IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, May 28, 2011

RONNIE LIU KEKAL BARAH PERINGKAT 4 DI SELANGOR!!!

Saturday, May 28, 2011
Tidak ada sesiapa pun yang tidak kenal dengan Ronnie Liu di Selangor. Sebut sahaja namanya, budak-budak tadika pun ramai yang boleh membayangkan wajahnya. Sebut sahaja nama Ronnie Liu di kalangan orang Melayu, majoriti daripada mereka meludah kaki sendiri.

Rangkaian Ronnie Liu bagaimanapun, merupakan sebahagian daripada kekuatan Pakatan Rakyat semenjak dari zaman UMNO memerintah Selangor lagi. Selama bertahun-tahun, Ronnie Liu telah meletakkan konco-konconya dalam setiap bidang yang diceburi oleh Melayu-Bumiputera khususnya yang berkaitan dengan kontraktor.

Apabila Khalid Ibrahim memutuskan untuk menarik kembali kontrak pembersihan daripada kontraktor-kontraktor Bumiputera yang secara tidak langsung memberitahu Alam Flora Sdn. Bhd, Khalid Ibrahim sebenarnya ingin menamatkan perkhidmatan agensi berkenaan, ramai yang tahu, keputusan Khalid Ibrahim itu mempunyai kaitan yang sangat rapat dengan Ronnie Liu.

Orang yang paling jelas berada di belakang konspirasi ini adalah seorang kontraktor besar Cina bernama Mr. Mok dari Syarikat Muhibbah. Mr.Mok adalah orang kuat Ronnie Liu. Pada zaman UMNO mentadbir Selangor, orang ini sebenarnya menjadi tempat pergantungan kepada kontraktor-kontraktor pembersihan Bumiputera apabila dia menyewakan lori-lori kepada mereka.

Sistem pemberian kontrak kepada kontraktor Melayu yang cuba dilakukan oleh pentadbiran UMNO dengan tujuan untuk mewujudkan kontraktor yang berwibawa, sebenarnya gagal apabila yang berjaya sebenarnya adalah Mr.Mok dan Syarikat Muhibah.

Dengan kebanyakan kontraktor menggunakan dan menyewa lori daripada Mr.Mok, taukeh besar itulah sebenarnya yang paling besar saham dalam setiap kontrak yang diperolehi. Sesiapa pun yang menjadi dilantik sebagai kontraktor, Mr.Mok jugalah yang akan menjadi tempat bergantung.

Sekarang, apabila Mr.Mok mahukan semua kontrak pembersihan diserahkan kepadanya dan Ronnie Liu merestuinya, Khalid Ibrahim sebenarnya tidak boleh berbuat apa-apa selain daripada bersetuju. Cuma yang menjadi Lebai Malang adalah kontraktor-kontraktor Melayu yang hanya mampu melalak tanpa dapat berbuat apa-apa kerana sepanjang mereka menikmati kontrak yang diberikan, sebahagian besar daripada mereka tidak pernah terlintas untuk menambahkan modal mereka seperti membeli lori kerana terlalu selesa menyewa.

Seharusnya apa yang berlaku kepada kontraktor-kontraktor pembersihan Melayu di Selangor, wajar menjadi perhatian kepada kontraktor-kontraktor Bumiputera yang lain. Jangan terlalu selesa dengan hak keistimewaan mereka dan jangan terlalu alpa kerana pada bila-bila masa, manusia jalang seperti Ronnie Liu dengan konco-konconya seperti Mr.Mok akan mampu melihat ruang kelemahan dan kemudian mengambil kesempatan!

0 comments

KHALID IBRAHIM PENGKHIANAT DAN PEMBUNUH ANAK-ANAK YATIM!!!!

Bila runtuhnya Rumah Anak-Anak Yatim At-Taqwa di Batu 14, Hulu Langat, maka Khalid Ibrahim, sang Menteri Besar Selangor pun cuba menonjolkan diri sebagai hero anak-anak yatim. Dengan bangganya dia mengumumkan bahawa arahan telah dikeluarkan kepada Majlis Daerah Hulu Langat untuk menyediakan sebuah tapak yang bakal menempatkan rumah anak-anak yatim. Dan para pencacai pun bersahut bersorak.

Hakikatnya, Khalid Ibrahim sebenarnya telah lama menjadi pengkhianat dan pembunuh anak-anak yatim di seluruh Selangor.

Kerajaan terdahulu di bawah kepimpinan Dr.Khir Toyo telah membina sebuah rumah anak-anak yatim yang dikenali sebagai Asrama Anak-Anak Yatim Ampar Tenang dan ianya merupakan asrama penuh untuk anak-anak yatim di seluruh Selangor. Tujuan lain pembinaan asrama tersebut adalah untuk memberi peluang kepada anak-anak yang tidak mempunyai ibu bapa bagi memperolehi pendidikan yang baik seperti anak-anak keluarga yang lain.

Bagaimanapun, apabila asrama itu siap, Kerajaan Negeri yang telah bertukar tangan dari Barisan Nasional kepada Pakatan Rakyat dan kepimpinan Yayasan Selangor juga telah bertukar kepada kroni Pakatan. Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim berpendapat asrama itiu tidak sewajarnya menjadi Sekolah Berasrama Penuh untuk anak-anak yatim negeri Selangor kerana ia dianggap merugikan Yayasan, Kerajaan Negeri dan Pakatan Rakyat.

Asrama itu akhirnya ditutup dan diberi sewa sebanyak RM20K sebulan kepada Yayasan Yakin yang mempunyai lesen untuk menjalankan pendidikan swasta di bawah jenama Kiblah. yayasan itu mempunyai kaitan rapat dengan beberapa individu yang bersimpati dan menyokong PAS serta PKR.

Tindakan merampas hak anak-anak yatim Selangor ini turut mendapat restu daripada Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan, Dr.Halimah Ali dan Khalid Ibrahim sendiri.

Anehnya apabila rumah anak-anak yatim At-Taqwa ditenggelami tanah runtuh, kedua-dua nama itulah yang cuba berlagak merekalah hero sebenar, sekalipun pada masa yang sama, tangan mereka terpalit dengan pelbagai dosa akibat memakan harta anak-anak yatim.

Khalid Ibrahim adalah pengkhianat dan pembunuh anak-anak yatim di Hulu Langat. Halimah Ali adalah pensubahat. Mereka sebenarnya tidak perlu untuk bercerita tentang tapak baru rumah anak-anak yatim sedangkan rumah anak-anak yatim yang telah dibina oleh kerajaan terdahulu dirampas dan disewakan untuk tujuan keuntungan.

Tidakkah kedua-duanya berasa berdosa memakan harta anak-anak yatim sekaligus menderhakai perintah Allah Taala yang terkandung dalam Surah An-Nisa' ayat 10.
0 comments

ASET RM2.8 BILION, HUTANG RM30K TAK BOLEH BAYAR?

Sumber MRCB memberitahu, ada masalah yang berlaku dan amat memalukan. Kisahnya hutang telefon RM30K yang sepatutnya dibayar, dikatakan tidak mampu walhal Ketua Pemuda dikatakan memiliki aset bernilai lebih RM2.8 bilion.

Nampaknya masing-masing mula nak lepas tangan dalam membayar hutang. Walaupun khabarnya si Ketua akan menghantar namanya untuk mencalonkan dirinya sekali lagi, hutang sekecil itu pun khabarnya tidak mampu dan tidak mahu dibayar.

Benarkah Ketua Penerangan dan Ketua sayap berkenaan tidak mampu membayar hutang atau pun sememangnya cuba menimbulkan satu persepsi baru terhadap parti yang mereka sendiri menjadi pemimpinnya.

Salah seorang Ketua Pemuda Bahagian di Utara yang enggan namanya disebut yang berasa bertanggungjawab telah mencadangkan kempen untuk mengutip RM158 seorang daripada 191 Ketua Pemuda Bahagian di seluruh negara untuk membayar hutang berkenaan.

Apa punya Ketua Pemuda ler.... kedekut! Taik hidung masin! Apa sangatlah RM30k berbanding RM2.5 bilion. Masa bertanding bukan main janji... tabur bulan bintang, mengalahkan Anwar Ibrahim.

Ketua-Ketua Pemuda Bahagian, minta tolong sahkan berita ini...

0 comments

MELAYU MAKSUDNYA MUDAH DAN MURAH?


Suatu masa dahulu, Melayu dikenali kerana sifat sopan tetapi mudah menerima. Datanglah apa-apa sahaja, orang Melayu akan terima, bahkan menjadikan perkara itu sebagai sebahagian daripada mereka. Orang Melayu terus terima semua elemen sehingga akhirnya Melayu hilang Melayunya. Melayu pada tahun-tahun kebelakangan ini dikatakan sebagai pendatang di tanah air sendiri.

Melayu kurang menentang pada pengaruh luar. Datanglah segala bentuk pengaruh, Melayu pasti akan terima dengan senang hati. Melayu mesti ikut dan mesti turut dengan patuh supaya kelihatan terbuka, supaya kelihatan tidak jumud, supaya kelihatan tidak kolot, supaya orang lain tak ambil hati dan tak terasa hati.

Ketika Persekutuan Tanah Melayu belum terbentuk, ketika negara ini masih lagi bergelar Negara Benua Kedah yang menjangkau sehingga ke Kampuchea dengan pembinaan Angkor sebagai mercutanda ketamadunan Melayu ribuan tahun lampau, Melayu tidak pernah menghalang pengaruh dari India. Melayu terima segala-galanya sehingga akhirnya dikatakan Melayu pemeluk agama dari Benua India yang kemudiannya diberi nama HINDU oleh penjajah Inggeris yang datang ke India pada abad ke-18. Raja Chola yang menyerang Langkasuka dan meranapkan empayar Melayu itu, meninggalkan saki-baki kemegahannya dan orang Melayu terima kemegahan Raja Chola sehingga dikatakan, Tanah Langkasuka adalah Tanah India.

Orang Melayu tak pernah marah dan tak pernah sanggah!

Begitu juga ketika Gangga Negara dimusnahkan. Orang Melayu terima lagi sehingga dikatakan Gangga Negara sebenarnya adalah berdasarkan kepada Sungai Gangga di India, orang Melayu tidak pernah pertikaikan. Orang Melayu telan bulat-bulat. Empayar Chermin, Kembayat Negara, Gelanggi, Bruas-Dinding dan sebagainya, juga orang Melayu terima sebagai cerita-cerita dongeng orang tua-tua tanpa sedikit pun rasa bangga dengan ketamadunan yang telah wujud ribuan tahun malahan, jauh lebih tua berbanding tahun Qin Shi Huang menggabungkan enam buah wilayah membentuk sebuah negara China Besar.

Melayu dikatakan buta huruf dan tidak ada sistem pernomboran mahupun abjad tulisan. Orang Melayu terima bulat-bulat. Anak-anak muda Melayu generasi baru bertekak urat bertegang leher membenarkan kenyataan itu sekalipun, tulisan Rencong Melayu telah wujud terlebih dahulu berbanding tulisan China. Tulisan China tidak lebih awal dari tahun 1200SM sedangkan tulisan Rencong jauh lebih awal dari itu. Tetapi orang Melayu dikatakan hanya mempunyai tulisan awal menggunakan tulisan Kawi yang berkembang dari tulisan Palava, iaitu pengaruh dari India pada abad ke-6M.

Dikatakan juga orang Melayu tidak mempunyai istilah dan perbendaharaan kata yang cukup sehingga perlu meminjam daripada istilah bahasa lain. Walhal dalam mana-mana perkembangan linguistik dunia sekalipun, bahasa sentiasa berevolusi. Bahkan bahasa Arab juga berkembang dan mulai berubah mengikut zaman. Orang Arab sekarang pun tidak faham bahasa al Quran, meskipun bahasa al Quran adalah Bahasa Arab.

