IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, December 17, 2012

HADI AWANG MASIH BERDOSA BESAR, BILA LAGI NAK BERTAUBAT NASUHA DAN TARIK BALIK AMANATNYA?

Monday, December 17, 2012


Namun kerana SYAHID itu jugalah, ramai golongan yang menjadi PROPHET OF DOOM, mengambil kesempatan dan kemudian menyesatkan terlalu ramai manusia yang mengaku beragama Islam, yang tidak berilmu, bahkan yang mempunyai ilmu pengetahuan sekalipun, demi kerana perut dan tembolok mereka sendiri. 
7 April 1981 di Banggol Paradong, Manir, Abdul Hadi Awang yang pada ketika itu belum lagi menjadi Presiden PAS, telah membuat satu ucapan atau lebih tepat lagi AMANAT yang penuh kontroversi dengan menyeru perjuangan JIHAD menentang UMNO. Dan bermula dari situ jugalah, gerakan pentakfiran UMNO dilakukan secara besar-besaran dan merata di seluruh negara. 
Kejahilan sebahagian besar daripada pengikut PAS telah dipergunakan dan dimanipulasi dengan sebaik-baiknya. Manakala mereka yang berilmu pengetahuan dalam PAS juga turut menggunakan kelebihan mereka untuk menyesatkan lebih ramai umat Islam, terutama sekali yang tidak menyokong PAS.
Pelbagai masalah berlaku akibat daripada AMANAT HAJI HADI 1981 itu. Kedah, Kelantan dan Terengganu adalah antara negeri-negeri yang paling teruk menyaksikan perpecahan umat Islam akibat amanat berkenaan. Dan kemuncak daripada kehangatan tersebut, maka pada 19 November 1985, berlakulah Tragedi Memali yang meragut nyawa 14 orang serta mencederakan berpuluh-puluh orang yang lain. Setahun sebelum itu, seorang petugas PAS mati dalam pergaduhan berdarah dengan penyokong-penyokong UMNO di FELDA Lubuk Merbau.
Seluruh negara tersentak dengan kejadian tersebut yang berlaku di sebuah kawasan terpencil di negeri Kedah yang turut popular dengan kemiskinan serta kadar keciciran yang sangat teruk.
Para pemimpin dan penyokong PAS menyalahkan sepenuhnya Kerajaan Barisan Nasional serta PDRM. Tidak sedikit pun mereka menyentuh tentang AMANAT HAJI HADI... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments:

Blog Archive

Labels