IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, November 5, 2011

MASYARAKAT SAMA HAK DAP, RUPA-RUPANYA TERLALU BODOH TENTANG AIDIL ADHA!!!

Saturday, November 5, 2011

Saban tahun sebenarnya, kisah penentangan orang bukan Islam terhadap korban yang menjadi ibadah kepada umat Islam pada 10 Zulhijjah menjadi-jadi. Golongan bukan Islam yang tidak memahami mengapa korban dilakukan dan mengapa haiwan dijadikan subjek, dan bukannya manusia atau tumbuh-tumbuhan menggambarkan perayaan dan upacara tersebut sebagai tindakan BARBARIC yang melibatkan orang Islam.

Blog Lim Kit Siang sudah cukup untuk menggambarkan kepincangan penerimaan orang bukan Islam, terutama mereka yang perasan, mereka adalah golongan idealis dan pencinta haiwan. Anda baca komen-komen yang dilepaskan oleh moderator blog bapa si Guan Eng itu DI SINI.

Puak-puak DAP terutama penyokong-penyokong muda mereka sangat membenci Islam dan umatnya. Walaupun di bibir menyatakan, mereka menerima hakikat bahawa agama Islam adalah agama rasmi Persekutuan, namun di hati, mereka sebenarnya kalau boleh mahu menghapuskan Islam dari akar umbi. Dan kalau boleh, jangan ada langsung Islam di seluruh Kepulauan Melayu dengan menggambarkan Islam sebagai agama yang kejam dan umatnya pula merupakan terroris yang melakukan pembunuhan seperti makan kacang.

Bodohnya puak-puak ini, yang menjadi mangsa kekejaman di seluruh dunia adalah orang Islam. Kalau ada puak Islam yang melakukan kekejaman, itu hanyalah sebagai tindakbalas seperti kumpulan Falunggung membalas kekejaman yang dilakukan oleh kerajaan komunis China.

Berapa ramai Yahudi dan Zionis yang telah dibunuh oleh Palestin dan orang Islam berbanding orang Islam dan Palestin yang telah dibunuh oleh Zionis dan konco-konco mereka. Bagaimanapun, pembunuhan besar-besaran dan cubaan menghapuskan umat Islam di Palestin, jarang diberikan liputan, sebaliknya kematian seorang Yahudi Zionis angkara serangan balas seorang Arab-Islam-Palestin, akan menggemparkan seluruh dunia.

Seandainya benar puak-puak DAP ini benar-benar menerims Islam sebagai agama rasmi Persekutuan, mereka tidak seharusnya menghina ibadah yang dijalani oleh manusia Islam. Haiwan dan tumbuh-tumbuhan merupakan makhluk yang dicipta untuk digunakan oleh manusia. Disebabkan itulah, bilangannya jauh lebih besar berbanding manusia.

Mengapa kekejaman sesama manusia terutama penganiayaan yang melibatkan umat Islam, tidak mendapat simpati daripada DAP dan para penyokongnya, tetapi haiwan yang disembelih pula dianggap kejam dan tidak bertamadun?

Dan yang paling menarik, disamakan pula antara lembu dan babi... memang serba melawakkan penyokong muda DAP itu!!!

Tidak rugi rasanya Malaysia kehilangan otak seperti itu walaupun DAP cuba menggambarkan ia sebagai satu kedahsyatan dan mala petaka serta kerugian besar kepada Malaysia. Kalau perkara semudah itu pun tidak faham, bukan sahaja mereka digalakkan berambus, sebaliknya menyerahkan kerakyatan mereka merupakan perkara yang terbaik dalam hidup yang boleh mereka tidak boleh lepaskan peluang!!!

0 comments

MAAFLAH, PEMANDU TEKSI TAK SOKONG UMNO-BN!!!

Semata-mata untuk memastikan bekas pemimpin UMNO ada kerja, maka yang disusahkan adalah rakyat marhein. Dan kemudian apabila ditanya kepada rakyat, maka yang dikatakan bersalah adalah UMNO dan kerajaan, walaupun sebahagian besarnya memang kerja UMNO dan kerajaan.

Apabila Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) diwujudkan, semua orang hanya nampak Hamid Albar diberikan kerja baru untuk membalas budi Hamid Albar yang telah 'mengorbankan' sesuatu. Sedangkan kewujudan SPAD sebenarnya tidak lebih daripada satu lagi cara menyusahkan rakyat walaupun LPKP diserap ke dalam SPAD.

Ini keluhan yang dilemparkan oleh pemandu teksi atau yang terlibat dengan pengangkutan awam.

Tiga saman yang diterima oleh operator pengangkutan awam, sememangnya menimbulkan kebencian besar terhadap kerajaan. Seorang pemandu teksi menerima saman daripada JPJ, Polis dan SPAD untuk satu kesalahan jalan raya. Sedangkan sepatutnya kesalahan dan saman tersebut boleh diselaraskan antara ketiga-tiganya, bukannya dibuat secara berasingan.

Bahkan kewujudan SPAD sendiri sebenarnya boleh dipertikaikan kerana penubuhan suruhanjaya tersebut dilihat hanyalah satu pembaziran semata-mata.

Dan sekarang, muncul pula cerita tentang EAS, PROJEK UNTUK MENGANAKANGKATKAN SYARIKAT TERTENTU bagi membekalkan kamera dan tiang kamera perangkap laju untuk Jabatan Pengangkutan Jalan.

Setakat ini, yang buat kerja perangkap laju adalah polis. Polis telah dibekalkan dengan peralatan yang berjuta-juta ringgit harganya. Apabila satu lagi sistem perangkap laju yang hendak diperkenalkan oleh kerajaan menerusi 'pemberian wang kocek' kepada syarikat-syarikat tertentu, maka sudah tentulah pembentangan bajet ratusan juta akan kedengaran lagi.

Jadah apa, pembelanjaan seperti itu diperlukan lagi? Mengapa perlu mewujudkan pembaziran semata-mata untuk 'membalas budi' orang seperti Hamid Albar. Berhenti-hentilah daripada membazirkan dana rakyat semata-mata untuk kelihatan gah sedangkan rakyat sendiri dapat memikirkan tentang penjimatan yang perlu dibuat.

Anda ada SPAD, anda ada Polis dan anda ada JPJ... mengapa ada ketiga-tiganya kalau ketiga-tiganya boleh digabungkan menjadi satu dan menjalankan tugas yang sama tanpa perlu menimbulkan kebencian rakyat kepada kerajaan?

Sudah tentulah tidak boleh, sebab kalau digabungkan satu, maka ramailah penyangak dan penyamun yang akan melangut kosong!!!

0 comments

JANGAN PEMBOHONG KALAU KATA AZIZAN TAK BERJAYA WUJUDKAN PELUANG PEKERJAAN DI KEDAH!!!

Ketika masih di kampung dan sedang bersiap-siap untuk meneruskan perjalanan ke Alor Star, hujan turun dengan lebatnya. Sesuatu yang agak asing pada penulis ialah mendengar bunyi siren ambulan.

Puncanya, sebuah kereta peronda polis terlibat dalam satu kemalangan. Kereta peronda tersebut melanggar sebatang tiang lampu di Jalan Sungai Buloh-Sungai Batu. Puncanya, hujan lebat dan permukaan jalan yang TERSANGATLAH TERUKNYA.

Sebenarnya apabila dikatakan bahawa pentadbiran Azizan Razak tidak mewujudkan peluang pekerjaan baru kepada rakyat Kedah, sebenarnya ia adalah satu tohmahan besar.

Azizan Razak telah berjaya mewujudkan peluang pekerjaan yang besar. Penulis diberitahu tentang kekerapan rompakan, kes pecah rumah bahkan kereta peronda polis dari IPD Bandar Baru itu terlibat dalam kemalangan ketika mengejar sebuah lori yang sarat dengan lembu-lembu yang dicuri daripada penduduk tempatan.

Peluang pekerjaan selaku penjenayah sangat terbuka di kalangan rakyat Kedah. Semakin makmur Kedah dengan kes-kes kecurian lembu menjadi indikasi kepada kejayaan besar Kedah mewujudkan peluang pekerjaan.

Walaupun banyak kilang yang sudah ditutup atau berpindah ke Senai, Johor ekoran kehebatan politik pentadbiran utama KHTP, kerajaan negeri Kedah yang sangat prihatin telah membuatkan rakyatnya yang terdesak dengan kenaikan segala kos kehidupan, menjadi lebih kreatif untuk mencari pendapatan.

Dan memandangkan sekarang, permintaan terhadap daging lembu dan kambing yang tinggi, maka semakin ramailah yang bertugas mencari lembu-lembu serta kambing-kambing orang kampung untuk diangkut, bagi mengurangkan semak dan gangguan terhadap tanaman orang kampung.


0 comments

NIK AZIZ UMUM PENGGANTINYA SEBAGAI MENTERI BESAR KELANTAN!!!

Persoalan tentang siapa yang bakal menjadi pengganti Nik Abdul Aziz sebagai Menteri Besar Kelantan selepas PRU13 nanti, kembali diperkatakan di kalangan para pemuja pemimpin besar PAS itu. Pelbagai nama disebut, namun masing-masing cuba membandingkan antara nama-nama berkenaan dengan 'prestasi' Nik Abdul Aziz selaku Menteri Besar Kelantan.

Kelantan di bawah Nik Abdul Aziz mengalami banyak perubahan. Perubahan tersebut, bukanlah perubahan fizikal, sebaliknya perubahan dari segi retorik, slogan-slogan yang hebat, pembohongan yang dahsyat dan ceramah serta kempen yang tidak pernah surut-surut.

Di sebalik kelemahannya selaku pentadbir berbanding tukang kempen dan tukang bagi ceramah, Nik Aziz sentiasa digambarkan oleh para pengikutnya sebagai SANG MAHABRATA yang turun dari Bukit Siguntang. Nik Aziz digambarkan sebagai pemimpin hebat yang tiada taranya, walaupun sebenarnya kalau dinilai dari segi prestasi, orang tua itu sudah selayaknya berehat di rumah agamnya yang bertopengkan rumah kampung pada bahagian hadapan.

Siapa pun pengganti Nik Abdul Aziz, pastinya akan pening dan sakit kepala dengan keadaan di Kelantan. Temberang boleh temberanglah kononnya Kelantan tidak mempunyai sebarang masalah, tetapi berdasarkan kewujudan orang Kelantan di mana-mana untuk mencari rezeki, sudah cukup untuk menggambarkan bagaimana Allah Taala menyempitkan rezeki di Kelantan sehingga memaksa penduduk dan rakyatnya keluar dari negeri itu mencuba nasib di negeri lain, terutama sekali di negeri-negeri yang ditadbir oleh UMNO seperti Johor dan Melaka.

0 comments

DAP AJAR UMNO SUPAYA JADI KUKU BESI!!!


Kalau bab mengata UMNO kuku besi, DAP lah pihak yang jadi juara. Kalau tuduh MCA dan MIC serta GERAKAN jadi balaci UMNO, DAP jugalah yang hebat bersuara walaupun hakikatnya, UMNO yang sentiasa bertungkus-lumus untuk parti-parti komponen Barisan Nasional.

