IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, April 30, 2011

PAS MASUK BARISAN? KERINGLAH DARAH LIM KIT SIANG, KALAU JADI!!!!

Saturday, April 30, 2011
Isu PAS masuk Barisan Nasional dikumandangkan lagi. Kali ini datangnya daripada Presiden UMNO merangkap Perdana Menteri Malaysia sendiri. Dan sudah tentulah, kenyataan yang dikeluarkan oleh Najib Abdul Razak mengundang pelbagai tanggapan yang masing-masing mempunyai kebenarannya yang tersendiri.

Sekalipun Nik Abdul Aziz, Mursyidul Am PAS terus berkeras menyatakan PAS akan kekal berada di dalam Pakatan Rakyat, tawaran yang dibuat oleh Najib Abdul Razak, akan dijadikan sebagai buah hujah pihak-pihak tertentu di dalam PAS sendiri.

Kerjasama PAS-DAP-PKR sebenarnya dilihat lebih banyak menguntungkan DAP. Ketika DAP berjaya menambah kerusi dan pengaruh di seluruh negara, PAS pula terus dilihat sebagai sayap dan jentera DAP yang menjadi tebusan tidak berbayar. PAS dipergunakan oleh DAP sepenuhnya untuk membolehkan parti tersebut diterima oleh kalangan masyarakat Melayu sama ada sokongan terus, mahupun sokongan tidak langsung. Sedangkan pada masa yang sama, PAS kekal ketandusan sokongan daripada masyarakat bukan Melayu yang sepatutnya dibantu oleh DAP menerusi Pakatan Rakyat.

Sokongan kaum DAP kepada PAS pula dilihat hanya untuk mengukuhkan kedudukan DAP dan bukan solid kepada PAS. Seperti yang berlaku di Kuala Sepetang ketika Pilihanraya Kecil Bukit Gantang, masyarakat DAP melihat sokongan kepada Nizar Jamaluddin akan membolehkan kuasa sepenuhnya dialirkan kepada mereka apabila kerajaan negeri pimpinan Nizar Jamaluddin ditumbangkan menerusi kegiatan lompat. Nizar Jamaludddin telah pun membuktikan bagaimana cekapnya DAP menggunakan PAS dalam merealisasikan banyak perkara yang lebih berpihak kepada kaum DAP.

Dalam hal ini, PAS tidak perlu diajak masuk ke dalam Barisan Nasional. PAS seharusnya kekal sebagai pembangkang yang dapat mengimbangi kuasa UMNO. PAS perlu bertindak sebagai pengawas kepada UMNO dalam pentadbiran negara. Menjadikan PAS sebagai entiti yang angguk-angguk dan diketuk-ketuk di dalam Barisan Nasional, merupakan kerugian besar kepada rakyat.

Bagaimanapun, PAS seharusnya dibantu untuk menjadi lebih kukuh. Setidak-tidaknya mengatasi kekuatan DAP yang berjaya menggenggam kerusi-kerusi bandaran. Di dalam Pakatan Rakyat, PAS seharusnya menjadi ketua, bukannya berketuakan DAP dan diarah tunjal oleh PKR sesuka hati seperti yang kita dapat lihat sekarang.

PAS terlalu banyak mengalah dan terlalu rendah diri untuk berdiri di sebelah DAP dan PKR. Walaupun sedar, kekuatan DAP dan PKR selama ini banyak disokong oleh jentera PAS yang lebih teratur dan lengkap, namun kebanyakan pemimpin PAS memilih untuk menjadi lembu yang dicucuk hidung. Apa-apa sahaja kenyataan yang dikeluarkan oleh pimpinan tinggi DAP dan PKR akan diangguk tanpa sedikit bantahan pun. Kalaupun ada yang cuba membantah, apabila dijegil oleh Lim Kit Siang dan Karpal Singh, kebanyakan pemimpin PAS kemudiannya akan berpusing cakap.

Kejadian terbaru memperlihatkan bagaimana Mustafa Ali, Setiausaha Agung PAS terpaksa 'membetulkan' cakapnya sambil memberi alasan, kenyataannya telah dipusing pulas oleh media apabila Azmin Ali mengamuk setelah Mustafa Ali tidak menggunakan perkataan 'KONSPIRASI' dan FITNAH sebaliknya berkata, PAS akan mengkaji kedudukan di dalam Pakatan Rakyat selepas siasatan polis ke atas video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim, selesai.

Fungsi pembangkang sememangnya lebih sesuai untuk PAS berbanding menjadi komponen di dalam Barisan Nasional. Walaupun negara mempunyai pembangkang, tetapi PKR dan DAP sebagai pembangkang, dilihat lebih banyak merosakkan negara berbanding turut sama berganding bahu dengan kerajaan untuk memajukan negara. DAP sebagai pembangkang, ingin mengubah perlembagaan negara, sama ada secara langsung, mahupun menerusi perbuatan mereka memproksikan Bumiputera seperti yang mereka lakukan di Pulau Pinang dan Selangor. Manakala PKR sebagai pembangkang pula, tidak lekang-lekang dengan tujuan menaikkan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri dan tidak habis-habis dengan masalah KEMALUANNYA!!!

PAS pula dilihat terlalu terikut-ikut dengan gelagat PKR dan DAP sedangkan PAS kalaulah tahu kekuatan dan keistimewaan mereka, pastinya menjadi pembangkang yang lebih efisien yang bukannya bertugas membangkang apa-apa sahaja tindakan kerajaan sahaja, sebaliknya turut menjadi mata dan telinga yang memperjuangkan nasib rakyat.

PAS boleh menolak tawaran untuk menyertai Barisan Nasional, namun PAS tidak seharusnya menolak untuk menjadi kepala pembangkang yang lebih baik dan lebih bernada rakyat berbanding sekarang, yang hanya jadi pak turut dan bernada Anwar Ibrahim serta Lim Kit Siang!!!

3 comments

AMK CUBA BESARKAN KEMALUAN PAS PULAK!!!

Bila AMK buat kecoh di dalam masjid di Sentul, mereka sebenarnya terkontang-kanting. Mereka tidak dapat sokongan daripada golongan PAS yang biasanya sangat agresif di kawasan terbuka terutama yang menentang UMNO. Mahu tidak mahu, AMK yang diketuai oleh Shamsul Iskandar Mohd Akin yang tidak tahu bahawa harga kepiah putih yang mereka tenggekkan di atas kepala, harganya tidak lebih RM5.

Mahu tidak mahu, terpaksalah AMK menggunakan kaedah PAS dengan menyamar sebagai ahli PAS dan takbir PAS. Cuma malangnya, yang sibuk bertakbir dan menjerit lantang berzikir di dalam masjid adalah seorang lelaki yang sangat terkenal dengan botol arak, kaki betinanya dan kisah hitamnya di RMC.

Alangkah buruknya manusia-manusia juhalak yang sibuk nak bertakbir tetapi sangat biadap ketika berada di dalam masjid semata-mata untuk menolong dan membela ketua umum mereka.

Oleh kerana Pemuda PAS yang biasanya terlibat dalam kes-kes sebegini menghindarkan diri, AMK terpaksa menimbulkan persepsi di kalangan orang ramai bahawa yang melakukan perbuatan biadap di dalam masjid adalah Pemuda PAS, terutama dengan kepiah putih RM5 mereka. AMK tetap ingin menarik PAS terlibat sepenuhnya dengan masalah yang mereka cipta.

Sememangnya kita boleh nampak dari semasa ke semasa, AMK sebenarnya sentiasa cuba untuk menunggang di belakang PAS dan memperkudakannya. Apabila PAS masih tetap enggan terlibat dalam masalah peribadi Anwar Ibrahim dan PKR, AMK terpaksa menggunakan helah menyamar, termasuklah TAKBIIRRR!!!!

Sampai bila sebenarnya PAS akan terus membenarkan AMK menjahanamkan imej mereka? Sampai bila PAS akan sentiasa terpaksa menolong AMK dan PKR walaupun masalah yang sedang berlaku di dalam PKR dan Anwar Ibrahim sebenarnya tidak ada kena-mengena langsung dengan PAS?

Mentang-mentanglah KEMALUAN AMK besar, mereka cuba pula menjadikan KEMALUAN PAS turut besar seperti mereka!!!

4 comments

PEMBELIT TERLUPA YANG DIA DAH KE BELIT KE BELUM!!!

Anwar dalam satu wawancara dengan media mengatakan dia tidak kenal Eskay. Pada masa yang sama, Shazryl Eskay berkali-kali mengakui bahawa dia adalah bekas kawan baik Anwar, malah pernah menjadi rakan subahat dalam perbuatan maksiat.

Atas sebab itu, Anwar tidak mengaku yang dia mengenali Eskay. Sama jugalah apabila dia mengatakan dia tidak mengenali Saiful Bukhari Azlan yang diambilnya bekerja sebagai pembancuh kopi peribadinya. Sama jugalah seperti dia kata dia tak kenal Rahimi, seperti dia kata dia tidak kenal Rashid, seperti dia tidak kenal Norlaila dan banyak nama lain.

Sedangkan bukti-bukti yang ada jelas menunjukkan Anwar bukan sahaja mengenali mereka, tetapi sangat rapat. Seperti gambar-gambar yang disiarkan oleh PERAKTODAY menjelaskan tentang pembohongan nyata Anwar Ibrahim.

Kalau bab kenal pun, Anwar Ibrahim boleh temberang, apa sangatlah cerita-cerita lain yang bersifat lebih besar. Anwar Ibrahim dan pembohongan serta pendustaan bagaikan isi dengan tulang... tak boleh langsung berpisah dan bercerai!

4 comments

SOLAT HAJAT DI RUMAH ANWAR, MINTA BALA LAGI LER TUH!!!

Malam ini, pukul 7 malam, satu majlis solat hajat di mahligai Anwar Ibrahim bernilai RM7 juta dengan berimamkan Nik Abdul Aziz Nik Mat akan diadakan. Orang ramai dijemput hadir dan diminta membawa sejadah sendiri.

Itu hari Anwar buat juga majlis solat hajat, kononnya untuk menolak fitnah dan minta Allah Taala tunjukkan bukti. Akhirnya yang keluar ialah video klip Anwar yang kedua dan muka 'Anwar Ibrahim' di dalam video kedua itu jauh lebih jelas dari video yang pertama sekalipun para pencacainya cuba mempertikaikan tentang sisi kepalanya yang dikatakan tidak berambut walaupun beberapa saat sebelum itu, dalam frame yang sama, rambut Anwar tidak pun hilang sebagaimana yang didakwa.

Anwar memang tersepit sangat-sangat. Dukungan daripada kaum PAS nampaknya semakin kurang untuk Anwar. Dan sebagai basa-basi, Nik Abdul Aziz yang merupakan Mursyidul Am, terpaksa tampil untuk memberikan sokongan moral kepada Anwar Ibrahim, terutama apabila ramai perkakasnya sedang berkira-kira untuk merampas tampuk kepimpinan utama PAS pada muktamar agung yang akan diadakan dalam tempoh terdekat.

Elok jugalah kita pergi beramai-ramai untuk bersolat hajat terutama bagi kita yang mengaku beragama Islam. Aminkan doa Nik Abdul Aziz Nik Mat. Allah Taala bukannya jahil. Dia tahu apa-apa yang berlaku. Tiada tabir, tiada penghalang untuk-Nya untuk apa-apa sahaja yang tidak mampu difikirkan oleh manusia.

Bala apa pula la yang akan menimpa Anwar selepas ini.... kalau Anwar masih beranggapan, dia mampu menipu Allah Taala menerusi sifat putar belitnya, dia tersilap besar.... Peluang yang Allah Taala berikan, sewajarnya digunakan untuk kembali kepada-Nya, walau sebesar manapun dosa yang telah dilakukan... bukannya semakin sesat yang menyesatkan!!!

7 comments

SAM KETOT HANYA MENGESAHKAN ANWAR ADALAH PELAKU DALAM VIDEO LUCAH!!!

