IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, May 21, 2012

ANGGOTA POLIS DAN TENTERA YANG DIANJINGKAN OLEH WANITA PKR INI PERLU BERSEMUKA DENGANNYA!!! ALAMAT DAN NOMBOR TELEFON PUN ADA!!!

Monday, May 21, 2012

NAMA: POZIYAH BT HAMZAH (KAK ZI)

JAWATAN: KETUA WANITA PKR, CABANG KANGAR, PERLIS

ALAMAT: NO.435, KAMPUNG SENTANG, HUTAN AJI, 01000, KANGAR, PERLIS.

NO. TELEFON: 012-4539195

Itu butiran yang didedahkan oleh KEDAHAN69ERS.COM yang turut memaparkan video ucapan wanita terbabit beberapa malam lalu di Langkawi.

Melabelkan polis dan tentera sebagai musuh rakyat merupakan gerak saraf yang dilakukan berdekad-dekad lalu. Kalau pada zaman darurat, polis dan tentera dikatakan sebagai agen British atau penjaga penjajah bukannya penjaga keamanan, pada zaman sekarang, anggota polis dan tentera pula dianggap sebagai ANJING UMNO.

Modus operandi yang sangat ketara melibatkan Pakatan Rakyat dengan Parti Komunis Malaya mungkin boleh disumberkan kepada Anwar Ibrahim yang pada tahun 1974 cuba memperkenalkan konsep KOMUNIS BAIK atau diterjemahkan sebagai SOSIALISME.

Untuk meruntuhkan teras dan kekuatan negara ini, POLIS dan TENTERA perlu dilemahkan. Untuk melemahkan POLIS dan TENTERA, tidak setakat serangan yang membuatkan semangat anggota peringkat bawahan jatuh, sebaliknya pelabelan yang dahsyat-dahsyat perlu diberikan seperti ANJING UMNO. Apabila anggota-anggota bawahan sudah malu dengan kedudukan mereka selaku ANGGOTA POLIS dan TENTERA, maka negara ini mudahlah diserahkan kepada MUSUH sebagaimana yang cuba dilakukan oleh Anwar Ibrahim pada tahun 1997!

Mungkin bagi anak-anak muda yang pada tahun 1997 masih lagi bersekolah rendah, tidak tahu apa yang cuba dilakukan oleh Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim selaku Menteri Kewangan pada waktu itu, dalam usaha untuk mengelak daripada kehilangan peluang menjadi Perdana Menteri dan membuat tekanan kepada kerajaan dan UMNO agar tidak mendakwanya atas salah laku seksual serta rasuah salahguna kuasa, telah bertindak menggunakan pengaruhnya berkonspirasi dengan penyangak-penyangak ekonomi untuk memiskinkan negara ini.

Bagaimanapun, tindakannya gagal melemahkan kerajaan yang pada itu diketuai oleh Tun Dr. Mahathir. Al-maklumlah, seorang yang kuat berangan-angan dengan literasinya, tidak mungkin dapat menandingi orang yang mahir dalam bidang ekonomi.

Kemudian, dia cuba mencetuskan rusuhan dan huru-hara. Sekali lagi polis yang ditugaskan mengawal keselamatan dalam negeri, berjaya menenangkan negara dengan beberapa tindakan yang disifatkan oleh Anwar Ibrahim dan DAP sebagai kejam.

Manakala anggota-anggota tentera yang telah dihantar ke perbatasan pula, bersiap siaga untuk berhadapan dengan ancaman daripada beberapa buah negara yang cuba menakut-nakutkan Malaysia dengan kekuatan Angkatan Tentera Udara selain Batalion Kereta Kebal. Malah tentera Malaysia juga berjaya membuatkan Amerika Syarikat tidak meneruskan rancangan mereka untuk membawa kapal pengangkut terbesar mereka melalui Selat Melaka dalam usaha menakut-nakutkan Malaysia.

Bertitik tolak dari situlah, Anwar Ibrahim yang mendapat latihan daripada rejim dan pelobi Zionis mengambil pendekatan menyerang PDRM dan ATM dengan membuat pelabelan yang kemudiannya diselindungi kononnya yang ditentang hanyalah rasuah, kronisme, salahguna kuasa dan penyelewengan - SEMUANYA MERUJUK KEPADA DIRINYA SENDIRI.

Video ucapan Wanita PKR ini boleh ditonton di kedahan69ers.com

0 comments

NIK AZIZ LUPA BERAPA BATANG JARI YANG ADA DI TANGANNYA...PENYAKIT NYANYUKNYA MAKIN TERUK!!!


Nik Aziz bagi syarat kalau UMNO nak bermuzakarah dengan PAS walaupun dia sebenarnya yang memancing dengan cadangan muzakarahnya.

Sepatutnya Nik Aziz anya diri sendiri, dia tu ORANG ISLAM atau dia sebenarnya mencari KEUNTUNGAN DUNIAWI dengan agama.

Kalau nak kata dia seorang ulama, nampak sangat BANGANG DAN BODOHNYA Nik Aziz kerana meletakkan syarat untuk bermuzakarah. Secara tak langsung tak kena sangatlah dia dengan grlaran ULAMA tetapi lebih tepat lagi disebut sebagai AHMAK.

Nik Aziz bagi syarat kalau UMNO nak bermuzakarh, tajuknya ialah kenapa UMNO tolak Islam. Kelakarnya Nik Aziz, di sebalik lagaknya untuk telanjangkan UMNO, dia sendiri sebenarnya adalah seorang tua yang bukan sahaja bacul tetapi juga mati pucuk!

Kalau dah bermuzakarh, muzakarah sajalah. Kenapa pula awal-awal lagi nak terus menekan UMNO dengan ketakutannya yang PAS akan ditelanjangkan sebagai PENDUSTA ISLAM? Atau kenapa tak ditukar tajuknya, KENAPA PAS JADI PENDUSTA ISLAM DAN PEMBIAK MUNAFIK AKBAR?

Atau sebenarnya Nik Aziz sangat gusar dengan permintaan UMNO untuk bermuzakarah memandangkan PAS dan Nik Aziz tahu yang mereka bukan sahaja jahil tentang muzakarah menurut Islam, malah mereka sebenarnya sangat takut sekiranya muzakarah yang tidak mengikut tajuk Nik Aziz, akan menelanjangkan Mursyidul Am PAS itu sebagai orang tua yang perasan hebat, perasan cukup ilmu tetapi pemikirannya hanyalah setaraf bekas penjual kereta yang hidup sekedudukan dengan wanita Indon sambil meninggalkan anak bini!

1 comments

SELANGOR JAHANAM: RM200 CUKUP UNTUK 'MERATAH' GAY INTERNATIONAL... KHIDMAT UNTUK AMBIL HATI ANWAR IBRAHIM!!!

