IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, August 14, 2012

WANITA YANG SEMBUNYIKAN KEBEBALAN TAHAP GABAN DI BAWAH TUDUNGNYA!!!

Tuesday, August 14, 2012

Apabila Abby Abadi meminta dengan 'rendah diri' agar dia tidak difitnah lagi, kelihatanlah seolah-olah dia adalah seorang wanita yang telah dan sentiasa dijadikan mangsa oleh semua orang di dunia ini.... sama macam Anwar Ibrahim jugalah... dia tak salah, orang lain sahaja yang bersalah, lebih-lebih lagi musuh politiknya.

Dia bertudung dan dia berdakwah, kononnya telah menjadi masalah besar!

Alangkah malangnya sesiapa sahaja yang pernah hidup bersama dengan wanita sebegini yang gemar menjadikan dirinya sebagai bahan sasaran untuk membolehkan dia terus hidup dan diperkatakan.

Tiada sesiapa pun yang menfitnahnya walaupun wanita yang bernama glamour Abby Abadi itu dengan sengaja menceburkan dirinya ke kancah fitnah apabila dia mula berkempen politik. Banyak perkara yang diperkatakan dalam ceramahnya, malah kelibatnya dalam beberapa acara semakin banyak menimbulkan perasaan meluat orang ramai kepadanya.

Dia meminta agar dirinya tidak difitnah, tetapi dia tidak pula berhenti daripada menfitnah orang lain!

Itulah masalahnya....

Mungkin dia boleh mengatakan dan memprojekkan dirinya dengan pelbagai imej yang baik-baik atau cantik-cantik tetapi perbuatannya sendiri sudah cukup untuk menceritakan bahawa tudung yang dipakainya, masih tidak mampu menutup kebusukan di dalam hatinya!!!

Kesian perempuan ini!!!

0 comments

NASARUDDIN MAT ISA MEMANG MENATANG!!!


Bekas Timbalan Presiden PAS yang kalah di tangan Mat Sabu, Nasaruddin Mat Isa atau lebih popular di kalangan 'peminat-peminatnya' sebagai Ustaz Nasa kembali dan muncul lagi dengan saranan yang sengaja menyakitkan hati golongan PARASIT dan IBLIS dalam PAS.

Menurut Nasaruddin Mat Isa, PAS seharusnya keluar dari Pakatan Rakyat kerana penghinaan yang dibuat oleh Karpal Singh dan DAP ke atas Islam, umat Islam dan PAS secara khususnya.

Pasti sekali ramailah PARASIT dan IBLIS dalam PAS yang akan terkesima dengan kata-kata Nasaruddin Mat Isa. Kebencian mereka terhadap Nasaruddin Mat Isa akan membuak-buak dengan saranan yang dilahirkan oleh bekas Timbalan Presiden PAS itu.

Ditambah pula dengan HASUTAN dan MANGKUK TAMBAH Hasan Ali yang turut membidas golongan PARASIT dan IBLIS dalam PAS yang hanya mementingkan kuasa, tidak sebagaimana yang terkandung dalam Perlembagaan parti tersebut, tentu sekali akan membuatkan kepala PARASIT dan IBLIS dalam PAS akan bertambah serabut.

PARASIT dan IBLIS dalam PAS bukannya mahukan Islam. Mereka tidak pernah mahukan Islam dimartabatkan walaupun dalam ucapan dan kempen-kempen mereka, itulah yang dituturkan. Sebabnya, penghinaan-penghinaan yang dilemparkan oleh Karpal Singh secara berterusan dan DAP yang menjadi dalangnya, tidak pernah mencuit perasaan dan hati mereka. Mereka lebih banyak mendiamkan diri, malah mencari jalan untuk mensabitkan UMNO dalam masalah berkenaan.

Anehnya, UMNO pula yang melenting-lenting apabila Karpal Singh menghina hudud dan PAS. UMNO pula yang mendesak agar PAS bertindak terhadap penghina berkenaan walaupun sebahagian besar PAS pula menyalahkan UMNO dan memperlekehkan usaha UMNO...

Sudah menjadi hakikat, segala pembohongan PARASIT dan IBLIS PAS tentang DAP kononnya telah menerima Islam dan hudud tidak mampu menyembunyikan lagi belang kemunafiqan mereka meskipun pada masa yang sama, mereka masih lagi berusaha untuk membuat fitnah, kononnya mereka memperjuangkan Islam menerusi pilihanraya!!!

1 comments

MACAM MANA KAD JEMPUTAN KAHWIN GAY KEPADA ANWAR IBRAHIM BOLEH JATUH KE TANGAN BLOGGER UMNO?

Sebenarnya, cerita-cerita tentang Anwar Ibrahim semakin kurang diperkatakan oleh pecacai-pecacainya kebelakangan ini. Masing-masing takut buat salah dan masing-masing bimbang sekiranya promosi yang diberikan kepada Anwar Ibrahim akan bertukar menjadi senjata yang boleh membunuh peluangnya menjadi Perdana Menteri Malaysia Ke-7.

Namun, orang yang kerap melakukan onar dan ulah seperti Anwar Ibrahim, tentu sahaja ada-ada sahaja berita tentangnya yang tidak dapat dimanipulasikan oleh para pemuja dan tukang propaganda upahannya. Sokongannya kepada LGBT dan flip-flopnya tentang golongan homoseksual, menambahkan lagi perisa kepada kerenahnya yang kerap mempolitikkan sesuatu.

Sekeping kad resepsi perkahwinan antara seorang Pastor gay bernama Ngeo Boon Lin dengan 'suaminya', Phineas Newborn III telah disiarkan oleh beberapa buah blog semalam. Sekalipun tidak mendapat reaksi segera daripada Anwar Ibrahim tetapi pecacai Anwar Ibrahim mula menulis dan mengeluarkan hujah lemah berdasarkan perangai mereka yang gemar menimbulkan persepsi.

Resepsi antara Ngeo Boon Lin dan Phineas Newborn III telah diadakan di sebuah restoran Cina di Berjaya Times Square pada 5 Ogos lalu. Majlis tersebut dihadiri oleh lebih kurang 200 orang tetamu dan sejumlah wartawan dari akhbar berbahasa Cina yang telah diminta agar tidak melaporkan tentang majlis tersebut kecuali setelah ianya berakhir.

Ngeo yang merupakan seorang Pastor, tinggal di Amerika Syarikat semenjak 1998. (CERITA SELANJUTNYA DI SINI)

Pecacai Anwar Ibrahim cuba menimbulkan persepsi kononnya kad jemputan perkahwinan tersebut telah dipalsukan semata-mata untuk memburuk-burukkan keperibadian Anwar Ibrahim. Namun mengambil kira sokongan besar Anwar Ibrahim kepada masyarakat gay serta tentangannya kepada undang-undang di Malaysia berkenaan liwat dan homoseksual yang disifatkan sebagai lapuk, persepsi yang cuba ditimbulkan itu bolehlah dikatakan sebagai dangkal.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

BEZA KATAK SEMENANJUNG DAN KATAK SABAH SARAWAK... SATU DIHINA, SATU LAGI DIPUJA!!!


Ketika peristiwa lompat keluar dari Pakatan terjadi di Perak satu masa dulu, wah bukan main mengamuk rakyat Perak yang memuja Pakatan.. Segala ejekan dan kelakuan di buat untuk menzahir kan kemarahan.

Kerajaan baru yang ujud akibat lompatan keluar itu sampai di gelar Kerajaan haram oleh puak Pembangkang. Begitu marah sekali sehingga kereta Raja Nazrin di halang oleh lembu gentian pembangkang yang baring di tengah jalan.

Nizar yang menjadi Boneka DAP dapat menjadi MB atas jasa UMNO, jasa kerana menentu kan undang tubuh kerajaan negeri di cipta dulu dulu MB mesti Melayu Islam. Jika DAP boleh ikut kehendak nya, mereka akan pilih kaum dari puak mereka sendiri, tentu sekali Nga atau Ngeh dan bukan nya Nizar. tapi kerana undang tubuh kerajaan awal awal dulu mengkhusus kan bahawa MB mesti Islam Melayu. Maka Nizar lah naik duduk kerusi MB. Kira amat berjasa lah UMNO kepada Nizar.

Kemarahan penyokong Pakatan atas kebencian kepada Katak politik yang merubah kan jumlah kerusi. Mereka mengejek ejek dengan panggilan Katak kepada orang orang yang keluar dari Pakatan. Malah Sultan juga terima tempias hinaan kaum ini kerana melulus kan kerajaan hasil lompatan ini.

Tapi, betul ke orang Pakatan benci kepada katak? Mengejek katak sesuka hati kepada sesiapa sahaja yang keluar dari kalangan mereka.Tanya betul betul.

