iklan

iklan

IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, November 12, 2011

ZURAIDAH KATA DIA BERTANGGUNGJAWAB SEBAGAI WAKIL RAKYAT!!!

Saturday, November 12, 2011
Zuraidah Kamaruddin atau Mak Lampir Ampang cuba memperkatakan tentang tanggungjawabnya selaku rakyat Malaysia Kod 71 dan Ahli Parlimen apabila bermulut biadap terhadap Shahrizat Jalil. Zuraidah Kamaruddin memperkatakan tentang kecurangan, penyelewengan dan susah hatinya kerana fidlot NFC mendapat soft-loan yang berjumlah RM250 juta.

Kalau dilihat secara tidak langsung, maka memang benarlah Zuraidah Kamaruddin seorang yang sangat bertanggungjawab!

Namun apabila diteliti perangai dan tindakannya, terutama sekali di Ampang, Zuraidah sebenarnya adalah pembohong besar yang bukan sahaja menipu sebaliknya melakukan perompakan besar terutama sekali yang membabitkan kontrak dan tender Majlis Perbandaran Ampang Jaya.

Zuraidah sampai sekarang masih lagi tidak menjawab tentang rezoning tender dan kontrak pembersihan membabitkan beberapa nama yang dikaitkan dengannya. Zuraidah juga tidak pernah menjawab tentang pembabitan KETUA KONGSI GELAP sebagai Ahli Majlis MPAJ yang dibela dan disimpannya bagi memudahkan kerjanya. Bahkan Zuraidah juga tidak pernah berani memberikan penjelasan berhubung terlalu banyak kontrak dan tender MPAJ yang terpaksa diberikan kepada kroni-kroninya di kawasan PBT tersebut.

Justeru apabila Zuraidah menyebut tentang tanggungjawabnya, dan memberi alasan mengapa dia yang diupah oleh kartel-kartel, mendesak Shahrizat Jalil untuk meletak jawatan sedangkan segala tuduhan hanya berlandaskan kepada sakit hati kartel kerana penguasaan mereka terjejas, Zuraidah terlebih dahulu menjawab pelbagai persoalan penduduk Ampang. Mengapa sampai sekarang, Zuraidah terus tutup mulut apabila diajukan masalah-masalah itu kepadanya?

Letak sajalah jawatan kalau tidak mampu menjawab walau satu persoalan pun! Ada sebagai Ahli Parlimen Ampang pun, Zuraidah tidak pernah berbuat apa-apa di Ampang, melainkan mentekedaghah gaji haram dan mempergiatkan serta memperkasakan kewujudan kongsi-kongsi gelap serta sindiket-sindiket pelacuran, dadah dan judi haram!!!

0 comments

CAKAP TARAK SERUPA BIKIN, SERUPA DIA PUNYA MUKA JUGA!!!

Kalau dengar daripada sembangnya, maka kita akan menyangkakan, Saifuddin Nasution adalah makhluk yang paling idealis dan sangat mementingkan kesamarataan, terutama yang membabitkan hak-hak golongan tidak berkolar. Daripada sembang-sembangnya dan ceramah-ceramahnya, si pengecut yang akan lari dulu kalau ada apa-apa masalah, akan bercakap tentang pembahagian harta negara yang tidak serata dan seragam.

Malangnya, dia tidak pernah pula menceritakan tentang betapa kayanya dia dan betapa mewahnya kehidupan dia sekeluarga. Saifuddin Nasution juga tidak pernah menceritakan tentang harta-harta negara yang dilarikannya ke negara asing pada zaman Anwar Ibrahim sebagai Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, bahkan perompakan tersebut dibuat dalam skala besar pada zaman Reformasi yang menyaksikan, Saifuddin tidak pernah berada dalam negeri pun pada waktu itu.


Saifuddin Nasution sekarang ini menumpukan perhatian kepada kekayaan keluarga Shahrizat Jalil. Pelaburan yang dibuat oleh NFC yang dikaitkan dengan keluarga Shahrizat menerusi pembelian sebuah unit kondominium mewah, dikatakan sebagai kecenderungan pemimpin-pemimpin UMNO-BN untuk mencuri hasil negara.

Padahal kondominium tersebut bukannya milik individu sebaliknya milik sebuah syarikat bernama NFC. Pelaburan hartanah merupakan pelaburan terbaik bagi memastikan aliran tunai sesebuah syarikat terjamin dan tidak terbuang begitu sahaja.

Namun hal tersebut tidak menjadi soal kepada orang seperti Saifuddin Nasution. Baginya, orang lain tidak boleh jadi lebih kaya berbandingnya. Kalau ada juga orang kaya, bermakna orang itu telah mencuri harta negara. Kalau ada syarikat yang ada kaitan dengan soft-loan kerajaan membeli aset sebagai pelaburan, dikatakan aset tersebut adalah hasil perompakan dan penyelewengan dana.

Tetapi Saifuddin tidak pula menerangkan, dari mana dia mempunyai kekayaan yang keterlaluan dengan rumah agam menjadi milik peribadinya. Masakan dengan hanya elaun sebagai Ahli Parlimen Machang, dia berjaya memperolehi kekayaan yang amat diragui itu.

Perhatikan dua gambar di atas. Rumah besar agam yang sangat cantik dan indah itu, milik Saifuddin Nasution. Manakala gambar kedua pula adalah gambar rumah rakyat di Parlimen Machang.

Sekarang, Saifuddin Nasution mahu bercerita tentang kekayaan dan rumah besar orang lain? Dia sendiri perlu jawab dari mana sumber pendapatannya untuk dapatkan rumah besarnya sekarang!!!

0 comments

KHALID IBRAHIM CADANG JUAL LAGI BANGUNAN PKNS DENGAN HARGA RM350 JUTA!!!


Ketika puak-puak PKR sedang berusaha mendedahkan 'penyelewengan' yang dilakukan oleh pentadbiran Abdullah Badawi dahulu menerusi program fidlot dengan menghentam Shahrizat Jalil, mereka sebenarnya pada masa yang sama cuba menyembunyikan satu lagi rompakan besar yang bakal dilakukan.

Kerajaan Negeri Selangor sedang menggunakan khidmat UEM untuk menjual salah satu aset PKNS dengan harga RM350 juta!

Perkara tersebut telah diputuskan dan kerja-kerja mencari pembeli sudah pun dijalankan oleh UEM. Terdapat beberapa dokumen yang disilangkan dengan OSA, berada di tangan 'orang tertentu'.

Khalid Ibrahim dalam ucapannya di DUN Selangor baru-baru ini menggunakan taktik yang diamalkan oleh Lim Guan Eng, iaitu mendabik dada dan mengangkat diri sendiri. Bagaimanapun, Khalid Ibrahim bahkan keseluruhan pentadbiran negeri Selangor, gagal menjelaskan tentang penjualan dan kehilangan sejumlah besar wang hasil jualan aset-aset beberapa buah anak syarikat negeri.

Pada ketika Khalid Ibrahim yang mendapat khidmat nasihat ekonomi daripada Anwar Ibrahim memberitahu massa bahawa mereka bijak mencari duit, apa yang sedang berlaku sebenarnya jauh lebih menyedihkan. Sekadar ada duit di dalam tangan dan duit tunai itu hanya tertera pada kertas tetapi akhirnya hilang begitu sahaja, rakyat negeri Selangor sebenarnya sudah kehilangan banyak 'harta' mereka akibat penipuan dan penjarahan yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat.

Dan penjualan aset PKNS itu merupakan rompakan terancang di Selangor yang dilakukan oleh Khalid Ibrahim dengan bantuan kepakaran mengubah auditing yang dimiliki oleh DAP!!!

0 comments

Friday, November 11, 2011

TAHNIAH! WARDINA BAKAL JADI CALON DI TITIWANGSA GANTI LO'LO'

Friday, November 11, 2011
Selebriti yang sekarang ini bekerja dengan media UMNO, Wardina Safiyya dikhabarkan bakal menjadi calon di Titiwangsa. Bagaimanapun tidak dapat dipastikan, sama ada selebriti yang sangat bermasalah pada zaman remajanya itu akan mewakili PKR atau PAS.

Bagaimanapun berdasarkan kepada senario semasa Wardina dilihat lebih rapat dengan PKR berikutan persahabatan baiknya dengan Nik Nazmi. Namun Wardina pada masa yang sama juga kelihatan cuba menjelmakan dirinya sebagai selebriti PAS yang bercakap tentang agama.

Sebelum ini dikatakan Wardina bakal dicalonkan di Kota Damansara memandangkan dia tinggal di sana. Namun memandangkan Titiwangsa kehilangan Dr. Lo'Lo yang meninggal dunia kerana kanser dan Pakatan memerlukan calon yang mudah diterima oleh pengundi Titiwangsa, maka Wardina adalah calon yang lebih layak. Malah jauh lebih layak berbanding Aiman Athirah yang tidak cantik kalau dibandingkan dengan Wardina.

Dari awal lagi Wardina telah menunjukkan kecenderungannya berpolitik dan memperkenalkan politik liberal dan hak sama rata walaupun sebelum ini sibuk bertangkis bersilat apabila dituduh jadi pengembang ajaran PKR dalam TV3.

Walau bagaimanapun, kalaulah benar seperti yang dikhabarkan itu, maka makin terbuktilah bahawa elemen LGBT sudah menyerap jauh dalam semua bidang!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

BOMOH-BOMOH SUDAH KELUAR DARI SARANG!!!

Apabila konvensyen BN diadakan hari ini dengan perkara pentingnya adalah ucapan perdana menteri, maka sudah tentulah perkara utama yang menjadi tumpuan atau dibincangkan adalah tarikh pilihanraya.

Konvensyen BN itu sendiri adalah satu indikasi penting dan petunjuk kepada hampirnya pilihanraya.

Pada ketika ini, puak-puak yang sebelum ini jual cincin batu, mula tersengih-sengih sambil menghulurkan kad perniagaan masing-masing sambil memberitahu merekalah bomoh terhandal.

Testimoni yang menjadi circula vitae pastinya menampilkan nama-nama hebat yang pernah memohon bantuan agar para pengundi memenangkannya. Bahkan ada yang berterus terang, dia memerlukan sejumlah wang untuk mengupah 40 orang jemaah solat hajat, majlis bacaan Yassin dan tahlil serta memberi makan 40 orang anak yatim piatu selain sedekah untuk masjid.

Yang berjenama Islam pun akan berperangai lebih kurang tapi kuranglah sedikit taghutnya tetapi tetap juga melakukan syirik.

Kemenangan mengatasi segala-galanya. Apa-apa cara pun kemenangan yang perlu dicari dan digamit.

Namun yang pasti dalam keadaan sekarang tok bomoh atau tok jampi dan sembahyang hajat sedang buat duit yang sangat banyak apabila menerima permohonan untuk memudahkan 'pesakit-pesakit' mereka yang teringin nak jadi calon.

Yang duk hingar-hingar tak dapat duit pilihanraya, apa kata cuba bertukar kerjaya kejap sebagai bomoh atau broker angkat doa dan solat hajat. Apa nak susah, HARAKAH tentu sanggup bagi harga special untuk iklan mereka.

