IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, June 2, 2012

HIMPUNAN HIJAU KE PUTRAJAYA MEMANG MELAWAKKAN!!!

Saturday, June 2, 2012

Para juak-juak dan peminat PAS begitu berbangga dengan Himpunan Hijau ke Putrajaya yang diadakan di Stadium Darul Aman semalam dari jam 4.00 petang sehingga jam 12.00 tengah malam. Kata mereka, perhimpunan itu sangat berjaya.

Malangnya, bagi mereka yang seringkali mengikuti perhimpunan-perhimpunan PAS, perhimpunan di Stadium Darul Aman yang sebenarnya telah DIJARAH OLEH MAT SABU untuk mengenepikan Azizan Abdul Razak itu, sebenarnya merupakan perhimpunan yang paling gagal walaupun hanya dihimpunkan mamat-mamat hijau di Stadium Darul Aman yang berkapasiti rendah.

Dalam usaha kumpulan PARASIT menghapuskan Azizan Abdul Razak daripada jawatan Menteri Besar Kedah, perhimpunan yang asalnya dinamakan sebagai Perhimpunan Raksasa PAS, bertukar nama menjadi Himpunan Hijau ke Putrajaya kerana kengerian, jumlah yang datang tidaklah seramai mana.

Dek kerana itulah, himpunan berkenaan sekadar dibuat di Stadium Darul Aman, tidak di Stadium Sultan Abdul Halim Jalan Suka Menanti yang lebih besar dan lebih luas.... SAMBUNGANNYA DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

SHARIZAT JALIL PERLU BUNUH ZURAIDAH MAK LAMPIR!!!


Mahkamah telah memutuskan bahawa Sharizat tidak bersalah dan tidak terlibat langsung dengan pemberian dana kepada NFCorps. Keputusan yang sekaligus bukan sahaja menafikan pendustaan Mak Lampir, Saifuddin Nasution dan Rafizi Lembu, tetapi juga turut memunculkan satu lagi episod menarik untuk golongan yang sebelum ini bersorak gembira kerana berjaya menimbulkan polemik berhubung lembu di dalam kondo!

Pada masa yang sama, mahkamah juga telah membenarkan Sharizat Jalil meminda tuntutan terhadap LEMBU-LEMBU PKR itu.

Ada cerita yang Zuraidah dalam usaha untuk memujuk Shahrizat agar menyelesaikan saman yang dibuat Sharizat terhadapnya di luar mahkamah. Dengan kata lain, Zuraidah cuba pujuk Shahrizat agar selesaikan hal tersebut di luar mahkamah kerana Hantu Singapura itu mula sedar yang dia tidak akan menang dan besar kemungkinan akan membuatkan dia tidak layak bertanding dalam PRU kelak. Malah kalau dia menang dalam pilihanraya nanti, awal-awal lagi dia terpaksa melepaskan kerusi tersebut kerana undang-undang di Malaysia tidak membenarkan manusia yang didapati bersalah dan didenda lebih RM2000 atau dipenjara lebih enam bulan untuk menjadi ahli parlimen atau adun.

Justeru, Sharizat selain dari terus menyaman Mak Lampir, perlu juga memastikan yang Mak Lampir perlu berhadapan dengan natijah daripada perbuatan HARAMJADAHnya. Selama ini Mak Lampir bagaikan puaka yang tidak adasebarang batas dan undang-undang.

Selalunya Mak Lampir berasakan yang dia tak boleh disentuh. Sharizat perlu mengajar Hantu Singapura agar dia lebih faham bahawa hantu sepertinya sentiasa kekal sebagai hantu. Hantu seperti Mak Lampir perlu dibunuh dan dihapuskan dari muka bumi ini dengan apa cara sekalipun terutama menerusi tindakan undang-undang.

Selagi tidak ada tindakan terhadapnya, selagi itulah Mak Lampir akan terus bergentayangan dan menyusahkan rakyat Malaysia. Mak Lampir seharusnya dihalau keluar dari negara ini. Dia tak layak sebenarnya mrnjadi rakyat Malaysia. Mungkin KDN pada tahun 1980 dahulu telah melakukan kesilapan dengan membenarkan dia menjadi warganegara Malaysia.

Sharizat perlu ajar puaka ini kerana bekas Menteri Wanita itu ada peluang dan ruang yang sangat besar sekarang!

0 comments

HIMPUNAN HIJAU KE PUTRAYA MENYAKITKAN HATI PEMIMPIN PAS TULEN!!!


Mankaq-mankaq dan para pecacai PAS cuba memberikan pembezaan antara Himpunan Hijau Ke Putrajaya dengan Himpunan 100,000 UMNO di Bukit Jalil. Walaupun jumlah yang datang ke Stadium Darulaman tesangat kecil berbanding kedatangan ke Bukit Jalil, mankaq yang kurang mencermati ruang dan keluasan mendabik dada bahawa himpunan ahli-ahli PAS lebih berjaya berbanding ahli UMNO.

Sebabnya kata mereka, Satidum Darul Aman yang berkapasiti 40,000 penonton lebih sesak berbanding Stadium Bukit Jalil yang berkapasiti 100,000 orang!

Dan yang paling menggelikan hati ialah apabila ada mankaq-mangkaq yang mengatakan ahli-ahli PAS datang ke Alor Star dengan duit sendiri sedangkan ahli UMNO datang setelah dibayar!

Yang mereka tak cakap, ahli UMNO tanpa perlu risau keluarkan duit untuk pemimpin, sedangkan ahli PAS datang dengan kocek berisi yang perlu dikosongkan dengan PEMBOHONGAN tentang PAHALA dan SYURGA menerusi derma jihad kepada pemimpin PAS dan parti itu sendiri.

Benarkah yang pergi ke Alor Star semalam tidak dibayar?

Daripada beberapa orang sahabat yang menguruskan perjalanan ahli ke Alor Star, beberapa perkara yang tidak mengejutkan, telah diberitahu. Ahli-ahli yang pergi dengan bas akan mendapat RM20 manakala yang pergi menaiki kereta sendiri pula akan mendapat RM80.

Jumlah berkenazn membuatkan penulis tersenyum. Sebabnya mudah, kalau juak-juak UMNO dikatakan menyonglap duit, juak-juak atau orang tengah PAS pula lebih pelahap. Hany bersandarkan KEKUATAN IMAN dan istiqomah, mudah benar mereka menyonglap sebahagian peruntukan...

Ini bukan perkara baru pun. Kalau ada yang mengatakan PAS tidak ada duit, rasa-rasanya lebih baik terjun tiruk dari tingkat 4 Ibu Pejabat PAS di Jalan Raja Laut. Tak payahlah menyamar sebagai parti marhein untuk melindungi perangai sukaa menyonglap duit ahli.

Kesian ahli-ahli PAS yang terus dibohongi oleh mangkaq-mangkaq dan pecacai-pecacai PAS yang terus membohongi mereka dengan harapan ahli-ahli akan terus tertipu dan terus mengeluarkan duit untuk diberikan kepada pemimpin dan parti konon-kononnya untuk dapat pahala.... Seolah-olah peti pahala ada di ibu pejabat PAS walhal kerja dan harapan mereka sia-sia belaka.

Umpama mengharapkan Ayah Pin benar-benar TAJALLI Allah Taala di dunia ini!!!

0 comments

Wednesday, May 30, 2012

RAFIZI LEMBU SUDAH BOLEH LUPAKAN HASRAT UNTUK MAJU DALAM POLITIK!!!

Wednesday, May 30, 2012

Anak muda.. Dicampur pula dengan latihan yang diterima daripada Anwar Ibrahim menjadikan Rafizi Ramli sebagai seorang jantan yang sangat malang. Sudahlah masalah rumahtangga tidak pernah dapat diselesaikan, sudahlah masalah peribadinya pun membuatkan dia kelihatan seperti makhluk tak cukup sifat, kini masalah baru pula melanda.

