IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Tuesday, January 15, 2013

AZIZAN ABDUL RAZAK PULA DAH TERSAMPUK HANTU FLIP-FLOP!!!

Tuesday, January 15, 2013

Betullah... kalau namanya PAS, yang haram boleh dihalalkan dan halal boleh diharamkan, mengikut kesesuaian masa dan faktor undi.


PAS Kedah dengan bangganya dan kelihatan sangat tegas ingin menguatkuasakan undang-undang baru persembahan sempenan sambutan Tahun Baru Cina dengan mengharamkan wanita daripada membuat persembahan.

Datang DAP, hanya dengan menggunakan lidah dan bibir Teo Nie Ching sahaja, PAS Kedah sudah terketar-ketar ketakutan lantas mengubah pendirian pada saat-saat akhir.

Keputusan terbaru ialah, PAS Kedah telah menarik semula larangan wanita membuat persembahan tetapi mengekalkan arahan tentang tatacara berpakaian.

Tapi percayalah... keputusan itu pun takkan kekal lama. Tak perlu Teresa Kok atau Chong Eng terkangkang terkoyak maki Azizan Abdul Razak, cukup dengan jegilan mata sepet Guan Eng, sudah tentu peraturan tentang tatacara berpakaian juga akan hanyut entah ke mana dan pupus begitu sahaja, seperti pupusnya balak-balak di segenap hutan di seluruh Kedah.

Kalau setakat nak keluar arahan dan garis panduan demi mendapatkan perhatian dan keyakinan daripada para penyokong sendiri, tetapi PAS sebenarnya cukup kecut telur dengan DAP, baiklah tak payah buang masa dan tak payah buang tenaga. Elok seluruh kepimpinan PAS mengeram sahaja telur masing-masing. Manalah tahu kut-kut dengan eraman tersebut, telur Azizan, telur Phahrolrazi, telur Taulan Rasul dan segala macam telur pemimpin PAS Kedah yang lain, boleh menetas dan menjadi klon yang lebih gagah perkasa.

Betul-betul kelakar ler PAS ni bila dipinjamkan kuasa kepada mereka. Dah betul-betul macam Anwar Ibrahim yang tak pernah lulus matapelajaran Ekonomi diangkat menjadi Menteri Kewangan!!!

0 comments

BADROL AMIN CERAIKAN ISTERI KEDUA SEBAB NAK KAHWIN BINI BARU? BIAR BETULLLLL!!!


SMS yang sampai kepada kami, mengatakan pemimpin PKR yang memberi kaunseling kepada isteri orang dalam sebuah bilik hotel di Kuantan pada jam 3:00 pagi, Badrol Amin Baharom, telah akan melafazkan cerai terhadap isteri keduanya yang dikenali sebagai INA pada 13 Februaru 2013 jam 9:00 pagi di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, Kajang.

Isteri kedua Badrol Amin Baharom itu lebih dikenali sebagai Inafiona dan dikatakan enggan menemani Badrol Amin ketika pemimpin PKR yang gemar berlagak sebagai ustaz dan orang alim-alim itu disiasat JAIP kerana berkhalwat dengan isteri orang.


Pada Februari 2012, Badrol Amin telah menggemparkan negara apabila mendakwa dia telah diperangkap oleh UMNO sehingga tertangkap khalwat dengan seorang wanita berstatus isteri orang di sebuah hotel mewah di Kuantan. Menurutnya lagi, tangkapan tersebut turut membabitkan suami kepada wanita yang berada di dalam bilik hotel bersama-samanya pada jam 3:00 pagi.

Dalam insiden terbabit, Badrol Amin mendakwa dia telah ditampar dan diterajang, meskipun tiada sebarang kesan lebam atau kecederaan padanya.

Menurut SMS itu lagi, adalah difahamkan, Badrol Amin terpaksa menceraikan Inafiona bagi membolehkan dia menikah dengan Zati Iwani, isteri orang yang ditangkap khalwat dengannya di Kuantan Februari 2012.

12 comments

TEO NIE CHING DAP MARAH, AZIZAN TAK BENARKAN WANITA JADI PENARI BOGEL DI KEDAH!!!


Peraturan persembahan di Kedah menyebabkan DAP melompat dan segera mempamerkan belang sebenar mereka, apatah lagi cubaan untuk menambah kerusi DUN dan Parlimen yang akan ditandingi parti tersebut di Kedah, telah ditolak mentah-mentah oleh Azizan Abdul Razak sebelum ini.

Kerajaan PAS Kedah telah mengeluarkan garis panduan sempena sambutan Tahun Baru Cina yang melarang wanita daripada membuat persembahan.

Teo Nie Ching, Penolong Setiausaha Publisiti DAP yang juga merupakan Ahli Parlimen Serdang, menganggap peraturan berkenaan sebagai MENGARUT, TIDAK BOLEH DITERIMA dan KETINGGALAN ZAMAN. Menurut Teo Nie Ching yang pernah memberikan tazkirah di dalam masjid di Selangor tidak lama dahulu, garis panduan tersebut bukan sahaja tidak menghormati hak bukan Islam, tetapi juga diskriminasi terhadap wanita. Justeru, Kerajaan Negeri Kedah yang dipimpin oleh PAS perlu mengkaji semula dan membatalkan garis panduan tersebut.

Sebenarnya, tiada apa-apa yang perlu dihairankan dengan tentangan yang ditunjukkan oleh Teo Nie Ching. Memandangkan Azizan Abdul Razak merupakan antara pemimpin PAS yang paling tidak disukai oleh Lim Guan Eng dan DAP, maka Teo Nie Ching ditugaskan untuk 'memberi teguran'. Jawatan Menteri Besar Kedah menurut pandangan DAP, hanyalah setaraf dengan jawatan Penolong Setiausaha Publisiti sahaja... SAMBUNG BACAAN DI SINI.

3 comments

PERLUKAH KITA PERCAYA KENYATAAN AKHBAR AUSTRALIA YANG NAJIB TERPERANGKAP DENGAN PEMBUNUHAN ALTANTUYA?


Puak pecacai Pakatan sekarang ini sedang seronok 'mendedahkan' kononnya, laporan daripada akhbar-akhbar Australia akan menakutkan Najib Abdul Razak. Dengan kata lain, mereka cuba menggambarkan laporan-laporan berkenaan sebagai sesuatu yang benar tentang Malaysia dan Najib Abdul Razak.

Usaha-usaha dari Pakatan Rakyat untuk  mensabitkan Najib Abdul Razak dengan pembunuhan Altantuya Shiiribu, masih lagi berterusan meskipun fitnah tersebut telah dibuktikan salah. Pakatan Rakyat, khususnya Anwar Ibrahim tidak menghiraukan kebenaran sebaliknya masih terus menanam persepsi di fikiran rakyat dengan mewujudkan sesuatu yang tidak wujud.

Pembohongan yang diulang-ulang akhirnya akan dianggap sebagai satu kebenaran!

Atas prinsip itulah, para pecacai Pakatan Rakyat, setia menjalankan tugas mereka mengikut arahan Anwar Ibrahim.

Disebabkan tidak boleh menggunakan media dari Israel seperti Jerusalem Post kerana ia akan persepsi yang sangat buruk kepada Anwar Ibrahim sebagaimana yang pernah berlaku dahulu, media dari Australia dan yang berpusat di Bangkok serta Singapura pula digunakan.

Permusuhan media dengan Malaysia bukanlah perkara baru. Media-media Australia suatu ketika pernah dihalau dan dikecam dengan hebat oleh bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir pada tahun 90-an dahulu. Tun Dr. Mahathir tanpa berselindung telah menyatakan bahawa media Australia adalah pembawa berita fitnah dan bertujuan untuk menjahanamkan Malaysia.

Layanan keras Tun Dr. Mahathir terhadap media-media Australia, akhirnya membuatkan media Australia terpaksa tunduk dan meminta maaf. (CERITA SELANJUTNYA BACA DI SINI)

Justeru, apabila datang berita dari Australia tentang Malaysia, mahupun apa-apa yang negatif tentang negara ini dan pimpinannya, ia sudah boleh diagak apa motifnya.

Hanya si bahlol dan si bengap sahaja yang akan terima bulat-bulat laporan atau berita-berita yang disiarkan oleh media-media Australia yang sudah cukup terkenal dengan sifat kebinatangan mereka terhadap Malaysia semenjak Malaysia tidak lagi berkiblatkan Australia seperti pada tahun-tahun 70-an dahulu.


4 comments

FUYOOO... TAK SAMPAI SETAHUN MASUK PAS, FAUZI SHAARI SUDAH ADA BANGLO SEBEGINI MEWAH!!!Orang PAS dan Pakatan seringkali menggambarkan para pemimpin mereka terdiri daripada golongan marhein yang amat memahami kehidupan golongan marhaein yang lain. Seringkali juga diceramahkan kononnya para pemimpin UMNO semuanya gila menumpukkan kekayaan semata-mata. Bahkan setiap masa, para pemimpin dan orang UMNO dicop sebagai penyeleweng harta rakyat untuk menjadi kaya.

Namun hakikatnya ialah berbeza sama sekali.

Di sebalik ketayap putih, janggut sejemput dan jubah selain cakap-cakap berunsur agama serta menjadi ahli parti agama kononnya, para pemimpin PAS dan Pakatan Rakyat, juga adalah manusia yang mudah karam dengan lautan kemewahan. Di sebalik cakap-cakap tentang kezuhudan dan kesederhanaan, mereka sebenarnya adalah jerung yang sangat lapar dan tamak.

