IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, November 29, 2011

Lidah Pakatan Lidah Keramat... Percayalah!!!

Tuesday, November 29, 2011
"Perak ada Menteri Besar hitam metalik yang haram jadah itu masuk dari pintu belakang naik kapal"- Kor Ming (Mujur ler Kor Ming yg cakap, sipengetua sekolah menengah tu sungguh2 tekan kerajaan ambil tindakan. Yg bestnya, pempin2 BN dari MIC, MCA, Gerakan, UMNO dan Perkasa cam tak kisah je)( org2 perak takkan senyap je kut?? )

Anwar AlJuburi-Mat Sabu ( Semua cam dah lupa je, tak der pula riuh mintak 4 saksi)

Jika PKR menang, suri rumah akan diberi RM1000+ -Wan Azizah ( Kalau nak beri, sekarang dah leh beri. Kalau kata2 ni keluar dari mulut pempin2 UMNO, sah ler kabor rasuah politik. ada ke rakyat digula2nya ngan RM)

Kabor, hari ni menang-gerenti harga minyak turun - pempin2 PAKATAN. (pooooorah)

Undi BN, harga barang naik- kempen PAKATAN ( apa usaha PAKATAN turunkan harga dan bantu rakyat negeri mereka yg mereka perintah?)

kalau BA menang, kita lelong PUTRAJAYA- Arwah Pempin PAS ( hari ni berangan2 nak duduk PUTRAJAYA pulak)

Tuntut kebebasan pelajar2 IPT bebas brpolitik- Pempin2 PAKATAN dan ada gak pempin2 BN yg setuju ( tapi bila ramai pelajar gagal atau lulus kurang cemerlang-pakat2 salahkan BN khususnya UMNO)

Banyak ler lagi dan banyak lagi akan menyusul menjelang pilihanraya..gula-gula dan janji2 kosong akan disebarkan dan dikempenkan..

Dan yg sioknya masih ramai lagi yg percaya sungguh2!!!! spt mana sungguhnya percaya yg PAKATAN akan merintah pada 16 sept beberapa tahun yg lalu..

Dan masih percaya walaupun hati tak percaya yg pelakon video tu bukanlah Anwar..

kalau pempin2 PKR brbohong..ok kut

Kalau pempin2 DAP brbohong..ok kut

Kalau pempin2 BN berbohong..ok kut

Tapi kalau pempin2 PAS berbohong..ok ker? Kerana kabornya ikut AQ dan sunnah tapi AQ mana dan sunnah mana yg benarkan leh bohong rakyat secara besar2an?


-aa

0 comments

ANAK SAUDARA TAGIH SYABU: KONSPIRASI UMNO-POLIS KENAKAN ANWAR!!!!

Percayalah, dalam tempoh terdekat ini, akan keluarlah cerita daripada konco-konco Anwar, bahkan daripada Anwar sendiri bahawa penangkapan anak saudara Anwar yang bernama Adi Rafizul Idrus merupakan konspirasi tertinggi UMNO dan Polis untuk memalukan seluruh keluarga dan keturunan Anwar Ibrahim.

Adi Rafizul Idrus merupakan pegawai khas ADUN PKR Bukit Tambun, Law Choo Kiang. Dia juga merupakan bekas orang kuat AMK Pulau Pinang.

Anak saudara Anwar Ibrahim itu telah ditangkap pukul 4 petang tadi bersama seorang kawan di sebuah rumah di Kampung Paya. Ujian air kencingnya mendapati, Adi Rafizul Idrus menagih Syabu. Ujian air kencing dijalankan di Balai Polis Bandar Perda.

Menurut sahabat blogger, PISAU.NET, cerita tentang Adi Rafizul Idrus ketagihan dadah telah lama diperkatakan, tetapi memandangkan rapatnya kekerabatan Adi Rafizul Idrus dengan Anwar Ibrahim, maka Law Choo Kiang tidak mengendahkannya. Sudah menjadi adat dan budaya di dalam PKR, segala sesuatu perlu dilakukan untuk menyenangkan hati Anwar Ibrahim. Kalau Anwar Ibrahim sudah suka dengan sesuatu, contohnya China Doll, maka bergotong-royonglah sekalian penjilat Anwar untuk memastikan perbuatan Anwar dihalalkan...

Contoh terbaiknya ialah bagaimana bersusah payahnya Johari Abdul membuat mimik muka seperti P.Ramlee terencat otak dengan mekapnya semata-mata untuk membuktikan bahawa lelaki yang kelihatan seperti Anwar Ibrahim di dalam video seks dengan China Doll adalah 'pendua'. Video tersebut telah disahkan sebagai tulen oleh badan-badan profesional.

Maka tidak hairanlah mengapa Anwar Ibrahim dan Azmin Ali memperkatakan tentang moraliti walaupun kedua-duanya tidak bermoral pun!

Cerita Adi Rafizul ini akan berkembang mengikut skrip biasa Anwar iaitu KONSPIRASI dan KEJAHATAN POLIS untuk mencemarkan nama baik Anwar Ibrahim.

Itu belum lagi cerita tentang abang si Anwar yang 'diletakkan' di Indonesia... kalau cerita yang tu keluar, barangkali Anwar akan kata, semua itu menggunakan teknologi CGI dan pengklonan... macam cerita air maninya diperolehi secara paksa dan sembunyi-sembunyi oleh pihak berkuasa!

0 comments

DAP TERDESAK DAPATKAN SOKONGAN INDIA SELEPAS MASYARAKAT ITU DIHINA NGA KOR MENG!!!DAP menghantar M Manogaran dan S Ramakrishnan untuk mendapatkan 'bantuan' daripada parti pembunuh umat Islam di India, Barathiya Jannata Party (BJP) untuk membolehkan parti itu mendapat sokongan masyarakat India di Malaysia.

Sokongan BJP ditagih memandangkan 'terdapat ikatan kebudayaan dan agama' oleh kedua-dua orang wakil DAP itu. Menariknya, kedua-dua Ahli Parlimen dari Malaysia itu tidak mengharapkan India campur tangan di Malaysia secara fizikal tetapi memberikan 'kesedaran' kepada rakyat India di India tentang 'penganiayaan kerajaan Malaysia terhadap penganut Hindu'.

Seperti yang dikatakan oleh ROCKY BRU, Manogaran dan Ramakrishnan ada juga tempat bertenggek dan mengadu nasib. Guan Eng juga ada tempat bertenggek dan mengadu nasib di Singapura. Lim Kit Siang sudah pun jumpa kaum keluarga di Tanah Besar Tongsan.

Yang tidak ada tempat bertenggek dan mengadu nasib, hanyalah orang Melayu. Takkanlah orang atau pemimpin Melayu hendak bertenggek serta mengadu nasib ke tanah seberang? Orang kat tanah seberang pun, pandang lain macam kat sebelah sini. Takkanlah orang Melayu hendak menempek dan mengadu kepada orang Arab sambil menyatakan tentang 'ikatan agama dan akidah' antara Melayu dan Arab?

Lainlah seorang pemimpin yang berKOTE BENGKOK tu. Dia memang pi ngadu merata-rata. Kat tanah seberang tu, dia jugalah yang asyik membuat tohmahan dan fitnah agar orang-orang seberang datang ke sini dan melakukan onar seperti gelombang reformasi menjatuhkan BJ Habibie dan Suharto.

Apa macam kalau kedua-dua wakil DAP itu terus berpindah ke India dan duduk di sana serta jadi warga negara sana? Nampaknya kedua-dua wakil DAP itu tidak dapat menerima kenyataan yang tuk nenek mereka telah lari dari India sebab masalah kasta dan kemiskinan sehingga sekarang mereka jadi peguam dan tidak lagi terikat dengan kasta.

Terdesak sangat dah DAP untuk dapatkan sokongan masyarakat India. Setelah masyarakat India dihina, diperlembukan dan diperlekehkan seperti Kampung Buah Pala dan 'hitam metalik' yang diperkenalkan oleh Nga Kor Meng, sekarang mereka cuba dapatkan sokongan BJP yang diketahui amat ekstrim serta pernah merobohkan sebuah masjid purba hanya semata-mata kerana mimpi seorang remaja yang cuba menarik perhatian orang ramai!!!

0 comments

WANITA INI DITANGKAP KERANA RASIS, NGA KOR MENG KENAPA BEBAS?


Wanita di dalam gambar di atas telah diberkas oleh Polis Britain kerana mencetuskan anti perkauman berdasarkan video yang dimuatnaik ke You Tube dan laporannya disiarkan oleh portal-portal berita di England.

Wanita berusia 34 tahun dari New Addington itu mencemuh kaum minoriti di dalam tram Croydon-Wimbledon, mungkin sudah bosan dengan kehadiran terlalu ramai imigran di dalam negaranya, sekaligus mencetuskan perasaan tidak puas hati dan mudah mencetuskan kemarahan.

Bagaimanapun, polis England tidak bertoleransi terhadap perkauman dan memberkas wanita tersebut untuk siasatan lanjut. (BACA DI SINI)

Bagaimana pula dengan Nga Kor Meng yang bebas untuk melabelkan orang sebagai ANAK HARAM, HITAM METALIK dan menghina kaum India? Bukankah dia seorang ahli politik dan wakil rakyat? Sepatutnya berbanding rakyat awam, dia ni dulu yang perlu ditangkap, dihapuskan dan dijadikan pengajaran kepada orang awam agar tidak melakukan perbuatan yang sama.
0 comments

NGA KOR MENG GELAR MENTERI BESAR PERAK SEBAGAI ANAK HARAM!!!!

Video yang dipaparkan oleh Perak Today tentang Nga Kor Meng yang menghina Menteri Besar Perak, telah tersebar ke seluruh negara. Banyak blog yang telah memainkannya. Secara jelas dan nyata, Setiausaha DAP Perak itu adalah seorang yang sangat biadap, kurang ajar dan RASIS.

‘Hitam metalik’ – itu adalah ungkapan yang ditujukan kepada Zambry Abdul Kadir, Menteri Besar Perak. Disusuli pula dengan ungkapan ‘HARAMJADAH’ atau dalam bahasa Melayunya, ‘ANAK HARAM’. HARAM JADAH dimelayukan daripada ungkapan Hindi, HARAMZADEH yang bermaksud ANAK YANG DILAHIRKAN LUAR NIKAH.

Hanya kerana Zambry Abdul Kadir menjadi Menteri Besar setelah Pakatan tumbang di Perak, maka Nga Kor Meng melabelkan Zambry sebagai ANAK HARAM dan para pengikut PAS yang mendengar maki hamunnya itu tersenyum dan ketawa?

Mengapa begitu teruk taraf seorang Setiausaha DAP Perak yang sangat disayangi oleh ahli-ahli serta pemimpin-pemimpin PAS? Apakah kehilangan kuasa dan genggaman ke atas pentadbiran Perak menjadikan Nga Kor Meng tidak lagi boleh berfikiran waras dan dengan sembrono melabelkan seseorang sebagai ANAK LUAR NIKAH?

Bagaimana dengan Nga Kor Meng sendiri? Bukankah dia juga seorang ANAK HARAM kalau mengikut lidah orang-orang yang membencinya? Adakah Nga Kor Meng akan berdiam diri jikalau golongan yang tidak senang dengan tindak tanduknya, membuat ceramah dan menggelarkannya sebagai ANAK HARAM secara terang-terangan?

BACA SETERUSNYA DI PERAK TODAY


0 comments

TRICK PEMBANGKANG KALAU DIORANG BERSETUJU UNDANG-UNDANG DILULUSKAN!!!