Tetapi kalau dinilai dari segi praktikalnya, DAP jugalah juara kuku besi. Bukan rahsia lagi bagaimana Kit Siang berusaha mengekalkan kuasanya selaku Setiausaha Agung DAP dahulu dengan mencantas sesiapa sahaja yang menjadi penghalang dan pencabar seperti Lee Lam Thye. Bukan rahsia juga bagaimana Lim Guan Eng menggunakan kuasa vetonya bagi membolehkan dia menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang walaupun ada calon lain yang lebih layak dan merupakan anak tempatan.

Kalau disebutkan yang DAP adalah kuku besi, maka akan melompatlah sekalian makhluk penyokong yang sama sekali menafikan pemimpin serta parti kesayangan mereka itu kuku besi.

Namun dalam kes AUKU memang sangat jelas bagaimana DAP sebenarnya kuku besi dan cuba mengajar UMNO agar menjadi kuku besi seperti mereka.

Setiausaha Publisiti DAP Kebangsaan, Tony Pua menggesa agar pentadbiran Najib 'by-pass' Peguam Negara untuk menggugurkan akta-akta yang baginya tidak relevan. Tony Pua pada dua hari lepas, memberitahu, apabila Pakatan Rakyat berkuasa di Malaysia, kerja utama mereka adalah memecat lebih 600,000 kakitangan awam yang dianggap membebankan perbelanjaan negara.

Menurut Tony Pua, pentadbiran Najib Abdul Razak perlu memastikan akta-akta yang menyekat pelajar-pelajar universiti daripada menyertai politik, dimansuhkan atau dibuang.

Cakapnya mudah difaham. DAP mahu pelajar-pelajar universiti menjadi pengundi dan melupakan sama sekali pembelajaran. Tujuan utama DAP adalah untuk mempergunakan emosi yang menguasai pelajar-pelajar universiti dan perasaan ingin dilihat berlainan serta menentang arus bagi memastikan Pakatan menguasai Putrajaya.

Apabila Pakatan berjaya menguasai Putrajaya, maka lebih 600,000 orang kakitangan awam yang hampir keseluruhan mereka adalah Melayu, akan dipecat dan diberhentikan kerja. Kemudian DAP akan menggubal akta yang akan menghalang orang Melayu daripada menjadi kuasa utama politik di negara ini sepertimana yang berlaku di Singapura.

Itu sebenarnya rancangan besar DAP. Maka umpan menyertai politik untuk pelajar-pelajar universiti terutama sekali dari kalangan budak-budak Melayu berubun-ubun lembik, dibuat supaya kelihatan sangat lunak dan menyelerakan.

Perhatikan, berapa kerat pelajar-pelajar pengajian tinggi berbangsa Cina yang terbabit dalam politik berbanding pelajar-pelajar Melayu! Amat mustahil kalau dikatakan yang pelajar-pelajar Melayu adalah majoriti pelajar-pelajar pendidikan tinggi memandangkan kewujudan pusat-pusat pengajian tinggi swasta didominasi oleh pelajar bukan Melayu!

Justeru, di mana pelajar-pelajar bukan Melayu yang memperjuangkan penamatan AUKU? Mengapa hanya pelajar-pelajar Melayu sahaja yang sangat berselera dengan kematian AUKU?

Maka tidak hairanlah bagaimana DAP begitu bersungguh-sungguh dan berselera untuk menggalakkan pelajar-pelajar Universiti (Melayu) untuk menyertai politik dengan penamatan AUKU....

Bunuh akar lebih cepat daripada menebang sebatang pokok kerana sukar untuk mengenalpasti si pembunuh berbanding menebang pokok yang bukan sahaja penebangannya boleh didengar, bahkan orangnya pun boleh dilihat....

0 comments

AMBOI MAK! MAHAINYA AYAM DAN DAGING DI SELATAN KEDAH

Sekilo ayam berharga RM9.50. Sekilo daging RM13.00.

Ada orang PAS marah-marah pasai kenaikan harga. Kata depa, kerajaan tak pandai kawal harga.

"Nak marah kat kerajaan pasai apa. Tanya pemborongla!"

Rata-rata penduduk yang sudah tahu punca sebenar kenaikan harga, sedar bahawa taktik untuk memburukkan kerajaan dengan kenaikan harga, sudah tidak laku lagi.

Sebaliknya kenaikan harga memberikan imej buruk kepada Pakatan khususnya DAP yang diketahui mendapat dana besar daripada kalangan pemborong, pembekal dan orang tengah.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

TERUKNYA KEADAAN JALAN DI SELATAN KEDAH

Penulis sempat merayap ke negeri kelahiran bonda tercinta dan bersua muka dengan sanak saudara yang sudah lama tidak berjumpa.

Kali terakhir penulis ke kawasan yanag terletak paling selatan Kedah itu adalah hampir dua tahun yang lepasm

Pada ketika itu, jalan raya yang menghubungkan pekan-pekan kecil dengan Kulim agak baik dengan van-van dan bas-bas pekerja berulammg alik dalam jumlah yang agak banyak.

Bagaimanapun, keadaan itu sudah berubah. Sudah tidak banyak van dan bas pekerja memandangkan banyak kilang di Kulim Hi-Tech yang telah ditutup atau berpindah ke tempat lain.

Itu satu hal yang sangat ketara. Yang paling menarik adalah jalan-jalannya yang sangat jauh berubah.

Kalau dua tahgun lepas, permukaan jalanrayanya masih lagi licin, sekarang jalan raya yang dibina pada zaman Barisan Nasional saling tidak ubah seperti jalanraya pada musim perang dunia.

Yang sangat jelas, memang tidak ada penyelenggaraan dan pembaikan yang dilakukan oleh kerajaan negeri.

Maka tidak hairanlah mengapa kerajaan negeri yang bercakap besar tentang penjimatan dan penyimpanan 'lebihan' perbelanjaan dalam akaun amanah, tidak mampu dan tidak berani langsung menjawab pertanyaan di Dewan Undangan Negeri tentang hal berkenaan.

Yang sahihnya, setakat pemerhatian yang dijalankan di kawasan ini, jalanrayanya memang sangat teruk!

Sayangnya, liputan internet di kawasan ini, termasuklah broadband setaraf dengan perkhidmatan yang serupa di Sabah dan hutan Sarawak!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

Friday, November 4, 2011

ANWAR GUNA NAMA PAS UNTUK HALALKAN LBGT!!!

Friday, November 4, 2011


Perlu diakui, sebagai seorang bekas mahasiswa aliran sastera, Anwar Ibrahim memang bijak bermain dengan kata-kata. Kata-katanya perlu dinilai berkali-kali. Dalam kata-katanya, terselindung banyak perkara terutama sekali tentang fahaman songsangnya.

Anwar tidak bersetuju kekangan dibuat terhadap Seksualiti Merdeka 2011. Itu adalah satu kepastian. Anwar mahu kumpulan berseksualiti songsang diberikan hak untuk mengamalkan kesongsangan mereka. Pada masa yang sama, Anwar yang diketahui menghadiri banyak festival gay dan LBGT di luar negara, terutama sekali di Bangkok dan Jakarta, cuba berbelit-belit bagi menghalalkan pandangannya.

Dengan menjadikan PAS sebagai bahan lapik kakinya, Anwar cuba menggambarkan PAS memahami pendiriannya itu. Anwar tahu, kalau dibenarkan PAS bersuara secara bebas, maka yang akan kedengaran adalah tentangan terhadap festival berkenaan. Dek kerana itulah, Anwar bersuara biarpun menerusi Twitter agar PAS menyurutkan pandangan mereka.

Dan ini terbukti menerusi suara Aiman Athirah Al-Jundy, Ketua Penerangan Dewan Muslimat PAS yang cuba memindahkan kekejian tersebut kepada Kerajaan Pusat dan UMNO khususnya.

Dalam satu perkembangan yang lain, bekas Ketua Penerangan Keadilan, Roslan Kassim mendesak tiga orang 'tokoh' PKR agar menyuarakan pendirian mereka terhadap LBGT iaitu Wan Azizah Wan Ismail, Presiden PKR, Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR dan Nurul Izzah Anwar, Naib Presiden PKR.

Ketiga-tiga orang ini merupakan antara suara paling lantang yang menyokong kuat kebebasan berseksualiti bahkan membela Anwar Ibrahim yang sebelum ini telah didapati bersalah kerana melakukan kesalahan seks luar tabie terhadap bekas pemandu isterinya.

Justeru pandangan mereka amat diperlukan untuk menjelaskan pendirian utama PKR yang diketahui sentiasa mengamalkan kesongsangan dalam urusan pentadbiran mahupun aktiviti parti berkenaan!!!

0 comments

DEWAN MUSLIMAT PAS MARAH POLIS HARAMKAN SEKSUALITI MERDEKA!!!


Aiman Athirah Al-Jundy, Ketua Penerangan Dewan Muslimat PAS mempersoalkan tindakan polis mengharamkan Festival LBGT serta-merta. Katanya, program yang dianjurkan semenjak 2008 sebelum ini tidak dikenakan sebarang tindakan, tetapi apabila membabitkan Ambiga Sreevanasan, barulah polis bertindak.

Sayang sungguh dia dengan Ambiga Sreevanasan sehinggakan tindakan polis pun dipersoalkan. Tetapi yang paling menarik bila Aiman Athirah menyatakan, kemarahan orang ramai telah menyebabkan pihak polis bertindak.

Siapakah 'orang ramai' yang dimaksudkan ole Aiman Athirah? Suara Dewan Muslimat PAS tidak pun kedengaran. Suara Pemuda PAS sayup-sayup kedengaran dan hanya setelah dicabar berkali-kali, barulah ada suara dengan ancaman untuk mengadakan demonstrasi besar-besaran, tetapi kemudian dibatalkan dengan alasan yang sudah boleh dijangka iaitu TAK MAHU MENGECILKAN HATI LIM GUAN ENG DAN KIT SIANG!

Setakat nak ambil nama, tetapi pada masa yang sama, cuba mempertahankan Ambiga Sreevanasan, nampaknya Aiman Athirah sekapal dengan Tuan Ibrahim Tuan Man dan Idris Ahmad yang kerapkali mempamerkan kebongokan ultra mereka.


0 comments

NASIHAT GUAN ENG MEMBUATKAN AKHBAR THE WEST AUSTRALIAN MINTA MAAF KAT NAJIB-ROSMAH!!!

Hasil nasihat Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang kepada akhbar The West Australian, akhbar Negara Kanggaro tersebut telah menyiarkan ralat tentang laporan awal mereka berhubung pemborosan yang dilakukan oleh anak perempuan Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor di Australia sewaktu Persidangan CHOGM.

Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang merupakan 'mangsa hidup' dalam serangan politik yang menjadikan anak dan isteri sebagai sasaran. Lim Guan Eng dalam satu kenyataannya selepas anak lelakinya dituduh mencabul rakan pelajarnya, menyifatkan pihak yang melakukan serangan seperti itu merupakan golongan yang terdesak, menjijikkan dan gemar menfitnah.

Lim Kit Siang pula memanjangkan perkara tersebut sehingga ke Dewan Rakyat dan mendesak sesiapa sahaja yang menasihati keluarganya agar membuat laporan polis, supaya meminta ampun dan maaf.

Manakala pemimpin serta para penyokong Pakatan Rakyat yang lain, turut mengecam tindakan menjadikan anak lelaki Lim Guan Eng sebagai sasaran politik kerana kata mereka, amat kejam menjadikan seoran ganak kepada pemimpin politik sebagai mangsa.

