IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, August 9, 2011

GEMPAR!!! KEGANASAN DI LONDON DIDALANGI OLEH UMNO!!!

Tuesday, August 9, 2011
Kalaulah bukan kerana kecekapan pihak berkuasa mengekang demonstrasi BERSIH 2.0 yang didakwa perarakan aman pada 9 Julai lalu, pastinya apa yang berlaku di London dan tiga bandaraya di Britain, berlaku lebih awal di Kuala Lumpur.

Demonstrasi yang membabitkan 500 orang remaja di Totenham tercetus angkara bola sepak, kini menjadi demonstrasi ganas yang bukan sahaja membabitkan kerosakan kemudahan awam dan kekacauan, bahkan turut melibatkan perbuatan memecahkan premis perniagaan serta mencuri.

Sama seperti di Kuala Lumpur, kumpulan penunjuk perasaan tersebut terdiri daripada golongan muda. Keganasan sudah pun merebak sehingga ke Birmingham apabila penunjuk-penunjuk perasaan bertempur dengan polis, membakar bangunan dan kenderaan.

Semalam, sekumpulan besar remaja menyerang pihak polis dengan bunga api, kayu serta objek-objek lain selain memecahkan tingkap dan premis perniagaan. Dilaporkan, seorang penunjuk perasaan telah mati ditembak polis, bukan kerana terhidu asap gas pemedih mata atau berpura-pura mati seperti Suhardi Mat Isa.

Perkara yang sama pasti berlaku di Malaysia pada 9 Julai kalau tidak kerana kecekapan pihak berkuasa selain tindakan-tindakan awal untuk mengekang demonstrasi berkenaan. Sebarang demonstrasi yang dilakukan di tengah-tengah bandaraya seperti di London, pastinya akan mengundang pelbagai masalah sekiranya tiada kekangan lebih tegas.

Britain yang sangat terkenal dengan sikap liberal, malahan mendapat pujian daripada anggota-anggota sertai pencacai-pencacai Pakatan Rakyat, menggunakan pendekatan yang jauh lebih tegas dan keras berbanding Polis Diraja Malaysia.

Dan jangan terkejut sekiranya ada pencacai Pakatan Rakyat yang akan sanggup mengatakan, malapetaka di Britain itu sebenarnya didalangi oleh UMNO kerana kalau dibiarkan demonstrasi itu menurut sifir politik BERSIH iaitu polis memberi laluan dan membuat kawalan, tentulah tiada sebarang kejadian kerosakan dan kemusnahan!!!
KLIK DI SINI SEKIRANYA ANDA TIDAK DAPAT MENONTON VIDEO DI ATAS

0 comments

JUBUR BADROLAMIN BERHARGA RM250 SEJAM!!!

Jawatankuasa surau sebuah syarikat korporat antarabangsa yang berpejabat di KL Sentral telah menjemput Badrul Amin Baharon, lelaki PKR yang masih menikmati alam pengantin dengan koleksi bini terbaru, untuk memberikan tazkirah. Harga bagi punggung Badrul Amin duduk di atas kerusi di hadapan para jemaah memberikan tazkirah ADALAH RM250 SEJAM.

Maka pada ketika dia memberikan tazkirah, baiklah adanya... tetapi dari semasa ke semasa sehingga tempohnya tamat, lelaki yang kini sudah bergelar Al-Ustaz Dr ini mula merewang ke dalam kes Anwar Ibrahim dan mulai menampakkan belang standardnya selaku pemuja punggung dan KOTE BENGKOK Anwar Ibrahim.

Motif jemputan ke atas Al-Ustaz ini tidak perlulah dipertikaikan. Apatah lagi, tazkirah dan kehadirannya bukan percuma, bahkan dibayar dengan kadar yang lumayan! Untuk orang yang berbini banyak, perlulah kreatif mencari duit, sekalipun terpaksa menjual cerita tentang Anwar Ibrahim.

Pada musim puasa ini, ramailah ustaz-ustaz bidan terjun yang mendapat anugerah serta kemudahan untuk bertazkirah dan berusrah sekalipun hampir tiga suku daripada mereka adalah kaki-kaki politik yang menjadikan agama sebagai modal untuk cari sumber pendapatan. Atau dalam bahasa yang lebih mudah, menjual agama dengan harga yang sangat murah.

Badrul Amin merupakan salah seorang daripada PENJUAL AGAMA dan AYAT-AYAT ALLAH TAALA dengan kadar yang sangat murah dan untuk tujuan yang mudah. Mungkin berasakan, apa yang dilakukannya tidak mendapat balasan segera daripada Allah Taala, maka ia dilakukan dengan sewenang-wenangnya, apatah lagi dengan gelaran Al-Ustaz di hadapan nama, membuatkan golongan yang menjual air liur dan pedagang serta pelacur agama tersohor seperti Badrul Amin akan bergerak dari suatu tempat ke suatu tempat untuk menjual temberang dan masa depan politiknya.

Matlamat menghalalkan cara merupakan akidah yang paling kuat digenggam dan digigit dengan geraham bagi puak seperti Badrul Amin Baharon!!!

0 comments

APA PEDULI KHALID IBRAHIM DENGAN TITAH PADUKA SULTAN SELANGOR?

Paduka Sultan Selangor telah menitahkan agar politik perlu 'disekularkan' daripada pendidikan sekaligus bagi mengelakkan mutu pendidikan di Unisel tidak terus merudum seperti semenjak Pakatan Rakyat mentadbir Selangor.

Dan sudah pasti Paduka Sultan Selangor merujuk kepada kemelut yang sedang berlaku di universiti yang ditubuhkan oleh kerajaan Khir Toyo dan cuba dimerudumkan oleh Khalid Ibrahim dengan dalang utamanya adalah DAP Selangor.

Kemelut bermula apabila pentadbiran kerajaan negeri masuk campur secara langsung dalam Unisel, sekaligus menyebabkan Naib Canselor Unisel melepaskan jawatannya kerana menentang tindakan kerajaan negeri tersebut.

Para pencacai Pakatan Rakyat segera menuduh, Naib Canselor tersebut adalah pro-UMNO dan tidak dapat bekerjasama dengan pentadbiran negeri. Tuduhan liar yang sebenarnya mencerminkan Pakatan Rakyat tidak pernah serius dengan apa yang mereka janjikan, terutama tentang ketelusan, keadilan dan sebagainya yang muluk-muluk, dibuat dengan sewenang-wenangnya.

Justeru apabila paduka Sultan mengeluarkan titah tersebut, pastinya para pencacai Pakatan Rakyat, terutama sekali yang berada dalam dunia siber akan mengeluarkan pelbagai tohmahan serta ejekan terhadap Paduka Sultan Selangor.

Ini bukan perkara asing, bahkan yang terbaru, KDYMM Yang Dipertuan Agong turut menjadi sasaran kebodohan mereka apabila tidak dapat menyingkirkan antara politik dan kuasa eksekutif.

Campurtangan Pakatan Rakyat dalam segala bentuk perkara di Selangor dan Pulau Pinang, sememangnya amat menjelekkan. Pulau Pinang, DAP yang turut menjadi tuan besar di Selangor, cuba merubah satu perkara iaitu mewujudkan sistem pilihanraya untuk pentadbiran masjid di seluruh negeri itu seolah-olah Islam bagi mereka adalah sebuah parti politik demokrasi Rom. Di Selangor pula, apa-apa sahaja ruang yang boleh diselit dan dibelit, DAP akan mempergunakannya dengan semaksimum mungkin sepertimana mereka dana Yayasan Selangor yang ditukar menjadi biasiswa yang sudah lari daripada matlamatnya termasuklah penghapusan bangunan-bangunan asrama Yayasan Selangor yang sudah semakin kering kontang kerana disedut oleh Pakatan Rakyat.

Yayasan Selangor diwujudkan oleh kerajaan UMNO-BN untuk membantu golongan susah tanpa mengira bangsa, tetapi apabila Pakatan mengambilalih pentadbiran negeri, Yayasan Selangor ditukarkan menjadi sebuah syarikat korporat yang tidak lagi membantu golongan susah sebaliknya lebih kepada mencari pengaruh politik berdasarkan merit. Dengan kata lain, pelajar-pelajar susah tidak lagi dibantu, sebaliknya yang dibantu adalah pelajar-pelajar yang lebih baik prestasi pelajaran mereka walaupun mereka dari kalangan orang berada.

Dan perlu diingat, Pakatan Rakyat di Selangor jugalah yang merampas bangunan yang diperuntukkan untuk anak-anak yatim dan kemudian disewakan kepada sebuah sekolah swasta di Sepang!!!

Pedulikah Pakatan Rakyat dengan titah Paduka Sultan Selangor?

Seperti biasa... sudah tentu tidak!!!

0 comments

'LITTLE CHINA' BUKAN FANTASI! KIT SIANG TAK PERLU NAFIKAN!!!

Kit Siang cuba menafikan tuduhan Chua Soi Lek bahawa DAP sedang berusaha mewujudkan 'Little China' di Malaysia. Sebaliknya Kit Siang berkata, Chua Soi Lek sedang berfantasi dan mengada-adakan cerita. Malah kata Kit Siang lagi, Chua Soi Lek sendiri tidak mungkin akan percaya yang pembohongannya itu akan dipercayai oleh orang Cina di seluruh Malaysia. (BACA DI SINI)

Berselindung di sebalik slogan MALAYSIAN MALAYSIA adalah cara termudah untuk DAP yang mewarisi kebejatan ultra-kiasu PAP bagi menarik sokongan. Walau bagaimanapun, sikap DAP sendiri sudah jelas menunjukkan bahawa kepercayaan hanya untuk orang Cina sahaja. Disebabkan itu, walaupun DAP ditubuhkan oleh Devan Nair a/l Cengara Veetil dan bukan Cina, tetapi kepimpinan utama sewaktu Devan Nair masih Presiden DAP adalah dominan Cina dengan Kit Siang sendiri adalah kepalanya.

Perjuangan DAP juga adalah perjuangan Cina walaupun berselindung di sebalik Malaysian Malaysia. Cina DAP jauh lebih kiasu berbanding Cina MCA. Malaysian Malaysia yang diperjuangkan oleh DAP ialah menjadikan Melayu serta kaum Bumiputera lain sebagai warga kelas kedua tanpa sebarang bantuan daripada kerajaan walaupun ketika zaman belum merdeka, kaum Cina merupakan golongan yang paling dimanjakan oleh British, bahkan dipaksa pula kewarganegaraan mereka terhadap Persekutuan Tanah Melayu yang menyaksikan 1 juta orang warga asing, menjadi warga PTM dalam tempoh 24 jam... sesuatu yang tidak dilakukan oleh mana-mana negara di dunia ini melainkan Malaysia!!!

Mungkin kebanyakan daripada para peminat dan penjilat Pakatan Rakyat terkhayal dengan permainan psikologi yang sedang dilakukan oleh Lim Kit Siang, DAP dan Lim Guan Eng dalam usaha untuk merampas undi-undi masyarakat Bumiputera di negara ini.

Bagaimanapun, ultra kiasu seperti Lim Kit Siang tidak dapat menjadi hipokrit sepanjang masa. Belang mereka mudah terdedah apabila kepentingan kaum Bumiputera cuba diangkat mengatasi kepentingan kaum Cina. Sebarang bantuan yang diberikan kepada masyarakat Bumiputera akan dipersoalkan dan pada masa yang sama, akan turut membuat desakan bantuan yang serupa perlu diberikan kepada masyarakat bukan Bumiputera.

Begitu juga seperti peruntukan untuk masjid dan sekolah-sekolah agama. Biarpun Perlembagaan negara telah memperuntukkan 'keistimewaan' tersebut, DAP dan Lim Kit Siang tidak pernah peduli. Lim Kit Siang dan bajingan-bajingannya menuntut agar peruntukan yang sama diberikan kepada rumah-rumah ibadat bukan Islam, seperti yang dipersoalkan oleh Nga Kor Meng selain tuntutan kumpulan seperti Dong Jiao Zong yang menuntut agar sekolah-sekolah vernakular tidak dihapuskan, sebaliknya diberikan bantuan sebagaimana sekolah kerajaan yang lain.

