IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, May 14, 2012

BABI BANTUT PUNYA NIZAR!!! HIDUP-HIDUP KAU MENIPU!!!

Monday, May 14, 2012
Setan keding punya Nizar Jamaluddin!

Kita ingatkan ya-yalah dia berani, jantan bertelur, puak-puak UMNO tak cukup berani, puak-puak UMNO tak cukup biadap. Alih-alih dia sebenarnya yang penakut, tak berani duduk lama dan lari lintang-pukang selepas kena belasah berdepan-depan!!!

Ini kes ceramah UMNO dan Barisan Nasional di Tualang Sekah, malam semalam. Twitter Nizar Jamaluddin menceritakan kononnya, para penceramah UMNO pucat lesi, terketar-ketar dan penuh ketakutan sebab dia muncul dan menyergah secara tiba-tiba.

Kaum propaganda Pakatan pun keluarlah gambar dan pakatlah gelak kukakukik kepada UMNO konon-kononnya UMNO penakut pahit dan tak berani langsung bersuara bila Nizar Jamaluddin. Siap kata, para penceramah UMNO-BN terpaksa keluarkan cerita Ambiga dan Anwar Ibrahim walaupun sebelum itu sibuk bercerita tentang pembohongan bersiri Nizar Jamaluddin.

Kita pun percayalah yang Nizar ni betul, jantan bertelur, pemberani dan sebagainya sesuai dengan sikapnya yang bermuka tembok, tebal dan tidak ada maruah diri. Rupa-rupanya si penipu ini sekali lagi menipu. Sekali lagi membohong dan sekali lagi memperdayakan orang ramai yang tidak tahu cerita sebenar, termasuklah penulis sendiri dengan TWITTERnya selain berita-berita yang dilaporkan oleh puak-puaknya.

Maka ternyata benarlah seperti yang diceramahkan oleh orang UMNO di Tualang Sekah itu. Nizar memang kuat berbohonglah.... video di bawah adalah buktinya bagaimana Nizar yang lari tercirit-birit bila pembohongannya didedahkan secara berdepan-depan, sekaligus menyanggah temberang awalnya dan temberang-temberang yang diuar-uarkan oleh para penyokong Pakatan Rakyat!!!

Sial punya Nizar... tak fasal-fasal aku kena mohon maaf dengan Hanafiah Man dan Dato' Shaarani!!!


0 comments

RAFIZI RAMLI KETAR TERCIRIT SEHINGGA TERPAKSA TARIK SIMPATI UNTUK BEBAS!!!


Semakin terbukti, Pakatan Rakyat sebenarnya ditubuhkan untuk melanggar peraturan dan undang-undang di negara ini. Walaupun mereka pada masa yang sama, mengatakan orang lain perlu mematuhi undang-undang negara dan menghormati segala peraturan, tetapi apabila tentang mereka, yang mereka lakukan ialah melanggar undang-undang dan peraturan secara terang-terangan dengan pelbagai alasan untuk menghalalkan perbuatan tersebut.

Itulah yang berlaku apabila seorang kakitangan bank kononnya terpaksa berhenti kerja kerana tidak tahan ditekan kerana telah membocorkan rahsia pelanggan bank berkenaan. Manakala tukang sorak dan tukang gendang Pakatan Rakyat pula serta-merta menyalahkan UMNO dan kerajaan kerana menekan pihak yang cuba mendedahkan tentang kebobrokan kerajaan.

Rafizi Ramli dan PKR sebenarnya sedang berada dalam tekanan yang melampau setelah perbuatan mereka jelas melanggar undang-undang BAFIA. Namun Rafizi Ramli cuba menghalalkan perbuatannya dengan menyatakan bahawa kesalahan yang dilakukannya adalah membuat pendedahan tentang ketirisan perbelanjaan serta penyelewengan. Yang tidak disentuhnya adalah tindakannya itu tidak mengikut saluran yang betul dan membuat pendedahan tentang akaun milik orang lain tanpa perintah mahkamah merupakan satu kesalahan yang besar.

Atas nama kebebasan, maka dihalalkannya perbuatan tersebut!

Contohnya beginilah...

Bukan sedikit orang yang cukup menyampah dengan setiap pemimpin Pakatan Rakyat, terutama sekali Anwar Ibrahim, Rafizi Ramli sendiri dan Zuraidah Kamaruddin. Atas nama kebebasan bersuara dan menentang kejahatan, boleh atau tidak orang biasa MENYALURKAN IKLAN DAN PROMOSI UNTUK MEMBUNUH KETIGA-TIGA ORANG INI secara terang-terangan, mahupun sembunyi-sembunyi?

Sudah tentu tidak boleh!

Sebabnya, walau sebenci mana pun, tiada sesiapa pun yang berhak membunuh Anwar Ibrahim, Rafizi Ramli dan Zuraidah Kamaruddin. Bukan kerana ketiga-tiganya tidak dibuktikan bersalah untuk dibunuh, tetapi kerana undang-undang di negara ini menetapkan bahawa tiada sesiapa pun dibenarkan mengambil nyawa orang lain melainkan orang yang telah disahkan oleh mahkamah dan undang-undang seperti tukang gantung dalam penjara, anggota polis yang mempertahankan diri sama ada dalam tugas atau tidak, anggota tentera ketika dalam peperangan.

Tetapi kalaulah kaedah yang sedang digunapakai oleh Pakatan Rakyat sekarang dalam usaha membela Rafizi, maka BOLEHLAH ketiga-tiga orang di atas tadi dipengapa-apakan kerana bertujuan untuk menghalang kerosakan yang lebih besar kepada negara.

Tak gitu?

Harap-haraplah tak ada orang yang berfikiran singkat seperti pemimpin Pakatan Rakyat dan penyokong-penyokong serta juak-juak yang bercakap menggunakan buntut dan tahi masing-masing!

Yang sah-sahnya, Rafizi Ramli dan bekas pekerja bank berkenaan telah melakukan kesalahan tetapi mereka tidak boleh dihukum oleh negara selagimana mereka tidak dibicarakan. Itu prinsip dan asas keadilan yang diamalkan oleh negara ini!

Kalau pandai Rafizi Ramli berkalih-dalih dalam undang-undang sepertimana Anwar Ibrahim cuba menggunakan kaedah teknikal dan bukannya fakta untuk mengelak daripada dihukum setelah meliwat, mengapa dia tidak menggunakan kaedah yang serupa untuk melepaskan diri?


