IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, July 16, 2012

PUSAT LENDIR DI KEDAH, MEMANG UNTUK PARA PENGIKUT PAS DAN PAKATAN!!! UMNO SIBUK APA!!!

Monday, July 16, 2012

Ketika masalah kewujudan sebuah pusat karaoke di Baling disiarkan di portal ini (DI SINI), ia dibantah oleh Pemuda PAS dari Biro Pemuda Masjid Ridzwaniah, Pekan Baling. Seramai 25 orang pemuda menghantar memorandum bantahan kepada Pejabat Daerah, Majlis Daerah dan balai polis Baling. Ada juga kesedaran di kalangan Pemuda PAS Kawasan berkenaan untuk bertindak walaupun ia kelihatan seperti satu lawak jenaka.

Alasan yang diberikan oleh pimpinan PAS dan para penyokongnya ialah, pusat karaoke yang beroperasi di bangunan Pasaraya Aneka, Pekan Baling itu telah diluluskan pada zaman pentadbiran UMNO-BN. Apabila ditanya, mengapa pusat karaoke tersebut mengambil masa selama lebih tiga tahun untuk diwujudkan kalau ianya telah diluluskan lebih awal iaitu hanya pada masa pentadbiran PAS Kedah, sekali dalih bertukar.

Barangkali itulah alasan yang paling logik dan tidak boleh disanggah oleh sesiapa pun iaitu Pegawai Daerah dan Majlis Daerah yang meluluskan pusat karaoke tersebut adalah SAKI-BAKI UMNO dalam pentadbiran.

Dengan kata lain, PAS tak salah langsung. Dengan kata lain juga, PAS tidak ada kena-mengena langsung dalam hal ini walaupun mereka ada kuasa.

Begitu juga dengan HOUSE BAR dan beberapa pusat pelacuran lain yang baru tumbuh di sekitar Alor Star serta Mergong. (BACA DI SINI) Malangnya di Alor Mengkudu di mana letaknya HOUSE BAR, masyarakat PAS tidak langsung membantah. Sebaliknya MENGALU-ALUKAN kewujudan pusat maksiat berkenaan!!!... BACA SETERUSNYA DI SINI


0 comments

HELAH AMBILALIH SYABAS UNTUK ELAK RASA TANGGUNGJAWAB KETIADAAN AIR DI SELURUH SELANGOR!!!


Kalau bermain retorik politik, kalau buat gempar dan kemudian berjanji yang mereka akan selesaikan seolah-olah merekalah hero filem Hindustan, Pakatan Rakyat adalah juaranya. Tiada sesiapa pun di Malaysia ini yang dapat menandingi Pakatan Rakyat dari segi itu. Bahkan UMNO dan Barisan Nasional yang sudah lebih lima dekad mentadbir Malaysia pun, tidak mampu berbuat seperti Pakatan Rakyat.

Rakyat dan penduduk Selangor sedang berhadapan dengan catuan air yang paling dahsyat sepanjang milenium. Namun Pakatan Rakyat masih lagi beretorik yang mereka mahu mengambilalih SYABAS dan apabila pengambilalihan tersebut berjaya, maka masalah air yang dihadapi oleh rakyat dan penduduk Selangor pun, boleh selesai dengan cara mudah.

Masalah utama Pakatan Rakyat di Selangor dan di seluruh Malaysia ialah mereka sangat kuat berjanji. Malangnya mereka tidak pernah mampu menunaikan janji itu. Dan apabila rakyat mula mempersoalkan ketidakmampuan mereka, mereka sudah ada jawapan standard iaitu HALANGAN DARIPADA KERAJAAN PUSAT.

Kerajaan Negeri Selangor yang diterajui oleh PKR merupakan MAHARAJA KEPADA SEGALA JANJI yang dimungkiri. Awal-awal dahulu, mereka berjanji bahawa hasil pasir akan berlipat kali ganda. Namun penghujungnya ialah, hasil pasir hanya berkali-kali ganda dikaut oleh kroni-kroni Pakatan Rakyat dengan kawasan yang lebih luas dibuka.

Begitu juga dengan masalah sampah. Konon-kononnya Alam Flora Sdn. Bhd tidak menjalankan tugas dengan berkesan. Maka Kerajaan Negeri Selangor 'terpaksa' mengambilalih atau dalam bahasa lunaknya, penstrukturan semula. Penghujungnya, rakyat Selangor yang mengecapi segala kebusukan, penternakan tikus yang lebih 'sihat', anjing-anjing liar yang lebih banyak serta longkang tersumbat dan banjir kilat yang lebih kerap.

Yang mengecapi nikmat daripada penstrukturan semula pengutipan sampah dan pembersihan adalah kroni-kroni Pakatan Rakyat yang hanya mengambil upah untuk nama mereka yang dipakai bagi 'tender'. Masalah sampah dan pembersihan tidak dilaksanakan sebagaimana yang dijanjikan, bahkan berkali-kali ganda lebih teruk berbanding sewaktu diuruskan oleh Alam Flora Sdn. Bhd. dahulu.

Sekarang, Pakatan Rakyat Selangor melihat keuntungan besar daripada pembekalan air bersih kepada rakyat, penduduk dan industri di Selangor. Pakatan Rakyat terdesak mahukan duit pilihanraya dan duit-duit terakhir sebelum mereka dihumban keluar dari pejabat di Bangunan SUK Shah Alam.

Masalah sebenar air tidak diselesaikan tetapi Pakatan Rakyat melihat keuntungan besar hasil air yang boleh dibahagi-bahagikan antara PKR, DAP dan sedikit untuk PAS.

Wahai pemimpin Pakatan Rakyat dan penyokong anda sekaliannya... masalah bekalan air di seluruh Selangor dan Lembah Kelang serta ancaman catuan serta kekeringan air, bukanlah disebabkan oleh SYABAS, sebaliknya oleh pertambahan penduduk, industri, kawasan perumahan dan sebagainya yang berkaitan sedangkan pada masa yang sama, bekalan air mentah untuk dirawat dan diproses sebelum disalirkan ke setiap premis pula, tidak ada.

