iklan

iklan

IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, September 17, 2011

BABI TAKUT FILEMNYA KENA HARAM!!!

Saturday, September 17, 2011
BABI Namewee katanya bimbang filemnya, Nasi Lemak 2.0 'akan diharamkan' oleh kerajaan kerana kontroversi yang dicetuskannya. Oleh itu, katanya sebelum filemnya itu diharamkan, dia berharap sangat rakyat Malaysia akan keluar dan menonton filemnya beramai-ramai sebelum filem tersebut diharamkan.

BABI ni sebenanrnya tidak pernah bersangka baik terhadap mana-mana orang kecuali puak-puak dia sahaja. Pengharaman filem tidak dibuat atas kapasiti individu sebaliknya apa yang dilakukan oleh pihak berkuasa filem Malaysia. Sebaliknya pengharaman dibuat berdasarkan isi kandungan filem tersebut seperti yang berlaku kepada beberapa buah filem antarabangsa seperti Schlinder's List karya Steven Spielberg mahupun filem Melayu tempatan seperti FANTASIkarya Zin Mahmud.

Kalau setakat individu yang mencetuskan kontroversi, apa sangatlah yang nak dihairankan dengan BABI Namewee berbanding si telur sebiji Hishamuddin Rais yang juga pembikin filem yang menghancurkan kawannya sendiri dengan hutang RM800 ribu untuk filem tak laku Dari Jemapoh Ke Manchester.

Bantahan yang dilakukan oleh orang ramai pada hari penayangannya bukan kerana filem tersebut sekalipun BABI Namewee sendeiri berkata filemnya itu memberikan kesan buruk terhadap masyarakat. Sebaliknya tentangan yang diberikan adalah kerana BABI Namewee dikhabarkan mendapat jemputan Pejabat Perdana Menteri tetapi ianya sekadar satu gimik untuk melariskan filemnya itu.

BABI Namewee sebenarnya masih lagi berlagak seolah-olah dia adalah manusia naif yang tidak melakukan sebarang kesalahan sebliknya didengki khianat oleh orang Melayu padahal yang mencetuskan kontroversi adalah dia sendiri menerusi NEGARAKUKU dan penghinaan terhadap wanita Islam bertudung, azan subuh, maki hamun terhadap TNB dan sebagainya. Sifat kurang ajar dan biadap yang menjadi imej Cina Bukit sepertinya gagal dihapuskan untuk dia diterima sebagai sebahagian daripada masyarakat Malaysia yang saling bergantung antara satu sama lain.

Dan dia masih tidak tahu atau buat-buat tidak faham? Atau ini satu lagi retorik atau gimik bagi menarik orang ramai agar membantunya tidak jadi satu lagi manusia perasan seperti Hishamuddin Rais...

1 comments

NAK!!! AMBIK KAU NOH OMAR DAN X-PKR YANG PERASAN BAGUS DI SELANGOR!!!

Secara berterus-terang, ramai pemimpin UMNO yang beranggapan Najib Abdul Razak adalah Presiden UMNO yang hidupnya hanya di celah ketiak Rosmah Mansor sahaja. Justeru mereka beranggapan, temberang apa pun, Najib akan percaya. Mereka beranggapan, Najib Abdul Razak akan percaya dengan sebarang temberang mereka, dengan hanya menyua sehelai kertas dan meminta peruntukan tambahan yang diluluskan untuk PROGRAM KONONNYA!!!

Hakikatnya, kepimpinan utama di Selangor LEBIH SYOK SENDIRI dan PERASAN MEREKA TERLALU BAGUS serta TERLEBIH PANDAI!

Dan sudah tentulah tanggungjawab SYOK SENDIRI, PERASAN BAGUS dan TERLEBIH PANDAI, tertanggung di atas bahu dan batu jemala Noh Omar, memandangkan dia adalah Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor.

Silap besar ialah laporan yang sampai kepada Najib Abdul Razak dari pemimpin UMNO Selangor, tidak sama dengan laporan yang datangnya daripada rakyat marhein ke meja Presiden UMNO itu.

Jadi, apabila Najib mengecam program syok sendiri yang cuma dihadiri oleh kelompok sendiri, maka faham-fahamlah, apa program yang dimaksudkan oleh Najib Abdul Razak. Faham-fahamkan juga, siapa yang berada di belakang program tersebut dan siapa yang menjalankan program tersebut.

Musim pilihanraya umum dah semakin hampir. Kalau disebut yang Selangor sebenarnya tak bergerak sebaliknya yang bergerak cumalah UPACARA LOBI-MELOBI untuk mencalonkan diri atau meletakkan proksi masing-masing pada PRU13 nanti dengan laporan temberang tanpa mengambil kira kehendak akar umbi, pasti akan ada yang melenting bagai nak rak dan terpaksa berjanji bohong lagi untuk mengeluarkan modal.

Tetapi yang sedang berlaku di Selangor, itulah... sebenarnya kerja UMNO untuk tawan Selangor bukan kerja mudah, apatah lagi kalau kerja tersebut dikhianati oleh orang UMNO sendiri!!! (BACA DI SINI)

0 comments

SAH! ANWAR IBRAHIM TELAH DIANIAYAI... 'KEMBAR SEIRASNYA' TELAH DITEMUI!!!Tiada apa yang boleh dikatakan oleh TFK dalam hal klip video terbaru yang sedang beredar dengan pantas di Internet membabitkan Anwar Ibrahim. Sebaliknya dengan penuh KESAYUAN, TFK menyatakan simpati yang teramat sangat kepada si KOTE BENGKOK, Anwar Ibrahim kerana dia sekali lagi menjadi tumpuan dan objek pameran di medan maya, jauh mengatasi Mat Sabu yang BAU NONOK MELEKAT DI MUKANYA.

Meskipun kali ini gambar KOTE BENGKOK tidak kelihatan, tetapi KLU yang dilihat dalam klip berkenaan membabitkan sebuah bilik lain, kelihatan TERLALU AMAT MENGERIKAN!

Apa yang boleh dikatakan sekarang hanyalah, kalaulah benar di dalam video tersebut adalah Anwar Ibrahim, itu semua adalah pada ketika dia masih lagi JAHILIYYAH. Mungkin pada ketika itu, dia belum ditarbiyyah oleh Nik Abdul Aziz dan Abdul Hadi Awang. Atau barangkali pada masa itu, dia terlupa dia pernah jadi tok khatib dan tok imam!

Namun, yang pastinya, KEMBAR yang dicari-cari oleh SAM KETOT untuk membuktikan Ketua Umum PKR itu tidak bersalah, telah pun muncul. Kembar Anwar Ibrahim itu dilihat sangat intim dengan 'KEMBAR' Eskay keluar masuk lif.

Ini tidak lain hanyalah satu lagi fitnah jahat terhadap Anwar Ibrahim dengan menggunakan pendua seperti yang cuba dibuktikan oleh Johari Abdul dengan senyum gaya P.Ramleenya yang kelihatan tidak ubah seperti pak lawak tak dapat gaji dalam video klasik forensik yang ditaja oleh PKR sendiri!!!

0 comments

PESTA BIKINI PANGKOR... SIAPA PUNYA ANGKARA LAGAKAN HAMIDAH OSMAN DENGAN ZAMBRY ABDUL KADIR?

Pertandingan FULL MOON BEACH PARTY yang turut mempertandingkan MISS BIKINI MALAYSIA bakal diadakan di Pangkor Island Beach Resort pada 7 dan 8 Oktober nanti. Barangkali ramai yang tidak menyedari bahawa MISS BIKINI merupakan antara pertandingan wajib dalam Pesta Bikini Dunia yang dianjurkan di pantai-pantai pelancongan terkemuka dunia.

Dan yang pastinya juga pertandingan ini sama sekali bertentangan dengan norma-norma kehidupan Timur kalau tidakpun bertentangan dengan agama Islam.

Pangkor Island Resort merupakan antara pusat pelancongan terkemuka di Pulau Pangkor. Bahkan Pulau Pangkor secara keseluruhannya terlalu banyak bergantung kepada sektor pelancongan.

Exco yang menjaga pelancongan di Perak adalah Datuk Hamidah Osman atau lebih mesra dikenali sebagai Kak Midah. Manakala DUN Pangkor pula diwakili oleh Zambry Abdul Kadir, Menteri Besar Perak!


Iklan pertandingan tersebut telah disiarkan oleh akhbar The Star. Sekaligus menunjukkan betapa terang-terangnya niat untuk melaga-lagakan Kak Midah dan Zambry Abdul Kadir dibuat oleh orang yang berkenaan.

Kak Midah telah membuat penafian berhubung pertandingan tersebut. Menurutnya, dia tidak tahu menahu tentang pertandingan berkenaan. Manakala ADUN Pangkor yang juga Menteri Besar Perak, juga tidak tahu menahu dan kedua-duanya berjanji akan melakukan siasatan segera.

Umum mengetahui, terdapat satu pihak di Perak yang diketuai oleh seorang pegawai penting di pejabat Menteri Besar yang dari dahulu lagi cuba 'membunuh' Hamidah Osman dan Zambry Abdul Kadir bagi menutup penyerongan dan penyelewengan yang dilakukannya. Pihak berkenaan terlalu banyak mempunyai kaitan dengan Anwar Ibrahim, bagaimanapun, dia bijak menyembunyikan belangnya. Sumber menyatakan, iklan tersebut sengaja disiarkan bagi menimbulkan polemik antara Kak Midah dan Zambry Abdul Kadir, sekaligus memudahkan orang penting berkenaan meneruskan kerja-kerja jahatnya tanpa sebarang gangguan terutama membabitkan isu tanah dan sebuah yayasan!

Sebenarnya kumpulan berkenaan yang sekarang ini turut dikatakan disertai oleh RAZMAN HAKIMI DAN ANUAR REFORM membabitkan seorang Menteri Pusat, diketahui ramai sebagai PENGUTIP TOL PROFESIONAL yang kerja mereka adalah menyamun, merompak, merampas dan menjarah di seluruh negara, terutama sekali di Perak dan Selangor.

Mereka berlindung dengan belang UMNO, namun mereka sebenarnya bukan tergolong dalam mana-mana parti politik, sebaliknya adalah LANUN ANTARABANGSA. Sesiapa sahaja yang naik menjadi kerajaan, puak-puak ini yang mempunyai rangkaian akan segera melingkungi dan kemudian melakukan perampasan secara terhormat dan kelihatan bijak.

Untuk melindungi operasi mereka, mereka akan berpura-pura menyokong mana-mana parti politik. Pada masa yang sama, mereka akan bertindak melaga-lagakan para pemimpin, sama ada ketika Pakatan Rakyat mentadbir Perak, mahupun ketika Zambry Abdul Kadir mengambilalih Perak.

Grup ini berada di kedua-dua belah pasukan. Hidup mereka tiada lain, hanyalah sebagai lintah dan penyedut darah.

Nota:
Difahamkan, penganjuran pesta berkenaan telah diminta agar dibatalkan menerusi perbualan singkat dengan Datuk Hamidah Osman pada ketika artikel ini ditulis!!!

0 comments

PARIAH DAH MINTA MAAF, TAPI MAAF SEORANG PARIAH!!!


Peguam PARIAH bernama Manoharan a/l Malayalam yang juga merupakan ADUN Kota Alam Shah dengan ANGKUHNYA meminta maaf sekiranya kenyataan yang dikeluarkan dalam TWITTER semalam menyinggung perasaan rakyat Malaysia yang lain.

Sudah tentu sebagai rakyat Malaysia, kenyataan yang dikeluarkan oleh PARIAH tersebut amat menyinggung. Lainlah kalau rakyat Pakatan dan rakyat DAP, mereka tidak akan tersinggung sama sekali, bahkan memberikan sokongan seratus peratus kepadanya sepertimana yang ditunjukkan oleh seorang pencacai yang tidak pernah bayar yuran keahlian PAS dan kecewa tidak dapat projek besar PAS di Selangor, tetapi menganggap dirinya sebagai pejuang PAS!