Barangkali ramai antara pembaca blog ini pernah mendengar kes rumah urut menawarkan khidmat lelaki gay diserbu oleh pihak berkuasa namun tidak berpeluang melihat gambar sebenar di dalam premis terbabit.

Pada 25 Mac 2009, premis urut di Damansara Perdana, Petaling Jaya, Selangor diserbu sepasukan polis dan banyak gambar saya rakamkan.

Setelah 3 tahun menyimpan gambar dirakamkan, di entri ini saya dedahkan kepada semua.

Untuk rekod, majoriti pekerja, warga asing berusia awal 20 an. Gambar mereka dipamerkan di album dan pelanggan lelaki datang untuk menagih perkhidmatan mereka terlebih dahulu berpeluang memilih pasangan masing-masing sebelum dibawa ke bilik.


Dinding premis sama juga dihiasi poster gambar lelaki kacak.


Diskaun turut ditawarkan kepada pelanggan tetap.


Berikut antara gambar tukang urut dipercayai menawarkan khidmat seks sejenis kepada pelanggan terdiri daripada lelaki dari golongan hidup mewah.


Premis diserbu dilaporkan aktif dikunjungi pelanggan memandu kenderaan mewah selepas jam 1 pagi.


Bagi lelaki normal, pekerja di atas pastinya tidak langsung kelihatan mengghairahkan tetapi nafsu serakah lelaki songsang ternyata berbeza.

Tubuh mereka diratah lahap dengan bayaran kurang RM200.


ULASAN TFK:

Dah memang elok sangatlah Anwar Ibrahim menjadi Penasihat Ekonomi Negeri Selangor sungguhpun Anwar Ibrahim adalah si baghal yang tidak dapat membezakan warna hijau dengan warna perang.

Mungkin untuk mengambil hati Anwar Ibrahim atau Anwar Ibrahim sendiri yang mengesyorkan agar pusat-pusat gay diwujudkan di Selangor, penggemar seks songsang itu sudah boleh menikmatinya di Selangor.

Maka tidak hairanlah bagaimana Pakatan Rakyat Selangor, khususnya PKR begitu bersungguh-sungguh cuba mendoktrin minda rakyat Selangor agar menerima budaya LGBT dengan dada terbuka.

Selain Selangor, pusat-pusat gay turut banyak terdapat di Pulau Pinang.

Pendedahan tentang kewujudan pusat-pusat gay, sememangnya akan cuba dinafikan oleh Pakatan Rakyat sambil menganggap ini adalah FITNAH UMNO atau paling tidak pun, akan mengatakan ini adalah kes-kes terpencil.

Industri lendir dan punggung semakin bercambah di negara ini. Kedatangan seorang pengamal dan aktivis LESBIANISME yang bernama Irsyad Manji semakin menambahkan lagi kehangatan kempen menghalalkan LGBT di negara ini.

Walaupun Pakatan Rakyat, khususnya PAS sibuk mencanangkan tentang NILAI-NILAI MORAL dan ETIKA, namun nampaknya LGBT terus menjadi barah yang sedang mengancam masyarakat dan generasi akan datang. Kelulusan permit yang diberikan oleh PBT-PBT di Selangor, menambahsuburkan lagi industri GAY dan PELACURAN yang berselindung di sebalik pusat hiburan dan rumah urut!!!

0 comments

SI BADUT AZHAR IDRUS TUNJUK HEBAT DENGAN 'GURAUANNYA'!!! DASAR USTAZ POLITIK!!!

TERIMA KASIH KEPADA blogger sahabat XLUPA.COM yang telah membuat 'pendedahan' kecil tentang Azhar Idrus, yang sesetengah orang melabelkannya sebagai ULAMA.

Biarpun cukup sinonim sebagai USTAZ, istilah berkenaan telah ditokok tambah oleh pengkagum-pengkagumnya yang kurang ilmu pengetahuannya sebagai ULAMA, sebagaimana Bob Lokman yang kini cukup serasi dan selesa dengan gelaran Al-USTAZ BOB LOKMAN walaupun hasil karya lirik lagu ISABELLA yang dipertikaikan dan kontroversi suatu ketika dahulu terus menjadi darah daging dia dan seisi keluarga.

Tak kisahlah apa gelaran yang diberikan kepada Azhar Idrus, Penggembala Golongan Bebal yang seronok melihat orang bergelak tawa dengan ceramah dan ajaran agamanya. Yang penting, dia memang berminat dengan politik dan dikhabarkan sedang bercita-cita besar untuk jadi calon di DUN Ladang walaupun sehingga kini, masih lagi belum berdaftar sebagai ahli PAS.

Jom tengok dia menyanyi!!!


0 comments

SEMAKIN SAH, TUNTUTAN MANSUHKAN PTPTN DIBUAT OLEH ANAK-ANAK PASANGAN BEBAL!!!

Beria-ia dan bersungguh-sungguh sebilangan manusia yang menggelarkan diri mereka sebagai MAHASISWA dengan dibantu oleh bekas-bekas pelajar keciciran seperti Anwar Ibrahim dan Mahfuz Omar. Desakan mereka ialah PTPTN dimansuhkan dan digantikan dengan pendidikan tinggi percuma dengan kerajaan menanggung sepenuhnya kos pendidikan walaupun sekarang ini, setiap universiti awam menerima geran dari kerajaan terutama untuk tujuan R&D yang mencecah berbilion ringgit setiap tahun.

PTPTN merupakan pinjaman kepada setiap pelajar yang melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi sungguhpun secara alamiahnya majoriti mereka hanya layak sebagai LEPASAN SPM sahaja.

Pengumuman dan pengisytiharan bahawa hampir 12 ribu orang pelajar yang membiayai pendidikan tinggi mereka dengan PTPTN dan dibebaskan dari membayar semula, mengesahkan bahawa PELAJAR-PELAJAR YANG MENUNTUT AGAR PTPTN DIMANSUHKAN terdiri daripada GOLONGAN YANG LAHIR DARI BENIH-BENIH SI BODOH YANG MENCARI JALAN MUDAH UNTUK SENANG.

Dek kerana mereka AZALInya bodoh dan bebal, maka mereka menjerit-jerit meminta agar PTPTN dihapuskan dan duit yang mereka dapat itu dijadikan sebagai hadiah. Sedangkan hampir 12 ribu orang pelajar yang lain pula, telah berusaha bersungguh-sungguh mencapai kecemerlangan bagi mencapai syarat TIDAK PERLU BAYAR KEMBALI PTPTN dan mereka berjaya melakukannya.

Menariknya, terdapat ibu bapa yang menyokong anak-anak mereka yang bodoh dan bebal ini sepertimana yang berlaku kepada Khalid Ismath dan Adam Adli. Barangkali setelah Khalid Ismath dan Adam Adli dapat anak sendiri nanti, anak-anak mereka juga akan menjadi bodoh dan bebal, malahan mungkin juga BODOH DAN BEBAL GANDA TIGA.

