IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, December 17, 2012

HARAKAH ANGKUH, DAH TERBUKTI FITNAH TAPI TAK KESAL PUN!!!

Monday, December 17, 2012

Selama beberapa hari, HARAKAH yang merupakan suara keramat PAS dan para blogger serta portal-portal mereka memainkan cerita tersebut. 
Namun, akhirnya cerita berkenaan ternyata tidak benar. Ia adalah palsu dan fitnah sepenuhnya. Wanita bernama NORHASHIMAH MOHAMAD yang diperkatakan oleh puak-puak PAS sebenarnya tidak wujud. Wajah dan rupa wanita dalam gambar yang digunakan oleh PAS dan juak-juak penfitnah adalah orang lain dan orang tersebut tidak langsung ada kena-mengena dengan PDRM.
Sebaliknya wanita tersebut, iaitu ZAKIAH BT MUSA yang bertugas sebagai JURURAWAT DESA di Rumah Seri Kenangan, Jejawi, Perlis.
Menyedari perbuatan mereka telah terbongkar dan pembohongan serta fitnah yang dilancarkan telah menikam mereka sendiri, HARAKAH akhirnya membuat satu pengumuman. Kononnya HARAKAH telah menarik kembali berita tersebut dan dengan sambil lewa memohon maaf kepada 'pihak-pihak terbabit' terutama sekali kepada PDRM. 
Begitulah mudahnya PAS melakukan fitnah dan DOSA BESAR. Mereka tidak akan bertindak untuk membetulkan keadaan selagi ianya tidak merugikan mereka. Alasan kononnya, mereka telah tersalah memetik daripada sumber yang diragui, merupakan perkara yang paling malang bagi sebuah parti yang kononnya telah mentarbiyahkan ahli-ahlinya dengan akhlak Islam. 
Dengan kata-kata lain, apa yang ditarbiyahkan oleh PAS selama ini adalah MENGHALALKAN FITNAH dan tidak langsung berasa kesal dengan fitnah yang telah dilakukan. 
Bayangkanlah kalau blogger-blogger pro-UMNO tidak mendedahkan pembohongan tersebut. Adakah PAS akan meminta maaf dan menarik kembali artikel berkenaan atau mereka akan mengakui bahawa mereka sebenarnya adalah penyebar fitnah? 
Sudah tentulah tidak… SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

ANTHONY LOKE KATA, ISLAM IS A FUCKING RELIGION!!!


"Who is this bastard of a Mohd. Ridhuan"
(siapa anak haram Mohd. Ridhuan ini);
"What sort of fucking Dr. r u"
(Dr pu... apa awak ni);
"Has everything be reduced to your fucking religion (iaitu Islam)"(Apakah semua mesti menurut agama (iaitu Islam) pu... awak itu);


"R your parents still alive mohd ? If they r not, their bones must be rattling in their graves,if they r they must be hiding in shame to know that a son they brought into the world is now considered a bastard by every non muslim n also by real muslims"
(Apakah ibubapa kamu masih hidup Muhammad? Kalau sudah mati, sudah tentu tulang mereka berantakan didalam kubor, kalau masih hidup, tentu mereka bersembunyi dengan penuh malu yang anak lelaki yang mereka lahirkan dianggap anak haram oleh setiap bukan Islam dan Muslim);


"They would b happier now if they had flushed u down the toilet when u were born".
(Sudah tentu mereka (iaitu ibubapa Dr. Ridhuan) akan bergembira kini jika mereka mengepam awak (Dr. Ridhuan) kedalam lubang tandas semasa dilahirkan);


"U have tainted your family with your stupidity for monetary gain. Your conversion was not through conviction, it was with an ulterior motive".
(Awak telah mencemar nama keluarga awak kerana kebodohan mendapatkan habuan duniawi. Kemasukan awak kepada Islam bukan kerana keyakinan, tetapi kerana niat tidak baik);


"As for your children they won’t be carrying your name. They will be ahmad bin abdullah or something akin to that. 2 generations down they will be saying “I don’t know who the fuck my grandfather is. He was an arsehole who brought shame to the family”. They will be like bastards who can’t trace a family history".
(Bagi anak-anak awak pula, mereka tidak akan mewarisi nama awak. Mereka akan menjadi ahmad bin abdullah atau yang sewaktu dengannya. Dua generasi lepas itu mereka akan berkata, "saya tidak tahu siapa pu... datuk saya. Beliau adalah pu... yang telah memalukan keluarga". Mereka akan menjadi seperti anak haram yang tidak dapat mengesan salasilah keluarga mereka).


"If u can be the president of the chinese muslim association I shudder to think what the other chinese muslims r like………? Thieves, robbers, criminals or some other unsavoury characters".
(Kalau awak (Dr. Ridhuan) boleh menjadi presiden Persatuan Muslim Cina, saya tidak tahu apa jenis cina muslim yang ada......?Pencuri, perompak, penjenayah atau penyangak).

Berdasakan beberapa kejadian yang melibatkan pemimpin DAP kini, adalah jelas itulah wajah sebenar parti yang didakwa berbilang kaum itu. Tindak tanduk Roniu Liu, Jeff Ooi dan Loke Siew Foke ini sebenarnya lebih rasis berbanding kaum lain di Malaysia. Mereka langsung tidak menghormati orang lain dan tidak boleh menerima teguran walau dari sebangsa dengan mereka.... BACA SETERUSNYA DI SINI


0 comments

GUAN ENG LEGA, KEPUTUSAN CEC DAP, DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH MELAYU PAKATAN!!!


Keputusan pemilihan jawatan utama dalam DAP telah diketahui. Tidak ada SEEKOR MELAYU pun yang menang dalam pemilihan tersebut sekalipun kemudiannya, Guan Eng cuba membeli hati Melayu sama ada dalam DAP mahupun PKR dan PAS yang kuat menyokongnya dengan perlantikan Dr. Ariffin Omar untuk menduduki jawatan Naib Pengerusi Nombor 5 dan salah seorang daripada 10 orang AJK yang dilantik, bukannya dipilih.

Walaupun Zairil Khir Johari yang seringkali dipotretkan sebagai MELAYU dan anak Allahyarham Tan Sri Khir Johari, hakikatnya Zairil TIDAK MEMPUNYAI SETITIK DARAH MELAYU pun dan dia bukannya anak Khir Johari, sebaliknya sekadar anak tiri daripada perkahwinan ibunya, seorang wanita Cina dengan suami pertamanya dahulu yang juga seorang Cina.

Bagaimanapun, Zairil tidak pernah mendedahkan NAMA SEBENARNYA yang merupakan nama Cina!

DAP adalah sebuah parti yang mengamalkan budaya politik wang dan kronisme yang sangat menebal. Namun Guan Eng yang memang seorang manusia BERKULIT BABI YANG SANGAT TEBAL, dengan nada bangga dan di hadapan para penyokongnya bertanyakan sama ada dia mengamalkan kronisme atau sebaliknya. Kemudian diungkitkan pula kononnya disebabkan tidak mengamalkan kronisme itulah dia telah dipenjarakan selama dua tahun kerana seorang gadis Melayu.

Walhal kes pemenjaraannya itu berlaku kerana kesalahannya sendiri. Dia yang mengaku telah menerbit dan menyebarkan surat fitnah. Semuanya telah tercatat menerusi perbicaraan yang akhirnya, Guan Eng tidak dapat mengemukakan bukti kukuh yang menyokong fitnahnya terhadap Rahim Thamby Chik yang pada ketika itu merupakan Ketua Menteri Melaka.

Apa kena-mengena hukuman yang dilakukan kerana kesalahan fitnah itu dengan kronisme?

Kalau Guan Eng, bapanya dan isterinya menduduki jawatan penting dalam DAP, takdak pula masalah.

Bayangkanlah...

'Jemaah' UMNO telah menerima keputusan untuk mencalonkan ROSMAH MANSOR sebagai calon UMNO dan Barisan Nasional untuk mana-mana kerusi sepertimana yang dinikmati oleh BETTY CHEW, isteri Guan Eng atau seperti Wan Azizah Wan Ismail... tentu sekali yang paling kuat melompat adalah Guan Eng dan Anwar Ibrahim. Malah para penyokong mereka, sampai dalam tidur pun, boleh mengumpat dan mencerca Najib Abdul Razak.

'Jemaah' UMNO telah sebulat suara mencalonkan anak Najib Abdul Razak untuk bertanding di sebuah kerusi selamat sepertimana yang dinikmati oleh Nurul Izzah dan Guan Eng... pastinya yang paling kuat melompat adalah Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang. Malah para penyokong mereka, sambil berak dan kencing pun, boleh bercerita tentang hal berkenaan sebagai tanda kronisme UMNO dan Barisan Nasional.

Namun...

Keputusan daripada 'MUKTAMAR AGUNG DAP' tidak langsung mendapat perhatian atau diulas oleh MELAYU-MELAYU PAKATAN RAKYAT yang cukup sensitif kalau bab UMNO dan Barisan Nasional. Bahkan masing-masing menerima dengan hati terbuka dengan apa yang diperkatakan oleh Guan Eng sekalipun mereka telah melihat dengan jelas kronisme yang dilaksanakan di dalam DAP yang selama ini cukup hebat bermain kata-kata!!!

1 comments

CELAKA!!! SENATOR PAS ROGOL BALU DAN ANAK YATIM DI BALING!!!


TABUNG DERMA MEMALI adalah perkara yang paling sinonim dengan Yusuf Hussin. Terdapat banyak dakwaan pecah amanah, penyelewengan dan rompakan terhadap tabung yang telah digerakkan oleh PAS secara menyeluruh di seluruh Malaysia dan merupakan antara TABUNG DERMA YANG PALING BANYAK mengutip duit rakyat Malaysia, khususnya penyokong kuat PAS.

Ketika dipersoalkan tentang tabung berkenaan dan isi kandungannya yang telah ghaib begitu sahaja, Yusuf Hussin berselindung di belakang beberapa orang pemimpin PAS Pusat, termasuklah bekas Presiden PAS, Fadhil Nor yang telah meninggal dunia bertahun-tahun lalu. Yusuf Hussin telah diarahkan agar menutup mulut dan tidak bercakap langsung tentang TABUNG DERMA MEMALI padahal, dialah orang yang paling berkuasa dalam tabung berkenaan.

Dan yang paling aneh ialah apabila Hasan Abdul Razak, YDP PAS Kulim-Bandar Bharu turut bercakap tentang tabung berkenaan dengan menyatakan kononnya, audit telah dibuat dan tiada sebarang kesalahan, penyelewengan atau penyonglapan dilakukan dalam semua urusan keluar masuk wang tabung berkenaan.