Rafizi Lembu sekiranya didapati bersalah dek kerana undang-undang BAFIA akan menyebabkan dia didenda RM3 juta. Bagi pemimpin PKR yang kebanyakannya miskin-miskin belaka sebagaimana yang mereka dakwa, RM3 juta boleh menyebabkan mereka terpaksa menggadai segala bulu yang ada di badan.

Dalam keghairahan untuk melondehkan semua yang dikatakannya sebagai penyelewengan, Rafizi Ramli terperangkap dengan undang-undang yang sepatutnya dia fahami lebih berbanding orang lain memandangkan Rafizi Ramli adalah seorang akauntan bertauliah, bukannya seekor lembu liar yang perlu ditangkap, dibawa naik kapal, diternak sampai gemuk dan kemudian disembelih untuk makanan orang lain.

Keghairahan itulah yang membunuh Rafizi Lembu!

Sekaligus mematikan peluangnya untuk bertanding yang khabarnya akan diletakkan di Pandan setelah lobi Janice Lee untuk bertanding di Pandan dihalang oleh PKR. Janice Lee khabarnya akan dipindahkan ke kawasan selamat DAP sama ada Sungai Pelek atau Batu Gajah bagi mengelakkan dia terus berkrisis dengan Teng Chang Kim dan Teresa Kok yang sememangnya memiliki puak masing-masing di Selangor.

Kesian Rafizi Lembu.. Sudah jatuh ditimpa tangga. Zuraidah dan Saifuddin Nasution pula nampaknya berlepas diri daripada Rafizi Lembu. Pada masa yang sama, Rafii Lembu tidak hanya mendatangkan masalah kepada dirinya tetapi juga kepada bekas kakitangan bank yang membantu menyeludupkan maklumat sulit pelanggan bank serta bank itu sendiri.

Lebih malang lagi sekiranya lesen bank berkenaan ditarik balik oleh Bank Negara!

2 comments

JANICE LEE BETINA BACIN RUPA-RUPANYA.... TERIMA KASIH TEE KIAT!!!


Nak dengar cerita buruk tentang pihak lawan dari mulut Ong Tee Kiat bukannya mudah. Namun apa yang berlaku di Taman Putra, Ampang telah membuatkan lidahnya lebih petah berbicara dan menuturkan apa yang berlaku.

Beberapa minggu lepas, kawasan Taman Putra dan beberapa kawasan berhampiran dilanda banjir kilat. Punca banjir adalah kerana saliran dan perparitan tidak dibersihkan dan dijaga. Majoriti penduduk Taman Putra adalah masyarakat dan pengundi Cina. Kawasan berkenaan berada di bawah DUN Teratai yang diwakili oleh Janice Lee.

Masalah banjir kilat di Taman Putra telah membuatkan KRT Taman Putra cuba meminta bantuan daripada Janice Lee. Bagaimanapun jawapan yang diberikan oleh Janice Lee bukan sahaja menyakitkan hati tetapi juga menjatuhkan maruah serta kebijaksanaan seorang manusia.

Kata Janice Lee, dia tidak bertanggungjawab dalam masakah tersebut. Penduduk seharusnya mendapatkan bantuan daripada MPAJ. Dia pula tidak ada peranan apa-apa. Katanya lagi, kalau dah perlu sangat, penduduk boleh meminta bantuan daripada Ong Tee Kiat yang merupakan Ahli Parlimen Pandan.

Walhal sebahagian daripada tugas ADUN adalah berurusan dengan penduduk di kawasan yang diwakilinya. Bukannya menjadi model yang terkangkang-kangkang menunjkkan lurah dan lekuk tubuh sepertimana yang dilakukan oleh Janice Lee.

Tidak berpuas hati dengan apa yang berlaku, penduduk kemudian mengambil keputusan untuk bergotong royong membersihkan longkang.

Apabila penduduk membuat tindakan itu, JANICE LEE, ADUN TERATAI SENDIRI TELAH MEMBUAT DUA LAPORAN POLIS. Alasan laporan polis yang dibuatnya ialah, gotong royong tersebut telah menyebabkan harta benda penyokongnya mengalami kerosakan.

Sudahlah dia tidak mahu menyelesaikan masalah penduduk dengan menuding jari ke sana ke mari... Sudahlah masakah dari tahun 2008 itu tidak pernah diendahkan, apabila penduduk mengambil inisiatif sendiri bergotong royong untuk enjalankan tugas yang gagal dipenuhi oleh MPAJ walaupun mereka membayar cukai yang telah dinaikkan oleh Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor, datang pula idea Janice Lee untuk menakut-nakutkan penduduk agar sentiasa patuh kepadanya.

Justeru, jangan mudah tertipu dengan kelembutan dan kejelitaan Janice Lee. Dek kerana kelembutan dan kejelitaan itulah, Janice Lee sekadar jadi patung Barbie di Teratai tanpa perlu turun menjenguk dan mengambil tahu masalah rakyat.

0 comments

GADIS BERSELUAR DALAM CUCI KERETA MEWAH SAHAJA!!! INDUSTRI YANG BAKAL DIIMPORT KE SELANGOR!!!

Mei 7, Xie Tu Jalan garaj bawah tanah, sekumpulan gadis cuci kereta bikini mengadakan perkhidmatan mencuci kereta. Suasana hangat, menyebabkan pejalan kaki oleh penonton. Hari, Xie Tu Road, garaj bawah tanah untuk menjalankan Spice Girls perkhidmatan cuci kereta, yang hanaya berkasut tumit tinggi, kacamata hitam, bikini , dan hanya kereta mewah sahaja yang dibernarkan mencuci kereta di sana..lihat sahaja pekerja car wash ini...0 comments

TAK BERASAS KEPALA HOTAK KAU LA, ANAK DURHAKA!!!

Ikon anak durhaka zaman moden, Azmin Ali menolak tuduhan Raja Petra Kamaruddin sebagai tidak berasas. Dan yang paling kelakarnya ialah apabila dia menyatakan, tuduhan tersebut sebenarnya adalah bertujuan untuk MEMBUNUH DATO' SHAFIE YAHYA, bekas Ketua Pengarah BPR yang sebelum ini dituduh telah mengarahkan agar kes siasatan terhadap Azmin Ali ditutup dan dibuang.

Azmin Ali bagaimanapun, tidak menjelaskan bagaimana kekayaan luar biasa yang diperolehinya selain kekayaan TERKEJUT isterinya yang bernama Shamsidar Taharin. Sebaliknya dia menyatakan perkara itu sudah lama iaitu 17 TAHUN.

Dengan kata lain, Azmin Ali cuba berlindung di sebalik faktor lama. Bukannya faktor yang membersihkan namanya. Dan seperti biasa, Azmin Ali hanya mampu menyatakan bahawa DOSANYA ADALAH MENENTANG UMNO.

Rakyat Malaysia bukannya bodoh. Menentang UMNO atau menentang Pakatan Rakyat, hanyalah satu juzuk daripada drama politik di negara ini. Yang dipertikaikan sekarang adalah bagaimana Azmin Ali menjadi TERSANGAT KAYA.

Mungkin kalau Anwar Ibrahim dan gerombolan PKR termasuk Azmin Ali tidak mempertikaikan kekayaan orang lain, maka mereka terselamat daripada dipertikaikan benda yang sama. Kalau sebelum ini, bukan main rancak lagi mereka membuat tuduhan, sekarang sudah tibalah masanya untuk mereka membuktikan yang mereka lebih bersih daripada orang yang dituduh.

Azmin Ali tetap tidak boleh menjawab tentang kekayaan yang dimiliki oleh dia dan isterinya. Mengatakan tuduhan bahawa Anwar Ibrahim mengarahkan Shafie Yahya menutup kes siasatan ke atasnya sebagai TIDAK BERASAS, sebenarnya terlalu amat dangkal kerana dalam hal ini, Azmin Ali yang sepatutnya lebih cerdas dan cergas untuk membersihkan dirinya dan harta-hartanya.

