IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, May 14, 2011

PUAK-PUAK PKR FAHAM KER APA ITU TAZKIRAH DAN SOLAT HAJAT?

Saturday, May 14, 2011
Bila Nabi s.a.w kata, selesaikan masalah dengan bersolat, maka janji Nabi s.a.w itu adalah benar dan haq. Tidak perlu diragui bahawa sebarang masalah boleh diselesaikan menerusi solat. Tidak payah pakai hukum akal, tidak perlu nak sibuk guna ilmu mantiq Yunani.

Bila Allah Taala perintahkan, berdoalah kepada-Nya, nescaya diperkenankan doa itu. Maka janji Allah Taala adalah janji haq. Janji yang tidak perlu diragui. Janji yang tidak perlu dipertikaikan dan janji yang tidak memerlukan tipu helah serta alasan-alasan lain di samping mencari-cari jalan mengupas bagaimana Allah Taala menunaikan janji setiap seorang hamba-hamba-Nya yang berdoa, tak kiralah sama ada si hamba itu seorang murtad, musyrikin apatah lagi Muslim.

Istiqomah ketika memohon hajat dan munajat kepada Allah Taala adalah perbuatan yang sangat digalakkan. Tidak perlu menunjuk-nunjukkan, bahkan saat yang paling afdal bermunajat ialah apabila 'Allah Taala turun ke langit pertama' pada sepertiga malam, menunjukkan kepada kita bahawa Allah Taala tidak pernah tidak memperkenankan doa-doa hamba-hamba-Nya.

Cuma yang seringkali dilupakan oleh hamba-hamba-Nya ialah apabila Allah Taala memperkenankan doa-doa tersebut dengan 'cara-Nya'. Contoh terbaik, apabila si penjahat memohon kepada Allah Taala agar ditunjukkan jalan yang benar dan mengeluarkannya daripada jalan kesesatan serta kejahatan yang dipilih, maka diperkenankan Allah Taala dan si penjahat itu dihukum penjara atau dihukum bunuh.

Dari segi akal, kelihatan seolah-olah Allah Taala tidak memperkenankan bahkan telah menghukum si penjahat tersebut. Tetapi bagi mereka yang tahu kebesaran Allah Taala dan keindahan Af'al-Nya, si penjahat itu sebenarnya telah dikabulkan permohonannya. Dia telah ditunjukkan jalan yang benar dengan Allah Taala meletakkannya di dalam penjara, terkurung dan terlindung daripada segala macam anasir yang bersifat makhluk. Apabila bersendirian dan tiada gangguan, maka mudahlah untuk dia memikirkan kebesaran Allah Taala dan memberikan tumpuan kepada taubatan nasuhanya. Begitu juga apabila dia dihukum bunuh, bermakna Allah Taala telah memperkenankan doanya agar dia diselamatkan daripada terus melakukan kesalahan dan hukuman bunuh tersebut bertindak sebagai penyelamatnya daripada api neraka.

Namun manusia teramai yang berdoa dan bermunajat kepada Allah Taala ialah manusia yang mahu Allah Taala menunaikan doa mereka mengikut suara hari mereka. Merek istiqomah melakukannya, bukan kerana mahu Allah Taala menunjukkan kebenaran, tetapi agar Allah Taala membenarkan dia melakukan perbuatan jahat tanpa disekat atau dihalang oleh sesiapa pun.

3000 orang bermunajat lagi malam tadi di Stadium Selayang. Salah seorang daripada mereka adalah Anwar Ibrahim yang kelihatan sangat terdesak dan akhirnya terpaksa menjadi stereotaip sepertimana manusia beragama yang lain, yang hanya mengingati Allah Taala apabila sudah terdesak dan kesalahan mereka semakin timbul. Dan hal ini sebenarnya bukanlah perkara luar biasa kerana Allah Taala telah pun memperingatkan kita semua 1400 tahun dahulu apabila menggambarkan golongan yang tersepit akan mula mengingati Allah Taala dan memohon kepada-Nya apabila berada di dalam kesusahan. Pada ketika itu, doa mereka menjadi panjang dan air mata mereka mengalir membasahi pipi dan janggut. Bila bercakap pun, lemah sahaja nadanya seolah-olah mereka sudah terlalu pasrah dan bunga-bunga cakap, semuanya berkisar tentang agama, Allah Taala dan Islam.

Itu yang Allah Taala firmankan di dalam Al Quran. Dan firman Allah Taala, tidak ada satu pun yang bersalahan, mungkir mahupun tersilap. Anwar Ibrahim adalah contoh terbaik untuk membuktikan kebenaran Al Quran dan Firman Allah Taala.

Tatkala berkuasa, makhluk ini tersangat sombong. Usul agama seringkali diperlekehkan. Gerakan-gerakan Islam dianggapnya sebagai selipar jamban dan mangkuk tandas. Serangan terhadap gerakan Islam tidak pernah berperikemanusiaan. Apabila Dr. Mahathir mengatakan pentadbiran negara memerlukan pembangkang Melayu-Islam yang kuat, Anwar pula bertindak sebaliknya.

Dan sekarang, dia menjadi si pengasih PAS melebihi kasih ahli-ahli PAS kepada PAS sendiri. Dia menjadi lebih pengkagum Nik Abdul Aziz dan Abdul Hadi Awang, sekalipun kedua-duanya ketika dia berkuasa dahulu adalah selipar jamban dan mangkuk tandas.

Justeru, marilah kita sama-sama meningkatkan iman kepada Allah Taala, mengenal-Nya dengan sebenar-benar kenal. Beriman kepada-Nya dengan sebenar-benar iman. Mencintai-Nya dengan sebenar-benar cinta.... dan beramal ibadat kepada-Nya dengan sebenar-benar amal dan ibadat... tanpa perlu menyengutukan-Nya dengan mana-mana tokoh politik mahupun dasar-dasar parti politik!!!

Sesungguhnya tiada sekutu bagi-Nya dan Dialah Tuhan seru sekalian alam!!!

Maha Suci Dia yang tidak memerlukan makhluk melainkan makhluk yang memerlukan-Nya!!!

9 comments

FAEKAH HUSSIN MELOLONG LAGI, PISAU CUKUR HILANG DI CELAH BULU GAMAKNYA!!!

SETPOL yang paling banyak mulut sampaikan tak tahu mulut mana satu yang bersuara, atas atau bawah, kembali bersuara. Kali ini dengan bodoh dan sombongnya, dia terpaksa bersuara untuk membantu Khalid Ibrahim yang telah MERAMPAS tanah Kampung Sungai Kerandang untuk memberi laluan kepada taukeh-taukeh besar bermata sepet yang akan memajaknya, sekaligus menjadi pendapatan sampingan kepada dana pilihanraya PKR Selangor.

Kata Faekah Hussin, Kerajaan Selangor di bawah UMNO-BN telah memberikan tanah secara semberono dan tiada ketelusan kerana kononnya hanya ditawarkan kepada kelompok UMNO.

Sememangnya Faekah Hussin dan ANAK BABI YANG MALU MENGAKU MAK BAPANYA ADALAH BABI hampir setaraf.

25 tahun dahulu, PKR tidak wujud lagi. 25 tahun dahulu, Anwar Ibrahim berada di persada kuasa dan menjadi maharajalela yang membujur lalu melintang patah. Kalau Faekah lalu depan Anwar pada waktu itu, besar kemungkinan juga Faekah akan dapat menyukat ukur lilit dan panjangnya kemaluan Anwar Ibrahim!

Kampung Sungai Kerandang adalah markas utama PKR pada pilihanraya kecil Hulu Selangor. Begitu juga dengan Kampung Melayu Kundang yang dibuka pada tahun 1984 pada zaman Mat Taib. Hampir kebanyakan daripada mereka adalah penentang UMNO dan sekarang menjadi penyokong kuat PKR.

Apabila Faekah kata, pemberian tanah TOL adalah untuk ahli UMNO semata-mata, perempuan itu sebenarnya hanyalah manusia bengong yang melihat keseluruhan Melayu sebelum PKR adalah UMNO. Dan sebagai SETPOL yang konon-kononnya hebat sangat jawatan dan kepandaiannya, Faekah seharusnya mengeluarkan kenyataan yang lebih bernas berserta bukti, bukannya melalak seperti pelacur tua yang tidak lagi diperlukan oleh pelanggan!

Beri tanah kepada Melayu, salah kerana dituduh sembrono dan tidak telus. Alasan yang menghalalkan ialah Melayu yang mendapat tanah itu adalah orang UMNO. Jadi, disebabkan tanah itu diberikan secara sembrono, perlulah dirampas dan Melayu yang hidup di atas tanah itu perlu dibiarkan merempat.