Kalau ubat kuat kote pun HARAKAH boleh tolong iklankan, takkanlah HARAKAH sanggupp mengenepikan iklan bomoh dan tok angkat doa serta solat hajat.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

BERAPA RATUS JUTA RINGGIT YANG DIBAWA KE TAHUN HADAPAN OLEH PUSAT ZAKAT?

Bila cerita tentang zakat dan orang susah serta miskin, maka mahu tidak mahu cerita yang perlu dikaitkan sekali adalah pusat zakat dan baitulmal.

Pusat zakat dan baitulmal adalah toll-gate yang sangat menguntungkan. Perniagaan yang menggunakan perintah Allah Taala itu tidak mempunyai sebarang risiko kerugian mahupun sebarang kos.

Berbilion ringgit dalam setiap pusat zakat dan baitulmal sepatutnya digunakan untuk kelapan-lapan asnaf. Malangnya apa yang berlaku sekarang merupakan kepincangan pengagihan zakat yang sangat ketara bahkan zakat dilihat sebagai beban bukan lagi satu ibadah.

Saban tahun ratusan juta wang zakat dikutip. Namun saban masa juga kita dapat mendengar tentang orang Islam yang susah, yang terpaksa meraih simpati, yang terpaksa menadah tangan dan yang lebih malang terpaksa bertukar agama semata-mata kerana tidak ada langsung perhatian dari pusat zakat.

Cukup haul dan cukup hisab, maka zakat perlu dibayar. Namun zakat yang terkumpul terlalulah susahnya untuk diagihkan kepada asnaf-asnaf mengikut turutan dan keperluan. Sebaliknya yang duk ada di lembaga zakat melihat wang terkumpul zakat sebagai modal untuk memulakan perniagaan atau membeli bangunan, bahkan ada yang membina hospital dan jalanraya!

Pengagihan zakat terlalu besar kepincangannya di Malaysia. Puak-puak yang ada di jabatan zakat berlagak sebagai tuan besar yang menaburkan dinar emas di atas jalan untuk direbut oleh pengemis.

Berurusan dengan mereka seolah-olah berurusan dengan munkar nakir yang tidak ada tolak ansur langsung. Suara, ekor mata dan layanan seolah-olah yang datang meminta bantuan zakat itu adalah anjing yang lapar tulang.

Dek kerana kebahlolan mereka itulah, terdapat terlalu ramai umat Islam di negara ini yang hidup dalam kemiskinan dan terbiar.

Dan anehnya, puak-puak berjanggut, berkopiah putih dan kelihatan alim dalam bidang keagamaan, langsung tidak berasa malu seolah-olah mereka sebenarnya tidak ada maruah dan harga diri langsung.

Sepatutnya kalau benarlah puak-puak yang mentekedaghah gaji kerana menguruskan zakat, merayap setiap pelusuk wilayah mereka mencari kelapan-lapan asnaf tersebut.

Dan kalau itulah yang berlaku, maka Jabatan Kebajikan Masyarakat hanya tertumpu kepada masyarakat bukan Islam sahaja. Martabat umat Islam di negara ini akan tinggi memandangkan sistem zakat yang diwajibkan dalam agama, benar-benar berfungsi sepertimana tujuan kewujudannya.

Bukan seperti sekarang wang zakat untuk tujuan yang entah apa-apa.

Anehnya terdapat ramai penyokong hudud dalam baitulmal dan lembaga zakat.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


0 comments

Thursday, November 10, 2011

PULUN PAKATAN PULUN, JANGAN BAGI BERSISA!!!

Thursday, November 10, 2011
Apabila Pakatan terutama sekali PKR begitu bersungguh-sungguh untuk menjadikan fidlot sebagai isu besar, sebenarnya ia tidak lain dan tidak bukan adalah untuk mengalihkan isu sebenar terutama tentang kesukaran PKR memberikan penjelasan berhubung banyak penyelewengan dan ketirisan yang berlaku di Selangor.

Dek kerana itulah, DAP memilih untuk menutup mulut. Manakala PAS pula tercangak-cangak menunggu 'cue' dari DAP apa yang harus mereka cakapkan.

Rafizi Ramli, Zuraidah Kamaruddin dan Saifuddin Nasution cuba menjadikan NFC dan Shahrizat Jalil sebagai bahan sensasi untuk membuatkan rakyat Malaysia tidak mempersoalkan tentang bagaimana Yayasan Selangor dihancurkan dan wang serta ekuitinya dicuri, PKNS yang sudah pun muflis dan anak-anak syarikat negeri yang tidak mendatangkan keuntungan, selain penjualan terlalu banyak aset oleh kerajaan negeri.

Contoh terbaik adalah bagaimana Menteri Besar Selangor tidak dapat menjawab tentang pembayaran gaji kepada Pengurus Besar PKNS yang berjumlah RM1.4 juta. Itu baru satu kes. PKNS yang berbelit-belit tentang pembinaan pangsapuri perkhidmatan atau pangsapuri di atas padang PKNS di Kelana Jaya, bakal melibatkan jumlah yang jauh lebih besar berbanding RM1.4 juta. Belum lagi cerita tentang rumah-rumah murah yang tidak dibina sebaliknya pembinaan lebih banyak melibatkan pembinaan mewah dan bukannya untuk golongan miskin.

Itu baru di Selangor. Belum lagi cerita tentang SPICE di Pulau Pinang. Belum lagi cerita tentang transaksi tanah melibatkan tapak Kelab Lumba Kuda Pulau Pinang yang 'diserahkan' oleh Lim Guan kepada Vincent Tan secara direct nego, projek tambun tanah bernilai lebih RM70 juta dengan pembayaran yang telah selesai dibuat tetapi kerja tidak sempurna, atau Kancil Car Park di Bukit Bendera yang juga pembayarannya telah selesai tetapi bangunan tersebut tidak boleh digunakan kerana terlalu rendah dan muka masuk yang terlalu kecil.

Justeru taktik yang digunakan oleh Zuraidah Kamaruddin dan Saifuddin Nasution dengan mengkeledaikan Rafizi Ramli, sebenarnya tidak lebih daripada sekadar satu pengalihan isu yang lebih besar memandangkan NFC terdapat di dalam laporan Ketua Audit Negara dan projek berkenaan tidak gagal berbanding tohmahan yang dibuat oleh PKR.

Sedangkan semua perkara melibatkan PKR dan DAP, dilabelkan oleh Ketua Audit Negara sebagai gagal, dan memerlukan penjelasan... yang sehingga sekarang, baik Khalid apatah lagi Guan Eng, gagal menyebut malah tidak berani langsung memperkatakannya!!!

0 comments

RM100 BANTUAN KERAJAAN, PIBG SEBAT BERAPA PULAK?

Setiap tahun terutama pada pangkal persekolahan, perkara utama yang akan menjadi persoalan atau lebih tepat lagi, menjadi duri dalam daging kepada setiap ibu bapa.

RM100 dari kerajaan mungkin dianggap sebagai umpan namun pada masa yang sama setiap ibu bapa tahu dan sangat sedar, walaupun retoriknya yuran persekolahan telah dihapuskan tetapi yuran yang dihapuskan itu telah ditukar jenama dan dipecah-pecahkan sekaligus mewujudkan juah yang lebih kurang sama walaupun kononnya telah dihapuskan.

Ada dua yuran yang sangat mencekik leher iaitu YURAN PIBG dan YURAN KOMPUTER. Kalau kedua-dua yuran tersebut digabungkan, jumlahnya adalah lebih dari RM100.

Walau atas alasan dan retorik apapun pemberian RM100 kepada setiap orang pelajar, jumlah berkenaan akan hilang begitu sahaja bagai angin lalu.

Sebenarnya tidak perlulah beretorik seperti kerajaan negeri Selangor yang kononnya prihatin kepada rakyat tetapi harga air yang dibayar selepas air percuma itu, bukan sahaja meliputi 'harga percuma' sebaliknya 'upah' kerana beretorik dengan air percuma.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

RUPA-RUPANYA SETIAUSAHA DAP PULAU PINANG CUBA BUNUH OKU!!!

Kereta Setiausaha Negeri Pulau Pinang yang dipandu pemandunya melanggar seorang 'Orang Kurang Upaya' (OKU) . Kejadian ini berlaku berhampiran Lebuh Victoria pada jam kira-kira 1.20pm.

Nasib OKU itu bagai 'jatuh ditimpa tangga' ,apabila seorang lagi lelaki yang keluar dari kereta tersebut memaki hamun OKU itu tanpa belas kasihan. Sudahlah tidak mahu mengaku salah 'langgar belakang' , lelaki (bukan pemandu) dengan sombongnya tidak juga mahu minta maaf atas kejadian tersebut.

Alasannya : 'You tak pasang signal light'

Tidak tahu undang-undang jalan raya Malaysia ? Langgar belakang salah Tuan! Tak kisah lu siapa!

Ini satu contoh yang buruk ditunjukkan..Harap pembaca jangan sekali-kali ikut teladan buruk ini.

INGAT! Langgar belakang dan main belakang kedua-duanya adalah salah disisi undang-undang!!


0 comments

SPINNING FITNAH TAK SAMA DENGAN KEPUTUSAN MAHKAMAH!!!

Ada pihak yang cuba menyamakan apa yang sedang berlaku kepada Shahrizat Jalil sekarang dengan malang serta aib yang menyelubungi keluarga Anwar Ibrahim. Baru sekarang Shahrizat baru sedar kepentingan maruah keluarga, kata mereka. Kemudian, dibandingkan pula dengan Wan Azizah yang selama ini menanggung malu akibat perbuatan suaminya yang telah didedahkan oleh semua pihak.

Ternyata, puak berkenaan sudah terlalu amat terdesak sehinggakan tidak dapat membezakan antara FANTASI dan REALITI.

Bandingkan antara lembu dan liwat. Mana satu yang lebih memalukan dan lebih menyentuh sensitiviti?

Puak-puak berkenaan cuba membangkitkan tentang RM250 juta untuk 8000 ekor lembu setahun. Yang digambarkan kepada orang kampung ialah betapa mahalnya lembu fidlot. Yang tidak dibangkitkan ialah RM250 juta itu turut melibatkan pembinaan prasarana yang masih belum lengkap termasuklah pusat penyembelihan berkapasiti tinggi. Yang tidak diberitahu ialah, lembu-lembu berkenaan berada di sebuah kawasan yang dikhususkan untuk penternakan bagi pengeluaran berskala besar dan bukannya lembu-lembu yang dilepas bebas masuk ke kebun dan tanah orang lain.

BACA SEL13.COM untuk gambaran lebih jelas.

Namun apabila puak tersebut cuba membayangkan, kekejaman terhadap keluarga Wan Azizah jauh lebih hebat berbanding lembu-lembu di fidlot, ia sudah cukup menggambarkan betapa peranan LGBT yang diperjuangkan oleh sekumpulan pencinta hak asasi dan kebebasan baru-baru ini, sebenarnya tidak lain dan tidak bukan untuk meminda pemikiran masyarakat Malaysia bahawa meliwat dan melakukan seks songsang itu bukanlah satu kesalahan.

