iklan

iklan

IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, February 4, 2012

KHALID IBRAHIM KENCING LAGI!!! KENCING DAN TERUS KENCING!!! DASAR KORPORAT TAIK!!!

Saturday, February 4, 2012

Khalid Ibrahim dah berbunyi balik. Sebelum cerita Anwar Ibrahim MEMAKSA Yayasan Selangor menyediakan RM300 juta untuknya bagi tujuan peribadi dan aktiviti politik PKR, Khalid Ibrahim perlu terlebih dahulu bercerita tentang ‘kejayaan’ Anwar Ibrahim selaku Penasihat Ekonomi Selangor bergaji seringgit. Maka, diuar-uarkanlah cerita tentang simpanan tunai kerajaan negeri Selangor sekarang yang kononnya sudah mencecah RM1.9 bilion berbanding RM1.2 bilion tempoh yang sama tahun lepas. Dan selepas itu, tentera-tentera Pakatan pun mulai menepuk gendang, meuwar-uwarkan betapa hebatnya kerajaan Pakatan Rakyat mentadbir Selangor sehingga simpanan tunai meningkat begitu banyak sekali, ‘hasil pengurusan’ yang sangat baik, telus dan agung.

Datang dari mana simpanan tunai Kerajaan Negeri Selangor itu? Adakah datangnya dari langit? Atau Khalid Ibrahim telah menemui harta karun yang tertanam dalam perut bumi negeri Selangor?

Sama seperti negeri-negeri yang lain, sumber-sumber tunai Selangor datangnya dari cukai, hasil bukan cukai. Tetapi sedikit berbeza dengan pentadbiran negeri-negeri lain, Selangor ada KELEBIHANNYA iaitu kepandaian Khalid Ibrahim menipu dan memutarbelitkan fakta.

Selepas mengumumkan sekian banyak program untuk rakyat seperti TAWAS, Air Percuma, Tabung Anak Selangor, Mesra Usia Emas, Tabung Anak Masuk Universiti dan sebagainya, berkompang sakan para jurugendang Pakatan tentang kejayaan Khalid Ibrahim menguruskan kewangan negeri. Padahal semua rakyat Selangor tahu, semua program yang dicanangkan itu tidak lain dan tidak bukan hanyalah cerita kosong, Trik dan helahnya mudah, kumpulkan dua tiga orang yang dikatakan dibantu dengan program-program khayalan tersebut, kemudian ambil gambar, masukkan ke dalam media-media milik atau condong kepada Pakatan, selepas itu buatlah pengumuman tentang program berkenaan. Sedangkan apa yang berlaku ialah, setakat itu sahajalah program yang kononnya berkebajikan sangat untuk rakyat Selangor.

SAMBUNG BACAAN DI SELANGOR DAILY


1 comments

PARASIT DALAM PAS DISIBUKKAN, PARASIT DALAM UMNO, APA CERITA?


Hasan Ali dan kisahnya dipecat dari PAS masih lagi menjadi cerita hangat. Masih lagi diperkatakan dan masih lagi ditunggu. Dan yang paling ditunggu adalah janjinya untuk membuat pendedahan tentang PARASIT-PARASIT yang terdapat dalam PAS selepas nama Khalid Samad, Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor yang juga dikenali sebagai Khalid Gereja.

Sudah hampir dua minggu, hanya nama Khalid Samad sahaja yang disebut. Beberapa nama yang lain dan dikenalpasti sebagai PARASIT dalam PAS yang bukan sahaja menyembah Anwar Ibrahim, tetapi juga menjilat DAP dengan sejilat-jilatnya.

Itu cerita dalam PAS dan PARASIT yang bertuhankan Anwar Ibrahim.

Bagaimana pula dengan UMNO?

Kalau masalah PARASIT menjadikan PAS sebagai sebuah parti yang hilang arah tujuan dan perjuangan, masalah PARASIT dalam UMNO pula tidak kurang telah, sedang dan akan mendatangkan masalah yang cukup besar kepada parti Bumiputera terbesar di Malaysia itu.

Berbeza dengan PAS, PARASIT di dalam UMNO tidak hanya hinggap dan bertapak dalam UMNO itu sendiri, tetapi juga berada dalam banyak entiti serta GLC. PARASIT-PARASIT ini tidak hanya menghisap darah tetapi juga pada masa yang sama, menjalankan tugas untuk Anwar Ibrahim.

Mungkin sebahagian daripada kita akan menyalahkan kakitangan awam yang termakan hasutan dan tohmahan Pakatan Rakyat kononnya kehidupan mereka akan lebih baik jikalau Pakatan yang memerintah walaupun Tony Pua secara berterus-terang menyatakan bahawa kesemua kakitangan awam akan dikaji dan pembuangan kakitangan awam secara berperingkat akan dilakukan setelah Pakatan Rakyat berkuasa untuk MENJIMATKAN PERBELANJAAN yang sekarang ini dianggap membazir!

Presiden dan Timbalan Presiden UMNO telah berulang kali menyatakan kebimbangan mereka tentang golongan PARASIT, terutama sekali yang masih lagi beranggapan mereka adalah WINNABLE CANDIDATE dan sedang berkempen untuk diri sendiri tanpa menghiraukan kesan yang akan menimpa parti.

Perhatikan sahaja dalam masalah NFCorp... perhatikan sahaja bagaimana elemen PARASIT sedang meratah dan cuba menjahanamkan UMNO secara keseluruhannya dengan aqaid serta kaedah Anwar Ibrahim!!!

Bayangkanlah... sepanjang UMNO bergelut dengan siri pilihanraya kecil sepanjang 2008-2010, muka dan suara tidak wujud, tiba-tiba disebabkan hampirnya PRU dan Pemilihan Agung UMNO, ada pula suara dan muka?

Dan bayangkanlah juga, orang yang menjadi kaya kerana UMNO, berjawatan kerana UMNO dan segala-galanya kerana UMNO, tiba-tiba sahaja cuba bercakap tentang kekayaan dan keluhuran yang tidak menggunakan UMNO?

Perhatikan elok-elok... tidakkah ianya benar-benar menggelikan hati?

PARASIT-PARASIT seperti ini jikalau tidak ditangani, nasib UMNO pun tidak lebih baik daripada PAS yang sekarang ini terpaksa menyembah melutut memohon belas kasihan kepada Anwar Ibrahim dan DAP.

Mungkin sekarang ini, mereka tidak begitu berani seperti pada awal 2008 dahulu. Tetapi PARASIT-PARASIT ini yang sedang bergerak secara bebas di dalam UMNO, sentiasa menunggu masa untuk melakukan COUNTER STRIKE besar-besaran, seperti dalam kes KERAJAAN ANGAN-ANGAN 16 SEPTEMBER CIPTAAN ANWAR IBRAHIM yang tidak menjadi realiti itu!!!

0 comments

HALIMAH ALI PUCAT LESI!!! XAVIER BERLARI KE BILIK AIR!!!


Baru puak-puak ni tahu. Selama ini, mereka yang sibuk melaga-lagakan antara kaum di negara ini dengan menimbulkan perasaan tidak berpuas hati di kalangan kaum-kaum yang mereka temui dalam usaha untuk mendapatkan undi dengan menjadikan Pakatan Rakyat kononnya sebagai DEWATARAYA.Di hadapan masyarakat India, dikatakan Melayu dan UMNO telah menindas masyarakat India sehinggakan masyarakat India berada dalam kelompok miskin tegar. Dikatakan juga, masyarakat India tidak bebas mengamalkan agama mereka di Malaysia, walaupun jumlah kuil dan tokong berstruktur jauh lebih banyak berbanding masjid dan surau. Itu belum lagi kira kuil bawah pokok atau di hadapan batu besar.

Di hadapan masyarakat Cina, dikatakan UMNO dan Barisan Nasional telah merompak kekayaan kaum Cina sehinggakan banyak projek kerajaan diberikan kepada syarikat-syarikat bumiputera. Dikatakan juga, masyarakat Cina, terutama yang beragama Kristian telah disekat kebebasan beragama mereka, kerana kerajaan UMNO dan Barisan Nasional tidak membenarkan pemurtadan di kalangan umat Islam oleh evangelist-evangelist. Padahal, daripada senarai orang terkaya di Malaysia, satu-satunya nama Melayu dalam senarai, itu pun hanya berada pada nombor tujuh atau lapan hanyalah Syed Mokhtar Al-Bukhary. Pada masa yang sama, hampir kesemua bidang perniagaan dimonopoli oleh orang Cina, termasuklah pembekalan daging halal ke negara ini. Itu belum lagi kira, syarikat penerbitan milik orang Cina yang turut mencetak buku agama, bahkan Surah Yassin untuk diedarkan dan dijual kepada orang Melayu-Islam.

Di kalangan orang Melayu, ditohmah pula kononnya UMNO dan Barisan Nasional telah gagal mengeluarkan orang Melayu daripada kemiskinan dan peningkatan hidup. Dikatakan juga, orang Melayu telah dibodoh-bodohkan oleh UMNO dan Barisan Nasional selama lebih 54 tahun. Padahal, golongan yang membuat tohmahan dan fitnah dari kalangan Pakatan Rakyat itu sendiri, datangnya daripada keluarga yang telah ditingkatkan status hidup menerusi usaha-usaha UMNO dan Barisan Nasional mempertahankan Akta 152 dan 153 walaupun terpaksa banyak bertolak ansur dengan orang lain.

Peningkatan status hidup cuba dikaitkan dengan kerajaan sungguhpun pada masa yang sama, biji mata mereka sendiri dapat melihat bagaimana kaum pendatang dan PATI boleh berjaya serta senang lenang dengan menabur keringat di negara ini. Peluang pekerjaan yang terlalu banyak, tidak dijadikan sebagai umpan untuk mengajak masyarakat meningkatkan status hidup, sebaliknya bayangan yang diberikan ialah, sebagai rakyat Malaysia, semuanya boleh bergoyang kaki dan makanan akan masuk ke dalam mulut dan perut!!!

Nah, sekarang, mengapa Halimah Ali pucat lesi? Mengapa Xavier lari tak cukup tanah?

Itulah balasannya apabila saling menimbulkan perasaan tidak puas hati di kalangan rakyat. Apabila rakyat tanpa mengira kaum meluahkan ketidakpuasan hati mereka dengan kerja-kerja sendiri yang tidak mencapai tahap sepatutnya, mengapa pula lari?

Macam ni yang dikatakan nak memerintah Malaysia?

Jawabnya setiap hari akan berlakulah huru-hara kerana ketidakpuasan-ketidakpuasan yang telah ditanam oleh Pakatan Rakyat dalam usaha mereka untuk menguasai Putrajaya. Pelaburan taik, hasilnya adalah taik juga!!!

0 comments

MAULIDUR RASUL TIRU KRISMAS? PELAWOK! PELAWOK!Dek kerana fahaman politik popular, isu sambutan Maulidur Rasul yang diperdebatkan kembali kedengaran. Dan sudah tentulah, selain golongan tertentu yang beranggapan bahawa sambutan Maulidur RAsul sebagai BIDAAH, satu lagi golongan yang beranggapan membuat sambutan Maulidur Rasul adalah TASYABBUH kepada Kristian kerana Kristian menyambut hari kelahiran Jesus Christ pada sambutan Hari Krismas.

Fahaman kedua ini dipopularkan oleh Nik Abdul Aziz Nik Mat, Mursyidul Am PAS merangkap Menteri Besar Kelantan. Dan sebagai orang politik, Nik Aziz berjaya mengumpulkan sokongan terutama daripada kalangan mereka yang buta kayu, kurang berilmu tetapi taksub kepada 'aura Nik Aziz' semata-mata.

