IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, October 24, 2011

HARON DIN TAMPAR KHALID SAMAD SAMPAI TERLENTANG!!!

Monday, October 24, 2011

Jarang-jarang benar Dr. Haron Din Al-Hafiz, Timbalan Mursyidul Am PAS bersuara. Berbanding pula dengan Khalid Samad yang akan bercakap untuk semua perkara walaupun hakikatnya berbanding Haron Din, Khalid Samad tidak ubah seperti seekor pacat yang mudah ditumpaskan dengan air tembakau.

Hentaman dan cemuhan yang dibuat oleh Khalid Samad terhadap Perhimpunan Sejuta Umat, akhirnya membuka mulut Haron Din. Mungkin Haron Din sudah pun jelak dan muak dengan perangai Khalid Samad yang tidak akan ragu-ragu untuk menyebelahi kaum yang menjadi musuh Islam dan umatnya tetapi sangat bersikap biadap terhadap sebarang usaha untuk memperkukuhkan ukhwah Islamiyyah.

Tanpa berselindung, Haron Din mahu kesemua pemimpin PAS Pro-Liberal menghentikan serta-merta niat mereka untuk meliberalkan dakwah Islam. Gelagat golongan berkenaan dilihat semakin mencemarkan imej dan maruah PAS dengan keterbukaan melampau.

Sememangnya golongan yang diketuai dan dianggotai oleh Khalid Samad di dalam PAS, amat ketara menyelewengkan pelbagai perbuatan mungkar yang mereka atasnamakan sebagai keterbukaan. Dan bukan semua pemimpin PAS yang bersetuju dengan tindakan yang dilakukan oleh Khalid Samad, meskipun pelbagai peringkat pencacai Pakatan, cuba menjadikan dan menjelmakan Khalid Samad sebagai hero penyelamat PAS di Selangor sekurang-kurangnya.

HIMPUN memperlihatkan dan membuktikan bahawa Khalid Samad dan kumpulannya di dalam PAS tidak pernah berminat dengan perjuangan Islam. Malah Khalid Samad, meskipun merupakan Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor, tidak pernah berniat untuk menjadikan PAS sebagai kuasa utama politik dalam Pakatan Rakyat Selangor. Sebaliknya Khalid Samad hanya berminat menjadikan PAS sebagai pencacai Pakatan Rakyat yang perlu sentiasa akur dengan sebarang titah perintah PKR dan DAP.

Mungkin Khalid Samad tidak pernah menyangka, Haron Din yang mempunyai pengaruh yang sangat besar di kalangan ahli-ahli PAS, terutama PAS tegar yang memandang cuak hubungan PAS dengan DAP dan PKR, akan menempelaknya berhubung sikap melampau dan pandangan biadapnya terhadap HIMPUN. Kata Haron Din, matlamat utama HIMPUN adalah untuk mempertahankan kekuatan akidah ummah.

Jadi, kalau tidak mahu menyertai perhimpunan tersebut, tiada sesiapa pun yang akan menyalahkan Khalid Samad. Namun menafikan perhimpunan yang bertujuan untuk menyatukan dan mempamerkan solidariti umat Islam terhadap ancaman yang mengganggu kelangsungan akidah mereka di Malaysia, merupakan satu jenayah yang sangat besar dalam berakidah Islamiyyah....


0 comments

NGEH KOR HAM DALANG SAMUN TANAH DI PERAK?


Pendedahan yang dibuat oleh Perak Today, menjelaskan mengapa Ngeh Kor Ham memekak tentang tanah yang kononnya telah disembelih dan diselewengkan oleh Zambry Abdul Kadir. Ngeh Kor Ham, perompak terbesar Perak cuba memanipulasikan undang-undang untuk menutup kejahatan sebenar DAP dan Pakatan di Perak sepanjang 11 bulan mereka berkuasa di negeri tersebut.

Cerita alibaba atau menggunakan nama Melayu atau kakitangan awam atau Jabatan Kerajaan bukanlah cerita baru. Malah ia digunakan secara meluas oleh DAP. Ini terbukti menerusi perbicaraan koroner Teoh Beng Hock yang akhirnya mendedahkan bagaimana DAP menggunakan nama Melayu dan kontraktor Bumiputera untuk menyapu licin projek-projek yang terdapat di Selangor.

Dalam kes yang berkaitan, seorang ahli DAP telah mencuri dan menceroboh kawasan pertanian berkelompok milik kerajaan negeri di Chenderiang, Perak. Padahal tanah dan kawasan pertanian tersebut telah diberikan kepada 9 orang petani untuk menjalankan aktiviti pertanian. Dan tanpa berselindung atau lebih tepat lagi untuk menunjukkan betapa samsengnya dia, dia telah memacakkan papan tanda nama syarikatnya sebagai pemilik tanah yang dirampas itu. Malah dia juga cuba menggunakan nama MARDI untuk melindungi KEHARAMANJADAHNYA yang merompak hak orang lain.

Itulah DAP. Itulah yang menyebabkan Ngeh Kor Ham memekak. Itu jugalah yang menjadi punca mengapa Pakatan beria-ia cuba mendedahkan keburukan kerajaan.

Sebabnya mereka tidak mahu perbuatan jahat mereka diketahui oleh rakyat Malaysia. Mereka mahu memindahkan kejahatan mereka itu kepada UMNO dan Barisan Nasional. Mereka mahu rakyat melihat, kononnya yang buat perangai HARAMJADAH itu adalah UMNO dan Barisan Nasional.

Jadi, apa yang hendak dihairankan apabila Ngeh Kor Ham membuat laporan SPRM dan bukannya laporan polis tentang penyelewengan tanah yang didakwanya dilakukan oleh Menteri Besar Perak. Sebabnya sangat mudah, Ngeh Kor Ham tidak mahu siasatan polis nanti akan mendedahkan perbuatan penyelewengan tersebut dilakukan oleh DAP dan Pakatan Rakyat, bukannya pihak yang dituduh bersama-sama bukti.

Laporan kepada SPRM sebenarnya tidak lain dan tidak bukan, hanyalah helah Ngeh Kor Ham untuk menunjukkan yang DAP sebenarnya 'sangat baik' tetapi sebenarnya Ngeh Kor Ham hanya mahukan publisiti bukannya benar-benar memperjuangkan keadilan dan ketelusan...

Perkara yang sama melibatkan ahli DAP yang menceroboh dan merampas tanah pertanian di Chenderiang itu adalah sebagai bukti.... agak-agaknya siapakah yang menjadi dalang kepada ahli DAP tersebut untuk berkelakuan SEHARAMJADAH seperti itu?0 comments

GUAN ENG KENA SAMAN, DIA TENGAH FIKIR MACAM MANA NAK SAMAN BALIK!!!


Tentu anda telah terbaca bagaimana lidah Karpal Singh telah memutarbelitkan cerita Kampung Buah Pala. Kononnya kalau Lim Guan Eng tidak membenarkan Kampung Buah Pala dirobohkan oleh pemaju, maka Lim Guan Eng yang akan dipenjarakan kerana mencabul perjanjian yang telah dibuat oleh kerajaan terdahulu. Dan walaupun sebenarnya Lim Guan Eng, kepimpinan DAP dan Anwar Ibrahim telah berjanji, kampung tersebut tidak akan diapa-apakan, tetapi akhirnya mereka terpaksa akur yang pemaju mempunyai hak untuk merobohkan kampung tersebut bagi mengelakkan Lim Guan Eng masuk penjara!

Kenyataan seorang peguam OKU mangkuk yang serba melawakkan!!!

Ilmu putar belit makam tertinggi yang dimainkan oleh DAP dan Pakatan Rakyat. Janji mereka sebelum PRU12, Kampung Buah Pala akan diselamatkan, tetapi apabila sudah menang, maka digunakan alasan kerajaan terdahulu, walaupun kerajaan sekarang, mempunyai kuasa untuk menyelamatkan kampung tersebut sebagaimana yang dijanjikan.

Itu bukti yang paling nyata bagaimana Pakatan Rakyat berputar belit.

Sekarang, Guan Eng akan disaman RM30 juta kerana menuduh UMNO membakar Pejabat DAP. Guan Eng terang-terang menuduh UMNO yang melakukannya dan UMNO yang menjadi dalangnya. Guan Eng cabar UMNO untuk menyamannya.

Dan UMNO sudah pun menyahut cabaran Guan Eng.

Pastinya, Guan Eng sedang bertungkus lumus dengan alasan-alasan baru untuk membuatkan dia kelihatan sangat hero dan menafikan bahawa dia pernah menuduh UMNO yang membakar atau menjadi dalang terhadap pejabat DAP yang terbakar itu. Jangan terkejut sekiranya, Guan Eng menuduh blog-blog UMNO sengaja mereka-reka cerita dan menfitnahnya, padahal dia tidak pernah bercakap apa-apa pun tentang hal tersebut.

Karpal Singh pula akan menggunakan ilmu pendekatan undang-undang dan memutarbelitkannya untuk tujuan menyelamatkan Lim Guan Eng daripada disaman atau dipenjarakan sekali lagi.

0 comments

Sunday, October 23, 2011

RONNIE LIU GELAK BESAR

Sunday, October 23, 2011
Kecacatan HIMPUN menyebabkan ramai pencacai yang mentertawakan UMNO walaupun hakikatnya UMNO tidak terlibat langsung dengan HIMPUN. Malah tiada pemimpin UMNO yang terlibat atau menunjukkan muka dalam HIMPUN.

Dan yang paling tergelak besar dengan HIMPUN sudah pastilah Teresa Kok dan Ronnie Liu yang semenjak dari awal lagi cuba menggambarkan himpunan tersebut adalah cubaan menghapuskan kebebasan beragama untuk kaum Khatolik.

Tak perlulah kita ceritakan apa yang dikatakan oleh kaum munafik dalam hal ini terutama sekali munafiqun yang beria-ia menceritakan tentang kebaikan berdemonstrasi dan seruan mereka kepada kerajaan dan rakyat Malaysia untuk menyuburkan amalan berdemonstrasi.

Yang kita hendak perkatakan ialah bagaimana tiada kesungguhannya masyarakat Islam apabila datangnya masalah yang lebih besar berbanding pilihanraya dan menang pilihanraya.

Ternyata Allah Taala telah menunjukkan kepada kita bahawa umat Islam di Malaysia sudah terlalu selesa dan tidak lagi menghiraukan ancaman terhadap akidah yang mereka anuti.

