. Mungkin juga dia sentiasa memastikan tiada sebarang senjata tajam yang ada di sekitar bilik tidur. Atau barangkali juga dia tidur dengan pintu yang terkunci. Malah mungkin juga dia tidur seorang diri dengan mengunci dan memalang pintu biliknya.

Salah satu pasangan di Malaysia yang sedang mendapat perhatian sekarang adalah Wan Azizah Wan Ismail dan Anwar Ibrahim, Presiden dan Ketua Agung PKR. Biarpun TIDAK MUNGKIN Wan Azizah meniru perbuatan Lorenna Bobbit dalam usaha mengajar suaminya, tetapi sebagai seorang manusia, sukar menjangkakan sikap seseorang pada masa hadapan. Sehingga setakat ini, Wan Azizah masih lagi teguh menyokong suaminya, walaupun pelbagai versi menyatakan, kelakuannya di khalayak ramai, sangat bertentangan dengan apa yang berlaku di dalam rumah. Malah ketika Anwar Ibrahim disabitkan dengan kesalahan meliwat bekas pemandu peribadinya 13 tahun lampau, Wan Azizah tetap merupakan penyokong utama Anwar Ibrahim...

Kasih seorang isteri kepada suami... kita perlu hormat dengan Wan Azizah kerana prinsipnya itu!!!

2 comments

SOLAT HAJAT, VIDEO SEKS TULEN, JAM OMEGA DAN ANAK IKAN SUAM.... SEMUANYA KERANA ANWAR IBRAHIM!!!

Apabila Trio 'Datuk T' muncul lebih seminggu lalu dengan berita menggemparkan, ramai sebenarnya yang tidak begitu percaya dengan apa yang didedahkan, termasuklah dari kalangan pro-UMNO dan mesra Kerajaan. Sebabnya, semua orang tahu, kalau nyawa boleh recycle, Anwar Ibrahim pasti akan berlakon mati, bagi membolehkan perasaan simpati diberikan kepadanya. Anwar Ibrahim tidak akan kisah dengan imejnya diburukkan, asalkan dia berjaya mengalihkan isu dan memperolehi perhatian daripada rakyat Malaysia.

Dan perasaan wasangka itu masih tidak berkurangan, sekalipun respons yang diberikan jauh lebih lembut berbanding kali pertama. Video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim telah berada di tangan polis dan siasatan untuk menentukan ketulenan video tersebut telah pun dibuat.

Hasilnya ialah, video tersebut tulen!!!

Kini persoalan utama ialah, siapakah sebenarnya pelaku di dalam video berkenaan? Benarkah Anwar Ibrahim seperti yang ditegaskan oleh ketiga-tiga orang Datuk yang menggelarkan diri mereka sebagai 'Datuk T'?

Terdapat kecenderungan di kalangan penyokong-penyokong dan jentera propaganda Anwar Ibrahim agar mewujudkan tekanan agar video tersebut dihapuskan begitu sahaja dan segala kesalahan diletakkan kepada ketiga-tiga orang 'Datuk T' kerana mendedahkannya kepada umum. Seboleh mungkin mereka tidak mahu 'rahsia besar' yang dirakamkan di dalam video tersebut terdedah kepada umum. Mereka tidak mahu kebenaran - sama ada memang benar Anwar Ibrahim atau orang lain - diketahui.

Mungkin memikirkan satu-satunya cara untuk menangkis dan menghilangkan hujah bahawa Anwar Ibrahim sememangnya orang yang dirakamkan di dalam video tersebut, maka serangan peribadi mula dilakukan oleh para penyokong Anwar Ibrahim terhadap blog-blog pro-UMNO dan mesra-Kerajaan. Bangga kerana suatu ketika dahulu, para penyokong Anwar Ibrahim menguasai dunia siber, mereka ingin mengembalikan keadaan tersebut dengan menghapuskan semua blog pro-UMNO dengan cara merosakkannya.

Secara besar-besaran, PAS telah cuba 'membantu' Anwar Ibrahim dengan mengadakan solat hajat besar-besaran di Stadium Melawati Shah Alam minggu lepas. Sebelum itu, satu lagi majlis solat hajat telah diadakan di rumah Anwar Ibrahim.

Maka seperti ketika solat hajat besar-besaran diadakan sejurus Anwar ditangkap untuk kes liwat pertamanya, petunjuk awal yang diberikan ialah MATA LEBAM ANWAR IBRAHIM. Petunjuk yang diberikan kali ini pula adalah VIDEO SEKS ITU ADALAH TULEN.

Bagaimanapun, Ketua Polis Negara mengambil jalan 'selamat' dengan tidak menyatakan siapakah sebenarnya pelaku di dalam video berkenaan.

Pun begitu satu lagi 'petunjuk' yang tidak boleh dipandang ringan adalah JAM TANGAN OMEGA. Dalam sidang medianya, Anwar menyatakan jam tangan Omeganya selamat dan berada dalam simpanan Wan Azizah, isterinya. Punca dia berkata begitu adalah kerana Eskay mendedahkan tentang jam tangan Omega Anwar yang dikatakan telah dicuri oleh pelacur dari China dan Eskay memperolehinya kemudian menyimpannya. Bagaimanapun, berselang beberapa hari kemudian, jam tangan Omega yang dikatakan disimpan oleh Wan Azizah, dilaporkan telah hilang dan Anwar Ibrahim membuat laporan polis!!!

Sesuatu yang kelihatan sangat melucukan!!!

Pastinya, pihak polis sekarang sedang menyiasat pihak yang membuat rakaman, motif sebenar rakaman, bukti-bukti lain seperti rakaman CCTV, lokasi dan sebagainya yang berkaitan. Jaminan daripada Hishamuddin Hussein ialah Anwar Ibrahim 'MASIH' belum disiasat. Sebabnya, sekarang ini siasatan dibuat terhadap ketiga-tiga Datuk T dan motif sebenar kewujudan video berkenaan.

Yang pastinya, ramai yang terlibat dalam video ini termasuklah wartawan-wartawan serta editor-editor kanan media yang telah dijemput untuk menontonnya.

Misteri yang belum diselesaikan ialah JAM TANGAN OMEGA...

