IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, October 10, 2011

FAEKAH HUSSIN DAN SHUHAIMI SHAFIE MAIN GELENTEL GULI AJERLAH... TAK PAYAH NAK MEMBOHONG!!!

Monday, October 10, 2011
Wanita perasan 'jelita' dalam MBI telah pun bersuara. Begitu juga dengan si penderhaka sultan dan penghasut rakyat, Shuhaimi Shafie. Dan kedua-duanya sepakat untuk menyalahkan UMNO berhubung kebocoran rahsia tentang usaha-usaha menggulingkan Khalid Ibrahim selaku Menteri Besar Selangor.

Kata Faekah, blog Antarapos.com diterajui oleh bekas Pengurus Besar CCSB yang mengendalikan portal tv Selangor Today dan buletin Selangor Kini yang telah diberhentikan oleh Kerajaan Negeri Selangor, Jun lalu.

Dan seperti biasa, Faekah menyalahkan kononnya pendedahan tersebut dibuat oleh kuda tunggangan UMNO bagi mewujudkan suasana tidak mesra di kalangan ADUN-ADUN PKR dengan Khalid Ibrahim.

Malangnya, pada masa yang sama, Anwar Ibrahim juga turut mengesahkan, memang berlaku desakan dan tuntutan yang dibuat kepadanya agar Khalid Ibrahim selaku Menteri Besar digantikan. (BACA DI SINI)

Nampak gayanya Faekah Hussin dan Shuhaimi Shafie yang merupakan Ketua Penerangan PKR Selangor, sudah tersalah cakap dan melampau apabila mendahului keputusan serta pengisytiharan Anwar Ibrahim yang merupakan Ketua Umum PKR.

Takkan Faekah Hussin dan Shuhaimi Shafie nak merampas takhta Anwar pulak kut? Atau sebenarnya mereka memang disuruh oleh Wan Azizah untuk memalukan Anwar?

Tak mungkin!!!

0 comments

HU PANG CHOW DISERANG, KEBODOHAN PEMUDA PAS KELANTAN TERSERLAH!!!

Tersentak dengan laporan yang dibuat oleh Sinar Harian kononnya Hu Pang Chow ingin meninggalkan PAS sekiranya PAS Kelantan berkeras untuk melaksanakan hukuman hudud, Pengerusi DHPP itu 'ditembak' semahu-mahunya oleh pelbagai pihak dari dalam PAS.

Malah yang paling 'menyeronokkan' apabila Ketua Pemuda PAS Kelantan, Abdul Latif Abdul Rahman membidas Hu Pang Chow yang katanya, sebarang masalah sepatutnya disalurkan terus kepada parti tanpa melibatkan media.

Anehnya, Ketua Pemuda PAS Kelantan itu membuat ulasan di media juga, walaupun bukan Sinar Harian, sebaliknya di Harakah Daily. Kalau dia pandai menasihati Hu Pang Chow supaya tidak menggunakan media, mengapa pula dia menggunakan media untuk membelasah Hu Pang Chow?

Apakah kerana taraf 'kerakyatan PAS' Hu Pang Chow lebih rendah berbandingnya, membuatkan hukumnya adalah 'halal' untuk dia membuat ulasan dan memberikan nasihat itu kepada Hu Pang Chow?

Atau kerana dia tidak memiliki nombor telefon dan tangannya sudah keras kejung sehingga tidak boleh menghubungi Hu Pang Chow secara peribadi tanpa membuatkan kenyataannya tersiar menerusi media?

Lawak sungguh Ketua Pemuda PAS Kelantan ini! Lawaknya kadang-kadang membuatkan kebodohannya sangat terserlah... seperti Pak Pandir yang mengejek pipit uban kerana tak pandai mengaji dan baca doa sedangkan dia sendiri bodoh piang!!!


0 comments

GAGAL TANGANI KES ROGOL, KERAJAAN KEDAH RUNTUHKAN JAMBATAN PENDUDUK KAMPUNG!!!

Dalam Islam, sedekah yang paling besar ganjarannya adalah mewakafkan telaga atau perigi, bukannya bagi duit kepada pemimpin-pemimpin parti. Tanggungjawab utama kerajaan pula adalah menyediakan laluan, jalan, jambatan dan prasarana yang lain, termasuklah hospital dan masjid.

Namun para pemimpin PAS tidak berfikiran begitu. Sebaliknya mereka lebih memikirkan keuntungan besar yang diperolehi bersifat kewangan, harta dunia dan pertambahan jumlah bini. Itu yang dilaung-laungkan tentang KESEJAHTERAAN RAKYAT dan MEMARTABATKAN AGAMA.

Pemimpin PAS Kedah tidak terkecuali. Kezaliman mereka tidak hanya dalam bentuk kurang inisiatif menyediakan bentuk bantuan atau peluang pekerjaan agar bidang pekerjaan bersaing menawarkan pendapatan yang lebih tinggi untuk rakyat, bahkan merosakkan prasarana agar mereka dilihat sebagai sebuah kerajaan yang tegas, ditakuti dan perlu dipilih semula pada PRU akan datang.

Itu yang berlaku kepada kira-kira 100 orang pesawah dari Kampung Kalai, Kampung Bukit Minyak dan Kampung Kura apabila jambatan serta laluan yang telah digunakan lebih 40 tahun oleh penduduk untuk ke kawasan sawah di Kampung Asam Pagi, mukim Padang Peliang, Pendang dirobohkan oleh sebuah anak syarikat Kerajaan Negeri.

Menariknya, laluan tersebut dibina secara gotong royong oleh penduduk kampung lebih 40 tahun lalu dengan menggunakan wang yang mereka kumpulan bersama berjumlah RM60,000 pada waktu itu.

Walau apa pun alasan yang akan diberikan oleh Kerajaan Negeri Kedah, khususnya Exco yang berkaitan, ia sebenarnya adalah perbuatan jahat dan sangat zalim. Bahkan lebih zalim berbanding melakukan pembunuhan beramai-ramai terhadap penduduk kampung yang rata-rata hidup mereka bergantung kepada sawah dan padi.

Difahamkan, Ahli Parlimen Pendang dari PAS, Hayati Osman turut terbabit dalam pemusnahan laluan dan jambatan tersebut.

Adakah kerana penduduk kampung itu berperangai seperti Yaajuj dan Maajuj, maka para pemimpin PAS yang menguasai GLC dan pembuat dasar di Kedah, diberikan 'hidayah' agar memusnahkan laluan serta jambatan itu seperti mana yang dilakukan oleh Iskandar Zulkarnain yang mengurung Yaajuj dan Maajuj di sebuah lembah gunung yang sangat curam dengan tembok yang diperbuat daripada besi dan tembaga?

Atau sebenarnya kerana terdapat mereka yang perasan, laluan tersebut terletak di tanah mereka, maka mereka berhak untuk menutup jalan agar tanah yang dijadikan sebagai laluan tersebut boleh digunakan untuk tujuan yang lebih menguntungkan dari segi wang ringgit?

0 comments

4 REMAJA LELAKI ROGOL PELAJAR PEREMPUAN BERGILIR-GILIR DI KEDAH!!!

Empat orang pelajar tingkatan tiga dan tingkatan empat di sebuah sekolah menengah di Gurun telah diseret ke balai polis selepas mereka didakwa merogol seorang pelajar perempuan dari sekolah yang sama. Pelajar perempuan tersebut yang berkenalan dengan salah seorang pelajar lelaki dalam kumpulan tersebut telah dirogol di rumah 'kenalan barunya' secara bergilir-gilir.

Menurut Ketua Polis Daerah Kuala Muda, siasatan kes tersebut dibuat di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan.

Ini kejadian yang berlaku di Kedah. Kedah berada di bawah pentadbiran PAS. PAS pula mendakwa parti mereka membawa rahmat Allah Taala. PAS Kelantan telah meminta 'izin' untuk melaksanakan hukuman hudud bagi mengurangkan atau menurunkan kadar jenayah di negeri Pantai Timur tersebut.

Label yang diberikan kepada PAS kononnya PAS merupakan himpunan ulama yang pemerintahan mereka boleh mendatangkan rahmat dan mengurangkan bala bencana, ternyata tidak lebih daripada penjenamaan yang dibuat oleh orang politik untuk undi bagi tempoh 5 tahun.

Para penyokong PAS tentu sekali akan menyatakan bahawa kerajaan tidak bertanggungjawab sepenuhnya dengan apa yang dilakukan oleh rakyat. Bagaimanapun, tanggapan tersebut sangat berbeza apabila ia melibatkan kerajaan UMNO dan Barisan Nasional.

Sememangnya keruntuhan moral di kalangan remaja, tidak sahaja melibatkan remaja Melayu-Islam, bahkan merangkumi hampir kesemua kaum. Terdapat banyak elemen yang menyebabkan atau mencetuskan 'insiden-insiden' sensasi sebegitu rupa. Ia tidak melibatkan kerajaan walaupun kerajaan yang seharusnya bertanggungjawab kerana dalam sistem DEMOKRASI ROM yang dianuti oleh orang politik di negara ini, kerajaan telah menyediakan rang undang-undang, peraturan dan kanun yang mencukupi untuk mendidik serta dipatuhi oleh rakyat.

Jadi apabila PAS seringkali mendabik dada kononnya mereka lebih prihatin terhadap perangai rakyat bawahan, seharusnya apa yang berlaku di Kedah dan Kelantan, wajar didedahkan. Bukan untuk memalukan PAS, tetapi untuk mengingatkan para pemimpin dan penyokong parti tersebut, PAS hanyalah sebuah parti politik yang kehadiran mereka dalam arus politik negara hanyalah untuk berkuasa sahaja, bukannya untuk menguatkuasakan undang-undang Allah Taala.

Kalau undang-undang syariah yang berada di bawah kuasa kerajaan negeri pun, gagal dikuatkuasakan, bagaimana pula mereka hendak menguatkuasakan undang-undang Allah Taala yang lebih ketat?

0 comments

BETUL KE ANAK KHALID SAMAD LAYAK SEBAGAI ASNAF ZAKAT?

Apabila Sel13.com mendedahkan anak Khalid Samad menyambung pelajaran ke luar negara, maka beramai-ramailah para penyokong PAS yang akan menghalalkan duit dengan apa cara sekalipun dan diselindungkan di sebalik zakat dan sedekah, mencerca kononnya pendedahan tersebut membuktikan pihak yang tidak sebulu dengan pendapat mereka sebagai ‘orang UMNO’ dan jahil hukum-hakam.

Yang sebenarnya mereka terlebih jahil dari golongan yang mereka cerca.

Seorang ‘Taliban’ yang merupakan Ketua Penerangan Dewan Ulama PAS Perak pernah berkata, kerajaan hari ini tidak menggalakkan pengajian tasauf di kalangan umat Islam. Malah dia bercakap besar, kononnya pendekatan dan pengajaran PAS kepada para pengikut mereka lebih mengutamakan tasauf dan usul.

