IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, September 18, 2012

GUAN ENG TERPAKSA BERHADAPAN DENGAN BEKAS-BEKAS PEMIMPIN DAP YANG SEDANG BUKA TEMBELANGNYA!!!

Tuesday, September 18, 2012

Kalau selama ini, DAP begitu berbangga kerana masalah dalam kain mereka, sentiasa dapat diatasi menerusi lakonan-lakonan yang sangat mantap, terutama sekali apabila Kit Siang menggunakan kuasa tunggalnya untuk memangkas dan membunuh kesemua pencabar anak lelakinya, Lim Guan Eng.

Namun dari semasa ke semasa, Lim Guan Eng dan Kit Siang sendiri tidak mampu untuk menutup atau melindungi segala kepincangan yang berlaku dalam parti Sosialis chauvinist itu. Biarpun Guan Eng cuba menampilkan dirinya sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang yang sangat hebat dengan ketelusan, tidak mengamalkan perkauman dan sangat jujur.

Malangnya, lakonan-lakonan seperti itu tidak mampu melindungi kejahatan DAP. Tidak sahaja di kalangan yang tidak pernah tahu apa yang berada di dalam selimut DAP, bahkan sekarang ini, sudah terdapat bekas-bekas pemimpin DAP sendiri yang sudah mula sedar dan mahu mendedahkan kejahatan DAP yang diketuai oleh Lim Guan Eng.

Daripada maklumat yang kami terima, kumpulan buangan DAP yang terdiri daripada Tunku Aziz, Tan Chee Chong dan Yap Kok Min serta beberapa orang pemimpin DAP yang lain sedang merancang untuk menjalankan siri roadshow di beberapa buah negeri seperti Pulau Pinang, Selangor, Perak dan Johor....
BACA SAMBUNGANNYA DI SINI

0 comments

BEBAS MACAM MANA, NURUL IZZAH? BEBAS ROGOL KAU?


Sememangnya Pakatan Rakyat terus merancang dan cuba membayangkan yang Polis Diraja Malaysia adalah musuh rakyat Malaysia. Menerusi pemimpin mereka seperti Nurul Izzah Anwar Ibrahim, Rafizi Ramli, dan sekalian pemimpin-pemimpin DAP, PDRM seringkali digambarkan sebagai samseng dan pembunuh berlesen di negara ini.

Terbaru, kenyataan Nurul Izzah kononnya Hishamuddin Hussein Onn telah memberikan gambaran bahawa PDRM tidak bebas, merupakan sebahagian daripada usaha-usaha terancang yang bergerak menggunakan tabir Zionis dan musuh negara.

PDRM telah berulang-ulang kali berjaya mematahkan sebarang cubaan untuk menghuru-harakan negara ini dari zaman darurat sehinggalah ke zaman Internet bermaharajalela, PDRM sentiasa berada di hadapan.

Itulah yang seringkali menjadi penghalang kepada anasir-anasir subversif yang mahu menggulingkang kerajaan sah pilihan rakyat. Walaupun mereka kononnya ingin menjayakan demokrasi dan merampas negara menerusi pilihanraya, tetapi hakikatnya, PKR khususnya amat cenderung untuk menggunakan pelbagai kaedah haramjadah untuk menang.

Kerana itulah, dari semasa ke semasa, para pemimpin muda PKR seperti Nurul Izzah akan menggambarkan sebagai POLIS TIDAK BEBAS, POLIS BARUA UMNO, POLIS ANJING KERAJAAN dan sebagainya. Tujuannya tidak lain dan tidak bukan adalah untuk menaikkan sentimen kemarahan rakyat terhadap polis. Apabila polis sudah terlalu sibuk melayan kerenah para pemimpin PKR, maka mudahlah haramjadah-haramjadah seperti Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng menjalankan kejahatan mereka terhadap rakyat Malaysia.

Contoh terbaik ialah bagaimana sebelum ini serangan bertalu-talu terhadap PEGUAM NEGARA akhirnya membuahkan hasil apabila PEGUAM NEGARA memperlihatkan KETAKUTANNYA sehinggakan banyak kes-kes melibatkan para penyokong Pakatan Rakyat, dihumban atau diabaikan begitu sahaja.

Terbaru ialah apabila para penyokong dan peserta BERSIH 3.0 dibebaskan oleh mahkamah...

Macam itulah sebenarnya yang dikehendaki oleh Nurul Izzah...

Anehnya, kalau keselamatannya terancam, dia juga yang akan berkata polis tidak bekerja... bila polis bekerja, katanya polis tidak bebas...

Entah yang mana satulah yang betul mengikut Pakatan Rakyat!!!


0 comments

ANWAR IBRAHIM KE LONDON AMBIL DUIT DARI AL GORE!!!


Maklumat memberitahu, Anwar telah ke London pada 17 September lalu dan dijangka pulang ke Malaysia pada 22 September 2012. Dengan kata lain, Anwar kini sedang menerima arahan dan ajaran saat-saat akhir daripada para guru, ikon, berhala dan tuan besarnya di luar negara.

Sudah terlalu lama timbul persoalan, apa sebenarnya yang Anwar Ibrahim cari di luar negara, siapa yang Anwar Ibrahim jumpa, apa motif sebenar kekerapannya ke luar negara, khususnya Eropah dan Amerika Syarikat. Persoalan-persoalan tersebut tidak pernah dijawab oleh Anwar Ibrahim mahupun konco-konconya. Sebaliknya, setiap kali perkara tersebut dibangkitkan, Anwar Ibrahim akan cuba mempersoalkan Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor pula ke luar negara atas kapasiti peribadi mahupun rasmi.

Terlalu banyak pendedahan dibuat tentang Anwar Ibrahim dan pemergiannya ke luar negara. Bukti-bukti bergambar mahupun klip-klip video yang menunjukkan Anwar dan pemimpin-pemimpin Zionis tertentu dalam program-program yang dikenalpasti sebagai program untuk menjahanamkan negara-negara dan umat Islam, telah didedahkan, namun Anwar Ibrahim dan konco-konconya tetap menafikan yang keseluruhan operasi Pakatan Rakyat, khususnya PKR dibiayai oleh Zionis.

Anwar Ibrahim dan PKR cuba menyaingi Barisan Nasional dengan kemewahan. Apabila sudah terdesak, akhirnya Khalid Ibrahim yang menjadi kepala pembohong dengan mengatakan, PKR memperoleh kemewahan tersebut hasil pembiayaannya secara peribadi. Contoh terbaik adalah dalam kes bas dan treler mewah yang digunakan oleh Anwar Ibrahim untuk berceramah di seluruh Semenanjung. Namun apabila dibuktikan bahawa pembiayaan tersebut datangnya daripada rompakan wang rakyat Selangor yang dilabelkan oleh PKR sebagai GERAN SELANGORKU, Khalid Ibrahim dan konco-konconya di Selangor pula yang mengelak atau melarikan diri.

Secara logik, kita boleh mempersoalkan dari mana sebenarnya Anwar Ibrahim memperolehi wang yang banyak bagi membolehkan dia terbang ke sana ke mari dengan begitu bebas. Dan secara logik juga, Anwar mempunyai dua sumber untuk tujuan berkenaan selain perbelanjaan buat program serta aktiviti partinya. Sumber pertama adalah domestik atau dalam negeri. Dan yang kedua adalah sumber dari luar negara.... SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM

0 comments

PAKATAN SAKIT HATI DENGAN ORANG RAMAI YANG BERKERUMUN DALAM MAJLIS NAJIB DAN ROSMAH!!!


Dah jadi macam puaka la pulak.

Setiap kali gambar orang ramai dalam majlis yang melibatkan Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor, setiap kali itulah juga Pakatan Rakyat, dari sebesar-besar pemimpin sehinggalah sekecil-kecil peranan propaganda, akan cuba mencari-cari jikalau gambar-gambar berkenaan terdapat cacat cela yang membolehkan mereka untuk mengatakan ia hanyalah gambar-gambar penipuan semata-mata.

Anehnya, mereka mempertikaikan gambar-gambar 'still' tetapi tidak pula mempertikaikan visual-visual yang dipaparkan di kaca televisyen.

Barangkali kerana mereka sudah terbiasa dengan penipuan visual dan grafik, maka mereka pun beranggapan bahawa orang lain juga melakukan penipuan yang sama.

Gambar terbaru yang dipertikaikan ialah perasmian mesyuarat delegasi UMNO Bahagian Pekan, Pahang.

Menurut mereka, salah satu gambar yang tersiar di akhbar New Straits Times itu adalah gambar yang telah disunting. Alasannya, terdapat beberapa kecacatan seperti yang ditunjukkan di bawah sekaligus mengesahkan bahawa orang ramai di majlis tersebut adalah 'pendua'.

Amat kasihan dan belas dengan rintihan para pecacai Pakatan Rakyat ini. Sukar benar untuk mereka menerima hakikat bahawa Najib dan Rosmah sememangnya merupakan tarikan kepada orang ramai. Sedangkan pada masa yang sama, Anwar Ibrahim pula terpaksa bertungkus lumus untuk membuktikan, dia masih jadi daya tarikan orang ramai untuk mendengar temberangnya.

Yang mereka nak tunggu-tunggu sangat ialah, Najib dan Rosmah hanya berdua melawat tempat-tempat tertentu. Tidak ada orang ramai dan tidak ada sesiapa pun yang menyambut kedatangan Najib dan Rosmah.

Kalau itulah yang berlaku, walaupun ianya tidak benar, akan dianggap benar dan diagung-agungkan.

Yang bermain dengan angka dan orang ramai ialah PKR. Sekarang, mereka pula yang dirundung ketakutan apabila melihat Najib dan Rosmah pula yang dikerumuni ramai, sedangkan Anwar Ibrahim pergi ke mana-mana pun orang menyampah!!!

4 comments

JANGAN KETERLALUAN MENGHINA NIK AZIZ!!!


Mungkin entri ini akan membuatkan ramai yang melompat dan marah sakan, terutama dari kalangan yang pro kerajaan. Pastinya ada yang beranggapanblog ini dan penulisnya sudah pun beralih sokongan atau kembali seperti yang asal.