Blog SHAHALAM REBELS, mendedahkan tentang sebuah banglo mewah yang beralamat di No.7, Jalan 15/10, Seksyen 10, 4000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan yang dikatakan milik bekas Pengarah Siasatan Jenayah Bukit Aman, Fauzi Shaari yang sedang dikirakan menjadi calon PAS untuk Parlimen Larut pada PRU13 akan datang.


Ada persoalan menarik yang dibangkitkan oleh blog tersebut. Dari manakah Fauzi Shaari memperolehi kemampuan sebegitu rupa untuk membangunkan sebuah banglo mewah di kawasan hartanah bernilai tinggi? Adakah dia telah mendapat MANNA DAN SALWA? Atau barangkali Fauzi Shaari menemui harta Qarun yang tertanam di perut bumi kerana penderhakaan dan tidak bersyukurnya lelaki Israel itu terhadap kurniaan Allah Taala pada zaman Nabi Musa a.s. dahulu?

Yang pastinya, mana mungkin Fauzi Shaari memperolehi kemewahan sebegitu rupa daripada gaji dan elaun serta emolumennya sebagai bekas kakitangan awam!

Barangkali Abdul Hadi Awang selaku Presiden PAS perlu menjawab dan memberikan penjelasan, kut?

13 comments

KALIMAH ALLAH: PAS MALU ALAH, TERPAKSA AKUI KEBENARAN UMNO!!!

Setelah puas melenting untuk memalukan UMNO dalam isu KALIMAH ALLAH, akhirnya Dewan Syura PAS memutuskan bahawa penggunaan KALIMAH ALLAH hanya layak bagi umat Islam sahaja memandangkan tiada sebarang terjemahan bahasa yang tepat bagi menerangkan maksud kalimah ALLAH sepertimana yang diimani oleh umat Islam.

Sedangkan dari awal lagi, UMNO cukup istiqomah dalam memperjuangkan hak KALIMAH ALLAH sepertimana yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.

Sebelum Dewan Syura PAS yang bermesyuarat dua hari lepas membuat keputusan berkenaan, para pemimpin PAS termasuklah Presidennya, Abdul Hadi Awang menyatakan PAS bersetuju dengan desakan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng agar KALIMAH ALLAH dibenarguna dalam Bible berbahasa Melayu di Semenanjung. Para pemimpin PAS, terutama sekali dari kumpulan PARASIT dan IBLIS, menyokong kuat persetujuan Abdul Hadi Awang itu dengan hujah-hujah mereka yang lebih kepada akal dan logik berbanding merujuk kepada nas dan dalil.
kalimah3
Salah seorang pemimpin PAS yang cukup kuat menyokong penggunaan kalimah ALLAH di dalam Bible berbahasa Melayu adalah Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat yang juga merupakan Menteri Besar Kelantan.

Beberapa orang pemimpin utama PAS yang tidak sealiran dan sependapat dengan Presiden serta Mursyidul Am dalam hal ini, telah menjadi mangsa kejian dan cercaan daripada penyokong-penyokong PAS sendiri. Bahkan ada di kalangan mereka yang berpendapat isu tersebut tidak perlu digembar-gemburkan kerana ia akan memberi kesan kepada PAS dalam PRU akan datang.

Dengan hanya jangka masa PRU yang semakin pendek, PAS akhirnya memilih untuk akur dengan kehendak orang ramai. Biarpun mungkin rugi dari segi sokongan bukan Islam, terutama sekali di Sabah dan Sarawak kepada Pakatan Rakyat, namun PAS yang amat sedar bahawa mereka di Sabah dan Sarawak bukannya siapa-siapa, PAS kembali cuba mendapatkan keyakinan daripada para pengundi di Semenanjung.

Sememangnya, strategi DAP menerusi Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng membangkitkan isu sensitif tersebut adalah untuk menambah undi di Sabah dan Sarawak. Pada pilihanraya negeri Sarawak dua tahun lalu, DAP amat berjaya dengan taktik tersebut. Tidak hanya memperjuangkan agar Bible berbahasa Melayu dibenarkan edar di seluruh Malaysia, bahkan DAP juga melabelkan Barisan Nasional sebagai ANTI-CHRIST yang perlu dilawan dan dimusnahkan.... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

1 comments

MINTA MAAF CEPAT, RAFIZI ATAU KAU KENA SAMAN!!!


Keceluparan atau keterujaan?

Yang sahnya, kedua-duanya mengundang masalah besar terutama apabila satu pihak mengambil inisiatif menggunakan langkah-langkah perundangan untuk penyelesaian.

Itu yang sedang berlaku kepada toyboy Anwar Ibrahim, Rafizi Ramli.

Menteri Pertahanan, Zahid Hamidi mengambil keputusan untuk menyaman Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli kerana menfitnahnya menyeleweng dana Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) bagi pembelian sebuah anak syarikat Boustead Holdings Bhd dan tanah, sekiranya Rafizi tidak memohon maaf dan menarik balik kenyataannya.

Rafizi sebelum ini menyatakan, dia tidak akan memohon maaf dan tidak akan menarik balik kenyataan serta tuduhan yang dilemparkan. Bahkan secara angkuh menyatakan, dia sudah bersedia untuk disaman. Pun begitu, dia cuba memberi alasan untuk menyejukkan hati Zahid kononnya, dia tidak berniat hendak mengheret Zahid dalam kes yang difitnahnya, sebaliknya orang yang perlu menjawab bagi pihak Zahid adalah Perdana Menteri, Najib Abdul Razak.

Pengarah Strategik PKR itu menuduh Zahid dan pengurusan LTAT telah menyelewengkan dana berjumlah RM160 juta bagi urusan pembelian sebidang tanah oleh sebuah anak syarikat LTAT, Boustead Holdings Sdn. Bhd.

Walaupun Rafizi kelihatan seperti berfakta dan kononnya sudah bersedia untuk disaman, dalam kes BAFIA yang dihadapinya, Rafizi kelihatan amat gemuruh dan ketakutan. Segala cakap besarnya akan bermula apabila ada mikrofon dan kamera di hadapannya. Pendedahan demi pendedahan yang dibuatnya, kemudiannya berakhir dan terbukti sebagai fitnah demi fitnah.

Zahid Hamidi sebenarnya tidak perlu mendesak Rafizi Ramli meminta maaf dan menarik balik apa yang telah diucapkannya. Rafizi Ramli bukan jenis manusia sebegitu. Kalau dia salah dan rasa-rasanya dia sudah tidak boleh nak melawan lagi, dia lebih rela berpusing cakap berbanding meminta maaf.

Jadi ada baiknya kalau Zahid meneruskan prosiding undang-undang terhadap Rafizi Ramli. Eloknya, Zahid mengambil teladan daripada apa yang menimpa Ketua Wanita UMNO, Shahrizat Abdul Jalil. Dek kerana terlalu memberi muka kepada Rafizi Ramli, toyboy Anwar Ibrahim itu telah melakukan fitnah yang amat dahsyat dan telah memporak-perandakan keluarga bekas Menteri Wanita itu. Hanya saman di mahkamah sahaja yang menyebabkan Rafizi Ramli dan bekas warga Singapura berketurunan Indonesia yang kini menjadi Ahli Parlimen Ampang, Zuraidah Kamaruddin, tutup mulut.

1 comments

CERCA NABI MUHAMMAD S.A.W: PARPUKARI TAK TAKUT KENA SAMAN DENGAN MALAYSIAKINI KE?Sahabat blogger, House PK a.k.a Parpukari mendedahkan perangai huduh Malaysiakini, portal kebanggaan dan menjadi rujukan utama kaum Pakatan Rakyat.

Sekali lagi portal yang dibiayai oleh George Soros bagi kepentingan Anwar Ibrahim dan DAP, cuba mencetuskan kemarahan umat Islam setelah Himpunan Sokong Shamsidar dilihat gagal mewujudkan Arab Spring yang diharap mempercepatkan pengangkatan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri Malaysia dan penggulingan Kerajaan yang dipilih oleh rakyat pada PRU12 lalu.

Portal berkenaan dilihat sengaja membiarkan cercaan terhadap Nabi Muhammad s.a.w dilepaskan dan dibaca oleh orang ramai. Mungkin ia sebagai respons terhadap keputusan Dewan Syura PAS Pusat (DUPP) yang mengambil keputusan untuk SEBULAT SUARA dan SEPENDAPAT DENGAN UMNO untuk tidak membenarkan kalimah ALLAH digunakan dalam mana-mana kitab bukan Islam.

Taktik menyerang dan membuat fitnah terhadap Nabi Muhammad s.a.w dan menggelarkan Junjungan Mulia itu sebagai pengamal PEDHOPHILIA adalah taktik biasa dalam usaha mempotretkan Islam sebagai agama pengganas dan penggila seks, manakala Nabi Muhammad s.a.w yang merupakan figur paling dihormati dan disayangi oleh umat Islam.

Sudah berulang-ulang kali Malaysiakini melakukan perbuatan yang sama. Ketiadaan penguatkuasaan undang-undang terhadap portal tajaan Zionis dan George Soros itu, membuatkan mereka besar kepala. Apatah lagi sebarang ancaman tindakan undang-undang terhadap Malaysiakini akan mencetuskan reaksi yang amat menarik daripada MAJLIS PEGUAM.

BACA JUGA PARPUKARI

0 comments

Monday, January 14, 2013

ALJAZEERA PULAK MENIPU DAN KECILKAN ANGKA KEHADIRAN HIMPUNAN SOKONG SHAMSIDAR!!!

Monday, January 14, 2013

Ni sudah kes aniaya!

Sebelum ini, sikit-sikit Al-Jazeera. Sikit-sikit Al-Arabi. Sikit-sikit Al-Qaradhawi. Sikit-sikit nama ulama itu ulama ini. Alih-alih, bila terkantoi, bila pihak yang seringkali diatasnamakan itu keluar kenyataan tak sealiran, mulalah pusing dan buat-buat pekak badak dan buta rabun.

