IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, June 21, 2011

SUDAH SAMPAI MASANYA, GANTUNG SAMPAI MATI GURU-GURU AGAMA SIAL INI!!!

Tuesday, June 21, 2011
Berita yang dilaporkan oleh blog Sahabat, Sungai Rapat Online dan Modestos, bukanlah sesuatu yang menghairankan. MALAH TIDAK MENGHAIRANKAN SAMA SEKALI JIKALAU IANYA DIKAITKAN DENGAN PARTI ISLAM SEMALAYSIA atau PAS.

Dengan pengaruh Syiah yang semakin berkembang di dalam PAS terutama dengan KEMENANGAN MAT SABU selaku Timbalan Presiden PAS yang baru, rukun utama yang kononnya telah 'dighaibkan' iaitu NEGARA ISLAM kini akan berkembang semula. Dan bagi merealisasikan NEGARA ISLAM, maka ramailah tenaga pengajar yang berasakan mereka terlebih pandai dan ilmu mereka terlebih berkat akan mengajarkan anak-anak muda dengan sesuatu yang sebenarnya sangat bertentangan dengan Islam.

Bermula dengan ajaran DEMONSTRASI ITU TIDAK BERDOSA DI DALAM ISLAM, sehinggalah akhirnya keluarlah pada peringkat akhir, WAJIB MEMBANGUNKAN NEGARA ISLAM terlebih dahulu sebelum mengesahkan segala kerja syariat. Atau dalam bahasa yang lebih mudah faham, selagi Negara Islam tidak ditubuhkan, selagi itulah, Solat, Puasa, Zakat dan Haji tidak diwajibkan. Kalau dikerjakan pun sekadar untuk menjaga maslahat umum!!!

Kalau masih tak faham juga, MACAM SOLAT JUMAAT DI KALANGAN PENGIKUT SYIAH...

Kali terakhir kerajaan bertindak terhadap kumpulan GURU AGAMA SIAL ini adalah pada tahun 2000 melibatkan kumpulan Al-Maunah di Sauk, Kuala Kangsar Perak yang menyaksikan ahli-ahli PAS yang juga merupakan anggota satu militan lain yang bergabung dalam Al-Maunah untuk menggulingkan kerajaan Malaysia menerusi kekerasan atau bersenjata.

Apa yang PAS buat pada waktu itu?

Hadi Awang, Presiden PAS pada waktu itu dengan sombong, TOLOL, BONGOK, dan BAHLOL nya mengatakan, apa yang berlaku di Sauk hanyalah satu sandiwara semata-mata. Dan para pemimpin PAS yang lain, seperti biasa, tidak pernah ada otak sendiri, membenarkan kata-kata pemimpin tertinggi mereka yang doanya 'dikabulkan Allah Taala' iaitu melihat keamanan di Malaysia tanpa Anwar Ibrahim...

Hujah yang dipakai adalah mustahil anggota Al-Maunah dapat menipu dan memperdayakan anggota tentera Wataniah dan kemudian memindahkan senjata yang banyak dalam kenderaan pacuan empat roda dalam tempoh yang singkat.

Paling malang apabila dikatakan peristiwa itu sengaja diwujudkan oleh Mahathir untuk MENGALAHKAN PAS!!!

Apa yang berlaku di Tampin, seharusnya ditangani oleh kerajaan dengan tegas dan tidak berkompromi langsung. Guru-guru agama Sial dan tenaga-tenaga pengajar yang cuba merosakkan minda anak-anak muda dengan doktrin-doktrin sesat NEGARA ISLAM dan PEMERINTAHAN ISLAM, sewajarnya segera diheret ke muka pengadilan dan gantung mereka sampai mati sebagai pengajaran kepada guru-guru agama yang lain supaya tidak menjadikan agama sebagai pemuas nafsu serakah.

Hanya golongan jahil yang bukan sahaja murakkab tetapi juga sudah disesatkan Iblis Laknatullah yang percaya, Negara Islam dan Pemerintahan Islam boleh ditegakkan menerusi kekerasan, DEMOKRASI, PILIHANRAYA mahupun SISTEM SYURA seperti di Iran...

TIDAK ADA NEGARA ISLAM DAN PEMERINTAHAN ISLAM YANG WUJUD DENGAN SISTEM, MELAINKAN BERMULA DARIPADA KESEDARAN TAQWA DAN IMAN KEPADA ALLAH TAALA!

Kalau nampak dahi licin pun, batang dah tegang, dan hati mula berkira-kira nak tambah bini baru, lagi mau cerita tentang NEGARA ISLAM?

Kalau dah nampak duit bertompok di hadapan, air liur menitik-nitik dan semua duit dianggap halal, lagi mau cerita tentang PEMERINTAHAN ISLAM?

Pergi mabuklaaahhhhh!!!! Hiduplah dengan angan-angan Imam Mahdi macam kaum Syiah!!!

0 comments

KHALID SAMAD DAH START BUAT AJARAN SESAT PAS YANG SANGAT TERKENAL!!!!

Macam biasa, bila dah mula rasa terdesak sebab demonstrasi mula dikaitkan dengan agama, maka keluarlah cerdik pandai agama PAS seperti Khalid Samad yang sebenarnya menyongsangkan hukum, bukannya bercakap benar pun!

Khalid Samad kata, demonstrasi tak salah dalam Islam selagi tidak ada kerosakan!

Kalau dah demonstrasi, benda apa yang tak rosak dan tak ganggu ketenteraman? Jalan raya tak sesak teruk? Ambulan, bomba, kereta polis yang dalam urusan kerja tersangkut dalam kesesakan, bukan satu kerosakan? Para peniaga yang terpaksa menutup perniagaan kerana gangguan orang ramai, tidak mengganggu? Orang ramai yang menggunakan jalan raya dan tidak mahu terlibat dalam rusuhan mahupun demonstrasi, tidak terjejas lagi namanya?

TOK GURU BANGANG mana yang jadi MURSYID Khalid Samad yang mengatakan DEMONSTRASI TAK SALAH dan TAK MEMUDARATKAN? Ni macam cerita, main ekor tu salah, tapi duit ekor kalau dikeluarkan zakat, kiranya duit tu telah dibersihkan dan dibolehgunalah!!!..

Bila Allah Taala Firmankan, 'Jangan kamu melakukan kerosakan...." TOK GURU BAHLOL mana pula yang mengajar Khalid Samad agar mengajar kepada orang ramai, DEMONSTRASI TAK SALAH?

Barangkali Tok Guru Bangang yang bermazhab Syiah Rafidhah atau Sabaiyyah kut?

Kalau bab solat hajat, pandai pulak pergi cari segala macam stadium, buat elok-elok dalam stadium, tak mahu pula buat kat jalan raya.... Apa kata kalau keluarkan fatwa bahawa solat hajat di tengah jalan raya sangat afdal seperti yang dilakukan oleh Azli Taliban Janggut Panjang di Perak.

KALAU SUDAH SI BAGHAL DIJADIKAN PEMIMPIN, MEREKA HANYA AKAN MENDATANGKAN LEBIH BANYAK KEROSAKAN BERBANDING KEBAIKAN!!!

0 comments

APA MASALAH LAGI DENGAN INDIA SEKOR NIH?

Apa masalah lagi lah dengan India sekor nih? Tak puas hati lagi dengan tindakan Kerajaan yang terpaksa akur dengan kehendak mereka sehinggakan semua yang ada dalam Novel INTERLOK hendak dibuang dan dihapuskan kerana novel berkenaan menerangkan sedikit sebanyak tentang latar belakang majoriti kaum India yang ada di Semenanjung Malaysia.

Uthaya Shankar bahkan menawarkan diri untuk membuktikan kepada orang ramai bahawa tindakan kerajaan hanyalah satu lakonan semata-mata. (BACA DI SINI)

Novel INTERLOK menjadi bermasalah kerana adanya perkataan PARIAH yang dianggap taboo dan memalukan memandangkan PARIAH merupakan suku kaum yang tidak dianggap sebahagian daripada kasta atau struktur masyarakat di Tanah Besar India, tempat asal keturunan India yang ada di Malaysia.

Namun yang paling sukar diterima barangkali di dalam novel berkenaan ialah sikap orang Melayu yang telah menerima India PARIAH walaupun masyarakat mereka sendiri enggan mengakui kewujudan PARIAH malahan tidak menganggap mereka sebagai sebahagian daripada komuniti atau manusia. Melayu pada tahun 1900-an telah menganggap India sebagai sebahagian daripada penduduk negara ini sungguhpun, masyarakat India pada waktu itu, hanya bekerja dan kemudian balik semula ke India untuk menukar status setelah mengumpul duit di sini.

Masyarakat India hanya mula mengambil keputusan untuk menetap di Tanah Melayu pada penghujung 40-an ekoran, inflasi yang melanda seluruh dunia kesan daripada Perang Dunia Kedua.

Fakta apa lagi yang hendak diubah oleh Uthaya Shankar? Nak pusing fakta dengan mengatakan, masyarakat PARIAH adalah masyarakat Sudra yang sebenarnya adalah ANAK TUHAN?

Sudah-sudahlah dengan isu Interlok, wahai Uthaya Shankar!!! Berhentilah daripada terus hidup dengan kepompong kenangan PARIAH silam memandangkan PARIAH sudah tidak ada lagi di negara ini kecuali di beberapa estet sehingga terbunuhnya seorang pembesar masyarakat India sendiri di tangan PARIAHnya yang berbulan-bulan tidak dibayar gaji dan dilayan bagaikan haiwan....

Bimbang kononnya gelaran PARIAH akan merenggangkan India dengan masyarakat Malaysia yang lain, sebenarnya adalah KEBIMBANGAN YANG PALING BANGANG kerana sebelum INTERLOK diperkenalkan sebagai bahan bacaan tambahan, orang Melayu dan masyarakat Malaysia sudah kenal pun siapa dan apa itu PARIAH!!!

Dan PERANGAI PARIAH itu kelihatan jelas daripada sikap masih lagi tak berpuas hati seperti yang ditunjukkan oleh Uthaya Shankar!!!

0 comments

SIAPA YANG LEBIH MENGANCAM KESELAMATAN, WAHAI DAPIGS?


Tengok gambar di atas elok-elok.... cam sungguh-sungguh!

Namanya adalah Err Teck Hwa, Ahli Parlimen Bakri. Anda tahu di mana letaknya Parlimen Bakri? Parlimen Bakri terletak di Muar. Dan pada zaman darurat, inilah kawasannya di mana orang Melayu dibunuh, DIREBUS HIDUP-HIDUP, dikelar dan disembelih hidup-hidup oleh komunis. Malah ada ibu mengandung yang telah ditoreh perut dan anak yang dikandung dikeluarkan sebelum ditembak sehingga berkecai.

Err Teck Hwa yang pernah bersikap macam KOMUNIS meredah majlis yang dihadiri Perdana Menteri hanya semata-mata untuk 'menghantar memorandum' (RUJUK SINI) mendakwa PERKASA adalah sangat merbahaya kepada rakyat negara ini. (BACA DI SINI)

Sememangnya alasan yang diberikan oleh Err Teck Hwa tentang BEEEEEEEEEEEEEERRRSHIIITTTT 2.0 mereka adalah, puak pengacau dan pencetus huru-hara seperti mereka tidak akan menyusahkan rakyat.

Revolusi dan kekacauan sudah menjadi darah daging dan impian DAP serta orang seperti Err Teck Hwa. Memandangkan Kerajaan Malaysia, terutama Kementerian Dalam Negerinya yang sangat lembik, bachol dan pengecut, impian mereka untuk menghuru-harakan negara ini bertambah terbuka.

