IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, July 2, 2012

PELAKON TAYANG TETEK INI PASTI AKAN DISANJUNG KALAU MASUK PAS!!!

Monday, July 2, 2012

Apa nak jadi dengan artis Malaysia sekarang ni... Aksinya menyeksakan mata memandang? Artis ini pernah digelar Pamela Anderson Malaysia tidak lama dulu. Apa yang GR tahu, artis ini tidak memberikan sebarang komen tentang gelaran tersebut.

Pembaca lihatlah antara aksi Lana semasa berparti bersama teman-teman di Anchol, Jakarta dalam Sandscape Beach Party pada 16 Jun lalu. Parti itu diadakan sempena Festival Bunga Api Antarabangsa Indonesia 2012 dan hiburan sampai pagi yang dianjurkan di tepi pantai di Anchol.Siapakah lelaki yang bersama artis ini... Pakwe beliaukah atau pun teman tapi mesra? Inikah trend artis Malaysia yang ingin kita banggakan?? Pada pembaca yang tahu siapakah artis yang dimaksudkan ini tidak perlulah GR beritahu. Apa pun pada mereka yang bergelar artis fikir dahulu sebelum buat. Renung-renungkan....


0 comments

CINA SINGAPURA YANG KULUP AJER OTAKNYA!!!


Singapura dan medianya cuba memainkan sentimen perkauman sama seperti yang dilakukan oleh Lee Kuan Yew pada awal 1960-an lalu apabila sekali lagi mempersoalkan tentang jumlah bukan bumi dalam sektor perkhidmatan awam.

Ibarat mencucuk mata sendiri, itulah yang cuba dilakukan oleh akhbar Singapura terbabit.

Persoalan tersebut amat mudah dijawab. Malah pada masa yang sama, mempersoalkan juga, mengapa TIDAK ADA PEGAWAI-PEGAWAI TINGGI DALAM PERKHIDMATAN AWAM DI SINGAPURA datangnya daripada kelompok bukan Cina dan bukan India. Mengapa pula pegawai-pegawai tentera Singapura, tiada langsung PEGAWAI MELAYU? Mengapa pula tiada seorang pun tentera Melayu dalam pasukan kereta kebalnya. Bahkan jet-jet pejuang dan helikopternya juga tidak dipandu oleh Melayu.

Perkhidmatan Awam di Malaysia amat terbuka. Pelbagai usaha telah dijalankan oleh pihak berkuasa untuk menarik lebih ramai bukan Melayu menyertainya. Malangnya jumlah penyertaan bukan Melayu, khususnya Cina amat menjengkelkan.

Perhatikan sahaja penyertaan dalam pasukan penguatkuasaan PBT. Kalau ada satu muka Cina, mungkin langit boleh terbalik. Anehnya, anggota-anggota penguatkuasaan PBT itu jugalah yang diarahkan oleh pegawai-pegawai dan ahli-ahli Majlis bukan Melayu untuk merobohkan gerai-gerai Melayu, menyaman dan menyita rumah-rumah Melayu, menghalau Melayu daripada berniaga di kaki lima dan sebagainya.

Dalam perkhidmatan awam, kebanyakan bukan Melayu menjadi pegawai tinggi. Amat mustahil mereka berada di ranking paling bawah, sama seperti layanan yang diberikan oleh pihak-pihak bank kepada pelanggan-pelanggan mereka berdasarkan kaum.

Kita tak payah pergi jauh, perhatikan sahaja ranking di dalam bank-bank seperti Affin Investment dan Standard Chartered... di mana kedudukan kakitangan Melayu mereka?

Itu di Malaysia... kalau di Singapura?... anda fikir-fikirkanlah sendiri!!!

Hanya kerana ini negara Malaysia, akhbar-akhbar Singapura cuba mencucuk jarum dan melakukan tohmahan. Sedangkan kalau dibandingkan Malaysia dengan Singapura, bagaikan langit dengan bumi dengan peluang terbuka kepada semua, sedangkan Singapura pula peluangnya hanya terbuka untuk Cina, sama ada Cina itu datangnya dari Taiwan, Hong Kong, Macau mahupun dari Tanah Besar China, apatah lagi Cina yang dilahirkan di Singapura!!!

Menariknya, ada juga Melayu di Malaysia yang menyokong pendapat akhbar New Straits Times Singapura itu...


0 comments

PAS AKAN DOMINAN SEBAB MEREKA BERTANDING 80 KERUSI... HUAHUAHUA!!!


Buat kali kedua dalam jangka waktu setahun PAS menyatakan keinginannya untuk bertanding di lebih 80 kerusi parlimen untuk PRU 13, peningkatan 25% berbanding pilihanraya sebelumnya.

Pertengahan tahun lalu, PAS pernah menyuarakan hasrat yang sama namun beberapa bulan kemudiannya terpaksa akur dengan tekanan Anwar Ibrahim dan PKR yang mahu PAS kekal bertanding di 66 kerusi seperti dalam PRU 2008.

Menurut Presiden PAS, Hadi Awang, "Pas berhasrat menjadi tulang belakang kepada pemerintahan negara jika pakatan pembangkang menguasai kerajaan Pusat dalam pilihan raya umum akan datang".

Tinggi angan-angan PAS nak menjadi tulang belakang, walhal situasi sejak dulu hingga sekarang, PAS nak tonjolkan kejantanannya dalam apa saja mesyuarat pemimpin pembangkang pun tak mampu dilakukan.

Waima prinsip juang sendiri untuk mendirikan Negara Islam ala PAS dan hukum Hudud pun PAS terpaksa digadaikan demi mengikut kehendak DAP dan PKR, agaknya di mana pula logik untuk PAS menjadi tulang belakang pakatan?

Sebetulnya dalam mesyuarat pimpinan PAS beberapa minggu lalu, satu unjuran telah dibentangkan membayangkan PAS hanya berpeluang menang di 20 buah kerusi parlimen sahaja berikutan penolakan besar-besaran oleh pengundi Melayu Islam.

Satu cara untuk mengurangkan impak penolakan tersebut ialah dengan menunjukkan 'kejantanan' dalam pembahagian kerusi dengan PKR khususnya.

PAS berpendapat dengan merampas beberapa kerusi yang sebelum ini ditandingi oleh rakan sebatalnya PKR, para pengundi Melayu Islam akan melihat PAS 'masih jantan' dan bukannya keldai jantan yang asyik ditunggang oleh Anwar dan pembangkang.

Himpunan Hijau yang PAS laksanakan di merata negeri di seluruh negara sekarang inipun matlamat utamanya untuk tunjukkan dirinya ada kekuatan bagi memberi isyarat pada Anwar, PKR dan DAP konon PAS bukannya seekor keldai sebarangan.

Walau hakikatnya sebahagian besar peserta himpunan yang datang diimport khas dengan bas dan kereta serta mendapat upah pengangkutan, tapi PAS berpendapat itu satu-satunya cara bagi memenangi pertarungan merebut kerusi dengan rakan sepakatan.

