IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, January 2, 2012

NUR AMALINA CHE BAKRI KE NIH? ISYYY... AWAT SEKSI SANGAT?

Monday, January 2, 2012Penulis tidak mahu membuat sebarang spekulasi terhadap foto-foto yang penulis terima melalui email ini. Masih  ingat tak dengan pelajar cemerlang SPM ini-namanya Nur Amalina Che Bakri.
Apa yang penulis boleh katakan-penulis sangat sedih bahawa pelajar cemerlang yang mengegarkan negara ini sewaktu kita dulu dengan kecemerlangannya dalam keputusan SPM 2004 telah berubah sangat.
Kalau nak komen ,penulis harap guna bahasa yang elok ya…jika ter-emosi tolong jangan komen…


3 comments:

Anonymous said...

Sekarang ni hanya TV3 yg masih cuba mempopularkan gadis ini sebagai ikon untuk 'kecemerlangan', di sekolah-sekolah dan di IPT, gadis ini adalah ikon kepada 'what you're not supposed to be'.

bagi orang Islam, kita mengharapkan anak-anak kita cemerlang di dunia dan akhirat. Kita nak anak kita bijak menggunakan kebijaksanaan yang Allah anugerahkan itu untuk menjadi muslim yg lebih baik dari hari ke sehari.

Transformasi gadis ini hanya akan membuat ibubapa menyangka faktor belajar di luar negeri lah yg menyebabkan dia jadi begini walhal ramai pelajar kita yang menjadi better muslims ketika belajar diluar negeri. Saya adalah salah seorang darinya.

Yang lebih menyedihkan saya, transformasi gadis ini mendapat restu ibunya sendiri yg merupakan seorang pendidik. Sebagai bekas guru, saya amat sedih.

Semoga gadis ini akan kembali ke pangkal jalan...ameen.

Anonymous said...

amek la kecemerlangan akademik dia sebagai contoh..yang lain2 tuh pandai2 la dia nak bawak diri...

Anonymous said...

mana boleh. semua berkait. cemerlang tapi imej rosak pun tak guna. kalau hidup zaman tok kaduk bolehla camtu. tapi skrg org lebih rasional. nk pelengkap kepada kejayaan itu adalah imej yang baik.

Blog Archive

Labels