Akta Perhimpunan Awam yang ditentang oleh Majlis Peguam dan Pakatan Rakyat sendiri, nampaknya akan diluluskan dengan mudah apabila wakil-wakil mereka di Parlimen bertindak keluar dewan dan enggan meneruskan sesi perbahasan.

Akta berkenaan akan mengalami nasib yang sama dengan Akta Pembangunan Kampung Baru yang akhirnya diluluskan apabila kebanyakan Ahli Parlimen Pembangkang ponteng daripada tugas mereka.

Keluar Dewan dan ponteng/tidak datang bersidang, tiada bezanya!

Apakah ini menunjukkan Ahli-Ahli Parlimen Pakatan sebenarnya bersetuju sebulat suara dengan pembentangan usul yang telah dipinda itu tetapi disebabkan takut dimarahi oleh Majlis Peguam yang jelas menjadi 'Kuasa Ketiga' yang sangat hebat, maka mereka menggunakan trick keluar dewan sebagai tanda bantahan?

Bila keluar dewan, nak tunjuklah yang mereka menentang akta berkenaan dibentangkan. Sedangkan kalau ikut logik, berada di luar dewan, tidak mendatangkan sebarang hasil kerana mereka dihantar untuk menjadi wakil rakyat di dalam Dewan. Kalau setakat nak menentang dari luar, baik letak jawatan daripada menjadi Ahli Parlimen dan jadi saja protestor jalanan!!!

Trick bodoh macam tu pun, masih laku lagi ek?

1 comments

SIAPA PEMIMPIN PEMBANGKANG MALAYSIA YANG AKAN HADIR KE RATU CANTIK PONDAN FILIPINA 2011?

Blog BARKINGMAGPIE mendedahkan tentang jemputan untuk menghadiri Pertandingan Ratu Cantik transgender dan transvestite di Filipina yang dihulurkan kepada salah seorang pemimpin pembangkang Malaysia. Lebih tepat lagi, pertandingan Miss Amazing Phillipines Beauty 2011.

Menurut salah seorang penganjur, jemputan itu telah diterima oleh pemimpin pembangkang terbabit. Malah tiga orang Ahli Parlimen pembangkang Malaysia juga telah menerima jemputan berkenaan.

Siapakah Ahli Parlimen pembangkang itu?

Rasa-rasanya ramai yang sudah dapat meneka siapakah orangnya yang sangat berminat dengan PONDAN!!!

0 comments

MENTERI BESAR YANG HITAM METALIK... YANG HARAMJADAH TUH!!!

Itu ungkapan Nga Kor Meng yang membuat ucapan dalam sebuah majlis anjuran PAS yang kemudiannya disambut gelak tawa oleh Melayu-Melayu PAS yang sangat berpuas hati kerana seorang Melayu 'hitam metalik' kena belasah dek Nga Kor Meng.

Nga Kor Meng yang berlidah pendek seperti babi dan berwajah seakan-akan babi diberi mekap... dengan bahasa kebangsaan yang separuh lintang pukang, menyatakan kemarahan kepada Zambry kerana telah berjaya menumbangkan DAP daripada pentadbiran negeri Perak.

"Yang haramjadah itu... yang datang dari Pangkor naik kapal selam...."


Ada desakan yang menuntut dia meminta maaf. Buat apalah nak suruh babi bermekap macam Nga Kor Meng meminta maaf. Permintaan maaf daripada seseorang sepertinya tidak wajar. Bahkan Ahli-Ahli PAS yang ketawa mendengar lelucon Nga Kor Meng dalam majlis ceramah itu juga tidak perlu dipersalahkan.

Mereka tidak bersalah dan tidak boleh dipersalahkan. Yang bersalah adalah Zambry 'Hitam Metalik'... dan yang lebih bersalah lagi ialah Tok Guru kata, boleh menghina orang asalkan orang itu berlainan mazhab dan berlainan parti politik!!!! Kalau satu PAS, mengangkang bini orang pun, tidak dianggap bersalah!!!

1 comments

KENAPA DANNY FONG SI PEMECAH AMANAH, CUBA DILINDUNGI PKR DALAM KES NFC?

Rupa-rupanya ada kisah tersembunyi yang tidak diceritakan oleh Saifuddin Nasution tentang NFC. Saifuddin Nasution tidak memberikan sumber maklumatnya, sebaliknya dengan bangga menyatakan bahawa dia mempunyai fakta-fakta serta bukti-bukti yang cukup berkredibiliti.

Ternyata sumber maklumat yang sangat berkredibiliti itu adalah Danny Fong, salah seorang bekas pegawai tinggi di NFC yang kemudian mencuri berjuta ringgit dari akaun NFC dan menyalin maklumat-maklumat penting syarikat tersebut untuk dijual kepada pihak yang berkenaan.

Lelaki yang bernama Danny Fong itu kemudiannya telah dilaporkan kepada polis dan CBT. Lelaki tersebut dikesan merupakan ahli DAP tegar!

Dan sebagai menunjukkan solidariti beberapa orang tenaga penting NFC yang sebangsa dengan Danny Fong juga meletakkan jawatan termasuklah orang kuat pemasaran. Sabotaj itu bertujuan untuk membalas dendam dan mematikan terus operasi NFC. Thumbdrive yang dicuri mengandungi pelbagai maklumat, kemudiannya dipercayai diserahkan kepada pihak DAP yang kemudiannya menyalurkan kepada PKR untuk disuarakan, memandangkan Sharizat Jalil merupakan orang yang paling ditakuti oleh PKR serta perlu dihapuskan, meskipun Sharizat tidak terlibat dengan NFC.

Penggunaan 'orang dalam' seperti Danny Fong bagi mendapatkan maklumat, mungkin perkara biasa bagi syarikat-syarikat korporat yang ingin membunuh pihak lawan. Namun apabila parti politik seperti PKR menggunakan Danny Fong yang mempunyai kes pecah amanah dan mempunyai kes polis, ia tidak lain hanyalah untuk memutar belitkan isu berkenaan.

Kes ini bermula lebih awal iaitu sebelum Laporan Ketua Audit Negara 2010 dikeluarkan oleh Jabatan Audit Negara apabila dua orang pegawai NFC telah diberhentikan perkhidmatannya kerana pecah amanah yang membabitkan jutaan ringgit.

One Menerung adalah 'kerja' mereka. Laporan polis yang dibuat oleh NFC, kemudiannya sengaja diputarbelit oleh Malaysiakini. Siasatan polis ke atas kedua-dua orang bekas pegawai NFC itu tidak diceritakan oleh portal berkenaan.

Timbul persoalan, mengapa agaknya 'PAHLAWAN-PAHLAWAN' PKR itu langsung tidak menyebut tentang Danny Fong dan kawan-kawannya yang telah menyalurkan maklumat kepada mereka? Adakah tujuan PKR, terutama sekali Zuraidah Kamaruddin menyibukkan dirinya dengan lembu fidlot, sebenarnya adalah untuk menyelamatkan ahli DAP tegar itu sebenarnya?


0 comments

ROZALI ISMAIL BAKAL MENTERI BESAR SELANGOR?

Desas-desus cukup kuat kedengaran tentang Pengerusi SYABAS, Rozali Ismail. Malah cerita-cerita tentang persediaan yang dibuatnya untuk menjadi Menteri Besar Selangor, turut diperkatakan dengan bebas.

SIASAH, ANTARA TV...

Itu merupakan mesin propaganda dan promosi yang dikatakan telah dimiliki oleh Rozali Ismail. Benar atau tidak berita berkenaan, tidaklah dapat dipastikan.

SYABAS walaupun anak syarikat Kerajaan Negeri Selangor, sedang berkrisis dengan induknya. Terlalu banyak sebab dan antara sebabnya ialah Kerajaan Negeri Selangor pimpinan Khalid Ibrahim enggan menaikkan tarif air sebagaimana perjanjian awal untuk Air Percuma 20 Meter Padu.

Pengurusan air di Lembah Kelang dikatakan sedang berhadapan dengan keadaan kritikal, terutama setelah Kerajaan Negeri Selangor pimpinan Khalid-Teresa menolak projek Kerajaan Persekutuan yang membawa air mentah dari Pahang ke Sungai Langat untuk diproses bagi menampung permintaan air yang sangat tinggi di Lembah Kelang.

Dalam sebarang keadaan, SYABAS sentiasa mendapat keuntungan besar berbanding konsesi-konsesi air di negeri-negeri di seluruh Malaysia.

Tidak ada yang rugi apabila air dan elektrik dimonopoli oleh sebuah syarikat utiliti sahaja.

Mungkin kerana itulah, Rozali Ishak ingin mencuba nasib sebagai Menteri Besar Selangor.

Namun, benarkah berita yang kedengaran ini atau ianya satu lagi retorik orang korporat yang ingin membalas dendam?

0 comments

ANWAR NYATAKAN KEINGINAN KEMBALI KEPADA UMNO!!!

Anwar Ibrahim tidak pernah membuang perasaan teringinnya untuk kembali menyertai parti politik yang telah menaikkan namanya dan meletakkannya ke persada kuasa sehingga jawatan Perdana Menteri Malaysia sudah begitu hampir dalam genggamannya kecuali kerana rahsia KOTE BENGKOKnya yang suka membuat onar diketahui oleh Mahathir pada saat-saat terakhir.

Dek kerana itulah, dendam Anwar kepada UMNO dan Mahathir begitu menebal. Apatah lagi setelah Mahathir selaku Menteri Kewangan pada zaman gawat 1997 telah mengarahkan agar wang kertas RM500 dan RM100 dinyahnilai, sekaligus menjadikan 'rompakan' besar-besaran kedua-dua not tersebut, menjadi tidak bernilai!

Anwar berteter cerita tentang UMNO dan kelemahan UMNO pada zaman ini. Anwar menceceh tentang ketakutan Mahathir dan kuda tunggangan Mahathir yang tersilap. Anwar kelihatan sangat bimbangkan tentang UMNO dan keselamatan parti tersebut.

Tetapi Anwar terlupa bahawa dia sebenarnya bukan orang UMNO lagi. Dia sudah jadi buangan dan terbuang jauh. Tiada lagi tempat untuk Anwar di dalam UMNO. Musuh utama Anwar, bukan lagi Mahathir, sebaliknya seluruh umat Melayu yang tidak terpedaya dengan lelucon, lawak bodoh dan lakonannya yang serba menjengkelkan. Kali pertama dia berlaku pada tahun 1998 dahulu, mungkin ramai yang bersimpati dan menyebelahinya. Namun selepas apa yang berlaku dan Anwar tidak menampakkan keserikan kerana sentiasa percaya dia boleh membodohkan semua orang di Malaysia, sokongan kepadanya menyusut.

Bukan UMNO yang berada dalam keadaan terumbang-ambing, sebaliknya parti yang telah melantik Anwar Ibrahim sebagai Ketua Umum yang semakin karam. Perhatikan sajalah Kongres Nasional PKR Kali Ke-8 yang serba tidak kena sehinggakan Setiausaha Agung PKR 'mengamuk' kerana ramai wakil rakyat PKR yang enggan hadir.

Mata Anwar yang mudah melihat UMNO tetapi tidak melihat partinya sendiri, menjadikan dia sebagai seorang yang kuat berbohong dan menipu. Untuk apa dia bimbangkan tentang UMNO kalau dia sendiri bukan ahli UMNO pun. Dia hanya menjadi ahli UMNO pada tahun 1982 setelah dipujuk masuk oleh Mahathir dan setelah dijanjikan kuasa kerana Mahathir terpesona dan terpedaya dengan kepetahannya berpidato.