Atau dalam bahasa yang lebih mudah, umat Islam Malaysia adalah 'buih-buih' yang Nabi s.a.w sebutkan tu!

Kalau tak tahu tentang buih-buih yang disebutkan tu, jawabnya masing-masing pakatlah perbaharui syahadah masing-masing.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

KALAU TERESA KOK TAHU, MAMPUS KHALID IBRAHIM KENA KAHAK!

Khalid Ibrahim menyatakan, tiada sebarang tindakan terhadap Hasan Ali akan diambil kerana sebagai seorang Muslim, Hasan Ali berhak hadir dalam Perhimpunan Sejuta Ummat di Stadium Shah Alam, petang semalam. Kata Khalid Ibrahim lagi, kehadiran Hasan Ali tidak akan menjejaskan integritinya selaku salah seorang Exco Kerajaan Negeri Selangor.

Kebanyakan SYAITAN-SYAITAN BERBAJU PAS yang menyembah dan memuja Anwar Ibrahim serta Lim Guan Eng mengutuk Hasan Ali kerana hadir dalam HIMPUN.

Seorang lagi pemimpin PAS yang turut hadir dalam program tersebut, malah turut hadir selaku pengarah kepada sebuah NGO bernama Front Bertindak Anti Murtad (FORKAD) adalah Kamaruzzaman Mohammad, Ketua Pemuda PAS Wilayah Persekutuan.

Kebanyakan penyokong PAS ASLI, tidak memberikan sebarang komen tentang Perhimpunan Sejuta Umat. Bagaimanapun, terdapat segelintir penyokong Anwar Ibrahim yang sentiasa menyamar sebagai pendokong PAS beria-ia menghentam HIMPUN yang disifatkan sebagai tidak berfaedah, namun pada masa yang sama, puak-puak ini jugalah yang begitu kuat berkempen untuk BERSIH 2.0 kononnya atas nama keadilan dan ketelusan pilihanraya.

HIMPUN dianjurkan oleh badan-badan bukan kerajaan tanpa sebarang pembabitan UMNO. Malah salah seorang daripada orang kuat HIMPUN adalah Cikgu Azmi TERAS yang juga merupakan antara penyokong BERSIH 2.0 dan pengiring Samad Said kononnya hendak menghantar memorandum kepada Yang Dipertuan Agong sebelum mereka diarahkan berpatah balik oleh polis.

Kalaulah Teresa Kok tahu yang Khalid Ibrahim cakap macam tuh.... atau sebenarnya Khalid Ibrahim sedang melindungi usaha-usaha penganiayaan ke atas Hasan Ali sepertimana taktik-taktik yang hampir sama digunakan sebelum ini?

0 comments

IMPORT IKAN UNTUK TURUNKAN HARGA DI PASARAN, SIAPA LEBIH UNTUNG?


Kerajaan menerusi LKIM sedang memikirkan kaedah terbaik untuk mengimport ikan terutama dari Pakistan untuk mengawal harga ikan basah yang sedang meningkat tanpa terkawal di pasaran. Dan seperti biasa, terkeluarlah juga retorik dalam bentuk slogan iaitu IKAN RAKYAT.

Namun, muncul jugalah satu lagi pertanyaan yang perlu dijawab baik oleh LKIM apatah lagi kerajaan.

Kalau benarlah pengimportan ikan dibuat, apakah jaminan harga ikan basah akan menjadi lebih rendah berbanding sekarang? Dan daripada kalangan pengimport yang diberikan hak oleh kerajaan untuk membawa masuk ikan import ke negara ini, apakah akan ada persefahaman dan kawalan kerajaan ke atas pengimport-pengimport tersebut untuk memastikan harga ikan basah memang benar-benar rendah berbanding sekarang.

Buat masa sekarang, LKIM merupakan agensi yang bertanggungjawab menjaga hal perikanan termasuklah kaum nelayan serta pasaran makanan laut di negara ini. Bagaimanapun, memandangkan Malaysia merupakan sebuah negara yang mengamalkan perdagangan bebas, maka yang memainkan peranan dalam penentuan harga dan pembekalan barangan, bukanlah agensi kerajaan atau kerajaan sendiri, sebaliknya oleh golongan yang selama ini telah menjadi LINTAH DARAT DAN PENCEKIK DARAH TRADISIONAL.

Maka, apabila kerajaan mengumumkan tentang hasrat untuk mengimport ikan dari Pakistan, adakah kerajaan benar-benar akan memastikan pengimport-pengimport yang diberikan AP itu akan benar-benar menunaikan tanggungjawab mereka untuk menurunkan harga komoditi tersebut di pasaran domestik?

Atau ia hanya akan memberikan keuntungan yang BERSIFAT MEGA kepada para pengimport yang 'BERNASIB BAIK' diberikan hak mengimport ikan kerana mereka juga akan menyertai golongan LINTAH DARAH DAN PENCEKIK DARAH TRADISIONAL yang sekarang ini merupakan penyokong serta penyumber dana DAP yang tegar?

Apa jaminan daripada kerajaan untuk memastikan harga ikan yang sedang melambung-lambung di pasaran sekarang akibat mainan para penyokong DAP tegar bagi mewujudkan persepsi rakyat kononnya kerajaan sengaja meninggikan harga barangan untuk dana pilihanraya.

0 comments

VIDEO: BERINGAT SEBELUM KENA!


0 comments

PKR DAN DAP BEREBUT KERUSI TRADISI PAS, MIC YANG SIBUK BUSY-BODY!!!

MIC yang hanya menang tiga daripada sembilan kerusi yang ditandinginya pada 2008 berharap untuk melakukan pertukaran suka sama suka dengan mana-mana parti komponen Barisan Nasional agar parti tersebut dapat bertanding di Kedah atau Pulau Pinang.

Kemelut kepimpinan MIC semakin senyap sekarang ini. Pun begitu, gerak kerja MIC dilihat masih agak perlahan berbanding UMNO dan MCA. Manakala sebuah lagi parti komponen iaitu GERAKAN, terus senyap sunyi dengan masalah gagal memberikan fokus walaupun GERAKAN ada 'KEK' besar di Pulau Pinang.

Itu cerita tentang MIC.

Di pasukan 'seberang', PAS Kedah berharap PKR dan DAP dapat menyelesaikan kemelut perebutan kerusi untuk ditandingi pada PRU13 akan datang. Berbanding PAS, PKR dan DAP dilihat begitu menonjol untuk menjadi lebih dominan di dalam Pakatan Rakyat. Meskipun sekarang, DAP merupakan pemegang konsesi terbanyak dalam Pakatan, namun kedudukan DAP tidak selamat memandangkan kewujudan PKR yang sentiasa volatile dan boleh berubah pada bila-bila masa sahaja.

PAS bagaimanapun, kekal menjadi mangsa PKR dan DAP untuk berkorban. Terbaru, Azan Ismail, Ahli Parlimen PKR dari Indera Mahkota dilaporkan akan berpindah ke Kuala Terengganu yang secara tradisinya ditandingi dan sekarang ini sedang disandang oleh wakil PAS. Azan Ismail dikatakan sedang 'bekerja' kuat untuk memperkenalkan dirinya di Kuala Terengganu bagi persediaan sebagai wakil PKR pada PRU13 nanti.

Pakatan bagaimanapun, sentiasa menafikan pergolakan yang sedang berlaku di kalangan ketiga-tiga parti tersebut kerana perebutan kerusi. Memandangkan yang lebih banyak berkorban sekarang adalah PAS, maka PKR dan DAP sentiasa melihat situasi tersebut sebagai SATU KEADILAN.

Parlimen Gombak misalnya, merupakan kerusi tradisi yang ditandingi oleh PAS sepanjang sejarah pilihanraya di Malaysia. PAS memegang kerusi Parlimen Gombak beberapa kali. Namun pada PRU12, kerusi Parlimen Gombak diserahkan kepada PKR untuk ditandingi oleh Azmin Ali bagi memastikan kemenangan 'buah hati kesayangan' Anwar Ibrahim itu.

Dijangkakan PAS akan kehilangan beberapa kerusi yang biasanya ditandingi oleh PAS kepada PKR dan DAP, ditambah pula dengan keazaman DAP untuk membuktikan bahawa parti tersebut telah diterima oleh orang Melayu hasil bantuan PAS dan PKR. Manakala PKR seperti biasa, akan terus meminta lebih banyak kerusi untuk mereka tandingi kerana keyakinan penuh yang mereka akan menang besar sepertimana yang berlaku di Sarawak bulan April lalu.

0 comments

ISU ANAK GUAN ENG RAMAS TETEK, BUKAN ISU FITNAH!!!Seperti yang dinyatakan oleh Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin, kecenderungan Pakatan meletakkan segala beban kesalahan kepada UMNO-BN sememangnya amat ketara terutama sekali apabila mereka sudah tersepit, terkepit dan tidak boleh menjawab.

Pertanyaan tentang pembabitan anak Lim Guan Eng dalam kes tersebut, kemudiannya bertukar menjadi satu tuduhan dan diharapkan dapat menutup isu yang lebih besar iaitu SPICE RM480 juta selain tentangan yang dihadapi oleh Lim Guan Eng di dalam DAP Pulau Pinang sendiri.

Dan seperti biasa, apabila peribadi Lim Guan Eng disentuh, maka berduyun-duyunlah para pengikutnya mempertahankan Guan Eng seolah-olah Lim Guan Eng tidak pernah melakukan sebarang kesalahan dan penyelewengan sekalipun perkara sebenar adalah sebaliknya.

Sehingga kini, yang dapat dilihat kesan daripada isu tersebut, ialah cubaan ketara Guan Eng untuk menutup isu berkenaan, sebaliknya memastikan sesiapa sahaja yang melakukan pendedahan, berasa bersalah dan kemudian menutup mulut.

Satu perkara yang sangat menganehkan tentang Lim Guan Eng ialah tindakannya yang dilihat sangat pasif ketika ini. Para pengikut upahannya yang berduyun-duyun melaksanakan agendanya, juga dilihat tidak langsung cuba mematahkan hujah, sebaliknya mereka meleret-leret ke tempat lain, sehinggakan ada yang cuba mempertikaikan moral di sebalik isu cabul yang melibatkan anak lelaki Guan Eng yang bagi mereka merupakan perbuatan tidak bermoral.