Antara PERKASA dengan DAP, siapa sebenarnya yang lebih merbahaya? Ramai yang tahu, antara kedua-duanya, DAP yang paling merbahaya. Dari semasa ke semasa, idea sosialis mereka, lebih mirip kepada Karl Marx dan Lenin kalau tidak pun Mao Tze Tung... malah kadang-kadang sosialis mereka kelihatan cukup sempurna untuk menjadikan DAP sebagai sebuah lagi Khmer Rouge pimpinan Pol Pot yang akan membunuh sesiapa sahaja asalkan impian mewujudkan Shangri-La dan Euthopia mereka, tercapai....

Apa yang dinamakan sebagai Himpunan BERSIH 2.0 adalah sebahagian daripada 'vehicle' yang digunakan oleh Pol Pot pada pertengahan 70-an untuk membunuh lebih 4 juta rakyat Kampuchea.

Hanya si bodoh yang sibuk bertakbir tapi agama sendiri pun tak berapa nak faham, akan terus menyokong perjuangan golongan atheis dan anti Islam itu!!!1 comments

MALAYSIAKINI KANTOI MENIPU TENTANG PROSIDING... PERANGAI SEBENAR PORTAL PUAK PAKATAN!!!


Terdesak untuk melihat Dr.Mohamad Khir Toyo dilihat sebagai seorang pengamal rasuah dan penyeleweng kuasa, Malaysiakini yang merupakan portal semulajadi yang dibiayai oleh tangan-tangan ghaib DAP dan PKR, cuba melakukan pembohongan secara berhadap-hadap.

Wartawan Malaysiakini, HAZLAN ZAKARIA sememangnya mencari masalah besar. Meskipun untuk seketika ini dia boleh menarik nafas panjang, namun apa yang berlaku selepas ini, dia tidak akan senang duduk apabila diheret ke mahkamah untuk membuktikan ketulenan tulisan dan laporannya.

Melakukan penipuan tentang hakim dan peguam yang sedang berprosiding, merupakan satu perbuatan yang bukan sahaja mempunyai keberanian melampau, tetapi juga mempunyai tengkuk yang sangat tebal untuk dipancung. Walaupun alasannya nanti, laporan yang diberikannya tidak sama seperti yang tersiar akibat permainan editor, namun secara jelas, ia merupakan tanggungjawab yang perlu dipikulnya sendiri.

Siapa sebenarnya yang menjadi pendorong kepada wartawan Malaysiakini itu untuk melakukan pembohongan? Sesuatu yang pasti ialah, beberapa blog pro-Pakatan telah memetik berita yang disiarkan oleh Malaysiakini itu dan menjadikan sebagai senjata untuk memperolok-olokkan kes.

Secara jelas, Malaysiakini telah menipu. Dan penipuan tersebut telah ditegur oleh Hakim. Malangnya, wartawan Malaysiakini yang ada di galeri, tidak pula mencatatkan dan menyiarkannya di dalam portal kesayangannya.

Menariknya, wartawan berkenaan memandai-mandai pula buat soalan dan jawapan bagi pihak Hakim Mokhtaruddin Baki.

Catatkan nama HAZLAN ZAKARIA dan letakkan dalam nota penting....


2 comments

JPN BAHLOL: KONONNYA IKUT SANGATLAH PERATURAN DAN UNDANG-UNDANG?

Anda baca kisah yang disiarkan oleh MyMetro dan cuba bayangkan jikalau anda adalah lelaki di dalam berita itu. Memang benar lelaki tersebut wajar didenda kerana kecuaian sehingga menghilangkan MyKadnya buat kali pertama, namun kesungguhannya untuk mengurangkan denda dan kekesalan yang ditunjukkan sebenarnya sudah cukup untuk mengembalikan semula haknya untuk memiliki kad pengenalan, bukannya diperlekehkan dengan cerita 'RM60'.

Mungkin ada eloknya juga JPN mempunyai ketegasan dalam hal-hal membabitkan kad pengenalan. Tetapi jadah apa ketegasan kalau di pasaran sekarang 'berlambak-lambak' kad pengenalan yang membolehkan kaum pendatang asing hidup senang-lenang.

RM60 sebenarnya bagi sesetengah orang bukanlah jumlah yang besar. Malah ia bukanlah kisah dongeng apabila RM60 merupakan satu jumlah yang sangat besar serta sukar diperolehi.

Mungkin Mohd Ridzuan Ahmad yang menetap di Batu 18, Jalan Kangar-Padang Besar tersilap membuat anggapan surat SUK dapat melembutkan hati pegawai JPN.

Ini zaman duit! Zaman surat dan sokongan atau apa-apa sahaja sudah tidak laku lagi! Ini adalah zaman duit!

Seperti kata pemimpin-pemimpin Melayu seperti Nur Jazlan dan Khairy Jamaluddin, Melayu-Bumiputera tidak boleh lagi jadi peminta sedekah. Melayu-Bumiputera kena berubah. Untuk apa sebuah agensi wujud kalau bukan untuk mengaut keuntungan!

RM60 punya masalah?....

1 comments

BERAPA TEBAL TAIK TELINGA HISHAMUDDIN HUSSEIN ONN?

Kali terakhir dengar ulasan daripadanya ialah AMARAN!

Rakyat dah mula bersiap parang, pisau, tombak dan panah pun, Hishamuddin Hussein Onn masih lagi AMARAN!

Ketika puak-puak BERSIH 2.0 kelihatan berkokok kerana semua perhatian diberikan kepada mereka dan publisiti murahan berjaya menokok sokongan, apa yang Menteri KDN lakukan?... AMARAN!!!

Ketika puak-puak anti BERSIH pula sedang bersiap-sedia untuk berkonfrontasi dengan puak-puak BERSIH, apa yang Menteri KDN lakukan?.... AMARAN!!!

Ketika Ambiga dan Mat Sabu bagaikan pasangan Sajjah dan Musailamah Al-Khazzab begitu hebat dengan perancangan untuk menghuru-harakan negara ini pada 9 Julai nanti, apa yang mampu Menteri KDN lakukan?... AMARAN!!!

Wahai Menteri KDN anak bangsawan yang bermulut lebar tetapi berhati lembik, rakyat di bawah sudah mula memberi isyarat. Jangan sesudah berlaku sesuatu yang tidak lagi dapat ditahan, baru ternganga nak bertindak. Amaran demi amaran yang diberikan sebenarnya sudah lebih layak masuk ke dalam bakul dan dicampakkan ke dalam Sungai Sembrong.

Taik-taik telinga yang ada di sekeliling Hishamuddin Hussein Onn mungkin merupakan jembalang-jembalang yang wajar dihapuskan terlebih dahulu. Sebabnya taik-taik telinga inilah yang kerap memberikan laporan yang baik-baik kepada Hishamuddin Hussein Onn.... laporan-laporan yang mengatakan, 'Tak pa Boss, semuanya terkawal. Semuanya okay!"

Dan jembalang-jembalang inilah yang sangat takut sekiranya Hishamuddin Hussein Onn mendapat akses sebenar... mujur jugalah Hishamuddin Hussein Onn jenis yang suka bertanya dan menjadikan orang lain lebih pandai daripadanya..... Punah negara kalau Hishamuddin Hussein Onn jadi Perdana Menteri!!!

Kepada para penasihat Hishamuddin yang berasakan lorong menjadi Perdana Menteri terbuka luas untuk Hishamuddin Hussein, sila betulkan kepala anda.... anda akan dapati tentangan terhadap Hishamuddin telah pun bermula dari sekarang... bukan kerana cita-citanya, tetapi kerana dia tersangat lemah, lembik, tidak peduli dengan keselamatan negara, dan tidak menghiraukan kesejahteraan rakyat!

Sehingga kini, Hishamuddin masih lagi gagal bertindak!!!

Dasar Menteri KDN BACHOLLLL!!!

1 comments

Monday, June 20, 2011

AKAL BUDAK SRP, AKHIRNYA DIA YANG DICANTAS!!!! KESIAN MAHFUZ!!!

Monday, June 20, 2011
Rombakan kepimpinan PAS Kedah bagaikan dijangka, akan digunakan oleh Azizan Abdul Razak untuk mengukuhkan kedudukannya dan 'menghalau' makhluk-makhluk asing yang cuba mengintai-ngintai peluang untuk menghuru-harakan PAS Kedah.

Ramai yang tahu, cita-cita Mahfuz Omar di Kedah sangat tinggi walaupun kelulusannya hanyalah SRP. Walaupun kononnya beragama Islam dan menjunjung Islam, Mahfuz Omar tidak pernah melihat kelemahannya itu sebagai sesuatu yang menyekat dia daripada menduduki jawatan tertinggi. Walaupun para pemimpin PAS dan para pencacai mereka, kalau terdesak akan mula bercerita tentang kriteria-kriteria pemimpin yang dituntut dalam Islam, dengan kaedah biasa, - tutup sekerat, dedah sekerat - cuba memberikan gambaran yang cantik-cantik tentang Mahfuz Omar, tetapi Azizan Abdul Razak yang kerap kali dikatakan BODOH OLEH MAHFUZ jauh lebih cerdik dan pintar berbandingnya.

Walaupun Azizan mungkin tidak mentadbir negeri mengikut kehendak Mahfuz, dan Mahfuz pula berusaha sedaya upaya membuat onar, akhirnya satu tindakan drastik dilakukan oleh Azizan. Mahfuz yang menang jawatan Naib Presiden bagi kali yang kedua, kehilangan jawatan dalam negeri dan peluang untuknya merampas kuasa Menteri Besar daripada Azizan Abdul Razak hilang semakin sukar digapai.

Bagaimanapun, ada juga cerita, sebenarnya pengguguran Mahfuz Omar dan Taib Azzamuddin sebenarnya bukanlah disebabkan oleh Azizan Abdul Razak sangat tetapi lebih dipengaruhi oleh SI HIDUNG KEMBANG KEPALA BELUKANG, Phahrolrazi Zawawi walaupun ceritanya dan alasannya adalah BARISAN PILIHANRAYA!

Sementara itu, Yusuf Hussein, dilantik sebagai Pengarah Pilihanraya PAS Kedah. Yusuf Hussein adalah orang yang paling kuat dikaitkan dengan penyelewengan kuasa dan penyelewengan Tabung Memali. Yusuf Hussein juga merupakan MUJAHID MEMALI yang tiada sesiapa pun tahu, di mana dia melarikan diri atau bersembunyi sepanjang tempoh tahanan ISA di Memali!!!

0 comments

HANYA SATU PERKATAAN PALING SESUAI.... HARAMJADAHLAH!!!!

Bila dah duduk atas, pandai pulak cakap itu ini. Konon-kononnya Bumiputera perlu menukar pendirian dan sikap. Konon-kononnya sekarang, Bumiputera boleh dibantu dengan cara lain, dan bukan lagi dengan menghulurkan wang!

BULLSHIT!!

Bila golongan haramjadah yang tidak pernah hidup susah seperti dua ekor makhluk di dalam gambar di atas bersuara, maka ia kedengaran seperti satu retorik yang tidak berkesudahan!!!

Tak kiralah, walau pun alasan yang diberikan oleh Khairy Jamaluddin itu sebenarnya hendak membenarkan tindakan Nur Jazlan dan UDA Holdings Sdn. Bhd.