Penuis berterus teranglah... Walaupun penulis menyokong Najib Abdul Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia dan kerajaan serta parti yang diterajuinya, namun perbuatan menghina seperti ini, penulis sama sekali tak setuju.

Kita boleh bertentang pendapat mahupun berbeza kiblat politik tetapi kita masih di bawah satu kalimah thoiyibbah meskipun ramai daripada kita sekadar tahu mengucapkan atau melafazkannya sahaja.

Kita juga boleh mengkritik atau mengecam mana-mana hasil kerja pemimpin politik yang kita rasakan sebagai menyongsang atau menyeleweng daripada amanah yang mereka lafazkan dan tuntut selama ini.

Namun apabila berlaku seperti gmbar yang dipaparkan di atas, ia sebenarnya adalah sesuatu yang amat memalukan ita sebagai bangsa Melayu yang beragama Islam. Tolonglah jangan buat sesuatu yang memualkan seperti ini. Mungkin pada mata kita ia kelihatan amat janggal dan mungkin juga kelihatan seperti gelojoh benar tetapi mungkin ada sesuatu yang tidak kita tahu atau kita pernah dengar selama ini.

Hadith: Dari Anas: “Bahawasanya Rasulullah s.a.w sewaktu makan menggunakan tiga jari, dan sabdanya: “Ketika suapan seseorang dari kamu jatuh, hendaklah diambil, dibersihkan dari kotorannya, lalu dimakan, jangan dibiarkan syaitan yang makan. Dan beliau SAW, menyuruh membersihkan sisa makanan di piring dengan sabdanya: “Kalian tiada mengetahui dengan pasti butiran makanan yang mana terletaknya barakah pada makanan” (HR. Muslim)

Melampau sangatlah bagi mana-mana orang yang menyamakan perbuatan Nik Aziz itu dengan BABI atau khinzir. Itu namanya kurang ajar atau tersangat biadap. Kalaupun tidak tahu tentang mengapa ramai orang tua atau jemaah tabligh atau dari kaum sufi mahupun tarikat yang buat perangai yang kelihatan tidak cukup moden itu, tak perlulah disamakan dengan babi atau mana-mana haiwan sekalipun.

Kita boleh menghentam Nik Aziz kerana kegagalannya selaku Menteri Besar Kelantan atau mursyidul am PAS, tetapi apabila kita gunakan benda seperti ini untuk berpropaganda, ia bukannya menambahbaik sebaliknya memperlihatkan yang kita sebenarnya TERLALULAH AMAT BAHLOL.

Berhentilah berbuat seperti ini lagi. Nik Aziz dan pemimpin PAS ada banyak kelemahan dan kepincangan lain yang boleh kita sebut, besarkan dan uar-uarkan. Tak perlu kita cuba yakinkan orang ramai yang Nik Aziz dengan babi adalah sama kerana ia tidak sahaja menghina Nik Aziz sebaliknya menghina kebijaksanaan dan ilmu pengetahuan kita sendiri.


2 comments

Monday, September 17, 2012

SUBVERSIF PKR MEMANG NAK TUKAR BENDERA.... TAK NGAKU APA LAGI?

Monday, September 17, 2012

Siapa dibelakang orang yang bertanggungjawab mengibarkan bendera baru untuk Malaysia pada malam sambutan Hari Kebangsaan 30 Ogos yang lepas bukan lagi rahsia.

Individu yang bertanggungjawab adalah seorang pemimpin muda PKR yang memegang jawatan Timbalan Ketua Penerangan AMK yang juga pegawai di Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor, Najwan Halimi. Pengakuan beliau boleh dibaca di sini

Pengakuan yang dibuat Najwan Halimi adalah satu tamparan yang cukup hebat kepada Anwar Ibrahim yang sebelum itu menuduh perkara itu adalah mainan politik UMNO untuk memburukkan pembangkang. Tuduhan Anwar boleh dibaca di sini.

Walaupun PKR cuba menafikan mereka terlibat dan menafikan mereka akan menukar bendera jika memerintah negara ini, namun sehingga ke hari ini belum ada satu larangan yang dikeluarkan oleh PKR yang meminta orang-orangnya agar tidak lagi mengibar bendera tersebut sebagai ganti kepada bendera Malaysia.

Blog The Unspinners beberapa hari lepas mendedahkan bagaimana Hishamuddin Rais dan dibantu oleh kumpulan PKR menjual bendera baru tersebut untuk dikibarkan melalui laman Radio Bangsar Utama . Pendedahan The Unspinners tersebut boleh dilihat di sini.

Rancangan mereka menjadi kenyataan apabila pada hari Sabtu bendera berkenaan mula dikibarkan dibeberapa tempat di negeri Selangor. Antara tempat yang terlibat adalah Damansara,Subang dan Shah Alam. SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM

0 comments

LAWAK IDRIS AHMAD... JAGA MELAYU KONON... JOM GELAK!!!


Bekas Ketua Penerangan PAS yang sekarang ini Pengarah Latihan dan Pengkaderan, Idris Ahmad barangkali menyangka semua orang bodoh dan bangang serta wala' tidak tentu tempat. Katanya, selama lebih 50 tahun, UMNO jaga Melayu, Melayu tidak semakin diangkat martabat sebaliknya semakin merempat.

Tak tahulah, Melayu mana yang dimaksudkan oleh Idris Ahmad... tapi rata-rata, Melayu di seluruh Malaysia semenjak 50 tahun lepas, tidak lagi makan ubi kayu. Tidak lagi bergantung kepada taukeh-taukeh yang akan memberikan sebut harga yang tersangat rendah kepada produk-produk mereka. Bahkan tidak lagi bergantung kepada produk-produk yang dibuat oleh bukan Melayu untuk mereka makan ataupun mengisi perut.

Sebaliknya Melayu sekarang, ramainya yang mati di jalan raya kerana kemalangan kenderaan. Sudah ramai yang bercakap tentang naik kapal terbang ke sana ke mari. Bahkan pemimpin-pemimpin PAS yang beberapa tahun dahulu hanya naik van buruk berceramah bersama-sama pengikut yang mengusung tikar jerami berkampung dan berhotel di surau-surau serta masjid-masjid, kini sudah menggunakan kenderaan-kenderaan mewah selain bermalam di hotel-hotel.

Nak kata Idris Ahmad ni jenis manusia yang masih tengok televisyen hitam putih, atau masih lagi memasak menggunakan kayu api, tidak mungkin la kut. Sebabnya, setiap kali jumpa dia dalam program-program PAS, biasanya dia tinggal di hotel-hotel mewah. Kenderaan yang digunakannya juga, bukan lagi dari jenis Van LiteAce atau HiAce.

Agak-agaknya dari mana pemimpin-pemimpin PAS memperolehi kemewahan dan kemudahan itu? Untuk apa tabung-tabung amal galak diusung setiap kali semasa dan selepas ceramah? Bukankah semua duit ceramah itu datangnya daripada penyokong-penyokong PAS yang rata-ratanya Melayu.

Kalau dahulu, paling banyak kutipan pun, dua tiga ratus ringgit, sekarang, kalau penceramah baru seperti Abby Abadi pun PAS boleh bayar dua tiga ribu ringgit, fikir-fikirkanlah pula berapa banyak kutipan yang berjaya dibuat?

Lebih melawakkan lagi bila Idris Ahmad terlupa nak kira berapa kerusi yang ditandingi oleh PAS dan berapa pula PAS boleh menang daripada kerusi-kerusi yang ditandingi itu. Kalau jumlah tidak lebih 60 kerusi Parlimen itu yang dikatakan oleh Idris Ahmad, mampu membela Melayu, barangkali itulah jawapannya tentang PEMBELAAN MELAYU YANG DIBUAT OLEH PAS DI SELANGOR DAN PULAU PINANG?

Kalau nak melawak pun, agak-agaklah wahai Idris Ahmad oiii... Melayu memang memerlukan PAS sebagai gandingan kepada UMNO tetapi kalau PAS kata nak ganti UMNO dengan 60 kerusi yang ditandingi yang sudah pasti tidak akan menang kesemuanya pun, itu bukan lagi membela. Itu namanya membodohkan Melayu!!!

2 comments

Saturday, September 15, 2012

SKANDAL SEKS LAGI, KALI INI MELIBATKAN PENGERUSI PEMBINAAN MASJID PULAK DENGAN BINI ORANG!!!

Saturday, September 15, 2012
Apa la nak jadi...

Satu lagi skandal didedahkan oleh KEDAHAN69ERS.COM yang melibatkan Pengerusi Pembinaan Masjid Taman Kenari, Padang Serai dengan isteri orang. Individu berkenaan yang dikatakan bernama Sulaiman juga merupakan salah seorang Ahli Majlis MDK (Majlis Daerah Kulim).

Apa nak kata lagi...

Para penyokong PAS Padang Serai dan Kulim-Bandar Baharu pastinya akan cuba untuk menidakkan pendedahan ini sebagaimana yang mereka cuba lakukan terhadap ADUN Merbau Pulas, Siti Aisyah Ghazali yang kemudiannya, ternyata benar-benar mengahwini bekas pemandunya dan menjadi isteri kedua. Pendedahan tentang Siti Aisyah Ghazali dan skandalnya dengan Sazali bin Sudin yang turut mendapat perhatian Menteri Besar Kedah, cuba disorokkan dan diberikan gambaran yang baik-baik.

Bagaimanapun, bangkai gajah tidak boleh disorok dengan sehelai daun.

Itu jugalah yang berlaku kepada Pengerusi Pembinaan Masjid Taman Kenari, Padang Serai itu...


0 comments

ISU RCI DI SABAH MAKAN DIRI, KETUA PEMUDA PAS SABAH PENDATANG ASING RUPA-RUPANYA!!!

Lahirul Latigu, Ketua Pemuda PAS Sabah

Nak kata lawak pun ada, nak kata menyedihkan pun ada...

Apakan tidak, duk pung-pang-pung-pang tentang pendatang asing yang diberikan surat beranak dan dokumen diri, rupa-rupanya si empunya diri adalah pendatang asing ke Malaysia yang kemudiannya mendapat kasihan belas dan diberikan kewarganegaraan.