Ternyata, berdasarkan komen yang diberikan, puak-puak yang perasan mereka lebih hebat ilmu agamanya, ternyata sangat bengap dalam adab, sekaligus menunjukkan mereka langsung tidak faham tentang tasauf seperti yang didakwa oleh si Taliban berjanggut panjang dan berserabut itu.

Jihad fisabillah… di Malaysia, asnaf ini turut memasukkan mereka yang melanjutkan pelajaran ke luar negara. Kononnya melanjutkan pelajaran juga adalah satu jihad. Ijtihad ‘moden’ ini berlaku apabila perang mempertahankan umat Islam yang dijahati oleh kafir, tidak lagi wujud dalam bentuk mata pedang dan kuda perang. Justeru, melanjutkan pelajaran dianggap sebagai jihad di jalan Allah Taala buat umat Islam terutama dalam memartabatkan umat menerusi ilmu pengetahuan.

Asnaf jihad fisabillah adalah asnaf ketujuh selepas fakir, miskin, amil, muallaf, riqab dan gharimin. Selepas jihad fisabillah, asnaf terakhir adalah ibnu sabil. Pembahagian ini adalah berdasarkan kepada firman Allah Taala menerusi Surah At-Taubah ayat ke-60.

Apabila pendedahan tersebut dibuat, maka para penyokong Pakatan Rakyat yang perasan mereka sangat bagus, berkata, zakat tersebut adalah hak anak Khalid kalau benar anak Khalid Samad telah menerimanya.

Namun satu persoalan yang tidak mereka jawab.....

BACA SETERUSNYA DI SEL13.COM


0 comments

ISU VIDEO SEKS ANWAR TERBARU.... ISYARAT THREESOME SUDAH DIBERI!!!

Meracau habis sekalian penyokong Anwar Ibrahim apabila satu lagi klip video Anwar dikeluarkan dan disiarkan. Walaupun masing-masing berusaha untuk memahatkan ke ingatan orang ramai bahawa video tersebut hanyalah 'besi' yang kaku dan tidak boleh dijadikan bukti, selain mempertegaskan bahawa itu semua hanyalah helah UMNO bagi tujuan menjatuhkan Anwar Ibrahim, secara jelas dan nyata, penyiaran klip video berkenaan, amat menakutkan mereka.

Anwar Ibrahim yang dikatakan sebagai manusia paling hebat dan paling genius, terperangkap dengan mainannya sendiri. Klip video pendek itu merupakan satu lagi isyarat bahawa pendedahan yang lebih besar akan dibuat tentang moraliti Anwar Ibrahim yang seringkali diuar-uarkan sebagai manusia terbaik yang pernah dilahirkan di Malaysia.

Beberapa blog telah pun memainkan klip video tersebut setelah PAPAGOMO membuat siaran awal dan disusuli pula oleh pembuktian tentang penglibatan Anwar Ibrahim oleh DR.NOVANDRI dalam salah laku seksual yang sebelum ini dinafikan oleh Anwar Ibrahim serta konco-konconya.


Berdasarkan undang-undang negara, Anwar Ibrahim tidak melakukan sebarang kesalahan dan tidak perlu dihukum, melainkan kalau dia ditangkap ketika sedang melanggan pelacur. Apatah lagi Anwar di dalam video tersebut difahamkan melanggani pelacur Thailand.

Dengar-dengarnya dua orang sekaligus... THREESOME merupakan istilah yang paling tepat!

Bagaimanapun secara ethic dan moraliti, makhluk seperti Anwar Ibrahim tidak selayaknya dijadikan sebagai pemimpin walau sehebat mana pun promosi serta label dilekatkan kepadanya.

Isyarat yang dihantar menerusi penyiaran klip 2.25 minit itu, sebenarnya hanya untuk mendedahkan perangai sebenar manusia yang seringkali melabelkan orang lain sebagai jahat, sedangkan pada masa yang sama mengangkat dirinya selaku malaikat!

0 comments

AHLI PARLIMEN PAKATAN RAKYAT MEMANG MUNAFIK!!!

Peruntukan RM30 juta untuk kenaikan elaun Ahli-Ahli Parlimen telah dibatalkan ekoran ramai ahli-ahli Parlimen Pakatan yang menentang kenaikan tersebut. Berita tentang ura-ura penentangan tersebut telah disiarkan oleh blog ini semalam. (BACA DI SINI)

Nazri Aziz ketika mengumumkan pembatalan tersebut, memberitahu dia kecewa dengan perangai Ahli-Ahli Parlimen yang tidak bersatu hati setelah cadangan tersebut diserahkan kepadanya pada Rabu lepas oleh sekumpulan ahli-ahli Parlimen.

Sememangnya sudah dijangka bahawa taktik ini akan digunakan oleh Ahli-Ahli Parlimen Pakatan Rakyat yang cuba meraih simpati daripada para penyokong mereka selepas kena balun akibat perangai suka ponteng sidang Dewan.

Paling memeranjatkan ialah apabila Rang Undang-Undang tentang Kampung Bharu diluluskan walaupun Pakatan Rakyat, khususnya PAS menerusi 'perjuangan' Allahyarhamah Dr. Lo'Lo' tetapi apabila pembentangan usul itu buat kali ketiga dibuat, kebanyakan Ahli-Ahli Parlimen Pakatan Rakyat, tidak muncul-muncul.

Hasilnya Barisan Nasional menang dengan 72 undi berbanding 28 yang menentang walaupun undian dibuat secara belah bahagian.

Menyedari perangai sambil lewa dan makan gaji buta itu telah dikecam oleh blogger-blogger yang sebelum ini menyokong mereka biarpun bertentangan prinsip, akhirnya Ahli-Ahli Parlimen Pakatan Rakyat memikirkan dengan menolak kenaikan elaun Ahli-Ahli Parlimen seperti yang diperuntukkan dalam belanjawan 2012, mereka akan dapat memujuk golongan terbabit.

Apa-apa pun, baik blogger pro kerajaan mahupun blogger pro Pakatan, masing-masing sebenarnya berjuang untuk mewujudkan ahli-ahli politik yang benar-benar memperjuangkan kebajikan rakyat, bukannya yang gila berpolitik sepanjang masa tetapi bijak menyembunyikan belang mereka dengan menjadikan rakyat sebagai topeng.

Sememangnya tidak selayaknya pun untuk sebarang kenaikan elaun buat Ahli-Ahli Parlimen kerana sehingga setakat ini, terlalu banyak keciciran isu-isu rakyat yang berlaku. Kebanyakan Ahli-Ahli Parlimen lebih seronok bermain politik dan mempolitikkan isu berbanding menyelesaikan isu-isu rakyat marhein.

Atas sebab itu, kepada sahabat-sahabat blogger yang pro-Pakatan, diucapkan tahniah! Anda telah menjalankan tugas yang baik!


0 comments

DAP TAK PUAS HATI DENGAN TITAH SULTAN SELANGOR!!!

Biarpun titah Sultan Selangor mengesahkan tiada pendakwaan akan dilakukan terhadap mana-mana individu, sama ada yang cuba memesongkan akidah umat Islam, mahupun yang menghadiri majlis memesongkan akidah di Dream Centre anjuran GMDU, namun kenyataan baginda bahawa sememangnya terdapat cubaan memesongkan akidah umat Islam, tentu sekali tidak disenangi oleh puak-puak DAP yang menjadi tulang belakang kepada aktiviti tersebut di Selangor.

DAP merupakan penggerak utama dan penyokong tegar usaha memesongkan akidah umat Islam menerusi perjuangan mereka menyokong SEBAHAGIAN ARTIKEL 11 tetapi menentang sebahagian besar daripada ARTIKEL 11 khususnya yang menyatakan tentang TIDAK BOLEHnya mana-mana mubaligh agama lain memesongkan akidah umat Islam di Malaysia dengan sebarang cara, baik secara langsung, mahupun tidak langsung.

Hanya kerana TIDAK TERDAPAT KETERANGAN yang betul-betul jelas untuk sebarang tindakan diambil, telah menyelamatkan puak-puak pemesong akidah umat Islam tersebut. Laporan JAIS yang diserahkan kepada Sultan Selangor dikatakan laporan yang lengkap, namun memandangkan laporan berkenaan bukanlah tentang siasatan mendalam tentang usaha pemesongan akidah, sebaliknya hanya laporan tentang pemeriksaan yang dijalankan ke atas premis tersebut hasil daripada maklumat orang ramai, maka terselamatlah puak-puak tersebut.

Pun begitu, laporan tersebut dikatakan sudah 'tercemar' kerana Khalid Ibrahim yang merupakan boneka kepada Teresa Kok dan Ronnie Liu, campurtangan terutama dalam pemeriksaan dan saringan terhadap laporan berkenaan sebelum dihadapkan ke bawah duli tuanku. Biarpun JAIS sebenarnya berada di bawah bidang kuasa DYMM Sultan Selangor, kerajaan negeri Selangor yang diketuai oleh Khalid Ibrahim cuba mengubah laporan berkenaan agar GMDU tidak didapati bersalah dan kegiatan yang mereka lakukan tidak perlu didakwa.

Dalam hal ini, ternyata jelas, tindakan penguatkuasaan yang dilakukan oleh JAIS tidak menyenangkan banyak pihak, khususnya Pakatan Rakyat di Selangor. Hasan Ali yang merupakan Exco Agama di Selangor, turut menjadi mangsa kerakusan kuasa puak-puak ini. Matlamat mereka untuk melindungi kegiatan memesongkan akidah umat Islam, begitu keterlaluan sehinggakan kalau ahli-ahli kumpulan mereka sendiri yang membuat pendedahan tersebut, ahli itu juga akan dipancung.

Titah Sultan Selangor itu telah membuktikan pendedahan awal tentang perangai Khalid Ibrahim serta DAP, adalah benar!


0 comments

Sunday, October 9, 2011

PELACUR TERBAIK DAN TERMURAH DI ASIA ADA DI PUCHONG!!!

Sunday, October 9, 2011


Semenjak Pakatan Rakyat menjadi kerajaan negeri Selangor, Puchong sangat terkenal ke merata-rata tempat. Ronnie Liu merupakan antara tenaga penggerak yang berjaya memartabatkan Puchong yang sehingga penghujung 1980-an hanya terkenal sebagai tempat pembuangan sampah Selangor dan kawasan petempatan orang Melayu.

Apabila syarikat yang berpengerusikan bapa Anwar Ibrahim, IOI diberikan kebenaran 'membangunkan' Puchong, beberapa kekangan daripada kerajaan negeri pada waktu itu yang dikuasai oleh UMNO, masih menyaksikan Puchong tidak semaju sekarang.

Namun apabila Ronnie Liu dari Pakatan Rakyat diberikan tanggungjawab sebagai Exco Kerajaan Tempatan, maka Puchong telah berjaya dibangunkan sebagai HUB-LENDIR TERKEMUKA.

Sekarang, Puchong merupakan kawasan paling terkenal untuk mencari pelacur-pelacur atau rumah-rumah pelacuran yang berselindung di sebalik jenama rumah urut. Sebarang tindakan dari pihak berkuasa, pasti terpaksa menempuh halangan daripada Ahli-Ahli Majlis yang dilantik semenjak zaman Pakatan Rakyat menjadi Kerajaan Negeri Selangor.

