IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Sunday, March 25, 2012

AZIZAN SAKIT TERUK, TAK LAYAK JADI MENTERI BESAR!!!

Sunday, March 25, 2012

Siapa kata kemelut kepimpinan di Kedah telah berakhir? Siapa kata keadaan telah kembali pulih seperti sedia kala dan semua pihak telah menerima 'keputusan' yang dibuat?

Amat mustahil Phahrolrazi Zawawi yang mencacai untuk kumpulan Anwarinas bersetuju dengan jawatan Exco Tidak Berportfolio setelah sekian lama hidup senang lenang menjarah dan merompak hasil mahsul Kedah? Takkanlah Dr. Ismail Salleh bersetuju untuk jadi Exco tak ada jawatan?

Dan terlalu amat mustahil Azizan Abdul Razak dilepaskan begitu sahaja setelah berkali-kali Menteri Besar Kedah itu 'memperkecil-kecilkan kebijaksanaan' Anwar Ibrahim dan Buku Jingganya!!!

KEDAHAN 69ERS.COM ada ceritanya...

Dalang sebenar yang melakukan serangan terhadap Azizan Abdul Razak, Menteri Besar Kedah adalah dari PAS Pusat sendiri yang diketuai oleh Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu. Rasa-rasanya ramai yang dapat menjangkakan kaitan terus Mat Sabu dengan Zionis di Israel yang perantaranya di Malaysia adalah Anwar Ibrahim.

Selepas cubaan Anwarinas yang menggunakan Phahrolrazi Zawawi dan Dr. Ismail Salleh gagal menumbangkan Azizan Abdul Razak, kumpulan Anwarinas menggunakan pula kuasa PAS Pusat dengan kewujudan Jawatankuasa Pemandu yang ingin mengongkong Azizan Abdul Razak, sekaligus mengembalikan semula kita ke zaman penjajah Inggeris di mana Sultan-Sultan perlu menerima nasihat daripada Residen atau Pemandu yang dilantik oleh British.

Azizan Abdul Razak bagaimanapun tidak mudah melatah dengan kewujudan Jawatankuasa Pemandu yang dianggotai oleh Mustafa Ali, Mahfodz Mohammad, Asmuni Alwi, Kamaruddin Jaafar dan Halim Abdul Rahman, sebaliknya dengan tegas menyatakan Jawatankuasa Pemandu tiada hak dan tidak mempunyai sebarang kuasa untuk campurtangan dalam pentadbiran Kedah.

Pun begitu, bagi mengurangkan ketegangan, Azizan Abdul Razak TERPAKSA melantik Phahrolrazi Zawawi dan Dr. Ismail Salleh sebagai Exco sekalipun kedua-duanya sekadar menerima gaji Exco tanpa sebarang portfolio.

Apabila Phahrolrazi cuba membangkitkan tentang kegiatan pembalakan yang melibatkan Azizan Abdul Razak dan kroninya, terdedah pula kisah Phahrolrazi yang tidak berpuas hati apabila projek pembaikian dan penyelenggaraan jalanraya di seluruh Kedah yang cuba dibolot untuk syarikat kroninya, ditarik balik. Bahkan Azizan Abdul Razak memilih syarikat kontraktor lain yang lebih berwibawa selain memang berpengalaman lebih luas berbanding syarikat yang mempunyai kaitan rapat dengan anak lelaki Phahrolrazi sendiri.... BACA SETERUSNYA DI SINI


0 comments

PROJEK PERTANIAN DI TAMAN BISTARI JAYA DIRAMPAS SEBAB ADA PASIR DI BAWAHNYA!!!


Tindakan Kerajaan Negeri Selangor yang menarik, menyita dan menghalau 25 orang petani dan penternak setelah memberikan notis selama 14 hari, disifatkan sebagai TERSANGAT ZALIM. Setelah bertahun-tahun kawasan pertanian itu mengeluarkan hasil dan memberikan pulangan kepada para peserta, Kerajaan Negeri Selangor yang diterajui oleh PKR, akhirnya melihat sesuatu yang lebih besar di kawasan berkenaan... PASIR!

Berdasarkan maklumat, kawasan pertanian itu dirampas oleh Kerajaan Negeri Selangor untuk diserahkan kepada sebuah syarikat bagi PROJEK TANAH LIAT.

Namun seperti yang diketahui, kawasan berkenaan tidak mempunyai TANAH LIAT sebagaimana yang didakwa oleh Kerajaan Negeri, sebaliknya yang banyak terdapat di bawah permukaan tanah yang digunakan untuk menanam nanas itu adalah PASIR!!!

Apa peduli Khalid Ibrahim dengan kebajikan para peserta pertanian di Bistari Jaya itu. Malah apa peduli Pakatan Rakyat dengan kebajikan rakyat Selangor. Yang penting kepada Pakatan Rakyat ialah MENGKAYAKAN SETIAP ORANG PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT sama ada menerusi perlombongan pasir mahupun menghalau rakyat Selangor dari tanah yang mereka duduki untuk perlaksanaan projek-projek mewah yang mampu menggemukkan kocek seluar masing-masing!!!


0 comments

WANITA ROGOL LELAKI SEMAKIN RAMAI DAN KERAP!!!

Susan Dhliwayo tergamam ketika dia memberhentikan keretanya kerana ikhlas mahu menumpangkan sekumpulan pengembara lelaki baru-baru ini tetapi mereka menolak pelawaannya.
Puncanya adalah kerana lelaki itu bimbang akan dirogol.

Zimbabwe kini digemparkan dengan laporan sensasi bahawa terdapat geng wanita cantik merogol beberapa pengembara lelaki dan meletakkan sperma mereka di dalam kondom bagi tujuan ilmu hitam.

“Sekarang ini, lelaki takut kepada wanita,” kata Dhliwayo yang berusia 19 tahun.

Menurutnya, para pengembara tidak akan menaiki kereta yang dipandu wanita kerana mereka tidak mempercayai lagi kaum Hawa itu.

Media Zimbabwe sebelum ini melaporkan beberapa lelaki yang ditemui di lebuh raya telah diberi ubat tidur, diugut dengan menggunakan pistol atau pisau dan diberikan ubat perangsang seks sebelum mereka dirogol berulang kali dan ditinggalkan di tepi jalan.

Berita tentang kumpulan perogol itu yang digelar ‘pemburu sperma’, pertama kali disiarkan di dada akhbar tempatan pada tahun 2009.

Namun, sehingga kini, polis hanya berjaya menangkap tiga wanita yang ditahan bersama satu beg plastik berisi 31 kondom terpakai. Mereka didakwa kerana memperkosa 17 lelaki.

Tiga orang yang ditangkap itu terdiri daripada Sophie Nhokwara, 26 dan adiknya, Netsai, 24, serta Rosemary Chakwizira, 28.

“Kami tidak tahu jumlah sebenar kes rogol seperti ini,” kata jurucakap polis, Wayne Bvudzijena.
“Kebanyakan kes ini berlaku apabila mangsa menumpang kenderaan persendirian. Kami menggalakkan orang ramai agar menggunakan kenderaan awam.”

Menurutnya, tujuan sperma itu diambil si mangsa masih tidak jelas tetapi ia dipercayai digunakan dalam amalan sihir yang dikenali sebagai ‘juju’ atau upacara membawa tuah termasuk bagi tujuaan mendatangkan kekayaan, melariskan perniagaan dan mengelak penjenayah daripada dikesan.

“Isu ini sukar untuk difahami,” kata pakar sosiologi Universiti Zimbabwe, Watch Ruparanganda.
“Apa yang jelas sperma ini digunakan dalam upacara ilmu hitam,” tambahnya.

Ruparanganda berkata, beliau hairan apabila mendapati sperma menjadi barangan komoditi ketika dia sedang melakukan kajian sosial di Harare tujuh tahun lalu.

Dia diberitahu oleh remaja jalanan bahawa ahli-ahli perniagaan akan membawa mereka ke hotel bagi tujuan seks.

Seorang pemuda berusia 24 tahun, Tende Marahu turut mengesahkan perkara tersebut.

Menurutnya, beberapa lelaki dan wanita datang untuk mengambil lelaki di kawasan kejiranannya bagi mendapatkan sperma yang dikumpulkan dalam kondom selepas mereka melakukan hubungan seks.

“Perkara ini telah lama berlaku,” katanya.

Amalan songsang tersebut turut dikecam Persatuan Pengamal Perubatan Tradisonal Zimbabwe.

“Kami percaya amalan ini adalah sihir dan kami mengecamnya,” kata jurucakap persatuan berkenaan, George Kandiyero.

Menurutnya, pemburu sperma tidak akan mengambil sperma kekasih atau suami mereka untuk upacara juju kerana ia boleh memudaratkan lelaki itu. – AFP

0 comments

SHAHRIZAT JALIL DILAMAR AIMAN ATHIRAH UNTUK SERTAI MUSLIMAT PAS!!!

Pada ketika Kamelia Ibrahim serta dalang-dalangnya sedang berusaha menjatuhkan Shahrizat Jalil daripada jawatan Ketua Wanita UMNO walaupun secara jelas semenjak Shahrizat Jalil mengetuai Wanita UMNO, aktiviti UMNO begitu memuncak terutama sekali dalam PRK ditunjangi oleh Wanita dengan Kamelia Ibrahim serta gengnya langsung tidak nampak muka atau tidak terlibat sama sekali, Ketua Wanita UMNO itu turut dikagumi oleh beberapa pihak yang lain, termasuklah Muslimat PAS.

Ketua Penerangan Wanita PAS Pusat, Aiman Athirah Al-Jundi telah mempelawa Shahrizat Jalil menyertai Muslimat PAS...

Bunyinya seperti buaya lapar hendak berbaik dengan kerbau!

