IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, August 7, 2012

APA BEZA TANGISAN CHONG WEI DENGAN TANGISAN NIK AZIZ?

Tuesday, August 7, 2012


Tiga hari ini, memang semua orang memperkatakan tentang kegagalan Chong Wei mendapatkan pingat emas Olimpik pertama buat Malaysia. Dengan harapan yang begitu menggunung kepada Chong Wei memandangkan dia adalah pemain badminton ranking pertama dunia, kilauan emas bagaikan sudah dalam genggaman Malaysia.

Malangnya, lawan yang bertemu dengan Chong Wei pada peringkat akhir adalah Lin Dan, jaguh badminton China yang kemenangannya ke atas Chong Wei mengatasi rekod kekalahannya.

Akhirnya seperti semua yang sedia maklum, Chong Wei gagal memperolehi pingat emas dan sekadar mampu berpuas hati dengan pingat perak.

M.Manoharan, antara pemimpin DAP yang mengutuk kekalahan Chong Wei dan tidak dapat menerima hakikat bahawa Malaysia terlalu bergantung kepada Lee Chong Wei walaupun Malaysia sebenarnya tidak ketandusan pemain bakat-bakat baru dalam sukan badminton.

Menangislah Chong Wei sambil memohon maaf kepada rakyat Malaysia yang menggantungkan harapan kepadanya walaupun sebenarnya dia tidak buat salah apa-apa pun, kecuali dia kalah setelah bertarung dengan bersungguh-sungguh hati.

Suka atau tidak, ada pro dan kontra dalam kes ini. Chong Wei tidak boleh dipersalahkan kerana gagal memperolehi pingat emas. Sebaliknya yang perlu dipersalahkan adalah sikap pihak pengurusan badminton negara yang bertindak bagaikan lintah darat yang menghisap darah sampai kering.

Empat tahun lagi, timbul satu persoalan, adakah BAM masih menagih khidmat daripada Chong Wei, serta Khoo dan Tan untuk acara beregu? Atau BAM akan mengorak langkah dengan memberanikan diri keluar dari kepompong Roslin Hashim, Hafiz Hashim dan muka-muka lama yang sepatutnya sudah boleh direhatkan?

Selepas Elyas Omar melepaskan jawatan Presiden BAM selepas kejayaan Malaysia menjulang Piala Thomas pada tahun 1992 dahulu, tidak banyak yang boleh dibanggakan kecuali anak muda yang bernama Lee Chong Wei.

Mungkin ramai yang masih ingat, HEBATNYA KERENAH PARA PEGAWAI BAM selepas kemenangan Piala Thomas pada tahun 1992 dahulu sehingga akhirnya Elyas Omar melepaskan jawatan....

Justeru, kekecewaan yang dilemparkan oleh Manoharan sebenarnya bukanlah mewakili dia seorang. Barangkali kalau Manoharan bukanlah ahli politik atau wakil rakyat, mungkin kehampaannya tidak akan diberikan reaksi segera.

Malaysia dalam bidang sukan sebenarnya sudah sepatutnya meninggalkan budaya ampu dan cakap-cakap yang bagus-bagus kepada Presiden sebaliknya diuruskan dengan penuh profesional. Bukan tidak ada bakat baru, tetapi balik-balik muka yang sama jugalah BAM akan pertaruhkan...

Malangnya, menangnya tidak juga walaupun pemain-pemain berkenaan, sebahagiannya bermain bersungguh-sungguh seperti yang ditunjukkan oleh Lee Chong Wei.

Yang paling penting, selagi ada orang politik dalam badan sukan, selagi itulah Malaysia hanya mampu bermegah dengan infrastruktur sukan yang hebat, tetapi pencapaian entah ke mana!

Bandingkan pula tangisan Chong Wei dan tangisan Nik Aziz....

Chong Wei menangis sebab berasakan dia sudah menggagalkan harapan sebahagian besar rakyat Malaysia yang ingin berbangga dengan pingat emas pertama Olimpik... sedangkan Nik Abdul Aziz pula menangis sebab 'nak pujuk' Allah Taala agar memenangkan partinya dalam pilihanraya!!!

Tang mana yang sama dan tang mana yang beza?

0 comments

TEMA HARI KEBANGSAAN PERINGKAT NEGERI KEDAH YANG BERBEZA SEBAB KEBANGANGAN MAHFUZ DAN MUSTAFA ALI!!!

Kerajaan Negeri Kedah telah pun mengatur Hari Kebangsaan dengan temanya yang tersendiri iaitu 55 TAHUN MERDEKA TERUS BERBAKTI semenjak 17 Julai lagi. Semuanya telah disempurnakan dan disiapkan sementara menanti kedatangan detik 31 Ogos 2012. Bagaimanapun, apa yang dilakukan oleh Kerajaan Negeri Kedah, langsung tidak dihiraukan oleh Pakatan Rakyat, sungguhpun Kedah seringkali menjadi tempat singgahan para pemimpin Pakatan Rakyat untuk berkempen setiap hari.

Dengan kata lain, cerita tentang cubaan pihak-pihak tertentu dalam PAS yang cuba menunjuk pandai dan cuba membuktikan yang Azizan Abdul Razak selaku Menteri Besar Kedah yang sudah tua nyanyuk tak sedar diri, bukanlah cerita dongeng dan bukan juga cerita karut.

Pakatan Rakyat dengan bangganya menyatakan, negeri-negeri yang diperintah Pakatan Rakyat akan menggunakan tema 'SEBANGSA, SEJIWA DAN SENEGARA', sekaligus terlalu bertentangan dengan tema Hari Kebangsaan peringkat Negeri Kedah, 55 TAHUN MERDEKA TERUS BERBAKTI.

Maka timbullah pertanyaan, mengapa agaknya Mahfuz Omar dan Mustafa Ali yang selalunya lebih lajak dari langkah, tiba-tiba membisu dalam hal ini? Takkanlah kedua-dua orang pemimpin PAS itu langsung tidak tahu tentang persediaan yang telah diatur oleh kepimpinan negeri Kedah yang bertunjangkan PAS? Atau barangkali kerana mereka pekak, buta huruf atau sebenarnya pengsan sewaktu Kedah mengumumkan tema Hari Kebangsaan peringkat Negeri Kedah?.... SAMBUNG BACAAN DI SINI


0 comments

ASAL SYARIKAT MELAYU GAGAL DISAINGI, MULALAH KATA KRONI UMNO!!! SIALAN PUNYA DAP!!!


Apa yang tidak puas hati dengan Melayu dan Bumiputera pun, tak tahu lah. Melayu dan Bumiputera yang telah bermurah hati menerima mereka untuk hidup di negara ini sebagai sebahagian daripada warga, tetapi akhirnya mereka akhirnya bertindak bagaikan tuan besar yang mahu melihat tuan tanah, mampus di luar tanah kawalannya.

NFC yang mendapat pinjaman dari Kerajaan dan mengancam penguasaan pemborong-pemborong daging di pasaran tempatan, cuba dimusnahkan dengan persepsi rasuah dan salahguna kuasa. Hanya semata-mata kerana NFC itu syarikat Melayu dan objektif utama syarikat berkenaan ialah menguasai pasaran daging halal di negara ini, maka ia perlu dihapuskan.

Dan menariknya, DAP yang memulakan kempen dan disambung serta dicacai-cacaikan oleh Melayu-Melayu haramjadah seperti Rafizi Ramli, Zuraidah Kamaruddin, Saifuddin Nasution dan sudah tentulah Anwar Ibrahim!

Sebelum itu, BERNAS dan SYED MOKHTAR AL-BUKHARI cuba dijadikan mangsa oleh DAP serta konco-konco mereka. Anwar Ibrahim pernah berkempen kononnya semenjak Syed Mokhtar terlibat dalam pasaran gula dan tepung, rakyat perlu membayar lebih berbanding sewaktu dimonopoli oleh Robert Kuok. Dan rata-rata, ramailah Melayu-Melayu bangang yang turut mempercayainya sehinggakan roti Gardenia pun mahu diboikot kerana kononnya, duit keuntungan perniagaan tersebut akan mengalir kepada UMNO.

Begitu juga dengan beberapa syarikat Melayu-Bumiputera yang lain, turut menerima nasib yang sama. Kalau tidak mampu bersaing, atau gagal berkempen pemboikotan, maka peniruan akan dilakukan seperti yang dilakukan terhadap Kicap Cap Kipas Udang.

Kini, DAP melancarkan satu lagi kempen iaitu memboikot minyak masak berjenama SAJI yang dikeluarkan oleh FELDA. Anehnya, minyak sawit yang dihasilkan oleh FELDA yang menggunakan jenama lain termasuklah Minyak Masak Cap Buruh tidak pula diboikot memandangkan minyak masak keluaran Lam Soon Oil, bukan milik Melayu-Bumiputera.

Ini yang dikatakan oleh Pakatan Rakyat mereka mahu ekonomi negara dibahagikan secara adil?

Kalau bab ini pun, mereka gagal bertindak, bahkan mereka yang menggalakkannya, bagaimana sekiranya mereka memerintah Malaysia? Adakah mereka akan menghapuskan FELDA kerana kebanyakan warga FELDA adalah orang Melayu-Bumiputera dan status ekonomi mereka semakin baik berbanding sebelum menyertai FELDA?

Perlu diingat, produk mentah masih lagi banyak dihasilkan oleh Melayu-Bumiputera. Kalau Melayu-Bumiputera bersatu hati dan enggan menjualkan produk mentah mereka kepada syarikat-syarikat bukan Melayu-Bumiputera, agak-agaknya bagaimanakah keadaan ekonomi negara ini?

Asal Melayu-Bumiputera nak maju sikit, mulalah sakit hati...

0 comments

AZIZAN ABDUL RAZAK DIMALUKAN DENGAN PROGRAM TAK DAPAT SAMBUTAN!!!

4 Ogos lalu, satu program Badar Al Kubra dan Nuzul Quran telah diadakan di Kompleks PAS Kedah. Yang menjadi kepala adalah Phahrolrazi Zawawi, si pengkhianat Kerajaan Negeri Kedah dan PAS Kedah yang diterajui oleh Azizan Abdul Razak menerusi keinginannya untuk jadi Menteri Besar Kedah. Keyakinan diberikan kepada Azizan Abdul Razak kononnya program berkenaan akan mendapat sambutan yang luar biasa besarnya, sekaligus akan menggerunkan UMNO dan Barisan Nasional yang sedang berusaha keras kebelakangan ini untuk merampas semula Kedah dari tangan PAS.