Bukan dia sahaja, bahkan ibu bapanya pun sama...

Passport bapa Lahirul yang jelas-jelas menunjukkan kewarganegaraannya!

Sembang besar konon-kononnya dia dapat kewarganegaraan secara automatik apabila lahir pada tahun 1976, tetapi bukti yang duk ada pula menunjukkan dia hanya mendapat Surat Beranak pada tahun 1987 menerusi Cabutan Daftar Lewat.

Kahkahkahkah... ini samalah macam kes Badrol Amin 'Tazkirah Jam 3 Pagi,' Saifuddin Nasution, Azmin Ali dan sebagainya di dalam PKR yang berkod 71.

Agak-agak, mengapa Kit Siang tak sibuk-sibuk sangat dengan isu pendatang asing? Agak-agak berapa kod kad pengenalan dia? Agak-agak, di mana Kit Siang dilahirkan?

Kahkahkah... siap tak mengaku bangsa BUTON si Ketua Pemuda PAS Sabah ini... dikatakannya dia berbangsa Murut, tetapi statusnya di JPN baru sahaja ditukar dari BUTON ke MURUT, padahal sebelum itu dalam kesemua borang dan rekodnya, dia sendiri yang tulis, bangsanya adalah BUTON...

Tengok sendiri... bukti Ketua Pemuda PAS Sabah menipu tentang status dirinya.

Patutlah beria-ia sangat Lahirul Latigu mengepalai kempen menentang pendatang asing, rupa-rupanya dia ada conflict of interest dan rendah diri yang sangat ultra... dia cuba nak sorok identiti dan latar belakangnya rupa-rupanya...

BACA TAMBUAKASABAH untuk lebih penjelasan

1 comments

LORI BURUK JADI PILIHAN, KHALID IBRAHIM BERPAKAT DENGAN RONNIE LIU SEBAT DUIT RAKYAT!!!


Khalid Ibrahim ternyata sudah ketakutan. Selepas mengaku kononnya dialah yang membiayai penyewaan treler dan bas mewah yang digunakan untuk menjelajah di seluruh Semenanjung bagi membesar-besarkan pembohongan dan tipu perdaya Anwar Ibrahim, kini cerita tentang lori cabuk yang alat gantinya tidak lagi diperolehi tetapi telah dibeli dengan harga yang sangat mahal oleh Kerajaan Negeri Selangor, bagaikan puaka yang sedang menghantui dan mengejarnya.

Desakan-desakan semakin kuat agar Khalid Ibrahim bercakap benar dan menunjukkan bukti bagi menyanggah bukti-bukti yang telah dipaparkan berhubung pembelian 50 lori-lori cabuk berkenaan daripada franchiser di Malaysia yang dipercayai didalangi oleh Ronnie Liu, Exco Kanan Selangor. Namun Khalid Ibrahim lari-lari dan sentiasa mengelak daripada bercakap benar serta memberikan penjelasan yang lebih memuaskan hati selain menunjukkan gambar-gambar lori cabuk berkenaan yang sudah dicat baru.

Menariknya, berbanding memberikan penjelasan, PKR cuba untuk melarikan topik dengan membesar-besarkan tentang bas mewah tidak berpermit yang dibaling cat merah. Itu topik yang dibesar-besarkan dan digembar-gemburkan. Konon-kononnya, kesamsengan UMNO telah mengancam keselamatan Anwar Ibrahim, walaupun ramai yang berpendapat cat merah dan tradisi samseng ini sebenarnya adalah MILIK PKR SEPENUHNYA.

DAP pula menerusi Ng Suee Lim cuba membangkitkan tentang masalah pengusaha-pengusaha burung walid yang melibatkan Kementerian Pertanian yang diterajui oleh Noh Omar sehingga membawa samseng-samseng mengacau program Noh Omar di Tanjong Karang, pagi tadi.

Isu-isu yang dibangkitkan oleh Pakatan Rakyat untuk mengelabui beberapa skandal besar seperti Talam Corporation, 50 lori compactor cabuk dan sebagainya, ternyata cukup remeh dan langsung tidak memberikan manfaat kepada rakyat Selangor secara keseluruhannya.

Mungkin ada yang beranggapan, Ng Suee Lim sedang memperjuangkan nasib rakyat marhein yang terlibat dengan pengusahaan burung walid, namun seperti yang diketahui, majoriti pengusaha industri tersebut bukanlah dari kalangan marhaein, sebaliknya daripada kalangan yang mempunyai modal besar.

Namun ramai yang masih ingat, bagaimana Ng Suee Lim, ADUN Sekinchan, manusia 'bermuka babi' itu pernah menentang projek saliran dan tali air di Tanjong Karang sehingga melanggar kawasan dan hampir dibelasah oleh penduduk kampung kalau tidak kerana diselamatkan oleh pengawal peribadinya yang berbangsa Melayu tidak lama dahulu.

Mengapa agaknya Khalid Ibrahim begitu takut dan enggan membicarakan tentang 50 lori-lori cabuk yang dibeli dengan ratusan juta ringgit duit rakyat Selangor?

Sebelum merampas konsesi sampah dan pembersihan di Selangor dari Alam Flora Sdn. Bhd, pelbagai janji manis ditabur oleh Khalid Ibrahim dan Pakatan Rakyat. Konon-kononnya Pakatan Rakyat mampu menyelesaikan masalah sampah dan pembersihan secara lebih cekap berbanding Alam Flora. Rupa-rupanya yang lebih cekap ialah, Pakatan Rakyat menyapu duit rakyat Selangor!

Itu belum lagi masalah air yang sehingga kini belum lagi selesai....

0 comments

ANWAR IBRAHIM BERJAYA TANGKAP DUA KATAK PURU SABAH!!!


Dengar kata, hari ini Anwar Ibrahim akan mengumumkan kemasukan dua orang 'pemimpin UMNO' Sabah ke PKR iaitu Yahya Lampong dan Ibrahim Menudin.

Siapa Yahya Lampong dan Ibrahim Menudin?

Kedua-dua orang ini ada jawatan dalam UMNO pada zaman Anwar Ibrahim berkuasa di Malaysia sebagai Timbalan Presiden UMNO dan Timbalan Perdana Menteri. Namun, politik Sabah yang unik telah menolak kedua-dua orang ini.

Sedikit keberuntungan berbanding Yahya Lampong, Ibrahim Menudin merupakan salah seorang daripada orang penting Kencana Sapura Petroleum yang turut mempunyai kaitan dengan salah seorang anak bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir.

Berbekalkan modal itulah, Anwar Ibrahim berasa cukup yakin, pengundi-pengundi di Sabah akan buka mata dan yakin PKR akan menjadi penguasa di Sabah pada PRU13 nanti.


0 comments

SPRM TAKUT ATAU BEKERJASAMA DENGAN SUARAM?


Perihal SUARAM yang mendapat dana asing telah lama diperkatakan. Bukti-bukti telah pun ditunjukkan. Bahkan fakta-fakta tentang SUARAM yang sebenarnya merupakan boneka asing, juga telah dibentangkan.

Desakan agar siasatan dan tindakan diambil terhadap SUARAM telah dibuat semenjak sekian lama. Namun sehingga kini, SUARAM bagaikan mendapat kekebalan yang sangat luar biasa. SUARAM tidak sahaja dibebaskan untuk beraktiviti dan menerima dana dari luar bagi pembiayaan aktiviti-aktiviti subversif di negara ini, bahkan, SUARAM pula dengan sengaja mencabar kerajaan agar mengambil tindakan ke atas mereka kerana SUARAM tahu, kerajaan sahaja tidak akan mampu berbuat apa-apa jikalau agensi yang berkaitan tidak melakukan sebarang tindakan.

Justeru, timbullah persoalan sama ada SPRM sebenarnya mendapat 'bahagian-bahagian' tertentu daripada SUARAM sehinggakan tiada tindakan yang diambil terhadap pertubuhan yang mendaftar sebagai syarikat sendirian berhad itu?

Atau sebenarnya SPRM lebih takutkan kepada kuasa asing kerana sebarang tindakan kepada SUARAM akan mengundang kemarahan luar biasa daripada kuasa asing berkenaan?

Agak aneh melihat gelagat SPRM. Dalam beberapa kes yang membabitkan UMNO-BN, mereka sanggup menghantar petugas untuk mengintip 24 jam sehari dan 7 hari seminggu. Namun dalam kes-kes yang mempunyai kaitan rapat dengan Pakatan Rakyat, SPRM seperti lepas tangan dan pejam biji mata.

Kes paling menarik ialah pembalakan di Kedah terutama di kawasan membabitkan Gunung Inas. Walaupun secara sah, hutan simpan kekal telah ditukarkan menjadi tanah kerajaan tanpa melalui prosedur yang dibenarkan, SPRM kelihatan sangat berlengah-lengah untuk mengambil tindakan.

Begitu juga dengan kes tanah perkuburan swasta Sungai Kob, Karangan, Kulim yang melibatkan sebuah syarikat besar. Walaupun secara sah, status tanah yang menjadi tanah perkuburan swasta tersebut telah ditukar dari Tanah Rezab Melayu untuk pertanian menjadi tanah persendirian secara haram melibatkan Pejabat Daerah dan Pejabat Tanah dan Galian, namun SPRM sekadar 'berlakon' untuk mengambil tindakan, sedangkan sehingga kini masalah berkenaan tetap ditanggung oleh penduduk dan pemilik tanah di sekitar tanah perkuburan swasta berkenaan.

Dalam hal SUARAM, semua pihak sudah mula menyatakan kehairanan dengan keengganan SPRM untuk melakukan siasatan. Apa sebenarnya yang sebenarnya berlaku antara SPRM dan SUARAM? Siapakah sebenarnya yang memberikan arahan agar SPRM tidak melakukan siasatan ke atas SUARAM yang sudah pun mengaku, mereka memang menerima dana dari pihak asing, meskipun SUARAM sendiri bukanlah sebuah NGO berdaftar?

0 comments

Friday, September 14, 2012

(VIDEO) PENGAJARAN: JANGAN MENDERHAKAI IBU ANDA...

