IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Wednesday, January 2, 2013

PEMBOHONG BESAR SUNGGUH LA BARISAN JANTAN BERKETAYAP PAS NIH!!!

Wednesday, January 2, 2013

Tidak kira apa sekalipun yang dilakukan oleh PAS Kedah untuk menutup “bangkai gajah” yang diratahnya, bau busuk dari bangkai tersebut tidak mungkin dapat disembunyikan dari pengetahuan rakyat, khususnya para penduduk di kawasan Pedu dan sekitarnya.

Pada 30 Disember yang lalu, Kerajaan PAS Kedah dengan diketuai oleh Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Razak telah mengadakan sebuah majlis bagi menerangkan tentang projek Ladang Rakyat yang bertempat di “Charok Genting Bunga”.

Hakikatnya, tidak wujud kampung “Charok Genting Bunga” di Pedu dan sebetulnya majlis tersebut diadakan di kampung Charok Batang Padi! Nampaknya PAS Kedah memang “buta” di kawasan jajahan sendiri…

Majlis itu turut dihadiri oleh beberapa Exco Kanan Kerajaan PAS Kedah seperti Datuk Amiruddin Hamzah, Mohd Nasir Zakaria dan ditemani oleh Pegawai Daerah Padang Terap, Helwi Haron.

Dalam majlis berkenaan, Azizan cuba berdolak-dalih mengatakan bahawa hutan simpan kekal di kawasan tersebut ditarah hingga licin bagi digantikan dengan projek Ladang Rakyat yang akan menempatkan dusun buah-buahan di situ.

Peliknya, dia tidak pula menjelaskan bahawa kawasan tersebut hanyalah sekitar 200 meter dari kawasan tadahan air Tasik Pedu dan lokasi Ladang Rakyat itu sebenarnya merupakan salah satu kawasan tadahan air bawah tanah utama di kawasan tersebut!

Mungkin Azizan dan para Exconya fikir para penduduk di kawasan terbabit tidak belajar Geografi dan kitaran ekologi alam sekitar yang membabitkan proses ekosistem kawasan tadahan air? Azizan boleh buka semula buku teks Geografi tingkatan tiga… SAMBUNG BACAAN DI KEDAHAN69ERS.COM

2 comments:

Anonymous said...

ni mesti propa det khalid. Yg bakal kalah di pedu, ni kira lifeline yg tkt nama x disenarai as winnable candidate.

Surat resmi drp jab perhutanan tlh dikeluarkan dan menyatakan bahawa kawasan tersebut tidak akan terbabit dan tercemar kenana projek tersebut atas dasar topography yg idak memungkinkan terjadi sebarang limpahan atau mendapan ke empangan tadahan pedu.

Aku kerja di empangan pedu beb.. tapi the truth is the truth lq bro.. It wont effect the environment or the water resources within the pedu catchment area.

nak spin tgk2 la.. Org umno bodoh boleh la kau kelentong. Najib berak emas pun kau orang boleh percaya....

Pthuiiiii..... Knp la bodoh sgt siut....

kapueka said...

tu la... aku sokong hang anon 6:42pm... bagi depa tebang lagi... tebang smpai licin...

anon.. hang tau dak mana lubang nak apply ladang rakyat... lubang juboq aku xmau la... "lubang" nak apply "ladang rakyat" aku mau la... kalau hang tau email aku kapkrie@gmail.com, caya la bro...
hang anon, dapat bropa kepin dah geran "ladang rakyat"???

Blog Archive

Labels