Azizan sebenarnya pada masa itu, mempunyai rancangan lain yang telah diatur lebih awal berbanding Program Nuzul Quran dan Badar Al Kubra. Dia sepatutnya menghadiri majlis berbuka puasa bersama-sama anak kariah Bukit Besar.

Bagaimanapun, demi parti dan imejnya selaku Menteri Besar Kedah, Azizan membatalkan kehadirannya bersama-sama anak kariah di Bukit Besar, sebaliknya menghadiri program Badar Al Kubra dan Nuzul Quran di Kompleks PAS Kedah.

Mungkin program berkenaan sengaja dirancang oleh Phahrolrazi Zawawi yang merupakan salah seorang PAS Setan Kedah, sambutan daripada orang ramai untuk program berkenaan terlalu amat mendaifkan. Sekaligus program tersebut dibuat secara sengaja dan khusus untuk memalukan Azizan Abdul Razak selaku Menteri Besar Kedah dan Pesuruhjaya PAS Kedah.

Kalau objektif memalukan Azizan Abdul Razak selaku Pesuruhjaya PAS Kedah dan Menteri Besar Kedah yang tidak efisien, mungkin ianya telah tercapai dan terbukti. Mungkin kalau tujuan program tersebut diadakan untuk menunjukkan yang Azizan Abdul Razak sudah hilang pengaruhnya di kalangan penyokong-penyokong PAS Kedah, ianya telah berhasil.

Kalangan jentera dan kepimpinan PAS Negeri mendakwa perkara sedemikian tidak pernah berlaku sebelum ini. Kebanyakan mereka sependapat bahawa apa yang berlaku di Kompleks PAS Kedah merupakan perisytiharan baru krisis dalaman yang kian meruncing dalam kepimpinan negeri dan PAS yang masih berlarutan. Malah kebanyakan daripada mereka juga bersetuju bahawa dendam Phahrolrazi Zawawi yang bersekongkol dengan Mahfuz Omar serta Mat Sabu, masih marak terhadap Azizan Abdul Razak.....
SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

PUAK PAS KELANTAN DAH MULA MEROYAN DENGAN NAJIB ABDUL RAZAK!!!


Manusia PAS atau mana-mana penyokong mereka sememangnya dari jenis yang buta perut, bodoh dan tersangatlah bengap mengalahkan baghal kena ketit sengkenit. Bila Najib cuba nak berbuat baik dengan Kelantan dengan menyalurkan sebahagian hasil petroleum ke negeri itu bagi menjana ekonomi yang semakin alap dan semakin mangkaq di bawah Nik Abdul Aziz, para pemimpin PAS dan penyokong mereka mula bercakap tentang royalti minyak yang tidak dibayar kepada Kelantan dan lain-lain peruntukan yang ditahan oleh Kerajaan Pusat, sampaikan nak bina jalanraya pun Kerajaan Pusat juga yang menahan sekalipun yang jadi masalahnya adalah urusan pengambilan tanah.

Selama lebih 20 tahun memerintah Kelantan, PAS hanya mampu berbangga dengan kerja-kerja Kerajaan Persekutuan. Malahan, sehingga jalan pun, PAS kembang hidung dengan kerja-kerja Kerajaan Persekutuan, sedangkan mereka sendiri, tidak habis-habis dengan ceramah dan kelas agama di sana sini pada setiap masa.

Kalau yang tidak berceramah dan berkempen pula, sibuk mengatur kepala bini atau melakukan skandal yang memalukan macam dua orang ADUN PAS yang terdedah tidak lama dahulu.

Kata juak-juak PAS, Kelantan miskin sebab tak dapat royalti minyak...

Punyalah bingai orang ini...

Melaka tidak ada royalti minyak. Melaka juga tidak ada hasil bumi yang banyak, tidak ada emas, tidak ada besi, tidak ada kayu balak... bahkan Melaka terpaksa tambak laut untuk meluaskan kawasan perekonomian.

Berbanding Kelantan, Melaka jauh lebih maju. Malah Melaka juga menjadi pusat tumpuan rakyat Kelantan yang mencari kerja dan menyambung rezeki sekalipun sebahagian daripada mereka yang menumpah tuah di Melaka, masih enggan mengakui mereka terpaksa keluar dari Kelantan sebab Kerajaan Negeri Kelantan tidak mampu menyediakan peluang pekerjaan.

Bila Najib kelihatan 'lembut hati', puak-puak PAS sudah mula berlubang hidung kembang. Apakan tidak, kata mereka, perubahan Najib itu adalah disebabkan munajat dan solat khas, malah penghantaran sebilangan orang ke Makkah untuk berdoa di hadapan Kaabah.

Yang tidak mereka ceritakan ialah, rundingan yang dilakukan oleh Mustapha Mohamed sehingga akhirnya Najib bersetuju untuk mewujudkan satu panel khas jawatankuasa tentang hasil minyak untuk negeri-negeri Pantai Timur.

Pahang dan Kelantan tidak mempunyai minyak walaupun Kelantan sibuk mengatakan, mereka ada minyak. Minyak yang ditemui, berada di kawasan Zon Eksklusif di luar pesisir pantai dan perairan Kelantan tetapi masih dalam kawasan Malaysia.

Sekali tengok perangai pemimpin negeri Kelantan ini, sebijik macam peminta sedekah bangsa Rohingya yang ada di Malaysia. Mereka cukup rajin minta sedekah dan menjaja-jajakan cerita sedih mereka di negara asal, tetapi kalau bekerja, mereka tersangatlah culas!!!

1 comments

MANOHARAN PULAK YANG BALUN PAS!!!


Minta maaf cakaplah, walaupun penulis sebenarnya tidak sukakan PAS yang begitu berbangga kerana bertahaluf siyasi dengan DAP, tetapi apabila ada bangsa bukan Islam yang menempelak PAS kerana sikap PAS yang cuba memberikan gambaran baik tentang DAP kepada para penyokong PAS, penulis berasa marah.

Bukan kerana marahkan kebodohan para pemimpin PAS yang membanggakan diri untuk sesuatu yang akhirnya mendedahkan kebebalan mereka, tetapi kerana begitu mudahnya para pemimpun DAP yang tidak kenang diuntung setelah berjaya dipromosikan oleh PAS untuk masyhur dan popular di kalangan orang Melayu, akhirnya si Melayu PAS dianjing-anjingkan sahaja.

Memanglah DAP tidak bersetuju untuk mewujudkan hudud di Malaysia. Walaupun PAS menerusi pemimpin-pemimpinnya cuba mengendurkan keadaan, tetapi janji ALLAH TAALA lebih dipercayai dan diyakini. Kalau Allah Taala telah memperingatkan golongan yang beriman kepada-Nya bahawa kaum kafir tidak akan redha dengan umat Islam, maknanya sampai kiamatlah, tidak akan ada persetujuan daripada kaum kafir.

Setelah Karpal Singh menganjingkan PAS dan hudud, giliran M.Manoharan yang dua hari sudah menggesa kerajaan Malaysia agar membela Lin Dan berbanding berbangga dengan Lee Chong Wei. Manoharan siap membahasa-bahasakan Ketua Dewan Pemuda PAS Terengganu, Mohd Nor Hamzah yang mendesak agar Karpal Singh melepaskan jawatan kerana menentang hudud.

Terasa benar hinanya penulis sebagai orang Melayu dan Islam apabila ada saudara penulis walaupun berlainan ideologi politik dihina dan diperanjingkan sebegitu rupa. Walaupun mungkin orang PAS tidak sedar atau masih tidak faham apa sebenarnya yang mereka sedang hadapi.

Belumpun lagi berkuasa, DAP sudah pandai nak menganjing-anjingkan orang Islam dan Melayu. Itu yang Kit Siang beriya-iya menafikan keharamanjadahannya pada 13 Mei dan nak suruh orang PAS terima dan bulat-bulat apa yang dikatakannya?

Hanya mereka yang benar-benar bodoh dan hidup menghirup air kencing sahaja yang akan terima dan percaya dengan penafian Kit Siang berhubung pembabitannya dalam Tragedi 13 Mei!!!

0 comments

Monday, August 6, 2012

TONY PUA MAIN BANGSAT!!!

Monday, August 6, 2012
Bila baca kenyataan Tony Pua yang mengatakan Chua Tee Yong adalah BARUA UMNO, nampak sangat si Cina Kiasu itu sebenarnya sedang cuba mengatakan bahawa UMNO telah memperbudakkan Chua Tee Yong terutama dalam isu yang membuatkan DAP tersentap dan tidak dapat menjawab membabitkan TALAM CORPORATION atau TRINITY CORPORATION.

Dalam usaha untuk menyakitkan Chua Tee Yong yang banyak membuka kurap dan panau DAP serta PKR Selangor, Tony Pua tahu satu-satunya cara untuk melemahkan semangat Chua Tee Yong atau mana-mana Cina yang enggan melihat DAP terus menyamun dengan bebas adalah dengan melabelkan mereka sebagai BARUA UMNO.

Pantang besar Cina di Malaysia ialah apabila dikatakan mereka bekerja dengan Melayu atau menjadi budak suruhan Melayu. Biar mati menjelanak atas jalanraya pun, jangan sesekali bekerja atau jadi budak suruhan Melayu.

Itulah sebabnya tidak ada pemandu berbangsa Cina yang bermajikankan Melayu berbanding Melayu yang bekerja sebagai pecacai dan pemandu bahkan kadang-kadang tukang angkut masa mabuk kepada majikan Cina.

Tony Pua cuba main bangsat sebab dia tahu kalau Pakatan kalah di Selangor menerusi isu-isu yang dibangkitkan oleh Chua Tee Yong, maka yang jadi kerajaan nanti adalah UMNO bukannya PKR yang boleh diperbudak-budakkan oleh DAP seperti sekarang.

Tony Pua sangat berharap dengan labelkan mana-mana Cina yang bongkar keharamanjadahan DAP dan PKR sebagai BARUA UMNO, maka pembongkaran itu pun akan terbantut.

Tengok sajalah apa yang dikatakan oleh Guan Eng kepada Chua Soi Lek sewaktu berdebat apabila Guan Eng main bangsat dengan menyatakan MCA adalah budak UMNO!!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

PAS SYAITAN JADIKAN HUDUD PERKARA MAINAN!!!


Tersentak dengan tentangan keras daripada rakan-rakan komponennya itu, PAS dilihat seperti hilang punca dan hilang kekuatan. Hudud tidak lagi boleh dipersalahkan kepada UMNO seperti yang sering dilakukan selama ini bahkan yang paling kuat menentangnya adalah Karpal Singh, DAP dan PKR.

