IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, May 28, 2012

AKIBAT TERLALU GHAIRAH, WARDINA TERIMA PANGGILAN LUCAH!!!

Monday, May 28, 2012
Kasihan Wardina

KUALA LUMPUR: “Saya rasa nak cari dia, kalau boleh nak kenal dan tahu dia anak siapa,” kata Wardina Saffiyah Fadlullah Wilmot, 32, mengulas mengenai panggilan berunsur lucah dan mengaibkan yang diterimanya daripada seorang lelaki tidak dikenali, pagi semalam.

Personaliti televisyen itu yang masih trauma dengan panggilan berunsur lucah itu mendakwa terkilan dengan sikap lelaki terbabit yang dipercayai dilakukan seorang lelaki tempatan dan beragama Islam.

“Saya ada anak. Saya pernah rasa melahirkan anak dan pasti sangat sedih apabila anak sudah besar jadi seperti itu (melakukan gangguan seksual).

“Malah, saya simpati dengan dia kerana bersikap sedemikian. Saya pasti dia seorang Muslim, kenapa perlu melakukan perbuatan mengaibkan dan sukar untuk saya luahkan,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, semalam.

Menceritakan bagaimana kejadian itu berlaku, Wardina memberitahu beliau menerima dua panggilan daripada nombor sama ketika dia berada di rumahnya di Taman Bukit Utama, Bukit Antarabangsa, di sini.

0 comments

AKHIRNYA NIK AZIZ TERKULAI DI HUJUNG KAKI KARPAL SINGH!!!


Suatu ketika dulu dalam tahun 1990, pemimpin utama DAP, Karpal Singh pernah mencabar PAS supaya melangkah mayatnya dahulu sekiranya PAS masih berkeras untuk meneruskan hasratnya untuk menubuhkan negara Islam.

Kira-kira 20 tahun berlalu, akhirnya PAS membatalkan hasrat untuk mendirikan negara Islam dengan alasan dalam Al-Quran tiada disebut negara Islam. Tanpa perlu melangkah mayat Karpal Singh akhirnya PAS tewas dan DAP bertepuk tangan gembira teruja.

Sepanjang awal tahun 1990-an, PAS gah bercakap perihal hukum hudud yang mahu diaplikasikan dalam pemerintahan negeri dan negara, namun selepas lebih 20 tahun berlalu Karpal Singh dan DAP membuktikan kemampuan mereka mengawal selia halatuju PAS.

Sekali lagi PAS tunduk pada kuasa politik DAP apabila hukum hudud kemudiannya ditongsampahkan oleh pembangkang kerana mengutamakan Buku Jingga.

Beberapa ketika yang lalu, kalimah Allah s.w.t menjadi isu kontroversi apabila pihak gereja Kristian menuntut hak penggunaan kalimah tersebut, sebagaimana biasa respon PAS ialah tunduk pada tuntutan tersebut semata-mata mahu menjaga kerjasamanya dengan DAP.

Untuk entah kali ke berapa, PAS mengalah lagi dek kerana takutkan kekuatan yang dimiliki oleh DAP disamping kelemahan PAS itu sendiri yang sudah tenggelam dalam angan-angan untuk ke puncak kuasa dengan bantuan non muslim pro DAP.

Beberapa hari yang lepas, Karpal Singh menganggap pelan transformasi yang dirintis oleh Perdana Menteri datuk Seri Najib Tun Razak sebagai tidak meluas dan hanya berada di pinggiran sahaja. Alasannya kerana status Bumiputera kini sepatutnya turut meliputi kaum lain yang lahir pada atau selepas negara merdeka.

Seperti biasa penyokong dan pemimpin PAS tampil mengangguk dan mengiakan tuntutan DAP itu atas nama samarata dan keadilan.

Kini, Karpal Singh sekali lagi buka mulut meluahkan hasratnya yang mahu mengangkat seorang Bukan Melayu sebagai Perdana Menteri Malaysia. Kata Karpal Singh, "Saya tidak pasti sama ada hasrat untuk melihat bukan Melayu menjadi Perdana Menteri termakbul dalam era saya, namun saya tetap akan memperjuangkan impian ini".

Respon awal dari PAS khususnya Nik Aziz, agak mengecewakan. Tiada bantahan keras ataupun persoalan yang dibangkitkan melainkan sekadar menyatakan kenyataan Karpal Singh itu hanyalah kata-kata dari seorang yang sudah tua. Dengan kata lain, bagi Nik Aziz kenyataan berbaur provokasi oleh Karpal Singh itu boleh diremehkan begitu sahaja.

Sedangkan sejarah menunjukkan tiap bait kata yang keluar dari mulut Karpal Singh seringkali melambangkan prinsip dan dasar DAP sebagaimana dibuktikan dalam bantahan keras DAP terhadap isu negara Islam, hukum hudud, isu kalimah Allah s.w.t, hak keistimewaan Melayu & Bumiputera dan lain-lain.

Justeru itu, melihat pada respon Nik Aziz yang seumpama melepaskan batuk di tangga, rasanya tidak salah untuk kita beranggapan yang Nik Aziz sebenarnya seperti merestui kenyataan Karpal Singh yang mahu jawatan Perdana Menteri dikuasai oleh bukan Melayu.

Untuk menguasai pemerintahan negara secara majoriti mudah, pembangkang hanya memerlukan 112 kerusi daripada keseluruhan 222 jumlah kerusi parlimen. Sekiranya 40 kerusi parlimen pembangkang itu milik DAP dibantu dengan sokongan 20 lagi ahli parlimen PKR bukan Melayu, tentu saja impian DAP mudah tercapai.

Bayangkan jika benar tampuk pemerintahan negara ini jatuh ke tangan pembangkang, tika itu mahukah Nik Aziz berdolak dalik mengatakan kenyataan Karpal Singh itu hanyalah ucapkata dan angan-angan orang tua sahaja?

BERUANG BIRU

0 comments

BENARKAH NAJIB MENTEKEDAGHAH KOMISYEN KAPAL SELAM SCORPENE?


Isu scorpene ditimbulkan oleh pembangkang ‘di saat-saat akhir’ sebelum pengunduran Tun Abdullah Ahmad Badawi sebagai senjata terakhir untuk memastikan Dato’ Seri Najib tidak akan ditabalkan sebagai pengganti beliau. Setelah gagal mengubah takdir di mana Dato’ Seri Najib telah dilantik sebagai Perdana Menteri, isu ini diteruskan oleh pembangkang dengan harapan dapat memendekkan tempoh pemerintahan beliau.

Seperti yang diketahui, pembangkang menggunakan berbagai-bagai jenis penyamaran untuk menyerang BN, antaranya Majlis Peguam, Suhakam, Himpunan Hijau, Suaram dan macam-macam lagi yang semuanya bersikap memusuhi kerajaan.

Dalam kes scorpene ini, pembangkang telah menggunakan Suaram untuk melancarkan serangan awal bagi pihak mereka. Sebagai permulaan, Suaram telah memfailkan aduan terhadap DCNS, syarikat yang membina dan menjual kapal selam kepada negara ketiga termasuk Malaysia di mahkamah Perancis kerana ‘mengesyaki’ kegiatan rasuah dalam urusan pembelian kapal selam tersebut. Isu ini dikatakan berkait rapat dengan pembunuhan Altantuya Sharibuu, seorang model Mongolia yang kemudiannya cuba digambarkan sebagai mempunyai hubungan sulit dengan Perdana Menteri.

Penyelaras Suaram, Cynthia Gabriel dilaporkan berkata, “kes ini spesifik kepada pemberian komisen 114 juta Euro yang diberikan kepada syarikat Perimekar.”

Seperti yang disebut tadi, kita cukup maklum bahawa Suaram sebenarnya bertindak bagi pihak pembangkang yang ingin menjatuhkan Dato’ Seri Najib dengan apa jua cara.

Tetapi, apa yang dilakukan oleh mereka kali ini adalah tersangat keterlaluan iaitu memfitnah Perdana Menteri terlibat dalam pembunuhan dan membawa perbincangan berkenaan kos pertahanan negara kepada dunia.

Kos pertahanan negara adalah sesuatu yang sulit di mana segala butirannya tidak boleh dibentangkan secara terperinci. Setiap kerajaan di dunia perlu menyembunyikan beberapa fakta sebagai strategi keselamatan dan pertahanan negara masing-masing. Jika soal pertahanan dibentangkan secara terbuka, ia mampu mendedahkan negara kepada bahaya.