Orang Melayu dikatakan meminjam bahasa India. Orang Melayu angguk. Orang Melayu dikatakan meminjam bahasa Sanskrit. Orang Melayu angguk juga. Orang Melayu dikatakan pinjam bahasa Portugis. Orang Melayu sedikit pun tak bantah. Orang Melayu dikatakan pinjam bahasa Inggeris. Orang Melayu tetap angguk. Pendek kata, Bahasa Melayu bukan bahasa asli melainkan bahasa pinjam-pinjaman, Orang Melayu tetap angguk dan tetap tak bantah.

Bila Portugis datang ke Melaka, dikatakan Melayu itu lemah, walhal yang melemahkan Melayu adalah kerana Melayu Melaka terlalu mempercayai jong-jong dari China yang dikatakan akan membantu mempertahankan Melaka. Sedangkan akhirnya jong-jong China yang diberikan pelbagai keistimewaan itulah yang membantu Portugis menyerang Melaka.

Melayu Melaka kononnya tidak dapat mempertahankan Kota Melaka kerana kekurangan senjata, sedangkan di sekeliling Kota Melaka ada 2500 lela rentaka buatan Melayu dan meriam-meriam besar yang diimport dari Turki, Siam dan buatan sendiri yang jumlahnya ratusan buah. Jarang sangat ada cerita tentang kekalahan Melayu Melaka adalah disebabkan pintu kota yang dijaga oleh orang India yang diberikan kepercayaan sehingga dilantik sebagai pembesar atau penguasa pelabuhan bergelar Syahbandar dibuka dari dalam dan rahsia pertahanan Melayu Melaka dibocorkan kepada Portugis yang cuma datang dengan 9 galleon.

Melayu Melaka akhirnya menjadi pelarian di negeri sendiri!

Melayu Perak menerima kedatangan British dan mengharapkan British akan jadi pendamai. Perjanjian ditandatangani pada 1874. Kerana baik budi, akhirnya British jajah Perak dan jajah seluruh Tanah Melayu sehingga 1957. Hanya dengan sedikit bujukan, Melayu Tanah Melayu akhirnya menyerah kepada British.

Sama jugalah di Pahang. Seorang Cina mati kerana jenayahnya sendiri, Inggeris hantar utusan menghadap Sultan. Sultan terima nasihat para pembesar, dan akhirnya Pahang juga jadi macam Perak.

Bila datang imigran, ada Melayu yang mula terpengaruh. Seronok tengok orang luar datang, dianggap sebagai tetamu dan dilayan dengan cara Melayu. Yang tidak berumah, diberikan tanah dan dibenarkan membina rumah. Akhirnya tapak tersebut melebar, menjadi pekan dan bandar, dan akhirnya Melayu yang pemurah lari ke tengah hutan membuka perkampungan baru.

Bila nak merdeka, British kata mesti ambil imigran jadi warganegara, kalau tidak Melayu tak boleh merdeka. Maka Melayu yang bermurah hati pun, terima 'nasihat' itu. Bukan sahaja diterima sebagai warganegara, bahkan tetamu itu diberikan hak yang sama rata dengan Melayu terutama dalam hak memilih kerajaan dan berjawatan awam!

Sekarang, bila ada Melayu cuba ingatkan balik keturunan imigran itu tentang kontrak sosial tok nenek mereka dengan tok nenek Melayu, ada pula Melayu kata, buat apa nak sebut-sebut lagi. Perkara dah berlaku. Patutnya Melayu kena berfikiran terbuka dan menerima imigran itu sebagai sebahagian daripada negara ini. Walhal Melayu memang dah lama terima imigran sebagai sebahagian daripada diri mereka sendiri. Puncanya tak lain tak bukan, untuk mendapatkan undi imigran.

Melayu tak pernah merungut sebab agama Islam yang jadi anutan Melayu kata, semua manusia adalah sama walaupun dalam syahsiah Islam memberitahu tentang hak-hak imigran dan hak-hak penduduk tempatan. Sayangnya, Melayu cuma ambil sebahagian dan sebahagian lagi disimpan dalam kolong.

Sekarang, cerita tentang Melayu kedengaran lagi. Melayu terima Negro jadi sebahagian daripada kehidupan. Bagi duit dua tiga ribu ringgit, Melayu pun terkulai. Melayu kembang sangat-sangat bila dapat tawaran kerja. Hidang dan jual arak pun, Melayu sanggup sebab arak tak macam babi. Melayu jual dadah dan bawa dadah ke luar negara pun, Melayu tak kisah sebab yang penting duit. Akhirnya Melayu tersadai di penjara-penjara luar negara termasuklah di Amerika Selatan sebab kemaruk nak cepat kaya. Belum lagi cerita Melayu-Melayu yang mengandung anak yang berbelang-belang dan berbelak-belak kulitnya tanpa bapa.

Ceritalah tentang alam fantasi kepada Melayu. Melayu akan terima dan anggap itu cerita betul. Buku Jingga dengan program karut marutnya dianggap sebagai dongengan realiti. Boleh jadi kata Melayu. Kalau tukar kerajaan, mesti jadi. Melayu tak perlu guna otak untuk fikir lebih daripada apa yang disampaikan kepada mereka sebab Melayu itu mudah dan murah.

Nak pelemah Melayu cukup mudah... cakap sahaja Melayu itu assobiyyah, masing-masing pakat meniarap walaupun di atas tahi ayam candu. Cakap sahaja assobiyyah itu Nabi s.a.w tak ngaku umat, pakat tak mengaku Melayulah masing-masing walaupun hidung masing-masing besar sikit dari bawang merah, bibir tebal nipis sikit dari Negro benua Afrika, kulit sawo matang yang cerah sikit dari puak-puak selatan India dan bila bercakap cukup pekat nahu dan slanga daerah.

Cakap saja pasal Islam, Melayu akan ternganga-nganga. Tak payah buka kitab, tak payah guna akal, Melayu akan terima bulat-bulat apa yang mereka dengar. Hendak-hendak pulak kalau yang bercakap tu berjubah bersemutar Oman, berjanggut dan berdahi calit hitam. Bawa tongkat lagi dan tak pakai kasut, habis Melayu kagum sampaikan orang tolol pun dipanggil ulama semata-mata kerana pakaiannya macam tu. Nak lebih kagumkan orang Melayu, bila bercakap biar berslanga Arab. Bila nak sebut istilah, cuba cari istilah dalam Bahasa Arab. Silap-silap pencuri besar pun dipanggil ustaz. Si jahil yang tak dapat bezakan antara Allah dengan Tuhan pun, dianggap ulama muktabar.

Itulah Melayu... Melayu yang sentiasa mudah dan sentiasa murah! Melayu yang kuat merungut tetapi tak cukup kuat untuk bekerja dengan tulang empat kerat. Melayu yang sentiasa memberitahu mereka susah tetapi satu hari, makannya mesti empat kali. Melayu yang sentiasa merungut kesempitan, tetapi bila tiba Hari Raya, Melayu itu jugalah yang menghias rumah bagaikan banglo kertas yang hendak dibakar pada Hari Menjamu Hantu Lapar.

0 comments

BIASISWA: MANA SUARA MELAYU? MANA SUARA UMNO?

Chua Soi Lek kelihatan menjuarai tuntutan agar BIASISWA disamaratakan dengan memberikan pelbagai fakta yang sekali imbas kelihatan seperti tidak dapat ditolak sama sekali. Straight 9A sebagai senjata, sudah tentu melibatkan hampir keseluruhan pelajar-pelajar Melayu. Sebabnya, bilangan pelajar Melayu yang memperolehi straight 9A hanya boleh dibilang dengan jari.

Dengan kata lain, Chua Soi Lek sebenarnya ingin memberitahu bahawa pelajar-pelajar Melayu elok sajalah duduk di universiti-universiti tempatan dan berbangga dengan politik kambing dan demonstrasi selain menikmati kehangatan pilihanraya kampus.

Sebabnya itu sahaja yang layak untuk pelajar-pelajar Melayu di Malaysia.

PERKASA telah mengeluarkan kenyataan menuntut agar hak biasiswa dikembalikan kepada asal atau paling tidak meletakkan kuota 65% untuk Bumiputera manakala selebihnya adalah ehsan.

Namun saranan PERKASA nampaknya kurang mendapat perhatian daripada grup-grup Melayu termasuklah daripada UMNO mahupun daripada parti-parti Bumiputera yang lain, khususnya di Sabah dan Sarawak.

Chua Soi Lek mahu yang mendapat straight 9A diberikan biasiswa JPA untuk melanjutkan pelajaran ke luar negara. Dan sudah tentulah golongan pelajar yang dimaksudkannya itu sebahagian besarnya bukanlah pelajar-pelajar Bumiputera.

Najib Abdul Razak kelihatan tersepit dalam hal ini. Janji telah dibuat dan sekarang, janji dituntut dan ditagih. Mahu tidak mahu, ia terpaksa ditunaikan. Dan yang pastinya kuota Bumiputera mungkin akan ditiadakan demi memenuhi tuntutan tersebut. Walhal perkara tentang biasiswa, dermasiswa semuanya terkandung di dalam Perlembagaan dan peruntukan Bumiputera tertera jelas.

Mungkin ada eloknya juga, ikatan untuk bertugas dengan kerajaan perlu dibuat secara lebih ketat dan untuk tempoh yang lebih panjang. Dan sebarang permungkiran akan menyebabkan tindakan yang lebih keras dilakukan terhadap pelajar terbabit dan keluarga mereka.

Selalunya pelajar-pelajar bukan Bumiputera dan kaum keluarga mereka, agak alergik dengan perkhidmatan awam. Sebarang ikatan yang menyebabkan mereka tidak boleh bebas daripada ikatan tanggungjawab untuk perkhidmatan awam.

Alangkah tugas sebagai pegawai perubatan dengan hospital pun hendak dipendekkan, pastinya ikatan yang lebih lama, akan menyebabkan Chua Soi Lek terpaksa mencari helah lain pula untuk mencari ruang menonjolkan kepimpinannya.

1 comments

PUNYALAH ANGKUH MENATANG PKR NIH!!!

Membaca berita yang dipaparkan oleh portal berita PKR, membuatkan hati menggelegak. Bukan marah kepada polis tetapi meluat dengan kebongkakan yang ditunjukkan oleh PKR yang berlagak seolah-olah mereka adalah entiti di negara ini yang tidak perlu patuh kepada undang-undang.

Bagi mereka, kehadiran polis atau FRU di tempat ceramah mereka adalah semata-mata untuk menghalang PKR daripada mengembangkan pengaruh. Pada masa yang sama, mereka juga bangga kerana ramai orang yang masih mahu mendengar ucapan Ketua Umum mereka yang kuat berbohong itu.

Ternyata, pasukan polis dan mana-mana agensi penguatkuasaan undang-undang yang menjalankan tugas, bagi mereka adalah ANJING UMNO. Tidak ada nilai langsung mana-mana pasukan yang menghalang sebarang kekecohan yang bakal dicetuskan oleh perhimpunan di mata para pemimpin dan penguasa portal berita PKR. Sebaliknya mana-mana pihak yang melanggar peraturan dan berprovokasi dengan pihak polis dianggap sebagai pejuang. Malah diangkat sebagai hero meskipun orang berkenaan adalah penjenayah yang tidak pernah menghargai nyawa mahupun harta benda orang lain di dunia ini.

PKR merupakan sebuah parti politik yang paling kurang ajar di Malaysia. Mereka jauh lebih kurang ajar berbanding DAP kerana sebahagian besar daripada mereka adalah pemimpin-pemimpin buangan dan najis mughallazah UMNO yang tidak diperlukan di dalam parti Melayu tersebut.

Modus operandi PKR sangat mudah... mereka akan melanggar sebarang peraturan dan kemudian meuar-uarkan bahawa polis sebenarnya yang menyekat kebebasan bersuara mereka. Mereka tidak memerlukan lesen, permit mahupun kebenaran. Sebaliknya mereka perlu dibenarkan berbuat sekehendak hati.

Padahal ada larangan dan campurtangan polis yang sangat jelas pada perhimpunan yang melebihi 5 orang. Kelonggaran pihak berkuasa dan tolak ansur yang diberikan, telah diambil kesempatan oleh para pemimpin PKR dengan cara yang paling biadap.