Dalam apa-apa hal sekalipun, DAP dan Lim Kit Siang akan memperlihatkan betapa SUPER POWERnya Cina di Malaysia. Jurang perbezaan ekonomi yang sangat meluas di kalangan rakyat Malaysia berbilang kaum, bukan satu masalah besar bagi DAP. Pandangan DAP yang membawa prinsip sosialis hanya untuk masyarakat Bumiputera tetapi untuk Cina, pandangan Lim Kit Siang dan DAP adalah KAPITALIS TULEN!

Itulah yang berlaku apabila Melayu-Melayu PAS dan PKR dipergunakan semaksimum mungkin bagi memastikan DAP dapat masuk ke kawasan-kawasan majoriti Bumiputera, terutama di Sabah dan Sarawak. Pada masa yang sama, DAP tidak akan mengalah terhadap PKR dan PAS dalam pembahagian kerusi, bahkan akan memastikan wakil Cina dari DAP lebih ramai dan dapat mengatasi kuasa dua pertiga majoriti Melayu-Bumiputera.

Dek kerana itulah juga, DAP amat bersungguh-sungguh dan beriltizam untuk memastikan UMNO dan PAS kekal berjurang dan bermusuh kerana selagi PAS dan UMNO bermusuh, keuntungan paling besar bukan untuk Nik Abdul Aziz atau Anwar Ibrahim, apatah lagi kepada Najib Abdul Razak, sebaliknya kepada Lim anak beranak!!!

Tidakkah itu sudah cukup untuk menggambarkan hasrat DAP untuk menjadikan Malaysia sebagai 'LITTLE CHINA'?

0 comments

SELEPAS PEMURTADAN, FAHAMAN SYIAH PULA MENGACAU UMAT ISLAM DI MALAYSIA!!!

Syiah bukan ancaman baru terhadap umat Islam di Malaysia. Walaupun ramai penganut Syiah yang cuba 'membetulkan' persepsi terhadap mazhab mereka itu dengan mengisbatkan kepada Imam Jaafar As-Sadiq, namun Syiah yang dipersembahkan kepada rakyat Malaysia, bahkan umat di seluruh dunia sekarang, bukanlah yang diajarkan oleh Jaafar As-Sadiq, sebaliknya dipenuhi dengan pelbagai bidaah yang sangat keterlaluan.

Perlu diingat, Imam Jaafar As-Sadiq merupakan guru kepada empat imam muktabar Ahlusunnah Wal-Jamaah!

Perbezaan pendapat tentang furu' atau cabang-cabang syariah adalah perkara lumrah memandangkan kebanyakan perbezaan melibatkan 'uruf atau adat. Bagaimanapun, apabila membabitkan akidah, Ahlu Sunnah Wal Jamaah tidak berbeza pendapat, kecuali dari kalangan Wahabiyyah yang perbezaan pendapat mereka dengan kelompok ASWJ yang lain banyak dan berkisar dan berteraskan tentang ayat-ayat muhkamat dan mutasyabihah.

Bagaimanapun, perbezaan antara Syiah dan ASWJ amat besar. Perbezaan utamanya adalah Syaidina Ali dan kaum kerabat khalifah Ar-Rasyidin keempat itu yang ditafsirkan sebagai Ahlul Bait Nabi.

Ada banyak sumber yang boleh anda kaji bagi mendapatkan perbezaan antara ASWJ dan Syiah serta penyebab kepada hujah yang mengatakan Syiah sudah tertolak apabila bidaah yang diamalkan sangat keterlaluan terutama dalam bab pendewaan Ahlu Bait dan Syaidina Ali r.a tetapi amat kurang perhatian mereka terhadap susuk Rasulullah s.a.w sendiri.

Dan perlu juga diingat bahawa Syiah terdiri daripada berpuluh-puluh mazhab bermula dengan mazhab Zaidiyyah yang sangat dekat dengan ASWJ sehinggalah mazhab yang sudah jauh dari Islam sendiri bahkan terkeluar terus seperti BAHAI!!!

Antara satu sebab kerajaan Malaysia menegaskan bahawa mazhab pegangan umat Islam di negara ini adalah Mazhab Syafiiyyah dan manhajnya adalah Asya'ariyyah dan Maturidiyyah, ia sebenarnya adalah untuk kesejahteraan umat Islam di negara ini sendiri. Walaupun tidak dilarang, tetapi mana-mana mazhab di luar lingkungan ASWJ yang diamalkan, perlulah tidak mengganggu larangan serta peraturan tersebut termasuklah menunjuk-nunjuk bagi menghalang mudarat yang lebih besar.

Laporan tentang buku-buku Syiah yang sedang berkembang biak dengan subur di Perlis, kembali kedengaran. Kebelakangan ini Syiah Imamiyyah walaupun kelihatan bermusuh dan berseteru dengan Amerika Syarikat, tetapi dengan bantuan negara besar itu jugalah, mereka berjaya menguasai Iraq, cuba mengembangkan pengaruhnya di luar dari kawasan Parsi. Sasaran utama sudah tentulah di Asia Tenggara yang pernah suatu ketika dahulu, menjadi tempat pengembangan Syiah sebelum kedatangan Syeikh Abdullah Al-Yamani mengislamkan Sultan Muzaffar I Kedah walaupun dilaporkan bahawa Sultan Muzaffar I Kedah sebelum itu merupakan penganut fahaman Syiah, berdasarkan perkembangan mazhab itu di utara Sumatera serta bukti tinggalan yang terdapat di beberapa kawasan di Kedah termasuklah di Kuala Kedah. Malahan loghat Kedah juga masih mengekalkan beberapa perkataan Parsi seperti dum makhdum dan langgar (pondok pengajian) sebagai sebahagian daripada istilah tempatan.

Sebenarnya pendekatan yang dilakukan oleh kerajaan sekarang bagi membendung fahaman-fahaman yang bertentangan dengan ASWJ banyak yang tempangnya. Sudah sampai masanya kerajaan membenarkan perdebatan dan muzakarah ilmu antara pengikut-pengikut mazhab ini bagi memberikan kesedaran serta pembukaan ilmu yang lebih meluas.

Satu sifat manusia yang kekal dari dahulu sehingga sekarang ialah, semakin dilarang, semakin hendak dicuba. Semakin tidak dibagi, semakin diminta....

Berapa lama lagi, kerajaan boleh membendung kemasukan bahan-bahan bacaan seperti buku-buku fahaman Syiah, sedangkan pada masa yang sama, bahan-bahan yang sama, bahkan jauh lebih ekstrem mudah diperolehi menerusi capaian Internet dan mencetaknya juga jauh lebih murah?

1 comments

KHALID IBRAHIM LUPUSKAN TANAH YAYASAN SELANGOR UNTUK PUSAT KEBUDAYAAN DAP!!!

Ini berita yang baru diterima... kesahihannya belum lagi dibuktikan tetapi seandainya benar, memang malang sungguhlah rakyat Selangor yang tidak menyokong Pakatan Rakyat, bahkan Melayu yang menyokong Pakatan Rakyat juga memang malang....

Lepas satu angkara, satu lagi angkara dibuat oleh Khalid Ibrahim sekaligus membuktikan bahawa Menteri Besar Selangor itu hanyalah BONEKA DAP yang tidak berotak!

Semalam, 8 Ogos 2011, satu perjumpaan telah diadakan antara MB Selangor dengan beberapa orang pemimpin DAP Selangor di Pejabat Menteri Besar di Bangunan SUK, Shah Alam lebih kurang pukul 12.00 tengah hari.

Antara yang hadir adalah Khalid Ibrahi sendiri, Tan Kok Wai, Ronnie Liu, Ean Yong Hian Wah, V.Ganabathiroa dan Senator S.Ramakrishnan.

Antara lain yang dipersetujui dalam perjumpaan tersebut ialah, Khalid Ibrahim bersetuju untuk membina sebuah pusat kebudayaan Cina dan India di kawasan Kelang. Bagaimanapun, lokasi masih belum ditetapkan. Pun begitu, Khalid Ibrahim TELAH BERJANJI untuk mengambilalih tanah Yayasan Selangor bagi tujuan pembinaan pusat kebudayaan tersebut.

Dalam mesyuarat tersebut, diberitahu juga Kerajaan Negeri Selangor telah memperuntukkan beberapa bidang tanah kepada kerajaan pusat untuk membina sekolah Tamil dan Cina di Selangor.

Ketika Khalid Ibrahim memilih untuk tidak berkata apa-apa tentang kepentingan umat Islam dan orang Melayu-Bumiputera di Selangor, nampaknya Menteri Besar TAK CUKUP SIAL itu sedang mengatur untuk mendapatkan undi daripada orang Cina dan India menerusi pelupusan aset Yayasan Selangor. Tidak cukup dengan undi kaum Kristian, Khalid Ibrahim sedang menggadaikan kepentingan Melayu-Islam dan Bumiputera tanpa sebarang kekangan dan bantahan.

Berapa lama lagi sebenarnya umat Islam, Melayu dan Bumiputera boleh bertahan dengan kerenah Khalid Ibrahim serta Pakatan Rakyat? Tentu ramai yang masih ingat bagaimana Melayu-Bumiputera dihalau sehelai sepinggang bagaikan anjing kurap apabila tanah yang mereka duduki di Sungai Bukit Kerandang dirampas oleh kerajaan Khalid Ibrahim.

Dan masyarakat Mahmeri di Pulau Ketam juga dikhabarkan sedang berhadapan dengan perampasan yang akan dilakukan Pakatan Rakyat pada bila-bila masa.

Lakonan Khalid Ibrahim memberikan geran kepada tanah TOL yang telah diubah status sebenarnya tidak lagi berkesan, apatah lagi rahsia geran tersebut telah diketahui yang ianya telah disediakan oleh kerajaan Khir Toyo manakala Khalid Ibrahim pula sekadar menyampaikan sambil mengaku itu adalah kerjanya dan kerja Pakatan Rakyat.

Dan ini terbukti menerusi kerja-kerja terbaru Khalid Ibrahim, terutama dalam hal pelupusan aset-aset Yayasan Selangor yang dikatakan sebagai TIDAK MENGUNTUNGKAN!

0 comments

KETUA BAHAGIAN 'REMOTE CONTROL TOK BOMOH' NAK JADI CALON SAMPAI SANGGUP BERKEMPEN KE MAKKAH!!!

Seorang Ketua Bahagian yang sedang kemaruk untuk menjadi calon pilihanraya pada PRU akan datang, telah ke Makkah - dan sekarang sudah pun pulang. Banyak cerita menarik tentang Ketua Bahagian yang dikatakan memiliki RM30 juta atas nama isterinya selain memiliki berpuluh-puluh AP ladang kelapa sawit.

Prasangka sewajarnya ditolak ke tepi. Setiap orang yang ke Makkah, biasanya bertujuan untuk beramal ibadah. Bagaimanapun ada satu trend yang sedang melanda masyarakat Islam di Malaysia, memang benar ke Makkah untuk beramal ibadah tetapi apabila kaki kembali memijak tanah Malaysia, perangai lama masih tidak berubah. Bahkan lebih teruk dari sebelumnya.

Paling menarik apabila Ketua Bahagian berkenaan ke Makkah bersama-sama seorang Timbalan Pengerusi Perhubungan Negeri yang dikatakan banyak pihak, paling berkuasa di negeri tersebut sebagaimana yang dibuktikannya dalam memilih Ketua Pemuda Negeri yang berasal dari Johor berbanding anak watan negeri itu sendiri. Nama seorang Ketua Pemuda Bahagian yang sepatutnya naik menjadi Ketua Pemuda Negeri, dikatakan telah dicantas oleh Timbalan Pengerusi Perhubungan Negeri berkenaan, sekaligus membuktikan dia memang power giler!