Mungkin Faekah Hussin perlu membuang nama Melayunya, bertukar wajah Melayunya, kerana sebagai Melayu, dia menikmati terlalu banyak usaha yang dibuat oleh UMNO termasuklah keistimewaan pelajarannya. Seperti Melayu-Melayu yang lain, Faekah sudah tentu bukanlah dari kalangan pelajar cemerlang, tetapi terpaksa bergantung kepada hak keistimewaan Melayu dan subsidi untuk meneruskan pelajaran sekaligus berjaya meletakkannya sebagai peguam.

Jangan kerana kau sudah mentekedaghah segala hasil untuk Melayu, kau nak mampuskan orang Melayu yang lain. Jangan sebab mak bapa kau dah lepas, maka kau tak peduli dengan mak bapak orang lain.... cuba letak mak bapak kau di suatu tempat dan biarkan orang menzalimi mak bapak kau seperti mana yang dibuat oleh Khalid Ibrahim dan kau sendiri di Bukit Kerandang, barangkali kau baru faham nilai sebenar mak bapak dan main sedap mulut bercakap tentang tanah TOL dan ahli UMNO!!!

Itulah sebabnya, 'kecerdikan' Faekah membuatkan dia sering mengaitkan Khir Toyo dalam apa juga masalah di Selangor seperti katanya, pada zaman Khir Toyo, berlaku penyelewengan tanah TOL setelah merujuk kepada Kampung Sungai Kerandang pada peringkat awal.

Dan 25 tahun dulu, Khir Toyo belum lagi menjadi Menteri Besar Selangor. Bahkan belum lagi menjadi wakil rakyat. Dan besar kemungkinan juga belum lagi menjadi Ahli UMNO!!! (BACA KEGILAAN FAEKAH KEPADA KHIR TOYO DI SINI)

Khir Toyo... tolonglah mengurat Faekah... jadi gundik untuk menyapu jamban pun tak mengapa sebab SETPOL Khalid Ibrahim ini akan meratibkan nama Khir Toyo untuk apa-apa sahaja yang terlintas di fikirannya. Sama seperti Ketua Umumnya meratibkan nama UMNO dalam setiap patah-patah perkataannya.

Takut benar mereka dengan UMNO, dengan Khir Toyo, dengan Najib Abdul Razak dan segala-gala yang bersifat serta berjenama UMNO... betullah kut, UMNO di Selangor memang dah kuat.

1 comments

KONSPIRASI DAN SKANDAL BESAR DI MPAJ!!!

Cerita tentang 37 kontraktor akan ditamatkan perkhidmatan dan kontrak pembersihan di MPAJ, sudah sangat jelas. Statusnya sama seperti Kampung Sungai Kerandang yang akhirnya Khalid Ibrahim sendiri arahkan untuk pemusnahan. Tanah kampung tersebut dipajak-pajak dan PKR sedang berusaha mengumpul dana pilihanraya semaksima mungkin dari isu berkenaan. Dan itu jugalah yang berlaku dalam kontrak pembersihan 5 PBT yang diumumkan oleh Khalid Ibrahim baru-baru ini. Antara 5 PBT tersebut termasuklah MPAJ.

Berdasarkan maklumat dari dalam MPAJ sendiri, pada 17 Mei 2011 ini iaitu pada hari Isnin, YDP MPAJ Dato’ Mohamad Yacob (gambar di atas) dan pegawai Jabatan Perkhidmatan Bandar Drs. Sarodin Saari (gambar kanan) merancang untuk menjual dokumen sebutharga bagi kerja-kerja pembersihan kawasan.

Drs. Sarodin merupakan pegawai yang merobak kawasan pembersihan ini dengan memecahkecilkan jumlahnya supaya sebutharga dapat dibuat pada peringkat dalaman MPAJ sahaja. Daripada 37 kawasan, kini menjadi 76 kawasan.

Tindakan menukar tender kepada sebutharga mudah dibaca kerana ini dapat mengelakkan kontraktor-kontraktor luaran yang tidak berdaftar dengan UPENS (Unit Perancangan Ekonomi Selangor) terutama kontraktor BN darippada membeli dokumen sebutharga itu, memandangkan untuk berdaftar dengan UPENS memerlukan pengesahan daripada ADUN/YB Pakatan Rakyat setempat sahaja.

Yang selebihnya memudahkan kawasan-kawasan pembersihan harta rampasan perang ini dibahagi-bahagikan mengikut kuota termasuklah di kalangan YDP dan Sarodin. Pihak Alam Flora Sdn. Bhd juga masih tidak dimaklumkan atas perkara ini sama ada melalui lisan mahupun secara bertulis.

Pihak MPAJ masih belum mengeluarkan sebarang surat penamatan perkhidmatan kepada AFSB walaupun arahan daripada Kerajaan Negeri telah dibuat beberapa minggu lalu. Menariknya perjanjian antara MPAJ dengan AFSB amat jelas, iaitu bermula dari 2007 sehingga ke tarikh penswastaan, pihak majlis telah bersetuju menyerahkan kesemua urusan yang berkaitan dengan pembersihan kawasan dan sisa pepejal kepada AFSB melalui perjanjian ‘management agreement’.

BACA SAMBUNGAN DI SELANGOR DAILY


2 comments

NI APA KES? SIASAT PUN BELUM LAGI, JEFF OOI GONCANG TELUR!!!

Apa sudah jadi apabila Melayu ahli DAP buat laporan polis tentang apa yang berlaku dalam majlis pertemuan para pastor dan Jeff Ooi sendiri? Jeff Ooi nampaknya menggelidik sakan macam cacing kena bakar ekor.

Alih-alih Jeff Ooi buat serkap jarang, Mohamed Razali Abdul Rahman, AJK DAP Cawangan Bukit Tumba kemungkinan telah dipaksa oleh saudaranya yang merupakan anggota polis untuk membuat laporan tersebut. Dengan kata lain, Jeff Ooi telah membuat tuduhan bahawa polis telah memaksa Mohamed Razali Abdul Rahman untuk memberikan keterangan memandangkan Mohamed Razali merupakan antara saksi yang hadir dalam majlis berkenaan.

Menggelupur sakan nampaknya DAP. Lim Guan Eng cuba menyalak, meminta Mohamed Razali mendedahkan isi kandungan laporan polisnya sedangkan Mohamed Razali dari awal lagi telah memberitahu bahawa dia tidak dapat mendedahkan laporan berkenaan kerana tidak mahu mengganggu siasatan polis.

Senang benar DAP cipta sentimen untuk memusuhi pihak polis. Bagaimana pula anggota polis yang membantu ahli-ahli DAP dan PKR? Terutama yang banyak 'bertolak-ansur' dengan kegiatan jenayah yang sememangnya diketahui didalangi oleh geng-geng PKR-DAP seperti di Pandan Indah dan Pudu? Bagaimana pula dengan Insp. Malino di balai Ampang yang merupakan abang kepada Marlina, pegawai tadbir bahagian perlesenan yang bercinta pula dengan YDP MPAJ dan kemudian ada hubungan pula dengan Sooria, Ahli Majlis MPAJ.... dan sekarang, mereka ini sedang berusaha merampas hak 37 kontraktor Melayu berbilang parti di kawasan Ampang....

Yang tu, Jeff Ooi nak labelkan apa pula? Pencacai-pencacai dan penjilat-penjilat DAP yang seronok mengutuk polis, nak kata apa pula dengan anggota-anggota polis yang ada hubungan darah dengan kakitangan atau pemimpin DAP atau PKR?

Polis adalah entiti kerajaan. Mana-mana parti yang naik jadi kerajaan, itulah yang akan jadi majikan polis. Macam di Selangor juga, bila MB kerahkan FRU pi belasah orang Kampung Sungai Kerandang kalau mereka tak mahu keluar dari kampung yang hendak dimusnahkan oleh Khalid Ibrahim bagi memberi laluan kepada pemajak-pemajak baru bermata sepet!

0 comments

GUAN ENG TAK MAHU DAP DISOALSIASAT!!!

Bersungguh-sungguh Guan Eng mahu KDN bertindak terhadap Utusan Malaysia. Katanya kalau KDN tidak bertindak terhadap Utusan, kerajaan sebenarnya merestui laporan yang dibuat oleh akhbar itu dan berat sebelah.

Yang Guan Eng tak sebutkan pula ialah, kalau kerajaan tidak bertindak dengan lebih teliti, terutama sekali menyeret mereka yang terlibat dalam kes ini, terutama sekali pastor-pastor dan Jeff Ooi ke muka pengadilan, kerajaan jauh lebih berat sebelah kerana tidak bertindak untuk kepentingan rakyat, sebaliknya memilih untuk menjadi takut kepada DAP.

Guan Eng sebenarnya sekadar mengulangi taktik yang digunakan untuk menekan SPRM agar mengaku yang agensi itulah pembunuh Teoh Beng Hock. Guan Eng tidak mahu rahsia besar DAP terbongkar. Seperti dia melarikan diri setelah diprovokasi oleh Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang apabila ditanya mengapa bina jalan alternatif berharga RM5 juta, walhal jumlah tersebut boleh diselamatkan apabila Guan Eng menepati manifesto pilihanrayanya untuk menghapuskan tol Sg.Nyior, itulah yang dilakukan oleh Guan Eng dalam hal ini.