PARIAH itu juga berterus-terang menyatakan, dia tidak pernah berminat dengan bendera Malaysia kerana baginya bendera Malaysia adalah bendera Barisan Nasional. Dek kerana itulah, pada hari sambutan kebesaran negara Malaysia, dia hanya mengedarkan bendera DAP kerana baginya DAP adalah sebuah negara dan bendera DAP lebih afdal dan berkaliber berbanding bendera Malaysia walaupun bendera DAP adalah bendera PAP di Singapura, kecuali simbol tenaga bertukar menjadi roket!

Si PARIAH yang tidak pernah sedar diri itu mengakui dia adalah seorang yang sangat patriotik dan bendera Malaysia sentiasa di hatinya. (BACA DI SINI) Namun pada masa yang sama, katanya bendera Malaysia perlu diubah kerana terlalu sama dengan bendera Amerika Syarikat.

Undang-undang mana pula yang digunakan oleh PEGUAM PARIAH bernama Manoharan Malayalam ini sehingga bendera negara perlu ditukar? Contoh mana pulak yang digunakannya? Atau ianya satu lagi alasan yang sememangnya seringkali menjadi senjata utama puak-puak PEGUAM di negara ini dalam usaha mencari duit?

Dia boleh minta maaf berbakul-bakul tetapi hakikatnya dia tetap seorang PARIAH. Mungkin perkataan PARIAH akan menyinggungkannya tetapi singgungan tersebut pasti boleh dihapusksan dengan hanya satu perkataan MAAF walaupun MAAF itu dipohon seperti PARIAH sepertimana yang dilakukannya berhubung bendera Malaysia!!!

1 comments

BINI MAT SABU FOBIA BAU NONOK DI MUKA LAKI DIA!!!!


Dua gambar di atas merupakan bukti tentang 'BETAPA RAMAINYA PENCACAI UMNO YANG MEMBAWA WARTAWAN SERAMAI-RAMAINYA' di hadapan rumah Mat Sabu, berdasarkan SMS yang dihantar oleh Normah Alwi, bini Mat Sabu.

Beberapa orang anggota Persatuan Bekas Polis telah mengadakan bantahan dan cuba menyampaikan memorandum kepada Mat Sabu di rumahnya, di Guar Petai semalam. Bagaimanapun, Mat Sabu tiada di rumah, manakala Normah Alwi juga tiada di rumah kerana dikatakan menjaga bapanya yang sedang sakit di hospital.

Dikatakan 'PARA PENCACAI UMNO DAN WARTAWAN SERAMAI-RAMAINYA' itu telah menyerbu rumah Mat Sabu pada pukul 8.00 malam. (RUJUK SINI) Bagaimanapun, adalah difahamkan, demonstrasi mini itu dilakukan lebih awal.

Kesian Normah Alwi... mungkin sakit hatinya apabila dia terpaksa BERMADU DENGAN BAU NONOK NORMAH ABDUL HALIM menyebabkan dia terpaksa membesar-besarkan cerita tentang 'penyerbuan' dan 'menghantar' wartawan seramai-ramainya sehingga memaksa dia meminta bantuan para pencacai PAS MENYERANG BALAS MENERUSI FB.

Ini bukan kali pertama Normah Alwi berhadapan dengan perkara yang sama. Bagaimanapun, ekoran terdedahnya PHONESEX Mat Sabu dan Normah Abdul Halim yang dipercayai dihasilkan oleh GRUP ANWAR IBRAHIM bertujuan 'memerasugut' Mat Sabu, maka yang boleh dijadikan sasaran adalah UMNO.

Walhal penyerahan memorandum dan bantahan di hadapan rumah Mat Sabu tidak ada kena-mengena langsung dengan UMNO. Takkanlah Normah Alwi juga sebaghal lakinya yang menganggap semua orang yang membantah Mat Sabu adalah UMNO?

Nampaknya kesan BAU NONOK DI MUKA MAT SABU, telah menjadi satu fobia yang keterlaluan dan ekstrim kepada Normah Alwi sehinggakan sesiapa sahaja yang berpiket di hadapan rumahnya atau sesiapa sahaja yang datang menyatakan bantahan kepada Mat Sabu, semuanya dianggap sebagai UMNO...

Dan tidak mustahil juga, pembaca meter elektrik dan pembaca meter air selain posmen turut dianggap sebagai orang UMNO kerana kerap datang ke rumah Mat Sabu.... atau boleh jadi juga mereka dikatakan sebagai Special Branch kalau tidak pun, perisik-perisik UMNO....

Alahai... BAU NONOK LEKAT DI MUKA la katakan....

0 comments

DAP SUSAH HATI MENGENANGKAN DUA AKTA BARU MENGGANTIKAN ISA!!!

Apabila Najib Abdul Razak mengumumkan pemansuhan ISA, maka berkokoklah sekalian pemimpin dan pencacai Pakatan Rakyat. Kata mereka, perjuangan rakyat telah berjaya. Dan yang paling menarik, beberapa pihak dari Pakatan Rakyat, termasuklah Mahfuz Omar, profesor angkat diri sebagai pakar perlembagaan, Aziz Bari serta pertubuhan seperti GMI mendesak agar kerajaan meminta maaf, membayar kerugian dan sebagainya kepada bekas tahanan ISA.

Namun berbeza pula dengan Lim Guan Eng. Pemansuhan ISA tidak bermakna undang-undang pencegahan keganasan tidak wujud di negara ini. Sebaliknya pengumuman Najib bahawa dua undang-undang baru untuk menggantikan ISA, dilihat oleh Guan Eng sebagai tindakan bijak Najib mempermain-mainkan emosi serta syok sendiri kaum Pakatan Rakyat yang sememangnya berbadan besar tetapi berotak kecil!

Tidak sukar untuk meneka mengapa DAP dan Lim Guan Eng susah hati mengenangkan dua akta baru yang bakal digubal menggantikan ISA. Sebabnya ialah, kedua-dua akta tersebut akan memastikan negara terus berada dalam keadaan selamat, manakala agen-agen subversif tidak akan mudah untuk mengancam negara ini sebagaimana yang mereka fikirkan sebelum ini.

Paling penting, isyarat yang ditunjukkan oleh Najib sebenarnya menyusahkan Pakatan Rakyat sendiri. Setelah sekian lama menghasut dan melakukan tohmahan terhadap Najib dan UMNO, alih-alih sikap yang ditunjukkan oleh Najib amat berlainan.

Secara tiba-tiba Najib Abdul Razak mempamerkan 'kelembutan' dan betapa terbukanya dia, sekaligus membuktikan bahawa segala tuduhan dan tohmahan yang dilemparkan kepadanya tidak benar sama sekali.

Apa lagi modal yang ada pada Pakatan Rakyat kecuali menceritakan tentang dua akta baru yagn bakal menggantikan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) walaupun mereka akan teraba-raba dengan akta tersebut selain meneka-neka, bilakah ianya akan dibentangkan, selain elemen-elemen utama dalam kedua-dua akta berkenaan.

Yang mampu dikatakan, seperti Nik Abdul Aziz TAHLILKAN ialah, Najib terdesak sehingga perlu menghapuskan ISA... kerana seperti biasa Nik Abdul Aziz cuba menjadi AHLI NUJUM TUA yang sudah nyanyuk otaknya!!!

0 comments

JANGAN BUAT FITNAH HASAN ALI MASUK UMNO!!!!

Hasan Ali merupakan figur yang paling tidak dikehendaki dalam Pakatan Rakyat Selangor. Para penyokong PAS yang berkiblatkan Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng, sememangnya tidak senang dengan Hasan Ali.

Jadi apabila timbul cerita kononnya, Hasan Ali masuk UMNO, ramai puak dalam Pakatan Rakyat melompat suka. Kata mereka, memang sahlah yang Hasan Ali adalah kuda trojan UMNO dalam Pakatan Rakyat. Kata mereka lagi, tidak hairanlah mengapa Hasan Ali beria-ia hendak menongkah arus dengan Pakatan Rakyat.

Bagaimanapun, apabila Hasan Ali menafikan berita tersebut, juak-juak itu serta-merta menukar cerita. Kali ini kata mereka, UMNO memang jahat dan sengaja hendak memecah belahkan Pakatan Rakyat. Kata mereka lagi, UMNO sebenarnya yang berhajat sangat hendakkan Hasan Ali.

Dalam kes JAIS-GMDU, Hasan Ali menjadi orang yang paling dibenci oleh juak-juak dan kaum pencacai. Mereka beranggapan, Hasan Ali sedang menjalankan kerja-kerja yang telah 'diarahkan' oleh UMNO Selangor, padahal hakikatnya, UMNO Selangor tidak mempunyai masa untuk masalah-masalah tersebut kerana UMNO Selangor sekarang lebih sibuk hendak menentukan siapa yang jadi calon dan siapa yang boleh dipangkas serta dicantas!

Kemasukan Hasan Ali ke dalam UMNO, sebenarnya akan menambahkan lagi parah panglima-panglima UMNO Selangor. Salah satu sebabnya ialah, Hasan Ali bukan calang-calang dalam sejarah pilihanraya. Berbanding orang lain, Hasan Ali tidak pernah tumpas dalam pilihanraya. Kalaupun dia tumpas satu kerusi, satu kerusi lagi yang ditandinginya tidak akan terlepas dari genggaman.

Puak-puak UMNO tidak memerlukan pemimpin-pemimpin yang boleh menang. Apa yang UMNO Selangor perlukan hanyalah calon-calon yang boleh dipulas telinga, tidak akan menang dan tidak mempunyai cukup akal serta tidak melawan. Kalau seorang calon itu gagah, alamatnya mereka bukan sahaja akan dimasukkan ke dalam peti sejuk, silap-silap mereka akan dilianglahadkan dan ditalkinkan oleh kawan-kawan UMNO mereka sendiri seperti yang berlaku kepada Khir Toyo.

Justeru, tak perlulah memanjangkan cerita Hasan Ali masuk UMNO. Sebabnya, agak mustahil untuk orang seperti Hasan Ali masuk UMNO kerana kalau dia hendak masuk, sudah tentu penghujung tahun 90-an dahulu lagi dia sudah bersama-sama UMNO, sebaliknya dia memilih Sungai Burung dan Parit Buntar... dan dia menang di kedua-dua kerusi tersebut!

Walaupun sekarang Hasan Ali dimusuhi oleh Khalid Samad and the gang serta mahu dilianglahadkan oleh si penagih korek hidung bernama Khalid Samad, pengikut Hasan Ali di seluruh Selangor sebenarnya akan menentukan sama ada 8 kerusi yang disandang oleh PAS sekarang, mampu lagi bertahan atau berkurang pada PRU13 nanti.

Kesimpulannya, dalam keadaan Hasan Ali sekarang, tak perlulah cerita ditimbulkan kononnya dia akan masuk UMNO. Namun jangan terkejut sekiranya Khalid Samad yang sebenarnya mahu masuk UMNO kerana peluangnya pada PRU13 nanti, terlalu samar-samar dan terlalu sukar untuk menang!!!

0 comments

MAHFUZ OMAR 'THE VERY BEAN'... SI BONGOK HUJUNG MINGGU!!!

Apalah malangnya PAS apabila mempunyai Naib Presiden sebangang Mahfuz Omar. Setiap apa yang dituturkannya, tidak ubah seperti si bengong yang mahu bercakap tetapi tidak tahu apa yang dituturkannya.

Mahfuz Omar seperti biasa memang bebal. Dan kebebalannya itu sedikit pun tidak memalukan dirinya, bahkan Mahfuz Omar amat bangga kerana selain Mat Sabu dan Khalid Samad, dia merajai kebebalan dalam kepimpinan utama PAS.

Kata Mahfuz Omar yang bebal itu, negara memerlukan akta yang menghalang kerajaan daripada bertindak zalim terhadap rakyat. Katanya keganasan boleh dikurangkan jikalau kerajaan berlaku adil dan tidak menindas rakyat.

Entah teori mana yang dipakai oleh Mahfuz Omar, ternyata orang yang dikatakan sebagai anak guru agama ini, bebalnya bertalun-talun.