Siapa Khairy Jamaluddin, kalau dia tak langgar punggung kereta Nori, pura-pura jatuh cinta dan kemudian jadi menantu Abdullah Badawi? Siapa Abdullah Badawi ketika dia berkahwin dengan Nori melainkan Perdana Menteri Malaysia? Platform apa yang Khairy Jamaluddin gunakan untuk naik dalam tempoh 3 tahun sahaja balik ke Malaysia selepas 'tragedi' kematian bapanya? Bagaimana dia boleh naik jadi Naib Ketua Pemuda ketika bapa mertua masih lagi hidup, masih lagi menjadi Presiden UMNO, masih lagi tandatangan laku? Dan bagaimana dia menang Ketua Pemuda UMNO setelah empat kali kira?

Begitu juga dengan Nur Jazlan...

Kedua-dua ekor DUGONG dan LUTUNG KESARUNG ini sebenarnya tidak sedar diri bahawa atas kapasiti BUMIPUTERA kedudukan mereka sekarang tidak dipertikaikan.

Tak layaklah kedua-duanya nak bercerita tentang Bumiputera, survival Bumiputera, kehidupan Bumiputera dan apa-apa sahaja yang berkaitan dengan Bumiputera. Dugong dan Lutung Kesarung ini memang hidup dengan Bumiputera. Tanpa UMNO, Khairy Jamaluddin dan Nur Jazlan mungkin hanyalah pengorek kubur atau pencari tin buruk, apatah lagi dengan 'kelulusan' Khairy Jamaluddin dan Nur Jazlan yang tak laku dalam bidang kerjaya.


Khairy Jamaluddin cuba nak bercerita tentang ekonomi dan dunia perniagaan. Cuba cerita tentang rasionalnya menjual MV Augusta dengan harga EURO 1. Pelajar cokia bidang sains politik nak bercerita tentang ekonomi? Macam Anwar Ibrahim, pelajar cokia yang tak pernah lulus, nak cerita tentang ekonomi dan regim kewangan?

Hidup senang atas nama Bumiputera dan Melayu, sekarang nak cerita pandai tentang Melayu dan Bumiputera? Kalau dah pandai sangat, mengapa tak bukak satu agensi hartanah di luar negara tanpa perlu bergantung kepada UMNO, Bumiputera, Melayu dan umat Islam negara ini?

Pergilah, dan kita akan tengok, nasib yang menimpa HVD yang terkangkang selepas bapa si Nur Jazlan dipaksa meletakkan jawatan selaku Menteri Penerangan, akan menimpa anaknya pula kalau itulah yang dilakukan!

Jangan gunakan platform UMNO, lucut gelaran dan kedudukan istimewa sebagai anak menantu pemimpin UMNO, bertanding macam orang biasa... kemudian, baru boleh sembang pandai. Setakat kauorang dah merompak, menjarah dan jadi kaum BRAHMA dalam UMNO, korang nak bercerita tentang idealis? Pergi ler join Anwar Ibrahim... sebab dia memang sekapal dengan korang terutama sekali bab kepala otak....

Macam haramjadah!!! Hidup dah lama jadi pacat dan lintah, ada lagi cita-cita nak bercerita tentang realiti?

0 comments

Kalau Kita, Sebab Layak... Kalau Orang Lain, Sebab Ampu

Aku duduk dalam satu ceramah agama di satu surau..

Ustaz ni sedang berceramah hal2 tentang semayang..adab2 dan salah laku dalam ibadat semayang.

Bagus!! Satu ceramah yg dapat menambahkan pengetahuan kita secara umumnya..

Tapi..diujung2 ceramahnya, dia kabor pasal dia menerangkan kepada pekerja2 pejabat agama tentang semayang gerhana (rasa2nya dia ni keja pejabat agama gak)..dia kabor, ajaib gak pasal ramai pekerja2 agama ni tak berapa tahu mengenai semayang gerhana. Yg mana kemudian dia diminta utk imamkan/mengetuai semayang gerhana pada hari tersebut..

Kemudian dia naik pangkat..kabornya, mungkin kerana penerangannya pasal semayang gerhana trsebut. Syukur kabornya..

Tapi..dikabornya pasal pengumuman TPM pasal RM500 pada guru2 pada hari Guru yg lalu..aku tak berapa tahu detail mengenai pengumuman trsebut.
Kabornya..pengumuman tu tipu je!! Yg dapat cuma puak2 tertentu je, puak2 yg ampu sana ampu sini..puak2 yg naik pangkat kerana ampu sana ampu sini..

Pilih ler PAKATAN..pasal PAKATAN janjikan RM500 pada semua sekali..bukan utk ampu sana ampu sini je!!

Lebih kurang citer ler..

Mmm...ni ler penyakit kita sekarang ni!! Bila kita naik pangkat, kita kabor kita layak dan sesuai..bukan kerana kita ni golongan ampu sana ampu sini.

Org lain pula kalau naik pangkat..maka org lain tu adalah golongan ampu sana ampu sini, guna kabel, kroni..

Konsep, bahwa rezeki adalah ketentuan dari ALLAH, dan jalan2 mendapatkan rezeki dari ALLAH melalui amal soleh sudah tidak lagi dikumandangkan..tapi hasad dengki dan sangka buruk disemaikan..

Bayangkanlah..seorang ustaz yg ahli mengenai semayang, dan rajin brsemayang, gini cara pemikirannya..memang masyarakat akan alami masalah yg besar !!

-aa

0 comments

BAYANGKAN MULUT BUDAK IZZAH INI DISUMBAT HOTDOG BENGKOK!!!

Nurul Izzah menggelar Ibrahim Ali sebagai pengecut kerana beranggapan orang Cina dan India lebih 'baik duduk diam-diam di rumah sambil kumpul stok makanan' daripada menyertai himpunan BERSIH 2.0. Kata-kata Ibrahim Ali pada perhimpunan lebih awal di Padang Kelab Sultan Sulaiman Kampung Bharu ialah, seandainya BERSIH 2.0 tidak dibatalkan, besar kemungkinan akan berlaku sesuatu yang lebih besar sehingga membuatkan orang Cina terpaksa tinggal di rumah sahaja.

Pada 10-13 Mei 1969, keganasan dimulakan dengan kempen DAP dan GERAKAN menyapu DAN MENGHAPUSKAN Melayu dari Bandaran Kuala Lumpur terutama dengan kemenangan besar calon-calon DAP dan GERAKAN di Kuala Lumpur/Selangor dan Pulau Pinang. Dan apabila orang Melayu mulai bertindak, Parti Komunis Malaya yang menjadi dalang rusuhan 13 Mei, berterabur lari ke hutan!

9 Julai 2011, kumpulan besar orang Melayu pula yang bertembung atas alasan KEBAIKAN!

Sebenarnya sesiapa sahaja yang beranggapan BERSIH adalah KEBAIKAN dan KESEJAHTERAAN pada masa hadapan, orang berkenaan adalah manusia paling bangang yang tidak berprinsip dan beragama sama sekali. Bagaimana dia boleh tahu apa yang dilakukan sekarang untuk kebaikan dan kesejahteraan seandainya yang dilakukan adalah dengan menjahanamkan rakyat ke lembah kesukaran?

Nurul Izzah tidak akan turun berentap, berkayu, minum air longkang, mahupun susah tak ada beras di rumah sebab dia tidak pernah hidup susah dan tahu bagaimana hidup susah. Kehidupannya sentiasa dijulang-julang dan sentiasa dihembus-hembus oleh para penyokong. Dia boleh bercakap apa-apa sahaja sekalipun ada KOTE BENGKOK DALAM MULUTNYA!

Yang pastinya, tidak akan ada orang Cina dan India atau kaum-kaum lain yang akan turun berentap di Dataran Merdeka bersama-sama BERSIH 2.0 kecuali manusia-manusia Melayu bodoh, bingai dan bahlol tahap super mega yang tidak pernah mengaku mereka spesies bebal!

2 comments

KEBAJIKAN..PAS memang lama dah!!

Dah lama dah..PAS ni parti berbajikan. Cuma bukannya beri kebajikan tapi harapkan kebajikan.

Harapkan kebajikan dari ahli2nya…kutipan2 derma yg tak tahu kemana dibelanjakan. Pada ahli2, insya’allah kerana niat kerana Allah swt utk jalan Allah swt kerna bangunkan Negara Islam dan laksanakan hukum2 Allah maka tetaplah mendapat ganjaran disisiNya.
Tapi bagaimana dan dimana dibelanjakan tu terserahlah pihak yg membelanjakannya. Sekarang ni tak tahu apa pula niat utk beri derma..jika derma utk kebajikan tetap gak ler satu perkara yg baik.

Cuma apa kebajikan PAS telah kembalikan pada ahli2nya?

Harapkan kebajikan dari UMNO/BN- atas perjuangan utk bangsa, agama dan Negara, leh dikatakan semua ahli2 PAS dan pempin2 PAS mendapat kebajikan dari UMNO/BN, subsidi2 khusus utk Bumiputera, subsidi2 umum spt subsidi minyak, dll..
Anak2 dapat kebajikan pendidikan..mak pak bekerja kat pejabat2 kerajaan yg mendapat gaji, elaun, dsb dari UMNO/BN.

Yg sioknya..nak lebih lagi..Tak CUKUP kononnya..kabornya puak2 UMNO dapat lebih!! Puak2 mereka dizalimi dan ditindas, kabornya ler atau tu yg mereka dikehendakki utk percayai..

Rata2 taraf kehidupan ahli2 dan pempin2 PAS berubah dari satu taraf kehidupan dulu kepada yg lebih selesa malah ada yg mampu hidup secara mewah!!
Tapi..TAK CUKUP, malah dizalimi dan ditindas!!

Bila dapat merintah negeri..apa kebajikan yg telah diberi kembali pada rakyat. Harapkan kerajaan pusat yg dikuasai oleh UMNO/BN..dan kalau tak dapat, riuh konon kerajaan pusat zalim dan menindas atau pun tak cukup kebajikan!!Bila musibah melanda, kebajikan UMNO/BN juga diharapkan.
Kerajaan negeri akan kabor, bukan tak nak lakukan kebajikan pada rakyat negeri, tapi kerajaan pusat yg menghalang!!
Dalam pada tu, yakni kezaliman dan penindasan yg berterusan dari kerajaan pusat, taraf kehidupan pempin2 PAS terus meningkat!!!
Ahli2 PAS, angguk2!! Yakni menelan terus segala “kebajikan” yg dihamburkan dan yg dilimpahkan oleh pempin2 PAS tanpa berbelah bagi!.

Tu ler KEBAJIKAN PAS..
-aa

0 comments

SERAKAH, PATUTLAH KETUA UMUMNYA SUKA LUBANG TAIK!!!

PKR sudah membuat keputusan. Mereka akan bertanding di 97 kerusi Parlimen pada PRU13 nanti. 60% calon sudah dikenalpasti. Malah, jumlah 97 kerusi yang bakal ditandingi itu juga akan dinaikkan kerana PKR berpendapat kerusi-kerusi di mana pengundinya bercampur-campur 'adalah hak PKR'.

PAS pula bagaimana? Daripada 222 kerusi, takkan PAS hanya boleh bertanding kurang dari 30 kerusi untuk memberi laluan kepada PKR menguasai PRU 13? Takkan PAS perlu berkorban lagi untuk DAP atas alasan Pakatan Rakyat hendak menguasai Putrajaya?

Ingat lagi bagaimana bongkaknya Ketua Wanita Keadilan, Zuraidah Kamaruddin apabila begitu yakin PKR akan menyapu 40 kerusi di Sarawak. Malah Azmin Ali pula memberi kata dua kepada SNAP, parti tempatan agar 'tidak berlebih-lebih' kerana SNAP tidak akan dapat lebih dari 'tiga kerusi'. Akhirnya daripada 49 kerusi yang ditandingi, PKR hanya mampu menang 5 kerusi.