Friday, September 14, 2012

Video ini sebenarnya sudah lama. Tetapi ada eloknya untuk kita 'mengulangkajinya' semula.

Jangan ditiru perangai anak-anak derhaka di dalam klip video ini yang tergamak meninggalkan ibu mereka keseorangan di tepi jalan.

Jangan diulangi perangai anak-anak jahanam ini yang membiarkan air mata ibu mereka tumpah kerana keegoan dan perasan mereka bagus sangat!

Jangan ditengking dan dijerkah, apatah lagi meninggikan suara kepada ibu yang telah bersusah payah melahirkan, membela, mendidik dan bersusah payah selama anda hidup, walaupun dia melakukan kesalahan, kesilapan, kealapaan dan kuat berleter.

Jangan biarkan dia bersendirian menghadapi hari-hari tuanya... temanilah dia... sayangilah ibu anda.

Dan kalau anda berada jauh darinya, kerap-keraplah menelefon dan menghubunginya kerana kerinduannya kepada anda pasti menggunung walau dia tidak pernah memberitahunya...

JANGAN MENDERHAKAI IBU ANDA...

2 comments

ZAID IBRAHIM SEDIA DIBELI DAP UNTUK JAWATAN MENTERI BESAR PERAK!!!


Kalau di Pulau Pinang, DAP dan Lim Guan Eng sibuk mengatur beberapa ekor kepala Melayu untuk dijadikan calon mewakili parti tersebut bagi menolak andaian bahawa DAP adalah sebuah parti chauvinist Cina, di Perak pula, ceritanya tidak kurang menarik.

Bekas Ketua Bahagian Kota Bharu, bekas calon PKR dalam PRK Hulu Selangor, bekas calon Timbalan Presiden PKR dan Presiden Parti KITA, Zaid Ibrahim khabarnya telah dilamar oleh DAP dan persetujuan telah diberikan oleh Zaid Ibrahim untuk menyertai parti tersebut secara 'bersekutu'.

Zaid Ibrahim akan dipertaruhkan di Perak oleh DAP dan janji kepada Zaid Ibrahim ialah, sekiranya Pakatan menang di Perak dalam PRU13 nanti, Menteri Besar Perak adalah Zaid Ibrahim, bukan lagi Nizar Jamaluddin yang dilihat dan dianggap sebagai satu liabiliti dek kerana meroyan yang belum sembuh.

Pastinya, musuh utama Azmin Ali itu tidak akan menolak tawaran lumayan yang diberikan oleh DAP kepadanya. Apatah lagi, semenjak dia keluar dari PKR kerana merajuk, Zaid Ibrahim sebenarnya semakin lama semakin pupus. Dia memerlukan sesuatu untuk menaikkan namanya kembali.

Manakala DAP pula amat memerlukan calon-calon Melayu yang membolehkan parti itu menguasai jawatan Menteri Besar. Biarpun Zaid Ibrahim orang Kelantan, dan Undang-Undang Tubuh Negeri Perak pula, mungkin menghalang Zaid daripada menjawat jawatan tersebut sekiranya DAP menang majoriti, namun itu bukanlah perkara besar.

Yang pastinya, Zaid Ibrahim memang boleh dibeli dengan harga yang amat murah!


0 comments

Thursday, September 13, 2012

FAEKAH TAK TAHU MALU, HIDUNG TAK MANCUNG, PIPI BERMINYAK-MINYAK!!!

Thursday, September 13, 2012

Beriya-iya sangatlah Faekah Hussin, SETPOL Menteri Besar Selangor untuk berdebat dengan Chua Tee Yong berhubung Skandal Talam Corporation. Bila Chua Tee Yong enggan berdebat dengannya, Faekah Hussin kata, Chua Tee Yong takut dengan BETINA sepertinya.

Muka tak tahu malu!

Dari awal lagi, Chua Tee Yong dah bagitahu, dia hanya mahu berdebat dengan Khalid Ibrahim. Khalid Ibrahim adalah Menteri Besar Selangor. Banyak benda dalam penjualan, swapping dan pengambialihan hutang selain transaksi tanah syarikat berkenaan ada dalam pengetahuan Khalid Ibrahim. Sedangkan Faekah Hussin pula sekadar SETPOL.

Khalid Ibrahim dah lari ke Bangkok untuk mengelak daripada berdebat. Faekah yang cuba berlagak serba tahu, ternyata tidak tahu pula sama ada pemergian Khalid Ibrahim ke Bangkok itu atas urusan rasmi atau sekadar melarikan diri.

Yang dihantar oleh Khalid untuk mewakilinya bagi berdebat dengan seorang anak Cina bernama Chua Tee Yong adalah dua orang pemimpin PKR dari bangsa Cina dan dua orang Melayu dari PAS.

Empat lawan satu...

Apa faedahnya itu? Untuk apa?

Untuk memudahkan pemesongan fakta tentang Talam Corporations dan urusan transaksi yang serba meragukan?

Kalau bab Anwar Ibrahim minta berdebat dengan Najib Abdul Razak dan tak mahu orang lain, pandai pula mereka melalak-lalak walaupun semua orang tahu, Anwar Ibrahim sebenarnya tak tahu apa-apa, dan sekadar ingin meraih publisiti secara murahan kerana berjaya berdebat dengan Najib, bukannya kerana berjaya buat kerja, tetapi dalam kes Khalid Ibrahim dengan Chua Tee Yong bagi menjelaskan tentang Skandal Talam Corporation, beriya-iya pula si DAP bernama Tony Pua itu hendak berdebat.

Maka, timbullah pertanyaan, apakah sebenarnya Tony Pua memang ada SAHAM BESAR dalam Skandal Talam Corporation sehinggakan dia perlu menurunkan tarafnya selaku Ahli Parlimen walaupun dia sebenarnya tidak ada dalam senarai pentadbiran Selangor pun?

Tak kisahlah dengan Tony Pua sebab dia adalah DAP. Bila DAP, maknanya memang mereka ada SAHAM HARAMJADAH terbesar dalam setiap skandal kewangan di Selangor sepertimana dalam kes kematian Teoh Beng Hock.

Yang dipersoalkan adalah FAEKAH HUSSIN. Mengapa pula Faekah Hussin hendak berdebat? Adakah dia sebenarnya terlibat dalam transaksi dan penggubahan status tanah Talam Corporation yang digunakan untuk menghapuskan hutang-hutang menerusi pembelian pada harga yang paling tidak munasabah?

Justeru, patut sangatlah mereka berempat dihalau keluar dari dewan perdebatan!!!

0 comments

GEMPAR!!! BUKTI PUAK-PUAK PKR CANTAS-MENCANTAS SESAMA SENDIRI NAK JADI CALON!!!


Usaha-usaha melaga-lagakan Perdana Menteri dengan Timbalan Perdana Menteri sedang dijalankan dengan giat oleh para pemimpin Pakatan Rakyat. Malah, dalam banyak blog, turut diceritakan juga ialah bagaimana para pemimpin UMNO sedang bertungkus lumus untuk jadi calon menerusi pelbagai usaha sama ada kempen, lobi, mahupun cantas-mencantas.

Semuanya dilakukan semata-mata untuk menimbulkan persepsi bahawa UMNO dan Barisan Nasional adalah kumpulan yang laparkan kuasa.

Namun sebenarnya, pertempuran dan perbalahan di dalam Pakatan Rakyat, khususnya PKR untuk menjadi calon pada PRU13 nanti, jauh lebih sengit berbanding gambaran yang diberikan terhadap UMNO dan Barisan Nasional. Para pemimpin PKR sedang berusaha meletakkan konco-konco dan proksi-proksi mereka sebagai calon dengan cuba mempengaruhi Presiden parti, Wan Azizah Wan Ismail, selain surat-surat yang menceritakan tentang keburukan calon sedia ada.

SEL13.COM menerima banyak surat-surat dari Cabang-Cabang dan Ranting-Ranting PKR yang memperkatakan tentang ketidakpuasan hati mereka terhadap pemimpin-pemimpin tertentu. Salah satu daripada surat yang kami terima adalah dari Ketua Cabang Wanita Cabang Alor Gajah Melaka, Puan Zaidah bte Mohd Ali.

Di dalam suratnya kepada Anwar Ibrahim, Ketua Umum PKR, Zaidah menyatakan bahawa dia dan jawatankuasa pilihanraya PRU13, DUN Gadek, Parlimen Alor Gajah telah bersetuju dan sebulat suara untuk mencadangkan Mohd Fakhrurrazi bin Mohd Hanafi Al-Hafiz sebagai calon PKR untuk PRU13 di DUN Gadek, Parlimen Alor Gajah.

Menurut Zaidah, tinjauan telah dibuat dan sebahagian besar penyokong PKR mahukan calon Melayu mewakili PKR dalam PRU13 nanti. Pada PRU12 lalu, calon yang mewakili PKR adalah dari kaum India.

Dalam PRU12, calon Barisan Nasional, Datuk Abdul Ghafar Atan telah memperolehi undian sebanyak 5,326 mengalahkan calon PKR, S.Kanageswari yang mendapat undi sebanyak 2,310. Abdul Ghafar menang dengan majoriti 3,016.

Sokongan kepada Mohd Fakhrurrazi yang dikatakan sering berceramah di surau-surau sekitar DUN Gadek, secara langsung menunjukkan ketidakpercayaan PKR Cabang Alor Gajah kepada masyarakat India. Walaupun selama ini, PKR dikatakan mendapat sokongan besar daripada masyarakat India yang sudah bosan dengan kepimpinan MIC, namun berdasarkan daripada perkembangan semasa,
kecurigaan PKR terhadap kesetiaan masyarakat India, mendorong sebahagian besar pemimpin Cabang mengusulkan agar calon-calon India ditiadakan daripada senarai calon PKR....
SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM

0 comments

SKANDAL SEKS LIM GUAN ENG TERDEDAH LAGI... KALI INI DENGAN RM9 JUTA SEBAGAI KOMISYEN!!!Lim Guan Eng pastinya sedang keresahan yang teramat sangat apabila skandalnya didedahkan kepada umum. Otaknya tentu sedang mencari-cari pelbagai alasan yang boleh direka-reka dan kemudian dijadikan sebagai bahan utama untuk menghentam UMNO dan Barisan Nasional.