Kalau sudah tidak ada air mentah untuk dirawat, mengambilalih SYABAS sejuta kali pun, hasilnya tetap sama iaitu rakyat Selangor beragama Islam, tidak boleh berwuduk dan mandi hadas!!!

Semudah A,B,C itu pun, Khalid Ibrahim masih lagi nak bermain-main dengan akal?

Bodoh sangatkah rakyat dan penduduk Selangor sehingga Khalid dan PKR perlu menggunakan alasan sesempit itu?

0 comments

PAS BOLEH KATA, WARDEN CABUL ANAK YATIM DI KUALA NERANG, KONSPIRASI UMNO!!!

Pada 6 Julai lalu, satu laporan polis telah dibuat oleh seorang pelajar perempuan dari Rumah Anak Yatim Baitul Ehsan, Kampung Perik, Kuala Nerang apabila dia mendakwa telah dicabul oleh warden rumah anak yatim berkenaan. Berita mengenainya boleh dibaca DI SINI.

Rumah Anak Yatim Baitul Ehsan, Kampung Perik, Kuala Nerang dimiliki sepenuhnya oleh KERAJAAN NEGERI KEDAH dan diselia oleh Pejabat Daerah Padang Terap. Ia dihuni oleh 26 orang anak yatim iaitu 11 lelaki dan 15 perempuan.

Isu ini sedang hangat diperkatakan oleh masyarakat di daerah Padang Terap, khususnya kerana ia melibatkan Kerajaan Negeri Kedah yang diterajui oleh PAS. Bagaimanapun, berdasarkan respons yang ditunjukkan terutama sekali dari kalangan ahli-ahli PAS Daerah Padang Terap, kes ini dikatakan sebagai KONSPIRASI UMNO untuk menjatuhkan Kerajaan Negeri pimpinan PAS.

Walaupun kes ini sebenarnya merupakan kes jenayah dan bukannya politik, memandangkan ianya mempunyai kaitan yang sangat rapat dengan PAS selaku Kerajaan Negeri, maka kes berkenaan dilihat sebagai sangat berpotensi untuk dijadikan bahan berpolitik, khususnya untuk mengembangkan lagi fahaman KONSPIRASI yang telah dipelopori oleh Anwar Ibrahim selama ini.

Secara BIJAKSANAnya, teori KONSPIRASI UMNO merupakan alasan yang terakhir yang mampu difikirkan oleh ahli-ahli PAS berhubung kejadian berkenaan kerana bagi mereka, UMNO adalah segala punca kejahatan, termasuklah kejahatan yang dilakukan oleh orang PAS sendiri, sepertimana kisah seorang ustaz yang mendera sampai mati seorang budak lelaki berusia tujuh tahun tidak lama dahulu. (BACA DI SINI)... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

WAN AZIZAH JADI TKM1 PULAU PINANG, SHAMSIDAR DI SELANGOR!!!


Seperti pihak yang cuba mendapatkan belas kasihan, apatah lagi penonjolan Wan Azizah dengan tangan berparut sebelah hasil kezaliman Anwar Ibrahim yang disembunyikan menerusi sarung tangan yang dikatakan sangat Islamik, maka DAP pun cuba menyejukkan hati orang Melayu setelah dalam perbahasan dengan Chua Soi Lek, Lim Guan Eng secara terang-terangan memusuhi orang Melayu dan Islam.

Bagaimanapun yang menyuarakan hajat untuk melihat Wan Azizah sebagai Timbalan Ketua Menteri 1 bukanlah Lim Guan Eng, sebaliknya Ketua Angkatan Muda Keadilan Pulau Pinang, Amir Md. Ghazali dengan 'syarat-syarat' tertentu.

Setakat itu sahajalah yang mampu difikirkan oleh gerombolan PKR.

Menariknya, pada ketika PKR bukan main lagi mengutuk UMNO kerana mempunyai DINASTI, PKR sendiri membenarkan DINASTI yang terang-terangan berlaku dalam parti berkenaan. Keluarga Anwar Ibrahim terlibat sepenuhnya dalam kronisme dan nepotisme, namun para pemimpin PKR buat-buat pejam mata.

Bukan satu rahsia lagi, salah seorang anak perempuan Anwar Ibrahim juga akan terlibat dalam PRU13 bersama-sama dengan Anwar Ibrahim sendiri, Wan Azizah dan Nurul Izzah... serta tidak ketinggalan Azmin Ali, madu Anwar Ibrahim.

Bagaimanapun, tidak pula diketahui sama ada seorang lagi MADU Wan Azizah iaitu SHAMSIDAR TAHARIN akan turut bertanding dalam PRU13 akan datang atau tidak. Kalaulah Shamsidar Taharin bertanding pun, sudah tentulah dia akan bertanding di Selangor, bukan di Pulau Pinang.

Kalau Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat berjaya menguasai Putrajaya pula, Shamsidar Taharin yang tidak bertanding, besar kemungkinan akan menjadi Setiausaha Sulit 'Perdana Menteri', Anwar Ibrahim, kenaikan pangkat daripada gundik pada zaman Anwar sebagai Timbalan Perdana Menteri dahulu. Apatah lagi Shamsidar merupakan yang paling setia kalau dibandingkan dengan Zaliah!

Manakala adik beradik dan kaum keluarga Anwar Ibrahim pula, sudah tentulah akan menguasai GLC kalau tidak pun diberikan beratus juta saham, kenaikan daripada berjuta-juta saham pada ketika Anwar sebagai Timbalan Perdana Menteri dahulu.

Sebab itulah, kebanyakan pemimpin PKR yang bercita-cita tinggi untuk mendapat kedudukan yang baik, akan berusaha mengipas buntut ahli-ahli keluarga Anwar Ibrahim, dengan harapan, kalau Pakatan Rakyat menang pada PRU13 nanti dan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri, sudah tentulah mereka akan memperolehi laba yang selama ini hanya terbayangkan dalam otak masing-masing.

Wan Azizah sebagai TKM1... skrip siapalah yang akan dia baca nanti?