Tak kisahlah walau apa pun fahaman Nik Aziz tentang hal sambutan Maulidur Rasul, namun berdasarkan kenyataan-kenyataan kontroversinya sebelum ini terutama sekali yang menganggap Muhammad s.a.w sama sahaja seperti 'MAMAT-MAMAT KAMPUNG YANG LAIN' kecuali kerana wahyu dan JAWATAN NABI SERTA RASULnya, jelas sekali apa yang diucapkan oleh Nik Aziz berkenaan sambutan Maulidur Rasul sejajar dengan kempen penghakisan kasih sayang kepada Rasulullah s.a.w.

Malangnya, bagi kaum PAS totok yang buta kayu, alasan mereka tentang kasih sayang kepada baginda Rasulullah s.a.w, hanya tertakluk kepada amalan semata-mata. Kata mereka, tiada gunanya tunjukkan kasih sayang kepada Rasulullah s.a.w menerusi Sambutan Maulidur Rasul tetapi tidak memilih PAS yang memperjuangkan Islam sebagai Kerajaan Putrajaya. Kasih sayang seperti itu kosong, kata mereka.

Maka, tok guru-tok guru dan para ustaz PAS pun mula mencipta frasa 'KASIH SAYANG KEPADA RASULULLAH S.A.W BERMAKNA MENGIKUT SEGALA SURUHAN DAN AMALAN BAGINDA.'

Cakap itu sememangnya betul tetapi pada masa yang sama juga, mengandungi niat yang menyeleweng. Dan sebagai buktinya, pendapat Mursyidul Am tentang Muhammad bin Abdullah s.a.w sudah cukup untuk menunjukkan Muhammad bin Abdullah s.a.w bagi puak-puak ini hanyalah seorang manusia biasa yang hanya mulia kerana 'JAWATAN'. Kasih sayang kepada Muhammad bin Abdullah s.a.w hanyalah kerana 'jawatan' yang disandangnya. Islam yang disyiarkan oleh Muhammad bin Abdullah s.a.w hanya kerana Islam itu adalah 'barang' yang boleh mendatangkan keuntungan dunia, terutama sekali dari segi kuasa dan politik!

Kata Nik Abdul Aziz, sambutan Maulidur Rasul yang disambut oleh umat Islam di seluruh dunia, adalah meniru kaum Kristian. Punyalah dia tak mahu bertasyabbuh dengan kaum Kristian, Nik Aziz sanggup mengeluarkan kenyataan seperti itu. Dihujahkannya pula, pada zaman Sahabat r.a, tabiin, tabiit tabiin dan solafus-soleh, tiada sambutan sebegitu rupa. Hanya selepas 300 tahun selepas kewafatan Rasulullah s.a.w, barulah ada Maulidur Rasul.

Aneh tidak aneh, Nik Aziz sendiri perlu menjawab, mengapa hanya selepas hampir 200 tahun kewafatan Rasulullah s.a.w maka munculnya mazhab-mazhab iaitu terutama selepas Islam berkembang ke wilayah-wilayah bukan Arab yang mempunyai geografi, sosio-budaya dan iklim yang berbeza.

Pernah atau tidak Nik Aziz menerangkan mengapa sewaktu zaman Khalifah Uthman Affan r.a sendiri, berlakunya pembacaan al Quran yang berlainan nada sehingga kemudian, diletakkan baris dan tanda baca pada setiap ayat untuk menyeratakan bacaan al Quran di semua wilayah Arab dan Ajam?

Bidaahkah baris dan tanda baca pada ayat-ayat al Quran sedangkan Rasulullah s.a.w tidak memerintahkan pun pada masa baginda s.a.w masih hidup? Adakah ijtihad Syaidina Abu Bakar r.a dalam hal ini bersalahan dengan ijtihad Syaidina Uthman Affan r.a dan Syaidina Ali r.a?

Kita renung sejenak 'permasalahan ini' dan mungkin ada kalangan yang boleh mendapatkan 'fatwa' daripada bijakpandai seperti Nik Aziz dan golongan yang serupanya.

Abu Qatada al-Ansari meriwayatkan di dalam Sahih Muslim, kitab as-siyam (puasa),kenapa baginda berpuasa pada hari Isnin, dan baginda bersabda,"Itulah hari aku dilahirkan dan itulah juga hari aku diangkat menjadi Rasul."

Daripada Mutawalli Sha'rawi: "Banyak peristiwa yang ajaib telah berlaku pada hari baginda s.a.w dilahirkan sebagai bukti bagi hadith dan sejarah bahawa malam Rasulullah s.a.w dilahirkan tidak seperti malam-malam manusia lain dilahirkan".

Peristiwa yang termaktub didalam hadith termasuklah gegaran yang dirasakan di istana 'Chosroes' dan padamnya api yang telah menyala selama 1000 tahun di Parsi dan beberapa peristiwa-peristiwa lain yang ditulis didalam karangan Ibnu Kathir, al-Bidaya, Jilid 2, mukasurat 265-268.

Daripada Kitab al-Madhkal oleh Ibnu al-Hajj (jilid 1, ms. 261) "Menjadi satu kewajiban bagi kita untuk membanyakkan kesyukuran kita kepada Allah setiap hari Isnin bulan Rabi'ul Awwal kerana Dia telah mengurniakan kepada kita nikmat yang besar iaitu diutus-Nya Nabi s.a.w untuk menyampaikan Islam kepada kita dan menyebarkan salam. Apabila baginda ditanya mengapa baginda berpuasa pada hari Isnin, baginda bersabda,"Hari itu adalah hari kelahiranku".

Oleh kerana itu, hari tersebut telah memberi satu 'penghormatan' kepada bulan tersebut, kerana hari itu merupakan hari Rasulullah (s.a.w) dan baginda bersabda,"Aku merupakan penghulu bagi anak cucu Adam dan aku tidak mengatakan ini kerana kesombongan …dan baginda bersabda: Adam dan anak cucunya akan bernaung dibawah panji-panjiku pada hari pembalasan kelak.

Hadith-hadith ini merupakan riwayat 'Shaikhayn' Bukhari dan Muslim.

Dan Muslim menulis di dalam Sahihnya, Rasulullah s.a.w bersabda, Aku telah dilahirkan pada hari Isnin dan pada hari yang sama juga wahyu yang pertama telah diturunkan kepadaku."

Rasulullah s.a.w mengutamakan hari kelahiran baginda dan memuji serta bersyukur kepada Allah, dengan berpuasa pada hari tersebut (Isnin) seperti yang diriwayatkan oleh Abu Qatada didalam sebuah hadith. Ini bermakna, Rasulullah s.a.w telah melahirkan dan menzahirkan perasaan gembira baginda dengan berpuasa pada hari tersebut - salah satu daripada bentuk ibadah khusus.

Oleh kerana Rasulullah s.a.w sendiri mengutamakan hari tersebut, jadi sebagai mencontohi baginda, sambutan atau ibadah yang selaras dengan shari'ah adalah dibolehkan - walaupun mungkin kaedah menyambutnya mungkin boleh berubah mengikut keadaan dan tempat tetapi dzat/intipati sambutan itu tetap sama.

Dan kerana itu, berpuasa, memberi makanan kepada orang fakir miskin, bersama-sama berselawat kepada Nabi s.a.w, ataupun bersama-sama mengingati dan merenung akan akhlaq baginda yang terpuji lagi mulia - semuanya merupakan kaedah ataupun cara yang boleh dilakukan untuk mengutamakan dan menyambut hari tersebut.

Justeru pendapat yang dikeluarkan oleh Nik Aziz berkenaan sambutan Maulidur Rasul kelihatan terlalu janggal. Sambutan tersebut sekalipun tidak dibuat pada zaman Solafus Soleh tetapi ia diharuskan dan tiada halangan untuk menyambutnya berdasarkan fatwa ulama-ulama muktabar yang kemuktabaran mereka jauh mengatasi Nik Aziz yang hanya lulus Sastera Arab!!!

0 comments

JANTAN BERTELUR SATU CUBA BELA ANWAR IBRAHIM DENGAN PERANG PUTAR BELITNYA!!!


Bila memperkatakan tentang Hishamuddin Rais, maka akan terbayanglah kita, seorang budak kampung ceruk Kuala Pilah yang kemudian berjaya memasuki Universiti Malaya tetapi kemudian terpengaruh dengan ajaran sosialis yang amat mirip dengan komunis. Orang inilah yang apabila diberikan peluang belajar dan melanjutkan pelajaran, memilih untuk berdemontrasi dan berpolitik sehingga akhirnya keciciran.

Apabila tindakan dilakukan oleh pihak berkuasa, akibat terlalu takut, dia lari malam. Selama lebih dua puluh tahun, dia hidup di luar negara dan di sebalik fahaman tegar sosialisnya itu, dia akhirnya terlantar di Tanah Inggeris dan sungguhpun menyatakan kebencian pada orang putih, dia sendiri lebih orang putih berbanding orang putih di negara bekas penjajah Malaysia itu.

Cumanya, lebih Hishamuddin Rais berbanding orang putih ialah katanya, masa dia kecil dahulu dia pernah ke sekolah agama... Masa dia kecil dululah....

Tak ramai yang masih ingat bagaimana dia merayu-rayu kepada Dr.Mahahir agar membenarkan dia balik ke Malaysia walaupun sebenarnya tiada sebarang larangan pun dikeluarkan menghalang dia balik. Yang menjadi masalah adalah dia sendiri. Dia yang takut dengan bayang-bayang dan dia yang takut akan dikenakan tindakan undang-undang.

Namun bagi mereka yang mengikuti perkembangan politik terutama sekali pada ketika Anwar Ibrahim sudah berada begitu hampir dengan kemuncak kuasa terutama sekitar 1995-1996 akan ingat bagaimana keluarga Hishamuddin Rais di Jemapoh turut merayu bagi pihak manusia yang membuang dirinya sendiri itu.

Hishamuddin Rais balik ke Malaysia pada ketika Anwar Ibrahim memangku jawatan Perdana Menteri selama dua bulan sepanjang percutian Dr. Mahathir.

Janjinya untuk tidak menimbulkan sebarang masalah kepada negara, dilupakan sebaik-baik sahaja Anwar Ibrahim berhadapan dengan tuduhan mahkamah. Dia yang dahulunya bersungguh-sungguh ingin membuktikan bahawa Dr. Mahathir adalah bencana terbesar Malaysia, bertukar menjadi puaka yang turut seronok melihat seluruh negara bergejolak sepertimana yang diharapkan berlaku di pekarangan Lincoln Institute sekitar awal 1970-an dahulu.

Tidak kisahlah, sebab dia memang penyokong Anwar yang berfahaman sosialis sejak azali...

Dalam isu terbaru, Hishamuddin Rais cuba memutarbelitkan sokongan Anwar Ibrahim kepada Zionis Israel menerusi wawancara dengan AWSJ. Dia cuba menjadikan Asian Wall Street Journal sebagai entiti Kapitalis yang sangat dibenci oleh puak-puak sosialis dan komunis sepertinya.

Hishamudin Rais cuba menggambarkan kononnya Anwar Ibrahim sedang berhelah untuk memperlihatkan kepada Asian Wall Street Journal yang dimiliki oleh Dow Jones, yang kepentingan serta peluang mereka akan lebih terbuka di Malaysia sekiranya Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat menguasai Putrajaya.