Jaminan mana yang mengatakan sebarang keadilan dan mengikut cakapnya akan menghapuskan keganasan? Sedangkan dalam Islam sendiri mengajar bahawa langkah pencegahan itu perlu dilakukan sama ada yang melibatkan jenayah syariah mahupun jenayah akidah. Ilmu agama apa yang Mahfuz Omar belajar selama dia hidup di dunia ini padahal dia dikatakan sebagai salah seorang pemimpin Parti Islam SeMalaysia. Takkan benda basic yang sebegitu mudah pun, Mahfuz Omar gagal faham?

Sebenarnya negara memerlukan akta pencegahan yang dapat menghalang orang politik bangang tetapi bernafsu besar seperti Mahfuz Omar daripada berada dalam senarai kepimpinan negara, tak kiralah sama ada dalam kerajaan mahupun dalam barisan pembangkang kerana kerajaan dan pembangkang merupakan penggubal undang-undang.

Banyak kerosakan dalam negara ini dilakukan oleh orang politik. Sama ada kerosakan tersebut dibalas dengan ISA atau menerusi pendakwaan di mahkamah atau sebagainya. Orang politik seperti Mahfuz tidak layak bercakap tentang keselamatan negara kerana manusia politik tidak pernah memperdulikan tentang keselamatan tetapi yang dipentingkan adalah undi dan pengaruh.

Dek kerana itulah, si bangang Mahfuz Omar cuba bercakap tentang akta keselamatan, padahal dia sendiri merupakan ancaman terbesar kepada intelektual rakyat Malaysia dan ancaman besar kepada generasi akan datang untuk menjadi lebih bodoh daripadanya!!!

Najib terdesak, kononnya... padahal Mahfuz yang sangat terdesak kerana sudah acapkali dia dilihat sangat bodoh dan bebal!!!

0 comments

VIDEO: HUKUMAN REJAM ALA TALIBAN!!!


Hanya kerana dilihat berjalan bersama seorang lelaki, seorang wanita di sebuah kawasan yang dikuasai oleh Taliban, dihukum rejam sampai mati.

Kunun-kununnya hukum Islam ler tuh... tetapi perlaksanaan hukuman yang dilakukan oleh puak-puak Taliban sebenarnya lebih bersifat jenayah berbanding melaksanakan perintah Allah Taala...

Hudud dan Qisas perintah Allah Taala. Melaksanakannya adalah keberkatan namun cara perlaksanaan seperti yang dilakukan oleh Taliban mengundang petaka dan kerosakan kepada Islam. Dek kerana itulah, sehingga kini, sehingga kini negara tersebut tidak pernah sentosa walaupun DEMOKRASI telah menggulingkan Sultan Idris yang menaikkan Najibullah, sang komunis yang kemudian digantikan pula oleh Mujahiddin, kemudian Taliban dan sekarang ini, Hamid Karzai...

Adakah ini yang ingin kita mahu sebenarnya?

0 comments

VIDEO: ISU MURTAD DI MALAYSIA DARI PERSPEKTIF LUAR!!!!Tengok sendiri dan nilaikanlah...

Kemudian bandingkan pula dengan pendapat sekelompok manusia yang menggelarkan diri mereka sebagai pembangkang di Malaysia, terutama sekali KHALID SAMAD al-karipap!!!

0 comments

LAWAk BERTALI ARUS HISHAMUDDIN AMARAN!!!!

Macam biasa setiap sesuatu yang keluar dari mulut Hishamuddin tiadalah lain melainkan serba melawakkan. Selepas buat lawak KDN akan mempelajari akta ISA versi Amerika dan Eropah untuk menggantikan ISA yang telah dimansuhkan oleh pentadbiran Najib Abdul Razak, malam tadi cucu Datuk Onn yang tidak mewarisi kepintaran, keberanian dan pandangan jauh datuknya, kini meneruskan lawak jenakanya.

Kali ini, Hishamuddin bergurau tentang bantahan yang perlu dihantar kepada KDN tentang Nasi Lemak 2.0, filem yang diterbitkan oleh BABI Namewee dan dilakonkan oleh sebilangan kepala liberal atas alasan perpaduan kaum kononnya. Sedangkan perpaduan kaum tiada kena mengena dengan penghinaan terhadap negara atau mana-mana anggota masyarakat di Malaysia. Sedangkan BABI tersebut cukup terkenal dengan penghinaan terhadap Negaraku dan wanita bertudung selain azan subuh yang disifatkannya sebagai lolongan anjing.

Dan sekarang Hishamuddin boleh kata, kementeriannya tidak menerima sebarang bantahan tentang Namewee dan filemnya?

Bukankah ratusan bantahan secara berterus terang yang ditunjukkan oleh rakyat Malaysia apabila BABI terrsebut menyiarkan klip NEGARAKUKU di Youtube sudah menjadi indikasi kepada Hishamuddin dan KDN untuk menilai bantahan rakyat Malaysia kepada BABI Namewee?

Atau barangkali Hishamuddin hanya menerima laporan daripada para pegawainya yang akan bercakap berdasarkan fenomena menyenangkan hati Hishamuddin semata-mata dan bukannya berdasarkan kebenaran di sekeliling dan di luar pandangan serta jangkauan pendengaran Hishamuddin.

Mengapa agaknya Hishamuddin gemar benar menunjukkan dan membuktikan yang dia seorang menteri dan pemimpin UMNO yang memang tidak berkeupayaan langsung memikul tugas yang diamanahkan kepadanya?

Nampaknya Najib Abdul Razak menyusahkan dirinya dengan memilih pembantu atau anggota kabinet yang bukan sahaja amat membebankannya tetapi juga gagal menyedari bahawa rakyat di negara ini sangat buka mata dan sangat bijak... tidak sebagaimana yang diberitahukan kepadanya oleh para pegawai di sekelilingnya.

Berapa banyak bantahan sebenarnya yang diperlukan oleh Hishamuddin Hussein Onn untuk bertindak, sedangkan sebelum ini, ribuan laporan yang dibuat oleh pelbagai pihak di Malaysia dalam beberapa isu, langsung tidak menentuh perasaan Hishamuddin?

Anda percaya Hishamuddin akan ambil tindakan atau bantahan yang dimintanya tidak lebih dari satu lagi retorik murahan seperti yang kerap dilakukannya sebelum ini.... sama seperti yuran sekolah yang kononnya dihapuskan, tetapi sekadar tukar nama dan Hishamuddin tidak pernah bertanggungjawab dengan kenyataannya tentang yuran sekolah ketika dia jadi Menteri Pelajaran.

0 comments

Friday, September 16, 2011

YANG KAU TAKUT SANGAT, PASAL APA GUAN ENG?

Friday, September 16, 2011
Jantan muka tipikal KOMUNIS TEGAR MALAYA, Lim Guan Eng kesal kerana undang-undang pencegahan keganasan masih akan wujud walaupun Najib Abdul Razak mengumumkan pemansuhan ISA. Dua undang-undang anti keganasan dan pencegahan akan diwujudkan bagi menggantikan ISA. (BACA DI SINI)

Sekaligus itulah, yang membuatkan Lim Guan Eng tidak berpuas hati.

Rasa tidak puas hatinya amat mudah dibaca. Sebabnya ialah, Guan Eng sebenarnya kalau boleh tidak mahu wujud langsung sebarang undang-undang di negara ini. Kalau tak ada undang-undang, lagi bagus untuk politik DAP dan Lim Guan Eng. Kalau nak ada undang-undang, hanya perlu untuk menjaga Pakatan Rakyat sahaja, sebagaimana LIM GUAN ENG MENGARAHKAN POLIS agar menghalang perarakan di Pulau Pinang tidak lama dahulu.

Sememangnya perjuangan untuk mewujudkan sebuah negara tanpa undang-undang kecuali undang-undang sendiri telah lama dilakukan oleh PARTI KOMUNIS MALAYA. Sebab itulah, Parti Komunis Malaya berusaha merampas negara ini dari British untuk menjadi penjajah yang baru.

Sayangnya, undang-undang dan keazaman penduduk negara ini, menggagalkan rancangan komunis sekaligus mereka tidak berpuas hati. Memandangkan penentangan secara bersenjata tidak mampu dilakukan oleh komunis lagi kerana taktik perang mereka yang sudah lapuk, maka kebanyakan komunis mengambil keputusan untuk masuk dan berada dalam parti-parti politik, khususnya parti-parti politik yang telah disahkan sepertimana mereka menyerang negara ini menerusi kesatuan-kesatuan sekerja pada zaman darurat dahulu.

Jadi, apabila Lim Guan Eng menyatakan tidak puas hati kerana kerajaan akan mewujudkan undang-undang anti keganasan yang baru menggantikan ISA, mudahlah kita faham siapa sebenarnya Lim Guan Eng.

Walaupun dia tidak mengaku yang dia berfahaman komunis atau meminati fahaman tersebut, namun fahaman Sosialis yang menunjangi DAP sebenarnya hampir sama seperti fahaman Komunis kerana fahaman itu juga dicipta oleh Karl Marx dan Lenin.

Dan orang-orang seperti Guan Eng, sangat menentang sebarang undang-undang pencegahan kerana undang-undang pencegahan akan menghalang komunis daripada menguasai Malaysia!!!

0 comments

AZIZ BARI DAN SURUHANJAYA DIRAJA... TIME ANWAR, TAK MAHU PULA DIA!!!

'The Self-Proclaimed' Pakar Perlembagaan, Aziz Bari mendesak agar kerajaan memberikan penjelasan terhadap semua tangkapan yang dibuat di bawah undang-undang pencegahan seperti ISA menerusi SURUHANJAYA DIRAJA yang diwujudkan bagi menyiasat salahguna kuasa. (BACA DI SINI)

Nak kata bangang, dia ni berstatus Profesor. Tapi seperti yang dikatakan oleh kawan baiknya yang keciciran waktu belajar kursus mudah dahulu di Universiti Malaya, Hishamuddin Rais, Aziz Bari merupakan salah seorang daripada Profesor Kangkang Kangkung yang akan bercakap kerana ada mikrofon di hadapannya. Betul atau salah, itu bukan perkara pokok kerana apabila ada mikrofon di hadapannya, dia akan bercakap dengan nada Anwar Ibrahim.

Almaklumlah, dia kan penyembah Anwar Ibrahim. Dan naiknya dia sebagai profesor juga pada zaman Anwar Ibrahim dan pada ketika orang-orang Anwar Ibrahim menguasai universiti walaupun hakikatnya, Anwar Ibrahim adalah makhluk politik yang berkelulusan akademik paling cikai di Malaysia!!!

Apasal tak suruh saja kerajaan mewujudkan Suruhanjaya Diraja dan menjawab bagi setiap manusia yang dimasukkan ke dalam penjara atas kesalahan jenayah? Dalam ramai-ramai banduan dan bekas banduan, pastinya ada banduan yang dipenjarakan walaupun tidak bersalah kerana ketidakmampuan untuk membayar yuran guaman dan kegagalan peguam membela kerana duit yang dibayar tidak cukup!

Apalah sangat tahanan ISA kerana kebanyakan daripada mereka adalah pencetus keganasan seperti Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng, Lim Kit Siang dan beratus-ratus nama yang lain. Apatah lagi lebih ramai yang ditahan di bawah ISA kerana komunis, ekstremis agama, penggubahan wang haram, dadah, maksiat dan sebagainya, berbanding orang politik. Tidak ada orang politik yang ditahan berpuluh-puluh tahun seperti yang didakwa.

Atau wujudkan juga Suruhanjaya Diraja untuk menyiasat betapa KANGKANG KANGKUNGnya profesor seperti Aziz Bari di universiti-universiti di seluruh Malaysia, memandangkan universiti-universiti di Malaysia tidak lebih baik dari universiti-universiti lain di rantau Asia Tenggara. Jadah apa, peruntukan berbilion ringgit untuk autonomi universiti, membolehkan mereka menggaji profesor bangang seperti Aziz Bari yang tidak pun mampu menelurkan intelektual sebaliknya mencambahkan mahasiswa-mahasiswa BANGANG DAN BAHLOL yang hanya lebih mahir dengan tunjuk perasaan serta bermain politik.

Pantang ada isu, keluarlah muka mamat kongkang nih untuk menunjuk pandai.... gelinya, orang yang diangkat oleh Pakatan Rakyat sebagai PAKAR PERLEMBAGAAN sebenarnya tidak lebih cerdik daripada bangla tukang cuci jamban di R&R PLUS!!!!