Perkara pokok... macam mana Azmin Ali dan isterinya boleh menjadi terlampau kaya? Adakah senarai harta-harta seperti banglo di Bukit Mas, kereta mewah, simpanan yang bernilai ratusan ribu ringgit, pemilikan saham yang bernilai jutaan ringgit dan sebagainya... semuanya datang dari langit, jatuh terjelepuk ke ribaan mereka laki-bini setelah berdoa bertahajjud sepertiga malam?

Jawapan kepada masalah itu sahaja yang perlu diberikan, bukannya sibuk menyatakan bahawa semua tuduhan tersebut TIDAK BERASAS....

BERASAS ATAU TIDAK, Azmin Ali seharusnya lebih bijak menangani MUSIBAH yang sedang melandanya kerana setiap orang pemimpin itu tidak sahaja perlu bersih tetapi perlu dilihat bersih sebelum sibuk nak membersihkan orang lain!!!

Dan buktikan juga yang awak tu difitnah sebagaimana Nabi Yusuf a.s dan Nabi Musa a.s difitnah seperti yang terdapat dalam TWITTER anda!!!


0 comments

ADUN PKR BENARKAN PEMBINAAN KUBUR CINA DI TENGAH-TENGAH KAMPUNG MELAYU DI SUNGAI KOB!!!

Kononnya salah UMNO dan Barisan Nasional…

Bagaimana pula dengan kewujudan dua buah kubur di Memorial Park berkenaan, walaupun mahkamah belum membenarkan Memorial Park tersebut beroperasi?

Bukankah kewujudan kedua-dua kubur berkenaan berlaku pada zaman penghujung pentadbiran PAS Kedah?

Idea siapakah yang membolehkan kewujudan kedua-dua buah kubur berkenaan dalam usaha untuk mempertahankan memorial park itu di tengah-tengah perkampungan Melayu dan di atas Tanah Rezab Melayu?

Siapakah yang membenarkan memorial park di Sungai Kob?

Kata ADUN Kulim dari PKR, Lim Soo Nee, projek tersebut diluluskan pada 2007 walhal bantahan Tanah Rezab Melayu Sungai Kob untuk dijadikan Memorial Park telah dibuat pada 28 Januari 2008 dan ianya dibincangkan semula oleh Ahli Majlis MPK.

Yang jadi masalah sekarang, walaupun diluluskan tetapi ianya masih dalam perbicaraan.

Laporan telah dibuat mengikut saluran undang-undang. Projek tersebut 'dihentikan' oleh Kerajaan UMNO-BN pada penghujung pentadbiran mereka tetapi apabila Pakatan mengambilalih Kerajaan Negeri, mereka terus memberikan kebenaran tanpa mengambilkira keputusan yang telah dibuat oleh kerajaan negeri sebelumnya.

Dua kubur baru di Memorial Park Sungai Kob adalah bukti tentang betapa terdesaknya Lim Soo Nee, ADUN Kulim untuk menjalankan perampasan dengan cara yang lebih terhormat. Alasannya mudah, masakan orang Melayu-Islam di Sungai Kob, Karangan, sanggup mengorek kedua-dua kubur itu dan memindahkan kedua-dua jasad manusia yang telah reput ke tempat lain?

Apatah lagi kebiasaan dan rasminya orang Melayu ialah, apabila sudah dijadikan kubur, maka mereka tidak akan lagi menyalak dan melalak.

Dek kerana itulah, walaupun kelulusan tidak diberikan oleh mahkamah lagi, sudah ada dua kubur di Prestavage Memorial Park, Sungai Kob, Karangan.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

KERANA PLAT PENDAFTARAN WWW 1, NIZAR DISIASAT POLIS!!!


Entah tangkal jenis apa yang dipakai oleh bekas Menteri Besar Perak, Nizar Jamaluddin, tidak ada siapa pun yang tahu tetapi yang pastinya, dari awal dia terkenal dalam arus politik negara, dia sudah membuat pelbagai onar dan ulah. Tidak sahaja kepada rakyat Perak, sebaliknya kepada seluruh rakyat Malaysia.

Terbaru, dia pertikaikan tentang KEUPAYAAN DYMM SULTAN JOHOR membida plat pendaftaran WWW 1 pada harga RM520,000. Kononnya dengan wang tersebut, boleh digunakan untuk membantu rakyat miskin. Pada masa yang sama, dia juga terlupa bahawa 16 buah kereta Camry telah dibeli menggunakan wang rakyat Perak dengan plat pendaftaran yang bukannya percuma bagi kegunaan pentadbiran Perak sewaktu berada di bawah Pakatan Rakyat.

Tentu ramai yang masih ingat bagaimana Nizar Jamaluddin memandang rendah Proton Perdana V6 yang telah dijadikan sebagai kenderaan rasmi Kerajaan Negeri Perak bagi membolehkan dia menggunakan puluhan juta ringgit untuk membeli 16 buah Toyota Camry itu.

Malah Nizar Jamaluddin sendiri hampir menjadi gila dan terputus wayar otaknya kerana kereta Camry kegunaan rasmi Menteri Besar Perak, cuba ditarik darinya.

Penjelasan yang diberikan oleh Tengku Mahkota Johor berhubung wang yang digunakan untuk membida plat pendaftaran WWW1 itu telah membuatkan Nizar Jamaluddin terkedu.

Terkini, Ketua Polis Johor mengesahkan Nizar Jamaluddin disiasat di bawah Akta Hasutan kerana mengeluarkan kenyataan berhubung bidaan oleh DYMM Sultan Johor itu.

Menariknya, Nizar tidak mahu mengaku yang dia telah menghina DYMM Sultan Johor. Kononnya pandangan yang diberikan menerusi TWITTER itu adalah pandangan rakyat biasa yang melihat kemiskinan dan kemelaratan di Johor yang masih banyak. (BACA DI SINI)

Nizar sebenarnya baru sedar, potensi Salahuddin Ayub untuk jadi Menteri Besar Johor PAS yang pertama akan berkecai ekoran perbuatannya itu. Malah Nizar Jamaluddin juga barangkali baru tersedar, perbuatannya itu mengundang padah apabila dia tidak akan dibenarkan memijak tanah Johor.

Bolehkah anda semua bayangkan bagaimana Nizar dipanggil menghadap DYMM Sultan Johor di Johor Bahru? Adakah dia akan berputar berpilin atau dia akan menggeletar menggelabah biawak?

Kita tunggu sama-sama apa lagi kata-kata bodoh yang akan keluar dari mulut Nizar Jamaluddin!

2 comments

ANAK ZAID IBRAHIM YANG MENCINTAI IRSYAD MANJI, DITAHAN JAIS!!!

Ezra Zaid telah ditahan semalam kerana terlibat menerbitkan buku berjudul Allah, Kebebasan dan Cinta tulisan Irsyad Manji, pengamal Lesbianisme dan menyokong LGBT diamalkan di negara ini. Anak Zaid Ibrahim itu yang merupakan pengarah syarikat ZI Publications ditahan dalam satu operasi yang dijalankan oleh 20 orang pegawai penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).

Bayangkanlah sekiranya Zaid Ibrahim itu masih seorang UMNO atau masih mesra-BN... seharusnya hari ini, dunia media bergegar dengan serangan terhadap UMNO dan Barisan Nasional ekoran penangkapan ini.

Dan yang paling penting, kalaulah Zaid itu masih seorang UMNO atau masih mesra-BN, tentu sekali isu buku Irsyad Manji akan memenuhi semua media yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat, khususnya PAS.

Malangnya Zaid walaupun bermusuh dengan Anwar Ibrahim, dia juga memusuhi UMNO dan Barisan Nasional. Justeru penangkapan anaknya, Ezra Zaid kerana menerbitkan buku orang yang mengaku sebagai Reformis Islam iaitu Irsyad Manji tidak dilihat sebagai salah serta tidak diperbesar-besarkan.

ASALKAN BUKAN UMNO telah membutakan mata sebahagian besar daripada pemimpin PAS khususnya. Bahaya dan ancaman kepada umat tidak lagi diperkirakan. Semangat mereka untuk menjatuhkan UMNO sudah diselaraskan menerusi persekongkolan yang diatur oleh Iblis dan Syaitan.