Namun, melihat pada mentaliti pimpinan PAS yang masih erat dengan pemikiran pak kaduk, keputusan akhir kelak akan balik semula sama seperti pembahagian kerusi tahun 2008.

PAS akan terus tunduk pada PKR dan Dap serta kekal menjadi keldai tunggangan pembangkang kecualilah kalau Anwar Ibrahim merasakan dirinya sudah di penghujung senja.

BERUANG BIRU

1 comments

WOIII BUDAK-BUDAK PAKATAN, TAK MAHU LEPAS GIAN BERDEMONSTRASI BERSIH DI KUIN KE ESOK?


Daripada maklumat terkini yang baru diterima, seorang pegawai keselamatan KUIN telah cuba mendapatkan bantuan PDRM untuk mengekang demonstrasi yang bakal berlangsung esok, jam 1:00 tengah hari di KUIN. Malah, pegawai keselamatan tersebut turut menyatakan RIMAS dan TIDAK SELESA berikutan kehadiran lebih ramai wartawan dan pemberita di KUIN untuk mendapatkan perkembangan seterusnya di institusi pengajian tinggi tersebut.

Perasan tidak puas hati kakitangan KUIN terhadap pengurusan KUIN semakin memuncak berikutan tiada tindakan yang dilakukan oleh pengurusan KUIN berhubung masalah gaji serta potongan yang dilakukan tetapi tidak dicarum selain beberapa penyelewengan lain membabitkan Rektor KUIN.

Polis bagaimanapun menyatakan, mereka tidak mempunyai kuasa dan tidak mempunyai motif untuk menghalang demonstrasi di dalam kawasan KUIN kecuali wujudnya keganasan dan kerosakan harta awam. Polis juga tidak dapat menghalang wartawan dan pemberita serta jurugambar selain jurublog daripada melaporkan tentang KUIN kerana hak kebebasan bersuara telah dijamin oleh negara ini.

Berikut adalah kempen BERSIH KUIN 2.0 yang akan berlangsung esok!

Semua staf , pelajar dan warga KUIN dijemput menyertai Himpunan Aman BERSIH KUIN 2.0 sebagai desakan mengembalikan kegemilangan KUIN , tanda rasa sayang warga KUIN kepada KUIN dan dihindari daripada tangan ghaib . maklumat himpunan adalah seperti berikut :
Tarikh : 3 Julai 2012 (Selasa)
Masa : 1.00 tengahari
Lokasi : Dalam kawasan kampus KUIN Mergong
Apa yang perlu anda lakukan :
1. Hadir pada hari tersebut dengan BERPAKAIAN PUTIH dan solat Dhuha jam 9 pagi (sendirian)
2. Anda juga boleh berpakaian warna lain ketika tiba di pejabat atau kuliah tetapi bawa bersama PAKAIAN PUTIH dan pada jam 12.30 pm anda bolehlah menukar pakaian PUTIH untuk sertai himpunan jam 1.00 tengahari. Jangan lupa berwuduk ketika menyertai himpunan.
3.Tepat jam 1.00 tengahari , wisel akan ditiup oleh urusetia BERSIH KUIN 2.0 dan anda dikehendaki berkumpul ditempat wisel ditiupkan.
4. Jika hujan pada waktu tersebut, jangan beredar, kita teruskan himpunan. Nak selamat bawa baju tambahan supaya boleh ganti baju yang basah.
5. Perhimpunan dijangka tamat SEBELUM jam 1.50 petang.
6. Bagi mahasiswa KUIN boleh turut menyertai bersama dengan membawa sepanduk yang berkaitan kebajikan pelajar diabaikan... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

ADIK ROGOL KAKAK KANDUNG SAMPAI MENGANDUNG 5 BULAN!!!


Baru berusia 14 tahun tetapi selayaknya dia digelar ‘adik setan’ kerana tergamak merogol kakak kandungnya yang hanya setahun lebih tua.

Lebih memilukan, perbuatan jijik sumbang mahram itu bukan hanya menimbulkan perasaan trauma dan tekanan kepada mangsa tetapi pada usia yang masih mentah, dia terpaksa mengusung ‘benih’ adiknya. Itu yang berlaku kepada Yanti, berusia 15 tahun, yang kini sarat mengandung dan hanya menanti masa untuk melahirkan anak.

Gara-gara perbuatan adik setan itu, Yanti terpaksa berjauhan daripada keluarga, malah meninggalkan alam persekolahan buat seketika.

“Sepatutnya saya menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) bulan lalu tetapi terpaksa melupakannya. Saya meninggalkan buat seketika alam persekolahan sehingga anak dikandung ini lahir.

“Saya benar-benar tertekan kerana pada usia muda terpaksa berdepan situasi yang tidak sepatutnya saya lalui,” kata Yanti ketika ditemui wartawan Metro Ahad baru-baru ini.

Menurut Yanti, tragedi hitam itu berlaku tahun lalu dan ia berulang sehingga empat kali sebelum dia disahkan mengandung.

“Tragedi hitam itu berlaku di rumah. Ketika semua ahli keluarga tidur, adik menyusup masuk ke dalam bilik ketika saya tidur.

“Adik menekup mulut saya dan mengugut mahu mencederakan saya jika saya buat bising. Selepas itu, bagaikan dirasuk setan, saya dirogol,” katanya.

Yanti berkata, walaupun dia kakak, dia tidak mampu melawan, apatah lagi diugut akan dicederakan jika melawan.

“Kudrat saya memang tidak mampu melawan kekuatan adik ketika itu. Selepas merogol saya dia sekali lagi mengugut akan mencederakan saya, malah sanggup melakukan lebih daripada itu jika mendedahkan perbuatan terkutuknya kepada sesiapa saja, terutama ayah dan ibu.

“Begitulah yang dilakukannya ketika merogol saya. Seingat saya, empat kali dia merogol saya,” katanya.

Selepas empat kali dirogol, dia berasa tidak sihat dan lemah hinggalah kelainan pada dirinya disedari ibu bapanya.

Ibu Yanti kemudian membawanya ke klinik dan pemeriksaan lanjut dilakukan mendapati dia mengandung.

“Saya menceritakan perkara sebenar kepada ibu. Pulang ke rumah, ayah dan ibu bertanya adik dan dia mengaku. Ketika itu menangis air mata darah sekalipun takkan mengubah apa yang berlaku,” katanya.

Yanti berkata, adiknya seperti tiada perasaan kerana seolah-olah tidak rasa bersalah dengan perbuatannya.

“Depan ibu dan ayah, dia menunjukkan rasa bersalah dan meminta maaf, tetapi dengan saya, dia buat seolah-olah tiada apa berlaku.

“Hubungan saya dengan dia sebelum ini biasa saja, tetapi tidaklah rapat sangat. Mungkin kerana masih terlalu mentah, dia seperti tidak rasa bersalah,” katanya.

Menurut Yanti, sukar untuk dia memberitahu punca mengapa adiknya sanggup melakukan perbuatan terkutuk itu.

“Pada usia semuda itu, adik memang nakal. Bercampur dengan mat rempit dan kadangkala ponteng sekolah.