2 comments

SEL13.COM DEDAH LAFAZ DAN NIAT SELEWENG ISLAM UNTUK BERSIH 3.0!!!

Sehingga sekarang, jentera Pakatan Rakyat terus memperkatakan tentang BERSIH 3.0 yang menurut mereka telah berjaya diadakan dan menarik ratusan ribu manusia walaupun hakikatnya jumlah yang hadir tidak sampai pun 30,000 orang. Mereka tetap juga berhujah yang BERSIH 3.0 bukannya untuk menjatuhkan atau mengguling kerajaan sedia ada. Sebaliknya BERSIH 3.0 hanyalah sebuah demonstrasi untuk mendesak kerajaan dan SPR mengadakan pilihanraya yang adil, bersih dan telus.

Bagaimanapun, berdasarkan bukti-bukti yang ada, BERSIH 3.0 sememangnya diadakan untuk menggulingkan kerajaan. Sama ada Ambiga Sreevanasan tahu atau tidak, elemen yang terdapat dalam BERSIH 3.0 tidak terhenti setakat demonstrasi jalanan semata-mata.

Dari BERSIH 2.0 sehinggalah BERSIH 3.0, orang yang bernama NIK MAT KILAU FAIZA, nombor kad pengenalan 711101-03-5589, berjawatan PEMBANTU PENILAIAN W-17-N4, di Bahagian Bekalan, Jabatan Khidmat Pengurusan, Majlis Bandaraya Shah Alam, begitu giat menjalankan kerja-kerja penghasutan menggunakan kemudahan yang terdapat di MBSA.

Lebih menarik apabila hasutannya itu cuba dihalalkan dengan hadis, ayat-ayat al Quran dan nasihat-nasihat berunsur agama. Golongan sasaran adalah pelajar-pelajar universiti.Dalam BERSIH 2.0 yang diadakan pada 9 Julai 2011, orang ini menyatakan enam perkara yang dimulakan dengan hadis Rasulullah s.a.w tentang kelebihan bulan Syaaban.

Diajarkan juga tentang niat yang perlu ditekadkan oleh para peserta BERSIH 2.0 ketika menyertai demonstrasi tersebut.Bagaimanapun dalam hasutan untuk BERSIH 3.0, orang ini menukilkan niat yang lebih jelas iaitu:

SAHAJA AKU MENYERTAI HIMPUNAN BERSIH 3.0 UNTUK MENGHAPUSKAN KEZALIMAN SERTA KEBATILAN UNTUK MENEGAKKAN KEADILAN DALAM SYARIAT ISLAM DAN KERANA ALLAH SWT.... Sambung Bacaan Anda di SEL13.COM


0 comments

SALAH KHALID IBRAHIMKAH, LELAKI INI TERJUN DARI POKOK KELAPA DAN MATI DI TEMPAT KEJADIAN?!!!

Lelaki maut terjun pokok kelapa
Seorang lelaki menggemparkan orang ramai di Jeram, Selangor semalam apabila bertindak nekad terjun dari pokok kelapa. Dia mati di tempat kejadian.

KUALA SELANGOR - Jika kawasan Ijok kecoh dengan demonstrasi penduduk yang tidak mahu kuil dan pondok komuniti dirobohkan pemaju, lain pula ceritanya di Jalan Budi, Sungai Buloh-Jeram di sini apabila ketenangan penduduk diganggu pekikan seorang lelaki yang mengugut mahu terjun dari pokok kelapa, semalam.

Lelaki terbabit terjun dari pokok kelapa dengan ketinggian enam meter jam 10.45 pagi semalam.

Ketua Kampungnya, Hashim Mansor, 63, berkata, selepas penduduk kampung, imam masjid dan anggota polis gagal memujuk, lelaki berasal dari Sabah itu nekad terjun selepas dipercayai berada di atas pokok lebih lima jam.

Ketika kejadian, Hashim sekeluarga dikejutkan dengan jeritan meminta tolong jam 7 pagi semalam sebelum keluar melihat lelaki tidak dikenali berada di atas pokok kelapa di belakang rumahnya.

“Jeritan lelaki itu menimbulkan tanda tanya penduduk dan kawasan belakang rumah saya menjadi kecoh selepas dipenuhi orang ramai. Ramai datang melihat kerana tidak percaya apa berlaku.

“Saya tidak faham tindakan lelaki itu yang meminta pelbagai perkara tidak munasabah termasuk mahu anggota polis daripada Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Bukit Aman datang.

“Anggota polis cuba memujuk lelaki itu supaya turun sendiri dan berbincang mengenai masalahnya, namun sia-sia. Anggota bomba yang ada turut mengambil langkah berjaga-jaga sekiranya lelaki itu terjun secara tiba-tiba.

“Namun, keadaan menjadi kecoh apabila lelaki terbabit terjun secara tiba-tiba. Kecederaan dialami tidak diketahui dan dikejarkan ke hospital berhampiran,” katanya.

Menurutnya, lelaki berkenaan dipercayai mempunyai masalah peribadi sehingga bertindak sedemikian rupa.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Superintenden Muhd Taib Ahmad berkata, pihaknya mengesahkan menerima laporan terbabit dan lelaki itu gagal diselamatkan selepas disahkan meninggal dunia di Hospital Tanjong Karang.

“Meskipun anggota polis cuba memujuk hampir dua jam sementara menunggu alternatif lain menurunkan lelaki terbabit berikutan forklift bomba tidak dapat masuk ke kawasan kebun. (SUMBER)


0 comments

URUT PELANGGAN SAMBIL BOGEL DI PUCHONG, SELANGOR!!!