0 comments

BIMBANG DIDEDAHKAN TEMBELANG SEPERTI FAEKAH HUSIN, LATHEEFA KOYA CEPAT-CEPAT LETAK JAWATAN!!!


Dengan drama perselisiham faham dengan Menteri Besar berhubung surat tunjuk sebab selepas mengkritik ADUN Ijok yang mana ADUN berkenaan adalah Khalid Ibrahim sendiri, Latheefa Koya, peguam yang banyak buat duit sepanjang pembabitannya dengan PKR melepaskan jawatannya sebagai Ahli Majlis MPPJ.

Beberapa pendedahan sebelum ini menunjukkan wujudnya ketirisan dan penyelewengan yang sangt menjijikkan di dalam MPPJ dan Latheefa Koya memang terlibat secara langsung.

Bagaimanapun dengan tumpuan lebih banyak diberikan kepada Faekah Hussin, juga seorang lagi peguam tetapi menjawat jawatan Setiausaha Politik, penggelepan dan penyelewengan di MPPJ melibatkan Latheefa Koya kurang diberiksn penekanan.

Hari ini, sekali lagi Faekah Hussin didedahkan tembelangnya yang melihat wang adalah segala-galanya tetapi pada masa yang sama sangat sibuk dengan kaedah menyalahkan orang lainterlebih dahulu.

Adalah difahamkan perletakan jawatan Latheefa Koya memberi isyarat kepada Faekah Hussin yang dia tidak sahaja mencipta musuh dengan pihak UMNO tetapi dari kalangan dalaman PKR sendiri. Dan perletakan jawatan Latheefa Koya itu juga menandakan pengisytiharan perang AZMIN ALI terhadap Khalid Ibrahim.

Latheefa Koyamerupakan sekutu kuat Azmin Ali di Selangor!

0 comments

EXCO PULAU PINANG ADA STATUS PENDUDUK TETAP NEW ZEALAND!!! DAP BAIK AAA?


Kedahan69ers.com melaporkan tentang seorang Exco Pulau Pinang dari Parti Tindakan Demokrat atau DAP yang baru-baru ini bercuti selama 16 hari ke New Zealand atas alasan untuk menyelesaikan masalah atau urusan keluarga di sana.

Keluarga di New Zealand, sedangkan dia pula jadi wakil rakyat DAP di Pulau Pinang?

Menurut portal terbabit, Exco berkenaan sebenarnya bukan menyelesaikan urusan keluarga di New Zealand, sebaliknya ke Negara Kiwi untuk memperbaharui PRnya. Dalam laporan itu juga, kebanyakan ahli keluarganya termasuklah kakak dan anak saudaranya yang belajar di New Zealand sememangnya adalah pemegang status PR. (BACA DI SINI)

Ini yang dikatakan parti yang memperjuangkan hak rakyat?

Agak-agaknya apa jawapan yang bakal diberikan oleh Lim Guan Eng berhubung perkara ini? Atau sebenarnya Lim Guan Eng sendiri adalah pemegang status PR negara lain juga, apatah lagi saudara-maranya masih ramai di China!


0 comments

MAMPUS KAU, FAEKAH... GAJI KAU LEBIH BESAR DARI EXCO DAN WAKIL RAKYAT YA!!!


Pendedahan berhubung salahlaku dan penyelewengan yang dilakukan oleh Faekah Husin merangkap Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim, kembali didedahkan oleh SEL13.COM.

PENDEDAHAN TERBARU INI menjelaskan bagaimana Faekah Husin dengan bantuan 'orang tertentu' telah mendapat faedah yang sangat besar menerusi pemaksaan pembayaran elaun atau lebih tepat lagi GAJI memandangkan jumlahnya yang telah ditetapkan pada setiap bulan.

Petikan dari SEL13.COM:

Walaupun sedang berdepan dengan kesalahan moral yang serius berhubung surat sokongannya terhadap syarikat milik anak saudaranya, Faekah masih tidak malu untuk bercakap tentang kesalahan orang lain. Minggu lepas bukan main kepalang lagi Faekah menyerang Ahli Parlimen Tanjong Karang berhubung papan tanda yang dipasang di Tanjung Karang. Faekah berkata Noh Omar Noh memang tidak tahu untung dan tidak sedar diri.“Sudahlah dibina secara haram, reka bentuk dan keperluan lain pun gagal dipatuhi. Noh menjadikan Tanjung Karang umpama pekan koboi dengan melakukan apa sahaja tanpa merujuk kepada pihak berkuasa tempatan,” katanya.

Hari ini kami ingin bertanya Faekah, apakah dia sedar diri dan tahu untung ? Sudahlah mengada-ngada mengalahkan wakil rakyat dan Exco , kemudian menerima gaji tanpa mengikut peraturan yang ditetapkan dan melanggar peraturan sebagai kakitangan awam. Tidak merasa malukah ?

Faekah sering menghentam BN dan UMNO berhubung isu rasuah dan penyelewengan. Jika Faekah seorang yang bersih, jujur dan telus dia akan menolak apa yang ditawarkan kepadanya kerana ianya menyalahi peraturan yang ditetapkan. Perangai Faekah saling tak tumpah dengan perangai pencuri yang berpura-pura mengejar pencuri. Itulah wajah-wajah orang-orang PKR, PAS serta DAP. Siang malam mereka menuduh orang lain jahat, sedangkan merekalah kepala jahat. Apa yang dilaungkan mereka selama ini hanya untuk mengalih perhatian orang ramai terhadap kerja jijik mereka.

Selain dari menjawat jawatan setiausaha politik dan Penyelia Jabatan Khidmat Sokongan Menteri Besar, Faekah juga adalah ahli lembaga pengarah UNISEL. Jika dicampur kesemua pendapatannya mencecah belasan ribu ringgit sebulan. Belum lagi dikira ‘hasil-hasil’ yang lain yang akan kami dedahkan kemudian. Pendek kata wang gaji dan elaun-elaun yang diterimanya sebulan mengalahkan wakil rakyat dan Exco. Sedangkan dia tidak ada kawasan yang perlu dijaga. Wakil rakyat dan Exco perlu menjaga kawasan masing-masing.