Ketua Menteri Pulau Pinang yang sangat kuat berbohong dan pandai berputar belit itu, sebenarnya tahu, sekiranya pihak berkuasa benar-benar bertindak atas lunas undang-undang, DAP akan menjadi sebuah organisasi haram dan pemimpin serta ahli-ahlinya akan diburu seperti pengganas komunis pada zaman darurat dahulu. Peluang DAP untuk merampas negara ini menerusi jalan pilihanraya akan hancur berkecai....

Mujur sangatlah kerajaan yang ada sekarang, sangat lemah-lembut dan sentiasa mengambil kira kepentingan DAP!!!

Mungkin sekiranya Menteri Dalam Negerinya adalah orang lain, DAP dan Guan Eng sekarang, mungkin terpaksa masuk dalam hutan dan berparlimen di banir pokok sambil menepis nyamuk dan agas seperti Chin Peng, si pembunuh ratusan ribu rakyat Tanah Melayu sepanjang dia menjadi Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya yang cuba menjajah negara ini bagi pihak Komunis China!!!

6 comments

HENTIKAN MENFITNAH, NIK AZIZ!!! TOLONGLAH HENTIKAN!!!

Dalam usaha menyelamatkan punggung panas Anwar Ibrahim, Nik Abdul Aziz cuba menunjukkan betapa dia sangat prihatin dengan nasib yang menimpat Wan Azizah, isteri Ketua Umum PKR itu. Katanya, dia bersimpati dengan Wan Azizah dan memahami penderitaan yang dialami oleh Wan Azizah setelah maruah Anwar Ibrahim dilanyak, dihentam dan dilenyek selama lebih 10 tahun. (HARAKAH DAILY)

Pada masa yang sama juga, Nik Abdul Aziz memohon agar pihak yang merancang, menyebarkan dan menayangkan video seks yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim agar menghentikan perbuatan fitnah kerana dosa fitnah akan dibalas di dunia lagi.

Bab dosa tu, tak payahlah diragukan lagi. Memang betullah, dosa fitnah dibalas di dunia lagi. Masalahnya, mengapa pula Nik Abdul Aziz memanjangkan lidah fitnah yang telah dimulakan oleh Anwar Ibrahim?

Ketika Anwar Ibrahim membuat fitnah yang mengatakan Rosmah Mansor melihat mayat Altantuya Shiiribu dibom sehingga berkecai, sedangkan pada masa yang dinyatakan, Rosmah Mansor berada dalam sebuah majlis bersama-sama anak-anak yatim, mana hilang suara Nik Abdul Aziz? Sampai sekarang, Nik Abdul Aziz tidak pernah berkata apa-apa tentang fitnah tersebut, bahkan menasihati Anwar Ibrahim seperti mana dia menasihati trio Datuk T pun, Nik Abdul Aziz tidak berani.

Ketika Anwar membohong tentang 6 kotak bukti yang sampai sekarang jangankan fail-fail di dalam kotak, kotak-kotak itu sendiri ghaib entah ke mana, Nik Abdul Aziz yang tahu, Anwar sememangnya hanya mereka cerita tentang 6 kotak ajaib tersebut, tidak pula mampu berkata apa-apa. Tidak pula Nik Abdul Aziz menaruh kasihan kepada orang lain yang betapa terseksanya mereka difitnah oleh Anwar Ibrahim?

Bagaimana pula dengan Ummi Hafilda? Azizan Abdul Razak? Mior Razak? Hairani? dan seribu satu nama lain yang telah dianiayai, dizalimi, difitnah dan ditohmah oleh Anwar Ibrahim? Pernah Nik Abdul Aziz fikirkan tentang perkara itu?

Dan sebagai orang yang kepalanya berlilit serban dan di dagunya ada janggut sejemput macam janggut jamnapari, takkan Nik Abdul Aziz tidak nampak lagi bagaimana Anwar Ibrahim sedang menjalani hukuman dosa fitnahnya di atas dunia lagi sebelum dia mati menerusi pendedahan aibnya yang sangat keterlaluan.

Tidakkah yang berlaku sekarang adalah Sunnatullah? Takkan Nik Abdul Aziz ingin mengatakan apa yang sedang berlaku sekarang bukan rancangan Allah Taala? Masakan Nik Abdul Aziz seorang Jabariah? Mustahil juga dia seorang Qadariah memandangkan dia tidak nampak 'campurtangan' Allah Taala dalam hal ini....

Orang solat hajat, dia pun solat hajat. Jadi imam pulak tu. Dia juga yang berdoa. Orang lain hijab terangkat, dia pula hijab tertutup, telinga ditulikan, mata dibutakan dan akal disingkatkan...

Apalah malang nasib Mursyidul Am PAS nih!!! Macam ni nak memperjuangkan Islam? Islam basic Qadariah, Ahli sunnah Wal Jamaah dan Jabariah pun tak nampak-nampak lagi... bab itu pun masih tak lulus... ulama apa macam ni?

5 comments

SUKAR TERIMA KENYATAAN, ANWAR JADI TOLOL!!!

Dalam riwayatnya selaku ahli politik, Anwar Ibrahim tidak pernah membayangkan suatu masa nanti, dia akan dimaki hamun di khalayak ramai, dicaci dihina dan dimalukan ketika dia sedang berucap. Anwar sentiasa menyangka semua orang sangat berminat dengannya. Anwar seringkali memberitahu orang di sekelilingnya, dia mempunyai pengikut yang setia dan sanggup bunuh diri semata-mata untuk menyelamatkannya.

Apa yang berlaku di Bukit Katil adalah sebaliknya. Kalau tidak kerana adanya anggota-anggota polis yang bertugas mengawal keselamatan pada malam itu, apa yang berlaku di Jengka 22, pasti akan diulangi.

Di Jengka 22, pada pilihanraya kecil Kerdau, selepas Anwar hilang suara dan hilang telur di Rumpun Makmur akibat dihamun oleh Ummi Hafilda secara berdepan-depan, dia lari ke Jengka 22 untuk menyambung ceramah di sana. Malangnya, ketika sampai di Jengka 22, dia disambut oleh beberapa orang anak muda dan 3 kilo punggung ayam. Memikirkan yang menunggu di tepi jalan adalah peminatnya, Anwar menurunkan tingkap dan melambaikan tangan. Ketika itulah 3 kilo punggung ayam hinggap ke mukanya.

Untuk menutup malu, cermin keretanya dipecahkan dan konco-konco Anwar membuat laporan, kononnya orang UMNO baling batu keran dengki dan khianat kepadanya.

Anwar menghamun beberapa orang pemuda yang menjerit 'Anwar BABI' dan 'Hidup Saiful' ketika dia sedang berceramah di Bukit Katil. Apa yang mampu dilakukan oleh Anwar Ibrahim untuk menutup malunya ialah menempelak pemuda-pemuda tersebut kononnya mereka dibayar RM50 untuk mengganggu ceramahnya. Kononnya pemuda-pemuda tersebut tidak berpelajaran. Kononnya pemuda-pemuda itu disebut di dalam al Quran sebagai KELEDAI. (RUJUK SINI)

Berdasarkan pengalaman masa lalu, yang buat kerja bagi upah untuk orang mengganggu ceramah orang lain adalah Anwar Ibrahim sendiri. Itulah yang dilakukannya di Sabah ketika dia ingin merampas jawatan Timbalan Presiden daripada Allahyarham Tun Ghafar Baba. Berpuluh juta ringgit Anwar habiskan untuk tujuan itu. Begitu juga semasa Reformasi di tengah-tengah Kuala Lumpur. Semuanya berupah walaupun kebanyakan upah tersebut tidak sampai ke tangan budak-budak yang makan asap beracun dan minum air longkang FRU.

Macamlah Anwar Ibrahim tu berpendidikan sangat. Kertas Ekonomi masa STP pun fail. Mengaji di UM pun atas belas ehsan sebab bapa bekas wakil rakyat. Bukan kerana otaknya cemerlang sangat pun. Masa di universiti, mengaji pun tak habis dan ijazahnya pun gred keledai mandul. Pandai pulak mengata orang lain tidak berpendidikan.

Tapi apa pun, dalam ceramahnya, Anwar telah pun MENGAKUI BAHAWA JAM TANGAN OMEGA yang ada di tangan polis sekarang adalah JAM TANGAN OMEGAnya yang dilaporkan hilang sebelum ini. Dan seperti orang BUTA HURUF YANG CELIK TENTANG DUIT, Anwar mengatakan, jam tangan itu dibelinya pada tahun 2004 ketika dia berada di penjara!!!

Kesian Anwar Ibrahim... ketakutannya semakin menjadi-jadi. Mahu tak mahu terpaksalah buat cerita untuk menaikkan dirinya semula. Kononnya ahli lembaga pengarah Bank Baraqa menawarkan dia untuk tinggal di luar negara... walhal apa yang berlaku adalah Anwar tak tahan telinga bila ditanya tentang video seks dan jam tangan Omega serta DNAnya dalam jubor Saiful!

