IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Wednesday, January 23, 2013

IBRAHIM ALI ATAU DAP SEBENARNYA YANG NAK BAKAR BIBLE SUPAYA ISLAM DAN KRISTIAN BERPERANG DI MALAYSIA?

Wednesday, January 23, 2013


Rupa-rupanya pecacai Pakatan Rakyat jenis yang boleh memberikan reaksi. Bagaimanapun, reaksi mereka hanya membabitkan kepentingan kaum bukan Islam. Apabila menyentuh tentang Islam dan umatnya di Malaysia, mereka biasanya menutup mulut, memekakkan telinga dan menghijabkan hati masing-masing. Malah mereka tercari-cari pula alasan untuk membenarkan penghinaan serta perlecehan terhadap umat Islam atau apa-apa sahaja yang berkaitan dengan Islam.

Polemik dan kontroversi KALIMAH ALLAH yang dicetuskan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dalam perutusan sempena Hari Natal dan Tahun Baru, beberapa minggu lepas, telah dijadikan oleh pecacai Pakatan Rakyat untuk menutup beberapa skandal yang memalukan termasuklah pembalakan rakus, penyelewengan tanah serta pemindahan milik tanah oleh PAS Kelantan kepada dua orang pemimpin tertinggi DAP Perak.
marah karpal
Walaupun kelihatan berjaya, namun Lim Guan dan DAP yang sekarang ini hanya memerhatikan sahaja apa yang berlaku sambil bertepuk tangan, dan bergelak tawa.

Paling kalam-kabut adalah para pemimpin dan penyokong PAS. PAS terbahagi kepada dua iaitu satu menyokong keinginan Lim Guan Eng dengan alasan, umat Islam yang telah diperkukuhkan dengan Islam tidak akan berpaling ke arah agama lain. Manakala satu lagi golongan PAS berpendapat, KALIMAH ALLAH adalah eksklusif untuk umat Islam berdasarkan Perlembagaan dan keadaan negara Malaysia serta wajib dipertahankan fundamental itu.

DAP melihat penyatuan pendapat umat Islam apabila Majlis Syura Ulama PAS membuat keputusan pada 14 Januari sebagai sesuatu yang amat merbahaya. Lantas dengan menggunakan ANJING BESARnya, Karpal Singh, DAP cuba menyemarakkan semula polemik berkenaan. Apatah lagi, semakin banyak pula pendedahan berhubung masalah dalaman DAP, terutama sekali yang membabitkan pemilihan CEC yang dipertikaikan oleh ahli-ahli DAP sendiri.

Untuk itu, DAP cuba mencari jalan lain bagi meneruskan semula motif kewujudan DAP di Malaysia sendiri.

Kenyataan berapi daripada Ibrahim Ali, cuba dimanipulasikan oleh DAP. Sekalipun, berdasarkan kata-katanya, Ibrahim Ali... SAMBUNG BACAAN DI SINI

0 comments:

Blog Archive

Labels