700,000 orang!

Itu adalah angka terbaru yang sedang dipopularkan oleh pecacai Pakatan Rakyat dengan mengatasnamakan seorang profesor yang sedang mencari nama dalam politik dengan mengampu Anwar Ibrahim. Pengiraan yang dibuat terutama sekali dengan menyatakan jarak antara Stadium Merdeka dengan Masjid Negara adalah 3.5 kilometer, sangat-sangat meragukan statusnya selaku profesor dan pakar matematik.

Tapi tak mengapa... memang itulah ciri-ciri orang Pakatan Rakyat... kuat berbohong, kuat menipu dan kuat pula perasan serta paling kuat melenting apabila pendapat bodoh mereka disanggah. Justeru, tak perlu dirisaukan dan tak perlu diambil berat sangat dengan kegilaan puak-puak Pakatan Rakyat.

Seharian suntuk menunggu kalau-kalau ada puak pecacai Pakatan yang mahu mengeluarkan berita yang disiarkan oleh Al-Jazeera. Malangnya, sehinggalah artikel ini ditulis, haram tak sepatah perkataan pun dipetik oleh para pecacai Pakatan tentang laporan Al-Jazeera. Walhal, Al-Jazeera adalah media utama rujukan mereka, terutama ketika Al-Jazeera mengeluarkan kenyataan yang selari dengan kehendak Pakatan Rakyat.

Nah, sekarang, Al-Jazeera memberitahu, himpunan sokong Shamsidar hanya mampu kumpul 45,000 orang... mampuslah Al-Jazeera kena ludah dek puak-puak Pakatan pulak.

1 comments

KALIMAH ALLAH: KALAU UMNO YANG FLIP-FLOP, TAK HAIRANLAH... INI PAS!!!


Saya tidak kisah sangat jika UMNO bersetuju penggunaan kalimah ALLAH di kalangan non Muslim, kerana selama ini pun UMNO dituduh sebagai jahil, taughut dan kafir oleh PAS. Saya amat hairan juga, kenapa PAS tidak mengkafirkan PKR, sedangkan PKR juga tidak mendaulatkan Islam. Jangan hanya sepakatan, kita tidak berani menegur dan menyembunyikan kemungkaran yang dilakukan.

Dek kerana PKR sama-sama menentang UMNO, maka PAS sanggup bekerjasama. Sedangkan perangai orang PKR sama seperti perangi UMNO. Maaf, saya tidak labelkan semua orang UMNO sebegitu. Begitu juga PAS.

Melayu PKR adalah Melayu yang kecewa dengan UMNO, perangainya tetap sama. Bezanya, hari ini adalah, UMNO mula menyedari kesilapan mereka dan ingin kembali dan memperbaiki kesilapan masa lalu. Harap-harap begitulah. Sedangkan perangai lama UMNO dalam PKR tetap sama. PKR juga merebut projek, rasuah, kaki perempuan dan sebagainya.

Jika tidak ada PAS yang mengawasi, sudah tentu perangai mereka akan menjadi lebih buruk lagi. Justeru, saya amat hairan, kenapa PAS sanggup bekerjasama PKR. DAP usahlah disebut, sebab dari mula hingga kini, terus menentang dan memusuhi Islam. Cuma PAS sahaja perasaan, dengan kerjasama ini, atas nama dakwah.

Malangnya, setakat ini, ultra masih lagi tidak lembut-lembut terhadap Islam? Apakah kita masih mahu menggunakan alasan lapok, pakatan ini masih baru berbanding dengan pakatan dalam UMNO BN sejak merdeka? Dalam memperkatakan soal kelembutan terhadap, bukan isu baru atau lama. Persoalan yang perlu difikirkan adalah, mereka ini musuh Islam atau kawan Islam?

Saya memuji sangka baik PAS dalam hal ini. Tetapi saya ingin lihat, berapa ramai orang DAP yang akan diIslamkan oleh PAS melalui kerjasama ini? Apakah PAS dapat melunak mereka yang anti Islam? Apakah PAS akan berjaya membenteras kemungkaran... SAMBUNG BACAAN DI SINI

2 comments

HIMPUNAN SOKONG SHAMSIDAR, TAK ADA RASUAH BERBANDING HIMPUNAN INDIA UNTUK NAJIB ABDUL RAZAK!!!

Mungkin ramai yang tidak tahu tentang blog Y1M ini. Blog ini banyak memperkatakan tentang masyarakat India dan dunia politik mereka sebagai antara struktur penting negara ini. Selama ini, PKR dan Pakatan Rakyat seringkali memperkatakan tentang masyarakat India yang kononnya amat menyokong Pakatan Rakyat serta Anwar Ibrahim.

Nah, anda baca dan buat penilaian sendiri tulisan nurani blogger ini. Kalau anda tidak berfikiran waras, tentu anda akan membuat kesimpulan terbangang bahawa blogger ini merupakan penjilat Najib Abdul Razak kerana beras sekampit. Tetapi sekiranya anda seorang yang mempunyai fikiran dan akal, pasti anda sedang diberitahu bahawa masyarakat India yang telah ditipu bulat-bulat oleh Anwar Ibrahim akan membuat keputusan yang amat menakutkan Pakatan Rakyat.

Dipersilakan membacanya:

Artikel ini penulis tujukan kepada beberapa blogger India PKR yang siang malam tidak jemu untuk 'menjilat' tuan peliwat mereka, Anwar.


Merujuk kepada Program Mesra Bersama Rakyat yang berlangsung minggu lepas.

Ada pula pencacai PKR menuduh Barisan Nasional cuba membeli undi....juga difitnah bahawa kerajaan BN membawa kesemua India dari seluruh pelusuk Selangor untuk menghadiri program ini..

Persoalannya :

1) Bukankah Selangor dibawah pentadbiran kerajaan Selangor? Jadi bagaimana kaum India dari seluruh Selangor hadir jika mereka tidak menyokong BN seperti yang diwar-warkan? Mengaku sokongan kaum India kepada PR luntur?

2) Kalau nak komplain beras dijadikan umpan...kenapa tak berani nak jawab apa tindakan/inisiatif kerajaan PR untuk menangani isu kemiskinan dikalangan kaum India? Habis tu nak salahkan BN yang beri beras??

3) Isunya mudah..PR telah gagal menangani isu kemiskinan dikalangan kaum India. Dalam 5 tahun ini, atleast there could be something ..atleast ..tapi kaum India tidak mendapat apa-apa pun selain daripada kekecewaan..macam ni nak UBAH kerajaan? hahaha..ada hati.


Berikut adalah ulasan Blogger PapaGomo mengenai Program tersebut

PERTAMA :Gomo nak mengucapkan syabas buat Barisan Nasional Selangor yang telah berjaya memecah kubu Pakatan PAS,DAP,PKR di Klang Selangor. Satu pekara yang sebenarnya telah mematikan akal pimpinan pakatan Selangor yang selama ini cukup gah kononya masyarakat India di Klang menolak BN.
Apa yang anda semua perlu tahu bahawa pada PRU 12 yang lalu masyarakat India di Klang telah ditipu hidup hidup oleh Pakatan Pembangkang yang mana akhirnya telah memenangi kerusi Parlimen Klang dan Dun.
Strategi Barisan Nasional untuk menang kembali Selangor adalah cukup mudah iaitu memberikan fakta jelas kepada pengundi di Selangor akan apa yang telah dilakukan BN dan bandingkan dengan apa yang dilaksanakan kerajaan pakatan PAS,DAP,PKR selama mana mereka mentadbir Selangor.
Dari situ majoriti rakyat Selangor sudah sedar bahawa Barisan Nasional menepati janji sepertimana yang dikatakan "Janji Ditepati" berbanding Kerajaan Pakatan Selangor yang hanya pandai berpolitik sebaliknya tidak menunaikan janji manifesto PRu 12 yang lalu sehingga kini 2013.

KE DUA :Masyarakat India pada PRU 12 yang lalu begitu membentak jiwa mereka kerana dihasut oleh HINDRAF yang dijanakan oleh Pakatan PAS,DAP dan PKR sehingga menyebabkan kebanyakkan dari mereka tidak mahu memberikan undi buat BN sebaliknya memberikan undi buat parti Pakatan yang cukup hebat menabur janji palsu buat masyarakat Kaum India.
Kaum India di Selangor daa juga seluruh Malaysia merupakan peti Deposit kekal buat Barisan Nasional sekian lama dan dengan kesilapan Pakatan PAS,DAP dan PKR yang lebih mengutamakan undi kaum cina serta tidak mengotakan janji mereka pada PRU 12 yang lalu kepada masyarakat India menyebabkan masyarakat India menolak Pakatan PAS,DAP dan PKR pada PRU 13 ini.
Beberapa insiden penindasan ke atas masyarakat India oleh pakatan PAS,DAP dan PKR sejak tragedi Kg Buah Pala sehinggalah kepada pencerobohan rumah ibadat di Sepang tempoh hari membuatkan masyarakat India sedar bahawa janji janji manis Pakatan PAS,DAP dan PKR untuk PRU 13 ini tidak boleh langsung dipercayai lagi dan mereka telah sepakat untuk menolak Pakatan PAS,DAP,PKR pada PRU 13.
KE TIGA :Program hari Pongal yang dihadiri Perdana Menteri Dato Sri Najib Tun Razak dan Isteri Datin Sri Rosmah semalam merupakan satu langkah yang tepat dalam mendekati para pengundi masyarakat kaum India di Selangor dan terutamanya di Klang.
Kehadiran Najib Razak dna isteri di Padang Chetti memberikan isyarat jelas bahawa satu Tsunami akan melanda Kerajaan Pakatan Selangor pada PRU 13 ini kerana di Padang Chetti ini lah Hindraf bermula yang mengakibatkan majoriti kaum India menolak BN pada pRU 12 yang lalu.
Kehadiran PM dan isteri semalam dilokasi tersebut dengan dihadiri sekitar 5 ribu orang terutamanya masyarakat India telah memberikan isyarat jelas bahawa masyarakat India akan mengundi Barisan Nasional pada PRu 13 ini. 