Keyakinan PKR banyak tertumpu ke Semenanjung dan Sarawak. Namun apa yang dilakukan oleh PKR dewasa ini, khususnya di Sarawak, tidak menampakkan sokongan yang lebih besar kepada PKR. Malah PAS juga hilang senyap di Sarawak, walaupun kepimpinan PAS Pusat telah mengubah konsep perjuangan dari negara Islam kepada negara berkebajikan.

Apa sudah terjadi?

Belum apa-apa lagi, PKR sudah melalak-lalak tentang pembahagian kerusi. Belum apa-apa lagi, PKR sudah mula menampakkan keserakahan dan cuba membolot pembahagian.

PKR memang jenis serakah... keserakahan itu dapat dilihat daripada kecenderungan Ketua Umumnya menoron jubor jantan tetapi enggan menghabiskan perbicaraan dengan cepat menerusi pelbagai alasan!!!

0 comments

KONON-KONONNYA TAK BERLAKONLAH BILA AMBIGA TEMPELAK ANWAR?

Konon-kononnya BERSIH 2.0 tidak melibatkan parti-parti politik. Itu yang dikatakan oleh anak perempuan Anwar Ibrahim, Nurul Izzah. Dan sememangnya si bodoh si bebal sahaja yang akan percaya dengan kata-kata Nurul Izzah bahawa kehebatan batang tubuh Ambiga telah menendang pengaruh parti-parti politik dalam BERSIH 2.0.

PAS telah berjanji akan menghantar 100,000 orang ahli-ahli bangangnya untuk menyertai BERSIH 2.0... bukankah itu penglibatan parti politik? Malahan PAS menerusi mesin-mesin propaganda mereka dalam segenap media terbabit secara aktif mempropagandakan BERSIH 2.0 sebagai kononnya penting untuk kehidupan manusia di negara ini walaupun propaganda mereka tidak lebih daripada satu momokan bangang yang menggambarkan lebih nafsu berbanding kemampuan.

PKR telah berjanji akan terlibat secara aktif. Malahan Anwar Ibrahim awal-awal lagi telah melihat BERSIH 2.0 sebagai cara terbaik untuk dia menonjolkan diri seperti mana yang dilakukan pada BERSIH 2007 dulu.... datang ambil nama dan berlagak macam tuan!

Walaupun ahli-ahli PKR yang dijanjikan untuk menyertai BERSIH 2.0 tidaklah seramai ahli-ahli PAS memandangkan PKR sendiri tidak tahu berapa sebenarnya jumlah keahlian mereka, namun PKR akan bersaing dengan PAS untuk mendominasi BERSIH 2.0 walaupun tiada nama seorang pun pemimpin PKR di dalam AJK BERSIH 2.0.

Jadi, lakonan Ambiga yang kononnya menempelak Anwar Ibrahim, sewajarnya tidak menghairankan. Perhatikan nama AJK BERSIH 2.0, maka anda akan tahu mengapa Ambiga menempelak Anwar Ibrahim.... satu lakonan bodoh hanya untuk kelompok bodoh!!!

0 comments

Friday, June 17, 2011

MENUNGGU PAKCIK DEMONSTRASI DAN ANAKNYA YANG 'NAK BALIK KAMPUNG'!!!

Friday, June 17, 2011
Wajah pak janggut di atas sememangnya adalah sinonim dengan mana-mana perarakan Pakatan Rakyat. Di Perak, dia yang berada di barisan hadapan walaupun bukan dia yang terlentang di atas jalan raya dan hampir dilenyek oleh kereta Raja Muda Perak.

Pak janggut ini tidak bersendirian. Dia akan bersama-sama anak lelakinya. Tentu anda masih ingat lagi bagaimana anaknya ditangkap dalam satu demonstrasi di hadapan Kedutaan Amerika Syarikat dan pak janggut merayu-rayu kemudian buat cerita kononnya dia telah diludah dan dikasari oleh pihak berkuasa.

Pak janggut ni dan anak-anak lelakinya pasti akan muncul dalam BERSIH 2.0. Walaupun selepas ditangkap dia akan memberi alasan, 'saya orang tua,' 'saya nak balik kampung', 'saya dan anak saya dalam perjalanan nak balik kampung' dan seribu satu macam lagi, termasuklah dengan menangis meminta simpati, pak janggut dan anaknya tidak akan serik-serik untuk menyertai demonstrasi biarpun bayaran dibuat tidaklah sebanyak mana!

1 comments

Thursday, June 16, 2011

YANG DIPERTUA PERSATUAN ULAMA SYAITAN BISU?

Thursday, June 16, 2011

Syeikh Abdul Halim Abdul Kadir menyifatkan penerbit dan pelukis kartun yang tersiar di Utusan Malaysia sebagai menghina Islam. Justeru, Yang Dipertua Persatuan Ulama SeMalaysia itu mahu agar kedua-dua pihak tersebut diheret ke mahkamah.

Aneh, bersuara juga Ulama Bisu yang akan menyetujui apa-apa sahaja kata-kata yang keluar dari mulut para pemimpin PAS, tetapi apabila kata-kata bodoh kaum ‘ulama selaput tunggul’ PAS diperdengarkan, Yang Dipertua PUM ini tidak pula bersuara. Barangkali kalau dibangkang kebangangan dan kejahilan agama pemimpin-pemimpin PAS, takut pula dia digelar sebagai SYAITAN BISU atau ULAMA BUTA. Justeru untuk mengelakkan daripada dikenakan label sedemikian rupa, maka dia akan hanya menumpukan kepada musuh-musuh PAS.

Apa yang dikaryakan oleh kartunis bernama ‘MIKO’ itu hanyalah berdasarkan daripada kata-kata Abdul Hadi Awang yang menolak video seks sebagai sumber perundangan Islam yang dianggapnya sebagai tidak bermata, tidak bertelinga dan tidak bermulut sebaliknya hanya besi semata-mata.

Ketika PAS beria-ia menyatakan bahawa dalam Islam, video bukanlah bukti, tidak pula Yang Dipertua Persatuan Ulama SeMalaysia itu bersuara. Padahal, dalam Islam, undang-undangnya bukan hanya Hudud dan Qisas tetapi juga Ta’zir. Kalau dalam Hudud tidak digunakan video kerana sifat ‘tabirnya’, mengapa langsung tidak disebut tentang Ta’zir yang akan menggunakan video lucah sebagai bahan bukti sekalipun bukan atas tuduhan zina kerana zina termasuk dalam jenayah hudud?

Apakah Ta’zir bukan Undang-Undang Islam?

BACA SETERUSNYA DI SELANGOR DAILY.


1 comments

JAWAB NG SWEE LIM! JAWAB! BERAPA LAMA MAHU MENIPU?

Biasanya yang seringkali mempromosikan diri dengan membuat laporan polis adalah ahli politik. Kononnya wartawan seringkali silap membuat laporan. Kononnya wartawan akan memanipulasikan kata-katanya. Bahkan kononnya juga wartawan sentiasa tertakluk kepada kehendak editor, manakala editor pula tertakluk kepada majikan.

Hari ini, Ng Swee Lim, ADUN Sekinchan yang telah melanggar seorang pelajar Melayu dalam keadaan mabuk tetapi kemudian dibebaskan oleh polis atas sebab-sebab tertentu, hari ini telah dilaporkan kepada polis oleh seorang wartawan Utusan Malaysia, Abdul Yazid Alias, 31.

Menurut Abdul Yazid, penafian Ng Swee Lim bahawa dia tidak mengeluarkan sebarang kenyataan tentang 'Pengguguran Hasan Disambut Baik DAP', sebaliknya menuduh wartawan berkenaan telah mereka-reka cerita dan mengarang sebuah berita palsu.

Cantik benar tuduhan Ng Swee Lim. Mungkin dia tidak perlu bimbang kerana yang ditohmahnya adalah seorang wartawan Melayu dari Utusan Malaysia. Lagipun kalau sebut sahaja Utusan Malaysia, para pemimpin dan penyokong-penyokong PAS akan berada di belakangnya, seperti mana dalam kes dia melanggar seorang pelajar Melayu sampai koma tanpa sebarang permohonan maaf.

Buat rakan-rakan wartawan mahupun rakan-rakan blogger (sama ada anda penyokong Pakatan Rakyat, mahupun pro-UMNO-BN), persiapkan diri anda dengan perakam suara apabila hendak berhadapan dengan ahli-ahli politik. Kebiasaannya, wartawan-wartawan daripada syarikat akhbar perdana dibekalkan dengan perakam suara sebagai bukti mereka tidak menipu, sama ada pertemuan itu berlangsung secara empat mata, mahupun dalam persidangan media.

Setidak-tidaknya seandainya ada ahli politik yang akhirnya cuba menjadikan anda sebagai kambing hitam, anda mempunyai bukti yang lebih meyakinkan.

SEBENARNYA TERDAPAT RAMAI AHLI POLITIK SEPERTI AZWANDIN HAMZAH DAN ANWAR IBRAHIM YANG TIDAK AKAN TERAGAK-AGAK UNTUK MENGENAKAN ANDA SEMULA SEKIRANYA TERKEPIT!!!

0 comments

CINA MALAYSIA SUKA BERLAKU KEJAM DAN MEMBUNUH? BAHAYA NIH!

Laki bini yang bunuh orang gaji Indonesia mereka, ternyata pasangan Cina lagi. Fong Kong Meng, 55, dan isterinya, Teoh Ching Yen, 53, pastinya bukan bernama Melayu atau berwajah Melayu. Manakala si mati pula bukanlah orang Cina kerana namanya adalah Isti Qomariyah, 26.

Lainlah kalau suami isteri tersebut adalah Melayu atau ada iras-iras nama Melayu, manakala yang disiksa macam anjing sampai mati itu pula bernama Cina, barulah DAP akan kelam-kabut menuduh kerajaan Malaysia zalim, orang Melayu pembunuh dan sebagainya...

Sama macam kes dua orang Cina Singapura. Walaupun dua orang wanita Cina Singapura itu menyalahi undang-undang imigresen tetapi DAP dengan segera menyalahkan imigresen serta pihak polis kerana menahan mereka sambil menganggap pihak berkuasa tidak berperi kemanusiaan kerana telah menahan dua orang pendatang asing di dalam lokap.

Sebenarnya, kalau diperhatikan dalam dua kes ini, terlihat jelas, sikap chauvinist DAP. Teresa Kok suatu ketika, begitu menyalak mengalahkan anjing patah gigi apabila dikatakan wanita yang diarahkan ketuk ketampi di dalam lokap adalah perempuan Cina. Tetapi mulutnya serta-merta tertutup apabila mengetahui bahawa wanita 'Cina' itu sebenarnya adalah wanita 'Melayu'.

Bagaimanapun, kalau kita perhatikan pula, hampir keseluruhan majikan yang mendera, cuba membunuh atau membunuh orang gaji Indonesia mereka adalah Cina. Adakah sebenarnya Cina-Cina yang mengambil orang gaji Indonesia itu sebenarnya memang mempunyai perangai yang kejam, gemar melakukan penyiksaan seperti mana yang dibangkitkan oleh Susan Lim dalam MALAYSIA INSTINCT.

Rasa-rasanya, melabelkan semua orang Cina seperti pasangan suami isteri berhati binatang itu serta beberapa pasangan suami isteri lain yang gemar mendera serta menzalimi manusia lain, adalah tidak adil.