PUCHONG – Mengurut pelanggan secara bogel. Itu tawaran istimewa yang disediakan sebuah premis urut kepada pelanggannya.
Pemilik premis di Bandar Puteri di sini, boleh diibaratkan ‘tidak makan saman’ kera­na pernah diserbu polis, bulan lalu.
Bagaimanapun, kedegilan pemilik premis itu memaksa polis melakukan sekali lagi serbuan, awal pagi semalam.
Ketika serbuan dilakukan, seorang tukang urut wanita warga asing sedang berbogel semasa mengurut seorang pelanggan.
Pegawai Turus Jabatan Anti Maksiat, Kongsi Gelap dan Perjudian (D7), Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPPK) Selangor, Deputi Superintendan Izwan Abd Karim berkata, dalam serbuan itu, lapan wanita warga Thailand, Filipina dan China diberkas.
“Wanita itu menyalahgunakan pas lawatan dengan bekerja sebagai tukang urut. Kita percaya premis ini menawarkan perkhidmatan seks kepada pelanggannya,” katanya.
Izwan berkata, sebuah spa di kawasan berhampiran turut diserbu kerana dipercayai menawarkan khidmat pelacuran kepada pelanggannya.
Menurutnya, premis ini menggunakan konsep susun atur dalaman umpama hotel lima bintang untuk keselesa­an pelanggan.
“Empat wanita warga asing yang menyalahgunakan pas lawatan juga diberkas,” katanya.
Dalam serbuan berikut­nya, sebuah pusat karaoke turut diserbu kerana menawarkan khidmat pelayan pelanggan (GRO) warga asing.
Katanya, tiga lelaki yang bertindak sebagai penjaga premis di ketiga-tiga premis tersebut serta semua tahanan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Serdang untuk siasatan.

0 comments

13 MEI, SEJARAH PENGHAPUSAN MELAYU-ISLAM-BUMIPUTERA YANG WAJAR DIKENANG SAMPAI SEKARANG!!!


1. Menggunakan slogan “Malai-Si” yang membawa maksud “Mati Melayu”.

2. “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis Melayu” – 11 Mei, Jalan Bukit Bintang.

3. “Mati Melayu, sakai pergi masuk hutan”– 11 Mei, Jalan Bukit Bintang.

4. “KL sekarang cina punya” – 11 Mei, Jalan Changkat Dollah.

5. “Melayu balik kampung, melayu sekarang tiada kuasa. Sekarang kita Cina sudah control.” – 12 Mei, Jalan Tunku Abdul Rahman.

6. “Melayu keluar…! Apa lagi duduk sini, kita hentam lu.., sekarang kita sudah ada kuasa…” – 12 Mei, Jalan Khir Kampung Baru.

7. “… semua Melayu kasi habis, kasi halau semua polis.” – 12 Mei, depan Balai Polis Jalan Pudu.

8. “Apa ini Melayu, kita sudah perintah dia negeri, ini negeri bukan melayu punya, mata-mata lancau….!” – 12 Mei.

9. “Butuh Melayu, Malai si, pergi mati Melayu…” – 12 Mei, Jalan Canvel.

10. “Ini negeri bukan Melayu punya, kita mahu kasi halau semua Melayu.” – 12 Mei Jalan Bukit Bintang.

Kerana provokasi-provokasi yang didalangi oleh Lim Kit Siang inilah dikatakan telah menyebabkan peristiwa hitam 13 Mei 1969 dahulu. Jika dilihat pada kenyataan-kenyataan itu, padanlah ramai pemimpin-pemimpin DAP yang sensitif dan mahu menutup sejarah ini serapat-rapatnya.... BACA SETERUSNYA DI KEDAHAN69ERS.COM


1 comments

TABEK SAMA NIZAR JAMALUDDIN!!! LU MEMANG ANAK JANTAN YANG BERTELUR!!!


Peluang sudah di hadapan mata. Orang yang diceramahkan, juga ada dalam majlis yang sama. Namun, majlis ceramah yang sepatutnya membuka mata lebih ramai yang hadir tentang belang sebenar orang yang diceramahkan, bertukar menjadi medan lawak jenaka dan bahan gelak tawa.

Ceramah diadakan di Tualang Sekah membabitkan seorang Exco Perak dan seorang lagi khabarnya penasihat Menteri Besar. Tajuk ceramah adalah NIZAR PEMBOHONG BERSIRI.

Walaupun Nizar bukanlah figura yang diminati atau disanjungi oleh blog ini, namun keberanian dan kejantanan yang ditunjukkan oleh Nizar Jamaluddin membuatkan penulis terpanggil untuk memberikan THUMBS UP kepada bekas Menteri Besar Perak itu.

Aneh, mengapa agaknya peluang yang sebegitu baik tidak dipergunakan oleh penceramah-penceramah UMNO untuk menelanjangkan Nizar Jamaluddin secara berdepan-depan. Mengapa hanya berani di belakang-belakang? Mengapa hanya bertelur bila orang yang dihentam tiada di sisi dan apabila sudah berada di sisi, mengapa kelu membisu?

Kalau setakat nak buat ceramah tetapi tak berani nak bersoal jawab menegakkan apa yang difikirkan betul, rasa-rasanya lebih baiklah tak payah berceramah langsung. Buat malu orang UMNO sahaja. Buat malu UMNO sajalah! Buat rosak integriti dan peluang untuk bertanding sebagai calon pilihanraya sajalah!!!

Selepas ini, apa pulak drama yang memalukan?

Dah duduk depan mata dan depan muka, kenapa tak belasah sungguh-sungguh?

MACAM BUDAK-BUDAK CAKAP BESAR NAK HALAU HANTU TAPI CUMA TAHU ALIF, BA, TA!!!

1 comments

LAWAK MAHFUZ OMAR BOLEH TUKAR CACING JADI NAGA!!!


Apa kena-mengena kenanikan yuran KUIN dengan Kerajaan Pusat? KUIN adalah hak milik kerajaan negeri Kedah. Kerajaan Pusat tidak mempunyai akses untuk sebarang urusan pentadbiran KUIN dan KUIN berada secara langsung di bawah Kerajaan Negeri Kedah.

Tetapi Mahfuz Omar muncul dengan ideanya yang tersendiri. Idea yang mungkin bagi sesetengah pengkagumnya sebagai idea yang sangat bernas, sangat baik dan sangat bijak... iaitu masalah kenaikan yuran tidak akan berlaku sekiranya Pakatan Rakyat memerintah Malaysia!

Kononnya yuran KUIN terpaksa dinaikkan kerana Kerajaan Pusat tidak menanggung kos pendidikan secara percuma di seluruh negara. Katanya lagi, apabila Pakatan Rakyat mengambilalih pentadbiran negara, maka yuran pendidikan akan ditanggung sepenuhnya oleh Kerajaan Persekutuan.

Nampak cerdik, tetapi sebenarnya bahlol yang hanya tahu bercakap tetapi tak tahu apa yang diucapkannya!

Mahfuz Omar menyalahkan kepada keadaan negeri Kedah yang miskin kerana tidak mampu menanggung yuran pendidikan KUIN sebaliknya terpaksa menaikkan yuran berkenaan bagi pelajar-pelajar baru.