Disebabkan itulah, Lim Guan Eng dan bapanya, Lim Kit Siang telah menasihati dan memaksa The West Australian agar membetulkan laporan mereka dan besar kemungkinan akan menyeret sidang editorial akhbar tersebut memohon ampun dan maaf kepada Najib sekeluarga!

Kalaulah itu yang berlaku.... mungkin kiamat sudah tidak sampai tiga hari lagi!!!

0 comments

Kebebasan Kononnya Tapi Sebenarnya Kebinasaan!

Kebebasan dan hakikatnya...

Kita semua dikaborkan..dan brkobar2 citer dan laungkan perkataan "KEBEBASAN"!!! Malah ianya dijadikan satu perjuangan..

Bebas bersuara, bebas beragama, bebas memilih cara hidup, bebas memilih pempin, bebas menentukan gender memasing..dan tu dikaborkan sebagai hak2 asasi manusia!!

_______

Kita dilahirkan ngan satu keadaan..kita tiada kebebasan memilih utk jadi lelaki atau perempuan, cacat atau sempurna..ketinggian kita...dsbKita kena terima hakikatnya..dan kita kena terima keadaan kita dan hidup ngannya. Semada kekurangan atau kelebihan ianya satu cabaran dalam mengharungi kehidupan.

Manusia asalnya, kejadian yg pertama ialah lelaki..bermakna terhimpun didalamnya semua kesempurnaan. Kemudian pompuan dicipta dari lelaki.Kemudian ada lelaki yg dilahirkan tetapi banyak sifat kewanitaannya..minat apa yg umumnya wanita minat.Dan ada pompuan dilahirkan banyak sifat2 kelakiannya..minat apa yg umumnya diminati oleh lelaki.Kira lebih kurang senasib le spt OKU..dilahirkan buta, dilahirkan kudung, dilahirkan pekak dsb.Tapi apa2 pun keadaan..tetap kena harungi hidup.namun gitu ada sokongan2 dalam membantu sipolan ni utk terus hidup..spt alat2 pembantu mendengar, kerusi roda, anggota tangan palsu..Alat sokongan tidak mengubah sesuatu yg asli cuma "sokongan"...Menuntut kebebasan atas hal ni..yg ditentangnya ialah Tuhan!!

Yg dilahirkan lelaki, tapi kecederungan pada naluri wanita..dia bebas memilih apa jenis kehidupan utknya dipilih tetapi dalam lingkup hukum hakam agama dan undang2 sekitarnya juga adat resam kaumnya. Kena buat keputusan..dan kena terima dan hidup ngan apa yg dipilihnya. Terus menerus dalam kekeliruan, yg menderita ialah jiwanya.

Kebebasan brsuara, menulis...benar!! Tapi kebebasan adalah dalam ruang undang2, hukum2 agama, dan adat resam sekitarnya..Bebas bersuara tetapi juga ianya melanggar undang2 satu badan/parti/syarikat yg ia telah bersetuju akur padanya..maka ia perlu rasa ianya ada satu kebebasan utk pihak berkuasa mengambil tindakan..

So kebebasan yg kita khayalkan hanyalah satu khayalan..hakikatnya kita adalah "HAMBA"..semada terikat ngan keadaan kita, komitment kita, tanggungjawab kita...
Engkar pada ini..kebebasan yg dituntut hanya membawa kebinasaan pada diri sendiri..
You are born the way you are, so accept it and live with it..what you are is a challenge of your own life.You have the right to choose, but you are stuck with what you have choosen and live with it..it's your life time challenge.Our neck is always belong to somebody, something..we are a servant..

To achieve for freedom that we have dreamed..you have to pay. Nothing is for free..

-aa

0 comments

ELIZABETH WONG TERKANTOI DAN DIBOGELKAN SEKALI LAGI!!!

Isu Contender Asia yang membolehkan seorang petinju dari Israel masuk ke negara ini, telah membuatkan Exco Selangor yang berkaitan, Elizabeth Wong kelam-kabut mencari isu untuk mengelakkan dia daripada dipersalahkan. Elizabeth Wong dalam alasan yang diberikan, menyalahkan Kementerian Belia dan Sukan kerana membenarkan kemasukan petinju tersebut. Mungkin dia menyangkakan, tiada bukti yang membolehkan kepimpinan Khalid-Teresa dipersalahkan, maka Elizabeth Wong secara lancang mulut, mengeluarkan kenyataan tersebut.

Hakikatnya, Kerajaan Negeri Selangor telah memperuntukkan RM5 juta untuk program tersebut diadakan di Selangor. Contender Asia yang menimbulkan kontroversi dan bayaran untuk program tersebut yang telah dijelaskan, sebenarnya adalah kerja Kerajaan Negeri Selangor sendiri dengan kertas kerjanya ditandatangani sendiri oleh Elizabeth Wong. Kertas kerja itu disiapkan oleh Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri dan diluluskan penajaan program berkenaan dengan menggunakan peruntukan Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES). Pembayaran dibuat secara langsung kepada Tourism Selangor Sdn. Bhd.

Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri bersetuju bagi perjanjian Syarikat Osysnet Sdn. Bhd memberi pulangan sebanyak 15% daripada jumlah sebenar dan 30% daripada jualan tiket pada peringkat akhir kepada Kerajaan Negeri Selangor. Pengesahan terima surat cadangan telah ditandatangani sendiri oleh Elizabeth Wong pada 23 November 2009.

Bagaimana agaknya Elizabeth Wong berfikir tanpa menggunakan otak. Barangkali dia memikirkan, para penyokong Pakatan Rakyat Selangor adalah dari jenis yang sebangang-bangang manusia dan tidak akan mempersoalkan sebarang tindakan atau kenyataan yang dikeluarkan. Manakala bukti-bukti yang dikeluarkan pula, tidak akan diterimapakai oleh para penyokong Pakatan Rakyat kerana hati mereka sudah sepenuhnya beriman kepada Pakatan Rakyat.

BACA SAMBUNGANNYA DI SELANGOR DAILY


0 comments

HASAN ALI MENYAKITKAN HATI BANYAK PIHAK DI SELANGOR DAN PAS!!!

Bagaikan sengaja mencari bala atau membuat cabaran, Hasan Ali dijadualkan akan bersama-sama dengan Zulkifli Nordin dalam satu acara malam esok dan acara tersebut mendapat liputan RTM1. Perkara yang diperkatakan nanti berkenaan dengan kesepaduan dan cabaran ummah.

Nama Hasan Ali bukannya nama yang disenangi oleh PAS Selangor dan PAS Pusat. Beberapa tindakan Hasan Ali selaku Exco Selangor, membuatkan PAS kecut perut dan terpaksa menyembah lutut Guan Eng serta Kit Siang agar mereka tidak disepak terajang kalau tidak pun diludah dan dikahak.

Dan orang berterus-terang membenci serta berusaha menyingkirkan Hasan Ali sudah tentulah Khalid Samad.

Hasan Ali dan kemelutnya di dalam PAS mencapai kemuncak apabila Hasan Ali membela pemeriksaan yang dibuat oleh JAIS terhadap Dream Centre yang digunakan oleh Gereja Methodist Damansara Utama dalam satu program yang disyaki sebagai cubaan memurtadkan umat Islam.

Kemudian, Hasan Ali sekali lagi menimbulkan kemarahan pemimpin tertentu PAS apabila dia menghadiri HIMPUN di Stadium Shah Alam walaupun atas kapasiti selaku individu.

Pastinya, forum yang bakal disertai oleh Hasan Ali bersama-sama dengan Zulkifli Nordin malam esok, akan menyebabkan ramai pemimpin PAS yang panas punggung kalau tidak pun menggertap bibir menahan geram.

Hasan Ali sebenarnya adalah duri dalam daging kepada golongan tertentu dalam PAS yang bercita-cita tinggi dan mempunyai 'special task' daripada DAP dan Anwar Ibrahim.

Walau apa pun, perkembangan menarik yang ditunjukkan oleh Hasan Ali sebenarnya menggambar satu perkara sahaja. PAS Selangor mahu tidak mahu terpaksa akur dengan Hasan Ali memandangkan Hasan Ali mempunyai pengaruh yang sangat teguh di Selangor, meskipun beberapa pihak di Selangor berusaha untuk memadamkan dan menghapuskannya!!!

0 comments

VIDEO: ANGGOTA POLIS DISURUH BUANG BAJU SUPAYA BOLEH DIPIJAK SAMPAI MATI!!!

video

'Lu jangan bagi aku angin... pijak lu!!!"

Garang sungguh mamat cop kopi nih...

Entah apa musibatnya yang membuatkan si mamat naik angin, tetapi yang sohehnya, cabaran dan kesamsengan seperti itu amat mudah dilihat sekarang. Dan apabila berlakunya provokasi, maka manusia yang berseragam itu pun adakalanya terlepas angin.

Apabila orang politik masuk campur, maka jadilah si pemakai seragam itu sebagai pihak yang bersalah sekalipun bukan dia yang berlebih-lebihan...

Anda tengok sendiri bagaimana dia dicabar untuk dilunyaikan oleh si mamat kopi yang perasan dia sedang berlakon filem Tamil!!!

1 comments

Secebis Kisah Guru dan Side Incomenya!!!

Aku pernah keja kilang..dan aku pernah keja sebagai cikgu disebuah sekolah..

Di kilang..selalu ada meeting macam mana nak tingkatkan kualiti dan kuantiti.. bincang2 sesama supervisor/foreman/technician/manager..pasal produk!! Jarang2 dengor pasal politik..

Di Sekolah..meeting pasal event2 trtentu..bila duduk saja2 bincang pasal keja part time nak tambahkan pendapatan..atau kutuk mengutuk kerajaan..

Maaflah, aku tak lama jadi cikgu..aku tak dengar perbincangan atau borak2 macam mana nak lahirkan pelajar yg beragama dan berakhlak Islam..

Pasal agama..semada dicetuskan oleh pengetua atau digesa oleh pengetua..atau ustaz/ustazah. Ustaz/Ustazah dah semestinya yg kena uruskan walaupun sapa yg cetuskan..

Cikgu berbangsa Cina disekolah trsebut..sungguh2 ajor..MATEMATIK!! Guru2 lain, tak nampak sangat ler..aku jadi sungguh2 pun kerana segan denganya..sekolah kebangsaan, anak2 cina leh dikira jari..

Kelas A, B nampaknya diberi perhatian yg lebih..kelas C & D, leh ler happy2..ajor cukup syarat dah ler.

Aku tak nampak ada guru yg lebih bersemangat ngajar murid2 dari guru berbangsa cina ni..pada ketika itu, pada mata aku ler..

Ada cikgu..dalam diam2, cari pelanggan utk kelas tuisyennya..datang kekelas utk cari customer..

Abis kelas pagi..surau ada..kalau nak buat semayang zohor, ustazah ni ler pulun tu pun bila datang seru..guru2 beragama Islam lain, kalau sempat calo..calo!!! maklum ler dah time!! Sembahyang bukanlah satu perkara yg penting..dan perlu dipentingkan..

Kemudian kita menuding jari...salah sapa yg maksiat semakin menjadi2!!
-aa0 comments

ROSMAH MANSOR WAJIB SAMAN MEDIA AUSTRALIA!!!