Kalau Anwar nak mengamuk dan gatal tangan nak balun orang (bukan balun China Doll), Shamsul Iskandar Mohd Akin adalah calon yang paling layak. Si pendek juhalak itu bukan setakat layak untuk dijerkah dan dimaki, bukan sahaja sangat layak untuk ditampar, disekeh atau ditumbuk, bahkan sangat layak untuk disiku, diterajang perutnya mahupun dilututkan kepalanya yang besar sebelah!!!

Apakan tidak, tindakan Shamsul Iskandar Mohd Akin membuat kecoh di dalam Masjid, bukan sahaja mendapat kecaman daripada orang ramai, bahkan turut menggambarkan bahawa menjadi ahli PKR bererti anda tidak perlu menghormati sebarang elemen agama. Anda boleh gunakan agama untuk membela Anwar Ibrahim, tetapi anda tidak perlu beragama langsung...

Kelakuan Shamsul Iskandar Mohd Akin yang mengetuai sekumpulan manusia biadap dan TIDAK BERAGAMA membuat kecoh di ruang utama solat Masjid Amru Al-As, sangat jelas menunjukkan bahawa PKR hanyalah satu kumpulan anarki yang sepatutnya dilayan sepertimana kerajaan melayan pengganas komunis pada zaman darurat dahulu.

Shamsul Iskandar Mohd Akin sudah berkali-kali menunjukkan dan membuktikan bahawa dia adalah manusia yang paling kurang ajar, biadap dan tidak tahu diuntung, terutama apabila ada orang yang dirasakan dapat menyokongnya jikalau telinganya ditarik-tarik dan dahinya ditunjal-tunjal. Dia umpama watak pak lawak filem Tamil yang cakap berdegar-degar tetapi apabila dikonfrontasi akan terkencing, terketar-ketar dan menangis-nangis!

Gelagat Shamsul Iskandar Mohd Akin telah pun berjaya menimbulkan persepsi bahawa orang di dalam video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim, sememangnya adalah Anwar Ibrahim sendiri. Sudahlah Anwar sendiri tidak berani meminta polis menyiasat dan mengumumkan pelaku di dalam video tersebut, Shamsul Iskandar pula mengesahkan bahawa sememangnya pelaku itu adalah Anwar.

Kalau bukan Anwar, mengapa Shamsul Iskandar cuba menghalang Eskay daripada melaksanakan sumpah laknat? Walhal Shamsul Iskandar sendiri yang melaung-laung di dalam masjid bahawa Eskay perlu menjalani proses qazaf? Apa perlunya Shamsul Iskandar mengetuai segerombolan manusia termasuklah beberapa orang lelaki India yang kemudian dihalau keluar oleh jemaah termasuklah Shamsul sendiri, membuat kecoh di dalam masjid?

Bukankah tindakan provokasi yang dibuat oleh Shamsul Iskandar itu sebenarnya bertitik tolak daripada ketakutan terhadap kebenaran yang akan timbul? Bukankah Shamsul Iskandar sendiri telah menjadi makmum kepada dua imam yang gerak-geri solat mereka sangat tidak beradab, sekaligus menyerahkan kepada Allah Taala untuk kebenaran terserlah? Mengapa pula Shamsul Iskandar cuba berlagak seperti Tuhan pula?

Apakah solat hajat yang dibuatnya itu sebenarnya untuk menunjuk-nunjuk kepada para penonton di sekeliling mereka semata-mata memandangkan apa yang berlaku selepas solat tersebut, sangat jauh daripada maksud dan makna solat yang didirikan!!!

2 comments

ANWAR PUSING DAN TERUS BERPUTAR BELIT!!!

Ekoran video lucahnya, ramai yang membanjiri Dewan Nusa Bakti di Bandar Baru Ampang dengan harapan Anwar Ibrahim akan memberikan penjelasan terperinci bagi menangkis tuduhan yang dilemparkan kepadanya, terutama sekali tentang sumpah laknat yang dibuat oleh Shazryl Eskay di Bandar Baru Sentul, petang sebelumnya.

Bagaimanapun, kebanjiran mereka sekadar dipergunakan oleh Anwar Ibrahim untuk menunjukkan yang dia mendapat sokongan, bukan kerana orang ramai yang datang ingin mendengar penjelasannya.

Sememangnya, ramai yang mengeluh kecewa kerana Anwar masih lagi bermain-main dengan nada yang sama iaitu semuanya salah UMNO. Ramai yang sebelum ini dikenali sebagai penyokong Anwar di kawasan Ampang, khususnya dari Kampung Tasik, Tasik Permai dan Tasik Tambahan yang ditemui, mengeluh dan mencerca Anwar kerana langsung tidak berani menjelaskan kewujudannya di dalam klip-klip video yang diangkat ke dalam Internet.

Dalam ceramahnya, Anwar yang ditemani oleh Zuraida Kamaruddin, Ahli Parlimen Ampang yang baru semalam nampak muka dan tubuhnya di Ampang secara umum, ADUN Lembah Jaya, Khassin Abdul Aziz, Azmin Ali, Tian Chua, Baru Bian dan bekas Imam Masjid Omar Al-Khattab yang sangat menyokong Anwar, Shamsul Firdaus, sekadar mengutuk politik lucah yang sedang melanda negara.

Tuduhan Anwar ialah, UMNO merupakan dalang di sebalik penyebaran video berkenaan. Anwar tidak menyentuh langsung tentang si pelaku di dalam video berkenaan yang kelihatan terlalu mirip seperti dirinya. Anwar juga tidak membayangkan untuk meminta polis menyiasat dan mendedahkan identiti si pelaku tersebut yang telah 'menyamar' dan 'menjatuhkan maruahnya' dengan membalun China Doll menggunakan ANUUU...GERAHnya yang bersaiz gedabak walaupun sekadar 4 minit!

Ceramah Anwar seperti biasa iaitu cuba mengalihkan perhatian berkenaan isu moral yang dikaitkan dengan dirinya kepada masalah negara. Anwar cuba bercakap seolah-olah dia adalah orang yang tidak terbabit dalam skandal moral.

Sambil menggambarkan dirinya adalah DEWATA Pakatan Rakyat, Anwar menyifatkan UMNO-BN cuba menghancurkan Pakatan Rakyat dengan cara menjatuhkan dan memalukannya. Walhal secara logik akal, Anwar Ibrahim sebenarnya BUKAN SIAPA-SIAPA di dalam Pakatan Rakyat. Tambahan pula PKR yang diketua umumkannya, langsung tidak menyerlah dan cemerlang. Daripada 49 kerusi yang ditandingi oleh PKR di Sarawak dalam PRN baru-baru ini, PKR hanya mampu memperolehi 3 kerusi sedangkan DAP yang bertanding 15 kerusi memperolehi 12 kerusi. Bahkan dalam Pakatan Rakyat sendiri, DAP adalah majoriti dan mempunyai kerusi yang jauh lebih berpengaruh berbanding kerusi-kerusi Parlimen yang dimiliki oleh PKR.

Mujurlah portal beritanya menyatakan bahawa orang ramai yang hadir adalah sekitar 5000 orang, sedangkan berdasarkan pemerhatian, jumlah yang datang tidak melebihi 3000 orang pun dengan lebih separuh daripada mereka adalah pengutuk dan pencerca Anwar Ibrahim!

Di gerai makan di belakang Pasar Bandar Baru Ampang, ramai yang bercerita tentang Anwar Ibrahim dan pada masa yang sama, ramai yang menonton semula klip-klip video yang telah disatukan untuk menjadi rantaian video 22 minit sambil mengangguk-angguk, membenarkan bahawa orang di dalam video berkenaan adalah ANWAR IBRAHIM!!!

5 comments

PANDAI CHUA SOI LEK AMBIL KESEMPATAN!!!

Ketika seluruh negara tertumpu perhatian kepada video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim, Chua Soi Lek, Presiden MCA yang bangkrap idea dan lebih memilih untuk menikam UMNO yang menjadi sekutunya untuk berkuasa di Malaysia, kembali bermain-main dengan isu yang sangat digemarinya iaitu HAK KEISTIMEWAAN ORANG MELAYU.

Chua Soi Lek kata, kalau PKR sanggup menghapuskan hak keistimewaan orang Melayu yang sudah termakhtub di dalam Perlembagaan Negara Malaysia, dia akan menjadi orang pertama yang akan mengundi untuk PKR.

Cara bermain-main dengan kaedah sebangang itu sepatutnya hanya dibuat oleh Ketua AMK atau Ketua Penerangan AMK dan para pemimpin PKR sahaja. Tidak sepatutnya seorang Presiden MCA seperti Chua Soi Lek mengikut teknik sebodoh itu dalam usaha menarik sokongan kaum Cina kepadanya.

Perlembagaan Malaysia hanya boleh diubah dengan majoriti dua pertiga. Benteng terakhir untuk penggubalan Perlembagaan Malaysia adalah KDYMM Yang Dipertuan Agong.

Apakah Chua Soi Lek sebenarnya sedang mencabar PKR agar menjatuhkan dan menghapuskan KDYMM Yang Dipertuan Agong dari Malaysia kerana baginda merupakan benteng terakhir yang diamanahkan untuk menjaga hak-hak Melayu dan Islam di negara ini?

Apakah cakap Chua Soi Lek itu sebenarnya menggambarkan harapan besarnya untuk melihat hak keistimewaan Melayu terhapus atau dengan kata lain, dia sebenarnya menentang Perlembagaan Malaysia?

Anehnya, mengapa pula dia tidak menyertai DAP? Mengapa dia tidak menentang Lim Kit Siang di dalam DAP sebaliknya terus bersama-sama MCA dan bersungguh-sungguh untuk mempertahankan jawatan Presiden yang dirampasnya daripada Ong Tee Kiat?

Kalau PAS menerusi suara portal rasmi mereka, sudah pun menggambarkan tentangan terhadap Chua Soi Lek, mengapa pula orang UMNO masih lagi ternganga-nganga sambil mengharapkan keajaiban akan berlaku dan Chua Soi Lek akan berkata, dia sekadar mencabar PKR untuk merubah sesuatu yang agak mustahil untuk diubah?


5 comments

UDAHLAH MUKA PUN MACAM ORANG TONGONG, KENYATAAN YANG DIKELUARKAN TERLEBIH-LEBIH TONGONG!!!

Kalau tengok muka si Nik Nazmi ni, pasti ramai yang teringin nak membuli. Paling tidak pun nak jentik kepalanya. Nik Nazmi mempunyai banyak ciri-ciri mangsa buli. Dan mungkin kerana itulah, banyak kenyataan yang keluar dari mulut Nik Nazmi merupakan kenyataan budak kena buli. Kenyataan separuh masak dan dia sendiri tidak begitu yakin dengan kenyataannya.

Sebagai Pengarah Komunikasi PKR, kewajipan Nik Nazmi yang paling utama adalah menjilat Anwar Ibrahim. Apa-apa sahaja yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim akan dibela walaupun dia akan kelihatan seperti si bodoh yang disapu taik anjing ke muka.

Video lucah Anwar Ibrahim menyerlahkan benar ciri-ciri tolol dan tongong Nik Nazmi. Dalam kenyataannya untuk membela Anwar, Nik Nazmi berkata, video lucah berkenaan adalah perbuatan UMNO untuk menjatuhkan Anwar Ibrahim. Dengan kata lain, Nik Nazmi menjadikan UMNO sebagai batu lastik walaupun trio Datuk 'T' tidak ada kaitan dengan UMNO sekalipun salah seorang daripada mereka pernah menjadi pemimpin UMNO.

Apa ke teruk sangat Nik Nazmi punya pemikiran sebagai Pengarah Komunikasi PKR sehinggakan apa-apa sahaja yang berlaku kepada Anwar Ibrahim, semuanya perlu dikaitkan dengan UMNO? Apa teruk sangat ke dendam UMNO kepada Anwar Ibrahim yang UMNO sendiri pecat sehinggakan Anwar Ibrahim balun China Doll pun, UMNO juga yang perlu disabitkan? Konspirasi besar benar UMNO dengan China Doll dan kemaluan Anwar Ibrahim sendiri untuk menjahanamkan tubuh badan Anwar Ibrahim?