Memperkatakan tentang Anwar Ibrahim yang meliwat bekas pemandu isterinya, merupakan perbincangan berlandaskan fakta ketiga-tiga Hakim Mahkamah Persekutuan yang sebulat suara bersetuju, wujudnya perbuatan liwat walaupun mahkamah akhirnya membebaskan Anwar kerana masalah teknikal iaitu tarikh kejadian tanpa sedikit pun meminda fakta berkenaan.

Begitu juga dengan perbicaraan terbaru yang sudah memakan masa lebih 3 tahun dan ditunda lebih 70 kali melibatkan perbuatan liwat terhadap bekas pembancuh kopinya.

Wan Azizah dan Nurul Izzah sendiri terbabit dalam kes ini, terutama dalam KESILAPAN besar membohong di mana Anwar berada pada waktu itu dalam satu sidang media ad-hoc tetapi mereka tidak dijadikan sebagai alibi oleh Anwar untuk memperkukuhkan dakwaan dia tidak meliwat, terutama selepas ibu dan anak itu memberitahu, Anwar ada bersama-sama mereka dan sedang bermesyuarat.

Kalau penderitaan Shahrizat dibandingkan dengan penderitaan Wan Azizah, ia langsung tidak setaraf, tidak sama bahkan sama sekali bertentangan dengan norma-norma kemanusiaan. Tetapi seandainya dibandingkan dengan penderitaan Betty Chew yang melolong apabila rahsia anak lelakinya yang berusia 16 tahun diperkatakan, sehinggakan Lim Guan Eng tersalah cakap dan membuat penjelasan mengapa anak lelakinya dipindahkan sekolah, mungkin ia boleh diterima akal.

Namun apakan daya, puak-puak ini sememangnya mahu rakyat Malaysia menerima budaya seks songsang sebagai perkara biasa.

0 comments

KALAU PAKATAN MEMERINTAH, SENANG KITA SEMUA!!!

Seorang Melayu totok yang penulis kenal sejak dari kecil lagi, merupakan jiran berselang dua blok rumah ibu bapa penulis di Ampang.Kerjanya hanya melepak di kedai kopi, mengharapkan kawan-kawan datang belanja makan minum serta rokok dan sumber pendapatan utama adalah duit daripada anak lelakinya. Panjang muncungnya apabila penulis menempelak perangai pemalasnya tetapi tersangat perasan, tidak sedar diri dan yang paling penting, menganggap negara terhutang budi kepadanya.

Dahulu, dia adalah seorang peniaga cendol di Bandar Baru Ampang. Majunya tidaklah seberapa memandangkan dia lebih banyak berprovokasi dengan pelanggan berbanding menggalakkan mereka melanggani cendolnya. Marahnya kepada seorang lagi penjual cendol yang turut sama menjual rojak di tapak yang terletak bertentangan dengan Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Ampang atau sekarang ini merupakan tapak masjid baru, memang tidak pernah padam.

Katanya, pelanggannya banyak lari kerana pesaingnya itu suka pakai bomoh. Katanya lagi, cendol pesaingnya itu diperam dengan cacing tanah untuk rasa yang lebih sedap dan tahan lama. Santan yang digunakan pula adalah santan serbuk sedangkan dia menggunakan santan asli walaupun rasa santan cendolnya dengan air paip tidak jauh bezanya.

Bila jualan cendolnya tidak pernah lebih dari RM100 sehari, dia menjual semua barang-barang perniagaannya kepada pesaing yang sangat didendaminya. Dia duduk di rumah, kononnya untuk mencari idea supaya cepat kaya. Isterinya pula terpaksa bekerja di kilang memproses daging ayam tidak jauh dari rumah penulis untuk menyara kehidupan mereka dan anak-anak. Bila kami bertemu, ceritanya tidak lain, semuanya salah kerajaan. Semuanya salah orang lain sehinggakan nasibnya tidak pernah berubah.

Itu cerita hampir tujuh tahun lampau. Lama tak jumpa dia, penulis bertemunya kembali di restoran yang dahulunya bernama Durbar tidak jauh dari rumah ibu bapa penulis di Ampang, tatkala singgah sebentar di restoran tersebut untuk membeli sup kambing yang dipesan oleh bapa penulis. Dia rupa-rupanya dah jual rumahnya dan sekarang, menyewa bilik kecil di rumah bapa angkat penulis yang bernama Pak Man... juga tidak jauh dari rumah lamanya.

Dan dia pun dengan bangganya bercerita tentang dunia politik yang baru diceburi. Tugasnya hanyalah mengambil kontrak memasang banner, pemidang dan sesekali menerima upah untuk meramaikan majlis ceramah termasuklah ceramah Chegu Bard di Dewan Orang Ramai Kampung Tasik Tambahan, Sabtu tiga minggu lepas dengan harga RM30. Sembangnya tetap macam dulu, tetap juga menyalahkan segala sistem yang ada dan kerajaan yang memerintah.

"Kau tengok, kalau Pakatan menang dan memerintah esok, senang kita ni."

Kata-kata itu membuatkan penulis tersenyum. Dia yang memberitahu telah berpisah dengan isterinya, penulis lihat tiada sebarang peningkatan dan usaha diri, kecuali meratap, merengek, salahkan orang lain dan marahkan orang lain kerana membiarkan dia bersendirian.

"Ini jam, aku ni wakil YB Zuraidah kat kawasan kita ni. YB Khassim pun kalau nak dapatkan apa-apa maklumat tentang Lembah Jaya, cari aku."

Penulis tidak mahu memanjangkan cerita sebab ceritanya tidak pernah berubah... hanya berkisar tentang dirinya. Pemusatan dunia ini hanyalah di sekitar pusat dan dua teteknya. Tetapi penulis teringat semula cerita tentang betapa senangnya hidup jikalau kerajaan sudah bertukar.

Melihat kepada keadaan dirinya dan kata-katanya, walau bertukar empat ratus tujuh puluh lapan kerajaan sekalipun di Malaysia ini, dia tetap akan mengeluh. Dia tetap akan merengek. Dia tetap akan berasa dialah yang THE BEST yang semua orang tak peduli pun. Malah kalau turun kerajaan dari langit sekalipun, perangai standard penjual cendol beridolakan tok bomoh akan kekal dalam fikirannya. Cerita-ceritanya untuk menunjukkan yang dia tu SOMETHING dan SOMEONE hanya menambahkan mundur pada diri dan pemikirannya, bukan sebaliknya.

Maka tidak hairanlah, apabila penulis ceritakan tentang jiran berkenaan kepada bapa penulis, dengan sinis orang tua itu berkata....

"Mat Jamn... memang macam tu lah.... yang duk pi layan orang jamn macam tu, buat apa. Dia tu, kalau Nabi s.a.w ada kat depan dia pun, dia akan salahkan juga apasal Nabi s.a.w sebarkan Islam kat dia. Payah kalau orang banyak sangat pakai hukum nafi dan isbat ni."

0 comments

BODOH SUNGGUH LA BUDAK RAFIZI NIH!!!


Belajar sampai Cambridge tapi bodoh!
MALANG sungguh Rafizi Ramli,anak muda yang belajar hingga ke Leeds University akhirnya mempraktiskan segala pendidikannya untuk menjadi penipu,memutarbelitkan fakta,pemfitnah dan membenarkan dirinya diperbodoh dan diperalatkankan oleh Saifuddin Nasution dan juga Zuraida,Ketua Wanita KeADILan untk menyerang National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC),syarikat yang diterajui oleh Dato Sri Mohd Salleh Ismail.

Ketidakmatangan Rafizi menilai kepentingan projek Pusat Fiflot Nasional sebagai sebuah syarikat yang diterajui oleh orang Melayu sepenuhnya menterjemahkan bahawa pendidikan bertaraf tinggi anak muda ini tidak digunakan sebaiknya untuk kepentingan bangsa dan Negara ini malah kebodohannya menilai projek berharga RM250 juta itu cukup membimbangkan sejauh mana daya fikir anak muda yang pernah mendapat pendidikan di MCKK ini.


Projek ternakan lembu selama ini dimonopoli oleh bangsa asing dan apabila Melayu berpeluang untuk membangunkan projek ternakan ini, ada orang Melayu termasuklah Rafizi tidak senang ataupun adakah berkemungkinan Rafizi alat kepada bangsa asing itu untuk menjahanamkan projek ini dan memangsai syarikat yang dilantik oleh Kementerian Kewangan ini?


Rafizi yang bagaikan menjadi budak suruhan Saifudin dan Zuraidah cuba memutarbelitkan fakta untuk mengelirukan rakyat bagi mempercayai fitnah dan pembohongannya kononnya syarikat ini telah diberikan geran percuma oleh kerajaan untuk membangunkan NFC sama sekali tidak masuk akal kerana jelas syarikat ini sebenarnya meminjam daripada kerajaan. Bila meminjam syarikat ini kena bayar balik bila sampai tempoh yang telah ditetapkan.


0 comments

Wednesday, November 9, 2011

LGBT MEMBAWA KEPADA MURTAD

Wednesday, November 9, 2011
Pendapat S.S Mufti Pahang bahawa kecintaan terhadap hubungan sejenis atau dalam kata lain, seks songsang boleh membawa kepada murtad sebenarnya mempunyai natijah yang amat besar.

Kita pasti akan dengar fatwa-fatwa dari golongan yang berasa mereka sangat bijaksana dan lebih pandai tentang hukum hakam agama Islam berbanding orang lain bahkan terlebih aula berbanding orang UMNO, dalam tempoh yang terdekat ini.

Penentangan terhadap LGBT sebenarnya merupakan penentangan secara langsung terhadap Pakatan Rakyat yang merupakan penyokong tegar kepada perjuangan menuntut sama hak untuk apa-apa jenis hak, selain kebebasan bersuara serta membuat pilihan.

Walaupun segelintir kecil orang PAS kelihatan seperti menentang, namun itu hanyalah topeng semata-mata bagi mengelakkan kemurkaan orang Melayu dan Islam terhadap PAS. Apa yang sangat pasti PAS terpaksa bercakap berdasarkan skrip pemberian DAP.

Tentu sekali PAS pasti mempunyai fatwa mereka sendiri memandangkan pendapat Mufti Pahang itu kelihatan sangat tidak berpihak kepada Pakatan. Sebarang perkara yang tidak sependapat dengan Pakatan akan dipandang sebagai kesesatan UMNO.

Yang tak sesat dan tak terseleweng cuma PAS walaupun Nik Aziz kata, perpaduan dengan UMNO tidak perlu, tetapi bantuan kafir dan syaitan akan diterima asalkan PAS menang pilihanraya, diterima dengan otak tumpul.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

PERUT MAK RAFIZI RAMLI KERAS MASA NGANDUNGKAN DIA DULU!!!

Rafizi Ramli merupakan antara figur yang ditonjolkan oleh PKR sebagai kepimpinan baru yang bijak, ada otak, mempunyai perancangan yang lebih baik untuk negara, aset negara yang tidak boleh ditolak atau diketepikan serta bersikap liberal selain menentang sebarang penyelewengan serta tegas terhadap sebarang ketirisan.