Menariknya, walaupun mempunyai reputasi kejam dan kemungkinan akan kehilangan nyawa, kebanyakan pembantu Indonesia, sama ada halal apatah lagi haram, amat gemar bekerja dengan majikan-majikan Cina, bahkan sangat berbangga sekiranya mereka dapat makan babi. Itu belum lagi yang begitu bangga kerana menjadi gundik Cina yang menurut mereka sudah menaikkan status mereka di mata kawan-kawan pendatang Indonesia yang lain.

Sesuatu yang sebenarnya memerlukan tindakan kerajaan yang lebih tegas bagi mengelakkan Malaysia dicop sebagai tempat pembunuhan pembantu rumah dari Indonesia!!!

1 comments

TPM SURUH FIKIR... TAKKAN TPM TAK TAHU, DEPA NI JENIS TAK BERFIKIR?

Kadang-kadang lawak pun ada dengan Timbalan Perdana Menteri ni. Ada ke patut dia minta penganjur Himpunan BERSIH 2.0 memikirkan tentang kesan demonstrasi tersebut kepada negara dan rakyat.

Kalau puak-puak BERSIH 2.0 dapat berfikir dan mempunyai otak, mereka tidak akan buat demonstrasi. Tetapi yang mereka fikirkan ialah untuk menimbulkan huru-hara. Bila dah huru-hara, senanglah nak rampas kuasa.

Matlamat utama BERSIH 2.0 adalah nak rampas kuasa.

Itu yang mereka fikirkan!

Alasannya adalah untuk negara dan untuk rakyat. Walaupun yang beria-ia sebenarnya hanyalah segelintir daripada majoriti rakyat Malaysia yang tidak pernah ambil port pun dengan apa yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat menerusi BERSIH 2.0.

Sekarang adalah musim untuk menaikkan semula rating Pakatan Rakyat yang semakin mengendur. Populariti Anwar sudah merudum. Kalau dulu, Anwar berucap sahaja, senang-senang boleh kumpul tujuh lapan ribu orang, sekarang nak kumpul seribu orang tempatan pun sangat sukar. Kalau dulu, temberang Anwar akan diterima sebagai firman yang tidak boleh diragui, tetapi sekarang, belum buka mulut pun orang dah tahu, Anwar akan temberang.

Sebab itulah, BERSIH 2.0 perlu wujud.

Jadi, TPM bila sarankan agar penganjur BERSIH 2.0 gunakan otak demi negara dan rakyat, sebenarnya mereka telah pun gunakan otak. Cuma mereka mengatasnamakan negara dan rakyat... sama seperti pentadbiran Pakatan Rakyat... nama sahaja rakyat, tetapi menyamunnya mengalahkan penjahat UMNO paling tegar... serakah semacam...

0 comments

SARODIN SAHRI TELAH DIPANDEYKUTTYKAN!!!

BERITA HANGAT DARI MENARA MPAJ, PANDAN INDAH!!!

Sarodin Sahri, Pengarah Perkhidmatan Bandar dan Masyarakat, khabarnya bakal dipindahkan ke sebuah kawasan atau jabatan yang belum diuar-uarkan lagi.

Sarodin Sahri merupakan antara pegawai MPAJ yang paling 'menonjol' menerusi kerjasamanya dengan YDP Ampang, Mohammad Yaacob dalam beberapa perkara, termasuklah pendajalan terkini iaitu 'pembunuhan' 37 orang kontraktor Bumiputera.

Rentetan pemindahan tugasnya, 37 orang kontraktor yang diancam untuk mati kebuluran, nampaknya tidak perlulah lagi bertukar kerjaya mencari Cicak Tokek... yang kontraktor UMNO boleh terus dengan kerjanya. Yang kontraktor PAS, bolehlah bergebang deras di surau dan masjid manakala kontraktor PKR sudah boleh gelak deras, walaupun sebelum ini marah giler pasal, walaupun mereka berdarah Pakatan Rakyat, Khalid Ibrahim dan pentadbiran Pakatan Rakyat Selangor lebih berminat untuk menyerahkan kerja-kerja kontrak pembersihan kepada satu agensi yang boleh memberi dana terus kepada PKR!

Kepada Drs. Sarodin (Doktor Randas ni, sebenarnya dah tak berapa laku lagi dah pasai boleh dibeli), sudah boleh diucapkan selamat meninggalkan Ampang. Walau bagaimanapun, khabarnya ada usaha pihak tertentu dari dalam yang mahu SPRM membersihkan MPAJ daripada taik-taik dan daki-daki yang ditinggalkan.

0 comments

DAP MUSTI TAK PUAS HATI SEBAB NAK KENA SAMAN!!!

Tentu sekali para pencacai DAP akan panas hati apabila Persatuan Kariah Masjid-Masjid Pulau Pinang bercadang untuk menyaman kerajaan negeri jikalau pilihanraya masjid masih ingin diteruskan. Alasan yang diberikan ialah pilihanraya tersebut kelam-kabut dan tidak mempunyai sistem yang teratur sebaliknya hanya untuk mendapatkan populariti bagi pihak Lim Guan Eng . (BACA DI SINI)

Yang sangat sahih ialah DAP akan segera menggerakkan Melayu-Melayu yang menjadi pencacai mereka untuk segera menghentam Persatuan Kariah Masjid-Masjid Pulau Pinang kerana ingin menggugat kredibiliti Lim Guan Eng dan DAP yang ingin melakukan reformasi dalam pentadbiran masjid.

Dan yang pastinya juga, cerita tentang UMNO yang menjadi dalang kepada Persatuan Kariah Masjid-Masjid Pulau Pinang akan diperhebohkan. Sebabnya dalam keadaan di Pulau Pinang, UMNO merupakan pihak yang paling mudah untuk dipersalahkan, sekalipun tujuan utama pilihanraya masjid di Pulau Pinang memang sangat jelas untuk menghuru-harakan umat Islam.

0 comments

SERANGAN "HACKERS" SEBENARNYA ADALAH PENGGODAMAN COPY-CAT!!!

Sekurang-kurangnya 27 laman web kerajaan telah 'dicerobohi' dan 'digodam'. Itu berita yang diterima pagi-pagi tadi. Dan sudah tentulah pihak yang paling seronok menyajikan cerita tentang 'kejayaan' penggodam antarabangsa yang menamakan diri mereka sebagai Anonymous, adala pencacai Pro-Pakatan.

Namun berdasarkan maklumat yang diterima, penggodaman tersebut dilakukan dari dalam negara oleh sebuah agensi yang memang ditugaskan khas oleh kerajaan untuk menggodam laman-laman web kerajaan sebagai persediaan untuk menghadapi penggodaman sebenar daripada Anonymous. Bagaimanapun, penjelasan itu tidak diuar-uarkan secara besar-besaran kerana bimbang kesan yang lebih besar.

Salah seorang pakar ICT 'secara tidak sengaja' telah menerangkan di dalam radio sebentar tadi tentang proses pertahanan laman-laman web kerajaan yang dilakukan oleh agensi-agensi tertentu. Katanya, sebelum penggodam-penggodam antarabangsa melakukan penggodaman tersebut, 'kerja' berkenaan dilakukan oleh 'white hat hackers'.

Tujuannya ialah untuk menutup sebarang ruang-ruang yang membolehkan penggodaman dilakukan oleh pihak luar.

Dan seperti kata pakar ICT tersebut, laman-laman web kerajaan adalah maruah negara ini. Mudahnya ia digodam bererti mudahlah juga pertahanan negara ini dibolosi oleh pihak luar.

0 comments

RAPAT BENAR KAITAN EZAM MOHD NOR DENGAN AZWANDIN KHABARNYA?

Rupa-rupanya ramai dari UMNO Ampang yang sangat berminat dengan cerita Azwandin Hamzah yang mendapat layanan istimewa daripada UTUSAN MALAYSIA sehinggakan walaupun dia cakap perutnya sakit akibat terlebih makan julap pun, akan disediakan satu muka surat istimewa untuknya dalam akhbar tersebut.

Kisah dia kena BASUH KAW-KAW dalam mesyuarat UMNO, turut menjalar di seluruh Ampang, walaupun Azwandin dan konco-konconya bercerita kononnya Azwandin yang membasuh pemimpin UMNO terbabit... taktik saling terbalik ini merupakan taktik yang paling kerap digunakan oleh Anwar Ibrahim dan PKR!

Namun sudah tentulah cerita dari Bukit Antarabangsa tentang usahanya yang bermati-matian serta dengan segala apa cara agar dirinya tercalon sebagai calon UMNO Bukit Antarabangsa pada PRU13 nanti, menjadi tajuk utama. Apatah lagi, teori-teori tentang tikam belakang sebab gagal jadi calon turut dikeluarkan sama.

Secara tiba-tiba sahaja cerita yang mempunyai kaitan antara Azwandin dengan Ezam Mohd Noor, tuan Senator kita, turut muncul sama. Menariknya, salah seorang orang kuat UMNO Ampang mempersoalkan tentang dana besar yang diterima oleh Jaringan Melayu Malaysia yang diPertuakan oleh Azwandin Hamzah untuk program-program mega walaupun JMM sebenarnya adalah NGO yang terpinggir. Manakala program-program yang menelan dana ratusan ribu itu sebenarnya tidak perlu ada pun sebab tidak ada sebarang nilaitambah mahupun kepentingan!

Salah satu program yang dimaksudkan adalah Program Majlis Pengarah Kebangsaan yang bermesyuarat kali ke-4 di Hotel De Palma. Orang kuat UMNO Ampang itu memberitahu, kononnya dana tersebut datangnya daripada peruntukan senator si Ezam Mohd Nor.

Program tersebut turut membabitkan beberapa NGO dari Indonesia. Dan daripada penjelasan yang diberikan menerusi BLOG JMM, sebenarnya ada banyak perkara yang mempunyai dasar kepada persoalan yang dibangkitkan oleh salah seorang orang kuat UMNO Ampang itu. (BACA DI SINI)

Siapa sebenarnya di belakang tabir program-program JMM yang mempunyai seribu satu macam muslihat tersembunyi? Atau dalam bahasa yang lebih mudah, seolah-olah ia mengembalikan cerita bagaimana not RM500 dan RM1000 dibawa lari ke Indonesia sebelum Tun Mahathir menyahnilai not-not tersebut pada 1997 dahulu.

Dan oleh kerana Ezam Mohd Noor kerap kali dikaitkan dengan Azwandin Hamzah, sewajarnya sang Senator tampil membersihkan dirinya daripada tuduhan tersebut dengan memanggil SPRM secara sukarela untuk menyiasat JMM dan dirinya. Apatah lagi dikhabarkan juga Azwandin Hamzah mendapat tempat yang sangat istimewa di Utusan Malaysia kerana Ezam Mohd Noor.

UMNO Ampang sebenarnya tidak mampu melihat Zuraidah Kamaruddin tersengih lebar kerana 'planted Anwar' ada dalam UMNO Ampang dan sedang hebat berkempen serta melobi bagi persediaan PRU13.

Walaupun mungkin ini hanyalah cakap dengar dan 'tohmahan' orang yang dengkikan Azwandin, seharusnya perkara ini diperjelaskan kerana katakanlah UMNO kalah lagi di Bukit Antarabangsa pada PRU13 nanti, setidak-tidaknya faktor tikam belakang dan main jubor seperti yang berlaku pada PRU12 lalu tidak akan diperkatakan.

0 comments

RANCANGAN APA YANG DIATUR OLEH ZAKI ZAHID DAN KJ!!!