Hanya kerana SPRM tidak bertindak, PAS Kedah, terutama sekali PAS Baling dan Kulim-Bandar Bharu mendabik dada kononnya mereka telah dibuktikan tidak bersalah.

Benarkah dakwaan puak-puak ini? Atau sebenarnya mereka sedang ketakutan yang amat sangat sekiranya, siasatan dibuat secara intensif oleh SPRM dari Putrajaya tanpa penglibatan beberapa orang pegawai tinggi SPRM yang diketahui mempunyai hubungan yang amat kuat dengan kepimpinan PAS Pusat dan PAS Kedah?... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

2 comments

HARAKAH TERUS KANTOI MENFITNAH PDRM!!!


Yang beria-ia sangat nak menghapuskan PDRM adalah DAP. Yang jadi pencetus adalah Anwar Ibrahim dan konco-konconya dalam PKR. Apa-apa sahaja yang berlaku, akan cuba dikaitkan dengan PDRM dan cuba digunakan sebaik-baik mungkin untuk memburuk-burukkan keperibadian PDRM.

Manakala PAS pula adalah BALACI, BARUA dan SI BODOH yang sangat terikut-ikut dengan kehendak DAP dan PKR, cuba menggunakan kekuatan mereka untuk mengukuhkan DAP dan PKR. DAP dan PKR sangat tahu tentang KEBAHLOLAN sebahagian besar para pengikut PAS yang akan mempercayai secara sembrono apa yang ditulis oleh media PAS iaitu HARAKAH dan ceramah para pemimpin mereka, telah mempergunakan isu berkenaan dengan sebaik-baiknya.

Minggu lepas, bukan main seronok lagi HARAKAH menyiarkan berita tentang kononnya seorang anggota polis wanita dari Selangor yang ditukarkan ke Sarawak kerana terlibat dalam parti PAS. Tukang-tukang propaganda segera menyebarkan berita tersebut di blog, portal dan Facebook. Kononnya, kerana campurtangan UMNO dan Barisan Nasional di dalam PDRM, membuatkan anggota polis wanita tersebut teraniaya.

Hakikatnya, anggota polis wanita yang dikatakan itu bukanlah anggota polis, sebaliknya adalah seorang jururawat desa yang bertugas di Rumah Kenangan Seri Jejawi, Perlis. Nama Norhashimah Mohamad yang digunakan oleh tukang-tukang fitnah Pakatan Rakyat, sebenarnya adalah nama rekaan yang tujuannya tidak lain dan tidak bukan adalah hanyalah untuk memburuk-burukkan PDRM.


Nama sebenar orang yang gambarnya telah dicuri dan dijadikan modal menfitnah PDRM itu adalah ZAKIAH BT. MUSA.

Pengakuan Zakiah bt. Musa berhubung fitnah yang dibuat oleh PAS dan mesin propaganda mereka terhadap dirinya boleh dibaca di SEL13.COM.

Apalah nak jadi dengan PAS dan puak-puak yang kuat menfitnah nih? Dah memang terang-terang melakukan fitnah sebegitu rupa, apa lagi yang akan mereka katakan? Adakah mereka akan mengatakan UMNO dan Barisan Nasional telah membeli Zakiah bt. Musa? Adakah mereka akan berdalih pula kononnya, Zakiah bt. Musa itu sebenarnya adalah Norhashimah Mohamad yang telah dipakaikan pakaian seragam jururawat dan kemudian diarahkan agar mengaku bekerja di Rumah Kenangan Seri Jejawi, Perlis, dan bukannya anggota PDRM?

Atau puak-puak PAS akan menggunakan alasan yang sama seperti dalam kes KOTE BENGKOK ANWAR IBRAHIM DAN CHINADOLL, kononnya gambar wanita berkenaan telah dipinda?

Sekarang dah terkantoi!

Nak pusing kut mana lagi agaknya kekantoian kali ini?

0 comments

HADI AWANG MASIH BERDOSA BESAR, BILA LAGI NAK BERTAUBAT NASUHA DAN TARIK BALIK AMANATNYA?Namun kerana SYAHID itu jugalah, ramai golongan yang menjadi PROPHET OF DOOM, mengambil kesempatan dan kemudian menyesatkan terlalu ramai manusia yang mengaku beragama Islam, yang tidak berilmu, bahkan yang mempunyai ilmu pengetahuan sekalipun, demi kerana perut dan tembolok mereka sendiri. 
7 April 1981 di Banggol Paradong, Manir, Abdul Hadi Awang yang pada ketika itu belum lagi menjadi Presiden PAS, telah membuat satu ucapan atau lebih tepat lagi AMANAT yang penuh kontroversi dengan menyeru perjuangan JIHAD menentang UMNO. Dan bermula dari situ jugalah, gerakan pentakfiran UMNO dilakukan secara besar-besaran dan merata di seluruh negara. 
Kejahilan sebahagian besar daripada pengikut PAS telah dipergunakan dan dimanipulasi dengan sebaik-baiknya. Manakala mereka yang berilmu pengetahuan dalam PAS juga turut menggunakan kelebihan mereka untuk menyesatkan lebih ramai umat Islam, terutama sekali yang tidak menyokong PAS.
Pelbagai masalah berlaku akibat daripada AMANAT HAJI HADI 1981 itu. Kedah, Kelantan dan Terengganu adalah antara negeri-negeri yang paling teruk menyaksikan perpecahan umat Islam akibat amanat berkenaan. Dan kemuncak daripada kehangatan tersebut, maka pada 19 November 1985, berlakulah Tragedi Memali yang meragut nyawa 14 orang serta mencederakan berpuluh-puluh orang yang lain. Setahun sebelum itu, seorang petugas PAS mati dalam pergaduhan berdarah dengan penyokong-penyokong UMNO di FELDA Lubuk Merbau.
Seluruh negara tersentak dengan kejadian tersebut yang berlaku di sebuah kawasan terpencil di negeri Kedah yang turut popular dengan kemiskinan serta kadar keciciran yang sangat teruk.
Para pemimpin dan penyokong PAS menyalahkan sepenuhnya Kerajaan Barisan Nasional serta PDRM. Tidak sedikit pun mereka menyentuh tentang AMANAT HAJI HADI... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

Saturday, December 15, 2012

PUNYALAH KEMARUK NAK PASIR, SAMPAIKAN PASIR BAWAH JAMBATAN PUN DIKOREK... LOGLAQ PUNYA PAS!!!

Saturday, December 15, 2012

Kalau ditanya kepada pak-pak lebai dan tok-tok janggut Kedah, harus masing-masing garu kepala. Nak jawab, projek PAS Kedah adalah pembalakan Papua New Guinea, langsung tidak kena kerana projek berkenaan memang jelas projek curi duit rakyat Kedah. Nak kata projek SULIH, projek berkenaan sekadar ada nama tetapi projeknya tidak wujud. Nak jawab projek K-Keli, lagilah tak boleh sebab ia akan menuding terus ke batang hidung beberapa orang pemimpin utama PAS, termasuklah SETPOL Menteri Besar sendiri. Nak sembang pasal KUIN, berbanding zaman UMNO-BN, zaman PAS, KUIN dah jadi macam universiti untuk hantu-hantu bersidang dengan Rektor KUIN sendiri bertindak sebagai jembalang terbesarnya.

Mahu tidak mahu, terpaksalah pak-pak lebai dan tok-tok janggut mengalihkan tumpuan kepada projek-projek yang telah dirancang dan dilaksanakan pada zaman UMNO-BN, manakala PAS pula sebagai penerus. Malangnya, pada ketika zaman UMNO-BN, tidak ada banyak masalah kecuali beberapa masalah teknikal yang boleh diselesaikan, tetapi pada zaman PAS, masalah teknikal tersebut telah menjadi masalah politik yang sangat besar, memandangkan kecenderungan pak-pak lebai dan tok-tok janggut menjadikannya sebagai umpan ceramah.

Salah satu daripada projek yang menjadi mangsa tudingan jari para pemimpin PAS, khususnya di Kulim-Bandar Bharu adalah projek pengambilan pasir di Mukim Bagan Sena.

Projek berkenaan telah diluluskan oleh Pejabat Tanah Kulim pada 30 Januari 2007 kepada salah sebuah anak syarikat Kerajaan Negeri. Maknanya, projek tersebut diluluskan pada zaman UMNO-BN. Bagaimanapun, projek pengambilan pasir sungai tersebut adalah bagi memudahkan kerja-kerja SECTION dan PENSEJAJARAN sungai di Sungai Sedim.

Apabila anak syarikat Kerajaan Negeri itu tidak buat kerja ... TERUSKAN BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

1 comments

TAULAN RASUL AKAN BERMATI-MATIAN CUBA SABOTAJ MUHYIDDIN YASSIN 20HB DISEMBER NANTI!!!


Sudah terlalu lama PAS menjadikan sekolah-sekolah pondok sebagai kubu mereka. Kononnya PASlah yang memakmurkan sekolah-sekolah agama dan sekolah-sekolah pondok meskipun sebenarnya, PASlah yang menyebabkan kebanyakan sekolah pondok di Kedah, ditutup dan gulung tikar. Sudahlah tahap pendidikan tidak meningkat, jumlah pelajar pula semakin menurun selain prasarana sekolah yang amat daif.

Dalam bajet Kedah 2013, Kerajaan Negeri Kedah yang diterajui oleh PAS tidak memberikan peruntukan langsung kepada sekolah-sekolah agama dan pondok meskipun sebelum ini mendabik dada kononnya, PAS adalah pejuang sekolah-sekolah pondok dan sekolah-sekolah agama. Dengan sebilangan besar penyokong berada dalam institusi pengajian pondok, PAS Kedah dilihat mengabaikan tanggungjawabnya untuk memajukan sistem pendidikan agama yang menjadi teras kepada negeri Kedah semenjak ratusan tahun lampau.

Kehadiran Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin ke Kedah pada 20 Disember nanti, akan mempertemukan TPM yang juga Menteri Pelajaran itu dengan pihak-pihak pengelola sekolah-sekolah pondok seluruh Kedah. Tentu sekali, Muhyiddin akan mengumumkan bantuan kepada sekolah-sekolah pondok dan sekolah-sekolah agama yang telah diabaikan oleh Kerajaan Negeri Kedah dan PAS Kedah walaupun mereka mempergunakan institusi tersebut sebagai keledai politik secara berleluasa.

Orang yang paling sakit hati dengan lawatan dan pertemuan itu, sudah tentulah Taulan Rasul, Exco yang bertanggungjawab dalam portfolio pelajaran... SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

PAS KELANTAN GARU KEPALA BILA TIGA WAKIL GERAKAN NEGERI SEMBILAN KE KOTA BHARU UNTUK BERGUNTING RAMBUT!!!