Itu gambarannya... sedangkan apa yang berlaku adalah di sebaliknya.

Tidak dinafikan, sebagai lulusan Cambridge, Rafizi memang ada otak. Malangnya, otak Rafizi jenis otak empat segi. Rafizi yang terpesona dengan politik telah dipergunakan oleh ikonnya sendiri. Rafizi dalam kata lain telah diliwat oleh orang-orang yang dikaguminya.

Apa yang berlaku semalam, jelas menunjukkan bagaimana Saifuddin Nasution mempergunakan Rafizi sebagai benteng utamanya. Permainan itu adalah permainan biasa bagi Saifuddin Nasution. Jantan bermuka jamban berlekak-lekuk itu, diketahui seorang yang sangat pengecut dan selalunya dialah yang lari dulu.

Apabila bercakap di dalam Dewan, Saifuddin Nasution dilindungi oleh imuniti sebagai Ahli Parlimen. Imuniti tersebut membolehkan Ahli Parlimen boleh bercakap apa-apa sahaja tanpa dikenakan sebarang tindakan undang-undang negara, kecuali dihadapkan ke Jawatankuasa Tatatertib Ahli Parlimen.

Namun apabila berada di luar Dewan, sekalipun di Lobi Parlimen, sebarang kenyataan mempunyai natijah perundangan sekiranya ia bersifat fitnah.

Itu yang berlaku kepada Rafizi sekarang. Saifuddin Nasution menjadi mangkuk tambah sekadar membuat feeding dan duduk di sebelah. Yang bercakap dan memutarbelitkan Laporan Ketua Audit Negara berkenaan Feedlot atau NFC, adalah Rafizi Ramli. Yang diserang bukannya kartel-kartel daging yang menguasai pasaran daging dan menentukan harga barangan berkenaan, sebaliknya Rafizi menyuarakan tohmahan kartel-kartel daging yang terjejas kerana NFC dengan harapan, orang ramai hanya berminat mendengar tetapi tidak berminat untuk mentelaah kembali laporan Ketua Audit Negara terutama pada muka surat 135 sehingga muka surat 145 berkenaan KEMENTERIAN PERTANIAN DAN INDUSTRI ASAS TANI.

Sudah ada berita yang kedengaran, Rafizi Ramli bakal berhadapan dengan tindakan undang-undang daripada NFC berhubung tohmahan yang dibuatnya. Kesilapan terbesar bagi Rafizi ialah, dia terlalu berterus-terang yang dia adalah PENCACAI KARTEL DAGING yang enggan berkongsi pembahagian RM1.5 bilion dengan sebuah syarikat Bumiputera!!!

0 comments

DAP KUTIP KEPALA GANGSTER UNTUK MENANG PILIHANRAYA!!!

'Melayu takdak masalah undi. UMNO ada dia punya core, PAS ada dia punya core, PKR dah koyak. Kalau ada perubahan pun 10 sampai 20% saja. Tapi Cina punya undi, lu tak boleh hulur macam pengundi Melayu. Cina tak mahu itu macam. Lu tengok, DAP pegang kawasan punya kepala kongsi.'

Dialog di atas datangnya dari mulut seorang pemimpin kanan DAP Kebangsaan yang tidak sebulu dengan Lim Guan Eng dan menganggap Lim Guan Eng sebagai 'koyak' dan 'penipu besar'.

Itu ceritanya. Cerita tentang kaedah terkini yang digunakan oleh DAP bagi memastikan pengundi-pengundi Cina menjadi teras kemenangan DAP.

'Betting' merupakan antara pilihan yang paling efektif dan paling popular di kalangan masyarakat Cina yang masih berpegang kepada prinsip kongsi dan puak. Setiap kawasan, mempunyai clan atau puak masing-masing. Dan setiap clan mempunyai ketua. Hierarki mewujudkan wala' dan tsiqah dalam budaya Cina terutama sekali bagi kelompok Foochow yang menjadi penguasa ekonomi.

'Kepala' akan dipegang dan pertaruhan akan dibuat. Menang saja, 'kepala' akan dapat jumlah sekian-sekian. Tugas 'kepala' adalah mengumpulkan seramai mungkin undi untuk diserahkan. Gagal memastikan kemenangan, maka huluran tersebut ditarik balik. Kempen-kempen tradisional seperti ceramah dibuat sebagai side-kick untuk mendapatkan perhatian golongan pengundi muda yang belum terikat dengan clans.

'Kepala-Kepala' inilah yang dilihat banyak buat kerja untuk parti. Dan disebabkan itulah juga, banyak sekali cawangan-cawangan DAP wujud di tempat yang sepatutnya parti politik tidak mendapat perhatian.

Itu kunci kemenangan 'bertali' DAP di kawasan-kawasan bandar seperti Kuala Lumpur dan Ipoh.

Dan bandingkan pula dengan 'Kepala-Kepala' clans Melayu yang penuh dengan hierarki tetapi bab benda ni, langsung blur tapi bila bercakap, semangat Melayu saja! Silap-silap kalau ditanya dua kali, haram tak pernah sekali pi mengundi!

0 comments

RAFIZI PERLU JAWAB, APA YANG BERLAKU DI LONDON!!!

Rupa-rupanya ada rahsia besar antara Rafizi Ramli dan Anwar Ibrahim. Rupa-rupanya Rafizi yang menjadikan Saifuddin Nasution yang pengecut itu sebagai idola dan mengkagumi cakap berapi Saifuddin Nasution, menyimpan perkara terbesar yang tidak pernah tercium dek pengetahuan rakyat Malaysia.

Maka tidak hairanlah mengapa bekas pelajar Cambridge dan pernah menjadi COO PharmaNiaga itu begitu rapat dan sentiasa berusaha untuk menempatkan 'kumpulan elitisnya' sebagai panglima-panglima strategik Anwar yang paling utama.

Gambar di atas merupakan salah satu daripada lipatan sejarah hidup Rafizi Ramli. Namun gambar itu juga turut menceritakan 'peristiwa dua hari' Rafizi Ramli dan Anwar Ibrahim di London! Bahkan dikaitkan juga dengan Saifuddin Nasution....

Apa yang sedang berlaku? Apa ceritanya yang sebenar?

Ada banyak cerita yang tersimpan dalam kotak PANDORA rupa-rupanya!!!

1 comments

LEGA, ISU LGBT SELESAI... LEGA KEPALA HOTAK KORANG!!!

Masing-masing pakat duk ambil nama konon-kononnya perjuangan menentang LGBT telah selesai ekoran larangan pihak berkuasa. Gelagat kumpulan yang selama ini setia menyokong Ambiga dan Marina Abdullah serta Xavier Jeyakumar, tiba-tiba sahaja menjadi penentangan LGBT setelah Nik Abdul Aziz bersuara tentang hal berkenaan.

Ancaman LGBT tidak pernah selesai. Pondan, gay, lesbian dan biseksual kekal menjadi barah yang semakin merening. Jumlah puak-puak haramjadah ini tidak berkurangan, bahkan semakin bertambah dari sehari ke sehari. Golongan mereka bukan lagi pondan dan darai-darai yang bermodalkan lubang punggung untuk mendapatkan RM15 di lorong-lorong belakang yang hanyir dan kotor. Sebaliknya sebahagian besar daripada mereka, ada nama, dari keluarga ternama, bahkan pemimpin negara!

Tiadanya festival LGBT yang sepatutnya berlangsung dari 1 November sehingga 13 November, tidak bermakna golongan itu juga terhapus, mampus dan hancus. Sebaliknya mereka terus tampil dengan beraninya untuk mengakui orientasi seks selain memperjuangkan kebersamaan mereka bersama-sama masyarakat normal. Perjuangan mereka agar orientasi seks haramjadah mereka diterima sebagai sebahagian daripada cara hidup manusia, masih diteruskan. Dan perjuangan tersebut terus dilangsungkan menerusi pelbagai cara, sama ada cara halus, cara kasar, namun yang sangat pasti ialah menerusi cara politik!

Apabila ada mangkuk-mangkuk bangang yang mengatakan tiadanya festival LGBT kerana larangan pihak berkuasa, sesungguhnya mereka adalah pemakan-pemakan taik yang bukan sahaja memberikan sokongan membuta tuli asalkan yang menentang kerajaan, sebaliknya mereka adalah NABI-NABI dan RASUL-RASUL kaum haramjadah ini untuk terus menerapkan semangat serta perjuangan LGBT.

Pada ketika penentangan terhadap LGBT sedang bermula, mereka masing-masing menikus kerana bimbang undi kaum yang menyokong LGBT akan berpindah, tetapi apabila semakin ramai yang menunjukkan tentangan, bahkan dengan suara Mursyidul Am, barulah masing-masing berani bersuara.... seolah-olah apa-apa sahaja yang mereka ingin tuliskan, tuturkan mahupun ceramahkan, sebenarnya perlu mendapat lampu hijau daripada penyokong-penyokong LGBT terlebih dahulu.

Dan tentangan mereka terhadap LGBT hanyalah terhadap festival itu semata-mata. Selebihnya, mereka akan kembali menyalahkan UMNO kononnya, UMNOlah punca segala sesuatu, sedangakn mereka sangat sedar, sokongan mereka yang tidak berbelah bahagi dan harapan mereka agar Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri Malaysia, sudah cukup untuk dijadikan panduan bahawa LGBT adalah sebahagian daripada cara hidup dan perjuangan mereka!!!

0 comments

Tuesday, November 8, 2011

MALAY CAN'T WORK, MALAY CAN'T DELIVER!

Tuesday, November 8, 2011
Kalau kita baca Hikayat Abdullah Munsyi, kita akan dapati pandangan jurutulis Stamford Raffles yang merupakan orang pertama menterjemahkan Bible ke Bahasa Melayu dengan memperkenalkan ALLAH sebagai GOD Bible Melayu, yang sangat sinis tentang Melayu, alam Melayu dan segala-gala yang berkaitan tentang Melayu.

Walaupun dikenali sebagai Bapa Persuratan Melayu, Munsyi Abdullah bukanlah orang Melayu. Dia merupakan kacukan Tamil-Arab yang meneruskan kerja bapanya selaku penasihat dan jurutulis kepada wakil Syarikat Hindia Timur yang merupakan syarikat perlanunan yang bekerja untuk Ratu Inggeris.

Munsyi Abdullah melabelkan orang Melayu sebagai bangsa yang pemalas, suka berhibur, tidak boleh diharap, tidak bertanggungjawab dan melepaskan segala kepercayaan mereka kepada sultan-sultan.

Pandangan itulah yang telah digunakan oleh para Orientalis apabila mereka menulis atau menerangkan tentang Melayu.

Dan pandangan itu diteruskan sehingga sekarang oleh golongan 'penjajah' baru menerusi pelbagai bentuk dan bidang terutama sekali melibatkan perniagaan dan dunia ekonomi.

Orang Melayu dan Bumiputera seringkali digambarkan sebagai golongan yang tidak boleh berniaga atau menceburkan diri dalam dunia perniagaan. Kalau berniaga maka dikatakan Melayu dapat bantuan penuh kerajaan. Kalau perniagaan Melayu-Bumiputera berjaya dikatakan kerana kroni.