PAS Setan muncul dan mengambilalih peranan. Untuk menutup malu, PAS Setan mengeluarkan idea, mengajak umat bukan Islam di Malaysia membincangkan tentang Negara Berkebajikan, bukannya hudud dan bukannya Negara Islam. Berbanding menerangkan mengapa Pakatan Rakyat perlu menyokong PAS dalam perjuangan Hudud, PAS terpaksa memilih jalan paling mudah untuk menutup malu iaitu menerangkan tentang Negara Berkebajikan.

Alasannya, Negara Berkebajikan termakhtub dalam Islam iaitu BALDATUN THOIYIBATUN WA ROBBUN GHOFUR! Yang menjadi persoalan, bukankah perkara yang sama juga diperjuangkan oleh UMNO semenjak dari tahun 1955 dahulu dan PAS pula menyelit dengan 'menambahbaik' menerusi perjuangan hudud dan qisas pada tahun 1990?

Kalau benda semudah itu pun PAS terpaksa menggunakan SYAITAN-SYAITAN yang berada dalam saf kepimpinan untuk memberikan penjelasan tanpa pergi kepada perkara pokok, bagaimana agaknya PAS mahu terus memperjuangkan Hudud dan Qisas?

Itulah padahnya kalau dibiarkan SYAITAN-SYAITAN menjadi pembantu dan penolong sebagaimana yang diungkapkan oleh Mursyidul Am PAS sendiri. Dan benarlah seperti yang difirmankan Allah Taala bahawa tipu daya syaitan serta Iblis amat licik dan halus. Tidak perlu berterus-terang, sebaliknya berbelit-belit sepertimana yang dilakukan oleh para pemimpin SYAITAN yang berada dalam saf kepimpinan PAS sekarang ini. Sekali sahaja Karpal Singh batuk dan berdehem, PAS yang dipimpin oleh SYAITAN-SYAITAN berserban dan berjanggut sudah terkencing terberak sehingga boleh menukarkan

Sepatutnya PAS istiqomah dalam perjuangan hududnya biarpun secara logiknya, memang agak sukar untuk melakukannya kerana PAS tidak pernah menang lebih dari dua pertiga majoriti di Parlimen!...
SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

PERJUANGKAN HUDUD KONON!!! PIIIIIRAAAAAAHHHHH!!!!

Allahu Akbar! Subhanallah hal'azim... Masya-Allah hu Taala!!!

Ada sesuatu yang tidak kena dengan masyarakat Islam di Malaysia. Mereka sudah lupa dengan iktibar dan tujuan ibadah puasa difardukan. Mereka sudah terlupa apa sebabnya mereka berlapar dan dahaga serta menahan ketagihan rasa rokok dan apa sebabnya mereka perlu membayar zakat fitrah pada bulan ini.

Kalau beginilah kedekut yang ditunjukkan oleh masyarakat sehingga ada golongan yang terpaksa mencuri untuk makan, sememangnya masih jauh lagilah hudud hendak diwujudkan di negara ini. Bahkan golongan yang beria-ia mahu hudud juga, perlu menilai sendiri, apakah dengan bersikap kedekut, menghalau orang busuk dan miskin keluar dari surau, mereka dapat menegakkan hudud mengikut acuan al Quran atau sekadar hiburan semata-mata sepertimana yang berlaku di Afghanistan, Pakistan, dan sebahagian besar masyarakat pedalaman negeri-negeri Arab?

Anda rasa terhibur melihat orang miskin kelaparan?

Anda rasa seronok melihat orang busuk dihalau keluar dari surau dan masjid?

Anda rasa terhibur melihat jiran-jiran anda merebus ikan bilis dan nasi benyek untuk berbuka puasa bersama anak-anak?

Barangkali anda perlu muhasabah akan diri sendiri bahawa sebahagian besar daripada rezeki yang didatangkan kepada anda, sebenarnya bukanlah hak milik anda, bahkan milik anda. Anda hanyalah wasilah yang sepatutnya menyampaikan apa yang diberikan kepada anda!!!

Curi kuih di surau kerana terlalu lapar
Eng Khim ketika melihat keadaan lelaki terbabit.

KULIM - Tiada siapa di antara manusia yang mahu hidup tanpa tempat berlindung. Kepada yang berfikiran waras tentu sekali tidak mahu memilih jalan hidup sebegitu.

Namun, ramai antara kita terpaksa hidup bergelandangan akibat masalah peribadi masing-masing. Begitulah yang terjadi kepada seorang lelaki berusia 50-an yang ditemui Pertubuhan Prihatin Kebaktian Masyarakat Kulim (PPKM) sebaik saja mendapat aduan daripada orang awam yang mendakwa lelaki itu mencuri makanan di surau.

Pengerusinya, Khor Eng Khim berkata, pihaknya menemui lelaki itu yang sedang tidur di tepi parit bersebelahan Stadium Mini Keladi kira-kira jam 12.30 pagi semalam.

Menurutnya, lelaki itu mengaku kerana terlalu lapar dia terpaksa mengambil sisa kuih dalam surau sebaik solat Terawih dijalankan lalu melarikan diri.

"Dia juga memaklumkan tidak mempunyai wang untuk membeli makanan dan hidup gelandangan sejak lima tahun lalu," katanya.

Sementara itu, lelaki berkenaan berkata, dia tidak suka dituduh sebagai pencuri. “Aku ada minta pada mereka sedikit kuih tetapi mereka halau aku kerana aku kotor. "Orang selalu tuduh aku mencuri. Itu semua tidak betul.

Aku cuma mahu makan saja," katanya. Dia berkata, sehingga kini tidak ada sesiapa atau pihak bertanggungjawab yang datang membantu.

Dalam pada itu, Eng Khim berkata, masalah itu dapat diselesaikan sekiranya pihak terlibat turun padang dan mendekati nasib mereka yang hidup di jalanan.

“Orang awam yang menemui lelaki ini memaklumkan kepada saya dia mencuri dan harus diserahkan kepada polis. Pada pendapat saya, dia tak bersalah.

"Dia sudah meminta kebenaran untuk mendapatkan beberapa kuih untuk dimakan tetapi tidak diberikan sebaliknya dia dihalau.

"Dia tidak ada pilihan melainkan mencuri kuih itu. Dia mencuri kerana dia lapar dan bukan kerana dia mahu melakukan jenayah. Dalam soal ini di manakah peranan orang ramai serta badan yang bertanggungjawab?," katanya.

Katanya, dia meminta jasa baik Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) untuk membuat rondaan atau operasi bagi mengenal pasti orang gelandangan di sekitar Kulim.

Sehingga kini sudah ramai dalam kalangan pengemis yang meninggal dunia di kaki lima. (SINAR HARIAN)


0 comments

BULAN PUASA PUN, KHIR TOYO BALUN KHALID IBRAHIM!!!


1. Apabila terlalu banyak bercakap bohong akhirnya realiti akan menghukum kita. Inilah yang berlaku dalam kontroversi kerugian Universiti Selangor (Unisel). Isu ini sebenarnya bukanlah perkara baru kerana ia telah beberapa kali dibangkitkan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Selangor sejak setahun yang lalu. Namun setiap kali dibangkitkan isu ini, kerajaan negeri tampil menafikan.

2. Yang terbaru dalam sidang Dewan yang lalu, ADUN Permatang, YB Sulaiman Abdul Razak membangkitkan keadaan Unisel yang makin layu dan mengalami penyusutan pendapatan. Menurut Sulaiman, pendapatan Unisel menyusut daripada RM 94.4 juta pada 2008 kepada 93.51 juta (2009) dan RM 75.48 juta (2010). Amatlah menghairankan ketika kerajaan Negeri menafikan kemerosotan pelajar, pendapatan pula merosot. Bukankah kenyataan ini sangat kontradik?

3. Masalah Unisel bertambah sukar apabila kos pengurusan meningkat begitu besar RM 93.97 juta pada 2008, 106.13 (2009) dan RM 113.11 juta pada 2010. Khalid perlu menjawab kepada umum mengapa kos pengurusan meningkat sedemikian rupa tanpa pengingkatan yang signifikan kepada pendapatan Unisel.

4. Pelajar meningkat, pendapatan berkurangan, kos pengurusan meningkat! Apa sebenarnya yang berlaku kepada Unisel di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat? Unisel adalah institusi pendidikan tinggi swasta yang sewajarnya ditadbir secara efisyen dan mengikut logik ekonomi. Namun apa yang berlaku sekarang sangat huru-hara dan tidak mencerminkan pengurusan ekonomi yang efektif oleh kerajaan negeri dan pengurusan Unisel.

5. Kenyataan Menteri Besar bahawa masalah Unisel berpunca daripada isu Build–operate–transfer (BOT) hanya satu lagi jalan "mengkambinghitamkan" orang lain untuk mengelakkan masalah sendiri.

6. BOT merupakan satu inisiatif bagi membolehkan Unisel berkembang dengan lebih pantas tanpa menunggu mempunyai wang sendiri untuk membina asrama dan infrastruktur kemudahan pelajar. Dalam konsep BOT, pada akhir konsesi, bangunan dan infra yang dibina menjadi milik Unisel sepenuhnya.

7. Konsep ini diluluskan setelah pelbagai pihak termasuk bank yang memberi pinjaman kepada projek ini mempunyai keyakinan ia berdaya maju. Ini termasuk keupayaan asrama untuk menghuni jumlah tertentu pelajar untuk membolehkan ia menampung kos pembinaan bangunan.

8. Hari ini jika Unisel gagal menjelaskan hutang kepada konsesi maka jelas sekali mereka gagal menguruskan perkembangan Unisel seperti yang dirangka oleh kerajaan BN sebelum ini. Apabila Pakatan mengambil alih Kerajaan segala-galanya telah tersedia. Tidak perlu lagi memikirkan sebarang idea atau mencari jalan membinanya. Malangnya, untuk menguruskan pun mereka tidak mampu....
SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

AKIBAT DIGERTAK KARPAL SINGH, PAS TERUS TERLUNGKUP!!!


Agak melucukan apabila hanya Karpal Singh yang menjadi sasaran PAS dalam isu hudud sedangkan Karpal bukannya bercakap atas kapasiti peribadi tetapi parti. Umum tahu, dan pemimpin serta penyokong PAS juga tahu bahawa Karpal Singh membawa pendirian parti DAP yang konsisten dan tegas dari dulu sehingga kini dan selama-lamanya iaitu menentang hudud dan menentang Negara Islam, anti-Melayu serta Raja-raja.

Oleh itu, jika PAS ingin menunjuk-nunjuk marah terhadap Karpal, mereka harus melakukannya secara konsisten dan tegas juga iaitu sejak dulu, sehingga kini dan selama-lamanya.