Nampaknya UMNO menjadi bayangan hitam yang sangat ditakuti oleh Anwar Ibrahim. Ke mana-mana sahaja dia pergi, apa-apa sahaja ucapannya, UMNO adalah asma yang diratib-ratibnya. Barangkali waktu tengah tidur dan terpandang Wan Azizah yang digelarnya ikan sepat kering pun, UMNO jugalah yang diratib supaya dia cepat tidur. Boleh jadi juga, masa dia menutuh China Doll, UMNO jugalah yang dia tersilap ratib.... itu sebab, jantan hebat boleh bertahan paling kurang 15 minit, dia hanya mampu buat 4 minit... almaklumlah, dah tua dan sakit tulang belakang!!!

Makin tua, Anwar nampaknya bukan makin ingat kat Tuhan, sebaliknya gila talaknya kepada UMNO semakin teruk... empat patah diai bercakap, patah ke lima, UMNO jugalah yang disebutnya.... kesiannnnn....

2 comments

JOM TANGKAP PENYIMBAH ASID INI!!!

Polis telah mengeluarkan dan mengedarkan fotofit suspek yang menyimbah asid kepada 21 orang wanita Melayu di sekitar Kuala Lumpur. Suspek tersebut masih belum berjaya ditangkap sehingga ke hari ini.

Fotofit berkenaan adalah berpandukan kepada maklumat saksi cubaan menyimbah asid di Jalan Desa Pandan semalam selain maklumat beberapa orang saksi lain.

Saksi terbabit memberitahu polis, suspek yang menunggang sebuah motosikal Honda EX5 memegang sebiji botol tidak bertutup. Lelaki tersebut bagaimanapun, segera melarikan diri apabila menyedari tingkah lakunya sedang diperhatikan.

Orang ramai yang melihat atau mempunyai maklumat tentang lelaki tersebut diminta menghubungi polis di hotline Rakan Cop (03-21159999) atau SMS POLISKL di 32728.

Mangsa terbaru lelaki itu adalah seorang wanita di Wangsa Maju yang menjadikan jumlahnya adalah 21 orang.

2 comments

APA KAITAN YDP AMPANG DENGAN WANITA BERNAMA MALINA?

Cerita tentang Malina MPAJ bukan cerita baru. Apabila salah seorang Ahli Majlis MPAJ ditahan polis kerana bergaduh di tempat awam, Malina ini jugalah yang menjamin lelaki yang bernama Sooria itu. (BACA SUARA AMPANG POINT)

Tak kisahlah tuh... semua orang berhak bercinta, dicintai dan mencintai... apa salahnya, kan?

Tetapi Malina bukan orang sembarangan. Terlalu banyak kaitan dengan wanita ini di Ampang, termasuklah di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang sendiri. Paling menarik, kaitan rapat Malina dengan Yang Dipertua Majlis, Mohamad Yaacob! Lebih tepat, YDP asyik-masyhuk dengan wanita bernama Malina ini.

Lebih tepat lagi, Malina binti Mohamad adalah seorang janda dan Pegawai Tadbir di Jabatan Perlesenan MPAJ. Marlina merupakan pegawai yang meluluskan lesen arak, rumah urut, pusat hiburan, papan iklan dan sebagainya, di daerah Ampang Jaya.

Dan anehnya, cerita cinta Malina dan Mohamad Yaacob juga bukan cerita rahsia. Ia cerita yang semua orang tahu. Lebih tahu lagi bilamana Malina mempunyai akses dan mempunyai pengaruh dalam keputusan yang dibuat oleh YDP MPAJ.

Itulah yang diperkatakan oleh sumber dalaman di bangunan MPAJ, Pandan Indah.

Apakah kemelut yang berlaku di MPAJ sekarang, merupakan sebahagian daripada episod percintaan bersegi-segi ini? Dan kebetulan pula arahan daripada Menteri Besar untuk menamatkan kontrak Alam Flora Sdn. Bhd, berjaya mengambil tempat cinta kedua-duanya (atau ketiga-tiganya)?

Kita nantikan sahajalah episod seterusnya... pastinya cerita tentang usaha memecah dan mengecilkan selain merombak kawasan pembersihan agar sebut harga dibuat di peringkat dalaman MPAJ sahaja, akan terdedah dalam tempoh terdekat. Lebih malang lagi, pendedahan tersebut mempunyai kaitan rapat dengan Zuraidah Kamaruddin, Ahli Parlimen Ampang, Mohamad Yaacob YDP MPAJ, Malina dan Ahli Majlis, Sooria Narayanan A/L Shanmugam @ Shumugam.

8 comments

ZURAIDAH OOOO ZURAIDAH... MAK LAMPIR EXPIRED!!!

Zuraidah Kamaruddin, Ketua Wanita PKR merangkap Timbalan Pengerusi PKR Selangor menyatakan, dia sanggup berhadapan dengan UMNO di mahkamah, apabila UMNO Hulu Selangor memutuskan untuk mengambil tindakan terhadap Zuraidah dan PKR. Zuraidah sebelum ini dalam satu ‘pembongkaran’ mendedahkan bahawa UMNO Hulu Selangor cuba mendapatkan status penduduk tetap yang kemudian ditukar kepada permohonan kerakyatan penuh kepada 2000 orang pendatang asing bagi membolehkan UMNO menang di Selangor pada PRU13 nanti.

Ketua Wanita PKR yang diketahui sangat gemar menjilat Anwar Ibrahim itu, kelam-kabut apabila diberitahu bahawa Penduduk Tetap tidak ada hak untuk mengundi. Lebih menggigil apabila surat berkenaan tiada cop terima daripada pejabat Kementerian Dalam Negeri. Malah tandatangan Ketua UMNO Bahagian Hulu Langat, Mohammad Idris Abu Bakar, tidak sama dengan tandatangan asli. Ejaan nama Mohammad Idris Abu Bakar juga telah tersalah taip.

Namun sebagaimana yang dijangka, PKR sentiasa mendakwa mereka mempunyai bukti-bukti kukuh. Taktik sama yang digunakan oleh Ketua Umum mereka, Anwar Ibrahim, yang seringkali mendakwa mempunyai pelbagai bukti penting untuk setiap perkara yang didakwanya tetapi sehingga kini, tidak ada satu bukti pun yang dipaparkan, sungguhpun dalam tempoh 13 tahun, terlalu banyak dakwaan dibuat di pentas-pentas ceramah.

Zuraidah juga seperti itu. Sebelum ini dia mendakwa UMNO hendak merampas Selangor seperti mana ‘UMNO merampas Perak’. Katanya, dia ada bukti, tetapi sehingga sekarang, bukti yang didakwa belum lagi dipamerkan. Bukan itu sahaja, dia sebaliknya berpusing pula dengan surat yang boleh ditaip, direkabentuk dan dicetak di bilik tidur dengan mendakwa itulah bukti pentingnya.

Paling menarik ialah apabila Zuraidah berkata pendatang asing yang terbabit, enggan tampil memberi keterangan sungguhpun mendakwa pendatang-pendatang asing tersebut datang kepadanya. Dengan kata lain, Zuraidah sebenarnya mengakui, dia tidak ada bukti melainkan rekaan cerita karut, dongeng dan penuh dengan mitos untuk menyelamatkan Ketua Umumnya yang sedang mengalami tekanan perasaan yang sangat teruk apabila kejahatan kemaluannya didedahkan kepada umum.

BACA SETERUSNYA DI SELANGOR DAILY


1 comments

AKHIRNYA....

Selepas seharian suntuk menunggu, barulah Blogger. Com membenarkan posting baru dibuat dan dimasukkan... alahai...

Rupa-rupanya ketagihan kepada blogging, bukan sahaja melanda penulis, sebaliknya ramai yang mengeluh... tak kiralah sama ada mereka menulis untuk memberikan sokongan kepada parti kerajaan mahupun parti lawan... nak harapkan portal berita, berita yang disiarkan, memang tersangat perlahan.... dalam keadaan biasa pun, blog lebih cepat bekerja berbanding portal berita.

Ternyata, dalam perbezaan itu, masih ada satu persamaan...

Selamat berblog kembali... harap-harap tak tergolek lagi ler Blogger.Com ni macam Anwar Ibrahim yang sedang lari ke Bahrain...

Eh, Malaysia dengan Bahrain ada perjanjian Ekstradisi ka?

0 comments

Thursday, May 12, 2011

OSTAT KITAS BERJAYA BUKTIKAN, KERAJAAN NEGERI DULU MAIN TARAM SAJA!!!

Thursday, May 12, 2011
Bangunan Majlis Bandaraya Alor Star telah disita setelah sebuah syarikat membekalkan alat penjimatan elektrik untuk lampu awam, berjaya memperolehi perintah Mahkamah Tinggi. Perjanjian antara MBAS dengan syarikat berkenaan pada tahun 2007, telah dicabuli oleh MBAS pada September 2008.