KE EMPAT :Pembangkang menyatakan Najib Razak memberi RASUAH beras kepada masyarakat yang hadir dalam program Pongal semalam. Kenyataan dari pihak pembangkang ini sebenarnya telah memperlihatkan kebodohan mereka kepada rakyat Malaysia khusunya Selangor.
Atas keperihatinan dan tanggungjawap lah maka Barisan Nasional memberikan sumbangan beras dan pelbagai yang lain kepada rakyat bagi memastikan rakyat menerima manfaat dari kesejahteraan ekonomi negara yang mana tidak dapat dilakukan PAS,DAP dan PKR walaupun mereka telah mentadbir Selangor sejak 2008. Jangan kata Pakatan PAS,DAP dan PKR Selangor nak jaga kebajikan rakyat BERAS SEKAMPIT pun mereka tidak berikan tanda kasih dan sayang kepada rakyat Selangor.   - Sumber 
Program Mesra Rakyat sudah semestinya satu langkah mendekati rakyat bukannya program yang menyusahkan rakyat seperti Himpunan Kebangkitan Rakyat (kesemuanya penyokong depa sendiri) yang ternyata GAGAL .

Malaysiakini melaporkan jumlah kehadiran sebanyak 100,000 orang... Media aliran perdana pula mengatakan jumlah kehadiran sebanyak 50,000-60,000... walaupun kita tahu 100,000 adalah satu penipuan yang besar ,tapi jom bandingankan perhimpunan ini dengan Bersih 3.0.Bersih 3.0 yang diharam mencatatkan kehadiran sebanyak 300,000(kononnya) tetapi HKR yang diberi permit serta pengawasan/sekuriti polis hanya mencatatkan kehadiran 100,000 orang? target 1 JUTA.... BERJAYA?

NAAAAH!


Terbukti rakyat terutamanya kaum India tidak lagi mahu diperkudakan oleh puak pembangkang ini... ! Jumlah kehadiran sendiri membuktikan rakyat tidak lagi gemar dengan cara politik PR yang jijik...!! Penulis hadir ke HKR  dan berani katakan kehadiran kaum India adalah sekitar 1000-3000 orang sahaja. Rakyat Malaysia atau Ahli PKR? hahaha

Bodoh tak bodoh? haha

Akibat terlalu taksub dengan Anwar Ibrahim!!
Hanya orang yang tidak waras akan ;dan masih menyokong perjuangan hidup mati Anwar...

Jom lihat bagaimana anak-anak kecil didik dengan perasaan benci dan ditanam budaya berdemo ini pada program PR yang lalu :Program Barisan Nasional dan juga Program Pakatan PAS,DAP dan PKR. Pekara sebegini bukanlah pertama kali berlaku malah telah wujud sejak Merdeka lagi. Cuma sejak akhir akhir ini banyak kanak kanak dijadikan Boneka Politik kotor pihak pembangkang.

Antara "Sekampit Beras dari Najib Razak" dan "Demo Jalanan Pembangkang" memberikan satu perbedaan yang ketara untuk kita sama sama renungkan dan fikirkan.


Najib beri sekampit beras dan wang sebagai bantuan....
Anwar buat perhimpunan kutip wang jadikannya habuan...


Untuk apa bang?? Masuk poket Anwar lagi?

Kesimpulannya , 3 comments

HKR: SEBELUM DATANG, DENGAR CERAMAH, DAH DATANG PUN DENGAR CERAMAH... WALHASIL BALIK ASAL!!!


Berakhirlah sudah acara yang digembar-gemburkan dan dikempen-kempenkan selama berbulan-bulan oleh pimpinan utama Pakatan Rakyat, terutama sekali yang membabitkan PAS dan PKR di seluruh negara. Pelbagai peringkat masyarakat telah dihampiri dan dihasut oleh para pemimpin Pakatan Rakyat sepanjang tempoh kempen. Pelbagai provokasi dan hebahan membabitkan SAMM, persatuan-persatuan pelajar, ANAK dan sebagainya turut dibuat. Setiap kali berita tentang Himpunan Kebangkitan Rakyat dibuat, para pemimpin dan pemuja Pakatan Rakyat akan membayangkan bahawa 12 Januari 2013 akan menyaksikan negara ini beralih tampuk kepimpinan.

Dengan kata lain, Pakatan akan mengambilalih pentadbiran negara bermula pada 12 Januari 2013 sebelum mereka mengubah segala sistem yang dilaksanakan di negara ini semenjak merdeka daripada Britain pada 31 Ogos 1957. Konon-kononnya, perubahan sistem tersebut diperlukan bagi memastikan agihan ekonomi dan ketidakadilan selama ini, dapat dihapuskan.

Sebabnya, para pecacai Pakatan kerapkali menyatakan bahawa Pakatan adalah sebuah kerajaan yang akan memunculkan satu kelainan yang lebih sejahtera kepada rakyat Malaysia. Manakala UMNO dan Barisan Nasional pula adalah entiti yang dipenuhi korupsi, penyelewengan serta barisan pemimpin yang tidak layak, tidak tahu, jahil dan menentang Islam.

Termasuk Himpunan Kebangkitan Rakyat, sudah berapa banyak... SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

1 comments

MACAM BIASA, ANWAR BERPUSING CAKAP 180 DARJAH SEBAB TAKUT HILANG POPULARITI!!!


Majlis Syura PAS dah buat keputusan walaupun keputusan tersebut sebenarnya tidak lebih daripada keputusan politik untuk survival PAS sendiri selaku sebuah parti siasah. Keputusan membenarkan hanya umat Islam menggunakan KALIMAH ALLAH, sekaligus telah over-ruled pengumuman yang dibuat oleh Presiden PAS beberapa hari lepas. Dan sekaligus juga, memberikan imej baik untuk Himpunan Sokong Shamsidar dan Sokong KALIMAH ALLAH untuk Bible Melayu, dua hari lepas.

Majlis Syura PAS merupakan dewan tertinggi yang membuat dasar untuk parti tersebut dengan nasihat Majlis Ulama PAS.

Barangkali menyedari sokongan terhadap KALIMAH ALLAH untuk Bible Melayu akan menghakis sokongan terhadap PAS, apatah lagi pengundi-pengundi PAS adalah terdiri daripada orang Melayu, PAS terpaksa memikirkan kaedah yang terbaik untuk terus bertahan.

Biarpun PAS pernah mencuba memberikan imej kononnya, PAS adalah untuk semua dan Islam itu bukannya bangsa, namun hakikatnya ialah pengundi-pengundi PAS tetap dari kalangan orang Melayu dan peningkatan sokongan terhadap PAS dari kalangan bukan Melayu dan bukan Islam pula, terlalu kecil dan amat bergantung kepada keterujaan DAP tentang dasar-dasar PAS.

PAS tidak bertanding di kawasan majoriti bukan Melayu. PAS hanya bertanding melawan UMNO di kawasan majoriti Melayu. Sokongan PAS kepada kehendak DAP yang dizahirkan menerusi kenyataan Presiden PAS beberapa hari lepas, telah menimbulkan kemarahan dari kalangan akar umbi PAS sendiri.

Melihat kepada tentangan itulah, PAS terpaksa membuat keputusan yang sudah tentu akan membuatkan Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang membuntangkan mata sepet mereka.

Namun dalam kes yang sama, perkembangan paling menarik sudah tentulah melibatkan Anwar Ibrahim. Sebelum ini, beria-ia Anwar Ibrahim menyokong Lim Guan Eng dengan hujah-hujah dangkalnya dan sentiasa bersandar kepada Yusof Al-Qaradhawi.

Kali ini, nampaknya Anwar Ibrahim juga sudah mulai bimbang dengan tentangan pengundi-pengundi Melayu terhadap KALIMAH ALLAH yang dihalalkan untuk kegunaan Bible Melayu. Dan seperti biasa, Anwar Ibrahim yang tidak tahu malu serta berkulit muka tebal seperti KULIT BABI, segera menunjukkan bakatnya yang amat kurang wujud di kalangan manusia normal.

Anwar menyokong keputusan Majlis Syura PAS dan menyatakan bahawa KALIMAH ALLAH hanya eksklusif untuk orang Melayu - satu keputusan yang sebenarnya sudah lama diperjuangkan oleh UMNO tetapi dilawak-lawakkan oleh PAS dan Anwar Ibrahim.

6 comments

LEMAN RAJA LAWAK BUAT LAPORAN POLIS MENGAKU DIA MEMANG BERHUTANG DAN LARI!!!


Setelah menyertai Pas lebih kurang enam bulan lepas, Leman boleh dikatakan saban hari akan naik ke pentas ceramah pembangkang untuk menibai Umno dan BN.

Leman yang sebelum ini begitu gah di atas pentas ceramah bukanlah seorang hebat. Apabila bekas kekasihnya membuka mulut tentang Leman yang tidak membayar hutangnya, sepantas kilat Leman berlari ke Balai Polis bagi membuat laporan.

Namun begitu Leman ke Balai Polis bukannya untuk menafikan apa yang dikatakan oleh bekas kekasihnya. Tetapi mengesahkan yang beliau memang ada hutang dengan bekas buah hatinya. Memang sesuai gelaran raja lawak yang diberikan kepadanya.