Puak-puak pecacai Pakatan sedang berusaha memesongkan tumpuan Najib Abdul Razak dan isterinya yang sedang berada di Makkah untuk menunaikan fardhu Haji dengan sebarang cara. Kaedah kuno yang digunakan adalah dengan mengupah media luar dan kemudian menggunakan petikan media luar itu kononnya ia adalah bukti yang kukuh.

Apabila Najib menjawab bahawa itu semua adalah fitnah semata-mata dan anaknya tidak pun berada di Australia bagi merealisasikan tohmahan media Australia dan pecacai Pakatan, peringkat seterusnya adalah untuk membuktikan bahawa Najib Abdul Razak berbohong. Pada peringkat ini, Najib dibuktikan berbohong memandangkan dia enggan mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar Australia itu.

Ini bukanlah perkara baru. Pada tahun 1981, sekumpulan peguam dari Britain datang ke Malaysia untuk mendesak agar hukuman mati dimansuhkan. Akhbar-akhbar di Britain membuat pelbagai cerita bohong tentang Malaysia. Kemuncaknya apabila Dr. Mahathir yang pada ketika itu merupakan Perdana Menteri Malaysia, mengambil tindakan yang jauh lebih bijak terutama sekali menerusi kempen 'Buy British Last', dan membatalkan segala kontrak yang telah diberikan kepada Britain sebelum itu termasuklah kontrak senjata, menyebabkan Britain akhirnya terpaksa melutut kepada Dr. Mahathir.

Australia juga pernah bersengketa dengan Mahathir. Australia juga pernah diajar oleh Mahathir. Malah wartawan-wartawan Australia yang sangat cenderung mereka pelbagai cerita tidak masuk akal tentang Mahathir dan kepimpinannya, pernah menerima kesan daripada perbuatan mereka itu. Perdana Menteri Australia seperti Paul Keating dan John Howard tidak pernah menang dengan Mahathir sekalipun mereka dibantu oleh media-media Australia yang diketahui menjadikan tipu belit sebagai teras utama laporan mereka.

Maka berkokoklah sekalian pecacai Pakatan agar Najib terus melayan media Australia bagi memudahkan kerja mereka. Selagi Najib dan Rosmah tidak melayan fitnah media Australia itu, maka selagi itulah, tugas mereka yang seterusnya sukar dibuat. Respons negatif Najib dan Rosmah terhadap laporan fitnah yang disiarkan oleh akhbar Australia itu, akan membolehkan mereka mengatur langkah seterusnya.

Tentu kita masih ingat tentang kisah kapal selam Scorpene dan peguam upahan dari Perancis selain kisah pembunuhan Altantuya Shiiribu yang cuba dikaitkan dengan Najib dan Rosmah dalam usaha Anwar Ibrahim menghalang Najib daripada menjadi Perdana Menteri.

Tiadanya tindakan balas daripada Najib dan Rosmah berhubung perkara tersebut, menyebabkan Anwar pening dan sukar meneruskan kerjanya. Ditambah pula apabila Najib sekadar bersumpah di masjid bahawa dia tidak pernah mengenali mangsa pembunuhan itu sedangkan pada masa yang sama, Anwar yang enggan bersumpah, terus menyerang Najib menggunakan isu tersebut, seolah-olah menunjukkan Anwar pula yang terbabit dan mempunyai kaitan dengan pembunuhan berkenaan.

Isu yang sama membabitkan akhbar Australia pastinya akan menuding dan menyeret Anwar Ibrahim sebagai pencetusnya... tunggu sahajalah!!!

0 comments

SIS SOKONG LBGT DAN KECAM POLIS... APA YANG HENDAK DIHAIRANKAN!!!

SIS kecam polis sebab polis sudah batalkan kebenaran Festival Seksualiti Merdeka secara serta-merta. SIS tidak berpuas hati kerana polis telah bertindak menyekat 'kebebasan' tersebut dengna mengatakan, tindakan polis itu bertujuan menapis dan menghalang kebebasan bersuara, berhimpun dan menyuarakan pendapat secara bebas di negara ini.

Sisters In Islam merupakan salah satu daripada komponen dalam perhimpunan BERSIH 2.0 yang sangat kuat menyokong sebarang elemen yang bertentangan dengan Islam di negara ini atas nama kebebasan kononnya.

Tidak lama dahulu, Sisters In Islam telah diminta agar menggugurkan perkataan 'Islam' memandangkan kontroversi yang ditimbulkan oleh pergerakan tersebut kerapkali lebih mendahului wanita secara melulu tanpa mengikut garis panduan syariah. Perjuangan SIS untuk mendapatkan hak wanita, lebih mirip kepada perjuangan hak asasi wanita versi Barat berbanding Islam.

Desakan amat kuat datangnya daripada PAS. Bagaimanapun, oleh kerana SIS adalah sebahagian daripada BERSIH 2.0, maka PAS tidak lagi memusuhi malahan amat menyayangi Sisters In Islam.

Semalam, SIS mengecam PDRM kerana menghalang dan mengharamkan Festival Seks Bebas itu. Kenyataan yang dikeluarkan oleh SIS berhubung pengharaman tersebut, amat jelas menunjukkan pergerakan itu sebenarnya sudah terlalu melampau. (BACA DI SINI)

Amaran tentang serangan 'agama baru' dalam bentuk Hak Asasi Manusia dan Kebebasan Hak Asasi telah disuarakan oleh Tan Sri Abdul Rahim Noor, bekas Ketua Polis Negara baru-baru ini. Bahkan pada tahun 1998, pada ketika Amerika Syarikat begitu menyanjungi Anwar Ibrahim, Tun Dr. Mahathir yang menjadi Perdana Menteri pada waktu itu, telah pun mengingatkan tentang serangan kumpulan-kumpulan yang menamakan diri mereka sebagai Pejuang Kebebasan Hak Asasi Manusia yang menghalalkan seksualiti bebas terhadap umat Islam dan negara Islam.

Sekarang, terbukti apa yang dinyatakan oleh Tun Dr. Mahathir pada 1998 itu tepat dan benar. LBGT juga merupakan antara kaedah yang digunakan untuk melabelkan Iran sebagai negara diktator ekoran hukuman bunuh yang dikenakan terhadap penganut-penganut LBGT terutama sekali golongan gay.

0 comments

DOSA ANAK GUAN ENG TIDAK SEBESAR DOSA ANAK NAJIB-ROSMAH!!!

Aliran ialah sebuah NGO masyhur yang berperanan ‘social watchdog’.

Pada Okt 25, dalam lidah pengarang bertajuk ‘Perverse logic, baffling statement‘ tentang “anak lelaki ketua menteri Pulau Pinang yang dengan secara tidak adilnya terpalit dengan tuduhan palsu mencabul”, presiden Aliran P. Ramakrishnan berkata:

“Ask anyone and you will be told that these words [by Lim Guan Eng] are uttered with disgust and they convey a terrible outrage of a person overcome with grief and anger. These are certainly strong words that show utter contempt for these lies.”

Kenyataan Ramakrishnan membayangkan kepercayaannya bahawa berita yang disebarkan melalui blog-blog pro-Umno adalah tidak berasas serta berniat jahat.

Bukan sahaja kenyataan akhbar di atas, Ramakrishnan juga melahirkan rasa jijiknya dalam sebuah lagi kenyataan akhbar mengecam dengan sekeras-kerasnya ‘politik longkang’.

Screenshot laman Aliran -- klik untuk baca

Kutukan presiden Aliran itu:

“Resorting to utter gutter politics is akin to swimming in the cesspool without a care. That’s how those faceless pro-Umno bloggers who spun a lie regarding an innocent son to get at the father came across – filthy and smelly.”

Namun Ramakrishnan sendiri tidak bikin serupa cakap. Dia boleh nampak kuman di tanah besar seberang Pulau Pinang tempat kediamannya tetapi gajah depan mata tidak diendahkan.

Pada hari Selasa, Konsul-jeneral Malaysia di Perth menafi dakwaan bahawa anak perempuan perdana menteri telah membelanjakan A$60,000 membeli-belah sewaktu Najib Razak menghadiri CHOGM.

Malah anak Najib tidak pun berada di Australia.

Apabila ianya membabitkan anak Guan Eng, pihak pembangkang melalak bahawa ahli keluarga tidak harus diseret ke kancah politik.

Apabila anak perdana menteri menjadi mangsa, mereka diam seribu bahasa.

Di dalam lidah pengarang Aliran pada Okt 20, Ramakrishnan melolong:

Not to be out-done, the Umno Youth chief gets into the act with his silly comments. He comes across as no better than the half-baked politicians who are incapable of being logical.

Khairy Jamaluddin dikritik kerana tweet seloroh “Kampung Buah Dada”nya.

Namun apabila Anwar Ibrahim men-tweet seperti di atas, Ramakrishnan tidak pula menyalurkan kritikan: “Not to be out-done, the PKR de facto chief gets into the act with his silly comments”.

Seterusnya Aliran dalam kenyataan akhbar telah berkata:

“What is disturbing and worrying is the fact that these so-called know-all cheap politicians had picked a fight with a 16-year old teenager who is not capable of defending himself or explaining himself. This is their crude and cowardly way of waging a political battle to disgrace and denigrate the Chief Minister of Penang.”

Aliran tidak mengamok perihal “politikus murahan” [di sini saya mencerminkan ungkapan-ungkapan Ramakrishnan tadi] puak Pakatan yang sanggup “mengertak remaja” supaya kena tempias bapanya yang akan dimalukan dan dicemarkan nama baiknya.

Ramakrishnan menggambarkan mereka-mereka yang membuat komen kes anak Guan Eng sebagai “politikus keji” dan “sampah masyarakat” yang menghalalkan “perangai pengecut” membuli budak kecil.

Akan tetapi berkomen tentang anak Najib tidak mengundang apa-apa teguran.

Sungguhpun Aliran membisu apabila anak-isteri Chua Soi Lek serta ahli keluarga para menteri Umno dicemuh dan difitnah sebelum ini, Ramakrishnan meradang bukan kepalang apabila diungkit – kononnya – hal anak Guan Eng:

“To traumatise a teenager with blatant lies is doing irreparable damage to someone who is just growing up. This is the period that a teenager can be easily crushed and shaken psychologically to the extent that he may lose all his self-confidence and may not even recover from this trauma.

“He may be forced to withdraw into a shell and become an introvert. Worse, he may even view society as an unreasonable, uncaring one hell of a big bully and turn into an anti-social individual. The possibilities are tremendous – all because certain unethical politicians chose to be unscrupulous in wanting to grab power.”

Nampaknya Aliran tidak khuatir akan kemungkinan anak gadis Najib sedang membesar itu akan mengalami trauma dan seksa batin yang sukar diatasi kelak.

This is the period that a young girl can be easily crushed and shaken psychologically to the extent that she may lose all her self-confidence and may not even recover from this harrowing experience.

The possibilities are tremendous, and all because of the gutter politics that extends to young family members, Najib’s daughter may just turn into an anti-social individual too scared to ever go shopping again.

Aliran dan presidennya Ramakrishan tak prihatin ke? Janganlah mengamalkan dwi-standard manakala meminta orang lain supaya mesti konsisten.

