IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, July 11, 2011

DASAR BUDAK UNIVERSITI BEROTAK TAHI!!! HARAM SUNGGUH!!!!

Monday, July 11, 2011
Sama ada MOHD FARIZAL seorang pelajar UMT (Universiti Malaysia Terengganu) atau sebaliknya, sememangnya dia adalah seorang yang paling kurang ajar dan paling biadap. Ini bukan soal dosa atau pahala, tetapi apabila seorang pelajar yang hidupnya masih lagi disuap oleh ibu bapa mahupun rakyat Malaysia, sikap biadap yang ditunjukkan benar-benar keterlaluan.

UMT telah membuat laporan polis berhubung kebiadapan MOHD FARIZAL yang telah menghina lagu NEGARAKU, Yang Dipertuan Agong, mahupun Perdana Menteri. Kes berkenaan telah diserahkan kepada pihak berkuasa untuk membuat siasatan dan mengambil tindakan.

Mungkin pelajar terbabit yang berotak tahik beranggapan, kerja yang dilakukannya adalah tersangat mulia kerana condong kepada Pakatan Rakyat. Tetapi di kalangan para penyokong Pakatan Rakyat sendiri pun, majoritinya tidak akan sanggup melakukan sepertimana yang dibuat oleh Mohd Farizal.

Bahkan demonstrasi BERSIH 2.0 yang dibuat dua hari lepas, didasarkan atas nama negara, sungguhpun banyak pihak yang mempersoalkannya. 8 tuntutan BERSIH adalah kononnya untuk memperbaiki sistem negara dan memperbaiki sistem di negara ini tidak bermakna, lagu Negaraku, Yang Dipertuan Agong dihina serta dicerca sedemikian rupa.

Teruk benar perangai pelajar-pelajar universiti sekarang. Barangkali inilah natijahnya apabila pelajar-pelajar universiti didasarkan kepada kuantiti bukannya kualiti. Semakin ramai pelajar lepasan universiti tidak bermakna mereka lebih pandai berbanding golongan muda yang tidak masuk universiti tetapi kerana peluang yang diberikan kepada mereka sama ada menerusi pinjaman PTPTN atau bantuan lain. Apatah lagi wujud persaingan yang sangat sengit di kalangan IPTA-IPTA untuk mendapatkan keuntungan sehingga pelajar-pelajar yang tidak berkelayakan pun diambil sebagai pelajar mereka!

1 comments

NAJIB PERLU CAMPAKKAN PARA PENASIHATNYA... TERMASUKLAH HISHAMUDDIN HUSSEIN!!!

Walaupun PDRM berjaya mengekang demonstrasi di tengah-tengah bandaraya, tekanan semakin memuncak terhadap Najib Abdul Razak untuk MEMULAKAN OPERASI MEMBERSIHKAN PENTADBIRANNYA daripada kekotoran serta daki-daki yang tidak berguna, tetapi berlagak macam serba tahu!

Nama-nama seperti HISHAMUDDIN HUSSEIN ONN, sepupu Najib sendiri merangkap Menteri Dalam Negeri, Saifuddin Abdullah, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, para penasihat dan orang-orang di sekeliling Najib Abdul Razak yang sentiasa memberikan laporan tidak tepat memandangkan mereka sendiri masih hidup dalam gua batu, semakin kerap diperkatakan.

Banyak pihak telah menggesa agar Kementerian Dalam Negeri mengambil tindakan lebih awal untuk membanteras dan mengelakkan demonstrasi daripada dilakukan di tengah-tengah Bandaraya. Walaupun dari awal lagi, banyak pihak termasuklah orang awam yang menggesa agar BERSIH sepatutnya dihalakan ke Stadium Shah Alam atau ke Stadium Batu Kawan di Pulau Pinang, namun keputusan tersebut terlalu lambat dibuat.

Campurtangan Abdullah Badawi yang menyemarakkan BERSIH 2.0 serta PATRIOT yang tidak ke mana-mana pun dengan ikrar serta laungan mereka, juga menjadi pemangkin kepada contengan arang ke muka Najib Abdul Razak dan UMNO-BN.

Maka sudah sampai masanya Najib Abdul Razak MELAKUKAN REFORMASI besar-besaran membabitkan pentadbiran serta Jabatan Perkhidmatan Awam. Najib sebenarnya telah ditikam bukan oleh Anwar Ibrahim, Pakatan Rakyat, jauh sekali Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang, bahkan faktor Ambiga pun hampir tidak wujud, sebaliknya Najib cuba dibunuh oleh orang di sekelilingnya serta kakitangan awam yang sering dimuakan serta dimanjakan.

Rakyat sebenarnya ingin melihat ketegasan kepimpinan negara dan tidak terikut-ikut dengan momokan ketelusan, keadilan, keterbukaan dan segala macam topengan yang dipakaikan untuk kelihatan BAIK.

Namun ramai yang melihat kerosakan Najib sebenarnya dilakukan oleh para penasihatnya yang tidak pernah up-to-date dan sentiasa memberikan gambaran, 'SEMUANYA OKAY, BOSS!'.

Mujurlah PDRM adalah badan profesional yang bertanggungjawab menjaga keselamatan negara. Kalaulah PDRM seperti badan kepolisian di beberapa buah negara jiran, pastinya huru-hara yang lebih besar berlaku di Kuala Lumpur dan hari ini iaitu hari kedua selepas demonstrasi akan menyaksikan, sudah ratusan nyawa yang melayang.

Walau PELBAGAI AGENSI yang mempunyai nama belakangnya 'KESELAMATAN' ditubuhkan, ternyata peristiwa 9 Julai akan kekal untuk menunjukkan Najib Abdul Razak sebenarnya dikhianati oleh puak-puak yang diberikan tanggungjawab serta kepercayaan.

Sikap ambil mudah dan PERASAN yang kerja mereka adalah yang terbaik, tidak dapat menafikan bahawa Perdana Menteri telah ditipu oleh puak-puak ini dalam senyum dan dalam kata-kata yang penuh pengampuan!!!

0 comments

KETUA PENGARAH KASTAM TAK TAHAN 'DAULAT' DAH!!!

Ternyata Ketua Pengarah Kastam, Mohamed Khalid Yusof sudah tidak mampu menyembunyikan 'ketakutannya' terhadap media. Laporan demi laporan yang dibuat terutama yang membabitkan prestasi Jabatan Kastam yang sangat 'menyedihkan', rupa-rupanya tidak disenangi oleh KP Kastam itu.

Katanya, disebabkan media suka mengambil berita kontroversi terutama membabitkan kes-kes berprofil tinggi Kastam, dia mengambil keputusan untuk tidak lagi 'mesra-media'. (BACA SINI)

Barangkali boss besar Kastam Diraja Malaysia ini masih hidup dalam kepompong sutera sehingga tidak mengetahui dunia sudah berubah. Sama ada yang menyokong, mahupun yang menentang, sebarang kepincangan terutama yang membabitkan rakyat dan negara, sekarang ini akan menjadi tumpuan utama.

Dan oleh kerana Kastam Diraja Malaysia merupakan antara entiti yang membentuk barisan hadapan negara, maka sudah tentulah tumpuan akan diberikan kepada Kastam seperti juga beberapa entiti dalam perkhidmatan awam yang lain, kerana ia membabitkan kepentingan rakyat serta negara.

Sama ada mesra media atau anti-media atau jadi beruk sumbang, rakyat menerusi semua bentuk media akan membuat persepsi masing-masing berdasarkan apa yang mereka lihat, mereka dengar dan mereka ketahui. Dan sudah menjadi tugas KP Kastam Diraja untuk menjalankan tugasnya seperti mana yang diamanahkan oleh keseluruhan rakyat Malaysia.

Zaman di mana kerajaan atau kakitangan kerajaan tahu serba-serbi sudah berlalu... malahan zaman di mana kakitangan kerajaan menjadi penghalang kepada perlaksanaan dasar-dasar kerajaan sedang berleluasa sekarang ini!!!

0 comments

GAMBAR LAKI BELASAH BININYA SEBAB 'BERSIH'!!!!

Ganasnya jantan ni!!!

Sebabnya tak ganas pun. Bukan sebab polis larang tak bagi masuk ke pusat bandar. Bukan sebab kereta atau kenderaan mereka gagal melepasi sekatan polis. Bukan sebab tak dapat baju T kuning BERSIH atau gagal mendapat RM200 seperti yang dijanjikan oleh Guan Eng dan dinafikan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang tersebut.

Sebabnya ialah migran dari Anhui yang datang ke Bandaraya Jinhua di China itu, berang apabila isterinya enggan mendengar kata-katanya yagn mereka hanya perlukan satu surat kebenaran kerja untuk kedua-dua mereka, sedangkan isterinya pula berkata, mereka memerlukan satu surat kebenaran setiap seorang.

Dan lelaki yang berang sebab ego kelelakiannya tercabar, membelasah isterinya di khalayak ramai bagaikan seorang pemimpin politik di Malaysia yang terdesak kerana skandal serta cerita-cerita kotornya yang telah diketahui rakyat Malaysia cuba mencari kesalahan pihak lawan dan kemudian menganjurkan demonstrasi besar-besaran.


Anehnya di Malaysia, sekelompok rakyatnya yang tidak tahu apa-apa, menganggap pilihanraya adalah sesuatu yang sangat besar sehingga segala masalah mereka didasarkan kepada pilihanraya yang dikatakan tidak adil. Dengan peluang-peluang pekerjaan serta peluang-peluang pendidikan yang terbuka luas, rakyat Malaysia tidak berkongsi nasib dengan kebanyakan rakyat di negara lain, termasuklah di Amerika Syarikat, apatah lagi di Indonesia, Thailand, Filipina, Vietnam, Myanmar.... yang kerja bagi mereka tidak ubah seperti menukar baju untuk bersantai di pusat bandar bersama teman lelaki/wanita masing-masing.

Dan pada ketika rakyat Malaysia sedang menuntut sesuatu yang sebenarnya tidak memberikan sebarang perubahan kepada peratusan kehidupan mereka, rakyat di negara-negara lain pula sedang bertungkus lumus untuk keluar dari kemelut ekonomi serta kesukaran mendapatkan barang makanan walaupun berharga mahal.

Malangnya, tidak ramai rakyat Malaysia yang berani membuka mata dan membuka minda, terutama sekali orang Melayu yang telah dikhayalkan dengan politik, politik, politik dan politik, sehinggakan ketika bersolat pun, yang ditasdiqkan adalah politik!!!

0 comments

SAIFUDDIN ABDULLAH MAIN LIDAH LAGI... DIA SAJALAH YANG PANDAI!!!!

Saifuddin Abdullah, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi yang 'FAHAM BERSIH TAPI TAK SOKONG BERSIH', kembali bermain lidah, kembali berbelit-belit dan kembali dalam cubaan untuk menutup punggung kurapnya yang bertepekkan muka Anwar Ibrahim!

Dalam kenyataannya, Saifuddin Abdullah berkata, dia adalah penganut politik baru. Bila penganut politik baru, dia memahami tujuan BERSIH tetapi dia tidak menyokong BERSIH. Bila dia tidak menyokong BERSIH bermakna, dia tidak menentang tuntutan BERSIH. Tetapi walaupun dia menyokong salah satu tuntutan BERSIH, dia tidak menyertai BERSIH.... WHATEVER LA!!! (BACA DI SINI)

Tak sangka pula, Saifuddin Abdullah pun dah jadi A.Samad Said yang berbahasa puitis yang bombastik dan berbelit-belit.