Ronnie Liu merupakan orang yang paling bertanggungjawab membangunkan Puchong sebagai hub-lendir yang sangat hebat. Ramai yang berpendapat, kehebatan Puchong sudah hampir mengatasi pusat-pusat maksiat dan pelacuran di Bangkok. Bahkan Puchong lebih terkenal memandangkan Puchong menyediakan pelbagai variasi DAGING BERBULU, dari Thailand, Vietnam, Kampuchea, Burma sehinggalah Russia!

Kerajaan Negeri Selangor di bawah Pakatan Rakyat sedang berusaha sedaya upaya untuk memartabatkan industri pelacuran di Puchong dengan bantuan Ronnie Liu yang sangat berpengaruh dalam dunia 'bawah tanah'.

Kepakaran undang-undang selain Ahli Parlimen dan ADUN yang terdiri daripada pemimpin DAP, tambah memudahkan lagi kerja Ronnie Liu.

Sekalung ucapan tahniah buat kerajaan Pakatan Rakyat Selangor yang telah berjaya memartabatkan dan menaikkan taraf ekonomi serta melakukan pertumbuhan ekonomi yang sangat berkesan di Puchong.

Para pengundi di Puchong seharusnya berbangga kerana taraf hidup mereka sekarang sudah jauh berubah. Malah mereka kini lebih mudah untuk mencari pelacur di pusat-pusat pelacuran yang sangat banyak di Puchong, selepas mereka memilih dan menyokong Pakatan Rakyat, khususnya DAP!

Tahniah!

0 comments

RM250,000 BELANJA MAKAN ANGIN ORANG PAS DI BELANDA!!!

Phahrolrazi Zawawi - manusia paling berkuasa bab duit ringgit di Kedah

Dengan beralasankan mesyuarat teknikal, 10 orang pemimpin PAS yang diletakkan dalam GLC makan angin dan berfoya-foya di Belanda dengan menggunakan duit rakyat Kedah sebanyak RM250,000 bagi tempoh 10 hari.

Sepanjang PAS mengambilalih Kedah, terdapat banyak skandal melibatkan penyelewengan kewangan membabitkan kursus, lawatan sambil belajar, mesyuarat teknikal dan seangkatan dengannya. Semua perbelanjaan menggunakan kantung kewangan negeri, kalau tidak pun mengeringkan akaun GLC yang mereka jadikan sebagai ghanimah, khumus dan fai.

Pelbagai kursus yang dibuat, malah kerajaan negeri Kedah yang sangat terkenal dengan cerita melancong terutama sekali yang membabitkan kepala pentadbiran utama Kulim Hi-Tech telah banyak diperkatakan sebelum ini.

Berbanding dengan lawatan mencari pelaburan mereka, ramai yang berkata, Kerajaan Negeri Kedah mengeluarkan perbelanjaan jauh lebih besar berbanding pendapatan yang diperolehi daripada pelaburan-pelaburan yang dibawa masuk.

Sebabnya mudah, semua lawatan dan pelancongan tersebut hanya berselindung di sebalik nama mencari pelaburan, sedangkan sebenarnya ia hanyalah bertujuan untuk berfoya-foya di luar negeri - sesuatu yang tidak pernah dapat dilakukan ketika menjadi pembangkang di Kedah sebelum 2008.

Agak aneh apabila 10 orang dari sebuah GLC di Kedah itu ke Belanda untuk makan angin dengan alasan mesyuarat teknikal. Mesyuarat teknikal apa yang menghabiskan RM250,000 dalam tempoh 10 hari?

Memang betul Azizan Abdul Razak pernah menjanjikan Kedah akan menjadi Belanda Malaysia, tetapi apa yang dapat dilihat sekarang adalah, orang-orang PAS di Kedah yang jadi Belanda. Bukan secara fizikal, sebaliknya perangai tamak haloba dan keinginan meluap-luap untuk berfoya-foya tanpa perlu mengeluarkan wang dari kocek sendiri.

Selama hampir 4 tahun PAS mentadbir Kedah, apa kemajuan yang telah dibawa? Berapa banyak pelaburan yang telah dibawa oleh Phahrolrazi Zawawi berbanding perbelanjaan besar yang digunakan untuk membiayai keseronokannya melancong di luar negara?

Siapa perempuan nih? Dikatakan , ini isteri kedua Amiruddin Hamzah yang dirampas dari suami pertamanya untuk dinikahi oleh Exco Kedah itu. (BACA DI SINI)

Bagaimana pula dengan Amiruddin Hamzah yang khabarnya masih lagi seronok memeluk bini barunya yang juga merupakan Exco Industri Kedah? Selain daripada daging berbulu untuk syahwatnya sendiri, berapa banyak pelaburan yang telah dibawa masuk ke Kedah hasil usahanya tanpa melibatkan kerajaan pusat berbanding perbelanjaan besar yang digunakan untuk Amiruddin Hamzah dan konco-konconya berlibur-libur di luar negara, khususnya untuk bermain golf?

0 comments

HADI KATA NAJIB TAK FAHAM, MASALAHNYA DIA SENDIRI FAHAM KE TIDAK?


Abdul Hadi Awang, Presiden PAS berkata, pembentangan bajet yang dibuat oleh Najib membuktikan Perdana Menteri Malaysia itu tidak memahami maksud Negara Kebajikan sepertimana yang difahami oleh PAS.

Menarik.... sungguh menarik!

Masalahnya ialah, Hadi ni faham ke tidak dengan Negara Kebajikan sepertimana yang didakwanya? Apa maksud Negara Kebajikan dan kebajikan itu ditujukan kepada siapa dan oleh siapa?

Abdul Hadi Awang meletakkan syarat pemimpin-pemimpin tertentu untuk menepati maksud Negara Kebajikan. Dan kalau berdasarkan kepada contoh yang ditunjukkan oleh PAS di Kedah dan Kelantan, bermakna Negara Kebajikan yang dicadangkan dan ingin dibuktikan oleh Najib Abdul Razak menerusi pembentangan bajet 2012, jauh lebih baik dan jauh lebih hebat!

Setakat beretorik dan mencari ciri-ciri hebat yang dilabelkan pada diri sendiri, itu tidak bermaksud sebagai sesuatu yang hebat. Memang benar, negara tidak harus membazirkan wang untuk membiayai bil elektrik rumah Perdana Menteri.

Namun berdasarkan amalan yang Abdul Hadi Awang buat sendiri, untuk apa pula ada bodyguard bila hendak ke mana-mana? Mengapa pula menggunakan kenderaan mewah dan perlu digiring? Bukankah sebahagian daripada pendapatan Abdul Hadi Awang adalah menggunakan duit rakyat, sama ada untuk membayar elaun Ahli Parlimen dan DUNnya mahupun menerusi kutipan Unit Amal dalam ceramah-ceramah yang dihadiri oleh Abdul Hadi.

Jadi, apabila Abdul Hadi Awang mula memperkatakan tentang ciri-ciri pemimpin Negara Berkebajikan, maka setiap orang perlu melihat pula contoh yang ditunjukkan oleh para pemimpin PAS, sama ada mereka benar-benar zuhud atau sekadar berpakaian zuhud tetapi nafsu serakah mereka, tidak lebih dan tidak kurang berbanding golongan yang mereka perkatakan.

Contoh terbaik ialah apabila seorang lelaki memperkatakan tentang keadilan, tetapi mereka sendiri mengamalkan poligami. Menariknya isteri-isteri yang dimadukan, terpaksa bekerja untuk mendapatkan pendapatan bagi membantu keluarga.

Jadi, cerita tentang keadilan yang keluar dari mulut lelaki seperti itu sebenarnya tidak lebih daripada cerita bertaraf Iblis yang menceritakan tentang balasan syurga buat mereka yang menjalankan perintah Allah Taala. Secara dasar dan luarannya, ia adalah benar tetapi dilihat kepada sesiapa yang bercakap, maka nilai yang dicakapkan, tidak lebih daripada sampah kotor yang serba menjijikkan!!!

BACA DI SINI

0 comments

FUZIA SALLEH, MP KUANTAN ALAMI GANGGUAN FIKIRAN PARAH!!!

Kalau dibaca kepada sebuah portal pro-PKR, maka dilaporkan Himpunan Hijau 109 sangat berjaya dan mendapat sambutan ramai. Bagaimanapun, alasan yang diberikan bagi mengelakkan himpunan tersebut mencapai sasaran iaitu penyertaan seramai 10,000 orang ialah kehadiran 50 orang anggota polis serta kehadiran remaja-remaja PLKN di kawasan yang sepatutnya menjadi himpuan kaum Pakatan membantah Lynas.

Hakikatnya, himpunan yang dirancang itu GAGAL SAMA SEKALI. Jumlah kehadiran tidak melebihi 1000 orang berbanding 10,000 yang dicanang-canangkan. Dan seperti biasa, puak-puak Pakatan yang gagal menerima kenyataan bahawa pembodohan yang mereka cuba jalankan tidak lagi dapat diterima oleh rakyat, terpaksa memusing cerita kononnya polis yang menggagalkan perhimpunan dan tunjuk perasaan itu.

Konon-kononnya kehadiran polis telah menakutkan mereka yang berhimpun. Perhimpunan tersebut pada asalnya mendapat permit polis tetapi setelah pihak penganjur memperlihatkan sikap agresif mereka, terutama dalam hal yang berkaitan dengan promosi, polis menarik semula permit tersebut. Penarikan permit bagaimanapun, tidak menghalang kumpulan pelanggar undang-undang itu daripada meneruskan kerjaya mereka, iaitu menimbulkan huru-hara.

Justeru, bagi mengelakkan berlaku sebarang kekecohan ekoran kedegilan pihak penganjur, polis terpaksa menghantar Unit Simpanan Persekutuan untuk mengawal dan mengawasi perhimpunan tersebut. Ternyata, kehadiran pihak polis telah berjaya mengekang sebarang kejadian tidak diingini daripada berlaku.

Puak Pakatan bagaimanapun seperti biasa berkata, mereka menunjuk perasaan secara aman dan tidak memerlukan polis. Kalau larangan polis agar mereka tidak berhimpun mereka boleh langgar sesuka hati, apa jaminan yang membolehkan mereka untuk akur pada peraturan dan undang-undang yang lain.

Secara sahnya, perhimpunan tersebut yang turut disertai oleh Fuziah Salleh dan Ambiga, turut juga disertai oleh Suara Anak Malaysia, Save Malaysia Stop Lynas dan Badan Bertindak Anti Rare Earth Refinery.

Sesuatu yang jelas, kumpulan-kumpulan tersebut terus dan tetap memberi gambaran bodoh kepada rakyat dan penduduk Kuantan, kononnya Lynas adalah sebuah loji nuklear, bukannya sebuah kilang memproses nadir bumi yang tidak ada kena-mengena dengan bom nuklear atau radiasi yang boleh mengancam kesihatan!!!!

