IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, April 30, 2012

PENGERUSI SPR ORANG UMNO!!! TAK PATUT! TAK PATUT!

Monday, April 30, 2012

Untuk melarikan diri daripada teruk divelasah ekoran kegagalan BERSIH 3.0 lantaran kebangangan UNIT AMAL PAS yang berstatus lembu kerana lebih mudah mengikut arahan kepimpinan jemaah lain, maka cerita tentang status politik Pengerusi SPR kembali disebut.

Konon-kononnya disebabkan keahlian parti Pengerusi SPR adalah UMNO, maka dia perlu meletak jawatan dan semua proses pengundian dan pilihanraya adalah tipu belaka.

Orang UMNO pun dah naik pening nak jawab macam mana.... Tapi orang tua yang bernama Mahathir jawab dengan cukup mudah.

"Apa masalah? Dalam kerajaan pun ramai orang PAS!"

Cukup mudah sebenarnya jawapan spontan yang diberikan oleh Mahathir tetapi sebenarnya mengandungi pelbagai perkara yang perlu diperhatikan dan dinilai semula.

Di Putrajaya sendiri, terdapat begitu ramai orang Pakatan yang menjadi kakitangan kerajaan. Mereka ini sepatutnya menjalankan dasar-dasar kerajaan tetapi sebaliknya kebanyakan dari mereka lebih leka berpolitik. Malah tidak dinafikan juga, inilah puak yang banyak mengeluarkan bahan untuk diputar belit oleh Pakatan kononnya ketirisan.

Contoh terbaik... Berapa ramai guru-guru yang sangat totok Pakatan masih lagi berkhidmat sebagai kakitangan kerajaan dan apabila ada peluang merekalah yang ke hadapan untuk jadi calon pilihanraya seperti Normala Sudirman dan lakinya yang bercuti dua bulan kerana sakit otak tetapi ditemui berkeliaran bersama bininya di Tenang dalam pilihanraya kecik yang lalu.

Kalau dah orang Pakatan ada dalam kerajaan, tang mana pula kesalahan orang UMNO turut jadi kakitangan kerajaan? Adakah apabila Pakatan berkuasa, mereka tidak melakukan pencantasan yang lebih kejam bahkan sehingga balai raya dan pusat komuniti pun dirampas sepertimana yang berlaku di Terengganu, Selangor dan Pulau Pinang atas alasan DIBEBASKAN?

Atau hiruk pikuk jerit mereka sekarang cukup untuk membuktikan kalau Pakatan Rakyat menang PRU, maka sesiapa sahaja yang tidak menyokong mereka akan DIBUNUH DENGAN SEKEJAM-KEJAMNYA SEPERTIMANA YANG DILAKUKAN OLEH KETURUNAN MAT SABU YANG BERFAHAMAN KOMUNIS?

0 comments:

Blog Archive

Labels