Wall Street dan Dow Jones adalah sinonim dengan penguasaan Zionis terhadap struktur kewangan dunia!

Dalam usaha untuk menaikkan kembali imej Anwar Ibrahim yang sudah runtuh kerana menyokong Zionis Israel, alasan 'helah' seperti yang digunakan oleh Hishamuddin Rais kelihatan terlalu amat janggal.

Secara terang-terangan, Anwar Ibrahim sudah mengaku, keselamatan dan kewujudan Israel akan dipertahankan sekiranya Pakatan menguasai Putrajaya. Malah beberapa bulan dahulu pun, Anwar Ibrahim melutut kepada Zionis Israel memohon ampun dan maaf kerana telah menyerang APCO dan menyelar kepentingan Zionis.

Anehnya, Hishamuddin Rais tidak pula menyebut tentang perkara itu. Begitu juga dengan hubungan baik Anwar Ibrahim dengan pelbagai agensi serta entiti Zionis. Cubaan Hishamuddin Rais untuk menggambarkan Anwar Ibrahim menggunakan dirinya untuk memperdaya Zionis menerusi entiti serta kepercayaan mereka sendiri, sebenarnya sudah cukup menggambarkan betapa terdesaknya puak-puak penyokong Anwar itu sendiri menangani masalah MULUT LANCANG ANWAR. (BACA DI SINI)

Memperdaya atau tipu helah Anwar kepada Zionis setakat ini tidak langsung menampakkan hasil, sebaliknya yang kelihatan ditipu daya dan diperdayakan adalah Anwar Ibrahim yang masih kemaruk hendak menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Hishamuddin Rais selaku penagih tegar sosialisme, boleh memberikan seribu satu dalih tetapi fakta-fakta yang ada jelas menunjukkan segala dalih-dalihnya untuk memutihkan imej Anwar Ibrahim tidak berjaya langsung!!!

0 comments

Friday, February 3, 2012

SI BODOH UJUB BEBAL DARI PUAK UMNO SAHAJA YANG MUDAH CAIR HATI!!!

Friday, February 3, 2012

Seperti yang dinyatakan oleh sahabat blogger UNSPINNERS, permainan kaum Pakatan dalam beberapa isu kebelakangan ini jelas menunjukkan betapa bercabangnya lidah mereka dan tidak konsistennya mereka dengan pendirian dan prinsip yang mereka sendiri laung-laungkan dan agung-agungkan.

Kebebasan bersuara yang menjadi serapah keramat kaum Pakatan, kini tidak lagi dipraktikkan. Kalau dipraktikkan pun, hanyalah bertujuan untuk memanjangkan kempen seperti LIWAT SUKA SAMA SUKA. Hakikatnya kaum Pakatan terutama sekali pemimpin mereka tidak akan sama sekali bersetuju dengan kebebasan bersuara yang mereka agung-agungkan sebelum ini.

Kebelakangan ini blogger pro-UMNO menjadi sasaran setelah sekian lama para pemimpin Pakatan bermukah sakan dengan blogger-blogger belaan mereka.

Bermula dengan menimbulkan cerita blogger pro UMNO menghabiskan jutaan ringgit duit rakyat, kemudian melabelkan blogger pro-UMNO dan BN sebagai lidah penyebar fitnah, akhirnya para pemimpin Pakatan kepanasan dengan pendedahan demi pendedahan dan sela-sela undang-undang yang boleh mereka manipulasikan digunakan untuk mengurangkan tekanan.

Menariknya blogger pro UMNO tidak pula meminta bukti yang mereka telah dibayar sebagaimana yang dituduh oleh puak Pakatan sebaliknya menelan dan adakalanya termakan dengan tohmahan berkenaan. Sedangkan pada masa yang sama, hampir semua komuniti siber terutama sekali blogger, menarik nafas mendengar peruntukan lebih RM5 juta yang disediakan oleh Nizar Jamaluddin dan Pakatan Rakyat Perak kepada para blogger dan cybertrooper mereka. Di Selangor pula, kerajaan negeri memperuntukkan lebih RM25 juta untuk program cyberwar seperti yang diuar-uarkan sendiri oleh Menteri Besarnya. Di Kelantan, selepas Kickdefella yang menerima peruntukan RM4 juta untuk menentang dan menimbulkan persepsi buruk terhadap kerajaan UMNO dan Barisan Nasional, blogger Topeng Perak yang merupakan salah seorang tenaga penting Jingga 13, khabarnya menerima peruntukan RM2 juta untuk kerja yang sama.

Hanya di Pulau Pinang, jumlah yang digunakan tidak diketahui. Namun berdasarkan kepada keaktifan forumers daripada beberapa buah forum seperti Low Yat dan sebagainya, yang sangat kritikal terhadap nama Melayu dan IP address yang sama, jumlahnya tentu jauh lebih besar memandangkan pembayaran dibuat berdasarkan satu demi satu posting.

Dan kebelakangan ini, permainan baru dimainkan lagi. Mungkin si pemainnya beranggapan itu adalah perang saraf yang sangat hebat. Menyebut nama orang yang dikatakan blogger itu ini secara terang-terangan di dalam blognya, diharap dapat dilihat, ditakuti dan mengancam blogger-blogger yang lain. Secara tidak langsung, menutup mulut para pendedah.

Paling menarik apabila tentera-tentera yang kurang faham dan arif dengan apa yang berlaku, turut masuk campur kerana berpendapat itu adalah tugas mereka mempertahankan institusi. Padahal apa yang mereka lakukan ialah meruntuhkan institusi itu sendiri.

Tanpa menggunakan otak dan sentiasa bebal dengan omongan pemimpin yang menyuap mereka, masing-masing mula mencari ruang untuk menyerang sepertimana para pemimpin Pakatan menggunakan sela undang-undang untuk menutup sebarang kritikan atau pendedahan yang menjejaskan masa hadapan politik mereka.

Seperti yang disebutkan oleh sahabat blogger UNSPINNERS yang serba misteri itu, puak-puak ini hanya menunggu butiran terperinci untuk melakukan pembunuhan. Kalau mereka di kalangan Pakatan, mereka akan menyaman. Kalau mereka di kalangan UMNO-BN atau menyamar sebagai UMNO, mereka akan mendedahkan nama sebenar dan kalau tidak ada halangan,mungkin nombor kad pengenalan, alamat rumah, nombor telefon, dan segala perincian lain bertujuan untuk mengugut lawan mereka.

Taktik seterusnya adalah berdebat. Sama seperti kaedah yang digunakan oleh Anwar Ibrahim, cabaran untuk berdebat sentiasa dikumandangkan untuk membuktikan mereka lebih benar. Perhatikan betul-betul kaedah dan taktik yang digunakan... Semuanya serba ANWAR IBRAHIM!!!

Menjadi musang berbulu ayam adalah perkara biasa dalam cyber warfare. Mengesan puak-puak ini juga tidak sukar dilakukan, terutama menerusi Internet apatah lagi bagi mereka yang memblog. Perkataan-perkataan dan ayat-ayat yang dibina dalam blog mereka, sudah cukup untuk menerangkan siapakah mereka sebenarnya.

Contoh terbaik, seorang jurublog menyatakan dia adalah blogger UMNO tetapi dalam blognya, tidak ada satu pun serangan terhadap pihak lawan atau pendedahan tentang kebaikan UMNO, sebaliknya yang disibukkan adalah keburukan dan reformasi dalam UMNO. Pada masa yang sama,bukti-bukti yang ada pula menunjukkan hubungan baiknya dengan kaum lawan.

Permainan ini sebenarnya tidaklah terlalu berseni. Bukan sedikit di kalangan jurublog yang merupakan mereka yang memilih untuk menyokong sesuatu yang tidak mereka yakini sebelumnya. Dan bukan sedikit juga yang mempertahankan apa yang mereka percaya walaupun bukti-bukti semakin jelas membuktikan kepercayaan mereka itu adalah salah sama sekali.

Dan kebelakangan ini, dengan dorongan kewangan serta keuntungan yang sebelum ini hanyalah angan-angan, sudah mula menampakkan riak-riak, mereka lebih baik dari kumpulan saingan dan sebagainya.

Itu yang berlaku dalam group Pakatan dari dulu sampai sekarang. Persoalan, mengapa mereka tidak dapat apa yang kumpulan satu lagi dapat, terpaksa dipaksikan kepada suara, KAMI YANG LEBIH BERTUNGKUS LUMUS BEKERJA.. Akhirnya berlakulah perpecahan walaupun cuba diselindungkan dengan cara yang menyejukkan hati iaitu, KAMI BEKERJA DENGAN IKHLAS dan KAMI BERADA DALAM ENTITI PARTI DAN KAMI LEBIH BERHAK!!!

Musang berbulu ayam tidak akan berusaha menerangkan apa yang telah dilakukannya selama ini, sebaliknya akan membantu TUAN-TUAN BESARNYA di pihak lawan untuk menangkap, membunuh dan seterusnya memastikan hanya dia sahaja yang hidup bebas.

Anda faham?

Tak faham atau pura-pura tak faham? Atau masih cuba berselindung dengan menggunakan ahli-ahli yang kurang faham dan mudah cair hati dengan 'kebijaksanaan' perang saraf anda?

0 comments

ZURAIDAH PERLU BELAJAR MANDI WAJIB SEBELUM DESAK SHAHRIZAT JALIL LETAK JAWATAN!!!


Sebagai Ahli Parlimen, Zuraidah Kamaruddin adalah seorang wakil rakyat yang paling tak berguna. Tidak ada satu benda pun yang dilakukannya di Ampang. Setiap masa dia melalak pelbagai isu tetapi isu-isu di Ampang sendiri tidak pernah dapat diselesaikannya. Bahkan kesemua isu itu cuba disorokkan di bawah karpet.

Di dalam PKR sendiri, selaku Ketua Wanita, Zuraidah Kamaruddin adalah Ketua Wanita yang paling menjahanamkan parti dengan keazamannya mengekalkan kedudukan dengan cara membenamkan rakan-rakan Wanita separtinya sendiri.

Sehingga kini, apa sumbangan yang telah diberikan oleh Zuraidah Kamaruddin kepada negara yang telah menganugerahkan kewarganegaraannya sekalipun telah lebih tiga tahun dia menjadi Ahli Parlimen?

Desakan Zuraidah Kamaruddin agar Shahrizat Jalil meletakkan jawatan seandainya ada maruah, sebenarnya mencerminkan keburukan sifat yang ada pada dirinya. Shahrizat yang diserang secara fitnah dan tohmahan, tetapi Shahrizat Jalil jugalah yang terpaksa menelan segala dosa fitnah.

Corak berpolitik yang dimainkan oleh Zuraidah Kamaruddin amat keji!

Setelah penjelasan panjang lebar yang dibuat oleh Ketua Audit Negara, di mana air muka Zuraidah yang masih mengatakan Shahrizat Jalil terbabit dengan NFC dan tidak ada maruah kerana NFCorp memperolehi pinjaman mudah dan menggunakan pinjaman berkenaan untuk menjana pendapatan bagi pembayaran yang perlu dibuat kepada kerajaan bermula pada tahun ini?

Zuraidah Kamaruddin terus bermain dengan persepsi walaupun hakikatnya segala tuduhan yang dilemparkan kepada Shahrizat Jalil tidak dapat dibuktikan sama sekali. Sehingga kini, bukti yang menunjukkan keterkaitan Shahrizat Jalil dengan NFCorporation dan NFC, gagal dihadirkan oleh Zuraidah Kamaruddin.

