IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, June 7, 2011

HADI AWANG JAUH LEBIH LAYAK MENJADI PERDANA MENTERI!!! ITU ADALAH FAKTA!!!

Tuesday, June 7, 2011
Abdul Hadi Awang berkata, dia tidak berkeinginan untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia walaupun Pakatan Rakyat berjaya melangkah ke Putrajaya. Semuanya bila Nazri Aziz berkata, Abdul Hadi Awang sebenarnya bercita-cita menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Sebenarnya berbanding Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang, Abdul Hadi Awang jauh lebih layak. Walaupun tidak bersembang tentang ekonomi atau kewangan seperti Anwar Ibrahim, setidak-tidaknya Abdul Hadi Awang tidak berpura-pura seperti makhluk pembangkai yang boleh bertukar-tukar warna dan kulit tubuh itu.

Biarpun Abdul Hadi Awang bukan '8 TAHUN SAYA MENJADI MENTERI KEWANGAN', namun setidak-tidaknya, Abdul Hadi Awang lebih mahir tentang kharaj dan jizyah yang digunapakai dalam sistem percukaian moden dengan menggunakan istilah-istilah baru sahaja.

Dan kalau hendak dibandingkan istiqomah dan tasammuh (toleran), Abdul Hadi Awang jauh lebih baik berbanding Lim Kit Siang. Biarpun pada penghujung Muktamar Ke-57, yang diucapkannya akan digunakan oleh musuh-musuh politik sebagai kelemahan Abdul Hadi Awang, tetapi dia memperkatakan yang sebenarnya, dan tidak berlindung di sebalik jubah YAHUDI MABUK dan kopiah putih yang dikatakan sunnah.

Betapa besar pengorbanan yang dilakukan oleh Abdul Hadi Awang dalam menjadikan PAS sebagai sebuah parti yang boleh diterima ramai. UMNO yang suatu ketika dahulu menerajang keluar Yang Dipertua pertamanya kerana cadangan untuk membuka UMNO kepada kaum imigran, kini ketinggalan berbanding PAS yang telah pun membuka ruang yang lebih luas kepada kaum bukan Islam dan bukan Melayu.

Bayangkanlah daripada sebuah parti yang memperjuangkan Negara Islam dengan Hudud dan Qisas menjadi intipati perjuangan, alih-alih sahaja boleh bertukar menjadi Negara Berkebajikan tanpa Hudud dan Qisas yang dianggap hanya 0.0001% daripada suruhan Al Quran, tidakkah besar lagi pengorbanan itu?

Maruah PAS selama puluhan tahun menjaja cerita tentang Negara Islam, tentang Hudud dan Qisas yang dikatakan ditentang oleh UMNO, tiba-tiba sahaja hancur dengan kenyataan bahawa Negara Islam tidak terdapat di dalam al Quran. Atau lebih tepat lagi dikatakan, segala perjuangan PAS selama puluhan tahun tidak lebih daripada sebuah BIDAAH AKBAR semata-mata.

Namun kesilapan adalah asam garam kehidupan manusia. Manusia melakukan kesilapan demi kesilapan dan Allah Taala sentiasa memberikan ruang kepada manusia untuk membetulkan kesalahan tersebut. Manusia boleh melakukan dosa dan pahala pada satu masa. Manusia boleh melakukan kebaikan pada satu ketika dan pada masa yang sama, turut melakukan kemusnahan.

Jadi, dalam hal ini, Abdul Hadi Awang sebenarnya jauh lebih layak menjadi Perdana Menteri Malaysia seandainya Pakatan Rakyat menang dan berjaya menawan Putrajaya. Sebabnya, pada Abdul Hadi Awang ada sifat-sifat manusia... iaitu manusia yang melakukan kesalahan, membetulkan kesalahan dan mengakui kesalahan.

Jauh sangat bezanya berbanding Anwar Ibrahim yang tidak pernah berasa bersalah walaupun memang salah terang-terangan yang dilakukan dan Lim Kit Siang yang sentiasa menyalahkan orang lain, walaupun dia bertanggungjawab membunuh 4000 orang warga Kuala Lumpur pada 13 Mei 1969!!!

0 comments

SI MUKA KETAK-KETAK SAH MUNAFIK BERLIDAH KAFIR!!!!

Saifuddin Nasution, Setiausaha Agung PKR yang otaknya sentiasa terletak di celah-celah jerawat batunya, menyelar Tun Mahathir dengan mengatakan Mahathir sebagai HAPRAK. Puncanya ialah apabila Tun Mahathir menganggap kemenangan Karpal dalam pemilihan pucuk pimpinan baru PAS.

Mangkuk ini cuba berdusta dengan mengatakan Mahathir telah menahan hukum hudud daripada dilaksanakan di Kelantan. Pembohong besarlah si Saifuddin Nasution kerana berdasarkan surat Dr. Mahathir kepada Nik Abdul Aziz bukannya amaran, sebaliknya memberi ingatan agar berlaku adil bukannya bertindak secara politik.

Siapa sebenarnya yang anti Islam?

Sebenarnya yang anti Islam adalah Saifuddin Nasution sendiri! Walaupun dia menyatakan dia adalah penganut Islam, tetapi sikap pembohong dan putar belitnya sangat jelas menunjukkan dia adalah musuh dalam umat Islam yang berlagak sebagai penganut Islam, tetapi bukannya beragama Islam!

Menganggap semua yang berlaku, tidak akan diambil tahu oleh orang lain, terutama sekali umat Islam di negara ini yang dianggap benak dan setara bodohnya seperti ahli-ahli PAS yang lain, ahli politik yang merupakan RAJA KEPADA SEGALA RAJA KATAK ini, melakukan pendustaan secara terang-terangan.

Anda tonton sendiri klip video di bawah dengan penuh hati-hati dan bandingkan dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Saifuddin Nasution, si munafik berlidah kafir! (SINI)


0 comments

FAEKAH LABELKAN GAPS SEBAGAI BUDAK NAKAL BUAT BISING!!!

Entah apa kena-mengena Gabungan Anti Penyelewengan Selangor dengan masalah tanah TOL di Jalan Batu 3 Sungai Buluh- Jalan Subang dengannya, hanya Faekah sahaja yang mengetahui. Faekah atas kapasitinya selaku Setiausaha Politik yang paling kuat bercita-cita menjadi wakil rakyat, menempelak semua pihak termasuklah Muhyiddin Yassin berhubung rampasan tanah TOL yang menyebabkan Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor dan 13 pengusaha tapak semaian atas alasan paip air 'gergasi' yang tertanam di bawah kawasan tersebut.

GAPS dilihat sebagai satu entiti kumpulan yang mendedahkan pelbagai penyelewengan yang dilakukan oleh kerajaan negeri Selangor dan mengadakan ceramah serta giat berkempen untuk menerangkan kepada rakyat bagaimana Pakatan Rakyat menjarah serta merompak hasil negeri ini.

Mungkin itulah sebabnya Faekah hangat hati. Lebih membimbangkan Faekah ialah lidah Menteri Besarnya sudah kelu selepas mengarahkan Kampung Sungai Kerandang 'dikosongkan' atas alasan tanah hutan simpan.

Beberapa insiden membabitkan Yayasan Selangor juga nampak tidak berpihak kepada Pakatan Rakyat, terutama penyelewengan, rasuah serta penjarahan yang dilakukan secara berleluasa, terutama dengan sebut harga serta sistem bayaran yang dilihat sangat keterlaluan.

Faekah pada masa yang sama, cuba mempertahankan pembohongan dengan menyatakan Yayasan Selangor tidak mempunyai tanah sebaliknya hanya menguruskan tanah bagi memastikan tiada pembangunan yang tidak sesuai didirikan di kawasan tersebut.

Namun yang paling menarik ialah, apabila Faekah menyatakan Yayasan Selangor tidak pernah menghadapi masalah kewangan memandangkan Yayasan Selangor mempunyai simpanan tetap berjumlah RM50 juta, sedangkan berdasarkan rekod, jumlah yang tersimpan ketika penghujung kerjaya Khir Toyo selaku Menteri Besar Selangor, adalah jauh lebih besar berbanding RM50 juta!

Faekah nak selak kain lagi ke?

Tetapi betul ke GAPS budak-budak nakal yang buat bising saja? Seolah-olah macam peribahasa yang mengatakan GAPS hanyalah KELING KAPAL NAK KARAM?


0 comments

NIZAR JAMALUDDIN BAKAL SETIAUSAHA AGUNG PAS YANG BARU!!!!

Apabila keputusan pemilihan baru kepimpinan PAS, secara automatik semua jawatan lantikan dalam PAS bagi sesi 2009-2011 terlucut dengan sendirinya. Jawatan Setiausaha Agung, Ketua Penerangan, Pengarah Jabatan Pilihanraya dan enam anggota jawatankuasa pusat selain 12 kerusi AJK Pusat yang telah dipilih, kini kosong.

Mustafa Ali adalah Setiausaha Agung, manakala Ketua Penerangan pula adalah Idris Ahmad. Kedua-dua jawatan ini jauh lebih penting berbanding Pengarah Jabatan Pilihanraya dan enam anggota jawatan kuasa pusat.

Sebenarnya jawatan yang paling hangat dan menjadi rebutan sekarang adalah Setiausaha Agung. Kebencian terhadap Mustafa Ali sebenarnya tidak diselindungkan sebagaimana ahli-ahli PAS Erdogan membenci Nasharudin Mat Isa yang kemudian dilunakkan dengan kata-kata bahawa semua ulama adalah profesional dan semua profesional adalah ulama.

Kemenangan kem Anwarista dalam pucuk pimpinan PAS sekarang, pastinya turut mengasak kedudukan Cikgu Pa. Dan memandangkan team Perak gagal dalam perebutan jawatan ekoran pendedahan fitnah terhadap Husam Musa melibatkan Nizar Jamaluddin, nama bekas Menteri Besar Perak itu disebut-sebut untuk menggantikan Cikgu Pa.

Antara amalan 'terpuji' PAS ialah mengambil hati pemimpin-pemimpin yang kalah agar tidak menimbulkan masalah kepada PAS sendiri. Nizar Jamaluddin seperti yang diketahui mempunyai pengaruh yang besar, terutama dari kalangan masyarakat Cina dan India DAP berikutan sikap terbukanya yang keterlaluan.

PAS memerlukan seorang Setiausaha Agung yang mampu menarik sokongan bukan Islam kepada PAS. Dan dalam keadaan ini, Nizar Jamaluddin adalah calon yang paling sesuai.

Justeru, soksek-soksek tentang Nizar Jamaluddin yang bakal dinaikkan pangkat menjadi Setiausaha Agung PAS menggantikan Cikgu Pas, pasti dapat mengubati hati Nizar yang parah ekoran tumpasnya konspirasinya sendiri!

0 comments

MAT SABU CERITA TENTANG PENGAMPUNAN TUHAN!!!! ALAHAIIIII....