Anehnya, mereka cuba mengembangkan ajaran ini ke serata negara. Dan tidak sedikit yang terpengaruh dengan menganggap tugas polis adalah menjadi ANJING UMNO, bukannya menjaga keselamatan. Yang dipertikaikan nanti adalah perhimpunan yang dibuat oleh UMNO dan tidak diganggu oleh polis. Yang tidak dipertikaikan pula ialah, kebanyakan perhimpunan UMNO biasanya berakhir dengan mengikut arahan polis dan sebahagian daripadanya pula berakhir begitu sahaja tanpa sebarang provokasi atau kerosakan harta awam seperti yang dilakukan oleh para pengikut PKR.

Dan memandangkan polis cuba bertindak tegas, maka para pemimpin Pakatan Rakyat khususnya Anwar Ibrahim mengharapkan rakyat atau setidak-tidaknya para pengikut mereka agar bergasak dengan polis dan kemudian disumbat ke dalam lokap kerana menghalang tugas petugas awam. Itu sebenarnya yang diharapkan sangat oleh para pemimpin PKR. Apabila itu berlaku, maka hebohlah mereka ke seluruh dunia bahawa polis Malaysia bertindak kejam dan sangat berat sebelah.

Itu keadaan yang berlaku dari tahun 1998 sehingga sekarang. Perangai kurang ajar yang dididik oleh para pemimpin PKR sekarang ini sudah dianggap perkara biasa. Perhatikan sahaja respons yang diberikan oleh para pengikut PKR di dalam portal berita mereka dan di portal-portal yang berpihak kepada mereka.

Seharusnya rakyat Malaysia sudah boleh membuka mata tentang perangai sebenar puak-puak ini. Mereka sentiasa mahu membuktikan UMNO akan melakukan apa-apa sahaja untuk menyekat mereka, padahal apa yang mereka lakukan sebenarnya adalah untuk mengalihkan perhatian agar mereka boleh melakukan kejahatan yang lebih kejam... sepertimana yang dilakukan oleh Radovan Karadjzic di bekas Yugoslavia.

Kerana itulah mereka benar-benar mahu rakyat memusuhi polis dengan memberikan alasan UMNO, UMNO dan UMNO!!!

CUBA BACA DI SINI walhal apa yang berlaku sebenarnya adalah sebaliknya!!!

0 comments

Friday, May 27, 2011

BERAPA LAMA NASHARUDDIN MAT ISA MAMPU BERTAHAN?

Friday, May 27, 2011
Tuan Ibrahim Tuan Man sudah menyatakan hasrat untuk bertanding jawatan Timbalan Presiden PAS yang sekarang ini disandang oleh Nasharuddin Mat Isa. Mat Sabu pula adalah pencabar kedua. Dan Nasharuddin Mat Isa juga telah menyatakan hasratnya untuk mempertahankan jawatan berkenaan.

Ia merupakan senario yang sangat menarik disebabkan kemelut yang berlaku antara Nasharuddin Mat Isa dengan Mursyidul Am PAS hampir dua tahun lalu.

Ketika Pilihanraya Kecil Manek Urai, Nasharuddin Mat Isa dimasukkan ke hospital dan pada masa yang sama, menjalani hukuman 'dilarang berkempen'. Namun pada saat-saat akhir, Nasharuddin yang masih uzur terpaksa hadir menunjukkan muka dalam kempen hari-hari terakhir di Manek Urai yang menyaksikan kemenangan calon PAS mengalahkan calon UMNO-BN.

Apabila Kerajaan Perpaduan diusulkan oleh Presiden PAS, Abdul Hadi Awang, ramailah musang-musang dan serigala-serigala dalam PAS yang lapar kuasa menjadikan Nasharuddin sebagai tempat mereka melepaskan kemarahan. Anehnya, puak-puak ini bukanlah bertelur sangat pun. Mereka tidak berani berhadap-hadapan sebaliknya segera berlindung di belakang Nik Abdul Aziz Nik Mat, Mursyidul Am PAS.

Maka, Mursyidul Am PAS pun segeralah bersuara yang sebenarnya adalah suara-suara puak serigala dan musang dalam PAS. Nasharuddin dicaci. Nasharuddin dibenci dan Nasharuddin dihalau keluar dari PAS dengan penuh hina.

Pun begitu, setia Nasharuddin tetap setia kepada PAS sama seperti setianya kepada Abdul Hadi Awang dan berjaya menyandang jawatan Timbalan Presiden selama 4 penggal selepas melepaskan jawatan Setiausaha Agung PAS yang disandangnya pada zaman Fadhil Noor.

Walaupun isu Kerajaan Perpaduan sudah selesai, namun Nasharuddin Mat Isa tetap menjadi kambinghitam yang ingin digulaikan oleh puak-puak serigala dan musang dalam PAS. Menghapuskan seorang pengikut setia kepada Presiden PAS sekarang, bererti jawatan Presiden yang sukar diusik, akan lebih mudah untuk didekati. Presiden PAS perlu dijadikan bersendirian atau dengan kata lain, dipencilkan. Sebagaimana Asri Muda dipencilkan suatu ketika dahulu sehingga akhirnya dia melepaskan jawatan Presiden PAS dan melompat masuk ke dalam UMNO.

Ada dua halangan yang perlu ditempuh oleh puak-puak serigala dan musang dalam PAS untuk ke puncak kuasa iaitu Setiausaha Agung dan Timbalan Presiden. Oleh kerana jawatan Setiausaha Agung tidak dipertandingkan, tekanan yang lebih besar perlu dibuat menerusi jawatan Timbalan Presiden. Seandainya Timbalan Presiden mampu ditumbangkan, bererti Setiausaha Agung yang dilantik oleh Presiden juga akan dapat disingkirkan dengan mudah.

Sebabnya, Presiden perlu mendengar kata putus daripada Syura yang diketuai oleh Mursyidul Am, Nik Abdul Aziz Nik Mat, iaitu badan tertinggi dalam PAS. Dan keputusan Syura pula perlu berdasarkan kepada kata-kata serta fikiran Mursyidul Am. Mursyidul Am pula mendengar kata-kata daripada musang dan serigala yang ada di sekelilingnya serta menjadi tembok kota yang sukar dirobohkan!

Justeru pertandingan kali ini, tentu sekali akan lebih sengit. Puak-puak serigala dan musang PAS sudah pun mengumpulkan kekuatan setelah cubaan kali pertama mereka pada tahun 2009 menemui kegagalan apabila gagalnya Husam Musa dan Mat Sabu di tangan Nasharuddin. Kali ini dengan menggunakan Tuan Ibrahim Tuan Man, diharapkan dominasi Nasharuddin di kalangan para penyokongnya akan terbelah dua. Apabila terbelah dua, bermakna Nasharuddin yang jauh lebih intelek dan lebih ulama berbanding Mat Sabu, akan tersingkir. Begitu juga dengan Tuan Ibrahim Tuan Man.

Dalam apa-apa keadaan sekalipun, Mat Sabu akan berjaya menduduki carta sebagai Timbalan Presiden sekaligus akan menguis juga kedudukan Cikgu Pa yang sekarang ini adalah Setiausaha Agung PAS.

Tambahan pula dengan 'nasihat' daripada Mursyidul Am bahawa PAS Pusat perlu dikuasai oleh PAS Kelantan, sudah cukup untuk membayangkan apa sebenarnya yang akan berlaku kepada Nasharuddin Mat Isa selepas ini....

Persoalannya sekarang, mampukah Nasharuddin menggunakan 'senjata sulitnya' untuk mengekalkan jawatan yang disandangnya sekarang, sekaligus menjadi penjaga setia kedudukan Presiden PAS, atau dia semakin tawar hati dengan apa yang sedang berlaku dalam PAS, terutama selepas Pilihanraya Umum Ke-12 yang menghampiri PRU13?

Kita sama-sama nantikan kesudahan episod menarik ini!!!

0 comments

MUKHRIZ DIPANGGANG DI SUNGAI PETANI!!!!

Semakin kuat desas-desus yang mengatakan Mukhriz Mahathir akan dilantik menggantikan Ahmad Bashah sebagai Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Kedah. Apatah lagi Ahmad Bashah juga dikatakan bakal kehilangan banyak 'jawatan' yang disandangnya sekarang, termasuklah Pengerusi KEDA. Khabar yang semakin kuat kedengaran, KEDA akan diketuai oleh orang lain tidak lama lagi.

Sumber juga mengatakan, Mukhriz bakal dilantik untuk mengetuai UMNO Bahagian Sungai Petani yang sehingga kini masih belum selesai masalahnya. Malah sumber juga mengatakan, ada SESUATU yang besar sedang menanti pada 11 Jun ini di Sungai Petani.

Semuanya kerana masalah 'BEBERAPA PUAK' dalam UMNO Sungai Petani, sekalipun pengurusan UMNO Negeri mengatakan masalah sudah selesai.

Penghantaran Mukhriz ke Sungai Petani diharapkan dapat merungkaikan masalah yang semakin berbelit hanya kerana akar umbi tidak mahu berketuakan Ketua Bahagian yang ada sekarang, manakala pihak pengurusan negeri pula tetap memilih Ketua Bahagian berkenaan atas beberapa alasan.

Namun sumber juga mengatakan, Mukhriz sebenarnya sedang dipanggang hidup-hidup apabila dihantar ke Sungai Petani. Masalah utama UMNO di Kedah sekarang adalah LOBI-MELOBI dan SALING MENONJOLKAN DIRI. Masalah yang paling ketara sekarang adalah UMNO Kedah masih lagi dalam MODE MENANG sekalipun mereka sebenarnya adalah pembangkang di DUN Kedah.

Walau sekuat mana pun pengaruh Mukhriz di Kedah, namun yang sahihnya Mukhriz seorang tidak akan mampu menahan asakan dan nafsu membadai para pemimpin UMNO Kedah yang tetap tidak mahu berubah dan sentiasa yakin mereka dikehendaki dan dipuja-puja oleh marhein Kedah.

Apa yang berlaku di Kedah, sebenarnya sedang diperhati dengan teliti. Malah tidak kurang juga yang mengharapkan agar PAS pimpinan OSTAT KITA terus memegang dan mentadbir Kedah untuk penggal kedua sebagai pengajaran kepada UMNO Kedah. Suara-suara yang mahukan UMNO Kedah DIBUBARKAN sepenuhnya juga semakin kuat di akar umbi!!!

Alasannya, pentadbiran UMNO Kedah terlalu lemah dan masih lagi bergayut kepada pemimpin-pemimpin berlumut yang sepatutnya sudah sedar diri!

Itu kata marhein UMNO la... tapi masalahnya, awan tidak akan bergerak kalau angin tidak bertiup!!!

0 comments

PERADUAN CARI 'SERUPA ANWAR'... HADIAHNYA ROLL ROYCE!!!

Zaid Ibrahim ternyata masih KASIHKAN Anwar Ibrahim. Buktinya, Zaid Ibrahim menawarkan hadiah sebuah kereta Roll-Royce kepada mana-mana pihak yang dapat mencarikan orang yang serupa dengan Anwar Ibrahim, bagi membuktikan Ketua Umum PKR itu bebas daripada salah laku moral membalun amoi China.

Peraduan tersebut akan berakhir pada 10 Jun dan tiga orang dilantik untuk menilai 'orang serupa Anwar' yang menyertai peraduan berkenaan.

Anwar Ibrahim sebelum ini tidak mengaku pembabitannya dalam video lucah tersebut. Bahkan mendakwa video tersebut adalah hasil konspirasi dan fitnah UMNO-BN. Manakala keledai-keledai Anwar pula cuba memberikan bukti betapa video tersebut telah 'diarahkan berpandu skrip' dengan beberapa pembuktian yang mampu memecahkan perut kerana kebodohan dan kedangkalan mereka.