0 comments

DRAMA MUNAFIK PAKATAN RAKYAT AKAN BERLAKU ESOK

Diberitakan, wakil-wakil rakyat pakatan rakyat akan menolak kenaikan elaun ahli parlimen sekaligus akan menaikkan rating pakatan rakyat sekaligus menunjukkan kononnya wakil rakyat pakatan tidak hadap dengan duit. yang tak tahan dengan dugaan duit adalah wakil-wakil rakyat barisan nasional.

sedangkan pengusulan untuk kenaikan elaun wakil parlimen adalah dari pakatan sendiri. pertemuan dan perbincangan dengan nazri aziz telah membuahkan peruntukan untuk mereka.

apa yang cuba dilakukan oleh wakil-wakil pakatan esok sebenarnya tidak lebih daripada cubaan untuk mendapatkan publisiti secara murahan. berlagak macam malaikat setelah berjaya memperdayakan musuh cuba digunakan oleh pakatan.

mungkin berasakan kaedah yang digunakan dapat menarik perhqtian dan meraih simpati terutama selepas dibelasah oleh blogger-blogger yang bersusah payah menaikkan ahli-ahli parlimen pakatan itu, maka diperjudikab kaedah tersebut. kalau berjaya, yang dapat nama adalah pakatan. bab mereka ponteng itu akan dibiarkan.

0 comments

KETUA DEWAN HIMPUNAN PENYOKONG PAS UGUT PAS!!!

Hu Pang Chaw yang seringkali diberikan label yang baik-baik walaupun dia sebenarnya mempunyai muslihat besar sebagai pemilik syarikat balak besar di Kelantan, memberi kata dua kepada PAS Kelantan.

Kata Hu Pang Chaw yang begitu dibanggakan kerana tidak pernah melepaskan peluang mengunjungi rumah Menteri Besar Kelantan pada hari raya, PAS sedang mengeringkan sokongan bukan Melayu-Islam kepada parti tersebut.

Di sebalik cakap besar para pemimpin PAS kononnya, golongan bukan Islam di Kelantan dan DHPP merupakan penyokong kuat Hudud, sebaliknya ketua DHPP yang sangat terkenal itu pula memberikan gambaran sebaliknya. Hu Pang Chaw ternyata tidak memberikan langsung gambaran yang baik tentang Hudud dalam kelangsungan PAS sebagai sebuah parti politik.

Bahkan secara halus, Hu Pang Chaw menggambarkan para pemimpin PAS yang terburu-buru membuat dasar untuk menarik perhatian serta pengaruh undi kaum Melayu-Islam, sebenarnya sebagai sesuatu yang bodoh dan kurang menggunakan otak.

Ingatan yang diberikan oleh Hu Pang Chaw mungkin boleh dikatakan sebagai perlewehan isu, namun sebenarnya ia tetap menggambarkan tentang sikap para pemimpin PAS yang tidak pernah berfikir panjang setiap kali mereka ingin membuat keputusan. Mungkin memikirkan ahli-ahli mereka yang setia akan sentiasa menerima apa-apa sahaja suapan para pemimpin mereka sebagai yang baik, walaupun ianya adalah sebaliknya, membuatkan para pemimpin PAS kurang berhati-hati dan mencermati.

Perlu dikatakan bahawa para pemimpin PAS masih lagi bernasib baik kerana kebanyakan ahli-ahli PAS belum cukup cerdik dan belum cukup sedar. Setakat ini, taboo penentangan terhadap ulama akan menerjunkan mereka ke dalam neraka masih lagi menebal. Tetapi apabila berlaku cetusan tidak puas hati, pastinya kebanyakan pemimpin PAS akan tertungging buyung!

Hu Pang Chaw mungkin cuba menimbulkan masalah dan persoalan. Bagaimanapun, adakah mana-mana pemimpin PAS yang mahu ambil tahu tentang pandangan Hu Pang Chaw ataupun pandangan tersebut itu sekadar satu retorik kononnya ada kebebasan suara dalam PAS semata-mata!

0 comments

MAT SABU SUDAH PATUT BEREHAT, BUKANNYA BUANG TEBIAT!!!

PAS terus menguji kewujudan Mat Sabu meskipun isyarat semakin jelas bahawa dia bukanlah figur yang disenangi oleh warga marhein dan akar umbi. PAS memaksa-maksa warga marhein dan akar umbi agar tetap menerima kewujudan Mat Sabu sekalipun, banyak pihak yang bukan sahaja kecewa dengan kenyataan-kenyataan biadap Mat Sabu, sebaliknya menaruh dendam yang bukan kepalang terhadapnya.

Sudah dua kali kekecohan berlangsung atas alasan kehadiran Mat Sabu. Kedua-duanya berlaku di Negeri Sembilan, negeri di mana PAS cuba bertapak dan menjadi sebahagian daripada penguasa. Negeri di mana PAS masih tertolak dan kurang dapat dihayati serta diterima.

Kalau PAS berasakan rakyat dan warga Negeri Sembilan akan menaruh simpati kepada Mat Sabu dan seterusnya kepada PAS dan Pakatan Rakyat ekoran dua kekecohan yang terhasil, mereka silap besar.

Antara negeri yang paling banyak menyumbangkan anggota untuk pasukan keselamatan negara adalah Negeri Sembilan. Negeri Sembilan juga merupakan pusat latihan untuk beberapa kor pasukan keselamatan negara, termasuklah pusat latihan Askar Melayu Diraja. Dan perlu diingat, Askar Melayu Diraja diwujudkan oleh British sewaktu Perang Dunia Kedua.

Dengan kata lain, kalau menurut kata-kata Mat Sabu, semua rejimen Askar Melayu Diraja merupakan anjing British kerana kebanyakan rejimen bukan sahaja berasal dari Rejimen Pertama Askar Melayu Diraja yang berjuang bermati-matian menentang Jepun di Singapura yang menyaksikan keperwiraan Leftenan Adnan, bahkan segala latihan dan taktik yang digunakan oleh rejimen-rejimen Askar Melayu Diraja merupakan taktik serta latihan yang diterapkan oleh Royal British Army.

Memang benar Mat Sabu tidak pernah mengatakan bahawa Askar Melayu adalah ASKAR atau SEPOI UPAHAN BRITISH, tetapi apabila dia menyatakan bahawa anggota-anggota keselamatan sebelum merdeka bekerja untuk British, maka secara tidak langsung yang dimaksudkan oleh Mat Sabu adalah, semua Askar Melayu yang mempertahankan negara pada Perang Dunia Kedua dan zaman darurat adalah upahan British.

PAS sewajarnya menggunakan sentimen yang ada sekarang untuk merehatkan Mat Sabu bukannya memberikan kebenaran untuk Timbalan Presiden PAS itu membuang tebiat macam dia dah nak mati sebelum tempoh 100 hari.

Secara nyata, Mat Sabu tiada tempat di Negeri Sembilan sekalipun yang datang menentangnya secara bersemuka jumlahnya tidaklah seramai mana. Kalau sudah ada segelintir yang secara terang-terangan menentang kehadiran Mat Sabu, bererti di belakang mereka jumlah yang menentang juga jauh lebih besar.

Tidak kiralah walau apa pun janji DAP tentang kehadiran dan penggunaan Mat Sabu, jikalau PAS terus berdegil dan berharap teknik pembalikan psikologi yang digunakan sekarang, yang ruginya adalah PAS sendiri.

Sebabnya sangat mudah, teras sokongan PAS adalah orang Melayu dan orang Islam!

Tak perlulah PAS berlagak kononnya yang datang menentang Mat Sabu hanya segelintir yang diupah oleh UMNO... perlu diingat, dalam mana-mana ceramah PAS sepanjang sejarah penubuhannya, tidak ada mana-mana pemimpin PAS walaupun seterus ARWAH BUNYAMIN YAAKOB pun menerima nasib yang sama seperti Mat Sabu. Malah dalam mana-mana ceramah atau acara sambutan PAS, UMNO tidak pernah mengganggu atau mengacau, tidak seperti PAS yang kerap menggerakkan pengacau-pengacaunya mengganggu acara UMNO sebelum ini!

0 comments

NURUL IZZAH SUDAH LUPA, DIA BUKAN LAGI ANAK MENTERI KEWANGAN!!!

Nurul Izzah mempersoalkan dari mana Najib akan mengambil duit sebanyak lebih RM200 bilion sebagai peruntukan tahun 2012. Katanya lagi, dia hairan, Najib tidak isytiharkan potongan perbelanjaan tetapi Najib tambah pula elaun untuk Ahli Parlimen.

Orang yang lahir-lahir sahaja sudah duduk di atas tilam empuk dan tidur di dalam bilik berhawa dingin sememangnya tidak tahu akan perkataan bersyukur, lebih-lebih lagi dengan sedikit pertambahan rezeki dan pemberian daripada kerajaan.

Bagi golongan seperti Nurul Izzah, apa-apa sahaja yang dilakukan oleh kerajaan, semuanya adalah merugikan. Nurul Izzah yang tidak pernah hidup susah, tidak pernah tahu jerih payah anak-anak yang sebaya dengannya untuk hidup. Mereka tidak ada masa untuk belajar bermain gitar secara formal di kelas-kelas muzik beryuran mahal. Tidak pernah merasai hidup bertemankan pemandu dan tukang jaga yang status mereka hanyalah sebagai pak pandir dan mak andeh.

Justeru apabila Nurul Izzah mempertikaikan belanjawan yang menjadikan warga marhein sebagai kelompok yang cukup banyak diberikan keutamaan, sememangnya itu menunjukkan hati perut dan budi pekerti anak-anak orang kaya sepertinya.

Apa yang dia hendak pertikaikan dari mana Najib akan memperolehi duit sebanyak itu. Najib adalah orang yang berkelulusan pengurusan ekonomi. Najib ada otak tentang pengurusan kewangan. Yang dia pi setarafkan Najib dengan PAPA JAHATnya tu, memang dia ada masalah besarlah!

Kalau Najib dipersoalkan tentang bajet besar bagi tahun 2012, bagaimana pula dengan bajet besar yang dibentangkan oleh Pakatan Rakyat? Dari mana pula perolehan untuk perbelanjaan menerusi bajet tersebut dibuat? Apa masukan yang diusahakan oleh Pakatan Rakyat memandangkan tidak ada satu benda pun yang diusahakan dalam bajet tersebut sebagai punca penambahan dana dan kewangan negara?

Kalau PAPA JAHATnya bengong dan bahlol kecuali temberang dan tipu daya sepanjang hayat, mengapa pula dia perlu ikut kebengongan dan kebahlolan PAPA JAHATnya. Seharusnya sebagai Ahli Parlimen, Nurul Izzah sudah pun mempelajari sesuatu kerana pergaulannya bukan lagi ketika dia sebagai Puteri Reformasi dahulu. Pergaulannya sudah tinggi dan seharusnya membuka lebih besar kepala otaknya itu.

Memang bodoh benarlah seorang Ahli Parlimen sepertinya apabila mempersoalkan dari mana Najib akan memperolehi pendapatan negara untuk menampung bajet yang dibentangkannya Jumaat lepas. Habis tu, apa pula fungsi Ahli-Ahli Parlimen yang telah dilantik oleh rakyat sebagai wakil mereka, tidak kiralah sama ada Ahli Parlimen itu mewakili kerajaan mahupun pembangkang?

