iklan

iklan

IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, December 31, 2012

PEGAWAI DAERAH DUNGUN MAIN BANGSAT ANIAYA MANGSA BANJIR!!!

Monday, December 31, 2012

Kalau sudah kemaruk dengan politik, apa-apa sahaja pun boleh dijadikan sebagai isu politik untuk menyokong parti yang menjadi kecenderungan individu tertentu. Dan biarpun perbuatan berkenaan menyusahkan orang lain, terutama yang menjadi mangsa, mereka tidak akan peduli, bahkan menganggap ianya sebagai satu kelebihan dalam meraih undi, sokongan dan pengaruh.

Itu yang berlaku di Dungun.

Pegawai Daerah Dungun merupakan besan kepada ADUN Ladang. Nama Pegawai Daerah Dungun adalah Haji Mohd Akil bin Haji Mat. Besannya, ADUN Ladang adalah Tengku Hassan Tengku Omar yang mewakili PAS.

Banjir besar gelombang pertama yang telah melanda Terengganu, telah melanda Dungun pada 24 Disember 2012. Lebih 1000 orang telah menjadi mangsa banjir di 7 kawasan di sekitar Dungun. Sehingga artikel ini ditulis, seramai 6 orang telah terbunuh dalam musibah banjir itu di Terengganu. (BACA DI SINI)

Walaupun kelibat atau peranan Pegawai Daerah seringkali dilindungi oleh peranan serta fungsi wakil rakyat, Pegawai Daerah merupakan orang yang paling berkuasa di sesuatu daerah, manakala ADUN dan Ahli Parlimen pula sekadar pencium kepala lutut mereka untuk sebarang hal termasuklah dalam hal meminta bantuan akibat malapetaka.

Mungkin menyedari hal tersebut, apatah lagi PAS Terengganu cuba merampas kembali Dungun dari tangan UMNO pada PRU13, Pegawai Daerahnya cuba memainkan peranan yang lebih menyeluruh, terutama dalam membina persepsi kononnya UMNO dan Barisan Nasional tidak bekerja membantu rakyat, sebaliknya PAS menerusi Unit Amal yang terlebih dahulu bergerak menghulurkan bantuan.

24 Disember, sepasukan unit bantuan Angkatan Tentera Malaysia telah digerakkan ke Dungun untuk membantu mangsa-mangsa banjir. Bagaimanapun, Pegawai Daerah Dungun itu enggan menerima bantuan daripada ATM. Bahkan, dia dikatakan bercakap megah kononnya penduduk yang terlibat dalam masalah banjir di Dungun tidak langsung memerlukan bantuan daripada mana-mana agensi pusat memandangkan persiapan banjir telah dibuat lebih awal.

Bagaimanapun, ramai yang melihat sebenarnya Pegawai Daerah Dungun itu sedang berusaha membantu PAS Dungun untuk membina persepsi positif kepada PAS dan Pakatan, sambil berusaha memburuk-burukkan mana-mana agensi kerajaan yang cuba menghulurkan bantuan.

Disebabkan kedegilan dan keangkuhan Pegawai Daerah Dungun itulah, menyebabkan ramai mangsa banjir terlambat menerima bantuan.


Agak aneh memandangkan pegawai-pegawai kerajaan yang amat bersimpati dengan PAS, cuba mengorbankan rakyat awam demi survival parti yang mereka sokong. Walaupun mungkin dari segi jangka pendek, PAS Dungun akan mendapat faedah langsung daripada tindakan Pegawai Daerah Dungun melengah-lengahkan bantuan untuk penduduk yang terjejas menerusi ATM, hakikatnya perbuatan tersebut tidak ubah seperti tindakan yang menghalalkan cara.

Tidakkah pegawai daerah berkenaan berasa bersalah dan bersimpati dengan nasib mangsa-mangsa banjir yang tidak dapat naik bot yang ada bendera PAS? Sampaikah hatinya melihat mayat-mayat kembung yang dihanyutkan oleh arus banjir semata-mata kerana simpatinya kepada PAS?

Di seluruh Malaysia, pegawai-pegawai kerajaan jenis dan spesies ini cukup ramai. Mereka menduduki jawatan besar tetapi mereka mencabul amanah yang tertanggung di atas bahu mereka, semata-mata untuk melihat parti politik yang mereka sokong, menang dalam PRU.

29 comments:

Anonymous said...