Ketua Pemuda UMNO Putrajaya khabarnya akan bersama-sama Khairy Jamaluddin dan dua orang pemimpin Pakatan Rakyat yang salah seorang daripada mereka bernama Khalid Samad ke Palestin pada Sabtu ini.

Zaki Zahid yang dilabelkan sebagai JALANG TUA musim lelong murah, sebelum ini mempunyai kisah-kisah yang sangat menarik terutama sekali dengan PERSIAPANNYA untuk melompat keluar dari UMNO sekiranya UMNO tertungging pada PRU13. Dalam satu mesyuarat UMNO, Zaki Zahid berterus-terang dengan simpatinya kepada Anwar Ibrahim.

Malah ada dari kalangan Pemuda UMNO yang melabelkan Zaki Zahid sebagai BUKAN UMNO.

Kenyataan yang dikeluarkannya dan disiarkan oleh Free Malaysia Today serta dipetik pula oleh Sahabat BLOGGER AKU PEDULI APA sememangnya, menarik untuk ditinjau dan diperhatikan. (RUJUK SINI)

Apakah kata-kata yang dikeluarkan pada 15 Jun itu sebenarnya mempunyai pertalian dengan 'pertemuan lapan biji mata' dalam rombongan amal ke Palestin nanti akan membincangkan tentang sesuatu yang menjurus kepada PRU13?

Apakah kata-kata Zaki Zahid dalam kenyataannya itu sebenarnya sedang membayangkan langkah-langkah seterusnya yang akan diambil untuk mengukuhkan dirinya dalam Pemuda UMNO Malaysia, sebagaimana yang dilakukan oleh Yang Dipertua JMM, Azwandin Hamzah? Apatah lagi pemergiannya juga akan diiringi oleh Khairy Jamaluddin.

Trojan Horse, Chikaro, Anak Ayam mahupun SETAN BELAAN Anwar Ibrahim di dalam UMNO semenjak kebelakangan ini bagaikan tidak senang duduk. Bukan kerana rahsia mereka telah terdedah tetapi kerana pada hemat mereka, PRU 13 sudah semakin hampir dan mereka cuba mendapatkan tempat sekurang-kurangnya sebagai calon pilihanraya dalam usaha merealisasikan impian Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri, sungguhpun mereka masih berada di dalam UMNO.

Maka, timbullah persoalan, benarkah seperti yang didakwa oleh seorang Ketua Pemuda sebuah Bahagian dari Perak, bahawa puak-puak seperti Zaki Zahid sebenarnya sedang berusaha 'men 'security' kan' duit yang mereka rompak dengan menggunakan platform UMNO sepertimana yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim dan Azmin Ali suatu ketika dahulu?

'Winnable Candidates' adalah canang dan gendang yang sedang dikumandangkan oleh para pemimpin UMNO sekarang. Namun dengan 'persediaan-persediaan rapi' yang dibuat, rasa-rasanya 'Winnable Candidates' hanyalah satu lagi retorik murahan sepertimana keyakinan palsu yang diberikan ketika Anwar Ibrahim dibebaskan dengan Khairy Jamaluddin sendiri menghantar pasport kepada Anwar Ibrahim di rumahnya!

Kalau setakat BERSIH 2.0 pun, puak-puak seperti Zaki Zahid dan Khairy Jamaluddin sekadar mampu merengek dan mengadu kepada polis, agak-agaknya apakah yang membuatkan mereka lebih sibuk daripada memikirkan cara untuk menaikkan imej UMNO serta menimbulkan keyakinan serta persepsi rakyat Malaysia yang semakin ramai melihat UMNO sebagai perkakas politik yang sudah semakin usang dan wajar dikafankan?

Tak payah ceritalah tentang tanggungjawab sosial, kalau tanggungjawab yang diminta untuk menjadi pemimpin UMNO tidak dapat dipenuhi!!!

Agak-agaknya, mengapa puak-puak seperti Zaki Zahid dan Khairy Jamaluddin ingin menjadi pemimpin UMNO?

Jawapannya terserah kepada persepsi pembaca!!!

0 comments

MALAYSIAKINI SEBENARNYA YANG PUTAR BELIT DALAM SOAL MURTAD!!!

Puak-puak Pakatan Rakyat, terutama sekali dari kalangan PAS dan Melayu PKR tidak berpuas hati apabila mendapati yang dikatakan oleh Malaysiakini sebagai 686 permohonan murtad sebenarnya adalah satu putar belit yang dilakukan oleh portal berkenaan bagi menimbulkan sentimen dan kebencian terhadap kerajaan.

Atau dalam bahasa yang lebih mudah faham, portal berkenaan berusaha untuk melaga-lagakan umat Islam dengan pemerintah agar lebih mudah 'kerja' mereka.

Konon-kononnya daripada 686 permohonan murtad, kerajaan telah meluluskan 135 orang murtad. Dan ternyata, berita tersebut segera disambut oleh Timbalan Ketua Pemuda PAS Perak dengan fakta-faktanya sendiri.

Walhal apa yang berlaku sebenarnya ialah 135 orang yang dikatakan telah diluluskan pemurtadan mereka itu sebenarnya adalah TIDAK SAH MEMELUK ISLAM. Sekaligus tidak timbul sebenarnya cerita tentang mahkamah atau kerajaan membenarkan mereka murtad seperti yang cuba ditohmahkan oleh portal yang sangat seronok melihat umat Islam saling berlaga antara satu sama lain.

Menariknya apabila portal berkenaan 'membetulkan' kenyataan awal mereka, ramai penyangak-penyangak Pakatan Rakyat yang menjadi pengkomen marah-marah kerana impian mereka untuk melihat benarnya berita tersebut tidak jadi kenyataan. (RUJUK DI SINI)

0 comments

TOLONG JANGAN MERENDAHKAN MUFTI SELANGOR!!!

Ada kecenderungan golongan yang pro-UMNO untuk mengikuti dan menuruti perangai sebahagian besar penyokong-penyokong Pakatan Rakyat yang akan berkurang ajar dengan Mufti-Mufti yang tidak sealiran fikiran atau enggan bercakap yang menyebelahi mereka.

Jumaat lepas, ramai yang merungut di Selangor kerana khutbah yang kedengarannya sangat cenderung untuk menyokong Anwar Ibrahim terutama dalam bab Qazf dan Fitnah Zina. Malah di beberapa masjid pula, khatibnya begitu jelas membaca teks yang entah siapa yang membuat penambahan dengan menjatuhkan hukuman serta tuduhan kepada pihak yang tidak dipersetujuinya.

Apabila Mufti Selangor, SS Datuk Mohd Tamyes Abdul Wahid menyatakan bahawa khutbah Jumaat di seluruh Selangor itu sebenarnya tidak mempunyai kepentingan politik atau kecenderungan untuk menyokong Anwar Ibrahim, sewajarnya kenyataannya itu tidak dipertikaikan.

Perlu diingat, antara golongan terawal yang akan disoal jawab nanti adalah golongan faham agama. Tanggungjawab yang mereka tanggung amat berat.

Secara tidak langsung, kita perlu bersangka baik dengan golongan seperti SS Datuk Mohd Tamyes. Dia mengambil jalan tengah. Jalan yang lebih memberi manfaat dan jalan yang lebih mendamaikan berbanding jalan yang menghuru-harakan ummat.

Maka, sewajarnya tiada kata cela dilemparkan kepada Mufti Selangor kerana salah satu tugas orang faham agama adalah mendamaikan ummat terutama di kalangan umat yang masih jahil dengan pengetahuan agama Islam. Itu juga merupakan salah satu tanggungjawab yang akan dipersoalkan oleh Allah Taala.

Dalam diri seorang muslim, ada dua perkara yang memisahkan mereka dengan kaum kafir iaitu hablumminannas dan hablumminallah. Selain amalan dan tanggungjawab diri, golongan yang diberikan tanggungjawab oleh Allah Taala menerusi tugas-tugas atau jawatan-jawatan penting untuk melestarikan ummat, perlu berhadapan dengan pelbagai soalan, tiga kali ganda besarnya berbanding kaum mubtadi atau golongan awam.

Walaupun khutbah tersebut sebagaimana yang disangka baik oleh Tok Mufti Selangor bahawa ia adalah pengajaran kepada umat Islam tentang bahaya fitnah serta qazf pada ketika cerita tentang Anwar Ibrahim sedang hangat, boleh dilihat dari mata kasar bahawa ia memang mempunyai kaitan, tetapi ingatan-ingatan yang diberikan menerusi khutbah Jumaat, sewajarnya direnung dari sudut positif.

Mungkin ingatan tersebut tidak akan disenangi, memandangkan ramai yang jahil, sama ada yang mendakwa, mahupun yang membela, telah melakukan fitnah sama ada mereka sedar atau sebaliknya!

Justeru, pandangilah nasihat SS Mufti Selangor sebagai ingatan untuk kebaikan kita sendiri!

0 comments

BUNUH DIRI 'BERLESEN'!!!


Seorang jutawan perhotelan dan pemilik empayar makanan dalam tin, adalah seorang yang sangat perahsia, sehinggakan tiada seorang pun yang tahu yang dia telah merancang untuk membunuh diri dengan bantuan sebuah klinik di Switzerland.

'Assisted Suicide' kini menjadi salah satu daripada 'kegemaran' kaum jutawan untuk menamatkan riwayat mereka secara terhormat, malah ia merupakan salah satu daripada perniagaan yang sangat menguntungkan.

Sudah sampaikah acara perniagaan ini ke Malaysia? Selalunya Malaysia kalau bab-bab sebegini, sangat cepat sampainya!

0 comments

Wednesday, June 15, 2011

HOI HISHAMUDDIN HUSSEIN ONN!!! TUNJUKKAN TELUR KAU, BERBULU KA LICIN KA!!!

Wednesday, June 15, 2011
Penulis sebenarnya dah malas nak mengutuk Hishamuddin Hussein Onn mahupun agensi-agensi yang berada di bawah kawalan Kementerian Dalam Negeri. Lebih-lebih lagi apabila orang dalam KDN sendiri menceritakan tentang perangai lemah-lembut Hishamuddin Hussein Onn yang akan meminta semua pendapat dan bertanyakan kepada semua orang di sekelilingnya tentang tindakan yang harus dilakukan. Penulis masih menghormatinya selaku pemimpin walaupun bukan penulis yang memilihnya untuk menjadi pemimpin!

Tetapi apabila tadinya, orang KDN sendiri yang bercerita mengapa 360 laporan polis tentang BERSIH 2.0 tidak diambil tindakan, angin dan darah mula mendidih!

Wahai Menteri KDN yang mempunyai cita-cita untuk menjadi Perdana Menteri!

Kalau seginilah kamu bertindak dengan lembik telur dan lembik hati, dengan lembik segala-galanya, lupakanlah cita-cita kamu untuk jadi Perdana Menteri. Kamu terlalu bacol untuk bertindak! Kamu terlalu takut kehilangan undi daripada kaum pembangkang yang sememangnya tidak akan mengundi kamu, waimma di Sembrong sekalipun!

Rakyat yang menyampah dengan DEMONSTRASI DAN PERARAKAN BABI JALANAN, jauh lebih ramai berbanding yang beria-ia nak menyertai demonstrasi tersebut.

Bertindaklah segera dengan segala undang-undang, akta dan peraturan! Takkan rakyat majoriti bertindak, baru kamu nak ambil tindakan!!!

0 comments

ZUNAR OOO ZUNAR!!! APASAL KAU BENGAP?

