IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, November 19, 2012

SIAPA DARI KALANGAN PAS YANG BERANI LAWAN TOKONG BERNAMA GUAN ENG?

Monday, November 19, 2012

Kesian orang PAS...

Baru nak seronok-seronok nak berangan yang Hadi Awang akan jadi Perdana Menteri Malaysia apabila Pakatan Rakyat menang PRU13 nanti, alih-alih Lim Guan Eng, si TOKONG BUSAT menggegarkan iman dan akidah ahli-ahli PAS dengan kenyataan terbarunya bahawa, calon Perdana Menteri Pakatan Rakyat adalah Anwar Ibrahim!

Justeru, segala macam usul yang dibuat dalam Muktamar PAS Ke-58 untuk menyokong Hadi Awang sebagai calon Perdana Menteri, nyata satu kerja sia-sia. Bahkan apa-apa sahaja usul di dalam PAS yang dibuat di dalam Muktamar atau di luar Muktamar, ianya sekadar untuk mengisi masa lapang.

Atau dalam bahasa lain, tarafnya sama macam sembang di kedai kopi... pung-pang-pung-pang, order kopi secawan, laksa sepinggan, kemudian balik ke rumah galang dahi dengan lengan sambil berangan, puteri kayangan turun untuk jadi teman tidur!

Lim Guan Eng dalam satu kenyataan terbaru menyatakan dengan tegas, Anwar Ibrahim adalah calon Perdana Menteri Malaysia, bukannya Hadi Awang. Mati hidup balik pun, DAP tidak akan berkompromi untuk menyokong Hadi Awang.

Hadi Awang hanya boleh berangan, bermimpi dan menggalang dahi dengan lengan. Realitinya, PAS dan Hadi Awang adalah keledai DAP yang perlu akur dan angguk dengan apa-apa sahaja perintah DAP.

Tokong dah bercakap, ada sesiapa dari kalangan PAS yang berani menyanggah?

Tentu tidak!!!0 comments:

Blog Archive

Labels