Kepala hotak hang...ko tu si penulis yg bangang lagi bangsat yg kemaruk dgn politik...pegi mampus la ko dgn politik ko tu..pgawai daerah dungun tu bkn msuk dlm bidang politik la bodoh..dsebabkn die besan dgn dun ladang ko salahkn die plak..ko tahu ke ape yg die tgh buat utk settle mslh kt dungun ni..???? Ko bijak sgt knp ko x jadi DO selamatkn mangsa banjir??? sbb ko tu bodoh lgi bangang x blh jadi DO...pegi sekolah bljar la bongok...ko pegi siasat org2 bawah yg dbagi tanggungjwb agihkn bantuan la bangang..krajaan dh bgi bantuan xkira pas dn umno xkira ko ni islam atau kafir tpi org yg brtanggungjwb bgi tula yg xbagi...ko g tanye JKKK kg ko tu bodoh jgn nk salahkn org membuta tuli je..

Anonymous said...

Bodoh la ko ni...PAS UMNO PAS UMNO..ko tu melayu islam jgn la duk kutuk org je...ko pgi la settle mangsa banjir klu ko tu bijak sgt...mak n ayah ko xajar ko ke? Mabuk punye penulis..ko berjuang nk tegak islam tpi ko tu buat fitnah sana cni...ALLAH laknat ko..berjuang keadilan konon..

Anonymous said...

Cucu tok wan main bangsat..tu yg seeloknya..

muhammad said...

Klu mu bijok sgt bakpe mu je yg x selamatkn mangsa banjir yg mati tu? Xdop keje mu ni fitnah sana cni..mu tu mmg ada hati..hati yg busuk si penulis yg bodoh..mu mngaib kn org satu hari ALLAH akn bkk keaiban mu plok.

jojo said...

Kpd si penulis yg dibenci...cukup2 la tu mung menfitnah org..bkn salah tuan DO pn org mati, dia pn manusia biasa bkn blh control semuanya..klu tuhan ckp jadi tu jadila..aku pn org dungun jgk..yg mung ckp mati 6 org tu mana sumber? Berat nanang mung ni..dh la mngfitnah org..ke family mung hok mati? Mati sbb pnyakit kuku dn mulut coz byk sgt mngfitnah org...hahaha

nini su said...

Nmpk sgt kebodohan si penulis dn blogger ni...x tahu bnde asal usul...aku kagum dgn tuan DO dungun ni la yg berusaha dpt trcapainya ISO kedua peringat negeri smentara ISO prtama xdak daerah yg layak..x bersyukur punya org a.k.a BANGANG..

Anonymous said...

Dusta semata-mata..

nurul said...

Jgn ckp saje boh...klu mu prihatin sgt mu g la tlg mangsa banjir nung...ckp senang r..xdop keje duk depan komputer menabur fitnah sana cni..pgi la bincng dgn tuan DO tu sndri mu ingat die duk rumah goyang kaki ke?? Penulis yg BODOH SOMBONG... Dh la bodoh..sombong plok tu..

Anonymous said...

Memang bangang.....askar terima arahan dr tuan DO lak ke sekarang.....

zain said...

Masalahnya mana ada tuan DO sekat askar utk bagi bantuan? siap bagi diorng makan lagi pada askar2 yg terlibat tau...klu xcaye g la temuramah ketua askar yg terlibat nung...si penulis ni mmg betul2 bangang..nak tunjuk pandai tapi bodoh yg terserlah..yang x tahannya DUN Ladang pun terlibat sama sbb besan...adoii..moga ALLAH melaknat blogger ni...doa ramai2..

Anonymous said...

setahu aku yang 6 org mati tu kes di seluruh terengganu dan yg penting kt dungun xde melibatkan kematian.. rosak akhlak blogger ni..mmg sah fitnah..masyaALLAH..

Anonymous said...

mengikut kajian yg dibuat ... blogger ini adalah blogger pro UMNOgok... mmg kerja fitnah mengfitnah sokmo... Surah Al-Hujurat [49:6] : Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.

Anonymous said...

Get your fact right u bloody wanker....!!! There is no casualties in Dungun u dumb fuck....!!! Check your source....but most important go and get a mental aid because u already screwed up you life dude....

Anonymous said...

Salam encik blogger and readers,

Encik blogger sedar ke x, kes2 yg brlaku tu xde satu pn berlaku kt dungun kalau encik perincikan details nye. Dan encik sndri tahu yg tuan D.O tugasnye mentadbir daerah bukanny trg as a whole, so does the statistics has anything to do with him??? Fikir2kanlah encik sebelum membuat pertuduhan melulu kpd seseorg.

Sy sendiri mendengar lintas langsung MHI bertarikh 2 januari 2013, dimana tuan D.O telah di interview via fon (refer to TV3 website for ulang tayang ye) where he personally thanked ATM for giving out the help and support. So, betul ke ap yg encik ckp yg die tolak bantuan ATM???? Encik biarrr betoolllll.....