Skandal penjualan tanah perumahan rakyat di Jalan Manggis semata-mata bagi membolehkan sebuah hospital pergigian mewah dibina di atas tanah berkenaan, menjelaskan bagaimana segala cakap-cakap Lim Guan Eng tidak ubah seperti cakap-cakap pacat yang tidak menghisap darah.

Lim Guan Eng sepatutnya menjawab berhubung komisyen RM9 juta yang diterima berhubung penjualan tanah tersebut dan kaitannya dengan Miss P yang dikatakan menjadi orang tengah dalam urusan penjualan tanah tersebut selain terlibat secara langsung dengan sewa dan ubahsuai rumah agam yang diduduki oleh Lim Guan Eng sekarang di Jalan Pinhorn.


0 comments

LIM KIT SIANG SAMAN SHUHAIMI BABA SEBAB TAKUT FILEM TANDA PUTERA!!!


Akhirnya Lim Kit Siang menerusi Tetuan Karpal Singh menghantar surat saman kepada penerbit dan pengarah filem TANDA PUTERA yang juga merupakan pemilik Pesona Pictures, Shuhaimi Baba.

Saman malu Lim Kit Siang adalah berkenaan gambar dalam wall page rasmi filem tersebut yang memaparkan Lim Kit Siang sedang diheret oleh pegawai-pegawai imigresen. Lim Kit Siang beranggapan, gambar tersebut ada di dalam filem berkenaan dan sejarah serta peristiwa di sebalik gambar tersebut telah digarap ke dalam filem tersebut.

Gambar berkenaan adalah pada ketika Lim Kit Siang diseret di Lapangan Terbang Kota Kinabalu pada tahun 1984 apabila dia tidak dibenarkan memasuki Sabah.

Lim Kit Siang tidak pernah dan belum lagi menonton filem TANDA PUTERA tetapi dia begitu yakin, lelaki Cina yang mengencingkan tiang bendera di dalam salah satu babak dalam filem berkenaan adalah dirinya!

Dan untuk menambahkan lagi keyakinannya, gambar dia diseret di dalam wall page filem tersebut, dikatakan sebagai sebahagian dari filem tersebut.

Filem berkenaan dibuat berdasarkan dokumen-dokumen sejarah serta pengakuan saksi-saksi hidup.

Lim Kit Siang sebelum ini berulang-ulang kali mengatakan dia tidak berada di Kuala Lumpur pada 11, 12 dan 13 Mei 1969 iaitu dua hari perarakan yang dilakukan oleh parti-parti DAP, GERAKAN dan PPP dan sehari iaitu pada 13 Mei, perarakan balas oleh UMNO yang diketuai oleh Dato' Harun Idris.

Tragedi berlaku pada 13 Mei 1969!

Bagaimanapun, bapa Lim Guan Eng itu tidak pula mahu menceritakan tentang kempen-kempen chauvinist yang diketuainya dalam tempoh berkempen untuk PRU3 itu. Tempoh berkempen yang panjang selain rapat-rapat umum yang dibenarkan pada waktu itu, telah digunakan sepenuhnya oleh Kit Siang dan sekutu-sekutunya untuk membangkitkan kemarahan rakyat, terutama sekali kaum Cina terhadap orang Melayu.

Apabila keputusan diumumkan pada 10 Mei, DAP, GERAKAN dan PPP telah mengadakan perarakan besar-besaran. Perarakan kemudiannya melencong masuk ke kawasan orang Melayu dan bermulalah ejekan, cemuhan serta penghinaan terhadap orang Melayu.

Presiden GERAKAN dan PPP telah membuat permohonan maaf berhubung kelakuan biadap penyokong-penyokong mereka pada 13 Mei 1969 walaupun telah terlambat. Namun DAP sehingga sekarang, tidak pernah meminta maaf, bahkan tidak mengaku dan mengatakan semuanya salah UMNO.

Syaitan terbesar DAP yang masih hidup sehingga sekarang adalah Lim Kit Siang. Dan sehingga sekarang juga, dia masih cuba menafikan peranan yang dimainkannya sehingga membunuh ribuan orang tidak berdosa pada 13 Mei 1969.


0 comments

Wednesday, September 12, 2012

BODOHNYA SAM KETOT... OTAK UDANG DIA PENUH TAHI BARANGKALI!!!

Wednesday, September 12, 2012
Sam Ketot dan manusia-manusia sebangangnya mula mempermain-mainkan isu yang boleh melindungi isu pengawal peribadi Anwar Ibrahim cuba melepaskan tembakan. Dengan gaya orang bangang bercampur stim tak sampai, Sam Ketot kata, yang salah adalah polis. Katanya, polis ada bersama-sama orang ramai yang menunggu rombongan Anwar Ibrahim tetapi tidak bertindak menghalang bas tersebut dilemparkan cat merah.

Cat merah yang hendak dibising-bisingkan berbanding peluru yang bakal dilepaskan?

Memang sahlah Sam Ketot dan makhluk sebangsa dengannya jenis bangang tak sudah. Barangkali semasa kecil-kecil dahulu, mereka kekurangan kasih sayang, lantas menjadikan mereka kurang waras ketika berfikir dan mereka hanya mahu dikenali dan diambil perhatian biarpun mereka akhirnya digelakkan.

Konon-kononnya polis ada dalam kalangan orang ramai yang berkumpul di tepi jalan untuk menghalang Anwar Ibrahim. Sam Ketot kata lagi, kalau polis yang berkawal itu berpakaian seragam, tentulah tak ada sesiapa pun yang membaling cat ke arah bas mewah yang menggunakan wang rakyat Selangor itu.

Apalah sangat dibalingkan cat, berbanding mengacukan pistol dan berniat hendak melepaskan tembakan untuk membunuh orang ramai yang ada di tepi jalan menunjuk perasaan dan kebencian terhadap Anwar Ibrahim?

Takkanlah Sam Ketot yang khabarnya pernah belajar di UIA dahulu tidak dapat membezakan yang mana satu kepentingan dan yang mana satu benda yang hanya selayaknya berstatus tahi di dalam jamban.

Cat merah yang dibaling ke arah bas mewah itu langsung tidak membahayakan nyawa sesiapa pun. Bahkan, kalau terlepas masuk ke dalam bas dan terkena pula ke kepala Anwar Ibrahim, Ketua Umum PKR itu tidak akan mampus, atau pun MATI PUCUK. Dia masih tetap dan boleh meliwat jantan-jantan jambu atau isteri-isteri orang yang berjaya dipujuknya.


Cubaan spinning yang dilakukan oleh Sam Ketot sebenarnya amat menjijikkan. Nyawa orang awam yang diancam peluru pengawal peribadi Anwar Ibrahim, rupa-rupanya tidak sepenting mana. Yang lebih penting kepada Sam Ketot dan para penyokongnya ialah, BAS MEWAH yang perbelanjaannya dirompak daripada rakyat Selangor. Yang penting bagi Sam Ketot adalah Anwar Ibrahim dapat publisiti.

Apa punya jenis pemimpin ler Sam Ketot nih...

Nak salahkan polis? Habis tu, polis-polis yang berbaju seragam dalam perhimpunan BERSIH tu dapat kawal ker atau disalahkan kononnya merekalah yang jadi punca dan angkara kekacauan yang dicetuskan oleh para peserta BERSIH sehinggakan ada anggota polis yang dikejar dan cuba dibunuh oleh para penyokong Anwar Ibrahim?

Barangkali Sam Ketot memang layak digelar sebagai ayam bantut... sudahlah terkedek-kedek, otak pun pendek dan bangangnya sangat semulajadi!!!

0 comments

JOGET PERDANA MENTERI DI SABAH, MENYAKITKAN MATA!!!


Blog-blog pro Pakatan begitu seronok menyajikan gambar-gambar yang menunjukkan Perdana Menteri, isteri dan Menteri Penerangan, Rais Yatim sedang menarik terjoget-joget dalam satu majlis Rumah Terbuka Aidilfitri.

Dengan hanya melihat gambar, mereka sudah dapat gambaran sepenuhnya apa yang berlaku dalam majlis berkenaan. Dan yang paling menarik sekali, DOSA Najib dan isteri serta Rais Yatim menari dalam majlis berkenaan, dikatakan jauh lebih besar daripada dosa Anwar Ibrahim yang sedang menghayati joget KOPI DANGDUT bersama-sama isteri orang dan wanita bukan muhrimnya.

Yang tidak mereka sebutkan ialah, tarian yang dilakukan oleh Najib dan isterinya serta Rais Yatim bukanlah dari awal sampai ke penghujung program, sebaliknya ia sekadar simbolik penyertaan mereka dalam perayaan Aidil Fitri yang disambut mengikut adat masyarakat di Sabah.

Kalau ada yang mengatakan sambutan Aidil Fitri di Semenanjung mengikut agama Islam tanpa sedikit pun wujud campurtangan adat, barangkali masing-masing perlu hentak kepala ke lantai. Sambutan Aidil Fitri di Malaysia bahkan di Nusantara sebenarnya sudah terlalu banyak diresapi oleh budaya dan adat.

Budaya menari dan bermain alat muzik ketika menyambut Hari Raya, sebenarnya bukanlah asing. Bagaimanapun, bergembira secara berlebih-lebihan dan bercampur lelaki wanita bukan muhrim adalah diharamkan oleh Islam.

Justeru, sebagai menghormati tuan rumah, apatah lagi tarian yang dilakukan tidaklah sampai terlenggok-lenggok dan kelihatan membesarkan tarian berkenaan, di manakah salahnya Najib Abdul Razak, Rosmah Mansor dan Rais Yatim?

Apatah lagi yang ditarikan hanyalah Tarian Sumazau...

Rosak sangatkah Tarian Sumazau sehinggakan ada puak-puak Pakatan yang membodohkan rakyat dan pemimpin Sabah kerana menonjolkan tarian berkenaan?

Lagipun, apa bezanya tarian dengan ceramah yang memaki hamun orang lain pada hari raya? Bukankah setaraf dan sekufu sahaja?