Nik Nazmi terpaksa menggunakan hujah bahawa Anwar berada di rumah bersama-sama anak bininya pada masa kejadian, sedangkan sudah berkali-kali dibuktikan bahawa Anwar Ibrahim telah hilang dalam tempoh dua jam yang dipertikaikan itu. Twitter dan Facebooknya sendiri menunjukkan bukti bahawa Anwar Ibrahim memang telah hilang dari alam dunia siber yang cuba dijadikan sebagai alibi.

Paling menarik ialah apabila Nik Nazmi cuba menggunakan dalih agama kononnya, sumpah laknat tidak menepati syariat bahkan dikatakan juga bahawa sumpah laknat tidak wujud di dalam Islam dengan bersandarkan kepada pendapat ulama-ulama muktabar kononnya, tetapi ayat 61 Surah Al-Imran, tidak pula cuba berani-berani nak pertikaikan.

Barangkali Nik Nazmi beranggapan bahawa semua orang sepertinya yang bodoh serta jahil agama dan tidak membelek al Quran. Disebabkan itu, secara terang-terangan dia melakukan pembohongan dan pendustaan. Malah lebih teruk lagi, pendustaan atas nama Nabi s.a.w dan Allah Taala!

Anda boleh baca kenyataan Nik Nazmi DI SINI

Nilaikanlah sendiri berdasarkan situasi terkini, apakah kenyataan Nik Nazmi cukup bijak untuk menyelamatkan Anwar Ibrahim atau dia sekadar menjalankan tugasnya selaku Pengarah Komunikasi PKR dengan skrip yang direka cantik tetapi isinya kekal bodoh, tongong, bangang dan bahlol terutama apabila menggunakan dalih Anwar bersama-sama anak isterinya dalam tempoh dua jam kehilangannya dari Twitter dan Facebook!6 comments

ANWAR AKAN BERTAUBAT ATAU ANWAR AKAN JADI LAGI DAJAL?

Berita tentang Eskay berjaya melaksanakan sumpah laknat di Masjid Amru Al-As, Sentul, telah mengundang pelbagai reaksi. Sama ada reaksi yang berbentuk kutukan terhadap Eskay, mahupun reaksi yang memadankan muka Anwar Ibrahim.

Menariknya, ramai juga yang beranggapan, sumpah laknat yang dibuat oleh Eskay sekurang-kurangnya telah pun membersihkan dirinya daripada tuduhan fitnah berbanding Anwar yang kelihatan berkeras tidak mahu bersumpah kerana sumpah tidak ada dalam Islam.

Namun ada pendapat pula yang kedengaran, Anwar Ibrahim sebenarnya sedang menanti saat yang paling sesuai untuk melakukan sumpah laknat. Perlu diingat, Anwar merupakan BINATANG POLITIK paling licik yang sangat ego dan angkuh. Anwar tidak akan sesekali mengaku salah walaupun kesalahannya terbukti di hadapan batang hidungnya sendiri. Paling lebih pun, Anwar akan melarikan diri dan tidak akan berhadapan dengan pertanyaan atau desakan untuk memadankan mukanya, seperti mana yang dilakukan ketika keputusan Pilihanraya Negeri Sarawak berlangsung.

Anwar Ibrahim adalah seorang pemutar belit yang sangat hebat pernah dilahirkan di negara ini. Kehebatan putar belit Anwar Ibrahim sehingga membuatkan ramai generasi muda yang terpengaruh dan keluar ke jalan raya, menjahanamkan segala-galanya hanya kerana percayakan cakap Anwar.

Jangan terkejut sekiranya Anwar akan melakukan sumpah laknat ketika pilihanraya sangat hampir. Anwar tentu menunggu saat yang paling sesuai untuk melakukan sumpah laknat yang akan mengembalikan setidak-tidaknya 50% kepercayaan dan sokongan kepadanya.

Di dalam diri Anwar, tidak ada satu cahaya keinsafan pun sebaliknya yang wujud hanyalah dendam kesumat yang sangat menebal. Sesiapa pun yang sudah sangat hampir ke mercu kuasa, tetapi tiba-tiba hilang peluang dalam sekelip mata, akan bertindak seperti Anwar Ibrahim. Apatah lagi dengan bayangan demi bayangan dan peluang yang kelihatan sangat terbuka, pastinya membuatkan Anwar tidak berputus asa.

Sumpah laknat yang dilafazkan oleh Shazryl Eskay tidak akan mematikan Anwar Ibrahim. Sebaliknya Anwar akan terus merangka bagi mendapatkan sokongan daripada orang ramai semula seperti yang pernah dilakukan pada 1998. Bukan sedikit manusia yang sebenarnya sangat bodoh dan boleh mempercayai kata-kata seorang penipu yang licik seperti Anwar ibrahim sekalipun mereka sudah diberikan pelbagai bukti dan fakta.


6 comments

Friday, April 29, 2011

Sumpah Laknat..

Friday, April 29, 2011
Aku tak faham hal2 ni..sebenarnya!
Tapi ..jika Anwar dah kata bukan dia, apa hal nak risaunya..sepatutnya ahli2 PKR dan PAS kena percaya pada Anwar.
Maka sumpahan trsebut akan kembali pada sipenyumpah trsebut. So apa nak risau? Jika nak sumpah tiap2 waktu selama 40 hari pun tak pa..sumpah je ler!!
tu hal sumpah2 ni ler..
Aku trkenang masa bebudak dulu..rajin bebenor..sikit2 sumpah..sikit2 sumpah!! hari ni kita brpeluang melihat org2 tua le pulak beraksi sumpah2 ni..akhir zaman kut. Bebudak hari ni dah tak seronok main sumpah2 ni..


___________________________


Tapi satu perkara yg aku masih hairan..
Ngan semua kontroversi2 yg berlaku..gelaran "DATUK SERI" masih kekal lagi. Ibrahim Ali songel sikit je, terus ditarik "DATUK"nya..
Hj Hadi, Haron din, Nik Aziz..pakat sonyap je!! kesian ler ummat..terutama ahli2 PAS. Takkan masih nak junjung Anwar kesana kemari..dan junjung Lim Guan eng kesana kemari..
Penipuan demi penipuan beliau trdedah..masih lagi menjunjung!! 36 kotak rahsia, kena suntikan HIV, kena keracunan Arsenik..16 Sept..hubungan UMNO ngan APCO (gagal zahirkan bukti bila dituntut)..
Satu demi satu..Allah swt zahirkan. Apa lagi yg nak dilihat, apa lagi yg nak dizahirkan?? Anu nya pun dah terdedah yg merupakan kemaluan yg perlu dipelihara..tahap aib yg tinggi!! ( ketika ni secara rasminya masih dikatakan mirip2 je)
nasihatlah dia agar bersara..dan agar keaiban ni tidak diteruskan lagi..keaiban yg trzahir merupakan keaiban ummat Islam, ummat Melayu secara amnya.


____________


Jika benar dan terbukti..kelakuan luar biasa Anwar ni.


Apakah PAS, dari ulamak2nya sehingga para ahli2nya memohon maap kerana menistakan Tun M?


Sama2 ler kita lihat..apakah mereka ni benar2 amalkan AQ dan sunnah..atau hanya ahli2 politik sama saja standardnya ngan ahli2 politik dari DAP, Liberal, republika, PAP dll..kulit luar nampak Islamik, tapi isi dalam tetap sekular.
-aa

4 comments

VIDEO LUCAH ANWAR: KEPIAH PUTIH SHAMSUL TANDA DEKATNYA ISLAM DI HATINYA!!!

Shamsul Iskandar Mohd Akin menyelar JAWI kerana membenarkan Shazryl Eskay melakukan sumpah laknat di Masjid Amru Al-As, Sentul yang berada di bawah pentadbirannya. Shamsul Iskandar Mohd Akin juga menyelar JAWI selain menuduh JAWI bersekongkol apabila pegawai jabatan agama itu turut berada di masjid berkenaan.

Ketua AMK itu mempersoalkan tentang tindakan JAWI membenarkan Eskay bersumpah laknat yang menurutnya melanggar syariat kerana seharusnya proses dimulakan dengan qazaf dan perundangan syariah.

Yang tidak diceritakan oleh si bengong berkepiah putih ini ialah, sumpah laknat yang dilakukan oleh Eskay adalah bersifat individu dan tidak terlibat langsung dengan proses perundangan. Yang dilupakan atau tidak diketahui oleh Shamsul Iskandar Mohd Akin adalah sememangnya terdapat di dalam al Quran yang membicarakan tentang SUMPAH MUBAHALAH.

Antara ayat yang membicarakan tentang Sumpah Mubahalah ialah ayat 61 dari surah Al-Imran yang maksudnya:

“Kemudian sesiapa yang membantahmu (wahai Muhammad) tentang kisah Isa sesudah datang ilmu (yang meyakinkan ) kamu, maka katakanlah (kepadanya): “Marilah kita memanggil anak-anak kami serta anak-anak kamu, dan perempuan-perempuan kami serta perempuan- perempuan kamu, dan diri kami serta diri kami, kemudian marilah kita bermubahalah kepada Allah dan kita minta supaya laknat Allah ditimpakan kepada orang yang berdusta.

Latar belakang turunnya ayat itu ialah ada satu kabilah Nasara, Bani Najran, di selatan Semenanjung Tanah Arab bertemu Nabi Muhammad s.a.w. Mereka ingin mendapatkan perlindungan keselamatan daripada negara Islam melalui Nabi Muhammad s.a.w. Nabi Muhammad s.a.w meminta mereka membayar jizyah. Dalam pertemuan itu, mereka enggan membayar jizyah sebaliknya mereka mencabar untuk bermubahalah.

Tetapi akhirnya mubahalah tidak berlaku kerana kabilah Nasara bersetuju membayar jizyah tanpa melakukan sumpah mubahalah. Orang Nasara itu takut melakukan mubahalah kerana merasakan Nabi Muhammad s.a.w berada di pihak yang betul manakala mereka tidak betul. Hasilnya mereka terpaksa menanggung akibat buruk. Akibat itu bukan sahaja menimpa mereka tetapi turut dilaknat sehingga ke anak cucu. Justeru, kabilah Nasara membuat keputusan untuk menerima sahaja permintaan Nabi.

Mubahalah tidak tertakluk kepada banyak syarat kerana dalam nas-nas, syarak tidak dinyatakan dengan jelas syarat-syarat yang diperlukan. Cuma mubahalah ini boleh dilakukan ekoran daripada perbalahan yang tidak dapat diselesaikan dengan cara biasa melalui perbincangan dan persefahaman. Caranya boleh berlaku di mahkamah di depan hakim jika kes dibawa ke mahkamah. Ia juga boleh dilakukan di luar mahkamah bahkan di mana-mana sahaja. Pada zaman Abdullah Ibn Abbas Al-Auzar dan Syuraih Al-Qa‘di, mubahalah pernah berlaku di dalam masjid dan di luar masjid selepas kesepakatan kedua-dua pihak untuk sama-sama merujuk kepada pendekatan mubahalah untuk menyelesaikan permasalahan yang dihadapi.

Ibn Hajjar berkata, akibat daripada Sumpah Mubahalah tidak melebihi tempoh satu tahun. Tidak melebihi tempoh dua bulan pun ada. Namun di kalangan pengikut Ahli Sunah Wal Jamaah, mubahalah dilafazkan hanya pada kes-kes yang serius dan pada kes-kes yang besar sahaja. Itu pun selepas dirujuk dengan pelbagai cara lain yang perlu diusahakan untuk menyelesaikan perbalahan dua pihak tadi. Jika ia masih tidak selesai, akhirnya barulah dirujuk kepada cara mubahalah.

Mungkin memikirkan kepiah putih di atas kepalanya, si bengong bernama Shamsul Iskandar Mohd Akin boleh berdusta sewenang-wenangnya? Seandainya dia seorang yang benar-benar faham aqaid hukm, dia pasti akan menggunakan kedua-dua pendapat memandangkan perkara Sumpah Mubahalah sebenarnya membahagikan pendapat jumhur ulama kepada dua bahagian utama iaitu menerima dan menolak.

Mengapa hanya ambil pada bahagian yang menolak kerana dirasakan ia bersesuaian dengan kes Anwar Ibrahim?