Anehnya, mereka tetap tidak menjawab bagaimana Guan Eng muncul dalam arus politik perdana dengan mempergunakan seorang budak perempuan Melayu untuk mencipta nama dan kemudian turut ambil bahagian dalam mempersoalkan keruntuhan moral anak-anak pemimpin UMNO yang lain. Tidak pula mereka memperkatakan tentang salah moral yang dilakukan oleh Guan Eng ketika dia melakukan perbuatan yang sama.

Isu anak lelaki Guan Eng meramas tetek, bukanlah semata-mata isu fitnah, sebaliknya isu yang menunjukkan wujudnya dwistandard yang seringkali digunakan oleh para pemimpin dan penyokong DAP mahupun Pakatan. Apabila sesuatu isu itu melibatkan pemimpin UMNO-BN, maka mereka memperkatakan tentang salahlaku yang perlu dibetulkan, tetapi apabila melibatkan pemimpin DAP dan Pakatan, maka berketuntanglah puak-puak ini bercerita tentang kejijikan kaedah berkenaan.

Padahal yang mencipta kaedah itu adalah Lim Guan Eng sendiri!!!

Begitu juga dalam kes membabitkan Aziz Bari. Baru sekarang bercerita tentang kebebasan bersuara bagi ahli akademik tetapi apabila melibatkan Rosti Saruwono, alasan yang diberikan sangat berlainan sama sekali!

Ketelusan jadah apa macam tu?

0 comments

Saturday, October 22, 2011

HIMPUNAN SEJUTA UMAT, GAGAL!!!

Saturday, October 22, 2011
Setelah dua jam, dilaporkan hanya empat ribu orang yang hadir di Stadium Shah Alam untuk Perhimpunan Sejuta Umat yang turut menyaksikan kehadiran Hasan Ali, Harussani Zakaria dan Shahidan Kassim.

Secara tidak langsung, perhimpunan tersebut gagal mencapai matlamatnya. Malah ramai pula yang menyatakan, perkataan SEJUTA itu sendiri sudah cukup untuk membuatkan ramai yang tidak hadir. Apatah lagi kaki-kaki perhimpunan dan demonstrasi dari puak PAS tidak terlibat, maka tersangatlah kurang hadirin.

Dalam mana-mana perhimpunan kecuali Persidangan dan Perhimpunan Agung UMNO, amat payah untuk melihat perhimpunan yang benar-benar berjaya. Kalau ada pun, hanyalah perhimpunan yang melibatkan Perdana Menteri. Itu pun, terlalu banyak yang boleh diperkatakan tentang para hadirin.

Kaki perhimpunan ni adalah puak-puak PAS dan PKR. Kalau nak berhimpun, kenalah libatkan PAS dan PKR. Kalau tidak, perhimpunan itu akan bertukar menjadi perkumpulan. Kalau nak harapkan selain PAS dan PKR, payahlah sikit.

Dan yang paling menariknya, orang UMNO sendiri pun tak nampak batang hidung. PAS menerusi wakil tertinggi mereka, Hasan Ali ada nampak batang hidung. UMNO walaupun tidak membuat pengumuman seperti PAS, tetapi nampak gayanya turut bersepakat dengan PAS dalam hal ini.

Mungkin ada yang terlepas pandang. Al-maklumlah program tersebut bukan program Manchester United datang main bola atau bukan program hiburan realiti. Jadi kuranglah yang datang.

Lagipun Teresa Kok memang tak bagi program tersebut berlangsung. Khalid Ibrahim pun macam tak bagi. Jadi, mungkin disebabkan campurtangan dan usaha menakut-nakutkan orang ramai yang dilakukan oleh Teresa Kok maka tidak ramailah yang datang.

Entahlah... macam-macam boleh diperkatakan tetapi yang sahihnya, program tersebut memang tidak dapat sambutan. FULLSTOP!!!

2 comments

EH EH, DAP PUN KATA UIAM BERTINDAK KEJAM TERHADAP AZIZ BARI?

Sungguh aneh lagi menghairankan apabila DAP menyatakan tindakan UIA menggantung tugas the self-proclaimed Pakar Perlembagaan dan Pakar Undang-Undang, Aziz Bari sebagai kejam. Kata DAP, tindakan terhadap seorang ahli akademik terkenal adalah tidak adil dan menyekat kebebasan berfikir serta bersuara.

Semenjak bila pula, DAP mengamalkan kebebasan bersuara sepertimana yang mereka nyatakan dan uar-uarkan?

Adakah kebebasan hanya membabitkan golongan yang bukan menyokong Pakatan tetapi apabila berkenaan dengan Pakatan, maka segala-galanya perlu dilakukan secara tertutup dan tidak boleh disiarkan kepada umum.

Anda pernah mendengar apa alasan yang diberikan oleh Teresa Kok dan DAP menerusi mulut Khalid Ibrahim ketika UNISEL menendang keluar beberapa orang staf akademik mereka termasuklah Rosti Saruwono.

Begitu juga dengan pemecatan Nordin Kardi.

Masa tu tak pula kedengaran suara DAP. Malah Teresa Kok pun membenarkan tindakan pemecatan yang dilakukan oleh UNISEL. Boleh pula ahli akademik kena hentam masa tu. Halal pula tu...

DAP sendiri... cuba anda tengok perangai DAP. Guan Eng tidak akan berani bercakap panjang tentang banyak perkara, termasuklah penyelewengan RM480 juta sehingga terpaksa menggunakan helah anak lelakinya untuk mengalihkan isu. Jeff Oii bergasak dengan seorang lagi pemimpin DAP, Guan Eng pandai pula arahkan agar perkara tersebut didiamkan dan tidak disiarkan oleh media.

Apa yang DAP lakukan untuk memperbaiki atau menambahkan mutu keterbukaan dan kebebasan bersuara dalam parti itu sendiri sebelum sibuk memekak tentang kebebasan di tempat-tempat atau kepada orang lain?

Tidak ada langsung, bahkan DAP semakin tertutup dan semakin takut dengan kebebasan bersuara yang mereka cuba jadi juara.

Sekarang DAP nak mengajar tentang kebebasan ahli akademik menyuarakan pandangan dan kebebasan berfikir?

Cium tapak kaki sajalah!!!

0 comments

AZIZ BARI SETARAF HANG NADIM? PENGSAN LAGI LA ENCIK AZIZ BARI KITA NIH!


Juak-juak dan para pencacai Pakatan mengisytiharkan Aziz Bari sebagai Hang Nadim. Konon-kononnya Aziz Bari adalah penyelamat sepertimana Hang Nadim yang menyelamatkan Singapura daripada dilanggar todak dengan memberi idea 'penubuhan' kubu batang pisang.

Aziz Bari sebagai Hang Nadim?

Mengapa agaknya, kenyataan sebegitu amat menggelikan hati?

Sejauh manakah kebijaksanaan Aziz Bari selaku Hang Nadim yang diisytiharkan oleh juak-juak serta pencacai Pakatan?

Setakat semua orang tak betul, yang betul cuma para pemimpin Pakatan, rasa-rasanya lebih ramai blogger dan cybertrooper Pakatan lebih Hang Nadim berbanding Aziz Bari.

Aziz Bari hanyalah seorang profesor kangkung kongkang yang ketagih perhatian daripada pemimpin-pemimpin politik. Memandangkan pandangannya tidak menarik perhatian pemimpin-pemimpin politik kerajaan, maka Aziz Bari terpaksa mengalihkan tumpuan kepada para pemimpin pembangkang. Dek kerana itulah, walaupun adakalanya kenyataan-kenyataannya tidak setaraf langsung dengan gelaran profesor pada pangkal namanya, namun memandangkan setiap kata-katanya menjadi perhatian dan sebutan pemimpin serta pencacai-pencacai Pakatan yang malas membaca dan mengulangkaji, maka berbanggalah Aziz Bari dengan kebongokannya itu.

Dan sekarang, apabila ada pencacai Pakatan yang meletakkan Aziz Bari sebagai Hang Nadim, ia sememangnya menyerlahkan kebongokan mereka yang sangat keterlaluan. Seorang ahli ilmu dan ahli akademik, tidak akan memberikan pandangan berdasarkan sepihak atau pihak yang disokong atau menyokongnya, tetapi bercakap atas dasar ilmu.

Anda pernah melihat atau membaca mana-mana kenyataan Aziz Bari yang tidak berpihak kepada Pakatan?

Bukankah Aziz Bari terlalu kelam-kelibut apabila tugasnya digantung oleh UIAM dan dia diberikan surat tunjuk sebab oleh pengurusan UIAM sehinggakan terpaksa 'menggunakan' budak-budak keciciran yang berbangga sebagai mahasiswa tetapi berotak bejat, menzahirkan sokongan dengan mengadakan demonstrasi?

Adakah anda mendengar kalau-kalau Aziz Bari meminta para penyokongnya itu agar tidak menunjukkan yang dia perlu bergantung kepada suara orang lain, sebaliknya memperhujahkan kewajaran dia tidak digantung atau diambil tindakan tatatertib dengan menggunakan ilmunya?

Sudah tentu tidak, bahkan Aziz Bari menerima 'baiah' daripada SMM di bangunan yang turut menempatkan portal biayaan Zionis, Malaysiakini.

Itu yang dikatakan Hang Nadim?

Jauh sangat taraf Hang Nadim yang mati dibuang ke laut kerana kebijaksanaannya berbanding Aziz Bari yang kerap menunjukkan kebongokan yang terselindung di sebalik gelar Profesornya!!!

0 comments

TIADA WAKIL CINA DALAM KABINET SELEPAS PRU13!!!

Berdasarkan kepada fenomena yang ditunjukkan, cubaan Najib Abdul Razak untuk mengambil hati golongan muda Cina, nampaknya tidak berjaya langsung. Sebahagian besar daripada mereka, jelas berkobar-kobar semangat untuk menjatuhkan Barisan Nasional. Malah mereka begitu yakin, Barisan Nasional, khususnya UMNO akan berjaya dihalau keluar dari Putrajaya.

Keyakinan golongan muda itu bahawa Melayu-Melayu PAS dan PKR akan setia bersama-sama DAP, begitu kukuh. Malah berdasarkan kepada perkembangan semasa pun, sememangnya Melayu PKR dan PAS akan sentiasa akur dan patuh dengan titah perintah para pemimpin DAP, khususnya Guan Eng.