Isu salon dan pengasingan jantina yang telah dikuatkuasakan di Kelantan tetapi terpaksa 'ditunda' kerana dimarahi DAP, rupa-rupanya masih belum selesai di Kelantan.

Terbaru, kepimpinan PAS Kelantan, marah sakan apabila tiga orang wakil Parti Gerakan Negeri Sembilan ke Kota Bharu semata-mata untuk bergunting rambut di Kota Bharu. Kata Exco Kelantan, Mohd Fadzli Hassan, tindakan ketiga-tiga orang wakil Parti Gerakan itu sengaja mencabar rakyat Kelantan, khususnya orang Islam yang akan mempertahankan kesucian agama Islam dengan sebarang cara, termasuklah dengan menumpahkan darah.

Dah mula cerita tentang hebatnya orang Kelantan menyambut dan memesrai tetamu walaupun hakikatnya, di seluruh Malaysia, orang Melayu umumnya memang itulah perangainya. Sebab itulah, orang Cina dan India boleh menjadi warganegara dan mengumpulkan harta tanpa sebarang masalah di negara ini. Semuanya kerana sifat orang Melayu, bukan sifat khusus orang Kelantan semata-mata.

Hakikatnya, ketiga-tiga orang wakil Parti GERAKAN Negeri Sembilan itu sekadar menjalankan peranan mereka untuk menunjukkan bahawa PAS Kelantan sebenarnya tidak lebih daripada tukang bagi umpan agar para pengundi khususnya yang berbangsa Melayu dan beragama Islam terpengaruh dengan sembang gedebe dan cakap besar mereka tentang perjuangan Islam, tetapi tidak berani berbuat apa-apa kerana ketakutan yang teramat sangat kepada DAP.

Tak guna marah kepada ketiga-tiga orang wakil Parti GERAKAN itu kerana mendedahkan tembelang dan temberang para pemimpin PAS Kelantan. Yang perlu dimarahi adalah tindakan semberono para pemimpin PAS Kelantan yang mahu mendapatkan undi sebanyak mungkin dari masyarakat Melayu tetapi apabila menyedari tindakan tersebut akan menyebabkan hilangnya undi dari masyarakat Cina, maka cakap-cakap yang lebih liberal pula kedengaran sehinggakan undang-undang kecil yang sendiri gubal, sendiri tak boleh laksanakan.

Dah jadi macam Enakmen Undang-Undang Syariah Kelantan (II) 1993 yang telah digubal dan telah diluluskan di DUN Kelantan, termasuklah mendapat sokongan seratus peratus daripada wakil-wakil rakyat UMNO tetapi TIDAK BERANI DIGAZETKAN kerana bimbang PAS akan kehilangan Kelantan selama-lamanya kerana undi masyarakat bukan Islam.

Sama macam undang-undang hudud tu jugalah, PAS akan menjadikan undang-undang kecil yang memisahkan jantina tersebut sebagai bahan kempen mereka dan bahan bukti kononnya, mereka telah berusaha untuk memartabatkan Islam tetapi dek kerana halangan daripada UMNO dan Barisan Nasional, maka ia tidak boleh dilaksanakan... sama macam Hudud PAS!!!

0 comments

KARPAL SINGH LEBIH RELA BERSUNAT DARI TERIMA HADI AWANG SEBAGAI PERDANA MENTERI MALAYSIA!!!


"Anwar Ibrahim harus bertaubat!"

Kenyataan yang dikeluarkan oleh Karpal Singh kira-kira empat tahun lalu, masih segar dalam ingatan sesiapa sahaja yang mengikuti perkembangan politik semasa, khususnya sewaktu Pakatan Rakyat tumbang di Perak ekoran melompatnya tiga orang wakil DUN mereka sebagai Ahli BEBAS.

Dan kebanyakan orang yang mengikuti isu politik pertengahan 90-an dahulu juga sangat maklum bahawa Karpal Singh adalah orang pertama yang membangkitkan persoalan berhubung kecenderungan seksual Anwar Ibrahim yang sangat aneh berbanding manusia normal di Parlimen Malaysia.

Bagaimanapun, politik jugalah yang menyaksikan Karpal Singh yang pada pertengahan 90-an menjadi peguam untuk 'musuh-musuh' Anwar Ibrahim, bertukar posisi menjadi peguambela Anwar Ibrahim dalam kes liwat kedua.

Secara tidak langsung, kesimpulan mudah ialah, Karpal Singh banyak tahu tentang Anwar Ibrahim, luar dalam, atas dan bawah. Tidak ada rahsia Anwar Ibrahim yang tidak dipegang oleh Karpal Singh.

Justeru, apabila Karpal Singh mengeluarkan kenyataan terbaru bahawa, dia menyokong Anwar Ibrahim selaku Perdana Menteri Malaysia sekiranya Pakatan Rakyat memenangi PRU13 kelak, ramai yang sudah mengagak apa yang bakal berlaku kepada Anwar Ibrahim.

Karpal Singh bukannya kecik anak dalam politik negara ini. Di tengah-tengah pekatnya chauvinist kecinaan Lim Kit Siang, Karpal Singh berjaya menyelitkan dirinya dalam hierarki DAP Kebangsaan dan mencaturkan penyokong-penyokongnya sendiri sehingga membolehkan dua orang anak lelakinya menjadi Ahli Parlimen dan ADUN.

Bagi Kit Siang, apatah lagi Guan Eng, nama Karpal Singh tidak boleh dikesampingkan, bahkan amat diperlukan untuk memastikan mereka terus berada di tampuk kuasa dalam DAP. Tanpa sokongan Karpal Singh, bererti kedua-dua beranak tersebut akan dikuburkan dalam satu liang lahad.

Dek kerana itulah, apabila Karpal Singh menyatakan sokongannya kepada Anwar Ibrahim. Dan apabila Karpal Singh menyatakan sokongan kepada Anwar Ibrahim, bererti keseluruhan DAP tahu apa muslihat yang sedang dibuat oleh Karpal Singh. Mereka juga akan menyatakan sokongan penuh sekalipun pada masa yang sama, DAP akan berusaha untuk menampilkan Lim Guan sebagai calon Perdana Menteri selepas Anwar Ibrahim.

Dan kalaulah benar Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri, berapa lama pula masa yang akan diperolehinya untuk memegang jawatan berkenaan? Karpal Singh tidak mungkin akan memegang lama-lama rahsia Anwar Ibrahim terutama apabila Anwar Ibrahim dilihat tidak menguntungkan DAP. Karpal Singh menerusi konco-konconya pasti akan membangkitkan isu moral Anwar Ibrahim dan akhirnya berlakulah undi tidak percaya terhadap Anwar Ibrahim di Parlimen. Anwar terbuang dan akhirnya, siapa yang akan naik?

Abdul Hadi Awang?

Rasa-rasanya Karpal Singh lebih rela bersunat berbanding menerima Hadi Awang sebagai Perdana Menteri Malaysia!

Pusing kut mana sekalipun, kesudahannya yang akan jadi Perdana Menteri Malaysia buat pertama kalinya nanti adalah Lim Guan Eng. Dan pada waktu itu, hilanglah PAS dan UMNO, MCA dan MIC, sekolah agama Islam, peruntukan kepada masjid dan surau, Jabatan Agama Islam, Majlis Agama Islam, Lembaga Zakat dan sebagainya dari bumi Malaysia!!!

2 comments

AIK, TAKIYUDDIN HASAN BARU SEDAR DIA TERSALAH CAKAP?


Barangkali baru tersedar, yang Abdul Hadi Awang pernah mengeluarkan 'fatwa' BUKTI VIDEO tidak terpakai kerana VIDEO ADALAH BESI YANG TULI DAN BISU, maka Takiyuddin Hasan terpaksa cepat-cepat memutarbelitkan kenyataannya sendiri sebelum ini.

Semuanya kerana laporan THE STAR sebelum ini telah menyatakan MPKB-BRI menyaman beberapa pasangan bukan Islam yang berkhalwat di tempat-tempat awam di Kota Bharu. Ini mendorong Takiyuddin Hasan mengancam untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap THE STAR kerana menurutnya, kes tangkapan tersebut bukanlah kes khalwat sebaliknya KES BERKELAKUAN TIDAK SENONOH.

Hari ini, Takiyuddin Hasan memberitahu, tidak ada bukti video tentang dua orang lelaki yang ditangkap berkelakuan tidak senonoh di tempat awam yang menjadi kontroversi dalam kes ini. Sebaliknya sekali lagi menyatakan bahawa THE STAR melakukan fitnah dan menghasut.

Sebaliknya, menurut Takiyuddin Hasan, kenyataan awalnya tentang BUKTI VIDEO adalah bersifat umum.

Cuba anda tontoni klip video dari pihak PAS Kelantan sendiri di bawah ini, terutama sekali pada minit 14:40 dan kemudian anda buat pertimbangan, sama ada Takiyuddin Hasan sedar atau tidak dengan apa yang dikatakannya?Atau sebenarnya, Takiyuddin Hasan telah terperangkap dalam mainan FITNAH dan TOHMAHAN yang sudah menjadi zikir wajib sebahagian besar pemimpin PAS.

Secara peribadi, blog ini menyokong tindakan MPKB-BRI mengambil tindakan terhadap mana-mana pihak yang berkelakuan tidak senonoh di tempat-tempat awam. Walau apa bentuk bukti sekalipun, MPKB-BRI telah menjalankan tugas dengan betul. 

Tetapi apabila Exco Kelantan itu berputar belit dengan kenyataannya sendiri, nampak jelas sangat ler, PAS Kelantan tidak berkemampuan untuk bertindak tegas, sebaliknya sangat bergantung kepada penerimaan DAP untuk setiap keputusan mereka. 

Seperti yang dinyatakan oleh Takiyuddin Hasan, Undang-Undang Kecil Taman yang menyebabkan kedua-dua orang lelaki tersebut disaman, sebenarnya sudah cukup untuk menyanggah tentangan terhadap tindakan MPKB-BRI. Mengapa Takiyudin Hasan tidak berpegang kepada kenyataannya itu sebaliknya mencari sudut lain untuk menyatakan kononnya, laporan khalwat atau berkelakuan tidak senonoh di tempat awam itu sebagai FITNAH?

Sebab Takiyuddin takut DAP, kan?

1 comments

Friday, December 14, 2012

GARA-GARA SUAMI BARUNYA, ADUN MERBAU PULAS ANGKAT BUNGKUS KAIN LARI MALAM!!!