Berikut adalah laporan polis dibuat Leman yang kami terima dari seorang individu yang mengatakan dirinya dibekalkan laporan berkenaan oleh Leman sendiri.

report leman

2 comments

DBKL PATUTNYA SAMAN PENGANJUR HIMPUNAN SOKONG SHAMSIDAR!!!


Memang ada suara arahan dari atas lori yang ada cop dan lambang PAS yang meminta agar para peserta Himpunan Sokong Shamsidar agar tidak membuat kekotoran. Tetapi itu hanyalah retorik semata-mata. Hakikatnya, arahan tersebut sekadar memenuhi kehendak skrip konon-kononnya himpunan tersebut dijalankan dan disertai oleh manusia yang membenci kekotoran dan mencintai kebersihan.

Lagipun, kebanyakan yang hadir dalam Himpunan Sokong Shamsidar adalah orang PAS. Orang PAS bukannya tak tahu, Allah Taala mencintai kebersihan dan keindahan. Malah antara maksud sabda Nabi s.a.w iaitu salah satu tanda keimanan adalah kebersihan.

Setiap himpunan yang melibatkan puak-puak Pakatan Rakyat yang majoritinya disertai oleh orang PAS, Bandaraya Kuala Lumpur akan bertukar menjadi tempat longgokan sampah yang sangat hebat. Itu belum lagi dikira dengan hancing dan pering taik kering, terutama di kawasan yang dijadikan tempat bermalam sementara seperti di kawasan parkir.


Bertan-tan sampah akan dihasilkan daripada demonstrasi puak-puak ini. Kalau di jalanraya, jawabnya berjam-jamlah petugas-petugas Alam Flora Sdn. Bhd. terpaksa bekerja hanya kerana onar yang dilakukan oleh puak-puak yang kononnya sedang berjuang itu.

Masa nak dapat permit dan keizinan pihak berkuasa, penganjur akan buat pelbagai janji. Pendek kata, kalau disuruh tiup api lampu jalan sampai terpadam pun, mereka akan menyatakan kesanggupan. Sama jugalah seperti kempen mereka untuk berkuasa. Segala macam janji ditabur walaupun janji-janji tersebut, tidak mungkin akan ditunaikan apatah lagi oleh sebuah kerajaan yang matlamatnya cuma satu iaitu menjadikan Malaysiai sebagai sebuah jajahan dan lokasi strategik Zionis mengembangkan pengaruhnya di rantau ini.

Sepatutnya masa penganjur Himpunan Sokong Shamsidar bersetuju untuk bayar deposit dan sewa Stadium Merdeka, DBKL turut meminta deposit daripada penganjur untuk sampah dan kebersihan juga. Penganjur tidak mungkin dapat memberikan sebarang alasan untuk enggan membayar deposit sampah, memandangkan setiap kali mereka membuat demonstrasi, sampah-sampah akan bertaburan dan bertimbun macam di Kedah dan Kelantan yang kebetulan pula, telah menghantar rombongan peserta paling ramai dalam Himpunan Sokong Shamsidar.


Kita tak mahulah kata semua orang Kedah dan Kelantan pengotor serta suka sampah. Tapi berdasarkan pemerhatian, kedua-dua kerajaan negeri itu, memang tidak pernah peduli dengan sampah. Dan kebetulan pula, kedua-dua kerajaan negeri itu diterajui oleh PAS!!!

Oleh kerana itulah, DBKL seharusnya mengambil langkah yang lebih berhati-hati kerana setiap kali ada penglibatan dari kedua-dua negeri ini dan orang PAS terutamanya, maka kekotoran dan sampah sarap akan meningkat berkali-kali ganda. Al-maklumlah, kalau dah didatangi puak-puak yang tak tahu apa itu sampah dan kekotoran, kerja akan bertambah-tambahlah.

3 comments

INILAH NAMANYA PERJUANGAN... ORANG UMNO APA TAHU!!!

Bila sebut tentang perjuangan, orang Pakatan cukup mendabik dada. Walaupun kalau ada bantuan, mereka dahululah yang paling ke hadapan dan advance bahkan sampai bersingsing lengan untuk mengambil bantuan yang dihulurkan dengan alasan paling standard mereka, duit kerajaan adalah duit rakyat, namun mereka jugalah puak yang paling kuat perasan.

Kerana kuat perasan itulah, kerap kali mereka tertipu dan amat mudah ditipu. Para pemimpin Pakatan khususnya PAS seringkali gemar mengambil kesempatan di atas kelemahan puak-puak kuat perasan itu.

Para pemimpin Pakatan terutama sekali dari PKR dan PAS selalu memberitahu, mereka sangat marhein, tidak menyukai kemewahan, bencikan pembaziran dan sangat anti dengan penumpukan kekayaan menerusi penipuan.

Setiap kali disebut dan diceramahkan oleh para pemimpin mereka, para penyokong Pakatan seolah-olah diserang histeria. Mereka percaya bulat-bulat dan tidak mempersoalkan tentang kekayaan serta kemewahan para pemimpin mereka tetapi sangat prihatin dengan para pemimpin UMNO dan Barisan Nasional.

Bila para pemimpin Pakatan kata, Pakatan Rakyat perlu menang untuk memastikan rasuah dan ketirisan kekayaan negara tidak hanya berlegar di kalangan para pemimpin UMNO dan Barisan Nasional sahaja, para penyokong Pakatan serta merta bertukar menjadi manusia tanpa akal dan makhluk tanpa otak. Mereka percaya bulat-bulat dan tidak mempersoalkan motif pemimpin Pakatan yang membuat tohmahan itu.

Apabila didedahkan bahawa para pemimpin Pakatan merupakan jalang-jalang yang lapar jantan dan wang, pendedahan berserta bukti ditolak dengan jawapan standard 'itu adalah fitnah UMNO.' Enggan menerima hakikat bahawa pemimpin kesayangan mereka sebenarnya lebih teruk daripada pihak yang ditohmahkan sepertimana yang dibuktikan oleh Lim Guan Eng dan Anwar Ibrahim, menyebabkan mereka terpaksa mencipta halusinasi idealisme tersendiri.

Bila tabung derma beredar di kalangan mereka, para penyokong Pakatan yang sangat perasan itu berlumba-lumba mmenuhinya kerana mereka percaya derma mereka adalah untuk perjuangan dan para pemimpin mereka pula akan menggunakan segala derma itu untuk tujuan perjuangan dengan penuh amanah.

Dan kerana itulah, ketika dalam satu-satu himpunan Pakatan Rakyat, ramai yang sanggup tidur berlantaikan tanah dan beratapkan langit manakala para pemimpin mereka pula tinggal di hotel mewah dengan pembiayaan manusia perasan itu.

Perhatikan gambar di atas. Itulah jawapannya bagi segala perjuangan yang diapi-apikan oleh pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat. Segala kutipan tersebut akan mengalir ke dalam kocek dan akaun para pemimpin manakala pengikut-pengikut mereka pula mabuk dengan slogan perjuangan yang lebih bersifat retorik.

Simpatilah kita kepada golongan perasan yang sedang dan akan terus mabuk dengan cerita-cerita dongeng.

1 comments

Sunday, January 13, 2013

LAKONAN MATI BERULANG TAPI TAK POPULAR... KESIAN PECACAI!!!

Sunday, January 13, 2013
Ingatkan dah habis dah modal berlakon mati, rupa-rupanya lakonan sudah jadi pokok kehidupan sesiapa sahaja yang bergelar penyokong Pakatan Rakyat.

Semalam, memang ada penyokong Pakatan yang tergolek di atas rumput dan terbaring kaku bagaikan ajalnya telah direntap Malaikat Maut.

Para penyokon Pakatan yang lain cuba untuk buat tak peduli kerana memikirkan sebarang cubaan untk memprovokasi akan menjadikan mereka sebagai sasaran serangan ekoran sudah keluar banyak kenyataan dan peringatan daripada Pakatan bahawa mereka yang mencetuskan provokasi adalah anggota polis yang menyamar. jadi sesiapa sahaja ditangkap kerana cuba melakukan provokasi akan mendapat 'hadiah'.


Tak pula diketahui apa nasib manusia dalam gambar ini tapi sewaktu di pangkal Jalan Maharajalela, memang aa ambulan St.John yang masuk tapi kemudian meluru laju ke arah Petaling Street. Di Petaling Street pula tidak ada kawasan berumput seperti yang melapik kepala mamat dalam gambar ini.

Tentu anda masih ingat lagi seorang lelaki bernama Suhardi yang berlakon mati ketika BERSIH tempoh hari di hadapan Puduraya.

Dan tentu juga anda masih ingat dengan lakonan nak mampus Anwar Ibrahim dalam acara yang sama.

Pakatan, kan? Kalau tak berlakon bodoh, bukan Pakatan ler namanya.

4 comments

KAHKAHKAH... DARI 100 RIBU, BERTUKAR 200 RIBU KEMUDIAN JADI 700 RIBU... KENAPA TAK 8 JUTA JER TERUS?


Lawak alaf ini berjaya dicipta oleh para penyokong Pakatan Rakyat...

Tapi tak mengapalah... biarkanlah mereka hanyut dan tenggelam dengan khayalan serta mimpi-mimpi mereka.

Kalau mereka sendiri sudah percaya dengan apa yang mereka nak percaya dan menolak semua benda yang tidak sejalan dengan pemikiran otak ciput dalam kepala mereka, biarkan...

Biarkan mereka terus hanyut sepertimana kiblat solat mereka bercempera dan mengikut sangkaan masing-masing.

Biarkan saja!

Jangan gelakkan mereka, sebaliknya bersimpatilah kepada golongan jahilun yang tidak sahaja sesat, bahkan telah disesatkan.