Apakah Anwar sudah angkat tangan dan cuba memperdayakan pemimpin UMNO yang diketahui ramai yang masih menaruh simpati kepadanya agar memujuk kepimpinan utama UMNO menerima Anwar menjelang perhimpunan agung?

Yang pastinya, kebimbangan Anwar terhadap UMNO tidak diperlukan oleh sesiapa pun. Malah tiada untungnya Anwar bimbangkan UMNO untuk parti yang dia menjadi Ketua Umumnya, PKR.


0 comments

Monday, November 28, 2011

GAMBAR ANAK PEREMPUAN HASAN ALI BERPELESERAN DIDEDAHKAN!!!

Monday, November 28, 2011
Gambar-gambar anak perempuan Dr. Hassan Ali yang sedang berpeleseran di kelab malam kini telah disebarkan ke dalam internet sejak petang kelmarin.

Menurut salah seorang pencari tegar gambar-gambar blue di Internet, Sdr Mohamad Zan bin Haji Durani, beliau telah berjumpa gambar anak Dr. Hassan Ali ketika menggunakan kata kunci di Google Image, 'Lebai Sexs'.

Dr. Hassan Ali yang juga seorang doktor sakit puan di sebuah bandar terpencil di Bandung, Indonesia ketika dihubungi mengesahkan bahawa gambar-gambar itu sememangnya gambar-gambar anaknya yang bernama Nikita.


0 comments

AKHIRNYA MAHU JUGA WAN AZIZAH DEDAHKAN JAM TANGAN OMEGA!!!

àLaki bini sama saja. Kuat berjanji, kuat  temberang dan kuat berlakon. Sesiapa yang iman tak kuat, apabila berhadapan dengan pasangan suami isteri ini atau mendengar  suara mereka, akan MENEMPAH NERAKA dengan mudah. Kalau terpedaya dengan suara mereka, silap-silap mungkin akan MASUK NERAKA TANPA HISAB.


Selepas kegagalan untuk menunjukkan teladan yang PKR bukanlah sebuah parti kroni atau untuk ahli keluarga, Wan Azizah kali ini - sama seperti tahun lepas - membaca skrip yang telah dirangka, dirancang, disusun dan ditulis oleh Anwar. Kalau tahun lepas, skrip yang dibacanya menjadikan  Anwar sebagai ANUGERAH TUHAN dan Anwar pula berjanji bulan dan bintang, tahun ini skrip yang dibacanya, menyebabkan Wan Azizah pula berjanji.


Sedap benar janji yang ditabur. Kononnya kalau PKR diberi kuasa, maka bantuan JKM akan dinaikkan dari RM300 sebulan kepada RM550 sebulan. Dan yang  paling menarik ialah apabila Wan Azizah berjanji akan memberikan bonus RM1000 kepada surirumah dan warga emas setiap bulan.


Janji-janji seperti itu sudah lumrah. Kalau ditanya lebih sikit, pastinya Wan Azizah akan menuruti kehendak Anwar mengukir janji syurga di tangan kanan dan neraka di tangan kiri.


Cuma yang tak sedapnya, kalau dituntut janji daripada pasangan suami isteri itu seperti TUNJUKKAN DI MANA JAM TANGAN OMEGA YANG DIKATAKAN WAN AZIZAH MENYIMPANNYA, kedua-duanya boleh bertukar jadi SYAITAN DARI LAUT SELATAN.


Untuk orang lain, mereka boleh berjanji yang bukan-bukan. Macam kat Selangor jugalah. Kalau ikut-ikutkan manifesto, rasa-rasanya sekarang ini rakyat Selangor goyang kaki dan bersembang deras kat kedai kopi sebab setiap bulan paling kurang RM1500 masuk ke dalam akaun tanpa perlu buat kerja. Hakikatnya, itu tidak berlaku sebaliknya yang berlaku ialah, Khalid Ibrahim yang bertuankan Teresa Kok dan dilindungi oleh PKR, terus menipu dan menipu!!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

0 comments

GUAN ENG TAK MENGAKU, DIA ADALAH ANCAMAN MELAYU!!!

Macam biasa, Guan Eng menyalahkan UMNO kerana parti itu hanya untuk Melayu dan Bumiputera. Tetapi Guan Eng mendabik dada kononnya, DAP terbuka kepada semua orang. Yang Guan Eng tak sebut ialah, Barisan Nasional di mana UMNO adalah terasnya adalah dianggotai oleh kesemua kaum menerusi parti masing-masing dan setiap permasalahan dibincangkan oleh 'kabinet' Barisan Nasional.

Guan Eng dabik dada kononnya dia kehilangan kerusi dan dipenjarakan kerana membela seorang gadis Melayu yang dirogol. Tetapi Guan Eng tidak pula ceritakan, dia dipenjarakan bukan kerana pembelaannya itu tetapi kerana dia melakukan fitnah dan tohmahan yang kemudian, mahkamah mendapatinya bersalah setelah pembuktian gagal ditentang oleh Guan Eng dan pasukan pembelanya.

Nak kata mahkamah tidak adil, bagaimana pula dengan Utusan Malaysia, Kerajaan Malaysia, FELDA dan sebagainya yang kalah dalam perbicaraan?

Konon-kononnya 'Melayu dahulu, Malaysia kedua' adalah salah dan menyalahi aspirasi rakyat Malaysia....

Piiiiiiraaaaaahhhhh....

Ada sesiapa yang berani mengusik sekolah vernakular dan Bahasa Mandarin atau penghapusan Bahasa Cina dan mewajibkan penggunaan Bahasa Kebangsaan dalam semua sektor di Malaysia kalau tidak ada ancaman undang-undang daripada DAP?

Cerita banyak tarak guna.... Pulau Pinang sendiri yang berada di bawah pentadbiran Guan Eng memperlihatkan bagaimana Melayu dan Bumiputera serta Islam dianggap sebagai ancaman besar kepada kemajuan dan pembangunan. Bukankah yang sedang dihalau keluar dari tanah dan rumah mereka sekarang adalah Melayu, Bumiputera dan Islam?

Ada perkampungan Cina yang diruntuhkan? Ada setinggan Cina yang dihapuskan? Ada penjaja-penjaja dan penggerai-penggerai Cina yang dihalau macam anjing buruk kepala? Ada dasar-dasar perlindungan terhadap Bumiputera dan Islam dalam pentadbiran Guan Eng?

Guan Eng boleh dabik dada untuk apa-apa sahaja sebab memang perangainya suka berbohong dan masuk bakul angkat sendiri. Namun apa yang berlaku di Pulau Pinang dan Selangor sudah cukup untuk membuktikan, dia memang RASIS dan CHAUVINIST!!!

Paling menggelikan hati ialah apabila Guan Eng marah Muhyiddin sebab melabelkan bapanya sebagai CHAUVINIST. Tetapi Guan Eng terlupa, bapanya tidak pernah menjawab tentang peranan penting yang dimainkan dalam Tragedi 13 Mei 1969.... paling lebih pun, Kit Siang cuba menyalahkan UMNO walaupun yang memulakan perarakan dan kemudian INGIN MENYAPU MELAYU KELUAR DARI BANDAR adalah Kit Siang dan DAP!!!


0 comments

VIDEO LUCAH ANWAR JADI ISU BISIK-BISIK DI KONGRES NASIONAL PKR!!!

Setiap kali nama Anwar Ibrahim disebut, para perwakilan PKR seramai 1,400 di Johor Bahru, ada yang berbisik-bisik dan mengharapkan Anwar menceritakan tentang video lucah yang dikaitkan dengannya. Masih ramai yang tidak berpuas hati kerana Anwar dan konco-konconya cuba melarikan cerita tentang video lucah tersebut serta laporan palsu yang Anwar sendiri buat.

Walaupun Anwar dan konco-konconya cuba membuatkan para perwakilan melupakan sejenak kes video lucahnya, dan Anwar serta Azmin Ali memperkatakan tentang nilai moral, hakikatnya KOTE BENGKOK Anwar Ibrahim yang kelihatan di dalam video tersebut, tidak dapat dinafikan telah terpahat dalam kepala otak setiap orang perwakilan.

Sama ada sebahagian besar daripada mereka cuba menolak dan menggunakan teori, orang yang kelihatan seperti Anwar Ibrahim di dalam video tersebut adalah penduanya atau sebaliknya, yang pasti, ramai daripada mereka tertunggu-tunggu penjelasan tentang kes terbaru Anwar yang melibatkan laporan palsunya yang bakal menyaksikan Anwar dihadapkan ke mahkamah sekali lagi.

Satu demi satu belang Anwar Ibrahim terbongkar. Satu demi satu kepercayaan dan doktrin ketaksuban yang cuba ditanam ke kepala penyokong, tertanggal. Anwar cuba bercerita tentang kesetiaan dan pengkhianatan, namun pengkhianatan moral yang dilakukan sendiri oleh Anwar Ibrahim, jauh mengatasi pengkhianatan Zul Nordin, Zaharin, dan berbelas-belas orang pendiri Parti Keadilan Nasional dan Rakyat yang lain terhadapnya.

Setiap apa yang Anwar katakan dan lontarkan, pasti akan berbalik ke batang hidungnya sendiri!!!

0 comments

JANGAN BULI PONDAN, NANTI ANWAR IBRAHIM MARAH!!!


Malang nasib pondan Afghanistan ini... sudahlah dipaksa menanggalkan rambut palsunya sekaligus mendedahkan yang dia adalah pondan botak, terpaksa pula menanggalkan pakaian dan mengeluarkan 'teteknya' yang berupakan stokin yang diisi doh.

Kalaulah dia di Malaysia, tentu nasibnya terbela. Sekurang-kurangnya Ambiga Sreevanasan akan melompat dan menyaman polis-polis berkenaan. Atau paling tidak pun, Anwar Ibrahim akan membuat usul memecat serta menghukum anggota polis yang telah memalukan pondan itu.

Nuar.... cubalah kau ajak Ambiga ke Afghanistan dan bela kaum ni pulak!!! Takkanlah Seksualiti Merdeka LGBT di Malaysia saja kut!!!

PONDAN BOTAK LAWAN KOTE BENGKOK... sapa tala sapa agaknya?

Kahkahkahkahakhakhakhakkkk tuihhhhhh....

0 comments

KENAPA FUZIAH SALLEH BODOH EXTRAVAGANZA?

Fuziah Salleh kata, sesiapa yang tidak menyukai klip video yang dilakonkannya dan digerakkan oleh taukeh-taukeh besar yang sangat takut kalau kilang Lynas benar-benar memberi pekerjaan kepada penduduk Gebeng, semuanya dibayar oleh Barisan Nasional.

Alahai... sempitnya otak Fuziah Salleh sepertimana sempitnya dia dengan pengertian RADIOAKTIF dan RADIASI yang cuba diperkenalkan kepada masyarakat.

Apakah otak Fuziah Salleh sebenarnya sudah terkena radiasi sehingga dia menjadi setongong itu?

Bagaimanapun, satu pujian yang harus diberikan ialah, penciptaan video di Youtube ini menandakan, bermulanya propaganda terbaru Anti-Lynas. Kempen ini akan menjadi lebih berkesan apabila video-video susulan pula diterbitkan. Manusia bengong seperti Fuziah Salleh tidak memerlukan kebijaksanaan sebaliknya cukup dengan melakukan distortion seperti kisah penemuan seorang pesakit leukimia di sekitar Gebeng, yang kemudian diisytiharkan sebagai mangsa yang terdedah kepada radioaktif, sekalipun kilang Lynas masih dalam pembinaan.