Maka semua cara digunakan untuk menjatuhkan perniagaan Melayu-bumiputera. Kaum Bumiputera bukan Melayu masih lagi digambarkan sebagai kaum yang masih duduk atas pokok dan bercawat. Mereka ini kalau berjaya dalam perniagaan, akan dilabelkan sebagai proksi oorang politik tertentu.

Motif sangat mudah. Jatuhkan dan hapuskan perniagaan Melayu-Bumiputera dengan apa cara. Kalau sudah jatuh, maka lengkaplah dan kukuhlah pendapat yang mengatakan Melayu-Bumiputera memang tidak boleh berniaga. Sebaliknya Melayu-Bumiputera hanya layak sebagai kuli dan pembeli.

Itu yang sedang berlaku di Malaysia. Yang tidak disedari oleh anak-anak Melayu yang didodoikan dengan POLITIK ADALAH SEGALA-GALANYA.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

DAP JADIKAN FOOD SECURITY SEBAGAI BAHAN POLITIK

Pecacai DAP dari bangsa Melayu yang bekerja untuk memastikan dana untuk Pakatan terjamin, kini sedang bekerja kuat untuk memastikan RM1.5 bilion yang sedang dinikmati oleh kartel-kartel penguasa pasaran daging kerbau dari India, daging lembu dari Austtralia dan beberapa negara lain, tidak terjejas.

Apabila FELDA gagal dalam usaha menghasilkan bekalan daging dan susu kerana kekangan pasaran yang sukar ditembusi kerana penguasaan kartel-kartel terbabit, sebuah lagi syarikat bernama Lambert mencuba nasib.

Namun nasib syarikat ini juga sama seperti usaha FELDA kerana monopoli kartel-kartel ini amat mencengkam.

Peningkatan harga daging domestik dan keraguan terhadap tahap kehalalan memandang pengimport dan pemain bukan beragama Islam, mendorong kerajaan mewujudkan satu skim penternakan dalaman.

Bagaimanapun, penghasilan dalam negara tidak disenangi oleh puak-puak kartel ini dan mereka telah berusaha sedaya mungkin dengan menggunakan apa cara sekalipun untuk memastikan RM1.5 bilion tidak dikongsi oleh mana-mana pihak teristimewa sekali syarikat Bumiputera.

Maka bermulalah seperti taktik memburuk-burukkan Kedai Rakyat 1Malaysia dan Kedai Runcit Tukar.

Dengan menggunakan tenaga-tenaga upahan dari kalangan Melayu-Bumiputera sendiri yang menyerang sebarang produk yang dihasilkan dalam negeri, usaha meruntuhkan dan menghalang sebarang usaha memecah penguasaan kartel-kartel berkenaan menjadi lebih mudah dengan gambaran-gambaran yang diberikan kepada rakyat Malaysia yang kurang alert dengan ancaman atau gambaran MALAY CANNOT WORK, MALAY CANNOT DELIVERED.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

SELEPAS EKONOMI, UMAT ISLAM DIJAJAH MENERUSI MAKANAN!!!

Mungkin ramai yang tidak sedar tentang apa yang sedang berlaku di Malaysia sekarang ini terutama sekali yang membabitkan penguasaan kartel-kartel pengimport makanan ke Malaysia. Malaysia tidak mempunyai bekalan makanan yang cukup di dalam negara dan terpaksa membeli makanan dari luar untuk menampung keperluan asasi itu.

Dan kalaupun mampu serta cukup untuk penghasilan dalam negeri, akan ada satu pihak yang menjadi kuasa pendesak untuk memastikan, negara memerlukan komoditi import dan merekalah penguasa import berkenaan menerusi penguasaan pasaran, pengedaran dan penetapan harga.

Para penyokong DAP yang cuba membangkitkan kemarahan dan perasaan tidak puas hati di kalangan orang Cina, cuba mengungkit tentang penguasaan syarikat-syarikat Bumiputera dalam BERNAS walaupun banyak syarikat beras yang bernaung di bawah jenama BERNAS itu adalah syarikat bukan bumiputera.

DAP juga dikesan cuba membangkitkan persoalan tentang penguasaan syarikat Bumiputera yang membeli ladang padi di sebuah negara di Indochina. Begitu juga dengan cubaan sebuah lagi syarikat Bumiputera yang melabur di Asia Tengah dalam bidang perladangan bagi memastikan stok makanan kecemasan untuk Malaysia terjamin.

Bagaimanapun, DAP tidak pernah membangkitkan persoalan tentang penguasaan syarikat-syarikat bukan Bumiputera dalam penguasaan empayar makanan yang lain, contohnya pengimportan daging.

Sebahagian daripada pendana utama untuk pilihanraya, adalah bersumberkan kartel-kartel ini. Kartel-kartel ini menggunakan orang-orang politik bagi memastikan monopoli mereka tidak terjejas.

Tahukah anda, keseluruhan pengimport daging ke negara ini dikuasai oleh syarikat-syarikat bukan Bumiputera dan bukan Islam? Tahukah anda berapa nilai sebenar pengimportan daging halal ke negara ini? Dan tahukah anda bagaimana kartel-kartel ini memastikan penguasaaan empayar mereka tidak terjejas?

Malaysia secara amnya merupakan sebuah negara yang lengkap serba-serbi. Sebagai sebuah negara yang subur, mempunyai hujan yang mencukupi, cuaca yang baik dan mempunyai sumber yang lebih dari mencukupi, tidak seharusnya Malaysia menjadi pengimport makanan terbesar bagi rakyat yang berjumlah 27 juta orang.

Seringkali dipersalahkan tentang kepenggunaan tanah yang tidak cekap. Tetapi ramai yang tidak tahu bagaimana pasaran telah 'ditutup' dan dihalang oleh kartel-kartel berkenaan untuk memastikan, mereka boleh terus mengimport dan mendominasi harga pasaran. Pengusaha-pengusaha tempatan amat sukar menjual penghasilan mereka kerana hampir keseluruhan rangkaian pengedar, pemborong dan orang tengah enggan memberikan kerjasama dan tidak mahu memecahkan monopoli mereka selama ini.

Pernahkah terfikir, ketika puak-puak ini memperjuangkan peluang perniagaan yang seciput pada Bumiputera dan mempersoalkan bantuan atau soft loan yang diterima walaupun kelompok mereka sendiri sudah menerima kemudahan tersebut jauh lebih lama dan lebih besar dari kelompok bumiputera, mereka enggan membuka peluang monopoli yang telah mereka kuasai sekian lama. Dan untuk menjaga monopoli tersebut, mereka mempergunakan segala peluang, termasuklah ahli-ahli politik Melayu-Bumiputera bagi memutarbelitkan perkara sebenar.

0 comments

RAFIZI DAN SAIFUDDIN NASUTION TEMPAH MASALAH LAGI!!!

Sudah berkali-kali anak-anak itik Anwar ini dibuktikan bangang dan terlalu bebal. Rafizi misalnya, sudah dibuktikan sebagai pembohong tegar yang cuba menyelamatkan Anwar Ibrahim dengan cerita Twitter dan Facebooknya. Namun apabila dibuktikan bahawa dia sebenarnya tidaklah sepandai mana, akhirnya mamat yang pernah bekerja dengan Petronas itu terdiam dan berpura-pura bodoh.

Saifuddin Nasution, makhluk pengecut yang beraninya lebih sedikit berbanding Samsul Ketot juga sudah beberapa kali terjerembab menipu. Bukti kononnya ada di tangan yang melibatkan pengundi hantu, sampai sekarang, masih lagi bersifat hantu iaitu halimunan. Begitu juga dengan bukti Kod 71 yang akhirnya setelah diselidiki, dialah Kod 71 itu. Bahkan di kalangan 'katak-katak betung' dialah raja katak yang akan melompat sesuka hati dan mengikut mana-mana arah yang dia suka.

Hari ini, kedua-duanya menempah masalah lagi. Masalah yang bakal dicipta kedua-duanya bakal memperlihatkan PKR sebagai sebuah parti yang sangat desperate yang bukan sahaja memberi masalah kepada Anwar Ibrahim tetapi juga kepada abang si Saifuddin Nasution sendiri!

Apa masalah dan apa penelanjangan yang bakal dibuat?

Tunggu sajalah... yang pastinya kedua-duanya akan dibogelkan dan mereka tidak akan mampu dan tidak sempat untuk menutup kemaluan masing-masing dengan telapak tangan pun!!!

0 comments

VIDEO: THE MOST PAINFUL FAILS - COMPILATION!!!


Some you've seen and some you probably haven't.
There isn't a hospital E.R. in the whole world big enough to hold all these people at the same time. To me, this means a fun video

0 comments

Monday, November 7, 2011

PKR SEMEMANGNYA DIPENUHI PELAWAK DAN PONDAN-PONDAN BANGSAT!!!

Monday, November 7, 2011

Secara tiba-tiba manusia yang paling rakus untuk berkuasa dan sangat konfiden akan dapat memenangi hati pengundi-pengundi di seluruh Malaysia, mengisytiharkan bahawa satu demonstrasi besar-besaran akan diadakan di seluruh negara seandainya Najib mengumumkan pembubaran Parlimen dalam jangka masa terdekat.

Alasan yang diberikan oleh Ketua Umum yang sangat diketahui, kuat penipu dan munafiknya ialah, kerajaan perlu melaksanakan pembaharuan pilihanraya terlebih dahulu sebelum mengadakan pilihanraya.

Menariknya, dalam hal ini, dia jugalah yang paling lantang dan aktif memperkatakan tentang pilihanraya umum yang perlu diadakan secepat mungkin sebelum ini kerana sangat yakin Pakatan akan berjaya menawan Putrajaya.

Alih-alih bila Najib tidak membayangkan yang pilihanraya akan diadakan dalam tempoh terdekat ini, Anwar cuba mengambil nama dengan mewuar-uarkan yang PKR akan mengadakan demonstrasi besar-besaran.

Ianya mengulangi semula kisah pemansuhan ISA. Pakatan terutama sekali PKR mendabik dada kononnya atas perjuangan merekalah, Najib terpaksa menghapuskan ISA, sedangkan pengumuman pemansuhan yang dibuat oleh Najib, dua tahun lebih lama berbanding tentangan dan demonstrasi Pakatan Rakyat.

Anwar dan pengambilalihan kredit atas kerja orang lain, sememangnya sudah sangat sinonim. Tentunya sebahagian besar daripada kita pernah mendengar kononnya, dialah yang menubuhkan Bank Islam, Universiti Islam Antarabangsa dan Sistem Perbankan Islam, sedangkan kesemua itu telah dirangka pada tahun 1969 lagi iaitu pada ketika penghujung zaman pentadbiran Tunku Abdul Rahman Putra, atau lebih tepat lagi menerusi kepala Tun Abdul Razak.