Tetapi, apa yang berlaku ialah suatu ketika dahulu, PAS nampaknya amat marah pada Karpal kerana mencabar melangkah mayatnya sebelum menubuhkan Negara Islam dan kemudian PAS juga yang menerima Karpal dan DAP. Malah Hadi Awang sanggup memeluk Lim Kit Siang ketika persekongkolan mereka dalam Barisan Alternatif walaupun Kit Siang juga tegar menentang hudud sepertimana Karpal.

Dan kemudiannya, pada tahun 2001, DAP mengumumkan keluar dari kerjasama dengan PAS dalam Barisan Alternatif (BA) atas alasan PAS masih membawa isu hudud dalam kempen mereka.

Perlu diingatkan bahawa DAP yang meninggalkan BA dan bukannya PAS. Ini menunjukkan yang DAP kekal konsisten dan tegas dalam pendiriannya terhadap hudud dan PAS pula sebaliknya.

Sehingga kini, dalam setiap kali konfrontasi, hanya DAP yang mengugut akan keluar Pakatan Rakyat (PR) tetapi PAS tidak mungkin sekali. Kerana itu, PAS tidak berani menempelak DAP tetapi hanya mensasarkan Karpal seorang.

Harapan PAS agar DAP tidak bertindak meninggalkan mereka terkapa-kapa sekali lagi di dalam PR.

Walaubagaimanapun, malang bagi PAS kerana lakonan ‘PAS marah DAP’ ini tidak lagi berkesan. Walaupun terdapat banyak desakan dari akar umbi PAS agar parti tersebut keluar dari PR, namun kita pasti ia tidak akan berlaku. PAS terlalu gilakan kuasa untuk meninggalkan PR sekali gus melepaskan peluang untuk menang dalam PRU ini.

Oleh itu, ‘marah’ PAS pada Karpal hanya lakonan. Itu hakikat yang sudah diketahui ramai tetapi cuba dinafikan oleh penyokong-penyokong PAS. PAS sebenarnya kecut perut dengan Karpal.

Walapun Karpal hanya mampu bercakap tetapi tidak mampu bangun, menampar atau menyepak punggung PAS tetapi PAS cukup takut dengan Karpal. PAS takut kerana mereka tahu bahawa Karpal mewakili DAP dan bukannya bersendirian. PAS takut kehilangan DAP sekali lagi dan PAS akan berbuat apa saja asalkan DAP kekal bersama mereka berjuang menuju Putrajaya.

‘Pertengkaran’ mengenai hudud ini akan dipanjangkan sehingga pilihanraya bagi terus memastikan yang pengundi Melayu tidak mempersoalkan keIslaman PAS. Ini juga telah dipersetujui oleh DAP bagi mengekalkan sokongan bukan Islam kepada mereka. Kerana itu, parti tersebut merelakan Karpal dikambing-hitamkan atau dijadikan papan sasar oleh PAS sementara menunggu PRU.

Tetapi, nun di belakang tabir, kisahnya tetap sama antara PAS dengan DAP iaitu DAP kekal konsisten dan tegas menentang hudud, Negara Islam, Melayu dan Raja-raja manakala PAS kekal menjadi pak turut yang setia asalkan berpeluang ke Putrajaya.

BERUANG BIRU

0 comments

KIT SIANG TERJERIT-JERIT DIBURU HANTU 13 MEI 1969!!!


Kit Siang terus mempertahankan ketiadaannya di Kuala Lumpur pada 11, 12 dan 13 Mei 1969. Secara tidak langsung, menafikan yang dia kencingkan tiang bendera Selangor di Rumah Menteri Besar Selangor pada tarikh-tarikh berkenaan.

Dan yang paling menariknya ialah apabila Kit Siang menyatakan dia tidak tahu pun di mana letaknya Rumah Menteri Besar Selangor pada waktu itu!!!

Amat mustahil Kit Siang tidak tahu di mana letaknya Rumah Menteri Besar Selangor pada waktu itu memandangkan di jalan itulah, perarakan memasuki Kampung Baru dibuat oleh para penyokong DAP dan GERAKAN, sekaligus memberi amaran kepada orang Melayu agar berambus keluar dari Kuala Lumpur kerana kononnya Cina sudah menawan Kuala Lumpur dan Kuala Lumpur Cina Punya!

Takkanlah perarakan pada 11 Mei di Prince Road atau Jalan Raja Muda Abdul Aziz menuju ke Jalan Gurney atau sekarang ini dinamakan Jalan Semarak di mana terletaknya rumah-rumah besar orang-orang kaya berbangsa Cina, perancangnya tidak tahu di mana Rumah Menteri Besar Selangor, atau sememangnya sengaja buat-buat tak tahu sebab budak-budak sekarang, memang tak tahu di mana rumah berkenaan memandangkan ia sudah pun dimusnahkan untuk pembangunan Bangunan TH-Selborn.

Kit Siang tak kencing tiang bendera di Rumah Menteri Besar Selangor?

Perarakan bukannya pada 13 Mei, 1969. 13 Mei adalah tarikh di mana penduduk Kuala Lumpur saling berbunuh-bunuhan selepas DAP dan GERAKAN yang menggunakan idea PKM, Parti Buruh dan Sosialis menggunakan mayat dan keranda seorang lelaki tua Cina yang mati akibat biasa, menyimpang masuk ke Jalan Raja Muda di mana di situlah terletaknya Rumah Menteri Besar Selangor dan Kampung Bharu, pusat penempatan Melayu terbesar Kuala Lumpur pada waktu itu.

Namun sebelum 11, 12 dan 13 Mei, berminggu-minggu sebelum itu, Kit Siang mengetuai kumpulan chauvinist dan ekstremist berbangsa Cina yang mempertikaikan hak keistimewaan Melayu, Islam, Bumiputera dan Raja-Raja Melayu sambil menghasut orang Cina untuk menghapuskan Perkara 152 dan 153 menerusi rapat-rapat umum.

Justeru, apabila Kit Siang cuba mempertahankan dirinya dengan menggunakan gambar 1984, ia sebenarnya amat melawakkan. Dah nampak sangat tersepit apek puaka itu dalam kes berkenaan.

Sudah sewajarnya Kertas Putih MAGERAN dibentangkan kepada umum untuk rakyat sebenarnya melihat siapa sebenarnya Kit Siang dan DAP. Malah untuk rakyat tahu, mengapa Kit Siang dan DAP bersungguh-sungguh benar meletakkan label RASIS DAN ANTI PERPADUAN kepada mana-mana pihak yang cuba menyelongkar rahsia TRAGEDI 13 MEI 1969!!!

Mengapa agaknya, ya?

0 comments

VIDEO!!! HUDUD KEPALA HOTAK DEPA DENGAN SATU JAM PERBICARAAN!!!


Akhbar melaporkan seorang wanita Afghan ditembak mati kerana didapati bersalah dengan kesalahan berzina.

Ia telah dibicara satu jam dan dihukum bunuh. Dengan serta merta ia dibawa keluar, duduk ditepi longkang dengan memberi belakang kepada pembunuhnya.

Pembunuh bersenjata senapang mesingan menembaknya berkali-kali dengan dilihat oleh ramai lelaki yang bertepuk sorak perlakuan pembunuhan itu.

Badan wanita itu terguling selepas ditembak. Semua kejadian ini dirakam dengan video, termasuk bacaan Quran sebelum tembakan kononnya berkenaan jenayah zina. Tidak disebut nasib lelaki yang berzina dengannya.


0 comments

BEZA ANTARA SOKONG NEGARA DALAM SUKAN OLIMPIK DENGAN KEJI KERANA POLITIK BODOH!!!


Dua keping gambar di atas memperlihatkan bagaimana seorang gadis seksi memperagakan sokongannya kepada pasukan negaranya bertanding di Sukan Olimpik Musim Panas London yang masih berlangsung sekarang ini. Biarpun Taiwan tidak memenangi sebarang pingat, namun semangat menyokong pasukan negaranya tidak luntur sehinggakan gambar-gambar seksinya dihantar ke Facebook untuk memberitahu dunia betapa sayangnya dia kepada pasukan Olimpik Taiwan.

Di bawah pula adalah gambar daripada screenshot seorang ahli politik kokak Malaysia yang pantas melakukan kejian sambil menyatakan sekiranya Pakatan menang PRU13 dan menguasai Putrajaya, Malaysia akan mendapat Pingat Emas Olimpik yang pertama kerana Menteri Sukan dari Pakatan Rakyat, lebih hebat... seolah-olah yang akan bertanding di Sukan Olimpik adalah ahli-ahli dan pemimpin-pemimpin parti politik!!!

Bezakan antara kedua-duanya... kalau orang PAS pandai memilih aqaid, memilih mudhorat yang lebih kecil berbanding mudhorat yang lebih besar, agak-agak anda yang mana satu mudhorat kecil dan yang mana satu pula mudhorat besar?

Cuba anda tanya kepada diri sendiri!!!

0 comments

GILA!!! RAKAM FILEM LUCAH DI BUMBUNG RUMAH!!!

Manusia-manusia gila ni kadang-kadang dah tak kira
tempat untuk berbuat sesuatu..asalkan benda boleh mendatangkan
untung dah tak kira soal keselamatan atau orang sekeliling....
bila dah diketahui tahu pulak cabut lari.....


Read more: http://www.borakkosong.com/2012/08/gila-buat-filem-lucah-atas-bumbung-rumah.html#ixzz22hC9PU98

0 comments

Sunday, August 5, 2012

MP PKR HALAU BINI MAKIN GELABAH TERUK!!!

Sunday, August 5, 2012
Kesian Ahli Parlimen Kuala Langat yang terpaksa beebohong, menipu dan mengelat tetapi pada masa yang sama cuba menggertak mana-mana pihak yang mendedahkan salah lakunya.

Paling tak tahan apabila Abdullah Sani terang-terang menuduh isterinya sebagai pembohong dengan mempotretkan dirinya sendiri sebagai mangsa.

Mudahnya Abdullah Sani melarikan tanggungjawabnya. Si isteri yang bukan sahaja dihalau dan dimalukan, sebaliknya dimalukan tanpa sebarang perikemanusiaan.

Secara nyata dan sah, Abdullah Sani berbini baru. Bini baru diletakkan di rumah lama. Manakala bini lama dihalau keluar.

Alasan kononnya dia telah memberikan sebuah rumah di Desa Pandan kepada isteri tuanya sebenarnya boleh dipertikaikan. Kalau benar, mengapa isterinya terpaksa menumpang tinggal bersama-sama anak saudaranya di Kelang?

Kalau benar MP PUAKA itu memberikan pembiayaan RM2000 sebulan, mengapa pula pelbagai perkara lain termasuklah kata nista anak sendiri krpada isterinya itu kedengaran?