“Barangkali kerana pengaruh rakan, adik jadi ‘lebih tahu’ mengenai hal berkaitan seks sehingga dia terdorong untuk mencuba. Namun saya langsung tidak menyangka adik sanggup merogol saya,” katanya.

Yanti memberitahu, selepas disahkan hamil, ibu bapa terpaksa ‘menyembunyikannya’ di rumah seorang saudara mereka sebelum dihantar ke sebuah rumah perlindungan.

“Saya akan ada di sini (rumah perlindungan) sehingga bayi yang dikandung lahir. Selepas itu saya akan menyerahkan anak saya kepada keluarga angkat.

“Selepas ini saya mahu mulakan hidup baru. Saya mahu bersekolah semula dan belajar seperti rakan seusia yang lain,” katanya.

Ditanya adakah dia memaafkan perbuatan adiknya, Yanti berkata: “Mulanya memang saya bencikannya, tetapi lama kelamaan saya terima hakikat. Dia bukan orang lain… dia adik saya.

“Saya harap dia menyesali perbuatannya. Perkhabaran terkini yang saya dengar daripada ibu dan ayah, adik kini bersekolah di sekolah pondok. Semoga ilmu diperoleh menjadikannya adik yang soleh,” katanya.

SUMBER: ANAK JATI KEDAH

0 comments

BELAJAR DARI GUAN ENG, TIGA PELAJAR WANITA USM DITAHAN SEBAB PALSUKAN IJAZAH!!!


GEORGETOWN: Tiga ahli sindiket yang cuba mengaut keuntungan dengan menawarkan ijazah palsu untuk dijual menerusi laman web, ditahan sepasukan polis di sebuah rumah di Kampar, Perak, malam kelmarin.

Dalam operasi yang dilakukan sepasukan polis Pulau Pinang jam 8 malam itu, tiga ahli sindiket terbabit iaitu masing-masing dua wanita dan seorang lelaki berusia 20-an, ditahan selepas Universiti Sains Malaysia (USM) membuat aduan berhubung kegiatan itu sebelum ini.

Difahamkan, ahli sindiket terbabit menjual ijazah palsu itu dan menawarkannya melalui laman web dengan harga yang mencecah hingga RM5,000.

Sasaran mereka adalah pelajar yang tidak perlu bertungkus-lumus mengulangkaji pelajaran dan juga orang awam yang mahukan ijazah dengan mudah tanpa perlu menduduki peperiksaan atau mengikuti kelas. (
SUMBER)

0 comments

PAS JUAL ARTIS BETINA DAN SKANDAL SEKS ADUNNYA UNTUK KUTIP DANA PILIHANRAYA!!!

PAS seronok sungguh apabila ada artis-artis wanita yang suatu ketika dahulu cukup terkenal dengan keseksian, skandal getik dan menjijikkan selain dengan masalah yang serba memalukan, menyertai parti itu dalam usaha mereka untuk MENGHAPUSKAN DOSA dan KEMBALI KE JALAN YANG BENAR.

Sudah tentu sebahagian daripada kita mengingati skandal Abby Abadi yang pernah dipertikaikan DARAnya ketika berkahwin dengan bekas suaminya, Norman Hakim. Malah cerita tentang skandalnya yang kemudian ditutup dengan penangkapan khalwat bekas suaminya dengan seorang artis wanita baru, juga tidak kurang hebatnya.

Dan bermula dari situ, bidang kerjayanya selaku pelakon, mulai suram, sama suram seperti kerjaya nyanyiannya!

Namun, dewasa ini artis-artis yang kian tidak mendapat tempat dan tawaran berlakon atau nyanyian yang sudah tiada, mempunyai ruang serta peluang yang sangat besar dalam perkara membabitkan mencari nafkah pencarian. PAS membuka ruang yang sungguh besar untuk artis-artis kelabu asap seperti ini dengan menyediakan ruang pekerjaan selaku PENCERAMAH BEBAS yang dibayar mengikut job, sepertimana yang diakui oleh seorang lagi pelakon tak laku, Hairie Othman dan Bob Lokman yang kini menjadikan pentas ceramah sebagai medan lakonan mereka yang baru.

Semenjak berkawan dengan DAP dan PKR, PAS mempunyai cara baru untuk melacurkan ahli-ahli mereka terutama sekali ahli-ahli baru. Kemasukan artis-artis yang sudah gerhana ke dalam parti itu, telah dipergunakan dengan sepenuh dan sebaik-baiknya oleh pucuk pimpinan parti bagi menarik lebih banyak dana dan lebih perhatian.

Dek kerana itulah, PAS begitu bangga dengan kemasukan artis-artis ke dalam parti berkenaan sungguhpun suatu ketika dahulu, golongan artis telah diisbatkan sebagai golongan neraka oleh pucuk pimpinan PAS. Suatu masa dahulu, golongan artis dikatakan sebagai golongan pembawa bala bencana daripada Allah Taala ke Malaysia. Malah dikatakan juga, artis adalah pencetus kepada budaya hedonisme yang akan menjerumuskan Malaysia setaraf dengan Soddom, Gomorrah dan Pompeii.

Tetapi kini tanggapan tersebut sudah hilang sama sekali. Sebaliknya artis-artis yang masuk PAS dianggap sebagai mualaf yang sudah menerima hidayah dan inayah. Cerita-cerita tentang artis-artis berkenaan yang suatu ketika dahulu, mampu meremangkan bulu tengkuk, kini digantikan dengan cerita bagaimana bersyukurnya mereka kerana dapat mengenali Islam apabila bergelar AHLI PAS.... BACA SETERUSNYA DI SEL13.COM


0 comments

KISAH TALI GANTUNG DAN BANDUAN AKHIR!!!

Kisah Tali Gantung Dan Banduan Terakhir | Kita selalu mendengar tentang hukuman gantung sampai mati di corong-corong radio dan di kaca televisyen. Hukuman ini dijatuhkan kepada pesalah-pesalah yang telah melakukan jenayah berat seperti mengedar dadah, membunuh dan sebagainya. Bayangkan jika kita sendiri yang menerima hukuman tersebut,pasti kecut perut dan kering darah merasai ketakutan membayangkan leher kita bakal dijerut dan dibiarkan tergantung sampai mati.