Agaknya apalah yang akan diputarbelitkan oleh anak-anak ikan Anwar Ibrahim dalam dunia siber? Mampukah mereka menarik keluar perkara pokok iaitu ANWAR IBRAHIM DALAM RAKAMAN itu berbanding usaha mereka agar video tersebut dihapuskan sebelum sempat dinilai oleh rakyat Malaysia dengan menjadikan nilai moral dan agama sebagai dalihnya?

Jom kita solat hajat lagi!!!

6 comments

ESKAY BAKAL DEDAH JAWAPAN SEBENAR KEMELUT DNA 'ANAK' AZMIN ALI?!!!

Serangan Datuk Seri Anwar Ibrahim ke atas Datuk Shazryl Eskay Abdullah telah menimbulkan satu polemik baru iaitu ujian DNA Shamsidar Taharin dan anaknya di Singapura yang sebelum ini tidak diketahui umum.

Laporan AIDCNews dua versi berkenaan topik itu [klik di sini dan di sini] telah menyebut bahawa Shazryl Eskay telah membawa Anwar, Shamsidar dan anak-anaknya menjalani ujian DNA di Singapura pada tahun 1990-an untuk menentukan siapakah bapa sebenarnya kepada salah seorang anak Azmin Ali, sama ada Azmin atau Anwar.

Pembongkaran cerita baru ini berdasarkan kenyataan media yang dibuat oleh Mohamad Mahti Abdul Rahim, bekas pegawai peribadi arwah Tan Sri Megat Junid Megat Ayub pada 25 Mac lalu seperti mana yang dilaporkan oleh dua portal pro-Anwar, Malaysiakini dan Malaysian Insider.

Menurut Mahti, Eskay marah kepada Anwar kerana Ketua Umum PKR itu enggan menjadi saksi dalam kes saman sivil yang membabitkan projek ‘jambatan bengkok’ yang sedang dihadapinya.

Kenyataan Mahti ini sekaligus mengesahkan hubungan erat di antara Anwar dan Eskay sejak dari Ketua Umum PKR itu menjadi Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri.

Dedah Mahti, “Dia (Eskay) kata dia dah banyak tolong Anwar. Anwar tak guna, sedangkan dia tolong macam-macam. Dia kata dia bawa Anwar ke Singapore guna kereta kerabat diraja Johor pada tahun 90an pergi buat DNA. Shamsidar dan anak-anak semua dia bawa tiba-tiba Anwar tak mau bantu dia”.

Polemik DNA Anwar & Shamsidar

Kenyataan Mahti berkenaan Anwar, Shamsidar dan anak-anaknya menjalani ujian DNA di Singapura walaupun tidak menyatakan secara spesifik tahun tersebut (hanya disebut 1990-an. Malaysian Insider tulis akhir 1990-an) dan kehadiran Anwar serta semua anak-anak Shamsidar telah menimbulkan polemik di kalangan pelawat-pelawat laman ini.

BACA SETERUSNYA DI AIDC


0 comments

KETUA POLIS NEGARA TIPU!!! KETUA POLIS NEGARA PUN KONSPIRASI JUGAK!!!!

Dijangkakan para pemimpin dan penyokong Anwar Ibrahim akan terjerit-jerit mengatakan Ketua Polis Negara tipu, Ketua Polis Negara bahlol, Ketua Polis Negara buta kayu dan sebagainya, apabila Ketua Polis Negara mengisytiharkan video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim sebagai tulen!

Keadaannya akan sama seperti ketika Datuk T mengumumkan tentang kewujudan video lucah tersebut. Sekalipun dikatakan, tidak seorang pun di kalangan pemimpin PKR yang telah menonton video tersebut, Anwar Ibrahim muncul lebih awal dan membuat persidangan media untuk memberitahu bahawa lelaki yang seiras dan mirip benar dengan mukanya dalam video tersebut bukanlah dia kerana perbezaan perut buncit. Manakala pemimpin-pemimpin serta penyokong-penyokong Anwar Ibrahim pula segera melakukan pembunuhan karektor terutama terhadap Eskay dan Rahim Thamby Chik tanpa mempersoalkan orang yang melakukan perbuatan lucah di dalam rakaman video berkenaan.

Ketua Polis Negara sekadar mengesahkan ketulenan video tersebut tetapi tidak pula mengesahkan orang yang dirakamkan membalun China Doll dalam rakaman berkenaan. Namun pengisytiharan itu sudah cukup untuk juak-juak dan para penyokong Anwar Ibrahim untuk menyalahkan Ketua Polis Negara termasuklah mendakwa Ketua Polis Negara bersekongkol dengan Najib Abdul Razak untuk menfitnah Anwar Ibrahim selain meminta agar video tersebut dihapuskan agar tidak ditayangkan kepada umum.

Apa lagi helah Anwar Ibrahim selepas ini? Eskay kata, dia tak peduli siapa yang mentadbir negara ini, PKR ke PAS ke, UMNO ke mahupun DAP. Dia cuma mahu Anwar Ibrahim letak jawatan!

12 comments

PKR WAJIB SAMAN CINA PETALING STREET!!!!

Video Seks Anwar Ibrahim!

Itu jenama popular yang dibisikkan oleh beberapa orang wakil penjual VCD haram yang beroperasi di Jalan Petaling, setiap kali ternampak muka Melayu yang melalui jalan itu sama ada untuk melihat-lihat barang yang dijual mahupun berjalan arah ke Bas Stand Klang. Bersungguh-sungguh benar wakil-wakil penjual tersebut ingin menjual kepingan vcd yang dikatakan salinan video lucah Anwar Ibrahim. Dan perniagaan itu bukan membabitkan seorang wakil, sebaliknya sepanjang laluan tersebut yang lebih dikenali sebagai Chinatown itu.

Nama Anwar Ibrahim dan Amoi Spa berbadan kecil molek bertetek lentik dijaja oleh wakil-wakil penjual vcd berkenaan. Apabila ditanya siapakah Anwar Ibrahim, pantas mereka ketawa kecil sambil memberitahu Anwar Ibrahim adalah De-Facto Parti Keadilan Rakyat kawan baik DAP.