Maaf cakaplah, kalau lelaki yang bertahan dengan bini barunya di rumah lama dengan bini lama diterajang keluar, bermakna cakap-cakapnya yang lain, memang pembohongan semata-mata.

Apatah lagi 'saksi' anak sendiri yang tidak mahu kehilangan bantuan kewangan daripadanya sehingga sanggup mendurhalai ibu sendiri sudha cukup untuk menerangkan modus operandi Abdullah Sani.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

JANICE LEE DIMALUKAN LAGI... PINDAH JUGALAH BETINA NI KE TEMPAT LAIN!!!Blog STOPTHELIES melaporkan tentang Janice Lee yang telah dimalukan oleh KRT Taman Muda apabila referendum yang dibuat menyaksikan KESEMUA PENDUDUK menolak Janice Lee yang mahu Rukun Tetangga di taman perumahan berkenaan dimansuhkan.

Berdasarkan laporan blog berkenaan, Janice Lee cuba menghapuskan Rukun Tetangga taman perumahan berkenaan kerana Rukun Tetangga berkenaan telah menyalahgunakan namanya. Bagaimanapun, itu hanyalah helah Janice Lee semata-mata kerana dia gagal menyelesaikan banyak perkara di Taman Putra khususnya di Fasa 1 yang dahulunya terletak bersebelahan dengan sebuah lombong besar, sebelum lombong besar itu ditimbus dan sekarang ini menjadi Taman Pandan Mewah!

Perihal pertempuran antara Janice Lee dan DAP dengan Rukun Tetangga Taman Putra Fasa 1 pernah diceritakan oleh blog ini tidak lama dahulu. (BACA DI SINI)

Agak menarik apabila melihatkan bersungguh-sungguhnya Janice Lee menghentam KRT Taman Putra kerana beberapa aktiviti kemasyarakatan yang dijalankan secara bergotong-royong menerusi inisiatif KRT berkenaan. Sudahlah Janice Lee menghalang MPAJ daripada menjalankan tugas di kawasan berkenaan seperti pembersihan saliran dan longkang, gotong-royong dan perpaduan penduduk serta komuniti Cina di kawasan berkenaan turut menyakitkan hatinya.

Referundum yang dilakukan oleh penduduk Taman Putra Fasa 1 yang merupakan 'pengasas' kepada kawasan-kawasan Teratai yang lain, nyata memberi cerminan kepada Janice Lee yang khabarnya sudah tidak betah berada di Teratai sebaliknya meminta untuk berpindah ke Batu Gajah menggantikan Poh Kuan yang semakin bosan berada di bawah DAP kerana pertelingkahannya dengan Nga-Ngeh.

Ketidakmampuan Janice Lee mengatasi masalah di kawasan Teratai, khususnya di Taman Muda, Taman Putra, Taman Maju Jaya, Taman Pandan Perdana, yang majoriti penduduknya adalah kaum Cina, bukan lagi omongan kosong. Bermula daripada janjinya untuk mewujudkan sebuah sekolah Cina di tapak lapang sasar golf Pandan Perdana yang menyebabkan dia mengutip derma dan kemudian derma berkenaan hilang entah ke mana, dengan dia sendiri enggan memberikan jawapan tentang derma berjumlah jutaan ringgit itu, sudah mula dipandang oleh penduduk dan pengundi.

Cuma, kalaulah MCA di kawasan berkenaan berganding bahu dan bekerjasama tanpa mengkhususkan kepada penggulingan Ong Tee Kiat, pastinya DAP akan malu besar.

Tanpa perlu menghiraukan sokongan Melayu kepada Janice Lee, pengundi Cina di kawasan berkenaan sudah memberikan petanda-petanda awal untuk penolakan Janice Lee dan DAP secara besar-besaran... tinggal lagi, MCA sahaja yang kurang bergerak cergas, sehinggakan calon dan pemimpinnya pun kurang dikenali kecuali Ong Tee Kiat yang menjadi tempat penduduk mengadu nasib!

UMNO?

Lebih baik tumpukan kepada Cempaka yang nampaknya makin jauh dari genggaman!!!

0 comments

LAGI CERITA TENTANG HUDUD... KAFIR SEBAB TAK LAKSANA HUDUD? BERAT LA SYAIDINA UMAR AL-KHATTAB R.A DAN CUCUNYA, UMAR ABDUL AZIZ!!!


bercita2 dan berazam utk laksanakan hudud tu benar!! tapi yg salahnya ialah kerana azam dan cita2 laksanakan hudud tu telah terbitkan perasaan benci dan iri hati sesama ummat Islam dan ini bukanlah kehendak Allah swt dan RasulNya.
Kita sepatutnya berusaha menyatu-padukan ummat Islam dan ngan penyatuan ini, ianya bukan saja mampu laksanakan hudud dan sekelian perintah2 Allah swt di Malaysia malah seluruh dunia.
Jika zaman Rasulullah saw yg hanya mempunyai ummat Islam seramai 124,000 saja dari 1 bandar yg kecil, bukan saja telah sebarkan islam keseluruh semenanjung Arab malah telah kuasai 2/3 dunia.

Usaha jerit2 sana sini, bertekak sana sini kononnya nak laksanakan hudud, salahkan orang sana dan sini..menerakakan dan mengkapirkan orang sana dan sini..sesapa yg beritahu ianya susah nak dilaksanakan atas sebab peraturan yg sedia ada maka orang tersebut dikatakan penentang Allah swt dan RasulNya..Ini bukanlah usaha yg diwariskan oleh nabi saw dan para sahabat ra serta para ulamak yg muktabar.

Usaha menuding jari pun bukan usaha yg betul..usaha yg betul ialah muhasabah atas diri apa sebab dan apa yg perlu saya lakukan agar wujudnya penyatuan dikalangan ummat Islam dan ngan penyatuan ini mampu mendapat bantuan dari Allah swt dalam mewujudkan dan menyempurnakan perintah2 Allah swt dan hukum2Nya.

PAS kena buktikan di Kelantan, Kedah, Pulau Pinang dan Selangor. PAS kena buktikan bahwa mereka mampu.

Takkan Allah swt tak mahu bantu hamba2Nya yg ikhlas berjuang?
Muhasabahlah diri..semada ikhlas berjuang utk menegakkan hukum2 Allah swt atau atas sebab2 duniawi yg Allah swt sendiri membencinya.

Ada orang brposa tapi hanya mendapat lapor dan dahaga semata2..ada orang semayang malam tapi hanya dapat ngantuk dan letih..dan kita khuatir perjuangan yg kita lakukan kerana hendak tegakkan hukum2 Allah swt ni hanya mendapat laknat dan murka Allah swt semata2...kerana khuatir kita telah jaja namaNya, AlQuranNya, RasulNya, AgamaNya semata2 mencari keuntungan duniawi.

Semoga Ramadhan ni dapat bantu kita lakukan perkara yg betul ngan cara dan pemikiran yg betul.

Bayangkan jika ada orang berpendapat, jika ada seseorang spt Umar ra maka Islam akan kembali menguasai dunia. Kita ada juta ummat Islam di Malaysia ini, so anggaplah ini satu cabaran yakni bagaimana nak hasilkan dan lahirkan seorang Umar ra dari jutaan orang Islam ini.

Tapi jgn lah rasa dah berjaya ngan seorang kapir yg nyatakan keinginan utk jadi Umar Abd Aziz rah tapi masih mahu kekal sebagai kapir.

-aa

1 comments

SEBANGSA, SEJIWA, SENEGARA... KEPALA HOTAK DEPA!!!


Slogan JANJI DITEPATI, bukan main lagi dihentam.... malahan Pakatan Rakyat memberi kata dua kepada Kerajaan agar menggantikan Slogan JANJI DITEPATI untuk Hari Kebangsaan dengan slogan mereka, SEBANGSA, SEJIWA, SENEGARA.

Lawak! Lawak!

Pada ketika DAP cuba menggambarkan mereka adalah sebuah parti berbilang bangsa, sehingga sekarang tiada seorang pun pemimpin DAP yang mampu menjawab, apakah Melayu dan Bumiputera tidak mempunyai kebolehan pengurusan dan pentadbiran sehinggakan parti itu sanggup mengenepikan Melayu-Melayu yang berkebolehan dalam parti itu untuk menjawat sebarang jawatan penting, bahkan lebih sanggup mengambil 'Cina Longkang' seperti Ronnie Liu, Chong En dan Ng Wei Aik sebagai pemimpin parti berkenaan.

Lebih daripada itu, dalam usaha menggambarkan mereka sebagai parti berbilang kaum yang mendokong kepelbagaian tetapi kesatuan hati untuk negara ini, parti inilah yang paling kuat perjuangan mewujudkan sebuah Negara Sino-China di sebuah kawasan yang dinamakan sebagai Kepulauan Tanah Melayu selepas kejayaan mereka di Singapura. Walaupun tidak secara berterus-terang, tetapi menerusi segala macam pertikaian tentang status Bumiputera, pendatang dan hak peribumi di negara ini yang mana begitu asing kepada nenek moyang mereka, tidak sampai 1oo tahun dahulu.

PAS dan PKR tidak langsung berani bersuara menentang sekolah-sekolah vernakular dengan bersandarkan kononnya, UMNO juga tidak berani menentang MCA walaupun secara sedar, mereka tahu, UMNO sememangnya sentiasa berusaha untuk mewujudkan sekolah satu aliran walaupun menghadapi tentangan daripada MCA yang menjaga kepentingan kaum Cina dalam Barisan Nasional.

Atau lebih tepat lagi, MCA sebenarnya terpaksa bertanding dengan DAP dalam kewujudan sekolah vernakular Cina meskipun penekanan kepada pendidikan kebangsaan menerusi Penyata Rahman Talib dan Tun Razak.

SEBANGSA, SEJIWA, SENEGARA... hanyalah satu daripada retorik yang tidak berkesudahan oleh Pakatan Rakyat. Pakatan Rakyat memang hidup dengan slogan dan retorik politik. Sepertimana yang mereka amalkan di Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan, rakyat di keempat-empat buah negeri itu terus dihidang dan disuapkan dengan slogan.

Justeru, apabila slogan kembali diperjuangkan oleh Pakatan Rakyat, ia bukanlah sesuatu yang asing dan luar biasa. Tanpa slogan, Pakatan Rakyat, tidak mampu untuk terus hidup...

MERAKYATKAN EKONOMI, DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT KEPADA RAKYAT, KETUANAN RAKYAT... dan namakanlah seribu satu macam slogan, Pakatan Rakyat sentiasa menjadi juaranya...

