IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Friday, May 11, 2012

MAJLIS PEGUAM SEDANG TUNTUT PAKATAN TAMPILKAN LEBIH RAMAI PEGUAM SEBAGAI CALON DALM PRU13!!!

Friday, May 11, 2012
Resolusi yang dihasilkan oleh Majlis Peguam untuk menghentam PDRM sememangnya sudah boleh dijangka, apatah lagi kebanyakan ahli majlis tertinggi badan tersebut merupakan penyokong dan pengamal Pakatan Rakyat.

Resolusi yang terhasil memberikan satu petanda bahawa Pakatan perlu menyediakan tempat yang lebih besar untuk golongan peguam sebagai calon pada PRU akan datang.

Seperti yang diakui sendiri oleh Presiden Majlis Peguam, majoriti ahli Majlis Peguam telah memilih untuk menghentam dan mengutuk PDRM. Perlu diingat, peguamadalah mesin duit dan hampir kesemua mereka 'menegakkan kebenaran' berdasarkan upah yang diterima atau menerima kes berprofil tinggi yang boleh menaikkan nama mereka. Tanpa upah, kebenaran yang memang nyata pun, tidak akan dibela tetapi kalau dibayar upah yang tinggi, mereka akan bersungguh-sungguh membelanya walaupun memang jelas ianya salah. Lagi tinggi upah, lagilah hebat mereka buat pembelaan.

Justeru 12 resolusi yang diluluskan oleh Majlis Peguam dalam Mesyuarat Agung mereka sebenarnya tidak lain dan tidak bukanuntuk memberikan isyarat kepada Pakatan agar calon-calon kali ini perlu lebih ramai Peguam kerana Peguam dah buat kerja dan kelihatan sangat efisien.

Karpal Singh, Sankara Nair, Latheefa Koya, N.Surendran, Manjit Singh dan seribu satu macam nama peguam merangkap ahli politik pasti akan memberikan bantuan untuk tujuan itu. Jadi, janganhairan jikalau barisan calon Pakatan pada PRU akan datang dibintangi dan dibarisi oleh peguam-peguam yang hati danperut mereka hanyalah RINGGIT SIGN!!!

2 comments:

Telebih Sudah said...

Mohon dipautkan blog saya di blog hebat ini.

http://assassincyber.blogspot.com

TQ

Anonymous said...

Sebab tu org gelar lawyer = loyar buruk.

Blog Archive

Labels