Anehnya dia cuba memetik kata-kata Rafizah Aziz dan Ali Al-Habshee yang mempunyai kepentingan besar dalam hal ini untuk mempertahankan dirinya yang sudah pun didedahkan sebagai penfitnah besar.

Di mana maruah Zuraidah Kamaruddin sendiri apabila serombongan ibu tunggal datang ke pejabatnya mengadu hal dan cuba mendapatkan bantuan tetapi diberi jawapan bahawa pinjaman serta bantuan kepada ibu-ibu tunggal tidak ada sedangkan pada masa yang sama, beberapa orang penyokong PKR di kawasan yang sama, diberikan pinjaman RM5000 untuk perniagaan kecil?

Di mana air muka Zuraidah selaku wakil rakyat, apabila seorang ibu miskin cuba mendapatkan bantuan daripadanya selaku Wakil Rakyat bagi seorang anak cacat yang sedang kesakitan, tetapi TIDAK DILAYAN SAMA SEKALI oleh Zuraidah yang lebih sibukkan lembu fidlot berbanding rakyat yang diwakilinya?

Mana maruah serta harga diri Zuraidah Kamaruddin, apabila pertanyaan tentang rumah-rumah mampu milik yang kononnya hendak dibangunkan di kawasan Ampang jikalau Pakatan menang oleh pengundi yang terpedaya, DITEMPELAK dan DIHAMUN oleh Zuraidah Kamaruddin sendiri?

Datanglah ke Ampang dan tanyakanlah kepada penduduk di Ampang, terutama sekali mereka yang pernah 'berkunjung' ke pejabat Zuraidah Kamaruddin dan ada sejuta satu macam macam cerita-cerita sadis melibatkan bekas warga Singapura itu bersama para pembantunya!

Mengapa tidak sahaja Zuraidah Kamaruddin meletak semua jawatan kerana DIA ADALAH SEORANG YANG AMAT TIDAK BERGUNA kepada rakyat yang diwakilinya, berbanding mendesak Shahrizat Jalil yang hanya menjadi mangsa fitnah dan tohmahan jahat Zuraidah serta kawan-kawannya dalam Pakatan Rakyat?

Lembu fidlot tidak lebih berharga daripada undi serta harapan yang disandarkan ke bahu Zuraidah Kamaruddin. RM250 juta pinjaman mudah yang diperolehi oleh NFCorp tidak setanding dengan tender serta kontrak pembersihan di kawasan Ampang yang dibahagi-bahagikan sesama kroni oleh Zuraidah Kamaruddin. Ladang 1500 ekar di Gemas, tidak sebanding dengan cukai pintu dan cukai tanah yang dinaikkan di Ampang sedangkan keadaan prasarana di kawasan Zuraidah Kamaruddin itu berada dalam keadaan yang jauh lebih daif.

Sebelum Zuraidah Kamaruddin menyelak kain Shahrizat Jalil, ada baiknya dia selak kainnya sendiri untuk melihat sama ada dia sendiri sudah bercukur atau belum!!!!

0 comments

ANJING CUBA MENGAWAN HARIMAU, SAMALAH MACAM ANWAR CUBA AMBIL HATI ZIONIS!!!


Anwar Ibrahim hanyalah SEEKOR ANJING yang akan menyalak dan menjilat tuannya yang telah merampas tanah Palestin. Anjing yang bernama Anwar Ibrahim itu akan sanggup berbuat apa-apa sahaja, hatta terpaksa berlakon sebagai orang Islam, bercerita kononnya hendak ke Makkah menunaikan umrah tetapi pada masa yang sama, bertemu dengan musuh-musuh umat Islam di Turki merundingkan kekacauan yang ingin dilakukannya di Malaysia.

Fikirnya, dengan menyetubuhi Zionis dari belakang, maka dia akan bertukar menjadi harimau yang bertaring tajam dan berkuku cengkam hebat.

Malangnya, anjing kekal sebagai anjing. Dan apabila anjing kurap seperti Anwar Ibrahim di mata Zionis cuba berlagak seperti Spico, percayalah, yang akan binasa nanti adalah rakyat Malaysia tanpa mengira keturunan, kaum, agama, bahasa mahupun budaya...


0 comments

PENULIS LIRIK AWAN NANO IKRAR TULIS LIRIK SEKS SUKA SAMA SUKA UNTUK BELA ANWAR IBRAHIM!!!

Ketua Cabang PKR Parit Sulong, Hasmi Hashim atau nama penanya Buddhi Hekayat merupakan seorang penjilat Anwar yang paling tegar. Dengan menggunakan alasan ‘SENI’, maka segala-galanya dipandang dari sudut yang berbeza sambil cuba memesongkan pandangan serta pemikiran masyarakat kepada kecenderungan peribadinya.

Kemenangan dalam Anugerah Juara Lagu yang baru lepas menerusi lagu AWAN NANO yang dianjurkan oleh stesen televisyen milik UMNO, sebenarnya memperlihatkan bagaimana kegiatan bawah tanah PKR menyusup dalam setiap elemen yang dimiliki oleh UMNO. Dengan berselindung di sebalik seni, tentera-tentera propaganda Anwar Ibrahim tidak sahaja menyusup untuk menguasai tetapi juga menyebarkan fahaman mereka, baik secara penzahiran, mahupun menerusi idea.

31 Januari lalu, pada pukul 9:00 malam sehingga 11:00 malam, satu majlis dialog yang dianjurkan oleh Akademi Pak Sako telah diadakan di Cafe NZ Garden, KLCC, Kuala Lumpur. Majlis tersebut menampilkan Hasmi Hashim, penulis lirik AWAN NANO sebagai speaker. Majlis berkenaan telah dihadiri lebih kurang 30 orang. Antara mereka yang menunjukkan muka adalah Hilmi Idham, bekas pelajar keciciran UKM, Hashim Tikus (nama sebenar belum diketahui) dan bekas wartawan Utusan Malaysia yang sedang mencari nama untuk bertapak sebagai orang politik, Hata Wahari.

Hampir kesemua yang hadir adalah ahli-ahli Anwar Ibrahim Club atau AIC.

Menariknya dalam majlis berkenaan, Hasmi bercerita tentang sejarah perjuangan politik Anwar Ibrahim. Padahal kalau berdasarkan kepada latar belakangnya, Hasmi sendiri tidak mengetahui banyak tentang Anwar Ibrahim, terutama sekali pembabitan Anwar Ibrahim dalam sejarah politik negara dari tahun 1974 dan kemuncaknya pada 1981 sehingga 1998.

Keazamannya untuk menggunakan lirik lagu sebagai wadah untuk menaikkan imej PKR serta Anwar Ibrahim sememangnya sudah boleh dijangka. Apatah lagi kemenangan lagu AWAN NANO, membuka ruang yang sangat luas kepada Hasmi Hashim, ditambah pula dengan ‘sokongan’ serta ruang yang diberikan oleh pihak stesen elektronik seperti TV3 dan rangkaian radio milik entiti UMNO itu, menjadikan Hasmi Hashim melihat peluang tersebut perlu dipergunakan dengan seoptimumnya.

Walaupun sekadar menjadi penulis lirik, Hasmi Hashim dalam dialognya menuduh politik Malaysia adalah kotor. Alasannya ialah, kotornya politik Malaysia adalah disebabkan pensabitan Anwar Ibrahim dalam kes liwat.


SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM


0 comments

MATILAH KAKITANGAN KERAJAAN!!! MATILAH KORANG!!!


Bukan kecik anak jumlah kakitangan kerajaan di negara ini. Jumlahnya adalah lebih kurang 1.2 juta orang. Sebahagian daripada kakitangan kerajaan pula menjadikan trend menyokong Pakatan Rakyat sebagai satu kewajipan. Dan kakitangan awam inilah juga yang banyak membocorkan rahsia, kurang menjalankan tanggungjawab tetapi berangan-angan besar untuk hidup lebih selesa di bawah kerajaan baru.

Bagaimana agaknya kehidupan kakitangan awam berjumlah 1.2 juta orang di negara seandainya Pakatan Rakyat benar-benar mengambilalih kerajaan seperti yang sedang mereka usahakan sekarang?

Adakah kakitangan awam di negara ini akan 'terselamat'?

Yang sahihnya, penguasa sebenar jikalau Pakatan mengambilalih pentadbiran negara ini adalah DAP. Dan DAP menerusi mulut Tony Pua sudah mempunyai perancangan yang SANGAT BAIK untuk kakitangan awam.

Sebahagian besar daripada kakitangan awam yang juga merupakan sebahagian besarnya adalah orang Melayu akan diterajang keluar dan menjadi penganggur. Pengambilan kakitangan awam yang baru akan berasaskan kepada merit. Jumlah kakitangan awam yang 'terlalu ramai' sekarang adalah membazir dana rakyat, kata Tony Pua.

Tony Pua (Ahli Parlimen DAP Petaling Jaya Utara) telah mengeluarkan kenyataan yang menjelaskan agenda sebenar DAP di negara ini. Kenyataan Tony Pua tersebut dikeluarkan dalam seminar bertajuk "Ke Mana Perginya Wang Titik Peluh Kita? Beranikan Diri Untuk Bajet 2012", program yang dianjurkan oleh Pemuda DAP Johor. Tony Pua mencadangkan untuk memecat kakitangan awam. Kalau pecat, siapa pula akan mengisi kekosongan terbabit?

Tony Pua menyatakan jika pakatan pembangkang memerintah kerajaan pusat maka satu projek yang dinamakan sebagai "Projek Khas Mengurangkan Kakitangan Awam" akan dilaksanakan untuk mengurangkan kakitangan awam secara berperingkat peringkat setiap tahun. Tujuan utama Tony Pua mencadangkan sedemikian adalah kerana untuk mengurangkan perbelanjaan katanya. Penyelesaian untuk kurang belanja adalah membuang orang. Ini pilihan penyelesian mudah kerajaan pakatan pembangkang. (BACA DI SINI)

Mungkin sebahagian besar kakitangan awam yang menyokong Pakatan Rakyat akan beranggapan mereka terselamat kerana mereka adalah penyokong, tetapi berdasarkan kepada apa yang berlaku di Selangor dan Pulau Pinang, selagi mereka berjenama Melayu dan Islam, sebarang tindakan tidak akan mengira sama ada menyokong Pakatan Rakyat mahupun sebaliknya.

Pengurangan kakitangan awam secara berperingkat-peringkat yer?

Mampuslah kakitangan awam yang seronok dan berangan-angan besar dengan Pakatan Rakyat!!!

0 comments

KERJASAMA CY-WARRIOR PRO-PAKATAN DIPERLUKAN UNTUK KEMBALIKAN OKU YANG HILANG!!!

Dipetik dari papagomo.com

Hari ni hari Jumaat dah tentu ramai yang akan keluar ke Masjid Masjid dalam menunaikan Solat Jumaat. Jadi Gomo dengan rendah hati ingin meminta bantuan dari pembaca untuk sama sama kita mencari seorang remaja lelaki yang Hilang. Berikut makluman yang diberi:

Disini kak Su ingin memohon jasa baik semua untuk menolong mencari anak saudara Kak Su Mohd Nor Fitri bin Marzuki seorang syndrom down (gambar diatas). Beliau telah hilang semenjak 23/1/2012 hingga sekarang. bermacam-macam cara telah kami sekeluarga lakukan termasukan menghubungi TV3 pada 26/1/12 dan 28/1/12 (3 kali) dan pada 31/1/2012

TV3 telah menghantar reporter untuk mebuat liputan di rumah keluarga Fitri. tetapi hingga sekarang berita kehilangan beliau belum disiarkan. kami ada menghubungi TV3 untuk bertanya tentang tarikh siaran, dan jawapan mereka "mungkin besok". menurut kru TV3 yang datang kerumah kakak saya, mereka telah menghantar rakaman ke TV3 head office pada hari yang sama 31/1/12. Report polis telah dibuat pada hari sama kehilangan nya. Harian metro juga datang tetapi berita belum disiarkan lagi.