Cakap sampai tegak urat tengkuk pun, mereka tetap akan percaya dengan apa yang mereka mahu percaya. Justeru, ikut sahajalah kata-kata mereka. Sebab, kalau ditentang dan cuba dibetulkan, mereka boleh jadi gila dan tidak siuman.

Tengok sahajalah Anwar Ibrahim... dia sering bertazkirah. Dia pernah tersebut tentang Ayat 26 Surah Ali-Imran tetapi dia tidak pernah beriman walau sedikit pun dengan Firman Allah Taala itu. Sebaliknya menyalahkan semua pihak termasuklah SPR, UMNO, Najib Abdul Razak, Tun Dr. Mahathir, bahkan Rosmah Mansor kerana dia tidak menjadi Perdana Menteri.

Mereka sedang mencipta mimpi yang mereka akan menang pada PRU13 nanti. Para pecacai Pakatan tahu, ianya amat mustahil kerana yang datang ke Himpunan Sokong Shamsidar itu hanyalah puak-puak PAS, manakala puak-puak PKR dan DAP, jumlah mereka bolehlah disamakan dengan saiz tahi hidung. Sebab itu, awal-awal lagi mereka mencipta mimpi kerana apabila keputusan PRU13 nanti muncul, mereka akan segera menyalahkan segala macam pihak di atas kekalahan dan kekecewaan yang mereka alami.

Biarkan mereka tenggelam dengan dzawq dan fana dengan keseronokan palsu itu!!!

9 comments

CUBAAN PROVOKASI POLIS UNTUK TUJUAN HURU-HARA... INDIVIDU TELAH DIKENALPASTI!!!


Seperti yang sedia maklum satu persetujuan telah dicapai antara penganjur perhimpunan hari ini dengan polis bahawa perhimpunan hari ini akan berjalan dengan lancar jika semua pihak mematuhi semua peraturan yang telah ditetapkan.

Bagaimanapun pembangkang tetap pembangkang. Jika tiada kekacauan bagaikan gulai tanpa garam. Polis sedaya upaya mengelak untuk mengambil tindakan terhadap terhadap mereka walaupun beberapa peraturan telah mereka cerobohi. Antaranya membawa kanak-kanak, membawa kain rentang yang tidak menurut peraturan dan membuat provokasi.

Sebentar tadi di sekitar Stesen LRT Masjid Jamek beberapa anggota polis yang sedang bertugas di sana telah didatangi sekumpulan penyokong pembangkang yang menaiki motorsikal tanpa memakai topi keledar dan memaki hamun polis termasuk mengeluarkan perkataan polis babi.

Namun tindakan mereka tidak tidak dipedulikan anggota polis terbabit.

Berikut adalah nombor pendaftaran motorsikal penyokong pembangkang yang terbabit.

WQL 1891

BLK 5409

WRC 9091

ADW 7541


21 comments

BEZA HIMPUNAN SOKONG SHAMSIDAR-ANWAR DENGAN HIMPUNAN SOKONG ROSMAH-NAJIB!!!


Para pecacai Pakatan yang baru tersedar daripada lamunan bahawa jumlah dan angka besar yang dicanangkan oleh para penjilat  Anwar Ibrahim tidak lebih daripada sebuah fantamorgana, cuba melakukan pusing-terbalik punya spinning.

Himpunan Kebangkitan Rakyat yang diadakan semalam, sebenarnya lebih kepada Himpunan Sokong Shamsidar dan tuntutan Guan Eng agar KALIMAH ALLAH dibenarkan di dalam Bible berbahasa Melayu. 8 tuntutan yang kononnya menjadi asas kepada himpunan tersebut, sudah tidak relevan kerana KESEMUANYA telah diselesaikan oleh Kerajaan dengan bantuan daripada Ahli-Ahli Parlimen Pakatan sendiri menerusi Jawatankuasa Pilihan Khas (PSC) yang mereka turut anggotai.

Malu barangkali kerana Himpunan Kebangkitan Rakyat dilabelkan sebagai Himpunan Sokong Shamsidar, para pecacai Pakatan cuba pula menyamakan himpunan yang melibatkan Perdana Menteri Malaysia menerusi program rasmi, sebagai Himpunan Rosmah-Najib.

Barangkali puak pecacai Pakatan tidak faham atau tidak pernah tahu bahawa baik Najib atau Rosmah tidak pernah mencetuskan sebarang himpunan yang bersandarkan kepada masalah peribadi mereka. Walaupun Anwar Ibrahim dan Pakatan siang malam, pagi petang, sambil berak mahupun sambil makan, memikirkan kaedah menfitnah pasangan suami isteri itu sehabis baik, namun Najib dan Rosmah tetap tidak meminta masyarakat mahupun penyokong mereka, berhimpun di jalan-jalanraya atau stadium untuk menyatakan sokongan kepada kedua-duanya.

Sedangkan Anwar Ibrahim pula, sentiasa menggerakkan massa untuk menyokongnya. Dia bermasalah dengan KOTE BENGKOKnya, BERSIH 2.0 dan BERSIH 3.0 dilancarkan. Dia bermasalah dengan tahap seksualnya yang membuak-buak, Anwar Ibrahim mengajak orang ramai keluar ke jalan-jalanraya dan melancarkan program menggulingkan Kerajaan yang telah dipilih oleh rakyat.

Dan yang terbaru, Anwar Ibrahim bermasalah dengan Shamsidar Taharin yang disapina sebagai saksi Nallakaruppan dalam satu kes saman yang juga membabitkan Anwar Ibrahim, Ketua Umum PKR itu 'merampas' Himpunan Kebangkitan Rakyat yang dicetuskan oleh PAS menerusi Mat Sabu, bagi mendapatkan sokongan buat dirinya.

Benarlah seperti yang dikatakan oleh Johari Abdul, Ahli Parlimen Sungai Petani yang juga merupakan pengacara majlis ceramah semalam di Stadium Merdeka, Anwar melakukan segala-galanya untuk dirinya termasuklah membuat pelbagai janji bulan dan bintang kerana dia seorang 'insan terpilih'.

Rakyat Malaysia tidaklah sebodoh yang difikirkan oleh para pecacai Pakatan. Berkali-kali ganda jumlahnya rakyat Malaysia yang hanya menyengih dan mempersoalkan kewajaran sebuah himpunan yang menelan belanja besar semata-mata untuk mendengar ulangan ceramah Anwar Ibrahim yang penuh retorik berbanding menerimanya sebagai satu 'kebangkitan'.

Malah terlalu ramai juga yang mempersoalkan janji-janji yang Anwar Ibrahim taburkan dalam ucapannya selama 23 minit itu memandangkan Pakatan telah diberikan kesempatan mentadbir 4 buah negeri dengan dua buah negeri yang kaya dan lengkap segala prasarananya dan 2 buah negeri agak terkebelakang.

Dalam tempoh 5 tahun, apa pembaharuan dan kemajuan besar yang telah dicapai di negeri-negeri terbabit selain daripada janji-janji retorik, dan putar belit politik sepanjang masa? Semakin ramai yang mempersoalkan, adakah kesejahteraan dan kejujuran yang dimaksudkan oleh Anwar Ibrahim, cukup sekadar cakap degung-degang sedangkan praktikalitinya KOSONG sepertimana yang berlaku di Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan?

Himpunan Rosmah-Najib?

Baik Rosmah mahupun Najib, kedua-duanya tidak segila Anwar Ibrahim yang sudah terlalu kemaruk nak jadi Perdana Menteri, manakala penyokong-penyokong Najib dan Rosmah juga tidak sebodoh untuk berhimpun dan berarak sambil menyusahkan pelbagai pihak lain sepertimana penyokong-penyokong Anwar Ibrahim yang asyik YA-YA dan angguk-angguk, semata-mata nak tunjuk sokongan.

Himpunan untuk Rosmah-Najib, sudah cukup diterjemahkan dengan realiti pemilikan undi dan kerusi di Parlimen atau DUN sepertimana yang tertera sekarang, bukan sekadar syok sendiri sambil berangan-angan lagi dua minggu Kerajaan UMNO-BN tumbang dan Pakatan akan kuasai Putrajaya!

Penyokong Najib tidak mempunyai perkataan AKAN sepertimana AKAN yang sangat diimani oleh para penyokong Anwar Ibrahim. Dan kerana itulah, himpunan melibatkan Najib dan Rosmah TIDAK AKAN diadakan di Stadium Merdeka yang berkapasiti 29 ribu orang, sebaliknya di Stadium Nasional Bukit Jalil yang berkapasiti 100,000 orang!!!

7 comments

KIBLAT SOLAT BERTERABUR, MAKSUDNYA ALLAH TAALA DAH GELAPKAN HATI MEREKA?


Solat adalah tiang agama. Wajib mendirikan solat walau dalam keadaan apa pun. Dan untuk mendirikan solat, perlulah membersihkan diri terlebih dahulu sama ada dengan cara berwuduk atau bertayammum (bergantung kepada keperluan dan situasi). Tidak ada sebarang alasan untuk tidak mendirikan solat. Dan di mana-mana sahaja.

Ada beberapa perkara yang perlu dilakukan sebelum mendirikan solat, termasuklah memulakan proses NAFI, MENAFI, ISBAT, MENGISBAT. Antara perkara penting yang perlu diambilkira ialah KIBLAT. Biarpun ada sedikit keringanan, namun keringanan berkenaan tidak memansuhkan perkara utama yang telah diajarkan oleh Nabi s.a.w, para Sahabat r.a, tabiin dan tabiit tabiin.