Anwar Ibrahim sekadar mengambil nama atas kerja orang lain. Di tangannya, tidak ada satu benda pun yang dia buat, melainkan menjalankan dasar yang orang lain gubal, termasuklah apabila dia dipetisejukkan daripada menjadi Menteri Kewangan dengan tanggungjawab kewangan dan ekonomi negara dipindahkan kepada satu entiti yang lain pada tahun 1997.

Lawak si pondan tua...

0 comments

FENOMENA BANGANG MESIN PROPAGANDA PAKATAN!!!

Kebelakangan ini, penggiat-penggiat propaganda Pakatan menyusup ke merata-rata tempat dengan aktif dan sangat daring. Mereka bukan sahaja menyamar sebagai penyokong UMNO-BN yang bersifat ideal dan berfikiran terbuka, tetapi pada masa yang sama, turut menghantar pemikiran Lim Guan Eng dan Teresa Kok ke dalam jentera propaganda UMNO-BN.

Saifuddin Abdullah, Ahli Parlimen Temerloh adalah antara orangnya. Dengan berbekalkan jawatan selaku Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Saifuddin cuba menghantarkan pemikiran liberalnya dan cuba memperlihatkan betapa dia mempunyai pemikiran yang sangat jauh ke hadapan.

Malangnya, Saifuddin Abdullah merupakan salah seorang anggota kabinet yang sepatutnya menjalankan dasar yang telah dipersetujui oleh kabinet dan melakukan bangkangan ketika mesyuarat kabinet diadakan, bukannya mencari jalan mempopularkan dirinya di media dan di kalangan masyarakat awam.

Serangan secara berangkai yang dilakukan oleh Saifuddin Abdullah terhadap kabinet yang dianggotainya sendiri, merupakan duri dalam daging yang sangat sukar dicabut. Desakan sudah dibuat oleh banyak pihak agar Saifuddin Abdullah dicampak keluar dari kabinet, bahkan diminta dia menawarkan diri sebagai calon yang menyokong Anwar memandangkan intipati dan teras pekerjaannya sekarang adalah untuk memastikan kemenangan Pakatan Rakyat.

Mesin-mesin propaganda Pakatan pada masa yang sama, cuba menggambarkan Saifuddin sebagai seorang yang idealistik dan berfikiran terbuka, namun pada masa yang sama sangat berhati-hati kerana orang seperti Saifuddin Abdullah merupakan musuh yang perlu dihapuskan terlebih dahulu.

Kalau sudah pemberi makan dan kekayaan kepadanya pun hendak dibunuh, maka tidak mustahillah, perangai yang sama akan diulanginya pada masa hadapan dengan pihak yang sedang disokongnya sekarang!

Perangai Nina Katu dalam sejarah Melaka yang menyaksikan penyuluh Portugis yang asalnya berpihak kepada Raja Mundaliar itu dipancung sendiri oleh Alburqueque dalam Kota Melaka yang baru dibangunkan, sebenarnya cukup lekat dan sinonim dengan Saifuddin Abdullah.

Kononnya, untuk menarik sokongan, perlu berfikiran terbuka. Kalau dah berfikiran terbuka, kenalah mengkondem kerajaan. Kalau tak kondem kerajaan, bukanlah berfikiran terbuka dan constructive thinking. Menyokong kerajaan disamakan seperti menjilat lubang jubur Anwar Ibrahim sehinggakan apa-apa sahaja yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim semuanya adalah konspirasi UMNO-BN.

Itu pemikiran yang kita boleh lihat sekarang di kalangan mesin-mesin propaganda Pakatan yang sedang bertebaran dengan salah seorang panglimanya adalah Saifuddin Abdullah!!!

Takkan Najib tak nampak-nampak lagi bagaimana di sekelilingnya terdapat terlalu ramai golongan yang ingin melihat dia dibunuh, dicincang dan dikuburkan tanpa nisan?

0 comments

HAJI DUA KALI PUNYA FASAL, ESKAY NAK TAMPILKAN CHINA DOLL YANG DIBALUN ANWAR!!!

Anwar Ibrahim dalam kenyataan 'membela diri' memberitahu dia sudah dua kali menunaikan fardu Haji walaupun secara hakikatnya, tidak terdapat mana-mana bukti yang menunjukkan Anwar Ibrahim pernah ke Makkah untuk tujuan tersebut sepanjang dia menjadi Menteri Kabinet, mahupun selepas dia menjadi kepala pencetus huru-hara di negara ini.

Bekas rakan berfoya-foyanya, Shazryl Eskay sebaliknya menyatakan, setiap kali bertemu, Anwar akan bertanya model mana pula yang akan menjadi santapan KOTE BENGKOKnya. Malahan Eskay yang sebelum ini dinafikan oleh Anwar sebagai kenalannya, tetapi apabila Eskay menunjukkan bukti bergambar tentang kemesraan mereka, turut meminta Anwar agar menjelaskan secara terperinci tentang maksud kata-katanya bahawa pergi ke Makkah tidak dapat menghapuskan segala dosa.
Menariknya apabila Shazryl berkata, dia akan menampilkan perempuan China yang digomol oleh Anwar Ibrahim untuk tempoh 4 minit seandainya Anwar buat 'perangai yang bukan-bukan'.

Sesuatu yang sebenarnya sudah lama ditunggu-tunggu oleh sekalian rakyat Malaysia!!!

0 comments

DAP ADA CAWANGAN MELAYU 100% DI AMPANG!!!

Biarpun diingatkan berkali-kali bahawa politik tidak sepenting mana, namun orang Melayu, khususnya yang baru belajar mengenal agama Islam, akan menyatakan bahawa politik itu adalah segala-galanya. Politik dan Islam kata mereka berpisah tiada. Politik dan Islam ibarat darah dan daging.

Alasan mereka, segala-gala dalam Islam adalah politik... demikian ajaran Tok Hangguk mereka, Tuan Hangguk Nik Abdul Aziz Nik Mat!

Kealpaan orang Melayu-Islam dan Bumiputera dengan politik sebenarnya membuka ruang yang sangat besar kepada golongan-golongan yang sangat memusuhi Islam untuk menyusup dan seterusnya menghancurkan kelompok ini. Dengan sedikit modal dan sedikit air liur, maka terkulailah Melayu-Islam dan Bumiputera dijajah mereka tanpa sedar dengan menggunakan alasan politik.

Diberitakan, sebuah cawangan DAP Melayu 100% kedua di Selangor ditubuhkan di Ampang. Bagaimanapun, tempat spesifik tidak pula dinyatakan. Ampang merupakan sasaran terbaru DAP memandangkan komposisi penduduk yang agak seimbang dengan penguasaan ekonomi hampir seratus peratus milik kaum Cina.

Penguasaan PKR di Ampang sebenarnya amat goyah. Sebelum PKR, Ampang merupakan kubu kuat UMNO dan MCA. DAP tidak pernah berani bertanding di Ampang memandangkan kekuatan orang Melayu di situ, seringkali menolak DAP.

Bagaimanapun dengan penyusupan pengaruh DAP ke dalam PAS dan PKR atas semangat Pakatan, maka bertapaklah DAP di Ampang terutama menerusi perpindahan sebahagian besar pengundi Bukit Bintang dan Seputeh ke Ampang bagi membolehkan DAP bertanding buat kali pertama di mana-mana DUN dalam Parlimen Ampang atau Parlimen Ampang sendiri.

DAP menerusi Janice Lee mewuar-uarkan tentang penubuhan sebuah sekolah vernakular di Pandan Perdana walaupun sebuah sekolah SJKC ada di Pandan Mewah dan bersebelahan dengan Sekolah Menengah Kebangsaan Pandan Mewah. DAP memiliki rangkaian perniagaan menerusi wakil-wakil dan penyokong-penyokong mereka, termasuklah pengedar, pemborong dan pembekal. Begitu juga dengan rangkaian penyebar maklumat DAP, cukup efisien di Ampang.

PAS dan PKR masih belum sedar tentang hal itu. UMNO dan MCA masih lagi tidur dan kurang memberikan perhatian.

Salah satu protokol Zion menyebut, kaedah untuk menjajah dan menguasai sesebuah masyarakat bukan Zionis adalah dengan menguasai pendidikan, ekonomi dan maklumat. Sedangkan 'protokol Tuan Hangguk Nik Abdul Aziz' pula mengajar, politik adalah segala-galanya...

Siapa yang terbukti paling berkesan dan berjaya di seluruh dunia sekarang?

0 comments

AZIZ BARI BELASAH KHALED NORDIN!!!

Aziz Bari tidak dapat menerima kenyataan bahawa pensyarah kokak sepertinya seharusnya meletakkan jawatan dan menumpukan perhatian kepada politik sepenuh masa. Sebaliknya dia menyalahkan UMNO kerana tidak konsisten dengan keputusan membenarkan ahli akademik terbabit dalam politik. (BACA DI SINI)

Profesor kangkung sepertinya tidak dapat membezakan antara ahli-ahli akademik yang menulis dengan ahli-ahli akademik yang berbicara politik di pentas-pentas ceramah. Menyamakan dirinya dengan ahli-ahli akademik yang sebahagiannya menulis polisi untuk kerajaan dan UMNO, merupakan satu masalah besar kepada THE SELF PROCLAIMED Pakar Perlembagaan ini.

Ternyata, profesor kangkung itu gagal mentafsirkan Perlembagaan sepertimana yang dia dabik dada kononnya, dia bercakap berdasarkan perlembagaan dan seiring dengan Saifuddin Abdullah, timbalan menteri yang sangat sukar melawat kawasan tetapi memilih untuk popular dengan menyamakan dirinya sebagai penjilat punggung Anwar Ibrahim.

Namun yang paling menarik ialah apabila Aziz Bari mempersoalkan pendirian Khaled Nordin terhadap profesor-profesor yang menuduh Anwar Ibrahim melakukan perbuatan sodomi. Profesor kangkung yang mengaku sangat pakar dengan perlembagaan serta undang-undang di negara ini, rupa-rupanya tidak tahu bahawa ANWAR MEMANG MELAKUKAN TABIAT HOMOSEKSUAL berdasarkan keputusan dan kesimpulan ketiga-tiga Hakim Mahkamah Persekutuan yang membebaskan Anwar pada tahun 2004. Malah Anwar Ibrahim sendiri gagal serta cuba mengelak daripada menjawab keputusan 2-1 yang membebaskannya itu.

DENGAR DAN TONTON SENDIRI BAGAIMANA BERBELITNYA LIDAH ANWAR MENJAWAB PERTANYAAN WARTAWAN CNN BERHUBUNG PERKARA TERSEBUT.


Sudah sewajarnya Aziz Bari melepaskan jawatannya selaku pensyarah dan menumpukan perhatian kepada politik memandangkan kecenderungan dan kepakarannya yang sebenar adalah menjual temberang tentang dirinya yang kononnya pakar dalam perundangan dan perlembagaan. Dengan cara itu, dia tidak perlu lagi berbelit-belit lidah sebagaimana tuan besarnya apabila ditanya tentang keputusan dan kesimpulan ketiga-tiga Hakim Mahkamah Persekutuan dengan aktiviti homoseksual antara Anwar dan Sukma di Tivoli Villa!!!