Friday, December 14, 2012

ADUN Merbau Pulas yang cukup popular dengan kisah cintanya tiga seginya, yang kemudian melangsungkan perkahwinan kali kedua dengan cinta hatinya itu sebagai isteri kedua baru-baru ini, dilaporkan akan dipindahkan ke Jeneri dan tidak lagi akan bertanding di Merbau Pulas. Aishah Ghazali yang juga merupakan salah seorang Exco Kedah, dikatakan berhadapan dengan tentangan daripada kelompok PAS Merbau Pulas sendiri yang berasakan ADUN merangkap Exco berkenaan bercakap tidak serupa bikin.

Seperti yang diketahui, Aishah merupakan salah seorang daripada konco Phahrolrazi Zawawi yang sedang mengintai-ngintai peluang untuk menjadi Menteri Besar Kedah menggantikan Azizan Abdul Razak, sekaligus 'membunuh' Azizan Abdul Razak selaku Pesuruhjaya PAS Negeri Kedah. Walaupun dalam beberapa insiden, Menteri Besar Kedah itu membela Aishah Ghazali, bahkan menasihatinya agar mempercepatkan tarikh perkahwinan dengan cinta hatinya kerana terlalu banyak cerita-cerita di belakang terutama membabitkan kisah mereka berdua-duaan di mana-mana sahaja termasuklah di dalam pejabat Exco, Aishah menganggap Menteri Besar Kedah itu sebagai salah seorang daripada pembocor rahsianya.

Menariknya, Merbau Pulas dikatakan juga menjadi DUN yang dikorbankan oleh PAS Kedah dalam usaha memenangi hati pengundi-pengundi Cina. Dek kerana itulah, PAS Kedah yang menjadi Kerajaan Negeri tidak berhasrat mengambil sebarang tindakan penyelesaian berhubung Tanah Perkuburan Swasta Sungai Kob kerana beranggapan, dengan cara itu, mereka dapat menawan undi masyarakat Cina... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

BIOGRAFI ROSMAH MANSOR MEMBUATKAN ADA ORANG TAK CUKUP NAFAS!!!


Kadangkala pelik dengan perangai puak-puak Pakatan Rakyat ini. Tak kiralah sama ada dari pemimpin, penyokong mahupun juak-juak yang menerima upah untuk menulis bagi membesar-besarkan Pakatan Rakyat.

Apa-apa sahaja yang berkaitan dengan Rosmah Mansor, amat mereka minati. Bukan minat untuk mengkaji atau meneliti, tetapi minat untuk mengutuk, mencerca dan kemudian menunjukkan belang mereka sendiri sebagai golongan yang tidak ada nilai-nilai kemanusiaan.

Namun, di sebalik kekejian yang mereka tunjukkan kepada Rosmah Mansor, rupa-rupanya tanpa mereka sedar, mereka juga menunjukkan kebodohan dan kejumudan mereka sendiri.

Minggu lepas, isteri Perdana Menteri yang sangat diminati oleh Anwar Ibrahim itu, telah melancarkan sebuah buku biografinya. Ternyata, tindakan Rosmah itu mendapat kecaman hebat daripada puak-puak Pakatan Rakyat. Dan serentak dengan itu juga, pelbagai label diberikan kepadanya.

Bagi mereka yang terlibat dalam dunia buku dan penerbitan, seperti penulis, autobiografi dan biografi tempatan amat sukar dicari. Kalau ada pun, hanya beberapa nama sahaja. Terlalu banyak tokoh pemimpin dan pejuang tersohor yang tidak mempunyai biografi sehinggakan kebanyakan daripada cerita mereka, sudah ditokok-tambah, diselaputi mitos dan dongeng seperti Hang Tuah mahupun Datuk Maharajalela dan Mat Kilau.

Biografi mahupun autobiografi merupakan antara bahan bacaan terpenting yang diperlukan dalam khutubkhanah terutama yang membabitkan pemimpin mahupun orang terkenal.

Berapa kerat daripada para pemimpin Malaysia yang mempunyai biografi mahupun autobiografi? Temenggung Jugah sehingga sekarang, hanya berlegar-legar sebagai cerita lisan. Ibu Zain, Fatimah Hasyim, Tan Cheng Lock, M.Manickavasagam, Sambanthan Thiruyana Veerasamy, Dr. Zulkifli Ahmad, Pak Sako, Baharuddin Helmi, Aminuddin Baki - sekadar menyebut beberapa nama - merupakan antara tokoh yang amat sukar diperolehi butir mahupun cerita tentang mereka. Bukan tidak ada biografi atau autobiografi yang ditulis tetapi jumlahnya amat sedikit.

Berapa ramai pula pemimpin-pemimpin atau tok guru-tok guru pondok yang ada biografi atau autobiografi mereka seperti Tok Kenali, Tuan Tabal, Tuan Guru Yahya bin Junaid, Tuan Guru Ahmad Rabat, Tuan Guru Ahmad bin Idris dan sebagainya?

Langsung tidak ada...

Seharusnya, kita memainkan peranan untuk memperbanyakkan autobiografi dan biografi pemimpin atau mana-mana tokoh, termasuklah tokoh-tokoh kecil agar generasi hadapan lebih mengenali sejarah negara ini. Bukan setakat dengar cerita-cerita dongeng dan mitos sepertimana yang berlaku kepada Tok Kenali dan Tokku Paloh.

Ini tidak, orang buat autobiografi dan biografi, mereka pula sakit hati dengan berdengki. Nampak sangat jenis yang tidak mengejar dan mencintai ilmu pengetahuan.

Kalau Rosmah Mansor ada biografi, mengapa tak suruh bini Nik Aziz buat satu untuk dirinya? Mengapa tak suruh pelakon air mata hebat abad ini, Wan Azizah tulis atau upah orang tulis tentang dirinya?

Yang duk sakit hati dengan biografi Rosmah Mansor tu, pasai apa? Kalau Chin Peng yang banyak melakukan kerosakan dan mahu menjadikan negara ini sebagai tanah jajahan Negara Tembok Besar, apa pula salah Rosmah Mansor yang mahu menceritakan bagaimana perjalanan hidup seorang isteri Perdana Menteri, yang sudah tentu tidak ada pada mana-mana wanita yang lain?

0 comments

Thursday, December 13, 2012

INDONESIA AKAN MENGAMUK LAGI DENGAN MALAYSIA APABILA PENDUDUK LEBIH RELA JADI RAKYAT MALAYSIA!!!

Thursday, December 13, 2012

Adakah rakyat dan kumpulan-kumpulan yang mengambil upah untuk berdemonstrasi akan melakukan satu lagi demonstrasi MENGGANYANG MALAYSIA ekoran luahan perasaan penduduk Nunukan yang terletak di pedalaman Kalimantan Timur untuk menjadi rakyat Malaysia ekoran kurangnya perhatian serta kebajikan daripada Kerajaan Indonesia?

Nunukan adalah sebuah wilayah yang sangat kaya dengan minyak dan minyak. Bagaimanapun Kerajaan Indonesia kurang memberikan perhatian kepada rakyatnya yang tinggal di wilayah tersebut biarpun hasil bumi digali dan dipindahkan ke Pulau Jawa.

Penduduk yang berada di sempadan Malaysia-Indonesia, khususnya di Kalimantan, sangat bergantung harap kepada bekalan dari Malaysia, khususnya keperluan asas seperti minyak masak, petrol, siaran televisyen dan tangki LPG.

Biarpun Nunukan merupakan menjadi kawasan pengeluaran minyak dan gas terbesar Indonesia, penduduk sukar mendapatkan LPG dan minyak subsidi sehingga memerlukan mereka mendapat bekalan dari Malaysia.

Wilayah itu juga menjadi pusat transit bagi rakyat Indonesia yang mencari kehidupan lebih baik di seberang sempadan negara kepulauan itu. Pada tahun 2002, Indonesia kehilangan Ligitan dan Sipadan kepada Malaysia menerusi keputusan yang dibuat oleh Mahkamah Keadilan Antarabangsa.

Di sebalik usaha Anwar Ibrahim mengapi-apikan rakyat Indonesia terutama yang berada di Malaysia melakukan pemberontakan dan mengucar-ngacirkan negara yang memberi bantuan pendapatan dan kehidupan kepada mereka, rupa-rupanya lebih ramai rakyat Indonesia yang melihat Malaysia sebagai syurga dan ingin menjadi rakyat negara ini. (BACA DI SINI)

Apakah perkembangan terbaru ini akan membuatkan puak-puak yang beraskaan Malaysia dan Indonesia lebih baik berperang dan menjahanamkan antara satu sama lain, bertepuk tangan dan mula mengapi-apikan masyarakat Indonesia dengan membuat tohmahan terhadap Malaysia sepertimana yang mereka sering lakukan sebelum ini?

Kita tunggu dan lihat!!!

0 comments

PAS PENDANG RAMPAS PONDOK DAN TANAH WAKAF UNTUK DIJADIKAN MARKAS OPERASI MEREKA DI SUNGAI TIANG!!!


Semuanya berpunca daripada pemimpin dan penyokong PAS setempat yang telah berjaya 'merampas' jawatan AJK Pondok dari tangan mereka yang lebih layak. Kerakusan pemimpin-pemimpin dan penyokong-penyokong PAS itu telah menyebabkan prestasi Pondok Tarbiyah Awladiyah merosot dengan teruk.

Pondok berkenaan dilihat sebagai pemangkin untuk memecahkan kekuatan UMNO memandangkan Sungai Tiang merupakan antara kubu kuat UMNO di kawasan Pendang. Gagal beroperasi seperti sebuah parti politik biasa, PAS Pendang cuba menggunakan agama sepertimana modus operandi mereka mengkafirkan, mentaghutkan dan memurtadkan orang-orang UMNO dari tahun-tahun 1970-an lagi. Bahkan untuk mengejapkan lagi tuduhan mereka terhadap orang UMNO, solat Jumaat secara berasingan daripada kariah telah diamalkan melibatkan sebahagian pelajar dan tenaga pengajar di pondok berkenaan.

Akibatnya, bilangan pelajar semakin merosot. Pelajar-pelajar sedia ada, ramai yang angkat kaki. Kemasukan pelajar-pelajar baru pula, amat menyedihkan. Pondok Tarbiyah Awladiyah yang telah ditukarkan namanya menjadi Pondok Ar-Irshad telah bertukar sepenuhnya sebagai Pusat Operasi PAS sepenuh masa.

Ceramah-ceramah PAS yang penuh dengan maki hamun dan ajakan agar umat Islam berpecah belah, kerap kali dilaksanakan di pondok berkenaan. Pondok semakin lengang. Pengambilan pelajar-pelajar baru tidak lagi dapat dilakukan. Ibu bapa enggan menghantar anak-anak mereka untuk menjadi kader PAS di pondok tersebut.