Cakaplah apa pun, Saifuddin sebenarnya semakin mendedahkan ketidakupayaannya untuk menjadi sebahagian daripada kabinet dan sebahagian daripada UMNO. Tak payahlah nak bermuka-muka dengan POLITIK BARU. Politik baru tidak bermakna cakap boleh berbelit-belit dan kelihatan seperti orang bijak, tetapi sebenarnya adalah penyokong Anwar Ibrahim!!!

Pujiannya kepada pihak polis, memang tidak ikhlas. Mungkin dia 'terpaksa' memuji polis kerana kapasitinya selaku ahli kabinet tetapi menyerlahkan yang tiga suku daripada badan dan jiwanya bersama-sama BERSIH juga menjelaskan, siapa sebenarnya Saifuddin Abdullah!!!

0 comments

POLIS SANGAT KEJAM, PATUTNYA BIARKAN TIAN CHUA GIGIT MEREKA!!!!

Para pemimpin Pakatan Rakyat dan pencacai mereka terus berusaha menuduh polis yang melakukan kekacauan, melanggar SOP, bahkan polis yang sangat kejam sehingga kelihatan seperti memerangi rakyat sendiri tanpa sebarang provokasi.

Bagaimanapun salah satu klip video di KL Sentral menunjukkan apa yang berlaku adalah sebaliknya. Sekumpulan manusia perusuh bukan sahaja melakukan provokasi terhadap polis, sebaliknya turut melakukan serbuan ke atas polis serta FRU.

Kumpulan yang diketuai oleh Tian Chua tersebut, membuktikan bahawa BERSIH bukanlah demonstrasi aman seperti yang didakwa, sebaliknya jikalau jumlah yang lebih besar dibenarkan seperti kehendak puak-puak Pakatan Rakyat, pastinya ada bangunan di Kuala Lumpur yang diruntuhkan. Mungkin lebih banyak premis yang dijarah dan dirompak.

Cubaan untuk menjadikan KL Sentral sebagai kubu oleh Anwar Ibrahim, ternyata gagal. Dan cerita Anwar Ibrahim, kononnya polis telah melepaskan gas pemedih mata tanpa provokasi adalah DUSTA. Begitu juga cerita kononnya, polis melepaskan tembakan gas pemedih mata ke arahnya tetapi diselamatkan oleh bodyguard dengan melindungi sehingga menyebabkan bodyguard bernama Fayad itu 'LUKA PARAH' (seperti yang dikatakan oleh Husam Musa) walaupun sekadar luka bibir dan bengkak pipi tanpa cebisan daging yang tersembur akibat terkena canister gas pemedih mata.

Dan apa yang dilakukan oleh Tian Chua juga jelas menunjukkan, lembu-lembu yang sengaja mencari masalah itu sebenarnya adalah Melayu-Melayu yang sangat mudah dicucuk hidung!!!

Kesian Melayu!!!!


0 comments

KEGAGALAN BESAR KETUA PEMUDA UMNO SELANGOR!!!

Apabila memperkatakan tentang BERSIH 2.0, PATRIOT juga adalah sebahagian daripada BERSIH 2.0, sama ada disukai atau sebaliknya. Sebabnya sangat mudah, kedua-dua pihak telah mencetuskan rusuhan walaupun kedua-duanya mempunyai alasan yang 'sama hebat, sama handal'.

Dan apabila memperkatakan tentang PATRIOT, maka mahu tidak mahu terpaksalah juga memperkatakan tentang KU SALLEH, Ketua Pemuda UMNO Selangor, sekalipun ada pihak yang terpaksa memerah otak untuk membela Ketua Pemuda UMNO Selangor itu yang naiknya menerusi tangan Khairy Jamaluddin, Ketua Pemuda UMNO Malaysia dalam satu 'drama sebabak'.

Ku Salleh gagal membawa Pemuda UMNO menjadi sebahagian daripada PATRIOT yang berada di medan tempur. Dan tidak juga keterlaluan kalau dikatakan, keputusan Ku Salleh dengan PATRIOT sebenarnya tidak mendapat mandat daripada sebahagian besar 22 Ketua Pemuda Bahagian di seluruh Selangor.

Apa sebenarnya yang berlaku?

Seorang Ketua Pemuda Bahagian di kawasan berhampiran dengan Bahagian Tanjong Karang memberitahu, Pemuda UMNO Selangor sudah lama tidak mengadakan mesyuarat. Ketua Pemuda Bahagian itu mempersoalkan, atas kapasiti apa dan atas mandat siapa Ketua Pemuda UMNO Selangor membuat keputusan? Adakah Ketua Pemuda Selangor bertindak atas kapasiti peribadinya selaku SEKUTU KJ atau atas sifat terhutang budi, atau mencari nama dan glamour untuk pemilihan akan datang?

Manakala seorang lagi Ketua Pemuda Bahagian di kawasan berhampiran dengan Cheras pula mempersoalkan objektif PATRIOT itu sendiri. Menurutnya, pembabitan dan modus operandi yang hampir sama dilakukan oleh PKR suatu ketika dahulu, pastinya mengundang kebencian di kalangan orang ramai. Apatah lagi, PATRIOT sendiri gagal menyaingi kumpulan BERSIH yang jauh lebih besar. Dan peristiwa Khairy Jamaluddin yang melarikan diri daripada serbuan FRU lebih awal sebelum dapat ditangkap, jelas merupakan tamparan yang sangat hebat terhadap PATRIOT!

Ku Salleh sendiri kehilangan sokongan daripada sekutu-sekutu kuatnya. Hj Rosli Kapar tidak kelihatan di Bukit Bintang bersama-sama PATRIOT. Tiada perancangan khusus dan perancangan hanya dibuat di kalangan pemimpin tertentu, menyebabkan PATRIOT tidak ubah seperti burung serindit yang akhirnya mati tersepit di celah pintu sangkar.

Sebenarnya kewujudan PATRIOT kalau bukan untuk tujuan promosi diri bagi Pemilihan Agong UMNO tidak lama nanti, adalah sesuatu yang bolehlah disifatkan sebagai pondan yang telah pun membetulkan kedudukan telurnya. Bagaimanapun, PATRIOT mungkin SENGAJA dibuat begitu atas sebab-sebab tertentu.

Dalam bahasa yang lebih mudah, Ketua Pemuda Selangor ini sebenarnya tidak mempunyai sokongan yang kuat dan jitu. Walaupun dikatakan faktor dia adalah Anak Johor yang menjadi Ketua Pemuda di Selangor sebagai sebab, namun yang sangat jelas ialah Ku Salleh sebenarnya tidak berkelayakan pun untuk menjawat jawatan Ketua Pemuda UMNO Selangor.

Tiada sebarang pembaikan sokongan golongan muda terhadap UMNO yang dilakukan oleh Ketua Pemuda UMNO Selangor ini selain daripada usaha untuk mengukuhkan kedudukannya pada pandangan kasar. Dan PATRIOT adalah antara bukti yang menunjukkan Ku Salleh sebenarnya TIDAK BERKUKU langsung di Selangor...

0 comments

SAMPAI BILA UMNO SUNGAI PETANI TAK KECOH LAGI?

UMNO Sungai Petani sebenarnya adalah cerita paling lawak!!! Bahkan Bahagian tersebut disifatkan ramai sebagai BAHAGIAN YANG DIPENUHI BADUT-BADUT BERSELUAR DALAM!

Apakan tidak, sehingga sekarang, masalah kepimpinan tidak juga selesai. Ali Yahya, Ketua Bahagian UMNO Sungai Petani telah digantung berikutan kekecohan persidangan perwakilan Bahagian tersebut pada tahun 2009. Penggantungan Ali Yahya menimbulkan perasaan tidak puas hati di kalangan para penyokongnya. Dan semenjak itu, UMNO Sungai Petani terus bergolak dan tidak pernah menunjukkan tanda-tanda akan berhenti.

Tiga hari sudah, perangai buruk penyokong Ali Yahya diperlihatkan lagi. 40 orang yang menunggu kedatangan Ahmad Bashah, Pengerusi Perhubungan Negeri untuk mesyuarat Bahagian berkenaan dengan mempersoalkan tindakan Majlis Tertinggi menggantung ketua mereka.

Benar sangatlah telahan ramai orang bahawa UMNO sebenarnya masih lagi mamai dan perasan yang mereka sangat kuat di Kedah. Buktinya adalah Sungai Petani sendiri. Parlimen Sungai Petani dimenangi oleh Johari Abdul, si bahlol yang cuba menyelamatkan KOTE BENGKOK Anwar Ibrahim dengan video CSInya. DUN-DUN di Parlimen Sungai Petani iaitu Bakar Arang dan Pantai Merdeka dimenangi oleh PKR dan PAS. Begitu juga dengan Sidam yang dimenangi oleh PKR.

Tidak keterlaluanlah kalau dikatakan UMNO SUNGAI PETANI SEDANG DILANDA KEBONGOKAN MELAMPAU!!!

Masalah ketua bahagian pun jadi masalah besar kepada puak-puak UMNO Sungai Petani. Walhal keputusan pilihanraya umum 2008 sangat jelas menunjukkan UMNO Sungai Petani sudah sama tarafnya dengan UMNO Batu Gajah di Perak!!!

Barangkali Mukhriz Mahathir dalam misi khasnya pun pening dan sakit dada untuk menguruskan gerombolan si badut-badut UMNO Sungai Petani yang tidak pernah berhenti merengek minta agar LUBANG JUBUR mereka dikorek kerana serangan CACING KERAWIT!!!

Pakatan Rakyat sudah seharusnya berlapang dada dan menarik nafas lega dengan kemelut UMNO Sungai Petani. Setidak-tidaknya, Pakatan Rakyat tidak perlu bekerja keras dan membuat demonstrasi besar-besaran di Sungai Petani untuk mempertahankan kemenangan mereka.

Sebabnya sangat mudah, UMNO Sungai Petani tak pernah mahu menang pun di Parlimen serta di ketiga-tiga DUNnya!!!

Tahniah Pakatan Rakyat!!!

0 comments

PAKATAN RAKYAT MULAI TERKESAN DENGAN BERSIH 2.0!!!

Sana sini pemimpin Pakatan Rakyat menjadikan polis dan Ketua Polis Negara sebagai bahan belasahan mereka. Pada masa yang sama, mereka cuba menggunakan Baharuddin Ahmad yang mati akibat komplikasi jantung sebagai ikon mujahid dengan gambaran-gambaran yang indah seperti mana mereka cuba memberikan gambaran KEBIJAKSANAAN kepada arwah Fadhil Nor, bekas Presiden PAS yang semasa hidupnya menentang projek PLUS, Jambatan Pulau Pinang, Proton Saga, Putrajaya dan Cyberjaya, bahkan mendoakan bala kepada Tun Mahathir yang kemudiannya berakhir dengan kematiannya sendiri!!!

Tidak ada sesiapa pun yang berak di tengah jalan dan kemudian dengan bangganya mengaku tahi itu adalah tahinya!

Itulah yang berlaku kepada Pakatan Rakyat. Pakatan Rakyat terpaksa menggunakan angka yang besar iaitu 100,000 untuk menggambarkan betapa BERSIH 2.0 mendapat sokongan daripada rakyat jelata. Pakatan Rakyat juga terpaksa mempromosikan gambar 8 orang lelaki Cina yang saling berpegangan tangan untuk menunjukkan BERSIH 2.0 turut disokong oleh orang Cina sekalipun jumlah orang Cina dalam perhimpunan berkenaan, umpama biji cili di atas tahi!