Harga yang ditawarkan adalah RM20 bagi setiap keping.

"Gambar jelas! Ini I-Catch camera maa..."

Itu jaminan yang diberikan oleh wakil-wakil penjual tersebut. Apabila bakal pelanggan bersetuju, maka dibawa ke celah-celah gerai dan diserahkan vcd berkenaan dengan tukaran harga RM20.

"Kalau lu mau, itu Elizabeth Wong main sama itu Melayu pun ada!"

Elizabeth Wong adalah ADUN Bukit Lanjan mewakili PKR. Beberapa keping gambar bogelnya telah didedahkan oleh beberapa buah blog. Malah video 3GPnya turut tersebar dengan meluas.

Sivarasa Rasaiah dan barisan peguam yang menjadi tonggak kekuatan PKR seharusnya mula meronda di Petaling Street. Sebabnya berdasarkan pemerhatian, ramai yang telah membeli vcd-vcd berkenaan. Tidak pula dapat dipastikan sama ada vcd berkenaan benar-benar vcd Anwar Ibrahim dan Elizabeth Wong seperti yang didakwa.

Nama Anwar Ibrahim menjadi jenama yang paling laris di Petaling Street. Malah beberapa orang pelancong asing turut teruja untuk memiliki vcd berkenaan apabila mereka turut dilihat membelinya.

PKR wajib menyaman peniaga-peniaga vcd di Petaling Street kerana telah menfitnah dan memalukan Anwar Ibrahim serta Elizabeth Wong. Tidak menghairankan kalau tiba-tiba pula peniaga-peniaga vcd haram di Petaling Street mendakwa mereka memiliki vcd Anwar Ibrahim 'main' dengan Elizabeth Wong... apatah lagi Elizabeth Wong tidaklah 'sepat kering' seperti Wan Azizah....

Tindakan tegas perlu diambil oleh PKR! Hentikan kegilaan itu sebelum ianya terus merebak!!!


5 comments

TERER BETUL PAKATAN RAKYAT BERNIAGA DI SELANGOR!!!!


Tentunya ramai yang masih ingat dengan 'keajaiban' yang dilakukan oleh Khalid Ibrahim dan kerajaan DAP-PKR Selangor apabila 'membeli' hutang Talam Corporation, salah sebuah anak syarikatnya bernilai ratusan juta ringgit. Talam Corporation kemudian menyerahkan dua bidang tanah di Bukit Beruntung dan Bestari Jaya kepada Pemerbadanan Menteri Besar (MBI) yang telah diangkat taraf menjadi syarikat utama.

Semalam, Talam Corporation mengumumkan syarikat tersebut mencatatkan kerugian sebelum cukai sebanyak RM145.15 juta bagi tahun kewangan berakhir 31 Januari 2011 berbandingan keuntungan sebelum cukai sebanyak RM17.245 juta pada tahun sebelumnya. (UTUSAN ONLINE)

Maka timbullah persoalan sama ada Kerajaan Negeri Selangor akan sekali lagi 'membeli' hutang Talam Corporation bagi mengelakkan syarikat berkenaan gulung tikar seperti yang dilakukannya pada November 2009 lalu?

Pastinya apa yang berlaku kepada Talam Corporation sudah cukup untuk menggambarkan betapa BIJAKSANANYA Khalid Ibrahim dan Exconya menguruskan perniagaan negeri.... 'untung besar' tuh!!!

1 comments

ZURAIDAH PATUT MALU DENGAN KHASSIM!!!

Kalau bukan kerana Khassim Abdul Aziz menjadi wakil rakyat Lembah Jaya, pastinya Pakatan Rakyat Ampang malu besar. Parlimen Ampang diwakili oleh Zuraidah Kamaruddin, sang penjilat utama Anwar Ibrahim. Parlimen Ampang mengandungi dua DUN iaitu Lembah Jaya dan Bukit Antarabangsa. Lembah Jaya dikuasai oleh PAS manakala Bukit Antarabangsa dan Parlimen Ampang dikuasai oleh PKR menerusi Azmin Ali dan Zuraidah Kamaruddin.

Cubaan untuk mengadakan demonstrasi di Kampung Pandan sempena kedatangan dan lawatan Muhyiddin Yassin, tidak berjaya. Bukan setakat tidak mendapat sambutan daripada penduduk tempatan, sebaliknya kerenah mereka tidak diendahkan oleh sesiapa pun. Kepantasan pihak polis bertindak, turut menghalang PKR melakukan ulah di Kampung Pandan yang cuba memalukan Timbalan Perdana Menteri.

Kalau dikira jasa Zuraidah Kamaruddin, rasa-rasanya tukang sapu Indonesia yang berkhidmat membersihkan jalan-jalan berlopak dan berkurap di seluruh Ampang, terutama sekali di Bukit Antarabangsa, jauh lebih besar jasanya. Tanyalah kepada sesiapa pun di Ampang apa jasa Zuraidah Kamaruddin kepada masyarakat di Ampang, rasa-rasanya sebulan berfikir pun dan cuba mengingati, belum tentu akan dapat jawapan.

Yang kerap dilakukan oleh Zuraidah Kamaruddin lakukan ialah menempek dan melekap dengan aktiviti-aktiviti yang giat dijalankan oleh Khassim Abdul Aziz, ADUN Lembah Jaya. Kalau nak harapkan Zuraidah sendiri, jawabnya tengok sajalah mukanya dalam Keadilan Online atau Keadilan Daily. Itu sahajalah tempat dia berkokok.

Bila Muhyiddin turun padang ke Ampang, Zuraidah yang lebih sibuk di Sarawak berbanding di Ampang, terperanjat beruk. Dan tidak semena-mena, Zuraidah bagaikan kena cucuk lubang punggung, melompat lantas mencabar Muhyiddin Yassin untuk berdebat tentang Buku Jingga yang sangat diagung-agungkannya itu!!!!

Entah apa-apalah si Ahli Parlimen Ampang nih!!!