Ini menyebabkan AJK Pondok bertelingkah sesama sendiri. Berasakan Pondok Tarbiyah Awladiyah tidak lagi berguna sebagai pusat operasi yang gagal mengumpulkan kekuatan untuk PAS, para pemimpin dan penyokong PAS setempat telah membina Balai Islam di Kampung Perupok.

Hilang sudah kepimpinan PAS lama, muncul pula kepimpinan PAS yang baru. Kepimpinan PAS yang baru, kembali melihat Pondok Tarbiyah Awladiyah sebagai sumber... SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

GUAN ENG BUAT PETISYEN ON-LINE UNTUK KELUARKAN PULAU PINANG DARI MALAYSIA?


Nampaknya, Ketua Menteri Pulau Pinang akan melompat lagi!

Penulis sendiri pun agak terkejut apabila menerima e-mel dari limguaneng@penang.gov.my dengan tajuknya Message From Lim Guan Eng. Ingatkan hujung-hujung tahun ni, Guan Eng nak keluarkan 'zakat' atau 'sedekah' 2-300 ringgit memandangkan penulis berdarah Melayu. Dan Melayu pada pandangan Guan Eng, tidak pandai main duit dan hanya bertaraf dari RM20 sehingga RM200 sepertimana yang dilakukannya sebelum ini yang kemudian digembar-gemburkan ke seluruh dunia sebagai kebaikan hati serta keprihatinannya kepada orang Melayu yang dia sendiri halau keluar dari Pulau Pinang.

Rupa-rupanya kandungan e-mel berkenaan merupakan petisyen dalam talian. Petisyen tersebut adalah untuk mendapatkan pandangan daripada orang ramai tentang perlu atau tidak Pulau Pinang berada dalam  Persekutuan Malaysia atau pun keluar dari Malaysia dan menjadi sebuah Negara Republik.


Kita tidak mengharapkan Lim Guan Eng akan memberikan jawapan atau penjelasan jujur dalam hal ini kerana Ketua Menteri Pulau Pinang merangkap Setiausaha Agung DAP itu sangat berkecenderungan untuk menipu dan berbohong. Bagaimanapun, ini perkara besar yang antara lain, merupakan satu bentuk PENDERHAKAAN KEPADA DYMM YANG DIPERTUAN AGONG.

Referendum daripada rakyat untuk memisahkan wilayah mereka dari Persekutuan biasanya dijalankan dengan kerjasama badan antarabangsa seperti PBB bukannya petisyen.

Perlu diingat, Pulau Pinang walaupun di peringkat Persekutuan Malaysia merupakan sebuah negeri yang berasingan, namun negeri tersebut secara mutlaknya masih di bawah Negeri Kedah Darul Aman menerusi bayaran pajakan dan gantirugi sehinggalah satu perjanjian baru dicapai untuk memisahkan negeri itu menjadi sebuah wilayah bersendirian.

Agak-agak anda, apakah jawapan dan penjelasan Lim Guan Eng berhubung perkara ini? Atau seperti biasa, Lim Guan Eng akan mengatakan ini semua hanyalah fitnah UMNO semata-mata walaupun sudah lama kedengaran yang DAP mahu mengeluarkan Pulau Pinang dari Malaysia dan hanya bergabung balik dengan Malaysia apabila Pakatan Rakyat sudah berjaya mengambilalih tampuk pentadbiran negara dari UMNO dan Barisan Nasional?

0 comments

EDITOR HARAKAH BANGANG... TAK TAHU VIDEO MALAYSIAKINI NAFIKAN DEEPAK KENAL BALASUBRAMANIAM!!!


Apabila Editor Harakahdaily, Zulkifli Sulong mengatur pertemuan dan wawancara dengan Deepak Jaikishan bagi memanjangkan semula kes pembunuhan Altantuya Shiiribu yang dikaitkan dengan Najib Abdul Razak dan isterinya, Rosmah Mansor, ia sebenarnya sudah boleh dijangka. Sebabnya, Pakatan Rakyat sudah kehilangan momentum apabila perbicaraan SCORPENE yang dicanang-canangkan sebelum ini di Perancis, telah terbukti sebagai satu penipuan semata-mata.

Pembunuhan Altantuya Shiiribu telah dikaitkan oleh Anwar Ibrahim dengan Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor. 'Bukti' yang direka oleh Tian Chua menggunakan perisian Photoshop, telah dijaja dan kononnya itu adalah bukti tulen. Namun apabila didesak dan ditekan, akhirnya Tian Chua mengaku bahawa gambar-gambar tersebut direkanya sendiri.

Deepak Jaikishan mempunyai masalah perniagaan dengan salah seorang pemimpin UMNO di Selangor. Apabila perkara ini dihidu oleh Anwar Ibrahim, serta-merta masalah tersebut dikaitkan dengan UMNO dan apabila sudah dikaitkan dengan UMNO, maka sudah menjadi kewajipan untuk dikaitkan dengan Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor.

Hutang ratusan juta ringgit dengan bank dan akan kehilangan segala-galanya kerana hutang tersebut, mampu menjadikan seseorang tidak mampu berfikir secara waras. Apatah lagi dengan janji, dia akan dibantu dan hutang-hutangnya akan dapat diselesaikan, maka apa-apa sahaja yang disuruh, akan dipatuhi.

Anda saksikan video di bawah... SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

ANGGAP SAJA MEREKA RAKYAT MALAYSIA, KATA LATHEEFA KOYA SAMBIL TERBELIAK DAN TERKANGKANG-KANGKANG!!!


Amboi... siap membeliakkan biji matanya dan menuding ke arah pegawai JPN yang menyampuknya. Hebat betul pemimpin PKR yang ada kes tender dan projek di MBPJ sehingga bergaduh dengan Menteri Besar Selangor.

"Anggap saja mereka rakyat Malaysia!" jerit Latheefa Koya.

Ini kes buat kad pengenalan. Kalau semua dokumen dah tak ada, dan orang berkenaan tidak mempunyai apa benda pun untuk membuktikan yang mereka rakyat Malaysia, termasuklah ibu bapa yang tidak mempunyai kad pengenalan Malaysia, nak anggap apa mereka sebagai rakyat Malaysia?

Kalau itulah proses yang akan dilakukan oleh Pakatan Rakyat apabila mereka menguasai Putrajaya, nampaknya kalahlah Singapura yang telah mengimport seramai-ramainya orang Cina dari Taiwan, Macau, Hong Kong dan China. Orang Cina yang nak jadi rakyat Singapura pun, kena lalui banyak proses termasuklah tahap akademik dan harta pegangan.

Bukan main ANGGAP-ANGGAP macam yang Latheefa Koya arahkan kepada pegawai-pegawai JPN.

Belum ada kuasa lagi, sudah nak tunjuk kuasa!

Kalau macam ni ler, barangkali ada baiknya juga kalau Kerajaan Malaysia anggap orang Sumatera dan empat negeri di utara Semenanjung sebagai RAKYAT MALAYSIA, dan kesemua mereka dibenarkan mengambil borang kad pengenalan berbanding mewajibkan mereka mengambil borang kerakyatan terlebih dahulu untuk proses dokumentasi seterusnya. Ini adalah memandangkan Sumatera dan keempat-empat negeri berkenaan mempunyai hubungan yang rapat dengan Semenanjung Tanah Melayu sama ada dari segi sejarah, mahupun dari segi sosio.

Sumatera hanya 'terpisah' dari Tanah Melayu pada tahun 1947 iaitu pada tahun Indonesia merdeka. Manakala keempat-empat negeri di utara Semenanjung pula, terpisah dari Tanah Melayu pada tahun 1957, iaitu ketika Persekutuan Tanah Melayu mencapai kemerdekaan dari Britain.

Punyalah kemaruk undi-undi daripada masyarakat India, sehinggakan pegawai-pegawai JPN yang menjalankan tugas dengan jujur dan berdedikasi pun, dimarah-marah dan diarah-arah agar memberikan kerakyatan kepada masyarakat yang entah dari mana datangnya!!!


1 comments

BONGOK KE APA SI TAKIYUDDIN HASSAN NI?


Tidak apa yang boleh dikatkana, melainkan PAS Kelantan sebenarnya tersepit dalam kontroversi penangkapan khalwat melibatkan pasangan bukan Islam yang telah dihebohkan oleh sebuah akhbar milik MCA baru-baru ini. Sekalipun, pada mulanya PAS cuba menafikan yang penangkapan tersebut telah dilakukan dan kemudian menyatakan kononnya akhbar tersebut melakukan fitnah, namun akhirnya PAS Kelantan terpaksa juga mengakui, kes tersebut memang berlaku.

Sudah tentulah kes yang paling menarik adalah kes penangkapan dua orang lelaki di dalam sebuah kereta yang sedang 'menikmati pemandangan kapal terbang mendarat'.

Sekali imbas, berita penangkapan tersebut memperlihatkan seolah-olah petugas dan penguatkuasa MPKB-BRI sebagai tolol kerana kesalahan khalwat adalah antara lelaki dan perempuan, bukannya lelaki sama lelaki atau perempuan sama perempuan.

Dek kerana itulah, PAS Kelantan dikecam teruk.

Setelah cubaan untuk menafikan penangkapan berkenaan telah berlaku, gagal, PAS Kelantan menerusi Takiyuddin Hassan, Exco Kerajaan Tempatan, Budaya dan Pelancongan akhirnya membuat kenyataan yang diharap dapat menutup mulut para pengkritik, terutama dari kalangan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat seperti Lim Guan Eng.

Menurut Takiyuddin Hassan, pihaknya mempunyai bukti kukuh tentang perbuatan tidak senonoh kedua-dua orang lelaki tersebut di dalam kereta sehingga mendorong kepada penangkapan kedua-duanya. Bukti kukuh yang dimaksudkan adalah KLIP VIDEO! (BACA DI SINI)

Ni nampaknya macam sudah ambil pisau dan cucuk perut sendiri!

Tentu ramai yang masih ingat, bagaimana para pemimpin PAS menolak bukti video yang melibatkan Anwar Ibrahim dan seorang pelacur Cina kerana beranggapan, bukti video tersebut tidak boleh dijadikan saksi kerana video adalah BESI YANG TULI DAN BISU.

Justeru, apabila Takiyuddin mengancam para penentang kes tersebut dengan BUKTI VIDEO, sebenarnya ia memperlihatkan seolah-olah PAS Kelantan sudah tidak ada cara lain, melainkan terpaksa menggunakan apa yang mereka tentang dan hukumkan sebelum ini.