Inilah orangnya yang berfikiran untuk mengubah sesuatu, perlu diubah secara keseluruhan. Kalau nak jadi Islam, kena pi berjihad dan mati syahid bagi memudahkan masuk syurga. Bab-bab lain tidak dipentingkan!

Mungkin kerana tidak ada pendidikan percumalah, Mahfuz cuma setakat SRP dan pemikirannya pun setakat itu sahaja. Dek kerana itulah juga, Mahfuz tidak pernah tahu bahawa pendidikan di Malaysia ditanggung 80% oleh Kerajaan Pusat.

Pakatan Rakyat hendak memberikan pendidikan percuma kepada rakyat Malaysia kalau berjaya memerintah Malaysia? Kalau unit yang kecil seperti KUIN pun tidak mampu ditanggung, bagaimana agaknya seluruh negara hendak ditanggung?

Adakah dengan cara menaikkan cukai sepertimana yang dilakukan oleh Kerajaan Negeri Selangor, Kerajaan Negeri Pulau Pinang dan Kerajaan Negeri Kedah? Adakah kenaikan cukai akan menjamin pendidikan percuma? Atau cukai rendah dan segala-galanya disubsidikan seperti di Greece akan menjamin kewujudan Malaysia sebagai sebuah negara? Negara mana yang memberikan pendidikan percuma memandangkan TIDAK ADA SEBUAH NEGARA DI EROPAH seperti yang dicontohkan oleh para pemimpin Pakatan Rakyat, yang memberikan pendidikan percuma tanpa kenaikan dan penguatkuasaan kutipan cukai yang lebih membebankan rakyat?

Mahfuz perlu lebih banyak membaca kalau tidak pun pergi sambung belajar lagi. Sekurang-kurangnya dia akan mudah sedikit faham tentang kitaran ekonomi dan bukannya nganga-nganga dan perasaan dengan 'kebijaksanaan' pemikiran sendiri!

0 comments

Sunday, May 13, 2012

GAMBAR EXCO KEDAH PELUK DUA BETINA SIAM PULA BEREDAR!!!

Sunday, May 13, 2012

Biarpun tiada bukti-bukti sahih, rata-rata mereka yang rapat dengan kepimpinan PAS Kedah, sibuk dan asyik bercerita tentang Phahrolrazi Zawawi, Exco Tak Berportfolio yang sebelum ini bercita-cita besar hendak menjadi Menteri Besar Kedah menggantikan Azizan Abdul Razak. Cerita tentang Phahrolrazi peluk dua betina Siam amat mudah didengar di kedai-kedai kopi terutama di kawasan di mana Phahrolrazi menjadi Yang Dipertua PAS Kawasan.

Kata mereka, Phahrolrazi Zawawi adalah seorang munafik yang sangat kuat dan pandai berlakon. Di kalangan orang ramai dan penyokong, dialah tok alim. Tetapi apabila berada di seberang sempadan, dialah juara betina dan berfoya-foya.

Kononnya, ada gambar-gambar Phahrolrazi Zawawi mengepit dua ekor betina Siam yang disimpan oleh orang tertentu. Sama seperti dalam kes ADUN Tanjong Dawai, gambar-gambar tersebut juga diambil oleh orang PAS sendiri tanpa sebarang penglibatan orang UMNO.

Tidak sedikit sebenarnya yang menyampah dan meluat dengan perangai Phahrolrazi Zawawi yang perasan, dia adalah orang hebat di Kedah. Berbanding dari kalangan UMNO, yang paling menyampah dengannya adalah di kalangan orang PAS yang cukup tahu tentang perangai pemimpin mereka tetapi mujurlah mereka telah dilatih untuk menutup mulut... SETERUSNYA DI KEDAHAN69ERS.COM


1 comments

NGERI!!! GADIS JELITA DIBUNUH, DIPANGGANG DAN DIMAKAN!!!

Seorang remaja dibunuh dan dimakan oleh dua orang lelaki, demikian kata prosekutor Rusi. Sebelum dibunuh, Karina ada kemungkinan dirinya diperkosa dulu. Karina Barduchyan, 16 tahun, dinyatakan hilang setelah pulang dari sekolah di St. Petersburg. Polis percaya dia dibunuh dan dimutilasi malam itu juga. Bahagian-bahagian tubuh milik sang gadis ditemui di dalam beberapa beg plastik yang dibuang di sekitar bandar. Paling tidak dua beg plastik telah ditemui di dua tempat yang berbeza. Dua lelaki berumur 19 tahun telah ditangkap kerana kejadian biadab ini.

Gambar mangsa

Karina kenal dengan dua suspek Yuri Mozhnov, si penjual bunga. dan Maxim Golovatskikh, si penjual daging di pasar. Karina dirayu untuk ke pangsapuri mereka di mana dia kemudian di benamkan ke dalam tab mandi. "Kedua-dua lelaki tersebut mengatakan bahawa mereka memakan gadis tersebut kerana mereka lapar", demikian kata jurucakap mahkamah Sergei Kapitonov.

Gambar Suspek

Kedua-dua lelaki itu membunuh Karina, kemudian memotong-motong bahagian nya untuk dipilih yang mana yang akan dimakan! Kemudian, tubuh Karina yang telah di pilih itu dipanggang dengan kentang dan dimakan dengan lahap oleh keduanya tanpa perasaan bersalah. Kedua-duanya sekarang telah ditahan dengan tuduhan membunuh.
Peguam sekolah St. Petersburg, Andrei Lavrenko, mengatakan bahawa para penyiasat percaya terdakwa memutuskan untutk membunuh Karina setelah sang gadis bertengkar dengan Golovatskikh. Bintik darah ditemui di paip air dan lantai pangsapuri. Golovatskikh sendiri mempunyai sejarah sakit jiwa dan pernah dirawat di rumah sakit jiwa tempatan.
wew, mengerikan sekali ya. Sebenarnya kejadian pembunuhan kerana tertipu oleh lelaki sudah sering terjadi. Oleh sebab itu, bagi para gadis, harus berhati-hati kalau diajak ke suatu tempat oleh lelaki yang tidak begitu dikenali, apalagi oleh lelaki yang tidak dikenali. Tetapi hairan nya banyak sekali ya yang masih mahu.


0 comments

JANDA DITANGKAP SEDANG ASYIK BERASMARA DENGAN KEKASIH DI AMPANG!!!


