IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, February 7, 2012

GAMBAR-GAMBAR BOGEL 'TERBARU' ELI WONG TERSEBAR LAGI!!!

Tuesday, February 7, 2012

Penangkapan kekasih Elizabeth Wong oleh pihak berkuasa Indonesia, membuatkan PKR Selangor tidak senang duduk. Khalid Ibrahim telah pun mengambil langkah-langkah perlu untuk melindungi Elizabeth Wong daripada 'dimalukan' oleh orang PKR sendiri.

Dua hari lepas, Hilmi yang merupakan kekasih Elizabeth Wong serta orang yang bertanggungjawab merakam dan mengedarkan gambar-gambar bogel ADUN Bukit Lanjan itu dalam cubaan meraih simpati daripada masyarakat pengundi ekoran krisis kepimpinan yang berlaku dalam PKR, telah ditangkap oleh pihak berkuasa Indonesia kerana menggunakan dokumen perjalanan dan pengenalan diri palsu.

Dengan menggunakan nama Azmin Heli, lelaki berkenaan mengaku bahawa seluruh kehidupannya sepanjang berada di Indonesia dibiayai oleh PKR. Sekaligus menimbulkan satu lagi persoalan, atas sebab apakah Hilmi disorok oleh PKR di Indonesia.

Ketika skandal gambar bogel Elizabeth Wong tersebar, para pemimpin PKR menuding jari ke arah UMNO dan Barisan Nasional dengan menuduh, semua itu telah diatur dan menjadi konspirasi UMNO-BN. Dan yang paling SADIS, apabila FAEKAH HUSSIN yang baru sahaja menjawat jawatan Setiausaha Politik Khalid Ibrahim pada waktu itu, tegak-tegak sahaja menuduh DR.KHIR TOYO sebagai dalang kepada pendedahan skandal yang memalukan seluruh jemaah ADUN di Malaysia.

Sekarang, sudah terang lagi nyata, UMNO-BN tidak terlibat langsung dalam skandal berkenaan, sebaliknya ia merupakan helah PKR untuk menarik perhatian daripada rakyat Selangor dengan taktik murahan sebegitu rupa. Pengakuan Hilmi bahawa PKR membiayai perbelanjaannya di Indonesia sudah cukup untuk membuktikan bahawa PKR memang tahu dan telah merancang dari awal skandal berkenaan. Dan kerana bimbang polis Malaysia akan menangkap sekaligus mendedahkan keseluruhan taktik meraih simpati itu, menyebabkan Hilmi diarah melarikan diri ke Indonesia.

PKR tidak boleh lagi berselindung dengan helah biasa. Sebaliknya perlu menjelaskan mengapa Hilmi disuruh lari ke Indonesia dan mengapa PKR membiayai kehidupan serta perbelanjaan Hilmi Malik. Duit rakyat yang digunakan oleh PKR untuk melindungi perangai berpolitik buruk mereka perlu diperjelaskan.

Namun yang paling penting, adakah dengan pendedahan ini akan mengakibatkan PKR kelam-kabut dan sekali lagi menggunakan taktik mendedahkan gambar bogel Elizabeth Wong untuk meraih simpati dan mengalihkan isu tentang penyelewengan wang rakyat Selangor untuk kepentingan yang tidak ada kena-mengena langsung dengan rakyat Selangor.

0 comments:

Blog Archive

Labels