Rupa-rupanya video pun boleh dijadikan saksi... ingatkan masih lagi berstatus BESI YANG TULI DAN BISU...

0 comments

BILA SETPOL MENTERI BESAR KEDAH DIUGUT DAN DIANCAM OLEH EXCO KEDAH!!!


2 Disember lepas, beberapa orang penyokong kuat Phahrolrazi Zawawi telah menyerang Sanusi Md. Nor di pejabatnya. Sanusi telah diberi amaran dan diugut supaya tidak lagi menyebut serta memburuk-burukkan Phahrolrazi atau YDP PAS Kuala Kedah. Sanusi juga diberitahu bahawa kumpulan penyokong Phahrolrazi itu mengandungi beberapa ratus orang yang siap sedia untuk berhadapan dengan sesiapa sahaja yang cuba memburuk-burukkan Phahrolrazi.

Nampaknya, Exco Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Kerja Raya, Pembangunan Luar Bandar dan Pembasmian Kemiskinan itu, nampaknya sudah jadi tidak tentu arah apabila pelbagai pihak sudah nampak belang dan temberangnya. Phahrolzawawi yang sebelum ini cukup gah dengan pelbagai projek dan 'TAUKE CINA DATANG RUMAH HANTAR DUIT', kini berhadapan dengan keraguan berhubung keberkesanannya menjalankan tugas.

Apatah lagi, seluruh Kedah sedang berhadapan dengan fenomena rumah urut dan pusat maksiat yang semakin menjadi-jadi semenjak Phahrolrazi memegang jawatan berkenaan.

Dari dalam PAS Kedah sendiri, Phahrolrazi melihat ancaman terhadapnya lebih besar... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

JANTAN BANGANG PIJAK BUDAK EMPAT TAHUN, AKHIRNYA KENA TANGKAP DEK POLIS!!!


Seorang mekanik berusia 32 tahun, akhirnya diberkas oleh pihak polis setelah video klip yang menunjukkan dia menyeksa anak lelaki tirinya yang berusia empat tahun, dimuatnaik ke Facebook pada Isnin lalu oleh jirannya.

Klip video 9 minit tersebut telah dirakamkan di ruang tamu sebuah rumah di Taman Intan, Kapar. Di dalam video tersebut, seorang lelaki pada mulanya telah memaki hamun seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun sebelum menampar muka mangsa menyebabkan mangsa yang berbadan kurus tercampak ke atas lantai.

Tidak cukup dengan itu, lelaki berkenaan turut menyepak, memijak dan menamparnya berulang-ulang kali selain menumbuk kanak-kanak malang itu. Kanak-kanak itu kemudiannya dicampakkan dan dihenyak di atas sofa.

Video berkenaan dipercayai dirakamkan oleh seorang wanita. Suara wanita berkenaan terdengar jelas di dalam rakaman berkenaan. Dipercayai video tersebut telah jatuh ke tangan jirannya sebelum jirannya itu memuatnaik ke Facebook dan kemudian membuat laporan polis pada hari Selasa lepas.

Timbalan Ketua Polis Kelang Utara, DSP Md. Ani Ahmad berkata, ekoran laporan polis berkenaan, lelaki tersebut telah diberkas di rumahnya. Polis kini sedang menjejaki kedua-dua isteri lelaki tersebut yang sekarang ini sedang bersembunyi.

Video berkenaan boleh ditonton menerusi http://www.facebook.com/PolisDirajaMalaysia.

0 comments

Wednesday, December 12, 2012

TERDESAK, PKR CUBA BANGKITKAN KEMARAHAN MELAYU TERHADAP INDIA DENGAN KAFIRKAN NAJIB ABDUL RAZAK!!!

Wednesday, December 12, 2012

Seramai lebih kurang 300 orang daripada 30,000 orang yang dijanjikan oleh PKR untuk berdemonstrasi di hadapan Pejabat Perdana Menteri, telah cuba menimbulkan kemarahan orang Melayu khususnya para penyokong UMNO dan Barisan Nasional. Tertera pada placard utama demonstrasi tersebut adalah NAJIB A/L RAZAK dan HISHAMUDDIN A/L HUSSEIN.

A/L adalah akronim bagi ANAK LELAKI dan digunakan oleh masyarakat bukan Islam di negara ini.

Demonstrasi yang kononnya untuk memperjuangkan masyarakat India yang tidak bernegara dan agar diberikan kerakyatan secara automatik oleh Kerajaan, dilihat bertujuan untuk membangkitkan kemarahan orang Melayu secara umumnya. Kemarahan orang Melayu terhadap penghinaan ANAK LELAKI akan digunakan secara meluas oleh PKR dalam kempen-kempen dan ceramah-ceramah mereka.

Merudumnya sokongan daripada masyarakat India yang membolehkan PKR menguasai banyak kerusi, khususnya di Selangor, telah menyebabkan PKR mengambil inisiatif untuk membangkitkan semula pertembungan antara Melayu dan India. Mereka telah berjaya dengan bantuan HINDRAF dalam demonstrasi di Batu Caves suatu masa dahulu. Namun dalam beberapa isu yang membabitkan masyarakat India terutama sekali Kampung Buah Pala di Pulau Pinang yang menyaksikan masyarakat India dihalau bagaikan anjing buruk kepala selepas diberikan pelbagai janji-janji manis, selain rampasan tanah seluas 25 ekar dan sekali lagi masyarakat India dihalau keluar sehelai sepinggang di Selangor, membuatkan para pemimpin PKR terpaksa memikirkan sesuatu yang lebih kreatif.

Tidak ada cara lain kecuali membangkitkan sentimen kemarahan. Apabila orang Melayu marah, maka sasarannya sudah tentulah masyarakat India walaupun sebenarnya... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

MASAKLAH KHALID IBRAHIM, IBU TUNGGAL SAMAN DIA!!!


Gertakan Exco Wanita Selangor, Rodziah Ismail yang Kerajaan Negeri Selangor akan menyaman dalang yang menyedarkan ibu-ibu tunggal di seluruh Selangor tentang hak mereka yang telah dijanjikan oleh Pakatan Rakyat, ternyata tidak berjaya. Sebaliknya hari ini, sejumlah ibu tunggal telah bertindak menyaman Kerajaan Negeri Selangor di Mahkamah Tinggi Shah Alam.
Jam 9:30 hingga 10:00 pagi tadi, di kaunter Mahkamah Tinggi Shah Alam, Kamaruddin & Partners yang mewakili ibu tunggal di Selangor telah menfailkan saman terhadap Kerajaan Negeri Selangor dan Menteri Besar berikutan kegagalan menunaikan janji memberikan bantuan dan elaun bulanan kepada ibu tunggal yang layak, sebagaimana yang termaktub dalam manifesto Pakatan Rakyat pada PRU12 lalu.
Seramai 80 orang  ibu tunggal telah hadir di Mahkamah Tinggi untuk proses berkenaan. Turut hadir adalah Dato Johan Aziz, ADUN Semenyih dan Mortini Kasman, Pengerusi Pesatuan Ibu Tunggal Negeri Selangor.
Ibu-ibu tunggal berkenaan telah membuat tuntutan melibatkan seramai 3011 orang dari seluruh Selangor dan jumlah tuntutan tersebut adalah RM16,259,400.00 dengan mengambil kira RM100 sebulan selama tempoh 54 bulan.
Dua hari lepas, Rodziah Ismail menyatakan bahawa ‘elaun’ yang dinyatakan dalam manifesto berkenaan bukanlah ELAUN TUNAI bahkan menyatakan juga bahawa bantuan tersebut hanya diberikan kepada MEREKA YANG LAYAK. Bagaimanapun, kriteria LAYAK yang dimaksudkan, tidak diperjelaskan memandangkan janji berkenaan hanyalah antara janji-janji kosong.... SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM

0 comments

Monday, December 10, 2012

TERDESAK NAK DAPATKAN PERHATIAN, KETUA SRIKANDI PKR DAKWA ADA ORANG NAK ROGOL DIA DAN MARAH POLIS!!!

Monday, December 10, 2012


Kenyataan yang dibuat oleh Rango Crew itu telah disifatkan oleh Sya Reformis sebagai ancaman untuk merogolnya, sedangkan maksud ayat pengguna FB tersebut adalah mempertikaikan kenyataan 4 SAKSI yang diperlukan untuk pengesahan memandangkan kes yang hangat ketika itu adalah KENYATAAN HADI AWANG yang menolak bukti video, Anwar berzina dengan seorang pelacur China. 
Nampaknya PRU13 yang semakin hampir, membuatkan sebahagian daripada mereka yang terlibat, diserang penyakit gila glamour dan cuba mendapatkan perhatian. (BACA DI SINI)
Barangkali disebabkan sudah tidak ada isu yang boleh dikembangkan, apatah lagi kebanyakan isu yang dibangkitkan oleh para pemimpin PKR, hanyalah isu-isu basi yang sudah lama diselesaikan selain fitnah memanjang, Sya Reformis cuba menarik perhatian dan simpati dengan PERASAANNYA KONON DIA HENDAK DIROGOL. Dan menurutnya, menerusi siasatan sendiri, bakal perogolnya itu bernama REZA, berusia 21 tahun dan bekerja di Taman Bandar Baru.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

ARTIS DAN BLOGGER PRO-UMNO DIANCAM PELURU BERPANDU ZIONIS ISRAEL!!!Mungkin menyedari tanggungjawab sebagai rakyat yang selesa dengan kehidupan di Malaysia kesan daripada pentadbiran yang baik dan rahmat Allah Taala ke atas negara ini, beberapa orang artis Malaysia seperti Afdlin Shauki, Heliza dan Bront telah menyertai misi bantuan Kelab Putera 1Malaysia ke negara yang sentiasa cuba dihancurkan oleh Zionis Israel dengan bantuan Amerika Syarikat dan sekutu-sekutu Zionis lain di Eropah.
Turut menyertai misi ke Gaza kali ini ialah beberapa orang blogger pro-UMNO. Antara mereka termasuklahMEDAN INFO yang sanggup mengambil cuti tanpa gaji dari majikannya semata-mata untuk menyertai misi berkenaan. 
Bagaimanapun, rupa-rupanya ada pihak-pihak dan individu yang tidak bertanggungjawab, membuat tohmahan berhubung pemergian artis dan blogger ke Gaza. Salah seorang daripada mereka adalah Abby Abadi, calon PAS untuk PRU13 di salah satu kerusi Parlimen Wilayah Persekutuan. Hanya kerana gambar-gambar yang dihantar dan diposkan oleh artis-artis terbabit, Abby Abadi yang sebelum ini mengakui dia telah menolak pelawaan ke Gaza kerana ceramah di Malaysia membolehkan dia hidup senang, membuat tohmahan yang memalukan. 
Konon-kononnya artis-artis tersebut sekadar ke Gaza untuk berjalan-jalan, bersiar-siar dan melancong!
Menurut sahabat blogger MEDAN INFO yang ada di sana, jet-jet pejuang Zionis Israel sudah berulang-ulang kali mengancam mereka dengan terbang rendah seolah-olah hendak mengebom pasukan misi bantuan dari Malaysia itu. Ancaman Zionis bukannya seperti tembakan gas pemedih mata FRU terhadap para peserta BERSIH atau demonstrasi-demonstrasi yang dianjurkan oleh PAS. Sebaliknya Zionis cukup terkenal dengan peluru berpandu yang disasarkan untuk membunuh rakyat awam... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

1 comments

JIHAD CARA ABBY ABADI IALAH BACA PUISI DI PASAR MALAM... JANJI DIBAYAR!!!