Walaupun secara peribadi, penulis tidak bersetuju dengan sumpah mubahalah yang ingin dilakukan oleh Shazryl Eskay atas pendapat tindakannya akan mengundang mudarat kepada ummat sama ada menerusi dia sendiri mahupun ke atas Anwar Ibrahim, namun dari satu segi, tindakan Shazryl Eskay sebenarnya tidaklah lebih besar kemudaratannya berbanding melakukan serangan dan berkurang ajar di dalam masjid kerana perbuatan seumpama itu secara jelas merupakan laknat Allah Taala yang diturunkan menerusi af'al hamba-Nya yang menjadi ahli AMK yang diketuai oleh Shamsul Iskandar Mohd Akin.

BACA KENYATAAN LAKNAT SHAMSUL ISKANDAR DI SINI

2 comments

SUMPAH LAKNAT PASTI MENGUNDANG BALA!!!

Sumpah laknat atau mubahalah telah berjaya dilakukan oleh trio Datuk 'T' iaitu Shazryl Eskay, Abdul Rahim Thamby Chik dan Shuib Lazim sekalipun pada peringkat awal majlis tersebut berjaya dibatalkan oleh Shamsul Iskandar Mohd Akin dengan bantuan ahli-ahli AMK yang lain.

Walaupun terdapat percanggahan pendapat di kalangan ulama tentang Sumpah Laknat atau Mubahalah, namun yang pastinya ia mempunyai kaitan rapat dengan Rasulullah s.a.w menerusi kisah kaum Nasara dari Najran yang enggan membayar jizyah. Upacara muhabalah antara Rasulullah s.a.w dengan kaum berkenaan tidak diteruskan apabila kaum berkenaan akhirnya bersetuju untuk membayar jizyah setelah sedar, kebenaran adalah atas Rasulullah s.a.w.

Peristiwa ini diceritakan di dalam Surah Al-Imran.

Ramai melihat tindakan Shamsul Iskandar Mohd Akin sebagai tindakan terdesak untuk menyelamatkan Anwar Ibrahim daripada ditimpa lebih banyak musibah dan bala, namun tindakan yang dilakukan sudah cukup untuk membuktikan bahawa Anwar Ibrahim sememangnya sudah pun bersalah sebelum didapati bersalah oleh mahkamah bagi sebarang kes yang berkaitan dengan dirinya.

Pastinya ramai yang masih ingat dengan sumpah mubahalah yang dilakukan oleh Saiful Bukhari Azlan pada Ogos 2008 serta sumpah mubahalah yang dilakukan oleh Ummi Hafilda Mohd Ali yang diulang-ulang beberapa kali di seluruh negara ketika berceramah menentang Anwar Ibrahim.

Anehnya, ramai sebelum ini terutama yang berpihak kepada Anwar Ibrahim mempermain-mainkan sumpah laknat yang dibuat kerana beranggapan dan berpendirian bahawa ianya tidak mengikut syariat. Bahkan beranggapan bahawa sumpah juga bukanlah sebahagian daripada ajaran Islam.

Mungkin ramai yang tidak tahu tentang peristiwa muhabalah antara al-Syeikh Abi al-Wafa’ Thana’ al-Amritsari dengan Mirza Ghulam Ahmad Al-Qadiani yang akhirnya menyaksikan Mirza Ghulam Ahmad Al-Qadiani, pengasas ajaran sesat Ahmadiah atau Qadiani, menerima laknat Allah Taala dalam tempoh 40 hari selepas muhabalah tersebut, sedangkan al-Syeikh Abi al-Wafa’ Thana’ al-Amritsari hidup selama 40 tahun lagi.

Mirza Ghulam Ahmad mati dalam keadaan yang sangat hina. Dia telah diserang penyakit taun dan ketika mati, dia bergelumang di dalam najis dan kencingnya sendiri!!!... tepat sebagaimana yang dilafazkan di dalam muhabalah antaranya dan al-Syeikh Abi al-Wafa’ Thana’ al-Amritsari.

Sama ada dilakukan oleh kedua-dua belah pihak mahupun hanya sebelah pihak, bala Allah Taala pasti akan diturunkan. Justeru, seandainya kaum PKR dan Anwarista menaruh sepenuh kepercayaan terhadap Anwar Ibrahim, seharusnya mereka tidak perlu bertindak yang bukan-bukan, sebaliknya menyerahkan sepenuh keputusan kepada Allah Taala.

Sebabnya mudah, tiada satu makhluk di alam semesta ini yang dapat menipu Allah Taala walaupun Shamsul Iskandar Mohd Akin cuba menggunakan dalih dan alasan qazaf!!!

9 comments

Yang Tuan Ibrahim Tuan Man Kalut, Pasai Apa? Dia Terlibat Dalam Video Lucah Ka?

Nukilan Buat DSAI – Fitnah Mehnah Perjuangan
post info
By
Anwar Ibrahim
Oleh Dato Tuan Ibrahim Tuan Man
Saya tak tahu apa yg nak dikata dan nak diluahkan apabila mengenangkan akibat yang sedang ditanggung oleh DSAI dan keluarga. 11 tahun beliau diaibkan dan satu demi satu tuduhan dikenakan ke atas beliau, dan keluarga semata-mata kerana beliau berada di pihak pembangkang.
Andainya ia berada di pihak BN, tentulah ia akan dilayan macam tiada apa yang berlaku. Lihat saja Presiden MCA yg mengaku melakukan aksi tak bermoral, langsung tak disiasat dan tiada sebarang dakwaan pun. Demikian juga Razak Baginda, tiada rayuan dibuat dan beliau kini bebas lepas.-seterusnya diblog.


________________________
DSAI telah dipecat oleh BN!! PAS yg jilat dan pungut DSAI..rasanya jika DSAI masih dalam BN, pasti dan pasti PAS ler yg bersungguh2 mendakwa DSAI..
Mungkin Tuan Ibrahim lupa sapa yg menekan agar DSAI didakwa didalam Parlimen (siKarpal), dan sapa yg menggelarkan DSAI AlJUBURI!!
Presiden MCA, beliau mengaku dan letak jawatan dalam kerajaan dan dalam parti sebelum kembali beraksi dan menewaskan OKT..


Tiada siasatan..ada ke laporan polis? Kenapa DAP, PAS tak sungguh2 menekan masa tu?
Razak Baginda..sapa sepatutnya kena buat appeal? Takkan Razak Baginda kena buat appeal agar dirinya disabitkan juga? pehhh bijak bebenor ler..
Aku tak kenai dan tak tahu sapa Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man ni..tapi bior ler betoi!!


______________


Aku musykil jika pempin2 tertinggi PAS dan DAP tak tahu sapa Anwar..tapi aku leh faham ngan gunakan Anwar dapat meraih keuntungan politik ialah salah satu strategi politik yg trbaik utk DAP dan PAS.
Tapi tu dari segi brpolitik...tul ler.
Tapi jika beragama Islam..fikir2 je ler!!
Bukankah PAS dah semayang hajat..mohon petunjuk agar dibenteras batil!! doa dah makbul tu!!
Tapi..apa kata..buat lagi semayang hajat lagi dan lagi..agar Allah swt perjelaskan lagi sapa Anwar ni!! atau sapa kah yg gamak berlakon sebagai Anwar tu..
-aa

4 comments

VIDEO ANWAR II: TIAN CHUA TERPAKSA JADI MUALAF!!!!


Video II dan empat klip video yang cuba disingkirkan awal dari Youtube malam tadi, benar-benar mendatangkan kesusahan buat Anwar Ibrahim. Satu-satunya cara untuk menolong Anwar Ibrahim adalah dengan menafikan video berkenaan adalah tulen berdasarkan analogi dan kajian forensik yang terpaksa direka oleh konco-konco Anwar.

Sudah tentulah orang yang paling sesuai untuk memperkatakan tentang pemalsuan video adalah Tian Chua. Tian Chua adalah orang yang memalsukan gambar Altantuya Shiiribu bersama-sama Najib Abdul Razak dalam cubaan menfitnah Najib membunuh model Mongolia itu. Gambar itu jugalah yang dijadikan bukti oleh Anwar Ibrahim dalam siri jelajah fitnahnya di seluruh negara sekalipun Tian Chua akhirnya mengakui, dialah orangnya yang membuat pemalsuan.

Berdasarkan gambar yang diambil pada minit 22:45:07, Tian Chua mengatakan orang yang ada di dalam video berkenaan bukanlah Anwar Ibrahim. Alasannya mudah, sisi kepala kiri makhluk yang mirip benar dengan Anwar Ibrahim di dalam gambar tersebut tidak berambut atau berambut nipis. Gambar itu kemudiannya dibandingkan dengan gambar pada keesokan harinya iaitu pada 22hb Februari.

HUJAH TIAN CHUA BOLEH DIBACA DI SINI


Bagaimanapun, Tian Chua dan Nik Nazmi gagal memberi alasan 'kembalinya' rambut Anwar Ibrahim pada minit 22:44:51 hingga minit 22:4518 seperti yang tertera pada gambar di atas. Kalau pada gambar minit 22:45:07, dikatakan rambut makhluk seakan-akan Anwar itu slope dan nipis, bagaimana pula penjelasan pada minit 22:44:51 yang hanya berbeza beberapa milisaat sahaja?

Tidakkah Tian Chua dan Nik Nazmi tidak melihat 'keajaiban' di situ akibat penataan cahaya dan lensa kamera yang mengambil gambar menggunakan infra-merah?

Sehebat-hebat Tian Chua dan Nik Nazmi, mereka hanya mampu mengambil gambar pada satu frame tetapi gagal mengambil serta menjelaskan gambar-gambar daripada frame-frame yang berlainan dalam scene yang sama.

Semakin dijelaskan oleh budak-budak pencacai Anwar, semakin kuat pula persepsi bahawa orang di dalam video berkenaan BENAR-BENAR ANWAR IBRAHIM!!!

1 comments

KETAKUTAN YANG KETERLALUAN... NAMPAK BENAR ANWAR YANG SALAH!!!

Majlis sumpah laknat yang ingin dilakukan oleh Shazryl Eskay, telah dibatalkan oleh pihak pengurusan masjid ekoran kekecohan yang dicetuskan oleh segerombolan AMK yang diketuai oleh Shamsul Iskandar Mohd Akin. Alasan yang dibuat oleh Shamsul Iskandar Mohd Akin ialah, sumpah laknat itu bertentangan dengan syariat.

Budaya kurang ajar dan biadap serta langsung tidak menghormati masjid sudah mula dipertontonkan oleh AMK dalam bentuk yang sangat hina. Tindakan Shamsul Iskandar Mohd Akin yang cuba merampas mikrofon daripada Datuk Shazryl Eskay, memperlihatkan yang Ketua AMK itu sebenarnya tidak tahu langsung tentang adab ketika berada di dalam masjid.

Dalam sebuah riwayat, Hajjaj Yusuf At-Tsaqafi yang sangat terkenal dengan kekejaman dan ketegasannya, pernah dikepit kepalanya oleh Ibn Az-Zubair r.a kerana cara solat Hajjaj adalah seperti ayam mematuk padi atau terlalu gopoh ketika bersolat. Hajjaj langsung tidak melawan.

Biarpun dendamnya kepada Ibn Az-Zubair r.a membara dan serangan yang dilakukan ke atas Ibn Az-Zubair yang berlindung di dalam Masjidil Haram terpaksa menggunakan manjanik sehingga merosakkan Kaabah, Al-Hallaj tidak melakukan serangan di dalam masjid. Walhal dia boleh menyerbu dan membunuh Ibn Az-Zubair r.a yang sudah tidak berdaya.

Itu riwayat di dalam sejarah Islam.

Malangnya, AMK yang konon-kononnya berjuang untuk menghapuskan politik fitnah, bertindak kurang wajar di dalam masjid.

Apa yang ditakuti sangat oleh AMK dengan sumpah laknat Eskay? Shamsul Iskandar kata, sumpah laknat Eskay tidak mengikut syariat, syariat mana pula yang diikut oleh AMK untuk berkurang ajar di dalam masjid?

Atau sebenarnya AMK sangat gusar dengan perkembangan terkini ekoran tersiarnya versi penuh video lucah Anwar Ibrahim yang langsung tidak boleh disekat-sekat lagi, maka AMK ingin berubah menjadi sebuah lagi Parti Komunis Malaya yang bakal menghancurkan apa-apa sahaja di negara ini asalkan matlamat mereka tercapai?