Kami ada mendapat maklumat bahawa kemungkinan Fitri berada di Pulau Pinang bahagian Jelutong. Kak su amat-amat berharap pembaca-pembaca blog dapat menolong membantu kami sekelurga menghebahkan kepada umum tentang kehilangan Mohd Nor Fitri.

019-5449170

Taman Semarak
Sungai Petani Kedah.


GOMO: Jadi buat para pembaca yang prihatin dan peka mengenai pekara ini maka diminta anda semua untuk bersama sama kita mencari remaja yang hilang ini. Remaja tersebut syndrom down Dan sudah pasti jika kita tidak membantu maka potensi untuk pekara tidak diingini mungkin berlaku.

Gomo harap para pembaca dapat menolong mencari Remaja Syndrom Down ini.

Buat sahabat Blogger, facebooker, Twitter dan mana mana medium yang ada sama ada dari Pro Kerajaan mahupun Pembangkang marilah kita sama sama menyebarkan maklumat mengenai kehilangan Remaja lelaki ini. Gomo yakin jika sebaran secara total melalui semua Media Cyber baik pro Kerajaan mahupun pembangkang remaja yang hilang ini akan dijumpa dalam masa yang singkat.

Tolong Ye sahabat Blogger, facebooker, Twiiter baik Pro Kerajaan mahupun Pembangkang.


0 comments

BEKALAN GULA DAN MINYAK MASAK KEMBALI 'HILANG' DARI PASARAN!!!

Permainan kartel yang menguasai pasaran barangan keperluan semakin merbahaya. Walaupun pendedahan demi pendedahan dibuat, namun ketiadaan penguatkuasaan yang bersungguh-sungguh dari pihak berkuasa, menjadikan kumpulan kartel sebagai PENYEDUT DARAH rakyat kebanyakan yang cukup hebat.

Kini, bekalan gula dan minyak masak kembali 'hilang' dari pasaran. Mungkin 'kehilangan' gula tidak terasa sangat kerana komoditi tersebut tidak lagi dimonopoli oleh seorang individu semata-mata. Seperti ketika 'kehilangan' gula dari pasaran yang lepas, rangkaian pasar mini SAVEMORE yang dimiliki oleh Syed Mokhtar Al-Bukhari tidak mengalami penyusutan, bahkan SAVEMORE menjadi penyelamat orang ramai dengan bekalan gula yang tidak putus-putus.

Selain nama Syed Mokhtar Al-Bukhari, ada satu lagi nama yang mempunyai kaitan dengan gula DAN TERLEBIH-LEBIH LAGI MINYAK MASAK iaitu Robert Kuok!

Permainan menyorok bahan makanan merupakan taktik yang paling lama digunakan untuk menunjukkan penguasaan, selain memberikan tekanan kepada kerajaan bagi kenaikan harga mahupun menimbulkan kemarahan rakyat kepada kerajaan.

Dek kerana itulah, setiap kali harga barangan naik, maka ahli politik pembangkang akan serta-merta menuding jari kepada kerajaan untuk menimbulkan persepsi di kalangan rakyat bahawa segala kekurangan tersebut adalah disebabkan oleh kerajaan. Ahli-ahli politik pembangkang yang hampir keseluruhannya menjadi balaci kepada penguasa-penguasa barangan makanan di pasaran, akan bertindak sebaik-baiknya kerana kekurangan bahan makanan, tidak hanya akan memberikan keuntungan besar kepada penguasa mereka, sebaliknya kepada survival parti politik pembangkang sendiri.

Di sebalik usaha kerajaan untuk mengurangkan kepanikan di kalangan rakyat dengan terus memberi jaminan bahawa bekalan minyak masak dan gula masih tidak terjejas, di beberapa tempat, termasuklah di kawasan penulis sendiri, bekalan untuk kedua-dua bahan berkenaan sudah semakin berkurangan.

Catuan telah mula dikenakan oleh pekedai. Alasan yang diberikan ialah, penghantaran bekalan oleh orang tengah sangat terhad dan orang tengah juga telah menaikkan harga gula serta minyak masak serta barangan keperluan yang lain. Dan peningkatan harga tersebut tidak hanya berlaku kepada gula dan minyak masak, malahan semua harga barang keperluan juga dinaikkan.

Paling ketara adalah harga ikan dan hasil laut. Dengan memberi alasan, musim tengkujuh dan sebagainya, peningkatan harga hasil laut begitu ketara semenjak kebelakangan ini. Penguasaan kartel menyebabkan KERAJAAN KELIHATAN LUMPUH DAN TIDAK BERUPAYA. Walaupun sesekali berlaku penguatkuasaan di pasar dan kedai, namun golongan yang sebenarnya menaikkan harga iaitu pemborong dan orang tengah tidak pernah dikenakan sebarang tindakan. Malahan, dalam SEMUA KES mereka terlepas begitu sahaja!!!

Oleh kerana itulah, kebelakangan ini kita dapat melihat bagaimana golongan pemimpin Pakatan melakukan serangan yang sangat agresif terhadap Syed Mokhtar Al-Bukhari memandangkan keupayaan anak Melayu-Bumiputera-Islam itu memecahkan monopoli golongan yang telah lama menyedut darah rakyat Malaysia...

Tujuannya tidak lain dan tidak bukan, hanyalah untuk menunjukkan kononnya pengurangan bekalan bahan makanan dalam pasaran adalah disebabkan oleh golongan 'UMNO' seperti Syed Mokhtar Al-Bukhari.

0 comments

Thursday, February 2, 2012

HADI AWANG SEMAKIN HAMPIR KELUAR PAS!!!

Thursday, February 2, 2012

Ketua Dewan Ulama yang semakin membisu dan kurang berperanan, Harun Taib menyatakan, sekiranya Abdul Hadi Awang keluar dari PAS, bukan sahaja kaum Dewan Ulama akan bubar dengan pengunduran kesemua ulama PAS, bahkan akan berpalinG dari PAS. Dan amaran yang paling keras ialah, jikalau Pakatan Rakyat memenangi Pilihanraya Umum Ke-13, hak menjadi Perdana Menteri perlu diberikan kepada Abdul Hadi Awang, bukannya si meroyan yang membedal China Doll, Anwar Ibrahim.

Ketika Hasan Ali dipecat, PARASIT dalam PAS menyatakan, pemecatan tersebut tidak akan mencacatkan PAS kerana kononnya, pengaruh Hasan Ali tidaklah sebesar mana di dalam PAS. Pun begitu, dalam perkembangan terbaru menyaksikan, Hasan Ali bukan sahaja mempunyai pengaruh di kalangan ahli-ahli PAS tetapi juga di kalangan ahli-ahli PKR berbangsa Melayu.

Tidak lagi dapat disorokkan ialah perkembangan 'tidak sihat' dalam PAS yang menyaksikan ahli-ahli parti tersebut sedang berbalah sesama sendiri. Biarpun telah diperingatkan berulang kali tentang bahayanya kehadiran kaum PARASIT yang menyembah Anwar Ibrahim dan DAP, ingatan-ingatan tersebut dianggap sebagai niat jahat UMNO untuk memecahbelahkan PAS.

Kata dua yang diberikan oleh Harun Taib akan menambahkan lagi kehangatan kedua-dua kem besar dalam PAS. Hadi Awang yang kelihatan semakin tertekan dilihat sekarang ini berseorangan dan bersendirian, manakala Majlis Syura dan Dewan Ulama yang selama ini menjadi kebangaan PAS, tidak ubah seperti berhala berserban bisu dan pekak semata-mata.

Siapakah di kalangan PARASIT PAS yang akan kata Hadi Awang boleh berambus dari PAS kerana PAS tidak lagi memerlukan Hadi Awang?

Kita tunggu sama-sama... Yang pastinya, Harun Taib akan menjadi figur baru yang menghangatkan lagi kaum PARASIT yang terus kepanasan kerana pendedahan demi pendedahan!!!

0 comments

ADUN TELANJANG MARAH SPR!!!


Elizabeth Wong, ADUN Bukit Lanjan yang 'hutannya' telah dilihat oleh kebanyakan rakyat Malaysia, marah dan menganggap SPR sengaja menganaktirikan rakyat Malaysia yang berada di luar negara daripada membuang undi. Alasan yang diberikan oleh SPR iaitu dengan menghubungkan cukai dengan proses pilihanraya sebagai satu 'kesamaran'.

Kata ADUN telanjang itu lagi, SPR tidak sepatutnya menjadikan proses mengundi sebagai satu keistimewaan kerana ia adalah hak setiap warganegara. (BACA DI SINI)

Tetapi aneh jugalah...

Yang hidup di Malaysia dengan hidup di luar Malaysia, malah ada rakyat Malaysia di luar negara tidak pernah peduli pun dengan apa yang berlaku di negara ini, hendak disamaratakan hak masing-masing?

Kalau di Malaysia, segala sepak terajang harian, terpaksa ditempuhi. Yang sihat sejahtera, bahkan membawa lari segala asset dan wang tunai mereka untuk dilaburkan di negara-negara asing bersama keluarga sekali, datang mana pula hak samarata mereka dengan rakyat Malaysia di negara sendiri?

Yang duduk di Malaysia, hari-hari bayar cukai terutama sekali yang menghisap rokok. Yang duduk di luar negara, jadah cukai apa bendanya yang mereka bayar? Silap-silap cukai rakyat Malaysia yang menyara kehidupan mereka di sana, terutama sekali pelajar-pelajar yang mendapat biasiswa, dermasiswa, tajaan dan sebagainya.

Jadi, dari mana pula datangnya kesamarataan dan pengundian bukan satu keistimewaan kepada rakyat Malaysia yang membayar cukai?

Macam Helmi yang ambil gambar Elizabeth terkangkang tanpa berseluar dalam jugalah... Siapa yang lebih istimewa walaupun rakyat Malaysia telah melihatnya?

Helmi bukan sahaja ambil gambar dan siarkan, tetapi juga telah 'merasa'. Orang lain pula sekadar tengok dan telan air sama ada geli sebab hutannya berselirat atau terpaksa CARI SABUN DI BILIK AIR!!!

Jadi, antara rakyat Malaysia di luar negara, dengan rakyat Malaysia dalam negara, siapa yang lebih istimewa?

0 comments

90% MELAYU BARU BUKAN PENGUNDI... MALANGNYA NASIB!!!


Kalau bab berdemonstrasi, Melayulah juaranya.

Kalau bab tak puas hati, Melayu jugalah heronya.

Kalau bab mempersoalkan orang lain kaya diri sendiri tak kaya-kaya, Melayu jugalah hebatnya.

Kalau bab nakkan kebebasan, Melayu juga jaguhnya.

Malangnya, Melayu ini 'terlalu tuan' sampaikan untuk mengundi pun, Melayu menjadi 90% mereka yang boleh mengundi tetapi tidak pernah mendaftar!!!

Hebat sungguh Melayu...