Kartunis PKR dan penjilat tegar Anwar Ibrahim yang memulakan kerjaya di Creative Enterprise Sdn Bhd di Jabatan Kartunis, akan menjadikan Kerajaan Malaysia sebagai sasarannya untuk disaman. Katanya, kerajaan telah bertindak tidak adil menangkapnya dan merampas buku-buku kartunnya. Katanya lagi, kerajaan terlalu takut dengan kartunis sehinggakan karya-karyanya disekat dan jualan bukunya tidak dibenarkan.

Tentu ramai yang masih ingat tentang Zunar dengan lukisan Mahathir berkepala haiwan yang disiarkan oleh tabloid PAS, Harakah suatu ketika dahulu.

Kartunis ini sebenarnya mempunyai kiblat searah iaitu Anwar Ibrahim. Baginya apa-apa yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim adalah benar. Jangan disanggah dan jangan dipersoalkan. Ia adalah hak.

Tetapi seandainya disanggah juga, maka wajarlah pihak yang berkenaan disaman dan dilawak-lawakkan!

Sendiri main api, sendiri terbakar jari, sendiri terbakar tangan, tetapi meraung melalak menyalahkan orang lain, Zunar seharusnya melihat dirinya sendiri. Mengkritik bukan satu dosa, bahkan satu keperluan tetapi apabila sudah melampau, ia pasti akan menjadi satu kafarah sama ada mahu diterima atau tidak.

Hidup terlalu terpesona dengan pujian dan label-label hebat yang diberikan, akhirnya hanya akan meruntuhkan diri sendiri. Itulah yang berlaku kepada Zunar. Yang pastinya, Zunar sedang ditinggalkan dan dia sedang melalak-lalak dan perlu menunjukkan keberanian agar namanya terus diperkatakan dan karya-karyanya terus diterima.

0 comments

Apa Lagi Yang Dirungutkan Tentang FELDA? Atau Memang Jenis Tolol?

Aku dengar rungutan satu mamat kat ofis ni mengenai masalah peneroka Felda, kabornya mereka2 ni menuntut sesuatu yg mereka rasa hak mereka.."keadilan"..dan rasa bengang kerana dicop sebagai pembangkang atau sekongkol ngan pembangkang..
Aku sebenarnya tak faham..pasal aku tak buat kajian.
Kabornya..Felda telah mengupah pekerja asing dalam mengusahakan ladang yg mana akibatnya mereka yakni peneroka mendapat pulangan yg rendah berbanding jika mereka sendiri usahakan..
Aku tak faham gak..kerana apa yg aku lihat, jika ladang diserahkan pada mereka, mereka juga mengupah pekerja asing utk uruskan..atau dibiarkan sehingga lalang sama tinggi ngan pokok.


_____________


Aku tak leh nak bagi apa2 komen ..pasal tak faham!!!
Dan banyak sebenarnya aku tak faham..mereka ni yakni peneroka2 diberi peluang mengendalikan tanah2 yg sangat luas ngan bantuan FELDA..ada yg kabornya satu masa nanti diberikan geran..dan ada yg tidak, tu trserahlah pada polisi FELDA ketika mengambil mereka sebagai peneroka..
Kebanyakan peneroka..asalnya tiada apa2, kemudian ada macam2!!
Dan aku tak faham..kenapa FELDA mesti dipertanggungjawabkan ngan masa depan generasi ke 2 FELDA, generasi ke 3 FELDA..apakah istimewanya para peneroka dari rakyat Malaysia yg lain..mereka dah dapat pulangan dari titik peluh mereka..gaji dan tanah!!
Mana ada dalam syarikat dalam dunia ni..setelah bekerja sekian waktu, pekerjanya diberikan tanah seluas 10 ekar( bukan ler free tapi, ditolak hasil keuntungan). Tapi yg sioknya dah dapat tu, syarikat kena brtanggungjawab pada anak cucu le pulak, kena pastikan pelajaran mereka, kena pastikan kerjaya mereka..
Pehhhhhh...jelesnya aku!!!
Aku agak2 ler..parti2 politik ambik kesempatan..dan peneroka2 juga ambil kesempatan atas parti2 politik ni..yg terkangkang dan terkoyak kelak ialah FELDA!!
KALAU PETRONAS cari gali minyak dari perut bumi...FELDA pula cari gali minyak dari tandan2 pokok!!


_____


Aku rasa FELDA..ambil peneroka sebagai pekerja spt mana syarikat biasa (mungkin dah dilakukan)..macam Tabung Haji, SIMEDARBY, GUTHRIE..segala aset yakni tanah dan machineries milik FELDA. Peneroka2 ni kena patuhi syarat dan terma pekerjaan biasa gak. Rumah2 ..kena cari sendiri spt mana pekerja2 biasa atau sewa ngan FELDA. Anak2 mereka nak jadi peneroka, boleh ..malah trbuka pada semua rakyat Malaysia..tak der janji2 nak serah milik tanah, atau share atau apa2..bayor je gaji bulan2!! Leh berhenti bila2 masa..atau diberhentikan.
Yg mana sudah2 tu..geran yg telah diberi milik pada peneroka, FELDA beli kembali..dan tawar kembali pada mana2 rakyat Malaysia utk jadi peneroka(pekerja)
Setiap peneroka dilayan sama je ngan pekerja2 FELDA yg lain..jika ada bonus, ada le..jika ada kenaikan, ada le. Jika tak de, maka tak de.
Lagi sekali..komen aku bukan le leh pakai sangat, pasal aku sendiri tak berapa faham isu2 FELDA ni.


-aa

0 comments

BLOGGER AKAN DIKENAKAN TINDAKAN UNDANG-UNDANG!!!

Kerajaan tak buat tapisan ke atas penulisan blog. Malah kerajaan turut mengambil kira pendapat dan buah fikiran yang disiarkan dalam blog. Bagaimanapun penulis-penulis blog perlu bertanggungjawab dengan tulisan mereka yang disiarkan di blog masing-masing. Atau dengan kata lain, penulis blog sewajarnya menghormati undang-undang negara dalam kebebasan mengeluarkan pendapat dan pandangan, sama ada yang berpihak kepada kerajaan atau pun sebaliknya.

Itu yang dikatakan oleh Rais Yatim dalam ucapannya ketika Sidang Kemuncak Penulis-Penulis Blog dan Media Sosial Sedunia 2011 di PWTC pagi tadi.

Sebenarnya, ramai yang tahu tentang perkara itu. Namun pada masa yang sama, ramai juga yang cuba menipu dengan mengatakan tiada kebebasan bersuara di negara ini. Tohmahan-tohmahan yang dibuat, tidak dianggap sebagai satu kebebasan biarpun segala yang mereka tulis tidak disaring, ditapis mahupun disekat.

Perkembangan blog di Malaysia sedang menuju ke puncak. Sebelum 2008, dunia blog banyak dikuasai oleh golongan yang berpihak kepada Barisan Alternatif atau sekarang ini adalah Pakatan Rakyat. Namun sekarang, blog-blog pro-UMNO-BN yang menguasai carta dan dari segi keaktifan.

Dalam apa juga keadaan, pendapat kedua dan ketiga perlu ada. Islam sendiri mengajar kita pro dan kontra sesuatu kes. Allah Taala 'menyediakan' jalan kiri dan kanan untuk kita menerusi Af'al-Nya. Diberikan panduan kita dengan al Quran dan sunnah Nabi-Nya. Bagaimanapun, apabila kita tetap memilih untuk menjadi 'golongan kiri', maka itu adalah pilihan tanggungjawab kita sendiri... atau dalam bahasa yang lebih teratur, itu adalah kecenderungan roh kita.

Setiap orang perlu bertanggungjawab dengan apa yang dilakukannya, meskipun sekadar menulis di blog. Penulisan di blog juga sama seperti penulisan dalam media-media kertas yang lain. Menulis bermakna, kita membawa sama tanggungjawab, tak kiralah sama ada tanggungjawab tersebut dalam bentuk akidah politik kita, atau sememangnya kita bergerak di atas paksi agama tanpa mengambil sekerat dan menutup sekerat!

0 comments

KENYATAAN TOLOL KETUA PEMUDA PAS JOHOR!!!!

Suhaizan Kayat, Ketua Pemuda PAS Johor mencadangkan agar Ketua Polis Negara memandu Ambiga Seevarasan ke Istana Negara dengan kawalan polis trafik sepanjang Jalan Chow Kit ke Istana Negara. Manakala Timbalan Ketua Polis Negara pula mengawal Ibrahim Ali ke Istana Negara. Menurutnya dengan cara itu, tiada kekacauan akan berlaku di Kuala Lumpur. (RUJUK DI SINI)

Katanya lagi, para peniaga dan pemandu teksi akan mendapat pulangan berganda ekoran ramai orang yang akan menggunakan perkhidmatan mereka kerana menyertai demonstrasi BERSIH 2.0.

Satu pandangan yang sememangnya sangat TOLOL yang datang daripada seseorang yang bertaraf Ketua Pemuda PAS Johor!

Pada masa yang sama, Suhaizan Kayat juga cuba mengajar tentang kebebasan berhimpun mengikut Perlembagaan Negara. Tetapi Suhaizan Kayat sebenarnya buta pada satu perenggan lain yang mengkhususkan kuasa kepada polis untuk bertindak terhadap perhimpunan melebihi lima orang di kawasan lapang tanpa permit dan kebenaran!

Mungkin Suhaizan Kayat berkongsi pandangan dengan Kit Siang, Lim Guan Eng, Hannah Yeoh, Teresa Kok bahawa polis tidak ada kerja melainkan hanya perlu menjaga dan memastikan perarakan dibuat tanpa gangguan pihak berkuasa. Dengan kata lain, polis tidak boleh menjaga keamanan dan membuat sebarang langkah pencegahan.

Berselindung di sebalik tuntutan agar pilihanraya yang lebih telus dan adil, sebenarnya ia lebih kepada cerminan hajat tidak kesampaian dan keserakahan kaum Pakatan Rakyat yang sudah sampai ke penghujung kuasa yang bimbang kehilangan sokongan pada PRU 13!!!

0 comments

BERSIH 2.0 AKAN DISAMAN!!!

Demonstrasi terakhir Pakatan Rakyat di Jalan Tunku Abdul Rahman telah menyebabkan para peniaga, pemandu teksi, penjaja kecil dan gedung-gedung perniagaan kerugian puluhan juta ringgit urusniaga. Persatuan peniaga-peniaga Jalan Tunku Abdul Rahman telah menfailkan saman menuntut agar kerugian mereka ditampung, malangnya tidak seorang pun pemimpin Pakatan Rakyat, terutama sekali Shamsul Iskandar Mohd Akin yang sebelum itu kelihatan berjalan gagah di hadapan Globe Silk Store lama bersama Anwar Ibrahim, yang berani tampil untuk bertanggungjawab.

BERSIH 2.0 yang dirancang akan diadakan di Dataran Merdeka sudah pun dikenalpasti dalangnya. Yang paling kuat bersuara tentang BERSIH 2.0 adalah Mat Sabu. Pengerusi BERSIH 2.0 pula adalah seorang wanita Hindu yang sangat kuat menyokong umat Islam murtad, iaitu Ambiga Seevarasan, juga bekas Presiden Majlis Peguam.

Walaupun di Dataran Merdeka tidak ada gedung perniagaan, tetapi jalan masuk ke Dataran Merdeka tetap juga menjejaskan aktiviti perniagaan dan aktiviti ekonomi yang lain.