Atau sebenarnya, walaupun sumpah laknat tidak sempat dilakukan oleh Shazryl Eskay, sebenarnya laknat Allah Taala telah pun diturunkan dan petaka sudah pun menimpa negara ini menerusi tangan dan tindakan pengikut dajal yang membuat kacau di dalam masjid selain cubaan mengasari jemaah di dalam masjid yang tidak terlibat dalam permainan politik mereka?

Jangan pandang bala Allah Taala datang dalam bentuk yang besar-besar.... jiwa yang tidak tenang dan solat yang sukar dikhusyukkan juga adalah satu bentuk bala yang kurang diendahkan oleh manusia yang mengaku mereka beriman kepada-Nya!

7 comments

VIDEO LUCAH TERBARU ANWAR: SIMPATI BUAT KAK WAN SEKELUARGA!!!


Aku kekadang macam tak percaya dan memang macam tak percaya... ramai mereka yg aku kenali semacam berat nak menerima kenyataan bahwa gambar yg terpampang dimuka akhbar tu adalah mirip2 Anwar..


Mereka kata.."kita tak de bukti.."

"Ek leh..org2 tu, yakni Datuk T tu pun bagus sangat!!"

"aku hairan naper citer2 ni keluar masa pilihanraya"

"kita tak nampak, tak leh cakap apa2"

"aku kalau citer2 gini..malas nak ambik tahu"


Kalau yg ada faham agama sikit..mula persoalkan pasal 4 saksi le, dan macam2..


Ajaib!! Ajaib!! It's miracle...bila video Vijandaran diperkatakan..100% semua akui dan tak dengor pun kata2 membela..ishhh tu rupa je miripnya, tapi bukan dia..

atau ..ishhh kita tak de 4 saksi mana leh tuduh..


Datuk Eskay..dikatakan ek leh dorang tu macam bagus!!! Ajaib..org yg sebut ni tak pernah pun jumpa dan brcakap ngan datuk eskay tapi ngan nada yakin leh cop beliau seorang yg buruk moralnya..ishh tak perlu ke 4 saksi..tak perlu ke, kerana tak nampak tak leh tuduh!!

Rahim Tamby..sah 100% atas kesalahan seks tempoh hari, ishhh tak der sapa bela bahwa cukup ke 4 saksi, ada nampak ke..


Ajaib!! dan memang Ajaib!!! ni lah miracle!! Karamah Anugerah Tuhan!!! walaupun sekelian pempin2 yg brwibawa yg berjuang2 demi keadilan ( kononnya) satu demi satu meninggalkannya kerana berkat semayang2 hajat yg dilakukan oleh rakyat M'sia khususnya ahli2 PAS dan ahli2 PKR dan sekelian yg brsimpati..


Ajaibnya...mereka yg dirikan semayang tu tak juga2 "celik"..mereka tak mampu nak celik kerana "tuan2 guru" mereka..pewaris2 ambiya' mereka tidak juga celik2..Tapi aku yakin mereka dari sejak dah "celik" cuma kerana kepentingan "sahsiah politik Islam kononnya" mereka terus kudakan penganut2 mereka yg hanya mampu "celik" by the blessing of their spiritual leaders!!


Ajaib!!! Apa yg kuncikan mulut2 celupar pempin2 PAS yg brtuhankan tuhan yg kaki carut dan samseng dari mampu berkata yg haq!! Apa yg telah kunci dan pateri lidah2 mereka dari berkata2 yg benar dan haq..Apa yg kunci atau yg halang kebenaran dari dimuntahkan!!

Adakah kerana telah mula menghirup kemewahan dan kelazatan "kuasa" dan beberapa "kerusi" ..apakah kerana telah mula merasa "nikmat2" lazatnya sentiasa diberi tempat dihadapan walaupun datang paling lambat, tak perlu rebut2, tak perlu beratur..apakah kerana lazatnya, betapa bodohnya idea kita org akan dengar dan puji..pehh idea yg mantap!!

Apakah kerana lazatnya..bila mampu arah org dan org ni, dan tidak sapa persoalkan..

Apakah kerana lazatnya..betapa bodohnya lawak kita, org akan sungguh2 ketawa!!

Apakah kerana lazatnya..dapat berjalan disamping Sultan yg mana dulu tengok dari jauh je!!

Pakah pewaris2 ambiya' ni telah merasa nikmat semua ni dan yakin kerana "keberkatan" Anugerah Tuhan!!

Astagfirullah...................


Jika driver2 taxi dan orang2 kebanyakan leh tahu..musykil mereka yg punya "kasyaf" dan "celik" mata hati tak pasti dan ragu2..tak mungkin, tapi ni adalah satu keajaiban!!


Wahai Anwar udah2 ler tu..Chua Sok Lek sekurang2nya ada telur terus buat pengakuan dan letak jawatan!!

Liza Wong tu pun ngaku..cuba gak letak jawatan tapi sokongan ahli2 Parti Islam Semalaysia, PKR dan the Spiritual Leader telah kuatkan semangatnya utk berjuang dan mampu tersengih2 depan ahli2 PArti Islam Semalaysia walaupun dirinya dan ahli2 PArti Islam Semalaysia dan The Spiritual Leader tahu bahwa dia adalah penzina..setahu aku tiada agama dan kepercayaan mengatakan penzina tu adalah org yg mulia dan perlu dimuliakan. Kecuali penganut2 Parti Islam Semalaysia dan the Spiritual Leader..

( Islam membenarkan org tu brtobat..dan mungkin ahli2 parti Islam semalaysia dan the Spiritual Leader dah bagi blessing)

Abu Hasan Omar..letak jawatan.

Omar Maarop letak jawatan..

Rahim Tamby Chik letak jawatan..


Kenapa mereka letak jawatan..kerana tak mahu terus menerus memalukan diri sendiri dan keluarga, bangsa dan negara..semada mereka brsalah atau tidak..tetapi tak mahu terus menerus isu2 brkaitan ngan mereka diperbicarakan..


Wahai Anwar..isteri kamu anggap kamu Anugerah Tuhan, gitu sekali besar sekali perasaannya pada kamu..tapi sampai bila kamu terus menerus mengheretnya dalam penghinaan ni lagi dan lagi..

Kami yg brbicara, menulis pasal isu2 yg berkaitan pun rasa cemuih, jijik, dan dah nak termuntah..Kamu langsung tak memikirkan bagaimana Azizah terpaksa menelan segala2nya..anak2 kamu..bangsa seagama ngan kamu..

Melayu Peliwat..Melayu penzina..Melayu udahler, pak sheikh kamu pun macam tu..


Kita org2 Melayu ISlam terus menerus menelan semua ni walaupun rasa jijik dan nak termuntah..tapi kamu tetap Melayu..dan masih beragama ISlam..


Apakah langsung tiada dalam hati kamu dan trfikir kamu betapa..perasaan mereka disekeliling kamu yg terpaksa menelan semua ni..


Apakah kamu ingat mereka2 yg menulis, brciter pasal kamu dan isu2 berkaitan kamu merasa seronok...tidak sama sekali tidak..tapi kenapa masih diteruskan, kerana kamu adalah Anugerah Tuhan!!


Ni lah keajaiban Anugerah Tuhan!! Papa hebat!!! cuma sedihnya..Anugerah Tuhan ni dan Papa Hebat ni rasanya hanya fikirkan dirinya sahaja!!..selama hayat PKR sehingga hari ni, tiada apa yg diperjuangkan secara sungguh2 melainkan tentang "ANU"nya..


Memang AJAIB!! Pada mereka yg masih pertahankan "ANU"nya dan mirip2 "ANU"nya..udah2 ler tu..banyak lagi hal2 kehidupan kita yg perlu kita kisahkan dan fikirkan..


-aa

2 comments

VERSION PENUH KLIP VIDEO TERBARU ANWAR: KEPALA ANWAR BERAPI!!!

Tok wan yang dikatakan sakit tulang belakang sekembalinya dari luar negara selepas enggan menerima berita kekalahan teruk PKR di Sarawak, semakin sakit kepala. Apakan tidak, baru sahaja dia menghentam wartawan TV3 kerana kononnya wartawan tersebut adalah PERKAKAS UMNO, tup-tup keluar pula empat video lucah yang dikaitkan dengannya, sekaligus melengkapkan 22 minit durasi video yang sedang hangat di pasaran!!!

Biarpun keempat-empat video tersebut berjaya 'diselamatkan' selepas hanya mampu bertahan beberapa jam sahaja, namun ada khabar angin yang mengatakan, kesemua video tersebut telah dimuatnaikkan menerusi torrent, p2p dan sesawang video lain yang tidak kurang mutunya berbanding Youtube. Ada juga yang kata, video 22 minit tersebut yang berciri HD terdapat di Redtube.

Blog Papagomo telah berjaya merakamkan adegan daripada salah satu klip berkenaan dan disiarkan di blognya pada tengah malam tadi. (SINI)

Bagaimanapun, untuk melihat versi penuh tanpa sebarang penyuntingan, anda bolehlah layari BLOG PANGLIMA HARIMAU (sempat jugak sahabat ni muat turunkan keempat-empat video)

Biarpun kurang jelas dan mempunya suara latar, bagi mereka yang pernah menonton acara seumpamanya sudah dapat membayangkan apa yang telah berlaku di dalam klip berkenaan.

Pemuatnaik keempat-empat video tersebut menamakan dirinya sebagai rabiaab11. Tercatat pada profile akaun Youtubenya, pemuat naik tersebut berusia 21 tahun dan berada di United Kingdom.

Bagaimanapun, profile berkenaan boleh diragui memandangkan akaun youtube boleh dibuka dengan mudah dan butiran diri bukanlah satu kewajipan.

Apa yang pasti ialah, kehadiran empat lagi video baru yang telah dibuang itu bagaikan memberi isyarat kepada Anwar Ibrahim. Apatah lagi, khabarnya juga beberapa klip video 'peristiwa di Bangkok' turut akan dilepaskan untuk tatapan umum.

Apakah akan ada lagi laporan polis daripada Anwar Ibrahim tentang video yang telah dibahagikan kepada empat segmen daripada satu sudut pandang kamera sahaja?

Semalam, Anwar membuat laporan polis agar polis menyiasat dalang yang menyebarkan dan memuatnaikkan video berkenaan selain meminta polis menyiasat blogger yang turut memuatnaikkan video tersebut di blog masing-masing. Walaupun Anwar menafikan pembabitannya di dalam video berkenaan, Anwar tidak pula meminta polis menyiasat dan mendedahkan pelaku itu. Anwar hanya menekankan tentang moraliti tukang sebar, dan tidak sama sekali berani 'menyentuh' pelaku di dalam video tersebut.

Berapi lagi la kepala Anwar lepas nih... wartawan tv mana yang akan dimakinya? Wartawan akhbar mana pula yang akan dicemuhnya?

Kita tunggu sama-samalah perkembangan terbaru ini....


0 comments

FULL VERSION VIDEO LUCAH ANWAR YANG DIBUANG, MUNCUL BALIK!!!

BAGI ANDA YANG BERKEINGINAN UNTUK MENGIKUTI VERSI PENUH VIDEO YANG TELAH TERKENA DELETE OLEH YOUTUBE, ANDA TIDAK PERLU KHUATIR.... VIDEONYA BERJAYA 'DISELAMATKAN' OLEH SESEORANG... DAN ANDA BOLEH MENONTONNYA TANPA RAGU-RAGU... SAMA ADA UNTUK MEMBUAT PENILAIAN, MAHUPUN UNTUK CEPAT-CEPAT BERWUDUK DAN SEGERA MELAKUKAN SOLAT TAUBAT SAMBIL BERDOA AGAR AIB ANDA TIDAK DIBUKA OLEH ALLAH TAALA SEPERTIMANA ORANG YANG DI DALAM VIDEO ITU....


0 comments

KLIP VIDEO ANWAR: RUPA-RUPANYA ADA YANG 'TERLEPAS'

Rupa-rupanya, dalam semua duk ingat dah empat klip video yang dibuang oleh Youtube itu, hilang begitu sahaja, rupa-rupanya PAPAGOMO berjaya merakamkan salah satu daripadanya dengan menggunakan kamera telefon.