Ketika Anwar Ibrahim dengan riak dan takabur mengata kan bahawa Kerajaan baru akan di tubuh kan pada 16 September dulu, bukan kah ia nya dari sistem Katak? Orang orang BN di tawar lompat masuk ke Pakatan bukan atas sistem katak ke? Jika tertubuh kerajaan baru di Putrajaya akibat kes 16 September , bukan kah ia juga kerajaan Haram dan akibat perbuatan Katak? Mahu kah orang Pakatan baring di Jalan raya?

Anwar juga amat akrab dengan Jefrrey Kitingan yang juga katak popular.Terlompat sana terlompat sini tapi tidak di gelar Katak oleh kaum Pakatan atas sebab orang ini datang dari kalngan mereka sendiri.... SAMBUNG BACAAN DI SELANGORDAILY.COM

0 comments

DEK KERANA PENANGAN GOYANG GERUDI ISTERI MUDA, MP KUALA LANGAT CERAIKAN ISTERI TUANYA!!!

Sedang kebanyakan umat Islam begitu tekun menjalani ibadah berpuasa selain penambahan ibadat-ibadat lain, termasuklah berdoa agar diberikan kehidupan yang hasanah di dunia dan akhirat, serta menanti kedatangan 1 Syawal yang seringkali diwarnai dengan keceriaan dan kegembiraan, rupa-rupanya ada insan yang terpaksa menahan sebak dan sengsara.

Kisah Ahli Parlimen Kuala Langat yang kemaruk 'berdaging mentahkan' bini muda yang dikahwini di Songkhla dan mendapat sokongan terbesar daripada Ketua Wanita PKR, Zuraidah 'Mak Lampir' Kamaruddin, telah pun diketahui oleh seluruh rakyat Malaysia.

Dalam laporan polis yang dibuat oleh Halimah Mohd Sahat, isteri kepada Ahli Parlimen Kuala Langat, Abdullah Sani, wakil rakyat PKR itu telah bertindak kejam terhadapnya dengan enggan membenarkan dia masuk ke rumah selain mencampakkan semua pakaiannya yang diletakkan di dalam karung sampah di luar rumah. Manakala isteri mudanya yang merupakan Ketua Wanita PKR Hulu Selangor, Faizah Ariffin pula mencampakkan semua pinggan mangkuk serta periuk belanga yang pernah digunakan oleh Halimah Mohd Sahat di luar rumah untuk digantikan dengan pinggan mangkuk serta periuk belanga yang baru. (KISAH SELANJUTNYA BOLEH DIBACA DI SEL13.COM)

Rupa-rupanya pagi semalam, Ahli Parlimen Kuala Langat yang cuba menafikan dia seorang lelaki zalim dan suami yang tidak bertanggungjawab setelah mendapat isteri muda, telah menceraikan Halimah Mohd Sahat, 48, dengan talaq satu di Mahkamah Syariah.

Perjuangan Halimah nampaknya sudah sampai ke penghujung jalan. Halimah kehilangan rumahtangga yang dibinanya selama 27 tahun bersama-sama Abdullah Sani gara-gara Abdullah Sani mempunyai jawatan selaku Ahli Parlimen dan berkenalan dengan seorang janda bergetah bernama Faizah Ariffin.

Sayangnya, Halimah bukannya orang politik dan dia tidak pandai tendang terajang orang politik. Sedangkan lawannya iaitu suami sendiri dan madunya pula adalah orang politik yang cukup bijak memutar belitkan lidah dan memutihkan perbuatan yang hitam.

Lebih malang lagi, Halimah juga kehilangan anak-anaknya yang lebih menyebelahi bapa mereka kerana Halimah tidak mampu memberikan mereka wang memandangkan selama ini pun Halimah adalah seorang surirumah sepenuh masa seperti yang dikatakan oleh salah seorang anaknya sewaktu Halimah meminta agar dia dijemput dari Stesen Bas Klang Sentral.

Dengan lafaz talaq satu di hadapan hakim Mahkamah Syariah itu, nampaknya Faizah Ariffin berjaya merampas segala susah payah, titik peluh dan air mata yang diharungi bersama-sama Halimah Mohd Sahat dengan Abdullah Sani selama 27 tahun.

Dan Abdullah Sani pula yang mungkin terpesona kesedapan dengan goyangan gerudi Faizah Ariffin yang kisah gedik silamnya tidak kurang hebat, tidak lagi pening kepala dengan isteri tua yang layanannya mungkin tidak sebagus 27 tahun lalu.

PKR... dari parti, pemimpin sehinggalah ke akar umbi... semuanya jenis tak berguna!!!

0 comments

Monday, August 13, 2012

ANWAR CERITA LOMPAT PARTI LAGI... TUHAN DAH TUNJUKKAN SIAPA PENGAMAL RASUAH!!!

Monday, August 13, 2012
Pergi Sabah, Anwar sibuk canangkan pemimpin-pemimpin BN akan melompat parti dan menyokongnya. Pergi ke Sarawak, pun perkara yang sama juga Anwar canangkan. Semuanya kisah lompat parti. Anwar tidak pernah ceritakan bagaimana dia boleh merampas kuasa melalui pilihanraya, sebaliknya dia seronok bercerita tentang bagaimana dia berjaya mendapat kuasa menerusi lompat parti.

Lompat parti pernah 'difatwakan' oleh PAS sebagai perbuatan keji. Walau bagaimanapun, 'fatwa' berkenaan dihilangkan sementara sewaktu seorang ADUN UMNO melompat masuk PKR. Konon-kononnya melompat masuk Pakatan, dihalalkan... melompat ke Barisan Nasional sahaja yang tidak boleh.

Akhirnya Allah Taala runtuhkan Kerajaan Pakatan Rakyat Perak kerana ulah lompat parti... PAS terduduk dan Nizar Jamaluddin, terus jadi gila sampai ke hari ini tanpa dapat diubati.

Anwar paling popular dengan 16 September 2008 menerusi cerita lompat parti beramai-ramai yang membolehkannya merampas kuasa. Walaupun Pakatan Rakyat memerlukan lebih 40 kerusi berbanding Barisan Nasional yang hanya memerlukan 8 kerusi untuk menguasai dua pertiga majoriti di Parlimen, sembang tentang lompat parti berterusan dengan hampir kesemua penyokong Anwar Ibrahim amat percaya, mereka akan menjadi kerajaan.

Akhirnya, mereka dibohong hidup-hidup. Bukan sahaja mereka, bahkan para pendana luar negara yang banyak membantu Anwar Ibrahim, juga tepuk dahi kerana berjaya dibohongi oleh Anwar Ibrahim yang hidupnya tiada lain melainkan BERBOHONG, MENIPU dan MEMPERDAYA.

Sekarang, kita dengar lagi cerita tentang lompat parti. Entah siapa-siapa di Sabah dan Sarawak yang lompat parti, Anwar Ibrahim dan konco-konco mereka besar-besarkan kononnya itu adalah pemimpin utama Barisan Nasional. Sehinggakan Lajim Ukim dan Winfred Bumburing pun dikatakan pemimpin besar Barisan Nasional!

Meroyan Anwar Ibrahim memang sudah sangat teruk dan memang sudah sampai ke tahap kronik. Mungkin tidak lama lagi, Anwar Ibrahim akan membuat pengumuman kerajaan langit akan menghantar bala tentera memenangkannya setelah Ustaz Kaunseling Jam 3 Pagi, Badrol Amin mengangkat martabatnya selaku Imam Mahdi.

Cuma yang lawaknya nanti, dalam duk seronok cerita tentang orang-orang kecil Barisan Nasional Sabah dan Sarawak nak menyeberang menyokongnya, alih-alih ada pulak pemimpin besar Pakatan Rakyat, khususnya PKR yang masuk UMNO!

Masa tu, kita boleh tengok Anwar berpeluh-peluh cari alasan seperti ketika Perak jatuh ke tangan UMNO-BN angkara seorang pemimpin wanita UMNO yang tidak pernah disangka-sangka oleh Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat!!!

0 comments

PEMBOHONGAN P.BALASUBRAMANIAM DIDEDAHKAN!!!


Masih ingat penyiasat persendirian P.Balasubramaniam yang membuat akuan bersumpah tentang pembunuhan Altantuya Shiiribu oleh Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor tidak lama dahulu? Adakah anda masih ingat bagaimana akuan bersumpahnya telah digunapakai oleh Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat untuk menyerang Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor, atau lebih tepat lagi menfitnah pasangan suami isteri itu.

P.I Balasubramaniam merupakan antara PELAKON dan WATAK PENTING yang berjaya dihangatkan oleh Anwar Ibrahim dalam usaha Ketua Pembangkang Malaysia itu untuk menjatuhkan Najib Abdul Razak dan menggulingkan Kerajaan Barisan Nasional yang dipilih oleh rakyat.

Justeru apabila Raja Petra Kamaruddin, orang yang bertanggungjawab mempopularkan pembunuhan Altantuya Shiiribu dengan pembabitan Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor, sekali lagi mendedahkan bahawa P. Balasubramaniam sebenarnya adalah alatan fitnah Anwar Ibrahim, kebanyakan pecacai Pakatan Rakyat, khususnya yang berkiblatkan Anwar Ibrahim jadi tidak tentu arah.