Dek kerana itu, Abdul Hadi Awang, Presiden PAS menyatakan bahawa demonstrasi tersebut adalah satu muqaddimah. Manakala Anwar Ibrahim yang terkantoi berlakon, menyatakan Pakatan Rakyat akan melakukan satu lagi demonstrasi besar di tengah-tengah Kuala Lumpur sebagai tekanan kepada kerajaan Najib Abdul Razak.

Semuanya itu menghala kepada satu petunjuk, para pemimpin Pakatan Rakyat benar-benar kecewa dengan jumlah kehadiran para peserta demonstrasi yang diharapkan benar-benar mencapai matlamat, kalau tidak pun 300,000 sekurang-kurangnya 100,000 agar dapat menyamai jumlah BERSIH 2007.

Lebih mengecewakan apabila golongan yang tidak menyukai demonstrasi tersebut diadakan di tengah-tengah Bandaraya Kuala Lumpur mulai bangkit dan bersuara walaupun selama ini mereka mendiamkan diri dan sekadar menjadi pemerhati.

Pada penghujung 1990-an, hampir setiap minggu demonstrasi diadakan di Kuala Lumpur. Jumlah pendemonstrasi tidaklah seramai mana, tetapi Kuala Lumpur kerugian besar dari semua sektor perniagaan dan perekonomian. Kerugian paling besar adalah pada hari keputusan bicara Anwar Ibrahim diumumkan, apabila Kuala Lumpur lumpuh sepenuhnya dan kebanyakan bank di tengah-tengah Kuala Lumpur terpaksa menutup operasi mereka.

Dan selepas itu, tiada lagi demonstrasi, malahan PAS mulai lunak terhadap UMNO. Negara kembali aman dan rakyat dapat menjalani kehidupan mereka walaupun terpaksa bergelut dengan masalah ekonomi yang diakibatkan oleh tekanan para sahabat Anwar Ibrahim agar kerajaan jatuh dan negara terus berada dalam kekacauan bagi membolehkan darurat diisytiharkan.

Selama tempoh Anwar Ibrahim menjalani hukuman, negara benar-benar dalam keadaan aman. Ekonomi kembali rancak dan kehidupan rakyat kembali makmur. Sehinggalah Abdullah Badawi mengambil keputusan untuk membebaskan Anwar Ibrahim... dan masalah pun kembali melanda Malaysia!

Pakatan Rakyat sedang melihat satu perubahan yang sangat besar daripada rakyat Malaysia. Kalau pada tahun 2007, BERSIH mendapat sambutan, bukan sahaja oleh para pencacai Pakatan Rakyat, bahkan sebahagiannya adalah daripada ahli UMNO sendiri, BERSIH 2.0 gagal mencapai kejayaan 2007. BERSIH 2.0 ditentang dan isyarat yang paling jelas ialah, Pakatan Rakyat bakal kehilangan kerusi-kerusi yang telah mereka menangi pada PRU12 lalu.

Suara-suara penentangan BERSIH 2.0 wujud di mana-mana. Sama ada menerusi laporan polis, apatah lagi menerusi media-media baru dan ianya tidak berlaku pada 2007....

Justeru, tidak hairanlah mengapa Pakatan Rakyat terpaksa memikirkan serta merancang untuk mengadakan satu lagi demonstrasi agar keadaan kucar-kacir sentiasa berterusan dan pada masa yang sama, masyarakat dunia melihat Malaysia sebagai sebuah negara yang tidak stabil sama sekali!

Dan taktik memanggil George Soros untuk menyerang kewangan Malaysia, akan berulang!!!

0 comments

PESERTA BERSIH ADALAH WIRA NEGARA!!!

Ketua Dewan Ulama PAS melengkapkan kitaran hayat KEBODOHAN terancang yang memperlihatkan betapa AGAMA ADALAH SESUKA HATI MAK BAPAK untuk diungkapkan.

Menurut Harun Taib, para peserta BERSIH wajar dikalungkan sebagai wira negara kerana telah melakukan satu perjuangan suci. Alasannya mudah sahaja, para demonstrator tersebut telah berjaya mengharungi pelbagai rintangan untuk menunjuk perasaan dan membuat kekacauan di tengah-tengah Kuala Lumpur. Justeru, itu adalah satu perjuangan yang membolehkan mereka dikalungkan sebagai wira negara. (BACA DI SINI)

Sebagai orang politik yang kerja mereka mencari makan dengan politik dan AKAN MENGHALALKAN bahkan MEMPERMAIN-MAINKAN AGAMA ALLAH TAALA kerana politik, kata-kata yang diluahkan oleh Harun Taib bukanlah sesuatu yang menghairankan. Dalam politik, segala-galanya adalah mungkin. Yang penting bagi orang politik seperti Harun Taib adalah kemenangan dalam pilihanraya. Soal dosa pahala, itu cerita di belakang. Yang penting, gunakan Allah Taala untuk memikat hati orang ramai.

Perjuangan untuk meletakkan segelintir manusia ke mercu kuasa, dilihat sebagai satu perjuangan yang sangat suci. Bahkan dijanjikan syurga dan balasan pahala yang sangat besar oleh Allah Taala.

Mudahnya golongan berserban ini bermain kata-kata tanpa rasa bertanggungjawab!

Dari tahun 1951 sehinggalah sekarang, apakah kebaikan yang telah diperolehi oleh umat Islam di negara ini selain perpecahan, menjadi golongan munafik yang apabila berbahas mereka akan melampaui batasan sehingga ke tahap mengkafirkan orang lain dan berasa lebih berilmu serta lebih Islam berbanding orang yang tidak sependapat dengan golongan mereka?

Sebenarnya tiada sebarang kebaikan pun yang diperolehi. Demokrasi itu sendiri sentiasa diperlukan dan sentiasa perlu disuburkan bagi memastikan umat Islam yang telah diajar oleh Rasulullah s.a.w agar melihat dunia sebagai tempat sementara, bertukar sikap dengan menjadikan dunia adalah segala-galanya.

Apa yang Harun Taib cakapkan itu sebenarnya menepati sebagaimana hadis-hadis Nabi s.a.w yang berkaitan dengan dunia akhir zaman, terutama membabitkan golongan yang menjadikan agama sebagai bahan dagangan dengan jualan yang sangat murah, dan ayat-ayat al Quran sebagai bahan yang melariskan dagangan mereka.

PAS hanya bertanding tidak lebih daripada 30 kerusi Parlimen daripada lebih 200 kerusi Parlimen. Dan PAS tidak pernah menang lebih separuh daripada kerusi-kerusi yang mereka tandingi.

Mengalungkan mutiara di leher babi, tidak akan menjadikan babi itu sebagai wira negara mahupun haiwan yang halal dimakan... justeru pelabelan para perusuh sebagai wira negara semata-mata kerana menyusahkan jutaan orang lain hanya untuk membolehkan beberapa orang pemimpin menguasai mercu kuasa, sebenarnya adalah satu perkara yang sangat bodoh pernah dilakukan oleh seorang Ketua Dewan Ulama PAS.

0 comments

Sunday, July 10, 2011

NIK ABDUL AZIZ SEMEMANGNYA BERTELINGA SATU!!!

Sunday, July 10, 2011
Nik Aziz kata, semenjak dia terlibat dalam pilihanraya, dia belum pernah berasa bebas. Sebaliknya pilihanraya disifatkannya penuh dengan rasuah, fitnah, tohmahan dan ugutan. Menariknya, dia adalah Menteri Besar di Kelantan yang dikuasai semenjak 1990 dan Nik Abdul Aziz seperti tidak sedar yang dia adalah Menteri Besar Kelantan, bukannya Ketua Pembangkang DUN Kelantan. (BACA DI SINI)

PELAWOK! PELAWOK! PELAWOK!!!

Orang tua ini barangkali langsung tidak sedar yang dia sebenarnya adalah sebahagian daripada PERASUAH, PENGUGUT dan BUDAK-BUDAK seperti yang dicopkannya pada pilihanraya.

Sudah berapa ramai yang berjaya Nik Abdul Aziz tarbiyyahkan agar memilih PAS dan memilih PAS akan mendapat syurga. Dan kepercayaan bahawa memilih PAS akan membolehkan sesiapa sahaja mendapat syurga, sebenarnya adalah satu rasuah yang sangat keji.

Sebabnya, haq memberi syurga kepada manusia adalah haq Allah Taala, dan kalaulah dengan takdir Allah Taala, PAS dijadikan sebagai ibadah fardhu yang wajib dikerjakan oleh umat Islam, bukan satu jaminan sesiapa sahaja yang memilih PAS sebagai pangkahan dalam pilihanraya dan mempercayai PAS akan menyelamatkan seseorang daripada masuk neraka, layak untuk syurga BAHKAN IA ADALAH SATU BIDAAH YANG SEBESAR-BESAR BIDAAH!

Pernahkah Nik Aziz mengakui bahawa segala perbuatannya selama ini tidak lain dan tidak bukan hanyalah perbuatan kaum yang mencari kuasa dengan menyelewengkan ajaran Islam dan dimodified agar dapat disesuaikan dengan nafsu serakah.

Terlalu banyak sebenarnya untuk menerangkan tentang LATAR GELAP Nik Aziz. Tetapi apa yang keluar dari mulut Nik Aziz tidak lebih daripada keluarnya suara seorang yang sangat lapar dengan kuasa dan dunia!!!

Dan anda faham-fahamkan sendiri, di mana sebenarnya pak cik tua ini berada!!!

Agamanya hanyalah pilihanraya. Islamnya adalah pilihanraya. Akidahnya juga adalah pilihanraya... dan PILIHANRAYA dipertuhankan selain Allah Taala!!!

0 comments

GEMPAR!!! ANWAR PERLU DAPATKAN RAWATAN DI JERMAN!!!


Memang jahatlah sesiapa yang mengatakan Anwar Ibrahim hanya berlakon sehingga terpaksa membalut tengkuknya dengan pendakap yang sangat merimaskan terutama sekali jikalau hari bercuaca panas.

Sebenarnya Anwar Ibrahim memang mengalami kecederaan yang sangat parah. Kepalanya bukan sahaja telah terkena canister gas pemedih mata, tetapi juga telah dipukul dan dihempuk dengan pasu bunga, tiang bangunan, dilanggar dengan lori FRU, dihentak dengan buntut raifel, dipukul dengan tumit kasut dan akhir sekali, dihentak dengan TETEK CHINA DOLL.

Kecederaan Anwar Ibrahim memang sangat parah. Itulah sebabnya dia ketika melawat jenazah si mati yang sakit jantung ketika tengah memekik-mekik berdemonstrasi, Anwar terpaksa pakai pendakap leher walaupun pendakap leher tu sebenarnya hanyalah jenis lembut.

Tulang belakang Anwar dah sakit balik sebab bodyguard dia cedera berlaga dengan orang ramai yang bercempera takut kena tangkap dengan polis. Walaupun yang cedera adalah bodyguard, Anwar kena pakai pendakap leher sebab urat sarafnya akan mudah terjangkit sakit sesiapa sahaja yang ada di sebelahnya.

Jangan terkejut kalau dalam waktu terdekat ini, Anwar Ibrahim akan mencari helah untuk ke Jerman pula lepas ni!!!

Sebab kecederaan Anwar Ibrahim sememangnya SANGAT PARAH!!!!