Benih yang baik, kalau jadi ke laut, akan bertukar menjadi pulau. Benih yang tak baik, walau dihiasi dengan intan berlian, busuk kohongnya boleh dihidu dari jauh. Benih yang baik, walaupun tidak disemai, akan muncul sebagai pokok yang berkualiti. Benih yang tak baik, akan sibuk terapung-apung dan menonjol agar dipilih tetapi hasilnya jadilah pokok jantan, yang bunga saja lebat tetapi buahnya tiada.

Umum mengetahui, Shahrizat Jalil tidak pernah menyerang peribadi pemimpin-pemimpin politik lain, baik dari kalangan pembangkang (atau kerajaan negeri di sesetengah negeri) apatah lagi peribadi pemimpin-pemimpin dalam UMNO. Bagaimanapun, Shahrizat sebenarnya telah melakukan sesuatu yang amat bertentangan dalam politik Malaysia.

Di Malaysia, politiknya adalah sangat ganas. Sesiapa sahaja yang melintang, menghalang mahupun membenteng, perlu diroboh, dicantas dan dibunuh dengan apa-apa cara sekalipun. Jauh lebih baik, kalau orang yang hendak dibunuh itu berada dalam kumpulan sendiri.

Dengan alasan ketelusan dan bimbang parti akan mendapat natijah, maka perbuatan mereka dihalalkan. Namun bagi pihak lawan, pemimpin seperti Shahrizat yang mudah diterima oleh sesiapa sahaja, akan menjadi aset yang sangat berguna pada masa hadapan.

Dek kerana itulah, Aiman Athirah Al-Jundi yang sebelum ini terkenal dengan LAGU GEREJA di hadapan Kompleks Mahkamah Jalan Duta tidak lama dahulu, menghulurkan tangan mempelawa Shahrizat untuk berada dalam kepimpinan Muslimat PAS.

Kenyataan dan sokongan yang diberikan oleh lebih 10,000 Wanita UMNO dalam satu perhimpunan di PWTC dua hari lepas, seharusnya menjadi petunjuk kepada Kamelia Ibrahim serta tok dalang di belakangnya.

Dan UMNO secara keseluruhannya juga perlu sentiasa ingat, berbeza dengan Pakatan Rakyat di mana machineries propaganda mereka akan sentiasa membela dan menutup kejalangan, UMNO tidak mempunyai nasib sebaik itu kerana machineries propaganda parti yang ditubuhkan oleh lebih 200 orang ketua pelbagai pertubuhan Melayu sama ada kiri, kanan mahupun aristokrat istana pada tahun 1946, sentiasa dipantau dan akan dibelasah apabila melakukan kesalahan yang merugikan Melayu serta Bumiputera, apatah lagi Islam di Malaysia!!!

0 comments

NALLAKARUPPAN TAK TAKUT ANWAR... MACAMMANA KALAU NALLA MASIH SAYANG ANWAR?


Sidang media Nallakaruppan semalam turut disertai oleh Ummi Hafilda dan Ezam Mohd Noor serta bekas-bekas PKR yang khabarnya telah kembali semula kepada UMNO. Dan sidang media tersebut sudah tentulah tertumpu kepada Nallakaruppan yang telah disaman oleh Anwar Ibrahim kerana mengatanya sebagai BISEKSUAL.

Seperti biasa, Nallakaruppan terus bercakap dan bercakap tentang Anwar Ibrahim. Dari mula dia 'berkonflik' dengan Anwar, sehinggalah sekarang, dia masih tidak jemu-jemu bercakap tentang betapa JALANGNYA KOTE BENGKOK ANWAR IBRAHIM.

Dan turut bersama-samanya adalah Ummi Hafilda Ali, adik kandung Azmin Ali, yang dalam pendedahan terbarunya menyatakan, ANWAR IBRAHIM PAKAI RAMBUT PALSU ketika hendak bertemu dengan Shamsidar Taharin, isteri Azmin Ali, wanita yang menjadi kaya raya ketika hubungannya dengan Anwar Ibrahim menjadi sangat rapat dan intim.

'Kami ada bukti', 'bukti-bukti ada dalam tangan', 'samanlah kami dan kami akan bentangkan bukti'...

Itu merupakan antara ungkapan-ungkapan yang kerapkali dinyatakan dalam usaha untuk membenarkan apa-apa sahaja yang mereka kata terhadap Anwar Ibrahim. Namun berbanding Eskay Abdullah, nyata baik Nalla dan Ummi Hafilda apatah lagi Ezam Mohd Noor, ketiga-tiganya hanya TERLEBIH BERCAKAP BERBANDING TUNJUK BUKTI!!!

Dalam keadaan yang semakin hampir dengan PRU, terdapat BANYAK TAPIR YANG MENGAKU MEREKA GAJAH semata-mata kerana TAPIR JUGA ADA BELALAI sekalipun belalai tapir tidaklah sepanjang mana.

Cakap saja tarak guna... mencabar Anwar menyaman juga tarak guna kerana Anwar memang jenis kaki saman berpilih-pilih!!!

Berceramah sana sini mendedahkan kemaluan Anwar Ibrahim dan Shamsidar Taharin juga tiada gunanya kerana perkara itu sangat jelas tidak membawa sebarang perubahan, sebaliknya menimbulkan persoalan, adakah kedudukan yang sedang dicari.

Bagi mereka yang sangat 'menyayangi' mahupun membenci Nallakaruppan dan geng-gengnya... bagaimana kalau puak-puak ini bertukar cerita pada saat-saat akhir?

Ezam Mohd Noor sendiri tidak pernah MEMOHON AMPUN DAN MAAF terhadap Dr. Mahathir walaupun sekarang ini beria-ia menunjukkan, dia dan kumpulannya bersungguh-sungguh membantu UMNO-BN mengatasi Anwar Ibrahim...

Setakat Anwar Ibrahim saja? Kalau Anwar Ibrahim takdak dalam Pakatan, ke mana hala kumpulan ini?

0 comments

SAYA TALAK KASI LOSAK INI MALAI SI A - BAPA AH BENG PENANG!!!


Kalau dah jenis pembohong, maka pembohonglah juga dalam setiap tutur katanya. Walaupun Kit Siang telah disekolahkan di Kamunting kerana pembabitannya dalam gerakan mengucar-ngacirkan Malaysia dengan perjuangan menyamaratakan Melayu-Bumiputera dengan kaum pendatang, dia tetap tidak mahu mengakui yang dia terlibat dengan kekecohan yang kemuncaknya adalah 13 Mei 1969.

Sebaliknya, Kit Siang menyatakan bahawa semasa kejadian, dia berada di Melaka (RUJUK SINI). Namun Kit Siang tidak pula bercerita bagaimana kempen-kempen, rapat-rapat umum, ceramah-ceramah serta hasutan-hasutan yang dijalankan oleh DAP sebaik-baik sahaja PAP disingkirkan dari Malaysia.

Hasutan dan provokasi yang dilakukan oleh Kit Siang bukan sahaja dari 10 Mei sehingga 13 Mei, bahkan jauh lebih awal dari itu. Kit Siang yang merupakan bekas Setiausaha Akhbar Lee Kuan Yew ketika PAP masih menjadi sebahagian daripada parti politik di Malaysia, telah menyambung usaha Lee Kuan Yew untuk menghapuskan hak keistimewaan Melayu-Bumiputera serta kedudukan Islam di negara ini.

Salah seorang penubuh Persekutuan Persatuan Guru-Guru Sekolah Cina (JIAO ZONG), Lim Lian Geok yang kemudiannya dilucutkan kerakyatan Malaya pada 1964, menjadi denyut nadi perjuangan Kit Siang.

Antara perjuangan Lim Lian Geok yang meninggal dunia pada tahun 1985, adalah menentang semua usaha dalam bidang pelajaran untuk mempertingkatkan penggunaan Bahasa Melayu. Bahkan Lim Lian Geok ini jugalah yang bersungguh-sungguh mendesak agar semua pemastautin Cina di Malaya diberikan taraf kerakyatan walaupun sebahagian besar daripada mereka (pada zamannya) lahir di China dan berhijrah ke Tanah Melayu, termasuklah Lim Lian Geok sendiri yang berhijrah ke Kelang pada tahun 1931.

Bagaimana Kit Siang hendak menafikan pembabitannya dalam mencetuskan rusuhan 13 Mei 1969 jikalau pada sepanjang masa dari zaman dia mula menceburkan diri dalam politik, dia mempersoalkan kedudukan Melayu-Bumiputera dan Islam?

Mudah sungguh Kit Siang cuba melepaskan dirinya daripada bertanggungjawab?

Adakah kemenangannya di Kota Melaka pada 11 Mei 1969, tidak disusuli dengan hasutan-hasutan yang mendesak agar orang Melayu-Bumiputera melepaskan hak mereka yang telah dijamin oleh Perlembagaan semata-mata untuk mematuhi konsep Malaysian Malaysia yang diperjuangkan oleh DAP?

Bagaimana pula dengan kempen-kempen, rapat umum, serta ceramah-ceramah dari tahun 1964 sehingga 1969 oleh DAP yang sentiasa menekankan kepada masyarakat Cina bahawa mereka adalah mangsa tekanan, mangsa double-standard, tentang betapa terhutang budinya negara ini dan masyarakat Melayu-Bumiputera kepada Cina dan sebagainya?

Kit Siang dalam kenyataan di blognya menafikan kehadirannya di Kuala Lumpur kerana pada 12 Mei 1969, sebaliknya dia berada di Melaka untuk bersama-sama para penyokongnya meraikan kemenangan dan pada 13 Mei dia berada di Kota Kinabalu serta hanya mendapat tahu tentang tragedi tersebut ketika sedang berucap.

“I believe that the policy followed by the Alliance is not producing or generating a sense of Malaysian consciousness and identity transcending all racial language and cultural differences. I believe that the only formula to build a Malaysian nation is to give every Malaysian regardless of his race, language or culture, a stake in the political economic social and cultural development of the country, where no group feels that it is being discriminated against on racial, cultural, language or religious grounds. It is this philosophy which guided all my public actions and utterances.”