Maka tidak lama lagi, Melayu-Melayu itu jugalah yang akan marah mengapa itu mengapa ini...

Sedangkan Melayu-Melayu itu tidak pernah peduli pun dengan apa yang WAJIB mereka lakukan. .

Yang disibukkan,Melayu mesti jadi berbeza.... Bukan berbeza secara positif, tetapi berbeza dengan cara yang bukan-bukan... Contohnya, disuruh mengaji dan belajar, dibantainya berdemonstrasi.

Melayu tak mengundi?

Malangnya hidup... Dan kalau ini berterusan dalam tempoh tidak sampai tiga dekad lagi, bangkai Melayu pun, kalau nak ditanam, perlu dapat kelulusan orang bukan Melayu.

Melayu! Melayu! Kalau bertengkar, boleh tumbuk meja, boleh upah bomoh... Tapi nak daftar dan pergi mengundi pun, malas!!!

0 comments

PENDEDAHAN BAGAIMANA PENEROKA FELDA KENA TIPU TENTANG FGVH DARI PEMIMPIN UMNO SENDIRI!!!


Di sana sini, para pemimpin Pakatan, khususnya PAS dan PKR sedang menipu orang-orang Melayu, khususnya para peneroka FELDA tentang kerugian besar yang akan dihadapi oleh mereka berikutan pengapungan saham tanah-tanah FELDA menerusi FELDA GLOBAL VENTURE HOLDING tidak lama lagi.

Pada ketika para peneroka seharusnya bersyukur kerana kehidupan mereka yang jauh lebih baik berbanding dahulu, ada kaum yang tidak senang dengan kemakmuran yang dinikmati oleh golongan peneroka. Malah kaum berkenaan berusaha untuk memporak perandakan kehidupan masyarakat FELDA dengan pelbagai tohmahan yang kadangkala tidak masuk akal tetapi disebabkan kurangnya penerangan, maka banyaklah perkara yang sepatutnya senang, jadi susah.

Apabila memperkatakan tentang FELDA, maka sekarang ini berkicaulah para pemimpin PKR bahawa peneroka akan kehilangan tanah mereka kerana pengapungan yang dibuat oleh FELDA. Para peneroka ditakut-takutkan yang mereka bukan sahaja bakal kehilangan tanah tetapi juga kehilangan tempat kediaman.

Penjelasan seorang anak peneroka yang juga merupakan pemimpin kanan UMNO-KEDAH, Datuk Othman Aziz berhubung perkara ini amat menarik. Othman Aziz merupakan 'produk' yang terhasil daripada program FELDA yang bukan sahaja mengubah kehidupan para pesertanya tetapi juga meningkatkan tahap hidup generasi kedua dan ketiga.

Menurut Othman Aziz, lima daripada tujuh beradiknya telah berjaya memperolehi tahap akademik tinggi yang mungkin tanpa penyertaan ibu bapanya dalam Tanah Rancangan Persekutuan Lubuk Merbau, dia tidak mungkin berada pada kedudukan sekarang.

Apabila diajukan tentang pelaburan yang bakal dibuat oleh FELDA, menurut Othman Aziz, para peneroka dan anak-anak mereka tidak seharusnya berasa bimbang kerana 12 atau 14 ekar tanah yang telah dianugerahkan kepada mereka tidak terlibat langsung dalam aktiviti pengapungan. Sebaliknya para peneroka yang secara automatik adalah ahli KOPERASI PENEROKA FELDA (KPF) berterima kasih kepada perancangan yang dibuat untuk menambahkan pendapatan mereka menerusi penarikan modal yang dibuat dengan menggunakan tanah FELDA PLANTATION.

Keuntungan daripada pelaburan berkenaan akan disalurkan ke KPF dan para peneroka akan memperolehinya tanpa sebarang risiko atau bimbang 12 atau 14 ekar tanah yang telah diberikan kepada mereka terjejas.

Perlu diingat, tiada lagi pembukaan tanah-tanah baru dibuat oleh FELDA. Pada masa yang sama, tanah-tanah rancangan yang sedia ada telah berusia lebih 30 tahun.

Amat malang kerana penjelasan tentang perkara ini tidak dibuat secara jitu dan menyeluruh, sebaliknya membiarkan para pemimpin Pakatan berterusan membuat fitnah dan menabur tohmahan yang bertujuan menakut-nakutkan kaum peneroka dengan fakta-fakta palsu.

Dan yang paling menariknya ialah, FELDA yang telah banyak berbakti dan mengubah taraf hidup para penerokanya, terus ditohmah sebagai penyedut darah!!!

0 comments

SIBUK ANGPAU PUTIH PERKASA, ANGPAU KOSONG DAP APA CERITA?


Semenjak beberapa hari kebelakangan ini, cerita tentang angpau bersampul putih yang diberikan oleh PERKASA dalam satu majlis meraikan sambutan TAHUN BARU CINA. Kecoh warna putih bagi masyarakat Cina adalah simbol kepada kesedihan walaupun yang memberikan angpau tersebut adalah orang Melayu dan bagi orang Melayu, putih melambangkan kebersihan, ketulusan dan keikhlasan.

Disebabkan yang memberi itu adalah Melayu dan PERKASA pulak tu, maka dikatakan Melayu dan PERKASA tidak peka dengan sensiviti kaum serta tidak cuba memahami budaya kaum Cina. Walaupun pada masa yang sama, terlalu banyak kejadian di mana orang Cina sendiri tidak pernah cuba memahami budaya kaum Melayu terutama yang membabitkan arak, judi dan BABI. Namun atas dasar toleransi, Melayu biasanya menelan sahaja kemusykilan dan sensitiviti tersebut kerana MELAYU MEMANG TELAH DIASUH untuk memahami masalah orang lain semenjak awal kewujudan MELAYU lagi.

Anehnya, menurut Timbalan Presiden Parti Cinta Malaysia, Huan Chen Guan, apa yang berlaku di Pulau Pinang membabitkan Lim Guan Eng dan DAP jauh lebih memalukan berbanding ANGPAU BERSAMPUL PUTIH PERKASA.

Ini SMS yang diterima dari VP PCM:

Lim Guan Eng kutuk PM pasal PERKASA beri angpau bersampul putih. Walaupun ia tiada kena-mengena dengan PM tapi dalam persepsi masyarakat Cina, PERKASA adalah disokong oleh BN. Saya amat sedih bila nampak tiada pemimpin Cina dari BN yang mengambil kesempatan ini untuk mengutuk kepimpinan DAP. Padahal DAP di Pulau Pinang telah memberi ANGPAU KOSONG kepada rakyat jelata.

DAP cuma sampaikan ANGPAU KOSONG (not a single cent inside the angpau packet) kepada orang ramai!

Perbuatan demikian amatlah biadap dan kurang ajar. Ramai yang telah mengadu kepada saya berhubung perbuatan ini.

Adakah pemimpin-pemimpin Cina BN di Pulau Pinang tidur atau pun masih bermimpi? Sepatutnya perkara demikian harus dihebohkan untuk pengetahuan orang ramai.

What a waste, a good opportunuity to expose them but BN rather pick to remain quite.

TQ

From Huan, VP PCM

1 comments

HARI TU DIA IKTIRAF NIK AZIZ SEBAGAI NABI, KINI BERDUSTA TENTANG NABI S.A.W PULA!!!

Nampaknya ustaz PAS semakin lama semakin mengarut dalam mengeluarkan nas-nas agama. Dahulu Ustaz Budak ini jugalah yang mengiktiraf Nik Aziz sebaris dengan nabi. Terbaharu Ustaz Budak menyatakan dalam satu ceramahnya bagaimana Nabi Muhammad saw menyesal kerana tidak dapar bertemu dengan Imam Ghazali!


Permasalahannya timbul apabila belum ada mana-mana hadis yang riwayatkan menceritakan bagaimana Nabi Muhammad menyesal kerana tidak bertemu Imam Ghazali. Tidak langsung dapat dipastikan dari mana hadis seperti ini diceduk.

Bukan itu sahaja, malah hadis palsu lain yang disebarkan Ustaz Budak ini juga ialah:

1. seurat rambut Saidina Abu Bakar as gugur di atas kubur lalu menyelamatkan ahli kubur tersebut dari azab seksa kubur selama 40 hari.
2. kubur Imam Shafie dikatakan mampu menyelamatkan azab seksa kubur ahli kubur yang bersemadi disekitarnya.
3. Orang alim yang lalu dikubur dapat menyelamatkan seksa ahli kubur tersebut selama 40 hari.

Ustaz Budak ini perlu disiasat untuk oleh Jabatan Agama Islam dari terus-menerus menyebarkan hadis palsu untuk mengelirukan orang ramai. Makin teruk ustaz tarbiah PAS ini dalam menyebarkan dakyah yang mengarut.

Sesungguhnya berdusta ke atasku (menggunakan namaku) bukanlah seperti berdusta ke atas orang lain (menggunakan nama orang lain). Sesiapa yang berdusta ke atasku dengan sengaja, maka siaplah tempat duduknya dalam neraka” (Riwayat al-Bukhari, Muslim, dan selain mereka)


0 comments

Wednesday, February 1, 2012

ANWAR BUAT UMRAH LER WEIII!!! JANGAN TERKEJUT!!!

Wednesday, February 1, 2012

Daripada maklumat yang diperolehi, malam ini Anwar Ibrahim, si pelakon opera tua itu akan terbang ke luar negara. Negara pertama yang dia akan pergi adalah Singapura. Selepas itu, dia akan ke Turki. Dan jangan terkejut... Lepas ke Turki, selama 10 hari, Anwar Ibrahim akan mengerjakan UMRAH.

Jagalah... Sesiapa yang selama ni ngutuk Anwar Ibrahim, terimalah balasannya!!!

Sepuluh hari woo... Kalau satu hari dia berdoa, sepuluh orang musuhnya makan tanah, kalau dah sepuluh hari, mahu seratus orang makan tanah. Itu kalau sepuluh. Kalau dia berdoa 'SEMUA' musuhnya makan tanah, harus berjalan tujuh langkah, kita akan dapat lihat orang makan tanah beramai-ramai kesan daripada doa Anwar Ibrahim.

Tapi janganlah buruk sangka... Kita doakan Anwar mendapat Umrah yang mabrur. Tak kisahlah sama ada dia pergi ambil gambar atau sekadar nak bagitahu dia boleh menjejak Tanah Haram dengan bebas. Yang penting, dia masih tahu, dia beragama Islam kerana hanya orang beragama Islam sahaja yang 'dibenarkan' masuk ke Makkah!!!

0 comments

ANWAR DAH JADI MACAM KANAK-KANAK RIBENA YANG KENCING MALAM!!!


Apabila Tun Mahathir menyatakan dia tidak hairan dengan kenyataan Anwar Ibrahim, serta-merta Anwar melancarkan serangan balas dengan menuduh Mahathir bertemu dengan Yitzak Rabin dan Shimon Perez pada tahun 1994. Kemudian bertanya pula, atas tujuan apa Mahathir bertemu dengan kedua-dua tokoh Zionis itu.

Maka akan sibuklah pihak UMNO mempertahankan pertemuan Tun Mahathir dengan kedua-dua tokoh tersebut walaupun hakikatnya, tiada kesalahan bagi Tun Mahathir bertemu kedua-duanya kerana kapasitinya pada waktu itu adalah PERDANA MENTERI. Bertemu dengan mana-mana pemimpin dunia, hatta komunis sekalipun, bukanlah satu perkara yang luar biasa bagi mana-mana Perdana Menteri.