Sesuatu yang seringkali menimbulkan pertanyaan tentang Ketua Bahagian berkenaan adalah sikap bolak-baliknya. Dia seolah-olah sedang dikawal oleh seorang 'bomoh kasyaf' yang mempunyai remote-control dan menjadi penasihat utamanya.

PRU 13 sudah tinggal tidak beberapa bulan lagi. Nampaknya semakin ramai yang sedang bergedik kaki dan sudah berangan-angan untuk menjadi calon walaupun mereka sebenarnya sudah tidak layak.

Ramai yang berkata, seandainya Ketua Bahagian berkenaan mencalonkan dirinya, apa yang pasti kawasan berkenaan akan menunjukkan penolakan yang lebih besar terhadap parti yang diwakilinya. Dan yang paling GANAS SEKALI, sudah ada pihak yang berkata, kalau dia benar-benar teringin menjadi calon, dia perlu bersedia untuk menjawab beberapa pendedahan termasuklah yang berkaitan dengan 'KASYAFUL GHAIBIYYAH' dan REMOTE CONTROL yang ada di belakangnya, selain RM30 juta yang dipertikaikan!!!

0 comments

DAP GELABAH BILA RAHSIA MEREKA DIBONGKARKAN!!!

Bila seseorang yang menamakan dirinya sebagai Kawasaki 9722 memuatnaikkan video yang berjudul 'Sembang-Kedai 1M'sia, ternyata DAP menggelupur sakan dan mula menuduh bahawa si pemuatnaik klip video ke Youtube itu cuba memainkan sentimen perkauman dan agama.

Setiausaha Politik Lim Guan Eng, Zairil Khir Johari membuat laporan polis, sambil menafikan bahawa DAP terbabit dalam kenaikan harga barangan makanan. Sebaliknya menuduh kerajaan yang menaikkan harga barangan menerusi inflasi, subsidi, pengawalan harga minyak, gula dan sebagainya.

Dan katanya lagi, kenaikan berpunca daripada ketirisan dan kepincangan dalam dasar dan urus tadbir ekonomi Malaysia dan tidak ada kena-mengena dengan kaum atau agama.

Sifat pembohong puak DAP jelas terserlah. Di samping cuba menafikan pembabitan mereka, para pemimpin DAP juga cuba menggambarkan bahawa pasaran di negara ini dikawal sepenuhnya oleh kerajaan. Sedangkan semua orang tahu bahawa kawalan harga barang yang dibuat oleh kerajaan tidak pernah dipatuhi oleh puak-puak yang menjadi orang tengah dan pemborong.

Orang tengah dan pemboronglah sebenarnya yang 'lebih berkuasa' berbanding kerajaan dalam menetapkan harga sesuatu barangan. Bandingkan pula dengan gaya berpolitik DAP dan Pakatan Rakyat tentang kenaikan harga barang. Bukankah mereka berjanji kononnya jikalau Pakatan Rakyat berjaya menawan Putrajaya, mereka akan dapat menurunkan harga barang makanan.

Bagaimana mereka hendak menurunkan harga barang makanan jikalau penetapan harga dibuat sesuka hati oleh pemborong dan orang tengah tanpa mempedulikan arahan kerajaan. Arahan kerajaan agar ayam, contohnya, dijual pada harga siling RM6.80 sekilo, tidak dipatuhi sebaliknya ayam yang ditolak kepada peruncit dan penjual adalah pada harga siling dan peruncit serta penjual terpaksa menaikkan harga tersebut untuk mendapatkan sedikit keuntungan.

Begitu juga dengan gula, tepung, susu, minyak masak, bahkan kelapa. Berapa harga sebiji kelapa sebelum ini sebelum ia mencecah RM2.00 sebiji? Berapa pula harga yang diambil dari ladang?

Dan apabila ditanya kepada pemborong, maka mereka akan menjawab, kenaikan perlu dilakukan kerana kos itu, kos ini, dan yang paling standard jawapan mereka ialah, kos bahanapi seolah-olah lori mereka menggunakan petrol RON97!!!

Mengapa pula DAP dan Pakatan Rakyat begitu berkeyakinan mereka dapat menurunkan harga barang makanan seandainya kuasa sebenar dalam penetapan harga di pasaran adalah orang tengah dan pemborong? Tidakkah ada 'kerjasama' antara pemborong dan orang tengah untuk menimbulkan persepsi buruk terhadap kerajaan dan Pakatan Rakyat sebagai perwiranya?

Dan siapa pula majoriti pemborong dan orang tengah? Boleh DAP sangkal yang mereka tidak menerima pembiayaan dana daripada persatuan-persatuan pemborong dan pembekal bagi dana kempen politik mereka?

0 comments

VIDEO: 'KERJA HEMBUS' PRAMUGARI CATHAY PACIFIC DISIASAT!!!


Posting ini bukan bertujuan untuk mengurangkan pahala puasa anda, sebaliknya untuk membandingkan apa yang dilakukan oleh orang kafir berbanding orang yang mengaku beragama serta pejuang Islam dengan imej Islamik tetapi dipenuhi dengan skandal yang serba memalukan.

Syarikat Penerbangan Cathay Pacific telah melancarkan 'siasatan penuh' berhubung dua keping gambar yang menunjukkan seorang pembantu penerbangan wanita melakukan seks oral terhadap seorang juruterbang dalam pesawat penumpang Hong Kong itu.

Beberapa keping foto yang menunjukkan perlakuan lucah tersebut telah disiarkan oleh beberapa media berbahasa Cina tempatan, menunjukkan seorang wanita yang berpakaian seragam merah serupa seperti uniform krew kabin Cathay melakukan seks oral terhadap seorang lelaki yang didakwa sebagai juruterbang.

Itu cerita di Hong Kong... bagaimana pula dengan di Malaysia yang sangat terkenal dengan Islamnya?

Satu seks video yang dikaitkan dengan seorang pemimpin pembangkang kanan Malaysia, sehingga ke hari ini masih 'beku' dalam kabinet 'cold files'. Walaupun terdapat desakan yang mendesak agar siasatan dilakukan secara terperinci dan si pelaku di dalam video tersebut didedahkan, nampaknya tiada sebarang tindakan daripada pihak berkuasa diambil.

Sebelum ini pihak berkuasa telah menyatakan bahawa video tersebut adalah tulen dan identiti lelaki yang BERKOTE BENGKOK itu telah pun diketahui. Bagaimanapun, pihak berkuasa berkata, buat masa sekarang, identiti si KOTE BENGKOK itu tidak akan didedahkan sehingga ke suatu tarikh yang diberitahu kelak!!!

0 comments

VIDEO: PENGAJARAN UNTUK BEBERAPA HARI SEBELUM HUJUNG BULAN!!!


Ramai yang akan pulang ke kampung pada musim perayaan. Pulang ke kampung sudah menjadi satu kewajipan dan sudah pun diterima sebagai salah satu daripada budaya di negara ini tanpa mengira kaum, latar belakang agama mahupun resam budaya.

Pada ketika inilah, ramai yang akan pulang sama ada memandu, menumpang bas, menaiki keretapi mahupun menaiki pesawat. Jalan raya dan lebuh raya akan menjadi sesak. Dan tidak dapat tidak, statistik kemalangan jalan raya juga akan meningkat sama...

Oleh kerana itu, sebagai peringatan kepada kita, terutama pada mereka yang baru sahaja belajar pegang stereng untuk pulang ke kampung dengan memandu kereta sendiri, video di atas mungkin boleh dijadikan pengajaran agar sentiasa melihat jalan raya atau lebuh raya sebagai objek yang mendekatkan anda kepada liang lahad!!!

Selamat beramal!!!


0 comments

PROJEK DALAM KERETAPI... GHAIRAH HABIS SEMUA PENUMPANG!!!


Kalau sudah kecanduan nafsu syahwat, apa peduli orang lain nampak atau dengar. Yang penting, apa yang diinginkan terlaksana dan kegersangan disirami....

Itulah yang berlaku kepada seorang kakitangan sebuah syarikat keretapi apabila tidak menyedari interkom terpasang dan suaranya erangannya dapat didengar oleh semua penumpang dalam tren....

Macam mana yer nak membayangkan?...

0 comments

Monday, August 8, 2011

MANA SUARA PEJUANG-PEJUANG ISLAM YANG KONONNYA GILA JIHAD SANGAT? AWAT SENGAP? TAKUT DAP?

Monday, August 8, 2011
Tiada sebarang suara yang keluar dari mulut para pemimpin PAS dan 'para pejuang Islam' yang lain, termasuklah PERKASA, PATRIOT, Pemuda UMNO mahupun UMNO. Barangkali beranggapan apa yang berlaku di wilayah Xinjiang bukan masalah umat Islam, memandangkan etnik Uyghur di Xinjiang bukan rakyat Malaysia, menyebabkan semua 'pejuang Islam' tutup mulut dan tutup mata.

Cerita tentang semangat ibadah puasa penuh retorik. Cerita tentang pahala itu, pahala ini, kebajikan itu, kebajikan ini, tetapi bila didatangkan dugaan oleh Allah Taala, masing-masing pakat jadi MUNAFIK BESAR yang menutup mulut dan menyita rengkung.

Kerajaan China telah melarang etnik Uyghur yang hampir keseluruhan beragama Islam bermazhab Syafie menjalani ibadah puasa, bersolat tarawih, bersolat jemaah mahupun aktiviti-aktiviti keagamaan yang lain.

Bagi yang seringkali menyatakan bahawa Malaysia adalah negara zalim, bersyukurlah sebab negara zalim ini tidak menghalang anda beribadat seperti yang berlaku kepada masyarakat Uyghur. Tiada larangan daripada kerajaan untuk anda beribadah bahkan beriktikaf di masjid, mahupun berkumpul untuk berzikir dan bertahlil secara beramai-ramai mahupun mendengar CERITA TEMBERANG AGAMA menerusi tazkirah daripada orang politik yang MENGKELEDAIKAN kebanyakan para pendengarnya.

Tiada sebarang portal berita 'pejuang Islam' yang berani menyiarkan tentang kekejaman China terhadap umat Islam. Tiada juga perarakan besar atau kecaman terang-terangan dibuat sepertimana mengecam Yahudi dan Zionis.

Barangkali masing-masing sedar, PRU sudah semakin dekat. Sebarang perkara yang berkaitan dengan CHINA dan CINA tidak boleh diperkatakan secara berdepan-depan. Nanti puak mata sepet itu kecik hati... lebih-lebih lagi kalau DAP mula bersuara... nak-nak pula, Lim Kit Siang baru sahaja BALIK KAMPUNG jumpa sanak saudaranya di sana!!!


1 comments

AKIDAH BUKAN MAIN JALAN SELAMAT, NASRUDDIN TANTAWI!!!!

Meskipun berkata, Pemuda PAS akan menjadi benteng akidah namun ia sekadar satu lagi retorik murahan yang cuba dimainkan. Kebimbangan tentang penghakisan kepercayaan terhadap PAS jauh mengatasi kebimbangan terhadap ancaman yang sedang diterima oleh umat Islam secara terang-terangan.

Dan sepertimana yang dilakukan sebelum ini, Kerajaan Pusat atau lebih tepat lagi UMNO-BN tetap dilibatkan dan dipersalahkan. Dalam bahasa lain, masalah yang berlaku di Selangor melibatkan Exco dan Kerajaan Negeri selain agensi negeri, Kerajaan Pusat yang bersalah.

Mungkin 'teguran' yang dibuat oleh Nasruddin Tantawi agak lembut memandangkan yang terlibat adalah DAP. Tersilap cakap bererti DAP akan melenting. Biar umat Islam marah, tidak mengapa asalkan jangan DAP yang mengamuk. PAS sudah banyak makan budi DAP.