Sedarkah Encik bahawa apa yg encik tulis ni merupakan satu fitnah? Untuk mereka satu propaganda atas dasar personal political interest. Encik pro UMNO ke, PAS ke, apa2 je lah, ingat sikit cik, asal nama kita kalau seorng muslim regardless of any party, we are abided by one God, tht is Allah. Dan Allah itu Maha Mengetahui. Sebelum menulis article, saya sarankan encik kaji dulu betul2, skalipn nk kritik, gunakan bahasa yg elok. Dan amalkan lah budaya constructive criticisms... (kritikan membina), bukan sekadar menulis memvavi buta.

"When you received it with your tongues and said with your mouths that of which you had no knowledge and thought it was insignificant while it was, in the sight of Allaah, tremendous." [Quran 24:15]

kalau bnd yg encik ckp ni,seolah2 encik kenal selok belok tugasan tuan D.O, seolah2 encik bersamany di hari bantuan banjir diterima dan encik betul2 sure yg tuan D,O ni corrupted then Allah lah yg akn bls. TAPI!! kalau salah, encik refer kt Surah An-nur, ayat 15 yg sy quote ni, encik sudah jatuh kpd dosa memfitnah...Dan org2 yg post dlm thread ni, yg mencaci cerca tuan D.O ni sbb termakan dgn ap yg encik ckp ni, free2 je dpt dosa dan encik pn free2 jgk initiate and sharing dosa....

Sedarkah encik, bhw satu hari nti, sekiranya encik diberi hidayah dan nk bertaubat sklipn ats dosa2 encik, mungkin Allah akan ampunkn encik. Tapi, encik msih berdosa sesama manusia. Dan cube encik bilang dgn jari jemari encik tu, brp org encik telah fitnah yg encik sndri pn xkenal mereka personally. So, fikirkan lah, mcmne encik nk mintak maaf dgn org2 yg tlh encik fitnh sebelum encik menjadi mayat. Tu pun kalau bleh reach mereka, belum tentu mereka nk maafkan encik. So , fikir dlm2 sebelum menulis.

Encik boleh malukan tuan D.O dgn mencanangkan nama dia dan meletak gmbr size passport di blog. Tapi apalah bandingannya apa yg encik buat skrg ni di akhirat kelak, bila Allah paparkan apa yg encik buat kt org yg encik fitnah.. Malunya, sehingga hancur luluh daging.. bayangkan....tidak kah encik gerun akan amaran Allah ini? Dan Allah itu benar dgn janji2Nya.

Kita bukan binatang, ada dan ikut nafsu je semata...Kita ada akal utk berfikir.

Fikir2kan lah sebelum kita semua menjadi mayat.

Wallahu'alam.

Anonymous said...

bodoh punye penulis...ko ni x takut mati ke fitnah org????? semoga ALLAH melaknat kamu..

iza said...

saya mengaku sbg anti politik..tp entri kali ini mmg betul2 memfitnah..menulis tidak dgn ilmu dan maklumat secukupnya..mohon tarik balik entri ini..jgn sengaja 'menadah' dosa dari pembohongan yang ditulis ini..
wallhu a'lam..

Anonymous said...

Woii cucu tok wan...cmne tokkkk mung ajar mung??? Aku jmpe mu aku flying kick ko punye kpala..klu ko tu betul sgt nk mnegakkn keadilan knp ko berselindung identiti sbnar ko tu?sbb mu dh thu yg mu tu salah asyik mnabur fitnah..aku dh usulkn blog ni dkat tuan DO sndri dn insyaALLAH mu akn terima habuannya...bangang punye org..mu ni xtakut azab ALLAH la mu ni.

Anonymous said...

Mmm..apa la blogger ni menulis. Pegi la minta maaf dengan DO tu. Sungguh tajam tulisan tersebut. Siap dipapar pic DO tu. I guess he did his best during the recent flood in Dungun. Jangan main fitnah saja. I knew him personally..kalau u tak kenal dia..so dont give that kind of statement!

penegak keadilan said...

Alaa...xyah la korang bising2 kt blogger bangang ni..gua dh report kt google psal blog ni..xlame nnti gua gerenti blog ni akn dtutup dn tahu lokasi dan identiti blogger ni..xsilap gua org utara ank cucu tok wan higusan ni..hua3..puas ati aku..jom report ramai2 lgi google layan..^_^

ain lan said...