Apa yang tidak pernah disembunyikan oleh kerajaan ialah, kontrak perolehan kapal selam scorpene secara keseluruhannya adalah bernilai EURO 1.084 billion.

Dari jumlah itu, EURO 969.15 juta dibayar kepada DCNS (Perancis) dan NAVANTIA (Sepanyol) sebagai kos perolehan dua kapal selam Scorpene, pakej Integrated Logistics Suppport (ILS) dan latihan untuk warga kapal selam.

Bakinya, iaitu EURO 114.96 juta dibayar secara berperingkat dalam tempoh enam tahun kepada Perimekar Sdn Bhd sebagai kos perkhidmatan koordinasi dan sokongan kepada Pasukan projek Kapal Selam TLDM di Cherbourg, Perancis dan Cartagena, Sepanyol serta pelatih-pelatih kapal selam di Brest, Perancis.

Semua ini tertulis secara terperinci dalam kontrak yang ditandatangani pada 5 Jun 2002.

Merujuk kembali kepada aduan yang dibuat oleh Suaram seperti yang dipetik di atas, iaitu “kes ini spesifik kepada pemberian komisyen EURO 114 juta yang diberikan kepada syarikat Perimekar”; justeru, berdasarkan fakta ini, persoalan yang timbul ialah, jika EURO 114 juta itu adalah komisyen, maka apakah ini bermakna Perimekar telah memberi perkhidmatan koordinasi dan sokongan secara percuma? Ini kerana, dokumentasi transaksi jelas menunjukkan bayaran yang terlibat kepada Perimekar hanyalah EURO 114.96 juta sahaja dan tiada lebihan.

Secara dasarnya, Perimekar bertanggungjawab menyediakan perkhidmatan berikut:

- menyediakan kediaman lengkap bagi 27 keluarga pegawai di Perancis dan Sepanyol untuk tempoh 6 tahun.

- Menyediakan pejabat urusan dan kediaman lengkap bagi krew kapaal TLDM seramai 156 orang dan 30 staf penyelenggara pengkalan di Perancis dan Sepanyol untuk tempoh 6 tahun.

- Membayar elaun harian dan elaun krew kapal selam sebanyak EURO50 sehari setiap seorang untuk tiga tahun pertama dan EURO60 sehari seorang untuk tiga tahun kedua.

- Membiayai kos penerbangan pergi-balik setiap krew kapal selam untuk balik bercuti ke Malaysia setiap empat bulan sekali.

- Syarikat ini juga bertanggungjawab memastikan penyertaan syarikat Malaysia dalam pembinaan dan membantu syarikat yang berpotensi untuk menyertai program offset.

- Membantu kontraktor utama berhubung prosedur kerajaan dalam perlaksaan kontrak.

- Menyelaras latihan antara krew, kontraktor dan kerajaan.

- Menyediakan laporan koordinasi dan lain-lain lagi.

Maka, sekali lagi kita ingin bertanya, jika benar EURO 114 juta tersebut adalah komisyen semata-mata, bagaimana Perimekar menanggung semua kos perkhidmatan di atas?

Hakikatnya, bayaran EURO 114 juta itu bukanlah komisyen tetapi bayaran untuk perkhidmatan yang disediakan oleh Perimekar. Ia adalah bayaran yang telus, nyata dan wajar dan tiada apa yang pelik dalam urusniaga ini.

Yang pelik hanyalah tuduhan Suaram dan pembangkang yang tidak berasas sama sekali.

Kesungguhan pihak ini untuk menjatuhkan Dato’ Seri Najib sehingga sanggup mengupah penulis yang punya sejarah sakit mental, iaitu Raja Petra Kamaruddin (RPK) untuk mereka-reka cerita mengenai penglibatan Perdana Menteri dalam pembunuhan Altantuya yang konon berkait rapat dengan pembelian kapal selam untuk negara, mula menimbulkan persoalan. Dari cakap-cakap kedai kopi kini terbau syak wasangka mengenai apakah pembangkang ada kena-mengena dengan pembunuhan tersebut?

Dengan RPK sudah pun mengakui yang dia hanya mereka-reka cerita sepatutnya sudah cukup untuk membuktikan bahawa bahagian lain dalam ceritanya, seperti isu scorpene ini juga adalah rekaan juga.

Oleh itu, kita mengalu-alukan siasatan pihak Perancis atau mana-mana pihak juga untuk terus membongkar isu scorpene ini. Tidak mustahil kita akan menemui sesuatu yang lebih lagi dari sekadar cerita rekaan pembangkang…

0 comments

NG PAIK KHENG PERLU JELASKAN SKANDAL SEKSNYA DENGAN LIM GUAN ENG!!!


Sehingga kini belum ada penjelasan rasmi dari Ketua Menteri Pualau Pinang, Lim Guan Eng mahupun isterinya Betty Chew berkaitan isu melibatkan seorang wanita bernama Ng Paik Kheng yang sedang hangat diperkatakan ramai sekarang.

Khabarnya di antara Ng Paik Kheng dan Lim Guan Eng ada hubungan istimewa sehingga timbul angin panas dalam jiwa raga Betty Chew yang juga isteri kepada Lim Guam Eng.

Sejauh mana wujudnya hubungan istimewanya tersebut, sukar digambarkan secara jelas tapi bayangan awal rasanya saling tak jauh dari konflik cinta tiga segi.

Mengikut kisahnya lagi, Betty Chew dilaporkan betul-betul terkena sawan angin panas hingga sampai ke peringkat pertelingkahan 'kecil' itu turut melibatkan tangan dan kaki, betulkah?

Kalau dah tangan dan kaki turut 'berbicara' itu maknanya ada banyak yang tak kena dalam 'hubungan istimewa' Lim Guan Eng dengan wanita tersebut hingga memaksa Betty Chew membuka pencak kungfu.

Jarang benar seorang perempuan mengamuk tak tentu pasal kecualilah ada bukti nyata yang sukar ditempis ataupun bila ianya sudah menggelegak hingga cair tahi telinga mendengar perkhabaran sedemikian rupa.

Di masa lebih kurang sama, agak pelik melihat unit propaganda DAP cuba campur tangan melakukan reverse psycho dengan menyebarkan gambar palsu untuk mengelirukan orang ramai yang tercari-cari wajah wanita yang dikaitkan mempunyai hubungan istimewa dengan Setiausaha Agung DAP itu.

Andaikata cerita-cerita tersebut langsung tidak betul, apa perlunya untuk DAP bertungkus lumus melakukan diversi bagi menangani isu tersebut. Teringat pula kes raba tetek suatu ketika dulu.

Modus operandi kali ini pun tak jauh beza dengan isu raba tempoh hari apabila unit propaganda DAP dengan sengaja menyebarkan gambar pemain catur untuk menutup isu anak Lim Guan Eng.

Apapun, sewajarnya Lim Guan Eng, Betty Chew dan khususnya Ng Paik Kheng sendiri segera tampil menjelaskan keadaan supaya ia tidak lagi menjadi buah mulut orang ramai.

BERUANG BIRU

0 comments

AHLI MAJLIS FATWA MASJIDIL HARAM KATA, FATWA YANG DIGUNAPAKAI PAS ADALAH BODOH, JAHIL DAN SESAT!!!


Jika UMNO yang menyatakan bahawa fatwa yang disebarkan PAS bahawa ‘undi PAS masuk syurga’ adalah sesat, maka PAS akan menuduh UMNO cemburu, jahil, sesat hatta kafir.

Justeru, kita ingin bertanya ahli-ahli PAS, apakah Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi juga cemburu, jahil, sesat atau kafir juga kerana menyatakan fatwa yang digunapakai PAS itu adalah bodoh, jahil dan sesat? Kenyataan ini dibuat beliau dalam wawancara dengan Mingguan Malaysia semalam.

Jawapan pemimpin-pemimpin PAS mengenai kenyataan Dr. Sulaiman ini sudah boleh dijangka iaitu “bahawa UMNO telah memberi penerangan yang tidak benar mengenai PAS kepada Sheikh Dr. Sulaiman sehingga menyebabkan beliau salah faham mengenai fatwa tersebut”.

Ahli-ahli PAS totok pun akan turut berkata yang sama sebagai mempertahankan diri mereka. Sebahagian ahli PAS yang lain pula iaitu yang mampu menggunakan sedikit akal fikiran, akan menafikan bahawa pemimpin mereka pernah berfatwa demikian sebaliknya UMNO yang sengaja mengada-ngadakannya.

Apa yang pasti, pemimpin dan ahli PAS akan melakukan apa sahaja untuk menyedapkan hati sendiri setelah menyedari yang mereka telah tersesat. Ego dan takbur akan menghalang mereka-mereka dari mengakui kesalahan, jauh sekali untuk kembali ke pangkal jalan.