Ampang - Seorang janda dicekup khalwat dengan kekasihnya di sebuah hotel bajet di Taman Muda, di sini, awal pagi semalam.

Janda anak satu yang bercerai dengan suaminya sejak sembilan bulan lalu memberi alasan dia tidak ada tempat tinggal apabila datang dari Nilai, Negeri Sembilan ke Kuala Lumpur untuk mendaftarkan diri di salah sebuah universiti di ibu kota hari ini.

Pasangan itu dicekup kerana disyaki berkhalwat di sebuah bilik hotel pada jam 4 pagi oleh sepasukan anggota penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dan Pegawai Masjid Al-Azim, Pandan Indah.

Pegawai Masjid Al-Azim Ahmad Nawi Othman berkata, selepas pihaknya mengetuk pintu beberapa kali, seorang lelaki berpakaian lengkap terkejut melihat kehadiran penguatkuasa sebelum membenarkan mereka masuk untuk membuat pemeriksaan.

“Kami menemui seorang wanita yang hanya berseluar pendek keluar dari tandas, mereka mengaku pasangan kekasih selepas gagal menunjukkan bukti mempunyai hubungan mahram,” katanya.

Ahmad Nawi berkata, lelaki berusia 27 tahun itu bekerja di sebuah syarikat telekomunikasi itu sanggup mengambil pasangannya yang berusia 27 tahun itu dari Nilai kemudian bawa ke hotel berkenaan.

Dalam serbuan sama di bilik berasingan, seorang penuntut universiti dicekup khalwat bersama pasangannya.Beliau berkata, perempuan berusia 23 tahun itu memberi alasan mahu berkahwin dengan teman lelakinya.

“Perempuan itu memberitahu keluarganya tidak merestui perhubungan mereka kerana pasangannya yang berusia 24 tahun itu bekerja sebagai kontraktor,” katanya.

Kesemua yang ditahan dibawa ke Balai Pandan Indah.

0 comments

TIAN CHUA, SI PEROMPAK YANG TAK BERANI BERCAKAP TENTANG PENIPUAN PASAR SELAYANG!!!!


USD10 juta!

Itu nilai rasuah yang diminta oleh Tian Chua.

Mengapa agaknya Tian Chua langsung tidak berani langsung menjawab atau memberikan sebarang reaksi berhubung tuduhan berkenaan?

Kenapa PKR langsung tidak berani menyentuh berkenaan penipuan projek Pasar Borong Selayang yang membabitkan Kerajaan Negeri Selangor dan Pakatan Rakyat Selangor?

Kata hebat sangat menentang rasuah, mengapa rasuah yang terang-terang dilakukan oleh salah seorang pemimpin PKR tidak dijadikan tajuk?

Paling hebat dan paling menarik, mengapa agaknya SPRM takut untuk bertindak dan melakukan siasatan? Apakah SPRM yang sebelumini telah diugut menerusi kematian Teoh Beng Hock dan pegawai kastam, kini memilih untuk jadi penakut, bacul dan tidak lagimenegakkan undang-undang tetapi sekadar makan gaji buta?

BACA SETERUSNYA DI SEL13.BLOGSPOT.COM

0 comments

PAS KELUAR DARI PAKATAN? TAK PAYAH MIMPILAH!!!


Ramai yang berangan-angan untuk melihat PAS keluar dari Pakatan Rakyat dan bersaing dalam politik negara dalam bentuk bersendirian. Malah ramai juga yang ingin melihat serta bercita-cita agar PAS bersatu dengan UMNO dalam satu barisan atau paling tidak pun bekerjasama walaupun dalam bentuk kerajaan dan pembangkang.

Dalam keadaan sekarang, PAS sebenarnya sudah tersasar jauh dan sudah terlajak jauh untuk berpatah balik. PAS ibarat manusia yang sudah tenggelam dalam nikmat arus DOSA BESAR yang tidak lagi dapat mengingati mati dan bermuhasabah. Sebaliknya PAS terpaksa terus bercakap besar, mendabik dada dan enggan mengakui bahawa mereka sudah tersalah perkiraan dan mengatur strategi.

Pada ketika Pakatan Rakyat dibentuk iaitu selepas UMNO-BN kehilangan dua pertiga di Perak, para pemimpin dan ahli PAS beranggapan, keahlian mereka dalam Pakatan Rakyat akan membolehkan mereka menguasai PKR dan DAP. Dan seperti biasa, cerita dongeng kononnya PAS akan mendakwahkan PKR dan DAP berkumandang walaupun akhirnya terbukti yang didakwahkan sebenarnya adalah PAS.

Kini PAS kembali melunakkan cerita tentang Hudud dan Qisas. PAS kembali berazam untuk mentarbiahkan rakan-rakan politiknya dengan undang-undang syariah. Dan seperti biasa juga para tukang propaganda PAS pun memuji-muji Hadi Awang kerana berani bersuara walaupunselepas bersuara, Hadi Awang menyorok sebab dia tahu, dia bakal dimarahi oleh DAP.

PAS sudah tidak boleh keluar lagi dari drama yang mereka cipta. PAS tidak boleh terlalu merendah diri lagi kerana sebelum ini sangat yakin gabungan dengan PKR dan DAP akan membuahkan hasil yang lebih baik buat PAS. Mahu tak mahu, PAS terpaksa mencipta angan-angan dan fantasi yang baru agar para pengikut dan penyokong akan terus disegarkan dengan sembang kosong perjuangan PAS.

Kalau ada yang masih mengharapkan PAS akan berubah bersesuaian dengan fenomena dan trend terbaru ini, lupa-lupakanlah. Cakap besar dan sembang deras PAS tidak akan pernah berubah. Juah dan tinggi diri manusia yang berasakan mereka adalah `sahabat Allah` tidak akan pernah berkurangan.

Satu-satunya cara untuk menunjukkan yang merrka itu salah, bodoh, tolol dan bahlol adalah dengan membiarkan PAS terus gumbira bersama-sama rakan Pakatan Rakyatnya.

Dalam banyak kes pun, sesetengah usaha penyelamatan perlu dilakukan dengan membiarkan sahaja kemusnahan berlaku. Ada tahap tertentu sesetengah penyakit, pesakitnya dibiarkan untuk menikmati hari-hari terakhir tanpa sebarang ubat.