0 comments

FOTO-FOTO SAAT TERAKHIR TAHANAN WANITA YANG HAMPIR DIHUKUM BUNUH!!!

Walau nyawa mereka sudah tinggal menunggu hitungan jam, tapi mereka tetap berusaha untuk tersenyum menerima kenyataan beberapa saat lagi mereka akan ditembak mati oleh pasukan penembak, inilah kenyataan hidup, harga yang harus dibayar dari sebuah perbuatan. Inilah Foto mereka para bandar narkoba di China ini beberapa saat sebelum ditembak Seorang wanita duduk bersila di lantai, tertawa lebar sambil disuapi buah laici. Lainnya bermain kad dengan pijama pink. Gambaran sehari-hari yang terjadi di penjara wanita. Bezanya, mereka yang sedang tertawa ini akan menghadapi hukuman mati dalam beberapa jam.

Untuk pertama kalinya dalam satu dekad terakhir, foto-foto ini dipublikasikan oleh Daily Mail. Biasanya, China menutup mulut mengenai pelaksanaan eksekusi mati. Namun, seorang fotografer sivil tiba-tiba diperbolehkan masuk ke Penjara Wanita di Wuhan, China Tengah.


Foto-foto ini diambilnya pada 24 Jun 2003. Namun ketika itu, fotonya dilarang dipublikasikan kerana khuatir rakyat akan merasakan simpati. Hingga minggu lalu, Phoenix TV dari Hong Kong memutuskan untuk mengungkapnya.

Si fotografer mengabadikan empat tahanan yang hendak dihukum mati. Ma Qingxiu, Li Juhua, Dai Donggui dan He Xiuling mulai pukul 21.00 hingga 07.21 keesokan paginya atau waktu eskekusi. Mereka dihukum kerana terlibat perdagangan dadah.

Tampak foto Donggui yang melipat baju eksekusinya sambil tersenyum. Di sebelahnya terdapat semangkuk sup kacang dan kotak makanan cepat saji McDonald’s. Tak lama, warden datang dan menyuapinya laici. Donggui juga sempat memakai pemoles kuku berwarna merah.

Kemudian Juhua, yang sibuk menyebutkan daftar wasiatnya dan dicatatkan oleh kawan sebiliknya. Tak jauh, Xiuling dan Qingxiu asyik tertawa sambil bermain kad dengan tahanan lainnya. Si fotografer ingat, Xiuling yang berusia 25 tahun nampak begitu relaks dan gembira.

Saat tiba eksekusi, wanita termuda dari sesama rakan hukuman matinya itu satu-satunya yang menangis sebelum kepalanya ditembak. Beberapa minit kemudian, empat tembakan terdengar dan senyuman hilang dari keempat bibir wanita tersebut.

Read more: http://www.borakkosong.com/2011/12/foto-foto-tahan-wanita-dadah-12-jam.html#ixzz20ideyUVw

0 comments

VIDEO NGERI!!! DISEMBELIH SEBAB MURTAD!!!Menurut sumber pemuda ini disembelih kerana murtad masuk agama Kristian. Sama ada hukuman ini dilaksanakan kerana beliau telah murtad atau mungkin kerana kesalahan lain yang telah dilakukan oleh pemuda ini gua tak pasti! Jika ada sesiapa yang tahu cerita sebenarnya sila tolong perbetulkan entri ini. Kejadian penyembelihan ini berlaku di Tunisia.
AMARAN! Video dibawah menunjukkan seorang manusia yang masih bernyawa disembelih dan bukannya seekor lembu, kambing, kerbau, ayam atau haiwan ternakan yang lainnya… kalau tak lalu nak tengok… please tolong jangan tengok. Tengok gambar pun dah cukup… – Informasi Dot My


NOTA TFK:

ANDA DINASIHATKAN AGAR TIDAK MENONTON VIDEO INI JIKALAU ANDA MEMPUNYAI JANTUNG YANG LEMAH ATAU ANDA MUDAH TERKENCING DI ATAS TILAM PADA WAKTU MALAM KERANA TERLALU TAKUT!!!

0 comments

Sunday, July 15, 2012

AIR BAKAL DICATU DI SELURUH SELANGOR, PAKATAN RAKYAT MASIH LAGI TEMBERANG SANA SINI, YANG MEREKA MAMPU MENCIPTA AIR!!!!

Sunday, July 15, 2012

SYABAS sudah memberikan cadangan untuk membuat catuan bekalan air di seluruh Lembah Kelang bagi mengurangkan bebanan kekurangan bekalan air bersih di kawasan ini. Sedangkan Kerajaan Negeri Selangor pula, kelihatan sangat bersahaja dan langsung tidak menampakkan sebarang tanda-tanda gusar, seolah-olah bekalan air mentah dan bersih boleh diperolehi dalam jangka masa yang sangat singkat.

Kontroversi berhubung pembinaan Loji Sungai Langat 2 memuncak apabila Pakatan Rakyat Selangor yang diterajui oleh PKR, berusaha untuk merampas projek tersebut dengan pelbagai helah dan tipudaya, termasuklah dengan menyatakan pembinaan loji berkenaan akan menelan belanja yang sangat besar, sedangkan hakikatnya, Kerajaan Negeri Selangor tidak perlu mengeluarkan walau sesen pun memandangkan segala kos ditanggung sepenuhnya oleh Kerajaan Persekutuan.

Untuk membolehkan Pakatan Rakyat mendapat sokongan daripada rakyat dan penduduk Selangor atau lebih tepat lagi untuk memperlihatkan bagaimana betul dan jujurnya Pakatan Rakyat, maka dicanangkan ke seluruh Selangor, tarif air akan dinaikkan jikalau Kerajaan Negeri Selangor bersetuju dengan pembinaan loji berkenaan.

Barangkali menyangkakan rakyat dan penduduk Selangor akan lebih mudah dicucuk hidung apabila cerita tarif air dinaikkan, maka setiap masa dan setiap waktu, Khalid Ibrahim dan bala tentera propaganda memainkan cerita berkenaan.