Seharusnya, Anwar Ibrahim dan para balacinya menyahut cabaran bekas orang kuat Anwar Ibrahim yang juga merupakan pembiaya utama ibu pejabat PKR di Tropicana sebelum ini. Inilah masanya untuk membuktikan bahawa orang di dalam video berkenaan, bukanlah Anwar Ibrahim walaupun KONEK BENGKOKNYA hampir menyerupai yang dimiliki oleh Anwar berdasarkan cakap-dengar sebelum ini...

2 comments

PERANGAI BURUK SEORANG KETUA PEMUDA NEGERI DIDEDAHKAN!!!

KP Negeri ni tau siapa sebenarnya yg lebih layak untuk duduk di jawatan yg dia pegang sekarang. KP Negeri ni pun tau jugak, dia sebenarnya tak layak pun tapi disebabkan Timb.Pengerusi Negeri adalah boss dia dan boss dia pun tahu, mereka tidaklah seteguh mana sebab nama Khairy Jamaluddin jadi puppetmaster dah bocor, maka dptlah dia jadi KP Negeri.

Nak jadi cerita, bila ada demo kat satu tempat, KP Bahagian ni pun pergi ler jalankan tugas. KP Negeri pun ada. Tapi datang kemudianlah. Maklumlah KP Negeri katakan.

Demo berjalan lancar. KP Negeri nampak cukup tak senang hati dengan KP Bahagian. Bila dah semua selesai, KP Negeri dtg dekat KP Bahagian. Kemudian tepuk-tepuk bahu sebelum bagi RM100. KP Bahagian pulak tercengang. RM100 utk apa? Depan org ramai pulak.

Bila ada kawan kasitahu, barulah KP Bahagian faham maksud RM100. Balik dari tempat demo, KP Bahagian jumpa satu kedai pancing, masuk beli umpan katak utk pancing toman dan baki duit RM100 tu tak diambilnya.

Dgn kata lain, RM100 utk memperlekehkan Ketua Bhg, hanya layak untuk katak yg jadi umpan toman!


1 comments

IDENTITI MAKCIK HAJJAH SITT AL-WUZARA SUDAH TERDEDAH!!!

Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara merupakan nama yang paling menimbulkan kemarahan di kalangan umat Islam beberapa hari kebelakangan ini. Bahkan kalau ada sesiapa yang berani mengisytiharkan yang mereka adalah Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara di khalayak ramai, pastinya keputusan akhir ialah, orang itu akan kehilangan kepala kalau tidak pun cuping telinga.

Makhluk yang menggunakan nama Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara sama ada di WordPress mahupun di Facebook, itu menurut maklumat adalah seorang pondan yang kecewa kerana cinta sejenis. Untuk menarik perhatian lelaki yang dicintainya yang kebetulan pula seorang kakitangan awam, maka dia pun mencipta blog serta akaun Facebook.

Untuk mudah mendapat perhatian, ialah dengan menghina Islam. Bila sudah dapat perhatian, maka motifnya akan berjaya. Malah dengan membandingkan Islam dengan Kristian, si pondan berkenaan berasakan, dia akan lebih 'disayangi'.

Masalah PONDAN ialah mereka sentiasa over dalam segala hal. Bahasa penulisan PONDAN, GAY dan STRAIGHT mudah ditelah serta diteka. Apatah lagi kalau PONDAN berkenaan pula menyokong Pakatan Rakyat.... lagi la terlebih-lebih overnya dia.... siap boleh MENGHANJING-HANJINGKAN orang lagi...

Daripada maklumat yang diperolehi, SKMM sudah berjaya mengenalpasti makhluk ini dan dari mana dia membuat posting. Walaupun sehingga kini, SKMM belum lagi membuat pengumuman secara rasmi, namun sumber dari dalam SKMM sendiri memberitahu, mereka sedang bertindak pantas.... dan khabarnya juga, BUKIT AMAN turut terlibat dalam kes ini.

0 comments

RUPA-RUPANYA YANG SAMAN KEDA ADALAH BLOGGER!!!

Rupa-rupanya Nur Dini Mohd Noh, juruaudit yang menyaman Lembaga Kemajuan Wilayah Kedah (KEDA) kerana menyekat pengesahan jawatannya walaupun telah mematuhi segala syarat dan peraturan seperti lulus peperiksaan kerajaan dan kursus induksi, adalah seorang BLOGGER PRO-KERAJAAN.

Tak payahlah diberitahu lagi apa blog dia memandangkan buat masa sekarang Nur Dini telah pun mematikan blognya bagi membolehkan dia memberikan tumpuan kepada kes yang sedang 'dimahkamahkan'.

Bagaimanapun, sesuatu yang menarik tentang kes ini ialah, KEDA merupakan agensi Kerajaan Persekutuan. Si penyaman itu pula adalah seorang penyokong kerajaan. Mengapa pula dia mengambil keputusan untuk menyaman agensi Kerajaan Pusat itu kalau benar dia menyokong kerajaan?

Sebabnya ialah, perangai sebilangan PEGAWAI-PEGAWAI ATASAN yang merupakan penyokong kuat PAS, menggunakan kuasa mereka dan bertujuan mewujudkan persepsi buruk terhadap agensi kerajaan pusat. Mereka seumpama TROJAN HORSE yang dihantar untuk mengkhianati amanah yang diberikan dan membuatkan masyarakat memandang KEDA sebagai sebuah agensi yang penuh dengan rasuah, penyelewengan kuasa dan salah guna kemudahan serta jawatan.

Artikel ini akan bersambung dan pendedahan tentang perangai PEGAWAI-PEGAWAI KERAJAAN berfahaman PAS dalam agensi kerajaan akan dibuat secepat mungkin!

0 comments

IDRIS AHMAD, BOLEH DAK HANG BACA BENDA LAIN SELAIN HARAKAH? BODOH SUNGGUH LAAAA HANG NIH!!!

Apa punya balau ler kenyataan yang keluar dari mulut Idris Ahmad. Nampak sangat benda yang dibacanya cumalah Harakah. Media yang ditontonnya pula hanyalah Selangor TV. Memantul-mantul sangat bongoknya.

Kalau yer pun nak membuktikan yang UMNO-BN tak pandai mentadbir negara, tak payahlah sampai keluar kenyataan bongok sebegitu rupa. Takkanlah Idris Ahmad langsung tak tahu, harga minyak dunia tidak pernah turun pun terutama selepas kejayaan Amerika Syarikat menawan Iraq dan Afghanistan sekaligus menaikkan harga komoditi itu bagi membolehkan ekonomi Amerika yang hancur dek pasaran terbukanya sendiri, naik balik?

Pengaruh apa yang UMNO-BN ada untuk tidak menaikkan harga minyak dunia sedangkan rakyat Amerika Syarikat sendiri berhadapan dengan kenaikan harga bahan api itu?

Atau Idris Ahmad sebenarnya ingin memberitahu, minyak sebenarnya sama seperti air Sungai Perak. Macam di Kati... pergi ke tebing dan ceduklah sebanyak mana yang disukai? Adakah itu yang dimaksudkan oleh Idris Ahmad?

Kata Idris Ahmad, selagi BN memerintah negara, harga minyak akan naik. Pakatan Rakyat berjiwa rakyat. BN pula menyemputkan nyawa rakyat. Katanya lagi, kerajaan negeri Pakatan Rakyat tetap membantu rakyat walaupun sumber kewangan negeri terhad.

Maksud Idris Ahmad ialah, kerajaan negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat tidak mampu menjana pendapatan sampingan kerana kesemua pemimpin negeri tidak ada otak dan tak boleh berfikir. Bila jadi kerajaan negeri, kerja mereka hanyalah merengek daripada kerajaan pusat untuk pembiayaan segala perbelanjaan negeri. Hanya kerajaan pusat yang boleh membantu seluruh rakyat Malaysia. Kerajaan negeri hanya berfungsi untuk pilihanraya sahaja.

Temberang sajalah kerjanya Ketua Penerangan PAS Pusat ini. Kebajikan apa yang telah dibuat oleh kerajaan-kerajaan negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat. Jiwa rakyat apakah yang dimaksudkannya selain daripada ceramah dan kempen pilihanraya yang tidak berkesudahan.

Dan Idris Ahmad sendiri pun tidak pernah bercakap lebih daripada Pilihanraya Umum Ke-13, seperti mana punca dia mengatakan selagi BN perintah negara, selagi itu harga minyak akan naik.

Pergi baca lagi ler wahai Idris Ahmad.

0 comments

KALAU INI HUKUMANNYA GANGGU ISTERI ORANG, RAMAI PEMIMPIN PAS CACAT DAH!!!!

Gara-gara mengganggu isteri orang, seorang peniaga mendapat padah apabila kehilangan kedua-dua belah telinga selepas diserang suami wanita itu di Taman Kasawari, Simpang Ampat di sini semalam.

Dalam kejadian pada pukul 8.05 pagi itu, mangsa yang berusia 47 tahun ditemui dalam keadaan cedera parah dan terbaring di dalam longkang berhampiran rumahnya di Taman Kasawari.

Kejadian tersebut dikatakan berlaku apabila suspek pergi ke rumah mangsa di kawasan tersebut sebelum bertindak menyerang dan memotong telinga lelaki itu dengan menggunakan senjata tajam.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Selatan, Supritendan Shafien Mamat berkata, siasatan awal polis mendapati kejadian tersebut bermotifkan cemburu. (SUMBER)

NOTA THE FLYING KICK

Bayangkanlah kalau itu hukuman yang dijatuhkan kepada lelaki yang gemar mengganggu isteri orang lain. Siapakah agakanya yang paling banyak kehilangan telinga? Bayangkanlah Mat Sabu sekarang sedang berceramah dengan ketiadaan cuping telinga. Bayangkan juga Anwar Ibrahim bukan sahaja hilang telinga, tetapi juga hilang senjata jahatnya yang langsung tidak ada pantang larang.

Maka tidak hairanlah pada zaman dahulu, masyarakat Melayu mengamalkan hukuman yang dilihat sangat kejam bagi pasangan yang berzina dengan salah seorang daripada mereka telah berkahwin iaitu SULA!

Manakala di dalam hukum hudud pula, penzina muhsan wajib disebat dan kemudian hukuman had iaitu direjam dengan batu sampai mati.

Sedap yang tidak seberapa tetapi hukumannya sangat dahsyat... belum lagi hukuman di akhirat!!! Terlepas hukuman di dunia, belum bermakna akan terlepas dari hukuman di mahkamah Allah Taala pada hari akhirat...

Jauhilah... dan hindarilah... rendahkan pandangan dan berpuasalah jikalau tidak mampu menahan syahwat kerana walaupun diancam hukuman berat di dunia dan di akhirat, masih ramai yang beranggapan, perbuatan mungkar ini adalah sesuatu yang menyedapkan!!!


0 comments

PULAU PINANG HUB DADAH... KEJAYAAN TERBESAR LIM GUAN ENG!!!!

Walaupun Timbalan Ketua Polis Negara, Khalid Abu Bakar menolak pendapat yang mengatakan Pulau Pinang sedang menjadi hub dadah negara, namun penjelasan yang diberikannya memang merujuk ke arah itu. Apatah lagi dengan kejayaan demi kejayaan pihak polis melumpuhkan sindiket dadah yang tidak berkurangan bahkan semakin bertambah di pulau yang kini dikuasai oleh DAP dan konco-konco Lim Guan Eng.

Menurut Khalid, penciptaan dan pemprosesan dadah tidak lagi memerlukan tempat yang luas. Asalkan ada kepakaran, ada ruang dan ada sokongan, dadah akan menjadi industri yang sangat besar.

Apabila sesebuah negeri dikuasai oleh DAP seperti Pulau Pinang dan Selangor, sindiket dadah bagaikan memperolehi nikmat yang tidak terhingga. Selangor yang suatu ketika dahulu memerangi pelacuran dan dadah, sekarang ini menjadi syurga, terutama buat penggemar-penggemar maksiat. Pergilah ke mana-mana bandar besar serata Selangor, termasuklah Shah Alam dan Bandar Baru Bangi, pasti akan wujud rumah-rumah urut yang berselindung di sebalik jenama refleksologi yang sebenarnya menjalankan urusniaga SEKSOLOGI.