Justeru buatlah sebegitu kepada PAS. Hati, mata dantelinga mereka telah terhijab. Bila dah terhijab, maka Allah Taala sahaja yang mampu membuka hati dankepala mereka untuk bermuhasabah sekaligus membolehkan mereka memilih yang benar, menentang yang mungkar tanpa perlu taksub dan pemimpin atasan semuanya benar.

Tak perlulah bercita-cita untuk memperbaiki atau menasihati PAS. Biarkan sahaja si Luncai terjun denganlabu-labunya!

3 comments

KUMPULAN HARAMJADAH NAK SAMAN NAJIB RAZAK SEBAB MALU!!!


Mazlan Aliman yang sangat malu kerana menjadi KETUA HARAMJADAH telah melancarkan serangan balas menerusi laporan polis yang dibuat di Balai Polis Kulai semalam. Mazlan Aliman pada masa yang sama, memberitahu sebagai KETUA HARAMJADAH, dia mempunyai ahli HARAMJADAH lain yang sangat ramai dan kesemua mereka ini sangat sayangkan FELDA serta bimbang FELDA akan diranapkan menerusi penyenaraian FGVH di Bursa Saham.

Desakan turut dibuat oleh KETUA HARAMJADAH itu terhadap Najib Abdul Razak agar menarik balik perkataan HARAMJADAH yang dituturkannya sebanyak dua kali kepada golongan yang menentang penyenaraian tanah-tanah Felda Plantations yang bakal memberi pendapatan tambahan kepada para peneroka.

KETUA HARAMJADAH selama ini telah berkempen di seluruh negara, kononnya penyenaraian tanah-tanah Felda Plantations menerusi FGVH di Bursa akan menyebabkan para peneroka kehilangan tanah mereka.

Penjelasan demi penjelasan yang diberikan bahawa penyenaraian tersebut tidak akan menggugat walau seinci pun tanah yang dimiliki oleh peneroka atau dengan kata lain para peneroka hanya terlibat menerusi Koperasi Felda Berhad sebagai 'pemain saham percuma', telah cuba diselewengkang oleh KETUA HARAMJADAH dengan pelbagai cara.

Kalau rakyat Malaysia bukan warga FELDA terlibat dengan PNB menerusi saham-saham amanah seperti ASB, ASN, ASW dan sebagainya tanpa sedikit pun kehilangan harta benda atau wang ringgit mereka, warga FELDA pula mempunyai kelebihan berbanding warga bukan FELDA kerana mereka telah diberikan saham-saham FGVH tanpa perlu bimbang tentang kerugian.

KETUA HARAMJADAH kata, dia dan kumpulannya bimbangkan tentang masa hadapan FELDA. Mungkin benar kata-katanya, kerana kalau warga FELDA terus menjadi penyokong kerajaan yang kuat, macam mana dan di mana KETUA HARAMJADAH nak bertanding nanti...

Yang hairannya, KETUA HARAMJADAH tak pula sibuk nak bela LADANG RAKYAT KELANTAN yang bukan sahaja tidak memberikan sebarang faedah kepada rakyat, tetapi juga banyak menimbulkan musibat terutama menerusi pemilikan ladang oleh bukan rakyat Kelantan dengan para peserta LADANG RAKYAT yang rata-ratanya adalah bukan orang tempatan, sekadar menikmati RM200 sebulan!

0 comments

KALAU JALANRAYA PUN TAK TERSELENGGARA, MACAM MANA BOLEH BELA NEGERI?

Mungkin kerana terlalu alpa dengan permainan politik dalam partinya sendiri, Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan terlupa untuk mengambil tahu tentang struktur jalanraya, jambatan awam atau kemudahan infrastruktur lain yang melibatkan kesejahteraan rakyat Kedah.

Perkhabaran terbaru dari beberapa penduduk Sungai Kob, di mukim Karangan, Kulim, memberitahu bahawa jambatan yang menghubungkan jalan utama ke pusat pembuangan sisa pepejal di kawasan tersebut mendap teruk.

Akibatnya, pihak berwajib yang ditugaskan untuk menyelenggara dan memungut sampah di kawasan Kulim dan Bandar Baru dijangka terjejas operasinya akibat mendapan tanah itu.Selain itu, menurut tinjauan kami dengan ramai penduduk di beberapa kawasan utama di Kedah menyaksikan ketidakpuasan hati mereka tentang keadaan jalanraya yang teruk berlubang di sana sini.

Di sekitar Alor Setar, Sungai Petani, Kulim, Jitra, Baling, Sik dan Langkawi, jalan-jalan yang sepatutnya diselanggara oleh Kerajaan PAS Negeri Kedah dikatakan terbiar berlubang tanpa dibaiki atau diturap dengan baik oleh pihak berwajib.

Namun begitu, mereka mendakwa bahawa jalanraya persekutuan diselenggara dengan baik dan diturap sepenuhnya jika didapati kurang memuaskan keadaannya.Meskipun Alor Setar dan Sungai Petani merupakan dua bandar utama di negeri ini, keadaan jalanraya di sekitar kawasan tersebut amat menyedihkan.

“Kalau berlubang, kami komplen, depa mai(mari) turap. Tapi depa turap kat lubang tu saja. Tak cukup sebati dengan jalan. Kalau hujan malam tu, confirm lubang tu ada balik esoknya,” kata Gopalan, salah seorang penduduk di Sg. Layar, Sg Petani.... BACA SETERUSNYA DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

Saturday, May 12, 2012

ISU HUDUD DIMAINKAN LAGI DENGAN KARPAL SINGH SEBAGAI 'KAMBING HITAM'!!!

Saturday, May 12, 2012

Nampak gayanya PAS semakin terdesak untuk kembali mendapatkan sokongan daripada pengundi-pengundi Melayu yang semakin bosan dengan ketepuan kepimpinan parti tersebut untuk terus berada dalam arus perdana politik tanahair.

Sama seperti taktik-taktik sebelumnya, HUDUD dan QISAS akan menjadi umpan paling mujarab apabila PAS mula melihat kehilangan sokongan akar umbi kepada mereka. HUDUD dan QISAS akan kembali diperkatakan. Sekaligus akan memberikan petunjuk kepada ahli-ahli dan penyokong-penyokong PAS yang mula hilang keyakinan, PAS masih lagi berjuang untuk membentuk sebuah Negara Islam yang mengamalkan hukum hudud dan qisas apabila diberikan kuasa.

Lakonan dan drama Pakatan Rakyat sememangnya KELAS A. Tiada mana-mana pihak di negara ini yang dapat menandingi sandiwara dan lakonan para pemimpin Pakatan Rakyat.