SUMBER: HELEN ANG REBOOT YOUR THINKING


2 comments

Thursday, November 3, 2011

SEKSUALITI MERDEKA DIDALANGI ANWAR IBRAHIM?

Thursday, November 3, 2011
Benarkah Anwar Ibrahim merupakan KEPALA di sebalik penganjuran SEKSUALITI MERDEKA dengan bantuan KEPALA-KEPALA yang menganjurkan BERSIH 9 Julai lalu?

Benarkah SEKSUALITI MERDEKA sebenarnya untuk memberikan tekanan kepada mahkamah yang sedang membicarakan kes liwat Anwar Ibrahim agar tidak menjadikan Malaysia sebagai negara demokrasi tetapi menekan golongan 'minoriti'?

Benarkah Anwar cuci tangan dalam hal ini seperti mana dia cuba cuci tangan dengan kisah NAIK HAJI DUA KALInya?

Pakatan Rakyat dan segala bala tentera mereka yang terdiri daripada NGO semakin menonjolkan isu kebebasan seksualiti apabila Anwar Ibrahim diheret ke muka pengadilan kerana melakukan perbuatan di luar tabii. Laungan tentang kebebasan berseksual dibuat untuk menghalalkan perbuatan liwat yang diamalkan oleh Anwar Ibrahim. Penglibatan Anwar Ibrahim dalam meliberalkan dan meringankan pandangan terhadap perbuatan keji tersebut, amat ketara sungguhpun sehingga sekarang, Anwar belum lagi mengeluarkan sebarang kenyataan tentang Seksualiti Merdeka.

Selain Majlis Peguam dan SUARAM, turut sama terlibat dalam SEKSUALITI MERDEKA adalah EMPOWER, MARINA CHIN ABDULLAH, AMBIGA SREEVANASAN dan XAVIER JEYAKUMAR. Kesemua mereka ini merupakan tulang belakang Anwar Ibrahim. Mereka ini sangat aktif apabila Anwar Ibrahim disabitkan dengan kesalahan seksualiti. Inilah juga golongan yang menggunakan Pakatan Rakyat untuk memastikan seks bebas merupakan rukun di negara ini.

SAMBUNG BACAAN DI SINI


1 comments

ANWAR DAH DUA KALI PERGI HAJI LA.... JANGAN LAH FITNAH DIA TAK PERGI LAGI!!!

Sekali lagi Anwar Ibrahim telah difitnah oleh laman-laman blog pro-UMNO. Anwar Ibrahim yang tidak bersalah dan tidak pernah melakukan kesalahan, selain merupakan ancaman yang paling besar buat UMNO dan Barisan Nasional telah dijadikan mangsa selepas Najib Abdul Razak 'dibuktikan' memakai tangkal ketika bertawaf.

Untuk pengetahuan semua, Anwar Ibrahim telah DUA KALI menunaikan ibadah Haji. Anwar Ibrahim yang sentiasa mempunyai bukti di mana keberadaannya, termasuklah ketika menunaikan Haji, telah menepis segala tohmahan yang dibuat ke atas dirinya.

Bagaimanapun, bagi seseorang yang kuat BERBOHONG dan MENIPU seperti Anwar Ibrahim, dia gagal mentafsirkan antara perkara realiti dan fantasi. Kekeliruan mindanya sudah sampai ke tahap kronik sehinggakan dia tidak pasti sama ada dia pernah pergi atau tidak. Namun disebabkan perangai kuat berbohong sudah sebati dan menjadi darah daging, dia memberikan jawapan yang dianggap dapat menyelamatkan batang tengkuknya buat sementara waktu.

Menurut pecacai dan penjilat lubang punggung Anwar, figur yang ketagih menipu itu pergi tunaikan haji secara senyap-senyap untuk menyembunyikan ibadah yang dilakukan. (BACA DI SINI)

Bagaimanapun gerombolan blogger yang 'kuat menfitnah' TELAH MENFITNAH Anwar Ibrahim sekali lagi apabila memberikan butiran-butiran palsu yang sangat jelas telah menfitnah serta menafikan Anwar Ibrahim pernah melakukan ibadah Haji. (BACA DI SINI) (JUGA DI SINI)

Kepada blogger-blogger Pro-UMNO, tolonglah jangan fitnah Anwar Ibrahim lagi. Terimalah kenyataan bahawa Anwar Ibrahim yang sangat gemar memaparkan bukti di mana dia berada itu, memang sudah dua kali dia pergi Haji.

Fahamilah, DUA KALI TUNAIKAN HAJI itu tidak bermaksud di Makkah. Di mana-mana sahaja pun boleh tunaikan haji, dan tempoh masa pula cukup dalam sehari atau beberapa jam sahaja memandangkan MASA ITU MILIK ALLAH. Tunaikan Haji itu tidak semestinya di Makkah, sebaliknya bagi sesetengah orang yang 'terpilih', pergi ke Kampung Seronok pun, dikira Haji juga. Kalau pengikut Bahai pula, pergi ke Haifa dan mengelilingi kubur Bahaullah, pengasas ajaran Bahai pun adalah ibadah Haji.

Tolonglah jangan fitnah Anwar Ibrahim lagi. Sudah-sudahlah fitnah... Marilah kita berubah. Marilah kita mengangguk dan mengiakan sahaja pembohongan dan pendustaan Anwar Ibrahim tanpa banyak bicara. Marilah kita terima hakikat, seorang yang gila publisiti seperti Anwar dan gila kamera sepertinya, tidak mempunyai sekeping gambar pun ketika dia beribadat Haji kerana dia buat ibadah secara senyap-senyap!!!

0 comments

Guru Pendidik Bangsa, Gaji Pengiktiraf Jasa!!!

kabornya.... kanak2 ni fitrahnya suci dan berseh umpama kain yg putih..ibu bapa ler akan warnakan ..semada warna yahudi, nasrani atau sebagainya..

Ni sesuatu yg tak dapat dinafikan..

Atas kelemahan ibu bapa dan suasana dan keadaan semasa serta tekanan hidup..tanggungjawab mewarnakan anak2 ni dipanjangkan kepada guru2..dari guru tadika sehingga kepada guru2 menara gading!! Satu tanggungjawab dan amanah yg tak dapat dinilaikan ngan wang dan ringgit..hasil didikan dan berkatnya atau sempurnanya tanggungjawab ni dilaksanakan, hasilnya 10 tahun atau 20 tahun akan datang..semada keruntuhan negara atau kemakmuran negara..majunya dan mulianya bangsa trsebut atau sebaliknya..majunya dan makmurnya agama atau sebaliknya.

Dalam kehidupan manusia khususnya org2 Islam..harta, kuasa, nikmat yg trtinggi dan sempurna yg dikurniakan oleh Allah swt ialah agama!! Tiada yg lebih bernilai didunia ni, walaupun dihimpun sekelian harta dan kerajaan, khazanah2 7 petala bumi dan langit ..tiada ler tertandingnya nilai agama..

Sejarah membuktikan..gitu juga janji Allah swt..apabila kita benar2 taat dan brtaqwa padaNya, maka ditundukkan duni dan isi2nya dibawah tapak kaki kita..Tiada satu kuasa didunia ni yg mampu menundukkan kita, walaupun kita dari golongan yg sedikit dan tidak mempunyai apa2 pada awalnya.

Ibu bapa semakin risau ngan citer2 yg dihebahkan didalam akbar dll..dari mengaku kelemahan diri sendiri, sistem pendidikan disalahkan..didatang pula kumpulan2 yg mensasarkan kerajaan sebagai punca masalah..guru2 disalahkan..Sesetengah golongan yg brlatarkan agama dan dengan nama agama pun racun benda yg sama..salahkan kerajaan, salahkan sistem. Komuniti setempat tak disalahkan, mak pak tak disalahkan ( maklum ler silap haribulan tak dipanggil brceramah le pulak atau nanti hilang sokongan pulak) ...................Hasilnya masalah tak selesai!!!!!!

Kembali pada guru2 sekolah/tadika/kolej/universiti...

Kita banyak gak dengor pendapat2 ahli2 akademik ni..macam2. Kanak2, para remaja, pelajar2 yg CPUnya masih berseh dan banyak ruang lagi..semada diisi ngan racun, atau madu..diisi ngan perkara2 yg baik atau sebaliknya..Semua yg hadir kekelas, setiap hari ngan akal yg trbuka..NAK BELAJAR!!!

Guru2 kena fahami..kerja mereka bukan saja pasal gaji, elaun, bonus dsb tapi PENDIDIK!!!!!! Pencorak Bangsa!! Membina atau Memusnahkan agama..Membina Tamaddun atau Menghancurkan Tammadun.. Guru2 kena sungguh2 dihadamkan tentang tanggungjawab yg besar ini!!

Pelajar2 bukan digunakan utk kepentingan parti politik tertentu..Adalah tidak baik mencorak pemikiran pelajar2 kepada pemikiran prlumbaan kuasa politik, kebencian dsb..Acuan yg dibina pada peringkat awal ini akan kekal buat masa yg lama malah terus menerus mencorak jenis bentuk manusia pada masa akan datang!!

Semayang mencegah fasakh dan mungkar..mahfumnya!! Disekolah KAFA..sejauh mana penekanan guru tentang semayang? mereka telah mula pada peringkat awal yakni umur 7 tahun..Tiap2 hari guru leh bertanya sapa semayang subuh berjemaah hari ni, pada pelajar lelaki..semayang subuh secara umumnya. Guru brsama2 murid leh semayang dhuha dan tasbih setiap hari- pada sesi pagi. Sesi petang, semayang zohor brsama2 murid2, semayang asar..tasbih selepas zohor..bagi markah..15-10% dari markah peperiksaan adalah dari amalan ini. Setiap hari 1 hadis fadhilat dibacakan..mudah2an kanak2 ni mampu menghafal sebanyak mungkin hadis2 fadhilat.

Sekolah kebangsaan pun sama..leh buat jadual..disamping ko-korikulum..ialah semayang zohor brjemaah..asar brjemaah..dhuha..tasbih..Sekolah2 yg ada surau dibina perlu digunakan ngan sepenuhnya.

sekolah2 yg mana ada hostel guru didalamnya..surau ..pastikan 5 waktu semayang hidup ngan sempurna. Jadual semayang brjemaah leh dijadualkan ikut sesi persekolahan..spt misalnya zohor..jemaah pukul 2pm..asar pukul 530 atau 600 ptg.

Tugas mendidik agama pada pelajar bukan tanggungjawab ustaz2 semata2..jadual imam dan bilal perlu libatkan semua guru2 lelaki ..

pelajar2 yg tamat persekolahan rendah leh dikatakan mahir doa2 harian, mahir pasal semayang2 fardhu dan sunnat..

Gitu juga di universiti/kolej dll..lecturer2 adalah disaf2 pertama!!

Ha ha..satu angan2 je..

Rasanya elok je ..duduk sembang2..kutuk itu dan kutuk ni, lebih banyak mengutuk lebih nampak luas pandangan dan cendiakawannya..oppss bukan ngutuk, bagi pihak akademik ni..kritik atau kebebasan bersuara!!

Bila isu masalah pelajar..semada dari tahap tadika sehingga universiti..ambil mudah je solutionnya..iaitu salahkan kerajaan, salahkan sistem...patutnya gitu dan patutnya gini..