Sudahlah masalah pendatang asing di Ampang bersepah-sepah dan tidak mampu ditangani, terutama dengan pembabitan orang politik yang membolehkan kad pengenalan merah berharga seringgit dan kad pengenalan biru, luar gambar lain, dalam cip gambar lain berleluasa, Zuraidah nak buat lawak dengan Buku Jingga yang setaraf dengan majalah HUSTLER versi Pakatan Rakyat Tanah Melayu!!!

Ingat lagi si Mak Lampir ni meroyan dalam Kongres Parti Keadilan Rakyat lepas, bila dia buka mulut, dah jadi kontroversi dan senjata makan diri, alih-alih dia salahkan media... agaknya orang Singapura ini tidak cukup perhatian kaum lelaki pada zaman remajanya dulu... itu pasallah meroyannya mengalahkan janda tua hilang laki muda yang kacak lawa!!!


2 comments

LAGI 5 HARI PENAMAAN CALON, PAKATAN DI SARAWAK MASIH TAK BERPAKAT!!!

PKR Sibu tak berpuas hati sebab DAP dapat kerusi Dudong untuk ditandingi. PAS Sarawak yang diberikan 5 kerusi untuk ditandingi menyatakan, hanya keajaiban sahaja yang mampu membuatkan mereka menang. DAP masih tidak berpuas hati dengan PKR yang berusaha merampas kerusi-kerusi bermajoriti Cina di Sarawak.

Itu adalah gambaran kecil tentang 'kesepakatan' Pakatan Rakyat. Mereka belum menang. Mereka belum lagi bertanding tetapi mereka sudah bercakaran antara satu sama lain.

Bayangkanlah apa yang akan berlaku sekiranya Pakatan Rakyat berjaya merampas Sarawak dari tangan Barisan Nasional. PKR yang bertanding di 52 kerusi berkata, merekalah yang paling layak untuk menjawat jawatan Ketua Menteri dan jawatan Menteri-Menteri yang memegang portfolio penting. Sedangkan DAP pula mengatakan, mereka lebih layak kerana mereka menguasai kerusi-kerusi bandaran yang merupakan kawasan strategik yang sangat diperlukan oleh setiap kerajaan yang memerintah.

PAS pula sekadar jadi tukang-tukang angguk kerana hanya ada 5 kerusi. Keadaan PAS tidak akan lebih baik daripada PAS di Perak ketika Nizar Jamaluddin menjadi Menteri Besar. Bezanya harapan PAS untuk menjawat jawatan Ketua Menteri di Sarawak umpama berpijak di atas awan.

Anwar Ibrahim hari-hari berceramah dan melanggar peraturan serta undang-undang negeri serta negara. Anwar Ibrahim menganggap orang Sarawak bodoh bahlol yang tidak tahu apa itu undang-undang dan dia ke Sarawak untuk mengajar orang Sarawak agar lebih pandai daripada biasa dengan mengenepikan undang-undang.

Bila Anwar Ibrahim dihalang oleh polis, serta-merta dikatakan polis bertindak kejam dan tidak mengikut perlembagaan walaupun Anwar sebenarnya yang melanggar segala undang-undang, sama ada undang-undang negeri, undang-undang negara, mahupun undang-undang adat.... Anwar Ibrahim yang tidak bertamadun dan tidak pernah tunduk kepada undang-undang walaupun undang-undang Islam, masih berusaha untuk memandaikan masyarakat yang dikatakan MASIH BERCAWAT DAN TINGGAL DI ATAS POKOK DENGAN MENANGGUNG BATANG SUMPIT walaupun ke bandar!!!

3 comments

Thursday, March 31, 2011

TIBA-TIBA ANWAR JADI RENTAP SUNGAI SKRANG!!!

Thursday, March 31, 2011
Kenal Libau atau Rentap Sungai Skrang? Kalau anda tak kenal, sila buka buku sejarah dan ketahuilah bahawa dia adalah seorang pahlawan Sarawak dari suku kaum Iban yang tidak pernah menyerah kalah dan perjuangannya diteruskan sehinggalah ke akhir hayatnya. Dan dia mati bukan kerana dibunuh oleh penjajah, sebaliknya kerana sakit tua!

Anwar Ibrahim yang diketahui sebagai SYAITAN berwajah ahli politik Malaysia, bertukar sifat dan rentak apabila berada di Sarawak. Dalam ceramah haramnya di Kampung Selampit, Anwar Ibrahim cuba mengingatkan penduduk Sarawak bahawa ANAK NEGERI YANG MENTADBIR Sarawak adalah bajingan. (KEADILAN DAILY)

Secara tiba-tiba sahaja Anwar Ibrahim mempotretkan dirinya sebagai orang yang sangat mengambil berat tentang kesejahteraan Sarawak, padahal dialah orangnya yang cuba meruntuhkan dan memufliskan Sarawak pada ketika dia menjadi Menteri Kewangan dahulu. Anwar Ibrahim sehingga kini tidak menjawab, mengapa dia melarikan peruntukan UNIVERSITI MALAYSIA SARAWAK ke Sabah ketika dia sedang bergelut untuk mendapatkan sokongan daripada para pemimpin UMNO di Sabah bagi menentang Ghafar Baba yang menyaksikan Anwar Ibrahim menang.

Anwar Ibrahim juga tidak pernah menjawab tentang beberapa syarikat yang mempunyai kaitan dengannya dalam hal pembalakan dan penanaman kelapa sawit yang mendapat kuasa ketika dia menjadi Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri pada pertengahan 1990-an dahulu.

Taktik menyalahkan orang lain bagi melindungi kesalahan dirinya, digunakan secara meluas dan sangat kerap oleh Anwar Ibrahim. Setiap kesalahan yang dilakukannya terhadap rakyat Sarawak, pasti Anwar Ibrahim akan cuba menyalahkan sesiapa sahaja di Sarawak, terutama Taib Mahmud agar tiada sesiapa pun yang mempertikaikan perbuatan silamnya.

Ceramah yang dilakukannya pula tidak ubah seperti kaedah yang digunakan oleh penjajah Inggeris untuk mendapat sokongan rakyat tempatan agar mereka tidak diperangi, sebaliknya rakyat tempatan memerangi pemerintah yang terdiri dari kalangan mereka sendiri.