0 comments

TRANSFORMASI TENGKORAK KAU LER, HISHAMUDDIN!!!

Kalaulah Datuk Onn Jaafar masih hidup, barangkali orang pertama yang akan makan penendangnya adalah Hishamuddin Hussein Onn. Sudahlah gagal sebagai Menteri Dalam Negeri, para pegawai di sekelilingnya pula sangat gila kuasa, walaupun mereka tidak tahu buat kerja pun. Dengan kata lain, BIKIN MALU NAMA KELUARGA SAJA!!!

Bila keputusan untuk memansuhkan ISA diuar-uarkan, maka Hishamuddin Hussein Onn atas kapasitinya selaku Menteri Dalam Negeri pun segeralah mengeluarkan kenyataan. Seolah-olah, dia ingin melepaskan beban yang tertanggung di tengkuknya selama ini. Seolah-olah ingin membalas dendam atas pelbagai gelaran yang orang ramai berikan, tak kiralah orang ramai itu dari Pakatan Rakyat, mahupun para penyokong UMNO sendiri.

Semalam, cucu Datuk Onn Jaafar itu dalam kenyataan awalnya memberitahu kononnya, Kementerian Dalam Negeri akan mengkaji Akta Keganasan yang digunakan dan diamalkan oleh Amerika Syarikat dan negara-negara Eropah yang lain. Konon-kononnya, pemansuhan ISA dan mewujudkan dua akta untuk menjaga keselamatan negara, akan menyediakan ruang yang lebih besar untuk dia menonjolkan diri dan mengekalkan jawatannya dalam Kabinet mahupun sebagai Ahli Parlimen.

Kalau ISA pun, Hishamuddin tak mampu nak jalankan, agak-agaknya boleh tak Hishamuddin nak kuatkuasakan undang-undang seperti Akta Patriot Amerika Syarikat atau Akta Anti Keganasan yang digunapakai oleh negara-negara Eropah yang lain?

Hari ini, Hishamuddin buat lagi kenyataan kedua iaitu pemansuhan ISA adalah transformasi negara. Walau apa pun kewajaran menghapuskan Akta ISA, sebenarnya Hishamuddin tak payah buka mulut dan mengeluarkan sebarang kenyataan. Sebabnya sangat mudah, setiap kali Hishamuddin mengeluarkan kenyataan, setiap kali itulah juga, rakyat Malaysia akan teringat dan mengingati betapa TERUKNYA MALAYSIA yang dijaga oleh Hishamuddin Hussein Onn sehingga ISA perlu dihapuskan bagi memberi ruang bernafas kepadanya!!!

0 comments

KALAU DAH NAMA PARIAH, SEMUA BENDA HENDAK DIPARIAHKAN!!!


Perkataan PARIAH merupakan perkataan yang paling ditakuti dan mampu membuatkan para peguam seperti Manoharan Malayalam jatuh terduduk. Walaupun dia memperkenalkan puaknya menerusi nama di belakang sebagai Malayalam, hakikatnya perkataan PARIAH jauh lebih sinonim untuknya.

PARIAH BANGSAT ini sebenarnya kalau di Amerika sudah tentu akan menginap di Guantanamo Bay. Malah kalau di Australia, sudah pasti dia akan diterajang keluar dari negara tersebut, terutama apabila menghina bendera negara.

Besar sungguh Amerika Syarikat pada pandangan PARIAH bangang ini. Barangkali kerana terlalu banyak makan getah sekerap waktu kecil, sehinggakan dia tidak dapat membezakan antara bendera Malaysia dengan bendera Amerika Syarikat. Barangkali dia kecewa kerana mungkin ada saudara mara bahkan dia sendiri gagal mengenalpasti mana satu BENDERA BRITAIN, BENDERA AUSTRALIA, NEW ZEALAND, HONG KONG, FIJI ISLAND dan beberapa bendera negara lain yang sangat mirip.

Jadi memandangkan dia sudah kecewa, maka dihinanya bendera Malaysia kerana kemiripan bendera Malaysia dengan bendera Amerika Syarikat.

Anehnya, Australia yang jauh lebih lantang dan terbuka, rakyatnya tidak pula mempertikaikan bendera negara terbabit. Bahkan pendatang-pendatang bermata sepet dan berkulit hitam macam Manoharan, untuk menjadi Pemastautin Tetap dan rakyat negara itu juga, perlu memahami mengapa bendera Australia sama benar dengan bendera Britain kecuali kedudukan bintang dan corak bintang berkenaan.

Si PARIAH bernama Manoharan Malayalam itu sebenarnya bangang dan bodoh... sekaligus menunjukkan betapa murahnya otak SEEKOR PARIAH yang waktu kecilnya mungkin terlebih minum susu getah!!!

Harap-harap tidak adalah mana-mana anggota masyarakat India yang cuba nak jadi macam Manoharan kerana di Malaysia ini, persepsi memang mudah terbentuk, lebih-lebih lagi kalau ada manusia yang menunjukkan dekatnya mereka dengan perangai PARIAH yang bukan sahaja dihina oleh masyarakat India sendiri, bahkan orang luar yang tidak tahu bahawa PARIAH itu hanyalah golongan manusia yang tersangat rendah akhlak dan perkataannya, bukannya golongan kasta yang ditetapkan oleh adat masyarakat Brahma!!!

0 comments

EH, ANGGOTA MAJLIS PEGUAM TAK MAHU HANTAR PROPOSAL CARI DUIT JUTA-JUTA KA?

Gerakan Mansuh ISA atau GMI mendesak kerajaan meminta maaf dan membayar pampasan kepada semua tahanan ISA memandangkan Internal Security Act telah pun dimansuhkan oleh kerajaan.

Ianya memang telah dijangkakan reaksi sedemikian. Mungkin juga pasukan yang sama akan menyaman kerajaan kerana telah menahan mereka sehingga 'melakukan penderitaan' kepada keluarga dan sanak saudara selain mengalami 'penyeksaan' sepanjang berada dalam tahanan.

Anehnya, segala penyeksaan yang dimaksudkan itu tidak pula memperlihatkan yang mereka mengalami sebarang kecacatan fizikal mahupun mental. Lim Kit Siang sebagai contohnya, masih lagi menjadi ahli politik walaupun sudah beberapa kali 'berehat' di Kamunting.

Namun yang paling menariknya, tidakkah mana-mana anggota Majlis Peguam teringin nak cari DUIT LEBIH sepertimana yang mereka lakukan dalam beberapa isu yang lain, termasuklah isu FELDA dan FELCRA yang menyaksikan sebahagian daripada mereka BERTAMBAH KAYA RAYA manakala kaum peneroka pula, dapatlah habuk-habuk dan serdak-serdak sekalipun yang diperjuangkan adalah kononnya hak peneroka!!!

Mungkin sudah ada peguam yang sedang menyiapkan kertas-kertas cadangan dan menghantar proposal untuk setiap keluarga tahanan ISA, khususnya yang ditahan akibat subversif komunis dan ekstremis yang lain.

Bagaimana pula dengan orang kuat HINDRAF yang sebelum ini telah ditahan oleh ISA? Memandangkan dia juga adalah seorang peguam, boleh jadi dia diangkat sebagai kepala untuk menyaman kerajaan dan Kem Kamunting serta Menteri Dalam Negeri dari zaman Ghazali Shafie sehinggalah ke zaman Hishamuddin Lembik!

Apa lagi wahai kaum peguam... ini time buat duit nih... jangan lepaskan peluang... bukankah PEGUAM ITU BERMAKNA DUIT JUTA-JUTA?

0 comments

ZAMBRY KADIR, KAU DAH BOSAN JADI MENTERI BESAR PERAK, EK?

CUCU TOK SELAMPIT telah membuat teguran berhubung satu acara PERTANDINGAN BERBIKINI yang bakal diadakan di PULAU PANGKOR. Teguran daripada Sahabat Blogger itu, sebenarnya tersangat lembut dan tersangatlah sopan santunnya, berbanding acara yang bakal berlangsung nanti yang mana sudah tentu tidak ada senonoh dan sopan santunnya.

Kita tolak ke tepi politik Perak, tendang terajang antara para pembesar dan budaya menggunakan kuasa untuk menjatuhkan lawan dalam kumpulan sendiri. Kita tolak ke tepi peranan yang dimainkan oleh segala macam Setiausaha atau pembantu politik mahupun peranan pelbagai Yayasan. Ketepikan sahaja PERANAN Razman Hakimi dan Anuar Reform yang turut serta dalam 'perebutan' di Perak SELAIN MEMERHATIKAN LABA BESAR UNTUK DIRAMPAS DAN DIREBUT.

Perhatikan PERADUAN tersebut!

Siapa sebenarnya yang dijadikan sasaran?

Memang benar Pangkor adalah DUN yang diwakili oleh Zambry Abdul Kadir, tetapi siapa pula Exco Pelancongan Perak?

Takkan cerita Altantuya yang nak 'bunuh' Anwar dan Najib secara serentak dan pada masa yang sama menyelamatkan Abdullah Badawi, berlaku pula di Perak dalam bentuk Peraduan Bikini Pantai?

Masakan Pelancongan Perak terlalu terdesak sehingga perlu mengadakan pertandingan tiga suku bogel di pantai Pangkor? Takkanlah pelancongan Perak sangat bergantung kepada BUAH DADA dan TEMBANNYA TUNDUN bagi menarik kedatangan lebih ramai pelancong ke Pulau Pangkor, sedangkan tanpa elemen-elemen buah dada dan tundun pun, Pangkor memang telah lama menjadi destinasi pelancongan?

Produk pelancongan Perak sebenarnya ada pelbagai yang boleh dimajukan. Perak mempunyai aset pelancongan yang jauh lebih besar berbanding Melaka walaupun mungkin kurang berbanding Kedah yang turut menerima nasib yang sama, iaitu SENTIASA DIABAIKAN!

Tapi tak tahulah kalau Zambry sudah mulai bosan menjadi Menteri Besar Perak dan berharap pertandingan tersebut akan mempercepatkan dia untuk bersara sebagai Menteri Besar Perak. Kita di luar ini sekadar boleh pandang dan buat persepsi sahajalah, sedangkan Zambry mempunyai pegawai-pegawai yang berotak brilliant yang sangat sukar dicari di mana-mana bahagian dunia ini.

0 comments

DEDAH LAGI: SETIAUSAHA AKHBAR KEMARUK GRO YANG DIBAYAR KONTRAKTOR!!!!

Imej seorang pemimpin akan terlihat pada Setiausaha-Setiausaha yang ada di sekelilingnya, terutama sekali Setiausaha Akhbar memandangkan Setiausaha Akhbar ini adalah pegawai publisiti atau seranta yang banyak berurusan dengan media. Sebarang salah laku atau KELIHATAN SEPERTI SALAH LAKU dan penyelewengan akan menggambarkan bahawa pemimpin yang menjadi majikannya berkali-kali ganda juga melakukan penyelewengan dan salahguna kuasa.

Cerita seorang Setiausaha Akhbar yang diperkatakan sebelum ini sebenarnya masih belum habis. Ramai yang menghantar maklumat. Ramai juga yang menghantar gambar. Bahkan tidak kurang yang menghantar salinan dokumen sulit terutama berkenaan TANAH di PERAK!

Oleh kerana ramai yang sudah bertanya siapakah Setiausaha Akhbar yang diperkatakan itu, TFK bagilah sikit klu... Setiausaha Akhbar ini mempunyai satu tabiat berpeleseran dan berfoya-foya dengan GRO yang cukup hebat. Kalau dengan GRO, tangannya mengalahkan tangan sotong. Barangkali sebab bininya yang merupakan seorang EDITOR di sebuah syarikat penerbitan akhbar TIDAK CUKUP MENARIK, maka GRO yang tergedik-gedik dan 'BAU BEDAK' itu jugalah yang kerap menemaninya.