Tidak ramai yang tahu, ketika Pilihanraya Negeri Sarawak lalu, PAS banyak terhutang budi dengan DAP. Bukan sahaja dari segi logistik, bahkan dari segi kewangan, PAS lebih banyak menerima dari DAP berbanding PKR. Keluhan tentang layanan buruk yang diterima daripada PKR, bukan cerita kosong. Semua orang lebih tahu tentang betapa sinikalnya Azmin Ali terhadap para pemimpin dan jentera pilihanraya PAS yang disifatkan mengganggu urusan PKR di Sarawak.

Nasruddin sekadar pelengkap bagi mengurangkan kemarahan pengundi yang tergolong sebagai 'pengundi dua pilihan - UMNO dan PAS'. PAS tidak gentar dengan pengundi yang menjilat PKR kerana dalam apa juga keadaan, pengundi-pengundi tersebut tidak akan berpaling tadah. PAS juga tidak gentar dengan pengundi totok UMNO dan PAS tetapi PAS sangat susah hati mengenangkan pengundi majoriti iaitu pengundi atas pagar yang sedang melihat langkah PAS Pusat dalam menangani isu pemurtadan ini seperti perangai HISHAMUDDIN HUSSEIN ONN yang tidak habis-habis dengan amaran dan kemudian gelak besarnya!!!


0 comments

Lawan Polis Sampai Pura-Pura Mampus, Solat Terawih 20 Rakaat Bising? Pejuang Islam Apa Ni?

8 atau 20..soalan yg sering ditanya dibulan Ramadhan..
Ada yg buat 8 ..ada yg buat 20. Ada masjid2 buat lapan je..kemudian disudahi ngan tazkirah. Ada yg buat 8 je tapi diselang ngan ceramah/tazkirah. Ada yg buat 8 je, pasal beri kemudahan pada ahli kariah..8 atau 20 adalah berkenaan semayang tarawih..

OK ler..apa hal pun, ianya adalah amalan sunat, buat 2 rakaat saja pun ok. Cuma wira2 Islam ni, diluar ramadhan kabor sanggup korban apa saja utk agama!! Sanggup berlawan ngan FRU dan polis demi Islam, sanggup telan air curahan FRU..sanggup apa saja. Tapi sampai je bulan ramadahn wira2 Islam ni senyap sepi le pulak..abis kuat 8 rakaat je !! Ingatkan 30 rakaat, maklum ler wira2 Islamik !!

Ramai gak penentang wahabi- bukan main keras di luar ramadhan, tapi dibulan ramadhan berkeras pulak 8 rakaat saja, sunah nabi kabornya !!masuk ramadhan je, puak2 ni leh jadi wahabi ler pulak…malah lebih autanya dari wahabi le pulak..

Yg kaki ceramah pasal jihad nak tegakkan negara Islam sampai brsahut2an suara takbir..tapi bila sampai je ramadhan, jihad nak dirikan semayang sunat sebanyak 20 rakaat pun leh kantoi !!

Mungkin kerana sahabat baik syaitan dah tak der sepanjang Ramadhan, so semangat2 yg kobar2 tu pun sonyap je ler…

Ada baki 3 minggu lagi..pulun yob pulun !!! rasa2 ler cam mana nabi saw dan orang2 trdahulu berdiri sepanjang malam dan brposa sepanjang hari, tak der ler asyik dengor citer dorang je..lepas tu rajin ngupas macam sama je levelnya. Buat ler cam mana mereka buat, baru ler kabor aku ni dah faham sesangat..

-aa

0 comments

Gila Berbazar Ramadhan, Ramai Yang Tak Solat Maghrib!!!

Pada peserta2 Bazar Ramadhan..meh buat untung dunia dan akhirat!!

Bazar Ramadhan rasanya menjadi gitu popular sejak menjak 90’an..Bila hampir je ramadhan isu bazar ramadhan ni pun jadi hangat..kisah rebut2, kisah kos sewa tapak, kisah tapak disewakan, kisah tapak dapat dijual kembali, macam2 hal..setiap kali Ramadhan mengunjung tiba2, segolongan tertentu menyambut gembira kerana bukan kerana ganjaran dan pahala yg dijanjikanNya tapi kerana ganjaran duniawi dan keuntungan besar dalam waktu yg singkat..tapi aku tak pasti, betul2 untung ke atau sekadarnya atau mungkin ada gak yg tertiarap kerugian..

Tu kisah penjaja2 bulan ramadhan ler,,aku tak tahu kisah sebenornya sekadar dengor2 je ler.

Aku cuma nak cadangkan, disamping mengidam2 keuntungan luar biasa di bulan Ramadhan ni..intai2 juga ler keuntungan yg dijanjikan dalam bulan Ramadhan ni.

Yg jual makanan, pastikan ler sebaik mungkin mutunya..takut2 ramai yg menumpah, sumpahan org2 yg brposa lak tu..pehhhh. Jgn ler recycle, maklum ler kalau hari semalam hujan lebat..banyak tak terjual.

Bila jual tu..lebih2kan ler ngan niat brsedekah..ganjaran beri makan utk org brposa brbuka sangat2lah lumayan. Jika kuih tu, 40 sen seketul, RM 2 lima seketul..bagi ler extra 1 ketul.
Sebarkan salam pada pengunjung..senyum2 sokmo!!

Dan jgn tinggalkan semayang..mereka yg tak dilalaikan oleh perniagaan mereka dalam mengingatinya yakni brgegas dirikan semayang bila diazankan..akan dimasukkan kedalam syurga tanpa hisab tu!!

Untung dunia dapat, untung akhirat pun dapat!!

-aa

0 comments

ALAHAI PEMIMPIN PAS... SEJAK BILA PULA INDUSTRI PENERBANGAN DI NEGARA INI JADI PASARAN TERBUKA? TERLEBIH MINUM HOLY WATER KE GAMAKNYA NIH!!!!

Dalam cubaan untuk melarikan topik MURTAD yang telah memerangkap dan mencekik PAS, para pemimpinnya sanggup memalukan diri dan membodoh-bodohkan orang lain. Salahuddin dan Mahfuz, dua orang Naib Presiden saman kerajaan dan polis sebab BERSIH 2.0 walaupun awal-awal lagi polis telah memberi ingatan agar mereka tidak menyertai demonstrasi tersebut. Mahfuz yang tidak pernah malu dia adalah manusia bangang yang dilantik sebagai pemimpin, juga mempersoalkan wang zakat yang katanya tidak dibahagikan secara adil dan telus oleh Kerajaan Persekutuan, meskipun urusan zakat dan baitulmal berada di bawah kuasa kerajaan negeri, bukan Kerajaan Persekutuan.

Dzulkefly Ahmad, Pengarah Eksekutif Pusat Penyelidikan PAS (PPP) merangkap Ahli Parlimen Kuala Selangor dan AJK PAS Pusat pula mempersoalkan tentang jualan bersilang MAS-Air Asia yang katanya akan mewujudkan monopoli sekaligus akan mendatangkan kerugian kepada kerajaan dan rakyat.

Semenjak bila pula syarikat-syarikat penerbangan di negara ini berstatus bas ekspres dan bas henti-henti. Semenjak negara ini ada syarikat penerbangan lagi, sememangnya ia adalah bersifat monopoli, bukannya pasaran terbuka. Apabila ada syarikat penerbangan seperti Air Asia, laluan yang dimonopoli oleh MAS tetap tidak boleh diusik oleh Air Asia kecuali laluan domestik.

Kalau bab barangan keperluan dan makanan tu, bolehlah diterima hujah Dzulkefly Ahmad, tetapi apabila bab hujah syarikat penerbangan monopoli, rasa-rasanya Dzulkefly Ahmad sudah mula tidak berpijak ke bumi yang nyata.

Di mana-mana bahagian dunia ini, industri penerbangan adalah industri monopoli. Walaupun ia adakalanya kelihatan seperti industri oligopoli atau sejumlah firma yang kecil jumlahnya saling berawas antara satu sama lain, tetapi dalam hal industri penerbangan di Malaysia, ia hanyalah melibatkan MAS dan Air Asia yang mana kedua-duanya tertakluk kepada dasar kerajaan.

Dan bila Dzulkefly Ahmad menyatakan bahawa minyak, tepung, gula dan beras berada dalam oligarki, barangkali pandangan tersebut amat melampau. Oligarki bermaksud, struktur kuasa yang berada dalam kumpulan atau kelompok kecil manusia yang menentukan harga dan bekalan. Amalan oligarki wujud secara meluas dalam PAS. (BACA DI SINI)

Tekanan harga untuk pengguna bagi minyak, tepung, gula dan beras, lebih banyak dilakukan oleh kelompok pemborong dan orang tengah yang merupakan penyokong kuat DAP, bukannya daripada pembekal memandangkan harga barangan tersebut dikawal oleh kerajaan...

Dzulkefly ternyata sama seperti pemimpin-pemimpin di Malaysia yang lain... yang sangat kecut perut apabila memperkatakan tentang orang tengah dan pemborong yang sangat berkuasa dalam penentuan harga!!!

0 comments

LAMBAKLAH BANYAK MANA PUN, BEKALAN TETAP DISEKAT!!!

Menteri KPDNKK telah memberi jaminan bahawa bekalan minyak masak akan ditingkatkan 10 peratus kepada pembekal dan pemborong bagi memenuhi keperluan dan permintaan yang meningkat menjelang perayaan Aidil Fitri nanti.

Entah apa punca, entah apa sebab, tiba-tiba sahaja bekalan minyak masak 'hilang' dari pasaran dan peruncitan. Lebih aneh lagi apabila minyak masak merupakan antara keluaran utama negara, bahkan Malaysia adalah pengeluar minyak masak terbesar dunia. Tiba-tiba sahaja rakyat dan penduduk Malaysia sukar memperolehi bekalan minyak masak.

Sebenarnya bukan sahaja minyak masak, bahkan beberapa barangan lain, termasuklah telur, mentega, tepung dan barangan makanan yang lain, SUDAH PUN HILANG dari pasaran. Jumlahnya dikurangkan secara drastik. Kalau ada pun, kebanyakannya telah dinaikkan harga, terutama menjelang Aidil Fitri yang semakin mendekat.

Ramai yang melihat politik sorok barang ini adalah perbuatan pihak tertentu yang bukan sahaja cuba mengaut keuntungan dari segi kewangan, tetapi juga dalam usaha untuk memburuk-burukkan kerajaan.

Biarpun KDNKK mengarahkan pegawai-pegawai mereka di daerah-daerah di seluruh Malaysia menghantar laporan dua kali sehari tentang bekalan barangan makanan, namun laporan di atas kertas itu bukanlah penyelesaian kepada masalah.

Sebaliknya, sistem pengedaran makanan yang sudah sepatutnya diubah. Pergantungan kepada orang tengah, pembekal dan pemborong telah banyak membuktikan, rakyat dan pengguna yang akhirnya menyerap tekanan harga. Sudah terlalu banyak kes di mana, kempen menyorok barangan dilakukan oleh puak-puak ini untuk memaksa kerajaan menaikkan harga.

Dan apabila harga dinaikkan, maka berkokoklah para pemimpin mereka tentang kegagalan kerajaan mengawal harga barangan. Dikatakan dan ditohmahkan kononnya kalau mereka yang menjadi kerajaan, maka harga akan dapat diturunkan dalam sekelip mata.

Rakyat yang tidak berapa cerdik akan mudah termakan dengan tohmahan ini. Dan rakyat yang tidak berapa berakal akan kurang mencermati permainan puak-puak yang diberikan 'keistimewaan' tetapi menggunakan 'keistimewaan' itu untuk terus melakukan tekanan!!!

1 comments

Kalau Duit BaitulMal Pun Ghaib, Duit Kutipan Masjid Takkan Untuk Kebajikan Qariah?

Kisah Kristian biaya org2 Islam yg trdesak atau tersepit adalah kisah lama yg didendangkan kembali baru2 ni..

Jika dulu..ekonomi org2 Islam tak berapa bagus, dan lum ada pengurusan Baitul Mal atau apa2 je alasannya..maka ianya dimaapkan.