Tetapi apabila Anwar menyatakan kesediaannya untuk mempertahankan keselamatan Israel dengan sebarang cara, atas kapasiti apa pula? Berangan-angan yang dia jadi Perdana Menteri? Atau itu sememangnya kenyataan yang cuba mengambil hati Zionis Israel dan bapa angkatnya, Zionis di Amerika Syarikat?

Anwar cuba berputar belit kononnnya kenyataannya itu bersamaan dengan kenyataan Anifah Aman, Menteri Luar di PBB. Bagaimanapun, Anifah Aman dalam kenyataannya tidak pula berikrar untuk mempertahankan Zionis, malahan dalam banyak kenyataan Anifah Aman yang lain, mengutuk Israel dan kekejaman Zionis terhadap rakyat Palestin serta umat Islam.

Ada Anwar Ibrahim mengutuk kaum Zionis dalam hal ini?

Sebaliknya yang dikutuk oleh Anwar Ibrahim adalah para pejuang seperti HAMAS di mana dia setara dan sependapat dengan musuh HAMAS bahawa pergerakan tersebut adalah pengganas. Balasan kepada serangan Zionis ke atas rakyat Palestin disifatkan oleh Anwar Ibrahim sebagai serangan pengganas.

Taktik Anwar Ibrahim ini mudah dibaca. Dia akan menyerang terlebih dahulu sebelum dia terus diserang. Dia akan tuduh sana sini, orang itu orang ini, bagi mengelakkan JENAYAH yang dilakukannya akan diperkatakan dan tembelangnya didedahkan.

Dan taktik itu digunapakai secara meluas oleh para pengikutnya di mana-mana....

0 comments

TEOH BENG HOCK HIDUP BALIK!!!


Pada ketika PKR sibuk cuba mendapatkan simpati masyarakat India menerusi provokasi yang bertujuan melaga-lagakan Melayu dan India terutama menerusi tragedi berdarah yang cuba dicetuskan oleh CheguBard di Kampung Jalan Kebun, DAP pula kembali dengan isu TEOH BENG HOCK dalam usaha meraih simpati masyarakat Cina dan menanam kebencian masyarakat tersebut kepada kerajaan Najib Abdul Razak.

Satu perkara yang sangat ketara pada sepanjang inkues ialah pembabitan pemimpin-pemimpin DAP serta kroni-kroni mereka yang mendorong kepada kematian Teoh Beng Hock. Pendedahan salah seorang kroni DAP yang merupakan seorang kontraktor yang menyalahgunakan permit yang diperuntukkan kepada Bumiputera, jelas menunjukkan wujudnya penyelewengan dan salah guna kuasa membabitkan DAP dan Pakatan Rakyat Selangor.

Tetapi itu semua tidak penting kepada DAP yang masih berusaha untuk menunjukkan mereka adalah parti yang bersih, parti yang tidak terbabit dengan sebarang salahguna dan penyelewengan. Dek kerana itu, keputusan mahkamah tidak diterima oleh DAP dan para pemimpin DAP cuba memujuk keluarga Teoh Beng Hock serta mempergunakan adik perempuan lelaki yang cuba menyelamatkan majikannya, Teoh Lee Lan.

Dalam sebarang kes apabila Teoh Beng Hock diperkatakan, Teoh Lee Lan akan muncul dengan tangisan dan air mata yang dibuat-buat. Dan sehinggalah sekarang, taktik itulah juga digunakan oleh Teoh Lee Lan.

Lim Kit Siang dalam blognya menyiarkan surat terbuka Teoh Lee Lan kepada Perdana Menteri yang meminta agar keputusan tentang punca kematian Teoh Beng Hock didedahkan. Kononnya keputusan berkenaan masih belum diberikan, tetapi berdasarkan daripada apa yang berlaku sebelum ini, keluarga Teoh Beng Hock sendiri enggan menerima keputusan mahkamah. Yang mereka ingin dengar ialah SPRM yang membunuh Teoh Beng Hock!!!

Kempen DAP dengan menggunakan Teoh Beng Hock akan dipergiatkan semula. Dan yang pastinya, air mata Teoh Lee Lan akan dapat dilihat semula!!!

0 comments

RM300 JUTA DIROMPAK DARI YAYASAN SELANGOR UNTUK ANWAR!!!


Pendedahan demi pendedahan tentang Yayasan Selangor telah dibuat oleh pelbagai pihak. Namun sehingga setakat ini, kerajaan negeri Selangor berjaya melepaskan diri daripada bertanggungjawab memberikan jawapan kepada persoalan yang dibangkitkan dengan beralih kepada isu-isu lain.

Isu penjualan pelbagai aset Yayasan Selangor yang menimbulkan keraguan dalam usaha kerajaan negeri Selangor mengumpulkan wang untuk aktiviti PKR dan Anwar Ibrahim yang berselindung di sebalik gaji RM1.

Yang sohehnya, portal SEL13.COM sudah pun memberikan isyarat tentang pendedahan seterusnya yang sudah pasti akan memanaskan PKR dan Anwar Ibrahim.

Terdapat maklumat yang menyatakan Yayasan Selangor telah diarahkan untuk 'menyediakan' RM300 juta kepada Anwar Ibrahim dengan tujuan tertentu. Dan disebabkan itulah, beberapa aset penting Yayasan Selangor telah dijual dan sesetengahnya seperti asrama Yayasan Selangor di Kampung Pandan mempunyai terlalu banyak misteri terutama pembayaran yang terpaksa dibuat oleh Yayasan Selangor meskipun sebenarnya yang perlu mengeluarkan duit adalah pihak pemaju.

Sesuatu yang sangat menakutkan tentang gelagat pentadbiran negeri Selangor ialah tentang mudahnya mereka melupuskan aset-aset penting dengan cara yang amat meragukan. Selangor yang merupakan negeri terkaya di Malaysia, semenjak jatuh ke tangan Pakatan Rakyat, sudah bertukar menjadi negeri padang jarak padang tekukur.

Anehnya, Pakatan Rakyat Selangor terlalu sukar untuk menerangkan tentang tindakan mereka sendiri tentang Yayasan Selangor, tetapi lebih gemar menyibukkan rakyat Selangor dengan beberapa isu lain yang tidak mempunyai sebarang kaitan dengan pentadbiran dan pengurusan diri.

Perhatikan sahaja bagaimana Ahli Parlimen Pakatan Rakyat di Selangor lebih sibuk dengan isu-isu yang tidak mempunyai sebarang kaitan dengan kawasan yang mereka wakili. Sebarang masalah di Selangor, semuanya disapu di bawah karpet. Semuanya kelihatan seperti cuba mengelak daripada bercakap atau mengulas tentang Yayasan Selangor.

Taktik menutup mulut dan mengalihkan isu terus dilakukan oleh para pemimpin Pakatan Rakyat Selangor. Bagi yang berkepala terbuka, pastinya akan dapat melihat sesuatu yang 'besar' sebenarnya sedang cuba disembunyikan oleh Pakatan Rakyat Selangor.

1 comments

ZURAIDAH MAK LAMPIR MAKIN GELUPUR!!!


Zuraidah 'Mak Lampir' Kamaruddin kembali meneruskan serangan dan dakwaan terhadap NFC dalam usaha untuk mengalihkan serangan yang ditujukan terhadap Anwar Ibrahim yang sudah tersalah sebut tentang Israel. Zuraidah Kamaruddin menuduh, Syamsulbahrin Ismail telah diarahkan oleh pegawai NFC untuk merasuah polis.

Ada dua pertuduhan yang dibuat oleh Zuraidah iaitu NFC RASUAH POLIS menggunakan Syamsulbahrin dan POLIS AMBIL RASUAH. Dua pertuduhan yang sangat berat dan dalam tuduhan tersebut terkandung cubaan melakukan fitnah yang dahsyat.

Secara tiba-tiba Zuraidah cuba mengangkat Syamsulbahrin sebagai HERO baru mereka dengan melabelkannya sebagai KAMBING HITAM. Dalam sidang medianya, Zuraidah menyatakan bahawa wujud tekanan daripada pegawai NFC yang dia sendiri tidak berani menamakannya untuk Syamsulbahrin merasuah polis.

Dengan kata lain, Zuraidah yang sudah kehilangan modal untuk mengenakan NFC selepas penjelasan yang diberikan oleh Ketua Audit Negara menunjukkan segala tuduhan rambang pihak PKR sebelum ini hanyalah fitnah semata-mata, terutama sekali tentang kegagalan program NFC dan salah guna WANG RAKYAT yang tidak pernah berlaku pun, cuba membuktikan bahawa segala tuduhannya selama ini adalah benar...

Untuk apa NFC cuba merasuah polis jikalau polis sudah beberapa kali sebelum ini menyatakan bahawa siasatan mereka tidak menunjukkan sebarang kewujudan penyelewengan. Begitu juga dengan hasil siasatan SPRM, juga menjelaskan bahawa NFC menjalankan operasi mereka mengikut prosedur yang sepatutnya. Laporan Ketua Audit Negara juga menjelaskan tentang kepincangan 'pihak lain' yang menyebabkan NFC tidak dapat membuat pengeluaran seperti yang dirancang pada awal kewujudan program berkenaan. (BACA DI SINI)

Namun yang paling menarik, bagaimana pula Zuraidah menjadi jurucakap bagi pihak Syamsulbahrin yang sekarang ini dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan menipu? Apa sebenarnya yang ditakuti oleh Zuraidah? Adakah Zuraidah sebenarnya terlalu bimbang sekiranya 'pertalian' yang mungkin wujud antara PKR dengan Syamsulbahrin terdedah? Atau adakah Zuraidah sedang cuba membuat penafian awal pembabitannya dengan Syamsulbahrin menerusi kaedah yang seringkali digunakan oleh Ketua Umum PKR iaitu menyerang dan memutarbelit terlebih dahulu sebelum rahsia terdedah?

Sememangnya sangat aneh apabila melihat kelaku Zuraidah Kamaruddin yang menggelupur tak tentu fasal dalam hal ini... Mungkin ada baiknya juga pihak berkuasa mula menyiasat pembabitan Ketua Wanita PKR itu dengan Syamsulbahrin, terutama dalam usahanya untuk membuktikan NFC benar-benar melarikan wang negara!!!!

1 comments

BUKTI-BUKTI YANG MENUNJUKKAN ANWAR IBRAHIM SEBAGAI WALI DAN IMAM MAHDI!!!


Anugerah Tuhan telah mempamirkan karamah2nya ..hanya yg buta mata hatinya saja tak nampak!!

Karamah 1: Baru belajor menapak dalam UMNO ..tup tap dah jadi TPM...orang lain jatuh bangun bertahun2 baru ler merasa.

Karamah 2: Kena pecat jadi TPM dan Timbalan Presiden UMNO..dia dipecat kerana bersalah melanggar undang2 kerana salah guna kuasa. Tapi yg pecat pula disalahkan dan digelar Maha Zalim.
Zul Kulim, Hasan Ali dipecat kerana menegakkan yg haq..tak de pula sapa kisah, yg pecat pulak tetap disanjung!!

Karamah 3: Dituduh liwat, tapi didapati tak bersalah pasal teknikal..tak pasal2 orang lain pula yg disalahkan..Yg menuduh pula disalahkan. Dan semua tu konspirasi peringkat tertinggi!!

Karamah 4: Dibebaskan dari penjara oleh Pak Lah..dan semua kes liwat digugurkan..pehhh Hebat!!

