IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Friday, January 18, 2013

KAHWIN ISTERI KEDUA DI THAILAND: FATHUL BARI BENARKAN TUDUHAN, BAHKAN TUNJUK SURAT PENGESAHAN TULEN!!!

Friday, January 18, 2013

Semalam, para pecacai Pakatan Rakyat cuba bikin gempar dan cuba memalukan Fathul Bari, pemimpin muda UMNO yang sangat lantang menyanggah penyelewengan yang dilakukan oleh pemimpin dan para pengikut PAS.

Beramai-ramai ler mereka menyiarkan sekeping surat pengesahan pernikahan antara FATHUL BARI dengan ISTERI KEDUAnya, MARIA JOY ERLANO dengan harapan persepsi dapat dibina, kononnya Fathul Bari melarikan anak dara orang dan bernikah di Thailand, destinasi popular untuk pernikahan yang lebih mudah berbanding di Malaysia.

Meh kita dengar penjelasan daripada Fathul Bari berhubung kes yang cuba difitnah oleh ANJING PENJILAT DAP ini yang sebenarnya cuba melindungi kebusukan, kebobrokan dan salahlaku seorang 'ustaz segera' yang bakal menceraikan isteri kedua untuk bernikah dengan wanita yang ditangkap khalwat di dalam sebuah bilik hotel pada jam 3:00 pagi pada Februari 2012 lalu.

Ketika ditangkap, wanita berkenaan masih berstatus isteri orang dan dia serta 'ustaz segera' tersebut ditangkap oleh suaminya pada itu sendiri.


Berbeza dengan kes-kes popular melibatkan pemimpin Pakatan Rakyat, terutama sekali Anwar Ibrahim yang membawa lari anak dara orang dan diancam muncung senapang oleh bapa mertuanya, Fathul Bari pula tidak berbuat begitu. Dia sebaliknya mengislamkan seorang wanita Kristian, melalui pelbagai halangan dari negara asal wanita tersebut untuk pengesahan pertukaran agama dari Kristian ke Islam, berkahwin dengan saksi abang wanita berkenaan yang terlebih dahulu masuk Islam, dipinang oleh abang wanita berkenaan, bahkan membawa isteri pertama dan keduanya untuk memberi keterangan di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Terengganu.

Ramadhan tahun lepas, Fathul Bari telah pun membuat kenduri perkahwinan dengan isteri keduanya secara sederhana atau lebih tepat lagi, berdasarkan kemampuannya. Justeru, bagi ANJING PENJILAT DAP yang cuba menyindir, kononnya elok kalau Fathul Bari membuat majlis perkahwinan besar-besaran di PWTC, Fathul Bari telah menawarkan kepada mereka untuk menjadi dan mencari penaja untuk tujuan berkenaan.

Dan memandangkan para pecacai Pakatan hanya mengeluarkan sekeping surat yang bertujuan untuk menimbulkan persepsi dan berkecenderungan melakukan fitnah, Fathul Bari telah membenarkan blog ini menyiarkan sebahagian lagi dokumen yang berkaitan untuk 'kemudahan' puak-puak berkenaan... dan ianya merupakan salinan daripada dokumen-dokumen sebenar, bukannya photostat!!!Dan untuk pecacai Pakatan yang seronok sungguh dengan sekeping surat pemberian orang dalam Jabatan Agama Islam Terengganu itu untuk disiarkan, Fathul Bari juga ada doanya kepada mereka walaupun dia tidak berhajat untuk menyaman mereka. Doa tersebut diambilnya daripada doa Syaidina Saad bin Abi Waqqas r.a, seorang Sahabat Nabi s.a.w ketika dikatakan tidak menjalankan tugasnya dengan baik oleh seorang lelaki.

"Ya Allah Ya Tuhanku, sekiranya mereka ini pembohong dan pendusta dan bertujuan jahat, maka panjangkanlah usia mereka, panjangkanlah kefakiran mereka, dan timpakanlah ke atas mereka fitnah."

5 comments:

Anonymous said...

kenapa mesti nikah di thailand, kenapa tidak di malaysia..malaysia negara islam, thailand bukan negara islam..sekadar bertanya..kalau menikah di england oklah sebab mungkin tinggal di sana dan jauh utk balik malaysia..

Anonymous said...

so??? apa yang salah??? dia buat perkara yang betul kawin secara sah. bukan memantat bini orang lain... !!! bukan mcam MAT SABU dgn MAH CIPAP, bukan ostad lembu badrolamin buat sessi kaunseling jam 3pagi, bukan jual ice cream dlm jamban mcm azmin, SI TANGGANG DERHAKA YANG HIDUP MEWAH KERANA MELACURKAN BINI SENDIRI (shamsidar taharin) kepada kaki jubo jantan dan kaki burit, anwar ibrahim !!
pendek kata xde ISU !!!!

Anonymous said...

Tahniah Ustaz!!!!
Terima kasih kerana keluarkan kenyataan ini.
Semua dah jelas!!!
Semoga ramai lagi buat macam Ustaz ini,,, membawa ramai orang memeluk Islam dengan cara yang baik.

Anonymous said...

Nikah cara sah apa ke salahnya!yang pemimpin PAS bebiniiii lebeh dari satu pembangkang x bising pun,ada juga pemimpin politik lelaki pembangkang bermadu,apa pasal sokong!!!!!

Anonymous said...

Tak nampak langsung apa isu kt sini..

Blog Archive

Labels