Tapi kini, aku tak tahu apa alasan nak diberi..BaitulMal saban tahun ngan bangganya kabor telah berjaya mengutip jutaan ringgit dan letakkan sasaran yg lebih tinggi setiap tahun!! BaitulMal juga kabor beli bangunan jutaan ringgit!! Pehh Ummat Islam perlu berbangga jugak ke, aku tak pasti…

Yg aku tak berapa faham..aku diberi hadiah buku atau kalendar tahunan setiap tahun kerana buat pembayaran zakat, dari mana duit utk beli buku/cetak buku dan dihantar kepada pengeluar2 zakat diperolehi? Kenapa Baitul Mal brfikir spt bank atau intitusi kewangan.

Pihak Baitul Mal tak kisah ke ..ada org2 Islam yg melarat kat luar yg mana kemudian berjaya dimurtadkan? Baitul Mal rasa tak bersalah ke? Baitul Mal rasa tak bersalah ke, saban hari terdengar pelajar2 tak mampu bayar balik pinjaman belajar? Baitul Mal rasa tak bersalah ke, ada ummat Islam yg hidup melarat-kais pagi makan pagi..

Aku rasa..rasanya le, kemungkinan besar pekerja2 di BaitulMal ni adalah ahli2 PAS atau penyokong PAS, maklum ler rasa kurang islamik jika tak sokong PAS..dan aku rasa juga, jika soalan2 ni diajukan kepada mereka, maka mereka akan jawab UMNO yg salah, UMNO yg zalim..

Puak2 Masjid, tak kurang gak..masjid2 pun berlumba2 citer ngan bangganya kutipan yg mereka dapat..sehingga ada yg mengutip ketika khutbah dibacakan. Macam2 aksesori2 dibeli, masjid2 dihias dan dicanggihkan..kalau boleh lengkap serba serbi kemudian kuncikan agar ahli kariah dan ummat Islam tak leh gunakan..ada gak yg pasang air-cond tapi leh dibuka jika AJK ada..dan hanya pada waktu2 trtentu..jika ahli2 utama masjid selesai semayang maka ditutup ler air cond ni..walaupun masih ada org lain ( yg tak utama) sedang brsemayang..seolah2 kemudahan air-cond ni adalah untuk mereka.

Duit kutipan masjid..mungkin ianya dah diniatkan utk keperluan masjid je kut maka tak leh diperluaskan utk keperluan ahli kariah yg tersepit atau trdesak. Tapi utk kemudahan AJK2 dan ahli2 utama atau untuk ummat Islam beribadat? Dan kenapa perlu minta derma dari pihak2 tertentu utk program brbuka posa? Tak perlu minta, tapi tidak menolak malah menggalakkan amalan beri makan utk org berbuka posa..

Bila minta, ianya menjadi satu tekanan pada org awam..tak bagi- rasa bersalah, nak bagi-sendiri pun sempit..Kalau tak bagi, nanti kena boikot pulak.

Dilema dan tekanan......

-aa

0 comments

KONCO ANWAR DAH START SPIN!!!

Meskipun berjaya tangguh, tetapi ada sesuatu yang lebih menarik. Part yang paling menarik yang dimaksudkan ialah kesungguhan jentera propaganda dan pencacai Anwar Ibrahim memutarbelitkan berita.


Itu tajuk berita yang disiarkan oleh Keadilan Daily. Dan ia sebenarnya amat jauh daripada cerita sebenarnya.

Apabila disapina, bermakna Najib dan Rosmah wajib hadir ke mahkamah. Sedangkan hakim pula hanya membenarkan memanggil/temuramah 15 orang saksi pendakwaan termasuk Najib dan Rosmah. NAMUN, IA TERTAKLUK KEPADA PERSETUJUAN SAKSI....

Anwar ternyata sudah terdesak. Jentera propagandanya terpaksa memutarbelitkan cerita. Cerita liwat sudah jadi cerita politik dan Anwar mempolitikkan kesedapan kemaluannya untuk memanjangkan hayatnya di bumi bebas berbanding terkurung di dalam sangkar penjara.

Sapina dengan 'tertakluk kepada persetujuan saksi' adalah dua perkara yang sama sekali berbeza.... Sapina bermakna, kalau tak datang ke mahkamah untk memberikan keterangan, boleh ditangkap dan dihukum penjara, manakala 'terpulang kepada persetujuan saksi,' kalau saksi tak mahu datang, apa yang Karpal Singh boleh buat melainkan terus berhelah dan memainkan tipu daya untuk memanjangkan kes tersebut dengan isu penangguhan serta penundaan!

Dah semakin jelas... Anwar memang takut... trick baru yang akan dibuat nanti ialah cuba mendapatkan sapina ke atas PM dan Rosmah seandainya kedua-duanya enggan ditemuramah atau dipanggil sebagai saksi....

Atau dengan kata lain, panjang lagilah cerita penundaan dan penangguhan!!!

3 comments

MISTERI 'KERUGIAN' DAWAMA PERLU DIRUNGKAI DAN DIUMUMKAN!!!

Krisis Dawama masih belum berakhir. Walaupun Dawama dikatakan bersedia untuk membayar gaji minimum selama 12 hari, ia sebenarnya tidak merungkai masalah sebenar yang dilakukan oleh syarikat berkenaan.

Ramai yang mempersoalkan, bagaimana Dawama yang mendapat kontrak mencetak dan mengedarkan buku teks Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) boleh mengalami kerugian. Teras perniagaan Dawama itu tidak memerlukan tempat simpanan yang besar, tidak juga terdedah kepada buku-buku yang dipulangkan kerana tidak laku, memandangkan buku-buku teks yang dicetak adalah berdasarkan pesanan kerajaan. Dan dari tahun 2002 sehingga 2014, syarikat ini diberikan hak mencetak yang sudah tentu tidak dinikmati oleh syarikat-syarikat yang lain.

Tahun ini sahaja Dawama telah mencetak enam juta naskhah buku teks untuk diedarkan ke sekolah-sekolah di seluruh Malaysia. Tidak ada syarikat lain yang mendapat kontrak tunggal seperti yang dinikmati oleh Dawama. Dan menurut sumber, sejak 2002 sehingga kini DBP telah membayar RM650 juta kepada Dawama.

Apa sebenarnya permainan Dawama yang mengarahkan dan memaksa hampir 400 orang pekerjanya bercuti tanpa gaji? Dakwaan bahawa syarikat tersebut mengalami kerugian, sebenarnya adalah hujah yang paling dangkal, paling bodoh dan paling tidak masuk dek akal. Ia ibarat Tenaga Nasional atau Astro membuat pengumuman yang syarikat mereka sedang rugi dan terpaksa menghentikan operasi!!!

Ketika Dawama diwujudkan dahulu pun, ramai yang berasa pelik. Dan lebih pelik lagi apabila DBP nampak gayanya terpaksa mengambilalih tugas-tugas pracetak, percetakan dan pengedaran yang sepatutnya dilakukan oleh Dawama setelah SEGALA-GALANYA DILETAKKAN DALAM DULANG DAN DIHADAPKAN KEPADA MEREKA DENGAN PENUH TAKZIM!

Mungkin ramai yang tidak tahu, sebelum kewujudan Dawama, penerbitan buku-buku teks dibuat oleh DBP di bawah skim payung. Atau dengan bahasa yang lebih mudah, kerja-kerja penyediaan sehinggalah percetakan dilakukan oleh syarikat-syarikat penerbitan yang bekerja dengan Dewan Bahasa dan Pustaka. Apabila Dawama diwujudkan oleh 'orang tertentu', maka apa yang dinikmati oleh syarikat-syarikat penerbitan yang hampir kesemuanya syarikat bumiputera, dirampas dan diserahkan kepada syarikat Dawama.

Menariknya, Dawama pula yang menjadi payung kepada syarikat-syarikat lain seolah-olah syarikat tersebut telah pun menggantikan peranan DBP!

Sekarang adalah masanya untuk membongkar siapa petualang sebenar dalam penswastaan yang sangat gila ini. Sekarang adalah masanya untuk membentangkan, SI LINTAH MANA PUNYA IDEA yang membolehkan Dawama menjadi anak emas dan segala masalahnya dibebankan kepada Dewan Bahasa dan Pustaka.

Kita tengok, siapa yang akan cuba berlindung di belakang mana-mana parti politik di negara ini... Dawama adalah bukti kesungguhan kerajaan Najib Abdul Razak untuk memerangi penyelewengan, rasuah atau penyalahgunaan kuasa!!!

Rakyat sedang memerhati... Dawama bukan cerita kecil yang boleh disapu di bawah tikar!!!

0 comments

ADA MASALAH KEWANGAN? DATANG KE JKM!!!


Kenyataan yang dikeluarkan oleh Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat bahawa mana-mana orang Islam yang mengalami masalah datang ke Jabatan Kebajikan Masyarakat memandangkan JKM mempunyai peruntukan RM2 bilion untuk tujuan tersebut, pastinya dipandang sinis walaupun JKM telah banyak membantu masyarakat susah.

Sebabnya mudah... untuk mendapatkan bantuan, tidak semudah yang dicakapkan. Kebanyakan golongan miskin dan terdesak, tidak mempunyai 'masa yang panjang'. Kebanyakannya lebih bersifat 'sangat terdesak'.

Walau bagaimanapun, saranan yang diperingatkan oleh Shahrizat Abdul Jalil sebenarnya memerlukan kerjasama tulen dari semua peringkat, termasuklah Ketua Kampung, Pengerusi JKKK atau Pengerusi JKKKP.

Masalahnya, dari pihak kerajaan, ianya memang cantik. Tetapi apabila sampai ke peringkat perlaksanaan, ramai yang tahu tentang penyelewengan dalam JKM. Terdapat banyak contoh di mana, golongan sasaran yang seharusnya mendapat bantuan, dinafikan haknya, manakala golongan yang tidak memerlukan bantuan, menerima limpahan peruntukan tersebut. Semuanya hasil daripada fungsi pincang yang dimainkan oleh puak-puak yang diberikan tanggungjawab serta amanah.

Sehingga kini, belum ada mana-mana dakwaan yang dilakukan terhadap si penyeleweng dana Jabatan Kebajikan Masyarakat. Shahrizat Abdul Jalil sebenarnya lebih memerlukan tenaga kerja yang berwibawa untuk mengendalikan dana JKM dan hanya memastikan hanya golongan yang benar-benar perlu sahaja, menerima peruntukan berkenaan.

Cerita tentang bantuan JKM untuk golongan susah yang kemudiannya dipotong menjadi RM150 sebulan atau kurang dari itu, masih lagi boleh didengar di merata-rata tempat. Dari Perlis sehinggalah ke Sabah, ada-ada sahaja cerita 'menarik' tentang pemotongan atau diskaun yang dikenakan terhadap golongan susah.

Sama seperti Kementerian Dalam Negeri, barangkali Shahrizat Abdul Jalil juga memerlukan bantuan SPRM untuk melakukan siasatan dalam di dalam Jabatan Kebajikan Masyarakat yang seringkali 'diberitakan' dihuni oleh buaya-buaya lapar!!!

Bila dengar ada peruntukan RM2 bilion JKM untuk golongan susah, sudah ada yang berotak kreatif sedang merangka-rangka proposal bagaimana hendak menyonglap sebahagian besar peruntukan berkenaan!!!

1 comments

KETUA PADERI DAN PASTOR METHODIST DAMANSARA UTAMA PERLU BAGI KETERANGAN!!!

Ketika hanya Hasan Ali dan JAIS yang diperlukan untuk memberi keterangan berhubung pemeriksaan yang dilakukan di premis yang disewa untuk dijadikan Gereja Methodist Damansara Utama, nampaknya ketidakadilan sedang berlaku dengan sewenang-wenangnya.

Hasan Ali membela JAIS dengan mengatakan terdapat usaha-usaha gereja berkenaan untuk melakukan pemurtadan terhadap beberapa orang Islam dalam majlis berbuka puasa di premis berkenaan.