Semenjak jadi Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu pun mula bercerita tentang keampunan Tuhan. Katanya, Negara Berkebajikan, jenama baru yang diperjuangkan oleh PAS sekarang adalah untuk mendapatkan keampunan Tuhan bagi seluruh rakyat negara ini.

Tak kisahlah tu, sebab Mat Sabu ni memang lawak orangnya. Sibuk suruh orang lain bertaubat dan duduk di jalan yang benar, sedangkan dia sendiri rembat bini orang dan duduk berkhalwat dalam bilik hotel dengan hanya bertuala hijau!

Menariknya ialah apabila Mat Sabu menyatakan, PAS memperjuangkan Negara Berkebajikan untuk menggantikan UMNO bagi menerimapakai Piagam Madinah sepenuhnya pada akhirnya.

Mungkin Mat Sabu tahu, kalau sebut Negara Berkebajikan sahaja tidak cukup kuat memandangkan UMNO-BN sudah lama mewujudkan Negara Berkebajikan di negara ini, malah jauh lebih awal berbanding PAS yang baru tahu wujudnya perkataan 'Berkebajikan'. Jadi, Mat Sabu kena sambungkan dengan Piagam Madinah agar mewujudkan persepsi yang lebih indah dan lebih Islamik.

Dengar cerita tentang Piagam Madinah, mungkin ramai yang mengurut dada tanda lega sebab Mat Sabu masih lagi dengan pasaran PAS yang lama. Yang tidak diceritakan tentang Piagam Madinah atau Dustar al-Madinah atau Sahifah al-Madinah ialah, perjanjian berkenaan gagal apabila Yahudi Aus dan Al-Najjar memecahkan perjanjian tersebut menerusi tikam belakang apabila suku Yahudi tersebut bersekutu dengan Quraisy untuk memusnahkan Madinah.

Atau dalam bahasa ringkas yang paling mudah faham, ia adalah hikmah walaupun Nabi s.a.w dan para Sahabat r.a yang mewujudkan Piagam, namun kaum kafir tidak akan tunduk dan akhirnya menggunakan peluang serta 'waktu rehat' yang diberikan untuk merosakkan Islam dan umatnya kembali.

Apa yang berlaku selepas Piagam Madinah ialah Perang Badar!

Tiga langkah yang Rasulullah s.a.w rangkakan berdasarkan wahyu untuk mewujudkan Piagam Madinah.
(i) Membina masjid
Sepanjang sejarah PAS menjadi kerajaan, tidak ada masjid yang dibina. Kelantan diperintah selama 20 tahun, hanya mampu dibina 2 buah masjid sahaja.

(ii) Mempersaudarakan Ansar dan Muhajirin
Sepanjang sejarah PAS, umat Islam yang tidak sependapat dengan PAS, dianggap sebagai golongan kafir dan tidak boleh disekutukan. Justeru apabila saranan wujudnya perpaduan di kalangan umat Islam, majoriti ahli-ahli dan pemimpin-pemimpin PAS termasuklah Mursyidul Amnya sendiri menyatakan bahawa perpaduan dengan UMNO tidak boleh sama sekali dengan alasan-alasan yang sebenarnya adalah alasan-alasan BANGANG!

(iii) Mengadakan perjanjian dengan Yahudi (bukan Islam) untuk sama-sama mempertahankan Madinah daripada serangan luar.
Sepanjang sejarah PAS, perjanjian dengan kaum bukan Islam hanyalah untuk menumbangkan UMNO. PAS tidak pernah mengikat perjanjian agar kaum bukan Islam digalakkan menceburi bidang pertahanan untuk sama-sama mempertahankan negara daripada serangan luar. Bahkan ada kalanya, PAS turut serta dalam serangan luar ke atas Malaysia, terutama terhadap ekonomi dan struktur kewangan negara.

Kalau dah tiga langkah itu sahaja, PAS gagal, sembang apa tentang Piagam Madinah yang Mat Sabu nak tunaikan? Mat Sabu tahu atau tidak tentang Piagam Madinah atau perkataan itu terlintas di fikirannya dan beranggapan semua orang buta huruf dan buta perut sepertinya, lantas main percaya sahaja dengan apa-apa sahaja yang diucapkannya?

Sembang pasal Piagam Madinah, bagaimana pula dengan Fasal 47 Piagam Madinah yang menyatakan, 'Bahawa piagam ini tidak boleh dipakai bagi melindungi orang-orang yang zalim dan bersalah; dan bahawa - mulai dari saat ini, sesiapa yang meninggalkan kota Madinah atau menetap di dalamnya adalah terjamin keselamatannya kecuali orang-orang yang zalim atau bersalah. Dan bahawa Allah merestui setiap orang yang melakukan kebajikan dan bertaqwa dan bahawa Muhammad hendaklah diakui sebagai Pesuruh Allah.'

Mat Sabu sendiri, pernahkah menghududkan dirinya setelah ditangkap berdua-duaan dengan isteri orang di dalam sebuah bilik hotel, sekalipun tiada saksi mata yang melihat dia berzina melainkan menghampiri zina? Bagaimana pula pendapat Mursyidul Am dan ahli-ahli PAS berhubung perkara tersebut? Bukankah mereka menyatakan semua itu hanyalah fitnah, sedangkan Mat Sabu memang ditangkap dalam keadaan berdua-duaan, bersunyi-sunyian bersama seorang wanita bernama Normah yang diketahui isteri kawan baiknya sendiri?

Tidakkah perbuatan itu secara jelas menyalahi Fasal 47 Piagam Madinah?

Pengampunan Allah Taala sebab Negara Berkebajikan? Bangang tak sudah walaupun jadi Timbalan Presiden PAS... keampunan Allah Taala bukan disebabkan negara, tetapi disebabkan oleh individulah, bodoh!!!

Islam, Iman dan Ihsan bukan datangnya dalam bentuk Negara tetapi datangnya daripada individu!!! Tidak ada orang yang akan menanggung dosa orang lainlah!!! Tak tahulah kalau mazhab bangang Mat Sabu menyatakan semua orang terpaksa menanggung dosa orang lain sebab tak ada Negara Berkebajikan!!!

0 comments

SI GEMUK PENDEK YANG BANGANG BAGI AMARAN!!!

Ketua AMK yang cukup terkenal dengan kebebalan melampaunya dan pada masa yang sama, si penakut tak bertelur tetapi tunjuk aksyen bila ada orang ramai di sekelilingnya, Shamsul Iskandar Mohd Akin memberi kata dua kepada Hishamuddin Hussein Onn, Menteri Amaran yang serba lembik agar menarik balik ugutannya terhadap Perhimpunan Bersih 2.0 yang bakal diadakan pada 7 Julai nanti.

Si bangang pendek gemuk umpama babi belaan itu merujuk kepada sejarah ciptaannya, perhimpunan dan perarakan yang dianjurkan selama ini tidak pernah mengganggu gugat keselamatan negara!

Perarakan apa yang tidak mengganggu keselamatan negara, wahai si pendek gemuk telinga kelepek? Kalau tak ganggu rumah mak bapa kau, mungkin la kut pasal rumah mak bapak kau ada di Melaka. Tu pun entah dah berapa lama kau tak balik pasal dengar khabarnya, kau kena kata dua sebab kebebalan melampau kau.

Apakah si gemuk pendek telinga berkelepek ini menganggap kesesakan luar biasa di tengah-tengah ibu kota akibat perarakan bangang yang tidak ada sebarang faedah sebaliknya sekadar nak tunjuk yang kononnya Pakatan Rakyat dapat sokongan ramai, tidak mengganggu keselamatan? Tidakkah perarakan tersebut telah menyusahkan banyak pihak terutama sekali polis yang sepatutnya ada kerja lain yang perlu dibuat selain mengawal keselamatan hasil daripada emosi meluap-luap di kalangan para peserta perarakan? Para peniaga tidak terjejas dan para peniaga kecil pula hilang mata pencarian apabila para peserta perarakan kerap kali akan menggunakan kawasan peniaga kecil untuk berlindung daripada ditangkap polis?

Seharusnya Hishamuddin sudah pun mengarahkan penangkapan dan pembasmian gerakan BERSIH 2.0 itu dari awal lagi. Kerajaan sudah tidak boleh menunjukkan tolak ansur keterlaluan seperti yang berlaku sebelum ini. Tidak ada apa-apa kesan daripada tindakan tolak ansur yang ditunjukkan, bahkan semakin manja dan keterlaluan pula keinginan untuk mewujudkan keributan dan kekacauan di negara seperti peluang yang diberikan kepada Anwar Ibrahim.

Si telinga kelepek ini sudah sewajarnya ditarik untuk disoal siasat. Konon-kononnya nak mengajar yang KDN seharusnya mempertahankan negara bukannya mempertahankan parti politik. Malangnya si pendek telinga kelepek ini buta perut dan buat-buat tak tahu yang himpunan BERSIH mahupun perarakan yang bermotifkan politik, semuanya digerakkan oleh parti-parti politik serakah seperti partinya!!! (RUJUK DI SINI)

Bodohnya si pendek gemuk telinga berkelepek ini, memang keterlaluan!

1 comments

DAP SEMAKIN MENGHAKIS KEISTIMEWAAN BUMIPUTERA!!!

Setelah merogol institusi masjid, setelah menghalau orang Melayu dari Pulau Pinang, setelah mematikan perniagaan kecil orang Melayu dan setelah memastikan kuasa ekonomi domestik orang Melayu-Bumiputera di Pulau Pinang, DAP akhirnya tidak bersembunyi lagi untuk menghancurkan Perlembagaan Malaysia.

Hak memberi biasiswa adalah hak kerajaan. Manakala hak menerima biasiswa pula adalah hak Melayu-Bumiputera. Itu yang wujud dalam Perlembagaan Malaysia. Tetapi DAP mahu biasiswa diberikan kepada semua atas alasan semua orang mempunyai hak yang sama.

Apa yang berlaku sekarang ialah perogolan dan pemerkosaan apa-apa sahaja hak keistimewaan yang diperuntukkan kepada bangsa Bumiputera. Imigran seperti DAP mahu segala-galanya menjadi milik mereka tetapi pada masa yang sama, enggan sama sekali berkongsi apa yang mereka miliki dengan kaum Bumiputera.

Perhatikan bagaimana DAP sendiri melindungi kawasan-kawasan perniagaan kaum mereka dengan tidak membenarkan kemasukan peniaga-peniaga walaupun berstatus kecil Bumiputera. Contohnya seperti di Gunung Rapat, Ipoh. Hasutan kepada masyarakat dan penduduk sekitar, tidak membenarkan pembinaan bangunan pasar yang baru kerana kuota bumiputera yang diperuntukkan pada bangunan baru pasar berkenaan.

Itu juga yang berlaku di Buntong apabila DAP juga yang menghasut peniaga-peniaga dan persatuan-persatuan perniagaan Cina agar tidak membenarkan Mydin beroperasi di kawasan tersebut.