Bukankah tugas mereka menjamin kesejahteraan dan kelangsungan hidup rakyat? Takkanlah sebagai Ahli Parlimen Pakatan Rakyat, Nurul Izzah hanya perlu membodohkan diri dan buat muka lawa sahaja setiap hari?

Bodoh punya budak kaya! Harap muka sahaja lawa, badan kurus keding, otak pula sementot!!!

Patutlah Allah Taala jadikan dia sebagai anak Anwar Ibrahim... bodoh macam bapa dia juga, tapi berlagak macam pandai!!!

0 comments

Saturday, October 8, 2011

VIDEO LUCAH KEDUA ANWAR IBRAHIM BAKAL DI INTERNET!!!

Saturday, October 8, 2011
ada maklumat yang sampai dan ianya sangat panas!

menurut yang menjadi pemberi maklumat, hari isnin nanti bakal menyaksikan satu lagi sejarah negara akan ditempah, terutama yang melibatkan 'pengesahan' keterangan hoogland, pakar upahan anwar bahawa anwar tidak boleh menghayun punggung menoron 'mangsa-mangsanya' termasuklah saiful bukhari azlan.

video yang panjangnya tujuh jam itu bakal disiarkan bagi menangkis keterangan satu hala pakar tulang belakang upahan anwar yang datangnya dari jerman.

tidak dapat dipastikan, pihak mana yang akan menyiarkannya memandangkan pihak berkenaan memilih untuk berteka teki.

tungguuuuuu....

0 comments

DR DZULKEFLY AHMAD PUN KENA TORON JUGAK?

dzulkefly ahmad barangkali dianggap sebagai ahli parlimen pakatan yang ditugaskan memantau kementerian kewangan selain azmin ali dan guan eng. justeru apabila najib bentang bajet baru, maka dzulkefly ahmad pun rasa dia kena bagi ulasan tentang hal tersebut.

kata dzulkefly ahmad, peruntukan yang dibuat oleh najib adalah gula-gula pilihanraya dan katanya lagi peruntukan tersebut adalah bukti nyata najib tertekan dengan bajet bangang pakatan rakyat.

kononnya peruntukan pakatan lebih tertumpu kepada pengagihan semula pendapatan negara kepada rakyat. sedangkan najib hanya mementingkan kroni.

cerita tentang kroni memang tidak lekang dari mulut pemimpin-pemimpin pakatan rakyat. walhal pembentangan yang dibuat oleh anwar juga sangat jelas bagaimana pakatan berusaha mempertahankan tuan-tuan besar mereka.

apabila dinyatakan konon tidak ada pernyataan khusus bagaimana kerajaan ingin menambahkan pendapatan negara, sememangnya buah yang digunakan adalah buah pro kerajaan kepada bentangan yang dibuat oleh anwar.

amat jelas bagaimana pendapatan negara ditambah menerusi insentif yang dibuat kepada pihak penjana ekonomi sama yang besar mahupun yang kecil. begitu juga dengan potongan cukai industri merupakan galakan kepada penambahan pendapatan negara apabila lebih banyak pelabur baru dan peluang pekerjaan baru untul rakyat.

jadi, tang mana yang dikatakan ianya tidak seimbamg?

0 comments

PANDAI AZMIN ALI SEKADAR TADAH PUNGGUNG SAJALAH!!!

Azmin Ali kata bajet yang dibentangkan oleh Najib Abdul Razak gagal tawan hati semua pihak. 'Semua pihak' yang dimaksudkan oleh Azmin Ali, adalah golongan swasta yang menurutnya tidak diberikan perhatian oleh Najib Abdul Razak.

Bajet 2012 yang dibentangkan oleh Najib banyak memberi peruntukan kepada kakitangan awam secara langsung. Manakala untuk sektor swasta, manfaatnya adalah secara tidak langsung menerusi peruntukan mudahcara, pengurangan cukai dan insentif-insentif lain.

Namun Azmin Ali yang tidak pernah tahu apa-apa, kecuali menadah punggung untuk Anwar Ibrahim cuba membangkitkan perasaan tidak puas hati di kalangan kakitangan sektor swasta. Selepas berpuas hati dengan prestasi kakitangan awam yang ramai berpihak kepada Pakatan Rakyat, kini Azmin Ali melihat pekerja sektor swasta pula sebagai umpan.

Memang benar, peruntukan bajet 2012 tidak ada bonus daripada kerajaan pusat untuk kakitangan swasta, tetapi kakitangan sektor swasta menikmati peruntukan kerajaan itu menerusi pengecualian cukai dan insentif-insentif yang lain.

Azmin Ali tahu tentang hal itu. Kalau dia tak tahu, takkanlah menjadi Setiausaha Politik Anwar Ibrahim, membolehkan Azmin Ali menjadi kaya raya seperti sekarang? Takkanlah peruntukan kekayaan itu datang secara terus, melainkan datangnya secara tidak langsung, kan?

Takanlah macam tu pun tak tahu?

0 comments

NAJIB KEJAM SEBAB PINGGIRKAN SEKOLAH AGAMA RAKYAT (SAR)

Semakin ramai blogger Pakatan Rakyat yang melalak mengatakan Najib telah meminggirkan SAR dalam peruntukan yang dibentangnya semalam. Kata mereka, Najib langsung tidak bertanggungjgawab sebagai seorang Islam dan sebagai pemimpin di negara ini.

Apabila tuduhan tersebut dilemparkan kepada Najib Abdul Razak, maka sahlah, puak-puak penjilat Pakatan Rakyat sebenarnya adalah golongan bodoh yang bukan sekadar untuk dirinya, tetapi juga membodohkan orang lain.

29 September lalu, Muhyiddin selaku Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Pendidikan telah meminta agar SAR menyertai SABK atau Sekolah Agama Bantuan Kerajaan agar nasib mereka jauh lebih baik berbanding terus berlagak untuk hidup seperti sekarang. Dan dalam keadaan lain, ada banyak SAR yang enggan dibantu kerana ditakuti kerajaan menghalau parti-parti politik yang bersarang di SAR.

SAR bersifat persendirian. Kebanyakannya juga berada di bawah Majlis atau Jabatan Agama Negeri, bukannya di bawah bidang kuasa Kementerian Pelajaran.

Barangkali para penjilat Pakatan Rakyat itu gagal melihat dan membuat pemisahan antara sekolah di bawah Kementerian Pelajaran dan sebaliknya. Sebaliknya meletakkan semua sekolah di bawah Kementerian Pelajaran.

Seharusnya saranan kerajaan agar SAR menyertai SABK diterima dan disambut baik. Malangnya, saranan tersebut ditolak mentah-mentah dan kebanyakan yang menolaknya adalah sarang puak-puak PAS.

Sekarang, nak melalak sebab kerajaan tak peruntukkan bajet untuk mereka?

Lawaknyaaaaa... Najib tak peruntukkan pun bajet untuk Tadika Perpaduan, tak mahu melalak jugak ke? Takkan Najib tak peruntukkan Tadika PASTI, puak-puak PAS nak bising? Takkan sebab tak ada bajet untuk sekolah persendirian, pusat tiusyen dan sebagainya, maka dikatakan Najib tidak adil?

Akai puak-puak ni lebih letak di lutut berbanding di atas kepala!!!!

0 comments

ELAK GUAN ENG DIBELASAH, HUKUMAN GANTUNG KEPADA MANOHARAN DITARIK BALIK!!!

ADUN Kota Alam Shah, M Manoharan sudah pun 'dimaafkan' dan penggantungannya selama 6 bulan akhirnya bertukar menjadi retorik dan lawak jenaka DAP yang paling membangangkan untuk tempoh bulan September-Oktober 2011.

Manoharan digantung keanggotaannya dalam DAP setelah BERJANJI UNTUK MENUKAR JALUR GEMILANG kerana menurutnya bendera Malaysia itu mengingatkan dia kepada Barisan Nasional. Mungkin memandangkan jasa Manoharan mengedarkan bendera DAP pada hari memperingati kemerdekaan negara, maka hukuman penggantungannya selama 6 bulan telah dipendekkan.

Bagaimanapun, ramai sebenarnya yang melihat tempoh penggantungan terhadap Manoharan itu dipendekkan bagi mengelakkan Guan Eng terus menjadi sasaran ekoran tindakan Guan Eng memburuk-burukkan Johor dan PDRM di Singapura dalam satu majlis makan tengah hari bersama persatuan agensi berita asing.

Tekanan terhadap DAP semakin memuncak agar tindakan lebih keras diambil terhadap Setiausaha Agung DAP itu ekoran keceluparan mulutnya. Sehingga kini, tiada sesiapa dari kalangan DAP yang berani mengambil sebarang tindakan terhadap Guan Eng. Malahan, Guan Eng dibenarkan terus memegang jawatannya dan diangkat sebagai SAVIOUR baik dari kalangan PAS dan PKR, apatah lagi dalam DAP.

Apa-apapun, sesuatu yang sangat menarik sebenarnya ialah, DAP tidak pernah serius untuk mengambil tindakan terhadap para pemimpin-pemimpin mereka yang melanggar undang-undang. Kalau tindakan diambil pun, sepertimana yang dilakukan terhadap ADUN Bentayan yang telah dituduh menyonglap duit parti, ia dilakukan pada kadar yang sangat minima dan bagi mengelak dikata orang.

Keadaan yang sama juga berlaku kepada Chong Eng, Ahli Parlimen Bukit Mertajam yang dituduh menipu untuk mendapatkan RM200,000 menerusi majlis makan malam. Tiada sebarang tindakan diambil malahan kesalahan yang dilakukan oleh Ahli Parlimen tersebut yang juga merupakan antara orang penting DAP di Pulau Pinang, cuba ditutup!

Justeru, tindakan terbaru melibatkan Manoharan sebenarnya tidak lebih daripada sebuah retorik semata-mata kerana sudah ada rasa tidak puas hati di kalangan ahli-ahli DAP dari kaum India kerana hanya Manoharan yang dihukum, sedangkan Guan Eng kekal tidak disentuh!

0 comments

ANWAR MENGAMUK, MAKLUMAT DALAM UNTUK BAJET LAWAKNYA TAK BETUL!!!


Beria-ia Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat ingin mendahului Najib membentangkan bajet 2012. Anwar berharap, bajet yang dibentangkannya dapat memerangkap Najib Abdul Razak dan dapat membodohkan rakyat Malaysia kononnya, Najib meniru dan menciplak bajet bongoknya.

Bila Najib bentangkan Bajet 2012 di Parlimen semalam, Anwar dengan yakin menganggap, rakyat Malaysia tidak akan teruja lagi sebab semua yang ingin disebut oleh Najib telah dipangkas lebih awal olehnya dalam pembentangan bajet alternatif yang dilakukan oleh Anwar dua hari sebelumnya.