Hasan Ali telah dipanggil oleh pucuk pimpinan PAS di ibu pejabat mereka di Jalan Raja Laut. JAIS pula terpaksa menyerahkan laporan kepada kerajaan negeri Selangor yang sudah tentu didalangi oleh DAP dengan Khalid Ibrahim sebagai boneka BAHAI mereka.

Dalam hal ini, yang tertuduh sebenarnya adalah Gereja Methodist tetapi nampaknya mereka terlepas begitu sahaja. Ditambah pula dengan terdapat bukti-bukti yang cuba dilupuskan (menurut JAIS), maka sudah tentulah dalam hal ini gereja berkenaan dan pentadbirannya perlu untuk membela diri.

Mengapa Ketua Paderi dan Pastor Kanan, Daniel Ho tumpang semangkuk untuk mengenakan Hasan Ali dan JAIS? Bukankah Perlembagaan negara ini jelas menyatakan bahawa mana-mana agama, termasuklah pendakwah Kristian tidak boleh sama sekali mendakwahkan orang Islam di Malaysia dengan sebarang cara atau kaedah bagi membuatkan mereka menukar agama atau murtad dari Islam?

Dari situ sahaja, sudah cukup untuk memberikan keterangan bahawa Gereja Methodist dan paderi besarnya perlu tampil ke hadapan dan tidak boleh bersembunyi telur membiarkan Hasan Ali dan JAIS dihentam, sedangkan mereka sendiri boleh terlepas begitu sahaja.

Keterangan yang kononnya diambil satu persatu, sudah tidak wajar lagi. Kalau benar berdasarkan laporan daripada JAIS, perlu ada pembentangan kertas pendakwaan terhadap gereja berkenaan. Mereka telah melanggar undang-undang dan perlembagaan negara ini dengan sewenang-wenangnya!

Selama ini pun, dalam beberapa kes, yang perlu memberi keterangan dan akhirnya dihukum adalah orang Islam, seperti yang berlaku di Perak apabila seorang anak gadis telah dimurtadkan untuk memeluk Hindu, dan cubaan si bapa dan anak lelakinya untuk mengambil semula gadis berkenaan, menyebabkan mereka dibelasah dan apabila perkara tersebut dijadikan kes sivil, bapa dan anak lelaki itu pula yang dipenjarakan kerana menyerang si pemurtad yang telah melarikan anak gadisnya.... dan sehingga sekarang, tiada apa-apa lagi yang boleh dilakukan. Lelaki Hindu dan kawan-kawan Hindunya yang lain, bebas sehingga sekarang, sekalipun mereka telah melakukan kesalahan yang nyata! (RUJUK DI SINI)

Begitu juga dengan IFC yang berjaya mendapatkan dua juta tandatangan untuk mendesakan penggubalan Artikel 11, juga lepas bebas begitu sahaja. Bahkan orang yang beria-ia memperjuangkan isu murtad, turut disanjung oleh para pengikut PAS dan Melayu-Melayu PKR!!!

1 comments

IDENTITI HAJJAH SITT AL-WUZARA SUDAH PUN TERDEDAH!!! ANAK SIAPA NIH?


Anda tahu siapa perempuan yang tersenyum simpul dan kontrol ayu tapi berhati serigala itu?

Menurut pendedahan yang dibuat oleh sahabat blogger Panglima Harimau, inilah MAK CIK HAJJAH SITT AL-WUZZARA. Nama penuh perempuan jahanam ini adalah NOR ARLENE TAN BINTI KHALID, bernombor kad pengenalan 850626-14-6572.

Kumpulan hackers yang dikenali sebagai GAYSEC telah berjaya menjejaki dan mendapatkan identiti orang yang sering memaki ALLAH TAALA dan Nabi Muhammad s.a.w, malah menggelarkan Nabi Muhammad s.a.w sebagai BABI MUHAMMAD.

Mungkin selama ini dia diberitahu bahawa dengan menggunakan IP proxy, jejaknya sukar dikesan, bahkan identitinya tidak akan diperolehi tetapi dia terlupa satu perkara... jalan keluar saluran Internet di Malaysia atau dalam bahasa lebih mudahnya GATEWAY hanya satu sahaja iaitu di MIMOS... tidak ada server yang lebih besar dan tidak ada pendua di Malaysia selain server yang disediakan oleh MIMOS untuk kegunaan para pelayar Internet di seluruh Malaysia sekalipun anda menggunakan broadband cikai Celcom, Maxis, Digi dan sebagainya yang servis bagaikan haram, tetapi bil setiap bulan macam celaka mahalnya!!!

Bagi yang tidak pernah ambil port, MAKCIK SITT ALWUZARRA juga sangat aktif dalam beberapa page Facebook seperti:

Malaysian Apostate FB Group
Malaysian Athiest, Freethinker, Agnostic
Friendlyatheist.com

Menariknya, dia juga adalah pengundi di Parlimen Gombak dan DUN Gombak Setia!

Terence Tan?... tapi bab paling musykil tu adalah KHALID... KHALID mana pulak yer? Kat Selangor nih, ada dua KHALID yang sangat terkenal...

2 comments

MEH REHATKAN OTAK KEJAP DENGAN LAGU NIH... TRANSLATE NIH!!!


jangan ambil serius... anggap sahaja hiburan untuk memulakan hari pertama bekerja selepas berhujung minggu dan petang nanti, kelam-kabut serta berebut-rebut untuk berbuka...

Semoga terhibur....

0 comments

VIDEO: INI MACAM PUNYA CHINA DOLL, ADA SESIAPA BOLEH TOLAK KE?


Patutlah ramai sangat yang gilakan China Doll... rupa-rupanya China Doll hebat walaupun dalam salah satu video yang begitu popular hampir dua bulan lalu, China Doll yang dihadirkan bagaikan batang kayu dan cepat nak habis...

Jangan hairan kalau puak-puak ini akan diimport ke Malaysia, memandangkan semenjak Pakatan Rakyat pegang dua negeri yang 'termaju' di Malaysia, permintaan untuk China Doll yang pandai menghiburkan jantan-jantan miang begitu meningkat.

Usaha tangkapan dan pembanterasan yang dilakukan oleh pihak berkuasa, dianggap sebagai mencabuli hak asasi... tangkap 10, datang lagi 100... lepas tu, tiba-tiba sahaja ramai pengundi muda dari kaum berkenaan... untuk tidak dipersoalkan, maka timbullah cerita tentang pengundi hantu yang kononnya didatangkan untuk memenangkan Barisan Nasional....

Tengok saja ya... jangan pula pergi cari.. nanti kena tangkap dan dituduh PATI pulak!!! Lagipun mungkin aksi anda akan dirakamkan dan disiarkan ke seluruh dunia menerusi saluran Internet.

0 comments

VIDEO: PENGGANASKAH MEREKA ATAU MEREKA YANG DIGANAS SEHINGGA TERPAKSA MENGGANAS?


Terbunuhnya 31 orang tentera Amerika Syarikat, dan kemudian disusuli pula 7 orang anggota tentera NATO semalam, semakin menambahkan kebencian penguasa-penguasa kafir dan para penyokong mereka terhadap umat Islam. Gambaran-gambaran buruk diberikan terhadap umat Islam. Usaha mempertahankan diri oleh umat Islam dianggap sebagai satu keganasan dan mencabul hak asasi kemanusiaan.

Antara kumpulan-kumpulan penentang kafir di bumi Iraq adalah Kata'ib Hezbollah, sebuah kumpulan pejuang yang sangat ditakuti oleh tentera-tentera Amerika Syarikat dan sekutunya kerana serangan-serangan yang dilakukan oleh kumpulan pejuang ini, memang memusnahkan sekalipun senjata mereka jauh lebih ketinggalan dan berskala kecil berbanding tentera Amerika Syarikat.

Kumpulan pejuang ini tidak menggunakan kereta kebal, jauh sekali pesawat-pesawat canggih, mahupun helikopter-helikopter pejuang yang boleh memusnahkan sasaran dengan mudah. Bahkan mereka bergerak dan menyusup ke dalam kawasan laluan musuh tanpa menggunakan teropong malam, atau alat pengesan haba yang digunakan secara meluas oleh tentera musuh.

Namun mereka berjaya menghantar tentera-tentera Amerika Syarikat pulang ke negara asal dalam keranda. Dan sehingga ke hari ini, Amerika Syarikat tidak mampu mengakui berapa sebenarnya jumlah anggota-anggota tentera mereka yang telah terbunuh di bumi Iraq.

Hanya kerana minyak di Iraq, mereka terus bertahan. Hanya kerana penguasaan petroleum dunia, Amerika Syarikat masih lagi mendabik dada menjadi adikuasa dunia walaupun setiap hari, semakin banyak mayat askar mereka yang dihantar pulang.

Di Malaysia, serangan tidak dilakukan dalam bentuk senjata dan keganasan ketenteraan, sebaliknya dilakukan dengan menyokong serta membiayai kumpulan-kumpulan tertentu melemahkan Islam dan mengganggu semua urusan serta aktiviti ekonomi umat Islam di negara ini.

Dan cerita terbaru di Damansara Utama, sudah menunjukkan ada puak berserban, berjubah, berjanggut, berjambang dan mengaku mereka memperjuangkan Islam, cuba berlagak lebih dari Hamid Karzai atau Nuri Al-Maliki dengan alasan bimbang perpaduan dan toleransi agama musnah di bumi Selangor!!!

Alasan yang sama, digunakan oleh puak-puak yang menjemput Amerika Syarikat untuk menyerang serta menjarah negara mereka!!!

0 comments

VIDEO: FESTIVAL YANG DIKAGUMI OLEH 'SESEORANG' DI MALAYSIA... FESTIVAL GAY!!!


Beberapa buah negara, termasuklah Iceland mengadakan Gay Pride Walk semalam. Perdana Menteri Iceland, Johanna Sigurdardottir sendiri adalah pengamal seks sejenis. Perayaan gay turut disambut di beberapa buah negara lain, termasuklah di Italy, China, Britain dan Amerika Syarikat.

Malaysia tidak menyambut perayaan gay walaupun pada zaman pentadbiran Abdullah Badawi, kumpulan berkenaan cuba melakukannya tetapi dihalang oleh pihak berkuasa.

Pagi nanti, akan ada satu perbicaraan melibatkan seseorang yang dituduh melakukan hubungan seks sesama jenis. Bagaimanapun, seperti yang dijangkakan, perbicaraan tersebut akan ditunda kerana memang itulah yang dikehendaki oleh si tertuduh.

Beberapa hari lepas, dia ke luar negara. Berita yang ditunjukkan adalah tentang perangai buruknya mencaci nista negara sendiri yang tidak memberikan peluang kepada orang sepertinya untuk jadi seorang Perdana Menteri. Bagaimanapun, keseluruhan perjalanannya dan destinasinya tidak ditunjukkan, bahkan pemergiannya ke luar negara juga tidak ditemani oleh anak dan isteri, melainkan seorang konco kuatnya yang akan sentiasa mengangguk walaupun kesalahan apa yang dilakukannya.


0 comments

BUKTI CINA MEMANG 'BERSOPAN-SANTUN'

Seorang kanak-kanak berusia 12 tahun telah dirantai oleh bapa saudaranya sendiri semenjak dua tahun lalu. Dikatakan, tindakan tersebut adalah untuk keselamatannya sendiri memandangkan kanak-kanak tersebut dikatakan mengalami kecacatan otak.

Cai Changqing dari perkampungan Erlongshan di Harbin, timur laut Wilayah Heilongjiang, dirantai setiap hari di sebuah bangsal di luar rumah bapa saudaranya.

Setiap hari, Chai Changqing akan bermain di halaman yang kotor bersama-sama anjing milik bapa saudaranya. Menurut bapa saudaranya, dia terpaksa merantai budak lelaki itu bagi mengelakkannya melarikan diri.