Tali gantung yang diimport diperbuat dari jenis jut yang paling bagus dan dibalut dengan kulit lembut supaya tidak mencederakan kulit banduan yang akan digantung.
Setiap satu berharga di antara RM4,000 satu hingga RM5,000. Tali gantung ini semasa diterima daripada ejen pembekal akan diuji ketahanannya dengan menggantungkan patung seberat lebih 90 kilo selama 72 jam.
Setiap tali gantung ini mempunyai nombor siri dan ia diklasifikasikan sebagai senjata dan ianya disimpan di dalam peti besi.
Setiap tali gantung yang diterima ada perkiraannya. Ada cara-cara yang kita kena ikut. Tidak boleh ambil dan terus pasang. Ada empat jenis tali dan tali tersebut dipilih mengikut berat banduan.
Di antara ciri utama tali gantung ialah tembaga pembunuh yang berfungsi untuk mematahkan tengkuk banduan.
APABILA RAYUAN DITOLAK
Di Penjara Kajang, banduan yang dijatuhi hukuman gantung dikenali sebagai banduan akhir dan ditempatkan di Blok Abadi sehingga hukuman dilaksanakan.
Mereka ini menghabiskan hampir 23 jam sehari sendirian di sel mereka dan hanya boleh meninggalkan sel atas kelulusan pegawai yang bertugas.
Banduan akhir mungkin terpaksa menunggu bertahun-tahun sehingga habis keseluruhan proses rayuan yang membabitkan Mahkamah Rayuan, Mahkamah Persekutuan dan Jemaah Pengampunan Negeri.
Sekiranya rayuan kepada Badan Pengampunan ini juga ditolak, Mahkamah Persekutuan akan mengeluarkan waran untuk melaksanakan hukuman dimana di dalam waran itu akan disebut nama banduan, nombor kad pengenalannya serta masa hukuman akan dijalankan iaitu di antara 5.30 pagi hingga 6.30 pagi.
Waktu untuk laksanakan hukuman adalah satu jam. Untuk banduan beragama Islam biasanya hukuman gantung akan dijalankan pada hari Jumaat, selepas solat Subuh. Bagi yang bukan Islam pula, waktunya lebih kurang sama, cuma harinya boleh berbeza.
Selepas waran dikeluarkan, banduan akhir akan dibawa berjumpa dengan pengarah penjara yang akan memaklumkan tentang pelaksanaan hukuman gantung selepas segala proses rayuan terakhir ditolak.
Biasanya banduan akhir ini akan tahu dia akan digantung bila mana dia dibawa keluar dengan tangan bergari dan ada kawalan ketat.
Semasa banduan akhir berada di bilik pengarah ini, kaum keluarganya yang biasanya sudah dimaklumkan seminggu lebih awal sudah menunggu di luar penjara untuk ‘perjumpaan terakhir.’
Lazimnya suasana dan pilu akan menyelubungi setiap perjumpaan terakhir ini.
Banduan juga diberi pilihan untuk ‘hidangan terakhir’ bernilai RM7.50.
HARI PENGGANTUNGAN
Kebanyakan banduan akhir yang menjalani hukuman gantung dangan rela setelah menunggu begitu lama untuk hukuman dilaksanakan.
Mereka yang rajin sembahyang, tak kira agama, menunggu dengan tenang dan sudah bersedia. Ada beberapa orang sahaja yang menjadi agresif sehingga ke saat-saat terakhir.
Menurut seorang petugas penjara yang bernama Samuel, ‘Ada sesetengah banduan puas hati dan beritahu saya nasib mereka lebih baik dari saya kerana mereka tahu bila mereka akan mati. Bila kita buka pintu untuk bawa mereka keluar ke bilik gantung, ada yang salam dengan kita dan ucap terima kasih. Mereka kata mereka dah tak tahan lagi menunggu,’ katanya.
Di hari mereka diberitahu hukuman gantung akan dijalankan, mereka akan meminta pena dan kertas untuk nota terakhir.
‘Jangan ikut tabiat buruk ayah’. Itu antara kata-kata terakhir seorang banduan untuk anak-anaknya, yang masih Samuel ingat.
Banduan juga boleh memilih pakaian apa yang hendak dipakainya pada hari hukuman.
‘Ada banduan beragama Islam hanya mahu pakai kemeja T dan seluar sembahyangnya.Ada yang memilih kot dan tali leher. Ada yang pakai kasut berharga RM300. Mati penuh gaya . Banduan itu kata dengan jenaka,’ cerita Samuel.
Hukuman gantung pula hanya dijalankan selepas semua pihak termasuk pengarah dan doktor berpuas hati dengan keadaan banduan pada hari hukuman akan dilaksanakan.
BILA PINTU PERANGKAP RENGGANG
Pintu perangkap di bilik gantung di mana banduan akhir berdiri akan secara automatik renggang sepenuhnya bila ‘gear’ ditarik.
Di bawah lantai pintu perangkap ada ruang kosong dengan ketinggian 5.18 meter.
Bunyi pintu perangkap yang terbuka dengan kuatnya memecah kesunyian suasana penjara.
Menurut Samuel, proses menggantung dari masa banduan dibawa keluar dari bilik menanti ke bilik gantung dan pengarah memberi isyarat kepada tukang gantung untuk menarik ‘gear’ yang akan antaranya membuka pintu perangkap hanya mengambil masa kira-kira 15 saat.
Semuanya perlu dibuat dengan lancar dan menurut Samuel, kematian berlaku dalam masa di antara 30 saat hingga satu minit dan banduan akan diturunkan dan diletak di atas troli selepas setengah jam dibiar tergantung.
‘Saya sering mengingatkan pembantu-pembantu saya supaya menghormati jenazah kerana dia sudah menjalani hukuman. Kalau kita hormat pada dia, semuanya tak ada masalah.
‘Bagi saya pula, kebiasaannya saya akan pandang muka jenazah ini dan letakkan tangan saya di atas dadanya. Ini petua yang diberi oleh bos-bos saya dulu,’ kata Samuel.
Menjalankan tugas khas ini memberikan banyak keinsafan kepada Samuel. Beliau menasihatkan ibu bapa supaya memupuk nilai-nilai murni kepada anak-anak mereka untuk mengelak mereka terjerumus melakukan jenayah.
‘Segala-galanya bermula dari keluarga. Kalau keluarga tak kawal, lingkup. Dadah, umpamanya, kalau seorang dalam keluarga jadi penagih, satu keluarga akan terjejas,’ katanya sambil menjelaskan bahawa kebanyakan kes hukuman gantung adalah berkaitan dengan dadah.
Semoga artikel di atas ini akan menyedarkan dan menginsafkan kita tentang akibat jika kita terlibat dalam jenayah besar dan juga kecil, kerana dari yang kecil akan membawa kepada yang lebih besar.

0 comments

FOTO LELAKI BERASMARA DENGAN BINI ORANG DIBELASAH TERUK!!!

Akhbar Sinar melaporkan.., seorang lelaki yang memadu asmara dengan isteri orang cedera dibelasah penduduk kampung dekat sini kerana disangka pencuri ketika dia melarikan diri selepas terserempak dengan suami wanita itu.

Dalam kejadian kira-kira jam 10 malam, lelaki berumur 22 tahun itu cedera di seluruh badan apabila dibelasah penduduk kampung yang kebetulan sedang menonton perlawanan bola sepak di sebuah warung.

Difahamkan, dalam kejadian di sebuah kampung kira-kira enam kilometer dari Kampung Raja itu, lelaki tersebut melarikan diri apabila suami wanita berkenaan yang berumur 26 tahun pulang ke rumah daripada menjala udang.

Sebelum itu, dikatakan wanita berumur 22 tahun itu meminta suaminya pergi menjala udang di pantai dan suaminya yang bekerja sebagai petani memenuhi permintaan tersebut.