Port kesukaan adalah CHAMPION di Jalan Loke Yew dan CROWN yang berhadapan dengan Time Square, Kuala Lumpur. Kedua-dua tempat hiburan ini sangat eksklusif dan GRO-GROnya pula berharga mahal! Malah dikatakan, GRO-GRO yang bekerja di CHAMPION DAN CROWN yang terdiri daripada perempuan-perempuan jalang warga tempatan, dikatakan paling cantik dan paling jelita berbanding mana-mana karaoke dan pusat hiburan lain di seluruh Kuala Lumpur!

Jangan tanya tentang harga GRO tersebut kerana paling cikai, anda perlu membayar antara RM250 hingga RM350 seorang bagi setiap jam mereka menemani anda di bilik gelap. ACARA BERAT-BERAT lain pula harganya dan dibuat dalam urusniaga yang berasingan.

Si Setiausaha Akhbar ini akan ke tempat-tempat tersebut tanpa perlu risaukan duit di dalam koceknya. Duitnya tidak akan luak walau satu sen pun sebab segala kos dan bil hiburan akan ditanggung sepenuhnya oleh kontraktor-kontraktor atau syarikat yang berkaitan dengan kerjanya selaku SUAnya.

Mungkin dia fikir dia boleh terlepas kerana semua orang 'sayang' kepadanya, tetapi dia terlupa bahawa setiap pergerakan dan tindak tanduknya terus diperhatikan dan dicatat. Lebih-lebih lagi, harta-harta yang diatasnamakan isterinya termasuklah kereta-kereta mewah.

Rumah mewah nama bini. BMW 5 Series juga nama bini. Perdana V6 nama bini sedangkan bini hanyalah seorang Editor cabuk di syarikat akhbar yang masing-masing tahu, berapa tahap sebenar gaji yang diterima oleh orang seperti bininya untuk menanggung kemewahan yang sedang mereka nikmati sekarang.

Ini baru seorang Setiausaha Akhbar... bagaimana Setiausaha-Setiausaha Akhbar yang lain? Bagaimana pula dengan Setiausaha-Setiausaha Politik yang lain, tak kiralah sama ada mereka dari Pakatan Rakyat apatah lagi UMNO-BN?

Ini yang dikatakan berjuang untuk rakyat Malaysia? Untuk agama, bangsa dan negara?

Untuk kesedapan anggota syahwat dan pancutan air mani saja, bolehlah kut?

0 comments

VIDEO: MAT SABU DAN ANWAR IBRAHIM MESTI SUKA DENGAN PEREMPUAN NIH!!!


Sungguh memberahikan!

Sungguh mengghairahkan!

Sungguh merangsangkan!!!

Dan sungguh BAU LEKAT KAT MUKA!!!

0 comments

VIDEO: HUKUMAN MATI BUAT GADIS ARAB YANG JELITA!!!


Negara yang kucar-kacir dan dilanda peperangan, akan mengakibatkan azab sengsara buat rakyatnya.

Tak kiralah sama ada rakyat itu seorang gadis jelita yang mungkin akan mengghairahkan sesetengah lelaki yang terlebih masak nafsunya....

Atau sesetengah lelaki yang akan membuat PHONESEX untuk menyatakan bahawa BAU NONOK perempuan jelita itu masih melekat di mukanya...

Yang pastinya, kesengsaraan adalah pasti...

Seperti di dalam klip di atas... persoalan mengapa gadis jelita itu digantung sampai mati, amat mudah dijawab... iaitu KESERAKAHAN ORANG POLITIK dan PARA PENDOKONG MEREKA!!!

0 comments

VIDEO: BERHATI-HATI DI JALAN RAYA, WALAUPUN ANDA PEJALAN KAKI


Asyik sangat dengar muzik, sampai tak sedar, dia sedang berada di atas jalan raya. Dan di jalan raya, bukan dia seorang sahaja yang menggunakannya, tetapi pelbagai jenis kenderaan yang boleh membunuhnya.

Mujur dia tak kena gelek dengan bas yang melanggarnya tetapi rasa-rasanya kecederaan yang dialami oleh GADIS JELITA yang asyik dengan lagunya, agak parah!!!

0 comments

KPL JENAIN KENA PENJARA LIMA TAHUN, KELUARGA AMIRULRASYID TAKKAN LEPAS?

Koperal Jemain, anggota polis yang menembak mati remaja berusia 15 tahun, Amirulrasyid telah dijatuhi hukuman penjara 5 tahun setelah mahkamah mendapati pihak pembela gagal membuktikan anggota polis itu tidak bersalah.

Sebagai manusia yang patuh dengan undang-undang, kita terima keputusan berkenaan.

Tetapi bagaimana hanya Koperal Jemain sahaja yang terpaksa menjalani hukuman ketika dia sedang menjalankan tugas? Bagaimana pula dengan kakak remaja terbabit yang membenarkan adiknya menggunakan kereta miliknya pada malam kejadian? Bagaimana pula dengan ibu bapa remaja itu yang membiarkan anak lelaki mereka yang tidak berlesen dan di bawah umur, memandu di jalan raya?

Walau apa pun alasan yang diberikan, secara jelas, kesalahan perlu ditanggung oleh keluarga si mati. Pada malam kejadian, sudah tentulah itu bukan kali pertama Amirulrasyid memandu kereta kakaknya. Pastinya juga, tabiat Amirulrasyid yang memandu kereta kakaknya itu diketahui dan tidak dihalang.

Ada undang-undang yang membolehkan ibu bapa dan pemilik kenderaan diseret ke muka pengadilan kerana kegagalan menjaga anak dan kenderaan daripada dipandu oleh orang tidak berlesen.

Mengapa peruntukan undang-undang tersebut tidak digunakan? Adakah dengan menjadikan Koperal Jemain sebagai KAMBING HITAM, maka segala-galanya telah selesai? Tidakkah dalam kematian Amirulrasyid, ibu bapa dan kakaknya selaku pemilik kenderaan juga BERSALAH dan perlu dihadapkan ke muka pengadilan untuk menerima pula BAHAGIAN mereka?

0 comments

Thursday, September 15, 2011

A.SAMAD SAID, SASAUAN NEGARA TERSENTIL JANGGUT DALAM RENGKUNG!!!

Thursday, September 15, 2011
Orang tua yang gagal pada penghujung kerjayanya selaku orang kreatif bernama A.Samad Said nampaknya semakin melalut dan menyasau. Diceritakannya konon Tunku Abdul Rahman tidak seharusnya digelarkan sebagai Bapa Kemerdekaan Negara kerana kononnya Tunku Abdul Rahman tidak berjuang.

Apa ke bangangnya seorang tua yang distatuskan sebagai Sasterawan Negara sehingga gagal menggunakan fungsi otaknya dengan sehabis baik. Perjuangan tidak semestinya menggunakan senjata dan tenaga, sebaliknya juga menggunakan otak.

Apakah A.Samad Said berani menyatakan bahawa Abdul Rahim Kajai bukan seorang pejuang sebaliknya hanyalah seorang 'penyambut' kerana perjuangannya hanyalah dalam bentuk persuratkhabaran atau lebih tepat lagi menggunakan sel-sel otak memikirkan ayat dan tajuk yang sesuai bagi kebangkitan semangat rakyat untuk merdeka?

Atau mampukah A.Samad Said yang hidupnya dibela oleh kerajaan seumur hidup kerana status Sasterawan Negaranya, mampu menyatakan bahawa segala tulisannya tidak lain hanyalah sebuah karya bangang yang bertujuan mencari duit untuk menyara anak isteri dan nasibnya agak baik kerana dia dari ASAS 50 walaupun tulisannya tidak pernah laku lebih dari 1000 naskhah kecuali dengan bantuan serta campurtangan kerajaan, termasuklah menjadikannya sebagai Teks Sastera untuk sekolah?

Sebagai Sasterawan Negara, seharusnya A.Samad Said lebih banyak membaca dan berfikiran terbuka, tidak hanya bergantung kepada duit tujuh lapan ratus ringgit yang disuap ke mulutnya untuk dia bercakap bagi pihak orang yang menyuapnya.

Menyatakan bahawa kerajaan dan Malaysia tidak menyanjung tokoh-tokoh perjuangan dari golongan kiri merupakan SATU KESIALAN besar yang menunjukkan betapa BAGHALNYA orang yang berfikiran sebegitu.

Ahmad Boestamam dan kawan-kawannya telah mendapat sanjungan sewajarnya. Tetapi untuk menyanjung perjuangan Ahmad Boestamam tidak semestinya seluruh keluarga Ahmad Boestamam dijunjung dan diletakkan jauh di atas undang-undang dan peruntukan. Yang berjuang adalah Ahmad Boestamam bukannya anak cucu Ahmad Boestamam.

Contoh terbaik, A.Samad Said adalah Sasterawan Negara. Dan sebagai Sasterawan Negara, dia ada gaji dari kerajaan setiap bulan dengan segala macam kemudahan yang lain, termasuklah kemudahan perubatan, royalti walaupun buku cuma laku sebuah setahun, karya yang akan dicetak dan dipasarkan meskipun karyanya tidak lebih hanyalah pembazir kertas, dakwat, elektrik dan air liur penjualnya.

Adakah manusia yang hidup dengan BELAAN seperti A.Samad Said perlu mewariskan keistimewaannya sekarang kepada anak cucu dan menjadi tanggungjawab kerajaan serta rakyat Malaysia untuk terus menanggung anak cucunya kemudian hari semata-mata kerana dia adalah Sasterawan Negara?

Sudah tentulah tidak kecuali kalau salah seorang anak-anak daripada dua orang isterinya, menjadi Sasterawan Negara sepertinya juga!!!

Sayang, orang yang pernah hidup dalam kepompong perjuangan intelektual dan bersenjata, gagal memanfaatkan pengalaman itu untuk menjadi orang tua yang lebih bijak sebaliknya memilih untuk menjadi orang tua yang tidak sedar diuntung dan tak sedar diri!!!!

0 comments

FAEDAH APA LAPORAN POLIS SEBANYAK-BANYAKNYA TERHADAP MAT SABU?

Dalam tempoh tiga tahun ini, fenomena BUAT LAPORAN POLIS beramai-ramai menjadi satu trend. Apa juga isu yang berlaku, pastinya akan disambut dengan LAPORAN-LAPORAN POLIS seolah-olah ke balai polis sudah menjadi satu pesta wajib untuk setiap acara. Dan menariknya, di sinilah muka-muka yang susah nak ditengok, akan kelihatan. Lebih galak lagi kalau ada kamera televisyen dan kamera wartawan. Disua sahaja mikrofon wartawan, maka berdedai-dedailah suara mereka yang gilakan publisiti secara murahan dan mudah.

Kali ini, Mat Sabu pula jadi isu. Sehingga ke hari ini lebih 900 laporan polis telah dibuat oleh pelbagai jenis manusia. Sama ada manusia dari parti politik, mahupun NGO, bahkan persatuan-persatuan yang selama ini tidak diketahui wujudnya sehinggalah nama mereka terjaja di blog, portal, akhbar mahupun di televisyen dan radio.

Entah gila apalah gamaknya, manusia di Malaysia ini gemar benar buat laporan polis beramai-ramai. Padahal isunya cuma satu. Tak bolehkah kalau tahan-tahan sikit hati tu daripada membuat laporan beramai-ramai seperti sekarang? Apakah kerana untuk dilihat sebagai warga yang sensitif dengan negara, maka laporan polis secara berkenduri pun dibuat?

Serba melawakkan!!!

Isu yang diutarakan oleh Mat Sabu tidak akan selesai dengan laporan polis yang jumlahnya ratusan dan bakal mencecah ribuan dalam tempoh yang terdekat ini. Mengapa tidak dilawan hujah dengan hujah? Laporan-laporan polis tidak akan mematikan dan mendiamkan kebodohan Mat Sabu serta konco-konconya, sebaliknya akan menambahkan lagi keghairahan Mat Sabu serta konco-konconya untuk memutarbelitkan segala yang ada termasuklah sejarah negara yang telah diketahui dan diterima secara rasmi.

Sudah berulang kali Mat Sabu mengajak debat.... tidak mengapalah kalau tidak ada seorang pun dari kalangan UMNO dan agensi kerajaan yang berkaitan sejarah untuk berlawan hujah dengan Mat Sabu secara berdepan-depan, memandangkan para penyokong Mat Sabu yang tolol dan bahlol itu tidak akan menerima sebarang hujah secara berfikiran terbuka, sebaliknya mereka akan jumud dan sempit dengan pandangan bahawa Mat Sabu adalah Profesor Sejarah Negara!