Kerajaan seharusnya tidak peduli dengan saranan DAP. Apa yang kerajaan lakukan sekarang sebenarnya adalah satu kesilapan besar. Terlalu baik hati, akhirnya baik hati itu jugalah yang membunuh Melayu-Bumiputera. Daripada ingin mengambil hati, akhirnya terpaksa menyerahkan hak Melayu-Bumiputera.

Ia seolah-olah mengulang kembali sejarah jus soli kepada kaum imigran di negara ini!

Sampai bila kerajaan dan UMNO hendak belajar dari sejarah silam?

0 comments

MUSANG KULUB BAGI SYARAT-SYARAT UNTUK LETAK JAWATAN!!!

Cerita Jaafar Abu Hassan dan UDA Holdings masih belum selesai. Ada pendedahan yang amat mengejutkan sekaligus memusingkan cerita yang sebelum ini kita dengar dan hebohkan.

Jaafar Abu Hassan rupa-rupanya telah diberhentikan oleh Lembaga Pengarah. Pun begitu, sebelum dia diberhentikan, khabarnya dia telah membuat negotiation untuk dia memberikan surat perletakan jawatan... atau dalam bahasa baiknya berundur dengan cara baik.

Bagaimanapun, surat perletakan jawatan tersebut turut mengandungi syarat-syarat 'aneh'. Jaafar dikatakan meminta agar hutang kad kreditnya RM1 juta dikurangkan separuh oleh UDA Holdings. Manakala kereta yang digunakannya atas kapasiti Pengarah Urusan UDA Holdings pula dijual kepadanya dengan harga RM1000. Jaafar juga menuntut agar tiada sebarang tindakan diambil terhadapnya sepanjang dia menjadi Pengarah Urusan UDA Holdings. Gajinya perlu dibayar sehingga tamat kontrak pada Mei 2012. UDA Holdings perlu menjual keahlian kelab golf Sungai Long kepadanya dengan harga RM10 ribu.

Namun yang paling menarik adalah dia didakwa meminta agar semua orang yang dilantiknya di UDA Holdings dikekalkan!

UDA Holdings diwujudkan oleh kerajaan untuk membantu mewujudkan aset Bumiputera di Kuala Lumpur. Bagaimanapun, sepanjang Jaafar berkhidmat dengan UDA Holdings dikatakan, aset Bumiputera bukan bertambah sebaliknya menurun kerana Jaafar lebih senang berurusan dengan bukan Bumiputera.

Antaranya termasuklah lot-lot kedai yang sepatutnya diisi oleh Bumiputera, diserahkan kepada puak lain. Begitu juga dengan pembangunan yang dijalankan oleh UDA di atas tanah-tanah wakaf di sekitar Kuala Lumpur, turut dikaitkan dengan Jaafar Abu Hassan.

Kita tidak tahu sejauh manakah kebenaran yang terkandung daripada dakwaan-dakwaan berkenaan. Namun dari beberapa sumber memberitahu, ada konspirasi yang bukan kecil berlaku dalam UDA Holdings, menyebabkan ada orang yang bising kerana tidak dapat projek UDA Holdings lantaran syarikatnya kekurangan modal tetapi menggunakan helah Bumiputera untuk mendapat keistimewaan.

Mungkin atas sebab itulah, Jaafar akhirnya dipecat serta-merta oleh Lembaga Pengarahh UDA Holdings.

Musa Syeikh Fadhil tentu ada sebab mengapa dia mengamuk dan meminta agar Nur Jazlan mendedahkan nama syarikat Bumiputera yang dikaitkan dalam kemelut ini!

SPRM sepatutnya sudah mula membuka kertas siasatan berhubung kemelut UDA Holdings dan mendedahkan siapa sebenarnya yang serakah dan siapa sebenarnya yang mempunyai kepentingan dalam BBCC.

0 comments

NEGERI SENDIRI HUB-JENAYAH ADA HATI NAK KOMPLEN?

Lawak sungguh anak lelaki Kit Siang yang menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang. Katanya, rakyat perlu berasa selamat dan sentiasa selamat walaupun kadar jenayah telah menurun.

Pada ketika pihak polis sedang hebat menggempur kegiatan jenayah di Pulau Pinang terutama sekali yang membabitkan sindiket dadah dan pelacuran warga China, Guan Eng masih lagi mahu bercerita tentang rakyat perlu selamat dan berasa selamat?

Selamat tengkorak anjing dia!

Pulau Pinang menjadi sarang atau hub jenayah sehingga menjadi sangat terkenal sehingga ke Australia dan New Zealand. Apa yang telah dilakukan oleh Guan Eng untuk memastikan jenayah dadah dan pelacuran serta pemerdagangan manusia terhenti di Pulau Pinang?

Tidak ada!

Bahkan rumah pelacuran semakin bercambah di Pulau Pinang. Untuk mendapatkan dadah juga sangat mudah. Menariknya, dadah diproses di Pulau Pinang untuk dieksport ke tanah besar, bahkan sehingga ke luar negara.

Barangkali itulah yang Guan Eng maksudkan kejayaannya membawa masuk pelabur-pelabur baru. Pelabur-pelabur yang boleh membuka rumah maksiat dengan bebas dan menjual dadah dengan sempurna.

Dan apabila polis bertindak, konco-konconya mencari jalan untuk mengutuk polis, termasuklah polis menggari dan merantai pelacur-pelacur China serta menanda mereka dengan marker-pen!

Secara tidak langsung, menyalahkan polis kerana cuba memerangi jenayah di Pulau Pinang!

Apa sumbangan Guan Eng selain daripada sibuk nak mengajar orang lain tentang keselamatan dan kadar jenayah?

Memang tepat benarlah cop yang diberikan kepadanya yang dia seorang PENIPU BESAR! Dia menipu sambil mengutuk orang lain, semata-mata untuk melindungi perbuatan buruk dan kelemahan pentadbirannya!!!

Tu pun lambat lepa, orang-orang PAS pakat menyungkur habis di hadapannya. Mujur juga tak ada yang bawa colok dan lima biji limau untuk dapatkan berkat Lim Guan Eng!!!

0 comments

BERANI KE KIT SIANG HADAPI TINDAKAN UNDANG-UNDANG?

Lim Kit Siang secara sinis bertanya, apakah pemimpin-pemimpin UMNO-BN akan sanggup berhadapan dengan kebangkitan rakyat seperti yang berlaku di Mesir. Tanyanya lagi apakah para pemimpin UMNO-BN sudah bersedia untuk berhadapan dengan tindakan undang-undang sekiranya kebangkitan seperti di Medan Tahrir berlaku di Malaysia.

Pertanyaan daripada Kit Siang itu sememangnya boleh diduga. DAP dan Pakatan Rakyat sentiasa mencerminkan mereka adalah kelompok yang tidak mengamalkan rasuah dan amat membenci rasuah. Mereka selagi boleh akan menunjukkan kepada rakyat bahawa yang melakukan rasuah dan salah guna kuasa adalah UMNO-BN semata-mata, sedangkan para pemimpin Pakatan Rakyat termasuklah Nik Abdul Aziz, Guan Eng dan Khalid Ibrahim bersih sesuci embun!

Hakikatnya, baru tiga tahun mentadbir, terdapat banyak penyelewengan dan penyalahgunaan yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat. Bagaimanapun, oleh kerana struktur utama DAP dan Pakatan Rakyat adalah peguam-peguam yang sangat hebat memanipulasikan undang-undang, maka tindakan mereka kelihatan sangat selari dengan undang-undang.

Namun persoalan yang masih tidak dijawab sehingga kini, kalau benarlah seperti yang diinginkan oleh Kit Siang, adakah dia sendiri mahu bertanggungjawab dengan tragedi yang tercetus pada 13 Mei? Mampukah dia berhadapan dengan hukuman gantung sampai mati di khalayak ramai kerana pembabitannya dalam tragedi yang mengorbankan lebih 7000 orang awam di Kuala Lumpur pada 1969? Mampukah dia bertanggungjawab dengan kematian seorang pekerja UMNO yang baru pulang bernama Mohd Yusof dan diserang di tengah-tengah jalan beberapa hari sebelum 13 Mei di Pulau Pinang dengan mayatnya disimbah cat merah dan ditulis dengan tulisan Cina yang bermaksud Melayu Mati?

Tragedi 13 Mei 1969 cuba dipindahkan oleh Lim Kit Siang dan para pemimpin pembangkang ke bahu UMNO kerana kononnya UMNO telah kalah teruk sekaligus menyebabkan UMNO ingin merampas semula kerusi yang mereka kalah. Hakikatnya, tragedi tersebut sudah mulai dicetuskan pada kempen atau rapat umum yang sehingga hari ini diharamkan dengan membangkitkan banyak perkara sensitif termasuklah isu Bahasa Kebangsaan, isu agama Islam, isu raja-raja Melayu dan isu hak keistimewaan orang Melayu.

Kempen yang turut membabitkan beberapa pemimpin dari kalangan MCA dan MIC itu selain melibatkan agen-agen Parti Komunis Malaya, akhirnya mencetuskan rusuhan apabila para penyokong DAP dan GERAKAN berarak sambil mengejek-ngejek orang Melayu yang mereka temui sepanjang jalan. Malah sikap kurang ajar puak yang berarak sehingga masuk ke Kampung Bharu di tengah-tengah Kuala Lumpur akhirnya berjaya mencetuskan rusuhan yang memakan korban yang bukan sedikit.

Mampukah Kit Siang berhadapan dengan hukuman yang berjaya dielakkan selama berpuluh-puluh tahun itu? Atau Kit Siang akan terus berbohong dengan bantuan konco-konconya menerusi fakta sejarah yang cuba dipesongkan seperti yang dibuat sekarang? Apatah lagi kebanyakan mereka yang terlibat secara langsung pada 13 Mei 1969, kebanyakannya sudah tiada, manakala buku-buku sejarah pula agak kurang menceritakan peristiwa tersebut atas alasan keharmonian kaum?

Bagaimana pula dengan penyelewengan peruntukan atau peruntukan yang tidak sampai kepada rakyat seperti yang berlaku di Kelantan? 1999, Kelantan menerima peruntukan RM600 juta untuk projek bekalan air bersih tetapi sehingga sekarang, projek berkenaan hanya bersih sedangkan airnya tetap berkeladak? Bagaimana pula dengan Guan Eng dan Teresa Kok yang begitu seronok melancong ke luar negara dengan alasan mencari pelaburan tetapi pelaburan baru yang masuk 99.9999% adalah usaha MITI dan MIDA?

Bagaimana pula dengan rampasan tanah-tanah wakaf yang kononnya hendak dibangunkan tetapi bukan untuk umat Islam, sebaliknya hartanah yang dibangunkan di atas tanah wakaf adalah untuk orang bukan Islam, termasuklah bukan warga Malaysia kalau berdasarkan harganya?