Pada tahun 2009, Changqing telah berlari ke jalan menyebabkan dia telah dilanggar oleh sebuah van.

Changqing telah diletakkan di bawah jagaan bapa saudaranya selepas ibunya meninggal dunia, manakala bapanya lumpuh akibat kemalan jalan raya.

Selepas dilanggar van itu, bapa saudaranya telah merantai Changqing setiap hari dengan menggunakan rantai yang panjangnya 16 kaki membelenggu pinggangnya.

Anda fikir, Teresa Kok, Tony Pua, Tian Chua, Lim Guan Eng, Lim Kit Siang dan seribu satu macam nama pemimpin DAP bermata sepet akan hidup semewah sekarang, jikalau datuk dan nenek mereka tidak berpindah ke negara ini suatu ketika dahulu menaiki kapal kongsi?

Anda fikir, Nga Kor Ming dan Ngeh Kor Ham boleh jadi wakil rakyat, jikalau datuk dan nenek mereka tidak berhijrah ke Perak dari Tanah Tongsan menaiki kapal 'hamba abdi' kongsi?

0 comments

VIDEO: NIAYA PUNYA KES, KUT YER PUN NAK TEMBAK, TEMBAKLAH KAT LAIN... YANG TEMBAK 'BURUNG' TU PASAI APA?


Pertempuran di Syria antara penentang kerajaan dan kerajaan masih berterusan. Taktik Zionis untuk menimbulkan kekacauan di negara yang menjadi ancaman mereka atas nama BERSIH dan DEMOKRASI sudah berjaya.

Syria merupakan salah sebuah negara yang sudah lama dalam senarai untuk diganggu gugat. Ditambah pula dengan masalah peluang pekerjaan selain harga barang yang tinggi, membuatkan rakyat yang selama ini hidup terbelenggu, cuba 'berjuang' mengikut ajaran Zionis.

Akhirnya yang mendapat masalah adalah rakyat sendiri!

Malang bagi lelaki di dalam video di atas. Barangkali kerana terlalu teruja dan yakin peluru tidak akan menembusi kepalanya, muncung senapang penembak tepat dihalakan terus ke KEMALUANNYA. Satu das tembakan, menyebabkan lelaki yang sebelum ini bersemangat, terlentang di atas tanah dan kemudian tergesa-gesa dihantar ke hospital dalam keadaan berlumuran darah.

Yang sohehnya, walaupun rejim Assad berjaya ditumbangkan dengan bantuan Zionis dan Amerika Syarikat, lelaki itu sudah pun kehilangan hartanya yang paling bernilai iaitu... ANGGOTA SYAHWATNYA!!!

Innalillah hi wainna ila hir roji'un.


0 comments

Sunday, August 7, 2011

APA LAGI YANG NAK DIKONAR DEK ANWAR PAGI ESOK?

Sunday, August 7, 2011
Esok pagi, sepatutnya Anwar akan membela diri di atas dakwaan meliwat bekas BUDAK PEMBANCUH KOPInya, Saiful Bukhari Azlan. Bagaimanapun, berdasarkan daripada situasi semasa, perbicaraan tidak mungkin akan dapat dijalankan seperti biasa.

Rakyat Malaysia tidak lagi tertunggu-tunggu dengan perjalanan perbicaraan tersebut, sebaliknya sedang menanti untuk melihat apa lagi helah yang akan digunakan oleh Anwar Ibrahim dengan bantuan barisan peguambela mahalnya untuk menangguhkan perbicaraan ini.

Perlu diingat, pembentangan yang dilakukan oleh pihak pendakwaraya sebelum ini 'diganggu' dengan pelbagai ulah dan onar Anwar serta peguambelanya. Antara kelibat helah yang digunakan adalah usaha untuk menggugurkan hakim, bahkan pada satu peringkat, Anwar dan para peguambelanya melakukan sesuatu yang tidak pernah dilakukan iaitu mendesak agar barisan peguambela digugurkan!

Sekarang adalah masanya untuk Anwar memberikan keterangan untuk membela diri. Namun ramai yang menjangkakan, Anwar tidak akan membela diri sebagaimana yang diperlukan, sebaliknya Anwar Ibrahim akan berdalih lagi.

Besar kemungkinan DALIH UTAMA yang akan digunakan untuk menangguhkan pembelaan diri Anwar ialah keengganan kelima-lima orang 'saksi' yang diperlukannya iaitu Perdana Menteri, isteri Perdana Menteri, Musa Hasan, SAC II Rodwan dan Hasanuddin. Walaupun kelima-lima mereka tidak mempunyai sebarang kaitan dengan perbicaraannya, Anwar memerlukan isu tersebut untuk terus hidup bebas.

Jadi, besar kemungkinan juga, perbicaraan esok akan ditunda lagi ke suatu tarikh yang 'akan ditentukan kelak'.

0 comments

KHALID IBRAHIM SUDAH SEDIA BERSUJUD DAN CIUM LANTAI GEREJA!!!

Khalid dipercayai menerima tekanan daripada barisan Exco Kristiannya agar bersujud memohon ampun dan maaf kepada Gereja Methodist berhubung tindakan JAIS membuat pemeriksaan di gereja tersebut selepas menerima aduan, wujudnya usaha pemurtadan umat Islam yang berselindung di sebalik majlis kebajikan di premis berkenaan.

Malah dipercayai juga, Khalid Ibrahim secara individu telah menelefon pihak gereja berkenaan untuk meminta maaf!

Ramai yang menjangkakan, barisan Exco Kristian yang terdapat dalam kerajaan Negeri Selangor yang dikepalai sudah tentunya oleh Teresa Kok sedang memberikan tekanan besar kepada Khalid Ibrahim agar tindakan tegas dan keras diambil terhadap Jabatan Agama Islam Selangor.

Tiada apa-apa yang menghairankan sebenarnya apabila melibatkan Khalid Ibrahim dan puak-puak Pakatan Rakyat. ketakutan terhadap kehilangan undi golongan bukan Islam, jauh lebih besar berbanding kebimbangan tentang keselamatan umat Islam yang sedang diserang dari pelbagai penjuru oleh musuh-musuh Islam.

Bahkan kalau Khalid Ibrahim pergi bersujud di hadapan Pastor Kanan, Daniel Ho pun, sememangnya ia adalah satu 'rutin' buat Menteri Besar Selangor itu. Exco-Exco Melayu yang lain, semuanya sudah kecut telur... kalau DAP marah dan enggan bekerjasama lagi, pastilah mereka akan kehilangan segala jawatan serta keistimewaan yang sedang dinikmati sekarang.

Antara Islam dengan jawatan.... JAWATANLAH yang paling utama!!!

0 comments

BOLEH TAHAN KE IMAN DAN AKIDAH PAS BILA NGADAP GEREJA NANTI?

Tiada tindakan oleh PAS terhadap Hasan Ali. Hasan Ali boleh menjalankan tugasnya sebagai Exco tapi nasib Hasan Ali diserahkan kepada kerajaan negeri Selangor. Pada masa yang sama, PAS akan menemui gereja untuk mendapatkan penjelasan 'sebenar' dan tidak bergantung kepada laporan daripada JAIS dan Hasan Ali semata-mata.

Baguslah sebab pucuk pimpinan PAS mengambil pendekatan mendengar dari semua pihak. Cuma satu sahajalah, tindakan yang diambil oleh Hasan Ali adalah berdasarkan kapasitinya selaku Exco negeri, bukannya sebagai pembesar PAS. Jadi, dari mana pula datangnya PAS yang sibuk memanggil Hasan dan nak jadi tuan hakim pula.

Yang jadi masalahnya nanti ialah, mampukah para pemimpin PAS menggenggam kemas akidah dan agama mereka. Al-maklumlah pemimpin PAS ini sangat mudah goyah iman dan akidah mereka dengan kuasa sehinggakan pada setiap masa, mereka tidak akan segan silu menipu atas nama Allah Taala. Perhatikan sahaja para pengikut PAS... mereka tidak boleh langsung tengok rambut perempuan sebab bila tengok, mudahlah terangsang nafsu mereka sehingga tidak terkawal dan terpaksa balik membalun apa yang patut. Cuma yang anehnya, pandai pula mereka mencari sudut-sudut tertentu untuk melihat keghairahan dan keserakahan syahwat...

Maklumat memberitahu, merah padam muka Abdul Hadi Awang apabila mendengar suara Hasan Ali yang berkeras mengatakan, dia sanggup dipecat kalau apa yang dilakukannya bersalahan dengan PAS serta Pakatan Rakyat.

Perlu diingat, sepanjang menjadi ahli PAS dan pemimpin secara rasmi, Hasan Ali tidak pernah kalah walaupun diletakkan untuk bertanding di Sungai Burung, Parit Buntar, Gombak dan Gombak Setia!

1 comments

KEMELUT GEREJA... CERMINAN SIKAP KERJA PUAK YANG PEGANG ZAKAT DAN BAITULMAL!!!

Baru sekarang nak melompat pasal ada orang Islam terima bantuan dari gereja? Baru sekarang nak marah-marah kerana Gereja Methodist bagi bantuan dan pada masa yang sama menunjukkan betapa Kristian adalah agama yang penuh kasih sayang, perhatian, keprihatinan dan sebagainya? Baru sekarang nak marah-marah kerana ada pihak yang menggunakan badan-badan kebajikan untuk memurtadkan orang Islam?

Allah Taala redha kepada Islam dan Islam satu-satunya diredhai untuk umat manusia... Tiada perkara yang Nabi s.a.w tertinggal sepanjang baginda menjalankan tugasnya selaku pesuruh Allah Taala. Sistem ekonomi Islam bertunjangkan kepada konsep mahabbah, diperkukuhkan menerusi Baitulmal bagi menguruskan zakat yang merupakan perintah langsung Allah Taala kepada umat Islam.

Dalam keadaan negara yang lebih baik ekonominya berbanding sebelum merdeka, seharusnya peranan baitulmal juga lebih berat untuk memastikan wang zakat keluar dari baitulmal ke tangan asnaf-asnaf. Para pekerja yang MENERIMA UPAH seharusnya keluar mencari orang susah, bukannya mengharapkan orang susah datang ke Baitulmal untuk menuntut hak mereka. Pegawai-pegawai BAITULMAL YANG BERGAJI LEBIH MAHAL dari penerima wang baitulmal (yang dikatakan bantuan... sejak bila pula duit zakat jadi duit bantuan?) seharusnya lebih kuat dan beriltizam mencari orang susah, miskin, mualaf, riqab, gharimin, fisabillah dan ibnissabil. Jangan asyik memperkirakan tentang AMIL yang di dalamnya juga termasuklah kos untuk pengurusan zakat.

Sepatutnya MEREKA YANG BERADA DI BAITUL MAL malu besar apabila ada orang Islam yang menerima bantuan daripada gereja kerana kesusahan mereka. Seharusnya mereka yang berada di BaitulMal, terutama sekali PUSAT ZAKAT SELANGOR, berhenti kerja beramai-ramai kerana mereka telah menguruskan zakat seperti menguruskan modal sebuah bank. Dan seharusnya juga, mereka hilang maruah kerana TELAH MENGABAIKAN golongan FAQIR MISKIN kerana terlalu bergantung kepada kertas kerja...

TAK MALUKAH MEREKA MENERIMA GAJI, TETAPI TANGGUNGJAWAB MENGURUSKAN ZAKAT, MEREKA ABAIKAN?

Lebih aneh, golongan inilah yang telah mencacatkan sistem yang sepatutnya mereka junjung. TIDAK MALUKAH KITA sebagai umat Islam jikalau sistem yang Allah Taala sendiri 'gubal', tapi dari segi perlaksanaan, gereja dan persatuan puak Cina yang lebih maju?

Pergi tengok muka pegawai-pegawai Zakat atau Baitulmal di seluruh negara... dan tengok serta dengar sendiri, bagaimana alasan yang mereka berikan untuk melarikan diri dari tanggungjawab tapi GAJI SERTA ELAUN mereka sebat tanpa henti!!!