Memandangkan 'kelucahan' klip video tersebut agak keterlaluan dan melepas status 18 SX, tak dapatlah dimuatnaikkan di The Flying Kick. Bagaimanapun, untuk anda yang berminat untuk melihat corak dan seni orgasm lelaki yang dikatakan Anwar Ibrahim itu, anda bolehlah pergi KE SINI

Selamat menonton... yang bujang-bujang tu, jangan buat yang bukan-bukan!!!


0 comments

KLIP VIDEO LUCAH TERBARU ANWAR: PEMANTAU PKR DAN ANWAR 24 JAM DI YOUTUBE!!!

Empat video baru yang disalurkan ke Youtube seolah-olah mencabar kejantanan Anwar Ibrahim, ternyata berjaya disekat oleh pihak tertentu atau dalam bahasa halusnya, ditarik balik oleh Youtube kerana 'melanggar polisi Youtube tentang bogel dan kandungan lucah'.

Memetik kenyataan MALAYSIAN INSIDER, keempat-empat video tersebut lebih garing dan lebih daring berbanding dua video sebelum ini. Sebabnya keempat-empat video terbaru itu mengandungi aksi-aksi pertarungan ganas orang yang kelihatan seperti Anwar Ibrahim dengan China Doll.

Setiap satu video tersebut berdurasi 4 minit lebih. Dalam salah satu video, China Doll berkenaan melakukan oral seks ke atas lelaki yang kelihatan seperti Anwar Ibrahim. Kedua-duanya melakukan hubungan seks selama lebih kurang lima minit.

Berdasarkan daripada apa yang tertera di Youtube, ternyata hanya video yang berjudul 'Part4.avi' sahaja yang sempat ditonton oleh 7 orang pengunjung. Manakala tiga yang lain, tidak sempat ditonton walaupun ketika dilayari, tertera pada masa video tersebut diletakkan, melebihi 6 jam.

Mungkin kerana kurangnya 'publisiti' dan kepantasan pemantau-pemantau yang diupah oleh Anwar Ibrahim dan PKR, maka video berkenaan berjaya dilupuskan dari Youtube. Bagaimanapun, penulis percaya, video berkenaan pasti akan muncul semula seperti dua video sebelum ini di laman yang sama.2 comments

Thursday, April 28, 2011

SUMPAH LAKNAT... DAH JADI MACAM PESTA LAKNAT PLAK DAH!!!

Thursday, April 28, 2011
Esok, khabarnya sesudah solat Jumaat, Shazryl Eskay akan melakukan satu upacara sumpah laknat atau mubahalah di Masjid Amru Al-As di Sentul. Sumpah laknatnya dibuat untuk menguatkan dakwaannya bahawa orang yang ada di dalam dua video yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim, adalah Anwar Ibrahim sendiri.

Perlu diingat, sumpah laknat atau mubahalah mempunyai aturan dan kaedah yang perlu dipatuhi. Ia tidak boleh suka-suka hati nak buat, buat. Suka-suka hati nak bersumpah, kita pun bersumpah melaknat diri dan orang yang kita tuduh.

Secara ringkas, sumpah mubahalah dilakukan selepas proses pengadilan atau proses mahkamah diadakan, sama ada di dalam masjid, di luar masjid mahupun di beranda rumah. Tiada tempat khusus untuk bersumpah mubahalah.

Dalam hal ini, Allah Taala telah memberi peringatan tentang laknat atau malapetaka yang diturunkan-Nya di sesebuah tempat, ia tidak hanya akan menimpa orang yang dilaknat, sebaliknya sekalian penduduk termasuklah alim ulama mahupun orang yang tidak melakukan dosa berkenaan turut ditimpa petaka tersebut.

Sumpah mubahalah bukanlah jaminan atau bukti bagi seseorang yang bersumpah itu bercakap benar, sebaliknya ia merupakan penyerahan kepada Allah Taala untuk menjatuhkan bala kepada pihak yang bersalah.

Dalam kes video Anwar Ibrahim ini, seharusnya laporan polis dibuat tentang si pelaku di dalam video tersebut, dengan menggunakan pelbagai akta yang ada, termasuklah undang-undang syariah seandainya undang-undang sivil melanggan pelacur dan melakukan seks di luar nikah tidak cukup kuat. Dan memandangkan tiada transaksi wang berlaku, maka tuduhan tersebut akan tergugur, mungkin juga undang-undang syariah yang berlandaskan kepada takzir boleh digunakan.

Jangan main-main dengan sumpah laknat.... laknat Allah Taala bukan satu pesta yang menyebabkan kita berseronok. Iblis mungkin menyangka laknat Allah Taala kerana dia enggan sujud hormat kepada ciptaan-Nya iaitu Adam a.s sebagai main-main. Akibatnya, Iblis terlaknat selama-lamanya dan kelaknatannya itu disusuli pula dengan usia Iblis dipanjangkan sehingga ke tiupan sangkakala pertama.

0 comments

VIDEO ANWAR II: JASA BESAR PAS DEDAHKAN TEMBELANG ANWAR IBRAHIM!!!

Alhamdulillah... semenjak dari tahun 1998, para pemimpin dan ahli-ahli PAS tidak jemu-jemu melakukan solat sunat hajat dan munajat memohon kepada Allah Taala untuk menunjukkan kebenaran yang mengatasi kebatilan selain mendedahkan pihak yang melakukan fitnah.

Tahun ini sahaja, dua kali PAS melakukan solat hajat perdana untuk memohon kepada Allah Taala agar menunjukkan kebenaran ekoran beberapa kes membabitkan Anwar Ibrahim. Dan dua kali juga petunjuk besar Allah Taala untuk kebenaran yang dipinta.

Mungkin ramai yang memandang rendah jasa serta sumbangan PAS dalam menzahirkan kebenaran di negara ini. Apatah lagi usaha yang dilakukan oleh PAS hanyalah bersolat, sama ada solat hajat perdana mahupun solat hajat berkelompok yang banyak dilakukan di masjid-masjid serta surau-surau yang telah 'dihijaukan'.

Namun ia merupakan usaha yang lebih afdal bagi manusia yang tidak mampu melihat apa ada 'di sebalik kejadian' dengan menyerahkan kepada Allah Taala untuk memberikan keputusan. Bagi golongan yang mematuhi perintah Allah Taala agar menggunakan 'diri' mereka untuk melihat sekeliling agar iman mereka kepada kebesaran Allah Taala bertambah mantap, pastinya petunjuk demi petunjuk yang Allah Taala turunkan, dapat diterima dengan fikiran yang terbuka dan berlapang dada, meskipun petunjuk itu langsung tidak menepati sebagaimana yang dijangkakan.

Mungkin suatu ketika, petunjuk-petunjuk yang diberi pada peringkat awal seperti mata lebam, sakit tulang belakang, lakonan berkesan di penjara dan wad hospital, kurang boleh diterima kerana masing-masing dipengaruhi oleh emosi. Namun semakin lama, sepatutnya manusia yang berakal dan mengaku beriman kepada Dzat, Af'al dan Asma wal-Sifat seharusnya sudah redha dan bersyukur dengan pemberian Allah Taala dalam bentuk peristiwa dan pendedahan.

Dalam keadaan inilah, umat Islam di Malaysia seharusnya berterima kasih kepada PAS kerana telah merintis jalan penyerahan kepada Allah Taala secara besar-besaran dan terbuka menerusi program-program solat hajat dan munajat. Semakin kerap para pemimpin dan ahli-ahli PAS mendirikan solat hajat dan munajat, lebih besar pendedahan yang terdedah.

Bersyukurlah kita, walaupun ada segelintir pemimpin PAS yang sangat bergantung kepada Anwar Ibrahim, mengotorkan imej perjuangan Islam PAS, namun masih ramai pemimpin tulen yang ada dalam PAS yang masih bertindak secara diam tetapi efektif.

Setidak-tidaknya usaha dan tawakkal mereka telah pun membuahkan hasil dengan tersiarnya video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim...

Bersyukurlah kerana Allah Taala tidak pernah menghampakan permintaan hamba-hamba-Nya!

2 comments

VIDEO LUCAH II: BUAT LAPORAN POLIS PUN, ANWAR SEMPAT TEMBERANG LAGI?

Unta-unta Anwar berkokok dan menari-nari sebab Anwar 'berani' ke Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi untuk membuat laporan tentang video seks II yang disiarkan oleh Youtube dan kemudian dipetik beramai-ramai oleh sekalian bloggers termasuklah dari kalangan blogger pro-Pakatan.

Kata mereka, kalau Anwar yang terbabit dan bersalah, sudah tentulah dia tidak akan pergi membuat laporan polis. Dan keperwiraan Anwar pun didendangkan lagi sekali seperti mana yang mereka lakukan apabila Anwar dicampak keluar dari kabinet dan dipecat dari UMNO, kononnya kerana Anwar menentang rasuah dalam pentadbiran Mahathir, walhal, dialah kepala rasuah terbesar yang pernah dilahirkan di negara ini.

Dan dia dipecat kerana skandal seks liwat yang terbukti apabila dia didapati bersalah kerana menyalahgunakan kuasa dan liwat. Ketika dibebaskan oleh Mahkamah Persekutuan, ketiga-tiga hakim yang membebaskannya kerana masalah teknikal, sependapat bahawa Anwar memang melakukan perbuatan homoseksual.

Ketika Shazryl Eskay menyatakan bahawa dia akan membuat sumpah laknat di sebuah masjid di Sentul, Anwar pula dengan ditemani oleh anak sulung dan isteri 'sulungnya', bersama-sama peguam serta para penyokongnya ke balai polis untuk membuat laporan sambil menafikan lelaki yang terdapat di dalam video berkenaan bukanlah dirinya.

Namun, dua laporan polis yang dibuat langsung tidak meminta polis menyiasat si pelaku di dalam video berkenaan, sebaliknya Anwar berusaha untuk menghentikan penyiaran video berkenaan dengan ugutan undang-undang. Anwar membuat laporan dan meminta polis menyiasat orang yang telah memuatnaikkan dan menyebarkan video berkenaan!

Dengan kata lain, Anwar langsung tidak mahu sentuh tentang si pelaku di dalam video tersebut, sungguhpun yang diperkatakan dan dipersoalkan sekarang adalah orang berkenaan, bukan si penyebar. Anwar kelihatan cuba menutup sebarang pintu siasatan terhadap si pelaku di dalam video tersebut, sebaliknya bersungguh-sungguh mahu polis membanteras dan menghapuskan pihak yang mendedahkan si pelaku di dalam video tersebut kepada umum.

Ternyata, dalam apa juga keadaan sekalipun, Anwar tetap gemar temberang dan berdusta. Dia berlakon kononnya dia berani dan ingin membuktikan bahawa dia tidak terlibat, tetapi apabila laporan dibuat, Anwar hanya berani meminta polis menghentikan penyiaran video berkenaan, tanpa meminta polis mendedahkan identiti sebenar pelaku tersebut.

Apabila berada di luar, Anwar akan kata, dia buat laporan sebab dia tak terlibat!!! Padahal, sepatutnya Anwar minta polis siasat si pelaku dalam video tersebut kerana telah 'menyamar' sebagai dirinya dan membuatkan dia KEMALU-MALUAN BESAR. Anehnya, yang dibuat laporan adalah tentang dalang penyebar...

Berapa punya pusing daaa....

0 comments

Fitnah!!! PDRM Cuba Busukkan nama PAKATAN!!!