Namun, ternyata Anwar ternganga-nganga dan terpinga-pinga. Modul umpan yang diserahkan kepada Anwar Ibrahim untuk bajet alternatif dan digunakan oleh Anwar Ibrahim untuk tujuan tersebut, ternyata telah memburukkan imej Pakatan Rakyat. Bajet yang dibuat oleh Najib ternyata terlalu jauh berbeza dan tidak terjangkau dek akal Anwar Ibrahim.

Misi Anwar menggunakan orang dalam untuk memalukan Najib, gagal. Keyakinan Anwar bahawa Najib akan malu besar dan dia tidak dipersalahkan menerusi ketidakhadirannya semalam sewaktu pembentangan bajet, berderai.

Sudah berkali-kali sebenarnya Anwar Ibrahim tersalah jangka dengan kecerdikan dan kecerdasan Najib Abdul Razak. Anwar fikir, orang pengurusan ekonomi seperti Najib boleh diperbodohkan oleh orang sastera sepertinya.

Apa lagi yang boleh dilakukan oleh Anwar selain daripada mengamuk kerana bayarannya kepada 'orang dalam' bukan menaikkan rating dan imejnya tetapi menjadikan dia jauh lebih terhina dan lebih kerdil berbanding Najib Abdul Razak!

0 comments

GAN PEI NEI BARU TAHU MACAM MANA NAK BEKERJA!!!

Gan Pei Nei, ADUN Rawang dari PKR cuba nak tunjuk pandai. Lawatan kerja Perdana Menteri ke pekan Rawang, digunakan oleh Gan Pei Nei untuk menunjukkan yang dia bekerja bagi orang Rawang.

Lima tuntutan yang dibuatnya, barangkali sudah terlalu ketinggalan zaman. Penambahan sekolah jenis kebangsaan Tamil di Rawang, merupakan antara perkara yang menunjukkan Gan Pei Nei adalah manusia bangang yang tidak pernah peduli dengan halatuju negara ini tetapi memilih untuk menjadi popular dan bersifat perkauman yang sangat menebal.

Dalam Penyata Pendidikan Razak, skop tentang sekolah vernakular adalah jelas. Tidak ada lagi penambahan atau sekolah-sekolah baru vernakular di negara ini. Yang dibenarkan adalah pembesaran bangunan sekolah atau perpindahan sekolah lama ke kawasan baru tanpa ada sebarang 'cawangan' kerana secara dasarnya, sistem persekolahan dan pendidikan di negara ini akan menghala kepada satu sistem pendidikan sahaja yang menggunakan Bahasa Melayu sebagai bahasa pengantar dan bahasa pendidikan tanpa mengenepikan bahasa-bahasa yang lain.

Gan Pei Nei seperti juga para pemimpin Pakatan Rakyat yang lain seringkali menjadikan Sekolah Agama Rendah (SAR) setaraf dengan SJK Tamil dan SJK Cina. Padahal, di dalam Perlembagaan Malaysia, perkara itu telah dijelaskan dengan sejelas-jelasnya bahawa sebarang sekolah vernakular, perlu menggunakan wang persatuan mereka sendiri, bukannya datang daripada kerajaan, manakala Sekolah Agama Rendah pula menerima peruntukan daripada kerajaan berdasarkan kepada Agama Islam adalah Agama Rasmi Persekutuan.

Bangang tak bangangnya ADUN PKR ini, peruntukan tanah bagi tujuan pembinaan sekolah terletak di bawah kuasa Kerajaan Negeri. Sepanjang PKR menjadi kerajaan dengan didalangi oleh DAP dan dibantu oleh PAS, berapa luas agaknya tanah yang telah diperuntukkan oleh kerajaan negeri Selangor bagi tujuan pembinaan sekolah?

Ada tidak ada pun, hanyalah di Puchong Prima yang sebenarnya telah diluluskan pada zaman Khir Toyo lagi, dan Teresa Kok dengan bangga dan bangangnya mengumumkan bahawa kerajaan negeri Selangor telah meluluskan dua bidang tanah tersebut - untuk sekolah mubaligh dan sebuah sekolah Cina - menerusi blognya!!!!

Gan Pei Nei juga mempersoalkan tentang kabel elektrik kuasa tinggi di Kampung Sungai Terentang. Menariknya, yang tidak mahu berpindah di situ adalah sekelompok penyokong DAP dan PKR, manakala Melayu-Melayu yang telah diarahkan berpindah, akur dengan arahan tersebut. Kawasan tersebut pula merupakan kawasan setinggan dengan tanahnya adalah milik TNB.

Apa yang diperjuangkan oleh Gan Pei Nei dalam hal ini? Menunjuk perasaan dan buat-buat kecoh? Bagaimana pula dengan surau di Kampung Melayu Rawang yang hendak dirobohkan oleh kerajaan negeri tetapi Khalid Ibrahim cepat-cepat menyalahkan Khir Toyo walhal pada zaman Khir Toyo, surau dan tanah di Kampung Melayu Rawang itu telah kena 'freeze' bagi sebarang tujuan pembangunan dan pemusnahan?

Padanlah muka orang Rawang yang memilih Gan Pei Nei sebagai wakil rakyat mereka. Wakil rakyat yang tidak tahu apa-apa tetapi berlagak macam terlalu pandai, sehingga banyak masalah di Rawang gagal diselesaikannya dan terpaksa berpaling kepada Kerajaan Persekutuan walhal ianya boleh diselesaikan oleh kerajaan negeri Selangor yang Gan Pei Nei sendiri bukan main bercakap bohong tentangnya.

Anda saksikan sendiri video Gan Pei Nei jual temberang seperti pelacur menjual bulunya!!!


0 comments

ANWAR KATA TAK REALISTIK, TONY PUA KATA BAJET GAGAL!!!


Setelah Najib membentangkan belanjawan 2012 yang disambut baik oleh semua pihak terutama sekali warga marhein dan rakyat kebanyakan yang rata-rata tertekan selama ini dan ditipu serta dipermain-mainkan oleh Pakatan Rakyat, beberapa orang pemimpin Pakatan Rakyat mula berasa resah. Mereka tahu, sekiranya bajet Najib itu memberi impak positif dan disukai oleh rakyat, maka Pakatan Rakyat akan ditimpa malapetaka.

Justeru, beberapa orang daripada mereka mula memperlekeh-lekehkan bajet kali ini yang lebih menekankan kepada golongan bawahan dan golongan marhein. Anwar Ibrahim contohnya berpendapat, bajet yang dibentangkan oleh Najib sebagai tidak realistik dan tiada perancangan untuk pendapatan - pendapat yang sebenarnya DICEDUK dan DICURI daripada pandangan terhadap bajet alternatif yang dibentangkannya.

Menariknya Tony Pua juga turut senada dengan Anwar Ibrahim. Tony Pua melihat bajet yang dibuat oleh Najib itu tidak memberikan indikasi kepada pembaharuan ekonomi. Pembaharuan ekonomi yang dimaksudkan oleh Tony Pua sebenarnya langsung tidak ada kena-mengena dengan golongan marhein. Yang dipentingkan oleh Tony Pua adalah golongan peniaga.

Atau lebih tepat lagi, golongan yang membiayai aktiviti DAP.

Beberapa tindakan serta peruntukan untuk DAP secara tidak langsung telah dimansuhkan oleh Najib Abdul Razak, termasuklah harga rumah baru yang dikekang menerusi skim baru yang memastikan, pemaju perumahan di Lembah Kelang dan Pulau Pinang yang rata-ratanya adalah penyokong DAP, dengan bantuan spekulator hartanah tidak boleh menaikkan harga rumah dengan sewenang-wenangnya.

Begitu juga dengan beberapa peruntukan lain yang sama sekali tidak terjangkau dek akal Tony Pua bahawa Najib akan SANGGUP untuk melakukannya. Contohnya, peruntukan besar untuk kakitangan awam, pesara tentera dan polis, bahkan untuk pelajar-pelajar sekolah.

Pendek kata, apa-apa sahaja masalah yang seringkali dibangkitkan oleh Pakatan Rakyat dan cuba dimanipulasikan, Najib Abdul Razak mengatasinya dengan kaedah konvensional... Dalam bahasa yang lebih mudah faham, Najib bermain dengan permainan Pakatan Rakyat.

Kesian Tony Pua.... mahu tak mahu, terpaksalah dia melalak-lalak mengatakan bajet kali ini bukan satu reformasi. Yang dibisingkannya adalah hutang negara yang meningkat. Adakah hutang negara itu boleh diselesaikan dengan menghentikan segala peruntukan dan perbelanjaan? Adakah hutang negara itu akan selesai apabila kerajaan menggunakan duit tersebut untuk membayar hutang?....

Apakah yang dilakukan oleh Najib menerusi bajet tersebut bukan satu reformasi? Reformasi yang dimaksudkan adalah pembaharuan dalam aliran tunai dan pengembangan ekonomi bagi mewujudkan sebuah masyarakat yang mampu berdikari dan lebih berdaya saing.

Entah tang mana tak reformasi lagi, hanya Tony Pua yang tahu. Kalau bajet itu untuk rakyat dan bukannya untuk satu-satu golongan seperti yang diinginkan oleh Tony Pua, rasa-rasanya DAP dan Tony Pua memang dah nak mampus sangat-sangatlah!!!

Bajet lawak Anwar Ibrahim, boleh pula dia kata bagus, walaupun bajet alternatif Anwar dan Pakatan Rakyat itu hanya memperkatakan tentang belanja, guna duit dan bagi, bagi, bagi tanpa masukan!!!

0 comments

Friday, October 7, 2011

BAJET GUAN ENG TENTU LEBIH BEST DARI BAJET NAJIB ABDUL RAZAK!!!

Friday, October 7, 2011
Kalau kita perhatikan pattern Guan Eng dan DAP, kita akan dapati corak pentadbiran yang dilakukannya sangat mirip dengan kaedah Najib Abdul Razak tetapi dijenamakan agar tidak kelihatan seperti plagiat atau copy-paste!

Apabila Najib memberikan bonus kepada kakitangan awam, Guan Eng pasti akan memberi bonus kepada kakitangan kerajaan negeri. Sama ada jumlahnya sama atau jumlahnya lebih sedikit, Guan Eng tidak akan sama sekali berganjak daripada menyaingi Najib.

guan eng tentu tidak mahu melepaskan peluang untuk mendapatkan mileage seperti najib. berbanding kepala negeri yang lain, guan eng adalah yang paling layak memandangkan dia dianggap sebagai pemimpin pakatan yang paling hebat selepas anwar.

pembentangan belanjawan yang dibuat oleh najib petang tadi dengan tumpuan kepada warga marhein termasuklah kakitangan awam peringkat rendah, memberi pukulan kuat terhadap pakatan rakyat yang sebelum ini menggambarkan belanjawan mereka untuk rakyat.

justeru dalam keadaan ini guan eng tentu akan merangka bajet yang dianggap boleh saingi bajet najib. benar atau tidak kita tengok sama-sama.0 comments

BERBALOIKAH PENJAWAT AWAM DAPAT PALING BANYAK DAPAT HABUAN?


Pembentangan belanjawan 2012 yang dibuat oleh Najib Abdul Razak menunjukkan satu aliran yang akan membuatkan ramai yang mencemik dan mencebik sambil membanding-bandingkan antara mutu kerja serta wang cukai rakyat yang digunakan untuk membiayai pendapatan mereka.