Alasan yang diberikan oleh MBAS yang enggan membuat pembayaran ialah syarikat berkenaan tidak memberikan laporan atau butiran operasi mereka. Atau lebih tepat lagi ialah, operasi syarikat berkenaan meragukan dan pembayaran yang dibuat oleh MBAS tidak berbaloi.

Mungkin akan ada orang UMNO yang ingin mengejek dan menggelakkan OSTAT KITA kerana bangunan Majlis Bandaraya Alor Star disita oleh sebuah syarikat yang berjaya memperolehi projek dan kontrak pada zaman mereka memerintah Kedah. Namun, seandainya itulah yang dilakukan, pemimpin UMNO terbabit sekadar mengesahkan bahawa UMNO Kedah sebenarnya buta kayu dan bangkrap idea.

Projek penjimatan elektrik itu sebenarnya lebih banyak mendatangkan masalah berbanding memberikan kemudahan. Apatah lagi, terlalu banyak ASET CABUK yang dibeli oleh UMNO Kedah pada zaman terakhir UMNO memerintah negeri tersebut, masih dapat dilihat oleh penduduk negeri Kedah.

Justeru apabila OSTAT KITA membiarkan bangunan MBAS disita oleh syarikat berkenaan, tindakan tersebut sebenarnya hanya ingin membuktikan bahawa pensitaan hanyalah salah satu daripada cara pendedahan bagaimana hasil negeri yang sepatutnya mengalir kepada rakyat, dialirkan kepada syarikat-syarikat tertentu.

UMNO Kedah yang berada di bawah pentadbiran baru seharusnya memberikan kerjasama kepada OSTAT KITA untuk mendedahkan masalah yang dilakukan oleh pentadbiran lalu kalau benar mereka ingin mendapatkan pengaruh daripada para pengundi. Tiada gunanya bersilat dan bertaichi menepis segala fakta yang sudah termaktub kerana tindakan tersebut hanya akan menyebabkan persepsi UMNO Kedah penuh dengan jembalang, ifrit dan puaka, tidak akan dapat dilupuskan.

2 comments

VIDEO LUCAH ANWAR TELAH 'DIWARNAKAN', BUKTI KONSPIRASI PERINGKAT OMEGA!!!

Nampaknya, makin ditepis, makin dinafi, makin banyak yang jadi makan dalam. Itu hari tepis mengatakan video tersebut palsu sebab hitam putih dan tidak jelas... maka, dengan ditakdirkan Allah Taala, muncullah video yang lebih jelas, sekalipun tidak sejelas HD yang ditayangkan oleh pihak tertentu. Maka ditepis lagi mengatakan video berkenaan, tidak hitam putih, jadi sukar nak tentukan kesahihannya, lagipun figur yang kelihatan seperti Anwar Ibrahim, tidak cukup sifat sebab hitam putih.

Maka ditakdirkan Allah Taala sekali lagi penayangan video itu mengalami proses enhancement... dan kali ini dalam bentuk warna pula...

Dah makin kelabu asap pulak dah para penyokong dan pencacai Anwar terpaksa mencari jalan untuk membuat penafian. Apakah alasan yang akan digunakan nanti ialah, video berkenaan telah dimasukkan warna?

Kalau itulah alasan yang digunakan, tiada yang perlu dihairankan....

2 comments

Wednesday, May 11, 2011

WAN AZIZAH SANGGUP DIMADUKAN ASALKAN DENGAN CHINA DOLL!!!!

Wednesday, May 11, 2011
Wan Azizah seperti biasa, adalah pelakon yang dibangsatkan oleh seorang lelaki yang bergelar suami. Atas alasan menyelamatkan maruah keluarga dan demi anak-anak, Wan Azizah akan berkata apa-apa sahaja demi menunjukkan yang suaminya adalah jantan tulen yang baik walaupun semakin banyak bukti tentang kejantangan songsang lelakinya serta kegilaan Anwar Ibrahim terhadap China Doll.

Sama seperti kes video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim dan Wan Azizah mengakui tidak menontonnya lagi atas alasan HARAM DARI SEGI SYARA' tetapi bertungkus-lumus untuk memberitahu orang ramai bahawa Anwar tidak terlibat dalam video tersebut, walhal dia tidak pun menontonnya.

Kemudian, bila keadaan jadi kecoh, Wan Azizah pun tampil dengan berkata, yang dia telah menonton klip video tersebut bersama anak-anaknya tetapi mengekalkan penafian. Bagaimanapun, apabila klip video yang lebih jelas dan memperlihat saiz botol mineral yang terjuntai di celah kangkang Anwar, Wan Azizah tidak pula berkata apa-apa, sebaliknya sekadar menafikan.

Itu pun mungkin sudah makan beberapa das penyepak, terkencing dijerkah Anwar mahupun hampir diterajang oleh lakinya!!!

Itulah juga yang berlaku dalam kes PANDIKUTTY. Menyedari lakinya sudah terdesak dan akhirnya terpaksa melarikan diri ke Bahrain ekoran wujudnya desas-desus Eskay akan membuat pendedahan yang lebih besar berbanding video seks, selain skrip drama jenayah bunuh ke atas dirinya tidak menjadi, Wan Azizah cuba mengulas isu tersebut.

"Kalaulah Perdana Menteri Najib kata Anwar kata dia 'pandi kutty', Anwar tak kata dia. Anwar kata siapa yang rasuah, siapa yang buat fitnah, siapa yang bunuh, itulah perangai 'pandi kutty'. Yang mereka nak terasa kenapa? Siapa makan cili dia yang terasa pedasnya." (BACA DI SINI)

Kalau macam tu, betullah Anwar Ibrahim meliwat sebab dia segera lari ke kedutaan Turki kononnya kerana ancaman bunuh sampaikan Wan Azizah dan anak-anaknya juga tidak tahu ke mana Anwar hilang. Kalau macam tu, betul jugalah Anwar memang tujah nonok China Doll yang tergaru-garu selepas main dengan Anwar itu, sebab Anwar tak berani langsung bersumpah melaknat dirinya sendiri sebaliknya sibuk dengan qazaf sebab nampak ada lompang untuknya lari?

Dan kalaulah alasan yang digunakan oleh Wan Azizah, maknanya, memang betullah Anwar adalah seorang gay tua berkemaluan besar yang tidak berani memberikan DNAnya kerana ditakuti mendedahkan dan mengesahkan DNA Lelaki Y adalah dia sendiri. Sebaliknya berdalih dengan mengatakan profil DNA lamanya masih ada dalam simpanan pihak berkuasa, sedangkan dia tahu, prosedur mahkamah ialah mendapatkan DNA baru untuk kes baru kecuali bagi kes-kes tertentu. Dan prosedur tersebut adalah amalan mahkamah di seluruh dunia.

Dan terlebih-lebih lagi benarlah memang Anwarlah si penujah nonok China Doll itu sehingga tertinggal jam tangan Omega. Kalau tidak, pasai apa Wan Azizah, Nurul Izzah dan Anwar Ibrahim boleh mengamuk atau berpura-pura mengamuk apabila ditanya oleh wartawan tentang hal tersebut?

Akui sajalah Wan Azizah oooiiii... kau sebenarnya lebih berbangga sebab 'dimadukan' dengan China Doll berbanding 'dimadukan' dengan jantan. Itu fasallah kau boleh terlepas cakap beberapa kali, 'Anwar dah baik semenjak keluar dari penjara'.

3 comments

NASIB MELAYU KG KERANDANG: AKHRNYA KHALID GAGAP SENDIRI YANG HALAU!!!!

BATAL DAN TIDAK SAH!!!!

Rundingan yang dijalankan oleh Ahli Parlimen Hulu Selangor, P.Kamalanathan dengan Exco Alam Sekitar Selangor, Elizabeth Wong, akhirnya dikatakan tidak sah oleh Menteri Besar, Khalid Ibrahim. Keputusannya ialah, semua penduduk Kampung Kerandang dihalau keluar dari kampung tersebut, segala prasarana dan rumah dimusnahkan. Begitu juga dengan segala tanaman yang telah diusahakan oleh para penduduk.

Itu yang baru berlaku di Kampung Kerandang.

Rundingan yang dijalankan antara penduduk dengan Jabatan Hutan telah terbatal dan dibatalkan oleh Khalid Ibrahim. Tanah yang telah dijual oleh kerajaan negeri kepada sebuah syarikat pemaju, telah dirampas oleh Kerajaan Pakatan Rakyat yang sering menuding jari kepada UMNO-BN untuk segala kedajalan yang mereka lakukan.