Kenyataan Sh. Dr. Sulaiman ini amatlah dialu-alukan di ketika umat Islam di Malaysia berpecah-belah dan keliru akibat dari hasutan Ulama-ulama jahat akhir zaman. Namun, usaha untuk memperbetulkan kembali pemikiran umat yang telah dicelarukan ulama-ulama ini bukanlah mudah. Rata-rata umat Islam yang celaru itu enggan mengakui kecelaruan mereka kerana terpesong jauh oleh emosi benci dan dendam yang tidak berasas terhadap kerajaan.

Jika dulu, umat Islam di Malaysia dihasut oleh PAS untuk membenci kerajaan kerana tidak menggunapakai undang-undang Islam dan dianggap kafir, tetapi kini PAS masih terus membenci kerajaan walaupun mereka sendiri telah pun membuang negara Islam dari perjuangannya apabila bekerjasama dengan kafir harbi DAP dan pluralis PKR.

Lebih menyedihkan ialah apabila PAS bukanlah dominan dalam Pakatan Rakyat tetapi menjadi pak turut kepada DAP dan PKR. Maka, sedar tak sedar, PAS kini sebenarnya sedang membantu perjuangan pluralis PKR dan Kristian Evangelist DAP untuk bertapak di Malaysia secara mutlak melalui penguasaan politik.

Hakikat yang sukar untuk ditelan ialah kesesatan PAS bukan sedikit, tetapi sudah terlalu jauh dan terlalu dalam, berakar umbi sejak tahun 70an, menjadi barah yang semakin parah kepada ummah. Dalam hal ini, mungkin kerajaan juga berkongsi sedikit kesalahan kerana tidak mengharamkan saja PAS sejak dahulu.

Jika dulu, kesesatan PAS terlindung oleh imej ekstrem dan fanatik Islam, tetapi kini kesesatan PAS terserlah dengan duduk di belakang golongan liberal yang meletakkan hak asasi kebebasan mengatasi tuntutan agama. Bertitik-tolak dari itu, pemimpin-pemimpin mereka terpaksa mengeluarkan kenyataan bercanggah dan merapu semata-mata untuk menjustifikasikan kesepakatan mereka dengan golongan ini.

Walaupun kesesatan mereka kini jelas dan nyata, tetapi kerana fatwa ‘undi PAS masuk syurga’ telah berakar umbi sekian lama, maka ramai umat Melayu yang tetap kekal di dalam PAS semata-mata mengharapkan syurga mudah.

Syurga adalah nikmat, rahmat yang diberi kepada manusia yang berbuat kebaikan, yang berbudi kepada manusia lain dan alam semulajadi, yang suci hatinya serta ikhlas perbuatannya. Syurga adalah untuk manusia yang tahu bersyukur akan nikmat Allah kepadanya, yang menggunakan sebaiknya anggota, pancaindera dan akal kurniaan Allah untuk kebaikan diri sendiri, saudara-saudaranya, manusia sejagat dan alam sekitar. Syurga adalah untuk manusia yang mengamalkan ayat-ayat Allah untuk meneroka dan mencari ilmu dari seluruh kejadian alam dan cakerawala iaitu matlamat utama mereka dicipta.

Syurga bukan ditentukan oleh manusia, parti, undang-undang atau kerajaan. Syurga neraka adalah hak Allah S.W.T. Kerana itu, kita diberitahu tentang kisah bagaimana seorang pelacur boleh masuk syurga hanya kerana memberi makan seekor anjing serta bagaimana seorang Ulama boleh tergelincir ke neraka kerana riak.

Kita tidak faham bagaimana ahli-ahli PAS yang kononnya amat mementingkan agama tidak mampu memahami perkara asas dalam agama Islam iaitu tentang syurga neraka yang tidak boleh ditentukan oleh manusia. Kita tidak faham bagaimana begitu mudah sekali sebahagian dari kita untuk terpesong, terpedaya dan tertipu oleh serban, jubah dan kata-kata yang tidak masuk akal.

Inilah akibatnya jika gemar menolak penggunaan ‘akal’ dalam membincangkan soal agama. Sedangkan Allah S.W.T telah menegaskan bahawa ‘akal’ adalah kurniaan tertinggi yang diberikan kepada makhlukNya. Apa guna diberikan akal jika bukan untuk digunakan terutama dalam menghayati ajaranNya?

Sh. Dr. Sulaiman bukan orang UMNO, bukan orang politik dan bukan mewakili kerajaan Mesir atau mana-mana negara Arab. Beliau bercakap atas kapasiti seorang Ulama yang bertanggungjawab menyatakan kebenaran demi kebaikan ummah.

Maka, terpulanglah kepada ahli-ahli PAS untuk terjun bersama serban pemimpin mereka atau mendengar nasihat Sh. Dr. Sulaiman dan kembali ke pangkal jalan

0 comments

Sunday, May 27, 2012

DATIN MUDA KENA CEKUP KHALWAT DI LANGKAWI!!!

Sunday, May 27, 2012
LANGKAWI: Seorang Datin muda dicekup berkhalwat dengan pasangannya yang juga ahli perniagaan di sebuah bilik hotel empat bintang di Kuala Teriang, di sini, awal pagi kelmarin.

Wanita berusia 25 tahun itu dicekup pada jam 1.30 pagi oleh sepasukan penguat kuasa Pejabat Agama Daerah Langkawi (Padal) hasil maklumat orang awam.
berhubung kegiatan maksiat pasangan itu.

Sumber Padal berkata, anggotanya bergegas ke lokasi sebaik menerima aduan dan memeriksa sebuah bilik di hotel itu yang disyaki disewa pasangan terbabit.

Menurutnya, selepas mengetuk pintu dan memberi salam, seorang lelaki yang berbaju tidur membuka pintu dan terkejut melihat kehadiran penguat kuasa sebelum membenarkan mereka masuk untuk membuat pemeriksaan.


0 comments

BILL CLINTON MEGAH BERSAMA DUA PELAKON PORNO, ANWAR MALU-MALU MEMBALUN CHINA DOLL!!!Bekas Presiden Amerika, Bill Clinton kembali menjadi topik hangat di dunia maya. Ini kerana pada Khamis (24/5) lalu, beredar gambarnya bersama dengan dua bintang filem porno, Brooklyn Lee dan Tasha Reign.

Gambar tersebut diambil dalam sebuah gala dinner yang berlangsung di Monaco. Dalam acara kutipan dana itu, Brooklyn dan Tasha hadir sebagai tetamu undangan dari Marc Bell, seorang CEO syarikat yang memiliki majalah Penthouse.

Menurut sebuah sumber, dua bintang porno tersebut mengaku bahawa Clinton sempat menjeling meja mereka. Namun ketika ingin bertemu, kedua-dua wanita itu sempat ditolak sebelum akhirnya dibenarkan.

"Saya hanya boleh mengatakan bahawa dia adalah seorang Presiden yang hebat," kata Lee. Seolah tak ingin ketinggalan, Reign ikut bersuara: "Dia mengelipkan mata pada kami dan tersenyum sebelum memberi pelukan."

Kerana bahagia, Brooklyn Lee sampai menulis status di akaun twitter-nya yang berisi: "This sh * t is out of control! Sorry, Bill, we love you. "(Iyg) (SUMBER TABEKPUANG)

ULASAN TFK:

Itu Bill Clinton... Dia pernah berhadapan dengan tuduhan membenarkan KOTE KULUPNYA dikulum oleh bekas pembantu peribadinya, Monica Lewinski. Walaupun tiada bukti visual, namun kesan air mani Bill Clinton pada baju Monica Lewinski, membuatkan dia mengakui perbuatan curangnya itu.

Itu Bill Clinton....


Ini pulak Anwar Ibrahim... Anwar Ibrahim pernah dituduh meliwat bekas pemandu peribadi isterinya, Azizan Abdul Razak; meliwat adik angkatnya, Sukma Darmawan; meliwat bekas penulis ucapannya, Anees Munawer; menzinai isteri orang bernama Shamsidar Taharin; berzina dengan beberapa orang wanita dan meliwat beberapa orang lelaki lain menerusi pengakuan langsung mereka kepada bekas Imam Masjid Negara, Taib Azzamuddin yang juga sekarang ini merupakan Ahli Parlimen Baling. Perbicaraan akhirnya membuktikan Anwar memang seorang peliwat. Malah keputusan Mahkamah Persekutuan yang akhirnya membenarkan Anwar dibebaskan kerana masalah teknikal juga mengakui Anwar Ibrahim adalah pengamal liwat dan seks bercampur-campur... namun Anwar tetap berkeras mengatakan dia telah menjadi mangsa konspirasi.