Pakatan Rakyat, khususnya Anwar Ibrahim yang MATI PUCUK, pasti akan mengatakan bahawa belanjawan tersebut adalah gula-gula pilihanraya. Gula-gula atau sebagainya, yang pasti ia memberi banyak manfaat kepada kakitangan awam, termasuklah anggota-anggota keselamatan mahupun guru-guru yang menjadi 'anak buah' Pakatan Rakyat.

Namun yang paling menarik adalah, kenaikan elaun untuk Ahli-Ahli Parlimen yang selama ini tidak ubah seperti monyet-monyet dalam kandang yang sedang berebut pisang!

Persoalan yang akan muncul setiap kali pengumuman kenaikan gaji dan pemberian bonus kepada kakitangan awam ialah, adakah tindakan kerajaan itu akan turut menaikkan harga barangan dan perkhidmatan yang dikuasai oleh pihak yang menyokong dan membiayai DAP sebelum ini.

Turut ditimbulkan juga adalah, wajarkah kenaikan tersebut dengan mutu perkhidmatan yang akan diberikan oleh kakitangan awam? Adakah kenaikan tersebut akan turut meningkatkan perkhidmatan, kecekapan dan kurangnya red-tape seperti yang sedang berlaku secara berleluasa sekarang.


Sudah beberapa kali iltizam yang ditunjukkan oleh kerajaan agar kakitangan mereka menunjukkan mutu perkhidmatan yang jauh lebih baik berbanding dahulu. Namun, biarpun wujud peningkatan dan perubahan sikap, peningkatan mutu sebenarnya tidak berlaku secara menyeluruh. Beberapa sektor perkhidmatan awam menyaksikan lebihan tenaga kerja, manakala sebahagian yang lain mengalami lambakan tanggungjawab dan kerja yang berlebihan.

Satu perkara yang turut menarik perhatian ialah, adakah kenaikan gaji, elaun serta insentif dan bonus akan turut mengurangkan kadar rasuah 'petty' yang berlaku di kalangan sebahagian kakitangan awam?

Mungkin benar belanjawan kali ini adalah belanjawan gula-gula untuk memikat semula hati kakitangan awam yang ramai sudah berpaling tadah dan tidak lagi menjalankan tugas-tugas diamanahkan, sebaliknya lebih sibuk berpolitik dan melupakan tugas asal mereka. Mungkin benar belanjawan kali ini cuba mengembalikan sokongan guru kepada kerajaan, memandangkan semakin ramai guru yang memekak mereka mengalami tekanan kerja, namun ramai yang lebih berpihak kepada pihak Pakatan Rakyat secara terus-terangan, meskipun sebagai kakitangan awam, mereka tidak boleh menunjukkan sama sekali kecenderungan politik mereka.

Nampaknya, belanjawan kali ini telah MEMBERIKAN TUGAS KEPADA ORANG AWAM untuk memantau dan seterusnya mengambil tindakan sewajarnya terhadap kakitangan awam yang gagal melunasi tanggungjawab mereka, memandangkan kenaikan dan bonus yang digunakan adalah wang mereka!!!

1 comments

BAJET 2012 JAUH LEBIH BAIK DARIPADA BAJET ANGAN-ANGAN ANWAR!!!

Cakaplah apa sahaja tentang belanjawan 2012 yang baru sahaja dibentangkan oleh Najib Abdul Razak selaku Menteri Kewangan Malaysia. Anwar Ibrahim boleh tuduh apa sahaja, bahkan puak yang bertanda dahi dan perasan mereka lebih tahu tentang maqasid syariyyah, yang pastinya belanjawan 2012 yang dibentangkan sangat menarik dan jauh lebih realistik berbanding alternatif yang cuba digula-gulakan oleh Anwar Ibrahim.

Kurang politik atau ceramah politik dalam pembentangan tersebut, Anwar Ibrahim dann bajet alternatifnya lebih sesuai dicampakkan ke dalam longkang dan tidak berguna langsung.

Daripada RM300 juta daripada RM2.5 bilion modal yang diperuntukkan kepada Bumiputera menerusi apa yang dikenali sebagai DANA MUDAHCARA, ia sebenarnya menjana satu situasi kondusif yang dapat menyuntik aliran tunai kepada golongan yang sangat kurang diberikan peluang, malah tidak tahu bagaimana hendak bersaing di pasaran terbuka mahupun dalam bidang peruncitan.

Berbeza dengan pembentangan alternatif Anwar Ibrahim yang langsung tidak menyatakan tentang peningkatan daya saing kaum Bumiputera dalam bidang perniagaan, sebaliknya yang diperkatakan hanyalah mengelakkan ketirisan, ketelusan, kesamarataan dan sebagainya walaupun hakikatnya yang tidak pernah tiris adalah Bumiputera, yang tidak pernah dapat ketelusan adalah Bumiputera dan sentiasa tersisih dengan konsep kesamarataan adalah Bumiputera.

Anda boleh buat bandingan antara BAJET NAJIB dengan BAJET ANWAR.

Sesuatu yang perlu dilihat pada belanjawan yang membabitkan Bumiputera ini ialah, penyusutan pergantungan sepenuhnya kepada kerajaan, bersesuaian dengan kata-kata Najib sebelum ini bahawa Bumiputera perlu keluar dari belakang kerajaan dan mula bersaing dengan menggunakan modal terhad yang diperuntukkan oleh kerajaan.

Secara keseluruhannya belanjawan kali ini lebih menitikberatkan kepada usaha kerajaan untuk memacu pertumbuhan ekonomi yang lebih berkesan dan lebih berdaya maju biarpun ekonomi dunia berada dalam keadaan tenat dan terhimpit.

Berbeza dengan pendekatan Anwar Ibrahim yang mahu memotong semua projek pembangunan dan menyimpan wang bagi mengelakkan kemiskinan, tindakan Najib Abdul Razak lebih mendekati corak 'menyerang' yang diamalkan oleh Tun Mahathir sepanjang beliau menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun.

Mengembangkan ekonomi bukan bermaksud berbelanja secara berhemat seperti yang dimaksudkan oleh Anwar Ibrahim dan para pemimpin Pakatan Rakyat. DUIT BUAT DUIT, dan bila DUIT SUDAH BUAT DUIT, maka secara tidak langsung, aliran tunai akan bertambah dan peluang pekerjaan serta persaingan bagi mendapatkan sumber tenagakerja akan menghasilkan satu masyarakat pekerja yang lebih berpendapatan tinggi.

Anwar Ibrahim dan para pemimpin serta penjilat-penjilat Pakatan Rakyat barangkali tidak nampak apa yang sedang berlaku dan apa ancaman sebenar negara, berbanding ancaman yang mereka fantasikan kepada rakyat!!!

0 comments

RAHIMI OSMAN DEDAH RAHSIA SAKSI MISTERI ANWAR, NAJWAN HALIMI!!!

Rahsia 'saksi misteri' Anwar Ibrahim, Najwan Halimi ada dalam tangan bekas pegawai khas Anwar Ibrahim, Rahimi Osman. Sebabnya, hubungan saudara dan kebetulan pula sekampung antara kedua-duanya, menjadikan Rahimi merupakan antara orang yang paling tahu tentang 'saksi misteri' Anwar Ibrahim ini.

Najwan Halimi sebenarnya adalah seorang yang sangat dengki dengan Saiful Bukhari. Ketika di UNITEN, Saiful Bukhari yang pada ketika itu mengetuai sebuah komuniti pelajar telah memecat Najwan Halimi kerana sesuatu sebab. Bermula dari itu, hubungan antara Najwan dan Saiful menjadi keruh.

Kredibiliti Najwan sebenarnya sudah tercemar dari awal lagi, terutama apabila mahkamah diberitahu bahawa dia merupakan pembantu Anwar Ibrahim yang merupakan Penasihat Ekonomi Selangor.

Konflik berlaku lagi apabila terdapat unsur-unsur pengkhianatan dan cemburu yang diakui sendiri oleh Najwan Halimi apabila dia mendapat tahu Saiful Bukhari Azlan bekerja dengan Anwar Ibrahim. Kedudukan itu kemudiannya diperolehi oleh Najwan Halimi walaupun bukan sebagai pembancuh kopi.

Apabila Anwar menggunakan Najwan sebagai saksi misterinya, maka yang pasti, cerita tentang Najwan juga yang sangat terkenal, terutama dengan kegilaannya terhadap publisiti, akan turut didedahkan. Sama ada pendedahan tersebut dilakukan di mahkamah atau di luar mahkamah, yang pasti anak muda itu telah pun menempah satu lagi publisiti yang tidak diperlukannya!

0 comments

TERIMALAH HAKIKAT, PENYAKIT ANWAR BOLEH MEMBAWA MAMPUS KALAU DIA MELIWAT!!!

Akhirnya, gambaran yang diberikan oleh Thomas Hoogland adalah ANDAIAN semata-mata. Pakar tulang belakang upahan Anwar Ibrahim itu mengandaikan keadaan Anwar yang dikatakan tidak mungkin dapat meliwat.

Namun rakaman CCTV yang menunjukkan Anwar dapat membongkok dan mengambil beg plastik dengan mudah dan tanpa sebarang masalah kalau diikutkan kepada keterangan Hoogland, telah mula memerangkap pakar tulang belakang upahan itu.

Hoogland hanya mampu berhelah mengatakan, rakaman tersebut terlalu pantas dan dia tidak dapat melihat wajah orang yang ditunjukkan dalam CCTV itu dengan jelas walaupun memberitahu mahkamah, orang itu KELIHATAN seperti Anwar Ibrahim.

Ketiga-tiga orang pakar berkulit putih yang diupah oleh Anwar Ibrahim memberi keterangan untuk menafikan kemampuan Anwar Ibrahim meliwat Saiful walaupun tidak seorang pun daripada mereka dapat menerangkan secara terperinci dan konklusif bagaimana air mani Anwar Ibrahim boleh berada di dalam jubur Saiful Bukhari Azlan.

Menariknya, Thomas Hoogland turut mengakui keadaan kesihatan Anwar bertambah baik walaupun sakit sendinya atau athritis semakin buruk. Athritis bagaimanapun, tidak ada kena-mengena dengan keupayaan meliwat atau sebaliknya memandangkan ramai pesakit radang sendi yang masih mampu memperolehi anak kecil termasuklah wanita yang menghidapnya.

Nampaknya, salah satu daripada rakaman CCTV sudah pun dikeluarkan untuk dijadikan sebagai hujah melawan Anwar Ibrahim. Maka tidak hairanlah mengapa Anwar Ibrahim dan barisan peguambelanya sangat cuak kali ini.

Kesilapan besar Anwar Ibrahim ialah, dia fikir setelah berjaya memperdayakan massa pada tahun 1998 dahulu, dia boleh terus melakukan onar tanpa sebarang masalah dan tanpa syak wasangka. Ternyata dia sebenarnya sedang membuka ruang yang lebih besar untuk beberapa klip video lain ditayangkan bagi menunjukkan Anwar Ibrahim sebenarnya tidak bermasalah langsung untuk melakukan pergerakan, bertentangan dengan apa yang dikatakan oleh Hoogland.