Apa-apa sahaja yang dilakukan oleh Guan Eng, akan diberikan cop mohor dan dipersetujui. Sebarang kelemahan dan penyelewengan yang dilakukan oleh Guan Eng, dipindahkan kepada UMNO. UMNO yang bersalah walaupun UMNO tidak terlibat.

UMNO, khususnya Najib Abdul Razak menyedari kepentingan undi Cina untuk memastikan kemenangan UMNO dan Barisan Nasional dalam mana-mana pilihanraya, sama ada pilihanraya kecil apatah lagi pilihanraya umum. Dengan perpecahan undi daripada Melayu dan Bumiputera, maka Barisan Nasional sebenarnya sangat bergantung kepada undi Cina dan India serta kaum lain.

Maka tidak hairanlah mengapa Najib dalam beberapa keadaan, melebihkan Cina sekalipun Najib juga tahu bahawa undi kaum tersebut kepada Barisan Nasional amat-amat diragui. Ditambah pula dengan pelbagai tuntutan dan desakan, termasuklah yang mempertikaikan peruntukan Perlembagaan Persekutuan sendiri seperti bantuan dan peruntukan kerajaan untuk sekolah-sekolah vernakular.

Semuanya dilakukan untuk mengambil hati kaum Cina agar kembali mengundi Barisan Nasional pada pilihanraya umum akan datang.

Namun, keberkesanan taktik Najib Abdul Razak amat diragui. Walaupun terdapat perubahan besar di kalangan pengundi-pengundi Melayu dan India, namun perubahan di kalangan masyarakat Cina, khususnya di kalangan pengundi-pengundi baru sememangnya memperlihatkan kesukaran buat Barisan Nasional dan Najib Abdul Razak.

Sehingga kini, MCA dan GERAKAN, dua buah parti yang berasaskan serta bermajoriti Cina masih gagal menarik penyertaan golongan muda masyarakat tersebut kepada kedua-dua parti tersebut.

Dengan Guan Eng sebagai ikon untuk DAP, MCA dan GERAKAN masih terkapai-kapai mencari formula yang paling berkesan untuk mengatasi atau pun menyaingi Guan Eng serta DAP. Kekayaan yang dimiliki oleh MCA, masih gagal mengupah agensi pengiklanan dan penjenamaan yang terbaik bagi memberikan imej baik buat parti tersebut sebaliknya masih menyalahkan UMNO atas kegagalan mereka mendapatkan sokongan golongan muda Cina. MCA dan GERAKAN masih lagi menggunakan kaedah konvensional dan tradisional untuk menyaingi DAP walaupun ianya terlalu ketinggalan berbanding kaedah yang digunakan oleh DAP yang jauh lebih agresif malah sangat ekstrem dengan penggunaan kaedah RASIS, CHAUVINIST dan anti Islam.

Anehnya, MCA dan GERAKAN dalam usaha mereka menyaingi DAP, kedua-dua parti tersebut turut menggunakan pendekatan yang serupa dengan DAP yang sudah tentu menyebabkan mereka dilihat sebagai ulat taik.

Chua Soi Lek telah memberikan peringatan dan amaran keras kepada masyarakat dan pengundi Cina. Sebarang kekalahan besar yang melibatkan MCA akan menyebabkan masyarakat Cina tidak lagi mempunyai wakil dalam kerajaan.

Sudah pastilah, amaran tersebut tidak diendahkan oleh pengundi-pengundi muda Cina. Sebaliknya menjadikan mereka lebih beriltizam untuk memilih DAP sebagai parti yang mewakili mereka pada masa hadapan. Terutama sekali dengan golongan muda yang tidak lagi peduli apa itu kontrak sosial mahupun nostalgia silam memandangkan mereka adalah generasi ketiga dan keempat pendatang dari Tanah Besar Tongsan.

Dan kalaulah benar seperti yang dijangkakan, sekiranya Barisan Nasional masih mengekalkan penguasaan ke atas Putrajaya, maka tiada lagi kelibat menteri-menteri Cina di dalam kabinet selepas itu. Malah wakil-wakil GERAKAN juga tidak akan kelihatan memandangkan sehingga kini, GERAKAN terus longlai dan layu.

Mungkin akan ada juga menteri Cina yang dilantik menerusi perlantikan Senator, namun menteri-menteri yang bertaraf senator sebenarnya adalah menteri-menteri 'belas kasihan'.

Pastinya perubahan besar akan berlaku seandainya keadaan tersebut benar-benar berlaku. Apatah lagi selepas ini, Barisan Nasional akan menjadikan motif mendapatkan kemenangan mengatasi kaedah kuota seperti yang diamalkan sekarang.

Namun adakah dengan ketiadaan wakil-wakil Cina dalam kabinet, maka masyarakat tersebut akan dipinggirkan? Atau mereka akan mendapat lebih banyak suapan dan segala tuntutan mereka akan dilayan dan dipenuhi?

0 comments

ISYARAT BESAR HASAN ALI UNTUK PAS DAN PAKATAN RAKYAT SELANGOR!!!

Hasan Ali telah memberikan komitmen untuk hadir dalam Perhimpunan Sejuta Umat yang dijangka diadakan di Stadium Shah Alam, sekalipun kedengaran ura-ura Teresa Kok berjaya membatalkan perhimpunan tersebut dengan menggunakan kuasanya selaku Exco Kanan.

Pastinya keputusan yang dibuat oleh Hasan Ali akan mengundang lebih banyak persepsi dan prasangka terhadapnya.

Hasan Ali merupakan kambing hitam bagi pihak yang takut dimarahi oleh DAP dalam masalah Kerajaan Perpaduan yang sehingga kini masih lagi didendangkan oleh sebilangan manusia di dalam PAS. Walaupun terdapat beberapa orang pemimpin PAS Selangor lain yang turut merundingkan Kerajaan Perpaduan dengan UMNO selepas Pilihanraya Umum Ke-12 di mana PAS memiliki lapan kerusi penting yang menentukan kewujudan sebuah kerajaan negeri campuran, hanya Hasan Ali yang dipersalahkan.

Pihak yang cuba mengambil hati DAP itu melupakan nama seperti Dr. Harun Din Al-Hafiz dan Khalid Samad. Sebaliknya segala tindak-tanduk Hasan Ali dikatakan sebagai 'planted' UMNO di dalam PAS walaupun dalam beberapa tindakannya yang kontroversi, khususnya di Selangor, Hasan Ali cuba mengataskan Islam dan kepentingan umat Islam.

Hasan Ali pernah berkonfrontasi secara terbuka dengan Ronnie Liu dan Teresa Kok. Tetapi sekali lagi Hasan Ali sekali lagi dipersalahkan, sekalipun Hasan Ali mengambil tindakan berdasarkan kepentingan umat Islam khususnya di Selangor seperti pengharaman penjualan arak.

'Kakitangan' DAP yang berbaju PAS, mencerca dan mengutuknya sekalipun pada masa yang sama, mereka terus mengaku sebagai pejuang Islam. Hanya semata-mata kerana Hasan Ali tidak begitu akur dengan DAP, maka dia dihina dan dijadikan sebagai kambing hitam. Berbeza dengan Khalid Samad yang benar-benar menjadi hamba abdi DAP yang akan membenarkan apa-apa sahaja perbuatan dan tingkah laku para pemimpin DAP sekalipun merugikan umat Islam, Khalid Samad tidak pernah dikutuk seperti Hasan Ali.

Justeru apabila Hasan Ali menyatakan kehadirannya dalam HIMPUN di Stadium Shah Alam, pastinya terlalu kukuh prasangka terhadap Hasan Ali selepas ini sekalipun dia berulang kali menyatakan, kehadirannya itu adalah atas prinsip individu. Malah Presiden PAS, Abdul Hadi Awang juga tidak melarang ahli-ahli PAS daripada menghadiri majlis tersebut atas kapasiti individu walaupun menegaskan bahawa PAS tidak akan menyertainya atas kapasiti parti politik!

"Saya akan hadir, melangkah keluar dari rumah atas nama Aqidah, saya akan berada di situ selama tiga jam atas nama Aqidah serta kepulangan saya ke rumah juga atas nama Aqidah, tidak tidur malam kalau saya tidak pergi kerana ia adalah isu Aqidah, kalau bola, Selangor lawan Kelantan tiada keperluan untuk saya hadir." - Hasan Ali

0 comments

Friday, October 21, 2011

HATIJAH AM TERINGAT-INGATKAN KEPERKASAAN ASHAARI MUHAMMAD!!!

Friday, October 21, 2011
Hatijah Am sama ada memang bercakap begitu atau portal tajaan Zionis, Malaysiakini yang menambah dan memesongkan cerita, mempertahankan buku 'Seks Islam' yang memperincikan tentang hubungan seksual antara suami dan isteri mengikut pandangan Islam (berdasarkan fahaman Hatijah Am yang dilaporkan masih lagi percaya, Ashaari Muhammad belum mati).

Penjelasan yang diberikannya untuk mempertahankan buku tersebut sebenarnya lebih tepat lagi menceritakan tentang Zawq atau Fana' yang terlalu banyak diperkatakan sama ada dari kalangan orang Hakikat dan golongan Tasauf.

Bagi golongan yang tidak biasa, perkataan Zawq atau Fana' mungkin dikaitkan dengan kesesatan atau terseleweng daripada ajaran Islam. Namun bagi golongan yang mempelajari ilmu usuluddin, Zawq dan Fana' merupakan tingkatan kesedapan dan keasyikan yang paling dicari-cari dan paling diimaginasikan.

Zawq dan Fana' dalam bab 'bersetubuh' sebenarnya lebih banyak diperkatakan oleh golongan Wahdatul Wujud, atau golongan penyeleweng Martabat Tujuh yang diperkenalkan di Dunia Nusantara menerusi kitab-kitab Palimbani dan Fansuri. Bahkan dikatakan oleh sebilangan orang, Wahdatul Wujud atau Kesatuan Wujud merupakan tingkatan Tauhid kepada Maha Pencipta yang tertinggi, walaupun terdapat fatwa yang mengatakan fahaman tersebut terkeluar daripada ajaran Islam. Ilmu ini juga disebut sebagai Ilmu Usulul Tahqiq.