Itulah Anwar Ibrahim....

0 comments

PEMANDU ANWAR IBRAHIM YANG BREK MENGEJUT, ORANG DI BELAKANGNYA PULA DISAMAN POLIS!!!

Beberapa buah blog semalam telah melaporkan tentang kemalangan yang menimpa salah sebuah daripada kereta yang terdapat dalam rombongan ceramah Anwar Ibrahim di Lebuhraya Senai-Desaru.

Dua buah kereta yang terlibat dalam kemalangan yang berlaku pada jam 11:15 malam sebenarnya membabitkan Anwar Ibrahim. Bagaimanapun, Anwar berada dalam sebuah kereta yang berasingan.

Salah seorang daripada mereka yang terlibat dalam kemalangan tersebut bernama Zulkefli bin Mohd Saad yang beralamat di Taman Muhibbah Saleng, Senai dan memandu kereta bernombor pendaftaran JNF 401 jenis Toyota Previa. Dia dalam perjalanan dari Pengerang menghala ke Masai.... SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM


0 comments

IJAZAH PUN TAKDAK, TAPI DAPAT JADI PENSYARAH... SEMATA-MATA KERANA DIA ADALAH PEMIMPIN PAS!!!


Diberitakan, anak kesayangan Dato' Jamil, di sebalik tidak memenuhi syarat-syarat perlantikan sebagai pensyarah di Kulliyyah Multimedia dan Kreativiti, Kampung Insaniah Sungai Petani, telah diterima sebagai pelajar Master Kulliyyah Al-Quran. Situasi ini amat membingungkan. Dia menjadi pensyarah di Multimedia dan Kreaitiviti tetapi buat Master di Kulliyyah Al-Quran.

Adakah situasi ini akan memajukan lagi tahap Kulliyyah Multimedia dan Kreativiti?

Jawapannya ialah... IA TIDAK AKAN MEMBERIKAN SEBARANG KESAN.

Dr. Azharuddin, Dekan Kulliyyah Al Quran sekarang ini merupakan adik angkat Dato' Jamil. Memandangkan Dato' Jamil merupakan orang yang menipu testimonial Dr. Azharuddin sehingga memperolehi taraf warganegara, adik angkat Dato' Jamil itu cuba sedaya upaya membalas budi.

Caranya ialah, dengan memberikan markah 100 peratus kepada anak kesayangan Dato' Jamil menerusi kaedah dua set soalan yang berbeza dan dibuat khusus di bawah arahan Dato' Jamil. Tujuannya adalah untuk memastikan anak kesayangan Dato' Jamil lulus.

Kalaulah MQA tahu, Master Al-Quran KUIN akan dibekukan atas faktor penipuan yang dilakukan oleh Dato' Jamil. Encik Anuar, Penolong Pendaftar HEA, KUIN boleh mengesahkan cerita ini.

Seperkara lagi, walaupun telah melantik Pemangku Rektor semasa sedang bercuti sakit, Dato' Jamil telah menggunakan kuasanya untuk membuat sokongan dan tesmonial untuk Buchari, Timbalan Dr. Azharuddin bagi mendapatkan status PR sekalipun kontrak perkhidmatannya tidak pernah tamat biarpun sekali.

Satu lagi nama yang disebut oleh 'Orang Dalam KUIN' adalah Firdaus. Firdaus merupakan salah seorang kakitangan yang diarahkan berhenti oleh Sime Tyre Mergong dan disambung kontrak sebagai guru Bahasa Inggeris di Kolej Pertanian di Bukit Kayu Hitam. Oleh kerana kecewa, dia lari masuk PAS dan bertanding serta menang sebagai Naib Ketua Pemuda PAS.

Dari perunding bahasa di INSAN, dia kemudiannya ditabalkan sebagai Pengarah Jabatan Perhubungan Awam. Dato' Jamil telah memberikan pelbagai keistimewaan kepada Firdaus termasuklah kenaikan gaji secara mendadak, Ipad, kereta dan tambahan kakitangan untuk menjaga kedudukan serta kepentingannya dengan PAS.

Sebenarnya borang Dato' Jamil masuk PAS, masih terlalu baru. Borang tersebut hanya diisi dan diserahhkan setelah Dato' Jamil dilantik sebagai Rektor. Salinan borang yang bertarikh ada dalam simpanan 'Orang Dalam KUIN' dan boleh dikemukakan jikalau diminta.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

AMUKAN CEMBURU, ISTERI GUAN ENG TERUS KACAU NG PAIK KHENG!!!

Ng Paik Kheng mungkin nama yang kurang dikenali. Dia bukan bintang filem, bintang sukan pun bukan, tapi ada sesuatu mengenai dirinya yang akan menjadikannya popular – walaupun bukan dalam skop popular seperti mana membabitkan artis dan selebriti ternama.

Dihikayatkan bahawa Ng Paik Kheng ada hubungan terlarang dengan seseorang. Siapa orang itu penulis tidak tahu tapi hubungan terlarang itu menyebabkan ADUN Kota Laksamana dari DAP, Betty Chew begitu terganggu dengannya, sehingga sanggup mengambil tindakan sendiri dengan ‘mengacau’ wanita tersebut. Khabarnya, bukan mengacau yang biasa ni, tapi ada sentuhan fizikal juga.

Isu ini sudah menjadi perbualan panas dikalangan inner circle DAP yang rapat dengan Betty Chew.

Asalnya, kita tidaklah berminat dengan masalah apa Betty Chew dengan perempuan tersebut. Tapi sebab ia membabitkan orang politik, maka kita wajiblah mengambil tahu hal yang sebenarnya. Orang politik ni macam orang seni juga, privasinya tu milik rakyat sebab yang meletakkan mereka di puncak kuasa pun rakyat juga.

Lebih-lebih lagi bila dah masuk bab-bab kaki tangan naik ni, sudah tentulah rakyat perlu tahu, paling tidak, apa hal sebenarnya yang berlaku?

Itu satu hal, satu hal yang lain ialah bila maklumat yang kita terima mengatakan, jentera propaganda DAP bersungguh-sungguh untuk menafikan kewujudan perempuan ini. Sehingga ke satu tahap, penulis dimaklumkan gambar dan nama Paik Kheng ini ditukar untuk mengelak identiti sebenarnya dari diketahui orang ramai.

Tapi kita pun hebat juga, kita ada gambar dan nama yang sebenarnya.

Kesungguhan ini semualah yang mencetuskan tanda tanya yang lebih besar. Mesti ada sesuatu yang besar cuba ditutup dari pengetahuan ramai. Sebab, kali terakhir ‘kesungguhan’ sama digerakkan jentera propaganda DAP ialah ketika salah seorang anak Ketua Menteri Pulau Pinang dikaitkan dengan cubaan meraba buah dada seorang pelajar perempuan di Pulau Pinang.

Pokok pangkalnya, jentera propaganda DAP tidak akan bersungguh seperti ini kalau kes itu tidak serius dan boleh menjejaskan parti tersebut.

Justeru, penulis rasa, wajiblah untuk Betty Chew tampil dalam satu sidang media khas untuk menjelaskan hal ini kepada umum. Betulkah dia ada ‘mengacau’ perempuan tersebut seperti mana yang digambarkan di atas. Sebab kalau ada berlaku kejadian seperti itu, rosaklah imej DAP selama ini yang berbangga dengan konsep akauntabiliti dan intergritinya.

Mana boleh letak undang-undang di tangan sendiri, Betty Chew sepatutnya tahu ini. Kalau ada kesalahan Paik Kheng ini yang menyalahi undang-undang, laporkan pada polis supaya tindakan sewajarnya dapat diambil. Penulis rasa, ramai orang dalam DAP yang boleh menasihatkannya tentang undang-undang, kot kotlah kalau dia tak faham.

Lainlah kalau kesalahan Paik Kheng ini tidak ada kaitan dengan undang-undang tapi lebih kepada peribadi?

Apa pun kita tak berminat nak bincang soal ini dari sudut kesensasiannya, walaupun kalau nak diikutkan, itulah yang menarik sekali dalam politik ini. Kita cuma mahu tahu bagaimana perbuatan yang melanggar undang-undang ini dilakukan oleh seorang penggubal undang-undang, walaupun diperingkat negeri. Hari ini negerilah, besok lusa mungkin parlimen pula. Perkara ini bukan mustahil berlaku dalam DAP, yang hanya dikawal dan dikuasai beberapa kerat pemimpin dari kalangan keluarga tertentu sahaja, sejak dulu hingga sekarang.