Namun, kalau Pakatan Rakyat, khususnya PAS boleh mengadakan ceramah di serata negara untuk memencarkan fahaman songsang mereka demi membela Mat Sabu dan mukanya yang berbau NONOK NORMAH, mengapa pula tidak ada UMNO yang berani membuat ceramah di serata negara bersama-sama para profesor sejarah untuk menerangkan sejarah yang sebenar, sekaligus mematikan cerita Mat Sabu?

Tak berani?

Kalau ditanya kepada orang UMNO, jawapan BANGANG yang akan mereka berikan ialah, KITA TIDAK AKAN MENGIKUT JADI BODOH MACAM PAS... padahal pada masa yang sama, kebodohan yang mereka sangkakan itulah yang sedang menghakis UMNO dan sedang membunuh kredibiliti para pemimpin UMNO yang lebih galak berbicara soal projek berbanding menjaga UMNO dan kerajaan yang dipilih rakyat!!!

Setakat buat laporan polis, mungkin ada baiknya kalau budak-budak sekolah pula diupah lima ringgit seorang untuk buat laporan polis. Akan ada ratusan ribu laporan polis terhadap Mat Sabu yang 'boleh dibanggakan' kalau jumlah laporan polis yang boleh membanggakan para 'pencinta tanahair'...

0 comments

SAHIH!!! KHALID SAMAD BAKAL DIKAHAK PEMIMPIN PAS SELANGOR YANG LAIN!!!

JAIS telah menarik balik semua tauliah memberi tazkirah dan kelas agama daripada semua orang politik. Manakala tauliah orang politik yang masih belum berakhir, tidak akan diperbaharui semula. Dengan kata lain, tidak ada seorang orang politik pun dibenarkan memberikan tazkirah dan ceramah di semua masjid dan surau yang berada di bawah pentadbiran MAIS lagi!

Yang paling terkesan teruk dengan arahan daripada pihak tertinggi agama Selangor sudah tentulah para pemimpin PAS Selangor yang bersarang di masjid dan surau untuk mencari pengaruh dan nama selain menebalkan serban dan jubah mereka.

Khalid Samad sebelum ini menyelar JAIS dan MAIS kerana mendakwanya di mahkamah. Manakala Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr. Rani Osman turut menyatakan kekesalan kerana hasrat untuk berpolitik di dalam masjid telah dimatikan oleh DYMM Sultan Selangor.

Sebenarnya masjid dan surau di seluruh Selangor, bahkan di seluruh Malaysia tidak memerlukan langsung manusia-manusia yang pada dahi mereka ada lambang parti-parti politik. Bukan kering manusia dalam negara ini yang mempunyai tauliah dan kelulusan dan pada masa yang sama, tidak terlibat dengan mana-mana parti politik.

Malangnya, oleh kerana PAS sudah berpuluh-puluh tahun mendidik masyarakat kononnya, kalau seseorang penceramah agama itu bukan ahli parti PAS atau bukan pensimpati PAS, maka ilmu agama mereka hanyalah tentang haid, nifas dan nikah kahwin. Konon-kononnya segala macam Ustaz PAS lebih layak dalam ilmu agama berbanding orang lain yang tidak berparti atau menyokong parti PAS.

Doktrin tersebut telah tertanam dalam sanubari manusia Melayu di negara ini selama lebih 50 tahun. Kerana itulah, ramai pendengar ceramah agama yang akan merungut, ceramah tidak sedap kalau tidak ada kutuk-mengutuk dan menjadikan orang lain sebagai bahan umpatan terutama sekali pihak parti lawan.

Sebabnya sangat mudah, tanpa kebenaran memberi ceramah di masjid dan surau, MAMPUSLAH CEPAT PAS dan pendeklah hayat para pemimpin PAS.

Apa pun, pastinya larangan ini tidak akan dipedulikan oleh para pemimpin PAS terutama yang jenis TIDAK ADA AGAMA seperti Khalid Samad dan konco-konconya. Puak-puak ini mana ada pantang larang dalam hidup mereka. Hidup mereka tidak berperaturan. Mereka hidup dalam dunia gasar dan menganggap semua orang boleh menerima kegasaran mereka itu pada sebarang masa!!!

0 comments

RASUAH BETINA KEPADA RENJER HUTAN UNTUK BALAK DI KELANTAN!!!

Ini berita yang sedang diperkatakan di kalangan puak-puak serban, jubah dan sibuk bercerita tentang rasuah dalam UMNO!!!

RM25 juta... nilai konsesi balak yang sedang dikaut oleh salah seorang pembesar sebuah parti politik di Kelantan. Modalnya ialah beberapa puluh ribu ringgit untuk pihak yang menurunkan tandatangan dan mengaturkan blok balak untuk ditebang. Dan selain beberapa puluh ribu ringgit sebagai rasuah wang, turut menjadi bahan rasuah adalah BETINA JALANG.

Gambar-gambar yang membabitkan pegawai Jabatan Perhutanan itu dikatakan sedang 'disiapkan'. Dan gambar-gambar tersebut sudah tentulah gambar-gambar intim di lobi sebuah hotel selain gambar seorang lelaki yang dipercayai menjadi orang hubungan tokoh politik Kelantan yang pernah menyaman seorang blogger pro-UMNO dengan nilainya beberapa puluh ribu ringgit sahaja.

Sumber juga menyebut, usaha untuk mendapatkan peta lokasi blok balak selain salinan surat persetujuan sedang diusahakan secepat mungkin. Bagaimanapun, sumber tidak memberikan pengesahan, siapakah tokoh politik berkenaan dan apa pula jawatannya dalam pentadbiran negeri.

Kelantan pernah berhadapan dengan masalah pembalakan haram, terutama di Lojing dan Hulu Kelantan. Bagaimanapun, sehingga kini, tiada sebarang pendakwaan dilakukan sama ada membabitkan tokoh politik, mahupun Jabatan Hutan!!!

0 comments

RUPA-RUPANYA GUAN ENG TAK PERNAH TAHU TENTANG RUKUN TETANGGA!!!!

KEBANGANGAN Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng tertonjol sekali lagi. Ternyata, kepompong DAP yang cuba ditampilkannya sebagai parti marhein sebenarnya menyerlahkan bahawa parti tersebut tidak pernah keluar daripada lingkungan CHAUVINIST yang sangat menebal.

Semenjak tahun 1970-an lagi, skim rondaan sukarela yang dikenali sebagai Rukun Tetangga telah pun wujud. Bagaimanapun, kebanyakan anggota sukarela yang menganggotai Rukun Tetangga terdiri daripada grup marhein tanpa sedikit pun membabitkan golongan 'komunis' seperti Guan Eng. Sama ada mereka menentang skim tersebut atau mereka sebenarnya berasakan skim tersebut tidak wajar untuk golongan seperti mereka.

Guan Eng cuba bercakap besar untuk melindungi fenomena Pulau Pinang sebagai hub-maksiat dan jenayah dengan memberikan kredit kepada PDRM yang bertungkus lumus memastikan kadar jenayah di Pulau Pinang kekal di paras selamat. Sedangkan pada masa yang sama, sekelompok yang lain, yang begitu beria-ia menentang sebarang undang-undang termasuklah ISA, bertungkus-lumus membawa masuk pelbagai sindiket jenayah ke Pulau Pinang, terutama selepas kemenangan Pakatan Rakyat atau lebih tepat lagi DAP di negeri tersebut.

Kata Guan Eng, Pulau Pinang akan menyokong penubuhan peronda sukarela yang diharapkan dapat membantu pihak polis mengekalkan keselamatan di Pulau Pinang. (BACA DI SINI)

Baru sekarang, Guan Eng nak cerita tentang peronda sukarela? Kenapa Rukun Tetangga yang sekarang ini dikenali sebagai SRS tidak pernah dicakap apa-apa oleh Guan Eng? Mengapa pula skim berkenaan tidak pernah disebut oleh Guan Eng, mahupun disokong dan didokong oleh DAP secara keseluruhannya?

Motifnya amat mudah apabila Guan Eng kata, DAP sokong penubuhan peronda sukarela. Sebabnya Guan Eng cuba nak gambarkan konon-kononnya di bawah DAP semuanya baru dimulakan. Sebelum DAP perintah Pulau Pinang, tidak ada skim sebegitu rupa, walaupun secara jelas, DAP hanya menumpang nama sepertimana kemasukan pelabur-pelabur asing ke negeri tersebut. Guan Eng tidak pernah berasa malu untuk mengakui kerja orang lain sebagai kerjanya!!!

Malang sungguhlah orang Pulau Pinang berketua menterikan Lim Guan Eng. Lebih malang lagi apabila Melayu-Melayu dalam Pakatan Rakyat yang cuba memberikan topeng terbaik untuk Guan Eng dengan memperlekehkan UMNO.

Sedangkan hasilnya tidak seberapa bahkan menunjukkan dan membuktikan kebodohan sesiapa sahaja yang menyokong DAP dan Lim Guan Eng yang bukan sahaja tidak PANDAI BEKERJA sebaliknya KUAT BERBOHONG dan kuat ambik kredit atas kerja orang lain...

Sebenarnya, ciri-ciri yang sama sangat seperti Lim Guan Eng terdapat banyak dalam UMNO terutama di kalangan manusia yang punca pendapatannya di atas hasil kerja orang lain. Orang lain yang bekerja bertungkus lumus dan membahayakan diri, mereka senang-senang sahaja mengatakan itulah kerja mereka dan mereka pun menerima bayaran untuk kerja yang mereka sendiri tidak tahu bagaimana hendak melakukannya!!!

0 comments

KHIR TOYO MEMANG SERBA MEMELIKKAN!!!

Dari pukul 9 pagi sehinggalah pukul 6 petang, rumah Khir Toyo di Simpang Lima, Sungai Besar tidak henti-henti dikunjungi oleh orang ramai. Berpusu-pusu, malah ramai yang mengatakan, jumlah yang hadir jauh mengatasi jumlah kehadiran pada tahun lepas.

Khir Toyo adalah bekas Menteri Besar Selangor yang sarat dengan pelbagai kontroversi termasuklah kontroversi terbaru membabitkan TIGA ORANG MENTERI PUSAT (seorang Johor, kepalanya di Selangor dan pelaksananya di Perak).

Jumlah yang datang ke majlis rumah terbukanya melebihi 10,000 orang.

Di suatu tempat tidak jauh dari Simpang Lima....

Seorang Menteri Pusat yang juga saingan terhebat Khir Toyo juga menganjurkan majlis rumah terbuka. Bagaimanapun, majlis anjurannya itu berakhir pada tengah hari dengan jumlah pengunjung yang kurang memberangsangkan!

Ketika para wakil rakyat UMNO di seluruh Selangor mengalami penurunan undi majoriti pada PRU12, Khir Toyo bukan sahaja mengekalkan, bahkan meningkatkan jumlah undi majoritinya sekalipun diuar-uarkan bahawa Sungai Panjang merupakan kubu kuat PAS.

Khabarnya Khir Toyo akan melakukan PERANG HABIS-HABISAN terhadap ketiga-tiga makhluk tersebut yang disifatkannya sebagai TIDAK LAYAK MENJADI PEMIMPIN UMNO.

Siapa ketiga-tiga pemimpin UMNO yang juga merupakan Menteri Penuh Kerajaan Malaysia, barangkali ramai yang dapat meneka dengan tepat. Apatah lagi, kelibat ketiga-tiga Menteri tersebut seringkali diiringi dengan kemelut serta kontroversi yang merendahkan imej UMNO sendiri!

Khir Toyo memang serba memelikkan! Pada ketika ramai pemimpin UMNO Selangor yang tergolek dog akibat hakisan sokongan, Khir Toyo dilihat berjaya mengumpulkan kekuatannya yang tersendiri sungguhpun dia sendiri dipalit dengan pelbagai isu kontroversi dan sejarah silam yang serba memalukan!