Cuma kita ni, yg bukan ahli akademik, cendiakawan, guru2, tak pernah persoalkan..dalam sistem yg ada hari ni, sejauh mana ianya telah dimaximumkan oleh mereka sebagai seorang pendidik..sejauh mana pengorbanan mereka dalam melahirkan generasi yg mencintai agama, bangsa, dan negaranya dalam sistem yg serba lemah dan kekurangan ini???

oooo..tu masalah cikgu kaunseling, ooo itu masalah cikgu displin..ooo itu masalah ustaz dan usatazah..oooo tu masalah mak pak...

U macam mana? ..gaji kami sebagai pensyarah..tak cukup!! ma..maklum ler professor..takkan nak duduk umah flat spt rakyat yg biasa, takkan nak pakai keta2 murah macam rakyat biasa..kami cendiakawan ma!! tak standard dan bukan taraf kami nak duduk sama spt rakyat biasa..padahal mak pak dulu penoreh dan dari kalangan rakyat biasa..dan atas usaha mereka sendiri tanpa bantuan DEB, mereka telah brdiri sama bijak dan telah bertaraf international..dan mereka layak mengkritik sesapa saja dan apa saja, KAMI ORANG BIJAK MA!!! so apahal nak ambik tindakan!!

Tanda pengiktirafan jasa2 guru dan professor..ialah GAJI!!!

Kabornya.... kami memahami kehendak rakyat..kami memahami perasaan rakyat..yeke!!! tak makan apa yg orang kebanyakan makan, minum, tidur, dan bernafas..leh faham ke?


-aa
0 comments

Bab Dakwah Dengan 'Sampaikan' Pun Tak Leh Nak Beza, Nak Cerita Tentang Agama?

Dengan alasan hadis nabi saw yg mahfumnya.."sampaikan dari aku walaupun satu ayat.." maka ghairahlah org rasa dia layak utk buat tazkirah, ceramah, dakwah dsb..

Selain dari itu..ayat2 AQ yg mahfumnya.."Brpesan-pesan ngan hak, berpesan2 ngan sabar" " tetap beri peringatan", dll trmasuklah ayat2 AQ yg menyeru kita ummat akhir zaman dalam usaha amar ma'aruf nahi mungkar..

1. Nak amal boleh, tapi perlukan latihan dan panduan. Bukan ikut cita rasa atau siok sendiri. hasilnya bukanlah kebaikan tapi fitnah.

2. Kabornya "sampaikan.." bukannya "huraikan atau kupaskan"..jika nak menghuraikan dan buat kupasan, pastikan kita ni ahli atau pun fasih. Dan kena ada juga pengiktirafan akan "keahlian" atau "kepakaran" kita dalam bidang trsebut. Kena gak bringat akan amaran baginda saw..tentang menokok nambah atau mengurangkan 1,2 patah atau ayat dari yg sebenarnya. Kena gak patuh ngan undang2 sekitar dan pihak yg bertanggungjawab yg menjaga masjid/surau dan kawasan sekitar. Islam agama yg sejahtera..bukan agama gedebe!! AJK masjid, JAIS, JAKIM adalah antara mereka yg diberi kuasa..so hormatilah!! Bior berhemah, usah gedebe!!

3. KaborNya "brpesan2 kan yg haq"..pastikan yg disampaikan tu adalah "haq" belaka bukannya "andaian","hearsay","spinning or manipulating issues" dsb. Kabor org2 alim " haq" yg sebaik2 dan sebenar2 haq ialah "mati".. Brpesan2 tentang kematian dan prsediaan kematian..

"brpesan2" bukannya memaksa...brpesan2 sahaja.

Disamping itu..."brpesan2 ngan sabar" bab ni selalu diabaikan..kabor sialim, "ngan sabor" ni ialah brkali2 dan berterusan..JANGAN MARAH!! JANGAN BEREMOSI..

Jika tidak bukan pahala yg dapat, tapi bala yg menimpa..

Ni belum kabor pasal niat yg kena dijaga...

4. "amar ma'aruf nahi mungkar"..kabor sialim, perkataan "amar ma'ruf yg susul dulu" bukannya nahi mungkar didahulukan..amar ma'ruf kemudian..

Kabor sialim..jika dilihat sekelian tertib2 kenabian..dakwah ngan penuh hikmah, sabar dan kasih sayang..setelah brpuluh2 tahun baru didatangkan ketentuan atau keputusan dari Allah swt, iaitu azab.

Apakah "amar ma'ruf kita sudah mencapai tahap amar ma'ruf yg dilakukan oleh para ambiya' yg kita tak sabar2 nak laksanakan "nahi mungkar" kita. Pun begitu, apakah garis panduannya? Kerana ianya adalah perintah Allah swt maka kenalah ikut cara yg dikehendakki oleh Allah swt..Maklumlah utk mencari redhaNya, bukan kerusi, harta, kuasa, dsb..untuk cari redhaNya kenalah ikut jalan dan cara yg diredhaiNya.

Ada yg kabor ianya kena serentak..jika itu pun, kita diberikan kisah2 para ambiya', para sahabat ra, dan ulamak2 trdahulu..kisah2 mereka ni lah yg kita perlukan jadikan panduan..golongan yg telah diiktiraf oleh Allah swt sendiri..bukan ikut cara resmi yahudi dan nasrani atau pun telunjuk Ambiga atau pun Khalifah LGE..

serba sedikit..dan secara rengkas..utk dikongsi bersama._______________________

Buat ngan betul..agar Islam tak dicacatkan kesempurnaannya dan kebaikannya semata2 dorongan hawa nafsu kita..

Kita semua masih belajar..dan teruslah belajar..dan latih lagi dan lagi agar mutu amal yg dipersembahkan mendapat redhaNya, bukan semata2 sokongan, gah, pujian, dan undi2 manusia khususnya org2 kapir..

Cam tul2 takbir masa takbir raya haji nanti.."Tiada yang kami sembah kecuali Allah Dengan ikhlas kami beragama kepadaNya Walaupun orang-orang kafir membenci "..bagaimana kita leh fikir dan yakin org2 kapir jauh lebih baik dan leh bantu mertabatkan Islam?

Apakah kita hanya bertakbir raya..tapi tak memikirkan maknanya dan tak beramal ngannya?

Lain dimulut..lain yg diamal..tak tahu ler apa yg ada dihati?


-aa

0 comments

BILA SAYANGNYA PADA RAMBUT MELEBIHI SAYANGNYA KEPADA KERJAYA SUAMI!!!

Kalau hendak diikut-ikutkan, TFK bukanlah orang yang paling layak bercakap tentang rambut 'Wanita Pertama' ini. Tugas memberitahu dan memperingatkan, telah dibuat dan tanggungjawab tersebut telah pun selesai. Bahagian yang seterusnya adalah bahagian suaminya. Dan sekiranya suaminya yang juga Perdana Menteri Malaysia telah memberikan nasihat dan teguran agar rambut kembangnya itu tidak perlu dipertontonkan kepada bukan mahram dan suami juga telah dibuat, maka bahagian seterusnya adalah dirinya sendiri.

Setiap orang menanggung dosanya sendiri, bukan mewarisi dosa orang lain. Setiap lelaki dan perempuan akan dipersoaljawabkan tentang amal dan perbuatan masing-masing, bukan kerana memikul amal dan perbuatan orang lain. Kenyataan ini terkandung jelas dalam ayat 164 Surah Al-An'am dan Surah Al-Fathir ayat 18. Bahkan kenyataan ini juga terkandung di dalam ayat 38 Surah An-Najm, Az-Zumar ayat 7 dan Al-Isra' ayat 15.

Yang diperintahkan kepada kita ialah memberikan peringatan dan nasihat. Maka setelah dilakukan, maka berlepaslah diri kita daripada tanggungjawab tersebut.

TFK melihat sekeping gambar 'Wanita Pertama Malaysia' yang kelihatan bersahaja dengan selendangnya. Dan yang paling menariknya apabila dikhabarkan bahawa gambar tersebut sebahagian daripada perjalanan ke Makkah.

Sememangnya Makkah sudah menjadi tempat membuang dosa dan tempat untuk bertransformasi. Makkah tidak boleh dimomok-momokkan sebagai tempat yang menakutkan untuk orang yang berdosa. Sebaliknya orang yang paling banyak melakukan dosalah yang 'terlebih afdal' ke sana memandangkan terdapat beberapa tempat mustajab doa di Makkah dan Madinah. Manalah tahu, berkat rahmat Allah Taala, maka doa permohonan agar dihapuskan segala dosa, maka, terhapuslah segala keburukan dan kejijikan amal kita.

Bercakap tentang RAMBUT KEMBANG si Wanita Pertama Malaysia itu, sememangnya tidak akan habis-habis. Daripada nasihat boleh bertukar menjadi kecaman. Daripada kecaman boleh bertukar menjadi fitnah. Daripada hal peribadi boleh bertukar menjadi hal kelayakan memilih pemimpin.

Rosmah di Makkah, sudah dua kali diuar-uarkan. Puak-puak Pakatan tidak terfana dengan 'perubahan' Rosmah dan Rosmah sendiri pun tidak pernah berpura-pura dengan dirinya dengan terus menampilkan RAMBUT KEMBANGnya walaupun gambar-gambar dia dan suaminya di Makkah begitu popular di dada-dada media, baik media cetak apatah lagi elektronik.

Sesuatu yang perlu disedari, jangan hanya kerana SAYANGKAN RAMBUT KEMBANG itu dan kedegilan serta keegoan tentang KUBUR KITA ASING-ASING, maka kerjaya suami selaku Perdana Menteri bertukar menjadi Ketua Pembangkang.

Ini zaman, zaman orang semua pakat celik maklumat sama ada maklumat itu datang menyerong atau pun maklumat yang pepat di luar rencong di dalam. Zaman wanita lebih sayangkan RAMBUT KEMBANG berbanding persepsi orang ramai, terutama sekali di kalangan wanita yang berkait dengan dunia politik, sudah lama berlalu. Kalau tidak, takkanlah ada wanita yang bertudung litup tetapi ditangkap basah dengan hanya tudung di kepala tetapi kemaluan dan dadanya tidak ditutup seurat benang pun.

Jangan fikir, disebabkan kurangnya teguran daripada kelompok yang dilihat banyak menyokong sebelum ini, maka ia akan berterusan sampai bila-bila. Ada masanya, letih juga dengan kerenah bodoh sebegini. Jangan fikir, 'ahhhh... takkan rambut pula yang jadi isu,' maka ianya boleh disenyapkan.

Kejatuhan dan pembunuhan Ghaddaffi dimulakan oleh sekelompok mikrob boneka Amerika Syarikat dan kakitangan Zionis berwajah Arab dengan isu yang dianggap remeh dan fitnah. Begitu juga dengan Hosni Mubarak dan beberapa pemimpin Arab yang lain. Semuanya kerana isu kecil, remeh dan dilihat tidak membahayakan.

Perlu diingat, yang dikatakan ASSOBIYYAH itu ialah saling tolong-menolong kelompok sendiri melakukan kezaliman dan maksiat, bukannya seperti yang dikupaskan oleh Nik Abdul Aziz iaitu menyayangi bangsa dan BERSIFAT KEBANGSAAN...