Apalah rupanya nanti kalau penggubal undang-undang sendiri pun langgar undang-undang?

BERUANG BIRU

0 comments

NASIHAT BUAT SALAHUDDIN AYUB.... NAK MENANG JANGAN BAWA ANWAR KE JOHOR!!!


Insiden Anwar dan Salahuddin Ayub dihalau dari masjid di Pulai Perdana selepas Anwar cuba memberikan tazkirah maghrib, memberikan indikasi penting kepada Pakatan Rakyat, khususnya kepada Salahuddin Ayub yang bercita-cita untuk menjadi Menteri Besar Johor PAS yang pertama depanjang tempoh penubuhan parti berkenaan.

Institusi masjid di Johor sangat berbeza dengan institusi masjid di Kelantan mahupun Kedah apatah lagi Selangor. Masjid-masjid di Johor sentiasa dimakmurkan dengan pelbagai kegiatan keilmuwan selain aktiviti keagamaan biasa.

Salahudin Ayub telah dicampak keluar dari kubu kuat PAS kononnya untuk mengembangkan pengaruh dan membesarkan kejayaan PAS di seluruh negara. Walau bagaimanapun ramai yang melihat tindakan tersebut sebagai usaha untuk membunuh Salahuddin Ayub memandangkan PAS sebenarnya tidak mempunyai tempat di Johor.

Melihatkan kepada reaksi yang ditunjukkan oleh jemaah di masjid Pulai Perdana itu, Salahuddin sebenarnya perlu mengambil inisiatif membelakangkan Anwar Ibrahim. Salahuddin Ayub sebenarnya mempunyai kekuatan tersendiri.

Biarpun mungkin dia kurang popular di Johor berbanding di peringkat Pusat, Salahuddin yang turut merupakan salah seorang daripada panel penasihat SPRM lantikan kerajaan, sebenarnya mampu membentuk kekuatan tersendiri di negeri kelahirannya itu.

PAS mungkin sukar menembusi Johor. Namun gerak kerja PAS yang bersungguh-sungguh menggunakan kekuatan iltizam ahli-ahli tegarnya, lambat-laun akan membuka ruang yang lebih besar di Johor sepertimana yang berlaku di Perak dan Selangor. Bagaimanapun, PAS tidak boleh melakukan kesilapan besar seperti yang berlaku di Perak menerusi perlantikan dan pengangkatan Nizar Jamaluddin yang akhirnya memalitkan najis ke muka dan batang tubuh PAS sendiri.

Salahuddin Ayub seharusnya telah menyedari hakikat bahawa Anwar Ibrahim di Johor, hanyalah cerita dalam bayangan. Mungkin cerita tentang kehebatan Anwar Ibrahim, laku di Pulau Pinang dan Selangor, Kelantan serta beberapa tempat yang DAP melihat Anwar sebagai pemangkin sokongan Melayu kepada parti itu, namun di kebanyakan tempat di Johor, Anwar adalah bahan ejeken dan lelucon.

Anwar telah terbukti serba melawakkan. Kehadirannya di Kampung Melayu Kluang tidak lama dahulu, tidak sahaja disambut dengan ejekan, bahkan jumlah yang hadir mendengar ceramahnya juga sangat kecil. Begitu juga di Mersing dan beberapa tempat yang lain... semuanya menjurus kepada penolakan total terhadap Anwar Ibrahim dan PKR.

Potensi PAS di kalangan rakyat Johor, memang ada. Namun 'kesilapan' PAS yang menjalinkan hubungan baik dengan DAP dan PKR, pastinya akan menyebabkan PAS menerima kesan buruk yang lebih besar.

Dek kerana itulah, Salahuddin Ayub sebagai 'perintis' kepimpinan utama PAS yang mahu merampas atau mengubah demografi Johor, seharusnya mencari jalan yang lebih ideal dan lebih berinovatif berbanding terus mengheret Anwar Ibrahim ke sana ke sini menjelajah setiap inci bumi Johor, kononnya untuk menguatkan PAS, walhal apa yang berlaku sebenarnya ialah, Anwar yang cuba mencari tempat dan kedudukan di negeri tersebut!!!

1 comments

VIDEO GURU CABUL PELAJAR PEREMPUAN TERSEBAR LUAS!!!Beredarnya video gangguan seksual oleh guru kepada pelajar sebuah SMA swasta di Surabaya ternyata sudah sampai ke tangan polis seminggu lalu. Polsek Lakarsantri Surabaya hingga saat ini tengah memeriksa saksi-saksi berkaitan kes itu.

Menurut Kepala Polsek Lakarsantri Pengerusi Kuncoro, dua saksi yang sudah diperiksa antara lain dua siswi yang ada di video itu, yakni AI dan SIL. "Guru yang ada dalam video itu juga belum kami periksa selaku dilaporkan, jadi belum ada perkembangan signifikan, apalagi berkaitan motifnya," kata Kuncoro.

Secara berasingan, Ketua SMA Tri Karya, Mudro, menolak memberikan keterangan. Pihaknya menyerahkan sepenuhnya kes tersebut kepada Polsek Lakarsantri. "Sila hubungi Polsek Lakarsantri saja, saya sudah serahkan semua kepada polis," katanya dalam sambungan telefon.

Video gangguan seksual siswi SMA berjudul "SMA Tri Karya Gempar Boss" beredar via telefon selama beberapa hari terakhir. Video berdurasi 6 minit tersebut diambil oleh seseorang dari lubang kunci pintu sebuah bilik dengan kamera telefon.

Dalam video itu tampak dua orang siswi berseragam dan seorang laki-laki berkacamata yang belakangan diketahui adalah guru Bimbingan Nasihat (BP). Salah satu siswi hanya diam walaupun mengetahui pelaku tengah berbuat tidak sopan terhadap temannya.0 comments

Saturday, May 26, 2012

KERETA ANWAR DISABOTAJ PEMUDA UMNO, ANWAR HAMPIR MAUT KEMALANGAN DI DESARU!!!

Saturday, May 26, 2012
hiasan

Berita yang baru diterima, Anwar Ibrahim terlibat dalam satu kemalangan di KM56.2 Lebuhraya Senai-Desaru sepulangnya dari berceramah di hadapan 80 orang hadirin di Kampung Ghani Othman, Johor. Diberitakan juga, Anwar Ibrahim mengamuk sakan apabila ceramahnya tidak dapat sambutan.

Ceramah yang mendapat kebenaran dan permit pihak berkuasa itu sepatutnya berakhir pada jam 12 tengah malam. Bagaimanapun, Anwar yang biasanya gila berucap, hanya mampu berucap tidak sampai setengah jam.

Kereta yang terlibat kemalangan itu memang kereta Anwar Ibrahim, tetapi Anwar Ibrahim tidak menaiki kereta berkenaan. Pemandu kereta berkenaan mengalami kecederaan ringan, tetapi Anwar Ibrahim tidak mengendahkan pemandu keretanya itu, sebaliknya dibiarkan di tepi lebuhraya itu selama beberapa jam.

Berita ini bagaimanapun, masih belum dapat disahkan dan Anwar serta orang-orangnya masih belum TWIT lagi!!!

Tetapi kalaupun berita ini benar, yang pasti nama UMNO akan naik lagi. Dan yang paling menarik sekiranya, Pemuda UMNO juga yang akan dikaitkan dengan kemalangan yang boleh jadi juga ADA DALAM SKRIP DRAMA ANWAR IBRAHIM!!!

5 comments

BUDAK UMNO YANG DICEDERAKAN PUAK PKR, NURUL IZZAH YANG MEROYAN MACAM JANDA TERTELAN BIJIK DURIAN!!!Terlerai sudah tandatanya siapa budak berbaju Merah yang disiarkan blog-blog semalam yang terlantar di katil hospital selepas diserang samseng PKR semasa ceramah bersebelahan Anwar Ibrahim dan Umi Hafilda di Lembah Pantai.

Namanya Mohd Saiful Bukhari! Tak tipu.Ceritanya aku cedok dari blog JoePisang disini.

JoePisang hadir sendiri di Press Conference yang diberikan Ketua Penerangan UMNO LPantai Datuk Ibrahim Thamby Chik dan Ketua Pemuda UMNO LPantai Datuk Sazali Kamilan.Turut hadir banyak press, termasuk dari Malaysiakini, Sin Chew dan GuanMing Daily.