Bayangkanlah kata-kata seperti ini diseru kepada orang awam, terutama sekali kepada masyarakat Cina yang begitu bimbang, kerakyatan mereka tidak akan diluluskan manakala sebahagian daripada mereka sangat bimbang, UMNO dan Melayu-Bumiputera akan merampas kekayaan yang telah mereka perolehi sepanjang berada di Tanah Melayu, Sabah dan Sarawak.

Pada ketika yang sama, yang benar-benar tertekan pada waktu itu sama ada dari segi bangsa, bahasa atau budaya, sosial ekonomi dan agama, adalah Melayu-Bumiputera. Sudahlah miskin dan tertekan, orang seperti Kit Siang pula mendesak agar Melayu-Bumiputera terus dimiskinkan dan dipapakan semata-mata untuk memastikan kaumnya hidup senang lenang.

Bagaimana lagi Kit Siang boleh dengan senang hati berputar lidah untuk menafikan pembabitannya dalam tragedi 13 Mei 1969? Walaupun tanpa tubuh badannya, tetapi hasutan yang dilakukan bertahun-tahun sebelum 13 Mei 1969, terus berakar umbi... malah sehingga sekarang apabila ada kalangan penyokong DAP yang begitu mendabik dada, kononnya jikalau tiada orang Cina di negara ini, Malaysia adalah sebuah negara miskin yang tidak bertamadun!!!


1 comments

KALAU DAH BODOH! BERBULU BANYAK PUN! BODOHLAH JUGAK PEGUAM PKR NIH!!!


N.Surendran, peguam PKR merangkap Naib Pengerusi PKR yang dilantik dengan 'arahan' Anwar Ibrahim, terus buat lawak. Dikatakannya laporan polis yang dibuat oleh FELDA merupakan campurtangan Perdana Menteri sekaligus menghina mahkamah.

MENGHINA KEPALA BAPAK DIA!!!

Bagi peguam murahan macam N.Surendran yang kepala otaknya sentiasa memikirkan bagaimana hendak membodek dan menyenangkan hati Anwar Ibrahim, tidak ada satu pun tindakan kerajaan yang menyaman atau mengambil tindakan, akan dikatakannya sebagai tindakan yang betul. Sebaliknya sebarang tindakan yang dapat mengurangkan populariti Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat, maka N.Surendran akan bersuara melolong-lolong macam anjing sakit gigi.

Pembocoran maklumat bukan satu perkara kecil. Ianya sangat besar. Laporan polis perlu dilakukan dan siasatan secara menyeluruh perlu disegerakan, bukan sahaja untuk mengenalpasti orang yang menyalurkan segala maklumat YANG DIKEHENDAKI oleh Pakatan Rakyat tetapi juga motif serta galakan sebenar pembocoran maklumat.

Pakatan Rakyat jelas sangat terdesak untuk membuktikan yang FELDA sedang berhadapan dengan KEMUFLISAN dalam usaha mereka untuk memenangi hati kaum peneroka agar memilih mereka pada PRU akan datang. Sebarang perkara yang berkaitan dengan muflis, sekalipun tidak ada kena-mengena dengan apa yang diperkatakan, boleh menjadi kredit yang sangat besar kepada Pakatan Rakyat serta Anwar Ibrahim yang kian berkurangan sokongan.

Maka tidak hairanlah bagaimana peguam-peguam bertukar menjadi peguam-peguam kumpulan MAFIA yang akan bersungguh-sungguh untuk membela sesiapa sahaja yang terlibat dalam kegiatan jenayah. Kalaupun suspek merupakan seorang penjenayah tegar, selagi ada nilai politik di dalamnya, seperti dalam kes K.Kugan, maka peguam-peguam PKR dan DAP akan menyuakan kepala mereka untuk menukarkan kes jenayah itu sebagai kes politik.

Dalam hal ini jugalah, N.Surendran cuba menjadi hero untuk membela pihak yang membocorkan rahsia laporan kewangan FELDA untuk disiarkan kepada khalayak awam.

Semakin lama, nampaknya semakin teruk PKR ini. PKR sudah kian cenderung kepada sebuah pertubuhan politik yang memperjuangkan jenayah dan penjenayah sepertimana bersungguh-sungguhnya PAS dan DAP membela Parti Komunis Malaya, Chin Peng dan Mat Indera!!!

0 comments

Saturday, March 24, 2012

TAKKAN PAS BERSEKONGKOL DENGAN GUAN ENG JUAL MASJID?

Saturday, March 24, 2012

Lim Guan Eng terus menyepikan diri. Langsung tak berani menjawab dan langsung tak berani bersuara. Sebaliknya bapa Guan Eng, Kit Siang terpaksa mengalihkan isu yang sedang hangat di Pulau Pinang kepada isu 13 Mei 1969 dengan membuat penafian pembabitannya dalam tragedi berdarah itu.

Pendedahan tentang semua tapak masjid dan sekolah agama dikategorikan sebagai rumah ibadat yang kemudian diletakkan di bawah CMI (Chief Minister Incorporated), atau lebih tepat lagi di bawah kekuasaan dan perintah langsung Lim Guan Eng, sememangnya merupakan sesuatu yang sangat menjejaskan dalam usaha DAP dan Lim Guan Eng secara langsung untuk menghapuskan hak istimewa Islam dan umat Islam di negara ini khususnya di Pulau Pinang.

Pulau Pinang merupakan antara negeri yang tidak bersultan. Justeru Ketua Agama Islam di Pulau Pinang adalah DYMM Yang Dipertuan Agong. Setiap urusan agama Islam, termasuklah masjid, surau dan sekolah agama tertakluk di bawah Majlis Agama Islam Pulau Pinang yang diketuai oleh DYMM Yang Dipertuan Agong.

Tindakan memasukkan masjid, surau dan sekolah agama dalam status rumah ibadat yang kemudian dijajah oleh Guan Eng sebenarnya menunjukkan dengan jelas NIAT GUAN ENG MEMERANGI YANG DIPERTUAN AGONG. Guan Eng ingin menunjukkan kepada semua rakyat Malaysia bagaimana dia begitu berkuasa dan boleh berbuat sekehendak hatinya.

BLOGGER EMPAYAR PEMUDA pula melaporkan tentang kecaman oleh Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang terhadap Guan Eng yang telah menjual tapak masjid kepada pemaju.

Menariknya dalam hal ini, tidak kedengaran langsung suara dari kalangan pemimpin PAS yang sebelum ini seringkali menampilkan diri mereka sebagai pejuang dan pembela masjid sekalipun masjid yang dibina tanpa kelulusan hanya bersifat memecah belahkan umat Islam sepertimana laporan yang menyatakan setiap hari Jumaat, sekurang-kurangnya terdapat 11 solat Jumaat dua imam di seluruh Terengganu terutama sekali yang membabitkan kawasan tegar PAS.

Mungkin tidak menghairankan sekiranya PAS terus membisu dan buat-buat buta serta tuli memandangkan Guan Eng adalah geng mereka sekarang walaupun mungkin ada kalangan ahli PAS yang semakin dapat melihat punca sebenar Guan Eng memberikan puji-pujian melampau terhadap PAS.

Bukankah perangai itu dilakukan dan diamalkan dengan meluas oleh Zionis dengan si bodoh yang terlalu mengharapkan pujian dari kaum berkenaan akan mudah kembang jubur dan menutup mulut daripada sebarang kecelakaan yang mereka yang lakukan terhadap umat Islam.

0 comments

Friday, March 23, 2012

AZMIN BUAT PENDEDAHAN LA... JAHAT SUNGGUH HASSAN ALI!!!

Friday, March 23, 2012

Hasan Ali jahat!

Hasan Ali korup!

Hasan Ali membazir wang rakyat!

Hasan Ali sukakan barangan mewah!

Itu yang dimaksudkan oleh azmin Ali ketika dia mendedahkan tentang pengubahsuaian pejabat yang dilakukan oleh Hasan Ali sewaktu bergelar Exco Agama Islam, Adat Istiadat, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor. Kata Azmin, Hasan Ali telah membelanjakan RM330,000 untuk mengubahsuai pejabatnya, manakala RM550,000 pula digunakan untuk menganjurkan Persidangan Warisan dan Adat Istiadat Melayu Selangor.

Untuk menunjukan yang Hasan Ali adalah seorang pemboros, maka berkatalah si kekasih Anwar Ibrahim yang bermadu dengan Wan Azizah itu, duit sebanyak itu sepatutnya digunakan untuk rakyat.

Rupa-rupanya bodoh ya amat si kekasih Azmin Ali yang kerap kali dikhabarkan oleh bekas-bekas PKR sebagai manusia berotak. Kenapa Azmin tidak mahu bercerita bagaimana Khalid Ibrahim membazir hampir sejuta ringgit semata-mata untuk menyambut Jubli Emas Yayasan Selangor dengan kos mentekadaghah saja mencecah lebih RM400,000.

Azmin tak mahu buat pendedahan macamana PKR sebat sebahagian daripada peruntukan penyelenggaraan dan pembaikian jalanraya dari Kerajaan Pusat berjumlah RM400 juta untuk aktiviti PKR dan konvensyen Pakatan Rakyat tahun lepas di Shah Alam?

Nak pekena HasanAli konon tetapi pendedahan itu juga membuktikan Pakatan sememangnya kaki kuat mentekedaghah duit rakyat. Bila dah tersentok sangat, baru sibuk bercerita tentang rakyat. Cuba Azmin Ali cerita pula dari mana dia dapat kekayaan yang keterlaluan sedangkan dia bukanlah seorang jutawan secara keturunan. Berani ke Azmin Ali cerita macam mana dia dapat beli sebuah Ferrari yang nilainya lebih RM2 juta ringgit?