Bukti terbaik adalah TARIAN ANWAR IBRAHIM dalam PILIHANRAYA KECIL IJOK!0 comments

IDRIS AHMAD TERUS DIBUAI PERASAAN SYOK SENDIRI!!!

Membaca kenyataan bekas Ketua Penerangan PAS, Idris Ahmad di portal rasmi PAS, Harakah Daily, benar-benar menggelikan hati. Apakan tidak, contoh-contoh yang diberikannya, tidak ubah seperti seorang dewasa bercerita kepada kanak-kanak tadika, bagaimana seekor lalat boleh membesar dan bersaiz seekor lembu.

Idris Ahmad memuji Kelantan. Tidak menghairankan sama sekali memandangkan Idris Ahmad kalau diletakkan syurga Allah Taala dengan Kelantan dan Nik Aziz pun, yang dipilihnya tetap Kelantan dan Nik Aziz. Menurutnya Nik Aziz telah berjaya mengemudi pentadbiran Kelantan sehingga negeri itu telah ditadbir dengan baik sehingga berjaya menurunkan kadar kemiskinan tanpa bantuan kerajaan pusat.

Apa punya pembohonglah lelaki berketayap putih ini!

Nik Aziz songlap RM600 juta daripada peruntukan untuk peningkatan taraf bekalan air bersih tu, tak nak disebutkan? Nik Aziz gagal mewujudkan peluang pekerja baru dengan kemasukan pelabur-pelabur ke Kelantan, adakah itu satu bentuk tadbir urus yang baik? Nik Aziz dan konco-konconya pelangkong tanah serta balak sampai gondol dan mencemarkan alam sekitar, itu yang dikatakan baik?

Apabila Idris Ahmad kata, Belanjawan Alternatif yang dibentangkan oleh Anwar Ibrahim membuatkan Barisan Nasional susah hati, sebenarnya Idris Ahmad mendedahkan betapa biolnya kepala otak dia dan betapa dangkalnya ilmu di dadanya.

Dia mungkin hafal dan hadam bab haid dan nifas tetapi bahagian ekonomi dan kewangan ternyata jauh daripada pengetahuannya. Barangkali dia tidak pernah berminat untuk mempelajari sistem kewangan dan perekonomian selain pengurusan ekonomi sewaktu muda dahulu, menjadikan dia tidak ubah seperti lembu yang dipotong tanduk.

Sudahlah Idris Ahmad ooii.... lebih baik hang pi tengok kawasan yang bakal hang tandingi nanti. Tak payahlah nak sembang bab ekonomi sebab hang sendiri bongok dan buta tentang ekonomi. Setakat nak syok sendiri, Mahfuz dan Mat Sabu jauh mendahului hang. Lebih baik hang balik mengajar di masjid, mengajar bab haid dan nifas kepada para jemaah sebab itu sahaja kebolehan hang.

Setakat orang bongok macam hang nak sembang ekonomi, rentikanlah... buat malu orang Melayu dan orang yang beragama Islam saja!!!

0 comments

ANWAR TAK MAMPU TUJAH TUNDUN PELACUR KONON.... PIIIRAAAAHHH!!!

Pakar tulang belakang yang disewa khas oleh Anwar Ibrahim untuk memberi keterangan yang dapat mengeluarkannya daripada tuduhan meliwat Saiful Bukhari Azlan, masih lagi berada dalam zon selesa berikutan, dia bebas mengeluarkan sebarang pendapat sebelum berhadapan dengan Peguamcara II yang diketahui telah berjaya mengantoikan saksi-saksi yang ditampilkan oleh Anwar Ibrahim serta pasukan peguambela mahalnya sebelum ini.

Menurut pakar tulang belakang yang kliniknya telah ditutup itu, situasi dan kecederaan tulang belakang Anwar Ibrahim, tidak memungkinkan Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia itu terlibat dalam sebarang skandal yang menjijikkan. Malah menurut Malaysia Insider yang diketahui pemutar belit hebat selagi ianya membabitkan pemimpin Pakatan Rakyat, pakar tulang belakang itu turut menasihati Anwar Ibrahim agar mengambil langkah berjaga-jaga ketika melakukan pergerakan solat.

Yang menjadi persoalan ialah, taktik yang digunakan oleh peguambela Anwar yang meminta agar bahagian akhir keterangan semalam dibuat dalam perbicaraan tertutup sebenarnya lebih menimbulkan persoalan, apa lagi temberang yang Anwar cuba konspirasikan dengan pakar-pakar upahannya.

Sehingga setakat ini, Anwar Ibrahim dan para peguambelanya masih tidak dapat mencari jalan bagaimana hendak menafikan air mani Anwar Ibrahim boleh berada di dalam rektum Saiful Bukhari Azlan. Sehingga sekarang juga, Anwar masih berusaha untuk mengaitkan Najib dan isterinya, Rosmah sebagai konspirator pada perbuatan liwat yang menyaksikan air mani Anwar terlepas ke dalam punggung Saiful.

Paling menarik ialah apabila pakar DNA upahan Anwar yang sebenarnya bukanlah seorang pakar, sebaliknya hanya seorang penyelia, gagal menidakkan kepakaran pakar-pakar Malaysia yang mengekstrak DNA Lelaki Y dari sperma, walaupun pakar berkenaan cuba mengatakan ia berasal dari tiga objek iaitu botol air mineral, tuala good morning dan berus gigi.

Hoogland sebenarnya sedang bermain dengan bahaya memandangkan dia bukanlah pakar saraf sebaliknya hanya pakar tulang belakang. Pakar saraf yang juga merupakan bekas doktor peribadi Anwar, Dr. Halili Rahmat bagaimanapun tidak dipanggil sebagai saksi memandangkan pakar tersebut telah keluar dari PKR dan menyertai UMNO.

Berdasarkan keterangan sebelum perbicaraan dijalankan secara tertutup, peguambela Anwar sekarang sedang berhadapan dengan kesukaran untuk membela anak guam mereka itu. Bahkan pendakwaraya nampaknya tidak melakukan sebarang bantahan, besar kemungkinan kerana kelebihan berada pada pihak mereka.

Kita tunggu cross-examine yang akan dilakukan oleh pendakwaraya terhadap pakar tulang belakang upahan itu!!!

0 comments

LAGI PENDEDAHAN GUAN ENG PENIPU BESAR!!!

Lim Guan Eng pastinya sedang mencari-cari jawapan yang paling sesuai untuk menjawab dan kemudian menafikan yang dia telah menipu rakyat Malaysia dan Pulau Pinang khususnya. PENGANUGERAHAN tanah kepada ADUN DAP Padang Lalang, Tan Cheong Heng, pastinya akan dijawab oleh Guan Eng sebagai BERITA JAHAT, BERITA FITNAH dan BERITA DUSTA.

24 Mac 2008, pada ketika Guan Eng ditabalkan sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang, dia berkata wakil rakyat DAP 'diharamkan' daripada memohon tanah selama Pakatan Rakyat memerintah Pulau Pinang. Mana-mana wakil rakyat yang ingkar akan dikenakan tindakan disiplin.

Bagaimanapun, itu hanyalah cerita BOHONG Guan Eng untuk menyedapkan cerita dan nak tunjuk baik. Hakikatnya sebidang tanah berkeluasan 1.1 hektar telah diluluskan oleh Guan Eng di Bukit Mertajam baru-baru ini.

Tanah tersebut terletak di Jalan Song Ban Kheng, Bukit Mertajam dan merupakan lokasi strategik memandangkan kawasan itu sedang pesat membangun. Tanah itu didaftarkan atas nama Tan Cheong Heng, ADUN Padang Lalang dan abangnya, Tan Chong Hock sebagai pemilik bersama.

Apa agaknya alasan yang akan diberikan oleh si penipu besar berlidah biawak itu? Apa pula alasan yang akan diberikan oleh Melayu-Melayu yang menjilat dan menyokong biawak itu?

Yang pastinya, Guan Eng tidak akan menunggu panjang untuk meneruskan tabiat berbohongnya!
0 comments

LIDAH GUAN ENG MEMANG COP BIAWAK!!!

Entah apa gerangannya, amat menghairankan apabila ramai Melayu PAS dan PKR begitu menyanjungi Guan Eng. Ada yang berpendapat Guan Eng jauh lebih bagus berbanding para pemimpin Melayu terutama sekali dari UMNO, kononnya kerana bersih dan tidak rasuahnya dia. Kononnya lagi, Guan Eng lebih telus berbanding para pemimpin UMNO, malah lebih suci bersih berbanding para pemimpin PAS, apatah lagi PKR.

Walaupun berkali-kali telah didedahkan bagaimana rakyat Johor yang melompat ke Melaka dan kemudian menjadi Ketua Menteri di Pulau Pinang itu menipu dan memperdayakan rakyat Pulau Pinang, khususnya orang Melayu, masih ramai Melayu Pakatan yang siap sedia mempertahankan Guan Eng dengan sepenuh jiwa raga mereka.

Nak tengok Guan Eng menipu senang saja. Guan Eng pasti akan mempertahankan dirinya kalau dia diacah. Senario terbaru menyaksikan Rais Yatim 'mengusiknya' tentang penggunaan Bahasa Melayu... cepat-cepat Guan Eng bagi 'surat tunjuk sebab' yang dia memang berbahasa Malaysia. Entah tang mana yang dikatakan Bahasa Malaysia, hanya dia yang lebih tahu. Takut sangat dia dengan perkataan Melayu. Cukup prejudis dia dengan Bahasa Melayu walaupun Bahasa Malaysia yang dimaksudkannya itu adalah Bahasa Melayu. Bahasa Melayu tidak pernah bertukar menjadi Bahasa Malaysia.

Katanya, Rais Yatim jahat dan berniat fitnah. Katanya lagi, sekolah tersebut wujud jauh lebih lama berbanding Kerajaan Pakatan Pulau Pinang. Konon-kononnya pengelola Sekolah Han Chiang tidak terlibat dengan politik dan hanya pendidikan. Alasan pembohong yang dibuat oleh Guan Eng itu sebenarnya hanya berniat hendak membodoh-bodohkan manusia lain.

Guan Eng barangkali masih tidak sedar bahawa Bahasa Kebangsaan sememangnya terpinggir, terutama sekali apabila ia membabitkan sekolah-sekolah vernakular. Bahkan dari kalangan vernakular itu jugalah yang mendesak agar Bahasa Kebangsaan itu terdiri daripada Bahasa Melayu, Bahasa Mandarin, Bahasa Inggeris dan Bahasa Tamil.

Itu sebablah, Guan Eng tidak segan silu menafikan yang dia tidak berbahasa kebangsaan kerana menurutnya dia berucap dalam Bahasa Mandarin, Bahasa Inggeri dan Bahasa 'Malaysia'.
8
Kalau dia sebut tentang Bahasa 'Malaysia' tu, faham-fahamlah, apa maksud 'Malaysia'nya....


0 comments

Blog Archive

Labels