Sedangkan hakikatnya, rakyat dan penduduk Selangor serta Lembah Kelang sebenarnya sedang berhadapan dengan krisis air yang sangat kronik. Manakala Kerajaan Pakatan Rakyat pula terus berdrama dan bercerita tentang kehebatan mereka menyelesaikan masalah air dengan air lombong, air longkang, air najis dan segala macam air yang lain.

Paling tidak masuk akal ialah apabila di sebalik mempercepatkan proses pembinaan Loji Sungai Langat 2 yang menggunakan wang Persekutuan, Kerajaan Negeri Selangor beriya-iya pula mahu mengambil air dari Tasik Kenyir di Terenggan menerusi sistem paip yang menelan belanja ratusan juta ringgit.

Catuan air yang akan dibuat oleh SYABAS nanti, pastinya akan menimbulkan pelbagai masalah termasuklah merencatkan pertumbuhan ekonomi selain menghentikan sama sekali perindustrian yang menjadi nadi serta penggerak ekonomi Selangor.... BACA SETERUSNYA DI SELANGORDAILY.COM


0 comments

DI SEBALIK TOHMAHAN MENGATAKAN BELIA MENYAMPAH DENGAN BN, HARI INI PENUH PULA BELIA DAN REMAJA DALAM PROGRAM BN!!!


Bukan main lagi para tukang propaganda Pakatan Rakyat memainkan isu tentang kononnya, Najib dimalukan di Bukit Jalil semalam. Kalau sekali baca, konon-kononnya, program Barisan Nasional tidak akan mendapat sambutan dari golongan remaja dan belia. Malah, kalau dibaca dua tiga kali, Najib dan Barisan Nasional bersendirian tanpa sokongan daripada kaum muda memandangkan kehadiran kaum muda terpaksa dibiayai dan dibayar.

Itu kata merekalah yang membuat kesimpulan secara mudah sebagaimana yang mereka katakan terhadap blogger-blogger serta cyber-warrior pro-UMNO-BN. Walaupun mereka sendiri merupakan sebahagian daripada tentera-tentera berbayar dan upahan Pakatan Rakyat, namun untuk menyelindunginya, terpaksalah mereka menyatakan kesemua blogger dan cyber warrior pro-UMNO-BN juga seperti mereka yang berbayar bagi mengelakkan hasil kerja mereka yang semakin tumpul dipersoalkan oleh kepimpinan masing-masing.

Program 1M4U yang sedang berlangsung tidak sahaja di KLCC tetapi juga di beberapa kawasan lain termasuklah di PPR dalam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, menyaksikan penyertaan kaum remaja dan golongan muda dalam program berkenaan. Dan walaupun tidak terjerit-jerit atau pun terkinja-kinja membaling batu mahupun membuat provokasi, sebaliknya penyertaan secara santai dan berlangsung aman, jumlah yang hadir sememangnya amat ramai.

Apakah kehadiran jumlah golongan muda, belia dan remaja dalam kelompok yang sangat ramai ini juga akan dikatakan, telah DIBAYAR OLEH UMNO dan BARISAN NASIONAL sepertimana yang diberitahu dan seringkali diuar-uarkan oleh mesin propaganda Pakatan?

Kalaulah berbayar, rasa-rasanya jumlah yang datang beratus kali ganda daripada yang hadir sekarang ini!!!

Kalaulah semudah itu.....

0 comments

AYOO, APASAL ANWAR IBRAHIM DIPANGGIL PONDAN OLEH SEORANG WANITA MISTERI?


Semua orang tahu, Anwar Ibrahim bukanlah seorang pondan dalam erti kata sebenarnya. Anwar Ibrahim telah membuktikan yang dia mampu menoron jubur jantan. Anwar Ibrahim juga terbukti mampu malah gagah menoron China Doll meskipun hanya bertahan selama 4 minit sebelum berteleku dan membaca doa kepada AWANG BOTAKNYA.

Tetapi apabila Zaliah Zakaria mencabar Anwar Ibrahim agar tampil dan tidak berlagak seperti pondan, sememangnya ada sesuatu yagn mengesahkan ketakutan Anwar Ibrahim selama ini.

Zaliah Zakaria merupakan wanita misteri yang mempunyai kaitan dengan Anwar Ibrahim berhubung pelarian wang negara oleh Anwar Ibrahim dan dikatakan merupakan salah seorang proksi Anwar Ibrahim ketika dia giat menyamun duit negara sewaktu masih menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan dahulu.

Liciknya Anwar Ibrahim ialah, dia tidak meninggalkan jejak-jejak bangang yang boleh membuatkan dia tersumbat dalam penjara terutama apabila mempergunakan manusia seperti Zaliah Zakaria.

Bagaimanapun, identiti terbongkar menyebabkan Zaliah Zakaria gementar dan susah hati. Sekaligus menyebabkan dia terpaksa 'meminta bantuan' Anwar Ibrahim untuk menjelaskan keadaan sekaligus membersihkan namanya.

Namun, Anwar Ibrahim yang licik, sudah tentulah tidak akan memberikan penjelasan kerana seandainya dia membuka mulut walaupun sebesar lubang jarum tentang Zaliah, maka, akan banyaklah perkara lain yang bersangkutan membabitkan hubungannya dengan Zaliah akan terbongkar.

Anwar Ibrahim tidak memerlukan publisiti sebegitu rupa!

Justeru, panggilan pondan seperti yang keluar daripada kenyataan Zaliah Zakaria sebenarnya hanya membuatkan Anwar Ibrahim ketawa lebar kerana dalam hal sebenar, Anwar tahu dia bukannya pondan. Cuma dalam hal memberikan penjelasan, dia pondan. Tetapi pondan dari segi itu, Anwar sebenarnya tidak kisah.

Lainlah kalau KOTE BENGKOKnya memang bengkok, berkulat dan tidak mampu ditegangkan. Masa tu, mungkin Anwar akan menepis dan memberikan penjelasan bagi membuktikan dia tidak pondan dan tidak penakut!!!