Tidak mengapa umat Islam diperdayakan, asalkan yang penting UMNO dan Barisan Nasional dapat dijatuhkan!!!

0 comments

SELANGOR JAHANAM: KHALID IBRAHIM DAN TERESA KOK BERGURAU LAGI!!!


Isu air di Selangor bagaikan tidak kunjung padam. Dengan peruntukan besar yang telah diberikan oleh Kerajaan Persekutuan, dengan bantuan kewangan yang telah dihulurkan oleh Kerajaan Pusat, dengan pelaburan besar Kerajaan Najib Abdul Razak untuk memastikan Selangor terus berkembang sebagai sebuah negeri maju dan menjadi kawah emas Malaysia, Kerajaan Negeri yang diterajui Khalid Ibrahim-Teresa Kok terus berlawak dan bergurau.

Dengan hanya jaraknya 43 kilometer dari sumber air terdekat, Kerajaan Negeri Selangor bercakap besar tentang penyaluran bekalan air mentah dari Empangan Kenyir. Kerajaan Khalid-Teresa tidak mahu air sungai, sebaliknya memilih untuk mendapatkan air daripada tasik buatan manusia kerana ia lebih jernih dan kelihatan lebih semulajadi.

Nak dijadikan bahan lawak lagi, penyaluran air mentah itu akan menggunakan paip yang sejajar dengan paip minyak serta gas. Alasannya ia akan menjimatkan kos kerana pengambilan tanah tidak lagi perlu dibuat.

Alahai... bodoh tolol rupa-rupanya Kerajaan Negeri Selangor yang Menteri Besarnya mempunyai seorang Setiausaha Politik terbengap dalam sejarah bernama Faekah Hussin.

Berapa ratus kilometer agaknya Tasik Kenyir berbanding Karak dengan negeri Selangor? Kononnya tak mahu tebuk Banjaran Titiwangsa kerana ianya melibatkan kos yang tinggi, walhal kos tersebut telah dibayar oleh Kerajaan Persekutuan. Dan kalaupun tidak ditebuk, adakah air dari Kenyir akan diangkut menggunakan awan ke Selangor atau menggunakan helikopter yang akan terbang melintasi Banjaran Titiwangsa?

Orang awam yang tidak pandai kira-kira pun boleh buat congak yang mudah. Adakah kos saliran dari Kenyir ke Selangor, lebih rendah daripada terowong yang sudah hampir siap menuju ke Loji Sungai Langat 2 dari Karak?

Bagaimana pula saliran dari Kenyir tidak akan mengganggu kapasiti penghasilan tenaga elektrik di Empangan Kenyir memandangkan air di empangan tersebut adalah untuk penjanaan turbin tenaga? Adakah Kerajaan Negeri Selangor akan bersedia untuk membuat pembayaran ganti rugi seandainya kerosakan terhasil ekoran penyaliran air dari empangan tersebut untuk kegunaan domestik di Selangor?

Yang paling menimbulkan persoalan, seandainya Loji Sungai Langat 2 tidak diadakan kononnya untuk mengelak rakyat Selangor daripada terpaksa membayar tarif air yang lebih tinggi, apa pula jaminan loji yang akan dibina oleh Kerajaan Negeri Selangor tidak akan membuatkan tarif air dinaikkan? Dari mana Kerajaan Negeri Selangor hendak perolehi duit bagi membina loji? Di manakah tapak loji berkenaan?

Ini bukan cerita main pondok-pondok... ini cerita tentang pengurusan air yang betul sebagaimana yang dikatakan oleh Faekah Hussin sendiri. Ini bukan cerita, nak buat loji rawatan air boleh main ketuk-ketuk dah siap... ini kerja yang akan memakan masa dan kos.

Kalau benda-benda segini pun Kerajaan Khalid-Teresa masih cuba bermain kongkalikong, nampak sangatlah Pakatan Rakyat Selangor memang berhajat NAK MEMAMPUSKAN TERUS SELANGOR DAN RAKYATNYA!

Atau seperti kata Khir Toyo, kalau Kerajaan Persekutuan serahkan pembinaan loji Sungai Langat 2 kepada Khalid Ibrahim dan kroni-kroninya, mungkin masalah air di Selangor akan selesai dengan cepat!!!

1 comments

SPRM SUDAH JADI BERHALA BISU YANG DISERANG KEBONGOKAN MELAMPAU!!!

Bila kita tengok gerakkerja Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia terhadap Dr. Khir Toyo, bekas Menteri Besar Selangor, tersangatlah hebatnya sehinggakan saksi yang mereka tampilkan dalam perbicaraan melibatkan bekas Menteri Besar Selangor itu, sangat melawakkan dengan keterangan-keterangan yang saling bercanggah antara satu sama lain.

Tak mengapa, SPRM buat kerja walaupun KUALITI Suruhanjaya seperti mereka, amat-amat diragui malah tiada bezanya sewaktu bergelar Badan Pencegah Rasuah atau Biro Siasatan Negara, lama sebelum mereka menjadi Suruhanjaya.

Kemudian, SPRM buat kerja lagi dengan mengheret bekas Menteri Pengangkutan, Ling Liong Sik ke muka pengadilan berhubung Skandal PKFZ...

Juga tidak mengapa kerana SPRM buat kerja mereka!

Sebelum itu, SPRM buat kerja juga dengan menyerbu Jabatan Imigresen sekaligus menyaksikan kematian salah seorang pegawai Imigresen dari bangunan mereka di Kuala Lumpur, tidak lama setelah Teoh Beng Hock terjun untuk bunuh diri bagi menyelamatkan tuan-tuannya dalam DAP Selangor.

Pun tidak mengapa kerana SPRM buat kerja mereka!

Yang dipersoalkan sekarang ialah mengapa agaknya SPRM kelihatan TERLALU TAKUT untuk membuat serbuan ke atas para pemimpin Pakatan Rakyat? Walaupun pada peringkat awalnya, mereka kelihatan sangat garang menyerbu pejabat Ronnie Liu sehingga berlakulah drama sebabak melibatkan pegawai khas Ronnie Liu yang berlakon patah kaki dengan kaki seluar berada dalam balutan berplaster, tetapi akhirnya kes berkenaan menjadi anti-climax.

Begitu juga dengan pendedahan dan laporan tentang penyalahgunaan kuasa, penyelewengan, rasuah dan pencurian yang melibatkan Azmin Ali, Shamsidar Taharin dan Anwar Ibrahim... semuanya hilang lenyap ditelan sama ada laci meja pegawai-pegawai SPRM atau boleh jadi juga sudah masuk incenarator.

Pembuktian telah dibuat dan diserahkan, termasuklah slip-slip pembelian saham, pemilikan harta yang luar biasa dan tidak setanding dengan gaji atau jawatan, video dan gambar, namun apabila ianya melibatkan Anwar Ibrahim sama ada secara terselindung atau secara nyata, SPRM tiba-tiba sahaja senyap sunyi?

Aneh juga... Khir Toyo yang membeli sebuah rumah agam dengan bantuan PINJAMAN BANK, diintip, didakwa dan kemudian didapati bersalah. Azmin Ali dan isterinya, Shamsidar Taharin yang bergaji kecil tetapi mempunyai kekayaan luar biasa bersama-sama dengan Anwar Ibrahim, tidak pula berani disentuh oleh SPRM?

Apakah di dalam SPRM sekarang terdapat puluhan SHAFIE YAHYA, bekas Ketua Pengarah BPR yang diketahui merupakan proksi Anwar Ibrahim ketika Ketua Umum PKR itu bergelar Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, sehinggakan Anwar dan konco-konconya tidak boleh disentuh sama sekali dan setiap kes mereka akan 'dibuang' atau dipengap begitu sahaja?

Begitu juga dengan kes pemimpin-pemimpin DAP seperti Lim Guan Eng yang terang-terang telah menganugerahkan projek bernilai lebih RM70 juta kepada syarikat kroni untuk menambun tanah, juga tidak berani disentuh langsung oleh SPRM.

