IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Monday, January 28, 2013

PREMIS ADUN BEKAS PKR BAKAR ARANG DISERBU, PIHAK BERKUASA RAMPAS MERCUN SELUDUP PELBAGAI JENIS!!!

Monday, January 28, 2013
24 Januari lalu, jam 6:00 petang, satu serbuan telah dilakukan oleh pihak Kastam ke atas sebuah premis milik ADUN Bakar Arang, Tan Wei Shu beralamat di 51, Jalan Aman, Taman Aman, Sungai Petani, Kedah. Dalam serbuan tersebut, pihak berkuasa menemui mercun pelbagai jenis yang telah diseludup.

Bagaimanapun, Tan Wei Shu telah menghubungi Menteri Besar Kedah, Azizan Abdul Razak dan telah meminta agar Azizan Abdul Razak membantunya menyelamatkan mercun-mercun tersebut daripada dirampas dan mengelakkannya daripada dihukum.

Azizan Abdul Razak kemudiannya telah menghubungi Jabatan Kastam Diraja Kedah dan mengarahkan agar Jabatan Kastam Diraja Kedah tidak mengambil sebarang tindakan kerana menganggap perkara itu kecil sahaja.

Ni apa kejadahnya pulak?

Itu baru mercun pelbagai jenis yang dijumpai. Entah-entah ADUN Bakar Arang ini telah menyeludup  masuk pelbagai jenis senjata dan bahan letupan dan mercun-mercun bernilai rendah itu sekadar topeng semata-mata.

Seharusnya pihak berkuasa tidak menggugurkan kes tersebut hanya kerana desakan Menteri Besar Kedah. Sebaliknya menjalankan undang-undang dengan keras dan tegas tanpa mengira sesiapa pun. Mengapa pula disebabkan dia seorang ADUN, maka dia boleh dibebaskan daripada kesalahan. Apatah lagi kesalahan yang dilakukan itu amat berat dan boleh mendatangkan bahaya kepada orang awam serta negara.

Mana ada 'perkara kecil' apabila melibatkan undang-undang. Kalau curi telur sebiji pun boleh ditangkap, dihumban ke lokap, kemudian dijatuhi hukuman penjara setahun, mengapa pula ADUN yang terlibat dalam penyeludupan perkara yang membabitkan BAHAN LETUPAN DAN BUNGA API boleh dilepaskan? Tak kiralah dia dah keluar dari PKR ke, dia masuk PAS ke, dia sokong UMNO ke... salah tetap salah. Langgar undang-undang, hadapkan ke mahkamah dan kenakan tindakan undang-undang.

Takkanlah nak kata, ini pun SALAH UMNO JUGA?

BERIKUT ADALAH BUTIRAN TENTANG ADUN PKR ITU:

Nama: TAN WEI SHU (PKR)
Alamat Rumah: NO.51-D, JALAN AMAN, TAMAN BERSATU, 08000 SUNGAI PETANI, KEDAH DARUL AMAN. 
H/P: 012-4749289
E-mel: tanweishu@kedah.gov.my
URL: http://pkwr-bakararang.blogspot.com

0 comments:

Blog Archive

Labels