Anwar Ibrahim mempersoalkan tentang integriti rakyat Sarawak tanpa menyedari dia adalah orang luar yang cuba menunjuk pandai di wilayah orang lain dan tidak dijemput pula!!!

2 comments

BERLENGAS LAGI JUBOR ARIFFAHMI ANAK HANTU MB KELANTAN!!!

Bala sudah sampai...

Itulah yang boleh dikatakan berhubung apa yang sedang berlaku di Kelantan. Selepas berhempas-pulas cuba untuk membuatkan rakyat Malaysia percaya bahawa Kelantan di bawah Nik Abdul Aziz dan PAS lebih Islam berbanding negeri-negeri lain, terutama dengan pelbagai jenama Islam seperti Bandaraya Islam dan Membangun Bersama Islam, akhirnya barah kudis dan nanah mula keluar dan meleleh.

Para peniaga di Pasar Lama MPKB membuat laporan kepada SPRM berhubunga transaksi wang bernilai RM44.8 juta membabitkan urusan jual beli pasar itu, Bazar Tengku Anis dan Bazar Tok Guru yang amat meragukan.

Persoalan yang ditimbulkan adalah Kerajaan Negeri telah menjual Pasar Lama MPKB dengan nilai RM3.8 juta kepada sebuah syarikat swasta tetapi pada masa yang sama membeli tingkat satu Bazar Tengku Anis dengan harga terlalu tinggi iaitu RM18 juta untuk menempatkan para peniaga yang dihalau dari Pasar Lama MPKB.

Begitu juga dengan Bazar Tok Guru. Bazar itu asalnya dibangunkan oleh Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK), dibeli balik daripada pemaju swasta dengan jumlah RM23 juta.

Maka muncullah pertanya mengapa Kerajaan PAS Kelantan menjual Pasar Lama MPKB dengan harga hanya RM3.8 juta tetapi membeli Bazar Tengku Anis dengan harga yang sangat tinggi iaitu RM18 juta semata-mata untuk menempatkan para peniaga yang asalnya berniaga di Pasar Lama MPKB.

Selepas itu, Kerajaan PAS Kelantan tidak fasal-fasal membeli pula Bazar Tok Guru dengan harga RM23 juta sedangkan asalnya ia memang milik Kerajaan Negeri. Yang dipersoalkan ialah, mengapa perlu beli balik dengan harga yang sangat tinggi.

Ada banyak MISTERI dan TEKA-TEKI yang berlegar-legar di Kelantan. Maka tidak hairanlah mengapa Menteri Besar Kelantan sangat berusaha untuk menyibukkan perhatian yang terarah kepadanya, dihalakan kepada isu lain, contohnya isu DNA Anwar Ibrahim dan sekarang ini Video Lucah membabitkan Anwar Ibrahim. Sebab itu jugalah, Nik Abdul Aziz apabila berceramah, gemar benar membangga-banggakan negerinya agar apa yang berlaku sebenarnya terlindung dan anak hantunya itu tidak dikenakan tindakan.

Rosak seorang pemimpin adalah kerana anak, menantu, isteri dan para penasihatnya. Nik Abdul Aziz merupakan salah seorang daripada pemimpin yang terkena ulah ini...

KECUALI ANWAR IBRAHIM... DIA MEMANG PEROSAK DAN ROSAK SEMULAJADI, SEJAK AZALI!!!

2 comments

AMACAM RAFIZI? TELUR SUDAH MASUK DALAM PERUT ATAU LUBANG JUBUR SUDAH KENA JAHIT?

Dr. Novandri yang mengendalikan BLOG MIM telah menerangkan secara terperinci tentang penipuan dan pendustaan yang dilakukan oleh Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli . Rafizi Ramli dalam kenyataannya yang bertujuan membodoh-bodohkan orang ramai dan rakyat Malaysia, sehingga kini masih tidak menjawab tentang KEHILANGAN ANWAR IBRAHIM SELAMA DUA JAM berdasarkan masa pada TWITTER dan Facebook.

Penjelasan Dr. Novandri yang lebih terperinci tetapi mudah faham, tersiar di AGENDA DAILY yang baru-baru ini cuba digodam oleh pihak tertentu yang tidak mampu lagi menangkis serangan ke atas setiap individu dalam Pakatan Rakyat.

Kita menunggu penjelasan daripada Rafizi Ramli dan putar belit yang bakal dilakukannya seperti penjelasan pertama dan jawapan balas keduanya. Cuma satu sahaja persoalannya, BERTELURKAH RAFIZI RAMLI atau TELURNYA SUDAH TERKESOT DIRAMAS ANWAR IBRAHIM?

Secara peribadi, TFK tidak menjangka sesuatu yang mengejutkan daripada Rafizi Ramli mahupun dari PKR sendiri... sebabnya dari semasa ke semasa, parti ini dan para pemimpinnya tidak lebih daripada SEKUMPULAN PENIPU YANG BARU TAHU TENTANG PARTI POLITIK. Mereka akan terus bersilat lidah dan mengharapkan semua orang bodoh dan boleh diperbodohkan!

1 comments

BANGKANG SAJALAH, LAIN DARIPADA BANGKANG TAK PERNAH PANDAI!!!!

Apabila kerajaan mengumumkan tentang Skim Rumah Pertamaku yang menawarkan pinjaman 100 peratus tanpa deposit sehingga RM200,000, Dzulkefly Ahmad dan Kamaruddin Jaafar, sang penyamun dan perompak ketika dalam UMNO sehingga menjadi super-millionaire sebelum masuk PAS, segera berkata, tindakan kerajaan itu hanyalah tindakan populis yang akhirnya akan membebankan golongan muda dengan hutang. (HARAKAH DAILY)

Apa yang dilakukan oleh Dzulkefly Ahmad sekadar memperlihatkan ketandusan idea untuk membangkang di kalangan para pemimpin PAS. Sekalipun namanya seakan-akan nama Almarhum Dr. Zulkifli Ahmad yang akan kekal menjadi legenda dalam sejarah Parlimen dan politik negara, nama Dzulkefly Ahmad terlalu ketara bezanya.