Rasa-rasanya tidak ada salahnya kalau blog ini memberikan LEBIH SEDIKIT PUBLISITI kepada calon PAS pada PRU13 nanti, Abby Abadi yang menolak pelawaan ke Gaza untuk membantu mangsa kekejaman Zionis di sana kerana 'tanggungjawabnya' berceramah dan mencari duit ceramah di Malaysia yang aman makmur.

Apatah lagi, dia adalah bakal calon PAS walaupun sekadar bidan terjun. Tak salah, kan?

Beberapa orang artis Malaysia telah ke Palestin untuk turut sama dalam operasi membantu pelarian dan mangsa kekejaman Zionis di Gaza. Bagaimanapun, Abby Abadi mencerca mereka dan menuduh mereka sekadar jalan-jalan ambil gambar dan makan angin. Apatah lagi sebelum itu, Abby Abadi juga mendakwa  amal kebajikan yang dilakukan oleh artis-artis terbabit, TIDAK AKAN DIKIRA OLEH ALLAH TAALA kerana mereka menyokong dan masih berada dalam UMNO.

Mungkin betullah kut apa yang dikatakan oleh Abby Abadi menerusi kenyataan TWITTERnya itu.

Sepatutnya artis-artis Malaysia mencontohi Abby Abadi yang berjihad dengan cara yang paling mudah, selamat dan sangat selesa. Salah satu kaedah jihadnya ialah memakai selempang bendera Palestin, kemudian membaca puisi di pasar malam dan sebelum itu menyatakan, dia telah berdoa kepada Allah Taala agar hatinya diberanikan untuk membaca puisi berkenaan.

Kahkahkahkah... lawak sungguh la menatang sekor nih!


Bila kena sergah balik, ayat standard yang dipakainya adalah 'Hanya Allah yang lebih mengetahui'. Fitnah kepala hotak dia... dia sendiri yang cakap, dia pula kata orang lain fitnah... dasar betina bangang!!!

Memang betullah Allah Maha Mengetahui tetapi pembohong, penipu dan pembunuh pun guna ayat yang sama juga untuk menunjukkan yang mereka tidak bersalah. Kaedah orang bersalah yang tak mahu bertanggungjawab dengan apa yang dilakukan dan diucapkannya.

Barangkali mursyidnya ajar macam tu kut!

Tetapi memang kelakarlah bila jihad membantu Palestin dibuat dengan pembacaan puisi dan di pasar malam pulak tuh... kemudian untuk disedapkan bunyinya, dikatakan sebagai dakwah...


0 comments

ADUN TERATAI, JANICE LEE DITAWARKAN BERLAKON FILEM PORNO!!!


Walaupun Janice Lee, ADUN Teratai dari DAP tidaklah setanding dengan Maria Ozawa, pelakon filem porno terkenal dari Jepun yang telah diambil berlakon oleh produksi filem Indonesia tahun lepas atau seperti Sara Oii, seorang lagi pelakon porno Jepun yang turut diambil berlakon oleh produksi filem  Indonesia dalam sebuah filem seram, tetapi melihat kepada ciri-ciri yang ada padanya, Janice Lee memang layak sangat-sangat untuk menjadi pelakon filem porno.

Terbaru, ADUN Teratai yang cukup anti orang Melayu dan menyifatkan Melayu yang menjadi peniaga gerai dan penjaja kecil sebagai PENJAJA HARAM di Ampang, menipu lagi. Kali ini, membabitkan wang berjumlah RM13,500 daripada seorang warga tua.

Penipuan wang ringgit, bukanlah kali pertama dilakukan oleh Janice Lee. Dua tahun lepas, Janice Lee juga terlibat dalam skim penipuan wang ringgit apabila dia menggelapkan wang makan malam untuk Sekolah Cina di Pandan Perdana yang tidak wujud pun, memandangkan tapak untuk Sekolah Cina berkenaan adalah adalah sebuah lapang sasar golf yang sah dan telah beroperasi lebih lima tahun lampau.

Sebagai ADUN Teratai, Janice Lee tidak banyak menjalankan tugasnya. Sebaliknya, banyak tanggungjawab yang sepatutnya dilaksanakan oleh Wakil Rakyat sepertinya di Teratai, terutama sekali di Taman Putra, dilaksanakan oleh Ahli Parlimen Pandan dari MCA-BN, Ong Tee Kiat.

Bulan lepas, Janice Lee bergaduh dengan KRT Taman Putra dan mempersoalkan gotong-royong yang dilaksanakan oleh KRT terbabit. KRT Taman Putra dianggotai hampir seratus peratus masyarakat Cina yang mendiami salah sebuah taman perumahan tertua di DUN Pandan.

Kalau gotong-royong membabitkan masyarakat yang bertujuan untuk mengukuhkan perpaduan dan silaturrahim di kalangan penduduk pun dipersoalkan oleh Janice Lee, maka tidak hairanlah bagaimana dia sampai hati untuk menggelapkan wang rakyat.

Di kalangan penduduk tempatan, Janice Lee cukup terkenal menerusi pembantu-pembantunya yang bertindak seperti MAFIA dan KONGSI GELAP. Salah seorang pembantunya, Bar Lee, pernah menghalau dan mengarahkan gerai-gerai penjaja Melayu di sepanjang persimpangan jalan ke Taman Kenchana dengan memberi alasan, Melayu tidak boleh berniaga di kawasan Cina dan penempatan semula peniaga-peniaga Melayu telah dibuat.

Bagaimanapun, sehingga sekarang, tiada penempatan peniaga-peniaga Melayu Taman Muda dibuat, sebaliknya janji berkenaan dibuat untuk menghalang orang Melayu berniaga di kawasan berkenaan. Kawasan Taman Muda, Taman Kenchana, sebahagian Pandan Indah, Taman Bunga Raya, Taman Mega, Bukit Teratai dan Taman Melur tidak lagi MESRA MELAYU walaupun pendatang asing seperti warga Indonesia, Vietnam dan Nepal dibenarkan berniaga oleh MPAJ di kawasan terbabit.

BACA JUGA GELOMBANG WANGSA MAJU0 comments

KATA ABBY ABADI, TUN MAHATHIR TIDAK BERSOLAT!!!


Lagi fitnah ditaburkan oleh bekas pelakon dan penyanyi yang pernah kecoh berhubung KETIADAAN DARA sewaktu berkahwin kali pertama dahulu dengan bekas suaminya, Norman Hakim sehinggakan bekas suaminya itu terpaksa membuat kenyataan media bahawa ABBY ABADI MASIH DARA ketika dikahwininya. Sedangkan Abby Abadi pula, sekadar menyorok dan tidak mampu menerangkan perkara sebenar berhubung DIA TIDAK BERDARA ketika berkahwin.

Masa terus berlalu. Abby Abadi yang suatu ketika pernah melahirkan kekesalan kerana seringkali menjadi 'mangsa fitnah', kini begitu giat pula menfitnah orang lain, khususnya para pemimpin UMNO. Teguran-teguran yang diberikan kepadanya berhubung sikapnya yang melampau terutama menerusi TWITTER, tidak sahaja menyedarkannya, bahkan membuatkan dia semakin sombong dan sentiasa menyalahkan UMNO.

Kini, Abby Abadi dan fitnah ibarat lagu dan irama. Tidak boleh dipisahkan. Apa-apa sahaja yang terlahir sama ada dalam bentuk tulisan di TWITTER mahupun menerusi ceramah, hanyalah fitnah semata-mata. Orang yang sebelum ini menjadikan maksiat sebagai sebahagian daripada hidupnya, kini cuba menampilkan diri kononnya lebih Islam berbanding orang lain dengan melakukan fitnah.

Terbaru, Abby Abadi yang cuba 'membetulkan kesalahan' membuat fatwa, memetik kenyataan Dr. Khairuddin yang mengatakan sepanjang 22 tahun pentadbiran Tun Dr. Mahathir, tiada agenda solat, mencegah kemungkaran dan melahirkan umat yang soleh.

Sama ada Abby Abadi memang jenis yang buta perut atau bakal calon PAS pada PRU13 akan datang dari kalangan yang enggan mengakui, kemungkaran dan kekufurannya selama ini adalah salah sendiri.... SAMBUNG BACAAN DI SINI

2 comments

MALU DITELANJANGKAN, RODZIAH ISMAIL MAHU SAMAN IBU TUNGGAL!!!


Antara manifesto 'menarik' Pakatan Rakyat Selangor pada PRU12 lalu ialah, memberi elaun kepada ibu tunggal. Kononnya, elaun tersebut membezakan keprihatinan antara Kerajaan Pakatan Rakyat dengan Kerajaan Barisan Nasional. Dengan kata lain, Pakatan Rakyat sangat prihatin dan sangat  mengambil berat tentang rakyat.

Hakikatnya, manifesto tersebut kekal sebagai manifesto atau janji-janji kosong... sesuatu yang memang sinonim dengan Pakatan Rakyat!

Para pemimpin dan pecacai Pakatan Rakyat menggendangkan tentang keprihatinan tersebut di merata-rata tempat di seluruh Malaysia. Kata mereka, bukti Pakatan Rakyat sangat prihatin berbanding Barisan Nasional, ada di Selangor. Dan bukti-bukti tersebut tertera jelas pada manifesto yang dijanjikan.

Namun, menjelang tempoh akhir sebelum PRU13, manifesto dan janji-janji kosong itu tidak nampak bayangnya akan dilaksanakan. Rakyat Selangor mulai menuntut agar Pakatan Rakyat mengotakan janji-janji mereka. Khalid Ibrahim dan barisan Exconya bersilat pi balik untuk menafikan, mereka telah mempermain-mainkan rakyat dan pengundi Selangor.


