IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Friday, January 25, 2013

AHLI KELUARGA KRONI DAP PULAU PINANG, TAK SENANG DUDUK BILA SINDIKET PENJUALAN BAYI TERBESAR DITUMPASKAN PDRM SEMALAM!!!

Friday, January 25, 2013

Kejayaan polis menumpaskan satu sindiket pemerdagangan bayi bernilai RM300,000 yang merupakan TERBESAR di Malaysia, membuatkan ada pihak yang sangat takut. Ini adalah kerana, pihak berkenaan sangat takut, kejayaan pihak polis itu, akan menyebabkan sebahagian daripada dana yang sepatutnya disalurkan, akan terhenti. Bahkan, polis akan mendedahkan lebih banyak bukti jenayah yang membabitkan pihak tertentu. 

PULAU PINANG 24 Jan. - Polis Pulau Pinang berjaya membongkar satu sindiket penjualan bayi terbesar di negara ini dengan nilai RM300,000 selepas menahan 33 suspek termasuk dalang di negeri ini, Kedah dan Perak.
Suspek yang ditahan itu terdiri daripada 22 lelaki dan wanita berbangsa Cina, India (enam), Melayu (seorang) dan tiga warga Indonesia.
Kesemua suspek ditahan sepasukan Unit Anti Pemerdagangan Orang (ATIP) dan polis Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) negeri setelah melancarkan Ops Pintas Sayang pada Disember 2012.
Pasukan itu turut berjaya menemukan sembilan bayi iaitu tiga lelaki dan enam perempuan serta kanak-kanak berusia antara dua bulan hingga lapan tahun yang telah dijual di sekitar negeri ini, Kedah dan Perak.
Tujuh daripada bayi tersebut adalah warga Thailand, seorang rakyat tempatan dan seorang warga Bangladesh. (SUMBER)

3 comments:

Anonymous said...

Dulu kata johor xselamat la,skng ape citer?

Anonymous said...

Inilah masaalah pentadbiran UMNOgok/APCO.

Anonymous said...

Geleng kepala dgn kenyataan anon 7:50 pm

Blog Archive

Labels