Orang politik seperti Kit Siang tidak perlulah bersembang tentang rasuah dan salahguna kuasa. Kit Siang sendiri tidak pernah melepaskan peluang untuk menggunakan kad pengenalan wakil rakyatnya untuk membuat urusan di bank mahupun di lapangan terbang!

Jadahnya nak bersembang tentang ketelusan dan keadilan?

Dan kalau benarlah kebangkitan seperti di Tahrir Square berlaku di Malaysia, rasa-rasanya pupus habislah orang politik di negara ini tak kiralah dari parti mana pun mereka menjadi pemimpinnya!!!!

0 comments

GUAN ENG TIDAK AKAN MENGAKU WALAUPUN DIKERAT TUJUH BELAS!!!!

Seperti yang diramal, Guan Eng akan segera menepis segala fakta yang boleh menjerumuskan dia sebagai orang yang bersalah. Itulah yang berlaku dalam kemelut terbaru di Pulau Pinang apabila sistem pilihanraya diperkenalkan kepada masjid-masjid di seluruh negeri tersebut.

Setiausaha Politiknya, Zairil Khir Johari menolak pembabitan DAP dalam sistem yang julung-julung kali diperkenalkan di negara ini, bahkan di dunia. Bahkan menurut Zairil, DAP tidak 'mempunyai kuasa' untuk campurtangan dalam hal ehwal umat Islam, sebaliknya keputusan tersebut telah dibuat oleh MAIPP.

Bukan itu sahaja, Zairil turut membandingkan 'bantuan' yang diberikan oleh kerajaan negeri sekarang berbanding kerajaan negeri Barisan Nasional kepada institusi agama Islam bagi menunjukkan iltizam DAP untuk mengangkat martabat Islam sebagai agama Persekutuan. Yang tidak diterangkan oleh Zairil ialah, angka-angka yang diberikan oleh DAP sebenarnya turut merangkumi gaji kakitangan dan kos pentadbiran berbanding angka yang melibatkan Kerajaan Barisan Nasional sebelum ini yang tidak termasuk kos pentadbiran serta pengurusan!

Guan Eng dan baruanya boleh menipu apa sahaja, malah boleh menyalahkan Utusan Malaysia, mahupun orang Melayu secara keseluruhannya, bagaimanapun dari semasa ke semasa, Guan Eng telah membuktikan bahawa pihak yang menipu, berdusta dan memperdayakan orang Melayu serta umat Islam di Pulau Pinang adalah dia sendiri.

Bayangkanlah dua lot tanah kubur Islam pun, Guan Eng mahu rampas sehingga perlu masuk ke mahkamah!

Dan terlebih-lebih buktinya ialah, di mana orang-orang Melayu yang suatu ketika dahulu menghuni perkampungan-perkampungan di atas tanah wakaf di pulau berkenaan? Pernahkah Guan Eng menjawab?

Guan Eng boleh terus menfitnah entiti Melayu dan apa-apa sahaja yang berkaitan dengan sistem Islam di Pulau Pinang, tetapi dia tidak dapat menutup tembelang dan pembohongannya yang sudah berkali-kali dibuktikan!

Israel tidak memerintah Amerika Syarikat dan tidak menjalankan polisi polis dunia, sebaliknya Israel menjadi tok dalang yang semua Presiden dan pentadbiran Rumah Putih perlu akur!

Itu peranan DAP dan Guan Eng dalam hal ini! Bodoh benarlah Guan Eng kalau dia terang-terangan menunjukkan yang dia terlibat dalam PILIHANRAYA MASJID!

Nafi sajalah... nafi dan terus nafi tetapi pada masa yang sama, bertepuk sorak untuk melihat umat Islam berpecah belah kerana demokrasi bangang!

0 comments

LAGI PEMBANTU RUMAH WARGA ASING DIDERA SAMPAI MATI!!!


Seorang lagi pembantu rumah warga Indonesia dilaporkan telah didera sampai mati. Kejadian berlaku di Petaling Jaya. Polis telah menahan sepasang suami isteri berusia 50-an sebaik-baik sahaja mereka membuat laporan di Balai Polis Sea Park.

Umum mengetahui, golongan manakah yang majoriti tinggal di Sea Park dan kawasan sekitar.

Mangsa berusia 26 tahun, ketika dibedah siasat mendapati ada kecederaan pada bahagian dahi dan tangan. Terdapat juga parut-parut lama pada tubuhnya. Mangsa turut mempunyai kesan kecederaan pada bahagian belakang tubuhnya.

Polis menyiasat kes tersebut apabila mendapat laporan hospital bahawa mangsa mati dalam keadaan mencurigakan. (RUJUK DI SINI)

Kali terakhir berita kematian pembantu rumah yang didera oleh majikan adalah pada tahun 2010 apabila sepasang suami isteri berbangsa India mengurung, membelasah dan memukul Mantik Hani, 36 tahun sehingga nazak sebelum dihantar ke hospital dan meninggal dunia sejurus dimasukkan ke hospital. Kejadian tersebut berlaku di Kelang.

Sudah sampai masanya Kerajaan Malaysia menguatkuasakan undang-undang melarang pembantu rumah tidak kiralah apa warga sekalipun asalkan beragama Islam daripada bekerja dengan majikan yang bukan beragama Islam. Terlalu banyak penderaan dan pembunuhan yang dilakukan melibatkan pembantu-pembantu rumah warga Indonesia beragama Islam.

Malaysia yang mempunyai 'nasib' jauh lebih baik berbanding Indonesia seharusnya membantu rakyat Indonesia beragama Islam yang tertekan akibat ekonomi dan sanggup melakukan apa-apa sahaja, asalkan mendatangkan duit dengan menguatkuasakan larangan berdasarkan agama dan amalan beragama.

Apatah lagi kebanyakan pembantu rumah Indonesia lebih senang bekerja dengan majikan bukan beragama Islam terutama sekali Cina dengan alasan, gaji mereka lebih besar berbanding bekerja dengan majikan berbangsa Melayu. Kalau dengan majikan Melayu dan beragama Islam, banyak pula songel dan kerenah tetapi dengan majikan Cina dan India yang bukan beragama Islam, didera sampai mati pun, tak mengapa!

Begitu juga dengan pembantu-pembantu kedai, terutama sekali kedai makan. Bukan sedikit wanita-wanita Indonesia yang bergelumang dengan babi, menyiangnya, memasak, bahkan ada sesetengah yang langsung tidak malu-malu untuk makan daging babi bagi menunjukkan 'ketinggian' status mereka sungguhpun pada masa yang sama, mereka mengaku beragama Islam.

Majikan-majikan yang bukan beragama Islam, seharusnya memilih pembantu rumah selain pembantu-pembantu Indonesia beragama Islam, terutama sekali yang berasal dan datangnya dari Filipina, Vietnam mahupun Kampuchea.

40,000 tenaga kerja Indonesia atau lebih tepat lagi pembantu rumah akan dibawa masuk ke negara ini pada tahun 2011. Berapa ramai pula yang akan didera dan dibunuh oleh majikan mereka? Dan berapa puluh ribu pula pembantu rumah yang masuk secara gelap dan tidak mempunyai sebarang dokumentasi dan kemudian berakhir dengan tragedi yang mengerikan?

0 comments

BILA POLIS MALAYSIA NAK LAYAN PENUNJUK PERASAAN MACAM NI?


7 Julai sudah tidak lama lagi. Pada hari itu, Mat Sabu merancang untuk menggerakkan 300,000 orang manusia berarak di jalan raya dalam apa yang dinamakan sebagai BERSIH 2.0. Dan seperti biasa, perarakan yang akan menyebabkan kesesakan teruk selain mengganggu keamanan awam, termasuklah golongan peniaga Melayu yang berpasar malam di belakang Jalan Tunku Abdul Rahman akan mengharapkan pihak polis memberikan 'kerjasama' kepada mereka.

'Kerjasama' yang dimaksudkan ialah membiarkan mereka berbuat apa-apa sahaja, hatta merosakkan kemudahan awam, mahupun menyusahkan pengguna-pengguna jalan raya serta prasarana yang lain. 'Kerjasama' yang diberikan bermaksud, mereka dibebaskan untuk berbuat sekehendak hati kerana menurut mereka, demonstrasi adalah dibenarkan di dalam Islam.

Agak menarik ialah, polis Malaysia terutama sekali FRU bertindak dengan cara yang sangat minima untuk meleraikan rusuhan atau demonstrasi jalanan. Bilakah agaknya FRU dan PDRM akan benar-benar bertindak sebagaimana polis-polis anti rusuhan lain di seluruh dunia, termasuklah di Sepanyol seperti yang terdapat di dalam klip video di atas?

Tindakan lebih keras dan tegas perlu dilakukan terhadap golongan pengacau ketenteraman awam yang konon-kononnya bertindak atas nama kebebasan. Malah, kepala demonstrasi itu perlu dihalang daripada memegang sebarang jawatan politik mahupun terlibat dalam politik lagi.

Berdasarkan Kitab Siyasah Syariah tulisan Ibn Taimiyyah, golongan yang melakukan demonstrasi jalanan, wajar dihukum dengan sekeras-kerasnya, manakala ketua-ketua mereka perlu dijatuhi hukuman bunuh. Manakala Al-Ahkam Al-Sulthaniyyah karya Al-Mawardi pula menjatuhkan hukuman bunuh kepada ketua demonstrasi dengan hukuman bunuh dan mayatnya disalib di tepi jalan untuk tempoh beberapa hari. Alasannya ialah gangguan ke atas orang awam jauh lebih besar berbanding manfaat yang diperolehi oleh sekelompok manusia dan ia akan mencetuskan pendurhakaan yang lebih besar kepada negara!

0 comments

ADA BERANI? BERANI KALU POTONGLAH SENDIRI!!!!


Cerita banyak pun tak guna... tengok sendirilah... kalau berani sangat, buat ler... tapi perlu diingat, jari anda tiada spare part!

0 comments

SUDAHLAH DITANGKAP CURANG, PERANGAI SEBIJI MACAM ANWAR IBRAHIM!!!


Dia ditangkap ketika sedang memadu asmara dengan seorang wanita yang juga merupakan kawan baik isterinya di atas katil. Bagaimanapun, dia mengamuk dengan mengatakan dia tidak bersalah. Untuk menghalalkan perbuatannya, dia mencapai senapang paintball dan mengamuk....

Sebiji macam perangai Anwar Ibrahim... bezanya Anwar Ibrahim 'mengamuk' dengan berceramah di seluruh negara menghasut rakyat agar bangkit memberontak dan menimbulkan huru-hara!

0 comments

Monday, June 6, 2011

GAMBIT SAIFULLAH HANYA PERLU SOKONG PAKATAN RAKYAT UNTUK VIDEO LUCAHNYA DIHALALKAN!!!!