Maka tidak hairan jugalah bagaimana para pemimpin DAP sentiasa cuba mempengaruhi masyarakat agar melihat polis sebagai agen UMNO. Walaupun mungkin keterlaluan tetapi usaha berkenaan diharapkan akan memberi tekanan kepada pihak polis agar mengurangkan operasi pembanterasan jenayah di kawasan-kawasan yang dikuasai oleh DAP.

Anehnya, ramai yang terpengaruh dengan kempen-kempen tersebut. Mengaitkan polis dengan UMNO nampaknya menjadi senjata yang sangat mujarab buat DAP untuk memperolehi apa yang mereka inginkan. Dan untuk memperlihatkan yang DAP adalah sebuah parti 'baik', sokongan kepada PAS ditunjukkan walaupun ia sebenarnya hanyalah lakonan semata-mata.

Dan perbuatan tersebut ekaligus pada masa yang sama, memberikan ruang yang sangat besar untuk sindiket-sindiket jenayah bergerak bebas tanpa gangguan.

0 comments

GIMIK NIZAR JAMALUDDIN TAK CUKUP MENJADI!!!

Konon-kononnya nak buat gimiklah sehingga pada saat-saat akhir. Kononnya dia membuat pertimbangan semasak-masaknya untuk menjadi salah seorang daripada 6 orang yang akan bertanding jawatan Naib Presiden PAS. Padahal, semua orang sudah menjangkakan, Nizar Jamaluddin memang mahukan jawatan tersebut terutama selepas bersusah payah menonjolkan namanya di barisan hadapan dan bersabar menunggu peluang terhidang selepas berjaya mengumpulkan sokongan dalam kemelut 11 bulan Pakatan Rakyat mentadbir Perak.

6 orang yang mengesahkan untuk bertanding jawatan Naib Presiden PAS adalah Husam Musa, Salahuddin Ayub, Idris Ahmad, Mahfuz Omar, Amar Nik Abdullah dan Nizar Jamaluddin!

Pemilihan tahun ini merupakan kemuncak misi menguasai PAS oleh golongan Erdogan. Walaupun Abdul Hadi Awang tidak dicabar tetapi dari Timbalan Presiden sehinggalah AJK Pusat, kaum Erdogan merupakan majoriti yang menjadi calon.

Penguasaan Erdogan dalam PAS amat penting untuk masa hadapan parti tersebut. Kaum Erdogan merupakan jambatan paling kukuh kepada Anwar Ibrahim. Malah kaum Erdogan juga adalah macai paling setia Lim Guan Eng dan DAP.

Pastinya berbanding golongan pakai semutar Oman yang dianggap sebagai 'ulama', kaum Erdogan yang dikatakan golongan profesional (termasuklah Mat Sabu dan Mahfuz Omar... hahahaha) amat memerlukan bantuan serta dokongan daripada Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng untuk mendapatkan lebih banyak kerusi dan kuasa.

Corak lakonan yang ditunjukkan oleh Nizar Jamaluddin sebenarnya sudah basi. Menunggu saat-saat terakhir sebelum menghantar surat pengesahan bertanding, hanyalah sebuah lawak jenaka yang tidak ada bezanya jikalau dia menghantar surat pengesahan lebih awal.

Cakap-cakapnya bahawa dia 'kurang yakin kerana kehebatan calon-calon lain' hanyalah penyedap hati semata-mata. Atau dalam bahasa yang lebih sopan, nak beli jiwa agar penyokong-penyokong calon lain memilihnya. Sedangkan hakikatnya, dari dua tahun lepas lagi, Nizar Jamaluddin sentiasa akan cuba menonjolkan dirinya, biarpun dia akan kelihatan sangat bodoh seperti mana dalam sebuah forum yang meletakkan dia bersama-sama Pengerusi SPRM dan Ezam Mohd Noor yang menyaksikan dia terkelu apabila rumah RM1.8 juta disuarakan!!!

0 comments

APA PERLU TUNDUK KEPADA CHUA SOI LEK?

Tuntutan demi tuntutan yang dilakukan oleh Chua Soi Lek sebenarnya mudah difahami. MCA di bawah kepimpinannya telah merudum dengan teruk. Sokongan yang selama ini menaikkan para pemimpin MCA ke jawatan-jawatan utama, kini tertiarap. Sebaliknya para penyokong MCA selama ini telah berpaling kepada DAP.

Dek kerana itulah, Chua Soi Lek begitu resah dan sentiasa mencari jalan untuk mengembalikan semula keyakinan kaum Cina kepada MCA. Sekaligus menyelamatkan kedudukan MCA dalam Barisan Nasional.

Selepas 1969, ini adalah kali pertama MCA mengalami sokongan yang sangat merudum. Bahkan sewaktu MCA terlibat dalam kemelut kepimpinan melibatkan Presidennya, Tan Koon Swan yang dipenjara pada tahun 1986 di Singapura dan 1988 di Malaysia, MCA tidak seteruk sekarang. Paling menarik apabila Tan Koon Swan yang naik dengan begitu pantas dalam MCA iaitu selepas menyertai parti tersebut pada 1977, berjaya merebut kerusi DUN Damansara yang menjadi kubu kuat DAP pada waktu itu dengan kemenangan besar.

Sedangkan ketika berada di bawah Chua Soi Lek, Presiden MCA itu bukan sahaja menghilangkan keyakinan masyarakat Cina terhadap MCA dengan gelagat serta masalah yang ditimbulkan, bahkan berusaha untuk menjauhi masyarakat Melayu yang selama ini turut menjadi pemberi undi terbesar MCA atas semangat Barisan Nasional.

Terbaru, Chua Soi Lek kembali menimbulkan kemarahan apabila mempersoalkan tentang quota biasiswa JPA yang menurutnya perlu dihapuskan dan pemberian biasiswa perlu dibuat atas dasar merit.

Sebenarnya kata-kata Chua Soi Lek itu bukanlah sesuatu yang aneh kerana Lim Kit Siang serta DAP sudah lama memperjuangkannya!

Biasiswa merupakan sebahagian daripada hak keistimewaan orang Melayu-Bumiputera yang termaktub di dalam Perlembagaan. Bagaimanapun, atas dasar terbuka dan bimbangkan undi kaum Cina, UMNO yang menjadi tulang belakang kerajaan, telah melonggarkan peraturan tersebut dan memberikan peluang yang hampir sama kepada pelajar-pelajar berketurunan Cina.

Namun nampaknya, biarpun separuh daripada 4000 orang pelajar yang menerima biasiswa itu adalah pelajar-pelajar Cina, nampaknya Chua Soi Lek tidak berpuas hati. Sebaliknya dia mendesak agar biasiswa itu diberikan sama rata, tanpa mengambil kira apa yang seharusnya disyukuri.

Maka timbullah persoalan daripada lebih 1000 orang pelajar Cina yang menerima biasiswa JPA itu, berapa ramai yang berkhidmat dengan JPA dan berapa ramai pula yang mengambil keputusan untuk berhijrah ke negara asing atas alasan gaji di Malaysia kecil? Dan berapa ramai pula pelajar-pelajar Bumiputera yang pulang semula ke Malaysia selepas habis belajar untuk memberikan khidmat kepada negara ini?

Mengapa hal tersebut tidak diambil kira? Mengapa nisbah berkenaan digunakan untuk pemberian biasiswa? Bagaimana pula dengan pelajar-pelajar yang agak kurang cemerlang tetapi mampu cemerlang sekiranya diberikan kesempatan dan kebanyakan daripada mereka adalah dari kalangan Bumiputera?

Dalam keadaan apa sekalipun, usul Chua Soi Lek agar kerajaan mengubah dasar pemberian biasiswa tidak boleh diterima sama sekali. Ia seperti janji Lim Guan Eng bahawa DAP akan sentiasa menjunjung Perkara 152 dan Perkara 153 Perlembagaan Malaysia, tetapi pada masa yang sama, mendesak agar Bahasa Melayu kurang diberikan perhatian, orang Melayu-Bumiputera tidak bebas bekerja kerana gagal menguasai Bahasa Mandarin, peruntukan untuk masjid dipertikaikan, kuasa Raja-Raja Melayu diperlekeh-lekehkan dan agama Islam perlu disamaratakan dengan agama-agama lain di Malaysia.

Mungkin juga ada baiknya jikalau Kerajaan kembali semula ke dasar awal pemberian biasiswa iaitu BIASISWA KERAJAAN HANYA UNTUK KAUM BUMIPUTERA!!!

0 comments

Thursday, May 26, 2011

NIK ABDUL AZIZ DILANDA SINDROM SERAM-SEJUK!!!

Thursday, May 26, 2011
Habis Nik Abdul Aziz... pandai-pandai pulak dia nak menyanggah Lim Guan Eng bab bubar DUN. Dia ingat dia siapa? Tak ada Lim Guan Eng, meratap atas sejadah sajalah yang mampu Nik Abdul Aziz buat. Ingat, kalau tanpa Lim Guan Eng, Nik Abdul Aziz boleh cakap Kelantan di atas pentas di hadapan Cina-Cina DAP Sarawak terutama di Sibu yang kebanyakan daripada mereka tak faham pun Bahasa Kebangsaan walaupun mereka hanyalah remaja yang berpakaian seragam sekolah menengah?

Ni pandai-pandai pulak nak bagitahu, PAS Kelantan tak boleh ikut cakap Lim Guan Eng dan beranggapan ARAHAN Lim Guan Eng adalah pandangan peribadinya semata-mata!

Takkanlah semutar Oman tebal atas kepala pun, nak menipu gak lagi? Malulah sikit dengan kereta Mercedez tuh dan annexe banglo besar di belakang rumah asal di Pulau Melaka!

Tu, si Ariffahmi tu siapa pula nak selamatkan? Mustahil Ariffahmi akan terjun bangunan SPRM macam yang Teoh Beng Hock buat sebab nak selamatkan 'majikannya' dan sebab tahu, majikannya wajib kantoi sebab status kontraktor yang dapat banyak projek adalah muflis?

Pandai-pandai pulak orang tua semutar Oman tu nak marah Lim Guan Eng!

Tunggulah, Lim Kit Siang tengah duk betulkan kolar baju. Karpal Singh pun dah start nak belajar-belajar berjalan dah tu...

Nak harapkan Anwar Ibrahim? Tak payahlah, Anwar sendiri pun telur kena pegang dengan Karpal!!! Sekali kena jentik, KONEK BENGKOKNYA boleh jadi bertambah bengkok!!!

Lain kali bila Lim Guan Eng kata apa-apa pun, angguk sajalah... jangan lawan!


0 comments

SANGAP SUNGGUH LA ANJING SURUHAN LIM GUAN ENG INI!!!

Nampaknya Mazlan Aliman masih tidak cukup dengan PEROLEHAN besar yang berjaya dikaut dari kes Felda Kemahang 3. Kali ini dia ingin pula mencuba untuk mendapatkan laba yang lebih besar dengan mendesak FELDA agar memberikan penjelasan tentang RM6 bilion yang dipinjam dari KWSP.

Amaran telah diberikan kepada Najib Abdul Razak, Ahmad Maslan dan Yusuf Noor agar memberikan penjelasan berhubung tuduhan tersebut dalam tempoh seminggu. Sebarang kelewatan akan menyebabkan Mazlan Aliman akan menggerakkan semua macai-macainya untuk membuat laporan polis di seluruh negara.

Mazlan Aliman cuba tunjukkan yang dia prihatin sangat dengan duit KWSP yang dipinjam oleh FELDA. Katanya, walaupun dia tahu pinjaman tersebut digunakan untuk membeli kilang gula dan ladang tebu dari Robert Kuok, namun Mazlan Aliman tidak nampak sebarang kepentingan terhadap pembelian itu bagi pihak FELDA dan warga penerokanya.