Terbaru, Rodziah Ismail, Exco Kebajikan, Hal Ehwal Wanita, Sains, Teknologi, Inovasi dan Kebudayaan Selangor, berkata, Kerajaan Negeri Selangor sedang merancang hendak mengambil tindakan saman ke atas pihak-pihak yang mendalangi demonstrasi ibu-ibu tunggal yang menuntut agar Kerajaan Negeri Selangor membayar elaun sepertimana yang dijanjikan.

Berbanding mengotakan janji, Pakatan Rakyat memilih untuk mengambil tindakan undang-undang untuk menutup mulut agar tembelang mereka tidak terus dibuka dan ditelanjangkan. Kata Rodziah, Kerajaan Negeri Selangor telah dimalukan oleh ibu-ibu tunggal tersebut.

Dek kerana malu, Pakatan Rakyat nak saman sesiapa sahaja yang dianggap sebagai dalang yang menyedarkan ibu-ibu tunggal atau lebih tepat lagi, golongan wanita yang selama ini kurang disedarkan tentang penipuan dan muslihat Pakatan Rakyat.

Golongan wanita adalah penyumbang utama undi dalam setiap pilihanraya!


Namun yang paling menariknya ialah apabila Rodziah berkata, ibu-ibu tunggal yang membuat demonstrasi dan tuntutan terhadap Pakatan Rakyat Selangor itu, adalah PELAKON-PELAKON yang diarahkan oleh dalang tertentu. Dan dalang tertentu itu sudah pastilah dimaksudkan kepada UMNO memandangkan wakil jurucakap ibu tunggal tersebut adalah Puan Murtini Kasman, salah seorang pemimpin kecil UMNO.

Menurut Rodziah, skim bantuan ibu tunggal dan elaun tersebut tidak bermaksud PEMBERIAN WANG TUNAI sebaliknya skim tersebut hanya diberikan kepada ibu tunggal yang 'layak'.

Sebenarnya, Rodziah Ismail  mahupun Pakatan Rakyat boleh bercakap dan berdalih apa-apa sahaja. Pemberian elaun untuk ibu tunggal yang layak ke, atau mana-mana satu daripada 12 perkara yang dijanjikan dalam manifesto Pakatan Rakyat di bawah skop Sosial dan Kebajikan Rakyat, kesemuanya tidak ditunaikan.

Pakatan Rakyat hanya bijak mencipta unit-unit dan jabatan-jabatan 'kosong' yang digunakan untuk lakonan media seperti Program Pemberdayaan Wanita, Pusat Wanita Berdaya (PWB), Skim Mikrokredit Bandar dan Luar Bandar (MiMBAR dan SkimSel), Program Pemberdayaan Ibu Tunggal SOHO Selangor dan Skim Mikrokredit Wanita Ladang (WALA). Malangnya, nama-nama program yang gah itu sekadar sebutan tanpa sebarang praktikaliti.

Dah malu sebab ditelanjangkan, Pakatan Rakyat nak ambil tindakan undang-undang pula yer?

Bagus punya Kerajaan Negeri...

0 comments

Sunday, December 9, 2012

AISYAH DAN MUAWIYAH, BODOH + BANGANG TUKIL!!!... MASYA-ALLAH!!!

Sunday, December 9, 2012Agenda syiah untuk menghancurkan dan melaga-lagakan umat Islam tidak akan terhenti, berwaspadalah.Tulisan Aduka diatas buatkan saya tidak terungkap, dia bagaikan manusia yang terlalu baik lagi bijak, kerana itu dia sering 'langgar' tanpa pernah di'langgar'.


0 comments

BADI SEBAB BERDIRI SEBELAH ANWAR IBRAHIM, AZIZAN ABDUL RAZAK MENIPU DALAM HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT PAS KEDAH!!!


Himpunan Kebangkitan Rakyat versi Kedah yang diadakan sudah tentulah menampilkan Azizan Abdul Razak sebagai TUAN RUMAH. Menteri Besar Kedah merangkap Pesuruhjaya PAS Kedah itu, sekalipun tidak begitu sihat dan kelihatan tidak bertenaga, perlu juga berucap untuk menenangkan perasaan para penyokongnya, sekaligus memberi isyarat kepada PARASIT dan IBLIS PAS yang sedang mencari-cari jalan untuk mensabotajnya.

Banyak perkara menarik yang disentuh oleh Azizan Abdul Razak dalam ucapannya. Antara yang menarik dalam ucapannya ialah bagaimana Azizan memberitahu hadirin yang sudah pasti sebahagian besar daripada mereka akan mengangguk dan bersetuju dengan kata-katanya bahawa Kerajaan Pusat takut untuk membubarkan Parlimen walaupun ahli-ahli PAS dan Pakatan Rakyat sudah tidak sabar-sabar untuk keluar mengundi.

Sesuatu yang tidak dapat dijelaskan atau disentuh oleh Azizan Abdul Razak ialah, keazaman PAS Kedah sendiri yang penggal pentadbiran akan dihabiskan sampai ke santak tarikh akhir tanpa sebarang niat untuk melakukan pembubaran awal bagi membolehkan pilihanraya DUN.

Menariknya, hadirin yang ada dalam Himpunan Kebangkitan Rakyat itu, bertakbir riuh sambil mencerca UMNO dan Najib Abdul Razak biarpun sebenarnya mereka sekadar mencerca kepimpinan sendiri yang sangat takut untuk kehilangan kuasa, tetapi berselindung dengan alasan Najib yang takut bubarkan Parlimen.

Ucapan Azizan turut mengesahkan... SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments

TANGKAP ORANG BUKAN ISLAM BERKELAKUAN TAK SENONOH DI KELANTAN, DAP BAGI AMARAN KEPADA PAS!!!


Secara peribadi, blog ini menyokong penuh tindakan petugas Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandaraya Islam (MPKB-BRI) mengeluarkan saman berhubung kesalahan khalwat kepada beberapa pasangan, termasuklah dua orang lelaki di lokasi awam berhampiran lapangan terbang dan taman baru-baru ini.

Bagaimanapun, DAP yang begitu berlagak kononnya mereka lebih memahami Islam berbanding UMNO, melenting dan berang dengan tindakan pihak PAS Kelantan.

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng yang turut pernah diangkat oleh PAS sebagai jelmaan Khalifah Umar Abdul Aziz, membayangkan kontroversi terbaru ini sebagai mengancam kerjasama antara  DAP dengan PAS dalam Pakatan Rakyat.

Sebelum ini, DAP telah berjaya memaksa PAS Kelantan melutut dan meminta maaf berhubung penguatkuasaan undang-undang larangan tukang gunting rambut wanita 'melayan kepala' pelanggan lelaki meskipun bukan beragama Islam.

Seharusnya, DAP menyokong tindakan MPKB-BRI tersebut memandangkan tindakan itu dapat mengurangkan perlakuan tidak senonoh dan gejala memalukan yang kerap dipamerkan oleh golongan remaja tanpa mengira kaum mahupun agama.

Bagaimanapun, DAP yang sebelum ini kerap menempelak UMNO kerana kononnya mereka tidak anti Islam, nampaknya lebih sudu dari kuah. Walaupun ketika bersama-sama para penyokong PAS, para pemimpin DAP berusaha bersungguh-sungguh untuk menghafal ayat-ayat al Quran untuk diceramahkan dan ditafsirkan sesuka hati agar kelihatan mereka sangat dekat dengan Islam, penguatkuasaan undang-undang yang sekecil itu pun, sudah cukup untuk membuka belang dan temberang DAP.

Tu baru tangkap khalwat, bukannya ditangkap, diadili dan kemudian didapati bersalah sebelum disebat atau direjam. Baru tangkap khalwat dan didenda...

Macam tu, para penyokong PAS yang buta mata, sanggup membutakan akal mereka untuk menyokong DAP?

Kalau MCA tentang tu, memang patutlah sebab DAP dan PAS seringkali melabelkan MCA sebagai tidak faham undang-undang Islam kerana tidak diajar oleh UMNO... ini DAP yang berlebih-lebihan tentang sampaikan mengancam 'PERPADUAN' Pakatan Rakyat dan kerjasama dengan PAS.

Jom umat Islam... kita sokong tindakan MPKB-BRI!!!

0 comments

HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT DI KEDAH, HANCUR DAN MENAKUTKAN PAS!!!


Sebenarnya sasaran PAS Kedah dalam penganjuran Himpunan Kebangkitan Rakyat itu adalah 40 ribu orang. Ia diharapkan menjadi pemangkin kepada satu lagi Himpunan Kebangkitan Rakyat yang akan diadakan di Kuala Lumpur pada bulan hadapan dengan jumlah penyertaan disasarkan adalah 1 juta orang.

Namun secara jelas, sambutan yang diberikan kepada program anjuran PAS itu agak hambar. Wacana Bicara Wanita PR yang diadakan beberapa jam lebih awal di Stadium Sultan Abdul Halim hanya berjaya menghimpunkan tidak lebih daripada 150 hadirin sedangkan PAS dan Pakatan Rakyat amat berharap kepada kaum Wanita yang akan menjadi penyokong serta tenaga kerja mereka pada PRU13 nanti.

Jam 6:19 petang, jumlah yang datang hanyalah lebih kurang 8 ribu orang, jauh tersasar dari jumlah 40 ribu orang yang diharapkan. Mengharapkan jumlah akan bertambah berkali-kali ganda selepas solat Maghrib, pihak penganjur jelas begitu resah dengan perkembangan yang dapat mereka saksikan dengan mata kepala sendiri. Majlis yang sepatutnya berlangsung pada pukul 9:00 malam, terpaksa ditunda setengah jam kemudian apabila jumlah kehadiran hanyalah sekitar 16 ribu orang sahaja.

Jam 9:14 malam, antara pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat yang hadir dalam Himpunan Kebangkitan Rakyat di Stadium Suka Menanti adalah Mat Sabu, Kadir Sheikh Fadzir, Chegu Bard, Ghani Ahmad, Izzat Shauki, Amiruddin Hamzah, Tamrin Ghafar Baba dan Haji Salleh Muda. Menteri Besar Kedah, Azizan Abdul Razak tiba pada jam 9:24 malam dan disambut dengan laungan takbir yang kurang bersemangat.

Jam 9:25 malam, Mat Sabu mula berucap dan seperti biasa, ucapan Mat Sabu sudah boleh diijangkakan apa isi kandungannya.

Hampir jam 10:00 malam, jumlah hadirin lebih kurang 18,000 orang dan jumlah tersebut masih jauh daripada sasaran yang ditetapkan iaitu 40,000 ribu.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

0 comments

Blog Archive

Labels