Monday, June 6, 2011


Tidak ada cara lain bagi Gambit Saifullah, sang pelakon yang kini menjadi pengarah dan tiba-tiba terkenal dengan klip video tiga suku lucahnya membabitkan penyanyi bernama Prema Yin selepas dia menganjing-anjingkan semua pengkritiknya.

Walau apa pun alasan yang diberikan berhubungan penghalalan kelibat lucah melampau di dalam klip video arahannya, Gambit Saifullah sememangnya adalah SPESIES YANG MENJIJIKKAN dan SERBA MEMALUKAN!

Mungkin tarafnya sedikit kurang berbanding Anwar Ibrahim, tetapi kreativiti yang bukan-bukan sebenarnya tidak diperlukan. Dangkal benar pendapat anak muda ini dalam penghasilan karya berkreativiti. Lenggok, nonok, terkangkang, buah dada dan bulu ketiak, masih lagi dianggap pelaris karya.

Walau bagaimanapun, Gambit Saifullah tidak perlu bimbang. Dia hanya perlu mengikut jejak Bob Lokman dengan mengisi borang keahlian PAS dan mula membalut kepala dengan serban dan berjubah. Nak lebih cantik, bawalah tongkat dan mulalah berceramah sambil menyalahkan sistem di negara ini.

Sudah pasti, Gambit akan dipandang mulia, tidak berdosa dan kreativitinya akan disanjung... sama macam Bob Lokman, walaupun bodoh tololnya dalam agama umpama si bebal yang diajar bertahun-tahun masih tidak kenal yang mana satu huruf ta yang mana satu huruf tha, dia tetap dipanggil ustaz dan ada yang menggelarkannya sebagai Ulama Artis....

Lagipun PAS sedang menggila dengan golongan penghibur yang menjadi ahli mereka!


0 comments

ANAK PEREMPUAN PERDANA MENTERI PUN NAK DIKACAU, HEBAT SUNGGUH!!!

Belum pernah dalam sejarah negara, parti-parti politik begitu berminat dengan anak-anak pemimpin negara. Kalau setakat minat untuk mengumpat, mengata dan menfitnah, itu perkara biasalah. Tetapi apabila parti pembangkang cuba mengatur perkahwinan salah seorang anak Perdana Menteri, ia dilihat sebagai satu perkembangan YANG SANGAT MEMBERANGSANGKAN!

Portal berita utama PAS, Harakah Daily yang konon-kononnya tepat dari sumber, mempersoalkan 'kesudian' Perdana Menteri dan isterinya menerima seorang lelaki bangsawan Kazakhstan, Daniar Nazarbayez.

Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor baru-baru ini ke Amerika Syarikat untuk meraikan anak perempuan mereka, Nooryana Najwa yang mendapat ijazah Bachelor of Science in Foreign Science dari University of Georgetown, Washington. (RUJUK SINI)

Hebatnya Najib, sehinggakan nak berbesan dengan sesiapa pun, menjadi masalah berat kepada parti pembangkang. Sehingga perlu meminta Najib dan isteri memikirkan tentang status Daniar yang dikatakan bakal mengahwini Nooryana Najwa.

Pastinya cerita Najib bakal berbesan dengan pembesar Kazakhstan menjadi cerita baru yang akan digunakan oleh para pemimpin Pakatan Rakyat untuk dijaja-jaja dalam ceramah mereka. Isi kandungannya sudah tentu kita sudah boleh teka.

Perkahwinan yang bersifat diplomatik merupakan sebahagian daripada tradisi perkahwinan di dunia ini. Bahkan Nabi Muhammad s.a.w turut melakukan perkahwinan diplomatik dalam usaha menyebarkan Islam.

Yang susah nak berkahwin dengan orang luar adalah kaum puak PAS. Kahwin dengan orang Kampuchea pun tak boleh nak kekal. Itu masih lagi kepiah putih bertenggek atas kepala. Kalau pakai songkok, entahlah....

Almaklumlah, kalau Timbalan Presiden pun dari kalangan si tongong bermulut longkang, faham-faham sajalah atitude dan corak pemikiran mereka.... dan pertikaian tentang jodoh Nooryana Najwa anak Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor sudah pun membuktikan betapa hebatnya daya fikir mereka!!!


0 comments

DRAMA BERULANG, SKRIP YANG SAMA...

Anwar nak cuba mengheret mahkamah untuk bersidang selama 3 tahun lagi. Walaupun Anwar kata merata-rata tempat bahawa selagi boleh dia ingin mempercepatkan proses perundangan yang menurutnya berat sebelah, tetapi hakikatnya dia sangat takut dengan perbicaraan ini. Jangankan nak mendengar, nak bela diri pun Anwar tak berani langsung.

Seorang pencacainya, Fariz Musa mengatakan keyakinan yang ditunjukkan oleh Nazri Aziz bahawa Anwar Ibrahim akan ke penjara merupakan satu bukti nyata bahawa UMNO adalah dalang di sebalik tuduhan liwat ke atas Anwar Ibrahim. (RUJUK SINI)

Cubaan membodoh-bodohkan rakyat Malaysia berterusan dilakukan oleh Anwar Ibrahim dan konco-konconya. Semua bagi mereka adalah fitnah, sedangkan cubaan untuk menunda perbicaraan itu adalah satu hakikat yang memperlihatkan betapa kecut perutnya Anwar apabila menyedari dia memang berada di pihak yang kalah. Bukan kalah kerana konspirasi seperti yang dikatakan oleh pencacainya sebaliknya kerana dia tahu masalah yang sedang dihadapinya adalah masalah dia sendiri.

Petunjuk dari Allah Taala sudah cukup untuk dijadikan bukti. Bukti di dalam video yang dikaitkan dengannya sudah cukup jelas bagaimana Anwar langsung tidak mahu bertanggungjawab dengan perbuatannya tetapi begitu berani mencabar kebenaran tersebut.

Tidak sahaja enggan melepaskan jawatan yang disandangkan sekarang sebagai tindakan bermaruah, sebaliknya Anwar ke serata pelusuk negeri untuk menghasut rakyat Malaysia agar melakukan kekacauan bagi memudahkan dia menyorok dan menyembunyikan tembelang kemaluan bengkoknya!

Skrip yang sama cuba digunakan oleh Anwar Ibrahim. Dia akan mempertikaikan segala-galanya dalam usaha agar dia tidak perlu membela diri dan segala rahsia yang terkandung daripada perbuatannya terdedah kepada umum. Dari mula lagi dia sudah berjaya dengan proses tunda menunda kes, kini dia akan berusaha agar dia lebih berjaya menimbulkan kebosanan sehingga akhirnya rakyat Malaysia akan menganggap perbicaraan liwatnya hanya setaraf seperti perbicaraan seorang remaja mencuri sebotol air mineral dari Seven Eleven!!!

0 comments

MALIK KASSIM BANTU DAP PERANGKAP UMAT ISLAM MAKAN DAGING BABI DI PULAU PINANG!!!

Exco Agama Pulau Pinang, Malik Kassim ternyata mempunyai niat buruk terhadap umat Islam dalam memastikan DAP menguasai negeri itu buat selama-lamanya. Setelah pecah tembelang bahawa duit yang diberikan dalam bentuk Wang Ehsan datangnya dari hasil judi, kini Malik Kassim membantu Lim Guan Eng untuk mewujudkan sebuah masyarakat Islam pemakan daging babi di negeri berkenaan.

Pesta Coklat yang dianjurkan oleh sebuah syarikat terkenal dari Singapura yang produk utama mereka adalah DAGING BABI SALAI berlangsung dari 3 hingga 5 Jun di Arena Sukan Antarabangsa Pulau Pinang (PISA).

Menariknya daripada 50 gerai yang disediakan hanya 5 buah sahaja yang menjual coklat. Manakala bakinya adalah menjual daging babi dan makanan tidak halal.

Penipuan yang dibuat telah memperdayakan para pengunjung yang terdiri daripada umat Islam. Malah ramai dari kalangan bukan Islam yang turut merungut dengan tipu daya tersebut.

Dalam hal ini, Malik Kassim adalah orang yang paling durjana. Jawatannya selaku Exco Agama telah dipergunakan untuk membuatkan orang Islam makan daging babi dari Pesta Coklat. Mungkin dia akan bersilat mengatakan, dia merasmikan program berkenaan atas kapasitinya selaku Exco Perdagangan Dalam Negeri, tetapi sebagai seorang Exco Agama juga, seharusnya Malik Kassim lebih berhati-hati kerana sebarang tindakannya akan mendatangkan mudarat yang lebih besar kepada umat Islam terutama dengan titlenya, Exco Agama.

Amat mustahil seorang Exco yang bijaksana sepertinya tidak tahu bahawa program tersebut ditaja oleh syarikat dari Singapura yang merupakan pengeluar daging babi salai terkemuka?

Apa yang dilakukan oleh DAP Pulau Pinang yang dipimpin oleh Lim Guan Eng benar-benar menjijikkan. Tidak ada sebarang cara untuk menghalalkan daging babi, sekalipun daging babi tersebut telah melalui proses yang dapat menghilangkan kemudaratan seperti cacing pita dan sebagainya.

Kepada orang Pulau Pinang yang telah memilih DAP sebagai tempat bergantung hidup, diucapkan tahniah! Anda merupakan pemakan daging babi yang tidak lagi berselindung! Bukan senang nak jadi seberani itu!!!

0 comments

SEORANG LAGI JANGGUT BERJUNTAI, PENJILAT KELENGKANG TERESA KOK!!!

Pengerusi baru Melayu DAP Cawangan Lembah Kinrara, Azhar Shapawi menolak kenyataan yang dikeluarkan oleh bekas Pengerusi DAP Melayu cawangan tersebut, Haron Abdul Wahab bahawa DAP Melayu Lembah Kinrara telah pupus terutama dengan keluarnya 64 orang ahli Melayu DAP dari cawangan tersebut.

Sebaliknya Azhar memberitahu, jumlah Melayu DAP di cawangan tersebut tidak lebih dari 60 orang, bukannya 64 orang sebagaimana yang didakwa oleh Haron Abdul Wahab. Azhar dalam kenyataan rasminya mengungkit tentang 'jasa baik' Teresa Kok dan Gobind Singh Deo yang turut membaiki prasarana selain bantuan yang diberikan kepada Melayu DAP termasuklah Haron Abdul Wahab.

Anehnya, orang yang sama pernah berkata, segala bantuan yang diberikan oleh kerajaan Barisan Nasional tidak perlu dikenang atau diungkit memandangkan itu adalah tanggungjawab kerajaan dan duit yang digunakan pula adalah duit rakyat. Namun apabila membabitkan Teresa Kok, bersungguh-sungguh pula dia cuba menggambarkan kebaikan hati Teresa Kok.