Kenapa pula tak cerita daripada membazir duit untuk beli kereta yang hanya boleh menumpangkan seorang penumpang, lebih baik duit yang sebanyak itu digunakan untuk rakyat?

Inilah yang dikatakan, mengatakan kote Anwar Ibrahim bengkok, punggung sendiri meneneh dan mengembang!!!!

2 comments

JAWAB NURUL IZZAH OII... JAWAB!!!

Dah start main kalih dan berbelit-belit. Dah kena dah yang mana-mana pemimpin dan orang PKR sebagai golongan yang paling kuat belit dan pembohongnya. Dah memang kerja PKR ialah membela kejahatan dan memusuhi kebaikan. Macam perangai Iblis....

Dua orang petugas Nurul Izzah Anwar Ibrahim di Lembah Pantai telah ditangkap kerana menyamar sebagai PEGAWAI SPR. Ianya memang satu kesalahan yang nyata, tetapi kerja bebudak PKR dan Pakatan seterusnya ialah, menjadikan penyamaran tersebut sebagai sesuatu yang tidak penting sebaliknya yang dipentingkan adalah cerita-cerita sampingan untuk membuktikan, pihak yang berjaya melondehkan penyamaran mereka itu sebagai jahat dan tidak berperikemanusiaan.

Dengan menggunakan sentimen yang sangat halus, kedua-dua orang petugas Nurul Izzah itu, dikhabarkan ditahan selepas menunaikan solat Zohor di Surau PPR Kampung Limau Dalam. (BACA DI SINI)

Untuk memurnikan lagi cerita, kedua-dua orang petugas Nurul Izzah itu dikatakan sedang melakukan banci penduduk bagi mengenalpasti pengundi hantu!

Kerja tak buat, masalah penduduk tak selesai, Nurul Izzah sendiri payah nak turun ke kawasan, tiba-tiba nak buat bancian pengundi hantu? Idea Zionis mana yang telah diberikan kepada Nurul Izzah untuk diaplikasikan di kawasan berkenaan?

Orang kampung yang menangkap mereka pula dikatakan sebagai AHLI UMNO bagi menunjukkan kononnya UMNO memang jahat dan kejam. Konon-kononnya UMNO takut sangatlah dengan kerja-kerja yang dibuat oleh bebudak Nurul Izzah di kawasan Pantai Dalam dan perkampungan sekitarnya.

Nak lebih memburukkan lagi keadaan, UMNO dan POLIS kering idea untuk memberikan alasan tentang penangkapan kedua-dua orang itu sehingga akhirnya menggertak yang mereka akan dituduh sebagai penculik kanak-kanak.

Bayangkanlah, dua orang lelaki yang tidak dikenali dan tidak diketahui, tiba-tiba muncul dan mundar-mandir di kawasan anda. Kemudian berkunjung dari sebuah rumah ke sebuah rumah, menegur dan memerhatikan dengan penuh prasangka, siapa ahli UMNO dan siapa penyokong Pakatan.

Ingat orang kampung boleh biarkan begitu sahaja, apatah lagi dengan musim penculikan kanak-kanak yang masih belum dapat diselesaikan sampai sekarang?

Dengan bermodalkan SURAT PENGESAHAN DARI PEJABAT AHLI PARLIMEN, puak PKR Lembah Pantai cuba menghalalkan perbuatan mereka menyamar sebagai PEGAWAI SPR!!!

Pengundi hantu kononnnn....

0 comments

MEMANG SAH MENTERI BESAR SELANGOR JENIS BELA KRONI!!!

Untuk menutup kegagalan Khalid Ibrahim menyerahkan projek air kepada kroni serta puaknya, akhirnya muncullah Khalid Ibrahim dengan idea yang dianggapnya 'lebih bernas'. Berbanding menggunakan air mentah yang dirawat dan kemudian disalurkan kepada pengguna, Khalid Ibrahim tampil dengan kenyataan, AIR BEKAS LOMBONG YANG DIRAWAT SELAMAT DIGUNAKAN. (RUJUK SINI)

Dan seperti biasa, Khalid Ibrahim yang dipacu oleh Penasihat Ekonomi Selangor yang tersangat bijak, Anwar Ibrahim, akan menyatakan kos bagi projek yang dibenihkan oleh kepala otaknya yang berserabut itu lebih murah daripada kos projek Kerajaan Persekutuan. Ia samalah seperti alasan yang digunakan oleh Khalid Ibrahim untuk menyingkirkan Alam Flora Sdn. Bhd. daripada memberikan khidmat pembersihan kepada penduduk Selangor. Akhirnya ternyata, kos yang terpaksa ditanggung oleh rakyat Selangor, jauh lebih tinggi dengan kadar pungutan sampah yang semakin bercelaru.

Sekadar menyingkirkan alum (tawas) dan memasukkan klorin bagi pembasmian kuman, air bekas lombong boleh digunakan oleh rakyat Selangor.

Bunyinya lembut, menarik, bijak dan terlalu ke hadapan... sekaligus menimbulkan persoalan mengapa Kerajaan Negeri Selangor sebelum Kerajaan Khalid-Teresa tidak terfikir langsung untuk menggunakan air bekas lombong sebagai air untuk rakyatnya. Bahkan, mengapa Kerajaan UMNO-BN yang telah hampir enam dekad memerintah Malaysia, langsung tidak menggunakan air bekas lombong untuk rakyat Malaysia, apatah lagi pada zaman-zaman awal pentadbiran mereka dahulu, lombong-lombong merupakan pemandangan biasa sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Perak, Pahang dan negeri-negeri lain?

Maju sangat ke otak Khalid Ibrahim dengan penggunaan air lombong? Bagaimana selepas air lombong kering memandangkan air lombong hanyalah takungan semata-mata, bukannya bersumber dari punca air seperti sungai dan mata air? Adakah selepas itu, projek rawatan air akan dikalihkan ke laut pula dan alasan yang digunakan nanti, sama juga iaitu kos lebih rendah daripada pembinaan sebuah ampangan dan loji pembersihan air seperti Loji Air Sungai Langat 2?

Sudah terdesak sangatkah Khalid Ibrahim untuk menyediakan projek buat kroni dan kaum keluarganya sehingga dia mempunyai solusi jangka pendek yang mengakibatkan rakyat Selangor terpaksa membayar cukai yang lebih tinggi?

Sudah terdesak sangatkah Khalid Ibrahim untuk melubangkan dan mengorek setiap inci tanah Selangor bagi tujuan keuntungan besar seperti skandal pasir, semata-mata untuk dijadikan sebagai alasan, mewujudkan lombong-lombong baru yang airnya boleh digunakan oleh rakyat Selangor?

Air lombong untuk rakyat Selangor? Mengapa agaknya Khalid Ibrahim tidak muncul dengan idea AIR LOJI INDAH WATER UNTUK RAKYAT SELANGOR memandangkan Singapura 'sangat berjaya' dengan Newater yang menggunakan air tahi dan kencing sebagai sumber air alternatif?

0 comments

Thursday, March 22, 2012

KADIR SHEIKH FADZIR JADI CALON PKR DI KULIM-BANDAR BARU DISEBABKAN PENGARUH MAT SABU!!!

Thursday, March 22, 2012

Tok Kadiaq akhirnya meninggalkan UMNO sebagaimana yang dijangkakan oleh ramai orang. Bagaimanapun Tok Kadiaq bagitahu, dia sebenarnya keluar dari UMNO kerana nak perbaiki UMNO...

Pernah dengar alasan sebegitu sebelum ini tetapi dari mulut orang lain?

Sudah terdengar cerita-cerita 'menarik' tentang Tok Kadiaq yang khabarnya akan menjadi calon PKR Kulim-Bandar Baru pada PRU akan datang. Tok Kadiaq yang merupakan orang nombor dua AMANAH yang ditubuhkan oleh Tengku Razaleigh Hamzah nampaknya masih bernafsu untuk kembali aktif dalam politik walaupun hayat politiknya bersama-sama UMNO sudah ditalkinkan.

Legasi yang cuba ditinggalkan oleh Tok Kadiaq kepada kaum keluarganya, nampaknya cuba dipertahankan dengan kontroversinya keluar UMNO dan menyokong Pakatan. Bagaimanapun, ramai yang tahu bagaimana di Kulim-Bandar Bharu sendiri, Tok Kadiaq sudah tidak mampu mengekang pengurangan pengaruhnya. Sudah ramai yang mula mempersoalkan tentang kewajaran Tok Kadiaq mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang cuba membela dirinya setelah sekian lama menikmati pelbagai keistimewaan di dalam UMNO.

Mungkin menyedari penghakisan pengaruh itulah, apatah lagi dicampur pula dengan beberapa 'masalah lain yang dilihat tidak memihak kepadanya, Tok Kadiaq akhirnya memilih untuk keluar dari UMNO sambil cuba mendabik dada, kononnya UMNO tidak pernah memberikan sebarang kekayaan kepadanya!

Rasa-rasanya ramai yang tergelak besar dengan kenyataan Tok Kadiaq terutama dalam banyak hal yang berkaitan dengan kekayaan yang dimilikinya. Apa lagi yang Tok Kadiaq boleh nafikan kerana semua kata-katanya, hanya menunjukkan yang Tok Kadiaq tidak ubah seperti KACANG LUPAKAN KULIT!

Namun yang menariknya keputusan Tok Kadiaq untuk keluar dari UMNO, sememangnya dialu-alukan, sekaligus menandakan bermulanya kehilangan ahli keluarganya dalam permainan politik UMNO di Kulim-Bandar Baru khususnya!

Yang sahnya, Tok Kadiaq boleh berterima kasih kepada Mat Sabu kerana disebabkan Timbalan Presiden PAS itulah, Tok Kadiaq berjaya diyakinkan untuk keluar dari UMNO. (RUJUK SINI)

0 comments

MANGSA CERITAKAN DETIK-DETIK DIRABA DAN DICABUL OLEH MAMAT GILA SEKS!!!