Itulah yang berlaku di Rawang apabila Khalid Ibrahim cuba merobohkan sebuah surau dan pondok pengajian di Kampung Melayu Rawang. Alasan yang diberikan ialah, tanah tersebut telah dijual oleh kerajaan Khir Toyo kepada syarikat pemaju. Namun siasatan pula mendapati, kerajaan Khir Toyo hanya membuat rundingan, sedangkan kerajaan Khalid Gagap melaksanakannya tanpa mengambil kira sentimen penduduk.

TERUSKAN BACAAN DI SELANGOR DAILY


14 comments

APA HAL PAS KELANTAN TAKUT SANGAT RAHSIA LADANG RAKYAT TERBONGKAR?

PAS Kelantan mengancam untuk menyaman sesiapa sahaja yang memperkatakan dan mempersoalkan tentang Ladang Rakyat yang banyak menimbulkan masalah tetapi memberikan laba yang sangat besar kepada para pemimpin PAS Kelantan. (BACA DI SINI)

Ladang Rakyat yang dikatakan berjaya mengurangkan kadar kemiskinan rakyat Kelantan dengan elaun bulanan sebanyak RM200, banyak dipersoalkan terutama dalam hal pembukaan tanah, pengambilan tanah, mahupun pemusnahan alam sekitar serta perampasan tanah rezab Orang Asli.

Dengan RM200, Ladang Rakyat dikatakan mampu mengurangkan kadar kemiskinan?

Lawak jenis apakah yang cuba dibuat oleh PAS Kelantan? Barangkali PAS Kelantan masih hidup pada zaman Dinosaur di mana RM200 boleh dijadikan modal untuk meminang seorang anak dara berusia 13 tahun untuk dijadikan bini keempat.

FELDA dan FELCRA yang memberikan pulangan sepuluh kali ganda berbanding elaun RM200 kepada para pesertanya, ingin dihapuskan dan tanah-tanahnya dibahagikan. Sedangkan Ladang Rakyat yang berbangga kerana dapat memberikan RM200 kepada bekas peneroka tanah terpilih pula, akan menyaman dan mengambil tindakan undang-undang kepada sesiapa sahaja yang mempersoalkannya?

Patutlah Islam di bawah PAS hanyalah serban, jubah dan ceramah serta kempen politik. Dan tidak hairanlah selama 20 tahun kononnya ulama mentadbir Kelantan, yang boleh dibanggakan hanyalah Carrefour, Mydin dan Giant!!!

Ketika Sarawak dan Sabah yang sememangnya lebih memerlukan dana untuk pembangunan, Kelantan yang mendapat dana tersebut daripada Kerajaan Persekutuan pula, hanya boleh berbangga dengan kerja-kerja Kerajaan Persekutuan, bukannya kerja Kerajaan Negeri.

Yang lebih disibukkan oleh Kerajaan Negeri ialah membuka Ladang Rakyat dan kemudian memberikan elaun RM200 sebulan kepada para peserta yang terpilih!!!

Memang lawaklah kerajaan negeri Kelantan ni... selawak Menteri Besarnya yang cuba untuk kelihatan seperti ulama tetapi akhirnya tidak ubah seperti pelawak!!!!

2 comments

AMK BODOH TAPI SIBUK AJAK ORANG LAIN JADI BODOH SAMA!!!!

Kerja AMK sangat mudah... create issue, kemudian besar-besarkan isu berkenaan macamlah isu tersebut akan menggugat negara Malaysia. Bila tak dapat perhatian, buat perangai dengan kencing di sana sini. Atau dalam bahasa yang lebih mudah, cipta satu isu, uar-uarkan dan kemudian buat seolah-olah isu tersebut sangat penting.

Itulah yang berlaku apabila PKR menerusi Ketua Wanitanya merangkap Timbalan Pengerusi PKR Selangor merangkap Ahli Parlimen Ampang, mencipta skrip baru tentang pendatang asing yang diberikan kerakyatan bagi membolehkan UMNO-BN menang di Selangor.

Bahang kekalahan PKR dan Pakatan Rakyat di Selangor sudah cukup terasa. Dek kerana menyedari bahawa PKR sudah tidak ada isu lagi untuk membela Anwar Ibrahim, maka cerita tentang pendatang asing pun dibesar-besarkan dengan surat ngok ciptaan mereka sendiri.

Kepandaian AMK ialah cuba menimbulkan masalah. Nasib baiknya ialah, UMNO tidak pernah bertindak terhadap AMK atau PKR. Terlebih baik lagi ialah Kerajaan Malaysia yang menjadi sasaran AMK juga, bertindak mendiamkan diri dan sekadar bising di media.

Sedangkan sepatutnya Kerajaan Malaysia perlu menarik AMK untuk bersemuka dengan perbuatan mereka sendiri. Setiap kali AMK menimbulkan isu, semua orang tahu, AMK sebenarnya sekadar berbohong. Tidak ada satu isu yang dinaikkan oleh AMK sebenarnya tulen dan membawa kebaikan kepada negara.

Kementerian Dalam Negeri perlu menarik Shamsul Iskandar Mohd Akin dan memintanya menjelaskan tentang tuduhan yang mengatakan Kementerian Dalam Negeri memberikan kerakyatan kepada warga asing untuk memenangkan UMNO-BN. Kalau terbukti tidak benar, HAPUSKAN sahaja Shamsul Iskandar Mohd Akin dari bumi Malaysia. Kalau tidak benar dan PKR gagal menunjukkan bukti selain sehelai surat salinan yang sebenarnya boleh dibuat, direkaletak dan direkabentuk dari komputer di bilik tidur, GUGURKAN KERAKYATAN yang diberikan kepada Zuraidah Kamaruddin.

Tidak ada sudahnya, rakyat Malaysia dihidangkan dengan politik sebangang yang ditunjukkan oleh AMK. Cukup-cukuplah rakyat Malaysia dibangangkan dengan isu yang bukan-bukan. Terlalu banyak duit yang digunakan oleh kerajaan untuk menangkis serangan PKR dan AMK serta masalah peribadi Anwar Ibrahim. Modal sebegitu seharusnya digunakan untuk rakyat, bukan untuk parti politik serta pemimpin mereka.

Atau mungkin hanya setelah rakyat mula bertindak sendiri, baru kerajaan nak buka mata dan sibuk menyalahkan rakyat?... macam kes yang membabitkan dua orang blogger dan isu mengkatholikkan Malaysia....

2 comments

PERJUANGAN PAS DIRAGUI!!!!

Pendirian dan perjuangan PAS kini diragui kerana sanggup “mendakap” DAP dan melindungi pemimpin tidak bermoral. Sejak terbongkarnya video seks yang membabitkan Anwar Ibrahim, PAS mula goyah dengan pendirian dan perjuangannya demi kepentingan politik untuk berkuasa. Kalau dulu PAS bersemangat memperjuangkan isu berkaitan umat Islam di negara ini namun kini PAS ketara cuba melindungi pemimpin tidak bermoral.

Perjuangan PAS terpesong jauh dari landasan asal yang berteraskan kepada moral, etika dan agama. Ini jelas dibuktikan setelah pemimpin PAS melalui pelbagai usaha cuba membela Anwar Ibrahim yang merupakan pelaku dalam video seks yang tersebar luas malah bernada sama dalam Kes Liwat I dan II yang turut membabitkan Ketua Pembangkang tersebut. Mereka sanggup mengenepikan soal moral, etika dan agama jika ianya membabitkan kepentingan politik PAS untuk berkuasa.

PAS secara lantang mempertikai pelaksanaan sumpah laknat oleh Datuk Eskay di Masjid Amru Al-As, Bandar Baru Sentul pada 29 April 2011. Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Datuk Husam Musa pula mahu Datuk Eskay menjalani ujian poligraf. Dalam hal ini, kenapa PAS tidak mendesak Anwar untuk melaksanakan sumpah laknat dan menjalani ujian poligraf? Jika PAS benar-benar ikhlas, mereka perlu menyokong usaha-usaha mencari kebenaran dan bukannya berdolak-dalik demi melindungi Anwar yang tidak bermoral. Ternyata pendirian PAS dalam isu Anwar ini bertentangan dengan prinsip perjuangan PAS. Terlalu banyak kontroversi dan skandal yang melibatkan Anwar malah kredibiliti moralnya bukan lagi sekadar tercalar malah telah tercemar. Sampai bilakah PAS akan melindungi Anwar yang tidak bermoral?

BACA SETERUSNYA DI SINI


2 comments

POLIS!!! TOLONG HANTAR ANGGOTA JAGA WAN AZIZAH!!!

Skrip longgar, arahan kelam-kabut, jalan cerita murahan dan motif yang sudah boleh diagak. Itulah kesimpulan yang boleh dibuat terhadap cerita gempar Anwar, kononnya ada pihak yang cuba membunuhnya dengan merosakkan sistem brek keretanya. Laporan polis telah dibuat oleh pemandu peribadinya. Bahkan Doraemon pendek, Shamsul Iskandar Mohd Akin yang merupakan penjilat paling tegar, juga telah membuat kesimpulan bahawa ada pihak yang cuba membunuh Anwar menerusi lakonan jenayah dan kemalangan.