Maka tidak hairanlah, seorang Menteri yang berasal dari Selangor itu, terlalu takut dengan Khir Toyo sehingga berusaha untuk melianglahadkan Khir Toyo dengan sebarang cara, termasuklah menggunakan muka-muka bekas PKR yang sedang menguasai Bangunan UMNO Shah Alam!!!

0 comments

UMNO PUNYA SAMAN MEMANG MELAWAKKAN!!!! SERIUS LER OIII!!!!

Apa punya LEMBIK la UMNO nih... BACHOL sangat ka? Takut sangat ka UMNO Pulau Pinang dengan Lim Guan Eng? Awat yang teragak-agak sangat? Awat tak boleh nak serius?

Guan Eng telah berulangkali mencabar UMNO. Bukti-bukti Guan Eng putar belit lidahnya termasuklah menerusi visual bagaimana dia mengalihkan cakap selepas menuduh seorang pegawai kerajaan sebagai Lidah Biawak dan Napoleon Kecil.

Belum pernah lagi Guan Eng merendahkan dirinya. Sebaliknya dia akan terus berputar belit dan berbelit-belit untuk terus menonjolkan dirinya sekalipun dia berada dalam keadaan yang sangat salah seperti DUIT EHSAN MENGGUNAKAN DUIT JUDI.

Guan Eng berterus-terang mencabar UMNO agar menyeretnya ke mahkamah. Tak kisahlah sama ada Guan Eng memang jenis kalau gelabah dan gabra akan berperangai sebodoh itu atau sebaliknya. Tetapi setiap kali Guan Eng mencabar, setiap kali itulah juga UMNO akan berlembut hati dan nilai saman pun diturunkan!!!

Sekarang adalah masanya untuk UMNO berjinak-jinak dengan saman yang jumlahnya ratusan juta ringgit. Guan Eng dan DAP tidak akan berhadapan dengan masalah apabila disaman dengan ratusan juta ringgit!

Itu di Pulau Pinang...

Bagaimana pula di Selangor?

UMNO Selangor saman Mustapha Ali dengan jumlah RM10 juta.

RM10 juta saja?

Bandingkan pula dengan saman yang dibuat oleh Anwar Ibrahim. Kalau tak RM100 juta, bukan saman namanya.

Seharusnya saman yang dibuat perlu melebihi RM100 juta. Apa sangatlah RM100 juta kalau dibandingkan dengan maruah UMNO yang dicalarkan oleh Pakatan Rakyat.

LAINLAH KALAU UMNO MEMANG MARUAHNYA HANYA SEKADAR RM10 JUTA saja... jumlah yang terlalu kecil dan tidak bernilai langsung!!!

Kalau nak saman, saman betul-betul. Kalau setakat RM10 juta, simpan sajalah hajat untuk menyaman mana-mana pemimpin Pakatan Rakyat. Guan Eng sendiri saman, paling kurang pun RM25, takkan dia nak disaman berjuta-juta saja... saman Guan Eng atas kapasitinya Setiausaha Agung DAP lebih dari RM500 juta... Guan Eng tidak akan ada masalah untuk membayar saman jikalau dia kalah nanti!!!

Cuma sekali lagi ditekankan, kalau setakat nak main gertak-gertak sebab UMNO memang terkenal dengan gertakan kosong semata-mata, rentikanlah cerita nak saman-saman nih.... rakyat dan pengundi kat bawah nih dah semakin bosan dengan permainan gertak-gertak bangang manusia dari puak UMNO!!!

1 comments

SETIAUSAHA AKHBAR DAN MODUS OPERANDI YAYASAN YANG BAKAL JADI SENJATA PAKATAN!!!

Seorang Setiausaha Akhbar yang menimbulkan pelbagai masalah selama ini di sebuah negeri, kini dikaitkan lagi dengan sebuah Yayasan yang diwujudkan di negeri berkenaan. Yayasan berkenaan dilihat menjadi SENJATA SENYAP puak-puak Pakatan di negeri berkenaan.

Apa yang dilakukan oleh Yayasan tersebut, sebenarnya bukan lagi rahsia. Terdapat pelbagai Yayasan yang ditubuhkan bagi 'kemudahan' orang tertentu. Menariknya, perkara terbesar yang bersangkut paut dengan Yayasan itu adalah TANAH!!!

Kepimpinan utama negeri tersebut barangkali sudah berpuas hati dengan menjadi KERAJAAN SECARA TIDAK SENGAJA kut? Maka pelbagai masalah yang timbul sekarang ini berpunca daripada keserakahan kerana mengetahui serta menyedari bahawa mereka tidak akan mampu mengulangi 'kejayaan' menjadi kerajaan.

Setiausaha Akhbar tersebut merupakan antara salah seorang daripada pemain utama dalam konspirasi ini. Walaupun besar kemungkinan MAJIKANNYA tidak terlibat dan perangai hodoh yang ditunjukkan adalah perangai hodohnya sendiri, namun kesan daripada perbuatannya sudah tentulah akan terpalit kepada MAJIKANnya. Pastinya ramai yang memberi persepsi bahawa MAJIKANnya sedang takut kehilangan kuasa.

Dan menjadi lebih menarik lagi apabila SETIAUSAHA AKHBAR ini sedang berusaha mengaitkan serba makneka alasan serta orang lain untuk menutup perangai hodohnya. Orang ini disuruh oleh orang itu, orang ini dengki dengan kedudukannya, orang ini nak jatuhkan MAJIKANnya, orang itu dibayar puluhan ribu, itu ini begitu begini...

Yang sohehnya, apabila persengkokolannya melibatkan juga nama seorang BLOGGER yang mengaku mahu mereformasikan UMNO sedangkan semua orang tahu kiblatnya adalah ANWAR IBRAHIM dan sekarang ini DIUPAH PULA OLEH SEORANG MENTERI PUSAT, maka ia sebenarnya MENJELASKAN TENTANG PERANGAI LANUN KEPARAT yang tidak lagi dapat disorok-sorok!!!

Isu Yayasan yang mempunyai skandal tanah itu, akan menjadi senjata yang paling mujarab buat pihak Pakatan Rakyat di negeri tersebut. Tidak mungkin Pakatan Rakyat tidak tahu tentang hal ini. Sumber memberitahu, banyak salinan fail yang berkaitan sudah sampai ke tangan Pakatan Rakyat.

Menariknya, semua orang yang cuba 'dimusnahkan' oleh Setiausaha Akhbar itu, tidak mempunyai sebarang akses kepada fail-fail berkenaan...

Apa yang boleh dikatakan ialah, HANYA KERANA PERANGAI PALAT si Setiausaha Akhbar, banyak perkara yang bakal terdedah, sama ada oleh Pakatan Rakyat mahupun oleh si Setiausaha Akhbar yang diketahui siapadi belakangnya dan siapa TUAN BESAR yang menyebabkan dia bertindak pepat di luar rencong di dalam!!!!


0 comments

HANG JUGAK YANG GALAK, LA HANG TERIMALAH KIFARAHNYA!!!

Mat Sabu tak mengaku, itu dia punya hal. Kes ini kes lama dan 'telah selesai' pun... itu pun dia punya hal. CD seks Mat Sabu-Normah bersepah-sepah sekarang dalam 'pasaran' pun, itu dia punya hal... tidak ada kena-mengena dengan sesiapa pun. Sebab yang dapat sedap Mat Sabu dan pasangannya juga. Orang lain, boleh cakap sahaja dan tumpang berkhayal, tetapi yang sah-sah sedap, memang Mat Sabu dan pasangannya.

Tetapi bila puak-puak yang cuba bela Mat Sabu menyalahkan orang lain sebab 'kemaluan' Mat Sabu terdedah, itu memang tak patutlah. Ada yang terang-terang menyalahkan Cawangan Khas yang kononnya mempunyai akses untuk mewujudkan sebuah video fitnah sebegitu, lagilah lawak.

Ini kejadian sebelum Anwar Ibrahim dipecat dari UMNO. Kejadian pada 1996 itu, tidak banyak ada kena-mengena dengan orang lain, kecuali musuh Mat Sabu iaitu orang dalam PAS sendiri dan Anwar Ibrahim. Anwar sendiri pun tidak boleh akses polis kecuali beberapa orang pegawai polis yang diketahui bermasalah seperti Mat Zain Ibrahim yang sekarang ini sibuk dengan SURAT TERBUKA untuk membela Anwar. Kalau Anwar boleh akses polis dan berpengaruh besar dalam PDRM, takkan Anwar kena siasat dan akhirnya terjerembab dalam sel Penjara Sungai Buluh.

Dari tahun 1996 sehingga 2010, takkanlah perkara SESEDAP itu, akan disembunyikan kalau benar ia perbuatan UMNO. Mat Sabu dah bertanding beberapa kali dalam Pilihanraya Umum bahkan pernah menang di Kuala Kedah dari tahun 1999 sehingga 2004. Dalam tempoh itu, Mat Sabu kerjanya mengutuk orang dalam setiap ceramah yang menjadi denyut nadi dan jantung, selain darah dan dagingnya menerima makanan dan minuman daripada ceramah itulah. Dalam bahasa mudah, ceramah yang Mat Sabu lakukan adalah sumber pendapatan utamanya selain elaun sebagai Ahli Parlimen. Tidak pernah dalam tempoh itu, video seks dan perbualan berahinya diperdengarkan kepada umum atau diedarkan secara meluas seperti sekarang.

Nak salahkan UMNO dan Cawangan Khas? Akai ada ka?

Hebat sangatkah Mat Sabu apabila jadi Timbalan Presiden PAS sehingga UMNO perlu menghasilkan video yang dikatakan fitnah itu? Perlu sangatkah Cawangan Khas mencipta sebuah video untuk mengenakan Mat Sabu, padahal mereka hanya perlu 'build-up case' untuk mengangkut Mat Sabu?

Projek menyalahkan orang lain, itu sajalah yang mampu dilakukan oleh PAS dan kawan-kawan Mat Sabu. Gerakan menjadikan Mat Sabu sebagai Hero Sejarah juga gagal apabila fakta-fakta yang dibentangkan oleh Mat Sabu, semuanya fakta-fakta separuh masak termasuklah buku rujukan yang digunakannya, Mat Sabu sendiri tak baca habis!

Seks dan lucah... para pencacai Pakatan Rakyat sedang berusaha memindahkan segala kesalahan Mat Sabu itu kepada UMNO. Kononnya UMNO berminat sangat dengan seks dan skandal... padahal, mereka terus bercerita tentang Altantuya Shiiribu yang telah pun diakui oleh Tian Chua sebagai fitnahnya semata-mata.... padahal kaitan antara Altantuya Shiiribu dengan Najib Abdul Razak telah pun dijelaskan oleh Raja Petra Kamaruddin bahawa itu hanyalah CERITA REKAAN semata-mata.

Perhatikan kat blog-blog pencacai Pakatan Rakyat... mereka masih lagi cuba memainkan isu tersebut sekalipun mereka tidak punya bukti sepertimana BUKTI JELAS MAT SABU PHONESEX NORMAH, sepertimana ANWAR IBRAHIM MEMBALUN CHINA DOLL berbulu panjang yang tergaru-garu kerana katil banyak pepijat. Mereka masih lagi cuba meyakinkan orang ramai bahawa itu semua adalah fitnah sekalipun suara dan wajah terlalu mirip dengan pemimpin kesayangan Pakatan Rakyat.

Fitnah ke Mat Sabu ditangkap khalwat? Fitnah ke, salah seorang pegawai penguatkuasa yang jadi saksi di mahkamah 'terlupa' nombor bilik dan kes kena buang?

Dah selesai ke kes tu macam yang Cikgu Pa katakan, sedangkan Mat Sabu sudah pun jadi Timbalan Presiden PAS?

0 comments

BERJUANGLAH!!! Panggil Balik Buat Apa?

PUTRAJAYA 14 Sept. - Usaha membawa pulang kesemua 220 penuntut Malaysia di Syria hanya akan dilakukan selepas esok setelah mereka menduduki peperiksaan, kata Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman.
Beliau berkata, penuntut Malaysia yang berdaftar dengan Kedutaan Malaysia di Syria kini menumpukan perhatian untuk menghadapi peperiksaan yang akan bermula pada pertengahan bulan ini.
“Oleh itu, usaha membawa keluar pelajar-pelajar Malaysia dari Syria hanya akan bermula selepas mereka menduduki peperiksaan.
"Kita mempunyai beberapa pilihan untuk membawa keluar mereka iaitu melalui Doha (Qatar) atau Dubai (Emiriyah Arab Bersatu) ke Malaysia. -selanjutnya diutusan.