Hati-hati pada sesiapa yang naik komuter, terutama tren ke Rawang. Plez beware ngan or…g ni (gambar di atas). Saya baru je pas buat repot cover utk kes cabul td…citenye gini…

Selasa baru2 ni..saya tunggu tren mcm biasa kat platform 4 kl sentral..tgh2 tgu tu ada la mamat yg dlm gambar tu dtg dari blkg dan rapat blkg saya..sbb x selesa saya pun pandang blkg n tgk kat blkg dia x de org pun…tp dia masih nak rapat lg..saya cube elak ke kiri n kanan..tp masih dia ikut…saya pun pandang dia n mybe dia perasan n dia blah….

Apa yg sengal nye dia ni dgn pakaian yg sama dia muncul lg semalam dan beratur lg blkg saya..saya elak n dia x bejaya nak buat kat saya dia tp dia try kat sorg budak ni…sian dia…
Dlm tren dia buat keje tu…dia mmg bergesel dgn bdk pompuan ni dr KL sentral smpai la stesen sg buloh…bayang kan la dlm tren tu betapa ramai org mmg x leh nk ckp la..sampai je stesen sg buloh kami (saya ngan akak sorg ni) perasan yg kat seluar dia basah…saya pun trun n cari budak pompuan td nk tanye ape tejadi kat dia….bdk ni cite yg mmg dia ada rase ‘something; kat punggung dia…tp dia x tau ape bendenye…mmg saya tgk kat seluar bdk tu pun ada kesan “air’dia …mmg kurang ajar org ni…dgn muka puas dia tersenyum mase kluar dr tren…saya ada buat laporan kat KTM staff tp diorg ckp dia x de kuase nak tangkap…hampeh betul…kalu ikutkan smlm dah tertangkap dia ni…masalahnye time tu x de plak polis kat sg buloh station…

So if u all ada terserempak ngan dia ni hati2…sbb dia ni x kan berhenti memburu n buat keje x senonoh tu..dah la bau busuk…@%^$&%*&^.. Mmg dia taget penumpang2 tren ni sbb dia x kan kemana bila dah turun, dia akan naik tren semula n cari mangsa2See More

Oleh: BlogAmmar.com (Bahasa rencana adalah seperti yang digunakan oleh penulis asal)

0 comments

PKR SEPAKAT, UNDI INDIA TIDAK DIPERLUKAN DI KEDAH... BUKTINYA SMS YANG DIHANTAR AHLI PARLIMEN MERBOK!!!


Banyak blog memainkan cerita tentang Johari Abdul yang sombong dan angkuh mengatakan dia tidak memerlukan undi daripada masyarakat India untuk PRU13 akan datang. Kenyataan Johari Abdul itu segera menarik perhatian banyak pihak.

Benarkah PKR tidak lagi memerlukan undi masyarakat India terutama sekali di Sungai Petani, Merbok dan kawasan-kawasan yang ramai pengundi India di seluruh Kedah?

Rupa-rupanya Johari Abdul tidak bersendirian. PKR Kedah, malah PKR di seluruh Malaysia bagaikan sudah sepakat untuk tidak memerlukan lagi undi daripada masyarakat India. Kenyataan Johari Abdul DISOKONG oleh seorang lagi Ahli Parlimen iaitu Ahli Parlimen Merbok, Rashid Din.

Lebih ranggi lagi Rashid Din berbalas-balas SMS dengan seorang pemimpin NGO India dan menyatakan perasaannya secara berterus-terang menerusi SMS.

Itulah yang berlaku pada 19 Mac 2012 apabila sekumpulan penduduk Taman Petani Jaya yang diketuai oleh Kumara Guru a/l K Veloo yang merupakan Pengerusi Persatuan Penyokong Kuil Sri Siti Vinayagar merangkap Setiausaha Kuil Sri Siti Vinayagar, Jalan Hospital, Sungai Petani telah mengadakan satu sidang akhbar tentang perobohan sebuah pondok kuil kecil di hadapan rumah yang beralamat No.37, Lorong 1, Taman Petani Jaya, 08000 Sungai Petani oleh Majlis Perbandaran Sungai Petani pada 14 Mac 2012.

Seramai lebih 20 orang turut hadir termasuklah R. Somasundram, Pengerusi PPP Negeri Kedah, Ong Wei Sing, Ketua CRSM Negeri Kedah/Perlis merangkap Naib Ketua PPMCA Kedah, Chella, Pengerusi Persatuan Kebajikan Kaum India Parlimen Sungai Petani dan Makhbol bin Hashim, Pengerusi Persatuan Kebajikan dan Sosial Kawasan Sungai Petani.

Dalam sidang akhbar itu, penduduk menyatakan perasaan tidak puas terhadap Ahli Parlimen Merbok, Rashid Din yang tidak mengendahkan aduan penduduk berhubung perobohan pondok kuil kecil itu, sebaliknya menyatakan DIA TIDAK MEMERLUKAN UNDI KAUM INDIA UNTUK MENANG….

Penghantaran SMS antara Rashid Din dengan seorang pemimpin India tempatan membuktikan perangai songsang Rashid Din. Secara tidak langsung memberitahu semua masyarakat India di Sungai Petani bahawa kepimpinan Pakatan Rakyat hanya membuat janji kosong, malah tidak langsung berhasrat mahu menjaga nasib atau keagamaan kaum India.

Untuk pengetahuan, majoriti masyarakat India di kawasan ini telah mengundi Pakatan Rakyat dalam PRU lalu.

Rashid Din dalam usahanya untuk melepaskan diri, menyalahkan UMNO dan Barisan Nasional berhubung perobohan tersebut. Alasannya, Majlis Perbandaran Sungai Petani masih lagi dikuasai oleh orang Barisan Nasional, menyebabkan dia tidak berupaya untuk melakukan langkah-langkah pencegahan. Pun begitu, Rashid Din juga menyatakan, dia percaya, perobohan tersebut dilakukan memandang status premis tersebut sebagai HARAM. (KEDAHAN69ERS.COM)


0 comments

KAMELIA, APASAL BARU SEKARANG NAK MELALAK?


Naib Ketua Wanita UMNO, Kamelia Ibrahim melalak lagi. Selama ini, dia sendiri entah ke mana hilang, alih-alih bila Ketua Wanita UMNO sedang ditekan dengan hebatnya, maka Kamelia dah jadi macam pucuk enau dalam belukar.

Kamelia mempersoalkan akar umbi yang menggelarkan WANITA UMNO sebagai lembu. Dia malulah kononnya sehingga perlu mendesak Shahrizat melepaskan jawatannya selaku Ketua Wanita pula selepas tidak menyambung tugas selaku Menteri.

Agak aneh tindakan Naib Ketua Wanita UMNO itu. Kelibatnya pada siri PRK langsung tidak kelihatan, tetapi tanpa segan silu, dia berani pula mempersoalkan Shahrizat Jalil. Malah Kamelia sendiri dikatakan sebagai Naib Ketua Wanita UMNO ynag paling tidak bekerja sepanjang sejarah kewujudan Wanita UMNO.

Rasa-rasanya tak perlulah dihuraikan siapakah yang dimaksudkan oleh Kamelia Ibrahim sebagai AKAR UMBI kerana ramai yang tahu apa kepentingan dan keperluan Kamelia Ibrahim dalam hal ini.

Bukankah lebih baik sekiranya Kamelia Ibrahim berusaha menunjukkan bakatnya bekerja untuk UMNO berbanding mencari jalan mempopularkan diri sendiri dalam politik UMNO. Kamelia sendiri sudah pasti sangatkah Kuala Kangsar akan memilihnya?

0 comments

BONGOKNYA WAN ABDUL RAHIM NI!!! BENIH TAK ELOK KUT?


Selama lebih 22 tahun, kata Ahli Parlimen Kota Bharu, Kerajaan Pusat telah menganaktirikan Kelantan. Dan seperti biasa jugalah, Wan Abdul Rahim Wan Abdullah mengulangi hujah lapok PAS yang digunakan untuk menipu rakyat dan pengundi Kelantan.

Semuanya berpunca apabila Perdana Menteri menyatakan semasa di Sabah, Kelantan adalah negeri termiskin di Malaysia. Malu dengan kegagalan pentadbiran dan pengurusan PAS di Kelantan, maka alasan lapok kembali diulang-ulang.

Sebelum Wan Abdul Rahim mengatakan Kerajaan Pusat menganaktirikan Kelantan, seharusnya Wan Abdul Rahim berceita terlebih dahulu kebajikan yang telah dilakukan oleh Kerajaan PAS Kelantan. Wan Abdul Rahim juga perlu bercerita tentang segala macam peruntukan yang telah diberikan kepada Kelantan sepanjang 22 tahun PAS mentadbir Kelantan termasuklah RM600 juta yang telah diberikan kepada Kelantan untuk menaiktarafkan kemudahan bekalan air bersih di seluruh Kelantan tetapi ianya tidak digunakan pun untuk tujuan tersebut, melainkan hilang begitu sahaja.

Dan yang paling penting, Wan Abdul Rahim perlu juga menerangkan signifikannya kerajaan negeri Kelantan memerlukan bantuan 30% daripada kerajaan pusat untuk operasi pengurusan negeri sedangkan negeri-negeri lain tidak menerima keistimewaan seperti Kelantan. Bukankah itu merupakan satu bantuan sekaligus menyanggah kenyataan Wan Abdul Rahim sendiri?

Pembohong besarlah Ahli Parlimen Kota Bharu itu yang kononnya Kerajaan Pusat telah menganaktirikan Kelantan semata-mata untuk menutup kepincangan, kelemahan dan ketidaktelusan PAS Kelantan menguruskan negeri. Tanpa bantuan Kerajaan Pusat, jangan bangunan lain, rumah Nik Aziz sendiri pun mungkin hanyakah sebuah pondok yang beratapkan daun pisang.

