IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Thursday, January 3, 2013

ANAK SAUDARA ADUN PAS KELANTAN DITANGKAP EDAR DADAH

Thursday, January 3, 2013
Suatu masa dahulu, PR menjadikan isu dari kisah kaum keluarga pemimpin BN yang ditangkap terlibat dengan najis dadah dan di mana polis dah jalankan tugas untuk tangkap.

Tiada isu polis ditahan enjalankan tugas. Dan tiada isu untuk salahguna kuasa dan masuk campur tapi mereka tetap jadikan isu.

Sekarang mahukah mereka jadikan isu dari peristiwa berikut:


Pada hari selasa Januari 1hb, 2013, satu tangkapan narkotik dibuat oleh satu pasukan anggota narkotik yang diketuai oleh Sub Inspektor Wan Zain di belakang Sekolah Menengah Cherang Ruku, Pasi Putih pad alebih kurang 3 tengahhari. 

Mereka telah menahan dia orang lelaki Melayu - Wan Imran b. Wan Ramli, Penungang motosikal berumur 18 tahun dan Mohd Hapizul b. Mat Nasir sebagai pembonceng dengan ditemui 20 biji pil kuda.

Selain itu, kedua-dua mereka gagal membawa dokumen perjalanan iaitu kad pengenalan) dan ditahan untuk ditahan dan lokap di IPD untuk siasatan lanjut.

Difahami bahawa Wan Imran adalahg anak kepada Wan Ramli b. Wan Ibrahim, Penghulu Tetereh Tuga dan juga anak saudara kepada ADUN PAS, YB Wan Hassan b Wan Ibrahim wakil rakyat Semerak. (UNSPINNERS)

Ulasan TFK:

Kalau kena kat batang hidung, haram tak sekutik pun PAS akan tegak untuk menyalahkan diri sendiri. Sebaliknya mereka akan membuat penafian bersandarkan ayat-ayat al Quran dan kutipan hadis-hadis yang boleh menyandarkan mereka.

Tetapi kalaulah Wan Imran bin Wan Ramli itu merupakan anak seorang pemimpin UMNO-BN, siang malam pagi petang ceramah tidak henti-henti dibuat untuk mengatakan UMNO bergantung kepada dadah untuk mendapatkan wang. Lebih teruk lagi kalau para tukang propaganda pula turut meniupkan cerita versi mereka dengan pelbagai penambahan untuk menambah perisa dan lazatnya cerita.

1 comments:

Anonymous said...

BENAR SEPERTI YG DI KATA....
TIDAK ADA CACAT CELANYA..
YANG ADA HANYALAH
PAS MEMANG CELAKA...HAHAHAHA

Blog Archive

Labels