Kerajaan bagi peluang dalam bentuk pinjaman. Ianya bukan paksaan kepada sesiapa pun untuk membeli rumah. Kalau nak beli rumah pertama sedangkan tangga gaji tidak mencukupi, maka ambil sahajalah peluang yang diberikan. Kalau sudah tahu, perbelanjaan melepasi pendapatan, maka pergiatkanlah urusan mencari pendapatan, bukannya lebih banyak sibuk mendengar ceramah ahli-ahli politik macam Dzulkefly Ahmad dan pemimpin-pemimpin PAS yang lain.

Dzulkefly sepatutnya mengutarakan pandangan keduanya untuk membolehkan golongan muda terutama yang tinggal di bandar memiliki rumah sendiri kalau pinjaman 100 peratus yang diperkenalkan oleh kerajaan Najib hanya menyumbang kepada kesusahan rakyat yang lebih besar seperti didakwanya.

Atau Dzulkefly boleh memberikan buah fikirannya di Kelantan dan Kedah yang dikuasai oleh PAS tentang bagaimana golongan muda boleh memiliki rumah pertama mereka kalau bimbang buah fikirannya dicilok oleh kerajaan Barisan Nasional.

Atau sebenarnya Dzulkefly bimbang sekiranya lebih ramai golongan muda yang mampu membeli rumah dan tinggal di bandar-bandar besar, maka penguasaan DAP di bandar akan berkurangan terutama sekali jikalau golongan muda itu lebih cenderung untuk melihat kepentingan yang mampu diberikan oleh kerajaan kepada mereka berbanding ceramah dan kempen politik semata-mata?


1 comments

DAH 3 TAHUN JADI EXCO, PERANGAI TETAP PENJUAL UBAT JALANAN!!!!

Yaakob Sapari merupakan antara Exco Selangor yang paling bermasalah. Dia bukan sahaja bermasalah kerana melibatkan pembukaan hutan simpan Kuala Langat secara haram, tidak juga bermasalah kerana melibatkan perlombongan pasir di Selangor, tidak juga bermasalah kerana pemberian geran tanah yang diwar-warkan kepada 80 ribu orang, sebaliknya turut bermasalah untuk memberikan penjelasan atau menjawab soalan yang diberikan kepadanya.

Yaakob Sapari telah ditegur oleh Speaker DUN Selangor, Teng Chang Kim agar menjawab soalan yang dikemukakan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri, bukannya memberikan ceramah. Yaakob Sapari telah ditanya oleh seorang ADUN tentang sumbangan kerajaan negeri dalam usaha meningkatkan hasil padi semasa sesi bersoal jawab. (MSTAR ONLINE)

Kalau anda masih ingat, Yaakob Sapari pernah menyerang Noh Omar, Menteri Pertanian tentang benih yang dikatakan menghasilkan padi angin. Noh Omar telah menjawab di dalam blognya bahkan mencabar Yaakob Sapari untuk membuktikan segala tuduhannya. Bagaimanapun, sehingga kini, Yaakob Sapari gagal menjawab cabaran Noh Omar. Begitu juga dengan sistem pengairan yang cuba ditingkatkan oleh Kementerian Pertanian yang menghadapi kerenah birokrasi daripada Kerajaan Negeri sehinggakan ADUN Sekinchan, Ng Swee Lim yang cuba masuk campur dan berlagak samseng hampir dibelasah oleh petani tempatan.

Nampak sangatlah 'CEMERLANGNYA' orang yang tidak berkelayakan apabila dijadikan Exco dan pembesar negeri. Lain yang ditanya, lain yang dijawab. Kalau dijawab pun, berjela-jela dan tidak menepati soalan. Entah sebab apa... tapi kalau sekali dengar, macam nak cover dia punya masalah....

6 comments

SAYANG SURENDRAN, JUBORNYA BERBULU!!!

Naib Presiden PKR yang dilantik dan menjadi penyebab keluarnya Gobalakrishnan dari PKR, N.Surendran mendakwa Seksyen 4 (1) Akta Hasutan 1948 dan Seksyen 27 (5) Akta Polis 1967 adalah zalim dan 'bercanggah dengan perlembagaan' semata-mata kerana Anwar dipanggil menghadap di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang berikutan kekecohan yang berlaku di Taman Melawati, Jumaat lepas. (MALAYSIAN INSIDER)

Kebebasan bersuara apa yang dimaksudkan oleh Surendran? Di tangan Surendran sahaja, berapa banyak saman yang telah dibuatnya atas alasan fitnah? Kalau benar Surendran dan PKR menyokong kebebasan bersuara, jadah apa ada saman-saman fitnah? Lawan sajalah dengan hujah bukannya dengan saman.

Kalau Anwar fitnah orang lain, itu kebebasan bersuara? Kalau orang lain berkata apa-apa tentang Anwar, itu fitnah?

Memang melawakkan sungguh!!!!

Bila dah tak boleh nak bela Anwar lagi, terus dikatakan akta serta peraturan di negara ini kejam dan zalim serta menyekat kebebasan bersuara. Anwar terbang ke sana ke mari untuk berceramah, berkempen dan menghasut, yang tu kena sekat apanya? Para pemimpin PKR bebas berinteraksi di dalam Internet dan pelbagai media lain, termasuklah media cetak, disekat apanya?

Bab permit dan kebenaran, semua orang tertakluk di bawahnya. Mengapa pula nak letakkan taraf Anwar Ibrahim dan para pemimpin PKR mengatasi undang-undang? Apa ke bengapnya, Naib Presiden PKR yang berbulu-bulu ni? Mengapa orang lain yang tak menyokong Anwar Ibrahim kena minta permit kalau nak berceramah. Bila berceramah tanpa permit, polis datang suruh hentikan, ceramah tersebut dihentikan tanpa sebarang provokasi dan kekasaran, mengapa pula ceramah Anwar Ibrahim dan Azmin Ali diberikan keistimewaan pula?

Agak-agaknya kalau ada orang tebang pagar rumah Anwar Ibrahim, maka tidak ada apa-apalah tindakan undang-undang sebab kebebasan... kalau itulah yang berlaku dan Anwar Ibrahim serta para pemimpin PKR tidak sibuk menyaman orang lain atas alasan fitnah, walhal sebenarnya nak menutup ulah, ramai yang melihat kebenaran kepada kata-kata Surendran...