Penyelewengan kontraktor sampah di Selangor, dipandang sepi dan tiada sebarang tindakan. Penyelewengan kontraktor kelas F yang melibatkan Ean Yong Hian Wah, dan Ronnie Liu juga senyap selepas berakhirnya sesi Mahkamah Koroner yang cuba mengenalpasti kematian Teoh Beng Hock, juga terus senyap walaupun dalam keterangan yang diberikan oleh seorang saksi, kematian Teoh Beng Hock mempunyai hubung kait dengan seorang kontraktor kroni Ronnie Liu menyapu bersih segala macam projek kecil-kecilan di Selangor.

Kini pendedahan telah dibuat oleh Raja Petra Kamaruddin tentang Azmin Ali, Shamsidar Taharin dan Anwar Ibrahim. Sehari sebelumnya, ada kenyataan dari SPRM agar aduan rasuah tidak dipolitikkan seolah-olah ada cubaan untuk sekali lagi mengenepikan kes rasuah dan penyelewengan yang melibatkan ketiga-tiga individu berkenaan.

Timbul tanda tanya, mengapa agaknya SPRM TIDAK ADA TELUR?

1 comments

CABUL GADIS MABUK DALAM DISKO!!!

Seorang pengunjung sebuah kelab di Clarke Quay, Singapura, berasa jijik melihat seorang lelaki sedang mencabul seorang gadis mabuk di kelab berkenaan. Pencabul berkenaan hanya menghentikan perbuatannya itu telah seorang bouncer 'mencampuri' urusannya.

Menurut wanita yang bernama Alexsondra, pencabul berkenaan melakukan perbuatannya secara terang-terangan di hadapan puluhan pengunjung yang lain di salah sebuah kelab terkenal di Clarke Quay itu.

"Lelaki itu memasukkan tangannya ke dalam skirt dan turut meramas buah dada gadis itu. Kejadian itu berlaku di kawasan VIP Rebel lebih kurang jam 3.30 pagi.

"Kejadian itu berterusan sehinggalah kami terpaksa memanggil seorang bouncer untuk menghentikan perbuatan lucah mereka."

ULASAN TFK:

Mungkin ada yang mengatakan berita di atas sebenarnya adalah picisan... namun itulah sebenarnya hakikat kehidupan ini.

Terlalu ramai di dunia ini yang sentiasa cuba mencari peluang untuk mengambil kesempatan bagi memuaskan nafsu sendiri. Mereka tidak akan menghiraukan sesiapa pun, malah ada yang tidak segan silu menggunakan agama untuk melindungi kejalangan mereka. Tidak sekadar bercakap macam alim ulama, bahkan mereka tidak malu-malu untuk menggunakan gelaran ULAMA pada diri mereka bagi memastikan mereka boleh mengambil kesempatan ke atas orang lain.

Gadis mabuk arak yang dicabul dengan para hadirin yang mabuk dan asyik dengan penampilan serta aura seseorang tokoh politik atau ustaz kitab, sebenarnya tiada beza. Mereka ini adalah golongan yang paling mudah diambil kesempatan, paling mudah dicabul dan paling mudah diperkenakan.

Justeru, dalam apa keadaan sekalipun, cuba jauhkan diri daripada MABUK!

Sedangkan orang yang mabuk atau zawq atau fana' dalam lautan mahabbah kepada Allah Taala pun, adakalanya dipandang serong, bahkan diwajibkan hukuman bunuh ke atasnya sepertimana yang menimpa Al-Hallaj, ini pula manusia biasa yang melihat kerusi Parlimen dan kerusi DUN sebagai jalan ke syurga.

Berkata Ibn Al-Arabi, tokoh tasauf sufi terkenal, "Aku tidak menyatakan apa-apa yang tidak dinyatakan kepadaku; Aku tidak menulis apa-apa kecuali apa yang telah diilhamkan kepadaku. Aku bukanlah seorang Nabi apatah lagi Rasul tetapi hanyalah seorang pewaris, dan aku bekerja untuk kehidupanku akan datang. (Ibn Arabi, Fusus Al-Hikam, muka surat 47)...

Dan dek kerana kecintaan itulah, dia dihukum KAFIR...

Bayangkanlah dan fikir-fikirkanlah!!!

0 comments

Tuesday, May 29, 2012

AWEK KELANTAN TERKANTOI PROJEK DALAM JAMBAN KB MALL!!!

Tuesday, May 29, 2012


Nak cakap salah tak nak cakap pun salah, jika anda berpandangan baik eloklah dilaporkan video ini kerana ia mengaibkan dan bukan hukuman seperti ini yang sepatutnya, masihkah ada pembelaan untuk mereka ? Anda Mampu Mengubahnya (
SUMBER GELOMBANG KICK)

ULASAN TFK:

Bila muncul cerita-cerita tentang masalah remaja, maka para pecacai PAS pun serta-merta akan menyalahkan Kerajaan Persekutuan kerana tidak mengimplementasikan hukum Islam walaupun pada masa yang sama, negara ini ada hukum takzir yang juga merupakan hukum Islam.

Konon-kononnya budaya hedonisme di kalangan remaja sekarang adalah disebabkan Kerajaan Persekutuan yang diterajui oleh UMNO menolak Islam.

Nah, sekarang didedahkan pula masalah yang sama di KELANTAN, Negeri Induk PAS yang seringkali dikaitkan sebagai SERAMBI MAKKAH.

Dua hari sudah, Nik Aziz, Menteri Besar Kelantan menangis hiba melihat PARA PELAJAR YIK bersolat sunat dhuha hanya berlantaikan tanah, sedangkan di negeri-negeri lain, para pelajar dan orang ramai boleh bersolat di atas sejadah, di atas lantai simen atau marmar atau paling cikai pun, di atas lantai papan.

Tak pastilah sama ada Nik Aziz menangis dan hiba kerana kegagalannya selaku Menteri Besar Kelantan untuk memastikan amal ibadat rakyat Kelantan dapat dijalankan dalam keadaan selesa sekaligus menghasilkan kekusyukan dan zawq fana' yang lebih nikmat, berbanding berlantaikan tanah... atau barangkali Nik Aziz menangis gembira kerana ijtihad karutnya tentang 'KITA KEJAR SYURGA, DUNIA HANYA DAKI' telah diimani dengan sepenuh-penuh iktikad.

Barangkali klip video yang dipaparkan ini tidak akan menimbulkan sebarang perasaan kepada Nik Abdul Aziz kerana kalaupun budak-budak dalam video di atas projek dalam jamban, setidak-tidaknya mereka sedang menikmati keindahan dan keseronokan sepertimana yang dinikmati oleh Azmin Ali.

Atau dia akan menangis dan sebak juga kerana budak-budak itu begitu tawadduk 'hasil didikan dan tarbiyah ulama PAS sepertinya' sehinggakan mereka sanggup melakukan hubungan seks dalam jamban?

"Hasil didikan 22 tahun telah dibuktikan menerusi tawadduknya pelajar-pelajar YIK bersolat sunat berlantaikan tanah," kata Nik Aziz.

Macam mana pula dengan yang nih? Takkan nak kata, "Ini semua salah UMNO yang telah memerintah Malaysia lebih 50 tahun" sebagaimana yang sering diceramahkan selama ini pulak kut?

0 comments

TEMBELANG TERDEDAH!!! SHAFIE YAHYA BAKAL UMUM MASUK PKR!!!


Azmin Ali pernah disiasat BPR (sekarang SPRM) pada tahun 1995 kerana terdapat laporan terdapat kekayaan luar biasa yang dimiliki Azmin yang tidak setimpal dengan pendapatannya. Siapa yang melaporkan kepada BPR ketika itu dan kenapakah Azmin dilaporkan kepada BPR adalah dua persoalan yang menggambarkan memang dari dulu (sejak Azmin menjadi Setiausaha sulit kanan-SUSK- Anwar di Kementerian Kewangan)sumber kekayaannya amat diragui.