Dalam PC ini, Datuk Ibrahim menyelar Anwar Ibrahim yang menjerit "Sial, Celaka" kepada orang-orang UMNO yang duduk mendengar Ceramah Ummi Hafilda di sebelah.

Datuk Ibrahim bertanya, "ini kah yang digembar-gembur sebagai bakal Perdana Menteri Pakatan"

Cheh! KP Pemuda UMNO pula mengatakan bahawa perangai Ahli Parlimen Lembah Pantai yang membesar-besarkan cerita sehingga menamakan malam 24hb itu sebagai "malam berdarah di Lembah Pantai" sebagai cerita spin biasa PKR.

Walaupun orang UMNO sendiri cedera (Saiful dibaling batu) dan ada juga pemuda UMNO yang menerima serangan dengan senjata "padlock" (mangga pintu) yang mujur hanya terkena sipi sahaja, tetapi UMNO tidak pula menuduh PKR membalingnya, sebab tidak nampak dengan mata sendiri siapa yang membaling objek-objek ini.

Pondan betul PKR Lembah Pantai ini ye. Ambil contoh si Fahmi Fadzil, SetPol Nurul Izzah.

Sebenarnya, ada 4-5 orang datang ke arahnya malam itu, tetapi entah apa yang digorengnya pada Malaysiakini, dilaporkan 50 orang mengepongnya.Apa punya kedi lah. Datuk Sazali turut mengatakan bahawa pada malam itu, disamping Ceramah Ummi Hafilda yang dianjurkan NGO Majlis Permuafakatan Muslim Lembah Pantai, turut sama ada 2 acara lain, iaitu Simulasi Pilihanraya yang dihadiri Pemuda UMNO Lembah Pantai dan juga ada kumpulan belia yang sedang berkumpul untuk pelancaran Konvoi mereka ke Hari Belia Putrajaya.

Maka sudah tentu dengan crowd ini, ditambah lagi dengan penduduk Pantai Permai sendiri yang mahu tidur sebab esoknya hari kerja, tidak dapat diketahui apa yang sebenarnya berlaku.

Ini berbeza dengan Nurul Izzah yang tanpa menyiasat memekik-memekik macam beruk gila menyalahkan UMNO.Yang paling bestnya, Datuk Raja Nong Chik yang pada masa itu berada di Miri, Sarawak untuk program Kesejahteraan Bandar di bawah Kementerian beliau turut dicabar Nurul izzah untuk berdebat dengannya malam itu.Biol la, Nurul Izzah ni, memang jenis tahu mencabar, tahu bercakap je. Sedangkan Raja Nong Chik sedang bekerja untuk rakyat.

Ini lah kisah sebenar PKR. Mereka bijak menuduh, sedangkan satu negara tahu siapa yang ganas, siapa yang samseng. Nak tanya sikit pada Nurul Izzah dan PAPA CIFUT, siapa yang terbalikkan kereta polis, siapa yang menendang polis, siapa yang memukul wartawan stesen TV AlHijrah yang cuba membantu anggota polis yang kemalangan?

Itu semua orang anda lah!

PKR, Nurul Izzah, Anwar Ibrahim. Kokok berdera-derai, ekor bau tahi!

SUMBER ABOUDIABYDOO

0 comments

HIMPUNAN JUTAAN BELIA DI PUTRAJAYA LEBIH SEJUTA ORANG, HIMPUNAN BELIA SELANGOR TAK SAMPAI 150 ORANG!!!!

Sifat hasad dan dengki merupakan sifat wajib bagi Pakatan Rakyat, khususnya di Selangor. Bimbang dengan peningkatan sokongan yang diterima dari golongan belia, selalin sambutan yang tidak berkurangan sepertimana jangkaan awal Pakatan, Kerajaan Negeri Selangor yang merupakan penjaga negeri terkaya di Malaysia, membazirkan wang bagi mempromosikan kehebatan Pakatan Rakyat di Selangor.

Himpunan Jutaan Belia yang tidak bersifat politik telah diadakan oleh Kementerian Belia dan Sukan di Putrajaya. Pelbagai peluang disediakan termasuklah peluang mencari pekerjaan selain perniagaan dan akvitiviti perekonomian akumulatif telah disediakan oleh KBS di Putrajaya dalam tempoh 5 hari penganjuran Himpunan Jutaan Belia.

Melihat sambutan yang diberikan oleh golongan belia pada penganjuran tahun lepas di tapak yang sama, Pakatan Rakyat sedar, mereka perlu melakukan sesuatu untuk menyaingi Himpunan Jutaan Belia.

Maka, Kerajaan Negeri Selangor cuba menganjurkan Himpunan Dan Konvensyen Belia Negeri Selangor 2012 bertajuk, ‘Anak Muda Penentu Kepimpinan dan Pemacu Pembangunan Selangor dan Negara’. Penganjuran dibuat di Dewan Raja Muda Musa, Kompleks Belia dan Kebudayaan Selangor, Seksyen 7, Shah Alam.

Malangnya, program yang seharusnya bermula pada awal pagi, terpaksa ditunda kerana KETIADAAN PESERTA. Jumlah yang hadir jam 10:24 pagi, tidak sampai pun 100 orang. Walaupun Pesuruhjaya PAS, Dr. Rani Osman dan Exco Adat Resam Melayu, Dr. Ahmad Yunus bin Hairi telah sampai awal dan mundar-mandir melihat jumlah peserta yang amat memalukan, himpunan berkenaan amat tidak memberangsangkan..... sambung bacaan di sel13.com


0 comments

SALAHUDDIN AYUB DISAMBUT MERIAH DI JOHOR? BETUL KE?


Rata-rata para penyokong Pakatan Rakyat, khususnya PAS yang sangat bersemangat untuk melihat PAS menguasai Johor dan kemudian menjadikan Johor sebagai base baru, mengeluarkan cerita-cerita menarik tentang Salahuddin Ayub.

Khabarnya, mereka sangat yakin yang Salahuddin Ayub akan berjaya memimpin PAS dan Pakatan untuk merampas Johor dari UMNO-BN.

Dikhabarkan juga yang Salahuddin Ayub mendapat sambutan yang sangat luar biasa di Johor dan Pulai Perdana, khasnya. Malah ketika di Gelang Patah, diuar-uarkan juga yang Salahuddin mendapat sambutan yang sangat luar biasa, dengan bantuan Anwar Ibrahim.

Yang tidak diceritakan ialah bagaimana Anwar Ibrahim dan Salahuddin Ayub telah dihalau keluar dari sebuah masjid di Pulai Perdana bagaikan anjing kurap berkepala berulat. Anwar Ibrahim yang beria-ia hendak memberikan tazkirah maghrib kepada jemaah, telah menimbulkan ketegangan.

Selepas solat sunat maghrib, berlaku kekecohan antara para penyokong Anwar Ibrahim dan Salahuddin Ayub dengan pengurusan masjid serta majoriti jemaah. Kecohnya ialah kerana pihak masjid tidak membenarkan Anwar memberikan tazkirah.

Keadaan kecoh itu akhirnya selesai apabila Anwar Ibrahim yang sedar, dia mungkin boleh diapa-apakan oleh para jemaah yang turut tidak berminat hendak mendengar tazkirah daripada seorang munafiq sepertinya, mengalah dan keluar dari masjid.

Para penyokong Anwar Ibrahim tidak berpuas hati dan melaungkan takbir sebanyak tiga kali kerana mereka juga terpaksa beredar membuntuti Anwar Ibrahim!

Salahuddin Ayub yang mungkin tidak menjangkakan perkara itu akan berlaku, juga terpaksa mengekor Anwar Ibrahim yang masih tidak berpuas hati kerana sambutan terhadapnya tersangat negatif!!!

Nampaknya Salahuddin Ayub secara realitinya tidak sebagaimana yang digambarkan oleh para penyokongnya, bahkan seperti cuba dibunuh dan dipancung oleh kepimpinan PAS Pusat yang besar kemungkinan malu kerana kes PUDURAYAnya!!!

0 comments

BALAS DENDAM DENGAN TUNJUK BUAH DADA BARU DI DALAM KLIP VIDEO!!!

Inilah gadis Hong Kong yang mempamerkan payudara barunya dengan ukuran C. Dalam videonya t dia mengejek bekas kekasihnya yang telah memutuskan hubungan kerana payudara nya kecil.

Katanya dalam video tersebaut :

Ng ga ching, you cheap bastard! Before you got me, you did whatever I asked of you. After you got me, we had to go Dutch on everything. Ok, that was still fine, but then you started complaining that my tits are AA cups and too small! And you dumped me because of that?