Memandangkan Ambiga dan Mat Sabu sudah menjadi orang yang memikul tanggungjawab untuk BERSIH 2.0, seharusnya para peniaga, pemandu teksi, penjaja, gedung-gedung perniagaan yang lain sudah pun bersedia dengan barisan peguam untuk menyaman BERSIH 2.0. Demonstrasi yang dirancang pasti akan menyebabkan kerugian besar, terutama apabila berlakunya kekacauan.

Walaupun Anwar Ibrahim, Teresa Kok sekadar menjadi 'tetamu' yang menyertai BERSIH 2.0, dan BERSIH 2.0 sendiri bukanlah sebuah badan berdaftar tetapi Mat Sabu dan Ambiga boleh disaman secara peribadi.

BERSIH 2007, seramai 13,000 pemandu teksi telah mengemukakan tuntutan kerugian RM150 sehari tetapi permintaan mereka tidak dilayan sehingga sekarang oleh pihak yang menganjurkan BERSIH.

1 comments

Tuesday, June 14, 2011

SALAHGUNA KUASA, SENATOR YUSUF HUSSIN KENCING TAK LAWAS!!!!

Tuesday, June 14, 2011
Senator Mohamad Yusuf bin Hussin khabarnya sudah tidak senang duduk di Memali. Khabarnya, bukan setakat peluh jantan, peluh betina dan peluh Danuk pun dah mengalir sampai ke lutut. Sebabnya, hanya kerana laman rumahnya, dia bakal bersoal jawab dengan SPRM - sebuah ENTITI yang sangat ditakuti di Malaysia sekarang kerana KUASANYA yang SANGAT MELUAS!!!

Yusuf Hussin adalah Setiausaha PAS Kawasan Baling dan Setiausaha Jawatankuasa Tadbir Madrasah Al-Islahiah Diniah, madrasah yang didirikan oleh Ibrahim Mahmud atau Ibrahim Libya yang terpedaya dengan 'akidah' Negara Islam dan akhirnya maut ditembak penguatkuasa undang-undang.

Kita tidak berminat bercerita tentang Ibrahim Mahmud sama ada dia syahid, orang yang dikelirukan mahupun apa-apa kaitan pun sebab dia sudah meninggal dunia. Dan sewajarnya, sebarang salah silapnya, kita maafkan dan redha dengan ketentuan-Nya selain memohon rahmat dan belas kasihan Allah Taala ke atas rohnya.

Namun Yusuf Hussin masih hidup. Yusuf Hussin masih lagi pandai bercakap. Yusuf Hussin juga masih lagi bijak menempatkan diri terutama dengan imejnya selaku 'Mujahid Memali'.

Selepas Kedah diambilalih oleh PAS menerusi Pilihanraya Umum Ke-12, Yusuf Hussin yang sebelum ini makan dari hasil aktiviti parti, kini sudah pun bertukar warna dan belang. Sahabat BLOGGER SUNGGUHKA dan DULU KINI DAN SELAMANYA selain KEDAHSENGET, mempunyai butiran yang sangat mengujakan.

Daripada laporan-laporan yang diberikan, ternyata, Yusuf Hussin wajar disyaki terutama dalam penyelewengan dan penyalahgunaan jawatan serta harta kerajaan. Hanya untuk memperlihatkan halaman rumahnya yang cantik, Yusuf Hussin menyalahgunakan kedudukannya dalam BINAK.

Kisah yang paling menarik tentang Yusuf Hussin adalah tentang penyelewengan duit Tabung Memali yang sehingga kini masih belum dapat diselesaikan. Penggunaan jentera-jentera berat BINAK hanya untuk meratakan dan mencantikkan halaman rumahnya, pasti akan menimbulkan satu tandatanya khususnya kepada penduduk Kampung Cherok Putih.

UMNO Kedah khabarnya akan mengadakan program di Kampung Cherok Putih esok. Tapi seperti biasalah, UMNO Kedah ini lebih berminat untuk menambah ahli parti, bukannya berminat untuk membuatkan rakyat Kedah mengundi UMNO tanpa perlu menjadi ahli parti.

Ramai khabarnya orang kuat UMNO Kedah yang akan turun. Anehnya, Ketua Bahagian Baling, Aziz Rempit tak pula terlibat!

Bagaimanapun, maklumat dari Tingkat 6 Bangunan UMNO Kedah, Alor Star, mengatakan program tersebut telah dibatalkan pada saat-saat akhir! Alasannya, tidak ada pihak yang berani keluar ke hadapan untuk menjungkang-jangkitkan isu Yusuf Hussin di hadapan rumahnya sendiri!!!

Menariknya, cerita yang sampai juga, sebenarnya yang buat program tersebut adalah orang kampung Cherok Putih sendiri... atau lebih tepat lagi ORANG PAS... cuma mereka tidak cukup berani untuk tampil memandangkan PAS adalah pihak berkuasa di Kedah.

0 comments

ADUN UMNO KEDAH KENA TANGKAP KHALWAT DENGAN WARTAWAN SINAR?

Hebohlah kisah seorang ADUN Kedah dari pihak UMNO yang telah ditangkap khalwat dengan seorang wartawan. Khabarnya wartawan berkenaan daripada akhbar pro-Keadilan, SINAR HARIAN.

Cerita dari Alor Star sampai ke Kuala Lumpur tentang ADUN berkenaan, sedang hangat diperkatakan. Sekaligus cerita tentang ADUN berkenaan, melindungi kisah program UMNO Kedah di Baling pada 15 Jun (esok) di Kampung Cherok Putih.

Sama ada cerita tersebut benar atau sebaliknya, ia bergantung kepada persepsi. Biasanya kalau cerita tersebut datangnya dari pihak Pakatan Rakyat, ia akan menjadi satu kebenaran. Tetapi kalau datangnya dari UMNO-BN, ia biasanya adalah cerita fitnah....

Itu persepsi yang kerap bermain-main di fikiran rakyat Malaysia.

Persoalan tentang siapa ADUN berkenaan dan siapa pula wartawan yang ditangkap khalwat bersama-samanya pasti akan didedahkan tidak lama lagi... tunggu saja!!!

0 comments

PERANG TERHADAP AZWANDIN SUDAH DIUAR-UARKAN!!!

Azwandin Hamzah, Yang Dipertua JMM, si kulop berbaju Melayu kundang cair yang datang ke bangunan baru UMNO Bahagian semasa perasmian mesyuarat oleh Perdana Menteri, menjadi buah mulut lagi. Tidak berkurangan, bahkan semakin banyak yang terdedah tentang bekas orang kuat Anwar Ibrahim dan merupakan 'sekutu senyap' Azmin Ali.

Jolokan Chikaro, Trojan Horse dan Ladam Kuda PKR dalam UMNO Ampang, nampaknya tidak membuatkan dia sedar diri, sebaliknya membuatkan dia memasang strategi untuk terus berbohong dengan menggunakan EZAM MOHD NOR dan UTUSAN MALAYSIA!

Modal terbesar dia untuk terus mengkelentong UMNO Ampang seterusnya menghuru-harakan UMNO Bukit Antarabangsa ialah peranannya dalam PKR. Kononnya dia adalah pencetus gelombang demonstrasi orang ramai untuk memprotes Anwar di dalam penjara telah diracuni arsenik. Dalam ceramahnya, Azwandin kelentong konon katanya Anwar dari dalam penjara telah menulis surat yang diserahkan kepada Zul Nordin agar diberikan kepada Azwan. Dan surat berkenaan adalah arahan untuk mencetuskan huru-hara di jalanan.

Padahal kerja penipuan arsenik adalah kerja Tian Chua. Keadilan (sebelum PKR) tidak cukup tenaga. Si kulop ini mengikut Tian Chua. Dia terjebak dalam perbincangan Tian Chua dengan puak reformis nak buat demo konon-konon marah sangat la Anwar kena racun arsenik.

Apa yang diceritakan oleh sahabat BLOGGER AKU PEDULI APA @ APA, hanyalah sebahagian daripada kelentongan dan sikap biadap bekas PKR yang bernama Azwandin Hamzah ini. Itu belum lagi dia keluarkan cerita kononnya, isterinya adalah setiausaha Wan Azizah dan Nurul Izzah sehingga akhirnya mencetuskan pergaduhan mereka laki bini sebab bininya tak bersetuju pembohongan terang-terangan Azwandin untuk memahatkan namanya selaku calon UMNO Bukit Antarabangsa PRU13.

Azwandin dengan fungsinya selaku TROJAN HORSE telah lama disebutkan oleh BLOGGER SUARA AMPANG POINT, namun nampaknya orang-orang UMNO Ampang kurang sensitif dengan kewujudan Azwandin. Terutama sekali dengan cerita pembohongannya tentang latar belakang yang penuh dengan cerita-cerita dongeng.

Antara cerita karut tentang dirinya yang kerap kali dijual untuk membuatkan orang UMNO Ampang kagum dengan dirinya ialah, kononnya dia belajar di Kanada. Dengan ijazah yang menunjukkan dia bukan sahaja lebih layak mendapat anugerah dekan, bahkan sebenarnya dia jauh lebih bijak berbanding Albert Einstein dengan CGPA 4.0, rahsia Azwandin sebagai KULI di kedai buku, didedahkan sendiri oleh pemilik kedai buku tersebut.

Harus diingat, dalam ceritanya kepada orang Ampang, Azwandin bercerita kononnya dia membantu bapanya di kedai buku. Walhal tokey kedai buku itu tidak ada kena-mengena dengannya kecuali antara majikan dengan kuli!

Selain cerita pecah amanah RM200,000 duit bekas sahabat baiknya sendiri yang turut 'berjuang' mempertahankan jubor Anwar Ibrahim suatu ketika dahulu, cerita terbaru yang kedengaran ialah RM10,000 untuk sebarang ijazah yang diperlukan!

Hebat benar Azwandin Hamzah dengan pembohongannya di Ampang. Dana yang banyak diperolehi dengan menggunakan Jaringan Melayu Malaysia, sememangnya menjadi perniagaan yang sangat menguntungkan buat bekas PKR ini. Dikhabarkan buat sidang media pun, duit yang diterima belas-belas ribu yang kononnya digunakan untuk membayar media!

Daripada cerita orang yang rapat dan seringkali berurusan dengan JMM, NGO yang tidak berkeahlian itu banyak buat claim walhal programnya entah di mana. Dan menariknya tuntutan-tuntutan tersebut dibuat menerusi pejabat SENATOR EZAM MOHD NOR!

Sifir mudah orang Ampang ialah, ini semua kong kali kong punya cerita. Ezam nak guna Azwandin. Azwandin pula cerita dengan kawan-kawan rapat dia, dia nak gunakan peruntukan pejabat Ezam untuk 'kumpul' duit!

Dan Ezam pun senang nak keluarkan duit bajet peruntukan Senator kalau JMM banyak buat program!!!

Akhirnya yang mendapat nama buruk adalah UMNO Ampang dan UMNO Malaysia secara keseluruhannya. Chikaro dan Trojan Horse yang ditanam oleh Anwar Ibrahim ke dalam tubuh UMNO seperti Azwandin Hamzah sebenarnya cukup banyak di seluruh Malaysia.

Paling besar sarangnya adalah dalam UMNO Selangor!!!

Matlamat Azwandin untuk menghuru-harakan UMNO Selangor dengan cita-citanya menjadi calon Bukit Antarabangsa, telah pun didedahkan. Yang sohehnya, akan ada pendedahan lebih banyak tentang makhluk kulop ini dalam mana-mana blog terutama sekali blog-blog Ampang!!!

0 comments

Blog Archive

Labels