Cuma tinggal lagi, nyawanya sangat liat dan hanya setakat PARAH, BELUM MAU MAMPUS!!!

0 comments

SYAHID ATAU MATI KATAK? TUNGGU 'PAKTUA' NIK AZIZ!!!


Satu kematian ketika acara demonstrasi telah membolehkan Pakatan Rakyat mempunyai isu yang sangat menarik untuk dijadikan modal. Kematian tersebut dikatakan akibat kekejaman pihak polis. Malah Ahli Parlimen Ampang, Zuraidah Kamaruddin menggelarkan polis sebagai ANJING UMNO kerana kejadian tersebut.

Puak-puak PAS seperti biasa telah mendahului semua pihak dengan menggelarkan si mati sebagai AS-SYAHID. Kononnya si mati, meninggal dunia ketika sedang berjuang dan kematian tersebut adalah sangat mulia.

Soal meletakkan tahap mulia atau tidak kematian si mati yang disebabkan oleh kegagalan fungsi jantung, bukanlah hak sesiapa pun. Dalam keadaan si mati yang menghidap penyakit jantung dan sudah tentu mempunyai penyakit sampingan kronik seperti kencing manis atau darah tinggi, kematiannya sudah boleh dijangka.

Seperti Ibrahim Libya yang terbunuh ketika serbuan dilakukan oleh pihak polis, Baharuddin Ahmad sebaliknya meninggal dunia bukan diakibatkan oleh peluru tetapi disebabkan oleh kegagalan fungsi jantung.

Bagaimanapun, memandangkan kebanyakan pencacai Pakatan Rakyat memang dilahirkan bodoh semulajadi, mereka segera menyalahkan gas pemedih mata yang dikatakan menjadi penyebab kepada kematiannya!

Walaupun motif yang dibuat oleh pencacai Pakatan Rakyat mudah dibaca iaitu mereka perlu menyalahkan orang lain terlebih dahulu sebelum dipersalahkan, maka cerita separuh fantasi segera dikeluarkan dengan secepat mungkin walaupun kedengarannya sangat menggelikan hati dan merendahkan martabat sebagai seorang manusia yang berakal.

Yang sahihnya kematian tersebut perlu dipertanggungjawabkan kepada Pakatan Rakyat. Sepatutnya dari awal lagi Pakatan Rakyat khususnya PAS dan PKR telah mengingatkan agar sesiapa sahaja yang sakit jantung, tidak perlu datang berdemonstrasi dan kalau mereka datang juga, maka perlulah atas risiko dan tanggungjawab sendiri!!!

Sendiri punya mati pucuk, salah kat awek tak mahu kangkang.... khuarkhakahakha

0 comments

PAKATAN RAKYAT MESTI SUKA DENGAN KOMEN GENG KIASU SINGAPURA!!!


Negara Pariah... MUDLAYSIA... LAWLESS... BARBARIC...

Itu yang diresponskan oleh puak kiasu di Singapura yang merupakan tuan-tuan besar DAP dan Pakatan Rakyat. (BACA DI SINI)

Paling menarik ialah apabila puak-puak Kiasu cuba menggambarkan orang Melayu khususnya penyokong PERKASA adalah perogol-perogol ganas yang akan merogol perempuan-perempuan Cina. Justeru, kiasu yang sentiasa memandang rendah terhadap Malaysia, membenarkan apa yang DAP sering gambarkan iaitu Melayu adalah perasuah, pembunuh, perogol, penyumbangmahram, bodoh, bahlol dan tidak bertamadun.

BERSIH 2.0 dilihat oleh Kiasu sebagai alat untuk memudah-mudaratkan Melayu dan Ketuanan Melayu yang sangat mereka benci. Dengan kejayaan Lee Kuan Yew mencetuskan rusuhan pada 1964 dan cuba merebakkannya ke seluruh negara, menjadikan salah satu sebab keluarnya Singapura dikeluarkan dari Malaysia.

Kerana itulah mereka benar-benar bersungguh untuk melihat kejayaan BERSIH 2.0. Dan kesungguhan para pemimpin DAP untuk BERSIH sememangnya mempunyai helah di sebaliknya. Dan ianya sangat jelas dengan sikap kiasu puak-puak mereka di seberang tambak.

0 comments

BERSIH 2.0 DAH JADI, DEMONSTRASI DI PULAU PINANG, BILA PULA?

Ada JALANG yang membuat janji, kalau BERSIH 2.0 berjaya buat demonstrasi di Kuala Lumpur, setiap minggu demonstrasi akan diadakan di Georgetown atau lebih tepat lagi di Pulau Pinang. Demonstrasi BERSIH 2.0 telah pun berjaya dibuat. Ramai yang kena tangkap, ramai yang bersedap-sedapan di bilik sambil memerhati dari tingkap bilik hotel masing-masing. Bahkan ramai juga berjalan kaki berpeluh-peluh kerana ketiadaan pengangkutan awam di Kuala Lumpur semalam.

Maka, sudah ada pertanyaan yang dibuat. Bilakah sebenarnya demonstrasi hendak diadakan di Pulau Pinang? Lim Guan Eng tentu tidak marah dan tentu akan senang hati dengan demonstrasi-demonstrasi di Pulau Pinang.

Bukankah DAP dan Lim Guan Eng amat menyanjungi demonstrasi sebagai cara untuk menunjukkan kebebasan bersuara, kebebasan berkumpul dan tidak melanggar perlembagaan?

Memandangkan Kuala Lumpur mengalami kerugian teruk sama ada untuk jangka pendek mahupun jangka panjang, terutama dari sektor pelancongan, Pulau Pinang di bawah Lim Guan Eng tentu sekali mempunyai cara yang tersendiri bagaimana hendak membuktikan demonstrasi akan menambahkan pendapatan para peniaga kecil, penjaja, pekedai mahupun pemandu teksi dan bas awam.

Mulut-mulut yang membuat janji demonstrasi di Pulau Pinang, seharusnya mulai mengotakan janji mulai sekarang. Sebabnya, mulut yang buat janji itu adalah mulut UMNO. Jangan sampai nanti persepsi bertambah buruk terhadap UMNO dengan label, CAKAP TARAK SERUPA BIKIN!

Tentu JMM dengan Yang Dipertuanya boleh turun dari Bukit Antarabangsa ke Pulau Pinang sekali lagi. Mungkin kali ini, bolehlah pulak bakar bas di kepala Jambatan Pulau Pinang bagaikan yang dijanji. Lagipun masa PATRIOT, batang hidungnya pun tak nampak. Barangkali sebab tak ada Ezam Mohd Nor, maka muka dia pun hilang entah ke mana.

Lagipun Lim Guan Eng marah benar polis dan kerajaan menangani BERSIH 2.0 di tengah-tengah Kuala Lumpur. Katanya, apa yang dilakukan oleh polis dan kerajaan jelas menunjukkan yang UMNO-BN sedang dalam keadaan terdesak.

Sekaranglah masanya untuk membuktikan yang UMNO-BN tidak terdesak. Sekarang jugalah perlunya UMNO-BN menganjurkan demonstrasi di Pulau Pinang. Pulau Pinang pun bukannya sebesar mana. Kentut di Pangkalan Raja Uda, orang di Balik Pulau pun boleh dengar.

Yang pastinya, Lim Guan Eng dan Pakatan Rakyat tentu sekali tidak akan marah, malah mereka mungkin akan menyambut kedatangan para peserta demonstrasi selain turut sama dalam demonstrasi 'aman' nanti. Pihak keselamatan pun pastinya AKAN DIARAHKAN oleh Anwar kalau tidak pun Guan Eng atas kapasiti Ketua Menteri supaya memberi kerjasama dan kawalan kepada para demonstrator untuk menyampaikan sebarang memorandum kepada Guan Eng tanpa semburan air longkang FRU dan gas beracun!

Apa lagi, aturlah satu demonstrasi walaupun hanya 2000 orang di Pulau Pinang.... JANJI PERLU DIKOTA!

Kalau tidak, lupakanlah tentang hasrat nak jadi calon untuk PRU13 kelak!

0 comments

SIAPA YANG MENANG DALAM DEMONSTRASI BERSIH 2.0?

Semua pihak mengaku merekalah yang menang... Pakatan Rakyat mendabik dada dengan bantuan laporan daripada Al-Jazeera kononnya kalau tidak ada sekatan jalan raya, jutaan akan hadir di tengah-tengah Kuala Lumpur untuk menyokong BERSIH. PATRIOT pula mendabik dada kononnya, mereka telah berjaya menakutkan BERSIH kerana PATRIOT mengadakan perhimpunan di Bukit Bintang, lokasi yang tidak akan dijejaki dan diganggu oleh BERSIH. UMNO-BN juga seronok sakan sebab jumlah yang hadir berdemonstrasi semalam, ternyata tidak seperti yang diwar-warkan oleh Pakatan Rakyat yang terus hidup dalam ilusi dan fantasi.

Hakikatnya, tiada sesiapa pun yang menang!

Yang kalah adalah orang Melayu dan umat Islam!

Sebabnya, hampir seratus peratus yang hadir berdemonstrasi dan menentang demonstrasi - termasuklah penulis sendiri - adalah orang Melayu. Kalau ada pun orang bukan Melayu, mereka hanyalah topeng-topengan yang tidak menggambarkan komposisi sebenar, sama ada mereka pro-BERSIH mahupun anti-BERSIH.

Ramai yang bertugas - sama ada berbayar atau sebaliknya - dapat merakamkan wajah-wajah bukan Melayu yang hanya bertindak sebagai pemerhati dan sesekali bertepuk tangan memberikan sokongan serta dorongan dengan mereka sendiri tidak mengambil bahagian dalam demonstrasi tersebut. Dan pada ketika polis mula menjalankan tugas mereka menyuraikan perhimpunan besar, puak-puak yang bertepuk tangan dan bersorak-sorai itu segera menyorok dan bersembunyi.

Maka benarlah seperti yang dikatakan oleh Tun Mahathir, orang Melayu mudah dijolok, mudah melatah dan mudah bersilat sekalipun yang disilat mendatangkan kerugian pada diri sendiri. Kisah orang Melayu MENGAMUK sebenarnya sangat sinonim dalam peradaban dunia sehinggakan perkataan AMUK itu sendiri tidak dapat diterjemahkan dalam mana-mana bahasa sekalipun kerana ia hanya wujud dalam masyarakat Melayu.

Sudah terlalu lama, Melayu digembalakan sebagai haiwan ternakan politik, tak kiralah sama ada politik itu bersifat kerajaan mahupun pembangkang. Melayu mudah dipergunakan untuk tujuan politik. Suruh Melayu keluar ke jalan raya dan tunjuk perasaan, Melayu akan segera datang kalaupun tidak dijemput. Cukup dengan syarahan yang penuh bersemangat, Melayu akan bercempera, tak kiralah sama ada bertongkat, merangkak mahupun menjalar... datang tetap datang!

Melayu memang sangat bersemangat. Satu perkara yang tidak boleh dinafikan sama sekali. Namun ada ketikanya Melayu hilang semangat. Secara rasmi dari tahun 1511 sehingga 1957, Melayu benar-benar menentang pada zaman Portugis, Belanda dan Komunis. Itu pun hanya sekelompok, bukannya secara bersepadu. Dan walaupun British masuk secara rasmi ke seluruh Tanah Melayu pada 1874, penentangan tetap dilakukan secara berkelompok dan dalam unit-unit kecil yang dipimpin oleh pemimpin setempat.