Kecualilah kalau Rosmah Mansor sudah tidak mahu lagi bergelar Wanita Pertama Malaysia dan mahu kerjaya suaminya bertukar menjadi Ketua Pembangkang atau Bekas Ahli Parlimen Pekan!!!!

KALAUPUN SAYANGNYA KEPADA RAMBUT KEMBANG ITU, berpada-padalah... BUKANNYA LAWA SANGAT PUN!!!!

0 comments

CINA BUNUH MELAYU, KEMPEN SENYAP TETAPI SANGAT BERKESAN!!!!

Pendedahan terbaru yang dibuat oleh SEL13.COM sebenarnya tidaklah mengejutkan, tetapi sebaliknya menunjukkan ia sedang berkembang biak dengan subur dan mendapat sokongan, bukan sahaja daripada kalangan sasaran, bahkan dari kalangan Melayu-Bumiputera sendiri.

Penjelasan demi penjelasan telah dibuat. Bagaimanapun, segala penjelasan berhubung perkara-perkara yang sebahagian besarnya adalah fitnah dan tohmahan yang digunakan untuk membangkitkan kemarahan orang bukan Melayu terhadap Melayu, tidak diterima langsung.

Contoh yang paling ketara ialah tentang bantuan yang diperuntukkan oleh Perlembagaan Persekutuan terhadap golongan Bumiputera. Kerapkali ianya dibangkitkan oleh puak-puak ini sebagai menggambarkan rasisme yang diamalkan oleh Kerajaan Persekutuan dan Malaysia. Perlembagaan kata mereka, harus dirombak untuk menghapuskan 'ketidakadilan' ini.

Pembahagian kek ekonomi di negara ini SANGAT TIDAK ADIL. Pun begitu, kerajaan yang ditunjangi oleh UMNO tidak pula mengamalkan budaya MERAMPAS KEKAYAAN BUKAN MELAYU untuk dibahagi-bahagikan sesama Melayu-Bumiputera, sebaliknya kelompok Melayu-Bumiputera dibantu oleh kerajaan agar dapat bersaing dengan bukan Melayu-Bumiputera dengan peruntukan Perlembagaan.

Belum pernah lagi orang Melayu-Bumiputera baik yang beragama Islam mahupun bukan Islam membuat demonstrasi besar-besaran memprotes KETIDAKADILAN ini. Sebaliknya mereka menerima keadaan tersebut dengan penuh hormat dan bersusila. Jangan tidak pada 13 Mei 1969, Melayu memprotes apabila bukan Melayu, khususnya segelintir pemimpin Cina yang sedang kemaruk kuasa politik, membangkitkan keinginan mereka untuk menghapuskan Melayu dan segala macam elemen Melayu serta Bumiputera di negara ini sebaliknya menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara caca-marba yang berlabel serba baru.

Pendedahan yang dibuat oleh SEL13.COM itu sebenarnya tidak langsung memeranjatkan. Elemen inilah yang digunakan pada Mei 1969 untuk mencetuskan gelombang penentangan bukan Melayu terhadap Melayu sehingga mencetuskan tragedi berdarah yang kekal dalam lipatan sejarah negara.

0 comments

PAKATAN AKAN PECAT 591,304 MELAYU YANG JADI KAKITANGAN AWAM KALAU PAKATAN BERKUASA!!!

Bilangan kakitangan awam yang menjadi 'kakitangan Pakatan Rakyat' bukannya kecil. Sangat ramai yang tidak sembunyi-sembunyi menyokong Pakatan. Malah, bukan setakat menyokong, ada sesetengahnya yang bertindak sebagai penyalur segala macam maklumat dari Jabatan masing-masing untuk para pemimpin kesayangan mereka dalam Pakatan.

Keinginan agar Pakatan mengambilalih Putrajaya dan mereka kemudiannya dihargai, begitu meluap-luap!

Namun Tony Pua, Setiausaha Publisiti DAP Kebangsaan mempunyai fikiran yang berlainan. Baginya, jumlah kakitangan awam di Malaysia yang berjumlah 1.3 juta orang terlalu ramai dan tidak berdaya saing. Sistem dan budaya yang diamalkan oleh kerajaan Barisan Nasional sekarang, dianggap sebagai merugikan negara.

Dek kerana itulah, menurutnya Pakatan akan memecat lebih separuh daripada jumlah keseluruhan penjawat awam bahkan akan memberhentikan sistem pengambilan siswazah untuk diserap dalam perkhidmatan awam. Pemberhentian dan pemecatan itu akan dilakukan secara berperingkat-peringkat dan dinamakan sebagai PROJEK KHAS MENGURANGKAN KAKITANGAN AWAM.

Perlu diingat, lebih 90% kakitangan awam merupakan Melayu-Bumiputera. Dengan fenomena yang berlaku sekarang, rasa-rasanya ramai kakitangan awam yang mahukan kawan-kawan mereka yang lain dipecat dan diberhentikan dengan harapan, bahagian yang dapat 'dijimatkan' itu akan diserahkan kepada mereka.

Setelah memberikan janji-janji langit dan bulan kepada kakitangan awam, akhirnya belang sebenar Pakatan atau lebih tepat lagi DAP, dibongkarkan oleh mulut orang kuat mereka sendiri. Semuanya dilakukan atas dasar penjimatan, sekalipun tujuan sebenar bukanlah kerana penjimatan sebaliknya kerana RASIS!!!

Menariknya, Najib Abdul Razak memuakan dan memanjakan kakitangan awam dengan pelbagai gula-gula, sedangkan DAP dan Pakatan pula melihat kakitangan awam sebagai satu pembaziran negara yang amat besar sehingga memerlukan mereka dipecat!

1 comments

PAS Dan Jantan Gersang, Setaraf!!!

Apa yg berlaku dari hari kehari..jelas menunjukkan betapa gelojohnya dan kemaruknya PAS ngan partinya dan politiknya..sehingga nampak ngan jelas kepentingan perjuangan partinya lebih utama dari perjuangan mendaulatkan agama Islam tu sendiri.

Perhatian diberikan pada survival parti dan penaklukan PUTRAJAYA begitu ekstrim sekali sehingga perkara2 yg bakal membinasakan agama dan ummat dipandang sebelah mata.Lebih2 lagi anasir2 yg trlibat menyatakan sokongan pada mereka atau menyebelahi PAKATAN atau memberikan tekanan pada UMNO/BN. Kekadang secara diam menyokong pergerakan anasir2 tersebut.

PAS sebelum ni dilihat ekstrim dan keras menentang sebarang perbuatan yg leh melemahkan atau merosakkan agama..walaupun dalam soal2 yg tidak begitu serius, sudah tidak lagi jadi relevan. Ramai yg semakin keliru ngan perjuangan sebenar PAS, malah dibarisan pempin2 mereka sendiri berlaku brbelah2 pendapat. Cuma satu kebaikan dalam parti PAS ni, rasa tidak puas hati dan tidak senang ngan tindakan pempin mereka ditelan gitu saja..ramai tidak berani utk bersuara secara lantang menentang keputusan pempin mereka. Kata2 pempin mereka yg dikatakan ulamak yg berkaliber ditelan bulat2 walaupun trkulat2 menelannya..walaupun pahit!! Mereka akan sungguh2 bertahan ngan kenyataan pempin2 mereka..

HIMPUN vs BERSEH 2.o..HIMPUN utk kepentingan ummat, BERSEH2.0 utk kepentingan politik. PAS lebih suka menyokong brmati2an utk BERSEH 2.0 sehingga dianggap syahid jika terkorban!! Kejayaan BERSEH 2.0 dianggap kejayaan ISLAM, kejayaan PAS..padahal semua tahu perjuangan AMBIGA. Hj Hadi yg dianggap ulamak sanggup turun padang utk jayakan BERSEH 2.0..Karpal, Lim Guan Eng, Lim Kit Siang tak kelihatan pun..Tapi HIMPUN, Hj Hadi terkulat2..

PAS pejuangkan ISLAM atau pejuang politik iaitu sama je tarafnya ngan parti2 politik yg lain?

Sesapa je yg bersuara yg kelihatan menyusahkan UMNO maka akan dibela walaupun tak diketahui ngan jelas apa yg disuarakan yakni benar atau tidak benar disisi undang2 dan agama..walaupun yg bersuara tersebut dianggap musuh besar mereka sebelum ni. Tun M digelar MAHA ZALIM , MAHA FIRAUN musuh Islam, penentang hudud..tapi bila Tun M bersuara menentang kepempinan UMNO, maka Tun M pun dijulang.

Banyak lagi contoh..

Perjuangan PAS seolah2 hanya ada satu je matlamat..HANCURKAN UMNO!! bukan utk suburkan dan daulatkan ISLAM dan bukannya utk kebaikan ummah secara keseluruhannya..ni telah dijelaskan oleh pempin tertinggi mereka..yakni walaupun mendapat bantuan dari SYAITAN, so mana2 bantuan walaupun dari musuh2 Islam sangat2 lah didambakan...

HANCURKAN UMNO..walaupun dalam usaha utk hancurkan UMNO tersebut akan membinasakan diri mereka sendiri..membinasakan Islam..

Sepatutnya PAS adalah champion dalam mertabatkan dan mendaulatkan ISLAM..dan tiada cara lain melainkan PAS kena "champion" dan juara utk satukan ummat ISLAM..Melalui penyatuan, ISLAM leh didaulatkan ketahap yg lebih tinggi lagi dihormati!!

Perjuangan ni akan menyebakan PAS adalah sebuah parti politik yg unik yg brbeza dari sekelian parti2 di Malaysia!!

Tapi sayang..dendam kesumat dan hasad telah merentungkan hati2 mereka, sehingga kekuatan dan kelebihan dari amal2 ibadat yg dilakukan tak mampu memulihkan kerentungan hati2 mereka!!

Semoga kita semua dikasihani oleh Allah swt..
-aa

0 comments

GERAKAN MENGGULINGKAN SULTAN PERAK SEDANG GIAT DIJALANKAN!!!

Ada pihak tertentu atau lebih tepat lagi beberapa orang pemimpin parti politik di Perak yang sedang memulakan usaha untuk mendapatkan semula Perak menerusi jalan yang telah dilakukan oleh Andrew Clarke pada abad ke-18 dahulu iaitu dengan mendekati pewaris kesultanan Perak.

Mungkin ramai yang tidak tahu, di Perak terdapat beberapa waris institusi kesultanan Perak yang sedang berusaha menuntut takhta daripada DYMM Sultan Azlan Shah dengan hujah-hujah mereka yang kalau didengar, ada sesetengahnya yang langsung tidak masuk dek akal.

Kesempatan itu telah digunakan oleh sebuah parti politik yang sangat terdesak untuk menguasai kerusi-kerusi Melayu di Perak memandangkan pada PRU lepas, parti tersebut merupakan pemenang minoriti tetapi kemudian dijadikan lembu dan keledai oleh sekutunya. Pemimpin-pemimpin utama parti tersebut melihat kemelut istana Perak sebagai peluang 'keemasan' untuk merampas semula Perak pada PRU13 nanti.

Usaha ini digerakkan oleh pemimpin mereka yang diketahui telah nanar dan bahlol yang jelas tidak berpuas hati dengan DYMM Sultan Azlan Shah yang telah melantik Menteri Besar Perak yang baru pada 5 Februari 2009.