Ironinya, para pemimpin Pakatan Rakyat sangat menyokong kewujudan kelompok-kelompok pelajar YANG BEBAL DAN AZALI BODOH ini kerana bebal dan bodoh adalah intipati serta rukun wajib dalam menjadi penyokong Pakatan Rakyat!!!

BANDAR TUN RAZAK - Sejumlah 11,764 peminjam Perbadanan Tabung Pengajian Tinggi Nasional (PTPTN) tidak perlu membayar balik pinjaman yang ditukar kepada biasiswa apabila mereka memperoleh keputusan cemerlang di peringkat Ijazah Sarjana Muda.

Pengerusi PTPTN Datuk Ismail Mohamed Said berkata ini merupakan satu penghargaan kepada para peminjam atas usaha keras dan kesungguhan mereka dalam bidang pelajaran.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis penyerahan wang pendahuluan PTPTN di Universiti Teknologi Malaysia (UiTM) Bandar Tun Razak, Jengka di sini hari ini.

Pada majlis itu, seramai 1,133 pelajar menerima wang pendahuluan sebanyak RM1,500 melibatkan jumlah RM1.7 juta bagi kemasukan Mei/Jun 2012 di UiTM Pahang.

Ismail berkata untuk kemasukan pelajar Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) di seluruh negara bagi sesi Mei/ Jun 2012, seramai 32,777 pelajar menerima wang itu membabitkan RM49 juta.

Bagi negeri Pahang, katanya sebanyak RM3.7 juta diperuntukkan sebagai wang pendahuluan PTPTN kepada 2,496 pelajar.

Ismail berkata sehingga 31 Dis lalu, sebanyak 553,913 waran Wang Pendahuluan Pinjaman (WPP) telah ditunaikan dengan jumlah RM812 juta.

Mengenai jumlah peminjam yang telah membayar balik hutang mereka, Ismail berkata sejumlah RM3.18 bilion berjaya dikutip daripada 759,526 peminjam.

Selain itu, sejak 31 Mac lalu, seramai 25,138 peminjam yang disenarai hitam datang berunding dengan PTPTN serta membayar balik dengan kutipan berjumlah RM178.9 juta, katanya. -- Bernama


0 comments

SELANGOR JAHANAM: DICEKUP KHALWAT JAM 4:00 PAGI DI HOTEL BAJET, TAMAN MUDA!!!

AMPANG - Seorang pekerja kilang dicekup khalwat dengan kekasihnya di sebuah hotel bajet di Taman Muda, di sini, awal pagi semalam.

Wanita warga Indonesia berusia 22 tahun itu memberi alasan dia tidak dapat pulang ke hostel di Sungai Way selepas jam 11 malam lalu menyewa bilik hotel itu bersama kekasihnya.

Pasangan itu dicekup pada jam 4 pagi oleh sepasukan anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dan Pegawai Masjid Al-Azim, Pandan Indah.

Pegawai Masjid Al-Azim Ahmad Nawi Othman berkata, selepas pintu diketuk beberapa kali, seorang lelaki berpakaian lengkap membuka pintu dan seorang wanita didapati berpakaian lengkap sedang berbaring di atas katil.

Pasangan itu gagal menunjukkan bukti mempunyai hubungan mahram, namun lelaki itu memberi alasan mereka akan berkahwin dalam tempoh terdekat.

Ahmad Nawi berkata, sebanyak dua hotel bajet diperiksa dan pihaknya menahan sembilan individu berusia lingkungan 20 hingga 30 tahun.

ULASAN TFK:

Sudah terlalu banyak pendedahan dibuat berhubung kewujudan HOTEL-HOTEL BAJET yang tumbuh bagaikan cendawan di Selangor. Walaupun jumlah kedatangan pelancong di Selangor, tidaklah meningkat secara drastik walaupun Kerajaan Negeri Selangor telah menghabiskan ratusan juta ringgit, termasuklah mengadakan program usahasama dengan penganjur CHALLENGER, namun secara hakikatnya, pelancong di Selangor tetap banyak itu juga.

Lambakan pendatang asing, masalah sosial dan jenayah yang meningkat, terlalu seiring dengan peningkatan dan kewujudan pusat-pusat hiburan baik haram mahupun halal, hotel-hotel bajet dan sebagainya, merupakan intipati kehidupan di Selangor di bawah Pakatan Rakyat yang khabarnya merupakan KERAJAAN KEBAJIKAN.

Bagi yang mengetahui di mana Taman Muda, pastinya akan tertanya-tanya pelancong mana yang akan datang ke sini. Yang ada di Taman Muda hanyalah PASAR MENJUAL DAGING BABI tidak jauh dari pejabat DUN Teratai, Janice Lee. Tidak ada kilang-kilang besar yang membolehkan kedatangan expatriate atau pegawai-pegawai kilang yang perlu menginap di hotel bajet di Taman Muda.

Yang ada di sini adalah kumpulan-kumpulan kongsi gelap yang menguasai pelbagai sektor, termasuklah pemerdagangan manusia berdasarkan kewujudan terlalu ramai PATI dan PENDATANG ASING di sekitar Taman Muda.

Gerakan operasi yang dijalankan oleh pihak berkuasa dan Masjid Al-Azim Pandan Indah nampaknya masih tidak dapat membanteras masalah-masalah ini. Hari ini tangkap seribu orang, esok lusa, dua tiga ribu orang PATI 'kosong' akan datang dan menghuni di kawasan-kawasan perumahan sekitar Ampang, terutama sekali di rumah-rumah pangsa murah tanpa sebarang masalah.

Berita di atas merupakan antara satu daripada BERIBU-RIBU berita lain yang sama tarafnya di Pandan Indah dan seluruh Ampang. Dan di sebalik cerita kononnya, pendatang asing menjadi pengundi hantu di Ampang, orang yang paling kuat melenting apabila pihak polis dan imigresen melakukan operasi menangkap PATI, adalah pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat Ampang dan Pandan Indah.

Alasan mereka sangat mudah... tanpa PENDATANG ASING dan PATI, siapa yang nak buat kerja seperti pembersihan dan kontrak!!!

0 comments

BERSIH 4.0 DEPAN RUMAH AMBIGA BUATKAN PAKATAN TERKENGKANG-KENGKANG!!!


Marah sungguh puak-puak Pakatan bila ada rancangan untuk mengadakan demonstrasi BERSIH 4.0 di hadapan rumah Ambiga Sreevanasan, Pengerusi Bersama Sekretariat BERSIH. Berbakul-bakul sumpah seranah mereka tujukan kepada UMNO kerana kononnya yang menganjurkan BERSIH 4.0 itu adalah UMNO dan Barisan Nasional.

Malah Nga Kor Ming dalam TWITTER yang seringkali re-twitt @Bernipu, memberikan khabar kononnya MYDIN akan membuka sebuah gedung baru di hadapan rumah Ambiga... semuanya dalam usaha untuk menunjukkan demonstrasi di hadapan rumah Pengerusi BERSIH itu tidak baik.