Adakah duit yang dikeluarkan oleh Teresa Kok itu datangnya dari kocek Teresa Kok sendiri? Atau sudahkah Azhar Shapawi yang berjanggut kambing itu membandingkan bantuan yang diberikan oleh DAP kepada Melayu Lembah Kinrara dengan bukan Melayu dari kawasan yang sama, di Puchong?

Hak masing-masing untuk memilih parti. Namun apabila Azhar Shapawi mengatakan bahawa UMNO mempergunakan bangsa dan agama untuk berpolitik berbanding DAP yang lebih terbuka dan tidak bersikap perkauman, barangkali Azhar Shapawi juga sama seperti Nor Azli Musa yang otak cuba sangkut di hujung janggut.

Kita baca kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh Azhar Shapawi yang baru dilantik menjilat kelengkang bacin Teresa Kok:

Kenyataan akhbar oleh Azhar Shapawi, Pengerusi Cawangan Lembah Kinrara DAP pada 6 Jun 2011 di Kg Lembah Kinrara, Puchong

Ahli DAP Melayu di Lembah Kinrara Masih Bersama Dengan DAP

Saya sebagai Pengerusi baru Cawangan Lembah Kinrara DAP ingin menyampaikan kekesalan kami terhadap Harun bin Abdul Wahab, bekas pengerusi Cawangan Lembah Kinrara DAP yang telah keluar daripada DAP dan menyertai UMNO, dan mengikut laporan media, beliau dikatakan menyertai UMNO bersama dengan 64 ahli Melayu DAP di Lembah Kinrara.

Di sini, saya bersama dengan rakan-rakan Melayu DAP di Lembah Kinrara ingin menegaskan bahawa kami langsung tidak pernah dimaklumkan tentang penyertaan kami ke dalam UMNO, dan kami merasa hairan kenapakah Pak Harun bin Abdul Wahab mengheret kami tanpa kebenaran dan pengetahuan kami.

Mengikut siasatan kami, hanya beberapa ahli sahaja yang menjejaki Pak Harun untuk menyertai UMNO, iaitu keluarga dan beberapa kawan terdekatnya, tetapi kami yang lain masih kekal keahlian kami di dalam DAP.

Selepas berita tentang Pak Harun keluar daripada DAP disebarkan, ia sebaliknya telah menarik lebih ramai orang kampung di Lembah Kinrara untuk menyertai DAP. Ini menunjukkan ramai orang kampung memang tidak setuju dengan pendirian bekas pengerusi Cawangan Lembah Kinrara ini. Ramai orang Melayu di Kg Lembah Kinrara memang tidak ada masalah dengan YB Teresa Kok dan juga DAP.

Mengikut laporan akhbar, Pak Harun berkata tidak ada sebarang peruntukan diberikan kepada Kampung Lembah Kinrara dan YB Teresa Kok tidak memberi bantuan kepada orang kampung. Ini adalah kenyataan yang tidak benar kerana YB Teresa Kok memang pernah turun padang ke kampung kami dan prihatin dengan keadaan Kampung Lembah Kinrara.

Di antara program yang YB Teresa Kok pernah anjurkan untuk orang Kg Lembah Kinrara termasuk:-

1. Majlis Berbuka puasa di Kg Lembah Kinrara

2. Sambutan Hari Raya dan sumbangan kepada warga emas dan orang-orang miskin

3. Sumbangan buku latihan sekolah(600 naskah buku) sempena program ‘ Back to School’

4. Seminar Keusahawanan untuk orang Melayu dari Kg Lembah Kinrara dan Puchong di Bukit Jalil Golf Club

5. Tuisyen Percuma kepada pelajar SPM di Lembah Kinrara

6. Bantuan Skim Mikrokredit untuk peniaga kecilan (11 orang daripada Kg Lembah Kinrara mendapat bantuan ini termasuk Harun sendiri

7. Sumbangan kepada ibu-ibu tunggal sempena Hari Ibu

Selain daripada program di atas, YB Teresa Kok juga telah membaikpulih longkang yang telah roboh di Kg Lembah Kinrara demi mengelakkan banjir. Selain itu, YB Teresa Kok juga telah membuat permohonan kepada kerajaan negeri untuk membaikpulih jalan yang rosak di Kampung Lembah Kinrara dengan menggunakan peruntukan MARRIS. Kerja pembaikan dijangka akan dilakukan dalam 3 bulan yang akan datang.

Saya sebagai Pengerusi baru Cawagan Lembah Kinrara DAP menegaskan bahawa kami akan mempelawa lebih orang Melayu di Kg Lembah Kinrara untuk menyertai DAP dalam masa terdekat. Kami ahli DAP Melayu amat berterima kasih kepada segala bantuan dan keprihatinan YB Teresa Kok dan YB Gobind Singh kepada penduduk kampung. Kami ahli Melayu DAP tetap tolak UMNO yang asyik memainkan isu kaum dan agama dan merosakkan masyarakat di Negara kita ini. Kami sokong perjuangan DAP yang menjaga kepentingan semua kaum dan kami akan terus bersama dengan DAP.

Azhar Shapawi


0 comments

PAS GANTI UMNO... SATU FANTASI YANG DIRASAKAN REALITI!!!

Apabila terbentuk sahaja barisan kepimpinan PAS yang baru, maka berkokok sakanlah para sekalian monyet dan ungka bahawa UMNO sudah takut dan gementar. Konon-kononnya, Mat Sabu, Husam Musa, Mahfuz dan Salahuddin Ayob akan memberikan satu paradigma kepada PAS dalam usaha mereka untuk menggantikan UMNO di Putrajaya.

Persoalannya, benarkah laungan monyet-monyet berkenaan atau ia sekadar untuk menyedapkan hati?

Apa yang akan berlaku, kita tidak tahu. Itu Allah Taala punya kerja. Kita boleh menaruh keyakinan yang ia akan berlaku tetapi kita tidak boleh menyalahkan taqdir atau menyalahkan para pengundi yang masih tidak memilih-milih kita walaupun kita melabelkan mereka sebagai bodoh, tidak mahu berubah, takut berubah dan sebagainya.

Keyakinan PAS menggantikan UMNO bukan keyakinan baru. Dari semenjak Nik Abdul Aziz lahir, dari semenjak Abdul Hadi Awang baru kenal batang pensel, dari semenjak Mahfuz tolak tangga kapal terbang mahupun semasa Mat Sabu kena terajang dari ITM dan tak sempat nak dapat diploma (kelulusan paling cikai), dari situ lagi PAS sudah berazam untuk menggantikan UMNO.

Mula-mula PAS mencuba dengan semangat Nasionalis atau Kebangsaan Melayu. PAS menyokong percantuman Indonesia dan Malaysia untuk membentuk negara Melayu Raya. PAS menyokong pandangan yang mengatakan Tanah Melayu tidak wajar merdeka. Tetapi apabila British melaksanakan dasar kejam dengan melakukan penindasan terhadap nasionalis Melayu yang berpandangan keras, PAS mengubah dasar.

PAS menyokong pula kemerdekaan tetapi tidak menyokong pemberian jawatan-jawatan utama kepada kaum imigran. Tidak juga menyokong hak-hak yang mereka nikmati seperti sekarang ini. Bahkan jauh lebih Melayunya berbanding UMNO yang pemimpinnya pada waktu itu rata-rata lebih orang putih dari orang putih.

Pun tak jalan! PAS tetap gagal mendapat sambutan ramai dan menyeluruh. PAS tukar dasar lagi. 1963, Dewan Ulama PAS menghukum kafir kepada UMNO kerana memberikan hak dan jawatan-jawatan utama kepada pemimpin-pemimpin bukan berbangsa Melayu-Bumiputera dan beragama Islam. Kemuncaknya, berlakulah sistem pentakfiran atau pengkafiran secara besar-besaran terhadap penyokong UMNO.

Helah itu juga tidak jalan. Dan dengan takdir Allah Taala, PAS mengakui kesalahan yang telah mereka lakukan pada masa lampau walaupun tidak mengikrarkannya menerusi ucapan Abdul Hadi Awang bahawa tiada Negara Islam dalam al Quran, sekaligus menggugurkan segala perjuangan PAS yang terdahulu.

Dan sekarang, PAS tukar konsep lagi... dari Negara Islam menjadi Negara Berkebajikan. Laungan PAS ialah, UMNO dah mula gentar sebab PAS ada kepimpinan baru....

Dari 1951 sehingga sekarang, kepimpinan PAS sentiasa bertukar baru. PAS sentiasa pasang surut sokongan yang diterima. Malangnya, PAS tidak pernah dapat menggantikan UMNO walaupun ramai yang ingin melihat PAS berbuat begitu, terutama dengan perangai sesetengah pemimpin UMNO yang sudah lupa bahawa kaki mesti menjejak tanah, bukannya terapung-apung di udara.

Lebih malang, PAS sebenarnya tiada beza dengan UMNO pun. Dasar Perlembagaan kedua-dua parti 99% sama kecuali penambahan perkataan Islam dalam Perlembagaan PAS. Tang al Quran dan as-Sunnah juga hampir sama disebut kecuali sedikit mainan dan belitan ayat. Tang perlaksanaan juga adalah sama.

Malah lebih sama lagi ialah perangai pemimpin PAS lebih kurang sahaja dengan perangai pemimpin UMNO yang mereka kutuk. Pantang nampak betina dahi licin, sudah mula tongkat kecik tegak walaupun dengan bantuan Viagra. Pantang nampak duit bertimbun, serakahnya mengalahkan naga tak makan beribu-ribu tahun.

Sekarang, PAS berbunyi lagi untuk menggantikan UMNO. Apa jaminan yang PAS jauh lebih baik berbanding UMNO terutama dengan kepimpinan yang boleh dipersoalkan moral dan kredibiliti terutama sekali kalau dilihat daripada rupa Mat Sabu dan Mahfuz Omar....

Ternyata PAS adalah Melayu sejati... Melayu yang kuat angan-angan dan fantasinya. Melayu yang mahu semua orang percaya dengan angan-angannya menjadi kenyataan suatu hari nanti. Melayu yang sangat marah kalau orang gelak-gelakkan fantasi dan angan-angan mereka yang tidak pernah menjejak realiti!

0 comments

PROJEK ANWAR PALING BESAR, KURANGKAN BEKALAN GULA DAN TEPUNG!!!!

Cerita semakin kuat yang Anwar pergi berjumpa dengan Robert Kuok di Hong Kong. Robert Kuok merupakan orang paling kaya di Malaysia dengan penguasaan pembekalan gula dan tepung. Robert Kuok bagaimanapun, tidak tinggal di Malaysia sebaliknya lebih senang menghabiskan masa tuanya di Hong Kong walaupun setiap sen yang diperolehinya datang dari Malaysia.

Khabarnya juga, Robert Kuok yang juga 'merajuk' dengan Mahathir sedang dipujuk oleh Anwar Ibrahim untuk mengurangkan bekalan gula dan tepung di Malaysia. Sebabnya mudah, apabila gula dan tepung dikurangkan atau dinaikkan harga, Anwar akan lebih mudah menyerang UMNO-BN.