Tapi cuba bandingkan pula kerja Pakatan Rakyat untuk rakyat... boleh dibilang dengan jari... itu pun semata-mata untuk promosi dan publisiti Pakatan Rakyat sendiri...

Samalah macam Sebangsa, Sejiwa, Senegara yang sebenarnya tidak ke mana-mana pun, kecuali terus beretorik dan bermain politik...

Sebangsa, sejiwa, senegara konon... abih tu, yang Melayu kena halau dari Pulau Pinang tu, apa ceritanya?

0 comments

ROSMAH MANSOR JADI PUAKA HITAM BUAT PEMBENCINYA!!!


Membaca blog Sahabat, AAKJ semalam pada salah satu postingnya, membuatkan penulis terhenyak beberapa kali sambil menepuk dahi. Ternyata, apa yang diutarakannya semalam, langsung tidak pernah terlintas di fikiran penulis selama ini. Bahkan pandangan serong terhadap Rosmah Mansor yang juga merupakan isteri Perdana Menteri Malaysia, membuatkan penulis rasa malu kepada diri sendiri.

Terima kasih AAKJ kerana telah menyedarkan penulis tentang hakikat kedudukan seorang isteri di sisi suami.

Sebelum kedatangan Islam, kedudukan wanita dalam masyarakat tidak begitu jelas. Sekalipun para Rasul dan Nabi terdahulu pastinya mengajarkan kemuliaan seorang wanita dan kedudukannya yang istimewa dalam hierarki masyarakat, namun umat terdahulu yang kerap kali mengubah ajaran samawi yang mereka terima, bahkan mengubah isi kandungan kitab Allah Taala yang diturunkan kepada mereka, akhirnya mempotretkan wanita sebagai ALAT SEKS semata-mata selain kilang melahirkan anak. Peranan wanita tidak pernah dianggap penting, apatah lagi sekiranya wanita berkenaan merupakan isteri pemimpin utama.

Pada zaman Jahiliyyah Quraisy di Kota Makkah sendiri pun, beberapa nama wanita yang hebat, termasuklah Ummul Mukminin Syaidatul Khadijah binti Khuwailid r.a juga, ditanggapi dengan kaedah yang serupa biarpun Ummul Mukminin r.a itu seorang yang ternama, hartawan, bahkan seorang pemilik perdagangan yang hebat.

Apabila kita membaca sirah Nabi s.a.w dan Syaidatul Khadijah r.a sendiri, maka yang kerap menarik perhatian kita ialah perbezaan umur antara kedua-duanya. Ada sesetengah pihak yang mempertikaikan perbezaan usia berkenaan memandangkan si tukang tulis sejarah itu, Ibn Ishak adalah seorang pelupa pada saat dia menulis sehinggakan usia isterinya sendiri pun seringkali dicelarukan.

Yang sering ditekankan ialah, cinta antara kedua-duanya yang berteraskan akhlak bukannya syahwat. Yang ditekankan adalah AL-WADUD AL-WALUD. Jarang benar, para penceramah yang membacakan sirah Nabi s.a.w dan Syaidatul Khadijah r.a menceritakan bagaimana Ummul Mukminin itu menjadi tulang belakang dan kekuatan sebenar Rasulullah s.a.w dalam perjuangan baginda s.a.w. Bahkan peranan sebenar Ummul Mukminin kepada masyarakat Islam pada waktu awal sejarah umat itu, terlalu jarang dititikberatkan.

Blog ini tidak menyamakan Rosmah Mansor dengan Ummul Mukminin r.a. Jauh benar taraf dan status kedua-duanya. Namun fungsi yang dimainkan oleh Rosmah Mansor, menepati sunnah yang ditunjukkan oleh Ummul Mukminin. Dan sewajarnya isteri para pemimpin negara, meneladani apa yang telah ditunjukkan oleh Ummul Mukminin r.a yang sentiasa berada di sisi Rasulullah s.a.w. tidak kira dalam apa juga keadaan. Mungkin Rosmah Mansor menyedarinya atau dia telah melakukannya tanpa dia sendiri tahu dan sedar.

Secebis kisah Ummul Mukminin Syaidatina Khadijah Khuwailid yang boleh dijadikan renungan. Dalam tempoh tiga tahun pemulauan terhadap Bani Hashim dan Bani Mutalib oleh musyrikin Makkah, Ummul Mukminin r.a terus bertahan di sisi Rasulullah s.a.w sehinggalah dia jatuh sakit yang menjadi musabab kepada kematiannya.

Namun itu mungkin akan ditanggapi secara salah oleh banyak pihak yang berkepentingan. Pastinya akan ada pihak yang cuba mahu menyamakan isteri pemimpin-pemimpin mereka dengan Ummul Mukminin Syaidatina Khadijah Khuwailid r.a dengan cara dan aqaid mereka yang tersendiri.

Contohnya bagaimana Wan Azizah bertahan dengan malu yang ditimpakan oleh perangai suaminya selama berbelas-belas tahun, atau Shamsidar Taharin yang sanggup berkorban apa-apa sahaja termasuklah dirinya sendiri untuk memastikan suaminya berada pada takah tertinggi dalam hierarki politik.

Antara kata-kata Syaidatina Khadijah r.a. yang telah menyemarakkan semangat juang Rasulullah s.a.w dalam menjalankan tugas baginda s.a.w selaku Utusan Allah Taala ialah:

“Demi Allah, Allah tidak akan menghinakanmu selama-lamanya. Kerana sungguh engkau suka menyambung silaturahmi, menanggung keperluan orang yang lemah, menyediakan keperluan orang yang tidak punya, menjamu dan memuliakan tamu dan engkau menolong setiap usaha menegakkan kebenaran.” (HR. Muttafaqun ‘alaih) (Mazin bin Abdul Karim Al Farih dalam kitabnya Al Usratu bilaa Masyaakil)

Mungkin kerana terlalu banyak mempertikaikan tentang Rosmah Mansor, lantas kebanyakan daripada kita yang membencinya atau kerap mencemuhnya terlupa pula tentang peranan yang dimainkan oleh Rosmah Mansor, untuk suaminya yang merupakan pemimpin nombor satu negara.

Barangkali juga kurang mendapat perhatian dengan isu-isu sensasi seperti yang berlaku kepada Wan Azizah, menjadikan Rosmah Mansor seringkali dibayangi oleh lingkaran mewah yang dikatakan sebagai pembaziran, seperti PERMATA NEGARA, aktiviti membantu anak-anak yatim dan piatu, ibu tunggal serta komuniti marhein lain yang melibatkan peranannya secara langsung.

Mencari-cari kelemahan seseorang, terutama sekali orang yang kita benci, memang amat mudah. Malah kita boleh mencipta SEJUTA KELEMAHAN dan KEAIBAN yang lain, tetapi mengungkapkan kebaikan yang disumbangkannya kepada masyarakat memang amat sukar.

Penulis angkat topi kepada Rosmah Mansor dalam hal ini walaupun selama ini, penulis sendiri bersikap skeptikal terhadap wanita berkenaan.

Kalau bab tudung, Rosmah Mansor hendak diserang, sewajarnya lebih ramai orang lain, terutama penceramah dan tukang tazkirah yang akan direndam dalam Neraka Wail semata-mata kerana sengaja melengah-lengahkan waktu solat semata-mata untuk bercakap tentang hal dunia.... itu jauh lebih berat daripada tudung di atas kepala Rosmah Mansor.

0 comments

Saturday, August 4, 2012

PAS MAKIN BERSENDIRIAN DALAM FANTASI HUDUD DAN QISASNYA!!!

Saturday, August 4, 2012

Bermula dari tahun 1990, PAS Pusat berusaha menjadikan hudud dan qisas sebagai kempen untuk mendapatkan undi masyarakat Islam, khususnya orang Melayu. Dari semasa ke semasa, PAS sentiasa berjanji yang mereka akan mendaulatkan Hudud dan Qisas menggantikan kanun jenayah sedia ada, kononnya apabila hudud dan qisas diamalkan di negara ini, maka berkahlah negara ini dengan rahmat Allah Taala.

Apabila dikatakan bahawa PAS sebenarnya adalah pembohong besar dalam isu hudud dan qisas yang ingin diwujudkannya, serta-merta hukuman kafir dan menentang perintah Allah Taala serta ayat-ayat al Quran dilabelkan kepada mereka yang membuat pendedahan berkenaan. Bahkan untuk melengkapkan lagi cerita-cerita menarik PAS tentang hudud dan qisas, dikatakan pula UMNO sebenarnya yang menjadi penghalang, bukannya pihak lain atau sistem lain.

Kebanyakan pengikut PAS tolol-tolol belaka. Mereka telah diajar dan dididik agar bertakliq kepada ustaz-ustaz yang mengajar. Kalau ustaz kata, Allah Taala itu berjirim dan berjisim pun, mereka akan mengimaninya dengan bersungguh-sungguh hati sehinggakan mereka akan mula mencari-cari dalil dan nas untuk membenarkannya. Dan sekali lagi kalau dikatakan bahawa iktikad sebegitu adalah sesat dan menyeleweng, mereka akan mengembalikan semula hukum tersebut kepada UMNO dan para penentang mereka.

Atau paling tidak pun, akan menyatakan bahawa UMNO adalah penjahil dan jahiliyah.

Itu perangai orang PAS terutama PAS totok yang mengajinya masih buta huruf, alif dengan alif hamzah pun tidak tahu apa hukum dan bunyinya. Itu perangai orang-orang jahil yang berasa mereka sudah cukup pandai dengan hanya menjadi ahli PAS dan memiliki sijil perakuan keahlian.

Berbalik kepada kisah hudud dan qisas yang ingin ditegakkan oleh PAS, sudah terlalu ramai yang menyatakan bahawa itu semua hanyalah modal pilihanraya PAS semata-mata. PAS tidak mungkin akan dapat menegakkan hudud dan qisas. Bahkan kalau digandingkan PAS dengan UMNO sekalipun, hukum syariah itu tetap akan digagalkan oleh pihak lain.

Sebabnya amat mudah… untuk menggubal akta dan undang-undang baru, maka yang diperlukan adalah 148 kerusi sekurang-kurangnya daripada 222 kerusi Parlimen. PAS tidak pernah bertanding lebih dari 50 kerusi dan tidak pernah menang lebih dari 35 buah kerusi Parlimen. Manakala UMNO pula menangnya di bawah 100 kerusi Parlimen.

Congak mudah ialah, cantumlah kut mana pun kedua-dua parti Melayu tetapi bermodal lain-lain itu, hudud dan qisas hanyalah dongengan di Malaysia!