Bagaimanapun, pada masa yang sama, demonstrasi demi demonstrasi yang dianjurkan oleh Pakatan Rakyat dan sah-sah memang ada hidden-hand di sebalik demonstrasi membabitkan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat, diberikan pula label yang cantik-cantik, jenama yang menarik-menarik dan yang paling penting, sebarang keganasan yang ditimbulkan oleh demonstrasi-demonstrasi tersebut, semuanya disebabkan oleh UMNO dan anggota-anggota polis.

Pendek kata, yang baik semua mereka, yang buruk semuanya UMNO dan PDRM.

Ada lebih baik sekiranya, demonstrasi tidak hanya dibuat di hadapan rumah Ambiga sahaja, tetapi juga di hadapan rumah Teresa Kok, Nga Kor Ming, Anwar Ibrahim, Azmin Ali dan beberapa pemimpin Pakatan yang bersungguh-sungguh menyokong BERSIH 1.0, BERSIH 2.0 dan BERSIH 3.0.

Malah lebih baik juga sekiranya UMNO mengeluarkan dana tertentu untuk menghantar para peserta demonstrasi di hadapan rumah Nik Aziz yang sekerat kayu dan sekerat banglo agam di Pulau Melaka memandangkan Nik Aziz secara terbuka mengakui, dia menggunakan duit rakyat negeri Kelantan yang sepatutnya digunakan untuk membekalkan air bersih sebaliknya digunakan untuk menghantar demonstrator ke jalan-jalanraya di Kuala Lumpur semata-mata untuk BERSIH 3.0.

Lagipun, bukan demonstrasi seperti yang difahamkan oleh Pakatan Rakyat, merupakan manifestasi kebebasan demokrasi dan kebebasan bersuara. Rakyat Malaysia tidak perlu bekerja, tidak perlu menjana ekonomi dan tidak perlu buat apa-apa pun... cukup sekadar berpolitik dan berdemonstrasi.

Apatah lagi, khabarnya puak-puak Pakatan cukup kembang tengkuk memberitahu, BERSIH 3.0 telah menjana pendapatan yang sangat besar kepada penjaja. Entah penjaja mana, hanya mereka yang lebih tahu memandangkan sepanjang demonstrasi berlangsung, penjaja menutup gerai. Bahkan aktiviti perniagaan dan ekonomi terhenti sama sekali.

Mungkin rujukan puak-puak Pakatan itu adalah penjual-penjual ais krim, penjual air mineral dan penjual topi payung!!!

Buat sahaja demonstrasi setiap hari... biar mereka pula rasakan bagaimana sedapnya demonstrasi... kalau boleh letak halangan di hadapan pintu pagar agar kereta-kereta besar mereka tidak boleh lalu!!!

Atau yang paling mudah... APA-APA SAHAJA TINDAKAN YANG DILAKUKAN OLEH PAKATAN RAKYAT, TIRU SAJA DAN LAKUKAN TERHADAP PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT DAN PENYOKONG MEREKA PULA!!!

0 comments

PELUANG KERJAYA PADA HIMPUNAN JUTAAN BELIA MENAKUTKAN PAKATAN RAKYAT!!!

Seperkara yang sangat ditakuti oleh Pakatan Rakyat ialah, seandainya rakyat Malaysia sibuk berkerjaya dan mempunyai kedudukan ekonomi yang baik. Ibarat perut yang penuh berisi, mulut tidak akan banyak bercakap, lidah tidak akan banyak merungut.

Pakatan Rakyat yang secara tidak rasminya diketuai oleh Anwar Ibrahim amat mengharapkan rakyat Malaysia dibelenggu masalah pengangguran yang teruk. Paling disukai sekiranya, peluang pekerjaan yang disediakan, tidak mampu memberikan pulangan gaji dan upah yang besar dan berpadanan dengan gaya hidup masakini.

Dek kerana itulah, dalam setiap ceramah Pakatan Rakyat, pasti akan disentuh kononnya Kerajaan sekarang terlalu zalim dan tidak memberikan sebarang perubahan kepada kehidupan rakyat. Kononnya juga, kerajaan yang ada sekarang telah menyebabkan kadar inflasi yang sangat tinggi di mana rakyat tidak mampu menampung keperluan harian kerana kekangan kenaikan harga yang melampau.

Hakikatnya, negara ini menyediakan peluang pekerjaan yang cukup banyak kepada rakyatnya sehinggakan sebahagian besar pekerjaan rencam terpaksa menggunakan tenaga buruh asing. Dan anehnya, di sebaliknya persepsi kononnya kerja-kerja rencam atau kerja-kerja peringkat bawahan itu tidak akan membolehkan mereka menjadi lebih dan cepat kaya seperti yang dikehendaki, kaum pendatang asing pula boleh hidup senang-lenang dan mengumpul harta di negara masing-masing kerana kerja-kerja yang ditolak oleh kebanyakan rakyat Malaysia.

Menyedari hakikat itulah, Kerajaan Malaysia yang sangat memanjakan rakyatnya menerusi Kementerian Belia dan Sukan telah mengadakan Himpunan Jutaan Belia di mana antara salah satu program pada program tersebut adalah GERBANG KERJAYA.

Gerbang Kerjaya adalah program yang dianjurkan oleh Bahagian Pembangunan Kemahiran, Kementerian Belia dan Sukan dengan Kerjasama JobsMalaysia, Kementerian Sumber Manusia dan ia adalah salah satu program Hari Belia Negara – Himpunan Jutaan Belia 2012 yang akan diadakan di Putrajaya pada 23 hingga 27 Mei 2012.

Belia-belia lepasan SPM, Diploma dan Ijazah serta kelulusan lain yang diikhtiraf boleh berkunjung ke Gerbang Kerjaya bagi mendapatkan maklumat dan info serta khidmat nasihat yang berkaitan dengan kerjaya. Sebanyak 100 Booth pameran di mana melibatkan lebih 70 agensi / syarikat yang akan bersama-sama menyertai program ini.

Para pengunjung boleh mendapatkan segala info dan maklumat yang berkaitan seperti, bengkel motivasi kerjaya, panduan & khidmat nasihat kerjaya, kaedah menulis resume, kaedah temuduga & etika berpakaian dan sebagainya. Gerbang Kerjaya juga turut menawarkan temuduga secara terbuka kepada semua selain daripada permohonan secara kaedah online.

Bagi membantu para pengunjung yang hadir, JobsMalaysia turut menawarkan khidmat perunding kerjaya dan padanan kerjaya kepada bakal pekerja. Kepada semua rakyat Malaysia dan bakal pekerja, datanglah beramai-ramai ke Himpunan Jutaan Belia 2012 di Gerbang Kerjaya untuk mendapatkan info dan maklumat berkaitan pekerjaan dan peluang kerjaya yang bakal ditawarkan kepada anda.