Semoga 'TERHIBUR' dengan video yang dipaparkan ini.


0 comments

RETORIK! RETORIK! RETORIK!... ITULAH KERJA KERAJAAN PKR SELANGOR!!!


Penduduk Selangor bakal menikmati wi-fi percuma. Itu janji-janji Kerajaan Negeri Selangor dalam apa yang mereka panggil sebagai Program Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES). Yang membuat pengumuman itu adalah ADUN Rawang, Gan Pei Nei.

Perkhidmatan wi-fi itu adalah percuma dan merangkumi seluruh kampung dan bandar.

Dengar bunyi macam sedap sangatlah... macam tahi disalut tepung dan digoreng garing!!!

Sudah berapa janji yang ditabur oleh PKR dan Pakatan di Selangor? Dan sudah berapa pula janji yang telah ditunaikan oleh PKR serta Pakatan di Selangor?

TIDAK ADA LANGSUNG!!!

Yang ada hanyalah pengusiran orang Melayu daripada kawasan mereka seperti yang berlaku di Taman Keramat untuk memberi laluan kepada Detum Jelatek. Kesudahannya, kuasa undi Melayu di kawasan tersebut berkurangan secara drastik.

Sedangkan di Rawang, walaupun Cina duduk di bawah laluan kabel elektrik berkuasa tinggi, Gan Pei Nei sanggup tergolek-golek masuk longkang untuk mempertahankan setinggan tersebut. Dan lebih kurang setengah jam dari Rawang, Melayu dihalau dari Sungai Terentang kerana Elizabeth Wong kata, hanya 6 orang yang tinggal di kampung itu.

Di Kelana Jaya, padang rekreasi dirampas oleh Kerajaan Negeri Selangor atas alasan pembangunan padahal yang dibuat adalah untuk keuntungan besar bagi menampung JUMLAH WANG yang telah BERJAYA DICURI dan diseludup oleh Pakatan Selangor dari akaun negeri. Tidak jauh dari situ juga, seorang Melayu yang mempamerkan bendera UMNO kehilangan hak untuk berniaga, sekalipun selama lebih 25 tahun dia berniaga dengan mendapat kelulusan TOL dan lesen daripada PBT. Gerainya dirobohkan dan dia dihalau seperti anjing kurap!

Janji wi-fi percuma di Selangor, samalah seperti janji wi-fi percuma di Pulau Pinang. Wi-fi percuma yang ada pun tak boleh diguna, kalau tak ada pun lebih baik, kemudiannya dikenakan bayaran RM10 bagi setiap rumah kononnya untuk menampung kos. Taktik yang sama digunakan menerusi air percuma 20 meter padu tetapi pada meter padu berikutnya, bayarannya adalah tiga kali ganda daripada harga asal!

Janji dan retorik!!! Itu sajalah yang mampu dilakukan oleh kerajaan Pakatan di Selangor!

1 comments

MAMPUSLAH ANWAR!!! MENGGIGIL DIA SAMPAI TERKENCING-KENCING!!!

Propaganda PKR cuba menggambarkan kongres mereka sangat hebat. Buat pula di Johor dan gambaran tersebut untuk menunjukkan PKR akan dapat menguasai Johor sebagai negeri kedua yang dapat ditawan selepas Selangor dan selepas kegagalan total PKR di Sarawak.


Malangnya yang tidak diberitahu oleh mesin-mesin propaganda PKR ialah, Anwar tidak dapat melihat sambutan yang cukup hangat untuknya. Itu yang memaksa panglima-panglima perangnya seperti Saifuddin Nasution dan Azmin Ali melaung-laungkan cerita tentang kononnya Anwar adalah bakal Perdana Menteri Ketujuh Malaysia.


Bukan kerana Anwar terlalu hebat, tetapi kerana Anwar tidak dapat sambutan daripada orang ramai di Johor. Perwakilan yang datang ke Kongres pun, nampaknya tidak lebih ramai dari LEMBU-LEMBU FIDLOT yang cuba dihapuskan oleh rangkaian Rafizi-Saifuddin-Zuraidah. Malah cerita-cerita buruk tentang Kongres dan parti itu sendiri, kedengaran daripada para perwakilan yang sangat kecewa dengan perkembangan semasa.


Lebih mengecewakan mereka ialah, Anwar tidak langsung mempertahankan dirinya daripada tuduhan liwat, sebaliknya Anwar memilih untuk bermain politik. Malangnya permainan politik Anwar mengulangi semula kisah 'cintanya' dengan Azizan Abu Bakar.


Berita yang sampai, Anwar sangat susah hati dan cerita tentang road-tour yang bakal dilakukan oleh beberapa orang musuh Anwar Ibrahim semakin membuatkan Anwar berpeluh dan terkencing-kencing!!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

0 comments

VIDEO: KOMPILASI KEGAGALAN NOVEMBER 2011


Sekadar untuk teladan dan bagi yang berhati 'kejam', ia adalah satu hiburan yang amat memuaskan!!!

0 comments

VIDEO: KOMPILASI VIDEO KEMALANGAN PALING MENGERIKAN!!!!


Jangan pandu kereta bila mabuk!

Jangan memandu bila tengah marah!!!

Jangan memandu kalau tak berlesen!!!

Dan yang paling penting... jangan memandu kereta pinjam macam pandu kereta pusaka tok nenek!!!

0 comments

Sunday, November 27, 2011

TAWARAN BUDAK PEREMPUAN PAMERKAN GAMBAR DIA TIDUR DENGAN KHAIRUL FAHMI!!!

Sunday, November 27, 2011


Woi, cepatlah! Tunjukkanlah bukti yang you pernah tidur dengan Khairul Fahmi Che Mat atau Apek, penjaga gawang Pasukan Bolasepak bawah 23 tahun Malaysia!!!

Ramai nak tengok ni....

Tengok bentuk muka, bentuk tubuh dan mengkalnya pangkal dada, ramai yang dah dapat mengagak bagaimana keadaannya si Shida Harmi ni!

Hebat, anak Melayu!

Dah tak malu-malu lagi... punyalah nak buktikan, sampai sanggup tunjuk keaiban sendiri!!!

Hebat! Hebat! Hebat!

Ingatkan ahli-ahli politik saja yang sanggup tunjuk KOTE BENGKOK dan China Doll yang tergaru-garu... bebudak yang baru tumbuh bulu pahat pun, sibuk nak tunjuk juga!

Oleh sebab dah nak tunjuk, tunjuklah... ramai yang nak tengok sangat nih!!!

Agaknya melintang ker, membujur ker, berserabut ker, licin berkilat ker atau berbentuk-bentuk!!!

Cepatlah!!!


1 comments

RAHSIA ATUK BERBINI MUDA NI, BARANGKALI TERLETAK PADA HARAKAH DAN BLOG PAS!!!

Kalau anda rajin membaca Harakah dan masuk blog-blog bebudak PAS, maka rahsia ATUK POWER seperti yang tersiar dalam HARIAN METRO ini, tidak lagi jadi rahsia. Nak buat macam mana, dah rezeki ATUK POWER, kita sebagai kaum lelaki yang lain tumpang berbangga sahajalah.

Iklan-iklan ubat kuat, pelangsing badan, jampi tok bomoh dan seangkatan dengannya, sangat sinonim dengan Melayu. Lelaki Melayu berbangga kalau dapat berbini muda, berbini empat atau bini buat kerja dan laki goyang telur.

Tetapi berapa ramai daripada kita yang sangat faham tentang tanggungjawab sebagai seorang anak lelaki, saudara lelaki, menantu lelaki dan suami di dalam keluarga?

Tahukah anda, tanggungjawab sebagai lelaki sangat berat walaupun tidak mengandung dan melahirkan anak? Satu bab sahaja yang menyedapkan, yang lain-lain, semuanya memerlukan kesabaran dan istiqomah untuk menjalankan tanggungjawab itu.

Berapa ramai daripada kita yang berlagak seolah-olah sebagai suami, kita adalah tuan besar di rumah di mana isteri perlu sentiasa tunduk sujud, patuh dan taat kepada kita? Berapa ramai daripada kita yang beranggapan, bersetubuh sahaja sudah cukup sebagai nafkah batin kepada isteri sedangkan adakalanya, si isteri terlebih dahulu menghampar sejadah dan kita tidak pernah tahu pun mana arah kiblat atau apa bacaan doa sunat sujud dan tahiyyat akhir?

Cerita tentang kahwin, memang menyeronokkan. Tetapi cerita tentang tanggungjawab, jarang sangat kita dengar. Malah tidak keterlaluan juga kalau dikatakan, sebahagian daripada mereka yang gila bercerita tentang hukum-hakam agama, tidak pernah mendengar cerita bagaimana Nabi s.a.w tidur di luar pintu kerana enggan membangunkan Syaidatina Aisyah r.a yang sedang tidur di dalam kerana baginda pulang lewat. Atau bagaimana Nabi s.a.w mencuci pakaiannya sendiri, mengisar tepung dan memasak...

Yang kita seronok bercerita cumalah dapat berbini baru yang dianggap sebagai cerita sensasi dan kita pun berangan-angan dapat menikahi bidadari dengan kita nak bertongkat pun, terpaksa ikat dengan getah!!!

0 comments

CELAKA PUNYA BUDAK KELANTAN, RUPA-RUPANYA KAU PEROGOL BERSIRI TU YEK?

Kang kalau cakap, bunyinya macam KEBANGSAAN sangat. Lagipun, kalau ikut TOKOH KELANTAN tu, KEBANGSAAN bermaksud assobiyyah dan assobiyyah dilarang agama. Tapi kalau tak bunyi juga, puak-puak ini sibuk duk mengata, orang lain yang jahat, tapi dengki kat diorang lantas melabelkan diorang yang jahat!

Misteri rogol bersiri yang membuatkan Polis Kelantan melancarkan pemburuan terhadap seorang perogol yang sangat dikehendaki berakhir, apabila perogol bersiri tersebut berjaya dicekup oleh orang ramai ketika hendak merogol mangsanya yang ke-20.

Jantan keparat yang memalukan lelaki Kelantan ditangkap ketika menceroboh masuk ke dalam asrama perempuan dan menjadikan seorang jurujual berusia 29 tahun sebagai mangsanya. Ketika ditangkap, tangan mangsa telah diikat dengan wayar seterika dan pipi mangsa kelihatan berdarah. (BACA DI SINI)

Kalaulah Kelantan melaksanakan hukum hudud, agak-agak jantan sial ini akan dibicarakan di bawah hudud atau takzir? Atau barangkali dia akan menggunakan kaedah Anwar Ibrahim yang melihat qazaf sebagai cubaan untuk menyelamatkan dirinya?

0 comments

KAWAN BAIK WARDINA SAFIYYAH MENTEKEDAGHAH ARAK?

Kawan baik Wardina Safiya minum arak?

Kawan baik Wardina Safiya telah dianiayai dan difitnah?

Kawan baik Wardina Safiya telah terkena 'superimpose'?

Kawan baik Wardina Safiya pegang air 'bersih' Kelantan di dalam gelas?

Kawan baik Wardina Safiya minum air oren kurang gula?


0 comments

CEHHHHH.... GUAN ENG MAIN JIWA MELAYU, TERLENTOK LAGI LA MAKHLUK PAS DAN PKR!!!