Sel13.com akan membuat pendedahan siapa sebenarnya P. Balasubramaniam dan mengapa dia ingin benar pulang ke Malaysia.

P. Balasubramaniam merupakan penyiasat persendirian yang diupah oleh Abdul Razak Baginda untuk ‘memerhatikan’ Altantuya Shiiribu yang telah memeras ugut Abdul Razak dan krisis atau lebih tepat lagi skandal cinta tiga segi. Untuk lebih mencantikkan jalan cerita, P. Balasubramaniam pula dikatakan sebagai proksi Razak Baginda dalam Perimekar..... BACA SETERUSNYA DI SEL13.COM


0 comments

BILA AZHAR IDRUS BERJUMPA KAZIM ELIAS DI ATAS SATU PENTAS CERAMAH!!!


Suka tak suka, Azhar Idrus memang popular. Popularitinya cuma dapat ditandingi oleh Kazim Elias. Azhar Idrus dilihat sebagai ikon 'taghut' PAS yang baru kerana lisannya kerap kali membelasah UMNO dan Barisan Nasional. Manakala Kazim Elias pula dianggap sebagai ustaz murtad kerana membelasah dan banyak melondehkan kejalangan PAS.

Kalau orang UMNO, mudah... sesiapa yang ngajar agama, mereka akan dengar dengan telinga capang. Tapi kalau orang PAS, mereka hanya dengar ustaz-ustaz tertentu saja.

Dalam hal ini, Ustaz Kazim tak disukai orang PAS sebab selalu bantai PAS, sedangkan Azhar Idrus pula disukai sebab bantai UMNO...

Macam mana kalau Azhar Idrus bertemu Kazim di atas satu pentas ceramah?

Jom kita tengok sama-sama....


0 comments

NAJIB DAN ROSMAH MENUNJUK-NUNJUK DI MAKKAH!!!

Pasti itulah yang dikatakan oleh para penyokong Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat. Anwar Ibrahim pula tentu sekali akan menyatakan, dia lebih tawadduk dan lebih menghambakan diri tanpa mahu bermegah-megah dengan ibadat sepertimana dia disoal, mengapa dia tidak pernah ke Makkah sama ada untuk menunaikan Haji atau Umrah selama ini.

Anwar yang gila bergambar untuk menunjukkan bukti dia ada di mana-mana, tiba-tiba sahaja tidak mempunyai walau sekeping pun gambar di Makkah. Alasannya tidak mahu menunjuk-nunjuk tetapi twitternya pula bertalu-talu yang dia ada di Makkah kononnya...

Bab gambar, menunjuk-nunjuk... bab Twitter tak pula yer?

Jam 3:48 petang tadi, pasangan suami isteri yang sangat dibenci oleh Anwar Ibrahim dan konco-konconya telah melangkah keluar dari Masjidil Haram selepas selamat mengerjakan ibadah Umrah.

Najib dan Rosmah sedang berada di Arab Saudi untuk program OIC yang membincangkan tentang umat Islam di Myanmar yang sedang dizalimi oleh Kerajaan dan penduduk beragama Buddha. Dan setiap kali berada di Arab Saudi, pasangan suami isteri itu tidak pernah terlepas untuk mengerjakan ibadah ziarah.

Berbeza benar dengan Anwar Ibrahim, kan?

0 comments

HADI AWANG TERPAKSA MENIPU UNTUK HALALKAN DAP!!!

Dalam Perlembagaan PAS, ada Fasal khusus yang mengharamkan tahaluf siyasi parti itu dengan mana-mana pertubuhan bukan Islam. Malah Dewan Ulama PAS juga telah mengharamkan UMNO kerana bekerjasama dengan parti-parti bukan Islam. Bagaimanapun, PAS tidak lagi akur dengan Fasal dalam Perlembagaan parti itu, sebaliknya para pemimpinnya MENIPU ahli-ahli parti yang enggan mengenali kebenaran tentang parti yang mereka sendiri anuti.

Semenjak bertahaluf siyasi dengan DAP, para pemimpin PAS terutama yang digelarkan sebagai tok-tok guru, begitu giat memperkembangkan ajaran baru yang sama sekali bertentangan dengan aspirasi parti. Setelah berpuluh-puluh tahun UMNO diharamkan dan para pemimpin serta ahli-ahlinya dikafirkan kerana bekerjasama dengan MCA, GERAKAN, MIC, PPP dan parti-parti Bumiputera Sabah Sarawak, selepas 2008, para pemimpin PAS mula mempopularkan istilah TAHALUF SIYASI.

Namun berbanding UMNO yang bekerjasama dengan parti-parti bukan Islam, PAS di dalam tahaluf siyasinya dalam Pakatan Rakyat berada di bawah tapak kaki DAP dan PKR. Tidak ada satu pun yang PAS buat dipersetujui oleh PKR dan DAP kecuali tentangan terhadap UMNO secara jalanan atau demonstrasi. Perkara-perkara yang membabitkan umat Islam, PAS jarang menang dalam Pakatan Rakyat.

Sedangkan dalam Barisan Nasional, UMNO sentiasa dominan dan menjadi jurucakap untuk semua parti-parti komponen. Peranan yang dimainkan oleh UMNO itulah yang membuatkan DAP tidak senang duduk dan terpaksa menggelarkan MCA serta MIC sebagai ANJING atau BARUA UMNO. Dalam bahasa yang lebih mudah faham, dikatakan MCA dan MIC serta GERAKAN berabang besarkan UMNO. Dilabelkan MIC, MCA dan GERAKAN sebegitu kerana parti-parti berkenaan dilihat terpaksa bekerja untuk UMNO sedangkan dalam Pakatan Rakyat, PKR dan terutama sekali PAS dipaksa bekerja untuk DAP.

Justeru apabila DAP dikatakan haram untuk diundi, yang paling kuat melenting adalah PAS. Lentingan itu bukan berdasarkan kepada ilmu tetapi kerana DAP adalah abang besar dalam Pakatan Rakyat. Haji Hadi terpaksa bercakap untuk menenangkan DAP yang kebimbangan ekoran sokongan Melayu-Islam yang akan menjunam kepada parti itu sekiranya tidak ditangani segera.

Itulah sebabnya, Haji Hadi terpaksa memberikan perbandingan dengan UMNO yang kononnya menolak hudud dan membawa kes ke mahkamah di Kelantan, walhal yang melibatkan kes mahkamah itu adalah Zaid Ibrahim yang pada itu merupakan Ketua UMNO Bahagian Kota Bharu yang kemudiannya digantung keahlian dan sekarang ini merupakan Presiden Parti KITA yang bersekongkol dengan Pakatan Rakyat sendiri.

Persoalan yang tidak dijawab oleh mana-mana pemimpin PAS ialah, benarkah UMNO menolak Hudud atau hujah-hujah yang diberikan oleh pemimpin-pemimpin UMNO dari zaman Dr. Mahathir sebagai Presidennya adalah menangguhkan hudud kerana maslahat umat?

Antara menolak dan menangguh, apakah yang difahami oleh para pemimpin PAS?

Kalau PAS mengatakan UMNO menolak hudud, patutnya para pemimpin PAS menerangkan mengapa Undang-Undang Syariah (II) Kelantan 1990 yang digubal, mendapat sokongan sepenuhnya wakil-wakil rakyat UMNO DUN Kelantan? ... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

MUDAHNYA MAT AFRIKA TIPU 1,453 ORANG WANITA MALAYSIA!!! BEST SANGAT KE AWANG HITAM?

Sebanyak 1,436 wanita Malaysia menjadi korban penipuan sindiket 'Awang Hitam' dalam tiga tahun terakhir ini, yang merayu mereka melalui media sosial dan kemudian memujuk mangsa mengirimkan sejumlah uang.

Jumlah kerugian akibat perbuatan sindiket Awang Hitam, sebutan untuk kumpulan warga Afrika itu, mencapai 87,6 juta ringgit.

Wakil Ketua II Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Mohd Rodwan Mohd Yusof, seperti dikutip sebuah media massa terbitan Kuala Lumpur, Rabu (8/8/2012), mengatakan, jumlah wanita Malaysia yang menjadi mangsa sindiket tersebut meningkat dari 514 pada 2010 menjadi 671 pada 2011.

Sepanjang Januari hingga Mei 2012, jumlah mangsa sindiket adalah 251 orang dan jumlah tersebut dijangka terus meningkat.

Kerugian akibat ulah sindiket berkenaan tercatat mencapai 20 juta ringgit pada 2010, 50 juta ringgit pada 2011, dan dalam lima bulan pertama 2012 tercatat 17.6 juta ringgit.

Data JSJK juga mencatat 834 kes penipuan yang melibatkan warga Afrika itu pada 2010, 1,117 kes pada 2011, dan 417 kes sepanjang Januari-Mei 2012.