Inggeris tidak seperti Portugis dan Belanda. Inggeris menggunakan pendekatan yang lebih halus, dan kelihatan lebih bertoleransi. Walaupun terdapat pahlawan-pahlawan seperti Mat Kilau, Bahaman, Tok Sagor, Maharajalela, Abdul Rahman Limbong, Tok Janggut dan sebagainya, kebanyakan pahlawan tersebut kurang mendapat bantuan dan sokongan.

Bagaimanapun, apabila 200 orang pemimpin Melayu daripada 41 pertubuhan Melayu bersatu pada 1946, satu anjakan telah berjaya dilakukan. Inggeris terpaksa memberikan kemerdekaan kepada Tanah Melayu yang asalnya adalah pada tahun 1955 tetapi dianjakkan ke 1957 sebagai persediaan untuk Tanah Melayu keluar dari sistem Feudal kepada Raja Berperlembagaan.

Itulah kali terakhir orang Melayu benar-benar bersatu. Pada tahun 1969, orang Melayu tidak sempat bersatu sepenuhnya kerana tindakan pantas pihak tentera mengekang tragedi berdarah daripada merebak dan memusnahkan Persekutuan Malaysia sebagaimana yang diharap-harapkan oleh kuasa Barat kerana komposisi kaum serta jurang ekonomi yang sangat melebar pada waktu itu.

Dan semenjak itu, anasir-anasir subversif terus berusaha untuk mendapatkan apa yang mereka gagal perolehi. Mereka terpaksa menggunakan kaedah yang digunapakai oleh Inggeris untuk menjajah Tanah Melayu selama ini iaitu melaga-lagakan Melayu/Bumiputera di seluruh Malaysia. Melayu/Bumiputera dijadikan sebagai haiwan ternakan dan mereka adalah gembalanya.

Maka terhasillah seperti mana yang berlaku pada hari semalam. Majoriti yang berdemonstrasi semalam adalah Melayu. Majoriti yang berjuang untuk satu perjuangan yang mereka sendiri tidak faham, adalah Melayu. Secara tidak langsung, menunjukkan betapa seronoknya Melayu terlibat dalam politik.

Namun dalam perkara yang jauh lebih penting berbanding mewujudkan pilihanraya yang adil dan telus, Melayu sangat jauh ketinggalan. Fakta bahawa Melayu/Bumiputera hanya memiliki 16% premis perniagaan di seluruh Lembah Kelang, langsung tidak membuka mata Melayu-Melayu yang berdemonstrasi mahupun yang menentang demonstrasi tersebut. Dan di sebalik banyaknya insentif serta bantuan yang diberikan oleh pihak berkuasa agar pegangan ekuiti Melayu secara persendirian ditambah di Lembah Kelang, apa yang berlaku ialah, semakin bertambah pula golongan yang melihat politik adalah segala-galanya.

Apa yang berlaku selepas demonstrasi, tiada siapa pun yang peduli.

Yang sangat pasti, ialah kerajaan Najib walaupun berjaya mengekang demonstrasi semalam, akan menghadapi tekanan yang sangat hebat daripada masyarakat perniagaan di Kuala Lumpur. Dan Kerajaan Najib Abdul Razak mahu tidak mahu, akan terpaksa akur dengan desakan serta tekanan berkenaan.

Melayu sama Melayu yang bertentangan serta berdemonstrasi, pihak lain yang mengaut laba!

Jadi, siapa sebenarnya yang menang? BERSIH yang menang? UMNO-BN yang menang? Atau sebenarnya pihak lain yang memang memerlukan pertentangan sesama Melayu untuk mereka melakukan desakan bagi menguasai ekonomi serta kewangan negara?

Terimalah hakikat, kita semua adalah PAK KADUK YANG AYAMNYA MENANG, TETAPI KAMPUNGNYA TERGADAI!

0 comments

SAIFUDDIN ABDULLAH HARUS LETAK JAWATAN DAN KELUAR DARI KERAJAAN!!!

Sebahagian daripada penunjuk perasaan dan pencetus kekacauan semalam terdiri daripada pelajar IPTA dan IPTS. Ada sesetengahnya yang datang dari luar Kuala Lumpur. Ada sesetengahnya yang telah beberapa hari berada di tengah-tengah Kuala Lumpur dengan menyewa hotel dan bilik.

Khaled Nordin adalah Menteri Pengajian Tinggi. Namun dalam beberapa hal tentang kebebasan bersuara melibatkan pelajar di institusi pengajian tinggi, kebanyakan suara datangnya dari Saifuddin Abdullah. Dan yang paling menariknya, Saifuddin Abdullah kerapkali bersuara dengan suara yang sangat sumbang... suara Anwar Ibrahim!

Pengaruh dan pembabitan Saifuddin Abdullah dalam kemelut melibatkan pelajar-pelajar IPTA dan IPTS sebenarnya tidak boleh dinafikan sama sekali. Timbalan Menteri yang kerapkali mengambil pendirian yang menongkah berbanding kabinet, sebenarnya mendapat pujian yang sangat besar daripada kepimpinan Pakatan Rakyat. Bahkan pelajar-pelajar IPT yang bernada sumbang juga, sangat kuat menyokong Saifuddin.

Justeru, pembabitan pelajar-pelajar IPT dalam tunjuk perasaan semalam, seharusnya diletakkan ke atas bahu Saifuddin. Walaupun ada kebebasan bersuara yang diberikan, tetapi membabitkan diri dalam demonstrasi jalanan bukanlah satu kebebasan bersuara seperti yang diperkatakan, sebaliknya itu adalah perbuatan yang menjurus kepada subversif. Dan ternyata, demonstrasi semalam telah merosakkan bukan sahaja imej, sebaliknya pendapatan para marhein termasuklah kaum peniaga.

Biarpun Saifuddin tidak memberikan sebarang suara dalam demonstrasi tersebut, tetapi kesan daripada 'perjuangannya' yang sangat disukai oleh Pakatan Rakyat apabila membabitkan kaum pelajar, sudah melayakkan Saifuddin untuk melepaskan jawatannya dan mungkin juga menyeberang ke Pakatan Rakyat - tindakan yang perlu dilakukannya lebih awal sebelum ini.

Ramai yang sedang memerhatikan, apakah tindakan yang akan dilakukan oleh Kementerian Pengajian Tinggi untuk menangani masalah pelajar-pelajar khususnya Bumiputera yang sangat gagal dalam pelajaran tetapi sangat cemerlang dengan politik jalanan.

Dan lebih ramai pula yang sedang menanti-nantikan respons daripada Saifuddin Abdullah apabila Khaled Nordin ditanya tentang pelajar IPT dan demonstrasi BERSIH dalam tempoh terdekat ini... masih adakah percanggahan yang ingin ditunjukkan oleh Saifuddin Abdullah atau dia akan kekal menutup mulut sepertimana dia menutup mulut dan mata dalam pembabitan pelajar IPT dengan demonstrasi BERSIH 2.0 semalam.

0 comments

KERAJAAN BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KEMATIAN PERUSUH!!!

Seperti yang dijangkakan, PAS menerusi lidah Husam Musa enggan bertanggungjawab di atas kematian seorang peserta demonstrasi sekalipun berbulan-bulan membuat hasutan dan menggesa orang ramai menyertai himpunan BERSIH 2.0 yang diadakan di tengah-tengah Kuala Lumpur tanpa sebarang nasihat kepada mereka yang mempunyai risiko jantung agar tidak menghadirinya.

Sebaliknya PAS meminta KDN bertanggungjawab di atas kematian Baharuddin. Baharuddin yang menghidap sakit jantung, rebah ketika melarikan diri dari gas pemedih mata dan semburan air longkang FRU. (BACA DI SINI)

Satu perkara yang menampakkan jelas kebangangan Husam Musa ialah, sebelum semburan gas pemedih mata dibuat, amaran akan diberikan oleh pihak polis agar para perusuh bersurai. Dan amaran itu bukannya sekali, bahkan setidak-tidaknya tiga kali.

Barangkali Husam Musa membayangkan polis akan bertanya setiap orang peserta demonstrasi kalau-kalau ada di kalangan mereka yang mempunyai penyakit jantung, sakit paru-paru dan buah pinggang sebelum melepaskan tembakan gas pemedih mata, agaknya?

Kalau PAS sendiri tidak dapat memberi jaminan ganti rugi kepada para peserta demonstrasi walaupun PAS menghasut, berkempen, berceramah dan menggesa orang ramai menyertainya, mengapa pula tanggungjawab tersebut dilepaskan kepada pihak polis dan kerajaan?

Agak aneh pemikiran para pemimpin PAS!

Kematian Baharuddin Ahmad pastinya akan menjadi modal paling top oleh Pakatan Rakyat untuk meraih simpati. Ia samalah seperti kematian seorang lelaki tua Cina di Jinjang yang kemudiannya dipolitikkan oleh DAP dan GERAKAN sehingga menghasilkan TRAGEDI 13 MEI 1969.

Barangkali itulah yang sedang diusahakan oleh Pakatan Rakyat sesudah gagal dengan BERSIH anjuran mereka!

0 comments

NIK AZIZ BALIK HARI INI... KITA TUNGGU KOMENNYA!!!

Hari ini, Nik Aziz dijangka tiba ke tanahair dari Arab Saudi selepas MELANCONG ke Uzbekistan sebelum melakukan UMRAH. Semalam, Nik Aziz mengatakan gari dan peluru tidak akan menakutkan orang, sekalipun hakikatnya, Nik Aziz lari dulu ke luar negara bersama beberapa orang Exconya untuk mengelakkan 9 Julai.

Nik Aziz dalam kenyataannya telah mengecam pihak berkuasa kerana menangkap kepimpinan PAS yang terlibat dalam huru-hara dan cubaan menggulingkan kerajaan semalam termasuklah Abdul Hadi Awang, Presiden PAS. Katanya, hatinya remuk apabila mendengar sahabat-sahabatnya ditangkap. (BACA DI SINI)

Tindakan yang dilakukan oleh pihak berkuasa, katanya lagi, akan menambahkan kebencian rakyat terhadap kerajaan dan UMNO-BN khususnya.

Rupa-rupanya Nik Aziz telah ketinggalan jauh. Mungkin dia terlalu mendengar cakap spesies-spesiesnya sahaja dan tidak melihat perkembangan yang berlaku semalam secara keseluruhan.

Apa yang dilakukan oleh BERSIH sebenarnya telah menimbulkan kebencian besar majoriti rakyat terhadap Pakatan Rakyat. Setelah dipujuk agar membuat demonstrasi di luar Kuala Lumpur tetapi pihak Pakatan Rakyat enggan, bahkan PAS telah menghantar ahli-ahlinya untuk meramaikan puak pencetus rusuhan, selepas itu mengancam akan mendatangkan sejuta ahli mengepung Bukit Aman dan Balai Polis Jinjang, telah mencetuskan kemarahan yang bukan sedikit.

Dan sudah tentulah kemarahan paling memuncak bagi warga kota yang terpaksa mengharungi kesusahan sepanjang hari tanpa dapat melakukan aktiviti-aktiviti biasa pada hujung minggu. Begitu juga dengan kaum peniaga dan mereka yang bergantung kepada pendapatan hujung minggu yang sangat terjejas teruk. Itu belum lagi diambil kira, kemarahan rakyat yang terperangkap dalam kesesakan lalu lintas akibat sekatan jalan raya yang dibuat oleh polis semata-mata kerana BERSIH 2.0.

