IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Sunday, January 27, 2013

YANG DIHEBOHKAN 4 CALON UMNO TAK LEPAS TAPISAN SPRM, YANG PKR LANGSUNG TAK HANTAR NAMA TU, APA PULA CERITA?

Sunday, January 27, 2013

Para pecacai Pakatan sedang seronok dan bersorak sakan sebab 4 calon UMNO tidak lepas tapisan SPRM. Dan yang paling menarik ialah apabila dikatakan, itu tapisan SPRM kalau tapisan rakyat, semua calon UMNO akan sangkut.

Sombong benar bunyinya....

UMNO dan Barisan Nasional mengambil pendekatan berani apabila meminta SPRM membuat pemantauan dan penapisan bagi mewujudkan calon-calon yang bersih dan tidak bermasalah.

Itu yang pecacai Pakatan nak bising dan bersorak?

Bangang sungguh ler puak-puak ni!

Berbanding 4 calon, bagaimana dengan 17 calon PAS di Kelantan yang semuanya bermasalah dan bakal digugurkan? Para pecacai Pakatan tak mahu bercakap tentangnya ke? Bagaimana pula dengan kenyataan Setiausaha Agung PKR, parti tersebut tidak akan meminta SPRM memeriksa dan menyiasat calon-calon mereka, sebaliknya mereka sendiri akan membuat siasatan?

Mengapa tak berani langsung? Kalau dah bersih sangat, minta sahajalah SPRM buat siasatan macam UMNO dan Barisan Nasional.


Sudah tentulah PKR dan PAS apatah lagi DAP tidak akan berani membabitkan pihak berkuasa membuat tapisan. PKR secara keseluruhannya adalah PEROMPAK dan LANUN terbesar, terutama sekali di Selangor. PAS memang cukup terkenal dengan kaedah MENYAMUN mereka yang sangat sofistikated atas nama agama. Manakala DAP, di mana-mana sahaja mereka berkuasa, maka jenayah akan meningkat dan pusat-pusat jenayah seperti rumah urut akan tumbuh dengan subur bagaikan cendawan lepas hujan.

Sepatutnya sebelum para pecacai Pakatan bersorak, mereka patut periksa parti yang mereka sokong dahulu. Kalau dah tak berani dari awal, bermakna, memang ada masalah besarlah tuh.

Jangan seronok nak bersorak kat UMNO dan Barisan Nasional, sedangkan tahi di punggung sendiri bercelomes dan berselaput!!!

BACA JUGA UNSPINNERS

0 comments:

Blog Archive

Labels