Turut membantu usaha ini adalah seorang lagi pemimpin parti politik tersebut yang seringkali dikaitkan dengan kebahlolan melampau. Pemimpin bahlol tersebut diketahui sangat aktif menjalankan kerja-kerja 'bawah tanah' untuk persediaan menghadapi pilihanraya bagi parti berkenaan.

Dikatakan, pemimpin meroyan berkenaan sedang merancang untuk berjumpa dan berbincang dengan 'pewaris-pewaris' takhta Perak untuk memburuk-burukkan DYMM Sultan Azlan Shah dan sebagai balasannya jikalau tuntutan mereka berjaya, pemimpin meroyan tersebut akan dibantu oleh 'pewaris-pewaris' tersebut untuk merampas semula Perak.

Perjanjian Pangkor IV akan berulang setelah berjayanya Perjanjian Pangkor 1 pada 1874, Perjanjian Pangkor II pada tahun 2008 dan Pangkor III pada tahun 2009. Kalau pada Perjanjian Pangkor I, Melayu kehilangan kemerdekaan mereka dengan kehadiran J.W.W.W Birch, Pangkor II dengan penjajahan DAP yang diketuai oleh orang yang mempunyai pertalian atau latar belakang keluarga berkaitan dengan komunis, Pangkor III menyaksikan 999 tahun dihadiahkan untuk pajakan tanah kepada keluarga keturunan imigran, Pangkor IV pastinya akan menyaksikan umpanan yang lebih menarik, lebih hebat tetapi sangat merugikan orang Melayu yang telah bermandi darah cuba mengeluarkan negeri itu daripada penjajahan British bermula dari tahun 1874 sehinggalah 1957.

0 comments

DAH BERAPA HARI NI, TAKKAN TAK BOLEH JAWAB LAGI?

Sudah lebih seminggu Laporan Ketua Audit Negara telah dikeluarkan dan orang awam boleh membaca serta menelitinya.

Terdapat banyak kepincangan yang telah digariskeluarkan oleh KAN tetapi jawapan daripada kementerian atau menteri terbabit masih lagi bersifat lawak gila babi tahap bangkai cipan.

Ini dapat dibuktikan menerusi jawapan yang diberikan oleh Menteri Pertanian, Noh Omar tentang projek lembu 'mewah' yang mempunyai kaitan dengan ahli keluarga seorang menteri.

Jawapan daripada Noh Omar dan timbalannya, Johari Baharom lebih kepada usaha melepaskan tengkuk berbanding memberi jawapan sebenar yang diperlukan bagi MENGHALALKAN kepincangan yang telah disebutkan oleh KAN.

Begitu juga dengan Kementerian Pertahanan yang telah membeli beberapa peralatan dengan harga yang tidak masuk akal sedangkan standardnya sama sahaja dengan peralatan berharga murah yang sama jenisnya.

Memang benar terdapat jawapan yang telah diberikan tetapi jawapan berkenaan tidak mampu menjelaskan mengapa Malaysia membeli setiap barangan dengan harga yang mahal.

Timbul pertanyaan, adakah Malaysia sebenarnya membeli barangan dan peralatan tentera daripada Court Mammoth dengan skim bayaran ansuran 30 bulan sehinggakan harganya berkali-kali ganda berbanding harga asal.

Para pemimpin kerajaan mempunyai broker-broker media yang sentiasa mengaku mereka mempunyai rangkaian pengendali portal dan blog serta kerapkali menyamun dengan pelbagai nama dalam senarai walaupun ianya berbeza daripada hakikatnya.

Justeru inilah masanya untuk membuktikan bayaran dan elaun yang diberikan kepada broker-broker tersebut benar-benar bayaran yang tulen, bukannya sekadar satu penipuan. Masakan sebanyak-banyak pengendali media siber yang kononnya dimiliki tidak boleh langsung menerangkan tentang PEMBOHONGAN HARGA seperti yang telah diterangkan oleh KAN.

Takkan setakat gelakkan Buku Jingga sedangkan sendiri punya pun tidak lebij baik dari Buku Jingga yanh bocor di sana sini.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

PERANGAI STANDARD ORANG POLITIK!!!

Bila dah semakin dekat dengan pilihanraya, maka perangai standard orang politik tak kira apa pegangan politik mereka pun, akan mengeluarkan belang standard mereka.

Yang dikatakan standard adalah orang politik mempunyai pemikiran dan pandangan yang sentiasa sama iaitu akan berusaha untuk menonjol, tertonjol dan sanggup membunuh sesiapa sahaja yang menghalang laluan mereka.

Inilah yang sedang berlaku di seluruh Malaysia. Masing-masing sedang mencari peluang untuk saling menggunakan orang lain dan si bodoh-si bodoh yang tidak pernah tahu bahawa mereka telah dijubor secara kejam.

Dan dalam keadaan sekarang, semua benda yang sedang berlaku adalah permainan yang sama. Yang bekerja hanya makan habuk dan pujian. Yang bijaksana makan besar-besar.

Si bodoh-si bodoh dalam semua pihak terus berbangga-bangga dengan pasukan pimpinan masing-masing walaupun pada masa yang sama dan tanpa mereka sedari, merekalah yang sebenarnya menjadi mangsa dan pecacai murahan yang hanya berstatus PARIAH.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

Wednesday, November 2, 2011

GEMPAR!!! JENAYAH 'PEMBUNUHAN' YANG DILAKUKAN OLEH GUAN ENG TERDEDAH!!!

Wednesday, November 2, 2011

Permusuhan antara Guan Eng dengan Boo Cheng Hau bukan lagi perkara rahsia. Boo Cheng Hau merupakan Pengerusi DAP Johor yang pada April 2009 pernah menggemparkan dan menggegarkan DAP Kebangsaan pimpinan Lim Guan Eng apabila mendedahkan tentang kewujudan kumpulan kongsi gelap atau Underworld yang menjadi sumber kekuatan parti berkenaan.

Cheng Hau pernah ditegah daripada menghadiri mesyuarat parti itu di Johor Utara ekoran kenyataan yang dikeluarkannya itu. Bagaimanapun, dalam satu dakwaan yang lain, Boo Cheng Hau kemudiannya dikatakan memang terlibat dengan kumpulan 'Underground' di Johor biarpun dakwaan tersebut tidak dapat dibuktikan.

Sesuatu yang amat menarik berlaku pada 30 Oktober lalu apabila akhbar berbahasa Cina, Sin Chew Daily membuat ulasan yang menggambarkan betapa DAP Johor sedang berusaha untuk mempertahankan kekuasaan dan ketuanan Lim Guan Eng yang sedang terjejas, bukan sahaja di Pulau Pinang, sebaliknya di seluruh Malaysia.

Spekulasi mengatakan DAP JOHOR akan memanggil Mesyuarat Agung Luar Biasa
(EGM) untuk menjatuhkan Dr, BOO Cheng Hau, Pengerusi DAP JOHOR berikutan wujud
masalah dalam pemilihan calon yang akan bertanding pada pilihan raya umum akan
datang.

Difahamkan, EGM tersebut akan digerakkan oleh TEO Eng Ching, bekas Ketua DAPSY
JOHOR yang juga calon DAP yang bertanding di kerusi Parlimen LABIS pada Pilihan
Raya Umum (PRU) Ke-12 yang lalu bersama dengan CHANG Teck Chee, bekas Timbalan
Ketua DAPSY JOHOR yang juga calon DAP yang bertanding di kerusi DUN BEKOK pada
PRU Ke-12 yang lepas kerana kedua-dua mereka akan digugurkan daripada bertanding
pada pilihan raya umum akan datang disebabkan masalah kewangan.

Dalam perkembangan lain, CHANG Teck Chee menafikan spekulasi tersebut dan
sebaliknya menyatakan beliau bersama dengan isterinya, TEO Eng Ching sudah
melahirkan pendirian untuk tidak bertanding pada pilihan raya umum akan datang.
Beliau menyatakan demikian ketika ditanya oleh pemberita akhbar Sin Chew Daily hari
ini Selain itu, Dr. BOO Cheng Hau enggan mengulas spekulasi mengatakan DAP JOHOR
akan mengadakan EGM untuk menjatuhkannya/ namun beliau tetap menganggap DAP
JOHOR adalah stabil dan bersatupadu. Beliau menyatakan demikian ketika ditanya oleh
pemberita akhbar Sin Chew Daily hari ini.0 comments

DAP ARAHKAN BLOGGER PRO-PAKATAN SOKONG SEKSUALITI MERDEKA!!!

Agak menghairankan apabila baik blogger mahupun pecacai yang membuat komen dalam mana-mana blog, langsung tidak berani menyentuh tentang Forum Seksualiti Merdeka yang berlangsung dari 1 sehingga 13 November. Kalau ada yang berani bersuara dan bertelur pun, cumalah Ketua Pemuda PAS, tetapi itu pun sekadar berkokok jauh di balik gunung memandangkan kalau kuat sangat dia menyalak, dia mungkin akan makan penendang Karpal Singh!!!

Dalam mana-mana kempen, blogger pro-Pakatan tidak pernah ketinggalan untuk mengaktifkan dan menghangatkan keadaan seperti kes cincin berlian RM24 juta yang sememangnya diketahui sebagai fitnah Chegu Bad. Malah ketika banglo Khir Toyo diperkatakan, mereka jugalah yang sangat hebat memperkatakannya sehinggakan penjelasan yang diberikan bahawa banglo tersebut tidak pernah lebih daripada RM4 juta yang dibeli dengan menggunakan pinjaman bank, dianggap sebagai sampah sarap dan tidak boleh diterima.

Terbaru apabila mereka cuba membangkitkan tentang kehadiran ahli sukan Israel ke negara ini sehingga Err Teck Hwa, Ahli Parlimen Bakri dari DAP cuba membangkitkan kemarahan orang Islam menerusi tuduhannya bahawa Malaysia mempunyai hubungan dagang dengan Israel.

Namun apabila Forum Seksualiti Merdeka yang sudah tentunya memperjuangkan hak sama rata terhadap golongan songsang dilangsungkan di negara ini dan dirasmikan pula oleh Ambiga Sreevanasan yang dianggap sebagai Nabi Betina versi baru menerusi kempen BERSIH 2.0, tiada langsung sebarang suara dan tentangan. Sebaliknya, masing-masing cuba memetik dan mengalihkan perhatian para pembaca kepada isu-isu yang lebih remeh termasuklah Najib Abdul Razak diiringi 10 orang pengawal ketika bertawaf di Makkah.

Apakah ini tandanya kebanyakan jentera siber Pakatan sudah pun tunduk kepada pondan, gay, biseksual dan lesbian sehinggakan mereka tidak berani langsung membuka mulut? Apakah kalau mereka membuka mulut dan menyuarakan tentangan seperti yang dilakukan oleh Ketua Pemuda PAS, Nasaruddin Tantawi, maka gaji dan elaun serta gajet-gajet mereka akan dirampas oleh DAP, dan Anwar Ibrahim yang merupakan salah seorang daripada golongan LGBT?

Atau kerana di dalam angkatan blogger pro-Pakatan, terdapatnya MILOSUAM, maka masing-masing tidak mahu dia berkecil hati dan berasa tersisih kerana penentangan terhadap LGBT?

0 comments

Blog Archive

Labels