Karamah 5: Dituduh liwat lagi. Lum apa2 dah lari gi keduta asing. Kabornya takut dibunuh..Kemudian satu negara, satu dunia dia jelajah..tak de apa2 pun.Hebat tul karamahnya.

Karamah 6: Orang lain jika dibicarakan, tak leh gi mana2..Dia bebas kemana saja, dan cakap apa saja..ADA dia heran!! Sapa berani usik..Anugerah Tuhan tul..

Karamah 7: Tok Guru2 leh tunduk dan angkat sebagai pempin tertinggi..

Karamah 8: Karpal yg minta Kerajaan siasat kes liwat Anwar, dan suruh Anwar brtobat..tiba2 leh jadi peguambelanya.

Karamah 9: Loyar2 spt sulaiman Abdullah..yg kelihatan warak leh tahan daulatnya sebagai Anugerah Tuhan.

Karamah 10: Pempin2 saing ngannya yg sama2 kononnya mahu tegakkan keadilan...pun abis lari tak tahan daulatnya.

Karamah 11: tertuduh bila dipanggil bela diri kena masuk kandang tertuduh dan kena angkat sumpah..dia sebagai Anugerah Tuhan dikecualikan..kerana apa? Tu lah karamahnya.

Karamah 12: Kes2 liwatnya ramai kabor selagi tak nampak tak leh ler nak percaya..walaupun orang lain jika dituduh walaupun tak nampak leh lak dipercayai malah kena letak jawatan walaupun lum dibuktikan..tapi dia, Anugerah Tuhan dikecualikan.

Karamah 13 : Olehkerana tak nampak, dinampakkan adegan seksnya..yg nampak bukan sorang dua, tapi mungkin beribu..tapi ngan selambanya dia kabor pelakon tersebut macam dia tapi bukan dia, ramai yg angguk..walaupun yg angguk tu berkata..mmm sebiji ler!! Yg buka citer diheret kemahkamah, dia tidak maklum ler Anugerah Tuhan.

Karamah 13: Kes liwat 2 nya, hakim pening..liwat ada, tapi tak yakin ngan sampel DNA walaupun telah diterangkan oleh pakar. Anugerah Tuhan dibebaskan. Walaupun mahkamah kononnya dikuasai oleh UMNO tapi kerana karamahnya dia tetap dibebaskan.

Karamah 14 : WSJ sendiri "berkonspirasi" nak kenakan dia, tapi sebagai Anugerah Tuhan, karamahnya luar biasa..ramai yakin dia telah difitnah dan dianiaya. Hebat!!

sebenarnya banyak lagi karamah2nya..tapi aku sendiri tak cukup kasyaf cam Tok Guru..kena tanya ler ngan Tok Guru yg selebihnya. Atau tanya ngan Ustaz badrul Amin..

So..soalannya..sedangkan Ayah Chik dan Tok Guru pun mertabatkannya, tidakkah anda tak mahu PM Malaysia yg terlalu banyak karamah2nya.

Ada karamah2nya hanya leh zahirkan jika jadi PM..spt harga barang akan turun, harga minyak akan turun dalam semalaman je yakni malam ni jadi PM esok gak harga turun...lelaki leh kawin lelaki, pompuan leh kawin pompuan....orang Cina leh jadi Tuan, orang India leh jadi Tuan, orang Melayu leh jadi Tuan.. ( semua berangan je ler jadi Tuan..yg jadi Tuan, dia ler..kerana "anu"nya bengkok!!

Kalau tak nampak gak karamah2nya..gi tobat je ler!

-aa

0 comments

SELAMAT JALAN, HADI AWANG!!! SEJARAH ASRI MUDA AKAN BERULANG!!!


Hadi Awang telah memasang joran. Bagaimanapun, umpan yang diletakkan pada mata joran, kurang memberangsangkan. Jangan tidak, yang memagut adalah mulut tua yang mempunyai terlalu banyak helah bernama Nik Aziz Nik Mat, si Mursyidul Am. Orang lain dan pemimpin-pemimpin PAS yang lain, langsung tidak menghiraukan Hadi Awang yang sudah menyatakan dia tidak akan bertanding lagi kecuali 'diminta' oleh PAS.

Layanan yang diberikan kepada Hadi Awang hampir menyamai layanan yang telah diterima oleh Allahyarham Tan Sri Asri Muda ketika bekas Presiden PAS itu berada pada fasa terakhir sebelum dia digulingkan dan seterusnya keluar dari parti PAS dan menyertai UMNO pada penghujung 1980-an.

Bezanya Asri Muda dipersalahkan berikutan kegagalan PAS menguasai Kelantan. Undang-undang darurat di Kelantan yang ditentang oleh Asri Muda menjadi punca asal Asri Muda dipinggirkan. Campurtangan Pesuruhjaya PAS pada waktu itu iaitu Nik Aziz Nik Mat menambahkan lagi parah tentangan yang perlu dihadapi oleh Asri Muda. Dan Revolusi Islam Iran pada tahun 1979 menjadi alasan mengapa Asri Muda yang dikatakan tidak lagi relevan dengan corak perjuangan politik PAS, disingkirkan.

Hadi Awang turut berhadapan dengan perkara yang serupa. Kekalahan Terengganu di tangan Barisan Nasional pada 2004 setelah menguasainya dari tahun 1999, menjadikan Hadi Awang sasaran paling baik untuk diserang dan dijatuhkan. Ditambah pula dengan sentimen kedaerahan yang menyaksikan puak Kelantan amat dominan dalam politik PAS, Hadi Awang dilihat gagal sebagai Presiden PAS.

Seperti yang diketahui, Hadi Awang merupakan seorang yang berperwatakan keras, namun hatinya lembut. Berbeza dengan Nik Aziz yang dilihat lembut dan zuhud, namun di sebalik sikap luarannya itu, Nik Aziz masih tidak dapat melupakan sejarah 1974 menjadikan dia sebagai penentang UMNO paling tegar.

Perasaan tidak senang Hadi kepada Anwar Ibrahim menjadi punca kepada masalah yang dihadapinya sekarang. Sebagai Presiden, sudah tentulah Hadi Awang tahu apa yang sedang berlaku dalam parti pimpinannya. Tambahan pula dengan penyusupan Mat Sabu sebagai Timbalan Presiden, memberikan petanda kepada Hadi, kumpulan yang berkiblatkan Anwar Ibrahim kini mempunyai cita-cita yang sangat besar untuk menggunakan PAS sebagai kemudahan mereka.

Ditambah pula dengan kebisuan dan kelesuan Dewan Ulama, menjadikan Hadi Awang bersendirian dalam masalah ini. Mungkin dalam masa yang terdekat, ucapan SELAMAT TINGGAL belum lagi terpacul dari mulut Hadi Awang, tetapi kalau senario sekarang berterusan maka, ia bukanlah sesuatu yang mustahil untuk menyaksikan buat kali ketiga Presiden PAS meletak jawatan dan keluar parti setelah dimulakan oleh Ahmad Fuad Hassan pada tahun 1950-an dahulu.

BACA JUGA BLOG RAKYAT MALAYSIA

1 comments

Tuesday, January 31, 2012

ADEIEY MR.ANWAR IBRAHIM!!! HOW ARE YOU?

Tuesday, January 31, 2012

TIK TOK! TIK TOK! TIK TOK!


TIK TOK! TIK TOK! TIK TOK!

0 comments

KALAU DAH NAMANYA IDRIS AHMAD, TOLOLNYA TIDAK JAUH BEZA DENGAN MAHFUZ OMAR!!!


Setiap kali Idris Ahmad buka mulut, setiap kali itulah juga membuktikan yang dia adalah si tolol yang gila mikrofon. Setiap kali itulah juga, dia tidak akan segan silu untuk mempamerkan betapa dia tidak pernah berfikir menggunakan otak, sebaliknya berfikir dengan lidah!

Punyalah kemaruk nak menunjukkan faktor Rosmah dan Najib Abdul Razak akan membangkrapkan negara berdasarkan hujah-hujahnya. Dan yang paling menarik ialah apabila Idris Ahmad dengan sifat tawadduknya selaku MUNAFIQ TEGAR menyatakan, tiada negeri-negeri di bawah Pakatan Rakyat yang sedang berhadapan dengan masalah. Sebaliknya negeri-negeri yang berhadapan dengan masalah semuanya adalah negeri di bawah UMNO-BN. (BACA DI SINI)

Kepada siapa sebenarnya Idris Ahmad hendak berbohong selain kepada para pengikut tegar Pakatan Rakyat yang tidak akan mempedulikan faktor apa pun kecuali kempen-kempen yang dibuat oleh para pemimpin mereka.

Itulah kerja Idris Ahmad. Berbohong sepanjang masa dan dengan muka tebal tanpa sebarang perasaan takut, baik kepada ahli-ahli sendiri, jauh lagi kepada Allah Taala. Barangkali Idris Ahmad berpendapat, disebabkan urusannya dengan Allah Taala kekal sebagai urusannya, maka bebaslah dia berbohong dan berdusta.

Kelantan tidak bermasalah? Tanah Lojing, balak, cukai tanah, tiada pembangunan dan peluang pekerjaan - sebahagian masalah besar di Kelantan - bukankah ianya merupakan masalah?

Selangor tidak bermasalah? Kenaikan cukai tanah, retorik program kerajaan negeri, penyelewengan harta kerajaan negeri untuk kroni, penjualan segala aset agensi negeri seperti PKNS dan Yayasan Selangor - sebahagian masalah - bukankah ianya merupakan masalah besar.

Pulau Pinang tidak bermasalah? Tiada rumah murah yang dibina oleh kerajaan negeri, pengusiran orang Melayu dari kawasan pulau dengan pembinaan perumahan mewah, halangan kepada para peniaga Melayu dan Islam beraktiviti ekonomi di negeri tersebut - sebahagian masalah - bukankah merupakan masalah yang membelnggu kehidupan sehari-hari rakyat Pulau Pinang.

Kedah tidak bermasalah? Bukankah kekecohan yang berlaku sekarang di Kedah, merupakan masalah besar yang bukan sahaja bakal meruntuhkan Kerajaan PAS, sebaliknya menunjukkan Menteri Besar Kedah juga tidak sependapat dengan para pemimpin Pakatan Rakyat, yang rata-rata lebih tongong berbandingnya.

Idris Ahmad cuba mempertikaikan tentang NFC yang tidak gagal dan sedang beroperasi secara lancar dan tersusun. Idris Ahmad ada tak buat penilaian tentang projek Jamnapari, projek Depu, projek PKPS di Selangor, lembu tenusu dan sebagainya yang nilainya hampir RM1 bilion hilang begitu sahaja.

Dan terlebih penting, ada atau tidak Idris Ahmad memperkatakan tentang peluang pekerjaan yang dibawa atau dicipta oleh kerajaan negeri Pakatan Rakyat berbanding peluang pekerjaan yang disediakan oleh Kerajaan Pusat?

Tanpa peluang pekerjaan, bagaimana negara boleh tak bangkrap sebagaimana yang diteorikan oleh yang bukan sahaja bermuka hitam tetapi hatinya turut legam ini?

Maka tidak salahlah kalau dikatakan, tolol Idris Ahmad sebenarnya tidak jauh tarafnya dengan ketololan Mahfuz Omar. Kedua-duanya mempunyai satu persamaan setara iaitu akan bercakap apa-apa sahaja yang terlintas di fikiran tetapi tidak pernah memikirkan kesan yang akan diterima oleh parti yang mereka sendiri anggotai.

0 comments

Blog Archive

Labels