Maka benarlah seperti salah sebuah hadis dalam Riyadus Solihin yang antara lain bermaksud Allah Taala tidak segera membalas kezaliman seseorang itu, melainkan rahmat-Nya yang lebih besar, sehingga orang berkenaan dibiarkan terus melakukan kezaliman sama ada terhadap dirinya mahupun kepada orang lain agar dia akan bertaubat dan bermuhasabah akan dirinya.

Ternyata Nik Aziz masih belum dapat bermuhasabah akan dirinya walaupun pada pandangan pengikutnya, Nik Aziz adalah seorang ulama besar yang kata-katanya adalah sahih!

0 comments

KERUGIAN BESAR 9 JULAI... BERSIH AKAN BERTANGGUNGJAWAB!!!

Para peniaga, penjaja, premis perniagaan mahupun pemandu teksi, pemandu bas serta mereka yang terjejas pendapatannya pada hari semalam berikutan himpunan BERSIH, sudah sewajarnya melakukan sesuatu untuk mendapatkan semula keuntungan mereka yang hilang. Tuntutan perlu dibuat terhadap penganjur BERSIH 2.0.

Dengan dana dari 'masyarakat antarabangsa' yang sampai kepada BERSIH 2.0, sudah tentu boleh digunakan untuk membayar gantirugi kepada sesiapa sahaja yang terjejas berikutan tunjuk perasaan dan pencetusan huru-hara di Kuala Lumpur hanya untuk menyelamatkan Anwar Ibrahim itu.

Para peniaga di KL Sentral dan Pasar Seni boleh membuat tuntutan terhadap Anwar Ibrahim secara peribadi, juga terhadap Hatta Ramli dan Abdul Hadi Awang selain terhadap BERSIH.

Para peniaga di Petaling Street sudah tentulah boleh membuat tuntutan terhadap BERSIH dengan paksinya adalah Teresa Kok, memandangkan Teresa Kok memimpin para penunjuk perasaan dari arah Petaling Street.

Manakala para peniaga Bukit Bintang, bolehlah membuat tuntutan terhadap PATRIOT memandangkan kumpulan BERSIH tidak sahaja membelok ke Bukit Bintang, bahkan mereka sebaliknya mengelak daripada melalui Bukit Bintang sungguhpun ada sebahagian daripada mereka datangnya dari arah Jalan Imbi.

Manakala kawasan yang paling terjejas teruk iaitu dari kawasan Jalan Melayu, Jalan Masjid India, Lorong TAR, Jalan Tunku Abdul Rahman, Jalan Raja Laut, Jalan Raja Alang dan Chow Kit secara keseluruhannya, mereka bolehlah membuat tuntutan terhadap BERSIH.

Ketika pembantahan terhadap PPSMI, para peniaga dan penjaga serta premis perniagaan di Jalan TAR dan Masjid India telah membuat tuntutan gantirugi terhadap penganjur. Bagaimanapun, tiada mana-mana pihak yang mengaku bertanggungjawab sungguhpun sebelumnya begitu berdegar-degar.

Para pemandu teksi boleh membuat tuntutan peribadi terhadap Mat Sabu, Suhaizan Kayat, Harun Taib dan Harakah Daily, memandangkan puak-puak inilah yang memberi khabar, kononnya para pemandu teksi akan mendapat keuntungan yang lebih besar pada 9 Julai berikutan ramai yang akan menggunakan pengangkutan awam untuk masuk ke pusat bandaraya semata-mata untuk berhimpun. Manakala pemandu-pemandu bas yang pendapatan mereka adalah berdasarkan kepada komisyen, juga boleh membuat tuntutan kepada PAS dan agensi media mereka.

Memandangkan BERSIH mempunyai Jawatankuasa Penganjur dan Pengerusi serta Naib Pengerusi, tuntutan ganti rugi kali ini tidak akan hampa seperti pada BERSIH 2007 dan Anti-PPSMI dahulu.

Bagaimanapun, semua pihak yang ingin menuntut gantirugi perlu melakukan dengan seberapa segera memandangkan ada beberapa pemimpin Pakatan Rakyat dan BERSIH yang akan cabut lari ke luar negara, khususnya Anwar Ibrahim atas alasan membuat rawatan!!!

1 comments

BERSIH 2.0 ADALAH UNTUK MASA HADAPAN ANAK CUCU KITA... LAWAKNYA KENYATAAN!!!

Para pencacai Pakatan Rakyat terpaksa memujuk hati sendiri dengan mengatakan BERSIH adalah untuk masa hadapan anak cucu kita. Kata mereka lagi, perjuangan BERSIH akan memastikan masa hadapan yang lebih terjamin.

Macamlah mereka tahu apa yang akan berlaku pada masa hadapan!

Antara larangan Nabi s.a.w kepada para Sahabat r.a baginda adalah memperkatakan tentang Qadar. Baginda mengulangi larangan tersebut sebanyak tiga kali. Sekaligus secara tidak langsung, baginda s.a.w melarang umat Islam memperkatakan dengan pasti tentang masa hadapan kerana tiada seorang manusia pun yang tahu apa akan berlaku pada masa hadapan. Manusia hanya boleh merancang, sebaliknya segala perancangan hanyalah hak milik mutlaq Allah Taala.

Nabi s.a.w juga mengajar kita, kalaupun kiamat akan berlaku esok, sedangkan di dalam tangan ada biji benih, kita disuruh agar menyemai biji benih tersebut.

Mustahil budak-budak pencacai Pakatan Rakyat tidak pernah tahu tentang hal ini untuk mereka memperkatakan bahawa BERSIH adalah untuk masa hadapan anak cucu mereka?

Apatah lagi BERSIH sendiri memperjuangkan sesuatu yang tidak pasti iaitu memperjuangkan kejatuhan kerajaan dan menaikkan Anwar Ibrahim dengan bermodalkan 8 tuntutan pilihanraya yang kononnya lebih bersih dan lebih adil. Anehnya, pada masa yang sama, Allah Taala telah pun membuka keaiban mereka apabila puak-puak Pakatan Rakyat memaksa Najib Abdul Razak menggunakan kuasanya untuk memaksa Perbadanan Stadium Merdeka menyerahkan stadium tersebut kepada mereka.

Dengan kata lain, kalaulah Anwar Ibrahim atau mana-mana pemimpin Pakatan Rakyat mendaki tangga kuasa, mereka akan menggunakan kuasa dengan sewenang-wenangnya, sekaligus amat bertentangan dengan salah satu daripada 8 perkara yang mereka perjuangkan sendiri!

Apatah lagi perjuangan BERSIH hanyalah untuk pilihanraya, sekaligus ia sebenarnya tidak ada kena-mengena dengan masa hadapan rakyat pun! Yang mendapat laba daripada pilihanraya sebenarnya hanyalah beberapa kerat rakyat Malaysia yang bergelar pemimpin. Rakyat hanya bertanggungjawab untuk memangkah dan memilih parti mengikut selera mereka. Dan selepas memangkah, mereka akan kembali menjalankan tugas mereka seperti sediakala.

Perbandingan antara PR dengan UMNO-BN sebenarnya sangat berjurang luas. Ketika UMNO-BN mewujudkan program untuk kaum muda yang tidak bekerja mendapatkan pekerjaan yang bersesuaian, PR pula lebih sibuk mengajak anak-anak muda berpolitik, berteriak dan seterusnya menjadi jalang dan beruk di jalanan. Di negeri-negeri yang diperintah oleh PR hasil daripada PILIHANRAYA KOTOR juga, PR tidak menjalankan sebarang program untuk mengatasi masalah selera bertukar kerja.

Ketika Amerika Syarikat, kuasa besar dunia menghadapi 14% rakyatnya daripada 125 juta orang menganggur untuk tempoh yang panjang, kebanyakan rakyat Malaysia tidak menghadapi masalah tersebut, sebaliknya masalah besar rakyat Malaysia, terutama golongan muda ialah terlalu memilih pekerjaan dan mengharapkan mereka akan menjadi kakitangan kerajaan. (BACA DI SINI)

Menariknya, golongan muda yang tidak pernah berasa susah, mengadu kesusahan. Apa yang mereka susahkan, hanya mereka yang tahu. Anehnya, golongan pendatang asing seperti Indonesia, Thailand, Vietnam, Myanmar, Pakistan mahupun Bangladesh dan India berjaya mengumpulkan kekayaan dengan bekerja di negara ini, anak-anak tempatan pula mengeluh kesusahan.

Dan paling menariknya, puak-puak inilah yang bercerita kononnya BERSIH adalah untuk masa hadapan!!!!

0 comments

KEJAM SUNGGUH POLIS MALAYSIA!!! MACAM SIAL....


Ketika para pencacai Pakatan Rakyat mengutuk polis sebagai entiti yang kejam dan tidak berhati perut, malah membuat tohmahan yang polis tidak melunaskan hak asasi puak-puak yang kena tangkap dan diberkas, lain pula ceritanya yang sebenar.

Pusat tahanan sementara yang terletak di PULAPOL memberikan layanan yang 'istimewa' kepada mangkuk-mangkuk yang tidak sedar diri dan tidak tahu diuntung itu. Pada ketika para pencacai Pakatan Rakyat menohmah pihak polis kononnya polis berlaku kejam terhadap para tahanan, ternyata puak-puak perusuh yang ditahan pula dijamu dengan makanan tengah hari, disediakan tempat bersolat, manakala yang mengalami kecederaan pula diberikan rawatan.


Apa agaknya yang akan dilakukan oleh pencacai-pencacai Pakatan Rakyat yang akan terus meroyan kerana 'kekalahan' dan kekecewaan mereka apabila himpunan BERSIH 2.0 tidak seperti yang diharapkan?

Nampak gayanya, kejam sungguh pihak polis kerana memberi layanan yang baik kepada puak-puak perusuh yang sebahagian besar daripada mereka datang dari jauh semata-mata untuk buat kacau di tengah-tengah Kuala Lumpur.

Atau adakah mereka akan mengatakan, gambar-gambar yang dipaparkan oleh Facebook PDRM ini sebenarnya hanyalah satu lakonan dan satu lagi sandiwara seperti yang pernah mereka katakan terhadap Peristiwa Al-Maunah? Apatah lagi mereka cukup mahir dengan persepsi lakonan, sandiwara dan mengada-adakan cerita berdasarkan khayalan dan ilusi mereka.

0 comments

DRAMA PALING MENARIK SIANG TADI... SUDAH TENTULAH ANWAR!!!

Tiada yang paling menarik selain daripada gelagat Anwar Ibrahim siang tadi. Selepas berdegar-degar cakapnya ketika berceramah di Bandar Tun Razak dengan mengumumkan bahawa dia PASTI BERJAYA sampai ke Stadium Merdeka kerana DIA ADA CARANYA, akhirnya dia memilih untuk menggunakan skrip kedua iaitu tersadai di hospital dengan muka seperti orang yang sudah nazak benar.

Bagaimanapun, Anwar Ibrahim tetap Anwar Ibrahim yang sangat liat untuk berubah!

Semalam, ketika berceramah di Bandar Tun Razak dalam program Tazkirah Perdana, Anwar Ibrahim cuba membuat tafsiran tentang Surah Al-Kahfi. Dan sudah pastilah, tafsiran yang dibuatnya akan menyeleweng daripada maksud sebenar kisah yang Allah Taala sendiri firmankan.