Sebaik suaminya keluar rumah, wanita berkenaan memandu kereta bagi mengambil kekasihnya di rumah keluarga lelaki itu di sebuah kampung beberapa kilometer dari Kampung Apal, Jabi.

Bagaimanapun, pada malam berkenaan air laut pasang menyebabkan suami wanita itu pulang awal dan sebaik tiba di rumah dia mula mengesyaki sesuatu yang kurang baik apabila beberapa kali pintu rumah diketuk tetapi tiada jawapan.

Lelaki itu pergi ke bahagian belakang rumahnya mengintai melalui celah lubang rumah dan melihat seorang lelaki keluar dari bilik tidur bersama isterinya.

Geram dengan apa yang dilihat menyebabkan dia bertindak memecah pintu dapur rumah dan berlaku pergelutan dengan kekasih isterinya.

Lelaki itu berjaya melarikan diri dengan terjun melalui tingkap namun berjaya ditangkap penduduk kampung yang kemudian membelasahnya sebelum diserahkan kepada pihak polis.

Lelaki itu mengalami calar di badan dan bengkak pada muka.

Difahamkan, pasangan suami isteri itu belum mempunyai cahaya mata dan sudah dua tahun mendirikan rumah tangga.

Sementara itu, wanita curang itu dikatakan telah mengadakan hubungan sulit dengan lelaki berkenaan sejak beberapa bulan lalu selepas sekian lama terpisah.

Pasangan kekasih yang sebaya ini pernah belajar di sekolah yang sama dan dikatakan kali pertama membawa balik lelaki itu ke rumahnya.

Sebelum ini mereka sering bertemu dan difahamkan memadu asmara di dalam kereta di tempat sunyi di kawasan sawah padi.

Sumber memaklumkan pasangan tersebut akan didakwa di Mahkamah Syariah atas kesalahan melakukan perbuatan khalwat.


0 comments

TALIBAN KELUARKAN VIDEO ASKAR PAKISTAN DIPENGGAL KEPALA!!!


Taliban mengeluarkan video 17 tentera Pakistan yang dipenggal serta membacakan namanya satu per satu. Tentera-tentera tersebut adalah para mangsa yang diculik pada minggu lalu. Jurucakap Taliban, Ehsanullah Ehsan, dalam video itu mengaku jika mereka tak memerangi Pakistan melainkan Amerika Syarikat.

"Kami bukan musuh Pakistan dan rakyatnya. Kami adalah musuh bagi orang-orang kafir dan sistem demokrasi yang telah menindas kami," katanya dalam video sebagaimana dikutip CNN, Kamis (28/6/2012).

Pegawai kanan tentera Pakistan yang disahkan berkaitan video itu membenarkan jika para korban tersebut adalah tentera Pakistan, sedangkan pejabat tentera lain berujar jika para mangsa pemenggalan tersebut di culik pada Jumaat yang lalu ketika melakukan rondaan rutin di Daerah Upper Dir, Pakistan.

Para tentera tentera tersebut diserang oleh sekitar 100 orang, sebanyak 15 militan terbunuh dalam insiden tembak menembak itu dan 17 tentera diculik.
0 comments

Sunday, July 1, 2012

PENGARAH DAN PENERBIT TAGIH HABUAN SEKS DARI ROZITA CHE WAN!!!!

Sunday, July 1, 2012

KUALA LUMPUR: Pantang lihat ‘pucuk muda’, pasti mahu ‘dibahamnya’. Itu tabiat jelik segelintir penerbit dan pengarah filem atau drama tempatan yang tergamak meminta habuan seks daripada pelakon baru sebelum diberi peluang memperaga bakat dalam produksi mereka.

Senario itu bukan sekadar gosip atau khabar angin dalam industri hiburan tempatan, sebaliknya disahkan beberapa pelakon yang pernah berdepan pengalaman membabitkan maruah dan harga diri.

Difahamkan, kelompok penerbit dan pengarah miang itu dikenali di kalangan penggiat seni, cuma tiada pihak berani membuat aduan kepada pihak berkuasa kerana khuatir ‘periuk nasi’ mereka bakal terjejas.

Ikuti pendedahan pelakon terbabit yang berharap ‘barah’ dalam dunia hiburan ini dapat diatasi pada masa depan seperti diluahkan kepada wartawan Metro Ahad.

Bekas peserta program realiti Raja Lawak musim kelima, Elly Sarimah atau nama sebenarnya Sarimah Mohd Daud pernah berdepan situasi menakutkan apabila seorang pengarah drama mengajaknya ke ‘bilik tidur’ ketika dia baru memulakan kerjaya sebagai artis sejak setahun lalu.

Katanya, selepas program Raja Lawak berakhir, dia menerima panggilan daripada seorang pengarah drama yang memintanya datang ke pejabat dengan alasan mahu berbincang mengenai tawaran berlakon.

Tanpa syak wasangka, dia segera ke pejabat pengarah itu namun sebaik sampai, dia terkejut apabila diminta menyerahkan tubuh sebagai syarat mendapat kerja.

“Saya setuju berjumpanya apabila dia mahu beri saya kerja. Namun, saya terkejut apabila dia mengajak saya mengadakan hubungan seks. Apabila saya menolak secara baik, dia seolah-olah mencabar saya supaya berani menyerahkan tubuh.

“Saya bertanya padanya, apakah cara sebegini perlu dibuat untuk dapat tawaran kerja? Dia tetap berdegil mahukan saya akur dengan permintaan itu, tapi saya akhirnya mengambil keputusan menolak tawaran itu,” katanya ketika dihubungi.

Elly berkata, dia tidak mahu memperbodohkan diri dengan menjual maruah semata-mata mahu mendapat tawaran kerja atau meraih populariti dalam masa singkat.

“Kalau mahu buat kerja terkutuk seperti itu, sudah lama saya lakukan, tapi saya mahu mencari rezeki halal. Walaupun pengarah gatal seperti ini menyatakan saya susah dapat kerja lain jika tidak mengikut kehendaknya, saya tidak kisah.

“Kerjaya saya bermula dari bawah sebagai bekas peserta program realiti dan kemudian mencuba nasib sebagai pelakon tambahan.

“Biarlah saya tidak popular atau mendapat tawaran hebat asalkan jujur dan bekerja bersungguh-sungguh,” katanya yang pernah membintangi drama Ini Harta Aku Punya, Biasa Je, Jejaka J dan Luka Seorang Perempuan.

Pelakon berasal dari Taiping, Perak, ini juga pernah melalui peristiwa sama ketika menerima pelawaan seorang lagi pengarah untuk makan malam. Tembelang sebenar pengarah itu terbongkar apabila dia bertindak berani memegang tangan dan merabanya.

“Dia tanya bila mahu ‘bermesra’ dengannya, sedangkan dia sudah berikan saya kerja. Saya yang tak selesa dengan situasi itu pantas bangun dan memarahinya lalu meninggalkan dia.