Today, 3 months after we broke up, I want to show you something. Now, take a good look, I have a C cup! Don’t you regret dumping me now? And I bet you want to do me again, right? But sorry, you don’t stand a chance anymore. I won’t see you again and I will NEVER let you touch my C’s.

Ng Ga Ching, you could say I’m a bitch or that I have princess syndrome, but whatever it is, you can never say that I am small again. Look at them, they are C’s! You don’t even have a C on your school certificate.

terjemahannya :

Ng ga ching, Anda lelaki murah! kamu mulai mengeluh bahawa payudaraku yang seukuran AA dan terlalu kecil! Dan kau mencampakkan aku kerana itu?

Hari ini, 3 bulan setelah putus, aku ingin menunjukkan sesuatu. Sekarang, perhatikan, saya memiliki payudara ukuran C! Jangan menyesal, dan saya yakin kau pasti menginginkan aku lagi bukan? Tapi maaf, kamu tidak punya kesempatan lagi. Aku tidak akan sudi melihat kamu lagi dan aku tidak akan PERNAH membiarkan kamu menyentuh payudara saya yang kini mempunyai ukuran C .

Ng Ga Ching, kamu boleh mengatakan saya adalah seorang murahan atau apapun itu , kamu tidak pernah boleh mengatakan bahwa payudara saya kecil. Lihatlah payudara saya, Kini lebih besar!


Read more: http://www.borakkosong.com/2011/12/inilah-gadis-hong-kong-yang-mempamerkan.html#ixzz1vum6J9Ee

1 comments

Friday, May 25, 2012

GAMBAR ARTIS WANITA BARU BALIK UMRAH, TERGOLEK MABUK ARAK!!!

Friday, May 25, 2012

Khabarnya daripada pengirim itu, gambar itu adalah gelagat seorang pelakon popular bersama teman-temannya dalam sebuah majlis yang diadakan baru-baru ini. Kalau tidak silap SS, hujung minggu lalu di sebuah kelab hiburan.
Mungkin kerana terlalu letih menari dan kembung perut dengan minuman keras, pelakon tadi tersungkur berbaring hingga tidak menyedari terselak seluar dalamnya. Maklumlah pakaian pelakon itu malam ketika dia berparti pun bukanlah panjang sangat hingga boleh tersingkap menampakkan seluar dalamnya.

Memang berani mati sungguh gambar yang dikirimkan itu.

Melihat pada gambar itu, SS sendiri boleh membayangkan betapa mabuknya pelakon itu hingga tidak sedar ada orang merakamkan gambarnya.

SS tidak mahu menuduh sesiapa walaupun pengirim tadi ada menyebut nama pelakon itu kerana pada SS, biarlah pelakon yang makan cili itu sendiri sedar gambar miliknya sudah tersebar di akhbar dan portal.

Lebih mengejutkan lagi, sejak akhir-akhir ini, nasib pelakon ini memang bertimpa-timpa malangnya. SS rasa mungkin giliran dia pula kali ini. Biasalah adat industri hiburan, kadang-kadang kita di atas dan terselamat, tapi tidak mustahil esok kita terjatuh tersungkur sampai susah nak bangkit semula.

Kepada pelakon berkenaan, pandai-pandailah susun jawapan kalau dikejar wartawan. Jalan terbaik yang sering kali dilakukan artis, tutup saja telefon bimbit!

SUMBER: ANAK-JATIKEDAH.BLOGSPOT.COM

0 comments

GAMBAR-GAMBAR HUKUMAN BUAT PENZINA ZAMAN DAHULU!!!

Ini adalah gambar hukuman bagi mereka yang melakukan penzinaan pada zaman dahulu...Perghh....Sungguh mengerikan kalau dilihat peralatannya..Jom saksikannya..Cekidot..0 comments

PEGAWAI BANK NYARIS DIROGOL SEBAB KUNCI DISERAH KEPADA LELAKI MABUK!!!


NEW YORK, KOMPAS.com Seorang pegawai bank dari New York menyaman jaringan Starwood Hotel gara-gara petugas front desk memberikan kunci biliknya ke lelaki mabuk yang lalu menyerang dia di tempat tidur.


Bankir itu, Alison Fournier, sekarang tinggal di Florida, diserang di bilik hotelnya di Helsinki, Finland, tahun lalu. Demikian menurut tuntutan yang diajukan ke Pengadilan Distrik Manhattan, AS, terhadap Starwood Hotel & Resorts Worldwide Inc.


Menurut versi Fournier, sebagaimana diberitakan pejabat berita Reuters, ia tengah berada di atas katil di biliknya di Hotel Kamp pada 15 Januari 2011 ketika dia dibangunkan "seseorang yang naik ke katilnya lalu meraba-raba dirinya". Ketika itu, Fournier sedang dalam perjalanan kerja perdananya ke luar negeri, kata tuntutan itu.


Takut akan diperkosa, Fournier, yang saat itu berusia 30 tahun, segera lari ke front desk dengan memakai pakaian mandi dan menjerit minta tolong. Namun, teriakan minta tolongnya dijawab staf front desk "bahawa orang itu adalah suaminya", kata tuntutan tersebut.


Masih menurut Fournier, si penyerang yang memakai t-shirt itu jelas mabuk. Ia mengatakn pada pukul 04.00 pagi itu sebagai suami Fournier. Lelaki itu mengatakan, dirinya tidak boleh masuk kerana bilik sudah terkunci. Lelaki itu lalu diberi kunci bilik tanpa ada usaha verifikasi dari pihak hotel, lanjut tuntutan tersebut.


Peguam Fournier, Gloria Allred, mengatakan, si penyerang seorang warga Amerika yang tinggal di hotel itu. Sebelumnya, ia telah merayu Fournier, tetapi ditolak.


Fournier muncul ke publik, Isnin (9/1/2012), dengan tuntutan yang berharap dapat "memperingatkan para perempuan lain yang mungkin bepergian sendirian tentang bahaya yang mereka bakal hadapi", kata Allred dalam sebuah pernyataan. "Tempat yang mereka kira aman (bilik hotel mereka) dapat saja pada kenyataanya menjadi tempat paling berbahaya jika hotel mereka (menginap) gagal bertindak secara bertanggung jawab untuk melindungi tamu-tamu mereka," kata Allred.


Akibat insiden tersebut, hidup Fournier jadi berantakan," kata tuntutan tersebut. "Dia tidak boleh kembali bekerja sebagai bankir kerana merasa tidak aman dalam situasi yang paling biasa," kata dokumen pengadilan.


Perempuan lulusan Princeton University dan Harvard Business School itu berhenti dari pekerjaan yang sangat menjanjikan sebagai wakil presiden di sebuah perusahaan perbankan investasi yang tidak disebutkan namanya dan meninggalkan New York City agar lebih dekat dengan keluarganya di Florida.


"Perjalanan bisnis sering merupakan bahagian penting dari sebuah karier yang sukses, dan perempuan tidak perlu takut bepergian atau bertanya-tanya apakah mereka akan menjadi sasaran kekerasan ketika mereka tinggal sendirian di hotel," kata Fournier dalam sebuah pernyataan.


Pihak Starwood dalam sebuah pernyataan mengatakan bahawa kebijakannya memastikan identiti yang tepat dan verifikasi sebelum memberikan kunci bilik. "Kami menghadapi tuduhan ini dengan serius dan bekerja dengan hotel tersebut untuk mengetahui fakta dan setiap pelanggaran keamanan yang mungkin telah berkontribusi (pada kejadian itu)."


Tuntutan itu tidak spesifik meminta ganti rugi atas kelalaian, kerugian ekonomi, tekanan fisik, dan emosional, serta sakit dan penderitaan.


Hotel Kamp beroperasi di bawah jaringan internasional Luxury Collection dari Starwood.


Sumber : Reuters

Read more: http://www.borakkosong.com/2012/01/pegawai-bank-ini-nyaris-dirogol-kerana.html#ixzz1vseWBZRD

0 comments

HIMPUNAN JUTAAN BELIA PUN BUAT KERJA DAKWAH JUGA? TAKKANLAH KUT?


Hiburan boleh dijadikan sebagai medium dalam menyebarkan dakwah dan nilai-nilai keagamaan kepada golongan belia masa kini.

Isu tersebut telah dibincangkan pada program Borak- borak Kopi O Biskut Kering malam tadi sempena Himpunan Jutaan Belia 2012 yang bermula pada 23 hingga 27 Mei, di sini.