Menurut hasil penyelidikan, anggota sindiket tersebut menyamar sebagai mahasiswa pusat pengajian tinggi swasta dan mencari mangsa melalui laman sosial Facebook, Twitter, dan Tagged.

Sindiket itu juga menggunakan pelbagai pendekatan, termasuk penipuan dengan modus pengantaran barang, serta mempamerkan foto berparas rupawan untuk menipu mangsa. Awang Hitam biasanya memperkenalkan diri sebagai lelaki tampan berkulit putih serta berpangkat tinggi dan berasal dari Britain atau Amerika Syarikat.

Mohd Ridwan berkata, sebanyak 504 dari 653 suspek yang ditahan dalam kes-kes penipuan tersebut adalah warga Nigeria. Menurutnya, Awang Hitam tersebut sudah memiliki pola rayuan cinta yang dikarang secara standard untuk memperdayakan wanita-wanita yang sudah dikenalpasti sebagai mangsa.

Anggota sindiket dalam sehari mengirim ratusan surat eletronik dan pesan melalui media sosial kepada calon mangsa secara rambang.

* Sumber kompas.com

0 comments

HUTANG PTPTN 17,441 DILUPUS KERANA PAKATAN RAKYAT!!!

Malu kerana PTPTN diperlukan untuk membiayai keperluan pelajar-pelajar ke pusat pengajian tinggi swasta dan awam, para pecacai Pakatan Rakyat akhirnya mengambil pendekatan Anwar Ibrahim iaitu mendabik dada dan mengaku kerja orang lain sebagai kerja mereka.

Itulah yang berlaku apabila Pengerusi PTPTN, Ismail Mohammad Said memberitahu, sehingga 30 Jun lalu, seramai 17,441 orang pelajar telah dilupuskan pinjaman mereka kerana berjaya memperolehi Ijazah Kelas Pertama. Kerajaan mengambil kira pelajar-pelajar yang mendapat ijazah kelas pertama pada tahun 2005, 2006 dan 2007.

Menurut pecacai Pakatan Rakyat, semua itu berlaku atas desakan mereka. Kalau tidak, kerajaan akan terus-menerus menekan para pelajar dengan hutang-hutang PTPTN.

Nampaknya Pakatan Rakyat terpaksa menjilat dan menelan semua kahak hijau mereka setelah sebelum ini bertungkus lumus 'berjuang' menghapuskan PTPTN. Apabila diberitahu bahawa 17,441 orang telah dilupuskan pinjaman mereka dan ditukarkan menjadi biasiswa kerana kejayaan mendapat Ijazah Kelas Pertama, serta-merta mereka menukar cerita kon0nnya itu adalah kerana usaha mereka.

Jom kita tengok aksi-aksi Pakatan Rakyat dalam hal PTPTN ini. Yang pastinya, mereka sudah terbalik cakap.... kalau sebelum ini heboh dengan skim yang lebih baik menggantikan PTPTN, tetapi apabila telah sah, tanpa PTPTN, banyak IPT yang akan mampus begitu sahaja, selain mengehadkan kemasukan pelajar-pelajar menyambung pelajaran memandangkan kelulusan mereka tidak melayakkan untuk mendapat biasiswa atau tajaan pelajaran, sekarang mereka terpaksa mendabik dada bahawa pelupusan pinjaman dan digantikan dengan biasiswa sebagai kerja mereka...

0 comments

Sunday, August 12, 2012

TOLONGLAH BAWA SAYA KE MAHKAMAH - NALLAKARUPPAN

Sunday, August 12, 2012
Nallakaruppan, bekas muncikari Anwar Ibrahim kembali mengulangi gesaan agar Anwar Ibrahim mempercepatkan proses mahkamah ke atasnya atas tuduhan fitnah.

Selama 13 tahun, Anwar Ibrahim langsung tidak berani mengambil sebarang tindakan ke atas Nallakaruppan meskipun beberapa kenyataannya disifatkan sangat sensitif terhadap Anwar Ibrahim dan ahli keluarganya.

Baru-baru ini, Anwar Ibrahim menyaman fitnah Nallakruppan bersama-sama Utusan Malaysia kerana memanggilnya BISEKSUAL.

Itu sahajalah yang mampu dilakukan oleh Anwar Ibrahim. Bagaimana pula dengan tuduhan-tuduhan Nallakaruppan selama ini yang mengaitkan hubungan alat sulit antara isteri Azmin Ali dengan Anwar dari dulu sampai sekarang?

Mengapakah perkara yang lebih mengaibkan berbanding 'tuduhan' BISEKSUAL tidak diambil tindakan?

Atau adakah Anwar sebenarnya sangat bimbang sekiranya salah laku seksnya bersama-sama isteri Timbalan Presiden PKR itu akan dibuktikan menerusi tayangan video?

Alah, apalah yang nak ditakutkan... Anwar patut heret Nallakaruppan sekali lagi kerana telah menfitnahnya melakukan persetubuhan dan skandal haram dengan isteri orang...

Bab video, Anwar tak sepatutnya risau kerana dah berbelas tahun, takder satu tayangan pun dibuat oleh Nallakaruppan..

Apa lagi, Anwar... Kerahkan peguam-peguam handalan anda untuk mendakwa Nallakaruppan. Ini adalah peluang terbaik untuk membersihkan nama anda!!

Lagipun, Nalla sendiri yang menawarkan dirinya untuk dibicarakan. Takkan Anwar takder telur kut?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

KENAPA ISU TALAM, DAP TERSANGAT MENGGELABAH?

Kebelakangan ini, Khalid Ibrahim dan kerajaan negeri pimpinannya menjadi sasaran ekoran pendedahan tentang kejahatan yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat di Selangor dalam usaha mereka untuk menyakau dan merompak kekayaan Selangor demi tembolok dan perut sendiri.

Khalid Ibrahim dalam pada itu, menghadirkan pelbagai program dan rencana yang amat menggelikan hati sekaligus langsung tidak menggambarkannya sebagai bekas CEO syarikat konglomerat yang dikagumi oleh ahli-ahli PAS.

Berkali-kali Khalid Ibrahim cuba menafikan yang masalah air terawat di Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya bukanlah masalah bahkan ia hanyalah retorik UMNO dan Barisan Nasional semata-mata.

Dan Khalid meremehkan semua masalah yang didedahkan termasuklah isu UNISEL, Talam Corporation, peruntukan MARRIS yang telah diselewengkan untuk dana pilihanraya Pakatan Rakyat, penyelewengan tender dan projek kerajaan negeri serta PBT, perompakan dan pencurian pasir, perampasan tanah dan pemiskinan pelbagai agensi kerajaan negeri.

Kalau disusun atur semua penyelewengan dan kejahatan yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat Selangor, tentulah tidak cukup ruang untuk dituliskan.Anehnya, walaupun telah didedahkan dan rata-rata rakyat dan penduduk Selangor mengetahuinya, Khalid Ibrahim dan Pakatan Rakyat Selangor masih tebal muka untuk terus berbohong dan mengalihkan kesalahan kepada UMNO dan Barisan Nasional.

Sama seperti apabila didedahkan bahawa Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor membiakkan persundalan sebagai salah satu punca pendapatan, tidak seorang pun pemimpin Pakatan Rakyat yang berjanji atau berusaha mencari jalan menyelesaikan masalah berkenaan, sebaliknya mereka berusaha pula untuk menimbulkan persepsi persundalan itu adalah warisan dari kerajaan UMNO-BN.

Dan lebih aneh lagi ialah apabila didedahkan bahawa pusat-pusat persundalan tersebut jumlahnya beribu-ribu dan semuanya hanya wujud pada zaman Pakatan menjadi kerajaan, alasan paling bangang digunakan oleh Pakatan Rakyat terutama sekali oleh Ronnie Liu yang merupakan bapa ayam pelacur terbesar di Selangor ialah, pusat-pusat persundalan berkenaan adalah haram.

Adakah cukup sebenarnya alasan HARAM yang diberikan oleh Ronnie Liu untuk mengelakkan Kerajaan Negeri Selangor yang bermenteri besarkan Khalid Ibrahim bebas daripada segala kesalahan?

Sebenarnya dalam kebanyakan masalah di Selangor, DAP yang berada di belakang Khalid Ibrahim. Segala kejahatan di Selangor datangnya dari otak DAP. Kematian Teoh Beng Hock sudah cukup menjadi bukti bagaimana DAP sanggup mempergunakan orang bawahan parti tersebut untuk dikorbankan semata-mata untuk menyelamatkan komisyen 30% yang ‘didermakan’ kepada tabung parti.

Komisyen itulah yang membunuh Teoh Beng Hock tetapi DAP berjaya menjadikan PAS dan PKR sebagai pelindungnya yang utama. DAP berjaya menggerakkan PAS dan PKR untuk berkempen menyelamatkan Ean Yong Wah dan Ronnie Liu. Bahkan berjaya menjadikan Anwar Ibrahim dan Nizar Jamalauddin sebagai pengangguk di hadapan keranda Teoh Beng Hock…. Sesuatu yang sebenarnya tidak pernah dilakukan oleh mana-mana pemimpin Melayu beragama Islam dalam sejarah negara ini.