0 comments

JOM TENGOK TERESA KOK BERUCAP TENTANG POLITIK MELAYU-ISLAM DALAM HIMPUNAN HIJAU PAS SELANGOR!!!


Malam ini, Teresa Kok akan berucap dalam Himpunan Hijau PAS peringkat negeri Selangor di Stadium Kuala Selangor!

Tahniah la PAS sebab telah menyedarkan Teresa Kok bahawa untuk DAP menang dan menguasai Putrajaya, DAP memerlukan undi Melayu-Islam. Dek kerana itulah, Teresa Kok yang sebelumini cukup terkenal kerana menentang penggunaan tulisan Jawi dan laungan azan pada waktu Subuh, mahu berucap mengajar para pengikut PAS tentang politik dzn kepentingan undi Melayu-Islam.

UMNO mana mampu mengajar MCA bercakap tentang Melayu-Islam. Sebaliknya MCA hanya bercakap tentang Cina, MIC pula tentang India dan sebagainya. Masalah semua kaum yang diwakili parti masing-masing pula dibincangkan dalam mesyuarat Barisan Nasional dan diadakan secara tertutup untuk mengelakkan persepsi buruk tentang perkauman.

Tak macam Pakatan Rakyat dengan PAS menjadi tenaga pengajarnya. Cina bukan Islam seperti Chang Meng Kai, Nga Kor Ming pun boleh ajar tafsir ayat-ayat al Quran walaupun tak seorang pemimpin PAS boleh mentafsirkan Bible dan kitab-kitab agama lain.

Mungkin Teresa Kok kini sudah naik ke taraf Ustazah, dan walaupun Teresa Kok sangat tebal dengan kebenciannya terhadap Islam dan Melayu, PAS sedang dan hampir berjaya mentarbiahkannya untuk mentarbiah para penyokong PAS mengikut kata-kata Teresa Kok.

Tahniah la PAS atas kejayaan hebat ini!

UMNO takkan mampu melakukannya...

0 comments

VIDEO RESTORAN SEKS DI DATARAN PRIMA, DAMANSARA!!!


Seorang remaja warga Vietnam berusia 15 tahun yang menjadi mangsa pemerdagangan manusia bawah umur diselamatkan dalam Ops Noda dijalankan Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor di sebuah restoran di Dataran Prima, Damansara, di sini, petang semalam.

Premis terbabit yang berselindung di sebalik papan tanda kononnya beroperasi sebagai restoran itu dikesan menawarkan pakej makan bersama GRO sebagai tarikan istimewa.

Tarikan itu menyebabkan premis berkenaan menjadi tumpuan pengunjung seawal jam 3 petang untuk berhibur dengan wanita GRO yang rata-rata warga asing.


Bagaimanapun, taktik itu terbongkar apabila restoran itu diserbu sepasukan polis D7 IPK Selangor bermula jam 6.30 petang semalam. Ketua operasi, Inspektor Othman Mahat ketika ditemui di lokasi selepas serbuan itu berkata, lapan GRO warga asing termasuk remaja berkenaan ditahan.

Beliau berkata, ketika serbuan, remaja bawah umur berkenaan asyik melayan pelanggan dengan menuangkan minuman keras dalam ruang gelap di tingkat satu premis dua tingkat itu. “Siasatan awal mendapati remaja warga Vietnam itu turut dijadikan pemuas nafsu pelanggan. “Siasatan mendapati pelanggan yang mahu melanggani GRO di premis itu perlu membeli beberapa jug minuman keras dan GRO terbabit akan mendapat tips bagi setiap jug minuman keras dipesan. Untuk perkhidmatan seks pula, bilik khas disediakan di tingkat dua premis itu dengan bayaran RM150,” katanya.

Menurutnya, lima daripada GRO yang ditahan itu ialah warga Vietnam, dua warga Indonesia dan seorang lagi warga Thailand yang berumur 15 hingga 25 tahun. “Ops Noda ini dilaksanakan selepas risikan dibuat selain aduan awam dan premis terbabit pernah diserbu tiga kali tahun lalu.

MALU...remaja warga Vietnam terbabit (kanan) yang ditahan dalam Ops Noda, semalam.

“Kami sudah membuat intipan ke atas premis terbabit selama beberapa hari untuk mengenal pasti pekerja dan pelanggan sebelum menyerbu,” katanya. Menurutnya, pemeriksaan terhadap GRO itu mendapati dua daripada mereka memiliki pasport, ada yang menggunakan slip 6P dan selebihnya tidak mempunyai pasport. Turut ditahan ialah seorang lelaki dipercayai penjaga premis itu iaitu warga Myanmar berusia 30-an.

“Dalam operasi itu juga, lima lelaki yang melanggan GRO dalam premis itu ditahan sementara untuk diambil keterangan. “Semua GRO dan penjaga premis yang ditahan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya untuk siasatan lanjut,” katanya. Othman berkata, untuk mangsa bawah umur yang diselamatkan siasatan dijalankan mengikut Seksyen 14 Akta Anti Pemerdagangan Orang (Atip). -mymetro


0 comments

KISAH TESCO MERGONG YANG SANGAT BERPUAKA!!!

Kisah Hantu di Pasaraya TESCO Mergong | Mak mertua penulis ada mengatakan yang Pasaraya TESCO di Mergong adalah kawasan panas dan berhantu kerana budak kecil sering sahaja menangis apabila memasuki kawasan premis TESCO itu. Terima kasih kepada Kedah2U, akhirnya penulis menemukan sebab kenapa TESCO Mergong di Kedah itu dikatakan berhantu.

Mungkin ramai pengunjung yang tidak maklum dengan kewujudan dua buah kubur di tepi Pasaraya TESCO Mergong, Alor Setar. Mungkin juga disebabkan kawasan kubur ini telah ditabir dengan pagar zink yang agak tinggi.