Sham Kamikaze yang juga dikenali sebagai pemain gitar kumpulan tersebut dijemput sebagai salah seorang ahli panel bagi program berbentuk bual bicara ini.

“ Saya pernah menyertai bengkel yang dianjurkan oleh ahli jawatankuasa masjid dimana saya perlu mengajar golongan belia bermain gitar. Tetapi, bengkel tersebut bukan sahaja berkaitan dengan bermain gitar tetapi secara tidak langsung, belia yang menyertainya juga akan diajak untuk menunaikan solat berjemaah,” katanya.

Menurut Sham lagi, kita tidak seharusnya mendakwa bahawa bermain gitar itu adalah haram kerana secara tidak langsung terdapat dakwah yang boleh disampaikan kepada golongan belia melalui pendekatan tersebut.

Kenyataan tersebut turut disokong oleh penyanyi rock terkenal negara, Datuk Hattan bahawa pendekatan tersebut boleh diguna pakai dan harus diteruskan.

“ Saya sokong apa yang diperkatakan oleh Sham dan usaha ini perlu diteruskan kerana ia akan mendatangkan kebaikan kepada masa depan belia,” tambahnya yang dianugerahkan Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) sempena memuliakan Ulang Tahun Hari Keputeraan Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah ke-81 bulan lepas.

Sementara itu, Pengerusi Gerak Dakwah Gerakan Belia 4B Malaysia Anas Azizu berkata, mereka telah melaksanakan beberapa program seperti Jejak Ulama yang mana sekumpulan belia bermotosikal akan berkonvoi ke masjid- masjid yang terpilih di setiap daerah.

“Mereka yang terlibat dalam aktiviti konvoi ini akan turut solat berjemaah bersama ahli masjid serta diberikan tazkirah dan secara tidak langsung penyebaran dakwah kepada golongan muda dapat disampaikan,” ujarnya.

Anas juga berharap pendekatan ini dapat diteruskan dan pihak beliau akan berusaha untuk menjalinkan kerjasama bersama rakan artis dalam meneruskan penyebaran dakwah ini kepada golongan belia.

0 comments

Thursday, May 24, 2012

PAS SOKONG PENDAPAT JABARIYAH IRSYAD MANJI?

Thursday, May 24, 2012

Irsyad Manji, IKON LGBT yang menjadi sanjungan ZAID IBRAHIM dan anaknya, EZRA ZAID selain kebanggaan buat gerombolan sebilangan besar ahli Majlis Peguam yang diketuai oleh Ambiga Sreevanasan, sebenarnya merupakan ancaman terbesar kepada akidah umat Islam.

Bukan hanya perbuatannya, tetapi kerana pengenalan akidah yang dibawanya.

Dalam menghalalkan perbuatannya, Irsyad Manji menyalahkan Allah Taala kerana mencipta manusia yang mempunyai kecenderungan seks songsang sepertinya. Dengan kata lain, manusia tidak salah, tetapi yang salah adalah Allah Taala.

Pendapat ini sebenarnya bukan baru. Malah suatu ketika dahulu, ramai pengikut PAS yang beriman dengan akidah JABARIYAH, malah lama dahulu, sekumpulan orang Melayu telah mencipta pepatah REZEKI SECUPAK TAKKAN JADI SEGANTANG.

Kumpulan ini dikenali sebagai firqah JABARIYAH. Kaum Jabariyah percaya dan sangat beriman, segala apa yang mereka lakukan, semuanya telah ditentukan oleh Allah Taala. Manusia tidak mempunyai kemampuan untuk mengubah perbuatan tersebut. Justeru, tiada kesalahan yang dilakukan walaupun kesalahan yang dibuat adalah besar seperti membunuh kerana perbuatan mereka telah digerakkan oleh takdir Allah Taala yang tidak mungkin mampu diubah oleh manusia.

Pendapat itulah yang disuarakan oleh Irsyad Manji iaitu tabiat manusia telah ditentukan. Tabiat dan kecenderungan dipersalahkan sepenuhnya kepada Allah Taala sepertimana kata-kata Irsyad Manji yang berkata di dalam bukunya, Allah mencipta cinta dan Allah mencipta Gay dan Lesbian!

Satu lagi firqah yang terkenal dan bertentangan dengan Jabariyah adalah QADARIYAH. Bertentangan dengan Jabariyah, QADARIYAH pula berpendapat, manusia menguasia sepenuh diri dan tindak tanduknya tanpa sebarang kuasa Allah Taala.

Pendapat yang betul adalah pendapat di pertengahan yang dipegang oleh Ahli Sunnah Wal Jamaah.

Justeru, mengapa pendapat dan perjuangan Irsyad Manji bertentangan dengan iktikad umat Islam secara keseluruhannya?

Kerana dia tidak bertanggungjawab atas perbuatannya sendiri. Kerana dia cuba menghalalkan segala perbuatannya dengan menyalahkan kejadian Allah Taala. Kerana dia bukan sahaja tidak bertanggungjawab, tetapi turut mengajak manusia lain beriktikad sama sepertinya.

Anehnya, dalam hal ini, mengapa PAS langsung tidak bersuara walaupun bahaya yang didatangkan oleh Irsyad Manji yang disokong oleh kumpulan Pakatan Rakyat jauh lebih BESAR BAHAYANYA berbanding kumpulan K-POP dalam Himpunaan Jutaan Belia di Putrajaya?

Mengapa PAS terus membisu dan berdiam diri serta enggan mengulas tentang penularan wabak Jabariyah di negara ini?

Amat mustahil ustaz-ustaz dan pak lebai-pak lebai PAS termasuklah Azhar Idrus yang cukup popular selain Bob Lokman yang baru bertaubat, tidak tahu langsung tentang bahaya Jabariyah?

Atau mereka sebenarnya tidak tahu apa-apa tentang Jabariyah kerana terlalu dikelamkan dengan istilah, SEKULAR dan KEBANGSAAN?

0 comments

PENDAPAT AWEK BOGEL UNTUK MAJALAH INI, SEBIJIK MACAM PENDAPAT NIK AZIZ!!!

berita2.com: Irina Shayk, kekasih superstar pemain bola sepak Cristiano Ronaldo, menolak berpose bogel untuk majalah Playboy walapun mendapat tawaran wang banyak dari bos majalan itu, Hugh Hefner. Tapi dia bersedia berpose tanpa baju untuk majalah Esquire. Dan foto-foto telanjangnya sudah mulai beredar menghiasi internet.

"Saya seorang model, tapi saya memiliki kelas ... dan tidak akan buka baju di 'Playboy," kata kekasih Ronaldo Irina Shayk saat dia pose semi-telanjang di pemotretan terbarunya. Ia adalah model berasal dari Rusia.Dia mungkin telah membuat namanya meloncak dengan membuka baju, tapi Irina Shayk mengatakan dia tidak akan pernah menjadi model untuk majalah Playboy. Lucunya, dia membuat pernyataan berani saat berpose topless untuk majalah lelaki Esquire.

Dia berpose menutupi dada telanjangnya dengan tangan. Pose telanjang seperti ini dikenal dengan istilah 'topless tersirat'. Ia menatap ke lensa kamera dan menempatkan tangan kirinya di bibir bawahnya.

Dia berkata: "Saya suka kasut tinggi dari usia 10 tahun. Juga menyukai skrit pendek."


Read more: http://www.borakkosong.com/2012/01/lawak-punya-awek-bogel-untuk-majalah.html#ixzz1vnX2w4Eq


ULASAN TFK:

Barangkali ada yang marah apabila model bogel itu diumpamakan seperti Nik Abdul Aziz Nik Mat, Mursyidul Am PAS yang seringkali dianggap dan dipandang sebagai seorang ulama yang zuhud.

Memang benar, Nik Aziz tidak pernah berbogel dalam mana-mana majalah. Malah, tidak pernah bukak butang baju pun dan menunjukkan perutnya yang kempis atau menayangkan alat sulit dalam mana-mana klip video...

Tetapi pendapat Nik Aziz tentang penyatuan ummah sebenarnya tidak berbeza dengan nada model bogel berkenaan. Bezanya, wanita tersebut berkata dia tidak mahu berpose bogel untuk majalah PLAYBOY tetapi untuk majalah ESQUIRE, boleh pulak...

Samalah... nak berpakat dengan UMNO tak boleh sebab UMNO kafir, tetapi berpakat dengan PKR dan DAP yang sah-sah kafir, boleh pulak dengan istinbath hukum, PKR dan DAP dah tentu-tentu kafir!!!

Kan sama jer tuh standardnya?


0 comments

Blog Archive

Labels