Malangnya orang-orang PAS yang masih terkesima dengan cerita-cerita pahala, syurga dan bidadari daripada ustaz-ustaz tak bertauliah PAS, terus-terusan mempercayai bahawa PAS mampu mewujudkan hudud dan qisas sebagai kanun utama di negara ini.

Anehnya, rakan baik dan rakan sekutu PAS sendiri iaitu DAP telah berusaha menyedarkan PAS agar tidak terus mengelamun dan mimpi pada siang hari. Naib Pengerusi Kebangsaan DAP sendiri telah memberikan angka-angka yang sangat wajar untuk para pengikut PAS agar tidak terus mentongongkan diri dan otak mereka dengan mimpi-mimpi ustaz-ustaz bahlol PAS.

Namun apa jawapan PAS?.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


1 comments

Friday, August 3, 2012

PUSAT KARAOKE KOTA BHARU YANG LEBIH HEBAT DARI KARAOKE PUCHONG, DISERBU PIHAK POLIS!!!

Friday, August 3, 2012

Gambar hiasan

KOTA BHARU – Lagi serbuan ke atas karaoke haram di bandar ini.

Kali ini pihak polis terpaksa memecahkan tiga lapis pintu sebelum menahan empat gadis pelayan pelanggan (GRO) warga Thailand dan dua lelaki tempatan yang bertindak sebagai penjaga.

Serbuan tersebut dibuat di sebuah premis di Jalan Kebun Sultan dekat sini kira-kira pukul 11.50 malam tadi selepas pihak polis membuat pemantauan selama seminggu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah, Asisten Komisioner Lai Yong Heng berkata, setiap pelanggan yang mahu memasuki premis tersebut perlu menelefon pemiliknya terlebih dahulu dan hanya yang dikenali sahaja dibenarkan masuk.

“Kita terpaksa memecahkan tiga lapis pintu jeriji dan pintu besi yang dikunci dari dalam. Tempat ini dikawal ketat oleh penjaga di bahagian luar dan dalam premis serta mempunyai kamera litar tertutup (CCTV) dan hanya pelanggan-penaggan yang dikenali sahaja dibenarkan masuk.

“Hasil daripada serbuan ini kita telah menahan empat wanita warga Thailand berusia 22 sehingga 31 tahun yang bekerja sebagai pelayan disamping dua lelaki yang ditugaskan sebagai pengawal serta pelindung GRO itu,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Pihak polis turut merampas peralatan karaoke serta membawa14 pelanggan yang berada alam premis berkenaan ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kelantan untuk membantu siasatan.

Siasatan ini dijalankan di bawah Seksyen 6 (1) Enakmen Hiburan, Seksyen 39B dan Seksyen 55B Akta Imigresen.

Sebelum ini sebuah akhbar tempatan mendedahkan mengenai kegiatan tidak bermoral seperti karaoke dan gro yang berleluasa di banda rini. (sumber)


1 comments

BODOH PUNYA ORANG PUTIH, BIADAP DENGAN KEBEBASAN BERSUARA DAN HAK ASASI PUN TAK KENAL!!!


KL dikatakan berada dikedudukan 34 dari 36 bandaraya didunia didalam tahap kebiadaban..menurut penilaian Reader Digest..

Wow...tapi tu lah kita, suka tak suka ..tu lah kita.

Kita menuntut dan inginkan kehidupan canggih dan terhormat spt bandar2 utama dunia..kita kata sistem dorang bagus lah ..itu lah dan inilah.

Sistem ialah sistem..bior pun canggih dan baik mana pun tapi perangai satu macam je, apa sistem pun tak kan menjadi. Utk jayakan apa2 sistem kena ada sifat akur dan hormat..barulah sistem tu berjaya.

Jika sistem di KL mudah dan simple je..tapi sifat penduduknya yg berakhlak tinggi, sistem tersebut tetap berjaya.

Tapi Reader Digest mungkin silap kut..bukan kurang ajar dan biadab tapi "KEBEBASAN" "HAK ASASI" "BANGUN MENENTANG KEZALIMAN"..ni lah yg diterapkan oleh PAKATAN.

Gesa pelajar jgn bayor hutang..gesa orang buat demo yg mana perkara yg didemo trsebut patutnya dibahaskan di Parlimen.
Pelajar2 merusuh..mencemar gambar pempin..ramai2 walaupun bukan muhrim leh berkhemah di Dataran yakni melakukan maksiat terang2an..PAS yg kononnya menguasai PAKATAN sedikit pun tak menegur perbuatan2 biadab tersebut malah mempertahankannya. Perjuangan ikut AQ dan sunnah katanya..

Pejuangkan hak asasi sampai lupa hak2 orang lain, tidak menghormati bahwa orang lain pun ada hak. Sifat menghormati pempin2, Sultan2 telah dirosakkan kononnya bebas bersuara..

Cuba fikir..apa yg dibuat oleh Adam Adli ..ianya biadap atau brsopan santun.
Melanggar perintah Mahkamah dan nasihat Agung berkenaan perhimpunan adalah biadab atau bersopan santun..
Mendahului penghakiman ..biadap atau bersopan santun.
Menghina polis dan pihak berkuasa tanpa sebab yg berasas..brsopan atau pun biadab.
Menghina negara sendiri tempatnya menghimpun kekayaan ..bersopan atau pun biadab
Namawee..contoh yg trbaik..adakah ianya brsopan santun atau biadab?

Tapi kebiadaban ni lah yg dijulang..kebiadaban ni dianggap satu reformasi rakyat..satu kebangkitan rakyat..ianya dibangga2kan..
Sampai mereka yg tak tahu menahu pucuk pangkal keadaan..turut mencaci Sultan2, mencaci polis dan menghina askar2 yg telah berjuang melawan komunis..mencaci polis yg bertugas menjaga kepentingan awam..
Mereka yg biadap ni dianggap pejuang agama, pejuang keamanan, pejuang kebebasan..pehh.

Ini lah perbuatan dajal..yg batil dinampakkan sebagai hak, yg hak pula ditampakkan sebagai batil.

Mudah2an dibulan Ramadhan, kita mendapat taufikNya agar dapat melihat dan mengenal apa yg hak dan apa yg batil..dan didorangkanNya kepada yg hak dan menjauhkan diri kita dari batil. tanpa petunjukNya, jika tenggelam dalam kebatilan maka lemaslah kita buat selama2nya.. sama2 lah kita mohon petunjukNya dan perlindunganNya.

-aa

0 comments

MEMANG SAH, PENYOKONG PAKATAN MEMANG BODOH DAN BAHLOL!!!


Maka berkatalah penyokong Anwar Ibrahim, UMNO sanggup mendedahkan video seks Anwar Ibrahim tanpa segan silu tetapi tidak mahu mendedahkan akaun-akaun peribadi penuh misteri Anwar Ibrahim kerana sebenarnya UMNO memang tidak ada akaun-akaun berkenaaan. Dengan kata lain, kata penyokong Anwar Ibrahim, masalah BAFIA hanyalah topengan UMNO untuk tidak bercakap benar.

Nak dikatakan masa kecil-kecil penyokong Anwar Ibrahim itu makan tahi sampaikan benaknya susah nak beza antara manusia dan lembu, keterlaluan pula. Tetapi macam tu lah.

Apa kena mengena UMNO dengan pendedahan video seks Anwar Ibrahim? Pemimpin UMNO mana yang buat pendedahan kepada umum itu? Rahim Thamby Chik? Dia hanyalah bekas pemimpin UMNO, bukannya pemimpin UMNO lagi. UMNO sendiri tidak terlibat langsung dalam pendedahan tersebut.

Berbeza dengan PKR dan PAS yang sentiasa akan mengatasnamakan parti mereka bagi setiap pendedahan yang dibuat sekalipun akhirnya pendedahan berkenaan adalah fitnah semata-mata seperti mana yang berlaku dalam pendedahan tentang pembunuhan Altantuya Shiiribu yang cuba dikaitkan dengan Najib Abdul Razak dan pembelian kapal selam Scorpene yang akhirnya mendapati segala fakta yang dibentangkan oleh SUARAM dan PKR hanyalah palsu dan rekaan.

Dalam kes video seks Anwar, tiada sebarang campurtangan UMNO tetapi para penyokong Anwar yang sudah malu alah dantidak tahu lagi macam mana hendak menafikan KOTE BENGKOK dalamvideo tersebut adalah Anwar Ibrahim, lantas segera memalitkan UMNO dan BN walaupun yang memasyhurkan video berkenaan adalah kalangan orang awam yang sudah menyampah dengan lakonan tahap gaban Anwar Ibrahim dan keluarganya.

Pendapat atau cubaan untuk terus mengaitkan UMNO dalam pelbagai masalah lain begitu membarah dalam diri setiap orang penyokong Anwar dan Pakatan Rakyat. Sudah sampai ke tahap teruk sebenarnya...

Dalam perkara BAFIA yang menyebabkan Rafizi Ramli berhadapan dengan tindakan mahkamah, para penyokong Anwar Ibrahim dan Pakatan pantas mengatakan UMNO sudah takut dengan Rafizi sehingga perlu menggunakan hukum lapuk itu untuk menguruskan Rafizi sahaja.

Apabila diberitahu bahawa undang-undang itulah yang menyebabkan akaun-akaun Anwar tidak boleh didedahkan, perangai hodoh mereka mengatasi kewarasan.

Secara nyata UMNO bukan seperti PKR atau sebahagian pemimpin dungu PAS yang sanggup berbuat apa-apa sahaja asalkan mereka kelihatan masyhur dan dilihat hebat. Pada masa yang sama, mereka tidak menghiraukan langsung batasan undang-undang dan peraturan negara sepertimana dalam kes Rafizi Ramli yang kemudian diakuinya sendiri yang dia 'terlepas pandang undang-undang BAFIA'. Jawapan berkenaan sebenarnya mengundang lebih banyak persoalan memandangkan Rafizi adalah seorang akauntan. Bagaimana seorang akauntan yang kononnya sangat pintar, tidak mengetahui tentang undang-undang BAFIA?

Secara jelas, Lim Guan Eng yang cuba menjadi raja telus, celus dan polos juga tidak pernah sekali pun membuat pendedahan tentang akaun-akaun golongan yang dikatakannya sebagai kroni UMNO, MCA atau GERAKAN. Takkanlah Lim Guan Eng yang begitu tegar mendedahkan segala kejahatan, tiba-tiba tidak ada akaun untuk didedahkan sebagaimana yang dilakukan oleh Rafizi Ramli terhadap Dr. Salleh.