Justeru apabila Khalid Ibrahim diserang dengan pelbagai isu, DAP segera menggerakkan panglima-panglimanya terutama sekali Tony Pua untuk memutarbelitkan isu sehingga kelihatan DAP sebagai mangsa. Isu Talam atau Trinity yang dibangkitkan oleh Chua Tee Yong, dibalas dengan isu MCA sebagai barua UMNO dan gesaan agar Chua Tee Yong menjadi budak suruhan pemimpin UMNO Selangor... SAMBUNG BACAAN DI SELANGORDAILY.COM


0 comments

DULU CAKAP BESAR DI SARAWAK, SEKARANG DI SABAH PULAK!!!


Bila dengar cerita Anwar Ibrahim, rasa-rasanya bumi pun boleh terbalik dan langit boleh bertukar menjadi air. Anwar boleh mencipta pelbagai cerita-cerita indah untuk dirinya dan untuk musuh politiknya, dia boleh menjadikan segala kebaikan bertukar menjadi keburukan.

Lidah Anwar Ibrahim memang hebat dan tiada tandingannya di Malaysia ini. Pembohongannya sentiasa hebat dan sentiasa up-to-date, sepertimana juga dia sentiasa terkini dalam teknologi maklumat.

Apabila pemimpin-pemimpin anjing kurap seperti Lajim Ukim dan Winfred Bumburing keluar dari Barisan Nasional dan menyertai Pakatan Rakyat, Anwar dan konco-konconya segera meuar-uarkan bahawa Barisan Nasional akan tumbang di Sabah.

Salah satu kejayaan terbesar Musa Aman yang tidak dapat ditandingi oleh mana-mana Ketua Menteri atau Menteri Besar di seluruh Malaysia ialah menjadikan Sabah sebagai negeri yang paling banyak mempunyai reserved tunai iaitu RM3.2 bilion. Dan sekarang sudah hampir RM4 bilion dengan pelaburan asing bagi suku tahun pertama 2012 berjumlah RM10 bilion dan merupakan yang tertinggi di Malaysia.

Dengan jumlah yang sebegitu besar, sudah tentulah banyak mata yang memandang dan ramailah yang berpendapat mereka lebih wajar menjadi Ketua Menteri Sabah termasuklah Lajim Ukim. Anda boleh buat perbandingan antara Sabah dan beberapa negeri lain, termasuklah keempat-empat negeri di bawah Pakatan Rakyat yang dikatakan hebat sangat pengurusan dan pentadbiran negerinya menerusi carta di bawah.


Jaminan Anwar Ibrahim bahawa Lajim Ukim akan dilantik ke jawatan Ketua Menteri Sabah, besar kemungkinan menjadi pendorong utama Lajim Ukim rambang mata. Cita-cita besar Lajim Ukim untuk menjadi Ketua Menteri Sabah, bukannya omongan kosong. Lajim Ukim seringkali menyatakan bahawa dia adalah calon nombor satu untuk jawatan tersebut sebelum 'dirampas' oleh Musa Aman.

Apa yang berlaku di Sabah sebenarnya adalah krisis peribadi, bukannya krisis besar seperti yang cuba diketengahkan oleh Anwar Ibrahim. Anwar yang mempopularkan budaya lompat parti cuba mengambil kesempatan di Sabah ekoran dendam peribadi Lajim Ukim dan Winfred Bumburing yang enggan menunaikan janjinya untuk bertanding satu penggal.

Rakyat Sabah bukannya tongong sebagaimana yang difikirkan. Malah kalau ada orang Kelantan yang pernah ke Sabah, pasti akan dapat menyaksikan bagaimana Sabah sebenarnya jauh lebih pesat membangun berbanding omongan kononnya Sabah adalah negeri miskin. Jalan-jalanrayanya sahaja sudah cukup untuk menggambarkan Sabah adalah negeri yang terjaga, dan tidak diabai.

Anwar yang kerap ke Sabah untuk berkempen, giat menceritakan kononnya jikalau Pakatan mentadbir Sabah, rakyat Sabah akan lebih maju. Mungkin dia terlupa bahawa dia adalah Penasihat Ekonomi Negeri Selangor. Dan sebagai Penasihat Ekonomi Negeri Selangor, Anwar Ibrahim langsung tidak membawa sebarang faedah kepada Selangor memandangkan ekonomi Selangor tidaklah sehebat mana pun berbanding Sabah. Cuma Pakatan Rakyat sangat beruntung kerana Selangor dan Pulau Pinang telah dijadikan sebagai hub ekonomi oleh Kerajaan Barisan Nasional terdahulu.

Kalau harapkan Pakatan Rakyat, bukan kemajuan yang mereka bawa sebaliknya kepapaan.

Tidak mustahil, sekarang ini, rumah-rumah setinggan yang bertaburan di bandar-bandar besar di Sabah didominasi oleh pendatang asing, apabila Pakatan Rakyat dan Lajim Ukim yang gila nak jadi Ketua Menteri berjaya menumbangkan Musa Aman, maka yang tinggal di rumah-rumah setinggan berkenaan adalah rakyat Sabah sendiri!


0 comments

TAMRIN MASUK PAS... BINI PEMIMPIN PAS MANALAH YANG DIA DAH TERTENGOK!!!


Kalangan penyokong PAS bertepuk tangan apabila bekas playboy yang gemar membela dan memandikan kemewahan kepada beberapa orang artis wanita jelita dahulu, masuk PAS. Dan Tamrin Ghafar Baba yang terhutang budi kepada Husam Musa kerana projek balak di Kelantan, berjanji serta berikrar akan memperjuangkan PAS habis-habisan setelah dia keluar dari UMNO.

Tamrin Ghafar sebenarnya anjing yang sudah tidak bertaring dan berkuku. Dia hanya boleh menyalak tetapi pengaruhnya di kalangan orang UMNO langsung tidak ada. Malah kebanyakan orang sudah tidak mengingati siapa Tamrin Ghafar yang pernah hampir memufliskan MARA ketika dia menjadi Pengerusinya dahulu. Marahnya kepada UMNO adalah kerana UMNO tidak membantunya untuk terus memandikan artis-artis jelita kesukaannya dengan wang ringgit dan material.

Sikit saja alasannya untuk membuatkan dia marah!!!

Elok sangatlah PAS ambil orang macam Tamrin untuk dibubuh dalam parti. Lebih cantik lagi kalau Tamrin dijadikan sebagai calon wakil rakyat. Nak tengok belang Tamrin, bubuh dia di tempat selamat dan dia menang pilihanraya.

Kepada PAS, selamat berjuang dengan Tamrin sebagai panglima yang baru. Kepada orang-orang PAS yang ada bini lawa, jangan ditunjuk atau sampai terlihat oleh Tamrin!!!

1 comments

Friday, August 10, 2012

UNISEL DAN KERAJAAN NEGERI SELANGOR DITUNTUT BAYAR GAJI KAKITANGAN!!!

Friday, August 10, 2012


BESTARI JAYA: Para pekerja dan kontraktor dari Jana Niaga Sdn Bhd (JNSB) hari ini berdemonstrasi bagi menuntut pihak Universiti Selangor (Unisel) dan kerajaan negeri membayar hutang yang didakwa hampir RM15 juta tersebut.

Kira-kira 100 orang berkumpul seawal jam 2 petang di depan pintu masuk Unisel. Mereka menuntut gaji dibayar memandangkan perayaan Aidilfitri akan menjelang tiba.

Kumpulan demonstrasi itu diketuai oleh Pengerusi Gabungan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS), Datuk Shohaimi Shahadan dan Presidennya Mohd Ali Baharom.

Para pekerja terbabit melaungkan “Kami mahu hak kami,kami mahu gaji” dengan sepanduk tertulis “Bayar segera hutang Jana Niaga”.

Eksekutif Kanan Jana Niaga, Norrashikin Mat Jupri yang ditemui berkata kemuncak krisis bermula April lepas.

“Kemuncaknya apabila kami tidak mampu bayar gaji bermula Julai lalu. Sepanjang 17 bulan lalu gaji yang diberi pada pekerja tidak penuh.

“Bermula April kita bayar gaji pekerja sebanyak RM200. Maka kami mahu agar pihak Unisel dan kerajaan negeri segera bayar hutang Jana Niaga. Kami yang terima kesan,” katanya.

Seorang wakil kontraktor yang menguruskan bahagian pembersihan kampus di bawah Jana Niaga, Siti Aishah Othman berkata, beliau tidak dibayar sehingga 12 bulan dan terpaksa memberhentikan pekerja.

Ujar Siti Aishah, beliau terpaksa memberhentikan para pekerja secara berperingkat-peringkat.