Memang benar Azmin disiasat BPR pada tahun 1995, tetapi bukan berkaitan dengan saham. Siasatan ketika itu berkaitan dengan bukti fizikal yang nampak di depan mata iaitu 'Kereta Mewah' dan 'Rumah Mewah'. Tiada siasatan berkaitan dengan pemilikan saham-saham yang bernilai jutaan ringgit, kerana bukti itu tidak nampak secara umum. Azmin dan Shamshida sembunyikan semua resit-resit pembelian saham-sahamnya, tetapi sekarang sudah terbongkar, bermakna SPRM mempunyai bukti baru yang telah disembunyikan sebelum ini.

Perlu ditegaskan siasatan BPR pada tahun 1995 hanya berkisar berkenaan rumah dan kereta dan siasatan SPRM pada tahun 2009 berkisar berkenaan dengan saham. Bermakna siasatan yang berkisar dua aspek yang berbeza. Tetapi SPRM boleh menyambung semula, siasatan lama (1995) yang tertunggak sebelum ini berdasarkan dengan penemuan bukti-bukti baru (pemilikan saham). Kerana dengan adanya bukti-bukti pemilikan saham menggambarkan Azmin dan Shamshida mampu memberi kereta mewah dan rumah mewah.

Azmin kata, buktikan beliau mendapat saham-saham terbitan khas yang dikeluarkan dari Kementerian Kewangan ? Azmin sengaja memanipulasikan kenyataan, tuduhan terbaru ke atasnya bukan saham terbitan khas dari Kementerian Kewangan, tetapi saham-saham yang dibelinya sendiri oleh Azmin dan Shamsida serta menggunakan proksi-proksi adik beradik Shamshida (Jamil, Jamal dan Johan) melalui pembelian saham terbuka di pasaran saham dan saham-saham di syarikat-syarikat tertentu.

Bukti-bukti pembelian saham telah dikemukakan kepada SPRM dan sudah bertebaran di internet dan mungkin Azmin-Shamshida sudah melihatnya di internet, sebab itu dia berani mencabar saham-saham yang lain yang tidak wujud khususnya dari Kementerian Kewangan. Ini bukan soal saham kelulusan dari Kementerian Kewangan, tetapi persoalannya dari mana Azmin dan Shamshida memperolehi kewangan membeli saham-saham bernilai jutaan ringgit yang tidak setimpal dengan statusnya pegawai kerajaan, SUSK di Kementerian Kewangan


Perlu diingat Azmin dan Shamshida memiliki saham bernilai lebih RM10.5 juta pada sekitar tahun 1992-1995, adalah dianggap seorang yang jutawan pada tahun tersebut. Sesiapa yang memiliki wang RM1 juta pada tahun 1990-an sudah dianggap jutawan, apatah lagi memiliki wang sebanyak RM10.5 untuk membeli saham.

Itu baru pembelian saham yang dapat dibuktikan, bagaimana pula dengan pembelian saham yang masih belum dapat dibongkar ? Bagaimana pula dengan simpanan tetap Azmin-Shamshida di Bank Singapura dan Switzleand ?

Apa berlaku dalam siasatan BPR 1995 ?

Memang Azmin disiasat pada tahun itu, tetapi dengan campur tangan Anwar Ibrahim selaku Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, beliau mengarahkan siasatan ke atas Azmin Ali dihentikan.

Anwar yang kononnya mahu memperkasakan BPR telah menggunakan kuasanya melantik kroninya, Datuk Shafie Yahya sebagai Ketua Pengarah BPR dengan tujuan semua kuasa penyiasatan BPR di bawah telunjuk Anwar.

Seperti kata bekas Setiausaha Politik Anwar, Ezam Mohd Nor dalam ceramahnya di Petaling Jaya, kononnya Anwar mahu membanteras rasuah tetapi dalam masa yang sama melantik kroninya menjadi Ketua Pengarah BPR. Bukankah itu juga malan rasuah dan kronisme ? Kenapa Anwar tidak mencadangkan badan BPR yang tiada pengaruh Anwar seperti SPRM yang diluluskan di parlimen hari ini ?

Apabila Azmin diadu melakukan rasuah, Anwar serta merta mengarahkan Datuk Shafie Yahya menghentikan siasatan dengan alasan sekiranya siasatan diteruskan akan menjejaskan reputasinya sebagai Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri kerana Azmin Ali adalah salah seorang pegawai kanan yang amat dipercayai di pejabatnya. Maka siasatan pun dihentikan dengan tiada apa-apa dokumen penting dimasukkan ke dalam fail siasatan.


Siasatan 95, campur tangan Anwar, bagaimana pula siasatan 98 ?

Kata Azmin, baiklah jika siasatan pada tahun 1995 dihentikan kerana campur tangan Anwar yang berkuasa sebagai TPM ketika itu, kenapa siasatan pada tahun 1998, ketika Anwar sudah kehilangan kuasa, Azmin juga dilepaskan.

Siasatan 1998, bukanlah siasatan BPR tetapi siasatan polis. Dua entiti yang berbeza dengan tujuan yang berbeza. Pada tahun 1998, Azmin tidak disiasat oleh BPR tetapi disiasat oleh polis kerana mendapatkan maklumat lanjut berkenaan pemecatan Anwar Ibrahim sebagai TPM dan Menteri Kewangan. Orang pertama yang perlu disiasat polis ekoran pemecatan Anwar adalah pegawai yang paling kanan iaitu Azmin Ali.

Azmin sendiri mengakui dia direman 8 hari dalam siasatan itu. Tetapi siasatan polis ketika itu bukan menjurus kepada pemerolehan harta Azmin, sebaliknya siasatan lanjut berkenaan dengan gerak kerja Azmin sepanjang menjadi pegawai kanan Anwar Ibrahim, suspek utama yang akan didakwa ketika itu.

Siasatan polis menjurus kepada penyelewengan Anwar yang bakal didakwa di mahkamah pada tahun 1998, bukannya siasatan ke atas penyelewengan Azmin. Tiada penglibatan BPR menyiasat Azmin pada tahun 1998.

Siasatan polis ke atas Azmin pada tahun 1998 bertujuan untuk dijadikan bukti di mahkamah semasa pendakwaan ke atas Anwar, berkaitan dengan penyelewengan dan salh laku yang dilakukan oleh bekas Timbalan Perdana Menteri dalam menghalang siasatan lanjut berkenaan skandal Anwar dan Shamshida yang juga merupakan isteri kepada Azmin Ali.

Sebab itu polis menahan reman Azmin selama 8 hari, kerana orang yang bakal didakwa di mahkamah membabitkan isterinya sendiri, Shamshida Taharin.

Tetapi terdapat perkara pelik yang dilakukan oleh Azmin semasa 8 hari siasatan itu. Dalam tahanan reman itu, dia banyak membuat pengakuan ekslusif (yang masih disimpan dalam rekod polis Bukit Aman), tetapi apabila tampil di mahkamah, Azmin menukar pengakuannya dan menjadi pembela Anwar pula.

Ekoran daripada itu, Azmin telah membuat kenyataan yang bercanggah di mahkamah dengan kenyataan lisannya semasa dalam tahanan polis. Maka, Azmin telah dibicarakan kerana membuat pengakuan palsu pada tahun 1999. Perbicaraan Azmin memberi keterangan palsu, Hakim Mahkamah Sesyen Akhtar Tahir mendapati Mohamed Azmin bersalah dan mengenakan hukuman penjara 18 bulan.

Azmin terlepas daripada penjara 18 bulan, apabila hakim Mahkamah Rayuan menerima permohonan rayuan Azmin dan dibebaskan sepenuhnya pada tahun 2009.

Ada kes yang masih belum terbongkar

Kes penyelewengan di Phileo Allied Bank seperti yang terkandung dalam akuan bersumpah, Datuk Khalid Murad masih belum dibongkarkan sepenuhnya. Bank itu sudah gulung tikar sekarang ini ekoran salah guna melampau Anwar Ibrahim menggunakan proksi menubuhkan bank untuk kepentingan agenda politik serta meletakkan kekasihnya, Shamsida Taharin di situ.