Dek kerana itulah, bagi mereka yang banyak mulut, banyak songeh, banyak rungut terutama sekali golongan belia yang melihat kerajaan adalah salah dan tidak berbudi kepada mereka, seharusnya mengambil peluang ini untuk mencari kerja sebagaimana yang mereka perlukan.

Apa yang perlu mereka buat sekarang hanyalah bawa segala dokumen yang diperlukan, kemudian datang ke HIMPUNAN JUTAAN BELIA di Putrajaya yang bakal diadakan pada 23 sehingga 27 Mei 2012.

Tetapi kalau selepas ini ada lagi yang berbunyi kononnya KERAJAAN ZALIM sebab mereka tidak bekerja, kita pakatlah gelak kat muka mereka sorang-sorang. Apakan tidak, mereka bukan sahaja BODOH sebaliknya MEREKA ADALAH MANUSIA PEMALAS YANG MENUNGGU NASI MELOMPAT KE DALAM PERUT TANPA PERLU MEREKA MEMBUKA MULUT!!!!

0 comments

VIDEO: ISTERI CURANG, MELEKAT DENGAN KEKASIHNYA KETIKA BERSETUBUH!!!

Di Nairobi Kenya gempar cerita seorang isteri yang bezina dengan teman lelaki beliau yang kemudiannya melekat. Menurut laporan media Kenya, si suami mengesyaki si Isteri bermain kayu tiga dan meminta pawang meletakkan jampi Voodoo pada isterinya.

Bila si isteri berzina jampi tersebut akan mengakibatkan kemaluan si isteri dan teman lelakinya melekat. Kemudiannya si isteri kantoi dan si suami enggan menolong. Pihak polis dipanggil tetapi mereka juga gagal memisahkan pasangan tersebut. Hanya setelah si teman lelaki berjanji akan membayar pampasan Shilling Kenya 20 000 (RM 716) barulah si suami bersetuju memanggil seorang Paderi Kristian dan mereka akhirnya dipisahkan. Saksikan video di bawah..


AMARAN 18 TAHUN KE ATAS SAHAJA

malunya....satu kampung tau.... kira handal jugak la eh pawang negro nih....kat malaysia nih tak pernah dengar la pulak kes macam ni....kalaulah ada pawang yang ada ilmu macam ni kat sini mau larissss....boleh dapat anugerah Dato kot.... heee

Apa pun kembalilah kepada Islam... ilmu hitam, berzina ni haram dan berdosa besar! Sesiapa yang tengok video atas tu jangan la pulak syok sensorang.... tapi ambil iktibar dan pengajaran... sebab Allah lagi hebat kuasanya.... azab Allah pula lagi pedih...bukan setakat di dunia Allah bagi balasan kat akhirat lagi dahsyat. Sesiapa yang pernah terlanjur....pintu taubat masih terbuka. Sekian.


0 comments

TIGA PELAJAR PEREMPUAN TINGKATAN TIGA TERLIBAT GANG-BANG DALAM SEBUAH RUMAH!!!

BESUT - Lima pelajar termasuk tiga pelajar perempuan tingkatan tiga sebuah sekolah di sini, didenda RM1,500 seorang oleh Mahkamah Rendah Syariah selepas mengaku salah melakukan perbuatan tidak bermoral dalam sebuah rumah di Kampung Gong Tengah, 27 Mac lalu.

Hakim Syarie, Mohd Nazri Yusof menjatuhkan hukuman tersebut apabila beliau berpuas hati terhadap pengakuan salah dan rayuan tertuduh.

Mereka ditahan dalam sebuah rumah di kampung tersebut dekat Kuala Besut pada jam 9.15 pagi dan tiada ikatan yang sah ketika kejadian, sehingga menimbulkan syak melakukan khalwat.

Semua tertuduh termasuk dua lelaki berumur 18 tahun itu dibicarakan di bawah Seksyen 31 (a) dan (b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Takzir), Negeri Terengganu 2001 yang sabit kesalahan boleh didenda sehingga RM3,000 atau penjara sehingga dua tahun atau kedua-duanya sekali.

Pendakwaan dijalankan Timbalan Ketua Pendakwa Syarie, Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT), Nik Mohd Shahril Irwan Mat Yusof.

Nik Mohd Shahril Irwan ketika membacakan fakta kes memberitahu, bertindak atas maklumat, penguat kuasa melakukan serbuan berwaran di sebuah rumah di Kampung Gong Tengah.

Penguat kuasa syariah terpaksa ke bahagian dapur rumah setelah pintu utama tidak dibuka oleh tertuduh ketika pihak berkenaan mengetuk pintu tersebut.

Pemeriksaan di dalam rumah mendapati, pintu sebuah bilik berkunci dari dalam dan selepas beberapa minit diketuk, ia dibuka oleh seorang remaja perempuan dan pemeriksaan mendapati terdapat tiga remaja perempuan di dalam bilik itu.

Nik Mohd Shahril berkata, remaja tersebut memberitahu penguat kuasa hanya mereka bertiga di dalam rumah itu namun, pemeriksaan lanjut mendapati dua lelaki sedang menyorok di atas siling rumah.

Ketiga-tiga pelajar perempuan itu tinggal di sebuah kuarters perumahan di Gong Keda.

Salah seorang lelaki terbabit adalah anak pemilik rumah tersebut manakala rakannya dari Kampung Gong Manok, Pasir Puteh, Kelantan.


0 comments

CUBA TENGOK, MANUSIA JENIS APA YANG PENGGAL KEPALA KUCING NIH?

Entah apa punya penyakit otak, lelaki dalam gambar ini dilihat memegang kepala kucing yang sudah dipenggal. Tidak banyak yang diketahui mengenai perilaku atau lelaki itu, namun apa yang pasti ini satu perbuatan yang teramat zalim.
Di mana sekali pun pelakunya berada, sepatutnya tindakan tegas diambil ke atasnya, kerana ini perbuatan yang tidak boleh diterima akal. Bagaimana seseorang tergamak bertindak begitu zalim terhadap haiwan yang comel camtu?

0 comments

Sunday, May 20, 2012

MERAUNG-RAUNG PARA PENGIKUT AZHAR IDRUS SEBAB SHOWNYA DIBATALKAN PIHAK BERKUASA AGAMA!!!

Sunday, May 20, 2012

Para peminat Azhar Idrus yang berharap kehadiran Azhar Idrus di PICC akan memalukan Najib Abdul Razak dan Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya, mengamuk sakan apabila kebenaran untuk Azhar Idrus berceramah di PICC ditarik balik.

Dan seperti biasa, kata mereka, itu adalah cubaan menyekat budaya ilmu Islam di kalangan belia!