Cuma agak keterlaluan apabila HUDUD dan QISAS dijadikan sebagai bahan lakonan para pemimpin Pakatan Rakyat. Tidak perlulah menjadikan Karpal Singh sebagai KAMBING HITAM untuk memperlihatkan bagaimana DAP menentang HUDUD dan QISAS bagi meyakinkan para pengundi Melayu kononnya PAS bekerja untuk Islam, walhal dalam segala hal PAS memang bekerjasama dan menjadi konco rapat DAP.

Menimbulkan kemarahan orang Melayu-Islam bagi memastikan PAS mendapat sokongan pada PRU kelak, tidak akan ke mana-mana. Sekarang bukan zamannya untuk menipu memandangkan rata-rata para pengundi sudah celik dan terbuka akal mereka.

Mungkin ia akan berbeza sekiranya PAS tidak lagi bekerjasama dengan DAP dan PKR. Mungkin sokongan perlu diberikan kepada PAS sekiranya PAS berani menyatakan bahawa mereka tidak lagi berminat untuk bekerjasama dengan PKR dan DAP dalam Pakatan Rakyat.

Namun beranikah PAS berbuat begitu?

Sudah tentu tidak, sebaliknya PAS hanya berani berlakon, berlakon dan terus berlakon sekalipun menjadikan HUDUD dan QISAS sebagai bahan lakonan dan lawak jenaka!!!

0 comments

200,000 JAMAAH TABLIGH BERARAK DI NILAI, TAK DER PUN RUSUHAN?!!


Mungkin ramai yang tidak tahu, pada 10 Julai 2010 lalu, lebih 200,000 anggota jemaah tabligh telah berkumpul di Nilai untuk Ijtimak Tabligh Sedunia. Perkumpulan itu berjalan selama 3 hari 3 malam. Antara yang turut datang termasuklah Yang Dipertuan Agong pada waktu itu, Perdana Menteri, Menteri Besar Negeri Sembilan, bahkan Nik Abdul Aziz juga turut tunjuk muka.

Tiada sebarang masalah yang berlaku sekalipun jumlah yang hadir jauh mengatasi jumlah peserta-peserta BERSIH 3.0.

Para propagandis Pakatan terus menjadikan PDRM sebagai punca rusuhan dan keganasan pada petang 28 April lalu walaupun hakikatnya para peserta BERSIH 3.0 sebenarnya yang mencetuskan rusuhan dengan serangan ke atas anggota polis secara fizikal setelah beberapa jam sebelum itu, provokasi dilakukan terhadap anggota-anggota pasukan keselamatan itu.

Perhimpunan Tabligh di Nilai pada 2010 tidak 'dimeriahkan' dengan rusuhan walaupun jumlahnya jauh lebih ramai. Malah, para peniaga dan penjaja juga tidak merungut kerana aktiviti perniagaan mereka terganggu.

Perhimpunan UMNO di Stadium Bukit Jalil malam tadi juga tidak menimbulkan sebarang masalah setelah segala nasihat dan arahan polis dipatuhi dan dituruti. Bayangkanlah seandainya para pemimpin UMNO berfikiran serupa seperti Pakatan Rakyat dengan melanggar arahan polis dan berkeras untuk mengadakan perhimpunan di Dataran Merdeka dan kemudian merempuh anggota-anggota polis, kesannya adalah sama bahkan lebih besar berbanding BERSIH 3.0.

Dua perhimpunan itu kalau dibandingkan dengan perhimpunan BERSIH 3.0, sudah cukup untuk membuktikan bahawa para pemimpin Pakatan Rakyat yang cuba menjadikan BERSIH 3.0 sebagai indikasi sokongan kepada mereka, sebagai satu perhimpunan yang sebenarnya tidak lain tidak bukan hanyalah untuk menimbulkan masalah.

Dek kerana itulah, mereka sampai ke saat ini masih lagi menyalahkan pihak polis dan menuduh pihak polis yang memulakan keganasan kerana mereka tidak mahu majoriti rakyat Malaysia tahu apa sebenarnya yang berlaku pada petang 28 April lalu.

0 comments

UMNO PUSAKA MELAYU YANG PERLU DIJAGA RAPI!!!

UMNO pusaka warisan Bangsa Melayu..
Bangun dan jatuhnya diatas tangan orang2 Melayu..
Cemerlangnya atas kepatuhan dan ketaatan orang2 Melayu pada Allah swt dan RasulNya dan pempin dikalangannya...

Bangsa Melayu pusaka warisan Hang Tuah..
Jebat ditikam demi Kesultanan Melayu..
Sultan silih berganti..Kesultanan tidak.
Runtuhnya Kesultanan, runtuhlah payung memayungi Bangsa Melayu..

Runtuhnya Bangsa Melayu, runtuhlah agama..

Keris Tuah dulu namanya Taming Sari..
Keris Tuah kini namanya UMNO..

Tajamnya dulu kerana diperasap kemenyan Agama dan Adat..
Tajamnya kini juga kerana perasap kemenyan Agama dan Adat..
Tapi jika Agama dan Adat digadai..karatlah Taming Sari tiada berbisa lagi dan hilanglah tuahnya.

Beranikah, Sanggupkah Tuah hari ni menikam Jebat yg dikasihinya demi Agama, Bangsa dan Tanah air!!
Atau membawa diri..merajuk hati.
Atau hendak menikam..matanya tumpul dan patah kerana karatnya.

Usah sorak jadi lambang kekuatan...
Merah menyala kerana hati yg waja..
Bukan Merah menyala sekadar semangat..

-aa

0 comments

KETUA ULAMA APA MACAM NI KALAU FUNDAMENTALNYA ADALAH ANGAN-ANGAN!!!


Harun Taib seolah-olah cuba menafikan yang PAS adalah anak ternak DAP dan PKR dengan cerita dongengnya yang sudah tentu bukan sahaja tidak berpijak ke bumi nyata, tetapi tidak mungkin dapat dilakukan oleh PAS sampai bila-bila pun, sama ada berterusan berada di dalam Pakatan Rakyat, atau PAS secara bersendirian.

Ketua Dewan Ulama itu mengatakan, PAS akan menggubal dan meminda Perlembagaan bagi membolehkan hukum hudud dilaksanakan di negara ini. PAS katanya lagi, akan melaksanakan Islam sebagai addin.