“Sebelum bergelar artis, saya pernah dengar ada orang bercerita mengenai cabaran dalam industri hiburan ini. Apabila melalui pengalaman hitam seperti ini, baru saya percaya ia benar-benar berlaku,” katanya.

Menurut Elly, yang penting, dia perlu lebih berhati-hati ketika berurusan mengenai sesuatu kerja.

“Jangan percaya janji manis pengarah atau produser yang mahu beri kerja semata-mata menerusi jalan mudah iaitu tidur dengannya.

“Lelaki itu berjanji akan menyimpan rahsia apabila artis perempuan sanggup menjalin hubungan sulit, tetapi itu hanya janji palsu.

“Seboleh-bolehnya, saya mahu berkongsi pengalaman hitam ini dengan artis perempuan lain, terutama yang baru menceburi bidang ini, supaya tidak menjadi mangsa,” katanya yang bakal muncul dengan single, Ke Tepi Ke Tengah tidak lama lagi.

PELAKON jelita, Rozita Che Wan pernah ditipu seorang penerbit yang tidak menjelaskan baki bayaran lakonannya selepas enggan mengikut kemahuan lelaki terbabit.

Katanya, insiden berlaku selepas dia menolak pelawaan untuk ‘minum’ bersama penerbit itu pada masa dan tempat yang dirasakan kurang sesuai.Menurutnya, walaupun berusaha menghubungi kembali penerbit itu, lelaki itu terus menghilangkan diri.

“Saya fikir biarlah tidak dapat baki bayaran itu asalkan maruah tidak jatuh ke tangannya. Saya bekerja ikhlas dan Tuhan yang memberikan rezeki, bukan penerbit itu.

“Sebelum ini saya pernah mendengar cerita di kalangan pelakon tambahan wanita yang mengeluh apabila penerbit atau pengarah mengajak mereka menjadi teman ke pusat hiburan.

“Pelakon wanita terbabit diminta duduk atas riba lelaki itu semata-mata kerana mahu mendapat tawaran berlakon. Mungkin mereka bersemangat mahu berlakon sampaikan sanggup ikut kemahuan apa saja kemahuan jeliknya,” katanya.

0 comments

PAS SEMAKIN RENDAH DALAM RANKING PAKATAN RAKYAT!!!

Sama ada sedar atau tidak, kepercayaan kepada PAS dalam Pakatan Rakyat semakin menurun biarpun pada masa yang sama PAS berusaha untuk membuktikan bahawa keberadaan mereka dalam Pakatan Rakyat TERLALU AMAT PENTING.

Tidak dinafikan sama sekali yang PAS sememangnya amat penting dalam Pakatan Rakyat.

Sebenarnya apa yang berlaku sekarang atau lebih tepat pada tahun 2012 adalah sama seperti yang berlaku pada tahun 1969. Bezanya pada tahun 2012, tragedi berdarah cuba dielakkan sebaik mungkin. Malah ada yang cuba menafikan bahawa pola atau trend berpolitik sekarang sedang menuju ke arah kekacauan terutama dengan keseronokan demonstrasi malah sentiasa mengharapkan demonstrasi yang berakhir dengan keganasan.

Mungkin ramai yang tidak tahu dan tidak mahu ambil tahu tentang sejarah 1969 kerana beranggapan ia hanyalah satu sejarah pahit yang tidak perlu dikenang.

Namun sejarah sentiasa berulang walaupun dalam bentuk baru dan lebih moden.

Pilihanraya 1969 menyaksikan bagaimana pengundi-pengundi bukan Melayu khususnya Cina memilih untuk mengundi pembangkang dalam usaha mereka untuk mendapatkan perhatian kerajaan sekaligus memberi isyarat tentang kepentingan mereka dalam politik Malaysia ditambah pula dengan cita-cita besar penguasaan ke atas segala elemen di negara ini kerana peluang yang terlalu besar diberikan oleh kaum Bumiputera kepada kaum pendatang.

PAS menang besar pada tahun 1969 kerana sokongan itu. Tahun 2008, perkara yang sama juga berlaku.

Kerana kemenangan itulah PAS jadi besar kepala dan percaya mereka sentiasa akan menang.

Namun kerana pandai bercakap tetapi sentiasa kurang menggunakan otak, PAS akhirnya bertukar menjadi komponen yang paling dibangangkan. Cukup dengan sedikit pujian, PAS mampu bertukar menjadi makhluk penjilat yang paling menjijikkan.

Dalam satu program lawatan sehari Menteri Besar di Kuala Langat pada minggu lepas, pemimpin PKR itu telah membuktikan yang PAS hanyalah parti lelucon dan pecacai buat PKR dan DAP.

Tiada sebarang penghargaan diberikan kepada PAS. Bahkan, Khalid Ibrahim lebih menonjolkan PKR yang sedang kacau bilau berbanding PAS yang sebenarnya di Selangor, kacau bilaunya tidak berkurangan walaupun kecohnya tidak keluar kelambu.

Nasib PAS sebenarnya begitulah. Ketika PKR dan DAP sedang berkira-kira dan bersungguh-sungguh mahu merampas kerusi-kerusi yang ditandingi oleh PAS, PAS pula terus terkesima dengan pujian dan pengampuan yang dibuat oleh DAP dan PKR.

Sama ada suka atau sebaliknya, sejarah 1969 akan berulang dan PAS akan menjadi kaum belasahan dan kambinghitam DAP dan PKR walaupun PAS telah menyerahkan segala-galanya untuk Pakatan Rakyat.

Meskipun PAS adalah sebuah parti terbesar dan paling kuat dalam Pakatan Rakyat, di mata DAP dan PKR, PAS hanyalah ranking rendah. PAS sama sekali tidak akan mendapat tempat tertinggi dalam Pakatan Rakyat. Malah apa-apa sahaja yang diperjuangkan oleh PAS, dianggap sebagai picisan.

Para pengikut dan penyokong PAS sebenarnya perlu menjadikan PAS sebagai parti yang paling dominan dalam Pakatan Rakyat. Perjuangan Islam PAS perlu diperkeraskan dan DAP serta PKR perlu akur dan mengikut apa yang ingin dilakukan oleh PAS, bukan sebaliknya.

Yang terlebih penting, PAS harus menampilkan Abdul Hadi Awang bukannya Anwar Ibrahim untuk jawatan tertinggi parti dan negara kerana PAS sentiasa istiqomah dalam perjuangan politik, bukan seperti Anwar Ibrahim yang hanya bercakap tentang rakyat apabila dia hilang segala-galanya.

Namun, timbul pertanyaan adakah PAS mampu berbuat begitu kerana selama ini, mereka hanyalah balaci yang cukup berpuas hati dengan sedikit pujian?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


0 comments

Saturday, June 30, 2012

PERLUKAH PELAJAR MALAYSIA BUAT SERVIS INI... MENCUCI SAMBIL BERBOGEL?

Saturday, June 30, 2012

Akibat masalah ekonomi yang melada negara Czech, sekumpulan pelajar telah menubuhkan agensi membersih dalam keadaan berbogel. Kumpulan pelajar yang kehilangan pekerjaan separuh masa mereka akibat kemelesetan ekonomi global mengecaj £50/RM200 sejam untuk servis cuci mereka.