Sentimen rakyat akan mudah dibangkitkan menerusi makanan. Seperti yang kerap dilakukan oleh Anwar, dia akan memberikan janji bulan dan bintang. Kekurangan bekalan gula dan tepung akan diatasi dengan janji. Dan untuk membuktikan, Anwar akan meminta Robert Kuok untuk meningkatkan pengeluaran tepung dan gula. Sekaligus akan mewujudkan satu konspirasi bagi memenangi hati rakyat, terutama pada saat-saat hampirnya PRU13.

Persoalan sama ada Anwar benar-benar akan bekerjasama dengan Robert Kuok atau sebaliknya, kita akan dapat melihat pada perkembangan di negara ini tidak lama lagi. Anwar bising fasal harga minyak sebab dia tahu minyak akan terus naik harga di pasaran dunia. Anwar akan membayangkan yang dia adalah seorang yang terer bab-bab ekonomi. Katanya dia boleh menurunkan harga minyak di Malaysia, walaupun sebenarnya dia tidak akan mampu berbuat begitu, sekalipun Petronas adalah harta pusaka tok moyangnya!

0 comments

BANYAK MUSANG KULUP DALAM UDA HOLDINGS RUPA-RUPANYA!!!

Apabila Jaafar Abu Hasan 'meletakkan jawatan' dalam kemelut dan skandal UDA Holdings yang membuka mulut beberapa pihak dalam UMNO, maka sebenarnya ia telah membuka ruang yang lebih besar serta tembelang yang selama ini tersorok dan tidak diketahui.

Bagi orang yang sudah biasa dengan 'berita', pastinya berita yang disampaikan tidak akan dibaca sekali lapis, sebaliknya akan membawa mereka ke suatu kawasan gelap yang cuba diselindungkan dengan penyiaran berita berkenaan.

Apabila Nur Jazlan dihentam dengan teruk oleh para 'pejuang Melayu', dan tindakan Jaafar Abu Hassan melepaskan jawatan selaku Pengarah Urusan UDA Holdings, maka bermulalah pendedahan yang lebih besar dibuat, sama ada dari pihak yang menyokong Nur Jazlan, mahupun pihak yang menyokong Jaafar Abu Hasan, apatah lagi yang melihat tanpa sebarang kepentingan, terlebih-lebih lagi pihak pembangkang yang sentiasa mencari kelemahan UMNO dan UDA sebagai agensi kerajaan.

Di sebalik indahnya cerita UDA Holdings tentang tanah di Jalan Sultan Ismail serta BBCC, muncullah cerita di belakang tabir membabitkan Jaafar Abu Hasan.

Jaafar Abu Hasan tidak meletakkan jawatan sebagaimana yang dikatakan, tetapi sebenarnya DIPAKSA MELETAK JAWATAN. Lubang sudah pecah. Perangai sebenar Jaafar Abu Hasan sudah diketahui. Tindakan melibatkan kontraktor dan kepentingan Melayu membabitkan UDA Holdings tidak mampu lagi ditampung, sekalipun Nur Jazlan dibawa masuk ke dalam UDA Holdings.

Pembinaan BBCC sebenarnya mempunyai banyak kepentingan kepada Melayu dan Bumiputera di Kuala Lumpur. Ia seakan-akan mengulangi pembinaan MYDIN di BUNTONG, IPOH yang ditentang oleh kelompok serta persatuan-persatuan perniagaan bukan Bumiputera dengan pelbagai cara termasuklah dengan menggunakan puak Melayu dalam badan itu sendiri... dalam hal ini UDA Holdings.

Sehari dua ini, cerita tentang Jaafar Abu Hasan akan menjadi 'bintang' dalam media alternatif, sama ada yang kelihatan seperti pro-UMNO mahupun yang pro-Pakatan. Lebih-lebih lagi tuntutan GILA yang dikatakan telah dibuat oleh Jaafar Abu Hasan bagi membolehkan dia melepaskan jawatan Pengarah Urusan UDA HOLDINGS.

Yang pastinya, apabila Melayu menggunakan Islam untuk mendapat kuasa seperti yang digunakan oleh kebanyakan pemimpin PAS, memang celakalah mereka semua!

Tapi Melayu yang menggunakan Melayu untuk melindungi KEDURJANAANNYA memang SIAL TUJUH KETURUNANLAH hendaknya!!!

0 comments

JANGGUT SEUMPAMA BULU KEMALUAN, ITU SEBAB DIA BANGANG!!!!

Nor Azli Musa... namanya sangat terkenal selepas dia bersolat hajat di hadapan ibu pejabat DAP Perak ketika kemuncak kemelut peralihan kuasa di negeri itu. Dan menjelang Muktamar Agung PAS Ke-57, namanya sekali lagi menjadi sebutan apabila dikaitkan dengan fitnah terhadap Husam Musa dan Kickdefella sekaligus menyaksikan tergoleknya Nizar Jamaluddin dan team dari Perak dalam perebutan jawatan utama PAS.

Mangkuk ini melabelkan Harussani, Mufti Perak sebagai Haramsani. Mangkuk ini juga melabelkan golongan Mufti sebagai Mufti Syaitan yang bercakap kerana katanya, mufti tidak menghalang perkara-perkara yang bertentangan dengan syarak dan al Quran.

Paling menarik ialah, dia memetik Hadis Qudsi untuk menguatkan hujahnya untuk menyatakan, tidak boleh sokong UMNO dan Barisan Nasional kerana akan ditimpa bala daripada Allah Taala. (DI SINI)

Mengapa guna Hadis Qudsi sebagai hujah? Apakah kerana Hadis Qudsi lebih 'mudah' kerana tidak perlu menyebut sanad, maka ia bebas digunakan sesuka hati?

Tak mengapalah, bab itu, kita serahkan kepada dia sendiri sebab janggutnya panjang... tentu berjela-jela juga Hadis Qudsi di hujung janggutnya! Dia kan ikut sunnah... Sunnah Guru Nanak barangkali! Sebab kalau ikut sunnah Nabi s.a.w, janggut perlu dirapikan, bukannya dibiarkan berjuntai macam kaki obor-obor dan bersimpang peronang macam bulu kemaluan!

Mangkuk ni, kalau tengok muka pun dah tahu, ilmunya tidak sebanyak mana. Yang banyak hanyalah semangat... semangat nak tengok Pakatan Rakyat menang. Semangat nak tengok Anwar Ibrahim jadi Perdana Menteri.

Yang dia benar-benar yakin UMNO jadi dalang penyebaran video berkenaan, apa pula bukti yang dia ada? Kalau hujahnya, zina tidak boleh berbuktikan video, bagaimana pula dengan fitnah? Apa bukti mata yang ada, UMNO yang merakamkan, melakonkan, menyebarkan dan menggunakan video seks berkenaan sebagai tekanan kepada Anwar Ibrahim?

Cabaran daripada Zaid Ibrahim agar didatangkan pelakon yang serupa dengan Anwar Ibrahim pun, sampai sekarang tidak berjawab. Sepatutnya Nor Azli Musa boleh sekali lagi bersolat hajat di hadapan ibu pejabat DAP untuk didatangkan pelakon yang serupa dengan Anwar Ibrahim bagi membuktikan video berkenaan adalah fitnah... bukannya menyerang Mufti yang tidak mahu bercakap tentang perkara tersebut.

PAS boleh runtuh dengan cepat seandainya, makhluk-makhluk bangang seperti Nor Azli Musa dibiarkan berleluasa di dalam parti berkenaan. Kerosakan PAS bukan disebabkan video seks Anwar Ibrahim, tetapi kerana ahli-ahlinya yang bodoh tidak bertempat!

0 comments

DAP NAK MASJID PULA BERPILIHANRAYA!!!

Keadaan umat Islam yang TIDAK CUKUP BERPECAH, membuatkan DAP mencadangkan agar pemilihan jawatankuasa masjid dibuat menerusi sistem pilihanraya mulai tahun ini. Ketetapan itu dibuat menerusi 'proksi' dalam Majlis Agama Islam Pulau Pinang yang turut dihadiri oleh Exco Agama, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Abdul Malik Kassim.

Sistem yang bakal dipraktikkan pada pertengahan bulan ini akan diberikan peruntukan masa selama seminggu iaitu dari 10 Jun hingga 17 Jun bagi berkempen. Kaedah pemilihan itu terkandung dalam notis Tatacara Pemilihan Jawatankuasa Kariah Masjid Pulau Pinang 2012-2013 yang diedarkan kepada kira-kira 4000 jawatankuasa masjid seluruh negeri baru-baru ini.

Mengikut tatacara tersebut, jawatankuasa masjid diarah menjalankan mesyuarat agung khas antara 1 hingga 7 Jun 2011 dan mengedarkan borang-borang pencalonan termasuk bagi jawatan pengerusi, Timbalan Pengerusi, Bendahari, Setiausaha serta Ahli Jawatankuasa (AJK) Wanita. Bagaimanapun, setiap nama calon yang dikemukakan akan ditapis terlebih dahulu oleh sebuah Jawatankuasa Khas MAIPP yang berhak menerima atau menolak mana-mana pencalonan yang tidak layak. (SUMBER)

Satu perkembangan yang sangat menarik. Memandangkan Islam merupakan ancaman paling besar untuk DAP, satu-satunya cara untuk meruntuhkan Islam adalah dengan meruntuhkan institusi masjid. Persoalan bagaimana hendak melaksanakan sistem berkenaan kerana urusan agama Islam di Pulau Pinang berada di bawah kuasa KDYMM Yang Dipertuan Agong, tidak sukar untuk dibuang.

Pulau Pinang sangat terkenal dengan Menteri Besarnya yang kuat temberang. Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia juga berasal dari Pulau Pinang. Timbalan Presiden PAS juga anak negeri Pulau Pinang.... oleh kerana itu, sebarang alasan boleh difikirkan kemudian.

Belum pernah berlaku dalam dunia, jawatankuasa masjid yang sudah berzaman menjadi kerja-kerja sukarela, kini dipertandingkan dalam satu sistem pilihanraya. Hanya kerana Tun Mahathir memulakan sistem elaun bagi menghargai golongan yang berkhidmat kepada masjid, DAP pula menjadi lebih sorong dari lajak dengan mempertandingkan semua jawatan tersebut.

Aneh juga, mengapa gereja, kuil, tokong mahupun synogue di Pulau Pinang tidak dipertandingkan pula jawatan-jawatan utamanya.Mengapa hanya institusi yang melibatkan umat Islam, perlu mengalami transformasi pendemokrasian. Apakah umat Islam selama ini tidak cukup demokrasi atau sebenarnya Islam itu tidak demokrasi dan umatnya perlu diajar tentang demokrasi yang mementingkan populariti berbanding kualiti?