Dan sebahagian besar daripada mereka ini, AKAN BERCERITA TENTANG NEGARA ISLAM!!!...

Alangkah malunya....

0 comments

VIDEO SEPARUH LUCAH... BUATLAH KALAU ANDA TERER!!!


Apa anda fikir? Puasa anda kurang pahala? Anda teruja? Anda menyampah? Atau anda beranggapan, ini hanyalah perkara biasa dan anda sedikit pun tidak hairan?

0 comments

VIDEO: APA YANG LUCUNYA? LUCU KE?


Sementara menantikan sahur, apa kata kita relaks kan otak kita barang seketika... tenangkan diri...

Bagi yang tahu tentang TANGGUNGJAWAB, pasti tahu apa yang harus dilakukan pada waktu-waktu sekarang... tapi bagi yang tidak tahu, cuba tonton video yang disediakan dan kemudian kaitkan dengan diri... dan selepas itu, berfikirlah!!!

Tidakkah kita sering membodohkan diri untuk perkara-perkara yang tidak sepatutnya kita lakukan?

0 comments

BILA PENDATANG TAK SEDAR YANG MEREKA SENDIRI ADALAH PENDATANG... MEREKA PULA YANG SIBUK MENENTANG PENDATANG!!!


Kemelut KOD 71 semakin berlarutan. Walaupun pada asasnya, yang ingin diperkatakan adalah tentang pemberian kewarganegaraan kepada sejumlah pendatang asing yang telah menetap di negara ini, namun yang menariknya, KOD 71 pada mulanya ditimbulkan untuk membenarkan tuduhan-tuduhan yang dilemparkan.

Hanya apabila KOD 71 dibuktikan lebih banyak dimiliki oleh para pemimpin Pakatan Rakyat sendiri, para pencacai mereka terpaksa menukar cerita. Sekarang ceritanya ialah tentang pendatang yang diberikan kerakyatan dengan mudah untuk memenangkan Barisan Nasional, padahal dalam apa-apa hal sekalipun, kebanyakan pendatang asing, sama ada yang sudah menjadi rakyat atau pun baru dapat taraf Penduduk Tetap menjadi penyokong berbayar Pakatan Rakyat.

Datang sahaja ke Ampang dan Pandan Indah... perhatikan bagaimana Zuraidah Kamaruddin, seorang pendatang yang diberikan kerakyatan mempunyai penyokong-penyokong setia dari kalangan pendatang asing juga!

Tetapi apabila memperkatakan tentang pendatang, sebenarnya yang lebih kalut sebenarnya adalah puak-puak mata sepet dan si rentung. Mereka berlebih-lebih tentang pendatang yang diberikan kerakyatan, tanpa menyedari mereka sendiri baru sahaja dua atau tiga generasi berada di tanah bunda ini.

Tonton video di atas... itu di Amerika... bangsa kulit putih yang terlupa bahawa mereka sebenarnya adalah pendatang dan membunuh kaum pribumi, mempunyai corak serta trend yang hampir serupa di Malaysia.

0 comments

Saturday, August 6, 2011

MELAYU LAGI... MAMPUS KETIKA MAIN JUDI!!!

Saturday, August 6, 2011
Tak tahulah apa yang hendak direaksikan apabila mendapat dan mendengar berita ini. Hendak bersimpati, rasa-rasanya puak seperti ini tidak layak langsung diberikan simpati. Jangankan simpati, untuk menguruskan mayat mereka nanti pun, akan terasa jijik. Hanya disebabkan fardu kifayah, pastinya penduduk setempat terpaksa menguruskan mayat mereka dan mengkebumikannya mengikut adab serta aturan yang telah ditetapkan oleh agama.

Lima EKOR SYAITAN YANG NYATA, mati lemas ketika polis mengadakan serbuan di Kuala Lengkuas, Bukit Selambau, KEDAH. Manakala 12 orang pula berjaya ditahan oleh pihak berkuasa.

Kesemua mereka sedang leka bermain judi apabila polis menyerbu. Mungkin bimbang, tidak dapat berhari raya bersama sanak saudara, maka lima EKOR SYAITAN YANG NYATA itu terjun ke dalam sungai dan kemudian menyusahkan pihak berkuasa serta orang ramai untuk mencari mayat mereka.

Jangan salahkan parti politik. Mana-mana parti politik pun tidak akan dapat menghalang kehendak hawa nafsu dan serakah manusia. Tidak ada satu sistem pun yang dapat menghalang perbuatan SEBANGANG dan SEBAHLOL ini walaupun terdapat ancaman had selagi mereka yang berkenaan tidak benar-benar takut kepada azab pada hari kemudian.

Kalau ditanya kepada orang tertentu dari parti tertentu, sudah pastilah yang disalahkan adalah KERAJAAN UMNO-BN. Kalau diberitahu bahawa mereka adalah kerajaan sekarang ini, bukan lagi pembangkang, kesalahan tetap kepada KERAJAAN UMNO-BN yang terdahulu memerintah negeri.

Itu adalah jawapan standard yang akan anda dapati, dengar dan hadamkan. Cuma yang tidak disebut ialah, kempen-kempen politik yang dijalankan pada PRK Bukit Selambau dahulu, nampaknya sudah tidak diingati lagi. Segala harapan, iltizam untuk membentuk masyarakat yang lebih bertamadun dan tidak mengikut hawa nafsu seandainya puak mereka dipilih, hilang lenyap apabila berakhirnya musim pilihanraya.

Agama di Malaysia adalah AGAMA YANG BERLANDASKAN PILIHANRAYA, bukan lagi agama yang berlandaskan syariat Allah Taala dan Rasul-Nya....

Kelima-lima mayat tersebut cuba melarikan diri daripada hukuman. Sedangkan hukuman yang ada di Malaysia sekarang, adalah hukuman yang 'paling ringan' mengikut pandangan sesetengah pihak. Kegiatan perjudian pula dilakukan di tempat tersembunyi dan jauh dari pandangan orang ramai. Pada satu pihak, penjudi-penjudi sial itu tidak melakukan kesalahan kerana mereka bukan berada di khayalak awam, sebaliknya sembunyi-sembunyi dan mencari aib orang lain dengan mengintai-ngintai adalah satu kesalahan...

Sama kes macam perlukan 4 saksi dalam kes zina dan liwat yang dipegang secara jumud oleh puak-puak tertentu memandangkan yang kena tuduh adalah PEMIMPIN KESAYANGAN DIRI...

Nyatanya, judi di Malaysia bagi puak yang mengikut perlembagaan 'perlu' beragama Islam, masih lagi satu larangan dan akan dikenakan hukuman sekiranya membuat perlanggaran. Sama ada mereka pergi ke premis berlesen mahupun secara bersembunyi-sembunyi macam 5 mayat tersebut, mereka tetap akan dihukum sekiranya ditangkap oleh pihak penguatkuasa....

Cuma satu sahaja pertanyaan yang timbul, adakah dari kalangan 12 orang penjudi sial yang ditangkap itu, apabila ditanya tentang akidah politik mereka, mereka akan memperkatakan tentang negara ini tidak menjalankan Hudud dan Qisas sebagai alasan mengapa mereka berjudi?

0 comments

BUNUH DAN KERAT KEMBALI POPULAR DI KALANGAN PEMBUNUH!!!

Pembunuh makin bijak!

Itu yang dikatakan oleh polis merujuk kepada penemuan dua mayat - seorang wanita dan seorang kanak-kanak berusia 5 tahun - di Ampang. Mayat mangsa telah dikerat dan cuba dilupuskan di dalam sebuah rumah kosong di sebuah apartment di Ampang.

Mungkin kisah mayat dikerat yang paling popular di Malaysia adalah membabitkan seorang ahli politik yang dilakukan oleh seorang bomoh wanita dan pasangannya di Pahang. Kerat 18 merupakan 'hak eksklusif' kepada pembunuh kejam tersebut yang menjadikan ilmu hitam sebagai amalan hidupnya.

Seminggu sebelum pasangan bomoh itu tertangkap, polis juga terpaksa menyiasat kes mayat dikerat 11 yang akhirnya membawa kepada penangkapan dan pendakwaan seorang guru muzik. Mayat yang dikerat adalah kekasihnya. Wanita tersebut terbunuh dalam satu pergaduhan kerana tusukan pisau buah yang dipegangnya sendiri. Panik dengan kematian kekasihnya, guru muzik tersebut mengambil keputusan untuk melupuskan mayat wanita tersebut dengan cara mengeratnya dan membuangnya di beberapa tempat di Bukit Tunku.

Pembunuhan jutawan kosmetik terkenal, Sosilawati Lawiyyah bersama tiga orang rakannya juga melibatkan bunuh, kerat, bakar dan lupus. Begitu juga dengan pembunuhan seorang remaja melibatkan seorang pengawal keselamatan di Johor baru-baru ini.

Sebenarnya jenayah kejam yang amat mengerikan ini sedang berleluasa di Malaysia. Penemuan mayat di unit apartment yang sudah 10 tahun ditinggalkan kosong di Ampang, merupakan sebahagian daripada catatan jenayah kejam tersebut di Malaysia.

Walaupun pihak polis berjaya menahan dua orang suspek dalam tempoh yang agak pantas, namun ia sebenarnya tidak akan menghalang berulangnya jenayah tersebut di negara ini.

Ketika rakyat Malaysia sedang sibuk memikirkan dan pening dengan perjalanan politik di negara yang tidak sudah-sudah serta tidak pernah reda untuk sebarang isu sekalipun, jenayah bunuh dan kerat yang terbaru ini pastinya, memberi kesan yang sangat besar kepada sistem biometrik yang diperkenalkan oleh kerajaan.

Ada pihak yang menyatakan, sistem biometrik yang diperkenalkan oleh kerajaan dan Kementerian Dalam Negeri untuk mendaftarkan pendatang serta tenaga kerja asing di negara ini sebagai sesuatu yang bersifat politik, pengecaman mayat yang dikerat 15 itu perlu dilakukan oleh biometrik iaitu melalui cap jari, bukannya menerusi dakwat kekal.

Mengambil kira jenayah dan pilihanraya tidak sama tetapi proses pengenalan diri antara kedua-duanya adalah berkaitan. Untuk mengundi, pengenalan diri diperlukan dan disahkan. Walaupun dakwat kekal telah digunakan oleh beberapa negara, namun semakin banyak negara yang memilih untuk menggunakan sistem biometrik termasuklah yang terbaru, Filipina, kerana kaedah tersebut lebih mudah, pantas dan kurang dipertikaikan.

Yang hanya mempertikaikan biometrik dan menekankan tentang penggunaan dakwat kekal adalah pihak yang sangat takut sekiranya identiti mereka yang sebenar diketahui. Hujah yang mengatakan biometrik boleh digunakan untuk menipu bagi mereka yang memiliki dua kad pengenalan sebenarnya adalah hujah yang paling dangkal memandangkan biometrik tidak sahaja melibatkan identiti khusus seperti cap jari, tetapi juga retina mata dan sebagainya yang masing-masing bersifat unik. Walau ada sepuluh kad pengenalan sekalipun, yang pastinya cap jari tetap satu.

Tentangan terhadap biometrik mengingatkan kita semula kepada rang undang-undang pangkalan DNA yang ditentang oleh Pakatan Rakyat dan sehingga ke hari ini, negara tidak dapat mewujudkan pangkalan DNA bagi memudahkan sebarang urusan melibatkan siasatan.

Politik sempit yang diamalkan oleh kebanyakan politikus oportunis, samalah seperti pembunuh yang mengerat mayat mangsa-mangsa mereka dengan harapan, tindak tanduk jenayah mereka gagal dikesan. Dan peningkatan jumlah yang sempit fikirannya ini, amat mengerikan kerana mereka juga semakin bijak untuk mengelak dan kemudiannya menyalahkan orang lain atas kesalahan yang mereka lakukan!

0 comments

Blog Archive

Labels