IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Saturday, January 5, 2013

PELAJAR-PELAJAR UNIVERSITI YANG KECICIRAN, BERGABUNG NAK JADI AHLI PARLIMEN PULAK!!!

Saturday, January 5, 2013

13 pergerakan pelajar dari seluruh negara, akan bergabung untuk menyokong Pakatan Rakyat sama ada berkempen, menjadi ahli, penyokong, mahupun tukang memenuhkan ruang mendengar ceramah serta kempen pemimpin-pemimpin utama Pakatan Rakyat. Kesemua ahli 13 pergerakan pelajar tersebut akan menjadi pecacai Pakatan paling setia dengan cubaan menarik seramai mungkin sokongan daripada golongan muda menggunakan diri sendiri, kononnya golongan bijak pandai seperti mereka pun sokong Pakatan Rakyat, maka yang tidak pernah masuk universiti juga perlu menyokong Pakatan Rakyat.
Antara alasan ‘kukuh’ mereka ialah untuk menyokong pendidikan percuma sebagaimana yang dijanjikan oleh Pakatan Rakyat. Justeru kemenangan Pakatan Rakyat pada PRU13, menurut mereka akan mendorong ke arah pendidikan percuma.
Menurut Pengerusi GERAKAN MAHASISWA PRU13 (GM13), Syis Abdul Kadir, pergerakan tersebut ditubuhkan untuk memastikan lebih ramai pelajar pusat pengajian tinggi terbabit dalam politik negara. Kononnya, penyertaan para pelajar dalam politik negara akan membantu membina negara pada masa hadapan.
Syis Abdul Kadir berkata, tahun 2013 adalah permulaan bagi menukar KERAJAAN YANG KEJAM kepada SEBUAH KERAJAAN YANG ADIL. Sudah pastilah KERAJAAN KEJAM yang dimaksudkan adalah Kerajaan Barisan Nasional, manakala KERAJAAN YANG ADIL pula adalah Kerajaan Pakatan Rakyat.
Menurut Syis lagi, kekejaman kerajaan hari ini adalah kerana tidak memberikan pendidikan pengajian tinggi percuma kepada rakyat. Sebaliknya ramai pelajar yang terikat dengan hutang PTPTN, sungguhpun PTPTN bukannya ditawarkan, sebaliknya perlu dipohon dan menunggu kelulusan.
Dengan hujah sebegitu bangang, maka tidak hairanlah pelajar-pelajar terbabit membentuk pergerakan politik dan ingin menjadi ahli politik. Sebabnya sangat mudah, mereka sebenarnya tidak layak langsung menduduki kerusi pelajar pengajian tinggi.... SAMBUNG BACAAN DI SEL13.COM

0 comments:

Blog Archive

Labels