_____________


Ketika berlakunya "kebangkitan rakyat" di Mesir - puak2 PAKATAN bersemangat dan inginkan kebangkitan rakyat yg sama berlaku di Malaysia dan cuba gunakan BERSEH 2.0 sebagai saluran dan pencetusan kebangkitan!!
Malah, pelajar2 Malaysia di Mesir yg dibawa balik secara percuma bila ditemuduga, masing2 brkata "terimakaseh" ..mak pak pun bukan terimakaseh..tapi ada segelintir menyalahkan pulak pasal keadaan tak der tenat sangat malah tindakan kerajaan lebih pada kepentingan politik dan telah menganggu-gugat pembelajaran anak2 mereka.
Dan ada pelajar2 yg "berterimakaseh" kemudian sama2 menghidupkan demo BERSEH 2.0 yg telah diharamkan oleh kerajaan..sama2 memberi gambaran " yg baik" dan telah ucapkan "terima kaseh" ngan lebih baik dan ikhlas ngan berdemo dinegara org lain dan mengutuk kepincangan yg brlandaskan "hearsay". Dengar2 penuntut2 Malaysia di Mesir ni, ramai brlatarkan belakang agama yg baik..cuma sayangnya tindakan2 dan penghakiman mereka lebih pada "hearsay".
So kes di Syria ni..bior lah anak2 tu berjuang..maklum ler "kebangkitan rakyat" menentang kezaliman..untung mati, dapat ler syahid ( pasal ada brpendapat sesapa yg mati masa brdemo BERSEH 2.0 leh dapat syahid).
Jika kerajaan antor pasukan utk ambik anak2 balik kabor je ler pada pasukan tu..terima kaseh je ler, kami ingin berjuang dan mati disini..cuma kirim salam pada pejuang2 di Malaysia..dan kabor, jom lah ramai2 kesini demi "keadilan sejagat"!! "Hidupkan DEMOKRASI"!!!
He he..ADA BERANI KA!!!
-aa

0 comments

Wednesday, September 14, 2011

NAJIB PERLU PILIH ANTARA DUA... NAK MENANG ATAU KASIHKAN 'SETAN'!!!!

Wednesday, September 14, 2011
Najib Abdul Razak sememangnya perlu diakui seorang pemimpin yang 'born-to-be'. Dia sememangnya telah diasuh untuk menjadi pemimpin. Dek kerana itulah, Anwar Ibrahim BERDENGKI HATI dan cuba menjatuhkan Najib Abdul Razak dengan sebarang cara kerana Anwar tahu, kalau dibandingkan dia dengan Najib Abdul Razak dengan dirinya, umpama membandingkan warna cicak dengan biawak!!!

Namun kebelakangan ini, Najib dilihat lebih menyerupai Abdullah Badawi yang cukup terkenal dengan kelembikan dan kemusnahan Malaysia dalam tempoh yang paling singkat selepas menerimanya dalam prestasi ekonomi paling sihat serta keselamatan paling terjamin.

Beberapa tindakan Najib dilihat lebih banyak merugikan kelompok majoriti. Beberapa tindakannya dilihat tidak membantu UMNO-BN sebaliknya lebih memberikan ruang kepada Pakatan Rakyat, khususnya DAP melebarkan tapak penguasaan dalam politik Malaysia.

Penubuhan beberapa agensi seperti TERAJU dan PEMANDU dilihat tidak menyebelahi majoriti pengundi dan penyokong UMNO-BN. Malah beberapa tindakan daripada kumpulan-kumpulan berkenaan dilihat tidak mengutamakan rakyat, sebaliknya lebih mengutamakan kelompok tertentu yang diketahui merupakan PEMUSNAH UMNO-BN.

Koh Tsu Koon, Idris Jala, Omar Ong dan beberapa nama lain, mengulangi semula kehadiran Kalimullah, Brandon Pereira dan geng tingkat 4 yang diketuai Khairy pada zaman Abdullah Badawi.

Kebelakangan ini, Najib sedang mengalami detik-detik awal Abdullah Badawi ditolak daripada kerusi Perdana Menteri. Beberapa tindakan seperti membenarkan GST, cukai 6% TELCO yang perlu dibayar oleh pengguna telefon pra-bayar, harga makanan, gagal menangani KERENAH DAN PERANGAI ORANG TENGAH, terlalu tunduk kepada pemborong dan pembekal, kenaikan harga minyak yang gagal diserap, kenaikan tarif elektrik yang sepatutnya disekat dan diserap oleh TNB dan sebagainya, tidak memberikan gambaran yang baik untuk Najib Abdul Razak serta pentadbirannya.

Itu belum lagi dikira dengan kegagalan tindakan daripada beberapa kementerian, khususnya KEMENTERIAN DALAM NEGERI yang sudah menjadi KEMENTERIAN PALING LEMAH berbanding mana-mana kementerian yang ada.

Semuanya itu tidak memberikan imej yang baik kepada Najib Abdul Razak. Sedangkan pada masa yang sama, tarikh pilihanraya yang semakin dekat, nampaknya tidak memberikan indikasi yang lebih baik kepada Najib Abdul Razak sekalipun para pegawai di sekelilingnya akan menceritakan 'EVERYTHING IS READY, SIR'.

Dan seperti yang diketahui, Najib akan diberikan butiran-butiran yang serba menyenangkan hati walaupun hakikatnya, rakyat di bawah semakin tidak senang dengan kerajaan yang sangat lembik, kelihatan lembik dan memang benar-benar lembik.

Justeru, Najib Abdul Razak sebenarnya tidak mempunyai banyak pilihan. Dia hanya ada dua pilihan iaitu MENANG atau MEMILIH TERUS SETAN-SETAN yang membisikkan keindahan di telinganya tetapi natijahnya KEKALAHAN BESAR SEDANG MENANTI!!!

0 comments

MAT SABU TAK NGAKU KENAL NORMAH YANG BAU ANUNYA MASIH MELEKAT DI MUKA!!!

Perkara dah berlaku dan sememangnya Mat Sabu ditangkap khalwat bersama-sama seorang wanita yang diketahui sebagai isteri kepada kawan baiknya. Ketika ditangkap berkhalwat, Mat Sabu hanya berseluar pendek dan bersandar di kepala katil. Manakala wanita bernama Normah itu pula berpakaian lengkap tetapi tidak bertudung. Pintu bilik 121 Hotel Perdana mengambil masa yang agak lama sebelum dibuka ketika diserbu. Dan menariknya, ketika pintu bilik dibuka, cadar katil dalam keadaan berkeremot teruk....

Kes berkenaan bagaimanapun 'dimenangi' oleh Mat Sabu ekoran salah seorang pegawai penguatkuasa yang terlibat dalam serbuan itu, 'TERLUPA' nombor bilik yang diserbu!!!!

Video yang dikatakan memuatkan perbualan dan visual Mat Sabu sebenarnya telah lama ada. Ramai yang membuat andaian, video tersebut sebenarnya diwujudkan oleh sebuah institut yang berkaitan dengan Anwar Ibrahim sebagai MEMBALAS DENDAM setelah Anwar Ibrahim terbabit dalam skandal yang serba mengaibkan iaitu HOMOSEKSUAL yang mendatangkan gelaran AL-JUB dari mulut Mat Sabu sendiri.

Video Bilik 121 dan perbualan Mat Sabu-Normah yang dipindahkan ke bentuk yang lebih berteknologi maju iaitu cakera padat mula kembali diperkatakan pada ketika Mat Sabu menzahirkan cita-citanya menjadi Timbalan Presiden PAS setelah cubaan kali pertamanya kalah di tangan Nasaruddin Mat Isa.

Dengan kata lain, sumber cakera tersebut datangnya dari kelompok PAS yang dipercayai berkiblatkan Anwar Ibrahim!!!

Menariknya, Mat Sabu tidak seperti Anwar Ibrahim yang bertaichi dan sanggup menghuru-harakan negara ini semata-mata untuk membuktikan dia tidak bersalah tetapi yang nyatanya, yang dinafikan itulah yang dilakukannya!!!

Tetapi sekarang, Mat Sabu yang cuba melarikan masalah peribadinya dengan Normah (isterinya juga bernama Normah) dan cuba menimbulkan polemik serta kontroversi komunis, dilaporkan TIDAK MENGENALI wanita berkenaan.

Bagi yang telah mendengar sendiri perbualan telefon yang dirakamkan itu, pastinya akan tersenyum-senyum simpul. Bagaimana Mat Sabu boleh mengatakan dia tidak mengenali wanita tersebut sedangkan di dalam perbualan tersebut bunyinya 'lain macam' sungguh!!! (BACA DI SINI)

BAUNYA MASIH MELEKAT DI MUKA tapi Mat Sabu tak kenal Normah?

Khuakhakhakhakha....


0 comments

SETIAUSAHA AKHBAR PANAS JUBOQ!!! SPRM DAH JENGAH MEJA DIA!!!

Seorang Setiausaha Akhbar kelam-kabut, apatah lagi khabarnya dia bakal didatangi pegawai-pegawai SPRM dalam tempoh yang sangat terdekat ini. Pada masa yang sama, dia mula sibuk mengatur panggilan daripada seorang kepada seseorang yang lain yang dirasakan dapat membantunya.

Dan yang paling menariknya, sehari dua ini, mukanya cukup kerap boleh dilihat dalam majlis-majlis rumah terbuka Aidilfitri yang masih lagi diadakan oleh organisasi mahupun orang kenamanan.

Kononnya selepas ini, dia akan mengikut segala nasihat yang diberikan kepadanya. Memang serba melawakkan Setiausaha Akhbar nan seorang ini.

Bagaimanapun, lelaki botak berbadan besar yang dipecatnya itu dipersalahkan habis-habisan kerana 'rahsia' ini telah dibocorkan. Paling menarik apabila dia mula kaitkan orang sana dan orang sini apabila PENDEDAHANdibuat. Dan sudah tentulah THE FLYING KICK dikaitkan dengan orang yang sangat dimusuhinya dan dilihat sebagai penghalang, membuatkan penulis ketawa terbahak-bahak dan mengetahui tahap mentalitinya yang tidak pernah lebih baik daripada seorang kanak-kanak tadika tak cukup duit nak beli aiskrim. Paling KELAKAR apabila TFK dikaitkan dengan seorang blogger yang lain. Seolah-olah TFK ini tidak bermata, tidak bertelinga, tidak berjari dan tidak berotak macam dia!!!

Tidak perlu dikaitkan dengan semua orang yang terlintas di fikiran anda wahai SETIAUSAHA AKHBAR yang sangat hebat dan TIDAK SEDAR DIRI.... setiap perbuatan anda mempunyai CATATAN yang tersendiri. Anda boleh berjanji apa-apa sahaja, tetapi tindakan yang anda lakukan selama ini sepertimana yang DIARAHKAN OLEH ANWAR IBRAHIM, bukannya satu cerita rahsia.

Anda boleh melatih-latih punggung tua anda yang hitam berkilat itu mulai sekarang kerana tidak lama lagi, anda akan menadah punggung itu kepada para banduan di sel penjara untuk DIJADIKAN SANTAPAN GANGBANG!!!

Sekarang baru nak minta nyawa? Masa buat kerja HARAMJADAH itu, anda pernah terfikir tak yang anda sebenarnya telah menganiayai orang lain? Anda pernah terfikir tak, masa anda menjadi pelesit yang menyalahgunakan kuasa dengan sewenang-wenangnya, anda sebenarnya sedang menjadikan UMNO sebagai bahan cerita yang cukup menarik buat NIZAR-NGEH-NGA?

Teruslah berada di tempat anda sekarang.... ramai sebenarnya yang sedang melihat gelagat anda yang serba pandai itu....

SEMOGA BERJAYA WAHAI SETIAUSAHA AKHBAR!!!


0 comments

Blog Archive

Labels