SEBELUM


SELEPAS


0 comments

ANWAR DISEBUT NABI S.A.W DALAM MIMPI, PAS YANG DAPAT PALATNYA!!!

Kalau PAS Kedah masih lagi tidak nampak apa yang telah berlaku, bahkan sanggup bertakbir dan mengangguk-angguk kerana konco-konco Anwar menggunakan mimbar masjid untuk membesar-besarkan Anwar Ibrahim, barangkali memang sudah dekat sangatlah PAS dengan liang lahad. Barangkali juga, PAS sudah tidak kisah sama ada parti itu akan dikencing anak cucu pengikut setia sekarang ini semata-mata untuk mengambil hati Anwar Ibrahim.

Selama ini, kekuatan PAS adalah mimbar masjid, aktiviti-aktiviti di surau dan masjid. PAS seperti memonopoli semua masjid dan surau, dari waktu subuh sehinggalah bertemu subuh. Dari Imam sehinggalah AJK masjid, semuanya dimonopoli oleh orang-orang PAS. Manakala orang-orang UMNO pula lebih rela mengalah bagi membolehkan masjid terus dimakmurkan dan diimarahkan. Lagipun, dalam bab-bab agama, jarang benar orang UMNO mahu bertegang leher dengan orang PAS yang rata-rata perasan mereka lebih baik dan lebih tahu dalam hal-hal akidah dan furu'.

Namun dalam hal Anwar Ibrahim, orang-orang PAS akhirnya menjadi berhala bisu dan pekak. Mereka tidak sahaja nampak atau dapat memikirkan bencana yang akan menimpa PAS, bahkan menyanggupi untuk mempercepatkan PAS dikuburkan.

Apabila konco-konco dan pemuja Anwar Ibrahim mengambil kesempatan daripada ruang yang ditinggalkan oleh PAS di masjid-masjid dan surau-surau bagi membesar-besarkan dan mendewa-dewakan Ketua Umum PKR itu, segala tuduhan dan kesalahan akan tertimpa pada PAS walaupun sebenarnya PAS langsung tidak bersalah dalam hal ini.

Seperti yang diketahui, Anwar Ibrahim dan konco-konconya amat licik. Namun PAS langsung tidak peka atau sensitif dalam hal ini. Para pemimpin PAS amat mudah ditipu oleh Anwar Ibrahim meskipun pada masa yang sama, cukup berwaspada dan sentiasa syak wasangka terhadap apa-apa sahaja yang mempunyai elemen UMNO. Sehinggakan wang bantuan yang diberikan oleh Kerajaan Pusat kepada rakyat tanpa mengira fahaman parti politik pun, dianggap sebagai rasuah dan suasana terdesak UMNO dan Barisan Nasional untuk mendapatkan sokongan daripada rakyat Malaysia.... SAMBUNG BACAAN DI SINI


0 comments

ANWAR SEMAKIN TERDESAK, TERPAKSA CIPTA PELBAGAI GAMBARAN INDAH BUAT DIRINYA!!!


Apabila Wan Azizah mengisytiharkan suaminya adalah ANUGERAH TUHAN, seluruh dunia menggelakkan Malaysia. Apabila Badrol Amin mengisytiharkan Anwar Ibrahim adalah IMAM MAHDI, maka seluruh dunia bergelak tawa dan bertepuk tampar kerana terlalu lucu. Dan terkini, apabila seorang khatib bangang mengisytiharkan dengan gambaran kononnya Anwar Ibrahim yang akan menaikkan Islam di Malaysia dan Nusantara, pastinya sekali lagi tiada lain melainkan Malaysia terlalu ramai melahirkan manusia-manusia yang cukup melucukan.

Setelah fahaman LIBERALISME dan MODERAT yang dipelopori dan cuba diperkembangkan oleh Anwar Ibrahim nyata gagal, individu berkenaan cuba beralih kepada agama pula. Barangkali memikirkan bahawa masyarakat Malaysia, terutama sekali orang Melayu-Islam amat berpegang teguh kepada agama mereka, bahkan bertakliq membuta tuli, maka cerita-cerita karut pun dicipta.

Menariknya, Anwar tidak menggunakan lisan dan mulutnya sendiri untuk menuturkan cerita-cerita berkenaan, sebaliknya menggunakan orang lain agar segala dia tidak dilihat sebagai sumber, sebaliknya dia yang menjadi tonggak atau tiang seri.

Apa lagi yang boleh dikata. Kalau selama ini, Anwar memomokkan konon-kononnya UMNO yang menjadi musuhnya, UMNO yang sangat takutkannya, UMNOlah segala-galanya, kini semakin terserlah di matanya sendiri bagaimana Allah Taala mengangkat hijab takabbur yang menjadi sebahagian daripada dirinya dan menunjukkan kebencian orang ramai, termasuklah dari kalangan ahli-ahli partinya sendiri terhadapnya.

Di mana-mana dan ke mana-mana sahaja Anwar Ibrahim pergi, dia sekadar menambahkan musuh dan kebencian yang tidak terbendung. Walaupun Anwar masih lagi cuba menyalahkan UMNO, namun rakyat secara majoritinya bukannya bodoh dan boleh diperbodoh-bodohkan.

Jelajah Merdeka dengan menggunakan bas mewah dan treler hebat yang menggunakan duit rakyat Selangor, juga tidak memberikan impak semaksima yang diharapkan oleh Anwar Ibrahim. Sambutan yang diberikan kepada ceramah-ceramah dan kehadirannya, terlalu amat menyedihkan.

Disebabkan itulah, Anwar Ibrahim cuba menggunakan agama pula. Konco-konconya yang ada jawatan dan kedudukan dalam agama, menggunakan kemahiran masing-masing untuk berdusta dan menyesatkan umat.

Satu kehinaan yang teramat sangat sekiranya, kita jatuh ke lembah laknat sepertimana yang dikehendaki oleh Anwar Ibrahim menerusi gelagat konco-konconya!

0 comments

KHATIB PENJILAT KATA, RASULULLAH S.A.W ISYTIHAR ANWAR IBRAHIM AKAN CEMERLANGKAN ISLAM DI ASEAN DAN MALAYSIA!!!

BIODATA KHATIB PENJILAT:

NAMA PENUH: MOHD HALIZAL BIN ALLIAS

NOMBOR KAD PENGENALAN: 830121-09-5185

KERJAYA: BEKAS GURU TAHFIZ SAINS AN NAJIHIN, KULIM


Kejadian berlaku di Padang Serai pada Jumaat 7 September 2012. Seorang khatib jemputan di Masjid Jamek An-Najah Qariah Padang Serai, Kulim, ketika membaca khutbah Jumaat dari kepalanya sendiri dan mengenepikan teks dari Majlis Agama Islam Kedah, secara terang-terangan menipu atas nama Rasulullah s.a.w. Bagaimanapun, bagi para jemaah yang kurang mempunyai pengetahuan agama, atau taksub membuta tuli, khutbah yang disampaikan itu barangkali ditanggapi sebagai satu kebenaran hakiki.

Dalam khutbahnya, khatib jemputan yang dikenali sebagai MOHD HAFIZUL menyatakan dia ingin berkongsi mimpi Mursyidul Ikhwan (Ikhwanul Muslimin – pen) serta beberapa orang ulama di dalam kumpulan tersebut. Kononnya mereka telah bermimpi bertemu Rasulullah s.a.w. Di dalam mimpi berkenaan, ada berlaku soal jawab antara mereka dengan Rasulullah s.a.w;

"Islam akan menang di ASEAN," kata Rasulullah s.a.w. Mereka bertanya kepada Nabi s.a.w, "Islam akan menang di ASEAN itu di mana?" Kata Nabi s.a.w, "Islam akan menang di Malaysia." Mereka tanya lagi, "Islam akan menang di tangan siapa?" Dijawab oleh Nabi s.a.w, kata Baginda Rasulullah s.a.w, "Islam akan menang di zaman… ANWAR IBRAHIM."

Si khatib itu barangkali enggan dilihat atau dituduh berbohong, lantas menyandarkan hujahnya kepada Mursyidul Ikhwan dan tok-tok guru ulama Ikhwanul Muslimin kononnya mereka yang bermimpi. Bukan dia yang bermimpi. Dia sekadar menyampaikan. Penyampaiannya pula tidak bersanad. Tidak ada asal-usul, sekadar memberitahu secara umum.

Terdapat beberapa buah hadis yang secara jelas, kelaknatan atas golongan yang berdusta atas nama Nabi s.a.w.

Maksud hadis: 'Barangsiapa yang berdusta atasku secara sengaja, maka hendaklah dia menempatkan tempat duduknya di Neraka,' (Riwayat Jama'ah daripada Abu Hurairah r.a.)... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

BACA JUGA MEDAN TEMPUR KEDAH


0 comments

DOA SELAMAT BUAT PAS YANG KIAN MENGHALUS!!!


Rahsia kejayaan Malaysia selama 55 tahun merdeka adalah kejayaan rakyat Malaysia,-kemuafakatan, sifat tolak ansur dan saling memberi sebilangan majoriti rakyat Malaysia adalah rahsia kejayaan Malaysia selama ini..

Segelintir rakyat Malaysia juga tidak berputus asa terus menerus cuba memecahkan kemuafakatan yg sedia ada, sifat tolenrasi yg sedia ada dan sifat saling memberi yg sedia ada..
Atas nama keadilan, atas nama agama, atas nama kebebasan..unsur2 negatif cuba diserapkan..dari sifat memberi kepada sifat saling menuntut..sifat tolak ansur..lebih kepada sifat menolak saja..kemuafakatan pula ditukar kepada berpuak2..

Sifat ketaatan pada kerajaan juga tidak kurang penyebab pada kemakmuran dan kejayaan Malaysia..rakyat Malaysia secara majoritinya sentiasa taat pada undang2, taat pada kerajaan dan pihak berkuasa. Walaupun dalam ketaatan tersebut ada pihak cuba ambil kesempatan, tapi rakyat secara majoritinya tetap taat.