Wahdatul Wujud banyak diperkatakan oleh Al-Arabi, malah Al-Hallaj dan Siti Jenar juga dikatakan pemaham manhaj ini. Bagaimanapun, mereka yang sering berangan-angan sudah memiliki tingkatan tauhid tertinggi, kerapkali menyelewengkan maksud Wahdatul Wujud dengan kerap menyatakan, tiada di dalam diri mereka kecuali Dzat Allah semata-mata. Kata-kata yang sebenarnya boleh menyebabkan kesyirikan bagi mereka yang berada pada tingkatan mubtadi dan mutawassit, bahkan di kalangan muntahi sekalipun.

Dan ianya tidak ada kena-mengena dengan Zawq atau Fana' persetubuhan suami dengan keempat-empat isteri seperti yang diterangkan oleh Hatijah Am dalam berita yang disiarkan oleh Malaysiakini.

Barangkali Hatijah Am masih terkenang-kenangkan kehebatan Ashari Muhammad melayan keempat-empat isterinya dan bekas-bekas isterinya yang lain sehingga perlu mengeluarkan buku 'Seks Islam' untuk menyatakan kerinduan kepada keperkasaan suaminya!

0 comments

TAK PAYAHLAH MAIN JIWA, PAKATAN MEMANG HIPOKRIT

Maka bebudak upahan Pakatan berlakon konon-kononnya berjuang untuk keadilan Aziz Bari, padahal mereka hanyalah bertaraf 'UNTUK DISEWA' bagi tujuan demonstrasi.

Konon-kononnya berjuang untuk keadilan. Piiiiiiiraaaaahhhh!!!

Bebudak Pakatan yang bangang dan serba membangangkan!

Mana bebudak ni masa Rosti Saruwono dan tiga orang kakitangan UNISEL dibuang hari tu? Mana portal pembelaan Malaysiakini, Malaysian Insider dan blog-blog Pakatan? Mana Sam Ketot dan DAP yang konon-kononnya memperjuangkan keadilan akademik?

Kenapa diorang memekak tentang tindakan terhadap Aziz Bari? Mana suara-suara orang berkenaan masa Sanusi Junid disingkirkan dari UIAM kerana Anwar musuhnya?

Sudah tentulah kerana Aziz Bari merupakan tinggalan Anwar Ibrahim sewaktu dia jadi Menteri Pelajaran yang kemudian ditukarkan sebagai Menteri Pendidikan.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

GUAN ENG MENGAMUK SAKAN!!!

Guan Eng dilaporkan mengamuk sakan apabila helah untuk mengalihkan isu dan mengelak SPRM daripada mengasaknya berhubung transaksi tanah kepada kroni dan penyumber dana untuk DAP, tidak jadi seperti yang dirancangkan.

Isu anak lelaki ramas tetek yang kononnya dimulakan oleh blogger pro-UMNO sebenarnya tidak lebih daripada helah agar isu SPICE yang melibatkan RM430 juta tidak dipedulikan.

Tony Pua dikesan cuba memanjangkan isu anak lelaki Guan Eng ramas tetek dengan bantuan Malaysian Insider dan Malaysiakini.

Namun sekali lagi mereka terkantoi apabila Pengetua SJKC membuat 'pengakuan' yang kemudian terbukti ada sesuatu yang diselindungi iaitu bantuan RM2 juta untuk sekolah tersebut.

Sumber berita anak lelaki Guan Eng ramas tetek datangnya dari dalam DAP Pulau Pinang sendiri. Sekali imbas ia memperlihatkan kononnya ada kemelut dalam DAP Pulau Pinang, padahal apa yang berllaku ialah melindungi SKANDAL SPICE yang bakal mengundang kehadiran SPRM.

Guan Eng memerlukan satu berita sensasi untuk menutup skandal tersebut daripada diketahui oleh rakyat Malaysia. Pada masa yang sama dia memerlukan alibi untuk dia memindahkan penyelewengannya selaku Ketua Menteri.

Jadi tidak hairanlah apabila Guan Eng diberitakan mengamuk sakan selepas penat-penat merancang skrip dan penggambaran dengan menggunakan anak lelakinya sebagai umpan!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

DERA PEMBANTU RUMAH, 'CIKGU SIM' NI DAP ATAU MCA?

Seorang guru tiusyen, Lim Chee Chong, 42, mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Ampang atas tuduhan memperdagangkan pembantu rumahnya yang berasal dari Kemboja, Khy Sareth, 23, dengan tidak membayar gaji selama sembilan bulan lapan hari bermula dari 25 November tahun lepas sehingga 2 September lepas yang berjumlah RM5,400.

Pemilik Pusat Tiusyen 'Cikgu Sim' itu didakwa melakukan perbuatan tersebut di rumahnya, No.62, Jalan Pandan Indah 5/18, Taman Pandan Indah pada 3.45 petang, 2 September 2011. (KOSMO ONLINE)

Beberapa negara, termasuklah Kemboja dan Indonesia menghalang warga mereka daripada menjadi pembantu rumah ekoran beberapa kejadian kejam, termasuklah pembunuhan yang dilakukan oleh majikan mereka di Malaysia.

Namun kalau diamat-amati, hampir kesemua majikan yang melakukan penderaan dan pembunuhan itu melibatkan majikan bukan beragama Islam. Manakala pembantu rumah asing yang didera dan dibunuh itu pula, beragama Islam!

BACA PAUTAN DI BAWAH dan anda boleh temui banyak kisah yang hampir serupa, majikan bukan Islam Malaysia dera dan bunuh pembantu rumah asing beragama Islam!


0 comments

SAM KETOT DITANGKAP KETIKA MENYOROK DALAM JAMBAN!!!


Betulkah Sam Ketot yang bantut tak cukup vitamin itu telah ditahan oleh pihak berkuasa kerana menghasut?

Benarkah Makhluk Tak Cukup Inci itu telah menceroboh masuk ke kawasan UIAM untuk mengetuai perarakan dan demonstrasi pelajar-pelajar universiti yang diupah oleh Pakatan?

Tetapi yang paling penting...

BENARKAH SHAMSUL ISKANDAR MOHD AKIN TELAH DITANGKAP KETIKA CUBA MENYOROK DI DALAM SALAH SEBUAH TANDAS DI BANGUNAN UNIVERSITI TERSEBUT?

Apakah kali ini, Sam Ketot takut terkencing di dalam seluar seperti kejadian di Melaka tiga tahun dahulu berulang dan dia bergegas ke jamban untuk buang air kecil?

Atau sebenarnya, Sam Ketot fikir, syaitan yang berumahtangga dalam jamban akan dapat menghalimunankannya daripada pandangan pihak berkuasa yang memburunya?

1 comments

LIWAT ISTERI... HUDUD ATAU TA'ZIR?

Jenayah Hudud terdapat tujuh jenis iaitu:

(a) Jenayah Zina
(b) Jenayah Qazaf (tuduhan zina)
(c) Jenayah Minum Arak
(d) Jenayah Mencuri
(e) Jenayah Merompak
(f) Jenayah Menentang Pemerintah
(g) Jenayah Murtad.

Apabila wakil Bebas Kulim-Bandar Baru semalam membangkitkan Enakmen Syariah (II) yang digubal oleh PAS pada 1993 yang tidak memasukkan meliwat isteri sebagai salah satu jenayah hudud, maka satu lagi permasalahan hukum pun berlaku.

Adakah meliwat isteri dikategorikan dalam jenayah hudud? Atau ianya berada dalam kategori jenayah ta'zir?

Kita cuba kupas satu persatu dengan seringkas dan semudah mungkin serta diharapkan dapat menjelaskan permasalahan sebenar. Bab hukum Hudud bukan bab main-main, sebab PAS juga mendakwa Enakmen Syariah (II) Kelantan dan Terengganu yang mereka gubal merupakan hukum Hudud yang diperkatakan di dalam Al Quran, Al Hadis dan Ijmak.

Adapun hukum liwat adalah berdosa besar dan dikategorikan sebagai Zina. Meliwat atau memasukkan zakar pada lubang dubur, di dalam al Quran disebut sebagai fahishah. Persetubuhana dengan kemaluan juga disebut sebagai fahishah. Oleh kerana nama kedua-duanya adalah sama, hukum kedua-duanya juga sama. (Shirazi, jilid 2 m/s 268)

Pendapat tersebut disokong oleh sabda Nabi s.a.w yang dinukilkan oleh Baihaqi dalam kitabnya, al-Musnad (jilid 8, m/s 233), yang bermaksud:

"Lelaki yang bersetubuh dengan lelaki dan perempuan yang bersetubuh dengan perempuan, kedua-duanya adalah melakukan zina."

Bagaimanapun Imam Abu Hanifah berpendapat sebaliknya. Beliau tidak menganggap persetubuhan pada dubur sebagai zina sama ada yang disetubuhi itu lelaki atau perempuan. (Tahawi, Ikhtilah al-Fuqaha, m/s 158, Kasani, Bada'i al-Sana'i, Misr, Jilid 9, m/s 4151).

Alasannya, persetubuhan pada dubur itu tidak dinamakan zina kerana perbuatan itu adalah liwat bukannya wati. Nama perbuatan itu adalah berbeza, sekiranya liwat itu dianggap zina, nescaya tidak timbul perbezaan pendapat di kalangan Sahabat Rasulullah s.a.w.

Oleh kerana itu, liwat tidak dianggap sebagai jenayah zina tetapi dianggap maksiat yang boleh dikenakan hukuman ta'zir.

Persetubuhan dengan isteri pada dubur tidak dikenakan hukuman had. Ini kerana isteri adalah halal bagi suami untuk disetubuhi.

Namun dalam hal meliwat isteri, ulama-ulama muktabar sebenarnya banyak berselisih pendapat dalam menentukan asas perbuatan ini sebagai suatu kesalahan jenayah.

Imam Ahmad, Abu Yusuf, Muhammad bin al-Hasan menganggap perbuatan meliwat isteri adalan zina yang patut dikenakan hukuman hudud tetapi ia digugurkan kerana ada kesamaran hak. Oleh itu, hanya hukuman takzir yang dikenakan. (Abdul Qadir Audah, jilid 2, m/s 353, 354)

Imam Malik dan Imam As-Syafie pula berpendapat perbuatan di atas tidak boleh dianggap zina. Ini adalah kerana isteri halal bagi suami untuk disetubuhi. Sungguhpun begitu, perbuatan di atas adalah salah. Manakala Imam Malik mengenakan hukuman ta'zir, Imam As-Syafie pula hanya mengenakan hukuman ta'zir apabila perbuatan di atas berlaku secara berulang.