“Saya cutikan pekerja berperingkat-peringkat bermula Jun. Daripada 40 pekerja kini saya hanya mampu membayar gaji 16 pekerja sahaja,” katanya sayu.

Sementara itu, trafik di laluan pintu masuk Unisel mengalami kesesakan sehingga satu jam apabila tuntutan para pekerja untuk menghantar memorandum tersebut tidak mendapat layanan pihak pengurusan.

Laluan keluar masuk dikunci

Tindakan wakil GPRS mengunci kedua-dua laluan pintu masuk dan keluar universiti tersebut dengan mangga memburukkan lagi kesesakan di kawasan itu.

Secara tiba-tiba salah seorang pekerja yang lengkap memakai uniform kuning dikenali sebagai Mohd Julis tampil menyatakan kesedihannya.

Beliau seorang insan kurang upaya atau OKU, yang bekerja selama tiga tahun menuntut agar gaji beliau dibayar sambil mengenangkan Aidilfitri hanya beberapa hari lagi.

Dalam pada itu, Shohaimi mahu siasatan dibuat ke atas Unisel.

Katanya para pekerja menjadi saksi dan tindakan tidak membayar hutang terutama menjelang sambutan Aidilfitri tidak lama lagi disifatkan sebagai tidak bertanggungjawab.

“Kerajaan negeri boleh cari jalan untuk bela (Pengarah Strategi PKR) Rafizi Ramli guna wang Selangorku. Kenapa tidak cari jalan untuk bertindak segera untuk selesaikan masalah ini?,” soal beliau.

Baru-baru ini Rafizi dihadapkan ke mahkamah atas tuduhan mendedahkan urusniaga bank NFC. Beliau turut menghadapi saman malu ketua Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim telah menawarkan bantuan wang peruntukan untuk membiayai kes mahkamah tersebut. (FMT)

Dalam perkembangan berkaitan, kumpulan demonstrasi ini turut gagal menyerahkan memorandum kepada pihak Unisel.

Baru-baru ini media melaporkan bahawa Khalid mengakui Unisel berhutang hampir RM15 juta dengan JNSB termasuk gagal menjelaskan bil penyelenggaraan asrama sejak 17 bulan lalu.

Beliau berkata, pendapatan Unisel ketika ini hanya cukup membayar gaji profesor dan guru, selain kos pentadbiran dan penjagaan asrama. Bagaimanapun, tidak cukup wang untuk bayar kos biayai asrama berjumlah RM200 juta.


0 comments

MUFTI KEDAH HARAMKAN MAJALAH MANGGA KELUARAN UTUSAN!!!

Diperkatakan dengan hebat sekarang adalah fatwa Mufti Negeri Kedah bahawa majalah hiburan MANGGA yang banyak menyiarkan gambar-gambar model dan artis dalam keadaan separuh telanjang. Majalah berkenaan yang menfokuskan kepada hiburan, sudah banyak kali diberi amaran oleh Kementerian Dalam Negeri Bahagian Majalah agar mengurangkan penyiaran gambar-gambar wanita berpakaian sebegitu atau di kolam mandi.

Nampaknya, kalau benarlah seperti yang difatwakan menerusi sepucuk surat.

Bagaimanapun, pemeriksaan di http://www.e-fatwa.gov.my, tidak mendapati sebarang fatwa yang berkaitan.

Atau mungkinkah surat berkenaan telah dipalsukan oleh pihak-pihak tertentu memandangkan majalah MANGGA sebelum ini banyak menimbulkan kontroversi apatah lagi ia adalah salah sebuah majalah yang diterbitkan oleh Utusan Melayu (M) Bhd.

Menurut Jabatan Mufti Negeri Kedah Darul Aman, melalui Cabutan Keputusan Jawatankuasa Fatwa Negeri yang bertarikh 29 Mei 2012 menjelaskan bahawa:

"Mana-mana penerbitan yang mempamerkan wanita-wanita atau pun lelaki yang mendedahkan aurat, hukumnya adalah haram kerana bertentangan dengan kehendak syariat. Oleh itu, dicadangkan supaya Bahagian Kawalan Penerbitan, Kementerian Dalam Negeri (KDN) menangani isu ini dengan lebih efektif."

Keputusan ini disahkan oleh Dato' Paduka Syeikh Muhammad Baderuddin Ahmad, Mufti Negeri Kedah.

KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

LOGO BARU PAKATAN RAKYAT UNTUK HARI MERDEKA LEBIH MENGANCAM DARI JANJI DITEPATI!!!


Ketidaksepakatan Pakatan Rakyat berhubung Hari Kebangsaan sememangnya sudah dijangka. Walaupun akhirnya Mustafa Ali akhirnya mengumumkan Kedah dan Kelantan bersetuju untuk sama-sama menggunakan tema SEBANGSA, SEJIWA, SENEGARA (atau 1MALAYSIA) menggantikan 55 TAHUN MERDEKA TERUS BERBAKTI dan KELANTAN MENERAJUI PERUBAHAN, namun apa yang berlaku sebenarnya ialah Kedah dan Kelantan terpaksa akur dengan DAP serta PKR dalam hal ini.

Dek kerana ketidaksepakatan itulah, dan usaha-usaha untuk menutup malu, maka JANJI DITEPATI menjadi mangsa Pakatan Rakyat untuk dikritik. Tindakan sebegitu sebenarnya merupakan sebahagian daripada rukun Pakatan Rakyat.

Tidak dinafikan, Pakatan Rakyat bijak menutup isu. Sebarang isu yang melibatkan Pakatan Rakyat, serta-merta akan dihilangkan dengan isu-isu baru terhadap UMNO dan Barisan Nasional.

Mungkin ramai daripada kita masih ingat bagaimana isu air di Selangor berjaya diselewengkan oleh Pakatan Rakyat sehingga akhirnya yang dipersalahkan adalah SYABAS, bukan Kerajaan Negeri Selangor yang mahu terlibat dan berkuasa penuh dan projek Loji Rawatan Air Langat 2. Tentunya juga sebahagian besar daripada kita yang masih ingat, bagaimana penduduk Kampung Buah Pala yang dihalau keluar dari kediaman mereka dengan janji-janji palsu Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng dan Pakatan Rakyat menyelewengkan isu tersebut dengan kisah UMNO cuba aniaya pejabat DAP di Pulau Pinang.

Bahkan isu-isu besar seperti isu Zuraidah Kamaruddin, Ketua Wanita PKR yang terlibat dalam penyelewengan pemberian kontrak kepada kontraktor-kontraktor di MPAJ serta pengumpulan harta luar biasa melibatkan Azmin Ali, juga dihilangkan terus daripada ingatan rakyat Malaysia.

Dalam kes logo Hari Kebangsaan yang melibatkan Pakatan Rakyat, Anwar Ibrahim dan gerombolannya cuba untuk menunjukkan bagaimana berkuasanya mereka dengan mengadakan Hari Kebangsaan 'yang lain' walaupun pada tarikh yang sama. Dan tidak mustahil juga, pada Hari Kebangsaan 'yang lain' itu, DAP menerusi konco-konconya akan mengisahkan semula perjuangan Parti Komunis Malaya dan anggota-anggota subversif lain dalam usaha menuntut kemerdekaan dari British. Manakala PAS yang menentang kemerdekaan Malaya pastinya akan menceritakan pula bagaimana pemimpin-pemimpin awal parti tersebut bertungkus lumus untuk mendirikan sebuah negara Islam, walaupun hakikatnya para pemimpin PAS awalannya adalah golongan nasionalis yang menuntut Islam diberikan keutamaan setelah British merosakkan masyarakat Islasm di negara ini dengan nilai-nilai yang tidak sepatutnya.

PKR seperti biasa, akan mencipta seribu satu macam cerita bohong yang sebahagian cerita bohong adalah untuk menyokong DAP manakala sebahagian lagi pembohongan adalah untuk menyokong PAS.

Justeru logo baru ini mungkin sesuatu yang lebih afdal untuk Pakatan Rakyat gunakan bersama-sama!

Bukankah mereka sama-sama menyokong Anwar Ibrahim meliwat jantan dengan seribu satu macam dalih termasuklah video sebagai saksi besi yang bisu dan tuli?

0 comments

HINA MAHKAMAH DAN FITNAH RAIS YATIM, BLOGGER PR KE PENJARA SELAMA TIGA BULAN!!!

Hari raya sudah tidak beberapa hari lagi, namun nasib yang menimpa Amizuddin Amat atau lebih dikenali di kalangan blogger sebagai SHARPSHOOTER amat malang. Keseronokan menulis dan keterujaan kerana dapat melakukan 'pendedahan' yang dirasakan mampu membantu Pakatan Rakyat, akhirnya membuahkan hasil yang mungkin tidak pernah dibayangkan selama ini...

Hanya kerana 11 artikel di blognya, Amizuddin ke penjara kerana melanggar perintah mahkamah agar tidak menerbitkan sebarang artikel berkaitan Rais Yatim.