BN berjaya memacukan kejayaan demi kejayaan dalam membina negara ini adalah hasil sokongan padu majoriti rakyat Malaysia..kepercayaan dan keyakinan yg diberi. Kejayaan BN adalah usaha majoriti rakyat Malaysia.. BN tak mampu buat apa2 tanpa sumbangan dari rakyat..berbentuk kemuafakatan, ketaatan, kesungguhan, sokongan,..

Inilah yg dicemburui oleh sekelian negara didunia ini dan khususnya parti2 dari PAKATAN!!
BN tidak hebat, BN tidak cekap, BN tidak handal..yg handal ialah majoriti rakyat, yg cekap dan yg handal ialah majoriti rakyat!! Bila rakyat berpaling, BN akan musnah!! Inilah yg diusahakan oleh PAKATAN dan negara2 asing melalui PAKATAN.

Tapi jika majoriti rakyat yg memakmurkan Malaysia so apa salahnya jika majoriti rakyat berpaling dan angkat PAKATAN untuk memimpin negara ini?

Masalahnya, PAKATAN tidak akan merealisasikan impian majoriti rakyat tapi menghancurkannya..walaupun mereka sering berkata tentang rakyat, untuk rakyat dan demi rakyat..malah digelar PAKATAN mereka sebagai PAKATAN RAKYAT..tapi benarkah?
Perjuangan mereka yg mereka perjuangkan ialah kepentingan parti2 mereka dan menghentam BN sepanjang masa walaupun apa yg diusahakan oleh BN adalah demi untuk kebaikan rakyat..apa2 yg mereka usahakan bukannya untuk hasilkan kemuafakatan pada rakyat tapi menyemai kebencian dan syak wasangka pada BN.

Sifat toleransi, sifat memberi akan hancur..sistem "divide & rule" itu yg akan dilaksanakan...mana2 negeri yg diperintah oleh PKR, akan diperintah oleh PKR..mana2 negeri yg diperintah oleh PAS, diperintah oleh PAS..dan DAP oleh DAP..ikut masing2. Malaysia akan dipecah2kan..secara umumnya, cina ialah cina, melayu ialah melayu, india ialah india..

Kekuatan majoriti rakyat Malaysia akan dipecah2kan...jadi rakyat secara total tidak akan ada kekuatan sebagai rakyat Malaysia..1 kumpulan rakyat Malaysia berbangsa Melayu, Malaysian Malay, Malaysian Chinese, Malaysian Indian..dan masing2 akan cuba pertahankan hak masing2..sifat toleransi akan jadi minima..sifat memberi akan hilang malah sifat menuntut hak memasing..
Anak2 Melayu secara majoritinya akan kesekolah Melayu (sekolah kebangsaan), anak2 cina akan kesekolah cina, anak2 India akan hanya kesekolah India..jurang2 perbezaan akan dikekalkan. Rakyat Malaysia akan menjadi lemah dan tidak berdaya lagi...

Bila ada jurang2 semakin melebar..siapa akan mengisi kekosongan2 jurang2 ini?
Tidak lain ialah pempin2 parti politik!! Mereka akan pastikan ketiga2 kaum ini tidak sekali2 mencapai kesepakatan dan kemuafakatan..
Mereka akan pastikan ketiga2 kaum terbesar berterusan bercakaran dan saling menuntut hak memasing..

Spt USA....mereka berusaha kekalkan semua negara2 dalam dunia khususnya yg sedang membangun dalam keadaan celaru, yg mana dengan ini mereka yakni USA terus diperlukan walaupun mereka tahu mereka dibenci.
Lee Kuan Yew walaupun dibenci tapi kuasanya diteruskan jua..

Walaupun tema mereka sebangsa, senegara, sejiwa..tapi sehingga kini mereka tiada sebendera, selogo PAKATAN RAKYAT..maknannya sebangsa ikut bangsa masing2, senegara ikut negara masing2, sejiwa ikut jiwa masing2..yakni terjemahan masing2.

Bila mana2 negeri yg diperintah DAP..orang2 cina dari segenap negeri Malaysia, dari Singapura, Hong Kong, China, Taiwan, dll akan berhijrah dan menguasai negeri tersebut yg mana sampai bila2 akan dibawah jajahan DAP..orang2 Melayu yg rasa trtindas pula akan brhijrah beramai2 kenegeri2 yg dikuasai oleh UMNO atau PAS..dan kemungkinan besar jika tuntutan demi tuntutan akan menyebabkan perpecahan Semenanjung Tanah Melayu..negeri2 dikuasai DAP akan brsatu ngan Singapura..atas tiket PKR, negeri2 yg 50-50, perlahan2 akan dikuasai oleh DAP yg mana kemudian PKR akan disisihkan. PAS atau UMNO takkan sekali2 angkat muka pada pempin2 DAP kerana khuatir negeri yg mereka kuasai akan terlepas!!

Pulau Pinang kini dibawah DAP..dan diperintah cara DAP, PKR leh kata apa..PAS leh kata apa?
Selangor, dibawah PKR dan cara PKR..DAP menternak..PAS makin menghalus..kemungkinan dalam masa 2 penggal Selangor akan jadi milik DAP.
Kedah, Kelantan, Pahang, T'ganu, Johor..UMNO dan PAS berebut2 ler..perlahan2 DAP akan datang dan kuasai!!

Mudah je..takkan kita dah lupa peningkatan mendadak pelancong2 dari Cina, Singapura, Taiwan, Hong Kong semakin mendadak di Pulau Pinang!! dan semakin ramai pula orang2 Cina "rakyat" Malaysia tak boleh berbahasa Malaysia..mmmm

Takkan Melayu hilang didunia..yg hilang ialah Tanah Melayu!

-aa


0 comments

Monday, September 10, 2012

NASHARUDDIN MAT ISA TETAP TAK SELAMAT DALAM PAS!!!

Monday, September 10, 2012

Di sebalik kekecohan berhubung insiden pengawal peribadi Anwar Ibrahim cuba membunuh orang awam di Kampung RIM, Jasin yang masih dibincangkan dan diperkatakan sehingga ke hari ini, Anwar Ibrahim pula begitu sibuk sedang berpakat dengan PARASIT dan IBLIS dalam PAS untuk memastikan rancangan menyingkirkan Nasharuddin Mat Isa dari PAS membuahkan hasil.

Ternyata mesyuarat Majlis Syura PAS malam tadi, tidak membuahkan hasil sepertimana yang diharapkan. PAS Pusat enggan terjebak dalam kancah yang lebih merugikan sekiranya Nasharuddin Mat Isa disingkirkan dari parti tersebut. Keputusan Nasharuddin Mat Isa agar kedudukannya dalam parti diserahkan ke tangan para pemimpin parti itu sendiri, memang bijak dan tepat.

Menariknya, pihak yang sebelum ini turut mempropagandakan atau berkempen agar Nasharuddin Mat Isa dipecat dari PAS dan bertepuk tangan sekiranya bekas Timbalan Presiden PAS itu masuk UMNO, sekarang berlakon kononnya mereka memanjat kesyukuran kerana Nasharuddin tidak jadi disingkirkan. Bahkan kata mereka yang seringkali berbolak-balik itu, rancangan jahat musuh-musuh PAS untuk melihat PAS berkecamuk dan berpecah-belah tidak jadi kenyataan kerana kebijaksanaan pimpinan tertinggi parti tersebut dalam membuat keputusan berhubung Nasharuddin Mat Isa.

Walaupun dapat dilihat, golongan yang berkiblat kepada Anwar Ibrahim itu cuba menyedapkan dan menenangkan hati sendiri, namun daripada tulisan-tulisan mereka, sangat jelas menunjukkan bagaimana mereka sebenarnya kecewa kerana Majlis Syura PAS masih mengekalkan Nasharuddin di dalam parti tersebut, bahkan kedudukannya dalam Majlis Syura juga tidak terjejas.

Walau apa pun yang berlaku dalam keputusan Majlis Syura PAS semalam, sesuatu yang amat jelas ialah, permainan trick-and-treat yang dilakukan tidak akan memberikan imej yang lebih baik kepada kalangan masyarakat awam, terutama sekali masyarakat pengundi baru yang sedang mencari alternatif. PAS dilihat amat lemah dan terlalu bermain dengan persepsi walhal PAS sepatutnya sudah membina kekuatan tersendiri tanpa mengharapkan permainan dari luar yang akhirnya merugikan parti itu sendiri.

Nasharuddin Mat Isa sebenarnya amat diperlukan oleh PAS dalam mengimbangi kuasa-kuasa IBLIS dan PARASIT yang sedang menguasai setiap penjuru dan ruang dalam PAS, baik kepimpinan PAS Pusat, apatah lagi PAS Negeri dan Kawasan. PAS memerlukan kombinasi kepimpinan yang jauh lebih baik berbanding sekarang, tanpa sedikit pun mendatangkan kecacatan kepada perjalanan PAS dalam arus politik tanah air.

Suka atau tidak, PAS sebenarnya adalah pengimbang UMNO. PAS tidak boleh bersama-sama UMNO dalam satu barisan atau satu kumpulan, tetapi PAS diperlukan di luar UMNO dan Kerajaan sedia ada agar terus menjadi mata dan telinga rakyat. Sebabnya amat mudah, tidak ada satu benda pun di dunia ini yang sempurna namun setiap sesuatu adalah saling melengkapi. PAS melengkapi UMNO dan UMNO pula memerlukan PAS sebagai pelengkap.

Namun, kumpulan PARASIT dan IBLIS yang enggan melihat 'kerjasama baik' antara PAS dan UMNO, tentu sekali tidak senang melihat konsep lengkap-melengkapi antara UMNO dan PAS sebaliknya mereka berusaha menjadikan PAS sebagai musuh UMNO yang sanggup melakukan apa-apa sahaja, termasuklah mengambilalih tugas dan hak Allah Taala. ... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

RONNIE LIU MASIH TIDAK JAWAB ISU SEBAT DUIT LORI SAMPAH!!!

Suatu masa, ramai penulis blog pro-kerajaan mengesyaki ada sesuatu tidak kena dengan pengumuman pembelian lori sampah oleh exco yang mengawal PBT, YB Ronnie Liu.

Mengapakah perlu dibeli lori sampah dari China sedangkan banyak pembuat lori sampah di Malaysia?