Bagi Imam Abu Hanifah, ianya bukan zina tetapi hukumannya sebagai liwat pada bukan isterinya. (Kasani, Bada'i al-Sana'i, jilid 9, m/s 4151).

Diharapkan penjelasan secara ringkas di atas dapat menambahkan sedikit pengetahuan kita berhubung permasalahan di atas.

1 comments

GUAN ENG, SI MAHARAJA SIAL DAP GUNA ANAK KALIH ISU SEBENAR!!!

Guan Eng tidak perlu lagi menjawab. Tony Pua sudah menjalankan tugas dengan baik bagi pihaknya. Guan Eng sebaliknya menanti umpanannya dipagut akhbar serta mana-mana stesen televisyen yang akan menyiarkan berita tentang anak lelakinya. Gerak kerja yang diatur oleh Tony Pua sangat pantas. Jadi, tidak bersalahanlah dia diberikan tanggungjawab sebagai Ketua Publisiti Kebangsaan.

Namun pada masa yang sama, Guan Eng semakin tertekan. Tidak hanya kes cabul membabitkan anak lelakinya yang dikatakan sebagai fitnah, namun tekanan yang dibuat oleh dua orang ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), Lim Boon Chang dan Dr. Lim Mah Hui menjadikan Guan Eng semakin terserlah sebagai biawak pemakan bangkai yang bijak menyembunyikan giginya.

Kedua-dua orang ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang itu membantah Bajet MPPP 2012 bagi projek Pusat Konvensyen Antarabangsa Pulau Pinang yang merupakan projek mengkayakan kroni serta penyokong kuat DAP bernilai RM29.25 juta.

Bantahan dibuat oleh Boon Chang selepas YDP MPPP, Patahiyah Ismail menghabiskan ucapan Bajet MPPP 2012 di Dewan Persidangan Majlis Dewan Bandaraya, Jalan Padang Kota Lama. Boon Chang juga mempertikaikan salinan kontraktor yang tidak diberikan kepada Ahli-Ahli Majlis. Bantahan yang dibuat sebelum ini menerusi satu mesyuarat, juga tiada tindakan susulan.

Projek SPICE menjadi kontroversi setelah BN Pulau Pinang meminta SPRM menyiasat perjanjian projek tersebut. Dalam laporan tersebut Pengerusi Jawatankuasa Kerja BN Pulau Pinang, Teng Hock Nan berkata, pembinaan SPICE di tapak Pusat Arena Antarabangsa Pulau Pinang (PISA) dilihat hanya memberi kelebihan dan keistimewaan kepada pemajunya.

Walaupun Guan Eng sentiasa mendabik dada, kononnya dia telus dan sangat adil, tetapi terlalu banyak keistimewaan yang diberikan kepada pemaju projek SPICE menimbulkan persoalan kerana terdapat antara syarat perjanjian yang ditandatangani pada 19 Ogos lepas akan menyebabkan RM488 juta hilang ghaib begitu sahaja!!!

Paling menarik apabila tanah di kawasan pembinaan SPICE dijual lebih murah daripada harga pasaran semasa kepada pemaju bagi pembinaan sebuah hotel. Walhal DAP Pulau Pinang sangat terkenal dengan menaikkan nilai hartanah untuk memastikan harga rumah yang baru dibina jauh lebih mahal berbanding negeri-negeri lain, sebagai isyarat kononnya Pulau Pinang sudah jauh lebih maju mengatasi negeri-negeri di seluruh Malaysia.

Apa maksudnya tanah yang berharga semasa RM300 kaki persegi dijual pada harga RM100 sekaki persegi kepada pemaju? Mengapa Guan Eng tidak pernah cuba menjawab pertanyaan tersebut sebaliknya mengalihkan topik tersebut kepada ISU RAMAS TETEK yang membabitkan anak lelakinya?

0 comments

ISU RAMAS TETEK, PENGETUA PUN DAH LAIN MACAM!!!

Pengetua SJKC Heng Ee telah menafikan berlakunya kes raba dan ramas tetek membabitkan anak Lim Guan Eng di sekolahnya. Malahan, dia menyatakan 'terkejut' dengan berita tersebut yang disiarkan 'dalam semua akhbar'.

Apa dan mengapa Goon Boon Poh mengeluarkan kenyataan tersebut sudah pun diketahui. Malah, tidak mengejutkan sama sekali mengapa dia terpaksa membuka mulut, selain untuk mengelakkan nama baik sekolahnya terjejas berikutan laporan tentang kes cabul yang didakwa membabitkan anak lelaki Lim Guan Eng walaupun pada masa yang sama, Ketua Menteri Pulau Pinang itu juga mendakwa SJKC Heng Ee terdedah kepada sindiket pengedaran dan penagihan dadah seperti yang dilaporkan oleh sebuah akhbar berbahasa Cina.

Menariknya, kenyataan Boon Poh turut mengaitkan 'semua akhbar'. Lim Guan Eng sebelum ini memberi jaminan akan mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana akhbar yang menyiarkan berita tersebut.

Kalau benarlah Boon Poh membaca berita tersebut dalam 'semua akhbar' sepertimana yang ditulis oleh Malaysian Insider, bermakna berita tersebut telah pun meluas. Dan Lim Guan Eng barangkali terlepas pandang.

Atau mungkin juga, Guan Eng hanya akan mengambil tindakan ke atas akhbar-akhbar seperti Utusan Malaysia, Berita Harian, The Star, Sin Chiew Jit Poh dan beberapa akhbar lain yang mempunyai kepentingan UMNO serta parti komponen Barisan Nasional di dalamnya.

Apakah itu yang dimaksudkan oleh Guan Eng sebagai ADIL dan CAT?

KHAKKKKKKK TUIHHHH!!!

1 comments

BERAKHIRNYA KEMEGAHAN GHADAFFI

Muammar Ghadaffi akhirnya dibunuh oleh tentera pemberontak yang disokong oleh NATO dan Amerika Syarikat beberapa jam tadi.

Kematian Ghadaffi disambut gembira oleh tentera pemberontak dan pada masa yang sama misi Amerika Syarikat untuk membunuh Ghadaffi semenjak 1981 telah menemui kejayaan. Bukan di tangan Amerika tetapi di tangan pemberontak yang merupakan sekutu Amerika.

Mungkin bagi sesetengah orang di Malaysia akan menanggapi kematian Ghadaffi dengan senario politik semasa negara.

Sama ada yang menyokong mahupun yang menentang, kematian Ghadaffi memberikan satu teladan yang cukup besar kepada sesiapa sahaja yang mempunyai otak.

Serangan ke atas satu puak tidak akan dilakukan oleh puak yang ingin melakukan pemusnahan sebaliknya serangan tersebut dilakukan oleh dari dalam puak yang ingin dimusnahkan itu.

Itu adalah peperangan versi baru, versi yang perlu dihadapi dan ditangani dengan penuh kewaspadaan. Jangan terlalu seronok menyerang puak sendiri kerana hasutan orang lain. Sebabnya itulah cara pembunuhan dan kemusnahan yang lebih efektif dilakukan.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

Thursday, October 20, 2011

HUDUD PAS BENARKAN SUAMI LIWAT ISTERI!!!!

Thursday, October 20, 2011
Persidangan Dewan Rakyat hari ini menjadi hangat apabila seorang wakil Bebas mendakwa undang-undang Hudud yang diluluskan kerajaan PAS semasa memerintah Terengganu, membenarkan suami meliwat isteri.

Ketika sesi perbahasan Rang Undang-undang Perbekalan 2011, Datuk Zulkifli Noordin (Bebas-Kulim-Bandar Baharu) berkata jika mengikut Seksyen 14, Enakmen Jenayah Syariah, Qisas dan Takzir yang digazetkan pada 2004, adalah tidak menjadi kesalahan bagi seorang suami berbuat demikian.

Kenyataan Zulkifli itu menyebabkan beberapa anggota pembangkang ‘panas telinga’ dan menimbulkan kekecohan.

“Paling saya terperanjat, ada berbelas-belas kesilapan yang bercanggah dengan Islam tapi yang saya nak tunjuknya, ini bukan datang dari syariat Islam. Contoh, berkaitan dengan liwat. Disebut dalam ini (enakmen) liwat ialah (dalam)Seksyen 14. Ini enakmen yang telah digazetkan.

“Tafsiran liwat (di dalam enakmen) ialah satu kesalahan yang merupakan persetubuhan di antara seorang lelaki dengan seorang lelaki…kita faham lah itu… atau di antara lelaki dengan seorang perempuan yang dilakukan di luar tabii iaitu melalui dubur.

“Yang saya terperanjat dia (hukum hudud) kata ‘selain daripada isterinya’. Makna kata kalau seorang suami bersetubuh melalui dubur isteri itu (bermakna)tidak liwat dalam hudud PAS ini,” kata Zulkifli.


1 comments

KHABAR BUAT KELUARGA DARI MAKKAH!!!

Suasana selepas solat subuh pagi rabu

Suasana di Kota Mekah hari ini amat-amat berbeza sekali jika dibandingkan dengan hari yang penulis tiba di Kota ini. Bilangan jemaah semakin ramai dan dijangka akan bertambah ramai menjelang hari Wukuf pada 9 Zulhijah kelak. Jika dua hari lepas serta semalam penulis masih lagi dapat menyentuh Kaabah, hari ini penulis gagal melakukannya kerana jumlah jemaah yang begitu ramai.

Bilangan jemaah haji Malaysia juga semakin bertambah. Angka tidak rasmi yang difahamkan kepada penulis mengatakan hampir 60 % jemaah kita telah pun tiba di Mekah samada dari Madinah atau dari Malaysia. Salah seorang jemaah yang baru tiba di Mekah hari ini dari Madinah adalah penulis blog humor, Husin Lempoyang.
Antara jemaah Malaysia yang baru tiba sedang menuju ke Masjidil Haram bagi melakukan Umrah sebelum mereka dibolehkan membuka ihram.
Lagi gambar di bahagian bawah

Penulis ingin berkongsi pengalaman selama tiga hari berada di Mekah bersama orang ramai terutamanya ahli-ahli keluarga jemaah haji yang berada di tanah air. Penulis faham dan dapat merasakan perasaan ahli-ahli keluarga di tanah air. Bermacam-macam perkara yang mereka fikirkan tentang waris-waris mereka yang berada di Tanah Suci terutamanya di kalangan jemaah yang agak berusia.