Atas faktor keselamatan Wan Azizah, anak-anaknya bahkan cucu dan menantunya, pihak polis wajar menghantar anggota untuk mengawal keselamatan mereka. Amat tidak mustahil sekiranya, lakonan berkenaan sebenarnya adalah cubaan untuk mendapatkan simpati dan sokongan, terutama sekali ketika hampir pilihanraya.

Berdasarkan situasi semasa, Anwar Ibrahim yang sedang tertekan, kelihatan begitu resah. Segala-gala yang dilakukannya serba tidak kena. Desperate dan desperadonya dia sehingga terpaksa menggelarkan Najib Abdul Razak sebagai ANAK BABI mengikut pertuturan lidah datuk dari sebelah bapanya, seorang mualaf yang memeluk Islam bagi membolehkannya berkahwin dengan nenek Anwar Ibrahim! Partinya juga mengalami kemerosotan sokongan yang sangat ketara, bahkan hilang pengaruh dan penguasaan dalam Pakatan Rakyat.

Dalam keadaan begitu, pastinya orang seperti Anwar Ibrahim yang terlalu menyanjungi dirinya tidak akan teragak-agak untuk mengorbankan sesiapa sahaja, sekalipun sekadar satu kemalangan kecil agar simpati kepadanya bertambah-tambah, sekaligus menjamin kemenangan partinya dalam pilihanraya umum akan datang.

Sebagai seorang MANUSIA YANG TIADA MARUAH dan TIDAK PERNAH MENGAKUI SEBARANG KESALAHANNYA, sebaliknya meletakkan kesalahan yang dilakukan kepada orang lain, Anwar Ibrahim tentunya akan melihat itu adalah satu-satunya jalan yang paling sesuai untuk menyelamatkan dirinya.

Kemalangan yang disebabkan masalah teknikal, merupakan satu kaedah bias yang seringkali digunakan oleh golongan desperado, terutama sekali ahli politik dan ahli perniagaan yang hampir bankrap!!!

4 comments

HELAH JADAH APA LAGI DAP NAK BUAT LEPAS NIH!!!!

Drama dan skrip DAP untuk melarikan diri daripada bertanggungjawab ke atas kematian Teoh Beng Hock, nampaknya semakin terbuka dan terdedah. Setelah bermacam-macam perkara yang dilakukan oleh DAP, siasatan Suruhanjaya Diraja berkaitan kematian Teoh Beng Hock nampaknya semakin hampir untuk merumuskan punca kematian Teoh Beng Hock adalah DAP dan para pemimpinnya, khususnya Ean Yong Hian Wah, majikan Teoh Beng Hock sendiri.

Dua orang pakar psikiatris telah memberikan keterangan dan menjelaskan bagaimana Teoh Beng Hock begitu tertekan selepas dipanggil memberi keterangan kepada SPRM. Dia lebih tertekan apabila komputer ribanya turut terpaksa diserahkan kepada SPRM. Akibat tekanan teruk yang dialaminya bagi melindungi majikan dan para pemimpin DAPnya yang lain, Teoh Beng Hock membuat 37 panggilan kepada Ean Yong dan Mandy Ooi, kawan Ean Yong.

Keterangan yang diberikan oleh saksi sebelum ini, mengesahkan mengapa Teoh Beng Hock mempunyai motif untuk membunuh diri. Begitu juga dengan penyalahgunaan permit dan lesen bumiputera yang dilakukan oleh kroni Ean Yong bagi mendapatkan projek dan tender Kerajaan Negeri Selangor.

Dari awal kematian Teoh Beng Hock lagi, DAP cuba meletakkan segala kesalahan kepada SPRM. DAP mahu umum melihat bahawa SPRM adalah pembunuh Teoh Beng Hock. Ahli keluarga Teoh Beng Hock yang merupakan penyokong tegar juga diyakinkan bahawa Teoh Beng Hock mati kerana disoalsiasat.

Penyelewengan dan rasuah yang dilakukan oleh DAP Selangor membabitkan Ean Yong serta beberapa pemimpin kanan DAP Selangor yang lain, begitu meresahkan. Tatkala DAP cuba menggambarkan mereka adalah sebuah parti yang bersih dan penuh ketelusan, ternyata parti tersebut hanyalah sekumpulan manusia dari kongsi gelap yang tidak mahu diburu oleh polis sebaliknya mahu berkuasa menerusi jalan politik. Dan biarpun mereka sudah berubah pakaian, tetapi perangai dan hati mereka tetapi bercirikan ahli kongsi gelap.

Sama seperti Anwar Ibrahim yang menggunakan pelbagai helah dan drama untuk menyelamatkan kemaluannya setelah melakukan persundalan, DAP juga terpaksa mencipta banyak senario dan babak-babak yang boleh menyebabkan rakyat Malaysia melupakan tentang penyelewengan yang mereka lakukan.

Pastinya, DAP sedang memikirkan taktik seterusnya agar kes kematian Teoh Beng Hock tidak dikaitkan dengan penyelewengan serta rasuah yang mereka lakukan. Dan yang pastinya juga, seluruh rakyat Malaysia akan menerima bahang natijah akibat angkara DAP yang cuba menutup tembelang.

Sesuatu yang menarik ialah BERNAMA melaporkan tentang kemungkinan besar Teoh Beng Hock membunuh diri adalah tinggi berdasarkan keterangan dua orang psikiatris, manakala PORTAL BERITA PENCACAI DAP pula membuat laporan sebaliknya berdasarkan laporan yang diberikan oleh seorang pakar luar negara yang motifnya mudah diteka.

2 comments

KAKITANGAN AWAM SOKONG PEMBANGKANG, ISYARAT NEGARA NAK MAMPUS!!!

Masalah kakitangan awam menyokong dan bergiat aktif sama ada secara langsung atau tidak langsung dengan parti politik pembangkang, sebenarnya sudah sampai ke tahap kronik yang bukan sahaja memerlukan pembedahan yang boleh membawa maut, bahkan mampu membubarkan kerajaan Malaysia!!!

Segala masalah di negara ini yang membabitkan red-tape sebenarnya adalah disebabkan kakitangan awam yang terlalu gemar berpolitik dan menunjuk kuasa.

Anda hanya perlu ke sebuah pejabat kerajaan dan bergaullah dengan kakitangannya. Anda akan dapati kebanyakan daripada mereka adalah kakitangan awam yang lebih gemar bercerita tentang politik negara terutama dalam usaha menyokong pembangkang menjadi kerajaan dengan angan-angan segala syurga datang sujud ke kaki mereka sekiranya pentadbiran negara bertukar tangan berbanding menjalankan tanggungjawab yang dipikul untuk kemajuan negara.

Bahkan tidak sedikit yang berpendapat, kemajuan negara adalah dengan menukar kerajaan yang memerintah, bukannya mereka yang menjalankan amanah yang diberikan dengan bersungguh-sungguh tanpa dipengaruhi oleh sentimen politik kepartian.

Antara yang paling teruk adalah institusi perguruan. Pada masa yang sama, puak-puak ini jugalah yang kerap menjerit kerana KONON KATANYA, BEBANAN KERJA MEREKA terlalu banyak. Tetapi SANGAT-SANGAT ANEH kerana, walaupun bebanan kerja terlalu berat, hampir tiga suku daripada waktu kerja mereka adalah politik. Malah di dalam kelas pun, cerita yang terkeluar adalah cerita tentang Anwar Ibrahim, Parti Islam, Negara Islam, mahupun UMNO zalim!!!

Kakitangan awam yang benar-benar ikhlas menjalankan tugas mereka, amat kecil bilangannya. Dan mereka ini umpama golongan yang menggenggam bara. Mereka sentiasa terancam dan mempunyai kebarangkalian untuk dipulaukan, tidak dinaikkan pangkat, tidak menerima kenaikan gaji, kurang mendapat bonus bahkan bergaji serta berjawatan statik sekalipun tugas yang mereka lakukan menepati amanah yang mereka ikrarkan.

Kebebasan bersuara, kebebasan memilih parti politik, bahkan kebebasan untuk mengkagumi mana-mana pemimpin politik tidak sewajarnya dipergunakan untuk mempengaruhi mutu kerja mereka. Masalah paling ketara ialah apabila penyokong-penyokong parti pembangkang yang menjadi kakitangan awam, bukan sahaja menjalankan peranan mereka sebagai DAJAL, VIRUS dan SYAITAN BERSERBAN, bahkan mereka juga sebenarnya mengkhianati rakyat Malaysia.

Itulah yang berlaku kepada salah sebuah agensi kerajaan iaitu Lembaga Kemajuan Wilayah Kedah (KEDA) apabila seorang juruaudit bertindak menyaman entiti kerajaan itu kerana hanky-panky dalam pentadbiran mengakitkan kenaikan pangkatnya disekat.

