IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, November 20, 2012

ADIK NIK AZIZ 'KO UMNO-BN!' DAH MULA GELABAH BERUK DITIMPA ULAH!!!

Tuesday, November 20, 2012

Nik Razi Nik Mat, adik Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat, sudah mula terasa bahangnya, apabila doanya ketika menjadi imam solat hajat perdana di Padang Stadium Sultan Mohamed V, Kota Bharu, beberapa malam sudah masih lagi diperkatakan di seluruh negara, bahkan di dunia. Walaupun Nik Razi dilabelkan sebagai Tok Guru, ternyata ketakutannya terhadap kecaman manusia yang dia sendiri doakan agar terhapus, musnah dan lenyap, membuatkan hatinya gentar.

Hilang sudah segala sifat tawakkal dan tawadduknya kepada Allah Taala, sebaliknya menyerlahkan sikap pembohongnya, munafiqnya dan takutnya dia kepada makhluk.

Dalam satu kenyataan, Nik Razi telah meminta agar cerita tentang doa yang dipanjatkannya dan dirinya sendiri dihentikan dan tidak lagi diberikan spekulasi. Katanya lagi, sudah cukuplah perbuatannya itu diperkatakan oleh semua media. Menurutnya, apa yang dilakukannya adalah POLITIK... TERUSKAN BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

2 comments:

wasim46 said...

muko dio ni kalu jupe mano mano kito pakat ludah..

Anonymous said...

Saya sedih sekali dengan Ulama PAS sekarang. Ulama zaman dahulu seperti Imam AlGhazali, Imam Bukhari dan lain-lain yg saya tahu amat berhati-hati dalam mengeluarkan sesuatu pendapat. Ulama PAS keluar kenyataan ikut keluar mulut sahaja. Tgna tanya Umno agama apa. Ada juga kata Malaysia bukan negara Islam sebab tak laksana hudud. Sahabat dah ajar bahawa hudud boleh ditangguhkan kerana sesuatu sebab. Saya dengar ceramah Ustaz Budak "Nabi itu orang alim, maka orang alim adalah nabi". Betul nabi orang alim tapi tak semestinya semua orang alim jadi nabi. Yg saya faham nabi ini dlantik oleh Allah swt. Macam juga mufti adalah orang alim tapi nak jadi mufti kena lantik. Saya nampak bahawa banyak Ulama Pas menggunakan akal semata-mata dalam berhujah. Ini menimbulkan banyak masalah kerana banyak yg datang dari bukan golongan cerdik pandai. Ilmu memang banyak kalau Tgna nak jadi wali tak ada masalah tapi untuk menjadi serang pemimpin memerlukan kualiti yg berbeza. Kita boleh lihat ulama dahulu seperti ibnu Sina, beliau tidak dikenali sebagai orang alim tetapi lebih terkenal dalam ilmu kedoktoran. Disini saya ingin mengatakan bahawa seorang pemimpin perlu orang alim. Tapi kita juga perlu seorang pemimpin yg terkenal kerana kepimpinannya. Kalau lebih terkenal kerana alim, maka baik dia jadi orang alim sahaja. Saya lihat taraf ilmu ulama Pas sebenarnya hanya sama dengan ustaz biasa sahaja. Sultan Harunal Rashid terkenal dengan kepimpinannya tapi tak terkenal kerana alimnya, sedangkan Sultan Harun alRashid sembahyang sunat 100 rakaat setiap malam. Jadi kesimpulannya kalau pernah jadi MB tapi tidak terserlah sebagai pemimpin baik jadi wali dah la.

Blog Archive

Labels