Itulah yang susahnya kalau pemimpin diambil daripada mereka yang banyak sangat makan cencaluk cicah belacan. Kebodohan itu memang perlu ada sebab sifat baharu manusia, tetapi kalau dah sepanjang masa bodoh dan cuba pula membodohkan manusia, itu dah jadi setaraf dengan Iblis Laknatullah!

Daripada kenyataan yang dikeluarkannya, Mazlan Aliman sangat takut sekiranya FELDA tidak bankrap sebagaimana yang sering diceramahkannya di serata negara. Pelaburan yang dibuat oleh FELDA juga begitu merungsingkan Lim Guan Eng, boss besar Mazlan Aliman.

Dalam satu kenyataan yang lain, Lim Guan Eng memperlekehkan FELDA yang baru sahaja memperolehi lesen gula menerusi urusniaga antara FELDA dengan Robert Kuok. Sama seperti mana Lim Guan Eng begitu sakit hati apabila Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary berjaya mengambilalih Pelabuhan Pulau Pinang.

Apa yang dilakukan oleh Mazlan Aliman sebenarnya sangat mudah untuk ditelah. Mazlan Aliman tidak ada sebarang niat untuk memperjuangkan para peneroka FELDA seperti mana yang dibuktikan menerusi Felda Kemahang 3 yang menyebabkan para peneroka yang konon-kononnya diperjuangkan olehnya, menjadi pendapatan utama peguam-peguam yang dilantik dengan bantuan Mazlan Aliman dan Mazlan Aliman sendiri!

Sebaliknya Mazlan Aliman lebih bimbang sekiranya, perjuangannya untuk mengaut keuntungan besar, tidak berlaku sebaliknya para peneroka FELDA pula memperolehi pendapatan yang lebih terjamin seperti sekarang. Apatah lagi para peneroka yang menjadi tali-tali barutnya di FELDA-FELDA seluruh negara mula memandang Mazlan Aliman dengan penuh cuak apabila dia sentiasa berusaha untuk menghasut mereka agar menentang FELDA tetapi pada masa yang sama, yang mendapat keuntungan besar adalah Mazlan Aliman dan para peguamnya!!!


0 comments

TELUR ANWAR MULA MENGGELETAR!!!!

Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar telah mengesahkan polis telah pun menyiapkan kertas siasatan berhubung pelaku di dalam video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim dan telah pun menyerahkannya kepada Pejabat Peguam Negara.

Dengan kata lain, identiti pelaku di dalam video tersebut yang sudah dikenalpasti, akan benar-benar terdedah apabila kes tersebut dibawa ke mahkamah.

Maka tidak hairanlah, Anwar Ibrahim dan konco-konconya seperti beruk kepanasan yang jadi tidak tentu arah. Usik sana usik sini, cuba alih isu dan cuba bercakap tentang rasionalisasi subsidi yang mereka sendiri tidak faham, semata-mata untuk mengalihkan isu KONEK BENGKOK Anwar Ibrahim yang semakin terdedah.

Malah Anwar Ibrahim dengan bongkaknya memberi amaran kepada polis agar tidak mendedahkan identiti pelaku video tersebut bagi mengelakkan RISIKO BESAR. Walhal dalam sebarang keadaan, Anwar menafikan si pelaku tersebut adalah dirinya. Apabila ditanya mengapa Anwar berani memberi amaran kepada polis seandainya si pelaku itu bukanlah dirinya, TEKAK ANWAR IBRAHIM TERUS KERING!

Sangat tidak menghairankan apabila para pemimpin Pakatan Rakyat, khususnya dari kalangan PAS-Erdogan bersungguh-sungguh dan bersepadu memberitahu rakyat Malaysia bahawa menyebarkan video seks adalah BERDOA dan TIDAK BERMORAL.

Dah macam Iblis mengajar Syaidina Abu Hurairah r.a tentang penangkal iblis dan syaitan pula... bercakap betul untuk menipu.

Dan nampaknya telur si Anwar semakin berkocak. Kerandutnya mungkin sudah pun masuk ke perut. Jawatannya selaku Penasihat Ekonomi Selangor bergaji RM1 benar-benar teruji. Apakan tidak, di sebalik reputasi hebat sebagai ahli ekonomi walaupun tak lulus Kertas Ekonomi STP dan hanya mampu mengambil jurusan Pengajian Melayu (asal ada ijazah), Ketua Umum PKR gagal menasihati tuan punya bangunan yang menempatkan ibu pejabat PKR di Tropicana, Petaling Jaya.

Akibat kegagalannya memberikan nasihat bagaimana pemilik bangunan itu tidak kehilangan bangunannya akibat dilelong oleh bank, PKR tidak lagi mempunyai ibu pejabat.

Namun, di sebalik kemelut itu, ada desas-desus yang mengatakan, PKR sebenarnya yang gagal membayar dan melunaskan sewa bulanan mereka, sekalipun Bendahari PKR menafikan kenyataan tersebut.

0 comments

KETUA PEMUDA TAIK DADAH?!!!!

UMNO Bahagian ni memang banyak masalah. Semua masalah itu puncanya dari satu sumber saja iaitu Ketua Bahagiannya.

Bapa jadi Ketua Bahagian. Anak lelaki jadi Ketua Pemuda. Anak perempuan jadi Ketua Puteri. Isteri pula jadi Pemeriksa Kira-Kira.

Semua lesen kelas F yang diperuntukkan ke Daerahnya, semua disapu oleh keluarga ini. 30 Lesen kerja Kelas F, semuanya dibolot oleh Ketua Bahagian UMNO ini. Walaupun lesen atas nama orang lain, tapi yang bolot adalah Ketua Bahagian ini. Pemilik-pemilik lesen hanya dapat gaji bulan-bulan.

Bahagian ini terkenal kerana pencalonan utk pemilihan agung umno yang lepas. Calon utk presiden adalah Pak Lah, tim.presiden adalah Ali Rustam. Kp adalah KJ. Manakala N.Presiden adalah Shafie Apdal, Shahidan Kassim dan Zahid Hamidi.


NOTA THE FLYING KICK:

Nampak entry terbaru di Blog Kuku Kaki agak menyengat. Siapakah Ketua Pemuda UMNO yang dimaksudkan oleh penulis blog tersebut? Bahagian manakah yang dimaksudkan?

Apa pula tindakan selanjutnya daripada pengurusan tertinggi UMNO dalam hal ini?

0 comments

SI PENDEK YANG SERBA MEMBANGANGKAN!!!

Si pendek gemuk berkepala botak, berperut boroi dan berpunggung tonggek ini buat kelaku bongok lagi. Sekaligus menyerlahkan bahawa walaupun saiz kepalanya besar, sebahagian daripada tengkoraknya diisi dengan tahi lembu atau barangkali juga tahi babi!

Mungkin sudah tak tahu nak bagi alasan apa untuk menerjah, maka Shamsul Iskandar Mohd Akin pun mempertikaikan keputusan kerajaan untuk tidak menaikkan harga RON95, diesel dan LPG. Menurutnya, kerajaan berdolak dalih sehari selepas mengumumkan pengekangan kenaikan harga bagi ketiga-tiga bahan api berkenaan. Sebabnya ialah sehari selepas pengumuman kekangan kenaikan harga, Timbalan Menteri Kewangan 2, Donald Lim pula berkata, kerajaan mungkin terpaksa mengurangkan subsidi seandainya harga minyak dunia terus meningkat.

Bagi orang yang ada otak waras, kata-kata Donald Lim itu adalah satu perkara biasa. Anwar Ibrahim sendiri pun tidak akan beria-ia membela dirinya jikalau dia tidak bersalah. Shamsul Pendek sendiri pun akan berusaha bermati-matian untuk memastikan Chegu Bard tak rampas jawatannya.

Kenaikan harga komoditi dunia adalah lumrah. Dan sebarang perubahan harga akan memberikan kesan kepada negara-negara di dunia ini.

Tak tahu la pulak kalau Shamsul Iskandar Mohd Akin beranggapan bahawa Malaysia berada di planet lain yang tidak wujud perdagangan bebas dan pasaran terbuka. Dalam apa-apa juga keadaan, sebarang keputusan dan dasar kerajaan hanyalah sementara. Tidak ada keputusan yang kekal dan tidak boleh diubah-ubah.

Alangkan Perlembagaan Malaysia pun, Pakatan Rakyat cuba nak ubah, takkanlah harga barangan di Malaysia tak boleh? Negara mana yang harga semua benda tidak naik-naik, sebaliknya turun sahaja?

Kalau dah Kerajaan Pusat tak tetap, kenapa pula Selangor dan Pulau Pinang, Pakatan Rakyat tidak mampu berbuat apa-apa tentang kawalan harga? Bukankah sudah termakhtub bahawa kerajaan negeri juga mempunyai kuasa untuk berbuat begitu? Takkan Anwar Ibrahim tiga hari sekali boleh pergi Amerika, Khalid Ibrahim siap pergi berkursus dengan ulama-ulama Bahai di Aspens, Teresa Kok boleh melancong di China dengan bebas, harga barang di Selangor dan Pulau Pinang tak boleh nak diturunkan? Sedangkan dalam hal ini, Kerajaan Pusat sekadar meletakkan harga siling. Kalau kerajaan negeri boleh bagi subsidi lebih banyak, harga tentunya boleh diturunkan.

Takkanlah sebab Donald Lim kata, bila harga petroleum melonjak lebih USD130 satu tong, kerajaan kena semak semula pemberian subsidi, maka Shamsul Iskandar Mohd Akin sudah menganggapnya sebagai dolak dalih?

Lawak betul ler kau ni, Sam... udahlah kemetot, akal kau pun bantut! Belum pernah lagi sepanjang kau jadi Ketua AMK, kau buat benda yang betul dan kata-kata yang keluar dari mulut kau, terpakai walaupun sebaris ayat. Ketandusan betullah orang PKR ni sampai SI BODOH macam Shamsul Iskandar Mohd Akin pun masih lagi dikekalkan sebagai Ketua AMK.

0 comments

Hak Asasi dan Kebebasan ..kununnya.

Belgium mungkin haram burqa selepas Perancis
26/05/2011 2:48am
BRUSSEL 26 Mei - Belgium mungkin menjadi negara kedua di Eropah untuk mengharamkan pemakaian burqa di tempat awam selepas Parlimen meluluskan rang undang-undang mengharamkan pemakaian tudung.
Rang undang-undang baru itu akan berkuatkuasa dalam tempoh 10 hari selepas ia diterbitkan dalam jurnal rasmi Belgium bulan depan.
Perancis menjadi negara pertama Eropah untuk mengharamkan pemakaian burqa pada 11 April lalu. - AFP


___________


Hero2 hak asasi dan kebebasan ..mmm..namun gitu masih banyak negara2 Islam mengharap2kan "hero2" hak asasi dan kemanusiaan ni dalam perjuangan "Islam" mereka..
PAS tak nak komen apa2 ke? oopppsss takut kena tegur leh Khalifah LGE ke?
Tak pa ler..kita faham.
-aa

0 comments

sapa pulak nak jadi CHAMPION isu ni?

Hentikan pembalakan kawasan tadahan air
26/05/2011 12:59pm
PASIR PUTEH 26 Mei — Kerajaan Pas Kelantan didesak menghentikan kegiatan pembalakan di Bukit Ulu Sat dan Bukit Tapong di sini yang merupakan kawasan tadahan air bagi mengelak kesan buruk terhadap lebih 300 penduduk yang tinggal di pinggir tanah tinggi berkenaan.
Pengerusi Majlis Pembangunan Pertanian Parlimen Pasir Puteh, Zawawi Othman berkata, kawasan seluas 200 hektar yang baru diluluskan kepada beberapa syarikat pembalakan telah menganggu proses bekalan air kepada penduduk terutama peserta Felcra.
"Selain untuk bekalan air minuman, mandi dan membasuh pakaian mereka juga menggunakan air itu bagi tujuan pertanian,” katanya ketika ditemui di sini, hari ini.
Bulan lepas sebahagian penduduk di kawasan berkenaan termasuk di kampung sekitarnya mendakwa bekalan air ke perkampungan mereka seringkali terganggu dan bercampur lumpur terutama apabila berlaku hujan lebat akibat hakisan aktiviti pembalakan itu.
Zawawi berkata, kedua-dua lokasi itu adalah kawasan tadahan hujan sejak tiga dekad dan tidak dibenarkan sebarang bentuk aktiviti dilakukan demi kepentingan penduduk di situ. — Bernama


_________


Harapkan PAS..pehhh nanti dia kabor ni semua salah UMNO/BN kerana tak bagi royalti jadi sesah ler balak.