Pihak Kedah2U mendapat makluman tentang kubur ini daripada beberapa pekerja Pasaraya TESCO dan seorang pembantu kedai di Restoran Makanan Segera Pizza Hut yang juga beroperasi dalam bangunan TESCO Mergong. Menurut keterangan beberapa pekerjaTESCO Mergong, mereka pernah terlihat seakan lembaga hitam sedang bertenggek di atas dahan pokok yang berada ditepi kedua-dua kubur tersebut apabila pulang lewat pada waktu malam.

Seorang pengawal yang bertugas di sini juga menegaskan yang diasering tercium bau yang wangi disertai perasaan seram sejukapabila melalui berdekatan kawasan tersebut. Namun perkara sebenar disebalik misteri ini masih belum diurai dan tiada sebarang kes yang dibangkitkan berkaitan kedua-dua kubur tersebut. Lagi gambar kubur misteri di tepi Pasaraya TESCO di Mergong Alor Setar.Melayukini.net – Percaya tentang adanya makhluk ghaib merupakan salah satu dari rukun iman. Tetapi takutkan makhluk ghaib ini lebih dari takutkan Allah boleh jatuh hukum syirik. Semoga kita semua terselamat dan terpelihara dari dosa syirik. Tiada yang boleh memudaratkan kecuali hanya dengan izin Allah.

SUMBER: APESAL.COM


0 comments

Saturday, July 14, 2012

MISKIN SAMPAI TERPAKSA MINUM SUSU ANJING!!! AMACAM PAKATAN?

Saturday, July 14, 2012


Chotu Kumar begitu selesa dengan sekawanan anjing, dapat dilihat ia memegang kaki belakang anjing tersebut sehingga dia boleh minum.

Dan luar biasa anjing liar itu mengizinkan.Chotu mengatakan: "Keluarga kami sangat miskin, kadang-kadang aku merasa lapar.

"Anjing itu tidak menggigit saya. Saya suka dia dan dia suka saya, dia melayan saya seperti salah satu dari anak-anaknya. Saya suka bermain dengan anjing, mereka teman saya."

Chotu tinggal bersama ibunya Shanichari Devi, 37 tahun, neneknya Amiya Devi, 60 tahun, dan kedua saudaranya Bola, 14 tahun, dan tiga tahun Mahesh di sebuah rumah lumpur di Jharkhand, India Timur.


Setelah kematian ayahnya empat tahun lalu, keluarga hidup di bawah garis kemiskinan.

Kakaknya terpaksa pergi bekerja untuk mendapatkan wang untuk keluarga tetapi ia hanya membawa pulang bawah £ 20 per bulan bekerja di sebuah hotel berdekatan.

Ibu Chotu dan neneknya pergi ke hutan dan mengumpulkan kayu bakar dan cuba yang terbaik untuk mencari makanan di hutan.

Tapi rata-rata makanan mereka sehari-hari terdiri dari sayur-sayuran dan roti.Menurut UNICEF 90 peratus kanak-kanak di bawah usia tiga kekurangan gizi di kawasan luar bandar di Jharkhand dan 25000 lebih anak meninggal dunia setiap tahun.

Chotu mulai menghabiskan semua waktunya dengan kumpulan anjing tersebut dua tahun lalu. Dia tidak pergi ke sekolah sehingga ia tidak punya teman - dan sekarang dia mendakwa anjing itu adalah sahabat satu-satunya.

Keluarga tersebut belum makan makanan padat atau susu berhati-hari ketika Shanichari pertama kali melihat anaknya duduk di tingkat minum susu dari puting anjing.

Dia berkata: "Walaupun ia bermain dengan anjing di luar rumah saya melihat dia minum susu anjing itu."
"Saya sangat terkejut, saya berlari dan menariknya pergi. Tapi setiap dia lapar dia selalu menyelinap kembali. Aku membiarkan dia kerana saya tahu betapa laparnya dia."

"Anjing itu sentiasa ramah dan tidak pernah menyerang dia. Dia sering naik di punggungnya dan kemudian dia melompat dan merawatnya bersama dengan anak-anaknya."

Anjing itu sering duduk di luar rumah Chotu dan menyalak untuk mengajak keluar dan bermain.

Tapi ketika warga tempatan mengetahui tentang Chotu dan teman-teman barunya mereka mulai marah. Mereka khuatir anak-anak lain dan akan wabak rabies.Shanichari berkata: "Penduduk desa terus mengatakan kami dia alkan meninggal akibat suatu penyakit jika ia terus meminumnya dan itu akan menyebar ke anak-anak lain. Tapi Chotu tetap saja begitu."

Akhirnya penduduk desa melaporkan Chotu kepada pegawai tempatan dan mereka turun tangan.

Chotu diterima di sekolah di mana ia mendapat makan tengahari percuma dan pihak berkuasa memberi keluarganya kad makanan, yang membolehkan mereka untuk mendapatkan bantuan makanan.

Tapi tetap saja anjing itu terus mengunjungi Chotu dan telah menjadi kebiasaan baginya untuk minum susu darinya.Chotu berkata: "Aku menghisap susu tiga kali sehari dan rasanya manis seperti gula."

"Banyak orang di desa tidak suka persahabatan saya dengan anjing tapi saya senang - jika dia tidak dekat rumah saya saya pergi mencari ke luar desa."

"Dia selalu senang melihat saya dan membiarkan saya meminum susunya."
(as / thesun.co.uk)


0 comments

AZIZAN ABDUL RAZAK TIDAK SOKONG HIMPUNAN OREN PAS!!!


Di sebalik keterujaan para pengikut PAS yang sentiasa percaya dengan omongan kosong para pemimpin mereka, lantaran dangkalnya ilmu dan bengapnya otak masing-masing, muncul pula satu polemik yang sebenarnya sudah cukup untuk menggambarkan perbezaan antara orang berilmu tetapi dikelilingi oleh si bodoh dan si bebal dengan golongan baghal yang bengal tetapi tersangat sombong dan angkuh dengan kebengapan serta ketololan mereka.