Maka meloncat-loncatlah para penyokong Pakatan Rakyat mengatakan perintah mahkamah tersebut sebagai tidak adil memandangkan Amizuddin sudah pun memohon maaf dan mengaku salah. Yang mereka tidak sebutkan ialah, permohonan maaf dan pengakuan bersalah itu dilakukan selepas diberi amaran kali pertama dahulu iaitu ketika dia diperintah membayar gantirugi sebanyak RM300,000 serta kos bicara RM100,000 setelah kalah dalam perbicaraan menfitnah Rais Yatim dalam kes rogol orang gaji.

Mungkin ini merupakan satu lagi modal kepada Pakatan Rakyat untuk menunjukkan ketidakadilan mahkamah Malaysia selepas Rafizi Ramli dihadapkan kerana BAFIA? Al-maklumlah, Pakatan Rakyat boleh mencipta pelbagai isu untuk mereka terus hidup dan bernafas....


rais yatim
Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim .

KUALA LUMPUR - Blogger Amizudin Ahmat hari ini dijatuhi hukuman penjara tiga bulan oleh Mahkamah Tinggi di sini selepas dia didapati bersalah menghina mahkamah apabila menerbitkan 11 lagi artikel memfitnah Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Hakim Datin Zabariah Mohd Yusof semasa menyampaikan keputusan itu berkata Amizudin telah melanggar perintah mahkamah yang melarangnya daripada terus menerbitkan artikel memfitnah mengenai Rais dalam laman blognya.

"Ini satu kes penghinaan yang serius, mahkamah kenakan perintah custodial selama tiga bulan penjara, berkuatkuasa hari ini," katanya.

Beliau berkata jika dilihat keseluruhan kes itu, penghinaan yang dilakukan Amizudin bukan sekali berlaku, tetapi beberapa kali dan ia bukan satu perkataan yang boleh diterima.

"Saya nak baca perkataan itu pun, tidak tergamak," katanya.

Selepas Zabariah membacakan keputusannya, Amizudin yang berada di luar kandang tertuduh bangun dan berkata: "Saya mengaku saya silap, saya memohon maaf, saya tidak faham". (SINAR HARIAN)


1 comments

HAH, APA LAGI, JAWABLAH KHALID... JAWAB SAMPAI MUNTAH HIJAU!!!


1. Isu Air terus dipolitikkan oleh pihak Pakatan dan Kerajaan Negeri Selangor. Sejak beberapa bulan yang lepas, kenyataan saya yang terdiri dari fakta dan angka tidak dijawab dengan kemas oleh pihak Kerajaan Negeri malah, mereka mengelirukan rakyat bagi mendapat political milage semata-mata.

2. Krisis Air yang berlaku di Selangor dijadikan mainan politik oleh pihak Kerajaan Negeri, fakta bahawa lebih kurang 234 projek pembangunan terpaksa ditangguhkan kerana tiada jaminan bekalan air dapat disediakan langsung tidak dinafi oleh pihak mereka.

3. BN Selangor juga kecewa dengan sikap exco Selangor, YB Au Yong Heng Hua yang melakukan demonstrasi di pejabat Syabas Kajang seolah-olah masalah air ini bukan berpunca dari kelemahan Kerajaan Negeri. Adakah beliau lupa bahawa beliau kini merupakan kerajaan yang memerintah? Adakah beliau tidak tahu tanggungjawab kerajaan negeri ialah menyediakan bekalan air
bersih kepada rakyat? Kenapakah beliau cuba mengelirukan rakyat tentang isu ini?

4. Saya pernah menyatakan sebelum ini bahawa Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB) iaitu salah sebuah anak syarikat kerajaan Negeri mempunyai 15% saham di dalam Syabas dengan seorang wakil dalam mesyuarat lembaga pengarah. Alasan bahawa Kerajaan Negeri tidak tahu menahu mengenai krisis air ini langsung tidak masuk akal dan seperti sengaja dipolitikkan oleh mereka.

5. Berdasarkan maklumat yang kami terima, Pengarah KDEB, Suhaimi Kamaralzaman telah mengeluarkan surat arahan kepada Pihak ABASS pada tahun 2011 supaya mengurangkan pengeluaran air terawat daripada 145 juta gallon sehari kepada hanya 120 juta gallon sehari. Tindakan ini menyebabkan berlakunya krisis air di kawasan Kajang dan Balakong memandangkan ABASS mengendalikan Loji Rawatan Air Sungai Semenyih.

6. Persoalannya, Kenapakah Suhaimi mengeluarkan arahan tersebut kepada
ABASS? Adakah pihak KDEB atau Kerajaan Negeri ingin melakukan sabotaj
terhadap rakyat Selangor dan Syabas? Kenapa pihak Syabas yang disalahkan sedangkan kawasan yang mengalami gangguan dikendalikan oleh ABASS? Siapakah yang mengarahkan Suhaimi supaya mengeluarkan arahan tersebut?

7. Saya minta supaya pihak yang bertanggungjawab memberikan penjelasan dan menjawab persoalan ini kerana sebelum ini kerajaan Negeri hanya menunding jari dan menyalahkan pihak lain jika berlakunya krisis air terutamanya di kawasan Kajang dan Balakong.

8. Kami juga mendapat maklumat bahawa saham 15% yang dimiliki oleh KDEB dalam Syabas turut dicagarkan kepada sebuah bank bagi tujuan mendapatkan pinjaman sebanyak RM250 juta bagi kegunaan tertentu.

9. Persoalannya ialah, adalah begitu daif pihak kerajaan negeri sehinggakan terpaksa
mencagarkan saham KDEB di dalam Syabas untuk membuat pinjaman? Jika benar ini berlaku, mampukan Kerajaan Negeri ingin mengambil alih Syabas kerana saham berjumlah 15% pun tidak
mampu untuk diuruskan dengan baik inikan pula sebuah Syarikat Pengagihan Air yang begitu penting sekali? Adakah ini merupakan sikap good governance dan contoh tadbir urus yang beretika? Adakah niat sebenar pengambilalihan Syabas hanya untuk menutup kelemahan Kerajaan Negeri? Apakah tujuan pinjaman tersebut dilakukan?

10.Kerajaan Negeri Selangor juga begitu berbangga dengan pemberian air percuma yang kononnya dinikmati oleh seluruh Rakyat Selangor. Pemberian air ini dilaung-laungkan oleh pemimpin Pakatan bahawa ianya hasil daripada pengurusan ekonomi yang cekap oleh Menteri Besar.

11.Namun begitu, kami juga mendapat maklumat bahawa, kerajaan negeri terpaksa membuat pinjaman sehingga RM300 juta setahun dengan kadar faedah sebanyak RM8 juta bagi tujuan memberikan air percuma ini. Pada masa yang sama, bukan semua penduduk mendapat nikmat air percuma yang dijanjikan. Kerajaan negeri sebenarnya tersepit dalam janji-janji mereka
sebelum ini.

12. Persoalannya, Adakah ini satu langkah pentadbiran yang bijak apabila kerajaan
negeri terpaksa berhutang dengan pihak bank untuk memberikan air percuma? Bagaimanakah pelan kerajaan negeri untuk melangsaikan hutang-hutang tersebut? Adakah kerajaan negeri tidak mempunyai sumber kewangan yang kukuh untuk melaksanakan pemberian air percuma seperti yang dijanjkan sehingga terpaksa berhutang?

Jangan sampai nanti kita menjadi seperti Cerita Pak Kaduk, yang terpaksa menggadai negeri
demi untuk melunaskan hutang.

13. Hakikatnya, kerajaan negeri Selangor tidak mampu untuk mentadbir dan menguruskan ekonomi dengan baik sehinggakan isu penting seperti pengurusan air juga tidak dapat diselesaikan dengan mudah. Langkah terakhir mereka seperti biasa ialah untuk mengelirukan rakyat dan tidak
bercakap berasaskan fakta. Saya juga akan mendedahkan beberapa kelemahan lain dari masa ke semasa supaya Rakyat Selangor dapat menilai sikap sebenar Kerajaan Negeri pimpinan Khalid Ibrahim ini.

Dato’ Sri Ir Mohd Zin Mohamed
Koordinator BN Selangor

0 comments

Thursday, August 9, 2012

KHALID IBRAHIM NAK BERDEBAT ISU AIR SELANGOR LAAA... BANJIRLAH SELANGOR LEPAS NI!!!

Thursday, August 9, 2012

Menurut Rani Othman yang jelas begitu bimbang tuan-tuan besarnya akan menyembam makan tanah selepas PRU13 kerana antara lain disebabkan isu air, Khalid Ibrahim bersetuju untuk berdebat tentang isu air dengan mana-mana pemimpin UMNO khususnya dari Selangor dengan Sinar Harian sebagai penganjurnya.