Atau sebenarnya Lim Guan Eng tahu untuk membuat pendedahan sebegitu rupa, dia perlu terlebih dahulu mematuhi undang-undang BAFIA?

tapi tak mengapalah, bak kata seorang sahabat, maafkanlah kebodohan puak-pual Pakatan. Diterang sebagaimana pun, ,mereka tidak akan faham apa-apa pun kerana pemikiran mereka telah dikorupsikan oleh Anwar Ibrahim dan kebodohan mereka sendiri.

0 comments

Thursday, August 2, 2012

MALIK KASSIM TAK PUAS HATI, ISU TUGU ARAK DIDEDAHKAN KEPADA UMUM!!!

Thursday, August 2, 2012


Malik Kassim tak puas hati rupa-rupanya sebab tugu arak di Georgetown didedahkan oleh media massa dan alternatif. Katanya, perkara sebegitu cukup diberitahu kepada pihaknya dan tidak perlu disiarkan oleh mana-mana media.

Kepala hotak hang la, Malik Kassim oiii!!!

Masalah yang membabitkan penghinaan terhadap umat Islam dan agama Islam yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat, bukan sekadar Tugu Arak di Georgetown, tetapi lebih daripada itu, termasuklah perampasan tanah kubur dan tanah untuk pembinaan masjid tetapi ditukar status untuk pembinaan perumahan mewah yang sudah tentu bukan untuk orang Islam.

Malik Kassim enggan terima hakikat yang kejahatan Pakatan Rakyat, terutama sekali DAP Pulau Pinang perlu diberitahu kepada umum dan seluruh Malaysia, malah kalau perlu seluruh dunia. Ditambah pula dengan KEJAHATAN MALIK KASSIM sendiri selaku Exco Agama yang bekerja bagi pihak musuh yang mahu menindas umat Islam, sudah tentulah dia tidak mahu segala pendedahan dibuat oleh mana-mana pihak.

Kononnya cukup dengan beritahu pihaknya dan mereka akan bertindak....

Sudah berapa banyak laporan yang diberikan kepada Malik Kassim tetapi semuanya dipeti sejukkan? Bagaimana pula dengan borang-borang permohonan bantuan daripada Pusat Zakat yang sebahagian besarnya bukan beragama Islam dan apabila ditanya kepada Malik Kassim, Exco Agama Islam itu berpura-pura yang dia tidak bersuara?

Dasar penjahat, perogol dan perompak seperti Malik Kassim, memang akan sentiasa tidak mahu dilihat sebagai penjahat, perogol dan perompak. Bahkan akan sentiasa menuding jari kepada orang lain kononnya orang lain itulah penjahat, perogol dan perompak!

0 comments

LELAKI INDON ROGOL PEKERJA BUTIK SEDANG DIBURU POLIS!!!


SUBANG JAYA – Polis mengedarkan fotofit seorang lelaki dipercayai warga Indonesia bagi membantu siasatan berhubungan kes rogol pekerja butik di SS15, 21 Julai lalu.

Dalam kejadian itu, butik tempat kerja mangsa berumur 23 tahun itu dikatakan didatangi lelaki berkenaan kira-kira jam 3 petang.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli berkata, suspek dikatakan membelek-belek pakaian di rak dan memaklumkan kepada mangsa dia ingin menghadiahkan baju itu kepada teman wanitanya.

Katanya, suspek yang bertutur dalam bahasa Indonesia kemudian memaksa pekerja butik itu masuk ke dalam bilik stor dan terus mengikat kaki tangan serta mulut mangsa.

“Suspek kemudian merogol mangsa dan menyamun beg duit, telefon bimbit serta hasil jualan yang berada di kaunter pembayaran,” katanya.

Sementara itu, dalam perkembangan lain, Yahaya berkata, pihaknya memohon kerjasama orang ramai mengesan seorang lelaki warga Argentina bagi membantu siasatan kes pecah rumah dan melanggar kereta polis di USJ 18/2A pada 26 Julai lalu.

Dalam kejadian 9.25 malam itu, empat lelaki melarikan diri selepas melihat kereta peronda polis tiba di pekarangan rumah teres dua tingkat tersebut yang telah dipecah masuk.

“Kita minta orang ramai tampil memberi maklumat sekiranya mengetahui kedudukan lelaki dikenali Ignacio Marcelo, 45, yang masuk ke negara ini sebagai pelancong sejak Oktober lalu,” katanya. (
SUMBER)

0 comments

SLOGAN HARI MERDEKA PAKATAN, PAS DAH OKAY DENGAN ASSOBIYYAH!!!

Sebangsa, Senegara, Sejiwa...Sejenis, Sama rata, Sama rasa.

Tu sebenarnya..

Cuma se Islam mana pi daa....PAS gi hantuk kepala le.

Sebangsa ..ishhh dah halal ke assobiyah ni??

Sebangsa..nak panggil bangsa apa? Bangsa Islam, pasal orang2 Melayu ahli PAS malu ngaku Melayu kononnya mereka tu bangsa Islam..
Bangsa Malaysia..isshh mana boleh bahsa Cina kena kekalkan, sekolah aliran cina kena kekalkan, bangsa Cina kena kekalkan..

Mungkin bangsa Cinalam kut...bangsa Cina dan bangsa Islam.

Melayu mana? India mana? Sapa peduli da...ingat PAS peduli ke? ingat PKR peduli ke? DAP, tak yah citer ler, lagi tak nak ambik peduli? ada ke selama ni DAP benar2 pejuangkan bangsa India? PAS, ada ke ..dah tentu tidak pasal polisi dan dasar PAS tak leh pejuangkan bangsa kerana tu adalah haram!! PAS hanya pejuangkan Islam je cuma masalahnya Islam yg diperjuangkan adalah versi PAS.

Apa tu Islam versi PAS? Islam PAS, haram leh jadi halal, dan haram leh jadi halal..ikut keadaan, ikut sokongan atas nama sahsiah Islam.
Apa saja tuduhan atas Anwar adalah fitnah walaupun hampir2 jelas tuduhan tersebut sampai tak mampu nak nafikan...jadi haram menuduh Anwar.
Tapi apa2 tuduhan trhadap Najib, dan rakan2 Najib..walaupun tiada saksi, walaupun mahkamah telah putuskan..adalah halal hukumnya dan wajib dipercayai dan disebarkan.

pada hal dua2 tu adalah manusia dan dua2 tu adalah beragama Islam..bezanya 1 leh kekalkan sokongan pada parti, satu lagi tidak.

Kilang arak di Slenagor dan usaha pemurtadanan, riuh dikatakan semasa BN merintah..semua tu adalah haram dan wajib ditentang!!
Tapi bila PAKATAN menang pulak...he he tak pa, tak pa..Halal!! Halal!! Syukran!!! Janji sokong ye!! tak kisah ler nak besarkan kilang lagi..tak kisahlah kalau nak murtadkan orang2 Islam ramai2..janji sokong kawe!!
Kalau rakyat bising kabor je semua tu salah UMNO!!

Betul ler tu SEJIWA..he he..bayangkan Anwar, Nik Aziz, Lim Guan Eng, Lim Kit Siang, Ambiga, Karpal Singh, Xavier, Teresa Kok, Khalid samad, Hj Hadi, Nasrudin, ..satu jiwa, satu badan..satu bangsa..heeee cuba bayangkan!!!! Tak sangka Lim Kit Siang, Karpal dan Hj Hadi dan Nik Aziz sejiwa rupanya...mm apa komen Tuan Guru?? ok ke?

Ok ler..janji sokong kawe!!

SENEGARA..ye ler tu..kita tengok je 4 negeri ni, berjaya ke diseragamkan? Naper pemerintahan Islam contoh dan berjaya di Kelate tak diterapkan di Pulau Penang, Kedah dan Selangor? Sejiwa ma..takkan tak leh!!

SEJENIS...ini istimewa utk ANUGERAH TUHAN je.. yg mana bukan golongan ANU GERAH TUHAN..susah nak difahami dan huraikan. Jadi aku pun tak mampu nak huraikan.

Sekian.
-aa

0 comments

INFO MUDAH SEMPENA RAMADHAN... KENALI KULIT BABI!!!


Sekarang ini terdapat pelbagai jenis barangan kulit seperti kasut, beg tangan dan sebagainya yang diperbuat daripada kulit babi. Biasanya barangan daripada kulit babi ini tidak semahal barangan yang diperbuat dari kulit binatang lain.
Barangan kulit babi ini terdapat di mana-mana seperti di kompleks beli-belah atau barangan bundle yang diimport dari negara-negara lain seperti China, Filipina, Jepun, Korea mahu pun USA.
Selaku umat Islam, kita sewajarnya lebih peka dan berhati-hati dalam membeli sesuatu barangan kulit terutama kasut dan beg tangan. Berikut adalah cara untuk mengenal pasti sesuatu barangan itu diperbuat daripada kulit babi:

1. Tengok dan perhatikan betul-betul struktur kulit yang digunakan. Oleh sebab struktur kulit babi adalah sangat berbeza dengan kulit binatang lain, maka ia sangat mudah untuk dikenalpasti. Struktur kulit babi ini amat jelas dan biasanya kita akan mendapati 3 TITIK DALAM SATU TOMPOKAN TITIK-TITIK membentuk segitiga. Cuba belek dan perhatikan dengan terperinci, kalau ada 3 titik bertompok-tompok pada kulit tu, maka MEMANG SAH, itu adalah kulit babi. Jadi, anda seharusnya lebih berhati-hati apabila membeli barangan kulit terutama kasut dan beg tangan. Walaupun harganya mungkin lebih murah dari barangan kulit lain, tapi janganlah sekali-kali tertipu. 3 titik tompokan itu adalah seperti gambar di atas adalah petandanya.

2. Harga barangan kulit babi ini biasanya lebih murah berbanding dengan barangan dibuat daripada kulit binatang lain.

3. Biasanya kulit babi ini digunakan pada lapisan dalam sesuatu produk. Contohnya kalau kasut, kulit babi biasanya diletakkan pada bahagian dalam kasut tersebut sebab struktur kulit babi ini agak lembut.

4. Kulit babi ini paling banyak digunakan dalam pembuatan kasut untuk kanak-kanak perempuan dan kasut perempuan dewasa pun banyak juga. Lagi satu, kulit babi juga banyak digunakan untuk membuat sandal untuk lelaki.

Bagaimana dengan anda? Adakah pernah anda terbeli barangan buatan daripada kulit babi ini seperti kasut, beg tangan, tali pinggang dan seumpamanya? Diharap kita lebih berhati-hati di masa akan datang. InsyaAllah, dengan izinnya, semoga kita sentiasa dilindungiNya.....UstazCambodia.. Sumber

0 comments

Blog Archive

Labels