Hari ini, para pengikut PAS bukan main lagi bersembang besar tentang Himpunan Oren yang telah menyebabkan simpang ke Jalan Duta dan Lebuhraya Utara Selatan sesak. Konon-kononnya himpunan mereka telah berjaya. Konon-kononnya 'SATU LAGI DEMONSTRASI MELAYU BENGAP' telah mencapai objektif sekalipun jumlah 20,000 orang yang sepatutnya hadir selepas arahan Presiden PAS, tidak sampai separuh pun.

Namun mereka sebenarnya menipu diri sendiri!

Azizan Abdul Razak, Menteri Besar Kedah tahu perangai hodoh Mazlan Aliman yang sedang kemaruk hendak menjadi calon dan kemaruknya pemimpin-pemimpin tertentu dalam PAS yang cuba membuktikan kepada Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng bahawa mereka sebenarnya lebih kuat berbanding tanggapan PKR dan DAP, ternyata memilih sesuatu yang lebih menguntungkan lebih ramai pihak Bumiputera yang sudah tentunya Melayu di Kedah berbanding terjerit melalak-lalak sambil menyeret anak bini di bawah terik matahari untuk satu perjuangan bohong dan temberang!

Ketika PAS dengan jentera propaganda cuba menampilkan kehebatan perjuangan mereka ke atas para peneroka FELDA, PKNK yang merupakan anak syarikat Kerajaan Negeri Kedah pula membuat untung dan buat duit dengan pembelian serta penjualan saham-saham FGVH. Malah, PKNK yang sedar tentang laba besar dalam permodalan tersebut telah bertindak memohon 1 juta unit di bawah peruntukan saham untuk Bumiputera.

Saham-saham FGVH merupakan antara saham blue-chip dunia yang terlebih langganan lebih 6 juta unit!

PKNK bagaimanapun, berjaya memperolehi 500,000 unit daripada peruntukan MITI.... (BACA SETERUSNYA DI KEDAHAN69ERS.COM)

Walaupun CEO PKNK mengatakan, pembelian dan penjualan saham-saham FGVH itu tiada kena-mengena dengan politik, namun melihat kepada tentangan PAS terhadap penyenaraian FGVH dan Kerajaan Negeri Kedah menerusi PKNK pula memiliki setengah juta unit saham berkenaan, pastinya isyarat yang diberikan oleh Azizan Abdul Razak kepada kepimpinan PAS yang merupakan tukang baca kitab dan si buta alif ba ta tetapi berlagak seperti ulama, cukup jelas dan terang nyata.

Apa isyaratnya?

Kepimpinan PAS Pusat sebenarnya terlalu bongok dan mudah dibongokkan terutama oleh manusia seperti Mazlan Aliman!!!

0 comments

HIMPUNAN OREN SEKADAR DEMONSTRASI KEBANGANGAN!!!


Walaupun para penyokong PAS begitu teruja dengan demonstrasi Oren di hadapan pintu pagar Istana Negara dan Masjid Wilayah Persekutuan, hakikatnya himpunantersebut mrmang telah gagal. Walaupun masing-masing cuba menunjukkan betapa ramainya orang PAS yang turun berdemonstrasi, jumlah yang hadir tidak sampai pun lima ribu orang.

Namun bukan jumlah yang dipertikaikan kerana masing-masing ada kaedah pengiraan dan matematik terutama yang melibatkan kumpulan sendiri.

Yang dikatakan gagal ialah, penyertaan yang berdemonstrasi sebenarnya lebih melibatkan kepada ahli-ahli PAS dan bukannya peneroka-peneroka FELDA meskipun Himpunan Oren sebenarnya adalah untuk para peserta FELDA. Atau dalam kata lain, PAS sebenarnya sedang syok sendiri dan cuba memancing undi daripada kelompokwarga FELDA meskipun pada masa yang sama, mereka sentiasa menentang rancangan untuk meningkatkan ekonomi kaum peneroka, bahkan sentiasa mencari peluang bagaimana hendak menjual tanah warga FELDA sepertimana yang dilakukan oleh Ketua Penerangan PAS sekarang, Tuan Ibrahim Tuan Man di Kerdau.

Antara 'perjuangan' atau lebih tepat lagi Mazlan Aliman adalah mendapatkan tanah FELDA Plantation untuk generasi kedua danketiga. Atau dengan kata lain memberitahu warga Felda generasi kedua dan ketiga bahawa mereka adalah pewaris tanah Felda dan segala macam keistimewaan perlu diberikan kepada mereka.

Taktik membahagi-bahagikan tanah sebenarnya merupakan sebahagian daripada helah PAS tetapi apabila mereka mendapat peluang seperti di Kedah dan Kelantan, ramai rakyat miskin di kedua-dua negeri tidak dapat walau segenggam tanah pun. Sebaliknya PAS lebih berminat dengan apa yang telah diusahakan oleh Kerajaan pusat dansudah berjaya untuk menunjukkan mereka lebih pandai danlebih berwawasan.

Walau berapa banyak tuntutan yag dibuat oleh PAS untu kononnya membela warga FELDA, perlu juga bertanya berapa banyak pula tuntutan yang telah mereka tunaian untuk Ladang Rakyat di Kelantan dan Ladang Sejahtera di Kedah? Adakah kewujudan ladang-ladang berkenaan telah membasi kemiskinan atau setidak-tidaknya telah membantu golongan miskin, atau sebenarnya yang bertambah kaya adakah taukeh-taukeh luar sepertimana yang berlaku dalam kes ladang Rakyat di Gua Musang?

PAS sangat sibukkan warga FELDA kerana undi warga FELDA besar jumlahnya tetapi pada masa yang sama, PAS tidak mampu pun untuk menunjukkan teladan tentang keberkesanan mereka menguruskan dan menambahkan perolehan buat peserta-peserta ladang ciptaan mereka.

Tidakkah itu sebenarnya satu lagi kegagalan besar PAS walaupun mampu menghimpunkan ribuan demonstrator setelah ahli-ahli PAS diarahkan turun oleh Presiden PAS sendiri?

Yang menimbulkan pertanyaan, mana warga FELDA yang sepatutnya menjadi penyertaan terbesar dalam Himpunan Oren itu?

0 comments

Blog Archive

Labels