Menurut versi Anwar Ibrahim, beberapa orang anak muda telah diberikan bantuan oleh Allah Taala kerana menolak kekejaman pemerintah. Dengan kata lain, Anwar Ibrahim cuba membangkitkan semangat anak muda agar menyebelahinya kerana perbuatan mereka itu boleh diserupakan dengan pemuda-pemuda al-Kahfi. (BACA DI SINI)

Bagaimanapun yang tidak diceritakan oleh Anwar Ibrahim ialah, pemuda-pemuda al-Kahfi tersebut melakukan hijrah kerana tidak sukakan pemerintah yang kejam dalam perjuangan mereka, bukannya melakukan hasutan agar orang ramai bangkit memberontak dan melindungi mereka dengan apa cara sekalipun. Dan mereka tidak mengganggu orang ramai yang berurusniaga, sepertimana yang diajarkan oleh Islam tentang golongan perusuh yang melakukan kekacauan dan kerosakan, bukan sahaja terhadap kemudahan awam, tetapi juga gangguan ke atas urusan orang ramai, sama ada orang ramai tersebut kafir apatah lagi yang beragama Islam.

Yang sangat pastinya, Anwar memang suka berdrama. Dia berdrama kononnya ada 'kuasa ghaib' yang akan membantunya ke Stadium Merdeka, tetapi kemudian 'kuasa ghaib' tersebut menghantarnya ke hospital walaupun sebenarnya dia tidak mengalami sebarang kecederaan pun.

Dan dengan wajah seorang pelakon, Anwar Ibrahim ternyata cuba mengulangi 'kejayaan' 1998... namun ternyata helah bodoh Anwar Ibrahim sudah gagal sepenuhnya! Dia tidak dikasihani sebaliknya dicemuh dan dibahlol-bahlolkan!!!

0 comments

SIAPA YANG LEBIH KEJAM? POLIS ATAU UMNO?

Kalau baca daripada blog-blog Pakatan Rakyat, pastinya yang digambarkan adalah kekejaman pihak polis. Berita tentang kematian seorang lelaki berusia 58 kerana sakit jantung dan kencing manis ketika berasak-asak cuba melarikan diri daripada serbuan polis di KLCC, diperbesar-besarkan oleh blogger dan facebooker Pakatan Rakyat.

Semuanya salah polis!

Seorang demonstrator yang begitu bersemangat pada awalnya, tetapi kecut perut dan cuba melarikan diri tetapi terpelecok dan tulang kakinya patah, juga dipersalahkan kepada polis. Kononnya polis yang menyepak kakinya sampai patah... amboi, sekali sepak boleh patah? Barangkali polis berkenaan belajar ilmu tomoi, kut!

Semuanya salah polis!

... dan salah UMNO-BN juga!

Menariknya lelaki tersebut dipercayai cuba melakukan huru-hara di KLCC... huru-hara yang tidak jadi kerana berjaya dipatahkan oleh pihak berkuasa... manakala isterinya pula ke Stadium Merdeka.

Dengan kata lain, si mati memang telah menempah ajalnya dan ketentuan Allah Taala telah berlaku iaitu, dia mati ketika sedang bersemangat. Tidaklah pula dapat dipastikan, apakah semangatnya ketika sebelum nazak.

Namun sebagai seorang pesakit jantung dan kencing manis, seharusnya risiko maut sudah dapat dijangka. Apatah lagi, dalam lautan manusia yang bercempera bagaikan babi lapar ubi, pastinya Baharudin Ahmad akan menjadi mangsa yang paling mudah untuk disambar maut.

Apa pun, semoga rohnya dicucuri rahmat Allah Taala dan diampunkan segala dosanya!

Isu seorang pesakit jantung mati dalam kekecohan dan seorang remaja patah kaki, pastinya digunakan sebagai isu yang paling menarik untuk menarik simpati. Oleh kerana BERSIH 2.0 tidak dapat sambutan walaupun pada asalnya, begitu berdegar-degar cakap para pemimpin Pakatan Rakyat bahawa himpunan tersebut akan disertai 300,000 ribu orang, namun 10% daripada jumlah berkenaan pun tidak dapat dicapai, maka terpaksalah para propagandis mencari sudut-sudut lain bagi mendapatkan 'kemenangan'.

Bagaimanapun, apa yang berlaku bolehlah diibaratkan sebagai sia-sia. Dalam satu sirah, beberapa orang Sahabat r.a terkagum dengan seorang tentera Islam yang bersungguh-sungguh berperang dan kemudian terbunuh, lantas menyatakan bahawa tentera tersebut akan masuk syurga kerana syahid.

Bagaimanapun, dijawab oleh Nabi s.a.w bahawa lelaki tersebut akan masuk neraka kerana dia telah membunuh diri kerana tidak tahan sakit!

0 comments

Ambiga Vs Agong vs Aqidah

Ambiga dan tentera2nya yg kononnya dianggap umpama Musa as dan Bani Israel dan usaha Ambiga nak bertempur ngan Kerajaan yakni Yg Dipertuan Agong..dan pada PAS, Yg Dipertuan Agong dan pasukan keselamatan adalah umpama Firaun..

Lihatlah betapa rosaknya pemikiran2 mereka..sampai sanggup melambangkan perjuangan Ambiga sebagai perjuangan Musa as..Ambiga adalah kapir, Ambiga memperjuangkan kemurtadanan..Ulamak2 PAS tak baca ke penulisan2 ahli2 PAS/penyokong2 PAS, tak risau ke mereka akan keadaan ummat yg mereka pimpin? Ulamak2 PAS tak dapat melihat kerosakan pemikiran ummat2 yg mereka pimpin, sehingga menghina para nabi as..mengagongkan perjuangan org2 kapir?

Dah ler tiada para ulamak PAS menegur dan menasihat ahli2nya yg ramai menerima dan anggap LGE umpama Umar Abd Aziz ra..

Apa dah jadi? apa yg telah menguasai dewan ulamak PAS?
antara Ambiga, Agong, dan Aqidah...manakah yg terlebih penting?
Selamatkanlah aqidah ummat ini..nescaya selamatlah Agong dan jahanamlah Ambiga!!
Agong adalah lambang Negara dan tanah air..Ambiga adalah lambang kekufuran dan kemurtadan.

-aa

0 comments

Saturday, July 9, 2011

PENCACAI SUDAH MELOLONG SEBAB GAGAL!!!

Saturday, July 9, 2011
Para pencacai yang sedang berehat setelah kepenatan pada sebelah siang akibat disembur air longkang FRU dan menghidu bau tengik gas pemedih mata, mula membuat laporan di media masing-masing. Menariknya, mereka cuba menyedapkan hati sendiri bahawa BERSIH 2.0 adalah berjaya.

Kejayaan kosong BERSIH 2.0 ialah menyusahkan majoriti penduduk Kuala Lumpur. Dan sudah pasti yang paling terjejas teruk adalah para peniaga, premis perniagaan, pemandu teksi dan tidak dilupakan pekerja Alam Flora Sdn. Bhd.

Lebih menarik lagi apabila mereka mula membandingkan kejayaan BERSIH 2.0 berbanding PATRIOT. Mereka secara tidak langsung mengakui bahawa BERSIH 2.0 didanai oleh pihak antarabangsa yang disedapkan dengan istilah 'masyarakat antarabangsa' manakala PATRIOT pula dikatakan 'mencuri dari dana awam'.

Namun yang paling ketara ialah, para pencacai ini menyalahkan pihak polis yang kata mereka telah memulakan kekacauan. Sedangkan polis sepatutnya memberikan kawalan dan membantu mereka menyerahkan memorandum kepada Istana Negara.

Lawak bangkai Anwar!!!

Dengar-dengarnya esok ada repeat sebab kegagalan hari ini. Bagaimanapun khabar-khabar ini belum disahihkan lagi.

2 comments

YASSIN, TAHLIL DAN MUNAJAT UNTUK ROH ANWAR IBRAHIM DI CEMPAKA!!!

Sebenarnya apabila gambar-gambar MINTA KASIHAN Anwar disiarkan, ramai yang mula menadah tangan meminta agar ANWAR IBRAHIM BENAR-BENAR TENAT dan CEPAT-CEPAT MAMPUS!

Mungkin permintaan itu keterlaluan dan akan mendatangkan dosa kepada si pemintanya, tetapi disebabkan geram dan marah yang sangat keterlaluan terhadap Anwar Ibrahim yang banyak mencetuskan masalah dan menyusahkan rakyat, masing-masing sudah tidak peduli dengan dosa pahala lagi.

Malah ada yang berpendapat, dosa tersebut tidak sebanding dengan dosa Anwar hari ini yang cuba mencetuskan huru-hara dan menyusahkan lebih 2.5 juga warga kota selain menutup rezeki para peniaga. Justeru masing-masing berdoa, biar Anwar benar-benar nazak dan oxygen line yang melintang di atas bibirnya, bukanlah satu lakonan semata-mata. Manakala neck-guard yang kembali diletakkan di lehernya, benar-benar menunjukkan saraf tunjangnya sudah terjejas dan salah satu sarafnya telah putus.

Malangnya, Anwar berada dalam keadaan sihat, kecuali dia hanyalah SEDANG BERLAKON untuk mendapatkan simpati daripada para penyokongnya semata-mata. Tiada apa-apa masalah yang menimpa Anwar kecuali dia terhidu gas pemedih mata. Yang cedera adalah body-guardnya, Anwar hanyalah ketua yang bersimpati dengan pekerjanya dan berkongsi rasa sakit dengan body-guard tersebut.

Barangkali kalau benarlah Anwar Ibrahim nazak dan bakal menghembuskan nafas terakhir malam ini, seluruh rakyat Malaysia akan bermandikan cahaya dan bermain bunga api, meraikan kematiannya seperti mana rakyat Romania meraikan kematian Nicolae Ceausescu.

Kata teman yang tersangat geram dengan Anwar Ibrahim, lepas Isyak malam ini, suraunya akan mengadakan majlis pembacaan Yassin dan tahlil buat Anwar selain solat hajat agar Anwar benar-benar 'diubati' oleh Allah Taala. Jemaah di surau tadi, kelihatan sangat bersemangat dan masing-masing menyatakan mereka akan hadir.

Dan ternyata, kata-kata tersebut dikotakan. Lebih 40 orang jemaah membaca Yassin dan bertahlil serta bersolat hajat di salah sebuah surau di Parlimen Ampang, lebih tepat lagi di DUN Cempaka, kawasan Iskandar Samad, Exco Selangor yang berbadan jambu air!!!

Menariknya, salah seorang jemaah yang begitu khusyuk menadah tangan berdoa agar Anwar 'diubati' Allah Taala, adalah seorang pemimpin PAS tempatan yang sangat tegar dengan Anwar Ibrahim sebelum ini!

1 comments

TAK PUAS HATI, PAS ANCAM DEMONSTRASI KALI KEDUA!!!

PAS mengancam untuk mengadakan demonstrasi kali kedua kecuali pihak berkuasa membebaskan Abdul Hadi Awang yang ditahan di Balai Polis Jinjang dalam tempoh 24 jam. Abdul Hadi Awang bagaimanapun dibebaskan selepas memberi keterangan di Ibu Pejabat Kontinjen Kuala Lumpur.

Pukul 6.30 petang tadi, Ambiga telah dibebaskan oleh polis dan membuat kenyataan bahawa BERSIH 2.0 sangat berjaya meskipun jumlah yang hadir tidak sampai 10% daripada yang diuar-uarkan.