Guan Eng tolak desas-desus tentang Perdana Menteri Malaysia dari kalangan orang Cina. Katanya, rakyat Malaysia telah menerima 'kenyataan' bahawa Perdana Menteri Malaysia mesti datangnya daripada kumpulan rakyat majoriti negara ini iaitu Melayu. Oleh kerana itu, sebarang rancangan untuk mengubah atau menambah Perlembagaan Malaysia agar diletakkan pengkhususan bahawa Melayu adalah Perdana Menteri Malaysia, adalah bersifat RASIS dan KETERLALUAN dengan menjadikan rakyat Malaysia bukan Melayu sebagai rakyat kelas kedua.

Tengok tuh... bijak tak si biawak lidah bercabang-cabang tu bila bercakap. (BACA DI SINI)

Yang paling kuat melalak tentang Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri Malaysia dari kalangan orang Melayu dahulu adalah bapanya, Lim Kit Siang yang merupakan pencetus tragedi 13 Mei 1969. Yang mempersoalkan tentang DEB dan berikrar bahawa tiada lagi DEB di Pulau Pinang adalah Lim Guan Eng, anak si PENGETUA RASIS yang merampas kedudukan untuk jadi Ketua Menteri Pulau Pinang.

Permainan psikologi seperti inilah yang membuatkan Melayu-Melayu PKR dan PAS semakin sayang kepadanya. Semakin kukuhlah kedudukan Lim Guan Eng di hati mereka. Semakin mulialah Lim Guan di mata mereka.

Ura-ura UMNO Pulau Pinang ingin mengambil jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang, telah disebutnya di hadapan orang-orang Cina Pulau Pinang berulang-ulang kali. Dia menggambarkan ketakutan kalau-kalau ada pemimpin UMNO yang menuntut jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang dari GERAKAN.

Dan sekarang, Lim Guan Eng cuba menafikan tentang jawatan yang paling diidam-idamkannya?

Mulut saja kata tak mahu, hati dan perbuatan tetap ke arah itu. Kalau tak, takkanlah bersungguh-sungguh benar DAP dengan Malaysian Malaysia? Itu pun lagi mahu tipu ka? Trick lama Lee Kuan Yew pun masih laku lagi ka pada alaf ini?

Sejarah membuktikan, hanya Yusuf Ishak satu-satunya Melayu yang jadi Presiden Singapura. Itu pun pada awal Singapura bebas dari Malaysia. Selepas itu, Melayu hanyalah menteri dapur.

Rasis dan pembohong besar seperti Guan Eng nak tahan lukah dengan kata-kata manis sebegitu rupa?

Melayu PKR dan PAS bolehlah Lim Guan Eng menipu!!!

0 comments

BERTUAH ORANG PULAU PINANG... PENANG DAH JADI MINI VEGAS!!!

Memang betullah seperti yang didakwa oleh Lim Guan Eng. Sejak dia jadi MAHARAJA PULAU PINANG, negeri itu maju sangat. Kalau dulu setakat terkenal dengan nama Pulau Mutiara - itu pun tak pasti, mutiara air masin ke atau mutiara air tawar. Sejak Lim Guan Eng perintah negeri itu, nama jolokan Pulau Pinang sudah bertukar menjadi MINI LAS VEGAS.

Sebabnya mudah... sejak Lim Guan Eng bergelar Ketua Menteri Pulau Pinang, terdapat sekurang-kurangnya 300 premis di seluruh Pulau Pinang yang menempatkan mesin-mesin slot dan judi video haram. Setiap premis pula mengandungi tidak kurang dari 50 buah mesin (termasuklah komputer).

NGO yang mendedahkan perkara itu adalah PERTIGA (Pertubuhan Islam Gabungan Amal). Mereka telah menulis surat kepada Guan Eng tapi Guan Eng tak layan. Permintaan untuk bersemuka dengan Ketua Menteri Pulau Pinang itu bagi mereka meluahkan kebimbangan dua minggu lalu, telah ditolak mentah-mentah oleh Lim Guan Eng. (BACA DI SINI)

Kalau tak salahlah, Lim Guan Eng merupakan penentang judi yang paling tegar. Kononnya, dia pernah menghina orang Islam kerana judi. Alih-alih, dia sebenarnya pelindung kegiatan judi di Pulau Pinang. Patutlah dia beria-ia tunjukkan kononnya dia benci judi. Rupa-rupanya dia nak cover yang pendapatan utama DAP di Pulau Pinang adalah kegiatan judi haram!!!


0 comments

BAB HIJRATUR RASUL PUN NIK AZIZ GAGAL... INI PUN ULAMA JUGA?

Tak sangka, rupa-rupanya ada juga hati untuk Nik Abdul Aziz menceritakan tentang Hijratur Rasul. Ingatkan dia tak tahu. Rupa-rupanya dia tahu ler...

Kata Nik Aziz, sambutan Maal Hijrah perlu dihayati dan diketahui maknanya, bukannya disambut hari ini dan berlalu begitu sahaja sebelum disambut semula pada tahun hadapan. Bahkan pengertian hijrah Rasulullah s.a.w dan para Sahabat r.a, perlu dihayati kerana penghijrahan tersebut mencetuskan momentum untuk pembentukan sebuah negara.

Kalau ikut fahaman Nik Aziz, yang dia nampak ialah PEMBENTUKAN SEBUAH NEGARA sajalah. Lain dari itu, dia tak nampak. Al-maklumlah, ini ulama tongong. Ulama bengong, dan ulama yang membingungkan.

Kalau itulah yang Nik Aziz nak bagitahu para pengikutnya selaku seorang ulama, jawapannya ialah... KEPALA HOTAK DIA!!!

Momentum hijrah Rasulullah s.a.w bukan untuk pembentukan sebuah negara. Tidak ada agenda pembentukan sebuah negara dalam hijrah Rasulullah s.a.w. Pembentukan sebuah negara hanya berlaku selepas satu momentum besar yang jauh lebih penting daripada politik. Sesuatu yang amat tidak disukai oleh Nik Abdul Aziz dan sekalian para pengikutnya yang bukan sahaja buta mata, tetapi buta perut dan buta akal!

Hijrah Rasulullah s.a.w dan para Sahabat r.a tidak akan menjadi kenyataan sekiranya tidak berlaku 'persaudaraan' antara Ansar dan Muhajirin. Hijrah ke Madinah berbeza dari segi status dan 'gerak kerja' berbanding Hijrah pertama iaitu ke Habsyah. Kekuatan dan kehebatan Hijrah ke Madinah bukanlah kerana pembentukan Piagam Madinah atau Madinah sebagai kota Islam, tetapi kerana kesepaduan umat Islam, sehinggakan perkara pertama yang Nabi s.a.w lakukan ialah mendirikan Masjid Nabawi yang kemudiannya akan menjadi titik praktikaliti langkah baginda s.a.w seterusnya iaitu kemudian mempersaudarakan Muhajirin dengan Ansar.

Berani ke Nik Aziz dan orang-orang PAS cerita bahagian terpenting Hijrah ini selain daripada gesaan agar orang Islam di negara ini berhijrah dari menyokong UMNO kepada PAS untuk membentuk sebuah negara?

Ada keberaniankah untuk Nik Abdul Aziz menceritakan bagaimana kaum Yahudi Madinah berasa gerun melihat persaudaraan Muhajirin dan Ansar itu sehinggakan hasutan dan cucuk jarum mereka, gagal kerana persaudaraan tersebut yang bukan sahaja dibuat atas kalimah Thoiyibbah sebaliknya kerana persaudaraan Arab?

Sudah tentu tidak, kerana kalau keluar dari mulut Nik Abdul Aziz, ia hanya cerita tentang Politik Negara... bukannya ukhwah Islamiyyah, intipati utama penghijrahan!

Al-maklumlah... politik adalah segala-galanya bagi ulama nan SEEKOR ini!!! (Baca DI SINI)

0 comments

HARAKAH FITNAH UTUSAN LAGI!!!

áHarakah, suara rasmi PAS cuba menyalahkan Utusan Malaysia kerana membuat pendedahan kualiti air yang teruk di Kelantan. Kelantan yang sebelum ini dibangga-banggakan kerana kononnya ditadbir oleh kepimpinan ulama, kini ternyata ditadbir oleh sekumpulan manusia yang tidak ada otak tetapi terlalu sibuk nak salahkan orang lain kerana tidak ikut bodoh dan tolol seperti mereka.


Apa lagi yang dapat dikatakan? Kualiti air yang dibekalkan oleh pentadbiran Nik Aziz kepada rakyat Kelantan memang teruk. Ada juga jawapan daripada makhluk yang cuba membayangkan dan memberi imej kepada Nik Aziz sebagai manusia berkaromah, kononnya Kelantan bukanlah sebuah republik sebaliknya merupakan salah sebuah komponen dalam negara yang dikenali sebagai Malaysia.


Bagaimanapun, makhluk berkenaan terlupa bahawa selain Kelantan, terdapat negeri-negeri lain yang tidak berhadapan dengan masalah air seteruk Kelantan. Makhluk itu cuba membandingkan Kelantan dengan Sabah dan Sarawak, tetapi dia tidak pula membandingkan saiz kedua-dua negeri yang terletak di Pulau Borneo itiu dengan Kelantan. Malahan, walaupun dia cuba memburuk-burukkan Sabah dan Sarawak, semua orang tahu, bekalan air di kedua-dua negeri tersebut jauh lebih baik daripada yang diberikan oleh Nik Aziz kepada rakyat dan penduduk Kelalntan.


Alasan lain yang diberikan ialah, peruntukan untuk Kelantan tidak mencukupi. Bagaimanapun, jawapan daripada penstrukturan air Kelantan pada1998 dan peruntukan RM600 juta pada tahun 1999 yang diberikan kepada kerajaan Kelantan, sehingga kini belum diperolehi. Bahkan Nik Aziz dan barisan Exconya sentiasa cuba mengelak daripada menjawab masalah tersebut.


Hakikatnya ialah, Nik Aziz memang tidak pernah peduli pun tentang kualiti air di Kelantan walaupun sudah lebih 20 tahun menjadi Menteri Besar. Yang dipentingkan oleh Nik Aziz dan konco-konconya adalah ceramah politik sepanjang masa. Mungkin mereka berpegang kepada pendapat 'doa adalah senjata mukmin' maka bekalan air seteruk mana pun tidak dipedulikan.


Baghal tak baghal manusia-manusia munafik itu itulah, kalau ditanya apa itu sunnahtullah dan mengapa Nabi s.a.w menyuruh kita menanam benih di tangan kalaupun esoknya adalah kiamat, mereka tentu akan menjawab, DOA ITU SENJATA MUKMIN... Pendapat yang sangat dipegang oleh kaum jabariyyah yang sentiasa mencari jalan untuk menyalahkan Allah Taala adalah kemalasan dan kegemaran mencari jalan pintas untuk ke syurga.


Published with Blogger-droid v2.0.1

0 comments

Saturday, November 26, 2011

PAKATAN NAK PATENKAN BUKU JINGGA!!!

Saturday, November 26, 2011
Buku Jingga merupakan al Quran kedua kepada ahli-ahli, penyokong dan simpatisan Pakatan Rakyat. Kekaguman terhadap Buku Jingga dilihat seperti tiada kesudahannya. Bagi golongan yang tidak pandai bekerja, tetapi hanya pandai beretorik serta banyak angan-angannya.

Buku Jingga sudah dikenalpasti sebagai punca negara ini mengikuti jejak Greece jikalau digunakan sebagai AL QURAN KEPIMPINAN NEGARA. Namun untuk golongan yang perasan, merekalah yang terbaik, Buku Jingga dianggap sebagai 'turunan loh mahfuz' untuk rakyat Malaysia.