Azhar Idrus, BADUT YANG MENGAJAR AGAMA DENGAN GELAK TAWA, mempunyai pengikut dan peminat yang sangat ramai dari kalangan belia dan golongan muda. Malah ramai pula yang melihat dan menganggap Azhar Idrus sebagai ulama besar berdasarkan kepada kopiah putih dan janggutnya yang hitam lebat.

Bekas pemain gitar dan pengajar muzik itu, menjadi pujaan dan mencapai populariti menerusi ceramah-ceramah agama yang bersandarkan kepada Internet dan kitab-kitab yang dipetik sebahagian, dibuang sebahagian.

Dan yang paling menariknya ialah apabila Azhar Idrus kini tidak lagi berceramah, sebaliknya mengeluarkan hukum-hakam yang amat mengelirukan berdasarkan pemikirannya yang sempit dan kaedah usul fiqh yang tidak menepati syarak.

PICC terletak di bawah kendalian Putrajaya Holding yang bertindak sebagai PBT di Putrajaya.

Kebelakangan ini, PAS yang sedang ketandusan idea, terpaksa menggunakan kaedah membandingkan populariti untuk menunjukkan mereka kuat. Agak bernasib baik, memandangkan kebanyakan yang hadir dalam ceramah-ceramah para pemimpin PAS dan Azhar Idrus terutamanya, merupakan golongan yang ingin mencari SHORT-CUT ke syurga.

Atau dalam bahasa yang lebih mudah faham, kebanyakan yang cuba mencari jalan agama, melihat populariti sebagai JALAN YANG BENAR. Malah ramai juga yang berpandangan, mana-mana syarahan yang menentang kerajaan, itulah yang benar!

Dek kerana itulah, lahir manusia yang mencari nafkah hidup dengan ceramah-ceramah agama seperti Azhar Idrus.

0 comments

NASHARUDDIN MAT ISA TERUS MENCARI DAN MEMBUAT MASALAH KEPADA PAS!!!


Walaupun hanya majlis perkahwinan, tetapi kehadiran Muhyiddin Yassin serta beberapa orang pemimpin UMNO yang lain untuk meraikan perkahwinan anak perempuan tunggalnya, Nusaibah, bakal menghangatkan punggung Nasharuddin Mat Isa.

Nasharuddin Mat Isa selama ini telah menjadi bantal belasahan dan tumpuan kebencian yang berjaya diperlakukan oleh GOLONGAN PARASIT PAS sebagai manusia tidak berguna. Nasharuddin Mat Isa yang pernah menjadi Setiausaha Agung PAS dan Timbalan Presiden PAS, kini semakin terpinggir dan dipinggirkan seolah-olah tiada sebarang jasa yang pernah dilakukannya kepada PAS.

Keraian yang dilakukan oleh Timbalan Perdana Menteri, pastinya tidak akan menyenangkan golongan para PARASIT dan penyokong mereka. Mereka yang tidak pernah berasakan para pemimpin UMNO sebagai manusia, tentu sekali akan terus menghentam Nasharuddin Mat Isa.

Mungkin juga akan dikatakan, Nasharuddin Mat Isa terlalu berbangga dengan kehadiran Muhyiddin Yassin, Nazri Aziz dan beberapa orang pemimpin UMNO yang lain dalam majlis perkahwinan anak perempuannya itu berbanding BAROKAH yang dibawa oleh TOK-TOK GURU PAS yang turut datang ke majlis berkenaan.

PARASIT PAS dan penyokong mereka bukan lagi manusia yang dianugerahkan Allah Taala, akal dan fikiran. Iman mereka juga sudah luntur kerana iktiqad mereka sepenuhnya adalah kemenangan dalam pilihanraya. Dan untuk menang dalam pilihanraya, mereka akan melanggar apa-apa sahaja, hatta perintah Allah Taala dan Rasul-Nya walaupun mereka mengaku yang mereka beragama dan memperjuangkan Islam!!!

0 comments

APA PAS AKAN KATA APABILA HARI JUTAAN BELIA ADA MISS FITNESS 2012?

Bila sebut tentang Miss Fitness, sudah tentulah yang akan terbayang di fikiran, wanita-wanita cantik, berpinggang ramping, berkaki panjang, hanya berbikini dan berwajah manja dengan rambut lepas bebas. Atau paling tidak pun, terpampang dalam gambaran kita tentang wanita yang berpakaian ketat yang sebati dengan kulit dan terlonjak-lonjak.

PAS dan Pakatan Rakyat belum tahu lagi tentang Miss Fitness yang merupakan salah satu daripada 1000 program Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya yang akan berlangsung dalam tempoh 2 hari sahaja lagi.

Pertandingan Miss Fitness terbuka kepada semua penggiat dan peminat aktiviti kecergasan di seluruh negara. Perlaksanaan program ini akan diadakan pada 26 Mei 2012 sempena Sambutan Hari Belia Negara.

Setiap peserta dikehendaki melalui 5 disiplin iaitu 1RM Bench Press (kekuatan maksimum), chin up (kekuatan), dead lift (kuasa), larian 2.4 kilometer (kardiovaskular) - treadmill serta duduk dan jangkau (kelenturan).

Pemenang akan ditentukan oleh pegawak teknikal/hakim melalui kiraan mata keseluruhan yang diperolehi bagi setiap disiplin. Sekiranya pemenang berada pada kedudukan seri, maka satu alternatif disiplin akan ditentukan oleh oleh pegawai teknikal/hakim yang perlu dilalui oleh peserta tersebut bagi menentukan pemenang.

Apa agaknya ustaz-ustaz PAS akan jatuhkan hukum kepada program ini? Apa pula yang akan dileterkan dan diceramahkan oleh Azhar Idrus, ULAMA RUJUK KOMPUTER yang hukum-hakam dibuat sesuka hati mak bapaknya?


0 comments

TERKEJUT ADIK BERAKSI SEKS DI BUAIAN DEPAN RUMAH!!!


Kampung Raja – Seorang wanita terkedu apabila menyaksikan aksi seks adik lelakinya dengan seorang remaja perempuan di atas buaian berhampiran rumahnya di Kampung Jerebun, Hulu Besut pada 25 April lalu.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Kamaruddin Mohd Zakaria berkata, kejadian kira-kira jam 6 petang itu turut mengejutkan pasangan itu yang asyik berasmara di atas buaian.

Menurutnya, kakak lelaki itu kemudian bertanyakan adiknya apa yang dilakukan mereka dan adiknya itu mengaku melakukan hubungan seks dengan remaja perempuan terbabit.

“Sebelum itu, remaja perempuan berumur 14 tahun yang masih belajar dalam tingkatan dua di sebuah sekolah menengah di daerah ini telah keluar dari rumahnya di Bukit Tanah, Kerandang dan pergi ke rumah teman lelakinya di Kampung Jerebun,” katanya.

Kamaruddin berkata, ketika bersembang di halaman rumah teman lelakinya, lelaki tersebut telah melakukan seks dengan remaja perempuan itu di atas buaian di halaman rumah.