Harapkan PKR..masalah kote Bang Anwar tak selesai lagi.


Harapkan UMNO..tak tahu pula apa masalah dorang..


Harapkan DAP..tu melayu punya hal le, cuma DAP nak undi org2 Melayu je ma..
Tunggu je ler banjir lumpur ke apa ke..baru ler masing2 brkojar. Lepas tu ada ler yg "kesal" kerana tak dapat masuk TV3 atau utusan.
He he ..
Rakyat jelata disana..redha je ler!!
-aa

0 comments

KALUT DAH! PAS SELANGOR PUAK ERDOGAN DAH START KALUT!!!!

Yang memekak tentang video lucah Anwar Ibrahim yang disebarkan dari kalangan PAS adalah PAS-PAS Erdogan. Puak-puak inilah juga yang bersusah payah membenarkan fitnah Anwar Ibrahim terhadap Najib Abdul Razak suatu ketika dahulu. Dan pada masa itu, tidak timbul langsung cerita tentang moral. Cerita tentang bukti dan cerita tentang syariat. Yang duk cerita ialah, gambar-gambar 'doctered' Tian Chua. Gambar itulah yang diusung-usung ke sana ke mari sampai disiarkan ke dalam blog, kononnya sebagai bukti Najib Abdul Razak memang kenal benar dengan Altantuya Shiiribu.

Memandang pemilihan jawatan utama dalam PAS tahun ini didominasi oleh puak-puak Erdogan, maka penonjolan-penonjolan para pemimpin mereka amatlah perlu. Apatah lagi kiblat utama puak-puak Erdogan adalah Anwar Ibrahim.

Di Selangor pemimpin utama Erdogan adalah Khalid Samad. Sama seperti Mat Sabu yang mengharapkan undi Cina untuk kemenangan PAS, Khalid Samad juga lebih mementingkan puak-puak DAP dan PKR berbanding ahli-ahli PAS. Mungkin berasakan yang ahli-ahli PAS memang cukup setia dan tidak akan mengusiknya, apa-apa yang dilakukan oleh Khalid Samad tidak akan mengambil kira sensitiviti mereka.

Terlalu menarik sebenarnya untuk melihat gelagat Khalid Samad yang akan mudah melatah apabila Anwar Ibrahim disentuh. Senada dengan Anwar Ibrahim, Khalid Samad akan menyatakan segala-gala yang berlaku di negara ini semuanya disebabkan oleh UMNO. Bahkan sehingga Anwar mengangkangkang China Doll juga, itu juga adalah konspirasi dan fitnah UMNO.

Selain Khalid Samad, ada seorang lagi pembantu rapatnya iaitu Mariah Mahmud, Ahli Parlimen Kota Raja. Dakwaan terbarunya bahawa SPR telah memindahkan pengundi-pengundi dari kawasan-kawasan tertentu ke kawasan-kawasan tertentu, bukanlah cerita baru.

Kalau dahulu, cerita tentang pengundi hantu adalah cerita wajib puak-puak PAS apabila kalah, sekarang, cerita tentang peralihan pengundi pula menggantikan hujah pengundi hantu yang sudah basi dan tidak pernah dapat dibuktikan oleh PAS, sekaligus memberikan tamparan yang memalukan kepada mereka.

Kisah-kisah ini timbul apabila PAS mula berasa kekalahan sudah sampai ke kaki mereka. Dan sememangnya PAS Selangor yang dikuasai oleh Erdogan, mempunyai reputasi yang sangat buruk. Bukan kerana PAS itu sendiri sudah teruk tetapi kerana cubaan puak-puak Erdogan untuk menjadikan PAS sebagai sebahagian daripada DAP atau PKR.

Tidak dapat dinafikan, perbuatan menyebarkan video-video lucah adalah satu perbuatan keji. Namun perbuatan keji itu sama sahaja dengan perbuatan keji si pelaku di dalam video tersebut. Membela si pelaku dengan mengeji puak yang menyebarkannya, samalah seperti meletakkan diri sebagai pelacur China yang khabarnya mendapat upah RM2000 semalam dalam video berkenaan.

Konon-kononnya nak memperjuangkan kebersihan moral, tetapi pada masa yang sama, menjadi sebahagian daripada penyokong makhluk yang sentiasa melakukan penghinaan moral!!!

0 comments

YDP MPAJ SAKIT TANGAN ATAS ARAHAN MB SELANGOR!!!

Malang buat kontraktor-kontraktor pembersihan Bumiputera di Ampang. Yang Dipertua MPAJ, Mohamed Yaacob khabarnya sakit tangan. Sudahlah sakit tangan, dia pula sangat sibuk dengan mesyuarat. Oleh kerana itu, pembayaran perkhidmatan kepada kontraktor-kontraktor Bumiputera Ampang Jaya tersekat dari bulan Februari sehingga kini.

Kepada kontraktor-kontraktor pembersihan MPAJ, jangan marah YDP. YDP tak boleh nak buat apa-apa. Tangannya sakit. Sudahlah sakit, kepalanya pula simpang peronang dengan putar belit yang baru. Tak perlulah anda susah payah membuktikan yang anda ahli PAS atau PKR. Sebab selagi nama anda Melayu, anda bersyarikat sendiri, anda bukan orang Mr.Mok-Syarikat Muhibbah, selagi itulah anda susah nak dapat bayaran.

Semalam kontraktor Bumiputera pulak mengamuk di Kuala Selangor sebab tak dapat bayaran berbulan-bulan!

Dah habis gamaknya RM16 juta bantuan Kerajaan Persekutuan kepada PBT dibelasah dek Khalid Ibrahim. Dah habis jugalah RM60 juta bantuan Kerajaan Persekutuan kepada Kerajaan Negeri Selangor untuk pembersihan dikebas dek DAP dan PKR.

0 comments

Keluhan Yang Mengharukan!!

Sungguh jelik BN dan media perdana Malaysia
Bila terbaca keluhan YB Dr Che Rosli Che Mat, kita faham dan maklum perangai jelik media Malaysia, mengambil kesempatan politik bagi pihak BN di atas kesengsaraan anak-anak yatim. Selebihnya anda bacalah sendiri:
Ahli Parlimen Hulu Langat, Dr. Che Rosli Che Mat menasihatkan pemimpin Umno tidak mendabik dada berlagak kononnya mereka 'hero' dan paling awal membantu mangsa tanah runtuh di rumah anak-anak yatim Batu 14 Hulu Langat.Ketika menceritakan kembali suasana sebenar hari kejadian beliau berkata, bantuan mula tiba seawal jam 3 petang iaitu kira-kira setengah jam selepas kejadian berlaku.Antara yang terawal tiba di sana menghulur bantuan katanya adalah penyelaras PAS bagi Dun Dusun Tua, Mohd Jan Sulung bersama beberapa rakannya yang mengeluarkan mangsa pertama jam 3.15 petang.Beliau yang tiba kira-kira jam 3.30 petang kemudiannya turut membantu mangsa bersama Unit Amal dan Briged Amal PAS dengan kehadiran pihak bomba."Yang ditonjol media (Adun Semenyih) (Datuk) Johan (Abdul Aziz). Padahal dia datang dah pukul 4 dan tak boleh masuk pun."TV3 datang ambil gambar dia seolah-olah Umno lah buat semua," katanya pada sidang media sempena pelancaran Tabung Kemanusiaan Harakah untuk mangsa tanah runtuh tersebut.Turut serta pada sidang media itu, Pengarah Urusan Harakah, Datuk Kamarudin Jaffar.Dalam kejadian pada pukul 2.30 petang Sabtu lalu 25 pelajar serta warden Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-Anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa, Hulu Langat tertimbus oleh runtuhan tanah ketika sedang berlatih kompang dan nasyid di khemah bersebelahan cerun bukit.Ekoran kejadian itu, sembilan daripada pelajar yang terlibat selamat dan 16 lagi terkorban."Dari segi senarai yang membantu itu tidak nampak la di mana-mana Briged Amal dan Unit Amal."Sedangkan petugas kita hampir 250 orang dan paling ramai," katanya sedikit kesal.Menurutnya lagi, sepanjang tempoh menyelamat itu, petugas PAS antara paling menonjol sehingga mereka lah juga terlibat semasa proses pengkebumian mangsa yang terkorban.Mengulas lanjut, beliau bagaimanapun melahirkan rasa kesal kerana sumbangan dari pihak PAS seperti dikesampingkan.Pihak polis juga semasa memberi taklimat tidak menyebut penglibatan Unit Amal dan Briged Amal dan hanya menyebut agensi-agensi lain yang hanya sebilangan kecil terlibat.Bagaimanapun, beliau memberitahu, isu publisiti itu bukanlah perkara besar bagi mereka, namun sekadar memberi respon terhadap media yang menonjolkan BN kononnya 'hero' dalam isu itu."Saya bagitahu dengan sahabat-sahabat di sana, ini bukan masa nak cari publisiti, tapi masa untuk kita buat kerja selamatkan nyawa seramai mungkin," jelasnya


_____________


Aku terharu sungguh bila membacanya...isu publisiti bukanlah perkara besar tapi sekadar nak bagi respon trhadap media yg menonjolkan BN kononnya "hero" dlm isu Hulu Langat..dan ada rasa kesal kerana penglibatan UNIT AMAL mereka tak diwar2kan....Alhamdulillah mereka brkhidmat kerana Allah swt cuma ada "kesal sikit"..harapkan balasan Allah swt dan sedikit pujian dari makhluk yakni dari media je..sikit je ma.Memang PAS tak dinafikan sentiasa membantu rakyat bila mana je rakyat ditimpa apa2 mala petaka semada diMalaysia..maupun dluar negara.. ketika banjir menimpa negari2 spt Kedah (sebelum PAS merintah), Pahang, Perak, Terengganu..PAS telah segera bantu rakyat yg ditimpa tu ngan memberitahu mereka ni lah bala kerana undi UMNO/BN..PAS rasa brbangga kerana telah tolong menyedarkan rakyat akan bala kerana undi UMNO/BN. Tapi bila Kedah ditimpa banjir, PAS ngan segera gak beritahu rakyat bahwa ni juga bala kerana projek2 pembangunan UMNO/BN yakni buat keretapi brkembar.. PAS juga telah bantu menyedarkan rakyat bahwa yg patut bantu dan brtanggungjawab utk bantu ialah kerajaan Pusat yakni UMNO/BN..PAS juga bantu menyedarkan rakyat bahwa sebarang kelewatan bantuan adalah kerana kelemahan UMNO/BN..oleh itu PAS ngan bangga menyembahkan, undilah PAKATAN...hebat betul bantuan2 PAS pada rakyat Malaysia.Bila rakyat M'sia hadapi ancaman di Mesir akibat "kebangkitan rakyat" melawan "kezaliman", PAS juga telah bantu rakyat Malaysia disana bahwa semua ni juga salah UMNO/BN..kerajaan lembab brtindak..so UNDILAH PAKATAN. Walaupun ditanggung 100%, PAS masih berjaya bantu rakyat bahwa bukan sepatutnya 100% ditanggung tapi sepatutnya membayar ganti rugi kerana hantar belajar di Mesir..so bagaimana utk atasi ini, UNDILAH PAKATAN.Gitu juga rakyat Malaysia yg hadapi malapetaka di New Zealand, Jepun..PAS memang bergerak pantas!! SYABAS!! so UNDILAH PAKATAN.Dalam media HARAKAH rasanya tak de sebut apa jasa BN dan UMNO langsung..malah semua jasa dan sumbangan PAS, dan sekarang DAP le pulak...oppsss. Tak dengar lagi ada YB2 dari UMNO/BN yg rasa kesal kerana tak disebut brjasa dalam HARAKAH media perdana PAS..mmmKita semua kena ucapkan TERIMA KASEH tak terhingga atas semua bantuan PAS!! ( tolong derma sikit yeob!! kerana Allah swt!!)-aa0 comments

UMNO SUDAH CUKUP DIROSAKKAN OLEH KJ!!!!