. Pinang tidak serius bendung judi, maksiat?
PULAU PINANG 27 April – Gejala judi haram dan jenayah maksiat yang semakin berleluasa di negeri ini boleh dibendung sekiranya kerajaan DAP Pulau Pinang menerusi pihak berkuasa tempatan (PBT) serius mahu menangani masalah itu.
Ketua Polis Negeri, Datuk Ayub Yaakob berkata, adalah menjadi tanggungjawab PBT memastikan pemilik lesen premis perniagaan yang mereka berikan tidak melanggar syarat-syarat ditetapkan dengan menyalah gunanya untuk kegiatan lain yang bertentangan dengan undang-undang.
Menurutnya, polis tidak mempunyai kuasa untuk menutup premis tersebut sebaliknya hanya mampu menahan mereka yang melakukan kegiatan jenayah di situ.
“Kita (polis) tiada kuasa untuk tutup premis yang menyediakan kegiatan haram seperti ini, kita hanya ambil tindakan menangkap mereka yang bersalah.
PBT perlu memastikan premis perniagaan ini tidak melanggar syarat-syarat ditetapkan. PBT bertanggungjawab memantaunya,” katanya kepada Utusan Malaysia, di sini hari ini.
Beliau diminta mengulas mengenai kegiatan judi haram yang didapati semakin menjadi-jadi di Pulau Pinang apabila kian banyak tangkapan dilakukan.
Selain judi haram, jenayah maksiat lain seperti premis hiburan yang menyediakan gadis pelayan pelanggan (GRO) warga asing juga berleluasa di negeri ini.
Ayub memberitahu, pihaknya dan PBT sentiasa bekerjasama namun beliau berharap PBT dapat melipatgandakan tindakan supaya usaha untuk membendung kegiatan salah seperti itu lebih berkesan.
Beliau menambah, meskipun serbuan dan tangkapan sering dilakukan, pihaknya mendapati kegiatan berkenaan terus berlaku.
Justeru, beliau tidak menolak kemungkinan kegiatan tersebut didalangi pihak yang mempunyai modal besar termasuk perlindungan daripada elemen gengsterisme.
“Hampir setiap hari ada serbuan tapi kegiatan ini masih berlaku. Saya yakin ia dibiayai pihak berduit dan ada rangkaian luas,” katanya.-utusan


____________________________________
Ishhh tidak mungkin sebuah kerajaan yg diperintah oleh org kapir yg disanjung oleh Parti yg berteraskan AQ dan sunnah yg dibawah kepempinan ulamak yg mempunyai Mursyidul Am yg trulung..dan org kapir tu sebulat hati dianggap mirip2 Khalifah Umar Abd Aziz, sampai ada khatibnya mendoakan dimimbar jumaat!!
PAKATAN yg tonggaknya PAS..tak mungkin sekali2 membiarkan gejala2 sedemikian brleluasa kerana PAS merupakan satu parti yg sangat2 sungguh2 mengamalkan amar ma'aruf nahi mungkar!! Dan iman2 ahli PAS lebih kuat dan kukuh brbanding ahli2 UMNO yg hanya setebal kulit bawang tu..
Ni semua fitnah semata2..hasil hasutan UMNO. UMNO dengki ngan kemakmuran Islam di Pulau Pinang, org2 Cina telah ramai yg insaf dan menganut PAS ( bukan menganut Islam)..
FITNAH FITNAH FITNAH belaka!!


_________________________
mmmm apakah jaminan pada Islam dan org2 Melayu serta bumiputera jika melayu2 memenangkan PAKATAN menguasai Parlimen!! Lihat bagaimana PAS berperanan pada Selangor dan Pulau Pinang dan sebentar di Perak..bela Islam ke?


Apa yg nak kita nafikan??
Kita lihat PBT Pulau Pinang yg ramai staffnya org2 Melayu gitu sungguh2 dan tegas dalam merobohkan kedai2 dan gerai2 org2 Melayu atas alasan "MENURUT PERINTAH" dan "IKUT KEHENDAK UNDANG2"..tapi boleh berlembut ngan segala yg berkait ngan org2 Cina..tul ler Melayu ni rasis!!! Melayu anti Melayu bila saja bangsa lain merintah mereka..he he..
PAS hanya tegas dan berani ngan UMNO je!!
-aa

0 comments

SHAMSUL PENDEK DAH MULA BELAJAR IKAT SERBAN DAN PAKAI JUBAH!!!

Video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim telah memberikan kesan yang sangat besar. Bahkan beberapa orang pemimpin PKR yang sebelum ini sangat garang dan hidup dengan fitnah, kini kembali ke pangkal jalan. Masing-masing mulai insaf bahawa fitnah yang mereka jadikan sebagai darah daging dan udara yang dihirup, kini menjadi api yang sedang membakar di dalam otak masing-masing.

Salah seorang pemimpin PKR yang mulai insaf dan kelihatan seperti hendak bertaubat adalah Shamsul Iskandar Mohd Akin. Shamsul Pendek Ketua AMK itu mengingatkan kisah Juraij yang dipetiknya dari kitab Riyadus Solihin yang ditulis oleh Imam Nawawi perihal mangsa fitnah.


Kisah Juraij sememangnya menjadi iktibar bagi mereka yang mahu berfikir dan merenung. Namun kisah tersebut juga sepatutnya dijadikan teladan bagi mereka yang takut akan balasan daripada Allah Taala, sama ada di dunia mahupun di akhirat.

Juraij telah difitnah berzina dengan seorang wanita sehingga melahirkan seorang bayi. Juraij telah dihina dan tempatnya beribadat telah dimusnahkan oleh orang ramai yang marah dan percaya dengan tuduhan yang dilemparkan kepadanya.

Dengan takdir Allah Taala, bayi yang baru lahir itu berkata-kata dan membela Juraij sekaligus membersihkan lelaki soleh itu daripada tuduhan zina.

Dalam realiti masa kini, ke sana ke mari Anwar Ibrahim dan konco-konco serta penjilatnya menjaja cerita Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor membunuh Altantuya Shiiribu kerana skandal kapal selam. Malah dijaja juga kononnya Rosmah Mansor sangat cemburu dan mahu melihat sendiri bagaimana Altantuya Shiiribu dibunuh dan mayatnya dibom agar tidak meninggalkan sebarang jejak. Tidak cukup dengan itu, gambar-gambar palsu yang dibuat oleh Tian Chua dijadikan kononnya sebagai bukti, Najib Abdul Razak sangat mengenali Altantuya Shiiribu.

Dengan takdir Allah Taala, video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim pula yang muncul. Video lucah tersebut bagaikan bayi yang berkata-kata dalam kitab Riyadus Solihin yang membela Juraij. Biarpun video tersebut tidak bersuara, tetapi visual yang terpampang jelas, menunjukkan orang yang kuat menabur fitnah itu, mempunyai nilai moral yang sangat rendah dan langsung tidak takut kepada balasan Allah Taala walaupun dia sibuk menjaja-jaja cerita fitnah dengan harapan, Najib jatuh dari jawatan Perdana Menteri dan dia yang akan naik ke jawatan tersebut.

Dan Al-Nawawi di dalam kitab yang sama juga menjelaskan tentang 6 perkara di mana umpatan dan membuka aib dibenarkan apabila ia membabitkan si penjahat dan pemimpin...

Shamsul Iskandar Mohd Akin nampaknya tak selak habis lagi Riyadus Solihin dan tak tersua pula dengan bahagian yang membincangkan 6 perkara yang dibenarkan ghibah dan umpatan itu...

Tapi tak boleh juga nak disalahkan dia... dia kan baru belajar-belajar nak ikat serban, nak pakai jubah... baru tengah menghafal Penghulu Istighfar dan tercari-cari bahagian mana dalam Surah At-Taubah yang menyatakan dengan jelas tentang taubat sambil kehairanan mengapa permulaan Surah At-Taubah tidak dimulai dengan bacaan Basmallah.

0 comments

TORPEDO OOOH MEGA... SAIFUL BAKAL SAHKAN DI MAHKAMAH NANTI!!!

Antara 'bahan bukti' yang terdapat di dalam klip video II yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim adalah TORPEDO OHMEGA ANUUU...GERAH TUHAN yang dapat dilihat dengan jelas. Sememangnya ramai yang mengkagumi dan mulai menerima kebenaran ungkapan Wan Azizah bahawa suaminya adalah ANUUU...GERAH TUHAN berdasarkan apa yang tersaji di dalam video berkenaan.

Walaupun terdapat pelbagai cerita tentang saiz OHMEGA milik Anwar Ibrahim, tetapi tidak ada satu pengakuan atau bukti bergambar pun yang pernah didedahkan. Cerita sekadar cerita dan ramai yang beranggapan, cerita berkenaan sekadar umpatan yang menggamit dosa sahaja. Ia samalah seperti cerita Anwar Ibrahim menuntut ilmu kebatinan bagi perkara-perkara 'batin' daripada seorang guru di Selatan Thailand yang dikenali sebagai Tok Ayah.

Bagaimanapun, sebenarnya selain Wan Azizah yang pernah merasa, melihat dan menyentuhnya, ada beberapa orang yang lain, turut 'bertuah' dengan fakta berkenaan. Antara mereka yang 'terkenal', termasuklah Azizan Abu Bakar, Norlaila dan Saiful Bukhari Azlan.

Apakah nanti akan muncul keterangan tentang saiz OHHHMEGA berkenaan dari mulut orang-orang berkenaan untuk mengesahkan identiti sebenar lelaki yang kelihatan menyerupai Anwar Ibrahim di dalam video berkenaan? Bagaimana pula dengan gambar-gambar yang kononnya telah dirakamkan oleh polis ketika Anwar dimasukkan ke lokap selepas cubaan mendapatkan suaka politik di Kedutaan Turki tidak berhasil selepas mengetahui Saiful Bukhari Azlan membuat laporan polis yang dia telah diliwat oleh Anwar ketika menjadi coffee-boy ANUUU...GERAH TUHAN itu?

Cerita makin panjang... makin berbelit dan semakin celaru... antara konspirasi dengan bukti yang ada, sememangnya kes ini jauh lebih gempar berbanding kontroversi skandal kewangan Kooperasi yang membabitkan pemimpin-pemimpin tertinggi MCA suatu ketika dahulu. Malahan jauh lebih kontroversi berbanding cantasan yang dilakukan oleh Lim Kit Siang terhadap pemimpin-pemimpin DAP yang berpotensi besar untuk menenggelamkannya pada pertengahan 80-an dulu!

2 comments

VIDEO LAGI... CUMA KALI INI NIZAR JAMALUDDIN PULA DILUCAHKAN!!!!

Nizar Jamaluddin, mungkin menyangka hujah berapi-apinya yang seringkali membodohkan para hadirin akan menawan kali ini. Apatah lagi yang digandingkan dengannya dalam Forum Rasuah Pemusnah Tamadun adalah Ketua Pesuruhjaya SPRM yang selama ini, tidak banyak diberi peluang untuk mempertahankan Suruhanjaya tersebut daripada dikutuk dan dicerca oleh Pakatan Rakyat. Dia tersilap kerana memandang rendah Ketua Pesuruhjaya SPRM itu.

Akibatnya, Nizar dimalukan dengan hujah merewang dan merapunya. Nizar langsung tidak boleh menjawab sebaliknya terkais-kais bagaikan ayam mengais tahi untuk mencari ulat. Namun yang paling menarik ialah apabila Nizar terhenyak dan langsung terkesot apabila Datuk Seri Abu Kassim Mohamed memperkatakan tentang RUMAH BERNILAI RM1.5 JUTA.

Itu bidasan yang paling kuat melekap ke dahi kemek Nizar. Belum lagi bagaimana Abu Kassim mencabar Nizar agar bercakap benar dalam kisah rasuah tiga orang ADUN lompat yang secara jelas menunjukkan Nizar terkedu apabila Abu Kassim mengatakan dia menipu terang-terangan!

Namun, yang paling tidak disangkakan oleh Nizar ialah kehadiran para penonton yang nampaknya cukup agresif dan terang-terangan MEMBENCInya. Gelaran Nizar Anjing DAP kedengaran kuat dan dilaungkan di hadapan muka Nizar sendiri. Khalid Samad atau juga dikenali dengan nama kuniah, Khalid Gereja yang turut hadir sebagai penonton dala forum itu juga terkedu dan sekadar mengorek-ngorek hidungnya dengan muka redup.

Gaya temberang Nizar nampaknya sudah naik setakah lagi. Dia begitu berkeyakinan ketika berbohong dan berdusta. Malah, mukanya sardin dan langsung tidak ada cerminan orang beriman seperti yang kerap dilabelkan kepadanya oleh para penjilat DAP apabila membuat tuduhan liar dan apabila tuduhannya dijawab, Nizar hilang suara dan hilang telur.