Apakan indikasi yang menyokong pendapat Ambiga bahawa perhimpunan itu telah berjaya? Apakah kejayaan yang dimaksudkan oleh Ambiga ialah kejayaan MELEMBUKAN orang Melayu dan kejayaan Ambiga serta Cina-Cina DAP meletakkan Melayu-Melayu PKR dan PAS di bawah telunjuk mereka?

Secara nyata, BERSIH 2.0 sebenarnya tidak berjaya apa-apa pun. Mereka tidak berjaya mengotakan janji bahawa perhimpunan akan berjalan secara aman. Mereka tidak berjaya membuktikan bahawa BERSIH 2.0 adalah bertujuan untuk menuntut pilihanraya yang adil dan bersih sebaliknya yang dibuktikan ialah BERSIH 2.0 adalah alat untuk Anwar Ibrahim melarikan masalah peribadinya. Anwar Ibrahim cuba mencetuskan rusuhan besar ala-baju merah Thailand dan Tahrir Square.

Sudah pasti portal-portal berita yang pro Pakatan Rakyat seperti Malaysia Kini dan Malaysian Insider akan mengatakan perhimpunan tersebut berjaya dan mencapai matlamat. Kononnya 50,000 orang berjaya dihimpunkan, walaupun jumlah MELAYU yang HADIR SEBAGAI LEMBU adalah tidak sampai 10,000 orang!

Apa yang pasti, Pakatan Rakyat akan menjadikan peristiwa hari ini sebagai batu loncatan untuk diputarbelit, terutama di kawasan-kawasan pedalaman dan kurang akses kepada maklumat terkini.

Mungkin kerana kegagalan BERSIH 2.0 pada hari ini, maka PAS yang menghantar kontinjen paling ramai ingin mengadakan satu lagi perhimpunan tunjuk perasaan dan meneruskan kekacauan di Kuala Lumpur.

Pakatan Rakyat boleh sahaja menyalahkan pihak polis, namun lebih ramai yang memuji serta berterima kasih kepada polis kerana telah berjaya mengekang puak-puak pengacau tersebut daripada bermahajaralela di tengah-tengah Kuala Lumpur.

Beberapa kejadian rompakan dan penjarahan turut dilakukan oleh juak-juak berkenaan seperti yang berlaku di KL Sentral dan di Jalan Masjid India, sekaligus membuktikan kenyataan polis sebelum ini bahawa BERSIH sememangnya bertujuan untuk mencetuskan kekacauan tidak boleh dinafikan sama sekali.

Sekali lagi, SYABAS KEPADA PIHAK KESELAMATAN yang telah melakukan tugas terbaik untuk menumpaskan kumpulan pemberontak dan pengacau keamanan! JASA PIHAK KESELAMATAN pasti akan dikenang oleh majoriti rakyat Malaysia berbanding mereka yang cuba mengalihkan kekalahan dan kesalahan mereka kepada polis!!!

0 comments

NAZAK!!! KOTE BENGKOK TERSEPIT DI PINTU LIF, ANWAR KENA BANTUAN PERNAFASAN!!!


Yang cedera adalah bodyguard tapi Anwar yang dirawat dan terpaksa mendapatkan bantuan oksigen. Pada masa yang sama, para pengikutnya mengepung Hospital Pantai untuk mengelakkan Anwar daripada ditangkap oleh polis.

Berlakon macam sial!!!

Konon-kononnya parah sangatlah tu. Hanya terhidu gas beracun, Anwar pun berlakon bagai nak rak. Patutnya Anwar telah dicalonkan untuk Anugerah Academy. Kalau panggil Tom Cruise berlakon dengannya pun, Tom Cruise mesti menangis malu. Kalau suruh Rajinikanth berlakon dengannya pun, mahu hero Tamil itu akan angkat tangan surrender.

Hebatnya Anwar berlakon, sampaikan, body guard yang cedera, dia pula yang berlebih-lebihan
.
Tapi yang paling menariknya, Khalid Samad pula sudah naik 'pangkat'. Selalunya orang sebut dia sebagai Khalid Gereja. Tetapi apa yang ditunjukkan oleh Allah Taala ialah, Khalid Samad sudah naik jadi Rabi!!!

Tahniahlah Khalid Samad!!!

BERSIH 2.0 telah menelanjangkan sebahagian besar pemimpin Pakatan Rakyat sekaligus mengesahkan Anwar Ibrahim tidak lebih daripada seorang penipu yang bakatnya tidak lain dan tidak bukan hanyalah berlakon untuk mendapatkan simpati para penyokongnya!!!

0 comments

RAMAI BUDAK-BUDAK PEREMPUAN BERSIH HILANG DARA!!!!

"Maaflah cik... saya ikut kawan saja."

"Ni, ada 4 orang nih... diorang suruh kamu terjun dalam Sungai Gombak, kamu terjunlah?"

Budak perempuan tu menangis teresak-esak.

Itu satu senario yang berlaku di hadapan Sogo.

Ada yang pakai tudung siap tutup muka macam ninja, konon-kononnya tutup auratlah tu. Tapi bila kena kejar dengan FRU, terkangkang terkoyak diorang lari. Siap angkat hijab yang tutup muka. Berlari sambil menangis-nangis. Bila terhidu bau gas pemedih mata, dah pucat lesi muka. Mengigil-gigil.

Kalaulah hari ini adalah hari sukan dan acara pecut, sudah tentu bebudak perempuan yang bertudung dan terjerit-jerit pada mulanya itu, akan jadi juara.

Laju sungguh diorang lari. Mengalahkan lipas kudung.

Bayangkanlah berapa banyak selaput dara yang terkoyak hari ini kerana dihambat oleh FRU.
Kebanyakan daripada mereka adalah pelajar-pelajar IPTA dan IPTS yang berasa mereka sedang memperjuangkan sesuatu yang sebenarnya mereka tidak pernah tahu pun. Sekarang, mereka sudah pun menyusahkan diri. Pihak universiti sudah tentu akan mengambil tindakan terhadap mereka.

Pada masa yang sama, beberapa pihak telah pun memberikan nasihat, peluang dan peringatan tetapi segala nasihat yang diberikan tidak diendahkan. Dengan bantuan kerajaan yang dikatakan zalim, bebudak perempuan IPTA dan IPTS tersebut berjaya melanjutkan pelajaran mereka sama ada menerusi PTPTN mahupun biasiswa.

Apakah mereka fikir, para pemimpin Pakatan Rakyat yang kerana pemimpin-pemimpin itu mereka sanggup korbankan masa hadapan, akan mengambil tahu hal mereka pada kemudian hari? Atau mereka akan dibiarkan begitu sahaja, sepertimana yang Anwar lakukan terhadap puak-puak Reformasi 1998?

Usia muda dibazirkan untuk memperjuangkan sesuatu yang sia-sia. Dari awal lagi telah dikatakan BERSIH adalah 'medium' Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat untuk membangkitkan sentimen dan mencipta rusuhan besar-besaran di Kuala Lumpur, namun kebanyakan pencacai-pencacai segera menafikan dan mengingatkan semula tentang 8 tuntutan yang katanya adalah untuk masa hadapan.

Sekarang, siapa punya masa hadapan yang teraniaya dan dizalimi? Adakah kerajaan yang menzalimi mereka? Adakah pemimpin-pemimpin Pakatan yang menzalimi mereka? Adakah FRU dan polis yang menzalimi mereka?

Tidak!!! Sebaliknya mereka sendiri yang menzalimi diri sendiri dan masa hadapan!!!

0 comments

PADAN MUKA!!! LAPARLAH KORANG! LEPAS TU MINUMLAH AIR LONGKANG FRU!!!

Confirm!!!

Kerajaan sudah meminta bantuan tentera yang MENYELESAIKAN haramjadah-haramjadah yang masih berdegil untuk berhimpun dan membuat huru-hara di Kuala Lumpur.

FRU masih mengepung haramjadah-haramjadah di hadapan Hospital Tung Shin. Dari pagi sampai sekarang, mereka masih belum makan. Berlaparlah korang!!!

Padan muka!

Menurut maklumat, FRU akan melepaskan tanggungjawab kepada pihak tentera dan puak-puak haramjadah ini akan menikmati 'hidangan' yang lebih enak. Paling cepat mereka boleh dilepaskan adalah pada pukul 7 malam.

Itu pasallah Anwar lari lebih awal. Bodyguard yang cedera, dia yang masuk hospital!

2 comments

BERSIH GAGAL CETUSKAN RUSUHAN BESAR-BESARAN!!!

Kumpulan pencetus keamanan dan huru-hara semakin mengecil. Ketua-ketua penghasut, ramai yang sudah tertangkap dan sekarang sedang berbual panjang dalam lokap. Anwar Ibrahim pula terpaksa menggunakan helah 'sakit' dan naik ambulan. Helah yang sama ketika dia dipenjarakan di Sungai Buloh apabila sepanjang berada di penjara tersebut, Anwar berpura-pura yang sakit tulang belakang, sehingga membolehkan dia berada di sel rawatan yang lengkap segala-galanya.

Untuk mengelakkan ditangkap, Anwar telah lari ke hospital dan besar kemungkinan akan MEMAKSA hospital untuk meletakkan dia di dalam wad, sekaligus berjaya mengelakkan dirinya daripada tersadai di lantai lokap seperti pemimpin-pemimpin pengacau yang lain.

Yang tinggal sekarang hanyalah A.Samad Said, Husam Musa serta beberapa pemimpin kecil yang sebenarnya kalau kena jerkah pun, akan rebah tertungging tujuh lapan kali.

Walaupun para perusuh dan pengacau keamanan masih ramai, tetapi mereka tidak ubah seperti anak-anak ayam yang kehilangan ibu. Ramai yang mula ketakutan apabila melihat anggota polis yang bergerak ke arah mereka. Malah beberapa orang wanita yang sebelum ini begitu bersemangat, dilihat menangis teresak-esak. Barangkali mereka menangis sebab period keluar lebih awal dan mereka terlupa memakai tuala berpelekat!

Di beberapa kawasan perniagaan, orang ramai yang tidak terlibat dengan huru-hara merungut dan menyalahkan pihak yang mencetuskan kekacauan. Petaling Street yang sebelum ini terselamat, telah digunakan oleh BERSIH untuk mendapatkan sokongan kaum Cina menyaksikan kemarahan terbesar kaum peniaga di situ. Masing-masing memaki hamun kumpulan BERSIH.

Nampaknya, objektif BERSIH yang cuba mencetuskan huru-hara lebih besar dan mengheret huru-hara tersebut selama beberapa hari tidak menjadi. Menjelang pukul 6 petang, dijangka kumpulan pencetus tersebut akan semakin mengecil. Apatah lagi, jumlah tangkapan oleh pihak polis semakin bertambah.

Dengan ketiadaan pemimpin-pemimpin, bahkan Anwar sendiri sudah pun jadi panglima pengecut yang lari dari medan perang dengan berpura-pura tercedera, LEMBU-LEMBU PAS yang merupakan sebahagian besar daripada para perusuh tersebut, akan kehilangan punca dan akhir sekali tersadai di dalam lokap.

Dilaporkan, beberapa orang pemimpin, termasuk dari kalangan PATRIOT akan dikenakan tahanan terhad dan lebih teruk lagi, ISA akan dikuatkuasakan.

Sementara itu, penulis terlihat banyak trak tentera sedang berkumpul di di belakang Bukit Aman, sekalipun ada ura-ura yang mengatakan, tentera tidak akan masuk campur.

4 comments

Blog Archive

Labels