Shamsida goyang kaki tanpa perlu hadir ke pejabat, tetapi dalam masa sama diberikan pelbagai kemudahan termasuk kereta audi dan pemandu serta kemudahan lain termasuk elaun-elaun tambahan yang mencecah hampir rm30 ribu sebulan. Maka tidak hairan jika Phileo Allied Bank bangrap selepas Anwar dipecat daripada Menteri Kewangan.

Selain melantik proksi Anwar bernama Tong Kooi Ong menjadi CEO Phileo Allied Bank, Anwar juga mendapat 30 persen daripada bank itu melalui proksinya bernama Hassan Moktar dan Ahmad Latif yang dilantik sebagai pemegang syer dalam syarikat Utus laksana yang menjadi pemegang syer terbesar Phileo Allied Bank.

Walaupun Anwar telah mengarahkan semua dokumen-dokumen di Phileo Allied Bank dilupuskan sebaik sahaja dia dipecat pada tahun 1998, namun bukti-bukti hidup masih ada sampai sekarang. Pekerja-pekerja di bank itu yang merana kerana bank telah gulur tikar dalam sekelip mata boleh menjadi saksi bagaimana penyelewengan Anwar bermaharajalela atas nama Menteri Kewangan.

Ramai pekerja-pekerja Phileo Allied Bank yang boleh menjadi saksi. Salah seorangnya adalah Ng Seng Hing yang menjadi akautan/financial controller Phileo.

Paling menarik di bangunan Phileo Allied Bank itu terdapat sebuah bilik VVIP khas, tempat rehat Anwar Ibrahim dan Shamsida Taharin dalam kekerapan sekurang-kurangnya dua minggu sekali.

Bilik rehat VVIP itu hanya untuk Menteri kewangan dan Executive Corporate Affairs, Phileo (Shamshida) sahaja. Tentu Wan Azizah juga ingin tahu jika kes Phileo Allied Bank ini dibongkar semula.


0 comments

APASAL ANWAR TAK MAHU HARTA KEKAYAAN AZMIN DISIASAT?

Pendedahan terbaru yang dibuat oleh Raja Petra Kamaruddin yang pernah menjadi sumber rujukan utama Anwar Ibrahim dan juak-juak Pakatan Rakyat, sememangnya tidak sahaja menggemparkan sebaliknya menambahkan lagi kekusutan namun pada masa yang sama semakin menimbulkan persoalan tentang hubungan sebenar antara Azmin Ali, Shamsidar Taharin dan Anwar Ibrahim.

Tahun 1995, ketika Anwar Ibrahim menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, telah mengarahkan Badan Pencegah Rasuah (BPR - sekarang SPRM) untuk tutup kes. Azmin Ali pada waktu itu merupakan Setiausaha Politik Anwar Ibrahim.

Pendedahan terbaru ini dibuat oleh bekas anggota BPR yang turut mempunyai pelbagai bukti tentang penyelewengan yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim, Shamsidar Taharin dan Azmin Ali. Ketua Pengarah BPR pada waktu itu didakwa telah mengarahkan agar kegiatan rasuah Azmin Ali ditutup secara tidak sah.

Dahsyat! Dahsyat!

Maka tidak hairanlah mengapa Anwar Ibrahim dan Azmin Ali bersungguh-sungguh mengatakan pemimpin UMNO buat duit, mengkayakan kroni, rasuah dan melakukan penyelewengan....

Rupa-rupanya mereka yang terlibat sepenuhnya dengan rasuah sehinggakan siasatan BPR pun diarahkan ditutup!!!

Allah Taala tunjukkan lagi siapa yang sebenarnya penjahat dan penyangak!!!


Saya adalah seorang bekas pegawai kanan BPR yang terlibat di dalam penyiasatan kes terhadap Azmin Ali dan isterinya Shamsidar pada tahun 1995. Saya rasa terpanggil untuk mendedahkan bagaimana ‘corrupt’ seorang bernama Anwar Ibrahim dan Azmin Ali di mana kedua-duanya kaya raya dan malah cerita Shamsidar merupakan gundik Anwar pada saya bukanlah suatu yang mengejutkan kerana telah lama perkara ini berlaku. Hanya orang yang pekak, buta dan tuli sahaja yang sengaja mengatakan segala cerita ‘corrupt’ dan juga skandal sex mereka sebagai suatu cerita rekaan atau konspirasi.Disini saya hendak menunjukkan contoh bagaimana seorang Ketua Pengarah BPR ketika itu, iaitu Datuk Shafee Yahaya kononnya seorang yang baik, berintegriti, pernah mendedahkan kononnya Dr Mahatir menengkingnya dalam kes Hassan Abul (Pesgawai BNM) dan kemudian buat buku pula yan menunjukkan bagaimana baiknya dia. Tapi dalam diam dan ramai orang BPR tahu dia telah menghentikan siasatan kes Azmin Ali setelah mendapat arahan Anwar. Kalau Datuk Shafee betul-betul bersih saya tabiklah. Tapi nak saya bongkarkan ke kisah Datuk sebelum Datuk jadi KP BPR? Maka Datuk Shafee tolonglah jangan nak komen apa-apa selepas pendedahan ini.

Kronologi Kes

Siasatan kes ini bermula daripada satu maklumat (yang di tandakan sebagai Lampiran A). Pemberi maklumat menyatakan dengan jelas pemilikan harta Azmin Ali yang ketika itu 1995 hanyalah Setiausaha Sulit (SUS) Anwar yang bergaji lebih kurang RM2400/=. Kalau sekarang beliau hanyalah gred 41 sahaja di dalam Perkhidmatan Awam. Ekoran daripada itu, satu repot polis telah dibuat bagi membolehkan BPR menjalankan siasatan (lihat Salinan Repot yang ditandakan sebagai Lampiran B). Repot yang dibuat adalah bertarikh 24.5.1995.

Ekoran itu, satu minit ringkas dikemukakan oleh Allahyarham Basri bin Idris sepertimana Lapiran C berkembar. Ia menunjukkan pemilikan harta Azmin sejak 1991 – 1995, antara lain memiliki sebuah BMW 325i, Proton Wira 1.6 Xli, Proton Satria 1.6 Xli. Proton Perdana 2.0 SE, 1000 saha,m Hicom, sebuah rumah No. 23, Jalan 1/4D Bukit Mas, Taman Melawati seluas 8500 sqft. Hebatkan? BPR siasat ke?

Atas arahan Datuk Shafee (lihat minit no. 2), pegawai penyiasat diarahkan supaya tidak memohon Notis Pengisytiharan Harta yang sepatutnya di keluarkan di bawah seksyen 23 Akta Pencegahan Rasuah 1961 kepada Azmin Ali. Tuan-tuan semua tahu, kalau dalam keadaan biasa, bukan setakat Notis, tetapi Azmin sudah tentu akan ditahan untuk siasatan BPR. Knowing how BPR’s style of work. Besar atau tidak pangkatnya Azmin yang hanya gred biasa dalam perkhidmatan awam ketika itu, Pengarah Siasatan diarah oleh Datuk Shafee supaya berjumpa sendiri Azmin di pejabat TPM (siapa lagi kalu bukan Anwar Ibrahim) dan meminta Azmin mengemukakan pengisytiharan secara sukarela.

Now, what is the legal implication when Azmin voluntarily declare his asset? Meaning to say he is not bound for any criminal prosecution under Prevention Corruption Act and Penal Code if the Public Prosecutor satisfy as to how Azmin having an unexplain excessive property.

Diketika itu, kami yang terlibat di dalam penyiasatan merasakan amat pelik dan juga frustrated dengan arahan yang dikeluarkan oleh Datuk Shafee.

Namun saya amat merasakan bagaimana Arwah Basri Idris meneruskan usahanya bagi memperoleh Notis Pengisytiharan Harta itu (limat minit No. 2 bertarikh 20/6/1995) bagi membolehkan siasatan diteruskan untuk memeriksa pengaliran wang dalam akaun-akaun Azmin Ali (quoted as YDS at para 6 of the minutes).