Semalam, di Stadium Merdeka, menyaksikan satu fenomena KELAM MATA dan TERHIJAB HATI apabila 'UPACARA SOLAT' menyaksikan arah kiblat bercempera dan lintang-pukang, seolah-olah menunjukkan kepada kita tentang hati para penyokong Himpunan Sokong Shamsidar yang telah dibolak-balikkan oleh Allah Taala sehingga memalukan umat Islam yang sentiasa diajar dan diingatkan tentang ukhwah dan penyatuan.

Barangkali mereka terlebih faham dengan maksud daripada Ayat 115 Surah Al Baqarah dan Ayat 4 Surah Al-Hadid, kut?

Atau barangkali mereka yang bercempera itu terlupa bahawa mereka sebenarnya berada di Stadium Merdeka, bukannya di atas kapal atau kapal terbang, atau kenderaan yang sedang bergerak.

Apa-apa pun, saksikanlah video ini. Yalah, kalau grafik semata-mata, nanti dikatakan melakukan fitnah pula kerana menambah-nambah.


5 comments

AZMIN KATA, LEPAS HKR, DUA MINGGU, PAKATAN AKAN JADI KERAJAAN!!!


'Ini Himpunan Rakyat! Rakyat telah bersuara dan Rakyat telah memilih untuk menolak UMNO-BN!'

Lawak!

Terma RAKYAT yang kerap sangat digunakan oleh para pemimpin Pakatan, terutama sekali Anwar Ibrahim dan Azmin Ali yang gembira kerana isterinya disokong hebat para penyokong PAS, bukan sahaja pincang bahkan menyerlahkan kebengapan para penyokong yang sentiasa syok sendiri.

Apakah Barisan Nasional sekarang berdiri sebagai sebuah kerajaan, TIDAK DIPILIH oleh rakyat? Apakah kewujudan Najib Abdul Razak sebagai Perdana Menteri bukan dipilih sebagai rakyat?

Terimalah hakikat wahai pecacai Pakatan.... Rakyat telah menolak Pakatan pada 2008 lalu daripada menjadi Kerajaan Persekutuan. Dan melihat kepada perkembangan terkini, Pakatan juga akan berputih biji mata dan terliur kerana segala usaha yang dilakukan ditolak oleh MAJORITI RAKYAT.

Apa yang berjayanya dengan Himpunan Sokong Shamsidar? Daripada 1 juta menurun menjadi 40 ribu? Itu yang dikatakan berjaya?

Pelbagai alasan boleh diberikan kononnya Himpunan Sokong Shamsidar itu adalah himpunan yang ikhlas, yang terbit dari nurani dan yang muncul daripada kesedaran. Namun suka atau tidak, akui atau sebaliknya, Himpunan Sokong Shamsidar itu sama seperti himpunan-himpunan yang lain, yang tidak menarik golongan atas pagar yang merupakan golongan pengundi majoriti, yang hanya dihadiri oleh para penyokong tegar semata-mata dan matlamat utamanya adalah untuk mendengar ucapan Anwar Ibrahim.

Tiada apa-apa yang istimewa dan boleh dikategorikan sebagai kejayaan pun!

Dalam ucapannya semalam, Azmin Ali menyatakan 'kebangkitan rakyat' yang ditunjukkan, akan memastikan kemenangan Pakatan pada PRU akan datang. Bahkan menurutnya, dalam tempoh dua minggu dari tarikh semalam, Pakatan akan bertukar menjadi Kerajaan Persekutuan.

Indikasi mana yang digunakan oleh Azmin Ali untuk menyatakan 'kebangkitan rakyat'? Kebangkitan seperti yang dikatakannya dan diimani oleh para penyokong Pakatan, jauh lebih kecil berbanding BERSIH 1.0, BERSIH 2.0 bahkan BERSIH 3.0. Jumlah yang hadir amat menurun sehinggakan Anwar Ibrahim hanya mampu berucap selama 23 minit kerana melihat lebih ramai yang beredar sebaik-baik sahaja dia berucap berbanding terpaku di tempat duduk dan bersemangat tinggi.


Dalam tempoh dua minggu, Pakatan akan jadi Kerajaan Persekutuan?

Selepas berkempen, berceramah, menjelajah dan membelanjakan ratusan juta ringgit untuk berkempen bagi Himpunan Sokong Shamsidar, takkanlah hanya 40 ribu orang sahaja yang mampu hadir? Adakah 4.7 juta orang yang telah memilih Pakatan pada PRU12 lalu, bertambah menerusi Himpunan Sokong Shamsidar itu?

Atau 4.7 juta orang berkenaan, semakin mengecil bilangannya sehinggakan kempen yang dibuat berbulan-bulan dengan perbelanjaan besar, dan membabitkan semua peringkat golongan, termasuklah provokasi dan persepsi buruk terhadap pasukan polis, akhirnya hanya mampu mengumpulkan tidak lebih daripada 50 ribu orang sahaja?

Teruskanlah bermimpi wahai para pecacai Pakatan Rakyat... teruskan!

10 comments

PAS PATUT TAMATKAN KHIDMAT LEMAN RAJA LAWAK SEBAGAI PENCERAMAH KERANA DIA TELAH MENGEBAS DUIT ORANG!!!


Macam tak percaya pula cerita yang dibaca ini. (BACA DI SINI). Kalau ikutkan 'logik' orang PAS, mana mungkin seorang penceramah PAS buat perangai macam ni. Malah, kalau ikut 'logik' otak mereka juga, ini adalah fitnah semata-mata bagi mencemarkan nama baik si pelawak yang semua orang sedia maklum siapa dia.

Namun, dalam dunia ini, tidak ada yang pelik. Ada yang jahil, tetapi balut kepala dengan serban dan kepiah putih, kemudian bela janggut dan mula berjinak-jinak dengan jubah sebelum akhirnya berbangga kerana dipanggil ustaz.

Ada yang langsung tak dapat beza antara Usul Fiqh dengan Fiqh tetapi begitu berbangga bercerita tentang hukum-hakam. Ada juga yang hanya bertalaqi tetapi para peminatnya menggelarkan dia sebagai USTAZ dan ULAMA hanya semata-mata kerana dia pandai buat lawak dalam masjid semasa menyampaikan ilmu. Ada juga yang tidak tahu apa-apa tentang Siyasah Syariah tetapi bersungguh-sungguh mahukan Negara Islam, kemudian melabelkan sesiapa sahaja yang menyanggah pandangannya sebagai orang yang sedang menghampiri kekafiran.

Dunia akhir zaman. Kalau Nabi s.a.w dah cakap lebih seribu empat ratus tahun dulu, pada penghujung zaman, si jahil akan berlagak sebagai cendekiawan dan serigala diangkat membela kambing, apa yang sedang berlaku sekarang ini, amat bertepatan dengan pesan Rasulullah s.a.w. itu.

Bagaimanapun, disebabkan hati mereka telah kotor dengan segala sifat mazmumah, sukarlah untuk mereka mengakui kelemahan diri itu.

Berbalik kepada cerita si pelawak yang merupakan ahli PAS itu menipu seorang ibu tunggal.

PAS sepatutnya melakukan siasatan secara terperinci dan tidak bertolak ansur langsung dengan sebarang salah laku melibatkan penceramahnya. Kalau individu yang menyertai Jabatan Amal serta menganggotai Unit Amal, perlu mengikut syarat-syarat yang ketat selain disiplin diri yang utuh dalam menjaga hukum serta syariat, mengapa pula penceramah seperti pelawak yang telah menipu dan sebenarnya melakukan jenayah itu, boleh lepas atau dibela?

Imej PAS bukan kepada amalan kerana majoriti yang ada dalam PAS, hanyalah ikut-ikut dan selam-selam. Imej PAS terpancar kepada para penceramahnya yang tidak pernah letih-letih gusi dan rahang untuk mendapatkan pengaruh serta sokongan kepada parti selain memenuhkan tabung demi sesuap nasi.

Kalau dahulu, PAS seringkali dikaitkan dengan pentakfiran kerana perbuatan penceramahnya, tidak mustahil dalam tempoh yang amat terdekat ini, PAS akan dikaitkan dengan penceramah yang kuat auta, menipu dan mencuri pula.

Akhirnya, walhasil balik asal... PAS tetap PAS yang perlu tunduk sujud kepada DAP dan PKR yang jauh lebih kecil dan tidak bersemangat!!!

10 comments

KALAU BLOG PRO-PAKATAN SENDIRI PUN KATA HKR GAGAL...


Kesian tengok budak-budak pecacai Pakatan yang masih lagi mendabik-dabik dada kononnya Himpunan Sokong Shamsidar dan KALIMAH ALLAH untuk Bible Bahasa Melayu berjaya. Entah matematik mana yang mereka belajar, sehinggakan mereka tidak dapat membuat kiraan mudah tentang angka dan nisbah, lantas seronok dengan angan-angan sendiri kononnya Himpunan berkenaan berjaya mengumpulkan 200,000 orang hadirin di dalam sebuah stadium yang hanya mampu memuatkan bangku kosong sebanyak 29,000 buah. 

Bagaimanapun, melihat kepada perkembangan tersebut, ternyata pecacai PAS lebih berhati-hati dan tidak begitu teruja dengan angka yang digembar-gemburkan oleh puak-puak PKR. Manakala pecacai DAP dari kalangan budak Cina pula, lebih realistik dan langsung tidak bercakap tentang angka. 

Barangkali puak-puak DAP itu sangat sedar, mereka tidak boleh sama sekali bercakap tentang angka kerana penglibatan mereka terlalu kecil jumlahnya. 

Begitu juga dengan penyokong Pakatan Rakyat dari kalangan masyarakat India. 

Apa kata, kalau kita baca apa yang ditulis oleh pecacai PAS di dalam BLOGNYA ini.