Nak harap makan sampai bersuap, sedangkan orang lain semuanya mencari makan sendiri. Setiap kali ada pemimpin PAS yang berkokok tentang Kelantan dianaktirikan oleh Pusat, semakin jelas, PAS Kelantan sebenarnya hanyalah BENIH-BENIH BUSUK YANG TUMBUH DAN KEMUDIANNYA MENJADI PEMIMPIN.... Maka keputusannya samalah seperti yang dapat kita tengok... Merungut sepanjang masa tetapi pada masa yang sama, setakat merungut dan komplen sajalah... Kerja tetap tak pandai-pandai dan sentiasa mengharapkan orang lain yang buat.

0 comments

GUAN ENG TERLIBAT BIKIN DRAMA PEMBUNUHAN UNTUK TARIK SIMPATI KEPADANYA?!!!


Berita pembunuhan seorang lelaki yang hanya dikenali dengan nama Kumar, 28, di Komtar Walk semalam, agak menarik untuk diperhatikan. Paling menarik ialah, Pejabat Ketua Menteri juga berada di Komtar.

Dalam laporan awal, Kumar yang bekerja sebagai pengawal keselamatan telah diserang oleh dua orang lelaki tidak dikenali yang menunggang motosikal ketika sedang meronda. Dia telah ditetak pada bahagian belakang badan dan kaki kirinya juga hampir putus akibat tetakan.

Pembunuhan dan penemuan mayat Kumar di Komtar Walk telah mencetuskan satu teori yang tidak kurang menariknya. Walaupun tragedi tersebut dilihat sebagai satu insiden, tetapi ramai juga yang berpandangan, ia telah dijadikan sebagai umpan politik oleh pihak tertentu.

Atau dengan kata lain, pembunuhan itu dilakukan untuk tujuan pihak tertentu yang berkepentingan dalam politik untuk menimbulkan simpati, sekaligus menarik semula sokongan kaum India kepada parti politik berkenaan.

Dua hari sebelumnya, DAP Pulau Pinang, khususnya 'Divisyen India' berantakan apabila Karpal Singh mendesak agar empat orang Lembaga Pengarah Lembaga Wakaf Hindu Pulau Pinang (PHEB) digugurkan. Dan di sebalik pengumuman Guan Eng bahawa masalah antara Lim Guan Eng dengan P.Ramasamy, Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang telah berakhir dalam 'perbicaraan kera-kera jadian' (RUJUK SINI), Karpal Singh tetap berkeras untuk menghalau konco-konco Ramasamy dari kepimpinan utama DAP (RUJUK SINI)

Umum mengetahui bagaimana kuatnya sokongan Lim Guan Eng kepada P.Ramasamy walaupun Karpal Singh adalah veteran DAP selain Pengerusi parti tersebut, berbanding P.Ramasamy yang baru sahaja menyertai parti itu sebelum menang di Kerusi Parlimen Batu Kawan dan DUN Perai.

Ahli-ahli DAP India sememangnya berantakan. Lim Guan Eng selaku Setiausaha Agung DAP memerlukan sesuatu yang cukup kuat untuk menyatukan semula sokongan yang telah hilang itu. Selain menyalahkan dan memperlihatkan seolah-olah segala kejadian malang yang menimpa DAP adalah akibat perbuatan UMNO dan Barisan Nasional sepertimana kejadian pembakaran pejabat DAP di tengah-tengah Pulau Pinang tidak lama dahulu, Lim Guan Eng perlu mewujudkan sentimen simpati kepadanya.

Pada masa yang sama, turut memperlihatkan dan menonjolkan Karpal Singh sebagai penjahat sebenar yang ingin merampas kuasa Guan Eng dan bapanya, Kit Siang serta memecahbelahkan DAP yang selama ini dikuasai oleh Dinasti-Dinasti pimpinan Cina tanpa ruang langsung kepada kaum lain!

Disebabkan itulah, munculnya teori yang sedang hangat diperkatakan, Kumar dibunuh secara 'SENGAJA' untuk tujuan politik Guan Eng!!!

Benar atau tidak teori berkenaan, kena tunggu pengumuman dan tindakan Guan Eng dalam masa beberapa hari ini terutama yang membabitkan masyarakat India di Pulau Pinang dan Malaysia amnya!!!

0 comments

Wednesday, March 21, 2012

AKIBAT KUAT MENFITNAH, ISTERI RAFIZI RAMLI BAKAL MEMFASAKHKANNYA!!!

Wednesday, March 21, 2012
Mengamuk sakan Rafizi Ramli apabila masalah rumahtangganya mula diperkatakan di ruang siber dan realiti. Berbakul- bakul sumpah seranahnya kepada UMNO kerana kononnya UMNO main kotor dengan melibatkan isterinya yang langsung tiada kena-mengena dengan politik.

Berdasarkan sumber, rumahtangga yang baru sahaja dilayari oleh Rafizi Ramli sekarang berada dalam keadaan yang sangat genting. Sumber bagaimanapun enggan mendedahkan punca sebenar pergolakan rumahtangga Rafizi Ramli.

Rafizi Ramli telah mendirikan rumahtangga pada 8 Oktober 2011 dalam satu majlis akad nikah di Masjid KLCC.

Rafizi sebelum ini merupakan calon utama PKR di Kemaman namun berdasarkan kekuatan PKR di Kemaman yang tidaklah sehebat mana, ditambah pula dengan pergelutan dalaman Cabang Kemaman, Rafizi telah meminta agar dia tidak dicalonkan di Kemaman. Seandainya dia tetap juga dicalonkan di Kemaman, itu bermakna hayat politiknya telah berakhir dan dia cuba disemadikan oleh partinya sendiri.

Disebabkan itulah, antara calon favourite PKR di Ampang bagi menggantikan Zuraidah Kamaruddin yang dilihat oleh orang PKR Ampang sendiri sebagai BEBAN DARI SINGAPURA. Ketua Wanita Keadilan itu bagaimanapun, mempunyai perancangannya sendiri apabila kedengaran ura-ura untuk meletakkan anak perempuannya yang juga merupakan Skrikandi Ampang di tempat itu.

Hubungan antara Rafizi Ramli dan isterinya, Afisza, dikatakan sudah tidak boleh diselamatkan lagi. Belum pun sampai sambutan ulangtahun pertama perkahwinan mereka, nampaknya Rafizi Ramli seperti hanya ingin melengkapkan atau melindungi identiti serta latar belakang seksualnya yang sebenar.

Atau boleh jadi juga ia hanyalah salah satu daripada balasan kepada Rafizi Ramli yang sebelum ini, telah berusaha bermati-matian untuk menggalakkan anak-anak Shahrizat Jalil, Ketua Wanita UMNO Malaysia berada dalam tekanan dan akhirnya membunuh diri.

Tahu pula dia marah apabila isteri dan kisah rumahtangganya dilibatkan. Kalau dia libatkan anak isteri orang, tak mengapa sebab itu untuk membuat pendedahan kononnya, tetapi kalau dia yang terlibat kerana kecenderungan moralitinya diragui, tak boleh pulak?

Kepada para penyembah MORALITI dan ETIKA, pendedahan tentang kehancuran yang sedang melanda rumahtangga Rafizi Ramli, pastinya akan membuatkan mereka terpaksa berfikir panjang mencari alasan serta jawapan untuk melakukan pembelaan, sama ada secara langsung mahupun secara tidak langsung......... SEBAGAIMANA YANG MEREKA TELAH, SEDANG DAN AKAN LAKUKAN UNTUK ANWAR IBRAHIM!!!

3 comments

Tuesday, March 20, 2012

BERANINYA ANWAR SAMAN NALLAKARUPPAN DAN UTUSAN MALAYSIA!!! RM100 JUTA LAGI LA!!!

Tuesday, March 20, 2012

Seperti biasa, Anwar akan mengambil kesempatan untuk menyalahkan Najib Abdul Razak dan UMNO atas perbuatan hinanya yang bukan sahaja menjijikkan, bahkan dilaknat oleh Allah Taala dan Rasul-Nya. Kata Anwar nak mengaku, minta maaf... Anwar tidak akan melakukannya, apatah lagi jikalau ada konco-konconya yang berkata, kalaupun dia melihat Anwar sedang melakukan perbuatan liwat, dia tetap tidak percaya Anwar meliwat.

Nilai RM100 juta yang dibuat oleh Anwar Ibrahim sebenarnya tidaklah begitu bernilai berbanding cerita dia sebagai BISEKSUAL tidak lagi diperkatakan. Anwar tahu KELEMAHAN pihak lawannya. Mereka terlalu menghormati UNDANG-UNDANG. Apabila saman telah dibuat, maka mereka akan menutup mulut dan tidak lagi memanjangkan perkara itu. Bukan kerana takut, tetapi kerana tidak mahu mengganggu urusan mahkamah.

Lainlah Anwar Ibrahim... dia tidak sahaja mempergunakan undang-undang untuk kepentingan peribadinya, tetapi juga untuk membuat manipulasi sesuka hati. Tidak ada satu undang-undang di Malaysia pun yang dihormati oleh Anwar Ibrahim. Jangankan undang-undang Malaysia, Undang-Undang Allah Taala pun, dia main langgar sesuka hati.

Tak boleh jawab sendiri, Anwar Ibrahim guna anak dan isterinya. Tak cukup dengan anak isteri, Anwar Ibrahim guna juga para pemimpin PKR untuk membelanya. Tidak cukup dengan pemimpin PKR, Anwar Ibrahim gunakan agama menerusi pemimpin-pemimpin PAS yang rata-rata diiktiraf dan dilabelkan sebagai ulama oleh para pengikut mereka untuk menuturkan fatwa-fatwa yang dilihat mampu membela Anwar.