Pengasas, Kopecka Katka, 21, pelajar ekonomi di Charles University di Prague berkata " Kami perlu mencari kerja dan tak mendapat sebarang kerja jadi kami melakukan ini"

" Tiada siapa yang ingin melakukan kerja membersih, tapi semua orang mahu melihat badan yang cantik"

Katka yang juga menyediakan servis pencuci lelaki dan wanita menambah "Selalunya orang yang meminta perkhidmatan kami adalah ahli perniagaan yang sibuk dan ingin berehat. Menonton seseorang membersihkan rumah anda dalam keadaan bogel adalah satu cara yang bagus bagi mereka untuk berehat. Tetapi ini bukanlah perkhidmatan pelacuran, ia hanya perkhidmatan pembersihan." (
sumber)

ULASAN TFK:

Berbeza dengan apa yang cuba digambarkan oleh pemimpin Pakatan Rakyat, khususnya PKR, pelajar-pelajar Malaysia sebenarnya tidak mempunyai masalah kewangan yang teruk kerana mereka telah disediakan dengan kewangan yang mencukupi oleh pihak kerajaan.

Walaupun pemimpin Pakatan Rakyat menyatakan, rakyat berhak mendapat pendidikan tinggi secara percuma, hakikatnya mereka sendiri tidak mampu melakukannya terhadap institusi pengajian tinggi di bawah kawalan mereka.

Apa yang dilakukan oleh para pelajar di Czech itu sebenarnya adalah perkara normal bagi para pelajar institusi pengajian tinggi di negara-negara Eropah. Berbeza dengan apa yang digambarkan oleh Rafizi Ramli dan Anwar Ibrahim, para pelajar institusi pengajian tinggi di Eropah perlu menyara hidup mereka dengan pendapatan sampingan.

Dan untuk mendapatkan kerja, bukanlah satu perkara yang mudah kerana negara-negara Eropah ketika ini sedang dilanda krisis ekonomi yang teruk. Bahkan negara-negara seperti Sepanyol, Itali dan Greece hidup dengan berhutang kerana ingin berlagak berkebajikan seperti yang sering dilaung-laungkan di negara ini.

Pengalaman penulis sendiri sebagai salah seorang pelajar Malaysia di luar negara yang bukan pemegang biasiswa kerajaan atau menerima sebarang bentuk bantuan kewangan daripada kerajaan pada penghujung 80-an dahulu, sebarang kerja sambilan akan diterima dengan hati yang terbuka. Tidak timbul kerajaan tidak adil atau kerajaan tidak ambil berat atau kerajaan wajar menerima pendidikan percuma.

Rata-ratanya, para pelajar Malaysia di luar negara tidak banyak kerenahnya berbanding para pelajar di dalam negara yang bukan sahaja sangat manja tetapi juga KURANG BEROTAK....

Barangkali kalau PTPTN tidak wujud di negara ini, sudah ramai yang sanggup berbogel sambil menyediakan khidmat cuci seperti yang dilakukan oleh pelajar-pelajar Czech itu, kan?

0 comments

TENGOK TECHNICAL CORRECTION SAHAM FELDA, PECACAI PAKATAN DAH BERKOKOK SAMPAI TERKELUAR ANAK TEKAK!!!


Kalau dah dasar baghal, maka baghallah juga corak pemikirannya. Kalau dah jenis kambing, walau disabun wangi tara mana pun, tarafnya tetap kambing.

Maka begitulah corak pemikiran yang ditunjukkan oleh pecacai Pakatan apabila penurunan harga saham FGVH yang baru diapungkan di papan bursa mengalami penurunan harga. Lebih kuat kokok mereka ialah apabila prnganalisa asing juga memberikan analisis negatif dalam usaha mrmastikan minyak sawit tidak mengambil tempat minyak soya yang saham-sahamnya sudah lama didagangkan.

Lebih menarik ialah apabila antara alasan penurunan harga saham FGVH nanti, dikatakan berpunca daripada minyak sawit dari buah yang sudah berusia lebih 20 tahun. Dengan kata lain, pokok-pokok tua dikatakan akan mempengaruhi harga saham FGVH.

Mungkin kelihatan benar seperti yang diajukkan oleh pecacai Pakatan Rakyat tetapi dalam hal FGVH yang diapungkan bukan sekadar harga minyak sawit tetapi juga tanah. Tidak ada perniagaan membabitkan tanah yang merugikan kecuali yang diurusniagakan oleh Kerajaan Pakatan Rakyat yang lebih berkecenderungan menjual tanah daripada menjadikan tanah sebagai pemangkin dan pemacu ekonomi atau lebih tepat lagi sebagai modal.

Kadar naik turun harga saham adalah perkara biasa. Selepas merudumnya ekonomi dan rejim kewangan Amerika Syarikat beberapa tahun lalu, kebanyakan saham-saham blue chip terpaksa menurunkan harga kerana kebanyakan pelabur lebih berminat dengan saham-saham berharga rendah.

Pecacai Pakatan cuba menjadikan analisis 'musuh minyak sawit' sebagai bahan pegangan mereka. Pecacai bagaimanapun tidak melihat bagaimana analisis yang dilakukan oleh REUTERS tentang saham di Malaysia tidak pernah betul depertimana ketika pujian melambung diberikan kepada BSKL sewaktu Anwar Ibrahim menjadi Menteri Kewangan dahulu walaupun hakikatnya situasi Indeks BSKL pada zaman itu sebenarnya adalah GELEMBUNG yang fundamentalnya tidak kukuh.

Krisis kewangan 1997 mengembalikan INDEKS BSKL kembali kepada normal.

Begitu jugalah yang berlaku kepada harga saham FGVH. Apatah lagi penyenaraiannya adalah pada hari Khamis dan proses pengambilan keuntungan berlaku pada hari Jumaat. Bagaimanapun dengan fundamental yang kukuh, saham FGVH mempunyai prospek yang cukup baik.

Lebih-lebih lagi apabila penyenaraian saham FGVH trlah menimbulkan ketakutan di kalangan pengeluar minyak sayuran yang lain sehingga perlu menggunakan khidmat syarikat penganalisa yang dilihat berkredibiliti bagi menimbulkan spekulasi dan kemudian menjurus kepada jualan panik yang sekaligus akan menurunkan harga saham FGVH dengan sebanyak-banyaknya.

Mahu tidak mahu, antara penyakit PECACAI Pakatan yang paling menjijikkan ialah, mereka sebenarnya adakah bala tentera zionis yang bukan sahaja tidak berotak tetapi sekadar pandai mengajuk seperti burung kakatua.

0 comments

LOGO HALAL JAKIM... BANYAKLAH PEGAWAI JAKIM YANG BUAT DUIT LEPAS 1 JULAI NANTI!!!


