IKLAN BERBAYAR

ISTIMEWA DAN BERMAKLUMAT

Thursday, February 14, 2013

BILLBOARD PAS DI KUALA TERENGGANU DAN MARANG DIKHIANATI AHLI-AHLI PAS SENDIRI!!!

Thursday, February 14, 2013

Beberapa kejadian khianat telah dikesan dilakukan terhadap poster-poster dan billboard PAS, terutama sekali yang membabitkan muka Presiden PAS, Abdul Hadi Awang. Para penyokong PAS serta-merta menuding jari ke arah UMNO dan Barisan Nasional. Kononnya UMNO dan Barisan Nasional sedang ketakutan terhadap kekuatan dan pengaruh serta ketokohan Abdul Hadi Awang menyebabkan UMNO telah mengerahkan para pekerja dan simpatisan mereka melakukan kerja-kerja pengkhianatan tersebut.

Namun pihak berkuasa sedang melakukan siasatan secara terperinci membabitkan insiden-insiden tersebut. Daripada hasil tinjauan mendapati, kejadian-kejadian tersebut telah dilakukan oleh orang yang sama atau lebih tepat lagi dalam satu pasukan. Sebabnya, ia telah melibatkan 5 kejadian pada 13 Februari 2013 di dalam kawasan Parlimen Marang sahaja.

Kejadian pula dilaporkan berlaku antara jam 2:00 pagi sehingga jam 5:00 pagi.

Dan menariknya, sehingga ke hari ini tiada suspek yang ditahan, ditangkap mahupun yang ditunjukkan oleh PAS sekalipun Lujnah Keselamatan PAS yang membuat aduan mengaku mereka sering dan sentiasa membuat rondaan di tempat-tempat kejadian berkenaan.

Lebih menarik lagi ialah, daripada 5 kejadian khianat, hanya 3 sahaja yang mempunyai laporan polis di IPD Marang dan dua laporan dibuat di IPD Kuala Terengganu.
posterpas1

5 kejadian khianat tersebut berlaku membabitkan billboard di hadapan Masjid Rhu Muda, Marang. Laporan telah dibuat di Balai Polis Marang. Kejadian kedua berlaku di Markas PAS Pengadang Baru, Kuala Terengganu di mana gambar Presiden PAS dan ADUN Wakaf Mempelam telah disimbah cat merah. Kejadian ketiga pula berlaku di Markas UPU, Banggol Tok Ku, Serada, Kuala Terengganu. Dalam kejadian tersebut, banner Presiden PAS telah dikoyakkan. Manakala markas pula telah dilontar cat merah. Selain itu, banner Manifesto juga telah dikoyakkan.

Kejadian keempat berlaku di Simpang Jalan, Kedai Buluh Kuala Terengganu membabitkan simbahan cat merah ke gambar Presiden PAS yang turut memaparkan Manifesto PAS Terengganu. Bagaimanapun, tiada laporan polis dibuat untuk kes berkenaan. Manakala kejadian kelima pula berlaku membabitkan logo PAS yang dibuat daripada tayar di Kampung Pengkalan Star Kuala Terengganu yang disembur dengan cat berwarna hitam dan berlambang salib... TERUSKAN BACAAN DI SEL13.COM

2 comments:

Anonymous said...

AGAK-AGAK SEKOLAH HJ HADI PUN DIBAKAR OLEH ORG YG SAMA TAK??

Anonymous said...

tak mustahil sekolah hadi dibakar olh pembenci bekas pengikut hadi juga, org yg ada ilmu agama sebenar akn benci dgn pendirian hadi kini yg dah jatuh munafik

Blog Archive

Labels