Macam manalah agaknya Khalid Ibrahim hendak berdebat dengan tergagap-gagap sebegitu rupa. Lagipun, Khalid Ibrahim adalah jenis manusia yang cukup gelabah bila tembelang salahnya diketahui orang ramai. Dia bukannya akan menjawab atau menyelesaikan masalah yang sedang berlaku, sebaliknya dia akan pusing serata dunia mencari benda-benda lain untuk diperkatakan.

Dalam hal air, ada cerita yang Khalid Ibrahim telah mengarahkan ABASS yang merupakan anak syarikat kerajaan negeri dan memiliki loji rawatan air, memindahkan sebahagian beban rawatan air kepada SYABAS agar dapat dibuktikan bahawa SYABAS sebenarnya yang tidak mahu merawat air, sekaligus mewajarkan Kerajaan Negeri Selangor mengambil alih SYABAS.

Kapasiti loji-loji rawatan air milik SYABAS sudah mencapai maksimum sekarang ini. Justeru, apabila jumlah air mentah baru yang perlu dirawat bertambah, SYABAS tidak akan mampu melakukannya.

Di Selangor, SYABAS bukanlah satu-satunya syarikat konsesi air, sebaliknya terdapat SPLASH, ABASS dan Puncak Niaga Sdn. Bhd. Berbeza daripada ketiga-tiga syarikat yang lain, SYABAS kerap dijadikan mangsa oleh Khalid Ibrahim untuk dipertanggungjawab bagi menjawab mengapa rezab air terawat untuk Selangor, Wilayah Persekutuan dan Putrajaya berkurangan secara drastik. Tidak pernah dalam satu pun kenyataannya, Khalid Ibrahim dan Pakatan Rakyat Selangor menyalahkan SPLASH, ABASS dan PNSB walaupun ketiga-tiganya juga sama seperti SYABAS yang bertanggungjawab membersih dan merawat air mentah.

Dan yang lebih menariknya, ketiga-tiga syarikat air itu juga sama seperti SYABAS memerlukan bantuan loji yang lebih besar, lebih cekap dan lebih mampu menampung permintaan air yang semakin meningkat di seluruh Lembah Kelang!

Khalid Ibrahim nak berdebat?

"Sa... sa... sa... yaaaaa de...ngan... ini... merasmikan u...pa..ca...ra berkhatan bera...mai-ramai...!"

Mungkin itu sahaja yang mampu dilafazkan oleh Khalid Ibrahim...

Setakat berdebat... menjawab di DUN pun tidak mampu di mana DUN merupakan tempat yang paling afdal untuk Khalid Ibrahim berbuat demikian, ini nak berdebat depan awam?

Betul-betul perangai Anwar Ibrahim! Sekaligus mengesahkan Rani Osman sebagai pemuja telur dan tulang punggung Anwar Ibrahim yang amat tegar!!

Debat konon... piiiiraaaahhhh... kerja dibuat macam orang mabuk pegang botol brandi, sibuk nak berdebat!!!

Boleh Rani Osman kata, isu air adalah ciptaan UMNO yang sudah nazak nak menang.... lawak betullah Pesuruhjaya PAS Selangor yang baru ni!

3 comments

BERTUDUNG TAPI JAHIL... ITU YANG DIBANGGAKAN?


Para pecacai Pakatan kebelakangan ini sudah mula beralih tumpuan. Mereka agak kurang memperkatakan tentang aib pemimpin UMNO tetapi lebih sibukkan dengan artis-artis wanita yang bertudung. Seolah-olah artis wanita yang bertudung merupakan satu kejayaan kepada PAS yang baru menerima keahlian Abby Abadi. Seolah-olah kerana Abby Abadilah membuatkan artis-artis wanita itu bertudung.

Dek kerana itulah apabila bekas artis PAS yang sekarang popular di Astro, Akil Hayy memberikan nasihat agar artis-artis yang 'berhijrah' agar tidak dipergunakan oleh orang politik tertentu yang berkepentingan, maka melompat sakanlah para pecacai kerana segala usaha dan promosi yang diberikan kepada beberapa orang artis yang masuk PAS kerana masalah kewangan seperti Bob Lokman, Hairie Othman dan Abby Abadi, hancur berkecai begitu sahaja.

Walaupun penulis sebenarnya tidak pernah berminat dengan Akil Hayy walaupun sewaktu dia masih ikat sapu tangan di kepala lutut ketika membuat persembahan atau photo shooting sebagai penyanyi kumpulan D'Riyadh, apa yang diungkapkannya atau nasihatnya kepada artis-artis yang berhjirah itu, adalah benar belaka.

Berkata Ibn Mas'ud:

"Jadilah orang yang berilmu atau orang yang belajar dan janganlah sesekali kamu menjadi pengikut kepada pendapat seseorang.”

Bertaklid merupakan fenomena yang sedang berlaku dengan penuh berleluasa pada zaman ini. Taklid mempunyai kaitan yang sangat rapat dengan taksub.

Itulah yang sedang dilalui dan ditunjukkan dengan bangga oleh mereka yang baru berhijrah kononnya. Mereka tidak mahu atau tidak belajar, sebaliknya mereka sekadar mengikut pendapat orang yang mereka anggap sebagai guru. Lebih teruk lagi ialah apabila mereka berguru pula dengan kitab dan bukannya dengan mursyid yang muktabar atau dipercayai.

Dalam beberapa pendapat yang dikeluarkan oleh Abby Abadi contohnya, kita dapat mengesan kejahilannya yang keterlaluan tetapi dia bijak menyorokkannya dengan bertudung dan masuk PAS. Manakala Hairie Othman yang pernah ditangkap khalwat dan diketahui mempunyai masalah kewangan yang sangat meruncing sehingga akhirnya terpaksa masuk PAS pula, dapat dikesan tentang tahap ilmu agamanya yang sangat rendah. Bob Lokman tak payahlah kita ceritakan.... Semuanya sudah sedia maklum apa alasannya yang mewajarjan dia berparti politik.

Belajar agama dengan masuk parti politik, samalah seperti bertaklid. Barangkali si bingung-si bingung itu tidak tahu bahawa Imam Malik rahimahullah pernah melarang dan menentang keputusan Khalifah Abu Jaafar Al Mansur dan Harun Al Rashid yang mahu enjadikan Mazhab Maliki sebagai mazhab rasmi Kerajaan Abbasiyyah manakala kitabnya pula, Al Muwatta' diangkat sebagai sumber perundangan dan rujukan kerajaan berkenaan.

Bayangkanlah pula bagaimana kekaguman yang ditunjukkan oleh artis-artis yang baru berhijrah itu pula...

Niat merrka baik iaitu mendekatkan diri denganagama dan mahu enjadi umat yang patuh. Bagaimanapun, mereka telah tersalah tempat di mana mereka diajar bertaklid dan mereka pula sangat megah dengan perbuatan berkenaan. Disebabkan bertaklid itulah, mereka begitu giat berpolitik, bukannya mereka giat mencari ilmu pengetahuan dan menajamkan amal ibadat yang mubgkintelah mereka abaikan selama ini.

Golongan yang berilmu pengetahuan dan tahu tentang larangan bertaklid sudah semestinya akan mengelakkan diri daripada menjadi pak turut yang membabi buta sepertimana yang ditunjukkan oleh Abby Abadi dan gerombolannya. Sebaliknya mereka akan terus menghilangkan diri dan tidak lagi muncul di khalayak ramai sambil mengakui kononnya mereka sudah insaf dan sudah jumpa jalan pulang walaupun mereka sebenarnya disesatkan makin jauh oleh Iblis laknatullah....

Mungkin mereka tidak sedar tentang tipu perdaya Iblis dengan topengan agama, tetapi adakah logik orang yang sudah insaf menggunakan keinsafan itu untuk mencerca orang lain pula sepertimana yang dilakukan oleh Abby Abadi, Bob Lokman dan Hairie Othman sedangkan mereka tiada pengetahuan melainkan mendengar apa yang merka suka dengar.

Justeru berbangga-bangga dengan perubahan dari tidak bertudung kepada bertudung adalah sesuatu yang bersifat sangat murahan. walaupun aurat adalah satu kewajipan untuk menutupnya, yang menanggung kewajipan berkenaan adalah tuan punya badan. Yang mewajibkan setiap individu itu menutup aurat sepertimana yang diperintahkan Allah Taala adalah kerana keimanannya, bukanya kerana dia masuk PAS. Disebabkan kegagalan itulah,ramai yang bertudung tetapi tudung mereka hanyalah fesyen semata-mata bukannya penutup aurat yang sebenar-benarnya....

Bagi orang tarikat, aurat luaran sahaja tidak memadai, sebaliknya aurat dalaman yang perlu lebih dititik beratkan untuk ditutup kerana aurat itulah yang akan bersoal jawab di hadapan Rabbul Jalil nanti. Apatah lagi lebih 90 peratus tentang al Quran adalah diri sendiri, bukannya individu lain.

2 comments

Blog Archive

Labels