Hamlau sekor ni wat perangai lagi. Aritu kata tak mau dah jawatan KP dan tak mau dah bertanding di Rembau. Tiba-tiba otaknya bersimpul dan mulutnya kata dia nak bertanding lagi. Aritu dia cakap tak mau dah semua jawatan sebab dia nampak UMNO kalah. Sekarang, dia nampak UMNO boleh menang, dia pun nak ambik credit.

Ramai dah nampak kaitan KJ ngan Nuar Brahim. Dari sejak mula dia sendiri yang hantar passport Nuar sampailah tindakan2nya dalam UMNO yang rugikan UMNO. UMNO kalah banyak pada PRU 12 sebab dia ngan babah mertuanya. Tapi dia tak pernah ngaku. Dia sentiasa rasa dia betul sebab walaupun penganggur, dia ada banyak duit yang boleh beli ramai orang.

Setiap kali ada PRK, dia mesti buat perangai supaya orang benci UMNO. Dia bawa kereta besar dan mewah masuk kampung. Siap dengan escort lagi. Buat konvoi motor besar-besar yang orang kampung setakat boleh pandang, tak boleh pegang. Dia buat macam tu sebab nak bagi orang kampung yang selama ini menyokong kuat UMNO, jadi benci.

Bila dia dibenci, orang kampung akan benci UMNO sama. UMNO dan seluruh kepimpinan akan disamakan macam KJ. Arrogant, angkuh, sombong, membesar-besarkan diri dan suka menunjuk-nunjuk yang dia orang kaya.

KJ mana pernah cakap macam mana dia boleh jadi jutawan walaupun dia tak ada kerja dan tak ada perniagaan. Yang dia sibuk, orang lain. Bila dah teruk kena belasah, KJ upah orang lain untuk bela dia. Bagi promosi kat dia supaya dia nampak macam bijak sangat.

Dah elok-elok rakyat Malaysia mula nak sokong UMNO, KJ sengaja nak bagi orang ramai marah balik. Ketara sangat motif KJ walaupun alasan dia nak bertanding adalah nak bela orang Melayu.

KJ tu Melayu ke? Dia faham ke cara hidup dan kefahaman orang Melayu?


NOTA THE FLYING KICK

Apabila Khairy Jamaluddin menzahirkan hasratnya untuk mempertahankan jawatan Ketua Pemuda UMNO yang disandangnya dan pada masa yang sama turut menyatakan keinginan untuk mempertahankan jawatan Ahli Parlimen Rembau, maka 'lahirlah' blog-blog baru yang tidak diketahui punca dan pemiliknya.

Blog Kuku Kaki yang mula muncul pada 24 Mei 2011 adalah salah satunya. Bagaimanapun, penulis blog berkenaan Geram Sungguh bukanlah 'asing' di The Flying Kick. Dia orang lama, cuma tukar nama baru.... tetapi yang lebih penting, seronok juga membaca tulisan orang yang 'ada jawatan'.

0 comments

TANGKAP PELACUR TAK BERSELUAR DALAM... MAMAT KONEK BENGKOK NI BILA PULAK NAK KENA?

Macam-macam taktik pelacur warga asing yang tidak pernah serik mencari pelanggan di sekitar medan selera di Jalan Pudu di sini apabila mereka kini tampil dengan gaya tidak memakai coli dan seluar dalam ketika mencari pelanggan.

Pelacur warga asing yang terdiri daripada kalangan warga China, warga Myanmar dan Indonesia itu dengan berpakaian seksi akan memberi kesempatan kepada pelanggan yang dihampiri menyentuh bahagian sulit mereka sebelum pelanggan itu ditarik ke hotel-hotel bajet di sekitar Jalan Pudu.

Rahsia pergerakan pelacur yang berumur belasan dan bawah 40-an itu terbongkar apabila polis menyerbu kawasan sekitar di sebuah hotel bajet di sini pada pukul 11.45 pagi semalam.

Dalam serbuan yang dilakukan oleh Bahagian Kongsi Gelap, Perjudian dan Maksiat (D7) Bukit Aman, polis menahan 40 wanita melibatkan 34 warga China, Myanmar (5) dan Indonesia (1).

Kesemua pelacur yang ditahan itu sedang berpeleseran di sekitar hotel itu untuk mencari pelanggan. (SUMBER)

Itu cerita pelacur-pelacur WARGA ASING yang menggunakan taktik melondehkan seluar dalam dan coli untuk menarik pelanggan. Bagaimana pula dengan mamat dalam gambar dari 4 kamera di bawah ini? Bila lagi mamat ini hendak disumbatkan dalam penjara sementara menunggu hari perbicaraannya? Takkan sudah dengan membiarkan dia lepas bebas, sedangkan kawannya di IMF yang dituduh meliwat dan merogol pekerja hotel pula, terpaksa bermalam di penjara?

Apa bezanya dia dengan pelacur warga asing itu walaupun dia tak pakai seluar dalam dan sememangnya tak pakai coli ketika membalun seorang pelacur warga China yang aksinya tidak ubah seperti batang kayu?0 comments

KALAU DAH PONDAN TU, MAKNANYA HARAM JADAH LAH!!!!

Isu pondan tak habis-habis. Kalau dahulu, tidak ramai sangat dan kalau ada pun, tak berani nak berterus-terang seperti sekarang. Sekarang, bersepah-sepah. Itu POMPUAN BERTELUR, yang jantan lembik macam sotong dan bila bercakap, mulut macam mulut jalang tak dapat batang, lagilah ramai. Yang bersuara garau, tapi sibuk nak jadi pondan pun, sangat la ramai.

Barangkali masa emak mereka mengandungkan mereka terlalu banyak sangat mentekedaghah mee segera. Itu pasallah, mereka pun jadi macam mee segera... kena celup saja terus lembik macam agar-agar basi.

Kisah seorang lelaki bernama Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, 25 yang membuat permohonan menukar namanya menjadi Aleesha Farhana Abdul Aziz selepas menukar jantina, mendapat liputan di KOSMO.

Hanya dengan membuang kemaluan asal dan mempunyai kemaluan tiruan yang khabarnya terpaksa menggunakan KY JELLY (Anwar Ibrahim suka ni), lelaki tersebut ingin dikenali sebagai wanita...

Yang kesemua jari tangan bulat-bulat dempak tu, tak nak diubahkan ker? Yang halkum kat tekak tu, tak nak dibuangkan? Yang tulang pipi lebih mengembang tak mahu diubah? Yang punggung sama besar dengan pinggang, nak buat macam mana pula? Yang tapak kaki lebih tebal tu pula, apa cerita?

Kerajaan sewajarnya bertindak lebih tegas dan tidak bertolak ansur langsung dengan golongan ini. Secara realitinya puak-puak ini cuba bermain emosi dan mengharapkan orang lain akan menerima mereka sebagai sebahagian daripada masyarakat sedangkan mereka sendiri menolak untuk menjadi salah seorang daripada masyarakat.

Dalam Islam, hanya satu istilah sahaja yang ada untuk golongan yang tidak diketahui lelaki dan perempuan iaitu Khunsa.... bagaimanapun, status khunsa diberikan kepada individu yang mempunyai dua alat kelamin iaitu alat kelamin lelaki dan wanita. Walau bagaimanapun, individu tersebut perlu memilih salah satu jantina yang dia cenderung dan berfungsi mengikut jantina berkenaan.

Manakala golongan yang mempunyai alat kelamin yang sangat jelas bentuknya dan bersifat tunggal, tidak tergolong dalam golongan khunsa, sebaliknya mereka adalah tergolong dalam golongan yang mengubah sifat dan menyerupai jantina yang berlawanan!!!

Dan larangan menyerupai jantina yang bertentangan dilarang oleh Allah Taala dan Nabi s.a.w!!!1 comments

Strategi DAP..mantap!!

Kesan PRU 12...3 negeri secara total telah jatuh pada DAP.

Ketua Menteri Pulau Pinang..Lim Guan Eng, DAP..ahli2 PAS bertakbir, kononnya seorang pempin yg setaraf ngan kepempinan ulamak telah berjaya dan Allah swt telah berikan kemenangan pada PAS juga.

Perak dan Selangor, gagal dapat jawatan MB akibat campur tangan Sultan yg tidak berkenan bukan Melayu menjadi MB. walaupun pada awalnya tak berapa puas hati, tapi mereka sedar rupa2nya ianya merupakan satu peluang yg sangat besar!! mereka leh buat apa saja dan yg akan terima asakan dan kecaman ialah MB melayu tersebut..dan MB melayu trsebut akan jaga hati2 mereka kononnya atas ihsan mereka melayu2 ni jadi MB..pada hal ianya adalah campur tangan Sultan.

Mereka bermaharajalela..dan yg perlu jawab ialah MB2 Melayu ni..

Keadaan ni beri pelajaran yg sangat bermakna bagi mereka..ngan itu negeri2 lain jika jatuh pada mereka kelak, mereka akan tetapkan melayu jadi MB.

Dari PRU 12..sokongan org2 cina yg leh dikatakan padu..dan perpecahan undi Melayu telah berikan keuntungan yg sangat besar bagi DAP. Walaupun namanya PAKATAN, tapi jelas DAP yg berkuasa!!

Untuk pecahkan lagi undi org2 Melayu..yg telah brpecah pada PAS dan PKR, DAP cuba pecahkan lagi dengan konon2nya DAP juga pejuangkan nasib org2 Melayu..mulakan gerakan mendekati org2 Melayu. Maklumlah org2 Melayu ni ada sifat pemurah..suka bebenor menyusu kera dihutan. Bebenor simpati ngan org lain..

Pergi lah jalan2..tengok umah2 kat kawasan sendiri..rumah2 mahal dan mewah....nama2 syarikat yg disenaraikan di BSKL, nama2 mereka yg terkaya di Malaysia..kesian dalam keadaan tertindas tu, dilayan sebagai 2nd class citizen tu begitu sekali mereka dapat nikmat dan limpahan kekayaan negara ini..aku tak leh bayang jika tak ditindas, 1 st class citizen..pehhh

MCA dan GERAKAN bukan lagi lawan bagi DAP..malah telah ada bunyi2 dari pempin2 MCA dan GERAKAN utk keluar dari BN..keluar BN join sapa ma!! Tapi bunyi2 tu ngan tangkas dimatikan..

MIC lak..small matter!! tak terusik pun..bior ler MIC nak sokong BN ke, atau PAKATAN..tak de hal. so forget about MIC. Kaum India sendiri brhadapan ngan masalah KASTA mereka sendiri..let them deal with it.

Bak kata PAKATAN..berilah peluang.. insya'allah ramai melayu2 ni akan brsimpati dan akan bagi peluang!!

Fatwa undi org2 kapir akan jatuh kapir ..telah dimansuhkan.

Bangsa2 tak de dalam agama..(nak menipu mende, depan mata kita terang2 Allah swt zahirkan adanya berbagai bangsa dan bahasa)

tak pa ler...bagi lah peluang, sekali je ma!! tak puas hati kalau, lain election tukar ler..kabornya!! Cuma tak trfikir ke kita..kalau tak puas hati sekalipun, takkan mereka leh duduk diam kena tukar pada election lain nanti!! Dah kuasai Parlimen..brmakna segala akta dan peraturan dan undang2 dalam gengaman mereka..dan yg sioknya atas nama rakyat!! untuk rakyat!!


-aa0 comments

Blog Archive

Labels