Tapi bila seorang peguam seperti Surendran mempersoalkan akta dan undang-undang di negara ini, sewajarnya tindakan yang lebih besar perlu diambil kerana dia adalah seorang pengamal undang-undang. Mungkin kalau orang biasa, dipenjarakan setahun, peguam seperti Surendran perlu dipenjarakan 100 tahun dengan kerja berat dan bola besi diikat ke kakinya sebab dia faham undang-undang dan sentiasa mencari jalan memanipulasikan undang-undang!!!


0 comments

ORANG LAIN SIMPAN GUNDEK, MANGKUK NI SIMPAN MUNCIKARI!!!

Kisah ini sebenarnya ini sudah lama diperkatakan, iaitu semenjak gambar 'nan satu tapi bertiga' itu disiarkan oleh si pemiliknya sendiri. Bagaimanapun, memandangkan ia dianggap sebagai masalah peribadi dia dan tuannya, maka cerita ini tidaklah dihebohkan.

Namun apabila corak serangannya berubah, maka cerita-cerita ini kembali kedengaran. Agak mengejutkan juga kerana tuannya adalah seorang pemimpin yang sangat terkenal di sebelah Pantai Timur sana.

'Gambar nan satu tapi bertiga' itu dikatakan mempunyai rahsia besar, terutama tentang corak keserakahan si tuan kepada pemilik gambar berkenaan. Siapa kedua-dua 'makhluk asing' yang berada di sisi pemilik gambar berkenaan, sehingga kini tidak diterangkan dengan jelas, selain tujuan pemergian ke tempat itu.

Memang tidak menyedapkan cerita yang disampaikan. Menurut si empunya cerita, si tuan pemilik gambar tersebut memang mempunyai kegemaran yang luar biasa. Atau dengan kata lain, berselera besar. Kedua-dua 'makhluk asing' berkenaan juga dikatakan MOMMY tetapi turut dipakai oleh tuan si pemilik gambar.

Umpama Eskay yang menjadi rakan karib berhibur untuk Anwar Ibrahim, si pemilik gambar itu pula lebih menyerupai Nallakaruppan yang menjadi MUNCIKARI kepada Anwar Ibrahim, untuk tuannya.

Menariknya, kedua-dua makhluk asing itu bukan murah harganya... dan segala pembiayaan dilakukan oleh rakyat negeri yang diwakili oleh tuan kepada pemilik gambar berkenaan. Justeru, kerana tergugat dengan cerita tersebut, si pemilik gambar mula melancarkan serangan ke atas lawannya terlebih dahulu. Bagaimanapun, serangan yang dibuatnya, tidak menjejaskan pihak lawan sebaliknya cerita tentang tuannya pula terdedah besar.

Mungkin The Flying Kick tidak akan sanggup untuk menamakan mereka, tetapi pastinya permainan sebegini, bukan permainan individu. Perbuatan menimbulkan fitnah sudah menjadi rencah dalam urusan seharian termasuklah urusan politik. Bermula dengan fitnah untuk membunuh lawan, dan fitnah pula yang akan datang untuk membunuh anda.... itu adalah pusingan dan kitaran yang perlu kita sedari.

3 comments

PETUNJUK BESAR KEROSAKAN UMMAT... JANTAN PATAH PINGGANG!!!

Fenomena patah pinggang atau sotong lembik atau tauhu basi terus melanda generasi muda negara ini. Golongan tersebut tidak segan silu keluar untuk menunjukkan diri mereka di khalayak awam. Paling menarik ialah apabila golongan yang nak kata jantan tidak, betina jauh sekali, menguasai beberapa bidang, terutama sekali bidang penyiaran, penerbitan, andaman bahkan hiburan.

Sudah semakin kurang perasaan jijik atau benci terhadap golongan ini bahkan menerima dan menganggap golongan ini sebagai sebahagian daripada masyarakat. Kemajuan teknologi dan perubahan zaman tidak menambahbaikkan fenomena yang pernah menyaksikan Soddom dan Gomorrah serta Pompeii hilang ditelan petaka sama ada ditenggelami dan dihujani belerang panas dari langit mahupun abu panas gunung berapi.

Berpakaian menyerupai wanita atau sebaliknya, merupakan perbuatan yang dilarang di dalam Islam, namun fenomena sebegini masih berterusan meskipun bagi mereka yang konon-kononnya menjunjung Islam. Sehingga kini, tiada sebarang tindakan keras yang diambil terhadap golongan ini seterusnya pembasmian secara berterusan dan kekal.

Beberapa pihak pernah menimbulkan persoalan tentang punca sebenar kewujudan golongan yang patah pinggang dan lembik tulang ini. Pelbagai langkah telah diusulkan, namun dari sehari ke sehari, jumlah mereka tidak berkurangan, bahkan semakin bertambah.

Lebih menarik ialah apabila mereka sangat daring dan mulut mereka cabul tidak bertempat!!!

Sudah sampai masanya kerajaan, pihak berkuasa, mahupun parti siasah melakukan sesuatu untuk membasmi golongan patah pinggang dan lembik tulang ini dengan apa cara sekalipun. Walaupun Islam amat menggalakkan umatnya bersangka baik, tetapi dengan apa yang sedang berlaku di negara ini, ditambah pula dari semasa ke semasa, golongan ini tidak lagi bersembunyi bahkan melakukan aktiviti luar tabie mereka secara terang-terangan, tidak mustahil suatu hari nanti mereka akan membawa bala yang lebih besar kepada penduduk di negara ini.

Perlu diingat, bala yang diturunkan oleh Allah Taala, tidak sahaja mengenai mereka yang melakukan perbuatan mungkar, bahkan turut menimpa mereka yang alim dan bertaqwa!!! Pendek kata, tidak ada pilih bulu sewaktu bala bencana dan petaka diturunkan!!!

2 comments

GENTAR DAN KECUT... ITULAH ANWAR DAN BARISAN PEGUAMNYA!!!