Dan akhir sekali, tidak cukup dengan semua itu, Anwar Ibrahim sanggup mengupah anjing-anjing berekor pendek untuk menyalak tentang MORALITI, ETIKA, TULUS, BERSIH dan sebagainya dalam apa yang dilihat sebagai KEMPEN ANTI PORNO.

Bagaimanapun, tindakan Anwar Ibrahim mengemukakan saman terhadap Nallakaruppan, ada baiknya. Selama ini, Nallakaruppan terlalu banyak bercakap tentang Anwar Ibrahim, sehingga akhirnya dia mendapat jawatan SENATOR, tetapi sehingga sekarang, tidak ada satu bukti pun yang dipersembahkan kepada khalayak awam. Nallakaruppan sekadar bercakap dan hanya bercakap.

Saman yang dibuat oleh Anwar Ibrahim akan memberikan peluang kepada Nallakaruppan untuk membuktikan kebenaran kata-katanya selepas bertahun-tahun bercakap tentang Anwar Ibrahim. Dan pihak yang telah bersetuju memberikan gelaran Senator kepadanya juga akan dapat melihat sama ada benar Nallakaruppan akan mendedahkan bukti tentang apa yang diperkatakannya mengenai Anwar Ibrahim atau ianya satu drama U-TURN terhebat pada alaf ini dengan permohonan maaf dan pengakuan bersalah.

Drama yang menjadikan media sebagai mangsa, bukan perkara baru dalam dunia politik dunia. Di Israel, ini adalah budaya yang berakar umbi dalam badan para pemimpin Zionis yang gemar menyaman dan memufliskan sesebuah media yang hanya melaporkan apa yang orang lain kata!

Secara tidak langsung, semakin ketaralah Anwar Ibrahim sebagai budak suruhan Zionis yang terpaksa mengambil masa yang sangat panjang untuk menyaman Nallakaruppan walaupun Nallakaruppan pernah mendakwa Anwar Ibrahim mempunyai hubungan intim kemaluan dengan isteri Azmin Ali iaitu Shamsidar Taharin!!!

0 comments

PUNCA UTAMA CHINA LEBIH MURAH, LEBIH MUDAH DAN LEBIH HEBAT!!!0 comments

ARAB SAUDI JATUHKAN HUKUMAN PANCUNG KE ATAS ANWAR IBRAHIM!!!


Tiga lelaki yang terdiri daripada seorang warga Arab Saudi dan dua warga Kanada dihukum pancung di Jeddah selepas didapati bersalah merogol dan meliwat seorang pembantu rumah perempuan serta dua lelaki.

Tertuduh warga Arab Saudi, Badr Sami Al-Sudani, Ahmad Zain Ishaq dan Muhammad Bashir Hasan masing-masing warga Kanada dihukum bunuh selepas didapati bersalah merogol amah dan dua lelaki di sebuah rumah di daerah Al-Mushrefah, utara Jeddah dua tahun lalu, lapor Arab News.

Mengikut penghakiman mahkamah, kumpulan lelaki itu menyerang amah selepas beliau menjerit sebaik melihat penceroboh memanjat tembok rumah.

Jenayah itu bertambah berat sebaik dua lelaki keluar dari bilik mereka selepas mendengar jeritan wanita. Penceroboh mengikat dan menyumbat mulut dua lelaki itu sebelum meliwat mereka. Ketiga-tiga lelaki itu memecah masuk rumah pada lewat malam.

Polis menyiasat kes itu dan menahan pesalah tidak lama kemudian. – Agensi

ULASAN TFK:

Agak-agaknya kalaulah PAS ada di Arab Saudi, apakah alasan yang akan mereka berikan untuk mempertahankan penjenayah-penjenayah tersebut? Adakah Abdul Hadi Awang akan menyatakan, hukuman tersebut tidak sah, kerana tidak terdapat empat orang saksi yang melihat dengan mata kepala sendiri seperti tersarungnya cincin ke jari? Atau barangkali saksi-saksi yang ada semuanya 'bisu dan tuli'?

Dan bayangkanlah pula kalau Anwar Ibrahim dibicarakan di Arab Saudi... adakah sekarang dia masih hidup tanpa kepala atau barangkali dia akan berceramah di serata tempat di seluruh Arab Saudi untuk mendendangkan tentang tidak bersalahnya dia dan semua tuduhan ke atasnya adalah konspirasi?
Bagaimana pula dengan para penyokong dan mesin-mesin propagandanya? Adakah mereka akan mengutuk hukuman tersebut yang disifatkan sebagai mengaibkan dan telah melanggar etika serta moral? Adakah para penghukum, penangkap, pendakwa dan mereka yang menyokong hukuman tersebut sebagai Golongan Pemporno?

0 comments

SELEPAS STADIUM, PAS BERBIDAAH PULA DALAM TOKONG DI AMPANG!!!

Kalau diberitahu kepada para pecacai PAS, mereka tidak akan sama sekali dapat menerima kenyataan ini. Bahkan mereka akan berusaha mencipta pelbagai fatwa-fatwa rekaan, termasuklah kononnya itulah yang menggambarkan kebesaran Islam iaitu tiada sempadan dan batasan untuk golongan bukan Islam menikmati keindahan Islam.

Tanya pula mereka, kitab mana yang mereka ikut, manhaj mana yang dibuat contoh dan ulama mana yang jadi ikutan, pastinya jawapan yang diberikan berpusing-pusing dan berbelit-belit!

Ini contoh yang ditunjukkan oleh Timbalan Yang Dipertua PAS Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Ishak Surin, 75, sebagaimana yang dilaporkan oleh SEL13.COM yang mendedahkan bagaimana tergamaknya Ishak Surin berdoa agar sebuah tokong di Batu 5, Jalan Ampang iaitu Tokong Mee Thor Gan yang beralamat di No.314, Batu 5, Jalan Ampang, Kuala Lumpur DISELAMATKAN.

Nampaknya dakwah PAS sudah melangkaui dakwah Islamiyyah. Sekarang, PAS sudah bertukar menjadi pendakwah PLURALISME walaupun para pecacai PAS sebelum ini begitu bersungguh-sungguh mempertahankan kononnya PAS memperjuangkan Islam!

Berdoa dalam tokong dan mohon tokong diselamatkan?

Hebat sungguh!!!

0 comments

LEPAS TUNTUT CERAI, WANITA SUBAHAT KHALWAT BADROL AMIN TUNTUT FASAKH PULA!!!


20,Mar

Wanita dikaitkan dalam kes khalwat dengan Ahli Majlis Pimpinan PKR, Dr Badrolamin Bahron menarik balik permohonan cerainya di Mahkamah Rendah Syariah Rompin, di sini, semalam.

Wanita berusia 28 tahun itu, hadir kira-kira jam 9 pagi berseorangan­ ke mahkamah itu untuk membuat tuntutan notis penarikan balik kes tersebut di hadapan Hakim Syarie, Abu Kassim Pilus.

Bagaimanapun, alasan penarikan tuntutan penceraian tersebut tidak dinyatakan. Malah, suami wanita terbabit guru berusia 32 tahun juga tidak hadir pada prosiding itu.

Sementara itu, wanita terbabit ketika ditemui di luar mahkamah berkata, dia akan mengemukakan Fasakh di Mahkamah Tinggi Kuantan.

“Saya menarik balik tuntutan kerana mahkamah rendah syariah tidak mempunyai kuasa untuk mengendalikan kes fasakh,” katanya.

Wanita itu sebelum ini, memfailkan penceraian pada pertengahan Januari lalu dan prosiding pertama dijalankan pada 27 Februari lalu.

Badrolamin sebelum ini, memaklumkan beliau mengenali wanita yang bekerja di sebuah institusi kemahiran di Rompin itu, sejak kira-kira setahun lalu.

Bagaimanapun, sehingga kini Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip) tidak membuat sebarang dakwaan terhadap Badrolamin dan wanita tersebut. -SH

0 comments

VIDEO LUCAH KETIGA VERSI THAILAND ANWAR IBRAHIM BAKAL TERDEDAH?

Semalam kecoh tentang video lucah melibatkan Anwar Ibrahim dalam dunia Internet. Maka berkokoklah sebilangan penganut atau pembebal Anwar Ibrahim yang cuba memperkatakan tentang nilai-nilai moral, etika, murni, ikhlas dan sebagainya, yang bagi mereka perlu ada pada setiap orang politik atau yang terlibat dengan politik.

Anehnya, ia sekadar untuk mereka yang menyerang Anwar Ibrahim. Untuk Anwar Ibrahim, dibolehkan sahaja, bahkan golongan ini turut sama menyerang senada dengan Anwar Ibrahim, walaupun pada masa yang sama, golongan yang berlagak seperti pak lebai masjid, sekalipun perangai tidak bertanggungjawab mereka diketahui oleh semua orang.

Sekali imbas, perjuangan untuk mewujudkan suasana harmoni dan tulus di dalam perjalanan politik di negara ini, sedang diperjuangkan walaupun ianya hanya membabitkan serangan terhadap Anwar Ibrahim dan sekalipun apabila pihak Anwar Ibrahim pula yang melakukannya, maka ia dibolehkan. Atau sekiranya mereka sendiri yang membuat aib sama ada yang berbentuk porno atau sebagainya, ia dibolehkan!

Pembalikan keaiban tersebut dibimbangi berlaku. Benarkah?

Dalam politik yang diamalkan di Malaysia, nilai-nilai aib dan porno tidak boleh dipisahkan sama sekali. Matlamat menghalalkan cara telah lama menjadi darah daging, bahkan semenjak Pilihanraya Pertama lagi iaitu pada tahun 1955, kempen memburukkan calon telah dilakukan oleh semua pihak, termasuklah tuduhan tidak setia kepada bangsa, agama, dan tanahair, memakmurkan judi dan membudayakan arak dalam kehidupan rakyat Tanah Melayu, perampasan tanah-tanah adat untuk kepentingan pemimpin tertentu, leluhur pemimpin seperti Fuad Stephen, Tun Datu Mustapha, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj dan sebagainya.