Dek kerana itu, untuk mengelakkan Buku Jingga daripada kena COPY-PASTE, maka seorang perwakilan mencadangkan kepada Kongres PKR agar mempatenkan Buku Jingga. Katanya, ini adalah kerana Najib Abdul Razak telah mencuri idea di dalam buku itu sedikit demi sedikit.

Jadi, kalau Najib curi lagi idea dalam Buku Jingga, bolehlah mereka saman Najib di mahkamah. (BACA DI SINI)

Punyalah hebat idea dalam Buku Jingga itu sehingga perlu dipatenkan dan menjadi hak intelek Pakatan. Seolah-olah Buku Jingga yang cuba dijadikan sebagai pengganti AL QURAN oleh para penyonyot Anwar Ibrahim sebagai sebuah buku yang sangat hebat, tidak boleh ditukar ganti.

Sedangkan sesiapa sahaja yang membaca buku tersebut, akan berpendapat bahawa buku tersebut hanyalah mencerminkan kebodohan dan kegelojohan manusia yang gila kuasa.

Bayangkanlah... Buku Jingga mengajar, lebihkan belanja, kurangkan pendapatan!!!

Itu yang dikatakan harta intelek Pakatan? Memang bodoh bahlol siapa yang mengeluarkan cadangan agar Buku Jingga dipatenkan!!!!

0 comments

PERANG UMNO AMPANG SEMAKIN SENGIT!!!

Semakin dekat dengan pilihanraya, semakin kuat pula perang yang digerakkan oleh UMNO Ampang. Malangnya, perang tersebut bukan membabitkan UMNO dengan Pakatan, sebaliknya di dalam UMNO sendiri.

Seorang bekas Ketua Pemuda dari Bukit Bintang yang sedang melihat kerusi DUN Lembah Jaya yang ingin ditandinginya, sudah mula menggerakkan usahanya. Seorang bekas pembantu kedai buku yang berbohong mengatakan kedai buku tersebut adalah milik bapanya, dan mendapat keputusan mengkagumkan dalam pengajian yang tidak pernah wujud dalam hidupnya, juga sudah menggerakkan 'kekuatannya' agar peluangnya bertanding di DUN Bukit Antarabangsa lebih cerah.

Bekas Ketua Pemuda Bukit Bintang itu dikatakan telah 'menghantar' beberapa NGO bertemu Perdana Menteri untuk merundingkan kedudukannya. NGO-NGO berkenaan mewakili dirinya sebagai pelobi walaupun di Lembah Jaya, namanya langsung tidak dikenali.

Manakala bekas pembantu kedai buku itu pula cuba menunjukkan kuat dengan membuat mini himpunan, idea yang diperolehi ketika dia berada dalam PKR dan cuba diimport masuk ke dalam UMNO. Walaupun himpunannya tidak berjaya dan kelihatan memalukan, tetapi sekurang-kurangnya dapat membuka mata banyak pihak, terutama setelah disokong oleh TV3.

Akar umbi di Ampang sebenarnya bukan bangang dan bodoh. Pemilihan Zuraidah Kamaruddin sebagai Ahli Parlimen, Khassin Abdul Aziz sebagai ADUN Lembah Jaya dan Azmin Ali sebagai ADUN Bukit Antarabangsa pada PRU12 yang lepas, bukan semata-mata kerana faktor Abdullah Badawi dan Khairy Jamaluddin.

Ada faktor lain yang perlu diambil kira. Ada perkara besar lain yang masih tidak dapat diterima oleh pengundi-pengundi, bahkan di kalangan penyokong-penyokong UMNO sendiri di Ampang. Cerita tentang 'faktor Rodziah' juga perlu diambil kira.

Pemilihan wakil-wakil atau calon-calon UMNO di Ampang sebenarnya perlu dibuat secara teliti dan bukannya berdasarkan kepada lobi mahupun aksi tunjuk-tunjuk seperti yang berlaku sekarang. Sesiapa pun akan mengatakan mereka adalah WINNABLE CANDIDATE dengan disokong oleh faktor-faktor ciptaan mereka.

Namun hakikatnya, akar umbi di Ampang, khususnya para penyokong UMNO melihat dengan teliti siapa yang buat kerja dan benar-benar buat kerja, bukan lagi setakat bersembang besar dan berlagak dengan kocek kembung semata-mata!!!

0 comments

SERDANG, BANDAR BARU KEDAH, BUKAN KAWASAN KELABU... ITU KAWASAN HITAM PEKAT!!!

Muhyiddin meluluskan serta-merta peruntukan sebanyak RM5 juta untuk pembinaan sebuah masjid baru menggantikan Masjid Al-Irsyad, Serdang Kedah yang sudah tidak mampu menampung kapasiti jamaah lagi.

Serdang, Kedah merupakan sebuah pekan koboi yang terletak antara Parit Buntar dengan Kulim melalui jalan Bandar Baru. Komposisi kaumnya dimajoriti oleh Melayu dengan pelbagai nama kampung dan estet (bekas estet) terdapat di sekitar pekan koboi berkenaan.

Tidak banyak perubahan pada pekan Serdang kalau dibandingkan dengan awal 80-an dahulu di mana penulis membesar di pekan berkenaan. Ada tidak pun, hanyalah pembesaran jalan apabila Kulim Hi-Tech dibangunkan oleh kerajaan UMNO-BN.

Ada cerita, tempat itu sengaja dibiarkan mundur supaya 'Cina tak boleh masuk'. Dan harapan 'agar Cina tak boleh masuk' nampaknya sudah meleset jauh apabila perkembangan sekitar Serdang sehinggalah ke Kulim menyaksikan munculnya bandar-bandar baru, termasuklah sebuah bandar baru di bekas Ladang Sungai Ular.

Melabelkan Serdang dan Bandar Baru sebagai kawasan kelabu buat Barisan Nasional merupakan satu kesilapan besar. Kawasan itu adalah kawasan HIJAU PEKAT yang setiap denyut nadinya berwarna hijau.

Dari kerusi Bandar Baru sehinggalah kerusi Padang Serai, semuanya dimiliki oleh PKR (dua bekas PKR) dan PAS. Bandar Baru merupakan salah satu daripada 10 kerusi selatan Kedah yang perlu ditawan oleh UMNO dan Barisan Nasional sekiranya ingin mengambialih Kedah daripada PAS.

Namun sehingga setakat ini, tidak banyak yang dilakukan oleh UMNO dan Barisan Nasional Kedah di kawasan tersebut. Penyelaras Barisan Nasional untuk Parlimen Kulim-Bandar Baru pun lebih banyak berada di Perak berbanding di kawasan. Orang-orang UMNO di kawasan-kawasan tersebut masih bercakaran dan berebut-rebut. Bahkan masalah JKKKP juga masih belum selesai apabila berlaku pencantasan setelah jawatan Pengerusi dan Setiausaha mendapat elaun bulanan.

Sebenarnya, UMNO dan Barisan Nasional di kawasan tersebut tidak nampak sebarang harapan untuk menang. Apa yang berlaku di selatan Kedah itu juga merupakan gambaran menyeluruh UMNO dan Barisan Nasional di seluruh Kedah.

Janji Muhyiddin Yassin untuk membenarkan pembinaan sebuah masjid baru di Serdang, sebenarnya sudah cukup bagus. Yang tak bagusnya ialah, pemimpin setempat UMNO yang masih berasakan mereka sangat kuat, hebat dan tidak akan kalah pada musim pilihanraya akan datang.

Simpan terus dinosaur-dinosaur di selatan Kedah, sudah pasti, harapan untuk menawan Kedah akan bertukar menjadi sebuah fantamorgana dan angan-angan yang tidak berkesudahan!!!

0 comments

BILA BEREBUT, PKR LA YANG MENANG, BILA PILIHANRAYA, PKR JUGA YANG TERGOLEK!!!


Azmin Ali mengakui tentang kesukaan berebut di kalangan PAS, PKR dan DAP di Johor. PAS seperti biasa, meru0pakan pemain veteran di Johor tetapi hanya menang atas sebab salah isi borang.

DAP juga merupakan pemain lama, dan pada PRU12, DAP telah berjaya menguasai beberapa kerusi di Johor dengan menggunakan isu perkauman Cina, terutama di Bakri, Bentayan dan Senai.

Yang tak dapat apa-apa cuma PKR. Dan seperti biasa, PKR adalah sebuah parti tamak yang dipenuhi dengan makhluk-makhlhuk tamak seperti Anwar Ibrahim, Azmin Ali, Shamsul Iskandar Mohd Amin dan Zuraidah Kamaruddin, selain bangkai-bangkai bernyawa yang sudah terbuang seperti Chua Jui Meng.

Johor merupakan kubu kuat UMNO dalam semua Pilihanraya Umum. Sukar untuk parti-parti pembangkang menembusi Johor, kecuali di kawasan-kawasan bermajoriti Cina atau yang diserahkan kepada wakil-wakil Cina. PRU12 telah menyaksikan perubahan sikap. Pilihanraya kecil Tenang juga telah menunjukkan indikasi yang kurang menarik untuk UMNO dan Barisan Nasional.

PKR sudah terlalu terdesak. Di Selangor, prestasi PKR sama seperti MULUT ATAS BAWAH ZURAIDAH... terkangkang, kohong dan meloyakan!

PKR di Selangor hanyalah pencuri, perompak, penyamun dan lanun. Di Pulau Pinang, PKR hanyalah tukang pecacai yang menyapu bersih taik-taik tinggalan tuan besarnya, DAP. Di Perak, PKR merupakan subversif yang sedang melalak kerana daging, tulang, isi dan kuah telah disapu bersih oleh DAP semasa DAP berkuasa 11 bulan di Perak menerusi Nizar Jamaluddin dulu.

PKR mengintai Sarawak pada pilihanraya negeri April lalu. Daripada 49 kerusi yang ditandingi oleh PKR, hanya 3 kerusi yang berjaya dimenangi oleh PKR setelah bertungkus lumus berkempen selama 4 bulan dengan pelbagai kaedah di Sarawak. Keyakinan awal kononnya PKR PASTI AKAN MENGUASAI 40 KERUSI, lebur dan Anwar Ibrahim yang sebelum itu bercakap besar, terbang ke London untuk menghadapi kemurungan yang teruk.

Azmin Ali yang ditugaskan untuk projek Sarawak, gagal dengan tugasnya. Dan sekarang, Azmin Ali sekali lagi ditugaskan untuk merampas Johor bagi memastikan PKR mempunyai 'sarang' yang hebat dan kukuh untuk menyaingi DAP.

Di Selangor, sekalipun Khalid Ibrahim adalah Menteri Besar, kebanyakan keputusan yang dibuat oleh Khalid Ibrahim dibayangi atau sebenarnya diarahkan oleh DAP menerusi Teresa Kok dan Ronnie Liu.

Justeru, perebutan antara ketiga-tiga parti itu untuk menjadi majoriti di Johor, memang kukuh. DAP sudah tentu hendak bertanding di semua kerusi bermajoriti Cina. Manakala PAS pula di kawasan Melayu. PKR melihat peluang di kerusi-kerusi campuran yang kononnya lebih memberi peluang kepada mereka, walaupun hakikatnya PKR tidak lebih daripada sebuah parti Melayu yang sedang bercelaru dan cuba untuk mengelak daripada dikuasai oleh Cina dan India!!!

0 comments

KALAU TAK KECOH, BUKAN PKR NAMANYA!!!

Kongres PKR di Johor, cuba didengarkan sebagai sesuatu yang sangat hebat, terbaik dan teragung. Namun kalau sudah ada label PKR, maka yang tersaji adalah yang terlawak, terkecoh dan terbangang.