Sivarasa Rasaiah, peguam Anwar Ibrahim memberi kata dua kepada Shazryl Eskay agar tidak mengeluarkan kenyataan yang disifatkannya sebagai 'budak-budak'. Malah katanya lagi, tiada sesiapa yang waras akan menjawab lima soalan yang dikemukakan oleh Eskay. Malah katanya, Anwar juga telah dinasihati agar tidak menjawab atau melayan Eskay. (MALAYSIAN INSIDER)

Kenyataan yang diberikan oleh Sivarasa Rasaiah itu mengundang satu lagi persoalan. Apakah sebenarnya yang berlaku sehingga membuatkan Sivarasa terpaksa menggunakan ugutan terhadap Eskay? Adakah satu lagi saman yang bernilai ratusan juta ringgit akan difailkan oleh peguam Anwar Ibrahim itu terhadap Shazryl Eskay dalam usaha menutup mulut dan menutup rahsia jijik pada Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia itu?

Cerita tentang lelaki berspender Mr. Bean membalun pelacur China yang gebu bukan lagi cerita tersorok. Sudah semakin ramai yang kedengarannya telah menonton video berkenaan meskipun Sharzyl Eskay telah menyerahkan video berkenaan kepada polis. Shazryl Eskay bagaimanapun menyatakan dia tidak pasti sama ada video itu mempunyai salinan atau sebaliknya!

Lima soalan yang dinyatakan oleh Eskay, mengapa susah benar untuk Anwar Ibrahim menjawab sehingga dinasihati oleh peguamnya agar tidak melayan Eskay? Orang waras atau ORANG SAKIT JIWA yang takut menjawab kelima-lima soalan tersebut seandainya dia adalah seorang yang benar?

Sivarasa Rasaiah cuba mewujudkan satu keadaan di mana pihak yang mendedahkan kemungkaran seseorang dianggap bersalah, manakala orang yang melakukan kemungkaran pula dianggap sebagai wira.

Bagaimana pula reaksi yang diberikan oleh Sivarasa Rasaiah apabila Suruhanjaya Diraja dibentuk untuk menyiasat kesahihan video lucah tersebut selain keputusan yang akan dikeluarkan oleh polis sesudah selesai melakukan siasatan?

Dan pada masa yang sama, Shazryl Eskay yang mengakui dia adalah teman karib Anwar Ibrahim untuk berhibur seperti Nallakaruppan dan seorang blogger kepada seorang Exco Kelantan, tentunya tidak akan berdiam diri tentang skandal Anwar Ibrahim di Bangkok pula.

Kalau benar Eskay ingin menyelamatkan Malaysia daripada kegilaan kemaluan Anwar Ibrahim, sewajarnya Eskay mulai membuat pendedahan demi pendedahan sekarang. Sebabnya, terlalu ramai yang masih atas pagar dan was-was ingin mendengar cerita selanjutnya, terutama seperti cerita 'kehilangan' Anwar Ibrahim selama dua jam pada 21 Februari seperti yang didedahkan oleh BLOG DR. NOVANDRI.

3 comments

TERESA KOK TERTELAN BULU COCK!!!

Wakil rakyat dan Exco Kanan Selangor yang sangat anti dengan Islam, Melayu, tulisan jawi bahkan dalam usaha mencetuskan permusuhan antara umat Islam di negara ini dengan golongan beragama Kristian dengan membakar sentimen Bible berbahasa Melayu, tidak mampu menjawab apabila ditanya berapa banyakkah pelaburan yang dibawa oleh Kerajaan Negeri Selangor sekalipun dia mengulang-ulang ayat yang pelaburan di Selangor kekal tertinggi.

Teresa Kok juga dikatakan cuba untuk tidak menjawab soalan yang diajukan kepadanya dalam persidangan DUN Selangor dengan menekankan bahawa pelaburan tinggi di Selangor adalah hasil usaha Kerajaan Negeri yang mesra pelabur.

Agak aneh, Exco yang hebat sepertinya gagal memberikan jumlah atau perangkaan sebenar pelaburan asing di negeri Selangor. Sebaliknya dia cuma mampu mendabik dada bahawa segala pelaburan yang masuk ke Selangor adalah hasil kerja Kerajaan Negeri.

Sama seperti kaedah menjawab untuk membesarkan diri dan merendah-rendahkan pihak lain, Teresa Kok tidak akan segan silu mengakui bahawa segala pelaburan di Selangor adalah hasil kerja kerajaan negeri sekarang, walhal semua pihak tahu setiap pelaburan yang masuk ke Selangor adalah hasil daripada kerja Kerajaan Persekutuan, bukannya Kerajaan Negeri Selangor di mana Teresa Kok adalah Exconya.

Mungkin kerana itulah, si DAP itu cuba bersilat lidah dan bercakap bohong kerana sudah terbukti, Teresa Kok adalah seorang wakil rakyat yang sangat gemar bercakap bohong. Tentu anda masih teringat bilamana dia menghebohkan kisah seorang 'Wanita China' yang dipaksa ketuk ketampi sehingga Hishamuddin Hussein Onn terpaksa ke China memohon ampun dan maaf daripada Kerajaan China, walhal apabila diketahui bahawa wanita berkenaan adalah seorang wanita Melayu, Teresa Kok terus berpura-pura tak terlibat.

Begitu juga dengan makanan yang dipesannya sendiri ketika dalam tahanan yang kemudian dipolitikkannya sebagai makanan anjing! Malah ketika dia begitu bersungguh-sungguh untuk menyaman Utusan Malaysia kerana kononnya telah menfitnahnya, pembentangan bukti yang mengesahkan bahawa dia ADALAH BETINA JUARA PEMBOHONG, tidak langsung menyerikkannya.

Dan sekarang, dia berbohong secara terang-terangan berbohong di DUN Selangor. (BACA DI SINI).

Ramai sebenarnya yang ingin tahu, berapa banyak sebenarnya pelaburan yang berjaya dibawa masuk oleh Teresa Kok dan bukannya hendak mendengar TEMBERANG KOSONGNYA bahawa pelabur-pelabur masuk kerana Kerajaan DAP-PKR Selangor mesra pelabur sebab semua orang tahu, itu adalah satu pendustaan besar!!!

4 comments

Blog Archive

Labels