Menurutnya, lelaki itu terkejut apabila apa yang dilakukan disedari oleh kakaknya yang kebetulan melalui kawasan tersebut.Sementara itu, keluarga remaja perempuan itu membuat laporan di Balai Polis Kampung Raja, kelmarin selepas mengetahui kejadian yang menimpa anaknya.

“Siasatan awal mendapati mereka mempunyai hubungan yang intim dan suspek dipercayai mengambil kesempatan merogol mangsa,” katanya.

Kamaruddin berkata, polis berjaya menahan suspek seorang iaitu seorang penganggur berumur 18 tahun berhubung kes itu.

Dia kini ditahan reman sehingga 25 Mei ini untuk siasatan lanjut.

Kes disiasat di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol yang sabit kesalahan boleh dihukum penjara maksimun 20 tahun dan sebatan. (SUMBER)

0 comments

RAJA NONG CHIK SALAH GUNA KUASA DI LEMBAH PANTAI!!!

Apa kecoh-kecoh ni Nurul & RPK?Sebelum ni aku dah bagi tau, Nurul dah terdesak kerana populariti Dato Raja Nong Chik semakin meningkat di Lembah Pantai sedangkan imej Nurul sendiri semakin suram. Oleh itu, untuk memburukkan imej Dato Raja Nong Chik, Nurul pun gunakan RPK sebagai proksi untuk menyerang Dato Raja Nong Chik.

Apa tuduhan yang dibuat oleh RPK? 

RPK mempertikaikan bagaimana syarikat yang pemegang saham utamanya adalah anak Dato Raja Nong Chik boleh mendapat kontrak dari Kementerian Belia dan Sukan.

Dalam hal ni, nasib baik ada sumber dari Kementerian Belia dan Sukan yang sanggup membantu untuk menerangkan keadaan sebenar.

Apa ceritanya ya?

Istijuara Sdn Bhd telah menerima Surat Niat (Letter of Intent) dari KBS pada 18 Julai 2006 untuk membekal, memasang dan menyelenggara peralatan untuk Institut Kemahiran Belia Negara Bandar Penawar, Johor. Pada masa ini, Dato Raja Nong Chik tidak memegang sebarang saham dalam syarikat ini. Begitu juga anak beliau.

Pada tahun 2007, Dato Raja Nong Chik telah membeli saham di dalam syarikat berkenaan dan meletakkannya di bawah nama anak beliau. Pada masa ini, Dato Raja Nong Chik masih belum dilantik menjadi Menteri. Pada masa ini beliau juga bukan Ketua Bahagian UMNO Lembah Pantai.

Dato Raja Nong Chik dah lebih 30 tahun jadi ahli perniagaan. Jual beli saham dalam syarikat ni perkara biasalah. Orang biasa pun main jual beli saham, takkan ahli perniagaan macam Dato Raja Nong Chik tak boleh beli saham kan? 

Setakat ni nampak tak apa-apa urusan yang melanggar undang-undang? Takda kan?

PENJELASAN LANJUT DAN PANJANG LEBAR DI APA KECOH-KECOH

0 comments

AZHAR IDRUS AKAN SERANG HIMPUNAN JUTAAN BELIA DI PUTRAJAYA!!!


Hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi, Himpunan Jutaan Belia dengan seribu satu macam aktiviti-aktiviti yang memberi kebaikan kepada belia dan tidak hanya setakat ceramah pung-pang-pung-pang, kemudian mengedarkan tabung derma atau tabung dana pilihanraya, akan berlangsung di Putrajaya.

Ada suara-suara sumbang dari Pakatan yang memperlecehkan Himpunan Jutaan Belia kerana jumlah yang datang kali ini jauh lebih besar dan lebih memberi impak memandangkan ia diadakan pada ketika hampirnya Pilihanraya Umum Ke-13.

Paling menarik, sudah ada kedengaran usaha terdesak PAS khususnya yang mahu mendatangkan Azhar Idrus yang dipanggil sebagai Ustaz serentak sewaktu Perdana Menteri berucap merasmikan Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya. Konon-kononnya untuk menunjukkan dan membandingkan populariti Najib Abdul Razak di kalangan belia dengan Azhar Idrus yang juga mempunyai pengikut yang sangat ramai di kalangan belia, terutama dengan PENGAJARAN ILMU AGAMA JENAKA GURAU!

Blog ini tidak akan mempromosikan apa yang bakal dibuat pada Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya. Sebaliknya, anda boleh TENGOK SENDIRI KEBAIKAN yang boleh anda perolehi daripada program besar ini.

Dan seperti kata Muhyiddin Yassin semalam, di negara ini, perkataan MENGANGGUR tidak seharusnya wujud. Kalau wujud dan menjadi masalah, bukan kerana tiada kerja, tetapi kerana masalah belia itu sendiri, sama ada belia itu gemar melepak dan berfoya-foya, terlalu memilih kerja, berkepala besar dan beranggapan, ada ijazah, tangan tak boleh kotor dan kepala tidak boleh terkena cahaya matahari, dan seangkatan dengan perkataan MALAS.

Himpunan Jutaan Belia memberi peluang kepada golongan belia untuk tidak hanya menjadi golongan yang berangan-angan menjadi orang Islam di Negara Islam, tetapi mengamalkan Islam menerusi doa, amal, usaha, dan tawakkal. Tidak setakat dengar ceramah, kemudian menghentam kerajaan, sedangkan diri sendiri pun masih bertongkat dan akhir sekali kena seluk kocek bagi derma yang kononnya jihad untuk orang yang berceramah!

5 hari program dilangsungkan... 1000 aktiviti di sepanjang 6 kilometer di Putrajaya... sebenarnya Belia-Belia yang datang ke Putrajaya sepanjang 5 hari penganjuran program tersebut, tidak hanya berhibur dan terhibur, sebaliknya mempunyai peluang untuk memperbaiki diri menerusi ekonomi, sosial dan budaya!!!

0 comments

MAJLIS PEGUAM DAN AMBIGA SUDAH JADI AGEN PEROSAK DI NEGARA INI!!!

Semalam, Dewan Pemuda PAS Pusat telah mengeluarkan satu kenyataan yang sangat kebudak-budakan mengenai isu Majlis Peguam dan menyatakan bahawa badang pengamal perundangan itu perlu “menjadi budak suruhan UMNO” untuk memastikan ia tidak digantikan dengan Akademi Undang-Undang.

Ketua Penerangannya, Ridhuan Mohd Nor dalam kenyataannya kepada lidah rasmi PAS, Harakahdaily, begitu mengada-ngada mengandaikan Majlis Peguam perlu menyokong UMNO jika mahu selamat.