Temberang Nizar tak menjadi. Dan mujur sangatlah Nizar diselamatkan dengan berita tersiarnya video Anwar Ibrahim di Youtube... kalau tidak, mungkin Nizar terpaksa menutup mukanya dengan seluar dalam kerana malu, dimalukan dan termalu akibat kebodohan serta kebebalannya sendiri.
1 comments

VIDEO LUCAH II ANWAR: REAKSI PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT

Terkelam-kabut sungguh satu Malaysia semalam apabila klip video kedua Anwar Ibrahim 'dibebaskan' ke Youtube. Sungguhpun klip video tersebut turut menerima nasib yang sama seperti klip video pertama, namun ternyata penyingkiran yang dilakukan oleh Youtube, tidak dapat menghalang klip berkenaan daripada disiarkan semula oleh kebanyakan blog, sama ada dari kalangan anti-Anwar Ibrahim mahupun pencacai Anwar.

Dari kalangan pemimpin Pakatan Rakyat, pemimpin pertama yang memberikan ulasan adalah Saifuddin Nasution, Setiausaha Agung PKR. Tiada yang baru daripada si muka ketak-ketak ini melainkan menghalakan perbuatan orang di dalam video yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim itu kepada UMNO dan Barisan Nasional. Jawapan cliche yang sangat standard sifatnya.

Atau dengan kata lain, Saifuddin muka ketak-ketak juga sudah mati idea bagaimana hendak menjawab untuk membela tuan besarnya itu!

KENYATAAN SAIFUDDIN NASUTION

Menyusul kemudian adalah kenyataan Nurul Izzah Anwar dan Nik Nazmi yang seperti sebelumnya, terus menafikan orang di dalam video tersebut adalah Anwar Ibrahim. Tiada alasan yang diberikan untuk menyokong penafian mereka, sebaliknya kekal menyatakan bahawa orang tersebut bukan Anwar Ibrahim. Itu sajalah yang diulang-ulang.

Nurul Izzah hanya mampu menyatakan bahawa dia dan keluarganya berdiri teguh di belakang Anwar dan menyifatkan video berkenaan adalah konspirasi dan helah UMNO-BN untuk menamatkan kerjaya politik Anwar.

Kenyataan yang dikeluarkan oleh Nurul Izzah amat mudah difahami. Sudah tentulah, dia akan menafikan PAPA JAHATnya adalah orang yang dirakam membalun China Doll berkenaan dan mempunyai ANUUUUU...GERAH TUHAN yang sangat mengkagumkan! Bahkan kalau sekalipun muka PAPA JAHATnya terpampang dengan jelas, penafian yang dibuat oleh Nurul Izzah ialah menolak kenyataan bahawa PAPA JAHATnya memang JAHAT.
Namun berbeza dengan Saifuddin 'Muka Ketak-Ketak' dan Nurul Izzah, Lim Kit Siang, penasihat agung DAP pula berpendapat sebaliknya. Enggan menafikan bahawa lelaki berkenaan adalah Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang sebaliknya menghalakan serangannya kepada TV3 yang disifatkannya sebagai stesen televisyen porno kerana menyiarkan klip video tersebut sekalipun bahagian bogel telah disunting.

Pendapat Apek Puaka itu amat berbeza apabila TV3 menyiarkan sebahagian daripada DVD lucah membabitkan Chua Soi Lek mahupun Vijandran, bekas Setiausaha Agung MIC suatu ketika dahulu. Pada ketika itu, siaran klip-klip video berkenaan dianggap sebagai bukti kukuh untuknya mendedahkan tentang kepincangan moral para pemimpin Barisan Nasional.

Bagaimanapun, apabila pendedahan yang dibuat oleh TV3 mengenai batang hidung Pakatan Rakyat, Lim Kit Siang mempersoalkan tentang moraliti. Satu soalan yang tidak pernah dijawab oleh Lim Kit Siang ialah apa status gambar Altantuya Shiiribu dengan Najib Abdul Razak yang diperakui sendiri oleh Tian Chua bahawa gambar itu telah diubahsuai olehnya sendiri?

2 comments

ELOKLAH PAS PANDANG DARI JAUH SAJA MASALAH ANWAR!!!

Selepas Azmin Ali membalun Mustafa Ali ekoran kenyataan Setiausaha Agung PAS yang tidak mengikut skrip dan tuding jari Azmin menerusi laman TWITTER, apa yang berlaku seterusnya tidak ubah seperti balasan Allah Taala kepada Azmin Ali kerana berkurang ajar dengan orang yang jauh lebih tua dan jauh lebih berpengalaman berbandingnya.

Sebenarnya kalau diperhatikan, hanya sebilangan kecil pemimpin PAS sahaja yang teruja sangat memperkatakan serta membela Anwar Ibrahim dan video lucah yang dikaitkan dengannya. Kebanyakan pemimpin PAS sedar diri dan tidak mahu masuk campur dalam masalah Anugerah Tuhan itu.

Kesombongan Anwar Ibrahim diteruskan oleh Azmin Ali. PAS bagi puak-puak bahan kumbahan UMNO ini hanyalah pencacai yang kalau dibagi sepuluh ringgit, bukan setakat menggilap kasut, bahkan sampai ke tahap menjilat lubang punggung. PAS bagi mereka sangat menjijikkan. Namun memandangkan tanpa PAS, PKR dan Anwar Ibrahim hanyalah seperti anjing kurap buangan yang boleh dilenyek sesuka hati, mahu tidak mahu, terpaksalah bermanis muka dan melembutkan suara dengan harapan PAS akan terus membela Anwar Ibrahim.

Video kedua ini, pastinya menyebabkan PKR dan Azmin Ali memerlukan sangat PAS. Kita boleh tengok nanti bagaimana Azmin Ali dan PKR akan menjadikan PAS sebagai umpan bodek mereka dengan harapan beberapa kerat pemimpin PAS yang gila glamour dan hilang arah perjuangan akan mula menggunakan dalil-dalil agama bagi membenarkan Anwar Ibrahim.

Satu perkara yang perlu diketahui, kebanyakan pemimpin PAS yang kurang diberikan ruang media walaupun bukan kesemuanya masih cuba membawa nilai politik sebenar dengan Islam sebagai tulang belakang. Namun kewujudan mereka ini biasanya segera dilindungi dan diselubungi oleh nama-nama seperti Mat Sabu, Nizar Jamaluddin, Khalid Samad dan beberapa nama lain yang diketahui mempunyai agenda yang sangat besar dalam mempergunakan PAS bagi mendapatkan kuasa, bukannya untuk tujuan dakwah sebagaimana yang mereka laung-laungkan.

Dek kerana itulah, imej PAS terlalu buruk. Buruk PAS bukan kerana perjuangannya, bukan kerana dasarnya, tetapi kerana gelagat dua tiga kerat pemimpin yang baca alif-ba-ta pun merangkak-rangkak tetapi sangat gempar dengan serban, kopiah putih dan jubah mereka. Dan apabila ditegur betapa jubah mereka meleret sehingga menutup buku lali, puak-puak ini akan merenung balik dengan biji mata buntang seolah-olah mereka dibenarkan untuk berpakaian begitu.

Dan anehnya, puak-puak ini sangat berkuasa sehinggakan menjadikan PAS sebagai harta pusaka tok nenek mereka!

Sudah sewajarnya, kumpulan yang selama ini kurang menonjol, menzahirkan pendirian mereka secara terbuka. Biar melopong dan terloncat pemimpin PAS yang glamour tetapi bodoh tolol itu. Setidak-tidaknya untuk memberitahu bahawa PAS sebenarnya bukanlah PKR walaupun sebahagian pemimpinnya adalah Pakatan Rakyat. Masalah Anwar adalah masalah PKR dan personal Anwar serta keluarganya sendiri, tidak sedikit pun menjadi kudis kepada PAS kerana Anwar tidak pernah menjadi PAS!

PAS boleh menzahirkan simpati kepada Anwar, tetapi Azmin Ali tidak berhak memulas stereng PAS agar PAS secara keseluruhannya menjadi balaci tidak berbayar Anwar Ibrahim!!!

4 comments

Naikkan Gaji... Idea Mantap Yang MENTAL!!!

Selaraskan gaji untuk imbangi harga barang - Cuepacs
27/04/2011 3:37pm
KANGAR 27 April — Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) memohon kerajaan melakukan pelarasan gaji tahun ini, berikutan kenaikan harga barangan yang semakin membebankan penjawat awam.
Presidennya, Datuk Omar Osman berkata, kenaikan harga barang itu menyebabkan perbelanjaan penjawat awam bertambah lebih RM500 setiap bulan sedangkan pendapatan bulanan tidak berubah.
Penyelarasan yang boleh dibuat dengan mengambil kira purata perbelanjaan tambahan penjawat awam itu sekurang-kurangnya boleh meringankan beban mereka, kata Omar kepada pemberita, di sini hari ini.
Beliau yang ditemui selepas merasmikan mesyuarat agung Kesatuan Pembantu Tadbir Pelajaran (Keptan) Perlis, berkata, Cuepacs juga mencadangkan agar bantuan sara hidup (Cola) semua penjawat awam diselaraskan kepada RM300 sebulan.
Ini kerana katanya, kos sara hidup di luar bandar juga semakin meningkat seperti di bandar.
Omar berkata, Cuepacs juga mencadangkan elaun tetap perumahan untuk penjawat awam yang bergred 40 dan ke bawah dinaikkan kepada RM350 sebulan berbanding RM180 sekarang.
"Mana ada rumah yang boleh disewa RM180 sebulan di kawasan bandar malah di luar bandar juga sewa rumah telah meningkat,” katanya. — Bernama ad ad nm
_______________
Pehh mantap!!! bernas tul...aku setuju giler!!
Cuma selama aku hidup dari 70'an sehingga kini..baru announce je kenaikan gaji gomen, lum pun mula dapat, harga barang2 terus naik!!
mantap gak..tiap2 tahun nak selesaikan masalah kenaikan barang..kita naikkan gaji!! Kalau kerajaan tak naikkan gaji, kita ugut ngan pilihanraya!!
elok je gaji naik..harga barang pun naik lagi!! ramai2 lak salahkan kerajaan lepas tu..
Lepas tu, nak selesaikan masalah kenaikan barang..desak dan ugut kerajaan lagi, naikkan lagi gaji!!
Kemudian harga2 barang pun naik lagi..
Tu ler citernya..lagi dan lagi.


__________________


Nak selesaikan masalah ni mudah je..naikkan je PAKATAN yg diketuai oleh DAP tu!! Insyaallah, naik ler barang macam mana pun..tak de sapa berani mintak naikkan gaji penjawat2 awam!! Malah penjawat2 awam ni akan keja sungguh2 dan taat bebenor!!


Kalau bising..dorang buat tak reti je!! Apa lu org leh buat? wa panggil polis, FRU yg trdiri dari bangsa Melayu sendiri utk belasah korang! Ada org nak komplen? jgn risau, pasal tak der sapa berani!! mereka akan belasah sungguh2 ngan alasan IANYA ADALAH ARAHAN.
-aa5 comments

Inilah Cita-Cita Lim Kit Siang!!!

Kuan Yew menang tanpa bertanding
27/04/2011 3:39pm
SINGAPURA 27 April – Bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew hari ini dipilih semula ke Parlimen apabila beliau diisytiharkan menang tanpa bertanding setelah pembangkang gagal mengemukakan kertas pencalonan dalam tempoh yang ditetapkan.
Bagaimanapun parti pemerintah, Parti Tindakan Rakyat (PAP) bakal menghadapi tentangan sengit daripada pembangkang pada pilihan raya 7 Mei ini.
Hanya Kuan Yew, 87, dan empat lagi anggota PAP diisytiharkan sebagai calon yang layak selepas sebuah parti pembangkang kecil gagal memfailkan kertas pencalonan mereka sebelum tempoh untuk berbuat demikian tamat pada 12 tengah hari, hari ini. – AFP
_____________


Tahniah..he he
Kelak di Malaysia akan keluar berita2 spt ini..nama ada iras2 gak...cuma bukan Lee tapi Lim.
Tentangan sengit...ye ler tu!!! Cam skrip spt macam dulu2 gak...
-aa

1 comments

Blog Archive

Labels