Sebenarnya niat Harun Taib itu sangat mulia. Sebagai orang Islam, kata-kata dan keazamannya perlu disokong dengan kesungguhan. Namun, sama seperti pendapat Presiden PAS bahawa kemiskinan dan masalah sosial serta pemahaman Islam yang meliputi segala hal perlu diselesaikan atau diminimakan sebanyak mungkin, hudud dan qisas bukanlah 'perkara penting' terutama setelah PAS berada bersama-sama DAP dan PKR.

Meminda Perlembagaan bermaksud, PAS perlu mempunyai kerusi majoriti dua pertiga di Parlimen. Dan walaupun Pakatan Rakyat mempunyai dua pertiga majoriti di Parlimen, niat PAS tidak mungkin akan termakbul memandangkan awal-awal lagi DAP sudah menentang keinginan PAS. Manakala PKR pula bermain sorok-sorok dan tidak akan bersuara menerusi pemimpin-pemimpin Melayunya bagi mengelakkan mereka dipersalahkan kerana tidak menyokong PAS.

Bagaimanapun, melihat kepada 'cita-cita' Harun Taib yang menyatakan PAS akan tetap meminda Perlembagaan, sama ada menerusi Pakatan sekarang atau pun Pakatan baru yang akan membantu mereka pada masa hadapan, rasa-rasanya eloklah disimpan segala cita-cita itu di dalam kitab untuk generasi akan datang!

Sebabnya sangat mudah, sekalipun Harun Taib selaku Ketua Dewan Ulama PAS berkata seperti itu, majoriti di dalam PAS memilih untuk menjadi kera sumbang yang bukan setakat perasan tetapi juga gemar menyalahkan orang lain walaupun hakikatnya mereka hanyalah sekelumit kecil!!!


0 comments

MAMPUS PAS KEDAH DIKERJAKAN AZIZAN ABDUL RAZAK!!!

Ketika melakukan pelancaran majlis pecah tanah projek pembinaan kampus Kolej Universiti Insaniah (KUIN) di Kuala Ketil beberapa tahun lalu, Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Razak tersenyum lebar.

Dia menyatakan bahawa ia merupakan satu kenangan manis baginya kerana berjaya membina sebuah universiti di bumi Kedah. Katanya, itu cita-citanya sebagai Menteri Besar Kedah.

Namun malang, kerana cetek pengalaman, tindakan Azizan itu jelas “mengorek kubur”nya sendiri. Dia tidak sedar bahawa dia telah meletakkan KUIN dalam keadaan bahaya dan mungkin muflis.

Projek kampus baru KUIN itu dianggarkan bernilai RM330 juta dan ia dibuat melalui anak syarikat Kedah Sato. Walaupun begitu, Kedah Sato hanya dapat komisyen sahaja memandangkan semua kerja-kerja pembinaan dibuat oleh kontraktor luar dari Kedah!

Kerana marah tidak diberikan projek tersebut, Mahfuz Omar telah meletak jawatan di dalam Kedah Sato dan hubungannya dengan Azizan yang sebelum ini dingin telah hampir “beku” kerana insiden itu.

Kini, Azizan telah terasa bahang kesilapannya menguruskan KUIN. Sebagai pengerusi KUIN, dia bertanggungjawab dengan krisis kewangan universiti itu yang dikatakan sedang “nazak” dan menganiaya para pelajar serta kakitangannya.... BACA SETERUSNYA DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

PERHIMPUNAN UMNO AMAN SEBAB POLIS TAK LEPASKAN GAS PEMEDIH MATA!!!

Itu adalah hujah yang diberikan oleh para penyokong Pakatan Rakyat apabila perhimpunan UMNO yang membabitkan lebih 100,000 orang malam tadi, berlangsung secara aman tanpa mendatangkan sebarang kerosakan pada harta awam mahupun mengganggu urusniaga orang ramai.

Kesukaran untuk mereka menerima bahawa BERSIH 3.0 yang digerakkan oleh Pakatan Rakyat sebagai satu demonstrasi ganas dan sebenarnya bermotifkan rusuhan, terbukti apabila perhimpunan aman ahli-ahli UMNO di Bukit Jalil semalam langsung tidak menimbulkan sebarang masalah meskipun jumlah penyertaannya jauh lebih besar.

Daripada dua perhimpunan; satu berhimpun di jalan raya dan satu lagi berhimpun di dalam stadium, ternyata perhimpunan di dalam stadium dan kawasan tertutup lebih efektif, aman dan damai.

Justeru, gelagat dan hujah puak-puak Pakatan Rakyat, ,sebenarnya sekadar menggelakkan diri mereka sendiri memandangkan BERSIH 3.0 telah ditentang oleh majoriti rakyat Malaysia. Malahan sebelum perarakan dan demonstrasi jalanan dilakukan di jalan-jalan utama di tengah-tengah Bandaraya Kuala Lumpur, telah disarankan kepada mereka agar perhimpunan dilakukan di stadium.

Bagaimanapun, saranan tersebut ditolak dan diperlecehkan. Kononnya kalau di stadium, orang tak ramai dan kurang thrill. Kononnya kalau dibuat di kawasan tertutup, maka tak nampaklah kekuatan Pakatan Rakyat.

Apabila jumlah yang hadir dalam BERSIH 3.0 tidak sampai pun 10% daripada sasaran iaitu 500,000 orang, mulalah nak buat rusuhan dan rusuhan tersebut ingin dipanjangkan sehingga 1 Mei.

Mujur polis cepat bertindak. Itu pun setelah beberapa orang anggota polis dicederakan dan diparahkan, termasuklah kenderaan polis diserang dan dirosakkan!

Perhimpunan besar UMNO malam tadi telah membuktikan yang Pakatan Rakyat sememangnya sebuah pakatan politik yang ganas dan sanggup melakukan apa-apa sahaja demi mencapai matlamat mereka menguasai negara.

Disebabkan perhimpunan UMNO semalam berjalan dengan lancar, maka disalahkan pula kononnya polis tidak melemparkan gas pemedih mata, membuatkan perhimpunan tersebut aman. Yang tidak disebut ialah, tiada seorang pun daripada peserta-peserta himpunan yang sangat ramai itu, memulakan rusuhan, menyerang polis, malah mereka mengikut segala arahan dengan baik.

Kalau dah dasar hati perut Pakatan Rakyat, orang lain semua salah, mereka sahaja yang betul!

0 comments

Blog Archive

Labels