Penulis ingin berpesan kepada ahli-ahli keluarga, jangan bimbang dan jangan susah hati. Di sini semuanya dilayan dengan baik oleh pihak Tabung Haji. Layanan yang diberikan boleh ditakrifkan sebagai lima bintang. Tidak timbul sama sekali tanggapan yang mengatakan jemaah muasasah mendapat layanan kelas kedua dan jemaah pakej mendapat layanan kelas pertama.

Yang membezakan antara jemaah muasasah dan jemaah pakej adalah tempat tinggal serta bilangan ahli kumpulan. Jemaah muasasah tinggal di maktab-maktab Tabung Haji yang boleh dikatakan setaraf hotel 3 bintang, di mana setiap bilik menempatkan 4-6 orang jemaah sebilik dan jarak antara maktab ke Masjidil Haram 500 hingga 1000 meter.

Manakala jemaah pakej pula tinggal di hotel-hotel 3 - 5 bintang bergantung kepada harga yang dibayar mereka dan kebanyakan hotel-hotel mereka berada dalam jarak lingkungan kurang 500 meter dari Masjid.

Layanan baik pihak Tabung Haji terhadap jemaah-jemaah haji bermula dari saat jemaah melaporkan diri di Kelana Jaya. Setelah selesai urusan melapor diri dan taklimat di Kompleks Haji Kelana Jaya jemaah dibawa dengan bas ke KLIA dengan diiringi sepenuhnya oleh polis.

Tiba di KLIA bas-bas yang membawa jemaah masuk melalui pintu khas sehingga jemaah diturunkan di pintu pelepasan dan seterusnya masuk ke dalam pesawat mengikut warna boarding pas bagi mengelakkan kesesakan.

Di dalam pesawat juga jemaah dilayan dengan baik dari segenap aspek seperti layanan di dalam penerbangan komersial walaupun itu adalah penerbangan sewa khas Tabung Haji. Tiba di Jeddah, jemaah hanya perlu mengambil bagasi mereka di tempat kutipan bagasi untuk tujuan pemeriksaan Kastam Arab Saudi. Selepas urusan kastam , bagasi-bagasi jemaah terus diambil oleh petugas-petugas Tabung Haji untuk dibawa tempat penginapan. Jemaah tidak perlu fikir susah payah untuk menarik, menolak atau memikul bagasi yang bersaiz besar, kerana semuanya diuruskan oleh pihak Tabung Haji.

Di maktab-maktab penginapan di Mekah segala kemudahan dan kelengkapan yang merangkumi pelbagai aspek ada disediakan. Klinik, pakar rujuk ibadat haji, pakar kaunseling, restoran makanan Malaysia, kedai-kedai barangan keperluan harian, kedai dobi, kedai telefon, kedai jahit, perkhidmatan penghantaran barangan ke Malaysia dan bermacam-macam lagi. Yang susah hanya untuk kaki-kaki rokok, yang lain semuanya senang. Rokok tidak dibenarkan dijual di kawasan Tanah Haram. Jika ada dijual pun secara tersembunyi.

Petugas-petugas Tabung Haji yang memakai jaket hitam yang tertera perkataan TABUNG HAJI dan bendera Malaysia berada di merata-rata tempat yang menjadi tumpuan jemaah Malaysia. Antara tempat yang mereka berada di Masjidil Haram dan di kawasan membeli-belah kerana di kawasan-kawasan tersebut yang selalu berlaku kes jemaah sesat kerana kekeliruan pintu atau jalan.

Bagi yang sesat , mereka hanya perlu memberikan tag nama mereka untuk tujuan pengesahan. Setiap tag nama jemaah terdapat kod bar yang mengandungi pelbagai maklumat jamaah di dalamnya. Dengan hanya sekali imbas , petugas Tabung Haji akan mengetahui dimanakah tempat tinggal jemaah berkenaan dan mereka akan dihantar pulang oleh petugas Tabung Haji.

Pertolongan atau bantuan bukan setakat datang dari kakitangan Tabung Haji sahaja, terdapat juga yang datang daripada sesama jamaah kerana kita berada disini seperti sebuah keluarga. Yang muda tolong yang tua, yang tua dihormati dan yang muda dikasihi. Semua orang hendak melakukan perkara baik di tempat yang baik kerana ganjarannya besar.

Sebagai contoh lihat gambar di bawah ini, dua makcik dari sebelah kanan adalah jemaah dari Gua Musang Kelantan. Mereka berdua tinggal sebilik dengan jemaah wanita yang lebih muda dari Trengganu. Setiap hari dua makcik berkenaan akan bersama-sama dengan jemaah wanita muda berkenaan beserta suaminya untuk ke Masjidil Haram. Inilah yang dinamakan yang tua dihormati dan yang muda dikasihi. Saya kagum melihat keakraban mereka walaupun mereka tidak mengenali satu sama lain sebelum ini. Mereka hanya kenal di bumi Mekah, tetapi mereka hidup bagaikan satu keluarga.

Akhir kata sebagai penutup penulis sekali lagi ingin berpesan kepada ahli-ahli keluarga atau waris-waris jemaah haji yang berada di tanah air, anda semua tidak perlu risau atau bimbang dengan ahli keluarga anda di Tanah Suci kerana semuanya dijaga dengan baik oleh Tabung Haji. Mereka mempunyai cukup kakitangan dan pengalaman untuk menguruskan 28'000 orang jemaah Malaysia.

En Ahmad Suhaimi bersama isterinya (dua dari kiri), Puan Anisah Abd Mubin dari Kuala Trengganu.
Tiga dan empat dari kiri ,Puan Hasnah Ibrahim dan Kalsom Jusoh dari Gua Musang.

Antara jemaah Malaysia yang baru tiba dibawa oleh petugas Tabung Haji ke Masjidil Haram untuk melakukan Umrah

Dua jamaah wanita Malaysia sedang membaca Quran di Masjidil Haram selesai solat subuh pagi rabu

Bagi anda yang mempunyai sanak saudara di Makkah dan mahukan perkembangan selanjutnya sepanjang musim Ibadah Haji ini, anda boleh layari HAJI1432.COM

0 comments

CYBERTROOPER DAP SEMEMANGNYA BAHLOL DAN TAK FAHAM BAHASA!!!

Seperti yang boleh kita lihat, permainan dan polisi DAP ialah apa-apa sahaja yang berkenaan dengan mereka dan tidak boleh dijawab atau memang terkena ke batang hidung, akan segera ditanggapi sebagai RASIS. Tetapi apabila mereka melakukannya dengan bebas, maka itu dianggap kebebasan.

Anda boleh baca apa yang ditulis oleh salah seorang penyokong DAP ini menerusi komen yang telah diberikannya.

dap supporter <yiting_teo2@hotmail.com> (unregistered) wrote, in response to INVINCIBLE ASIA (unregistered):

you are being too racist...what do you mean by 'bloodiest blood sucking parasite, chauvinism human retarded species ''DAP chinese malaysian''! '??? you ask us to read your blog with an open-mind but you are being racist at the same time? your introduction already showed how narrow-minded u are...pls...before you criticized others,mind ur own language first.if u think u are better than anyone of us here just because your english is better then u are so WRONG.make good use of your time...loser

Bandingkan pula dengan seorang lagi penyokong DAP yang juga merupakan salah seorang cybertrooper yang berkali-kali masuk menyerang blog ini.


FUCK MALAY PIG <aaronryj626@yahoo.com> (unregistered) wrote:

Kita orang CINA ..Jika saya nak tulis BAHASA CINA..Kamu tak tahu saya tulis apa ..Saya ajar lu .. Lu pergi FUCK u punya mak u oleh tahu..GILA BABI..Jangan tengok tempat lain..Tidak salah , SAYA CAKAP LU "BABI"...saya "TAK" cakap ORANG MALAYU BABI...saya cakap U "TULIS BLOG ITU ORANG"BABI...Bukan lu BABI sahaja ..KAMU SEKELUAGA PUN ialah BABI...BALIK KAMPUNG LA...JANGAN KACAU !! BABI!!告訴你是"豬""PIG"..你回去幹你媽!!你最後死全家!!整個KAMPUNG的MALAYU被燒死!!           "I HATE MALAY PEOPLE" because all MALAY people is stupid and fucking citizen... GO BACK KAMPUNG to FUCK "PIG" Pig mean your MALAY MOTHER...


Penyokong DAP itu tidak berpuas hati dengan kebenaran yang terkandung di dalam posting panjang pengkomen yang menamakan dirinya sebagai INVINCIBLE ASIA.

INVINCIBLE ASIA <poxeidonn@gmail.com> (unregistered) wrote:

Special attribution to the bloodiest blood sucking parasite, chauvinism human retarded species ''DAP chinese malaysian''!

This is an attempt at studying the thinking, mentality and philosophy of the Chinese in the world especially those who live outside of the Chinese world.
When will someone conduct a more serious research on this following the wake of the earlier doctoral thesis a Chinese scholar had done which was later published in a book called, ‘History of Chinese Immigration to Nanyang’ which tells the sorry tales of how the Chinese had to flee from South China to go to Southeast Asia with barely anything on them except for the clothes they were wearing?
The then President of Taiwan, Lee Teng-Hui, called the Chinese in Singapore uncultured as they are descended from the people of South China. This was when he had a spat with the Minister Mentor of Singapore, Lee Kuan Yew. Yet, Kuan Yew didn’t bother to challenge the other Lee, almost as though Kuan Yew knew he didn’t have anything to contradict.
But I am going to be charitable and not describe the Chinese in Singapore as what the President of Taiwan had said.


‘MALAYSIAN CHINESE ARE STUPID! – MICHAEL CHICK:
It is unlike Michael Chick, who has an English name, who has written another article with a weirder title - ‘MALAYSIAN CHINESE ARE STUPID!’ which was published in Malaysia-Today. Yet, he was not condemned.
Shockingly, there were many Chinese commentators who agreed with him. The reason being the writer is English. If he was Malay, he would have been condemned.
Many Chinese and other non-Malays have tried unsuccessfully to define what and who the Malays are but all of them fail because their thinking was clouded by their own prejudices and biases.
So Michael is lucky because he is English and his views are considered by the commentators to be superior.
Yes, I do mix more with the non-Malays. I went to a Catholic missionary school where I was the only Malay student in class in most of the eleven years I was there in primary and secondary school.
And yes, I have many close relatives who were former Chinese and Indian Hindus.
In fact, most of the ancestors of the Malays, including the members of the royal families were also Hindus, including Parameswara who became a Muslim in 1414 of the Common Era (CE).
And as I am writing this, I had just seen in the papers of how Michael Jackson who was said to have converted to Islam and now calling himself Mikaeed. He followed in the footsteps of his elder brother, Germaine who became a Muslim in 1989.
Is Michael’s conversion to Islam one strange reaction to Barack Hussein Obama’s becoming president of the United States? It cannot be just a coincidence.