Biarpun KEDA atau mana-mana agensi yang lain berada di bawah kerajaan, kebanyakan kakitangannya tidak bertindak atau bekerja untuk dasar-dasar kerajaan. Sebaliknya kerja mereka ialah menegakkan dasar-dasar ceramah pemimpin politik pembangkang seperti Anwar Ibrahim.

Terdapat larangan kakitangan awam terlibat di dalam politik. Namun larangan tersebut hanya dicebik dan kalau boleh hendak diludah serta dikencing-kencingkan. Agak bernasib baik apabila ketua-ketua jabatan juga turut mempunyai otak yang hampir sama dengan kakitangan bawahan dalam hal berpolitik.

Manja yang keterlaluan yang diberikan oleh kerajaan kepada kakitangan mereka, sebenarnya menjadi faktor utama kepada fenomena ini. Namun alasan yang kerap diberikan ialah, KESEDARAN BERPOLITIK. Yang mereka tak sedar ialah, sikap mereka lebih banyak menyusahkan rakyat berbanding kepada menteri dan Perdana Menteri.

Terlalu banyak kes yang remeh-temeh tersangkut dan memerlukan masa yang sangat panjang untuk diselesaikan. Anda pergilah ke Pejabat Tanah dan buatlah permohonan untuk menggantikan geran tanah anda yang sudah rosak atau buat carian salinan geran. Anda akan dapati, lebih dari tiga bulan, belum tentu ada keputusannya!!!

Seharusnya ada badan pemantau yang menangani disiplin kakitangan awam. Perasaan simpati dan kasihan terhadap kakitangan awam yang melampau berpolitik seharusnya tidak wujud langsung. Malaysia mungkin merupakan satu-satunya kerajaan di dunia yang sangat menyimpan kakitangan awamnya sekalipun kakitangan awamnya merupakan pekerja yang paling pemalas di dunia, lebih sibuk bercerita tentang haram-halal tetapi seringkali membuang masa dengan bergebang politik bersama-sama rakannya yang lain tanpa mengambil kira setiap sen pendapatannya ADALAH HARAM MUTLAK!!!

Sebenarnya terlalu ramai rakyat Malaysia yang sudah bosan dengan kerenah birokrasi yang ditunjukkan oleh kakitangan awam, ingin melihat majikan mereka bertindak tegas dengan memecat kakitangan awam tersebut beramai-ramai. Bahkan memenjarakan mereka kerana telah mencabul tanggungjawab yang diamanahkan. Malah kalau perlu MENGHUKUMGANTUNGKAN KAKITANGAN AWAM yang lebih sibuk dengan parti politik berbanding tugas dan tanggungjawabnya!!!!

13 comments

UMNO DAH 65 TAHUN, PEMIMPINNYA PULA RAMAI YANG DAH NYANYUK!!!

UMNO bakal menyambut ulangtahunnya yang ke-65. Dan dalam tempoh sambutan itu jugalah, maka akan kedengaranlah cerita-cerita manis tentang UMNO, tentang kejayaan UMNO, tentang jasa-jasa UMNO, tentang kehebatan UMNO dan tentang masa hadapan UMNO yang kononnya amat teguh dan perkasa.

Benarkah seperti yang dikatakan? Atau ia sebenarnya sekadar satu lagi cubaan untuk meruntuhkan UMNO sebagai salah sebuah institusi politik negara, seperti mana yang berlaku kepada PAS dan parti-parti Melayu yang lain di negara ini?

UMNO ditubuhkan di Kelab Sultan Sulaiman hasil gabungan idea 200 orang tokoh-tokoh Melayu daripada pelbagai aliran, fahaman dan fikrah politik. UMNO kemudiannya ditubuhkan secara rasmi di Istana Bukit Serene, Johor Bahru dan bermula dari tarikh itu, UMNO dikuasai oleh golongan elit, bangsawan dan jarang memijak tanah dengan telapak kaki!

Selepas pilihanraya tahun 1969, pilihanraya 2008 merupakan prestasi terburuk UMNO selaku parti utama dalam Barisan Nasional. Barisan Nasional kehilangan penguasaan majoriti dua pertiga dan sekiranya Barisan Nasional Sabah serta Sarawak tidak membantu, pastinya UMNO sudah pun menjadi pembangkang dalam parlimen di negara ini.

Namun, apa yang berlaku pada tahun 2008, rupa-rupanya tidak meninggalkan kesan yang besar kepada para pemimpin UMNO. Kebanyakan pemimpin UMNO masih lagi lena diulit tidur yang damai. Mereka masih lagi meneruskan amalan yang telah menyebabkan parti mereka hampir tercampak daripada Putrajaya. Mereka masih lagi berebut-rebut jawatan di dalam parti dan terlalu kurang berusaha untuk menyeret pemimpin-pemimpin dari parti komponen khususnya di Semenanjung untuk merapati para pengundi dan bakal pengundi.

Abdullah Badawi adalah Perdana Menteri TIDUR MALAYSIA yang paling terkenal. Pun begitu, setidur-tidurnya, Barisan Nasional masih lagi mampu menguasai lebih 130 kerusi Parlimen sekalipun bukan dua pertiga. Namun melihat kepada senario terkini, Najib Abdul Razak yang bekerja keras, bakal berhadapan dengan kehilangan kerusi Parlimen yang lebih banyak kerana Ahli-Ahli Parlimen UMNO ramai yang lebih sibuk mengira bini, gundek, duit dalam akaun dan projek yang boleh disapu selain jawatan di dalam UMNO.

Kesemua Perdana Menteri Malaysia naik kerana Perikatan yang kemudian bertukar nama kepada Barisan Nasional. Tanpa Barisan Nasional, tidak akan ada Perdana Menteri UMNO. Yang dapat dilihat sekarang ialah, kesungguhan Najib Abdul Razak dan timbalannya, Muhyiddin Yassin untuk menarik sokongan kepada Barisan Nasional dan UMNO.

Malangnya, apa yang dilakukan oleh Najib dan Muhyiddin agak kurang mendapat sambutan dari kalangan pemimpin-pemimpin Barisan Nasional, mahupun UMNO. Kebanyakan daripada mereka lebih senang mengambil sikap, 'tak apa, Najib ada'.

Tidak dapat dinafikan, Najib dan Muhyiddin memang popular kerana budaya turun padang mereka. Namun popular kedua-duanya adalah bersifat individu, bukannya membawa bersama UMNO dan Barisan Nasional. Bukan bermaksud kedua-duanya tidak berusaha membawa UMNO dan Barisan Nasional, tetapi sebaliknya UMNO dan Barisan Nasional yang enggan mengikut Najib dan Muhyiddin.

Di dalam UMNO ada Pemuda dan Puteri. Kedua-dua entiti ini sewajarnya menjadi penyambung serta penghubung dengan pengundi-pengundi muda. Namun sebanyak manakah Pemuda dan Puteri telah memainkan fungsi mereka?

Program yang diatur oleh Pemuda, tidak lain hanya untuk menunjukkan betapa kaya dan mewahnya pemimpin muda UMNO dengan kenderaan mewah yang harganya ada kalanya mencecah jutaan ringgit. Corak pendekatan yang dibuat pula hanyalah FUTSAL, bola sepak, karaoke dan segala macam yang seronok-seronok. Jangan tidak, masa kempen pilihanraya, barulah nampak muka ketuanya sibuk mengetuk paku di dinding rumah orang miskin.

Berapa kerat pemimpin muda UMNO yang benar-benar ingin melihat parti tersebut ditunjangi oleh golongan muda? Berapa kerat yang benar-benar turun ke padang dan melakukan sebagaimana yang dikehendaki oleh masyarakat, terutama golongan muda yang tidak pernah tahu tentang sejarah perjuangan serta jasa-jasa UMNO atau tidak kisah pun dengan apa yang telah dilakukan oleh UMNO?

Kalau ada pun, jumlah mereka boleh dibilang dengan jari. Umpama mencari jarum di tengah-tengah belukar, pemimpin muda UMNO sebenarnya lebih seronok hendak menunjuk kuasa, bahkan seringkali mengancam untuk memecat keahlian para pengkritik mereka.

Terlalu banyak sebenarnya sikap yang mendatangkan kebencian kepada para pengundi, ditunjukkan oleh para pemimpin UMNO. Sudahlah kebanyakan mereka tinggal di istana kayangan, kaki pula jarang memijak tanah, bahkan makan pun bersudu dan bergarfu emas.

65 tahun UMNO wujud, namun semenjak akhir-akhir ini, UMNO bagaikan lembu yang sudah sedia untuk disembelih dan dilapah terutama dengan kreativiti para pemimpinnya yang akan melakukan apa-apa sahaja asalkan mereka memperolehi jawatan di dalam UMNO dan kabinet.

Justeru, tidak perlulah bermegah-megah dengan pencapaian UMNO selama enam dekad, tetapi renungilah masa yang semakin suntuk untuk UMNO dikambus dan dikuburkan tanpa nisan angkara pemimpin-pemimpin UMNO sendiri!!!


7 comments

Blog Archive

Labels