Macam yg aku dah katakan sblm ni, HKR mmg gagal sepenuhnya walaupun org2 Anwar cuba nak membesar2kan angka yg hadir.

Drpd pemerhatian, aku tak nampak langsung jumlah 200 ribu apatah lagi 500 ribu mcm yg diumumkan oleh Isham Rais.

Paling banyak pun cuma 50 ribu. Itupun diambilkira dgn keadaan Stadium Merdeka dan hadirin di luar Stadium.

Ramai kwn2 aku yg kata, label Himpunan Sokong Shamsidar tu mcm dah betul sgt. Sebab tu, ramai yg keluar bila Anwar berucap. Anwar pun mcm tak semangat nak berucap. Ucapannya pendek dan dia plak mcm bagi ucapan taraf ceramah sja.

Mmg tak ada apa pun. Tak hangat sgt kut sbb himpunan dibuat dlm stadium. Kalau kat jlnraya tu lain la cerita.

Apapun, mudah aku kata, perjalanan PAS dlm PR masih jauh lg. Nasihat aku, jgnla mimpi kuat sgt. Takut terkencing mlm sja nanti. (DI SINI)

2 comments

Saturday, January 12, 2013

RUMUSAN HKR: PAS MEMANG ANJING!!!

Saturday, January 12, 2013

Itu bahasa kasarlah. Bahasa biadap. Bahasa tak beradab.

Tapi itulah sebenarnya yang setara dengan PAS.

Himpunan Sokong Shamsidar dan KALIMAH ALLAH untuk Bible berbahasa Melayu siang tadi sememangnya menjelaskan, MENGABSAHKAN, bahkan menyatakan bahawa PAS memang ANJING!

Tanpa PAS, sudah pasti Stadium Merdeka tidak ubah seperti stadium halimunan yang hanya dipenuhi hantu syaitan dan jembalang puaka. Kalau diharapkan kepada PKR dan DAP, HKR tidak akan ubah menjadi sebuah parti gay tua untuk meraikan dan menyenangkan hati Anwar Ibrahim.

PAS telah mengeluarkan surat arahan dan perintah agar setiap ahlinya datang. Sedangkan DAP dan PKR pula hanya tumpang PAS. Dan menariknya di celah-celah kebanggaan kehadiran ramai menurut sangkaan pecacai Pakatan, ianya hanyalah melibatkan PAS.

Namun, seperti biasa PAS kekal sebagai anjing yang upahnya adalah seketul tulang plastik untuk digonggong.

Setelah PAS bertungkus lumus mengarahkan ahli dan menyusun segala-galanya, kredit akhirnya dirampas oleh ANWAR IBRAHIM dan PKR.

Himpunan Sokong Shamsidar siang tadi adalah bukti segala-galanya. Bukti yang seringkali dinafikan dan ditolak dengan alasan, PAS adalah komponen Pakatan Rakyat walaupun hakikatnya PAS telah berjaya dianjing-anjingkan DAP dan Anwar Ibrahim.

Tengok sajalah dalam Himpunan Sokong Shamsidar. Mana kelibat Supremo DAP, Kit Siang? Sedangkan PAS pula menurunkan kesemua pimpinan utama kecuali geng pemimpin yang enggan terima kenyataan bahawa PAS dah terima KALIMAH ALLAH untuk Bible Bahasa Melayu dan membela Shamsidar daripada diseret sebagai saksi.

Akhirnya apa taraf PAS dalam Himpunan Sokong Shamsidar selain dikerah keluarkan semua ahli ke Stadium Merdeka?

Taraf PAS hanyalah tukang baca doa yang dikepalai oleh MURSYIDUL AM...

Tak anjing lagi ke namanya kalau gitu?

Kalau tak mengaku juga, tengok sajalah berapa kerusi yang PAS akan dapat untuk bertanding PRU nanti walaupun PAS bersungguh_sungguh untuk buktikan mereka kuat menerusi penyertaan teramai dalam Himpunan Sokong Shamsidar.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

18 comments

FINALE HKR: DARI PUKUL 7.30 MALAM KENAPA DIPENDEKKAN JADI 5.00 PETANG? PENONTON LARI YEK?


Hishamuddin Rais cakap besar kononnya, Himpunan Sokong Shamsidar telah berjaya menghimpunkan 500,000 orang walaupun hakikatnya, kapasiti Stadium Merdeka jangankan 500,000, nak masuk 50,000 pun adalah mustahil sama sekali.

Namun sesuatu yang menjadi tarikan dan perlu diperkatakan ialah, ketika Anwar Ibrahim mulai berucap, para penonton yang datang tanpa sebarang tujuan, mulai meninggalkan pekarangan Stadium Merdeka dan enggan mendengar cakap Anwar.

Jadual Himpunan Sokong Shamsidar sepatutnya berakhir selepas solat maghrib. namun yang menjadi kenyataan ialah, Himpunan Sokong Shamsidar terpaksa dihabiskan lebih awal iaitu sehingga jam 5.00 petang sahaja.

Anwar yang mungkin berhajat ingin bercakap selama berjam-jam seperti yang sering dilakukannya tetapi apabila melihat lebih ramai yang meninggalkan Stadium Merdeka, akhirnya Anwar terpaksa menelan kahaknya sendiri dan memendekkan ucapannya.

Belum pun sampai 15 minit berucap, Anwar mulai kelat air mukanya apabila melihat di seberang pentas, bangku-bangku kosong semakin banyak dan bertambah-tambah.

Himpunan Sokong Shamsidar mulai diperkatakan kerana ia tidak mempunyai arah tujuan. Dari tengah malam sehinggalah ke pukul 2:00 petang, para penyokong Pakatan Rakyat, khususnya puak-puak PAS, langsung hilang tumpuan.

Ditambah pula dengan provokasi yang cuba dibangkitkan dan dilakukan oleh geng Hishamuddin Rais tidak menjadi kenyataan dan dilayan oleh PDRM, selain tiada juga sekatan jalanraya yang dibuat serta venue utama tidak lagi di jalan-jalanraya sebaliknya di Stadium Merdeka, para penyokong Pakatan Rakyat tidak ubah seperti ayam basah kepala.

Himpunan tersebut telah mengesahkan apa yang dikatakan oleh Perdana Menteri sebelum ini bahawa kerajaan memang tidak akan menghalang sebarang perhimpunan sekiranya dilakukan secara aman. Perhimpunan aman tidak boleh dilakukan di jalan-jalanraya sepertimana yang seringkali dilakukan oleh Pakatan Rakyat.

Hishamuddin Rais tentu tengah mabuk ganja lagi apabila dia menyatakan bahawa Himpunan Sokong Shamsidar telah dihadiri 500,000 orang walhal Stadium Merdeka cuma berkapasiti 30,000!!!

3 comments

LIVE UPDATE HKR: ANWAR TENGAH BERUCAP SAMBIL MENGGENTEL TELURNYA!!!


Memang Anwar sangat hebat... hebat dalam ikrarnya dan hebat dalam ucapannya!!!

Macam-macam yang dijanjikan dan macam-macam yang dipuji diri sendiri. Konon-kononnya Pakatan Rakyat tidak akan menjadi sebuah kerajaan yang korup dan tidak akan membenarkan sama sekali penyelewengan.

Dan si bodoh-bodoh yang ada di dalam stadium pun bersorak seronok dengar sembang Anwar Ibrahim.

Anwar Ibrahim dan rasuah adalah sinonim. Dan seperti biasa, Anwar Ibrahim akan jadi perasan yang amat keterlaluan.

Dia sudah berlagak seperti Perdana Menteri. Dia juga sudah berlagak seperti Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj dengan konon-kononnya mahu melafazkan kemerdekaan dalam Stadium Merdeka bersama-sama para pembodoh yang mempercayai KOTE BENGKOKnya.

Ucapan Anwar Ibrahim langsung tidak bernilai. Bukan kerana tidak hebat tetapi kerana Anwar bercakap bukan berdasarkan kepada kenyataan dan realiti. Terlalu banyak sangat janji yang dibuat oleh Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat. Terlalu banyak sangat 'rampasan kuasa' yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim.

Seronok tengok Anwar perasan dan bercakap tentang rasuah serta penyelewengan orang lain tanpa sedikit pun dia memperkatakan tentang dirinya sendiri.


Deklarasi yang dibacakan oleh Saifuddin Nasution juga sekadar memperlihatkan kepura-puraan dan kemunafikan Saifuddin sendiri terutama dalam perolehan dan melarikan duit negara yang pernah dilakukannya bersama-sama Anwar Ibrahim sewaktu zaman reformasi dahulu.

Bercakap tentang keadilan, bercakap tentang ketelusan dan kejujuran, bercakap tentang hebatnya Kerajaan Pakatan Rakyat mentadbir negeri-negeri yang mereka jajah, tetapi sehingga sekarang, pentadbiran Kerajaan Pakatan Rakyat merupakan kerajaan yang penuh dengan penyelewengan sepertimana yang terbukti di Selangor, Pulau Pinang, Kelantan dan Kedah.

Anwar bercakap tentang tanah yang kononnya telah dilesapkan oleh UMNO tetapi Pakatan Rakyat dalam tempoh lima tahun sahaja, nisbah kehilangan tanah seperti yang berlaku kepada tapak Madrasah Salihiah selain ribuan hektar tanah di Kelantan kepada taukeh-taukeh mata sepet yang menyokong DAP, sangat tinggi dan keterlaluan.

Hanya si bodoh-bodoh sahaja yang akan percaya dengan apa yang dikatakan oleh Anwar Ibrahim dan para pemimpin Pakatan Rakyat di Stadium Merdeka sebentar tadi!!!

5 comments

Blog Archive

Labels