Usaha mendapatkan Notis Berjaya dan lihat Minit-Minit bil 4 – 9 dan Kertas Siasatan dirujuk kepada Datuk Shafee pada 8 Mei 1996.

Rujuk m init 10, lihat bagaimana Datuk Shafee mahu kes ini dirujuk kepada TPM dengan minitnya bertarikh 9/5/1995. Apakah integrity BPR ketika itu di bawah pimpinan beliau yang mana Datuk Shafee sering menekankan integrity di kalangan kami. Akhirnya lihatlah minit bil 15, Kertas Siasatan dikemukakan kepada Datuk Shafee bertarikh 12/9/1996 oleh Dato’ Mohd Zawawi Nordin, Timbalan Ketua Pengarah BPR ketika itu. Beliau secara jelas memberitahu harta Azmin adalah diluar kemampuannya.

Dramatiknya selepas itu, Kertas Siasatan ini terpendam atau dipendam macam jeruk oleh Datuk Shafee atas arahan Anwar Ibrahim. Sehinggalah pada 23/9/1997 (setahun lebih), tiba-tiba Datuk Shafee has violated a law when personally instructed this investigation to be closed. Minit beliau berbunyi (rujuk minit 16) “Telah maklumkan kepada YAB TP” dan beliau menulis “KUS”. Perkataan KUS bermakna Kemas Untuk Simpan. Ia adalah terminology yang digunakan oleh BPR dan Polis apabila suatu siasatan itu telah siap dan tiada tindakan lanjut.

Perbuatan Datuk Shafee ini melanggar undang-undang jenayah di
bawah Kanun Tatacara Jenayah dan juga Perlembagaan Persekutuan kerana beliau tiada hak untuk mengarah suatu siasatan dihentikan melainkan arahan Pendakwaraya. Namun oleh kerana terlalu taksub kepada Anwar Ibrahin he has betray his own agency dan terutamanya Rakyat Malaysia.

Di bawah ini tuan-tuan bolehlah tatapiu pengisytihatan harta secara sukarela Azmin Ali dan di dalam fail siasatan BPR bernombor 15/5/1995 Datuk Shafee telah hilangkan Notis Pengisytiharan Harta dan juga pengisytiharan harta Azmin Ali.

Pengisytiharan harta secara secara sukarela Azmin Ali dapat tuan-tuan baca daripada Fakta kes pegawai Penyiasat yang saya tandakan Lampiran D. Jangan tuan-tuan buta, cek-cek yang masuk dalam akaun Shamsidar sahaja ketika itu sudah melampaui RM7 juta lebih. Seorang sururumah tangga amat kaya dan dikayakan oleh Anwar.

Sebab itu apabila Anuar Shaari memberi dokumen-dokumen pemilikan saham Shamsidar dan Azmin untuk siasatan lanjut, apakah ,masyarkat buta? Saya dapat download dokumen-dokumen itu melalui website dan silalah baca sendiri.

Orang seperti Datuk Shafee telah merendahkan martabat BPR dan lihat peyamun yang diselamatkannya ketika itu menjadi penderhaka kepada Negara. Banyak kerosakan telah dilakukannya. I need not to explain more about this. Hanya orang yang buta, pekak dan tuli akan jadi bahalol dunia seperti Datuk Shafee.

Kes ini melibatkan satu siasatan oleh BPR ke atas Azmin Ali Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar dan isteri Azmin, Shamsida (hanyalah seorang surirumah) pada tahun1995. Siasatan dibuat ke atas Azmin kerana dikatakan mempunyai harta peribadi yang banyak hasil daripada perlakuan rasuah yang dilakukan semasa memegang jawatan Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar pada waktu tersebut. Ketika Anwar adalah Timbalan Perdana Menteri dan juga Menteri Kewangan Malaysia.

Berdasarkan maklumat dan repot polis yang diterima, satu Kertas Siasatan telah dibuka bernombor BPR/KS: Semasa siasatan dibuat mendapati gaji Azmin hanya RM2,442.00 sebulan tetapi mampu untuk membeli 2 buah rumah iaitu rumah pertama:double storey banglow di Setapak harga RM284,118 dengan deposit sebanyak RM14,181 dan bayaran bulanan sebanyak RM3,376.75. Manakala rumah kedua:rumah berkembar di Taman Melawati harga RM210,000 dengan deposit sebanyak RM60,000 dan bayaran bulanan sebanyak RM1,110.35. Jika dicampurkan kedua bayaran bulanan ialah sebanyak lebih kurang RM4,500.00. Ini sahaja dan menunjukkan hutang Azmin melebihi sekali ganda gaji bulanan beliau. Di mana Azmin mendapat wang tambahan untuk menampung bayaran hutang ini?? Bukan itu saja, tak mungkin semua gaji Azmin di gunakan untuk membayar hutang rumah?? Bukankah ini sahaja dah mencukupi menunjukkan Azmin mempunyai pendapatan yang lain. Itu tidak diambil kira lagi dimana Azmin mendapat wang untuk membayar wang deposit rumah-rumah tersebut.

Siasatan yang dijalankan oleh BPR juga membuktikan Azmin
memiliki 2 buah kenderaan iaitu BMW no plat BBN 3 berharga RM160,529.85.81 dimana bayaran deposit sebanyak RM120,529 dan bayaran bulanan pula sebanyak RM875 sebulan. Kereta kedua pula Proton Perdana no plat WDU 64 berharga RM80,767.81 dengan ansuran bulanan sebanyak RM700. Jika kita lihat komitmen bulanan bagi kedua kereta ini ialah lebih kurang RM1,700. RM1,700 pada ketika itu nilai yang besar. Mana tak nya klu dilihat gaji setiausaha sulit TPM pun pada masa tu baru RM2 ribu lebih.

Saham yang dimilik oleh Azmin dan isterinya juga umpama seorang bisness man. Cuba kita lihat bagaimana isteri seorang penjawat awam mempunyai saham di dalam pasaran saham dengan nilai keseluruhan melebihi setengah juta. Itu tak termasuk baki-baki didalam akaun bank yang pernah satu ketika mencecah RM300 ribu lebih. Cuba lihat keadaan yang saya nyatakan di atas. Adakah kita mempercayai penjawat awam boleh hidup dengan sedemikian??

Tetapi perkara yang paling membingungkan saya apabila BPR menutup kes ini? Sedangkan memang jelas Azmin dan isterinya mempunyai harta yangberlebihan yang tidak setimpal dengan pendapatannya. MENGAPA SIASATAN BPR DIHENTIKAN? SIAPA YANG MEMPUNYAI KUASA UNTUK MEMBERHENTIKAN SIASATAN INI?? ADAKAH ORANG YANG MEMBERHENTIKAN SIASATAN INI BERSENGKOKOL DENGAN AZMIN ATAUPUN TAKUT KEPADA PEMIMPIN PADA MASA TERSEBUT

Untuk makluman, pada waktu itu Ketu Pengarah BPR adalah Dato Shafee Yahya. Dengan nyata skali KP BPR telah membuat satu keputusan yang tak relevan bilamana menghentikan siasatan ini. Apa sebenarnya yang berlaku? Jika kita tunjukkan perkara ini kepada budak sekolah pun mereka dapat menilai bahawa tak mungkin dengan gaji RM 2 ribu legih sebulan mampu mempunyai gaya hidup mewah seperti Azmin. TETAPI kenapa Dato Shafee menghentikan siasatan ini? ADAKAH kerana bersengkongkol? Favouritism? Mengikut telunjuk pemimpin seperti Kerbau dicucuk hidung? Ataupun sama dah NYANYUK????????

Kite cube renung-renungkan kembali berkaitan dengan perkara ini dan lihatlah lampiran-lampiran yang diupload besama. Ingatlah hidup ini hanya perjalanan yang sementara sahaja. Jangan ingat kita terlepas untuk selama-lamanya.1 comments

Blog Archive

Labels