Mungkin 'Khalifah Umar Abdul Aziz' versi PAS itu yang jadi belukang dengan berlagak tidak tahu, ada jawapannya!!!

1 comments

Sunday, June 5, 2011

USTAZ PAS BUNUH BUDAK TUJUH TAHUN!!! ALASANNYA, PENDIDIKAN ISLAM BUKAN SYARAT PENSIJILAN!!!

Sunday, June 5, 2011
Saiful Syazani Saiful Sopfidee, 7 tahun, sudah lama meninggal dunia. Kematiannya begitu tragis. Anak yatim tersebut telah diikat dan dibelasah selama 2 jam tanpa perikemanusiaan oleh seorang lelaki yang dikenali sebagai Ustaz di Sekolah Rendah Islam Al-Furqan, Jejawi, Perlis. Dan sekolah berkenaan milik penuh Parti Islam Se-Malaysia atau PAS.

Meskipun lelaki tersebut telah ditahan dan bakal dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan membunuh, namun yang dikesalkan sekarang ialah sikap lepas tangan para pemimpin PAS. Pesuruhjaya PAS Perlis, Hashim Jasin pada 4 April 2011 telah membuat permohonan maaf kepada seluruh rakyat Malaysia berhubung kejadian kejam yang berlaku di sekolah milik PAS itu.

Namun permohonan maaf yang dibuat oleh Hashim Jasin segera dikaburkan oleh pencacai-pencacai PAS yang segera membela suspek, sebaliknya menyalahkan mangsa yang baru berusia 7 tahun selain menyatakan sebab kematian adalah sawan, bukannya dibelasah!

Mujurlah PAS sekarang sudah tidak memperjuangkan Negara Islam lagi sebaliknya Negara Berkebajikan. Mungkin kisah hudud dan qisas memperlihatkan ketongongan kebanyakan pemimpin PAS, terutama yang mengeluarkan fatwa, hukum berkenaan hanya untuk orang Islam dan bukannya untuk bukan Islam, maka tidak adalah cerita tentang betapa adilnya untuk mangsa dan bapanya jikalau hudud dan qisas dilaksanakan membabitkan Ustaz PAS tersebut.

Apabila salah seorang wakil dari Dewan Muslimat PAS Pusat mengeluarkan cadangan agar kerajaan mewajibkan Pendidikan Islam sebagai syarat sijil, maka tragedi yang berlaku di Jejawi dan tidak langsung disebut dalam Dewan Muktamar, barangkali ada hubungkaitnya dengan kelemahan ini.

Para penyokong dan ahli PAS, sekalipun kerap diperdengarkan dengan tazkirah, kuliah dan taalim agama, namun kalau diperhatikan kepada amalan mereka, bagaikan ke longkang. Ilmu adab Islam langsung tidak dipraktikkan. Sedangkan sebagai golongan yang kononnya menjunjung dan memartabatkan Islam, seharusnya mereka jauh lebih baik berbanding orang lain.

Malangnya, apa yang berlaku ialah, mereka yang kononnya menentang kemungkaran, menggunakan kemungkaran pula untuk mencapai maksud tersebut. Dengan sewenang-wenangnya mereka melabelkan orang yang tidak mahu menyokong PAS sebagai bodoh, taghut, kafir, Islam plastik dan sebagainya. Amat menyedihkan melihat akhlak golongan PAS.

Itu belum lagi kisah ketamakan dan keserakahan yang ditunjukkan oleh golongan yang tidak pernah lekang dengan kepiah putih dan serban ini. Cerita tentang zuhud tetapi akhirnya yang mereka pakai adalah kemewahan. Rumah di depan rumah kampung dan gambar itulah yang dijaja-jaja, tetapi bahagian belakang rumah pula, ialah kemabukan kepada kemewahan dunia.

Menariknya, puak-puak ini jugalah yang mengutuk kaum UMNO yang berumah besar secara terang-terangan!

Mungkin semua itu berlaku sebab Pendidikan Agama Islam tidak dijadikan matapelajaran wajib seperti yang dikatakan oleh wakil Dewan Muslimat PAS Pusat itu....

Agaknya la!

0 comments

CUBA CAKAP TERANG-TERANG, NIZAR JAMALUDDIN INI AGAMA APA?

Apa yang dituntut oleh Nizar Jamaluddin, sebenarnya bukan baru. Nizar bercakap tetapi lidahnya milik orang lain. Tuntutan agar Angkatan Tentera Malaysia membubarkan Askar Melayu Diraja sudah lama berkumandang. Pada masa yang sama, tuntutan turut dibuat agar jawatan tertinggi Angkatan Tentera dibuka ruang kepada kaum bukan Melayu, turut disuarakan.

Blog Sungai Rapat Online memperincikan tentang ceramah Nizar Jamaluddin yang berjanji, seandainya berkuasa, ruang di dalam angkatan tentera Malaysia akan dibuka kepada semua kaum atas nama keadilan tanpa sedikit pun Nizar Jamaluddin menyentuh tentang PERANAN KDYMM Yang Dipertuan Agong sebagai komander tertinggi ATM!

Jawatan-jawatan utama membabitkan pertahanan sehingga setakat ini, masih lagi diperuntukkan kepada Melayu-Islam, walaupun pada peringkat awal penubuhan ATM, ada nama-nama bukan Islam yang menjawat jawatan tertinggi.

Dalam kitab-kitab muktabar yang memperincikan tentang Siyasah Syariah, terdapat beberapa peranan atau jawatan yang tidak boleh diberikan atau diperuntukkan kepada masyarakat bukan Islam dalam sebuah negara yang majoritinya adalah umat Islam. Antara jawatan tersebut termasuklah menteri untuk portfolio seperti baitulmal atau kewangan dan pendidikan. Malah kedudukan atau jawatan utama tidak dibenarkan sama sekali buat bukan Islam dalam pertahanan negara, sekalipun mereka dibenarkan menjadi sebahagian daripada anggota tentera.

Biarpun Bani Ghadir merupakan sebahagian daripada penduduk Madinah serta menguasai banyak bidang di Madinah, Nabi s.a.w tidak pernah melantik wakil-wakil dari suku berkenaan untuk menjadi sebahagian daripada anggota tentera Islam Madinah. Dan tindakan Nabi s.a.w itu bertepatan apabila suku Yahudi itu membeloti umat Islam Madinah dengan menghasut Quraisy Makkah untuk melancarkan serangan dengan janji pergabungan mereka dengan Quraisy serta suku-suku Arab lain yang memusuhi Nabi s.a.w dan umat Islam.

Apa yang dilakukan oleh Nizar Jamaluddin tidak ubah seperti penghasut yang bernama Abdullah bin Ubai bin Salul atau pun Nina Katu dalam sejarah Melaka. Di sebalik mulutnya yang sentiasa menuturkan tentang Islam, apatah lagi mewakili parti Islam kononnya, tindakan dan fikirannya jauh tersasar daripada ajaran Islam.

Nizar Jamaluddin pernah menimbulkan kontroversi menerusi sembahyang lilin untuk memperingati atau menghormati roh Teoh Beng Hock mengikut tradisi Khatolik Malaysia.

Dan seperti yang sering diperingatkan, Nizar Jamaluddin seharusnya memberikan dalil tentang perlunya orang bukan Islam menjawat jawatan tertinggi angkatan tentera sama ada dari kitab-kitab muktabar mahupun dari al Quran dan Sunnah Nabi s.a.w.

Kalau pangkat prebet pun tak mampu menarik penyertaan seramai mungkin anggota masyarakat bukan Melayu-Bumiputera, atas kapasiti apa golongan berkenaan menjawat jawatan utama ATM?

Sepatutnya DAP yang mendalangi Nizar Jamaluddin menjelaskan mengapa agaknya Singapura tidak mempunyai juruterbang Melayu, sama ada helikopter, kapalterbang biasa mahupun pesawat pejuang? Mengapa agaknya Singapura 'tidak membenarkan' orang Melayu atau Islam berada dalam unit Kereta Kebal yang seringkali membuat latihan di Israel?

0 comments

TAHNIAH, PAS BERJAYA TARIK RAJA PETRA KAMARUDDIN!!!!!

Barisan baru kepimpinan utama PAS Pusat tidak sahaja menarik perhatian para pemimpin UMNO-BN, bahkan turut memikat Raja Petra Kamaruddin, pengendali portal Malaysia Today dan si penulis upahan yang menulis tentang pembunuhan Altantuya Shiiribu yang dikaitkan dengan Najib Abdul Razak serta Rosmah Mansor.

Raja Petra Kamaruddin atau lebih dikenali sebagai RPK menyatakan minatnya untuk bergabung serta bekerjasama dengan kepimpinan baru PAS menerusi Pergerakan Kebebasan Sivil Malaysia (MCLM) yang diketuainya.

Nampaknya, blogger yang dikatakan murtad oleh sebilangan blogger pro-PAS, kini sudah kembali tertarik kepada 'ajaran Islam'. Seandainya kerjasama tersebut benar-benar wujud, pasti Raja Petra Kamaruddin akan bertukar menjadi Ustaz RPK kalau tidak pun Ulama RPK seperti gelaran yang dinikmati oleh Bob Lokman sekalipun pengetahuan agama bertaraf kuda longkang.

Kebebasan seringkali dijadikan modal oleh kebanyakan manusia yang cuba memisahkan diri daripada sistem biasa. Dan memandangkan Malaysia sudah diperintah oleh UMNO lebih 50 tahun, kebanyakan penentang UMNO-BN beranggapan negara ini telah dijajah oleh UMNO-BN. Apa-apa sahaja sekatan yang wujud menerusi undang-undang dianggap undang-undang UMNO-BN untuk menyekat kebebasan bersuara, sekaligus menjamin kemenangan UMNO-BN dalam setiap pilihanraya.

Persamaan ini ada pada RPK dan PAS. Justeru kerjasama antara RPK dan PAS sekiranya dapat disepadukan, pasti akan bertambah utuh. Kalau dengan DAP dan PKR pun PAS boleh bersatu dan bersetubuh, malah bertindak lebih dari DAP dan PKR dalam Pakatan Rakyat, apa salahnya jikalau RPK yang sudah tertarik dengan 'ajaran Islam', bercantum serta bekerjasama pula dengan PAS.

Untuk seketika ini, kerjasama tersebut akan dilihat sangat cantik, hidayah Allah Taala kepada RPK dan sebagainya yang muluk-muluk. Namun jikalau kerjasama tersebut gagal di tengah jalan, RPK pula yang harus beringat. Besar kemungkinan dia akan dianggap sebagai 'UMNO Planted' yang digunakan untuk memusnahkan PAS.

Teori yang kerap digunakan oleh Zionis untuk menakluk dan menjarah tanah Palestin, kini sedang digunakan secara meluas oleh puak-puak PAS apabila mereka dalam keadaan terkepit dan tidak mampu memberikan jawapan yang tidak memihak kepada mereka!

0 comments

Blog Archive

Labels