IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Friday, March 30, 2012

VIDEO GURU BUAT TARIAN BOGEL DEPAN PELAJAR, DONG ZONG PATUT TIRU!!!!

Friday, March 30, 2012
Beberapa hari lepas, heboh sangat Don Zong yang buat demonstrasi desak kerajaan tambah guru Bahasa Cina yang dikatakan kekurangan di semua sekolah-sekolah Cina, sekalipun Sekolah-Sekolah Vernakular seharusnya tidak membebankan kerajaan dengan tuntutan mereka, memandangkan SEKOLAH-SEKOLAH VERNAKULAR tidak termasuk dalam bantuan kerajaan.

Selama ini Kerajaan telah melakukan KEBAJIKAN dan BELAS KASIHAN dengan memberikan bantuan kepada SEKOLAH-SEKOLAH VERNAKULAR. Tetapi memandangkan puak-puak ini jenis YANG KUAT MENGGIGIT BALIK, sama seperti sejarah KEHADIRAN mereka di bumi ini, KEBAJIKAN dan BELAS KASIHAN itu akhirnya dianggap sebagai SATU KEWAJIPAN!!!

Memandangkan sekarang ini, TARIAN TIANG sedang menjadi fenomena di seluruh Malaysia yang dibawa masuk oleh sindiket-sindiket bawah tanah, mungkin Dong Zong boleh menggunakan kaedah tersebut untuk menarik lebih ramai guru Bahasa Cina ke sekolah-sekolah yang mereka kelolakan.

Dah sibuk sangat nak mempertahankan aliran vernakular, sedangkan di negara-negara lain, masyarakat Cina tidak mendapat KEISTIMEWAAN sebegitu rupa seperti yang dinikmati di Malaysia, mungkin ada baiknya Dong Zong mula memperkenalkan TARIAN BOGEL dan TARIAN TIANG di setiap sekolah Cina untuk menarik lebih ramai guru berbahasa Cina berkhidmat!!!

Kalau tak nampak juga macam mana tarikan tersebut boleh dibuat, mungkin video di bawah boleh memberikan sedikit ruang untuk DON ZONG yang samseng dan gedebe itu untuk mula berfikir!!!


0 comments:

Blog Archive

Labels