Ramai perwakilan yang menyalahkan Chua Jui Meng selaku Ketua PKR Johor. Mereka merungut tentang urus selia perjalanan kongres. Ada yang merungut tentang tempat menginap. Ada yang merungut tentang peruntukan tak sampai. Ada juga yang merungut, perjalanan kongres tidak ubah seperti mesyuarat jawatankuasa kampung yang tidak mempunyai agenda kecuali semata-mata untuk menunjukkan 'kasih sayang' Azmin Ali kepada Anwar Ibrahim.

Kongres tersebut dilihat sebagai kongres terakhir Anwar Ibrahim sebelum Ketua Umum PKR itu dijatuhi hukuman kerana meliwat bekas pembantu peribadinya. Indikasi daripada perbicaraan yang dilangsungkan selama tiga tahun menunjukkan, Anwar tidak berusaha mempertahankan dirinya tetapi sekadar lari-lari dan tunda-tunda.

Azmin Ali sudah pun dapat menjangkakan konsekuens yang bakal diterima oleh Anwar Ibrahim. Kerana itulah dia bercerita tentang Anwar di dalam penjara, dan usaha-usaha yang hendak dilakukan untuk mengeluarkan Anwar Ibrahim. Begitu juga dengan Shamsul Iskandar Mohd Amin serta Zuraidah Kamaruddin.

Semuanya bercerita tentang kemungkinan Anwar berada di dalam penjara.

Ternyata, isu Anwar masuk penjara, tidak ditanggapi dengan sebaik-baiknya oleh para pengikut PKR dalam kongres tersebut. Isu tersebut dilihat hambar. Barangkali kebanyakan ahli PKR sudah dapat menerima kenyataan bahawa Ketua Umum mereka adalah seorang penggila seks yang menerima zina dan liwat sebagai satu kebebasan serta hak asasi manusia.

Sebaliknya yang dikecohkan adalah tentang perjalanan kongres yang juga kelihatan hambar seolah-olah PKR sudah sampai ke penghujung hayat. Azmin Ali sendiri dalam satu kenyataan menyatakan, parti-parti serpihan UMNO tidak akan bertahan lama. Dan sebahagian besar daripada PKR adalah serpihan UMNO - serpihan yang berperangai hodoh dan buruk serta tidak mendapat tempat lagi dalam UMNO tetapi masih ingin menunjukkan yang mereka tidak bersalah dan cuba merebut kuasa.

Azmin Ali sendiri adalah serpihan UMNO yang membina kekayaan mega ketika berada di dalam UMNO dengan bantuan 'kasih sayang' Anwar Ibrahim. Dalam dia sibuk memperkatakan kekayaan orang lain, pernahkah sekali anda mendengar Azmin menceritakan dari mana kekayaannya bersumber?

0 comments

BILA LAGI PEMIMPIN UMNO BERANI NAK INGATKAN KIT SIANG TENTANG 13 MEI DI PARLIMEN?

Apa yang dilakukan oleh Zulkifli Nordin yang mengingatkan Lim Kit Siang tentang peranan RASIS yang dimainkannya sehingga menyebabkan proklamasi darurat diisytiharkan pada 1969, seharusnya menjentik telur wakil-wakil UMNO yang banyak tidur dan membuka mata lebih besar untuk mempersuntingkan artis-artis sebagai bini baru. Setakat berdegar-degar cakap tapi tak berani menjentik Lim Kit Siang, fenomena tersebut sudah menghantui wakil-wakil UMNO di Parlimen semenjak sekian lama.

Di Parlimen, ahli-ahlinya tidak terikat dengan undang-undang mahupun sebarang akta. Itu difahami sangat oleh Lim Kit Siang dan haramjadah-haramjadahnya yang lain. Disebabkan itulah, Ahli-Ahli Parlimen DAP tidak pernah peduli apa orang kata, melainkan cuba mencari populariti sebanyak mungkin.

Ahli-Ahli Parlimen UMNO seringkali dibatasi perasaan menghormati secara berlebihan. Sedangkan orang yang melakukan onar seperti Lim Kit Siang tidak sedikit pun berasa malu dan gusar untuk menutup perangai jahat pada zaman silamnya. Anda pernah mendengar sebarang ungkapan maaf dari mulut Kit Siang tentang peranan yang dimainkannya pada 13 Mei 1969, selain perangai hodoh para penyokongnya yang mengatakan semua itu adalah sejarah lapuk yang tidak wajar dikenang-kenangkan semula.


Anehnya, sejarah lapuk itulah juga yang membuatkan Kit Siang berani memperlekehkan sebarang undang-undang anti keganasan dan perhimpunan kerana beranggapan, generasi baru sudah melupakan tentang sejarah pembabitannya dalam keganasan kaum di Kuala Lumpur pada tahun 1969.


Seharusnya Ahli-Ahli Parlimen UMNO yang terlebih dahulu mengingatkan tentang pembabitan Kit Siang dan sehingga kini masih lepas bebas sekalipun dosanya kepada manusia Melayu, Cina dan India di Kuala Lumpur serta seluruh Malaysia tidak pernah dihukum.


Tindakan Zul Nordin mengingatkan Kit Siang tentang dosa-dosanya itu perlu dipuji. Kalau UMNO terlalu sopan sehinggakan bimbang hati, perasaan, dan maruah Kit Siang tercalar, seharusnya ada Melayu lain yang bukan UMNO buat kerja itu. Kalau di luar Parlimen, Kit Siang dan DAP akan berusaha menyuguhkan Zul Nordin dalam penjara kerana mendedahkan KEHARAMANJADAHNYA, maka mendedahkannya di dalam Dewan ketika bersidang, pastinya akan membuatkan Kit Siang tutup mulut.


Tahniah diucapkan kepada Zul Nordin.... Belasungkawa untuk Ahli-Ahli Parlimen UMNO yang masih TIDAK BERTELUR untuk mengingatkan Kit Siang tentang kehancuran perpaduan yang membabitkannya bermula dari tahun 1963 dan kemuncaknya pada 1969 serta berlarutan sehingga sekarang!!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

0 comments

Friday, November 25, 2011

TONY PUA TERSEPIT, TERPAKSA TERUS BERBOHONG!!!

Friday, November 25, 2011

Tony Pua sebenarnya sudah malu besar. Tetapi sebagai seorang pemimpin DAP, dia tidak boleh sama sekali mengakui kesalahan dan meminta maaf atas kesalahan terrsebut. Apatah lagi kesalahan itu akan mendorong  kepada penjejasan usaha melingkupkan usahaniaga syarikat Bumiputera dan kepentingan marhein. Tony Pua perlu memastikan kepentingan golongan korporat yang diwakilinya dan penjajah makanan Bumiputera-Pribumi, tidak akan terjejas.


Kajian telah mendapati, Tony Pua melakukan fitnah apabila menyatakan susu bayi 1Malaysia membahayakan kesihatan bayi di negara ini walhal kajian menunjukkansusu tepung tersebut menepati piawaian.


Tidak ada cara lain bagi Tony Pua melainkan meminta kerajaan bertemu dan berbincang dengan dia untuk menerangkan bagaimana ujian yang dijalankan itu boleh memberikan jawapan yang bertentangan dengan kehendaknya. Dan yang menariknya, Tony Pua mengungkit dana RM40 juta yang disediakan oleh kerajaan untuk memastikan bekalan makanan lebih mura, sebagai gagal.


Dari situ sahaja sudah terserlah kejahatan dan niat sebenar Tony Pua. Tony Pua tidak peduli dengan barangan yang dijual, sebaliknya yang dipedulikan adalah bantuan kerajaan yang boleh menyebabkan empayar pembekal makanan yang selama ini menyekik darah rakyat Malaysia runtuh.  Lebih banyak barangan berjenama 1Malaysia dijual murah dan lebih banyak outlet Kedai Rakyat 1Malaysia di seluruh Malaysia, bermakna semakin kempislah dompet DAP dan semakin kuranglah tekanan yang boleh dibuat oleh DAP terhadap kerajaan.


Isu kenaikan harga telah dimanipulasi oleh DAP dan Pakatan Rakyat dengan sebaik-baik mungkin. Kesalahan itu diletakkan ke bahu kerajaan. Malangnya kerajaan pula tidak boleh menyalahkan orang tengah dan pemborong yang merupakan parasit sebenar terhadap kenaikan harga barangan kerana mereka adalah kerajaan. Kesempatan itulah yang diambil oleh Tony Pua dan DAP untuk terus menabur fitnah.


Apabila Najib Abdul Razak muncul dengan idea penubuhan Kedai Rakyat 1Malaysia bersama-sama ahli perniagaan Melayu yang berasal dari Kelantan, Mydin Mohamad yang  sebelum ini telah terkenal sebagai wholeseller yang berusaha gigih menempatkan outlet Mydinnya di kawasan bermajoriti Cina meskipun mendapat tentangan yang sangat keras dan sengit daripada persatuan perniagaan Cina seperti yang berlaku di Ipoh beberapa bulan lepas, DAP menjalankan kerja-kerja serta kempen memburuk-burukkan Mydin. Malah Pengerusi Lion Group yang diketahui selama ini telah mendapat keuntungan besar daripada perniagan menyekik darah, turut menentang Mydin. Dan tentangan itu bukannya bersifat sembunyi.


Menariknya, bersama-sama Tony Pua adalah Nurul Izzah, budak manja yang tidak pernah hidup susah, yang tidak pernah menjalani kehidupan sebagai manusia biasa, sebaliknya bagaikan seorang puteri, bahkan punggungnya juga mungkin dicebok oleh tukang gaji. Kedua-duanya berganding  bahu untuk menjahanamkan perniagaan yang menguntungkan warga marhein itu kerana mendapat barangan pada harga murah. Nurul Izzah untuk menghasut orang Melayu dan India, manakala Tony Pua menampilkan diri sebagai seorang yang pakar, walaupun hakikatnya dia adalah seorang yang gagal dan terpaksa kembali ke Malaysia setelah perniagaannya di Singapura gagal total.


Seharusnya, kalau benarlah Tony Pua dan Nurul Izzah benar-benar ikhlas memperjuangkan tahap kesihatan rakyat Malaysia menerusi barangan yanh tersedia di pasaran, bukan Kedai Rakyat 1Malaysia sahaja yang menjadi mangsa mereka, sebaliknya kedia-kedai berharga murah milik peniaga-peniaga Cina yang mengimport barangan sepenuhnya dari China dan tidak menjalani sebarang ujian dan ujikaji.


Tidakkah kedaia 2 ringgit mahupun pemborong gula-gula dan barangan permainan kanak-kanak merupakan antara penyumbang utama kepada kematian kanak-kanak? Dan bukankah DAP yang begitu kuat menentang apabila KPDNKK cuba menguatkuasakan undang-undang yang memastikan barangan permainan perlu menepati piawaian dan standard sebelum boleh dipasarkan?


Published with Blogger-droid v2.0.1

0 comments

BERAPA LER BAJET SEBENAR PERHIMPUNAN ANTI LGBT YANG DIANJURKAN AZWANDDIN HAMZAH?

Tahniah kepada Azwandin Hamzah, Yang Dipertua Jaringan Melayu Malaysia (JMM) kerana berjaya menghimpunkan 'jutaan' budak-budak Melayu di hadapan Sekolah Kebangsaan Ampang. Seruan untuk mengadakan perhimpunan dibuat menerusi SMS dan dihantar secara rambang.