Pilihanraya pada pertengahan 1960-an semakin menyerlahkan keaiban dan kepornoan itu. Cerita-cerita aib tentang calon yang dikatakan merampas isteri orang, gemar berbini banyak, tidak bertanggungjawab terhadap anak, isteri dan ibu bapa, mewarnai pilihanraya yang turut disertai oleh PAP, selain isu-isu sensitif lain, termasuklah tuduhan Lee Kuan Yew bahawa Melayu adalah pendatang dari Indonesia, sekalipun Indonesia dan negeri-negeri di Malaysia hanya menjadi dua buah negara asing bermula pada tahun 1947 sahaja.

Apa yang berlaku kepada Anwar Ibrahim sekadar satu pusingan dan cerminan perbuatannya sendiri sebelum ini. Apa yang Anwar Ibrahim tidak lakukan, sehinggakan dia sanggup melakukan fitnah besar, kononnya Tun Mahathir berkahwin dengan anak Sammy Vellu, malah berkahwin juga dengan seorang wanita Yahudi, berkahwin juga dengan anak buah Lee Kuan Yew dan sebagainya... cerita-cerita sebegini cukup masyhur pada tahun 1998 terutama dalam kem Barisan Alternatif pada waktu itu.

Terbaru dan terkini adalah serangan terhadap Shahrizat Jalil yang tidak lain hanyalah ingin memastikan dia melepaskan jawatan selaku Ketua Wanita UMNO dan tidak terlibat langsung dalam politik UMNO. Semuanya semata-mata kerana syarikat NFCorp Sdn. Bhd. dimiliki oleh suami dan anak-anak Shahrizat... dan bagi puak-puak ini, ia merupakan satu kesalahan yang sangat besar, apatah lagi syarikat tersebut yang diwujudkan oleh kerajaan sendiri, mendapat pembiayaan pinjaman bagi memajukan industri daging halal dalam negara bagi menggantikan penguasaan kartel-kartel daging yang kebanyakannya dimiliki oleh bukan Islam.

Dan untuk mewajarkannya, maka terciptalah perkataan ETIKA!

Golongan yang beria-ia memperjuangkan nilai-nilai murni dalam perang politik sekarang ini, merupakan sebahagian daripada golongan yang turut menyertai serangan terhadap Shahrizat Jalil.

Persoalan sama ada Anwar Ibrahim gagal ditumbangkan atau sebaliknya dengan isu moral, merupakan persoalan subjektif. Keputusannya boleh dilihat pada keputusan PRU13 nanti, sama ada ianya memberi kesan atau tidak. Namun yang pastinya, banyak temberang Anwar Ibrahim sudah dapat dipatahkan dan dijangkakan.

Bayangkanlah kalau apa yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim, tidak ditangani, apakah sambutan dingin terhadap ceramah Anwar Ibrahim di serata tempat, akan berlaku sebagaimana sekarang?

Dan yang menariknya, golongan yang beria-ia tidak mahu menyerang Anwar Ibrahim pula, bertindak memancing di dalam timba dan kolam yang memang ada ikan, berbanding mencuba mata kailnya di dalam sungai, parit, mahupun paya!!!

Ia samalah sepertimana yang dilakukan oleh PAS. PAS menakluki masjid, surau dan pengajian agama selama lebih 50 tahun sebelum akhirnya mereka boleh 'diterima' di beberapa negeri seperti Selangor, Pahang, mahupun Johor. Biarpun PAS tidak mengajar selain daripada dogma dan doktrin politik mengejar kuasa, kebanyakan orang terutama sekali ahli-ahlinya beranggapan PAS memperjuangkan agama Islam. Lebih malang, ada yang melihat, menganggap bahkan melabelkan PAS sebagai JUNDULLAH walaupun hakikatnya, kemewahan dan kuasa yang mereka tumpukan, sebagaimana yang berlaku di Kelantan dan Kedah.

Kejayaan memacakkan bendera parti dan menarik sebilangan orang daripada keseluruhan orang yang diketahui menyokong parti atau individu tertentu jauh lebih besar makna dan nilainya, berbanding terlalu sibuk berangan-angan hendak jadi PLAYMAKER.

Pokok yang ditebang, tidak ditakik sekali sahaja untuk tumbang, melainkan perlu ditakik berkali-kali sehinggalah batangnya menjadi genting!

0 comments

PAS LUDAH KE BATANG HIDUNG SENDIRI!!!


PAS adalah parti yg perlu dihormati, disanjung, dimuliakan..satu2nya parti ditubuhkan atas maksud dakwah, perjuangkan hukum2 Allah swt, dan sebuah parti amar ma'aruf nahi mungkar..
Parti yg didalamnya brhimpun ustaz2 dan golongan2 yg kabornya mencintai agama, yg amalkan agama..kabornya semua perjuangan semata2 mencari redha Allah swt..

Kabornya....

Tapi sekarang ni jelas..apa tu PAS!! PAS sanggup pecah belahkan ummat Islam di Tanah Melayu ni yg kononnya sesapa mengundi atau menyokong BN maka leh jatuh kapir!! Tu ler selama ni dicanang hampir 50 tahun..dan ramai yg telah percayai perkara ni telah meninggal dunia.

UMNO dicerca kerana bersekongkol ngan orang2 kapir memerintah negara..

UMNO dicerca kerana mempertahankan perlembagaan Lord Reid..

UMNO dicerca kerana pejuangkan dan pertahankan hak2 orang Melayu...

dan bermacam2..yg mana cercaan dan tuduhan leh jatuhkan UMNO dan penyokong2nya kedalam neraka Allah swt..

Tapi kini, apa yg dituduh dan dicerca dilakukan semua malah lebih buruk lagi..sehingga cuba menutup jenayah2 dan salah laku rakan2 sekutunya ngan menampilkan dalil2 yg membolehkan dan membenarkan semua kesalahan.

Bila tidak mampu menangkis atau menutup aib serta bangkai2 kejahatan..dikabornya pula utk adalah politik kotor UMNO dan fitnah!!

Atau pun memberi alasan UMNO leh buat, naper mereka tak leh buat!! Masalahnya mereka ni ikut UMNO ke atau AQ dan sunnah?

Udah2ler..tak cukup ke penghinaan yg ditempa..tak cukup ke rasa bersalah ngan terus menerus menipu orang2 awam?

Sekurang2nya hormati ler ketayap2 yg putih bersih menutup dikepala tu..dan jubah2 putih bersih yg dipakai..

Kembalilah menjadi sebuah parti yg disegani dan dihormati..

-aa

0 comments

UNDANG-UNDANG DI MALAYSIA TAK ADIL!!!


Aku teringat kisah perdebatan Lim Guan Eng vs Chua So Lek tempoh hari..yg mana LGE telah buat satu kenyataan yg berbaur perkauman dan ada unsur2 hasutan..malah beberapa aduan polis telah pun dibuat..

Spt biasa..senyaaaaaaaaaaaaapppppppp tiada apa2 tindakan pun.

Kabornya.."PAS tidak pernah membunuh walau seorang pun orang Cina"... lebih kurang kenyataannya. Ini bermakna sapa yg menyebabkan matinya orang2 cina? Tapi umum tahu siapa sebenarnya menjadi punca kematian orang2 Cina dan Melayu ditahun 1969.

Walaupun ada buku2 yg ditulis bahwa Allahyarham Tun Abd Razak ler atau Tengku yg menjadi punca..tapi sesuatu yg tak dapat dinafikan ialah sapa yg sebenarnya yg menjadi punca , semua sedia maklum dan semua pempin parti sedia maklum..!! Dan malangnya sehingga hari ni, tiada pengadilan yg dibuat dan tiada siapa pun yg diheret kemahkamah utk dipertanggungjawabkan... mungkin pihak pendakwaraya tiada bukti2 yg kukuh kut sehinggalah hari ni. Tiada tribunal pun dan tiada suruhanjaya pun..

Tapi mana2 penulisan tetap mengisahkan perarakan kemenangan yg dibuat di KL permulaan tragedi..jika ni bukan menjadi punca kenapa sehingga hari ni tidak dibenarkan membuat perarakan meraikan kemenangan mana2 parti. Hanya dibenarkan dibuat ditempat2 yg trtutup ataupun terkawal.

Begitu sekali kerajaan mahu menjaga sensiviti perkauman..sampai peringatan 13 Mei dan usaha utk mengenangkannya setiap tahun tidak dibenarkan dan tidak digalakkan. sepatutnya tiap generasi tahu betapa harganya jika sensiviti perkauman dijadikan bahan politik!!

Keganasan komunis sentiasa ditayangkan utk dilihatkan pada setiap generasi akan kekejaman komunis ..dalam tu pun masih ada jugak yg mertabatkan dan membenarkan kekejaman komunis.

Peristiwa 13 Mei perlu dikenang setiap tahun..agar rakyat menolak mana2 pempin yg cuba bangkitkan isu perkauman..agar rakyat tahu apa kerugiannya dan apa harganya. Agar tidak mudah ler mana2 pempin meluahkan perkataan2 yg leh bangkitkan kemarahan mana2 kaum di Tanah Melayu!!

Satu2nya negara dalam dunia ni yg mana penduduknya 50:50 antara tempatan dan bukan tempatan..yg mana leh duduk satu bumbung dan satu lantai dan sama2 cari makan. Biasanya mana2 negara dalam dunia..satu kumpulan majoriti penduduk tempatannya melebehi 80% atau 90%..rakyat dari bukan penduduk tempatan merupakan minoriti je.

Yg uniknya..kata2 Lim Guan Eng dibiorkan bebas tanpa sebarang desakan utk meminta maap secara terbuka atau desakan apa2 yg dia cuba sampaikan dan maksudkan,walaupun hanya ngan AMARAN!! Beliau perlu dipertanggungjawabkan.

-aa

0 comments

Blog Archive

Labels