0 comments

KKM AMBIL TINDAKAN... AMBIL BETUL-BETUL, BUKAN SETAKAT SEMBANG!!!

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) 'MUNGKIN' mengenakan tindakan tatatertib terhadap beberapa orang pegawai yang mendorong pembayaran awal dibuat bagi bekalan peralatan kesihatan yang belum diterima bernilai RM708,220 ekoran Laporan Ketua Audit Negara. (BACA DI SINI)

Biarpun kerajaan membelanjakan berjuta-juta ringgit untuk membuat kempen anti rasuah dan penyalahgunaan kuasa, namun perbelanjaan itu sebenarnya adalah untuk memberi kerja kepada agensi tertentu. Dengan kata lain, kempen anti rasuah tetapi tetap tiris. Tidak banyak yang dilakukan oleh kerajaan untuk membasmi rasuah serta penyalahgunaan kuasa di dalam jabatan serta kementerian serta agensi-agensi kerajaan yang lain.

Kes GIATMARA contohnya, cukup mudah diselesaikan dengan jawapan daripada ketuanya walaupun jawapan itu tidak ubah seperti jawapan anak-anak kecil yang diupah gula-gula. Amat memualkan dan amat memalukan!

Sebenarnya kerajaan mempunyai SPRM namun suruhanjaya itu juga sama seperti robot yang apabila terdesak, terpaksa mencari anak-anak bilis yang melakukan rasuah supaya tidak dilihat sebagai makan gaji buta. Begitu juga dengan undang-undang anti rasuah dan penyalahgunaan kuasa, juga cukup kuat dan menakutkan jikalau benar-benar diamalkan.

Sebenarnya, rasuah di Malaysia bukannya dead-lock. Penyelesaiannya amat mudah tetapi ia menjadi susah apabila pihak yang dipertanggungjawabkan untuk melakukan pembasmian, juga tidak lebih dan tidak kurang seperti golongan yang seharusnya menjadi sasaran pencegahan. Setiap kali ada nama orang politik, maka setiap kali itulah juga, SPRM akan buat-buat tutup mata dan kemudian memberi jawapan, mereka memerlukan maklumat daripada orang ramai!

Contoh terbaik, berapa ramai daripada pegawai-pegawai khas pemimpin politik di negara ini yang pernah disiasat oleh SPRM kerana menyalahgunakan kuasa dan memperolehi kontrak-kontrak kerajaan sama ada menerusi syarikat proksi atau wakil proksi mereka?

Hampir tidak ada... siasatan memang ada kedengaran dijalankan, tetapi sehingga setakat ini, tiada seorang pun yang dikenakan tindakan walaupun penyalahgunaan itu dibuat membabitkan wang bernilai jutaan ringgit.

Laporan Ketua Audit Negara yang memperincikan tentang salahlaku, penyelewengan dan ketirisan, nampaknya sekadar menjadi retorik tanpa sebarang tindakan yang berkesan. Perhatikan sahaja bagaimana Kerajaan Pakatan di Selangor dan Pulau Pinang, menggunakan wang peruntukan Pusat untuk pembaikian dan penyelenggaraan jalanraya tidak digunakan sepenuhnya, sebaliknya peruntukan tersebut 'dicuri' untuk dijadikan belanjawan tambahan bagi kegiatan politik Pakatan di kedua-dua negeri itu, kekal sebagai bahan berita tanpa tindakan susulan SPRM.

Begitu juga dengan projek tebatan banjir di Kedah dan peruntukan untuk pembekalan air bersih di Kelantan, juga nampaknya hanya menjadi modal politik tanpa kegiatan bersungguh-sungguh daripada SPRM dan pihak berkuasa untuk menyelesaikannya.

Belum lagi cerita tentang banjir lumpur di Kampung Sungai Bekepoi KM12, Seri Jaya, Maran Pahang akibat pecahnya kolam takungan air di atas bukit milik sebuah syarikat perlombongan selain penerokaan tanah secara haram yang berleluasa di seluruh negara membabitkan Jabatan Hutan dan pihak berkuasa tempatan.

Sekadar berkata-kata yang tindakan MUNGKIN akan diambil, rakyat Malaysia tanpa mengira fahaman politik sebenarnya sudah terlalu jelak dengan berita sebegitu rupa. Yang diperlukan sekarang adalah tindakan yang lebih berkesan, bukan sekadar retorik kata-kata.0 comments

VIDEO: GADIS MABUK DIROGOL PEGAWAI KERAJAAN!!!

Seorang gadis yang bertugas dengan Biro Pemantauan Keselamatan di Wilayah Sichuan Pengan, China mendakwa pada tengah hari 19 Oktober, dia bersama-sama Timbalan Pengarah Pentadbiran Keselamatan Pekerjaan tempatan bernama Zhang Sen dan Pengerusi Persekutuan Orang-Orang Cacat Wilayah Pengan, Liu Xiquan telah minum arak.

Selepas dia mabuk, kedua-dua orang lelaki tersebut membawanya ke sebuah hotel dan dia telah dirogol oleh Liu Xiquan.

Bertindakbalas terhadap laporan itu, pihak berkuasa berjanji akan menyiasat kes tersebut secara mendalam dan teliti. Kedua-dua orang pegawai tersebut telah digantung tugas dan berada di bawah siasatan pihak berkuasa.


0 comments

Sunday, November 6, 2011

ELIZABETH WONG DAN TERESA KOK CUBA LINDUNGI SALAHLAKU NORASHIKIN MD.DIN!!!

Sunday, November 6, 2011
CONTENDER ASIA: SEASONS 2 yang menyebabkan Elizabeth Wong mengeluarkan kenyataan dan menyalahkan Kementerian Belia dan Sukan, akhirnya memburaikan satu lagi persoalan yang selama ini kerap diperkatakan tetapi kurang diberikan perhatian oleh SPRM. Sebaliknya SPRM dengan bangganya mencanangkan tentang kejayaan menahan individu-individu ikan bilis yang rasuah mereka terlalu kecil berbanding jerung yang dilindungi kuasa.

SEL13.COM kembali menggegarkan dengan penjelmaan nama NORASHIKIN MD. DIN, Pengurus Besar Syarikat Tourisme Selangor Sdn. Bhd (TTSB) yang juga merupakan bekas kakitangan Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN) dengan Gred 27.

BACA SEL13.COM untuk penjelasan lanjut.

Dengan berjawatan dalam Srikandi PKR Pusat dan penyokong kuat PR, Norashikin dikatakan menggunakan kesempatan itu untuk menyelewengkan sejumlah besar wang, termasuklah membuat kelulusan kepada penajaan RM5 juta untuk program tajaan yang tidak pernah disiarkan oleh AXN itu. Bahkan dia dikaitkan pula dengan penyalahgunaan kuasa dengan memberi kelulusan pinjaman RM70,000 kepada Jabar Ahmad Kembali, Bekas Pengurus Besar SSIC.

Norashikin juga dikhabarkan telah memberikan sejumlah besar kontrak-kontrak kerajaan negeri kepada suaminya dengan menyalahgunakan kuasanya.

Nampaknya, perkembangan yang berlaku di Selangor amat menarik. Selepas laporan audit mengesahkan Selangor mengalami defisit yang teruk dengan penyalahgunaan dana yang besar, terutama sekali yang membabitkan MARRIS, pihak SPRM seharusnya sudah pun mempunyai persediaan untuk menjalankan tugas mereka.

Bagaimanapun, berdasarkan apa yang dilihat dan diketahui, SPRM khabarnya amat mengelak daripada menjalankan tugas-tugas pembongkaran dan penghapusan penyelewengan walaupun laporan demi laporan telah dibuat kepada mereka kerana ia berkaitan dengan Pakatan Rakyat dan DAP. Sebaliknya SPRM hanya berminat dengan rasuah kecil-kecilan kerana itu kerja yang lebih mudah untuk mereka!

Bagi mengelakkan daripada ditempelak, SPRM membina kes berprofail tinggi melibatkan kepimpinan dan bekas pemimpin Barisan Nasional, namun amat gagal dan sentiasa mengelak daripada membina kes terhadap kepimpinan Pakatan Rakyat!!!

Menarik! Sangat menarik!!!

0 comments

GEMPAR!!! ROSMAH MANSOR CETAK DUIT SENDIRI!!!

Nampaknya, politik heret ahli keluarga semakin berkembang biak dalam Pakatan, terutama sekali PKR. Ketika anak Lim Guan Eng didakwa meraba nenen, puak-puak inilah yang paling kuat bersuara dan menyalak agar politik perlu mengenepikan ahli keluarga yang tidak terlibat dengan politik. Namun, apabila mereka sudah buntu idea, maka taktik yang mereka rintis dan pelopori selama ini, jugalah yang mereka gunakan.

Di atas adalah 'hasil karya' terbaru puak-puak Pakatan. Rosmah Mansor merupakan sisi yang paling mudah dan paling senang untuk mengenakan Najib Abdul Razak dan UMNO serta Barisan Nasional secara keseluruhannya.

Sama ada Najib sedar atau tidak, sama ada para pegawai-pegawai medianya yang berbelas-belas orang itu tahu atau tidak, di luar sini, Rosmah merupakan bahan cerita dan bahan jenaka yang paling laris. Sebut sahaja nama Rosmah, maka pelbagailah cerita negatif tentangnya akan kedengaran, termasuklah cerita tentang penggunaan bomoh.

Setakat ini, setiap tingkah laku Rosmah menjadi bahan perhatian. Malah setiap tutur katanya juga diikuti dan dianalisa bagi mencari kelemahan yang boleh dimanipulasikan. Dan ianya tidaklah sesukar mana pun kerana Rosmah sendiri menjadi kelemahan ketara yang tidak diperbaiki.

Persoalan yang timbul ialah, apa dibuat dek pegawai-pegawai media yang berbelas-belas itu dalam usaha untuk mengatasi masalah ini? Atau adakah mereka sekadar cukup untuk mengakui mereka memiliki blogger-blogger dan portal-portal tertentu tetapi dari segi perlaksanaannya, amat mengecewakan atau lebih tepat lagi, buang duit peruntukan saja!!!

Grafik di atas adalah salah satu contohnya yang sehingga saat artikel ini ditulis, tidak langsung mendapat sebarang respons daripada pegawai-pegawai media yang berbelas-belas dan bergaji berpuluh-puluh ribu ringgit itu!!!

Atau mereka sebenarnya merupakan penikam dari belakang dan memang berharap, hal sebegini akan berlaku bagi membolehkan kerjaya mereka berlangsung tanpa sebarang tanda tanya dan keraguan?

0 comments

LAAAA... ANAK ANGKAT TUN MAHATHIR RUPA-RUPANYA GAY TEGAR!!!
Tidak hairanlah mengapa budak ini dipelihara oleh Marina Mahathir walaupun sewaktu kecilnya, kerap kali dia mudah dilihat menyambut kepulangan Tun Mahathir daripada melakukan lawatan ke luar negara.