Berikut adalah SMS yang diterima:

Salam Pengarah JMM, Perhimpunan aman BEBASKAN ANAK ANAK KAMI DARI LGBT anjuran JMM pada 25hb (RABU) Nov 2011 jam 3.30 ptg di hadapan Sekolah Kebangsaan Ampang, Kampung Melayu Ampang, Selangor. Mohon Pengarah dapat hadirkan diri menyuara bantahan thdp Ambiga yang mahu promosi seks songsang dinegara ini. Sebelum tuh b'kumpul dkt padang pandan mewah.

sender:
(no name)
+601332667XX
Received:
15:21:26
22/11/11

Macam ni ler baru nak jadi CALON UMNO-BN BUKIT ANTARABANGSA. Sanggup kerja kuat walaupun JMM tidak mempunyai anggota lebih dari 10 orang. Sanggup keluarkan duit, walaupun RM10 untuk seorang peserta (RINGGIT MALAYSIA SEPULUH SAHAJA).

Dan yang paling penting, sanggup tebalkan muka terjerit terlalak dengan bilangan yang berkumpul tidak sampai 50 orang.

Janji nampak macam buat kerja dan prihatin!!!

Sekali lagi, TAHNIAH KEPADA AZWANDDIN HAMZAH, YANG DIPERTUA JMM!!!

0 comments

YANG HAIRANNYA, KENAPA ZURAIDAH MAK LAMPIR TAK MAHU LEPASKAN JAWATANNYA!!!

Mak Lampir yang dapat kerakyatan tetapi dibenarkan jadi wakil rakyat, terus bercakap tentang Sharizat Jalil. Mak Lampir kata, adalah perkara terhormat buat Sharizat Jalil untuk melepaskan jawatan ekoran skandal fidlot. Sedangkan skandal yang dikatakan oleh Mak Lampir itu, tidak wujud langsung dan semua itu hanyalah rekaan Mak Lampir sendiri.

Kita tinggalkan Mak Lampir dengan lembu-lembu fidlot kerana kalau diletakkan lembu wagyu atau brahman di ladang fidlot itu di sebelah Mak Lampir, pastinya tiada sesiapa pun yang dapat membezakan yang mana satu Mak Lampir dan yang mana satu lembu.

Mak Lampir bersungguh-sungguh mahukan Sharizat Jalil melepaskan jawatan walaupun siasatan SPRM mengesahkan tiada sebarang penyelewengan dana yang dilakukan dan siasatan polis sedang dilaksanakan.

Mengapa Mak Lampir dah tak sabar-sabar nak tengok Sharizat letak jawatan? Apa yang lebih memalukan tentang program lembu fidlot yang sedang berjalan lancar, berbanding Ketua Umumnya yang sedang bertungkus lumus untuk mengelak daripada mendengar keputusan perbicaraan?

Kenapa Mak Lampir tak suruh Anwar Ibrahim letak semua jawatannya kerana perbuatan liwat itu jauh lebih memalukan berbanding lembu fidlot yang perlu menunggu sehingga 2015 sebelum pengeluaran maksima sebanyak 60,000 setahun berjaya dihasilkan?

Dan Mak Lampir sendiri tidak mahu melepaskan jawatan walaupun telah terbukti, Ahli-Ahli Majlis MPAJ ada di kalangan mereka yang merupakan 'proksi' Mak Lampir dan terlibat dalam kegiatan jenayah? Kenapa Mak Lampir tak lepaskan jawatan setelah dia dituduh membela kepala penyamun, penyangak dan haprak dalam MPAJ? Begitu juga dengan tuduhan, Mak Lampir membolot projek-projek kontrak di MPAJ, mengapa Mak Lampir terus memalukan dirinya dan terpaksa mengangkang demi meneruskan hidupnya selaku Ahli Parlimen Ampang yang berperangai gampang?

Lepaskan jawatan selaku Ahli Parlimen Ampang! Apatah sepanjang menjadi Ahli Parlimen Ampang, apa benda yang Mak Lampir dah buat di Ampang? Apa kemajuan dan pembangunan mahupun kebajikan terhadap penduduk Ampang yang Mak Lampir dah usahakan?

Ada tidak ada Mak Lampir di Ampang, langsung tidak jadi kudis. Memandangkan selama tiga tahun Mak Lampir menyumbat perutnya dengan PENDAPATAN HARAM dan berperangai pula SEPERTI HARAMJADAH, maka eloklah Mak Lampir beritahu diri sendiri agar melepaskan jawatan Ahli Parlimen, bukannya sibukkan Sharizat Jalil dan lembu-lembu fidlot milik NFC!!!

0 comments

DEMI CINTA AZMIN KEPADA ANWAR, TEMBOK PENJARA BAKAL DIPECAHKAN!!!

Azmin Ali sudah tidak mampu menahan gelodak yang membara di dadanya. Dia tidak mampu lagi menyembunyikan kecintaannya kepada sang arjuna. Sudah sekian lama dia memendamkan gelodak itu. Sudah sekian lama, dia menyimpan lahar cinta dan kasih rindunya kepada si arjuna.

Perkembangan yang berlaku diperhatikan dengan hati yang rusuh. Arjuna yang suatu masa dahulu, gagahnya bagaikan Walter Raleigh menjarah di Laut Inggeris, kini tidak ubah seperti ikan puyu di dalam botol. Arjuna yang suatu masa, kata-katanya bagaikan jampi mantera sakti, kini tidak ubah seperti repekan seorang penyanyuk yang sudah mati pucuk.

Azmin Ali sedar, dia perlu lakukan sesuatu. Dia perlu kembalikan semula kegemilangan silam. Dia perlu kembali mewujudkan lautan manusia yang memekik-mekik nama arjunanya. Dia perlu menanamkan wajah dan memahatkan nama arjunanya ke sanubari setiap manusia, lebih-lebih lagi di kalangan penyokong yang mulai mengantuk dan terlupa bahawa kewujudan mereka hanyalah semata-mata kerana arjunanya.

"Arjunaku perlu jadi maharaja! Arjunaku perlu jadi Perdana Menteri!"

Itu lontaran hatinya. Dan pekikannya di kalangan kelompok yang sebahagian besarnya semakin tumpul semangat dan semakin mengecil cita-cita, disahut lemah. Seolah-olah pekikan keramat yang suatu ketika dahulu mampu membuatkan si arjuna tersenyum lebar dan berkepala besar, telah bertukar menjadi seruan malaikat maut.

Resah dan kerut bimbang terukir jelas pada wajah Arjuna. Arjuna telah melakukan segala-galanya. Ke hujung dunia pun dia sanggup terbang, asalkan dia mampu memperolehi suara-suara sumbang yang mahu menyokongnya. Ke negeri seberang, telah dijadikan sebagai rumah kedua, berpidato dan menghasut anak-anak jiran agar menyusahkan hubungan dua negara, sekaligus mampu menjadi pelindung kepadanya.

Namun, hari demi hari yang datang, tidak mampu diundurkan lagi. Biarpun para pembela telah berjaya menangguhkan penggulungan sekaligus memanjangkan lagi tempoh sebelum si arjuna melangkah ke tirai besi, fakta yang tidak mampu ditolak ialah, arjuna gagal menepis segala dakwaan itu dengan pembelaan ke atas dirinya.

Itu yang Azmin tahu. Dan kerana itulah, Azmin kembali memekikkan sokongan kononnya, Arjuna kesayangannya mendapat sokongan padu daripada sekutu untuk menjadi Perdana Menteri yang ketujuh, biarpun sekutu yang satu diketahui turut menggandakan kempen bagi memecah sejarah melantik seorang anak Cina sebagai Perdana Menteri Malaysia yang baru.

Ahhhh... kalau sudah cinta, segala-galanya adalah mungkin, biarpun terpaksa mencipta buih-buih fantasi dan halunisasi.... dan tatkala rebahnya sokongan, masih lagi diharapkan ianya tidak berlaku dan sokongan dikatakan semakin menebal!!!

0 comments

INSULTING RAKYAT'S INTELLIGENCE - ISTILAH POPULAR ANWAR MASAKINI!!!

Dalam apa juga keadaan, para pemimpin Pakatan dan para penyokong mereka akan memberitahu, kerajaan tidak boleh membodoh-bodohkan rakyat. Kerajaan tidak boleh menghina keintelektualan rakyat. Dan rakyat sudah boleh membuat penilaian sendiri.

Pendek kata, segala-galanya adalah tentang rakyat!

Benarkah rakyat benar-benar bijak sepertimana yang diperkatakan oleh para pemimpin Pakatan Rakyat? Siapa sebenarnya yang membodoh-bodohkan rakyat?

Dalam banyak kes, sudah terbukti, pembodohan terhadap rakyat dan penghinaan terhadap tahap keintelektualan rakyat dilakukan oleh Pakatan. Ambil sahaja contoh kes liwat membabitkan Anwar Ibrahim. Tanya sahajalah kepada mana-mana penyokong Pakatan, khususnya penyokong Anwar Ibrahim, pastinya jawapan mereka sudah boleh diteka bahawa itu hanyalah fitnah rekaan, konspirasi dan ketakutan terhadap kuasa Anwar Ibrahim.

Walhal keputusan tiga orang Hakim Mahkamah Persekutuan menyatakan bahawa Anwar memang seorang pengamal homoseksual dan biseksual. Dua dalam satu!

Begitu juga dengan kes liwat terbarunya, para penyokong Anwar tetap bermati-matian menyatakan bahawa itu semua hanyalah fitnah semata-mata, sedangkan Anwar sendiri sewaktu diberikan peluang untuk membela diri, mengambil kesempatan itu untuk berceramah politik, bukannya mendatangkan keraguan yang munasabah terhadap pertuduhan yang dikenakan ke batang tubuhnya. Manakala para peguam Anwar Ibrahim pula, berhempas pulas untuk menunda kes, bukannya mencari jawapan bagi setiap persoalan yang ditimbulkan oleh pasukan pendakwaraya.

Buku Jingga merupakan pembodohan yang paling ketara dan paling hebat pernah berlaku pada alaf ini. Mungkin kalau direkodkan, Buku Jingga akan termasuk dalam salah satu FAKE AND FRAUD yang melibatkan kepimpinan tertinggi politik negara. Buku Jingga menyajikan perbelanjaan mengatasi perolehan dan pena'kulan pembahagian ekonomi yang adil dengan kaedah melambung-lambungkan wang emas di pasar basah - macam Ali Baba bagi sedekah kepada fakir miskin dalam filem Ali Baba Bujang Lapok!

Dan yang paling terbaru ialah bagaimana Anwar Ibrahim menakut-nakutkan para penyokongnya, kononnya undang-undang baru berkenaan dengan perhimpunan akan menyekat semua pemimpin pembangkang daripada memberi ceramah dan penjelasan kepada rakyat berhubung sesuatu isu!

Tidakkah bodoh namanya apabila Anwar secara jelas, melakukan penipuan. Undang-undang berkenaan baru hendak dibentangkan, belum dibahaskan. Dan dengan kehadiran ahli-ahli Parlimen dari blok pembangkang, mengapa pula undang-undang berkenaan dikatakan digubal oleh kerajaan semata-mata?

Bukankah setiap undang-undang yang dikanunkan itu mempunyai penglibatan setiap ahli Parlimen dari kalangan pembangkang?

Siapa yang bodoh dan siapa yang membodohkan siapa dalam hal ini?

Don't insult rakyat's intelligence hanyalah satu ungkapan daripada si bodoh yang tahu dia memang bodoh dan rela diperbodohkan!!!

0 comments

Blog Archive

Labels