NST hari Ahad dalam ruang “Truck and Transport Guide‘ mendedahkan bahawa lori sampah yang dibeli adalah dari China dan berjenama Dongfeng.

Isu timbul apabila pemegang francis bagi lori jenama itu di Malaysia menyuarakan tidak puashati bila Kumpulan Darul Ehsan membeli 50 lori jenama itu terus dari seorang pembekal di China dan ini berkemungkinan bertentang dengan perjanjian francis.

Pemegang Francis, Dongfeng Commercial Vehicle Sdn Bhd mendedahkan bahawa model lori yang dibeli adalah model lama yang sudah lapuk (obselete), tidak lagi dalam pasaran dan tidak dibuat lagi.

Lori-lori yang akan diserahkan sebanyak 28 buah kepada majlis Bandaraya Shah Alam dan 18 buah kepada Majlis Perbandaran Petaling jaya masih lagi tidak boleh masuk kerana tidak menepati spesifikasi.

Pihak pemegang francis mengatakan bahawa walaupun mereka sedia lakukan servis kepada lori-lori ini kerana mereka pemegang jenama Dongfeng, tetapi ianya bukan model yang mereka bawa. Dengan demikian, perkhidmatan maintenance tidak dapat dipastikan berjalan lancar..... BACA SETERUSNYA DI SEL13.COM


0 comments

SAKSI SERAH KLIP VIDEO, PENGAWAL PERIBADI ANWAR IBRAHIM MEMANG BERNIAT MELEPASKAN TEMBAKAN!!!


Apabila polis Melaka membebaskan pengawal peribadi Anwar Ibrahim yang didakwa mengacukan pistol ke arah orang awam dengan alasan, lelaki berkenaan tidak melakukan sebarang kesalahan dan hanya menjalankan tugasannya, ramailah yang tidak bersetuju. Bagaimanapun, pihak Pakatan Rakyat yang sebelum ini memberikan alasan yang telah diterima oleh Polis Melaka itu, bertepuk tangan kerana telah menang.

Bagaimanapun, keputusan Polis Jasin itu disanggah oleh banyak saksi. Petang ini, seorang saksi menyerahkan klip video yang membuktikan bagaimana lelaki berkenaan memang berhajat melepaskan tembakan, apabila mengacukan pistol dari kereta yang sedang bergerak ke arah orang ramai.

Anwar Ibrahim yang selama ini begitu sangsi dengan polis, tiba-tiba sahaja berubah sikap dengan menyerahkan kes berkenaan kepada pihak polis. Anwar yang tidak pernah percaya dengan polis, tiba-tiba sahaja bersikap lunak dan cuba memberitahu dunia bahawa polis sedang bertindak adil.

Manakala Ketua AMK yang juga merupakan Ketua PKR Cabang Jasin, Shamsul Iskandar Mohd Akin atau Sam Ketot awal-awal lagi telah menafikan pengawal peribadi tersebut mengacukan pistol, sebaliknya katanya, lelaki berkenaan hanya memegang hulu pistol yang disembunyikan di pinggang seluarnya.

Tak tahulah kalau-kalau bukti klip video berkenaan akan dianggap juga sebagai doctored sebagaimana gambar-gambar orang ramai berpusu-pusu ke rumah terbuka Perdana Menteri pada minggu lepas.

0 comments

Sunday, September 9, 2012

ANWAR ARAHKAN BODYGUARD LEPAS TEMBAKAN, TAPI BODYGUARD TAK SAMPAI HATI!!!

Sunday, September 9, 2012

Belum lagi jadi Perdana Menteri, belum lagi mendapat kuasa, Anwar Ibrahim sudah pun membuktikan bahawa dia tidak mampu mengawal dirinya. Barangkali kerana itulah, Anwar Ibrahim bersungguh-sungguh selama ini menuduh orang lain zalim, tidak bertamadun, tidak berhati perut, penipu, pembuat fitnah dan sebagainya. Semuanya semata-mata untuk melindungi sifat-sifatnya yang sebenar. Anwar Ibrahim tidak lagi mampu berselindung dan berlakon sebagai seorang pemimpin yang baik.

Jawapan dan alasan yang bakal diberikan oleh Anwar Ibrahim serta diperkembangkan oleh juak-juaknya berkenaan insiden pengawal peribadinya mengacu pistol ke arah orang awam ialah, keselamatan Anwar Ibrahim diancam. Malah tidak mustahil juga, akan diberitahu bahawa pengawal peribadi yang hampir melepaskan tembakan untuk melakukan pembunuhan rambang agar ketakutan dapat ditimbulkan terhadap Anwar Ibrahim ialah, ada di kalangan orang ramai yang berkumpul membantah kehadiran Anwar Ibrahim itu membawa senjata dan cuba menyerang atau membunuh Ketua Umum PKR itu.

Melihat kepada reaksi yang diberikan oleh para penyokong Anwar Ibrahim, kata mereka, pengawal peribadi tersebut seharusnya melepaskan tembakan dan membunuh kesemua orang yang menghalang atau menunjuk perasaan terhadap Anwar Ibrahim. Pendapat mereka lagi, itu merupakan pengajaran yang paling berkesan untuk menunjukkan kepada penentang-penentang Anwar Ibrahim bahawa 'NEGARA INI ADA UNDANG-UNDANG'.

Dan yang paling menarik ialah apabila mereka mengatakan, yang selalu menghalang dan menyerang ceramah Anwar Ibrahim adalah UMNO sedangkan penyokong Pakatan Rakyat tidak pernah menyerang ceramah UMNO.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

Saturday, September 8, 2012

KARPAL CUBA SELAMATKAN DAP DARI DITELANJANGI SEBUAH FILEM BERNAMA TANDA PUTERA

Saturday, September 8, 2012
Berita yang baru sampai...

Karpal Singh khabarnya akan mengambil tindakan undang-undang terhadap penerbit dan pengarah filem TANDA PUTERA,Datin Paduka Shuhaimi Baba pada minggu ini.

Tindakan Karpal itu sebenarnya dilihat sebagai usaha menyelamatkan DAP pada saat-saat akhir memandangkan polemik filem tersebut, menyebabkan sejarah permainan sebenar DAP sehingga tercetus rusuhan berdarah pada 13 Mei 1969 mulai terkuak sedikit demi sedikit.

DAP dan Lim Kit Siang sebelum ini bertegas mereka tidak terlibat langsung dengan tragedi berkenaan namun tiada sesiapa di kalangan pemimpin DAP yang dapat menjelaskan tentang perarakan mayat seorang lelaki Cina tua dari Kepong dan seorang agen Komunis yang ditembak mati oleh polis selepas cubaan menyerang anggota yang digunakan oleh pemimpin-pemimpin DAP pada waktu itu untul mencetuskan rusuhan.

Begitu juga dengan perarakan para penyokong DAP ke Kampung Bharu sambil melaung-laungkan kebencian terhadap orang Melayu.

Besar kemungkinan bagi mengelakkan para penonton dapat menilai peranan jahanam DAP, paling tidak pun Karpal akan cuba mendapatkan perintah larangan mahkamah agar filem berkenaan tidak ditayangkan.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

8 comments

TAKTIK RAIH SIMPATI MAHFUZ OMAR TAK MENJADI!!!

Bila Mahfuz Omar bagitahu orang PERKASA yang menjerkah Anwar Ibrahim yang cuba nak bagi tazkirah di Masjid Seri Pumpong, baling kasut dan selipar ke dalam masjid, serta-merta juak-juak Pakatan mengecam PERKASA dan UMNO sebagai tidak menghormati institusi masjid walaupun hakikatnya membenarkan seorang pemecah belah seperti Anwar Ibrahim memberikan tazkirah lebih merupakan penghinaan dan perlecehan besar terhadap kesucian rumah ibadat itu.

Cerita tentang baling kasut dibesar-besarkan sekaligus menghilangkan terus kepentingan melindungi masjid daripada anasir perosak seperti Anwar Ibrahim.

Hari ini penafian telah dibuat oleh PERKASA Kedah. Bahkan dengan menggunakan bukti daripada bahan Pakatan sendiri yang disiarkan dalam YouTube, kasut atau selipar yang didakwa oleh Mahfuz Omar langsung tidak kelihatan.

Sekaligus membuktikan Mahfuz Omar PEMBOHONG BESAR dan juak-juak Pakatan yang menggunakan isu tersebut adalah agen penfitnah dan pemutarbelit yang paling efektif!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments

SELEPAS DUA PENGIBAR SANG SAKA MALAYA, PAKATAN RAKYAT IKTIRAF BOTAK CHIN SEBAGAI WIRA BANGSA!!!

Tepat sebagaimana yang dijangkakan, akhirnya Anwar Ibrahim menunjukkan bukti, demi mendapatkan sokongan dan kemenangan pada PRU13 akan datang bagi membolehkan dia menjadi Perdana Menteri, dia sanggup mengenepikan segala-galanya, termasuklah sumpah yang dituturkan ketika dilantik sebagai Ahli Parlimen Malaysia. Malah Anwar Ibrahim tidak lagi peduli dengan fungsi sebenar kewujudan ahli-ahli politik di negara ini.

Bagi Anwar, apa-apa sahaja yang boleh mendatangkan keuntungan kepadanya, dia akan menyokong. Bahkan sekiranya Amerika Syarikat atau Israel Zionis hendak menyerang negara ini dan memenggal setiap tengkuk individu yang beragama Islam di negara ini, Anwar akan menyokong dan mengiktiraf usaha tersebut selagimana dia boleh dilantik sebagai Perdana Menteri.

Kegilaan hendak menjadi Perdana Menteri pada diri Anwar Ibrahim mulai mendatangkan musibah kepada negara. Satu persatu Allah Taala mulai tunjukkan dan dedahkan belang sebenar Anwar Ibrahim.

Penyerahan diri dua orang pemuda yang mengibarkan bendera ciptaan Hishamuddin Rais yang didakwa sebagai Sang Saka Malaysa tanpa susur galur dan sejarah, telah membuatkan para tukang propaganda upahan Anwar Ibrahim mengiktiraf kedua-dua pemuda Melayu berkenaan sebagai wira.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM


0 comments

Blog Archive

Labels