THERE ARE CHINESE EVERYWHERE:
There are Chinese everywhere – in Malaysia, Thailand, Indonesia and Singapore and almost all the countries in the world and in different numbers ranging from a few hundred to a few million.
The way the Chinese behave and try to exert themselves differ according to which country they are in and how many of them.
The only difference is in what numbers and percentages and the way the Chinese behave is according to these factors.
If they become larger than the local native population such as in Singapore, they will demand and get the ultimate power to control the whole island and in the process cause the extinction of the Sultanate of Singapura.
Yes, Stamford Raffles called it Singapura, while his successor who could not speak much Malay, mispronounced it as Singapore.

CHINESE IN INDONESIA, THAILAND AND THE PHILIPPINES:
In Indonesia, where the number is smaller and comprising only three percent of the total population of the country, they accept everything including being ‘forced’ to study in Indonesian schools and not make any unnecessary demands on the government, lest they will get it in strange ways.
They even had no choice but to use Indonesian names and speak in the local language.
Only lately, however, are they allowed to have their own television programs in Mandarin and you can now hear the Indonesian Chinese speaking in Chinese – Mandarin, Cantonese and Hokkien mostly, publicly without being chastised. Only a small percentage of them convert to Islam, and speak the language of the majority there.
In the Philippines, the number of the Chinese is even smaller. And because of that they have no choice but to assimilate with the local population comprising of the Filipinos, even calling themselves Filipinos and speaking in Tagalog and English. They do not speak Chinese or clamor to have their own schools.
And because of that they are able to get some of their own kind appointed as President of the country starting with Corazon Aquino. She does not call herself Chinese and only rarely does so and on any of her visits to China, she would visit her ancestral village in south China.
The same with Thaksin and Samak who are prime ministers of Thailand. Both of them are Chinese, but they do not have Chinese names or are able to speak Chinese. They also have Thai names and do not wish to be referred to as Chinese.
The reason being the number of the Chinese in Thailand is very small. And despite controlling the economy and politics, they cannot exert their Chinese-ness that much, lest they would lose support of the average Thais who are comfortable accepting them for who and what they are.

CHINESE IN AMERICA:
In America, the number of Chinese is also small; they restrict themselves to Chinatowns and find their own entertainment watching movies from Hong Kong and listening to music from this country. They do not have any ambition of forming their own political parties because they know they can never go anywhere.
If there are Chinese who have been appointed to office, they have to run on the Democratic or Republican Party tickets.
In short, the Chinese in America have to assimilate, just as the Chinese in Canada and England. They are too small and insignificant to make any impact.
Yet, they can and are allowed to build their own schools and temples, but they do not want to waste their time doing so; they are more interested to save whatever money they have on their companies and themselves.

CHINESE IN MALAYSIA:
The Chinese in Malaysia, however, are in a special position: their number is larger. At one time they were forty percent of the population with many of them who are actually poor and in abject poverty.
No wonder they refused to return to China where they could not show their newly-found wealth to their relatives. So they chose to remain in Malaya as punishment for their failure to get their proverbial pot of gold here.
Their off-springs were the ones who had to slog so they could become successful and become more fused with the land, unlike their parents who had failed to do so and who still thought they were Chinese nationals owing no allegiance to the country they were now at.
However, over time, this percentage has been reduced to only 25 percent. It is a small percentage, compared to the percentage of the native Malay population which stands at around 60 percent and growing rapidly so that by 2050, it will be 80 percent.
Yet, the Chinese in Malaysia think they can exert themselves and demand all sorts of things without admitting it and pretending that no one would figure it all out.
The Malays have been kind in accommodating their every needs so much so that the economy of the Malays has been in shambles.
With no land, money or property when the Chinese first came here, they started work as menial laborers and renting houses and land which they developed and eventually started owning them. Most of the ‘night-soil carriers’ were Chinese with some Indians and almost no Malay.
And now we can see how many Malay lands where ancient villages and old paddy fields had stood have been redeveloped by the Chinese as their economy expanded. And the Malays have also been too supportive of their economic growth by allowing themselves to be used as the customers of their business, which continued to expand and grow purely on the strength and support of the Malays, without which the economy of the Chinese could not grow at all.
The Malays and their ‘leaders’ continue to be oblivious to this and continue to accommodate every need of the Chinese.
And not enough with this, they are now craving to have political power, too. Many have even challenged ‘Ketuanan Melayu’.
Is it wrong for the Malays to have their own slogans? Is it wrong for the Malays to carry their ‘keris’ in whatever ways they like? Who are the others to ask the Malays not to carry them?
Now it is the ‘keris’; tomorrow it is the ‘songkok’; then what? Bahasa Melayu wants to be described as Bahasa Malaysia, yet they are not interested to master it.
Only those who want to be in politics have no choice but to know this language lest they cannot take part in any political debate. Just like the lawyers who have to use Malay in the court or they cannot fight any case and have to do office work only.
But when will they start to demand the use of English in the courts? This can happen.
So, you, see it is the numbers that make up the equation.
One cannot deny that if the number of the Chinese in Malaysia rises further so that they are more than the Malays, then surely their behavior and demands will become more ridiculous.

MALAY CHIEF MINISTER OF PULAU PINANG!?
No Chinese or Indian wants to talk about how Pulau Pinang can also have a Malay as their chief minister. All of them want to ask when a Chinese (not an Indian) can be Prime Minister of Malaysia. That possibility is as good as asking when a Malay can be the vice-chancellor of UTAR and the New Era College.

CHANGING ROAD NAMES - CHANGING THE CONSTITUTION NEXT?
The first indication of how the new DAP government of Pulau Pinang will act when the Chinese in Malaysia become more assertive is in how fast they wanted to change road names.
What if they have full control of Malaysia: Wouldn't they also want to change the Constitution, too?

FIXING THE MALAY POPULATION IN SINGAPORE AT FOURTEEN PERCENT
Singapore had a way of balancing the ethnic composition of the races. They knew the Malays have a natural way of expanding themselves, numerically speaking. There used to be only 14 percent of the population of the country when the country left Malaysia – or were ‘sacked’ from Malaysia.
Now the population of the Malays has been ‘fixed’ so that it does not increase. The Singapore government will ensure that this remains so. And they would ‘import’ Chinese from foreign countries particularly the wealthy ones from Indonesia, Hong Kong, Taiwan and China, to ensure that the percentage of the Chinese population remains at 70 percent.
Early Malay leaders were not smart; they did not have evil ideas and insisted on keeping Singapore in the Federation because they did not wish to play the Devil by expanding the population of the Malays so that it exceeds that of the Chinese including those in Singapore by encouraging the immigration of Indonesians to the land.
If they had done this, then surely the population of Malays in Malaysia can be a lot more now and that multi-ethnic strife that we experience today would not happen.
Many Chinese and Indians in Malaysia blame the government for ‘allowing’ Malays from other countries particularly Indonesia to become its citizens or permanent residents which they say is a strategy to increase the population of the Malays.
But they ignore the fact that the Singapore government had been doing it more feverishly so as to ensure that the population of the Malays remain ‘fixed’ at 14 percent.
Yet, the Malays in Singapore do not complain about this. The reason being they are too small and insignificant to say anything.
It’s all about numbers. Go figure this out.

BABA AND NYONYA AND THE OTHER CHINESE
So now you know why the early Chinese who had come to Melaka in the Fourteen Century became known as Baba and Nyonya, who speak only Malay and were able to assimilate with the local Malays.
The reason being they were too few of them – 500 according to the history books and ancient text. And they had come with Princess Hang Li Po who married Sultan Mansur Shah.
With only 500 of them, they had no choice but to speak in Malay so that they could be understood and not rejected. They could not exert themselves.
However, with the tide of immigration of the Chinese in the Nineteenth Century, more Chinese were able to come to Malaya so much so that they were able to exert themselves.
It was fortunate that the Malay rulers had intelligence and were able to think or guess what the English colonist masters wanted to do – which is to displace the Malays in their own sultanates, just like what they had done in Singapore which had become a ‘Chinese country’ as it still is.
If the sultans were not smart enough, the population of the Malays in their own states or sultanates would not form the majority and their position in their own states would become weak. So sooner or later, they, too, would have to go.
The special position of the sultans today is not due to the presence of the non-Malays then but solely rests on the support and strength of the Malays. Therefore, they, too, should be eternally grateful for the Malays for keeping them where they are now, for without them, the sultanates would have been displaced long ago, even without the British doing anything nasty.
So it was good that the sultans were able to exert themselves and got the support of the Malays and outdid the British who were outsmarted until they were forced to sign documents that in effect forced them to leave the country in shame before it became worse than it was for them, and before the whole of the Malay Peninsula became another Singapore – a Chinese state.

CHINESE IN INDIA AND OTHER COUNTRIES
I pity the Chinese in India, Bangaldesh and Pakistan and all the other poorer countries; their numbers are so tiny that they have no choice but to keep quiet. No Chinese would want to migrate there because they know they could not benefit from doing so.
They only want to migrate to countries that are already prosperous so they can take advantage of it, like Australia, England, Canada, New Zealand, so they can be more English and less Chinese.
There is no Chinese representation in the Lok Sabha or the parliament in New Delhi and chances of any of them of ever being appointed chief minister of any of the states in the country is as good as Osama bin Laden being offered American citizenship or permanent resident status. -MT

INVINCIBLE ASIA.

Link to comment

IP address: 202.156.13.245


Anda fikir, antara ketiga-tiganya, siapa yang lebih RACIST? Siapa yang memperkatakan tentang kebenaran dan siapa pula yang cuba melindungi kebenaran tersebut dengan topeng RACIST?

Barangkali anda sudah dapat mengesan ajaran sebenar DAP yang terus memperkudakan PAS dan PKR selama ini!!!

0 comments

Blog Archive

Labels