Pada kemuncak perang di Afghanistan dahulu, Tun Mahathir telah mengambil dua orang anak angkat dari negara tersebut. Tidak pula dipastikan adalah Mazhar Mahathir merupakan anak angkat berkenaan, memandangkan Tun Mahathir mempunyai ramai anak angkat, termasuklah anak-anak tokoh pendidikan negara, Allahyarham Aminuddin Baki dan Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR sekarang ini.

Mengamuk sakan si Mazhar kepada Najib Abdul Razak sehinggakan dia menamakan Najib sebagai Murtad dan tidak guna menangis-nangis depan Kaabah dan tidak akan dipedulikan oleh Allah Taala (yang benar?).

Namun perhatikan pula kepada orientasi seks orang yang perasan, sebagai anak angkat Tun Mahathir, dia bebas berkata apa-apa sahaja. Dan perhatikan pula gelagat manusia yang perasan GAY sepertinya boleh mempersoalkan tentang Allah Yang Benar dan Allah yang tak benar.

Tetapi yang paling menarik bila kenyataannya, 'Sia-sia sahaja kumpulkan duit untuk kerjakan haji.'

Seolah-olah menjadi seorang GAY tidak sia-sia... seolah-olah seorang gay adalah tidak mendatangkan masalah kepada orang lain!!!

Apa nak kata, kalau anak Nabi Nuh a.s dan isteri Nabi Luth a.s pun terpesong dan kemudian dimusnahkan oleh kesombongan mereka, apalah sangat dengan seorang anak angkat bekas Perdana Menteri yang lupa dari mana asal usulnya dan mengapa dia boleh berada di negara ini!!!

Masalahnya, benarkah Mazhar Mahathir yang mengeluarkan kenyataan atau ia merupakan satu lagi pemalsuan identiti yang bertujuan untuk memenangkan golongan LGBT? Kebenaran biasanya tidak pernah mampu diatasi oleh kebatilan.


1 comments

ANWAR AKHIRNYA MENGAKU, DIA TIDAK PERCAYA IBADAH HAJI!!!

Orang yang dikenali sebagai Pak Syeikh ini sebenarnya seorang yang jahil tentang agama Islam dan ajaran-ajarannya. Bahkan konsep pengampunan dosa dan wajib syariat pun, dia tidak faham.

Dia menyindir Najib kerana pergi ke Makkah menunaikan haji. Dan seperti orang yang sudah tersepit kerana pembohongan HAJI DUA KALInya didedahkan, Anwar memberitahu orang ramai di Kampung Seri Jaya, Serom 8, Tangkak, Johor bahawa pergi menunaikan haji ke Makkah tidak semestinya dosa telah diampuni.

Apalah punya bangang pemimpin pujaan manusia jahil murakkab ini. Proses pengampunan dosa bukanlah kerana pergi ke Makkah. Pergi ke Makkah untuk menunaikan Haji adalah perintah Allah Taala. Pergi ke Bangkok, Jakarta atau Phoenix, Amerika Syarikat bukan perintah Allah Taala dan Rasul-Nya, kenapa tidak diungkitkan pula.

Menghapuskan dosa, bukan menerusi ibadah wajib semata-mata. Ibadah yang disyariatkan wajib dilaksanakan oleh setiap manusia yang mengaku beriman kepada Allah Taala. Ampun atau tidak segala dosa adalah kerja Allah Taala. Yang memasukkan manusia ke dalam syurga adalah rahmat Allah Taala, bukan kerana ibadahnya. Ibadah itu hanyalah tanda pematuhan kita kepada-Nya.

Kalau melakukan ibadah yang diperintahkan Allah Taala untuk mengharapkan pahala dan kebajikan semata-mata, ianya tidak salah kerana itu adalah janji Allah Taala, tetapi cuba mengambilalih dan memandai-mandai dengan kerja Allah Taala, itu sudah melampau!

Buat kerja ibadah bukan macam buat kerja politik. Sesiapa pun nak buat kerja ibadah, itu lantak dialah. Dia nak menunjuk-nunjuk ke, dia nak apa ker, yang pandai bagi komen kononnya buat kerja ibadah ni tak semestinya segala dosa terampun, apa halnya?

Apakah Anwar perasan dia sudah cukup hebat sampaikan dilantik sebagai pembantu Allah Taala untuk menentukan seseorang itu boleh diampunkan segala dosanya? Punyalah bengapnya si Anwar Ibrahim ini sampaikan tak boleh beza antara yang wajib bagi hamba dengan rahmat Allah Taala.

Maka tidak hairanlah, dia TERLALU SUKAR untuk membuktikan dah dua kali dia pergi Makkah untuk tunaikan haji walaupun dia seorang yang gila glamour dan kalau boleh, gambar dia tak sembelit pun, dia nak tunjuk kat umum. Sebab itulah, dia boleh bagitahu dia pergi ke mana-mana, sehinggakan ke Riyadh dan Jeddah, tetapi gagal memberitahu, dia berada di Makkah untuk berumrah kecuali bercerita tentang ibadat sunat tawaf.

Atau Anwar Ibrahim sebenarnya sudah mulai mengaku bahawa dia tidak melakukan amal ibadah yang diperintahkan Allah Taala sebab dia percaya bahawa amal ibadah bukanlah kunci masuk syurga?


0 comments

BLOGGER PELACUR ATAU YANG MEMBERI GELARAN ITU SEBENARNYA PELACUR?

Apabila rakan-rakan blogger mula mendapat tahu tentang cerita sebenar yang mereka telah diliwat oleh orang-orang tertentu, dan masing-masing meluahkan kekecewaan terhadap perkara itu, ada pula SANG TONYOK yang menyondol-nyondol memperli kononnya, blogger-blogger adalah pelacur, sedangkan mangkuk yang mentonyok sahaja kerjanya itu sendiri adalah pelacur yang berharga RM300 sebulan!

Ada pula mangkuk yang duduk dalam JASA melepaskan 'kekecewaan' kerana hajat terjejas dengan melabelkan blogger sebagai pelacur menerusi TWITTER.
Berada atau terlibat dengan blog merupakan satu bidang kerjaya baru. Ianya bukan kerana paksaan atau perlu mengisi borang untuk menjadi seorang blogger, terutama sekali blogger politik. Dan bidang penulisan di blog adalah sama sahaja dengan bidang penulisan genre yang lain.

Bagaimanapun, memandangkan penulisan di alam siber tidak memerlukan fizikal bercetak, dan ruangnya lebih terbuka serta peluang menciplak lebih mudah, maka ramailah musang-musang dan ular-ular lapar bergeliang-geliuk mencari mangsa.

Dalam satu pengalaman penulis, seorang pemimpin bercakap besar tentang Cucu Tok Wan yang dikenalinya dan dia pula bercakap di hadapan penulis sendiri tanpa mengetahu bahawa Cucu Tok Wan adalah penulis. Bukan main lagi digorengnya nama Cucu Tok Wan, seolah-olah kami dilahirkan bersama, membesar bersama, bahkan berjimak pun bersama-sama!

Setelah sekian lama berada dalam dunia penulisan, sama ada dalam bidang penulisan skrip drama tv, novel, artikel majalah dan mutakhir, dalam bidang penulisan politik, pengalaman hampir 20 tahun penulis menyaksikan, mereka yang tidak tahu menulis tetapi sangat pandai mengambil kesempatan daripada hasil kerja orang lain, cukup banyak.

Dahulu, penulis bercakap besar tentang jihad fisabillah, tetapi pengalaman di Bangi dan Kajang, menunjukkan golongan yang sangat gemar bercerita tentang jihad dan fisabillah itulah yang paling kuat mentekedaghah duit haram. Apabila beralih kem, keadaan yang serupa juga muncul walaupun puak-puak di sebelah sini masih lagi bertahap semi-profesional.

Ada orang melabelkan penulis sebagai pelacur. Apakah menghasilkan karya, baik dalam bentuk naskhah manuskrip atau sekadar posting di blog, itu bukannya kerjaya? Adakah apabila ada orang menggunakan nama dan hasil kerja seseorang penulis, maka hendaklah diredhai dan buat-buat tidak tahu sahaja?

Bagaimana pula dengan senarai nama jurublog-jurublog yang dihantar kepada pihak atasan untuk mendapatkan peruntukan dan peruntukan tersebut tidak pernah sampai pun kepada jurublog-jurublog? Apakah itu sesuatu yang wajar?

Mengapa orang yang hanya pandai mengaku, orang itu ini berada dalam pasukannya dibenarkan meliwat orang lain sesuka hati mereka dan perbuatan mereka tidak boleh dibalas, diungkit atau pun didedahkan? Apakah pendedahan tentang kejalangan itu dianggap sebagai PELACURAN?

Bagi mereka yang melabelkan mangsa-mangsa kerakusan kaum peliwat sebagai pelacur, cuba renung balik diri anda. Adakah anda sebenarnya sakit hati kerana anda sebenarnya tidak mampu dan tidak ada bakat untuk bersaing? Adakah anda yang bergelar pegawai-pegawai untuk orang atasan, kementerian-kementerian, jabatan-jabatan mahupun entiti-entiti kerajaan yang lain, tidak mendatangkan punca pendapatan kepada anda?

Kalau anda boleh bekerja secara percuma dan redha dengan kepercumaan itu, anda berhak memperkatakan tentang jihad. Tetapi apabila anda sebenarnya mengharapkan kerja anda akan membolehkan anda berkereta besar, berumah mewah, bergundik jelita... maka bawa-bawalah beristighfar dan bermuhasabah akan diri. Apatah lagi dengan jawatan yang anda sandang, membolehkan anda mempergunakan orang lain untuk memohon peruntukan, mencilok peruntukan tersebut dan kemudian menasihati orang lain agar bersabar dan niat kerja kerana Allah Taala, lebih baik anda minum racun dan mati dalam keadaan kafir kerana kafir itu tingkatnya lebih tinggi berbanding sebagai munafik!

Kepada sahabat-sahabat blogger, tak kiralah sama ada berpihak kepada Pakatan mahupun Barisan, jagalah hak anda dengan sebaik-baik mungkin dan jangan mudah tergoda dengan cerita-cerita pujian melambung. Kita mungkin berniat ikhlas untuk membantu pihak yang kita sokong, tetapi bajingan-bajingan skema ini sentiasa wujud dalam pelbagai bentuk dan gaya. Anda bercerita tentang idealistik, tetapi mereka punya objektif adalah MATERIALISTIK...

Pun begitu, teruskan perjuangan masing-masing kerana walaupun berbeza ideologi dan kefahaman, kita sebenarnya mewujudkan keseimbangan kerana itulah yang dinamakan Sunnatullah.

Kerja kita adalah menulis. Apabila sudah namanya kerja menulis, maka kita akan terus menulis walaupun ada sesetengah orang tidak suka hasil kerja kita, bahkan ada ramai orang yang mempergunakan penulisan kita untuk kemewahan mereka sendiri dengan melabelkan kita sebagai PELACUR kerana mereka bimbang kalau-kalau kejahatan mereka merompak hasil kerja kita didedahkan dan kedudukan mereka terancam!!!

Sekurang-kurangnya aset utama kita iaitu daya dan bakat menulis, masih tidak mampu dirompak dek bajingan-bajingan ini.

0 comments

Blog Archive

Labels