Kenyataan itu jelas menunjukkan ketidakmatangan Dewan Pemuda PAS yang cuba memburuk-burukkan UMNO dalam isu identiti Majlis Peguam yang dilihat melampau dan menyalahi etika amalan guaman yang sepatutnya neutral tanpa sebarang pengaruh fahaman politik.

Sebenarnya, Majlis Peguam sudah lama dilihat tidak relevan, khususnya selepas ia diambil alih oleh Ambiga Sreveenasan dan kini ia diketuai oleh Lim Chee Wee.

Ketika Ambiga mengetuai Majlis Peguam, dia telah mencetus kontroversi apabila menuntut 14 perkara yang sangat mustahil untuk dilaksanakan di negara Islam ini.

Salah satu tuntutan melampau yang dibuat Ambiga melalui InterFaith Commission (IFC) ialah mengenai status bayi yang baru dilahirkan supaya tidak ditetapkan beragama Islam selagi usia bayi tersebut tidak mencecah umur 18 tahun.

Bayangkan tuntutan se”gila” ini dibuat oleh Presiden Majlis Peguam!Apakah ibubapa beragama Hindu, Buddha dan Kristian bersetuju jika anak-anak mereka yang baru lahir dan tidak mencapai umur 18 tahun tidak boleh dianggap menganut agama ibubapa mereka?

Orang beragama Islam setuju? Bagaimana pula dengan penganut agama Hindu, Buddha, Kristian, Sikh dan lain-lain agama? Setuju dengan tuntutan Presiden Majlis Peguam itu?

Lebih menarik lagi apabila Ambiga turut menjadi penyumbang kepada pemecatan Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru, Datuk Zulkifli Noordin yang dipecat PKR kerana mempertahankan aqidah umat Islam yang diancam gejala murtad seperti yang diperjuangkan oleh Ambiga yang menjadi Presiden Majlis Peguam ketika itu.

Kemudian, Ambiga yang menjadi dalang agenda murtad Lina Joy telah menyokong penggunaan kalimah “Allah” oleh para pendakwah dan artikel Kristian yang kemudiaannya disokong pula oleh Ahli Parlimen PAS Shah Alam, Khalid Samad.... BACA SETERUSNYA DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

BUNUH SESIAPA SAHAJA SELAIN YAHUDI - RABAI YAHUDI!!!


Sebuah buku telah dikeluarkan oleh seorang rabbi Yahudi yang membenarkan orang Yahudi membunuh orang-orang bukan Yahudi, termasuk bayi dan anak-anak, yang boleh menjadi ancaman ancaman kepada orang Yahudi atau Israel.


Rabi Yitzhak Shapiro

"Memang dibolehkan untuk membunuh orang di kalangan bukan Yahudi. Ini kerana orang bukan Yahudi mengancam kehidupan orang yahudi dan mesti bertanggung jawab atas ancaman tersebut," kata Rabi Yitzhak Shapiro, yang mengetuai Yosef Od Chai Yitzhar Yeshiva di penempatan Tebing Barat yang diduduki. Kata-kata ini dapat di baca di dalam bukunya " The King's Taurat. "

Dia berpendapat bahawa ghoyim (bukan Yahudi) akan dibunuh jika mereka mengancam Israel. "Jika kita membunuh seorang bukan Yahudi yang telah berdosa atau telah melanggar salah satu dari tujuh perintah, tidak ada kesalahan untuk membunuhnya."

Shapiro, yang merupakan seorang ketua sekolah Talmud di Nablus, mendakwa bahawa alasannya "sepenuhnya dibenarkan oleh Taurat dan Talmud." Alasan Anti-Ghoyim ini nampaknya selari dengan polisi Israel Yahudi yang mengaku telah membunuh dua gembala Palestin di Tebing Barat.

Baruch Goldstein (gambar atas di sebelah kanan)

Seperti yang diketahui ramai, ramai orang Palestin yang tidak berdosa telah dibunuh oleh Yahudi. Pada tahun 1994, Baruch Goldstein, seorang Yahudi terkenal, telah membunuh 29 muslim yang sedang solat di Masjid Al-Ibrahimi di Tebing Barat kota al-Khalil, padahal mereka tidak mengancam Yahudi pun.

Orang Bukan Yahudi Bukan Manusia

Kenyataan kontrovers ini telah disokong oleh kebanyakan rabi yang berpaksikan dengan kem agama kebangsaan serta disokong dalam seminar Talmud di Jerusalem Barat, yang dikenali sebagai Merkaz Ha'rav. Di antara para rabi yang terbuka menyokong kenyataan ini adalah Yitzhak Ginsburg dan akov Yosef.

Ginsburg telah menulis risalah yang memuliakan Goldstein dan menggelarkannya "tokoh suci." Tinjauan Shapiro mengenai bagaimana Palestin dan bukan Yahudi secara umum diperlakukan sesuai dengan hukum agama Yahudi (halacha). Dia juga menegaskan tindakan ini patut dijalankan bukan sahaja dalam Palestin tetapi juga di seluruh dunia.

Sepanjang serangan Israel terhadap Gaza awal tahun ini, Mordecahi Elyahu, salah satu tokoh rabbi terkemuka di Israel, mendesak tentara untuk tidak menahan diri dari membunuh anak-anak warga Gaza dalam rangka untuk menyelamatkan nyawa tentera Israel. Dia juga telah memberi petisyen kepada pemerintah Israel untuk melakukan pemboman besar besaran di pusat penduduk Palestin di Gaza.

"Jika mereka tidak berhenti setelah kita membunuh 100 orang, maka kita harus membunuh seribu. Dan jika mereka tidak berhenti setelah kita membunuh seribu, maka kita harus membunuh 10.000. Jika mereka masih tidak berhenti, kita harus membunuh 100,000, bahkan sejuta. Kita mesti melakukan apa yang diperlukan untuk menghentikan mereka. "

Menurut Israel Shahak, penulis buku "Jewish History, Jewish Religion: the Weight of Three Thousand Years," istilah manusia dalam hukum Yahudi semata-mata hanya mengacu kepada orang Yahudi. Banyak rabbi ortodoks Yahudi, melihat persidangan antarabangsa yang sengaja membenarkan pembunuhan orang awam dan memusnahkan rumah-rumah dan harta benda awam lebih kepada mewakili "moral Kristian" dan bukannya berasal dari Yahudi.

Pada tahun 2006, Dewan Rabbi penempatan Yahudi di Tebing Barat mendesak tentera untuk memusnahkan musuh di utara (Lebanon) dan selatan (Jalur Gaza). Hal seperti ini terang terangan bersifat perkauman dan penuh kebencian. Situasi ini tidak langsung menunjukan nilai nilai yang boleh diguna pakai dalam menghentikan persengketaan ini.ULASAN TFK:
Anda masih ingat tentang seorang ahli politik Malaysia berbangsa Cina dari parti DAP, wanita jantinanya yang dengan bangga mengakui yang dia adalah Cina-Yahudi?

0 comments

Blog Archive

Labels