Aikk..aku rse haritu die tulis lain kn " Sehingga artikel ini ditulis, seramai 6 orang telah terbunuh dalam musibah banjir itu" yg perkataan di "terengganu" tu xde rsenya ni dh ade plak..nmpk sgt kbodohan penulis nk kelirukn org tpi dri sndri trperangkap...mmg bangang ko blogger murahan mcm korang sume ckp..hehe

apa2 jela.. said...

Aku rse blogger ni budak2 hingusan kot tgk kt profile pic die gmbr ninja turtle. .x matang langsung kot. .then nk trgelak tgk descrption profile " Saya bukan orang besar, bukan orang penting, bukan sesiapa tetapi saya ada hati, jiwa dan perasaan terutama terhadap umat Islam dan agama Allah Taala". .semuanya munafik. .mmg la engkau bkn org besar dan bkn org penting sbb engkau tu bodoh kot. .ada hati ke org mcm ni??? Daaa...penuh dgn lumpur dan taik. .then ada nama ALLAH plak tu. .isk2 main2 betul la budak ni dh la tulis merapu fitnah. .subhanallah..

Nik Zulhaiza said...

Fitnah.....

Nik Zulhaiza said...

Fitnah..

Nik Zulhaiza said...

Fitnah tu....

Anonymous said...

Satu hari nanti apabila ajal hampir tiba kepada kamu... mungkin kamu akan mencarinya utk meminta ampun walaupun dgn merangkak sekalipun... kerana dari Allah kita dtg dan kepadanya kita akan kembali...sanggup kamu berlaku mungkar terhadap pencipta langit dan bumi...Semoga Allah menunjukkan kamu jln yg benar sebelum terlambat..ajal boleh dtg anytime..wallahualam...Allah knows best

Anonymous said...

Kepada penulis blog ini

"Saya bukan orang besar, bukan orang penting, bukan sesiapa tetapi saya ada hati, jiwa dan perasaan terutama terhadap umat Islam dan agama Allah Taala."

Jangan guna nama Islam & Allah kerana apa yang saudara tulis ini fitnah. Mungkin saudara di bayar oleh seseorang untuk menulis, sekiranya rezeki saudara itu dtgnya dari cukai pendapatan org ramai. Saya juga pembayar cukai negara. Haram apa yang saudara cuba lakukan ini.

Bertaubatlah dan mintalah maaf dari Allah dan Pegawai Daerah Dungun itu, kerana itu sebaik baiknya bagi saudara. Kalau tidak mahu bersemuka saya harap saudara boleh memohon maaf secara terbuka.

Pada hari pembalasan, tidak ada parti politik atau majikan yang akan datang membela saudara atau saya sekalipun. Allah maha mengetahui lebih dari saudara mengetahui diri saudara sendiri.

"Oleh itu bolehlah mereka ketawa sedikit (di dunia ini) dan mereka akan menangis banyak (di akhirat kelak), sebagai balasan bagi apa yang mereka telah usahakan (At-Taubah ayat 82)".

Kalau sekiranya saudara menulis tanpa dibayar sesiapa, saya sarankan saudara berhentilah, pergilah menimba ilmu agama kalau hendak selamat dunia akhirat, banyak lagi yang saudara belum tahu. Perbuatan saudara ini tidak menguntungkan saudara pun.

"Dan janganlah engkau sembahyangkan seorang pun yang mati dari orang-orang munafik itu selama-lamanya, dan janganlah engkau berada di (tepi) kuburnya, kerana sesungguhnya mereka telah kufur kepada Allah dan RasulNya, dan mereka mati sedang mereka dalam keadaan fasik (derhaka). (At-Taubah Ayat 84)

Ayat dibayah untuk saudara yang difitnah, Bersabarlah:

"Kemudian jika mereka berpaling ingkar, maka katakanlah (wahai Muhammad): "cukuplah bagiku Allah (yang menolong dan memeliharaku), tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia; kepadaNya aku berserah diri, dan Dia lah yang mempunyai Arasy yang besar." (Surah At-Taubah Ayat 129)

Bertaubatlah, Allah Maha Mengetahui.
Sekiranya ada salah dan silap harap maafkan.

Anonymous said...

Orang PERKASA rupanya....Encik Arman Azha please extend your apology to the person u try to defamed....all the other comment you have deleted, i will report to SKMM if u refuse to take this entry down. Sekian Wassalam

Anonymous said...

Fuck you arman azha... Bangang xhabis2 la ko ni.. Pegi tulis psal cite kanak2 lgi bgus.

de'Soul said...

blog paling bangang nie,,, mung dok mane dungun meh sini jmpa aku nok basuh sikit... kerja nok fitnoh jerk..!! mmg mapus awalr mung

Blog Archive

Labels