Mulai 1 Julai, JAKIM melarang mana-mana pihak agar tidak menyalahgunakan logo HALAL atau bakal berhadapan dengan hukuman denda tidak kurang RM100,000 atau penjara 2 tahun. Premis-premis makanan juga dilarang mempamerkan logo HALAL selain yang dikeluarkan oleh JAKIM atau Majlis-Majlis Agama Islam Negeri. Premis-premis makanan juga tidak boleh lagi mempamerkan perkataan DITANGGUNG HALAL, MAKANAN ORANG ISLAM atau seumpama dengannya tanpa LOGO HALAL JAKIM yang sah.

Nampak gayanya, akan ada sesetengah pihak dalam JAKIM yang akan buat duit dengan logo HALAL sebab sebelum 1 Julai, akan berpusu-pusulah golongan yang mencari keuntungan besar, memohon untuk mendapatkan logo HALAL dan sanggup berbuat apa-apa sahaja demi logo berkenaan.

Sebelum ini, sudah banyak persoalan ditimbulkan berhubung logo HALAL yang dipamerkan oleh kebanyakan premis, terutama sekali rumah-rumah penyembelihan milik bukan Islam yang menggaji atau mengupah buruh asing untuk melakukan kerja-kerja penyembelihan.

Manipulasi logo HALAL sangat mudah dilakukan memandangkan penguatkuasaan yang dijalankan terlalu lemah. Walaupun JAKIM bermaksud Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, namun jabatan berkenaan yang berada di bawah Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Jamil Khir Baharom, merupakan antara agensi yang paling lemah.

Tidak sahaja di dalam JAKIM, penuh bersarang dengan manusia-manusia berkepala serigala yang sangat kuat fahaman politik mereka, tetapi juga, jabatan berkenaan juga dipenuhi dengan manusia yang malas bekerja, tetapi kuat bercakap.

Ramai yang melihat nasib LOGO HALAL akan sama seperti juga pusat-pusat latihan dakwah dan mualaf di seluruh Malaysia... besar, agam dan kelihatan hebat, tetapi perlaksanaannya, sekadar menghabiskan peruntukan tahunan!!!

Selagi JAKIM tidak mampu menguatkuasakan undang-undang yang sepatutnya mereka bertanggungjawab ke atasnya, selagi itulah, apa-apa sahaja yang baik, tidak akan muncul sebaliknya yang bakal berlaku ialah, imej Islam dan umatnya yang semakin buruk, terutama menerusi pengamalan rasuah yang berterusan!!!

0 comments

SURAH AL-FATIHAH DIPERMAIN-MAINKAN DALAM KLIP VIDEO NEGRO JAHANAM!!!Semakin lama, Islam dan umatnya menjadi bahan jenaka, kejian dan cemuhan oleh kaum kafir. Apa-apa sahaja yang terdapat dalam Islam, terutama sekali yang berkenaan dengan teras Islam, akan menjadi bahan lelucon oleh pihak musuh.

Sekali lagi, demi meningkatkan populariti, sekumpulan penyanyi Negro Amerika Syarikat yang turut mengandungi AKON, menggunakan Al-Fatihah sebagai latar lagu mereka.

Mungkin bagi sesetengah umat Islam yang tidak mempunyai asas agama akan berasa kembang dan megah kerana ayat-ayat al Quran digunakan sebagai senikata dan latar belakang sesebuah lagu. Namun bagi mereka yang memahami perintah dan larangan Allah Taala, pastinya akan naik marah apabila ayat-ayat al Quran diperlakukan sebegitu rupa.

Itulah yang berlaku apabila umat Islam sendiri memperdagangkan ayat-ayat al Quran dengan harga yang sangat murah menerusi elemen-elemen politik. Tidak sahaja ayat-ayat al Quran dipermain-mainkan demi mendapat kuasa dan perhatian, bahkan ianya boleh diputarbelit dengan sewenang-wenangnya bagi tujuan menghalalkan cara.

Allah Taala telah banyak memberi petunjuk kepada kita, tetapi sejauh manakah kita mampu untuk mengambil setiap kejadian sebagai iktibar kepada kita?

0 comments

AMBIGA MATI SETELAH DIBAKAR HIDUP-HIDUP DI HADAPAN RUMAHNYA!!!

Tidak sampai beberapa hari selepas Aziz Seri Gading bertanya di Dewan Rakyat, adakah Ambiga Sreevanasan akan dihukum gantung sampai mati, sama seperti ketua kumpulan Al-Maunah yang menentang Perlembagaan dan mengisytiharkan perang terhadap DYMM Yang Dipertuan Agong, seorang 'Ambiga' telah diserang dari belakang, dan kemudian dibakar hidup-hidup oleh tiga orang lelaki di hadapan rumahnya, di Ampang Campuran, Selangor.

Baca berita di bawah...

AMPANG JAYA - Seorang gadis yang baru dua minggu mengikat tali pertunangan dibunuh kejam apabila dia diserang sebelum dibakar hidup-hidup di depan pintu rumahnya di tingkat sembilan Apartmen Mesra Prima, Kampung Ampang Campuran di sini kelmarin.

Dalam kejadian menyayat hati pada pukul 9.30 malam itu, mangsa P. Yoga Ambiga, 27, seorang kerani sebuah bank di Medan Pasar, Kuala Lumpur mati dalam keadaan seluruh badannya bertukar putih akibat melecur seratus peratus.

Mangsa cuba diselamatkan oleh jiran namun gagal. Sebelum diserang, Yoga yang membawa bungkusan makanan mahu membuka pintu rumah tetapi terlebih dahulu diserang dan dibakar oleh tiga suspek.

Timbalan Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Superintendan Md. Nazri Zawawi berkata, selepas diserang dari belakang, sekumpulan suspek terus menyimbah sejenis cecair dipercayai minyak tanah ke badan mangsa sebelum mencucuh api.

"Tidak sampai lima minit badan mangsa hangus terbakar. Mangsa sempat menjerit namun jiran-jiran gagal menyelamatkan mangsa kerana badannya terbakar sepenuhnya," kata beliau ketika dihubungi. (SUMBER)


0 comments

GAMBAR-GAMBAR PASANGAN YANG TERKANTOI 'PROJEK' DALAM KERETA!!!
Kaedah memalukan seperti ini tidak diamalkan di Malaysia secara rasmi walaupun banyak kedapatan 'kereta-kereta rosak' di tepi jalan, terutama sekali di kawasan gelap yang mempunyai pemandangan menarik.

Mungkin elok juga kalau kaedah ini cuba diaplikasikan bagi mengurangkan kadar pembuangan bayi!

Nota: Islam tidak membenarkan umatnya diaibkan dan aibnya didedahkan, kecuali atas alasan-alasan tertentu seperti membabitkan pemimpin bagi membolehkan kepimpinan negara tidak tercemar dengan manusia-manusia yang mempunyai keaiban melampau!0 comments

Friday, June 29, 2012

GAMBAR-GAMBAR TOMBOK KENA IKAT KAKI, KEMUDIAN DITEMBAK DI KAKI DAN LEHER SAMPAI MATI!!!

Friday, June 29, 2012


0 comments

Blog Archive

Labels